Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 5

Ohľadom údajného prevratu. 9. mája bude prehliadka na Červenom námestí, to znamená presun (už sú tam) vojenských jednotiek do Moskvy. K tomu tá správa o udelení titulu Hrdina Ruska Adamovi Delimchanovovi, vernému spojencovi Ramzana Kadyrova.


Krysa, ktorá je zahnaná do kúta, kope najviac. V blízkej budúcnosti môžeme skutočne čakať všetko možné. Tak pokus o prevrat, ako aj vpád NATO. Oni dobre vedia, že Rusko využil maximum 20-30% svojho potenciálu, okrem toho armádu čaká prezbrojenie.


Ako to môže dopadnúť, posúdiť nemôžem. Nemám toľko informácií a ani znalosti analytických metód. Nehovoriac o tom, že kroky psychopatov a šialencov je ťažké predvídať. Najmä ak majú v rukách podobné im bioroboty.


Ohľadom údajného prevratu. 9. mája bude prehliadka na Červenom námestí, to znamená presun (už sú tam) vojenských jednotiek do Moskvy. K tomu tá správa o udelení titulu Hrdina Ruska Adamovi Delimchanovovi, vernému spojencovi Ramzana Kadyrova. Krysa, ktorá je zahnaná do kúta, kope najviac. V blízkej budúcnosti môžeme skutočne čakať všetko možné. Tak pokus o prevrat, ako aj vpád NATO. Oni dobre vedia, že Rusko využil maximum 20-30% svojho potenciálu, okrem toho armádu čaká prezbrojenie. Ako to môže dopadnúť, posúdiť nemôžem. Nemám toľko informácií a ani znalosti analytických metód. Nehovoriac o tom, že kroky psychopatov a šialencov je ťažké predvídať. Najmä ak majú v rukách podobné im bioroboty.
Upravené 26. 4. 2022 o 22:34

‼️Na Západe rastie tieňový nákup ľudských orgánov.
Vyhlásil to tajomník Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Nikolaj Patrušev.
[…] „Západ už narazil na oživenie tieňového trhu na nákup ľudských orgánov od sociálne zraniteľných skupín obyvateľstva Ukrajiny a tajné transplantačné operácie pre európskych pacientov.“
Podľa Patruševa dostane nové kolo aj taký rozšírený biznis, akým je predaj sirôt odvezených z Ukrajiny na následnú nelegálnu adopciu v Európe.
https://t.me/newsfrontsk/7379


‼️Na Západe rastie tieňový nákup ľudských orgánov. Vyhlásil to tajomník Bezpečnostnej rady Ruskej federácie Nikolaj Patrušev. […] „Západ už narazil na oživenie tieňového trhu na nákup ľudských orgánov od sociálne zraniteľných skupín obyvateľstva Ukrajiny a tajné transplantačné operácie pre európskych pacientov.“ Podľa Patruševa dostane nové kolo aj taký rozšírený biznis, akým je predaj sirôt odvezených z Ukrajiny na následnú nelegálnu adopciu v Európe. https://t.me/newsfrontsk/7379

V Taliansku vítajú sprievod ukrajinských utečencov výkrikmi "nacisti!"


Počet Európanov, ktorí dostatočne rozumejú dôvodom špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, stále rastie. Dôvodom sú démonickí utečenci z Ukrajiny, ktorí neváhajú chodiť po európskych mestách s hákovým krížom národného práporu Azov.


https://t.me/RVvoenkor/9634


https://t.me/newsfrontsk/7360


V Taliansku vítajú sprievod ukrajinských utečencov výkrikmi "nacisti!" Počet Európanov, ktorí dostatočne rozumejú dôvodom špeciálnej vojenskej operácie na Ukrajine, stále rastie. Dôvodom sú démonickí utečenci z Ukrajiny, ktorí neváhajú chodiť po európskych mestách s hákovým krížom národného práporu Azov. https://t.me/RVvoenkor/9634 https://t.me/newsfrontsk/7360

Denis Pušilin, hlava Doneckej ľudovej republiky hovorí, že Národné prápory z Azovstalu nežiadajú evakuáciu do Kyjeva, ani na územia kontrolované Ukrajinou - ale chcú ísť do Turecka.
Podľa neho nacionalisti oslovujú ruskú armádu aj vojakov DĽR a „snažia sa vyjednávať o tom, ako by sa najlepšie mali vzdať“.


https://iz.ru/1326400/2022-04-26/pushilin-zaiavil-o-prosbakh-natcionalistov-s-azovstali-ob-evakuatcii-v-turtciiu
https://t.me/zemavek/4064


Denis Pušilin, hlava Doneckej ľudovej republiky hovorí, že Národné prápory z Azovstalu nežiadajú evakuáciu do Kyjeva, ani na územia kontrolované Ukrajinou - ale chcú ísť do Turecka. Podľa neho nacionalisti oslovujú ruskú armádu aj vojakov DĽR a „snažia sa vyjednávať o tom, ako by sa najlepšie mali vzdať“. https://iz.ru/1326400/2022-04-26/pushilin-zaiavil-o-prosbakh-natcionalistov-s-azovstali-ob-evakuatcii-v-turtciiu https://t.me/zemavek/4064

Uz je vsechno připraveno ze Nato a spojenci to uz brzo realizují..do 5. května..
Ak sa k tomu odhodlajú, tak to spravia 5.5.2022 v ranných hodinách. No súc poučení príkladom RF, tak to môžu spraviť aj skôr, ale viac sa prikláňam k dátumu 5. mája. Takže do overenia tvojich informácií nám zostáva 9 dní. Až sa to stane, tak potom niečo napíšem, čo si myslím už dávno.


[quote="pid:69622, uid:747"]Uz je vsechno připraveno ze Nato a spojenci to uz brzo realizují..do 5. května..[/quote] Ak sa k tomu odhodlajú, tak to spravia 5.5.2022 v ranných hodinách. No súc poučení príkladom RF, tak to môžu spraviť aj skôr, ale viac sa prikláňam k dátumu 5. mája. Takže do overenia tvojich informácií nám zostáva 9 dní. Až sa to stane, tak potom niečo napíšem, čo si myslím už dávno.

Až sa to stane, tak potom niečo napíšem, čo si myslím už dávno.
Myslíš, že nějaké "potom" bude? Totiž můj vnuk má 4.5. narozeniny.


[quote="pid:69631, uid:112"]Až sa to stane, tak potom niečo napíšem, čo si myslím už dávno.[/quote]Myslíš, že nějaké "potom" bude? Totiž můj vnuk má 4.5. narozeniny.
Upravené 26. 4. 2022 o 21:29

Polsko potvrdilo, že Rusko ve středu zastaví veškeré dodávky plynu, pokud platba nebude uhrazena v rublech


https://www.zerohedge.com/energy/russia-halts-natural-gas-supplies-poland-european-energy-prices-spike-local-reports


Rusko poprvé otevřeně mluví o třetí světové válce
AUTOR BRENDAN COLE DNE 26.4.22 V 4:52 EDT


https://www.newsweek.com/russia-ukraine-warning-world-war-three-lavrov-1700897


Polsko potvrdilo, že Rusko ve středu zastaví veškeré dodávky plynu, pokud platba nebude uhrazena v rublech https://www.zerohedge.com/energy/russia-halts-natural-gas-supplies-poland-european-energy-prices-spike-local-reports Rusko poprvé otevřeně mluví o třetí světové válce AUTOR BRENDAN COLE DNE 26.4.22 V 4:52 EDT https://www.newsweek.com/russia-ukraine-warning-world-war-three-lavrov-1700897
Upravené 26. 4. 2022 o 21:45

"Gazprom informoval spoločnosť Bulgargaz, že od 27. apríla prestane dodávať plyn (c) Bulharské ministerstvo energetiky
https://t.me/SergeyKolyasnikov/32396


https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-bulgaria-gas/gazprom-informed-bulgaria-it-will-halt-gas-supplies-as-of-april-27-idINL5N2WO73O


"Gazprom informoval spoločnosť Bulgargaz, že od 27. apríla prestane dodávať plyn (c) Bulharské ministerstvo energetiky https://t.me/SergeyKolyasnikov/32396 https://www.reuters.com/article/ukraine-crisis-bulgaria-gas/gazprom-informed-bulgaria-it-will-halt-gas-supplies-as-of-april-27-idINL5N2WO73O

Pozreli sme si prejav hovorcu velenia vzdušných síl VSU. Je spolu s Kalinou a Volynom držaný v tej istej pivnici?
626853c8d3bee
https://t.me/SolovievLive/103076


Pozreli sme si prejav hovorcu velenia vzdušných síl VSU. Je spolu s Kalinou a Volynom držaný v tej istej pivnici? ![626853c8d3bee](serve/attachment&path=626853c8d3bee) https://t.me/SolovievLive/103076
Upravené 26. 4. 2022 o 22:20

Borrell oznámil potřebu reorganizace vztahů mezi EU a Ruskem


Evropská unie musí v budoucnu najít způsoby, jak reorganizovat vztahy s Ruskem. Oznámil to v úterý 26. dubna Josep Borrell, šéf oddělení zahraniční politiky EU, na svém blogu.


Aby strany nezůstaly „ve stavu neustálého napětí nebo konfliktu“, budou muset podle diplomata najít způsoby, jak vztahy v budoucnu reorganizovat. Musí zahrnovat vyjednávání bezpečnostních záruk pro mírové soužití. "Bude to však dlouhá a obtížná cesta," řekl Borrell. Za prvé, ruské úřady musí pochopit, že Moskva nemůže zajistit svou bezpečnost na úkor evropské bezpečnosti a bezpečnosti svých sousedů, vysvětlil .


(obráceně to asi bylo možné)


Borrell také vyzval Rusko, aby „dokončilo operaci na Ukrajině rázným rozhodnutím“. Podle jeho názoru se mělo speciální operaci vyhnout.


Dříve ale Borrell řekl, že konflikt by měl skončit vítězstvím Ukrajiny na bitevním poli. Znovu připomněl 500 milionů eur přidělených Kyjevu na nákup zbraní, které budou přizpůsobeny potřebám ozbrojených sil Ukrajiny.
https://profile.ru/news/abroad/borrel-zayavil-o-neobhodimosti-reorganizovat-otnosheniya-evrosojuza-i-rossii-1070077/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Borrell oznámil potřebu reorganizace vztahů mezi EU a Ruskem** Evropská unie musí v budoucnu najít způsoby, jak reorganizovat vztahy s Ruskem. Oznámil to v úterý 26. dubna Josep Borrell, šéf oddělení zahraniční politiky EU, na svém blogu. Aby strany nezůstaly „ve stavu neustálého napětí nebo konfliktu“, budou muset podle diplomata najít způsoby, jak vztahy v budoucnu reorganizovat. Musí zahrnovat vyjednávání bezpečnostních záruk pro mírové soužití. "Bude to však dlouhá a obtížná cesta," řekl Borrell. **Za prvé, ruské úřady musí pochopit, že Moskva nemůže zajistit svou bezpečnost na úkor evropské bezpečnosti a bezpečnosti svých sousedů, vysvětlil .** (obráceně to asi bylo možné) Borrell také vyzval Rusko, aby „dokončilo operaci na Ukrajině rázným rozhodnutím“. Podle jeho názoru se mělo speciální operaci vyhnout. Dříve ale Borrell řekl, že konflikt by měl skončit vítězstvím Ukrajiny na bitevním poli. Znovu připomněl 500 milionů eur přidělených Kyjevu na nákup zbraní, které budou přizpůsobeny potřebám ozbrojených sil Ukrajiny. https://profile.ru/news/abroad/borrel-zayavil-o-neobhodimosti-reorganizovat-otnosheniya-evrosojuza-i-rossii-1070077/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Myslíš, že nějaké "potom" bude?


Bude. Západ je sice tak zoufalý, že možná zahraje vabank a nikdo mu v tom nezabrání. Ale myslím, že Rusko se v takovém případě bude vyhýbat zničení Evropy, tipuji to na případné údery taktickými jadernými zbraněmi na vojenské objekty.


Ale jak to říkal Putin už dávno? Že v takovém případě zaútočí na rozhodovací centra. A v Evropě se nerozhoduje nic.


V první řadě by si měli nadělat do kalhot v Británii a hned po nich v USA.


[quote="pid:69633, uid:312"]Myslíš, že nějaké "potom" bude?[/quote] Bude. Západ je sice tak zoufalý, že možná zahraje vabank a nikdo mu v tom nezabrání. Ale myslím, že Rusko se v takovém případě bude vyhýbat zničení Evropy, tipuji to na případné údery taktickými jadernými zbraněmi na vojenské objekty. Ale jak to říkal Putin už dávno? Že v takovém případě zaútočí na rozhodovací centra. A v Evropě se nerozhoduje nic. V první řadě by si měli nadělat do kalhot v Británii a hned po nich v USA.

Hned po Borrelovi se ozval další "holub míru" - Psaki


V jaderné válce nedojde k žádnému vítězství, prohlásil Bílý dům, je třeba zmírnit rétoriku


jaderné válce nemohou být vítězové, řekla mluvčí Bílého domu Jen Psakiová .
"Jak naši představitelé národní bezpečnosti jasně řekli, v jaderné válce není žádné vítězství. Je zřejmé, že naším cílem je nadále volat po zmírnění rétoriky," řekla na brífinku.


Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov den předtím řekl, že riziko jaderné války je reálné a varoval před jeho podceňováním. Vyjádřil také naději, že Spojené státy a jejich spojenci nedovolí vyslat jednotky na Ukrajinu, protože třetí světová válka nemůže být povolena. Ministr poznamenal, že všichni lídři zemí NATO vylučují zapojení aliance do přímého střetu s Ruskem, kromě vedení Polska.
https://ria.ru/20220426/ssha-1785642171.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Hned po Borrelovi se ozval další "holub míru" - Psaki **V jaderné válce nedojde k žádnému vítězství, prohlásil Bílý dům, je třeba zmírnit rétoriku** jaderné válce nemohou být vítězové, řekla mluvčí Bílého domu Jen Psakiová . "Jak naši představitelé národní bezpečnosti jasně řekli, v jaderné válce není žádné vítězství. Je zřejmé, že naším cílem je nadále volat po zmírnění rétoriky," řekla na brífinku. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov den předtím řekl, že riziko jaderné války je reálné a varoval před jeho podceňováním. Vyjádřil také naději, že Spojené státy a jejich spojenci nedovolí vyslat jednotky na Ukrajinu, protože třetí světová válka nemůže být povolena. Ministr poznamenal, že všichni lídři zemí NATO vylučují zapojení aliance do přímého střetu s Ruskem, kromě vedení Polska. https://ria.ru/20220426/ssha-1785642171.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

je třeba zmírnit rétoriku
Nejak vychladli borci spoza mláky....Osobne si myslím, že jadrové zbrane by boli použité až ako posledná možnosť. Stačí si predstaviť čo by asi urobila konvenčná hlavica Avatgardu, ktorá má 2.000 kg a pri rýchlosti 20-27 Mach dosahuje výkon zodpovedajúci 22-40.000 kg TNT....


[quote="pid:69654, uid:158"]je třeba zmírnit rétoriku[/quote]Nejak vychladli borci spoza mláky....Osobne si myslím, že jadrové zbrane by boli použité až ako posledná možnosť. Stačí si predstaviť čo by asi urobila konvenčná hlavica Avatgardu, ktorá má 2.000 kg a pri rýchlosti 20-27 Mach dosahuje výkon zodpovedajúci 22-40.000 kg TNT....

Mohlo by některé z vás zajímat jak dopadla ,,bábuška" i děduška symbol Ruska.


https://tsargrad.tv/news/starikov-besstrashno-vyshedshih-k-ukraincam-so-znamenem-pobedy-spasli_536935


poznámka : pro 3v1- neoddechl jsem si ale potěšilo mne to.


ještě jsem si vzpomněl :


Včera mne potěšilo video ,které mi ukazoval známý,bylo z českého jedoucího vlaku kde sedící ukrajinská občanka na klíně s dítětem byla důrazně průvodčím upozorňována ,že buď zaplatí nebo si vystoupí protože mají dopravu zdarma jen prvních 30dní od vstupu do ČR.


Mohlo by některé z vás zajímat jak dopadla ,,bábuška" i děduška symbol Ruska. https://tsargrad.tv/news/starikov-besstrashno-vyshedshih-k-ukraincam-so-znamenem-pobedy-spasli_536935 poznámka : pro 3v1- neoddechl jsem si ale potěšilo mne to. ještě jsem si vzpomněl : Včera mne potěšilo video ,které mi ukazoval známý,bylo z českého jedoucího vlaku kde sedící ukrajinská občanka na klíně s dítětem byla důrazně průvodčím upozorňována ,že buď zaplatí nebo si vystoupí protože mají dopravu zdarma jen prvních 30dní od vstupu do ČR.
Upravené 27. 4. 2022 o 07:30

Zítra je možný začátek plynové války mezi Gazpromem a EU...


https://stalingrad.life/news/zavtra-vozmozhno-nachalo-gazovoy-voyny-gazproma-protiv-es/


opět ,,hlavní tahoun Velká Británie " viz odkaz


Zítra je možný začátek plynové války mezi Gazpromem a EU... https://stalingrad.life/news/zavtra-vozmozhno-nachalo-gazovoy-voyny-gazproma-protiv-es/ opět ,,hlavní tahoun Velká Británie " viz odkaz
Upravené 27. 4. 2022 o 07:50

Vsechno je to stejný politický gang v Rusku,Americe EU, jenom jih zajímají prachy a nic víc. Hodně je blbcu a naivnih v životě..


Vsechno je to stejný politický gang v Rusku,Americe EU, jenom jih zajímají prachy a nic víc. Hodně je blbcu a naivnih v životě..

Zítra je možný začátek plynové války mezi Gazpromem a EU...
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/dodavky-plynu-do-polska-se-obnovily-40395072#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7UFN0B1ANkn-202204270555&dop_id=40395072&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz rusové od sobě dělají užitečné idiote a blbce . zavíráme, nezavirame, musí se platiti v rublů, nemusí..už je to všechno jedno velké divadlo


[quote="pid:69663, uid:290"]Zítra je možný začátek plynové války mezi Gazpromem a EU...[/quote]https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/dodavky-plynu-do-polska-se-obnovily-40395072#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=7UFN0B1ANkn-202204270555&dop_id=40395072&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz rusové od sobě dělají užitečné idiote a blbce . zavíráme, nezavirame, musí se platiti v rublů, nemusí..už je to všechno jedno velké divadlo

Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov den předtím řekl, že riziko jaderné války je reálné a varoval před jeho podceňováním.


Včera jsem při práci zaslechl rádio. Připomněli včerejší neslavné výročí Černobylu (36 let od havárie). Zazněla tam dokonce informace, že havárie byla způsobena nedodržováním předepsaných postupů. Třetí směna, která reaktor dovedla k výbuchu, prý nebyla nikdy potrestána, ale již nikdo z nich není mezi živými (v důsledku havárie).


Typicky všeobecně se to svádí na nedisciplinovanost, neznalost, diletantství ukrajinské obsluhy. Zakrývá se tím, že v úvahu přichází i záměrná sabotáž. Havárie se velice hodila západu - urychlila rozpad SSSR.


Západu by se zopakování podobného scénáře velice hodilo i dnes - vyvolání jaderného incidentu, který by ohrozil obyvatele Evropy a Ruska, který by otřásl veřejným míněním, který by hodili na krk Putinovi a zároveň se pokusili o jeho odstavení, může být jedním z posledních zoufalých kroků. Samozřejmě výlučně "nedisciplinovanýma", nezodpovědnýma ukrajinskýma rukama. Myslím si, že pro to ta ukázka Sarmatu a Lavrovova varování. Když Rusko zahájilo speciální operaci, mezi prvními obsazenými objekty byl právě Černobyl.


Důležité také bude, jak na probíhající informační "rozvědku" zareagují zrádcovské "páté kolony", zejména ta ruská a také obyčejní lidé.


[quote="pid:69654, uid:158"]Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov den předtím řekl, že riziko jaderné války je reálné a varoval před jeho podceňováním.[/quote] Včera jsem při práci zaslechl rádio. Připomněli včerejší neslavné výročí Černobylu (36 let od havárie). Zazněla tam dokonce informace, že havárie byla způsobena nedodržováním předepsaných postupů. **Třetí směna, která reaktor dovedla k výbuchu, prý nebyla nikdy potrestána, ale již nikdo z nich není mezi živými (v důsledku havárie)**. Typicky všeobecně se to svádí na nedisciplinovanost, neznalost, diletantství ukrajinské obsluhy. Zakrývá se tím, že v úvahu přichází i záměrná sabotáž. Havárie se velice hodila západu - urychlila rozpad SSSR. Západu by se zopakování podobného scénáře velice hodilo i dnes - vyvolání jaderného incidentu, který by ohrozil obyvatele Evropy a Ruska, který by otřásl veřejným míněním, který by hodili na krk Putinovi a zároveň se pokusili o jeho odstavení, může být jedním z posledních zoufalých kroků. Samozřejmě výlučně "nedisciplinovanýma", nezodpovědnýma ukrajinskýma rukama. Myslím si, že pro to ta ukázka Sarmatu a Lavrovova varování. Když Rusko zahájilo speciální operaci, mezi prvními obsazenými objekty byl právě Černobyl. Důležité také bude, jak na probíhající informační "rozvědku" zareagují zrádcovské "páté kolony", zejména ta ruská a také obyčejní lidé.

K výbuchom došlo v troch ruských regiónoch neďaleko Ukrajiny. K výbuchom došlo v Belgorodskej, Voronežskej a Kurskej oblasti na hraniciach s Ukrajinou. K výbuchom došlo v troch regiónoch susediacich s Ukrajinou. Orgány regiónov Voronež a Kursk teda hlásili výbuchy na oblohe, ku ktorým došlo v dôsledku prevádzky systémov protivzdušnej obrany, a v regióne Belgorod začal horieť muničný sklad. V stredu 27. apríla o tom informuje agentúra TASS.
Vojenský sklad zachvátil požiar 10 kilometrov od Belgorodu. Podľa šéfa Belgorodskej oblasti Vjačeslava Gladkova došlo k požiaru muničného skladu pri obci Staraya Nelidovka (nachádza sa asi 10 kilometrov od Belgorodu).


Guvernér uviedol, že v hlavnom meste regiónu sa od 03:35 moskovského času ozývali hlasné zvuky podobné výbuchom. "Počas písania tejto správy došlo k ďalším trom výbuchom," povedal.


Napriek tomu podľa Gladkova medzi civilným obyvateľstvom nedochádza k ničeniu obytných budov, domov, ako aj obetí.Na sieti sa objavilo video z požiaru. Na záberoch vidno, že zo skladu sa valí čierny dym a ozývajú sa aj zvuky výbuchov. Video končí hlasným treskom.


Podľa najnovších údajov je otvorené pálenie v sklade odstránené.
Dron zostrelil neďaleko vojenského letiska vo Voroneži


K incidentom došlo v mikrodistriktu Shilovo vo Voroneži, ktorý sa nachádza v blízkosti vojenského letiska v Baltimore. Miestni obyvatelia na sociálnych sieťach uviedli, že v meste dvakrát spustila protivzdušná obrana a do vzduchu sa dostali aj lietadlá.


Neskôr guvernér Voronežskej oblasti Alexander Gusev potvrdil, že systém protivzdušnej obrany zafungoval, čo zničilo ukrajinské bezpilotné lietadlo.


Podľa jeho slov bol zostrelený malý prieskumný dron. Nič neohrozuje život a zdravie obyvateľov Voronežskej oblasti, ubezpečil Gusev.
Výbuchy bolo počuť aj v Kursku


Podľa guvernéra Kurskej oblasti Romana Starovoita na svojom telegramovom kanáli došlo okolo 2:45 v Kursku k sérii potlesku.


"Podrobnosti incidentu sa upresňujú. Podľa predbežných údajov systém protivzdušnej obrany fungoval. Nie sú žiadne obete ani ničenie,“ napísal. Šéf kraja dodal, že podrobnosti incidentu zverejní neskôr.


Všetky tri regióny – Belgorod, Voronež a Kursk – majú spoločnú hranicu s Ukrajinou. https://lenta.ru/news/2022/04/27/chernozemye/


- Čína predpovedá vojnu v celej Európe
Čínsky expert Song Zhongping: dlhotrvajúci konflikt na Ukrajine povedie k vojne v Európe. Čínsky expert v oblasti strategických zbraní Song Zhongping predpovedal vypuknutie vojny, do ktorej bude vtiahnutá celá Európa, ak strany vojenského konfliktu na Ukrajine odložia vojenské riešenie krízy, uvádza Global Times.


„Rusko dalo jasne najavo, že nemôže prehrať. Ak zostanú obe strany tvrdé, celá Európa sa môže stať bojiskom, čo povedie k obrovským katastrofám pre všetky európske krajiny a celý svet, “uviedol.


Podľa experta Spojené štáty de facto urobili Ukrajinu členom NATO, keďže žiadna z krajín zúčastňujúcich sa na aliancii doteraz nedostala takú veľkú podporu zo strany USA, najmä pokiaľ ide o dodávky vojenskej techniky.


Americký minister obrany Lloyd Austin sa predtým vyjadril k diskusiám o možnosti jadrovej vojny kvôli situácii na Ukrajine. Austin zhodnotil pravdepodobnosť jadrovej vojny v dôsledku eskalácie krízy na Ukrajine s tým, že v takýto scenár neverí. https://lenta.ru/news/2022/04/27/europe_war/


  • Zacharovová hovorila o tromfe v rukáve ZelenskéhoZacharová povedala, že Zelenskyj využíva ľudí v Azovstal v Mariupole ako tromf. Kyjevské úrady a osobne prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj majú v úmysle zmanipulovať situáciu okolo závodu Mariupol Azovstal a vnímať správy o tamojšej občianskej a ťažkej humanitárnej situácii ako tromf v rukáve, uviedla v rádiu Sputnik hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. „Kyjevský režim chce túto situáciu zmanipulovať tak, že vo všetkých možných prípadoch využíva ľudí, ktorí tam sú, v ich vlastnom záujme,“ povedal diplomat. Podľa jej názoru bude Zelenskyj hrať tento „strašný a krvavý tromf nekonečne veľakrát“.Ruský prezident Vladimir Putin predtým povedal, že zadržiavanie civilného obyvateľstva ozbrojenými silami Ukrajiny (AFU) v Azovstale je trestným činom. "Je len zločin držať tam civilistov ako ľudské štíty, ak tam sú." Sme s nimi v kontakte. S tými, ktorí tam sedia v žalári Azovstalu,“ povedala hlava štátu.https://lenta.ru/news/2022/04/27/zaharova/

  • Putin schválil účasť OSN a Červeného kríža na evakuácii ľudí z Azovstalu. Guterresov úrad: Putin schválil účasť OSN a Červeného kríža na evakuácii z Azovstalu.Ruský prezident Vladimir Putin počas rozhovoru s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniom Guterresom schválil účasť medzinárodných organizácií na evakuácii civilistov zo závodu Azovstal na Ukrajine, uviedol generálny tajomník OSN Stefan Dujarric, informuje RIA Novosti.Evakuácia ľudí Putin súhlasil so zapojením špecialistov z OSN a Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) do sťahovania ľudí z podniku v Mariupole. Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí bude o tejto otázke ďalej rokovať s ruským ministerstvom obrany. Civilisti -Podpredsedníčka vlády, ministerka pre reintegráciu nekontrolovaných území Ukrajiny Iryna Vereshchuk 21. apríla uviedla, že na území závodu Azovstal v Mariupole je takmer tisíc civilistov a 500 zranených ukrajinských vojakov, vyzvala na otvorenie humanitárneho koridoru a privádzať týchto ľudí von a tiež apelovať na svetové spoločenstvo s prosbou, aby „zameralo úsilie“ na situáciu okolo závodu. Zároveň zdôraznila, že ukrajinská armáda na území závodu sa nechcela vzdať. Ukrajina zároveň už 25. apríla prerušila evakuáciu zo zariadenia. Michail Mizincev, vedúci Národného centra pre riadenie obrany Ruska, vysvetlil, že na jednej strane predstavitelia v Kyjeve neustále verejne vyhlasujú o pracovníkoch závodu, ženách a deťoch údajne umiestnených v podzemných zariadeniach Azovstalu a na na druhej strane zámerne odmietajú všetky humanitárne iniciatívy ruskej strany a neprijímajú žiadne praktické opatrenia na evakuáciu ľudí.“ Stanovisko ruského ministerstva obrany. Ruský minister obrany Sergej Šojgu informoval hlavu štátu Vladimira Putina, že v Azovstale bolo zablokovaných viac ako 2000 ukrajinských vojakov. Prezident zase vydal rozkaz zrušiť útok na elektráreň, pričom poukázal na neúčelnosť takejto taktiky a potrebu zachraňovať životy ruskej armády.https://lenta.ru/news/2022/04/27/putin_un_/


**K výbuchom došlo v troch ruských regiónoch neďaleko Ukrajiny**. K výbuchom došlo v Belgorodskej, Voronežskej a Kurskej oblasti na hraniciach s Ukrajinou. K výbuchom došlo v troch regiónoch susediacich s Ukrajinou. Orgány regiónov Voronež a Kursk teda hlásili výbuchy na oblohe, ku ktorým došlo v dôsledku prevádzky systémov protivzdušnej obrany, a v regióne Belgorod začal horieť muničný sklad. V stredu 27. apríla o tom informuje agentúra TASS. Vojenský sklad zachvátil požiar 10 kilometrov od Belgorodu. Podľa šéfa Belgorodskej oblasti Vjačeslava Gladkova došlo k požiaru muničného skladu pri obci Staraya Nelidovka (nachádza sa asi 10 kilometrov od Belgorodu). Guvernér uviedol, že v hlavnom meste regiónu sa od 03:35 moskovského času ozývali hlasné zvuky podobné výbuchom. "Počas písania tejto správy došlo k ďalším trom výbuchom," povedal. Napriek tomu podľa Gladkova medzi civilným obyvateľstvom nedochádza k ničeniu obytných budov, domov, ako aj obetí.Na sieti sa objavilo video z požiaru. Na záberoch vidno, že zo skladu sa valí čierny dym a ozývajú sa aj zvuky výbuchov. Video končí hlasným treskom. Podľa najnovších údajov je otvorené pálenie v sklade odstránené. Dron zostrelil neďaleko vojenského letiska vo Voroneži K incidentom došlo v mikrodistriktu Shilovo vo Voroneži, ktorý sa nachádza v blízkosti vojenského letiska v Baltimore. Miestni obyvatelia na sociálnych sieťach uviedli, že v meste dvakrát spustila protivzdušná obrana a do vzduchu sa dostali aj lietadlá. Neskôr guvernér Voronežskej oblasti Alexander Gusev potvrdil, že systém protivzdušnej obrany zafungoval, čo zničilo ukrajinské bezpilotné lietadlo. Podľa jeho slov bol zostrelený malý prieskumný dron. Nič neohrozuje život a zdravie obyvateľov Voronežskej oblasti, ubezpečil Gusev. Výbuchy bolo počuť aj v Kursku Podľa guvernéra Kurskej oblasti Romana Starovoita na svojom telegramovom kanáli došlo okolo 2:45 v Kursku k sérii potlesku. "Podrobnosti incidentu sa upresňujú. Podľa predbežných údajov systém protivzdušnej obrany fungoval. Nie sú žiadne obete ani ničenie,“ napísal. Šéf kraja dodal, že podrobnosti incidentu zverejní neskôr. Všetky tri regióny – Belgorod, Voronež a Kursk – majú spoločnú hranicu s Ukrajinou. https://lenta.ru/news/2022/04/27/chernozemye/ -** Čína predpovedá vojnu v celej Európe** Čínsky expert Song Zhongping: dlhotrvajúci konflikt na Ukrajine povedie k vojne v Európe. Čínsky expert v oblasti strategických zbraní Song Zhongping predpovedal vypuknutie vojny, do ktorej bude vtiahnutá celá Európa, ak strany vojenského konfliktu na Ukrajine odložia vojenské riešenie krízy, uvádza Global Times. „Rusko dalo jasne najavo, že nemôže prehrať. Ak zostanú obe strany tvrdé, celá Európa sa môže stať bojiskom, čo povedie k obrovským katastrofám pre všetky európske krajiny a celý svet, “uviedol. Podľa experta Spojené štáty de facto urobili Ukrajinu členom NATO, keďže žiadna z krajín zúčastňujúcich sa na aliancii doteraz nedostala takú veľkú podporu zo strany USA, najmä pokiaľ ide o dodávky vojenskej techniky. Americký minister obrany Lloyd Austin sa predtým vyjadril k diskusiám o možnosti jadrovej vojny kvôli situácii na Ukrajine. Austin zhodnotil pravdepodobnosť jadrovej vojny v dôsledku eskalácie krízy na Ukrajine s tým, že v takýto scenár neverí. https://lenta.ru/news/2022/04/27/europe_war/ - **Zacharovová hovorila o tromfe v rukáve Zelenského** Zacharová povedala, že Zelenskyj využíva ľudí v Azovstal v Mariupole ako tromf. Kyjevské úrady a osobne prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj majú v úmysle zmanipulovať situáciu okolo závodu Mariupol Azovstal a vnímať správy o tamojšej občianskej a ťažkej humanitárnej situácii ako tromf v rukáve, uviedla v rádiu Sputnik hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová. „Kyjevský režim chce túto situáciu zmanipulovať tak, že vo všetkých možných prípadoch využíva ľudí, ktorí tam sú, v ich vlastnom záujme,“ povedal diplomat. Podľa jej názoru bude Zelenskyj hrať tento „strašný a krvavý tromf nekonečne veľakrát“.Ruský prezident Vladimir Putin predtým povedal, že zadržiavanie civilného obyvateľstva ozbrojenými silami Ukrajiny (AFU) v Azovstale je trestným činom. "Je len zločin držať tam civilistov ako ľudské štíty, ak tam sú." Sme s nimi v kontakte. S tými, ktorí tam sedia v žalári Azovstalu,“ povedala hlava štátu.https://lenta.ru/news/2022/04/27/zaharova/ - **Putin schválil účasť OSN a Červeného kríža na evakuácii ľudí z Azovstalu**. Guterresov úrad: Putin schválil účasť OSN a Červeného kríža na evakuácii z Azovstalu.Ruský prezident Vladimir Putin počas rozhovoru s generálnym tajomníkom Organizácie Spojených národov (OSN) Antóniom Guterresom schválil účasť medzinárodných organizácií na evakuácii civilistov zo závodu Azovstal na Ukrajine, uviedol generálny tajomník OSN Stefan Dujarric, informuje RIA Novosti._Evakuácia ľudí_ Putin súhlasil so zapojením špecialistov z OSN a Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) do sťahovania ľudí z podniku v Mariupole. Úrad OSN pre koordináciu humanitárnych záležitostí bude o tejto otázke ďalej rokovať s ruským ministerstvom obrany. _Civilisti_ -Podpredsedníčka vlády, ministerka pre reintegráciu nekontrolovaných území Ukrajiny Iryna Vereshchuk 21. apríla uviedla, že na území závodu Azovstal v Mariupole je takmer tisíc civilistov a 500 zranených ukrajinských vojakov, vyzvala na otvorenie humanitárneho koridoru a privádzať týchto ľudí von a tiež apelovať na svetové spoločenstvo s prosbou, aby „zameralo úsilie“ na situáciu okolo závodu. Zároveň zdôraznila, že ukrajinská armáda na území závodu sa nechcela vzdať. Ukrajina zároveň už 25. apríla prerušila evakuáciu zo zariadenia. Michail Mizincev, vedúci Národného centra pre riadenie obrany Ruska, vysvetlil, že na jednej strane predstavitelia v Kyjeve neustále verejne vyhlasujú o pracovníkoch závodu, ženách a deťoch údajne umiestnených v podzemných zariadeniach Azovstalu a na na druhej strane zámerne odmietajú všetky humanitárne iniciatívy ruskej strany a neprijímajú žiadne praktické opatrenia na evakuáciu ľudí.“ Stanovisko ruského ministerstva obrany. Ruský minister obrany Sergej Šojgu informoval hlavu štátu Vladimira Putina, že v Azovstale bolo zablokovaných viac ako 2000 ukrajinských vojakov. Prezident zase vydal rozkaz zrušiť útok na elektráreň, pričom poukázal na neúčelnosť takejto taktiky a potrebu zachraňovať životy ruskej armády.https://lenta.ru/news/2022/04/27/putin_un_/
Upravené 28. 4. 2022 o 00:30

rusové od sobě dělají užitečné idiote a blbce . zavíráme, nezavirame, musí se platiti v rublů, nemusí..už je to všechno jedno velké divadlo


V článku, na který jsi dal odkaz je odstavec:
"Gazprom připomněl, že Bulharsko a Polsko jsou současně tranzitními státy pro dodávky plynu. Proto „v případě neoprávněného odběru ruského plynu z tranzitních objemů do třetích zemí budou tranzitní dodávky sníženy o tento objem”.


Zde je mapka lynovodu Jamal, ze které je jasno, že plyn jde přes Polsko do Německa.


Jížním potokem jde plyn přes Turecko a Bulharsko do Srbska, Maďarska a dál.
http://itd0.mycdn.me/image?id=901336991238&t=20&plc=MOBILE&tkn=*LiVdXzsBL0poH_b-qoi-Jl04Q9E


Tudíž, plyn do potrubí které vede do Polska a Bulharska proudí dál, akorát tyto země ho nesmějí odebírat.


[quote="pid:69665, uid:747"]rusové od sobě dělají užitečné idiote a blbce . zavíráme, nezavirame, musí se platiti v rublů, nemusí..už je to všechno jedno velké divadlo[/quote] V článku, na který jsi dal odkaz je odstavec: "Gazprom připomněl, že Bulharsko a Polsko jsou současně tranzitními státy pro dodávky plynu. Proto „v případě neoprávněného odběru ruského plynu z tranzitních objemů do třetích zemí budou tranzitní dodávky sníženy o tento objem”. Zde je mapka lynovodu Jamal, ze které je jasno, že plyn jde přes Polsko do Německa. https://fs00.infourok.ru/images/doc/228/49410/4/img20.jpg Jížním potokem jde plyn přes Turecko a Bulharsko do Srbska, Maďarska a dál. http://itd0.mycdn.me/image?id=901336991238&t=20&plc=MOBILE&tkn=*LiVdXzsBL0poH_b-qoi-Jl04Q9E Tudíž, plyn do potrubí které vede do Polska a Bulharska proudí dál, akorát tyto země ho nesmějí odebírat.

Roskosmos na výrobu 46 strategických bojových systémov Sarmat
Šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin povedal, že prostriedky na prepravu zbraní, bojové riadiace systémy sa neustále testujú.
Štátna korporácia "Roskosmos" postaví 46 strategických bojových komplexov "Sarmat", povedal jej šéf Dmitrij Rogozin vo vysielaní televízneho kanála "Soloviev Live".


"Včera som viedol operačné veliteľstvo spolupráce Roskosmos, aby som zorganizoval ďalšie testovanie Sarmatu - tomuto operačnému veliteľstvu šéfujem. <...> Celkovo budeme mať 46 strategických bojových komplexov Sarmat, to znamená, že budú stáť v tých míny, kde stojí Vojevoda,“ povedal s tým, že je naplánovaná „celá séria testov“ rakety.


„Všetko ide v zásade podľa plánu, takže v priebehu tohto roka plánujeme vykonať letové konštrukčné skúšky, súbežne už vyrábame sériové rakety na vybavenie prvého pluku na území Krasnojarska – toto je divízia Uzhur,“ dodal Rogozin.


Šéf Roskosmosu zdôraznil, že prostriedky na prepravu týchto zbraní, bojové riadiace systémy sú neustále testované. "Hlavou vám odpovedám, že táto vec funguje a je to zlovestné z hľadiska potenciálu odplaty, ktorý sa môže obrátiť na hlavu každého agresora," zdôraznil Rogozin.


Medzikontinentálna balistická strela Sarmat bola vyvinutá v Štátnom raketovom stredisku V.P. Makeeva (súčasť Roskosmosu), výrobcom je závod Krasmash (súčasť Roskosmosu). Podľa odborníkov je RS-28 Sarmat ICBM schopný dopraviť viacnásobné návratové vozidlo s hmotnosťou až 10 ton kamkoľvek na svete, a to cez severný aj južný pól.
https://tass.ru/sibir-news/14488849


**Roskosmos na v&yacute;robu 46 strategick&yacute;ch bojov&yacute;ch syst&eacute;mov Sarma**t &Scaron;&eacute;f Roskosmosu Dmitrij Rogozin povedal, že prostriedky na prepravu zbran&iacute;, bojov&eacute; riadiace syst&eacute;my sa neust&aacute;le testuj&uacute;. &Scaron;t&aacute;tna korpor&aacute;cia &quot;Roskosmos&quot; postav&iacute; 46 strategick&yacute;ch bojov&yacute;ch komplexov &quot;Sarmat&quot;, povedal jej &scaron;&eacute;f Dmitrij Rogozin vo vysielan&iacute; telev&iacute;zneho kan&aacute;la &quot;Soloviev Live&quot;. &quot;Včera som viedol operačn&eacute; veliteľstvo spolupr&aacute;ce Roskosmos, aby som zorganizoval ďal&scaron;ie testovanie Sarmatu - tomuto operačn&eacute;mu veliteľstvu &scaron;&eacute;fujem. &lt;...&gt; Celkovo budeme mať 46 strategick&yacute;ch bojov&yacute;ch komplexov Sarmat, to znamen&aacute;, že bud&uacute; st&aacute;ť v t&yacute;ch m&iacute;ny, kde stoj&iacute; Vojevoda,&ldquo; povedal s t&yacute;m, že je napl&aacute;novan&aacute; &bdquo;cel&aacute; s&eacute;ria testov&ldquo; rakety. &bdquo;V&scaron;etko ide v z&aacute;sade podľa pl&aacute;nu, takže v priebehu tohto roka pl&aacute;nujeme vykonať letov&eacute; kon&scaron;trukčn&eacute; sk&uacute;&scaron;ky, s&uacute;bežne už vyr&aacute;bame s&eacute;riov&eacute; rakety na vybavenie prv&eacute;ho pluku na &uacute;zem&iacute; Krasnojarska &ndash; toto je div&iacute;zia Uzhur,&ldquo; dodal Rogozin. &Scaron;&eacute;f Roskosmosu zd&ocirc;raznil, že prostriedky na prepravu t&yacute;chto zbran&iacute;, bojov&eacute; riadiace syst&eacute;my s&uacute; neust&aacute;le testovan&eacute;. &quot;Hlavou v&aacute;m odpoved&aacute;m, že t&aacute;to vec funguje a je to zlovestn&eacute; z hľadiska potenci&aacute;lu odplaty, ktor&yacute; sa m&ocirc;že obr&aacute;tiť na hlavu každ&eacute;ho agresora,&quot; zd&ocirc;raznil Rogozin. Medzikontinent&aacute;lna balistick&aacute; strela Sarmat bola vyvinut&aacute; v &Scaron;t&aacute;tnom raketovom stredisku V.P. Makeeva (s&uacute;časť Roskosmosu), v&yacute;robcom je z&aacute;vod Krasmash (s&uacute;časť Roskosmosu). Podľa odborn&iacute;kov je RS-28 Sarmat ICBM schopn&yacute; dopraviť viacn&aacute;sobn&eacute; n&aacute;vratov&eacute; vozidlo s hmotnosťou až 10 ton kamkoľvek na svete, a to cez severn&yacute; aj južn&yacute; p&oacute;l. https://tass.ru/sibir-news/14488849

Typicky všeobecně se to svádí na nedisciplinovanost, neznalost, diletantství ukrajinské obsluhy. Zakrývá se tím, že v úvahu přichází i záměrná sabotáž. Havárie se velice hodila západu - urychlila rozpad SSSR.

Včera jsem narazil na tento článek:
https://politikus.info/v-rossii/143279-kak-razrushali-sssr-chernobylskiy-udar.html


Verze narušení zvenčí (diverze) nebyla vyšetřovateli připuštěna z důvodu nemožnosti prozkoumat místo výbuchu (a popř. zajistit důkazy).
Obslužný personál částečně přiznal vinu, hlavní část viny však svaloval na vývojáře reaktoru.


V r. 1989 byl na leningradské atomové elektrárně, která provozuje čtyři reaktory stejného typu, proveden pokus při navození stejných podmínek, které byly v době černobylské havárie. Nic podobného však nenastalo. Byl vyvozen závěr, že reaktor je tak spolehlivý, že jej ani provoz v nejkritičtějších režimech nevyřadil z provozu.


[quote=&quot;pid:69668, uid:177&quot;]Typicky v&scaron;eobecně se to sv&aacute;d&iacute; na nedisciplinovanost, neznalost, diletantstv&iacute; ukrajinsk&eacute; obsluhy. Zakr&yacute;v&aacute; se t&iacute;m, že v &uacute;vahu přich&aacute;z&iacute; i z&aacute;měrn&aacute; sabot&aacute;ž. Hav&aacute;rie se velice hodila z&aacute;padu - urychlila rozpad SSSR.[/quote] Včera jsem narazil na tento čl&aacute;nek: https://politikus.info/v-rossii/143279-kak-razrushali-sssr-chernobylskiy-udar.html Verze naru&scaron;en&iacute; zvenč&iacute; (diverze) nebyla vy&scaron;etřovateli připu&scaron;těna z důvodu nemožnosti prozkoumat m&iacute;sto v&yacute;buchu (a popř. zajistit důkazy). Obslužn&yacute; person&aacute;l č&aacute;stečně přiznal vinu, hlavn&iacute; č&aacute;st viny v&scaron;ak svaloval na v&yacute;voj&aacute;ře reaktoru. V r. 1989 byl na leningradsk&eacute; atomov&eacute; elektr&aacute;rně, kter&aacute; provozuje čtyři reaktory stejn&eacute;ho typu, proveden pokus při navozen&iacute; stejn&yacute;ch podm&iacute;nek, kter&eacute; byly v době černobylsk&eacute; hav&aacute;rie. Nic podobn&eacute;ho v&scaron;ak nenastalo. Byl vyvozen z&aacute;věr, že reaktor je tak spolehliv&yacute;, že jej ani provoz v nejkritičtěj&scaron;&iacute;ch režimech nevyřadil z provozu.

,,Dron TB2 sestřelen v Kursku v Rusku raketou AA, zdá se, že Ukrajinci nyní používají drony jako sebevražedné."


https://t.me/mapsukraine/512


,,Ruští vojáci a vyřazené ukrajinské BMP v okolí Slavjansku."


https://t.me/mapsukraine/522?single
https://t.me/mapsukraine/521?single


,,Velká ruská kolona s těžkou technikou se dnes ráno přesouvá ze Svatova (LPR) směrem ke kontaktní linii v Donbasu. Skupina "O" se zdá být v posledních dnech stále aktivnější."


https://t.me/mapsukraine/510


,,Dron TB2 sestřelen v Kursku v Rusku raketou AA, zd&aacute; se, že Ukrajinci nyn&iacute; použ&iacute;vaj&iacute; drony jako sebevražedn&eacute;.&quot; https://t.me/mapsukraine/512 ,,Ru&scaron;t&iacute; voj&aacute;ci a vyřazen&eacute; ukrajinsk&eacute; BMP v okol&iacute; Slavjansku.&quot; https://t.me/mapsukraine/522?single https://t.me/mapsukraine/521?single ,,Velk&aacute; rusk&aacute; kolona s těžkou technikou se dnes r&aacute;no přesouv&aacute; ze Svatova (LPR) směrem ke kontaktn&iacute; linii v Donbasu. Skupina &quot;O&quot; se zd&aacute; b&yacute;t v posledn&iacute;ch dnech st&aacute;le aktivněj&scaron;&iacute;.&quot; https://t.me/mapsukraine/510

Oliver Stone: Ukrajina je súčasťou plánu USA konfrontovať Rusko
Ukrajina je pre USA strategicky dôležitá krajina. Biely dom využíva Kyjev na konfrontáciu s Moskvou.https://sk.news-front.info/2022/04/27/oliver-stone-ukrajina-je-sucastou-planu-usa-konfrontovat-rusko/


**Oliver Stone: Ukrajina je s&uacute;časťou pl&aacute;nu USA konfrontovať Rusko** Ukrajina je pre USA strategicky d&ocirc;ležit&aacute; krajina. Biely dom využ&iacute;va Kyjev na konfront&aacute;ciu s Moskvou.https://sk.news-front.info/2022/04/27/oliver-stone-ukrajina-je-sucastou-planu-usa-konfrontovat-rusko/

Rammstein: Smútočný pochod
Na najväčšej americkej leteckej základni v Európe, kde je umiestnených 16.000 amerických vojakov, sa konal núdzový summit predstaviteľov krajín NATO a amerických spojencov.


Diskutovalo sa len o ukrajinskej otázke a medzi riadkami možno prečítať, že aliancia sa už snaží s porážkou Ukrajiny vyrovnať.
https://sk.news-front.info/2022/04/26/rammstein-smutocny-pochod/


**Rammstein: Sm&uacute;točn&yacute; pochod** Na najv&auml;č&scaron;ej americkej leteckej z&aacute;kladni v Eur&oacute;pe, kde je umiestnen&yacute;ch 16.000 americk&yacute;ch vojakov, sa konal n&uacute;dzov&yacute; summit predstaviteľov kraj&iacute;n NATO a americk&yacute;ch spojencov. Diskutovalo sa len o ukrajinskej ot&aacute;zke a medzi riadkami možno preč&iacute;tať, že aliancia sa už snaž&iacute; s por&aacute;žkou Ukrajiny vyrovnať. https://sk.news-front.info/2022/04/26/rammstein-smutocny-pochod/

Už řvou: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-plyn-dodavky-bulharsko-reakce-premier.A220427_093739_zahranicni_bro


,,Evropská unie chystá společnou reakci na zastavení dodávek ruského plynu do Polska a Bulharska, uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová. Krok Moskvy označila za vydírání. Stejné označení použil i bulharský premiér Kiril Petkov. Podle slovenského premiéra Eduarda Hegera Rusko využívá ropu a plyn k prosazování imperialistických zájmů."


Dost velká schizofrenie, na jednu stranu chtějí bojkotovat ruský plyn a když je v tom Rusko předběhne, tak řvou, že to je zase špatně, klauni.


Už řvou: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-plyn-dodavky-bulharsko-reakce-premier.A220427_093739_zahranicni_bro ,,Evropsk&aacute; unie chyst&aacute; společnou reakci na zastaven&iacute; dod&aacute;vek rusk&eacute;ho plynu do Polska a Bulharska, uvedla předsedkyně Evropsk&eacute; komise Ursula von der Leyenov&aacute;. Krok Moskvy označila za vyd&iacute;r&aacute;n&iacute;. Stejn&eacute; označen&iacute; použil i bulharsk&yacute; premi&eacute;r Kiril Petkov. Podle slovensk&eacute;ho premi&eacute;ra Eduarda Hegera Rusko využ&iacute;v&aacute; ropu a plyn k prosazov&aacute;n&iacute; imperialistick&yacute;ch z&aacute;jmů.&quot; Dost velk&aacute; schizofrenie, na jednu stranu chtěj&iacute; bojkotovat rusk&yacute; plyn a když je v tom Rusko předběhne, tak řvou, že to je zase &scaron;patně, klauni.

Je stále zřetelnější, na konkrétních praktických krocích, že operace Ukrajina a jednotlivé fáze se zdaleka netýká jen bojiště, ale úzce souvisí s globálním děním. Akce musí odpovídat politice. Nedí divu, že mnozí vyřvávají o nesmyslnosti vojenských akcí na Ukrajině, protahování atp...atp....jednotlivé fáze znamenají kroky nejen na bojišti, ale i v globálu, což je věc, kterou mnozí rádi přehlížejí.


Bohužel koordinace globálních fází s fázemi na bojišti, může znamenat i přidané množství padlých, avšak bez globálních kroků nemůže být denacifikace Ukrajiny provedena, to je zřejmé každému (myslícímu)- Nemá řešení na 6. prioritě. Kdyby Putin řešil Ukrajinu jen na 6 prioritě, skutečně by obdržel strategickou porážku, jak o ní blekotala Psaki, nebo někdo ji podobný.


No a tyhle globální kroky mají zase přesah daleko za Ukrajinu


Je st&aacute;le zřetelněj&scaron;&iacute;, na konkr&eacute;tn&iacute;ch praktick&yacute;ch kroc&iacute;ch, že operace Ukrajina a jednotliv&eacute; f&aacute;ze se zdaleka net&yacute;k&aacute; jen boji&scaron;tě, ale &uacute;zce souvis&iacute; s glob&aacute;ln&iacute;m děn&iacute;m. Akce mus&iacute; odpov&iacute;dat politice. Ned&iacute; divu, že mnoz&iacute; vyřv&aacute;vaj&iacute; o nesmyslnosti vojensk&yacute;ch akc&iacute; na Ukrajině, protahov&aacute;n&iacute; atp...atp....jednotliv&eacute; f&aacute;ze znamenaj&iacute; kroky nejen na boji&scaron;ti, ale i v glob&aacute;lu, což je věc, kterou mnoz&iacute; r&aacute;di přehl&iacute;žej&iacute;. Bohužel koordinace glob&aacute;ln&iacute;ch f&aacute;z&iacute; s f&aacute;zemi na boji&scaron;ti, může znamenat i přidan&eacute; množstv&iacute; padl&yacute;ch, av&scaron;ak bez glob&aacute;ln&iacute;ch kroků nemůže b&yacute;t denacifikace Ukrajiny provedena, to je zřejm&eacute; každ&eacute;mu (mysl&iacute;c&iacute;mu)- Nem&aacute; ře&scaron;en&iacute; na 6. prioritě. Kdyby Putin ře&scaron;il Ukrajinu jen na 6 prioritě, skutečně by obdržel strategickou por&aacute;žku, jak o n&iacute; blekotala Psaki, nebo někdo ji podobn&yacute;. No a tyhle glob&aacute;ln&iacute; kroky maj&iacute; zase přesah daleko za Ukrajinu

Dost velká schizofrenie,
presne


Je to tu. Padlo, co bude, až Putin úplně vypne plyn
--27.04.2022 10:51
Situace ohledně plynu začíná být nejistá. Dle polských a bulharských firem přestane Gazprom tyto země plynem zásobovat. V Polsku už jsou známky toho, že k zastavení toku došlo. . .
Řešením bude zavést v podstatě válečnou ekonomiku přes léto, omezit spotřebu plynu v některých odvětvích průmyslu, aby se ochránily kritické sektory potravinářství a chemického průmyslu. Bez ruského plynu je to jediná možnost, jak evropské plynové zásobníky naplnit před zimou. Cenou bude recese a další inflace, protože ceny stoupnou na březnovou úroveň. Jen málo obchodníků a diplomatů o tom otevřeně mluví, ale kontinent kvůli plynu rychle spěje ke konečnému zúčtování,“ navrhuje expert agentury Bloomberg.
https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Je-to-tu-Padlo-co-bude-az-Putin-uplne-vypne-plyn-700358


[quote=&quot;pid:69690, uid:633&quot;]Dost velk&aacute; schizofrenie,[/quote] presne **Je to tu. Padlo, co bude, až Putin &uacute;plně vypne plyn** --27.04.2022 10:51 Situace ohledně plynu zač&iacute;n&aacute; b&yacute;t nejist&aacute;. Dle polsk&yacute;ch a bulharsk&yacute;ch firem přestane Gazprom tyto země plynem z&aacute;sobovat. V Polsku už jsou zn&aacute;mky toho, že k zastaven&iacute; toku do&scaron;lo. . . Ře&scaron;en&iacute;m bude zav&eacute;st v podstatě v&aacute;lečnou ekonomiku přes l&eacute;to, omezit spotřebu plynu v někter&yacute;ch odvětv&iacute;ch průmyslu, aby se ochr&aacute;nily kritick&eacute; sektory potravin&aacute;řstv&iacute; a chemick&eacute;ho průmyslu. Bez rusk&eacute;ho plynu je to jedin&aacute; možnost, jak evropsk&eacute; plynov&eacute; z&aacute;sobn&iacute;ky naplnit před zimou. Cenou bude recese a dal&scaron;&iacute; inflace, protože ceny stoupnou na březnovou &uacute;roveň. Jen m&aacute;lo obchodn&iacute;ků a diplomatů o tom otevřeně mluv&iacute;, ale kontinent kvůli plynu rychle spěje ke konečn&eacute;mu z&uacute;čtov&aacute;n&iacute;,&ldquo; navrhuje expert agentury Bloomberg. https://www.parlamentnilisty.cz/zpravy/kauzy/Je-to-tu-Padlo-co-bude-az-Putin-uplne-vypne-plyn-700358
Upravené 27. 4. 2022 o 12:59

Bylo vypracováno kompletní schéma bunkrů Azovstalu a jejich vzájemného propojení. Nahoře je uvedeno číslo ochranné konstrukce, níže jsou přesné souřadnice.
Zeleně - přechody mezi ochrannými konstrukcemi (zapuštění od 18 do 45 metrů) Velitelství Azov se nachází v ochranné konstrukci č. 18182, protiatomovém krytu centrální chemické laboratoře závodu, pro 300 osob. Civilní osoby se částečně nacházejí v objektech č. 18207 a 18170.


http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=e23c5477a8125181fb03e04dbcd0a552&start=11780
https://t.me/swodki/81121


Bylo vypracov&aacute;no kompletn&iacute; sch&eacute;ma bunkrů Azovstalu a jejich vz&aacute;jemn&eacute;ho propojen&iacute;. Nahoře je uvedeno č&iacute;slo ochrann&eacute; konstrukce, n&iacute;že jsou přesn&eacute; souřadnice. Zeleně - přechody mezi ochrann&yacute;mi konstrukcemi (zapu&scaron;těn&iacute; od 18 do 45 metrů) Velitelstv&iacute; Azov se nach&aacute;z&iacute; v ochrann&eacute; konstrukci č. 18182, protiatomov&eacute;m krytu centr&aacute;ln&iacute; chemick&eacute; laboratoře z&aacute;vodu, pro 300 osob. Civiln&iacute; osoby se č&aacute;stečně nach&aacute;zej&iacute; v objektech č. 18207 a 18170. http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&amp;t=5&amp;sid=e23c5477a8125181fb03e04dbcd0a552&amp;start=11780 https://t.me/swodki/81121

Je možné, že Polsko jako nejaktivnější blb z NATO může mít skutečně problém.


Takový Scholz třeba manévruje jak může - viz. nedávné PR boje proti vojenské pomoci Ukrajině. Zato Orbán musí mít rohlík od ucha k uchu. Co asi dělá fialka? smile


Trochu se ale začínají, míchat 2 věci - zastavení plynu vs. plyn jen za ruble - tzn. to že plyn ta která krajina nemá, není chyba Ruska, ale dané krajiny, protože prostě nezaplatila.


Pokud zaplatí, plyn dostane - tudíž plynovou katastrofu nezpůsobil rus, který vypl plyn, ale jednotlivé vlády, které odmítají plyn koupit resp. zaplatit...


Je možn&eacute;, že Polsko jako nejaktivněj&scaron;&iacute; blb z NATO může m&iacute;t skutečně probl&eacute;m. Takov&yacute; Scholz třeba man&eacute;vruje jak může - viz. ned&aacute;vn&eacute; PR boje proti vojensk&eacute; pomoci Ukrajině. Zato Orb&aacute;n mus&iacute; m&iacute;t rohl&iacute;k od ucha k uchu. Co asi děl&aacute; fialka? :D Trochu se ale zač&iacute;naj&iacute;, m&iacute;chat 2 věci - zastaven&iacute; plynu vs. plyn jen za ruble - tzn. to že plyn ta kter&aacute; krajina nem&aacute;, nen&iacute; chyba Ruska, ale dan&eacute; krajiny, protože prostě nezaplatila. Pokud zaplat&iacute;, plyn dostane - tud&iacute;ž plynovou katastrofu nezpůsobil rus, kter&yacute; vypl plyn, ale jednotliv&eacute; vl&aacute;dy, kter&eacute; odm&iacute;taj&iacute; plyn koupit resp. zaplatit...

Co asi dělá fialka?


Nemá signály, ale chystá se to projednávat. ...


https://youtu.be/LUcymx6eNR0?t=223


[quote=&quot;pid:69703, uid:9&quot;]Co asi děl&aacute; fialka?[/quote] Nem&aacute; sign&aacute;ly, ale chyst&aacute; se to projedn&aacute;vat. ... https://youtu.be/LUcymx6eNR0?t=223

@Tikal

...Čekáám na signál, ten ale nepřichází a tak čekám dál...smile


Nj holt on přijímá trochu jiné řídící signály, než ty které k němu přichází od reality nebo národa


pozn. po našem, je to cip jak lampa, stačí pár slov, stačí pohled a je jasné, že se bez signálu ani nevysere


Krásně se ukazue, kde má řídící centrum třeba takový Orbán / Maďarsko (první cesta za papežem) a kde fialka / ČR.


@Tikal ...Ček&aacute;&aacute;m na sign&aacute;l, ten ale nepřich&aacute;z&iacute; a tak ček&aacute;m d&aacute;l...:D Nj holt on přij&iacute;m&aacute; trochu jin&eacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; sign&aacute;ly, než ty kter&eacute; k němu přich&aacute;z&iacute; od reality nebo n&aacute;roda pozn. po na&scaron;em, je to cip jak lampa, stač&iacute; p&aacute;r slov, stač&iacute; pohled a je jasn&eacute;, že se bez sign&aacute;lu ani nevysere Kr&aacute;sně se ukazue, kde m&aacute; ř&iacute;d&iacute;c&iacute; centrum třeba takov&yacute; Orb&aacute;n / Maďarsko (prvn&iacute; cesta za papežem) a kde fialka / ČR.

Rusům se povedlo vyměnit Ruského pilota Jerošenka, kterého USA zadrželi v Libérii a odsoudili na 20 let, za Amerického výtržníka, který v Rusku napadl dva policajty a byl odsouzen na 9 let. Pilot se dnes vrátil do Ruska. Výměna proběhla v Turecku. Amerika odmítala výměnu, nebo propuštění pilota, 11 let.


Rusům se povedlo vyměnit Rusk&eacute;ho pilota Jero&scaron;enka, kter&eacute;ho USA zadrželi v Lib&eacute;rii a odsoudili na 20 let, za Americk&eacute;ho v&yacute;tržn&iacute;ka, kter&yacute; v Rusku napadl dva policajty a byl odsouzen na 9 let. Pilot se dnes vr&aacute;til do Ruska. V&yacute;měna proběhla v Turecku. Amerika odm&iacute;tala v&yacute;měnu, nebo propu&scaron;těn&iacute; pilota, 11 let.
  • Putin: ak niekto zvonku zasiahne do situácie na Ukrajine, odpoveď bude bleskováPrezident dodal, že Rusko v prípade jeho ohrozenia použije v reakcii prostriedky, ktoré zatiaľ nemá. "Ak má niekto v úmysle zasahovať do prebiehajúcich udalostí zvonku a vytvára pre Rusko neprijateľné strategické hrozby, mal by vedieť, že naše reakcie na blížiace sa údery budú bleskové, rýchle," povedala hlava štátu na stretnutí s členmi Rady. zákonodarcov.Putin upozornil na to, že o takomto scenári hovoril už „na samom začiatku špeciálnej vojenskej operácie“ a teraz sa k svojim slovám opäť vracia.Prezident ubezpečil, že Rusko má na prípadnú odpoveď nástroje, ktoré jeho odporcovia nemajú. "Máme na to všetky nástroje: také, ktorými sa teraz nikto nemôže pochváliť, ale nebudeme sa chváliť. V prípade potreby ich použijeme. A chcem, aby o tom všetci vedeli. Všetky rozhodnutia v tejto veci sme urobili my." - povedala hlava štátu.Zároveň zdôraznil, že Ruská federácia dosiahne ciele stanovené počas vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine. "Naši vojaci a dôstojníci, milície Donbass hrdinsky plnia svoju povinnosť. Všetky stanovené úlohy budú vyriešené," uistil Putin.https://tass.ru/politika/14495641

  • Zástupca ministerstva zahraničných vecí Čínskej ľudovej republiky: - Slovami Spojených štátov pre moc OSN. Robia však presný opak. Bezpečnostná rada neudelila sankcie za použitie sily v Juhoslávii, Iraku, Sýrii atď., ale USA a NATO obišli OSN. Viedli vojny a zasahovali do záležitostí suverénnych krajín.Sú vraj za ľudské práva. Ale ich vojny v Afganistane a Iraku zabili 300 000 civilistov a z 26 miliónov urobili utečencov. Za tieto zločiny nebol nikto braný na zodpovednosť.Sú tvorcami nátlakovej diplomacie a používajú ju proti všetkým – veľkým aj malým, blízkym aj vzdialeným, nepriateľom aj priateľom. Sankcie proti Kube sú 50 rokov staré, proti Iránu 40. USA udierajú do chrbta aj vlastným priateľom – Európe a Japonsku. USA sú majstrom dezinformácií, hlavným porušovateľom mieru a stability.Demokracia a ľudské práva sú pre nich len zámienkou, aby sa rozdelili, zasiali nezhody, aby dosiahli svoje záujmy na úkor záujmov iných. Trpia tým nielen malí a slabí, ale aj Európa, ktorá za sebectvo USA platí vysokú cenu. No je tu nádej, že sa jej ukáže pravda a prestane držať sviečku pred čertom. https://vk.com/feed?z=video-9828339_456255760%2Fln-ZdUHfcoBjt2Eh98I8O%2Fpl_post_-9828339_3815230


- **Putin: ak niekto zvonku zasiahne do situ&aacute;cie na Ukrajine, odpoveď bude bleskov&aacute;** Prezident dodal, že Rusko v pr&iacute;pade jeho ohrozenia použije v reakcii prostriedky, ktor&eacute; zatiaľ nem&aacute;. &quot;Ak m&aacute; niekto v &uacute;mysle zasahovať do prebiehaj&uacute;cich udalost&iacute; zvonku a vytv&aacute;ra pre Rusko neprijateľn&eacute; strategick&eacute; hrozby, mal by vedieť, že na&scaron;e reakcie na bl&iacute;žiace sa &uacute;dery bud&uacute; bleskov&eacute;, r&yacute;chle,&quot; povedala hlava &scaron;t&aacute;tu na stretnut&iacute; s členmi Rady. z&aacute;konodarcov.Putin upozornil na to, že o takomto scen&aacute;ri hovoril už &bdquo;na samom začiatku &scaron;peci&aacute;lnej vojenskej oper&aacute;cie&ldquo; a teraz sa k svojim slov&aacute;m op&auml;ť vracia.Prezident ubezpečil, že Rusko m&aacute; na pr&iacute;padn&uacute; odpoveď n&aacute;stroje, ktor&eacute; jeho odporcovia nemaj&uacute;. &quot;M&aacute;me na to v&scaron;etky n&aacute;stroje: tak&eacute;, ktor&yacute;mi sa teraz nikto nem&ocirc;že pochv&aacute;liť, ale nebudeme sa chv&aacute;liť. V pr&iacute;pade potreby ich použijeme. A chcem, aby o tom v&scaron;etci vedeli. V&scaron;etky rozhodnutia v tejto veci sme urobili my.&quot; - povedala hlava &scaron;t&aacute;tu.Z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že Rusk&aacute; feder&aacute;cia dosiahne ciele stanoven&eacute; počas vojenskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine. &quot;Na&scaron;i vojaci a d&ocirc;stojn&iacute;ci, mil&iacute;cie Donbass hrdinsky plnia svoju povinnosť. V&scaron;etky stanoven&eacute; &uacute;lohy bud&uacute; vyrie&scaron;en&eacute;,&quot; uistil Putin.https://tass.ru/politika/14495641 - **Z&aacute;stupca ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Č&iacute;nskej ľudovej republiky**: - Slovami Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov pre moc OSN. Robia v&scaron;ak presn&yacute; opak. Bezpečnostn&aacute; rada neudelila sankcie za použitie sily v Juhosl&aacute;vii, Iraku, S&yacute;rii atď., ale USA a NATO obi&scaron;li OSN. Viedli vojny a zasahovali do z&aacute;ležitost&iacute; suver&eacute;nnych kraj&iacute;n.S&uacute; vraj za ľudsk&eacute; pr&aacute;va. Ale ich vojny v Afganistane a Iraku zabili 300 000 civilistov a z 26 mili&oacute;nov urobili utečencov. Za tieto zločiny nebol nikto bran&yacute; na zodpovednosť.S&uacute; tvorcami n&aacute;tlakovej diplomacie a použ&iacute;vaj&uacute; ju proti v&scaron;etk&yacute;m &ndash; veľk&yacute;m aj mal&yacute;m, bl&iacute;zkym aj vzdialen&yacute;m, nepriateľom aj priateľom. Sankcie proti Kube s&uacute; 50 rokov star&eacute;, proti Ir&aacute;nu 40. USA udieraj&uacute; do chrbta aj vlastn&yacute;m priateľom &ndash; Eur&oacute;pe a Japonsku. USA s&uacute; majstrom dezinform&aacute;ci&iacute;, hlavn&yacute;m poru&scaron;ovateľom mieru a stability.Demokracia a ľudsk&eacute; pr&aacute;va s&uacute; pre nich len z&aacute;mienkou, aby sa rozdelili, zasiali nezhody, aby dosiahli svoje z&aacute;ujmy na &uacute;kor z&aacute;ujmov in&yacute;ch. Trpia t&yacute;m nielen mal&iacute; a slab&iacute;, ale aj Eur&oacute;pa, ktor&aacute; za sebectvo USA plat&iacute; vysok&uacute; cenu. No je tu n&aacute;dej, že sa jej uk&aacute;že pravda a prestane držať sviečku pred čertom. https://vk.com/feed?z=video-9828339_456255760%2Fln-ZdUHfcoBjt2Eh98I8O%2Fpl_post_-9828339_3815230
Upravené 27. 4. 2022 o 18:00

Globaliste: takze aby sme to uzavreli. Tvoje tvrdenie je, ze NATO zautoci na Rusko do 5.maja? Alebo ze Putina odstavia? alebo co vlastne.....naozaj si schopny to skombinovat vsetko dokopy, raz Rusko prehrava a je to jasne, raz Rusko vyhrava a vyhra.....raz NATO sa pusti do otvoreneho boja, raz len skryto cez spojencov (ale to robi uz teraz, na to nemusi nikto cakat do 5.maja). Das nejaky taky definitivny vystup co vlastne prognozujes? a pouzi tu cast, co vie pekne po cesky, nech to je zrozumitelne a prehladne, co vlastne hovoris


Globaliste: takze aby sme to uzavreli. Tvoje tvrdenie je, ze NATO zautoci na Rusko do 5.maja? Alebo ze Putina odstavia? alebo co vlastne.....naozaj si schopny to skombinovat vsetko dokopy, raz Rusko prehrava a je to jasne, raz Rusko vyhrava a vyhra.....raz NATO sa pusti do otvoreneho boja, raz len skryto cez spojencov (ale to robi uz teraz, na to nemusi nikto cakat do 5.maja). Das nejaky taky definitivny vystup co vlastne prognozujes? a pouzi tu cast, co vie pekne po cesky, nech to je zrozumitelne a prehladne, co vlastne hovoris

tak to napíšem ja (prepáč, že sa ti nabúravám do diskusie): Pôvodne ruské územia, v podstate celá ľavobrežná Ukrajina a juh Ukrajiny sa pripojí k RF. Halič, ak sa na ňu neulakomia Poliaci, bude izolovaným územím, ktoré, ak nebude živené Západom, tak sa v ňom stúpenci Banderu požerú navzájom. Zbytok aj s Kyjevom sa po denacifikácii vráti časom k pôvodnému názvu Malorusia. Zakarpatská Rus (teraz Zakarpatská Ukrajina) si vydobyje autonómiu a pripojí sa k tomu, kto jej ju bude akceptovať, a kde si bude myslieť, že sa jej bude žiť lepšie: v hre sú budúca Malorusia, Slovensko a Maďarsko presne v takomto poradí...

Spíš bych řekl Maďarsko (nejstabilnější a nejsilnější) a taky nebude po válce. Navíc už tam roky Orbán potichu rozdává pasy a posiluje vazby.


[quote=&quot;pid:69491, uid:112&quot;]tak to nap&iacute;&scaron;em ja (prep&aacute;č, že sa ti nab&uacute;rav&aacute;m do diskusie): P&ocirc;vodne rusk&eacute; &uacute;zemia, v podstate cel&aacute; ľavobrežn&aacute; Ukrajina a juh Ukrajiny sa pripoj&iacute; k RF. Halič, ak sa na ňu neulakomia Poliaci, bude izolovan&yacute;m &uacute;zem&iacute;m, ktor&eacute;, ak nebude živen&eacute; Z&aacute;padom, tak sa v ňom st&uacute;penci Banderu požer&uacute; navz&aacute;jom. Zbytok aj s Kyjevom sa po denacifik&aacute;cii vr&aacute;ti časom k p&ocirc;vodn&eacute;mu n&aacute;zvu Malorusia. Zakarpatsk&aacute; Rus (teraz Zakarpatsk&aacute; Ukrajina) si vydobyje auton&oacute;miu a pripoj&iacute; sa k tomu, kto jej ju bude akceptovať, a kde si bude myslieť, že sa jej bude žiť lep&scaron;ie: v hre s&uacute; bud&uacute;ca Malorusia, Slovensko a Maďarsko presne v takomto porad&iacute;...[/quote] Sp&iacute;&scaron; bych řekl Maďarsko (nejstabilněj&scaron;&iacute; a nejsilněj&scaron;&iacute;) a taky nebude po v&aacute;lce. Nav&iacute;c už tam roky Orb&aacute;n potichu rozd&aacute;v&aacute; pasy a posiluje vazby.

Das nejaky taky definitivny vystup co vlastne prognozujes? a pouzi tu cast, co vie pekne po cesky, nech to je zrozumitelne a prehladne, co vlastne hovoris


Janko klid, někdy nemusí být vše viditelné a vyplave to po letech. Tady v diskuzi se škorpí pro kdejaký nesmysl, ale zkus třeba tohle.


https://youtu.be/L1D097pE6AM


Nebo jiný oddíl.😉


https://youtu.be/R-ZO7bsA2pA


[quote=&quot;pid:69774, uid:187&quot;]Das nejaky taky definitivny vystup co vlastne prognozujes? a pouzi tu cast, co vie pekne po cesky, nech to je zrozumitelne a prehladne, co vlastne hovoris[/quote] Janko klid, někdy nemus&iacute; b&yacute;t v&scaron;e viditeln&eacute; a vyplave to po letech. Tady v diskuzi se &scaron;korp&iacute; pro kdejak&yacute; nesmysl, ale zkus třeba tohle. https://youtu.be/L1D097pE6AM Nebo jin&yacute; odd&iacute;l.

Když Rusko zahájilo speciální operaci, mezi prvními obsazenými objekty byl právě Černobyl.

O to víc mě trápí, že to pak opustili ...


[quote=&quot;pid:69668, uid:177&quot;]Když Rusko zah&aacute;jilo speci&aacute;ln&iacute; operaci, mezi prvn&iacute;mi obsazen&yacute;mi objekty byl pr&aacute;vě Černobyl.[/quote] O to v&iacute;c mě tr&aacute;p&iacute;, že to pak opustili ...

Prezident ubezpečil, že Rusko má na prípadnú odpoveď nástroje, ktoré jeho odporcovia nemajú. "Máme na to všetky nástroje: také, ktorými sa teraz nikto nemôže pochváliť,...


Niečo mi hovorí, že nadišiel čas použiť zbraň hromadného zastrašenia - systém Avangard.


[quote=&quot;pid:69759, uid:12&quot;]Prezident ubezpečil, že Rusko m&aacute; na pr&iacute;padn&uacute; odpoveď n&aacute;stroje, ktor&eacute; jeho odporcovia nemaj&uacute;. &quot;M&aacute;me na to v&scaron;etky n&aacute;stroje: tak&eacute;, ktor&yacute;mi sa teraz nikto nem&ocirc;že pochv&aacute;liť,...[/quote] Niečo mi hovor&iacute;, že nadi&scaron;iel čas použiť zbraň hromadn&eacute;ho zastra&scaron;enia - syst&eacute;m Avangard.

Niečo mi hovorí, že nadišiel čas použiť zbraň hromadného zastrašenia - systém Avangard.


Avangard bude jistit jinou "zbraň (hromadfného osvobození) - Digitální rubl jako nová rezervní měna


Nikolaj Patrushev oznámil finanční reformu s vytvořením dvoukonturového měnového a finančního systému


Navrhuje se určit hodnotu rublu , poskytnout mu skupinu zboží a odvázat jej od dolaru


Projekt vyvinula skupina vědců z Plechanovova institutu


Srdcem ruského stablecoinu je kryptoměna krytá drahými kovy a nerostnými surovinami


Po staletí existovaly stabilní cenové poměry řady zboží vůči sobě navzájem


Vědecká skupina se zabývala identifikací těchto komoditních poměrů, stanovených z pěti tisíc cen zboží za dlouhé časové období na cca 25-30 zboží .


Kromě digitálních aktiv se plánuje emise cenných papírů na základě multiměnového indexu


Předpokládané datum spuštění projektu je podzim 2022 .
https://t.me/MIrvMomente/12285


Celý rozhovor Patruševa je zde, rj.:
Patrušev: Západ vytvořil říši lží, která zahrnuje zničení Ruska
https://rg.ru/2022/04/26/patrushev-zapad-sozdal-imperiiu-lzhi-predpolagaiushchuiu-unichtozhenie-rossii.html


[quote=&quot;pid:69784, uid:138&quot;]Niečo mi hovor&iacute;, že nadi&scaron;iel čas použiť zbraň hromadn&eacute;ho zastra&scaron;enia - syst&eacute;m Avangard.[/quote] Avangard bude jistit jinou &quot;zbraň (hromadfn&eacute;ho osvobozen&iacute;) - **Digit&aacute;ln&iacute; rubl jako nov&aacute; rezervn&iacute; měna** Nikolaj Patrushev ozn&aacute;mil finančn&iacute; reformu s vytvořen&iacute;m dvoukonturov&eacute;ho měnov&eacute;ho a finančn&iacute;ho syst&eacute;mu Navrhuje se určit hodnotu rublu , poskytnout mu skupinu zbož&iacute; a odv&aacute;zat jej od dolaru Projekt vyvinula skupina vědců z Plechanovova institutu Srdcem rusk&eacute;ho stablecoinu je kryptoměna kryt&aacute; drah&yacute;mi kovy a nerostn&yacute;mi surovinami Po stalet&iacute; existovaly stabiln&iacute; cenov&eacute; poměry řady zbož&iacute; vůči sobě navz&aacute;jem Vědeck&aacute; skupina se zab&yacute;vala identifikac&iacute; těchto komoditn&iacute;ch poměrů, stanoven&yacute;ch z pěti tis&iacute;c cen zbož&iacute; za dlouh&eacute; časov&eacute; obdob&iacute; na cca 25-30 zbož&iacute; . Kromě digit&aacute;ln&iacute;ch aktiv se pl&aacute;nuje emise cenn&yacute;ch pap&iacute;rů na z&aacute;kladě multiměnov&eacute;ho indexu Předpokl&aacute;dan&eacute; datum spu&scaron;těn&iacute; projektu je podzim 2022 . https://t.me/MIrvMomente/12285 Cel&yacute; rozhovor Patru&scaron;eva je zde, rj.: Patru&scaron;ev: Z&aacute;pad vytvořil ř&iacute;&scaron;i lž&iacute;, kter&aacute; zahrnuje zničen&iacute; Ruska https://rg.ru/2022/04/26/patrushev-zapad-sozdal-imperiiu-lzhi-predpolagaiushchuiu-unichtozhenie-rossii.html
Upravené 27. 4. 2022 o 22:53

Kyjev přiváží těla ozbrojených sil Ukrajiny v civilu na centrální trh v Lysyčansku, aby obvinil ruské ozbrojené síly z ostřelování.


Podle šéfa NCUO Ruské federace tato provokace „opakuje zvěrstva nacistů za druhé světové války, ale s moderními přístupy kyjevského režimu“.


https://m.tvzvezda.ru/search/


Kyjev přiv&aacute;ž&iacute; těla ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny v civilu na centr&aacute;ln&iacute; trh v Lysyčansku, aby obvinil rusk&eacute; ozbrojen&eacute; s&iacute;ly z ostřelov&aacute;n&iacute;. Podle &scaron;&eacute;fa NCUO Rusk&eacute; federace tato provokace &bdquo;opakuje zvěrstva nacistů za druh&eacute; světov&eacute; v&aacute;lky, ale s modern&iacute;mi př&iacute;stupy kyjevsk&eacute;ho režimu&ldquo;. https://m.tvzvezda.ru/search/

Nikolaj Patrushev oznámil finanční reformu s vytvořením dvoukonturového měnového a finančního systému

Odkaz by nebyl?


[quote=&quot;pid:69787, uid:158&quot;]Nikolaj Patrushev ozn&aacute;mil finančn&iacute; reformu s vytvořen&iacute;m dvoukonturov&eacute;ho měnov&eacute;ho a finančn&iacute;ho syst&eacute;mu[/quote] Odkaz by nebyl?

Kyjev přiváží těla ozbrojených sil Ukrajiny v civilu na centrální trh v Lysyčansku, aby obvinil ruské ozbrojené síly z ostřelování.


No jak tak sleduju postup ruské armády přes různé telegramy, VKontaktě, videa a rozhovory atd., tak tam ty mrtvoly budou velice brzy skládat po tisících, protože Rusové pomalu postupují vpřed, přitahují ukrajinské posily a přitlačují Ukrajince na místo, pak na ně tvrdě udeří masivním dělostřelectvem, aby je rozdrtili a pak to opakují.


Je to pomalá, ale v konečném důsledku ničivá forma války, kterou Rusové mohou vést, protože mají vzdušnou převahu a obrovské množství dělostřelectva. Je to skutečně chytrá a účinná taktika, kterou používají a bude úspěšná, přičemž zároveň minimalizuje ztráty na vlastní straně.


[quote=&quot;pid:69788, uid:980&quot;]Kyjev přiv&aacute;ž&iacute; těla ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny v civilu na centr&aacute;ln&iacute; trh v Lysyčansku, aby obvinil rusk&eacute; ozbrojen&eacute; s&iacute;ly z ostřelov&aacute;n&iacute;.[/quote] No jak tak sleduju postup rusk&eacute; arm&aacute;dy přes různ&eacute; telegramy, VKontaktě, videa a rozhovory atd., tak tam ty mrtvoly budou velice brzy skl&aacute;dat po tis&iacute;c&iacute;ch, protože Rusov&eacute; pomalu postupuj&iacute; vpřed, přitahuj&iacute; ukrajinsk&eacute; posily a přitlačuj&iacute; Ukrajince na m&iacute;sto, pak na ně tvrdě udeř&iacute; masivn&iacute;m dělostřelectvem, aby je rozdrtili a pak to opakuj&iacute;. Je to pomal&aacute;, ale v konečn&eacute;m důsledku ničiv&aacute; forma v&aacute;lky, kterou Rusov&eacute; mohou v&eacute;st, protože maj&iacute; vzdu&scaron;nou převahu a obrovsk&eacute; množstv&iacute; dělostřelectva. Je to skutečně chytr&aacute; a &uacute;činn&aacute; taktika, kterou použ&iacute;vaj&iacute; a bude &uacute;spě&scaron;n&aacute;, přičemž z&aacute;roveň minimalizuje ztr&aacute;ty na vlastn&iacute; straně.
  • Ruské veľvyslanectvo: USA v rozpore s medzinárodnými štandardmi povoľujú prácu na biologických zbraniachSpojené štáty americké v rozpore s medzinárodnými záväzkami ponechali vo svojej legislatíve normy umožňujúce prácu v oblasti biologických zbraní. Uvádza sa to v komentároch ruského veľvyslanectva vo Washingtone, zverejnených v telegramovom kanáli ruskej diplomatickej misie.Ruskí diplomati zdôraznili, že americká expertná komunita "stále dôkladnejšie analyzuje" fakty odhalené ruskými ozbrojenými silami o "nezákonných vojensko-biologických aktivitách Pentagonu na Ukrajine". "Upozorňujeme na skutočnosť, že v rozpore s medzinárodnými záväzkami si Spojené štáty americké ponechali vo svojej legislatíve normy, ktoré umožňujú prácu v oblasti biologických zbraní," uvádza sa v komentári ruského veľvyslanectva. Ruská diplomatická misia zdôraznila, že „v súlade so zákonom „O zjednotení a zjednotení Ameriky v boji proti terorizmu“ je so súhlasom vlády povolený výskum v oblasti vytvárania biologických zbraní. „Najkontroverznejšie experimenty z hľadiska etiky sa zároveň vykonávajú mimo národnej jurisdikcie,“ zdôraznili ruskí diplomati. Veľvyslanectvo poznamenalo, že počas ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine sa zistilo, že americkí vedci v rokoch 2019 až 2021 testovali potenciálne nebezpečné biologické lieky na pacientoch regionálnej klinickej psychiatrickej nemocnice č. 3 v Charkove. "Spojené štáty americké koordinujú prácu biolaboratórií na Ukrajine prostredníctvom Ukrajinského centra pre vedu a techniku ​​(UNTC)", ktorého hlavnou činnosťou je "distribúcia grantov na výskum zadaný Pentagonom," uviedlo ruské veľvyslanectvo. "Len za posledné roky Washington vyčlenil viac ako 350 miliónov dolárov na projekty STCU," uviedla diplomatická misia v komentári. "Takáto aktivita USA vyvoláva v medzinárodnom spoločenstve legitímne otázky týkajúce sa záväzku Washingtonu plniť záväzky vyplývajúce z BTWC (Dohovor o biologických a toxínových zbraniach - pozn. TASS). Dôvod, prečo Spojené štáty americké zablokovali iniciatívu na vytvorenie právne záväzného kontrolného mechanizmu k Dohovoru sa stáva zrejmejším,“ zdôrazňuje v komentároch ruské veľvyslanectvo.O biolaboratóriách - Ako už skôr uviedol oficiálny predstaviteľ ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov, počas špeciálnej vojenskej operácie sa fakty o mimoriadnej očiste kyjevského režimu od stôp po vojensko-biologickom programe realizovanom na Ukrajine, financovanom Americké ministerstvo obrany, boli odhalené. Od zamestnancov ukrajinských biologických laboratórií sa podľa neho dostali informácie o núdzovej likvidácii obzvlášť nebezpečných patogénov 24. februára: moru, antraxu, tularémie, cholery a iných smrteľných chorôb. 9. marca Victoria Nuland na vypočutí vo výbore pre zahraničné vzťahy Senátu Kongresu USA priznala, že na Ukrajine sú objekty, kde sa vykonáva výskum v oblasti biológie, Washington sa snaží zabrániť ich pádu pod kontrolou ruských síl. Ministerstvo zahraničných vecí je podľa nej „znepokojené tým, že sa ich ruská armáda môže pokúšať ovládnuť“ a spolupracuje s ukrajinskou stranou na tom, aby Kyjev mohol „zabrániť tomu, aby sa ktorýkoľvek z týchto výskumných materiálov dostal do rúk ruských sily“. Ruské ministerstvo obrany v reakcii poznamenalo, že týmito slovami Nulandová potvrdila účasť Pentagonu na vojenských biologických programoch na Ukrajine. https://tass.ru/politika/14500993

  • Systém protivzdušnej obrany fungoval nad Belgorodom. Obyvatelia mesta zverejňujú na sociálnych sieťach zábery so stopami zábleskov na oblohe. Systém protivzdušnej obrany fungoval vo štvrtok večer na oblohe nad Belgorodom, uviedol hovorca tlačovej služby regionálnej vlády pre agentúru TASS. "Protivzdušná obrana funguje nad Belgorodom," uviedol zdroj.Obyvatelia Belgorodu zverejňujú na sociálnych sieťach zábery stôp zábleskov na oblohe, videá, v ktorých je počuť zvuky, ktoré vyzerajú ako vzdialené výbuchy na oblohe.Noc predtým sa podľa gubernátora Belgorodskej oblasti Vjačeslava Gladkova na oblohe nad Belgorodom ozývali zvuky podobné výbuchom. Neskôr v okolí obce Staraya Nelidovka v Belgorodskej oblasti podľa predbežných údajov vypukol požiar v muničnom sklade.https://tass.ru/proisshestviya/14500731

  • OSN označila čas na prípravu evakuácie ľudí z Azovstalu. OSN uviedla, že prípravy na evakuáciu civilistov z Azovstalu budú trvať niekoľko dní. Prípravy na operáciu evakuácie civilistov z územia závodu Azovstal v Mariupole môžu trvať niekoľko dní. Čas na prípravu určil zástupca hovorcu generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov (OSN) Farhan Haq, informuje agentúra TASS.„Potrebujeme niekoľko dní na prípravu tejto neuveriteľne zložitej operácie. Toto úsilie sa vynakladá práve teraz,“ povedal a dodal, že OSN „si uvedomuje potrebu čo najrýchlejšie konať [v príprave].Úrad OSN pre humanitárne záležitosti už skôr vytvoril tím, ktorý sa mal pripraviť na operáciu evakuácie civilistov z územia závodu Azovstal v Mariupole. Haq uviedol, že agentúra rokovala s úradmi v Moskve a Kyjeve s cieľom vytvoriť operačný rámec pre evakuáciu civilistov. Ruský prezident Vladimir Putin schválil účasť OSN a Medzinárodného výboru Červeného kríža (MVČK) na evakuácii civilistov z Azovstalu. Politik podľa oficiálneho zástupcu generálneho tajomníka OSN Stefana Dujarrica súhlasil so zapojením medzinárodných organizácií do evakuácie civilistov z továrne v Mariupole. Kancelária generálneho tajomníka spresnila, že diskusia o evakuácii ľudí bude pokračovať s ruským ministerstvom obrany.https://lenta.ru/news/2022/04/27/evacuation/

  • Pravdepodobnosť stretnutia prezidentov Ruska a Ukrajiny na summite G20 bola odhadnutá. Politológ Feldman označil stretnutie lídrov Ruska a Ukrajiny za najočakávanejšiu udalosť G20. Navrhované stretnutie prezidentov Ruska a Ukrajiny možno nazvať najočakávanejšou udalosťou na summite G20, s najväčšou pravdepodobnosťou sa však neuskutoční, uviedol Pavel Feldman, zástupca riaditeľa Inštitútu pre strategické štúdie a prognózy RUDN. Takto komentoval vyhlásenie ukrajinského lídra Volodymyra Zelenského o prijatí pozvania na summit od prezidenta Indonézie. Politológ hovoril o pravdepodobnosti rusko-ukrajinského stretnutia v rozhovore pre Lenta.ru.Hlavná téma samitu G20.27 apríla sa objavila informácia, že Zelenskyj dostal pozvanie od svojho indonézskeho kolegu Joka Widoda na summit G20. Stretnutie hláv štátov sa uskutoční v novembri 2022 na Bali.„Nie je známe, čo sa dovtedy stane s ukrajinskou štátnosťou, či Zelenskyj zostane na svojom poste, či sa rozhodne odísť z Kyjeva na dlhú cestu do zahraničia. Indonézia ako hostiteľská krajina chce hrať úlohu mierotvorcu a poskytnúť stranám konfliktu obojstranne prijateľnú zámienku na rokovanie na najvyššej úrovni,“ povedal Feldman.Hlavnou témou summitu budú podľa politológa vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou a je potrebné o nich diskutovať za účasti oboch strán konfliktu. Pravdepodobnosť stretnutia je však extrémne nízka. „[Ruský prezident Vladimir] Putin a Zelenskij už majú negatívnu skúsenosť s komunikáciou v normandskom formáte. Je nepravdepodobné, že to budú chcieť zopakovať. Okrem toho je v poslednom čase čoraz zreteľnejšia kríza platforiem pre medzinárodný dialóg,“ podelil sa o svoj názor Feldman.Nevhodný výlet -Politológ zároveň nepopiera, že ruské vedenie môže považovať celú cestu na G20 za nevhodnú. Dôvodom môže byť zloženie summitu G20 – z krajín NATO a ázijských spojencov USA. Putin zároveň bude môcť na ďalšom stretnutí hláv štátov diskutovať o politických otázkach so svojimi spojencami.„Prezident Ruska bude môcť plodnejšie komunikovať s kolegami z Číny, Indie, Brazílie, Južnej Afriky alebo Saudskej Arábie na summite BRICS, ktorý sa bude konať na jeseň 2022 v Pekingu,“ uzavrel Feldman.Už skôr sa ukázalo, že členstvo Ruska na samite G20 zostáva neotrasiteľné. Americký prezident Joe Biden vyzval na vylúčenie Ruska z G20, no množstvo krajín vrátane Číny jeho rozhodnutie nepodporilo. Toto znemožňuje výnimku, pretože je potrebné jednomyseľné rozhodnutie všetkých účastníkov. https://lenta.ru/news/2022/04/27/russiaukraineg20/


- **Rusk&eacute; veľvyslanectvo**:** USA v rozpore s medzin&aacute;rodn&yacute;mi &scaron;tandardmi povoľuj&uacute; pr&aacute;cu na biologick&yacute;ch zbraniach** Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; v rozpore s medzin&aacute;rodn&yacute;mi z&aacute;v&auml;zkami ponechali vo svojej legislat&iacute;ve normy umožňuj&uacute;ce pr&aacute;cu v oblasti biologick&yacute;ch zbran&iacute;. Uv&aacute;dza sa to v koment&aacute;roch rusk&eacute;ho veľvyslanectva vo Washingtone, zverejnen&yacute;ch v telegramovom kan&aacute;li ruskej diplomatickej misie.Rusk&iacute; diplomati zd&ocirc;raznili, že americk&aacute; expertn&aacute; komunita &quot;st&aacute;le d&ocirc;kladnej&scaron;ie analyzuje&quot; fakty odhalen&eacute; rusk&yacute;mi ozbrojen&yacute;mi silami o &quot;nez&aacute;konn&yacute;ch vojensko-biologick&yacute;ch aktivit&aacute;ch Pentagonu na Ukrajine&quot;. &quot;Upozorňujeme na skutočnosť, že v rozpore s medzin&aacute;rodn&yacute;mi z&aacute;v&auml;zkami si Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; ponechali vo svojej legislat&iacute;ve normy, ktor&eacute; umožňuj&uacute; pr&aacute;cu v oblasti biologick&yacute;ch zbran&iacute;,&quot; uv&aacute;dza sa v koment&aacute;ri rusk&eacute;ho veľvyslanectva. Rusk&aacute; diplomatick&aacute; misia zd&ocirc;raznila, že &bdquo;v s&uacute;lade so z&aacute;konom &bdquo;O zjednoten&iacute; a zjednoten&iacute; Ameriky v boji proti terorizmu&ldquo; je so s&uacute;hlasom vl&aacute;dy povolen&yacute; v&yacute;skum v oblasti vytv&aacute;rania biologick&yacute;ch zbran&iacute;. &bdquo;Najkontroverznej&scaron;ie experimenty z hľadiska etiky sa z&aacute;roveň vykon&aacute;vaj&uacute; mimo n&aacute;rodnej jurisdikcie,&ldquo; zd&ocirc;raznili rusk&iacute; diplomati. Veľvyslanectvo poznamenalo, že počas ruskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine sa zistilo, že americk&iacute; vedci v rokoch 2019 až 2021 testovali potenci&aacute;lne nebezpečn&eacute; biologick&eacute; lieky na pacientoch region&aacute;lnej klinickej psychiatrickej nemocnice č. 3 v Charkove. &quot;Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; koordinuj&uacute; pr&aacute;cu biolaborat&oacute;ri&iacute; na Ukrajine prostredn&iacute;ctvom Ukrajinsk&eacute;ho centra pre vedu a techniku ​​(UNTC)&quot;, ktor&eacute;ho hlavnou činnosťou je &quot;distrib&uacute;cia grantov na v&yacute;skum zadan&yacute; Pentagonom,&quot; uviedlo rusk&eacute; veľvyslanectvo. &quot;Len za posledn&eacute; roky Washington vyčlenil viac ako 350 mili&oacute;nov dol&aacute;rov na projekty STCU,&quot; uviedla diplomatick&aacute; misia v koment&aacute;ri. &quot;Tak&aacute;to aktivita USA vyvol&aacute;va v medzin&aacute;rodnom spoločenstve legit&iacute;mne ot&aacute;zky t&yacute;kaj&uacute;ce sa z&aacute;v&auml;zku Washingtonu plniť z&aacute;v&auml;zky vypl&yacute;vaj&uacute;ce z BTWC (Dohovor o biologick&yacute;ch a tox&iacute;nov&yacute;ch zbraniach - pozn. TASS). D&ocirc;vod, prečo Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; zablokovali iniciat&iacute;vu na vytvorenie pr&aacute;vne z&aacute;v&auml;zn&eacute;ho kontroln&eacute;ho mechanizmu k Dohovoru sa st&aacute;va zrejmej&scaron;&iacute;m,&ldquo; zd&ocirc;razňuje v koment&aacute;roch rusk&eacute; veľvyslanectvo**.O biolaborat&oacute;ri&aacute;ch** - Ako už sk&ocirc;r uviedol ofici&aacute;lny predstaviteľ rusk&eacute;ho ministerstva obrany gener&aacute;lmajor Igor Kona&scaron;enkov, počas &scaron;peci&aacute;lnej vojenskej oper&aacute;cie sa fakty o mimoriadnej očiste kyjevsk&eacute;ho režimu od st&ocirc;p po vojensko-biologickom programe realizovanom na Ukrajine, financovanom Americk&eacute; ministerstvo obrany, boli odhalen&eacute;. Od zamestnancov ukrajinsk&yacute;ch biologick&yacute;ch laborat&oacute;ri&iacute; sa podľa neho dostali inform&aacute;cie o n&uacute;dzovej likvid&aacute;cii obzvl&aacute;&scaron;ť nebezpečn&yacute;ch patog&eacute;nov 24. febru&aacute;ra: moru, antraxu, tular&eacute;mie, cholery a in&yacute;ch smrteľn&yacute;ch chor&ocirc;b. 9. marca Victoria Nuland na vypočut&iacute; vo v&yacute;bore pre zahraničn&eacute; vzťahy Sen&aacute;tu Kongresu USA priznala, že na Ukrajine s&uacute; objekty, kde sa vykon&aacute;va v&yacute;skum v oblasti biol&oacute;gie, Washington sa snaž&iacute; zabr&aacute;niť ich p&aacute;du pod kontrolou rusk&yacute;ch s&iacute;l. Ministerstvo zahraničn&yacute;ch vec&iacute; je podľa nej &bdquo;znepokojen&eacute; t&yacute;m, že sa ich rusk&aacute; arm&aacute;da m&ocirc;že pok&uacute;&scaron;ať ovl&aacute;dnuť&ldquo; a spolupracuje s ukrajinskou stranou na tom, aby Kyjev mohol &bdquo;zabr&aacute;niť tomu, aby sa ktor&yacute;koľvek z t&yacute;chto v&yacute;skumn&yacute;ch materi&aacute;lov dostal do r&uacute;k rusk&yacute;ch sily&ldquo;. Rusk&eacute; ministerstvo obrany v reakcii poznamenalo, že t&yacute;mito slovami Nulandov&aacute; potvrdila &uacute;časť Pentagonu na vojensk&yacute;ch biologick&yacute;ch programoch na Ukrajine. https://tass.ru/politika/14500993 - **Syst&eacute;m protivzdu&scaron;nej obrany fungoval nad Belgorodom**. Obyvatelia mesta zverejňuj&uacute; na soci&aacute;lnych sieťach z&aacute;bery so stopami z&aacute;bleskov na oblohe. Syst&eacute;m protivzdu&scaron;nej obrany fungoval vo &scaron;tvrtok večer na oblohe nad Belgorodom, uviedol hovorca tlačovej služby region&aacute;lnej vl&aacute;dy pre agent&uacute;ru TASS. &quot;Protivzdu&scaron;n&aacute; obrana funguje nad Belgorodom,&quot; uviedol zdroj.Obyvatelia Belgorodu zverejňuj&uacute; na soci&aacute;lnych sieťach z&aacute;bery st&ocirc;p z&aacute;bleskov na oblohe, vide&aacute;, v ktor&yacute;ch je počuť zvuky, ktor&eacute; vyzeraj&uacute; ako vzdialen&eacute; v&yacute;buchy na oblohe.Noc predt&yacute;m sa podľa gubern&aacute;tora Belgorodskej oblasti Vjačeslava Gladkova na oblohe nad Belgorodom oz&yacute;vali zvuky podobn&eacute; v&yacute;buchom. Nesk&ocirc;r v okol&iacute; obce Staraya Nelidovka v Belgorodskej oblasti podľa predbežn&yacute;ch &uacute;dajov vypukol požiar v muničnom sklade.https://tass.ru/proisshestviya/14500731 - **OSN označila čas na pr&iacute;pravu evaku&aacute;cie ľud&iacute; z Azovstal**u. OSN uviedla, že pr&iacute;pravy na evaku&aacute;ciu civilistov z Azovstalu bud&uacute; trvať niekoľko dn&iacute;. Pr&iacute;pravy na oper&aacute;ciu evaku&aacute;cie civilistov z &uacute;zemia z&aacute;vodu Azovstal v Mariupole m&ocirc;žu trvať niekoľko dn&iacute;. Čas na pr&iacute;pravu určil z&aacute;stupca hovorcu gener&aacute;lneho tajomn&iacute;ka Organiz&aacute;cie Spojen&yacute;ch n&aacute;rodov (OSN) Farhan Haq, informuje agent&uacute;ra TASS.&bdquo;Potrebujeme niekoľko dn&iacute; na pr&iacute;pravu tejto neuveriteľne zložitej oper&aacute;cie. Toto &uacute;silie sa vynaklad&aacute; pr&aacute;ve teraz,&ldquo; povedal a dodal, že OSN &bdquo;si uvedomuje potrebu čo najr&yacute;chlej&scaron;ie konať [v pr&iacute;prave].&Uacute;rad OSN pre humanit&aacute;rne z&aacute;ležitosti už sk&ocirc;r vytvoril t&iacute;m, ktor&yacute; sa mal pripraviť na oper&aacute;ciu evaku&aacute;cie civilistov z &uacute;zemia z&aacute;vodu Azovstal v Mariupole. Haq uviedol, že agent&uacute;ra rokovala s &uacute;radmi v Moskve a Kyjeve s cieľom vytvoriť operačn&yacute; r&aacute;mec pre evaku&aacute;ciu civilistov. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin schv&aacute;lil &uacute;časť OSN a Medzin&aacute;rodn&eacute;ho v&yacute;boru Červen&eacute;ho kr&iacute;ža (MVČK) na evaku&aacute;cii civilistov z Azovstalu. Politik podľa ofici&aacute;lneho z&aacute;stupcu gener&aacute;lneho tajomn&iacute;ka OSN Stefana Dujarrica s&uacute;hlasil so zapojen&iacute;m medzin&aacute;rodn&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute; do evaku&aacute;cie civilistov z tov&aacute;rne v Mariupole. Kancel&aacute;ria gener&aacute;lneho tajomn&iacute;ka spresnila, že diskusia o evaku&aacute;cii ľud&iacute; bude pokračovať s rusk&yacute;m ministerstvom obrany.https://lenta.ru/news/2022/04/27/evacuation/ - **Pravdepodobnosť stretnutia prezidentov Ruska a Ukrajiny na summite G20 bola odhadnut&aacute;.** Politol&oacute;g Feldman označil stretnutie l&iacute;drov Ruska a Ukrajiny za najočak&aacute;vanej&scaron;iu udalosť G20. Navrhovan&eacute; stretnutie prezidentov Ruska a Ukrajiny možno nazvať najočak&aacute;vanej&scaron;ou udalosťou na summite G20, s najv&auml;č&scaron;ou pravdepodobnosťou sa v&scaron;ak neuskutočn&iacute;, uviedol Pavel Feldman, z&aacute;stupca riaditeľa In&scaron;tit&uacute;tu pre strategick&eacute; &scaron;t&uacute;die a progn&oacute;zy RUDN. Takto komentoval vyhl&aacute;senie ukrajinsk&eacute;ho l&iacute;dra Volodymyra Zelensk&eacute;ho o prijat&iacute; pozvania na summit od prezidenta Indon&eacute;zie. Politol&oacute;g hovoril o pravdepodobnosti rusko-ukrajinsk&eacute;ho stretnutia v rozhovore pre Lenta.ru.Hlavn&aacute; t&eacute;ma samitu G20. 27 apr&iacute;la sa objavila inform&aacute;cia, že Zelenskyj dostal pozvanie od svojho indon&eacute;zskeho kolegu Joka Widoda na summit G20. Stretnutie hl&aacute;v &scaron;t&aacute;tov sa uskutočn&iacute; v novembri 2022 na Bali.&bdquo;Nie je zn&aacute;me, čo sa dovtedy stane s ukrajinskou &scaron;t&aacute;tnosťou, či Zelenskyj zostane na svojom poste, či sa rozhodne od&iacute;sť z Kyjeva na dlh&uacute; cestu do zahraničia. Indon&eacute;zia ako hostiteľsk&aacute; krajina chce hrať &uacute;lohu mierotvorcu a poskytn&uacute;ť stran&aacute;m konfliktu obojstranne prijateľn&uacute; z&aacute;mienku na rokovanie na najvy&scaron;&scaron;ej &uacute;rovni,&ldquo; povedal Feldman.Hlavnou t&eacute;mou summitu bud&uacute; podľa politol&oacute;ga vzťahy medzi Ruskom a Ukrajinou a je potrebn&eacute; o nich diskutovať za &uacute;časti oboch str&aacute;n konfliktu. Pravdepodobnosť stretnutia je v&scaron;ak extr&eacute;mne n&iacute;zka. &bdquo;[Rusk&yacute; prezident Vladimir] Putin a Zelenskij už maj&uacute; negat&iacute;vnu sk&uacute;senosť s komunik&aacute;ciou v normandskom form&aacute;te. Je nepravdepodobn&eacute;, že to bud&uacute; chcieť zopakovať. Okrem toho je v poslednom čase čoraz zreteľnej&scaron;ia kr&iacute;za platforiem pre medzin&aacute;rodn&yacute; dial&oacute;g,&ldquo; podelil sa o svoj n&aacute;zor Feldman.Nevhodn&yacute; v&yacute;let -Politol&oacute;g z&aacute;roveň nepopiera, že rusk&eacute; vedenie m&ocirc;že považovať cel&uacute; cestu na G20 za nevhodn&uacute;. D&ocirc;vodom m&ocirc;že byť zloženie summitu G20 &ndash; z kraj&iacute;n NATO a &aacute;zijsk&yacute;ch spojencov USA. Putin z&aacute;roveň bude m&ocirc;cť na ďal&scaron;om stretnut&iacute; hl&aacute;v &scaron;t&aacute;tov diskutovať o politick&yacute;ch ot&aacute;zkach so svojimi spojencami.&bdquo;Prezident Ruska bude m&ocirc;cť plodnej&scaron;ie komunikovať s kolegami z Č&iacute;ny, Indie, Braz&iacute;lie, Južnej Afriky alebo Saudskej Ar&aacute;bie na summite BRICS, ktor&yacute; sa bude konať na jeseň 2022 v Pekingu,&ldquo; uzavrel Feldman.Už sk&ocirc;r sa uk&aacute;zalo, že členstvo Ruska na samite G20 zost&aacute;va neotrasiteľn&eacute;. Americk&yacute; prezident Joe Biden vyzval na vyl&uacute;čenie Ruska z G20, no množstvo kraj&iacute;n vr&aacute;tane Č&iacute;ny jeho rozhodnutie nepodporilo. Toto znemožňuje v&yacute;nimku, pretože je potrebn&eacute; jednomyseľn&eacute; rozhodnutie v&scaron;etk&yacute;ch &uacute;častn&iacute;kov. https://lenta.ru/news/2022/04/27/russiaukraineg20/
Upravené 28. 4. 2022 o 08:04

,,Chersonská oblast osvobozená ruskými vojsky od ukrajinských nacionalistů přejde od 1. května do rublové zóny.
Ve čtvrtek 28. dubna to oznámil Kirill Stremousov, zástupce předsedy vojensko-civilní správy regionu a šéf výboru pro záchranu Chersonské oblasti "Za mír a pořádek". Informoval o tom Rambler."


https://finance.rambler.ru/economics/48564445-hersonskaya-oblast-s-1-maya-perehodit-v-rublevuyu-zonu/


,,Od 1. května přecházíme na rublovou zónu," řekl.


Stremousov dodal, že přechodné období bude trvat přibližně čtyři měsíce, během nichž budou v regionu v oběhu rubl a hřivna. A pak, jak řekl, region plně přejde na vypořádání v rublech, uvedla agentura RIA Novosti.


https://ria.ru/20220428/rubl-1785852369.html


Ruská armáda převzala kontrolu nad celou Chersonskou oblastí na jihu Ukrajiny. Později zde bylo zahájeno ruské televizní a rozhlasové vysílání a obyvatelé začali při platbách ve větší míře používat ruské ruble.


Ukrajinští zajatci popsali, jak oficiální Kyjev ztratil kontrolu nad Chersonem. Svědectví bylo podáno v nemocnici ve městě Aljoški v Chersonské oblasti."


,,**Chersonsk&aacute; oblast osvobozen&aacute; rusk&yacute;mi vojsky od ukrajinsk&yacute;ch nacionalistů přejde od 1. května do rublov&eacute; z&oacute;ny.** Ve čtvrtek 28. dubna to ozn&aacute;mil Kirill Stremousov, z&aacute;stupce předsedy vojensko-civiln&iacute; spr&aacute;vy regionu a &scaron;&eacute;f v&yacute;boru pro z&aacute;chranu Chersonsk&eacute; oblasti &quot;Za m&iacute;r a poř&aacute;dek&quot;. Informoval o tom Rambler.&quot; https://finance.rambler.ru/economics/48564445-hersonskaya-oblast-s-1-maya-perehodit-v-rublevuyu-zonu/ ,,Od 1. května přech&aacute;z&iacute;me na rublovou z&oacute;nu,&quot; řekl. Stremousov dodal, že přechodn&eacute; obdob&iacute; bude trvat přibližně čtyři měs&iacute;ce, během nichž budou v regionu v oběhu rubl a hřivna. A pak, jak řekl, region plně přejde na vypoř&aacute;d&aacute;n&iacute; v rublech, **uvedla agentura RIA Novosti.** https://ria.ru/20220428/rubl-1785852369.html Rusk&aacute; arm&aacute;da převzala kontrolu nad celou Chersonskou oblast&iacute; na jihu Ukrajiny. Později zde bylo zah&aacute;jeno rusk&eacute; televizn&iacute; a rozhlasov&eacute; vys&iacute;l&aacute;n&iacute; a obyvatel&eacute; začali při platb&aacute;ch ve vět&scaron;&iacute; m&iacute;ře použ&iacute;vat rusk&eacute; ruble. Ukrajin&scaron;t&iacute; zajatci popsali, jak ofici&aacute;ln&iacute; Kyjev ztratil kontrolu nad Chersonem. Svědectv&iacute; bylo pod&aacute;no v nemocnici ve městě Aljo&scaron;ki v Chersonsk&eacute; oblasti.&quot;
Upravené 28. 4. 2022 o 07:03

pre vizualizáciu kde sa čo nachádza


626a27853dc49


pre vizualiz&aacute;ciu kde sa čo nach&aacute;dza ![626a27853dc49](serve/attachment&amp;path=626a27853dc49)

WSJ: USA by měly ukázat, že mohou vyhrát jadernou válku


https://www.wsj.com/articles/the-us-show-it-can-win-a-nuclear-war-russia-putin-ukraine-nato-sarmat-missile-testing-warning-11651067733


Rusko provedlo 20. dubna první test mezikontinentální balistické rakety Sarmat, která nese těžkou jadernou nálož. Vladimir Putin a jeho poradci po celou dobu války na Ukrajině vydávali jaderná varování a vyhrožovali USA a Severoatlantické alianci útokem, pokud budou svou účast v konfliktu stupňovat. Moskva nedávno pohrozila Švédsku a Finsku preventivním úderem, pokud vstoupí do NATO.


Skutečnost je taková, že pokud se USA nepřipraví na vítězství v jaderné válce, hrozí jim, že ji prohrají. Robert C. O'Brien, bývalý poradce Bílého domu pro národní bezpečnost, navrhl řadu konvenčních reakcí, které jsou nezbytné, ale nestačí k odstrašení ruské jaderné eskalace. Vypracování koherentní americké strategie vyžaduje pochopení toho, proč Rusko hrozí použitím jaderných zbraní a jak mohou USA překalibrovat svou strategickou logiku pro jaderné prostředí.


WSJ: **USA by měly uk&aacute;zat, že mohou vyhr&aacute;t jadernou v&aacute;lku** https://www.wsj.com/articles/the-us-show-it-can-win-a-nuclear-war-russia-putin-ukraine-nato-sarmat-missile-testing-warning-11651067733 Rusko provedlo 20. dubna prvn&iacute; test mezikontinent&aacute;ln&iacute; balistick&eacute; rakety Sarmat, kter&aacute; nese těžkou jadernou n&aacute;lož. Vladimir Putin a jeho poradci po celou dobu v&aacute;lky na Ukrajině vyd&aacute;vali jadern&aacute; varov&aacute;n&iacute; a vyhrožovali USA a Severoatlantick&eacute; alianci &uacute;tokem, pokud budou svou &uacute;čast v konfliktu stupňovat. Moskva ned&aacute;vno pohrozila &Scaron;v&eacute;dsku a Finsku preventivn&iacute;m &uacute;derem, pokud vstoup&iacute; do NATO. Skutečnost je takov&aacute;, že pokud se USA nepřiprav&iacute; na v&iacute;tězstv&iacute; v jadern&eacute; v&aacute;lce, hroz&iacute; jim, že ji prohraj&iacute;. Robert C. O&#039;Brien, b&yacute;val&yacute; poradce B&iacute;l&eacute;ho domu pro n&aacute;rodn&iacute; bezpečnost, navrhl řadu konvenčn&iacute;ch reakc&iacute;, kter&eacute; jsou nezbytn&eacute;, ale nestač&iacute; k odstra&scaron;en&iacute; rusk&eacute; jadern&eacute; eskalace. Vypracov&aacute;n&iacute; koherentn&iacute; americk&eacute; strategie vyžaduje pochopen&iacute; toho, proč Rusko hroz&iacute; použit&iacute;m jadern&yacute;ch zbran&iacute; a jak mohou USA překalibrovat svou strategickou logiku pro jadern&eacute; prostřed&iacute;.

Výroba rakiet Stinger zasiahla s oneskorením, varuje generálny riaditeľ spoločnosti Raytheon


Raytheon Technologies Corporation odhalila v utorok v konferenčnom hovore s investormi nedostatok rakiet Stinger odpaľovaných z ramena a zvýšená produkcia nemusí prísť online niekoľko rokov.


Robert Spingarn z Melius Research sa opýtal generálneho riaditeľa Raytheonu Grega Hayesa: "Nahradí armáda súčasných 1400 žihadiel, ktoré boli poslané na Ukrajinu?"


Hayes odpovedal, že Raytheon "momentálne vyrába žihadla pre medzinárodného zákazníka, ale máme veľmi obmedzené zásoby materiálu na výrobu žihadiel ."


Generálny riaditeľ dodal: "DoD si nekúpilo žihadlo už asi 18 rokov. A niektoré komponenty už nie sú komerčne dostupné , takže budeme musieť ísť von a prerobiť časť elektroniky v rakete hlava hľadača."


Hayes povedal, že „ nám bude trvať trochu času “, kým naštartujeme výrobu, a neočakáva, že DoD zadá veľké objednávky na doplnenie žihadiel až do roku 2023 alebo 2024.
https://www.zerohedge.com/military/stinger-missile-production-hit-delays-raytheon-ceo-warns


V&yacute;roba rakiet Stinger zasiahla s oneskoren&iacute;m, varuje gener&aacute;lny riaditeľ spoločnosti Raytheon Raytheon Technologies Corporation odhalila v utorok v konferenčnom hovore s investormi nedostatok rakiet Stinger odpaľovan&yacute;ch z ramena a zv&yacute;&scaron;en&aacute; produkcia nemus&iacute; pr&iacute;sť online niekoľko rokov. Robert Spingarn z Melius Research sa op&yacute;tal gener&aacute;lneho riaditeľa Raytheonu Grega Hayesa: &quot;Nahrad&iacute; arm&aacute;da s&uacute;časn&yacute;ch 1400 žihadiel, ktor&eacute; boli poslan&eacute; na Ukrajinu?&quot; Hayes odpovedal, že Raytheon &quot;moment&aacute;lne vyr&aacute;ba žihadla pre medzin&aacute;rodn&eacute;ho z&aacute;kazn&iacute;ka, ale m&aacute;me veľmi obmedzen&eacute; z&aacute;soby materi&aacute;lu na v&yacute;robu žihadiel .&quot; Gener&aacute;lny riaditeľ dodal: &quot;DoD si nek&uacute;pilo žihadlo už asi 18 rokov. A niektor&eacute; komponenty už nie s&uacute; komerčne dostupn&eacute; , takže budeme musieť &iacute;sť von a prerobiť časť elektroniky v rakete hlava hľadača.&quot; Hayes povedal, že &bdquo; n&aacute;m bude trvať trochu času &ldquo;, k&yacute;m na&scaron;tartujeme v&yacute;robu, a neočak&aacute;va, že DoD zad&aacute; veľk&eacute; objedn&aacute;vky na doplnenie žihadiel až do roku 2023 alebo 2024. https://www.zerohedge.com/military/stinger-missile-production-hit-delays-raytheon-ceo-warns

Jedna z marking BRICS začala dodávať zbrane Ukrajine.


Napriek tomu, že krajiny BRICS majú medzi sebou pomerne blízky vzťah, vyšlo najavo, že v tejto únii sa aspoň jedna z krajín rozhodla začať dodávať svoje zbrane na Ukrajinu. Ako sa ukázalo, hovoríme o Brazílii, ktorá práve aktívne presadzovala užšie a súdržnejšie vzťahy medzi všetkými členmi skupiny BRICS, do ktorej patrí aj Rusko, India, Čína a Južná Afrika, no zrazu ohlásila dodávku najväčšej šarže strelivo na Ukrajinu a podľa očakávania aj zbrane.


Momentálne je známe, že Brazília má v úmysle poslať na Ukrajinu niekoľko stoviek ton munície, a to aj pre nemecké samohybné protilietadlové delá Gepard, ktoré budú čoskoro prepravené z Nemecka na Ukrajinu. Dodávka streliva vyvoláva množstvo otázok o tom, či sú vzťahy medzi krajinami BRICS skutočne blízke a vzájomne výhodné.


„Ak Brazília, ktorá je ruským partnerom v BRICS, dodá Ukrajine svoju muníciu, ktorá bude použitá proti ruským lietadlám, vrtuľníkom a bezpilotným lietadlám, potom je otázne, či ide skutočne o ruského spojenca ,“ poznamenáva špecialista Avia.pro. .


Ruská strana zatiaľ nereagovala na dodávky munície z Brazílie na Ukrajinu. Vzhľadom na aktuálnu situáciu však môže Brazília poslať na Ukrajinu aj zbrane vyrobené v tejto krajine.
https://avia.pro/news/strany-briks-nachali-postavki-vooruzheniya-i-boepripasov-na-ukrainu


Jedna z marking BRICS začala dod&aacute;vať zbrane Ukrajine. Napriek tomu, že krajiny BRICS maj&uacute; medzi sebou pomerne bl&iacute;zky vzťah, vy&scaron;lo najavo, že v tejto &uacute;nii sa aspoň jedna z kraj&iacute;n rozhodla začať dod&aacute;vať svoje zbrane na Ukrajinu. Ako sa uk&aacute;zalo, hovor&iacute;me o Braz&iacute;lii, ktor&aacute; pr&aacute;ve akt&iacute;vne presadzovala už&scaron;ie a s&uacute;držnej&scaron;ie vzťahy medzi v&scaron;etk&yacute;mi členmi skupiny BRICS, do ktorej patr&iacute; aj Rusko, India, Č&iacute;na a Južn&aacute; Afrika, no zrazu ohl&aacute;sila dod&aacute;vku najv&auml;č&scaron;ej &scaron;arže strelivo na Ukrajinu a podľa očak&aacute;vania aj zbrane. Moment&aacute;lne je zn&aacute;me, že Braz&iacute;lia m&aacute; v &uacute;mysle poslať na Ukrajinu niekoľko stoviek ton mun&iacute;cie, a to aj pre nemeck&eacute; samohybn&eacute; protilietadlov&eacute; del&aacute; Gepard, ktor&eacute; bud&uacute; čoskoro prepraven&eacute; z Nemecka na Ukrajinu. Dod&aacute;vka streliva vyvol&aacute;va množstvo ot&aacute;zok o tom, či s&uacute; vzťahy medzi krajinami BRICS skutočne bl&iacute;zke a vz&aacute;jomne v&yacute;hodn&eacute;. &bdquo;Ak Braz&iacute;lia, ktor&aacute; je rusk&yacute;m partnerom v BRICS, dod&aacute; Ukrajine svoju mun&iacute;ciu, ktor&aacute; bude použit&aacute; proti rusk&yacute;m lietadl&aacute;m, vrtuľn&iacute;kom a bezpilotn&yacute;m lietadl&aacute;m, potom je ot&aacute;zne, či ide skutočne o rusk&eacute;ho spojenca ,&ldquo; poznamen&aacute;va &scaron;pecialista Avia.pro. . Rusk&aacute; strana zatiaľ nereagovala na dod&aacute;vky mun&iacute;cie z Braz&iacute;lie na Ukrajinu. Vzhľadom na aktu&aacute;lnu situ&aacute;ciu v&scaron;ak m&ocirc;že Braz&iacute;lia poslať na Ukrajinu aj zbrane vyroben&eacute; v tejto krajine. https://avia.pro/news/strany-briks-nachali-postavki-vooruzheniya-i-boepripasov-na-ukrainu

Odkaz by nebyl?


Odkaz byl v příspěvku. Ale už jsem celý článek přeložil


Patrušev: Západ vytvořil říši lží, která zahrnuje zničení Ruska
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5182/Patru%C5%A1ev:%20Z%C3%A1pad%20vytvo%C5%99il%20%C5%99%C3%AD%C5%A1i%20l%C5%BE%C3%AD,%20kter%C3%A1%20zahrnuje%20zni%C4%8Den%C3%AD%20Ruska


[quote=&quot;pid:69790, uid:147&quot;]Odkaz by nebyl?[/quote] Odkaz byl v př&iacute;spěvku. Ale už jsem cel&yacute; čl&aacute;nek přeložil **Patru&scaron;ev: Z&aacute;pad vytvořil ř&iacute;&scaron;i lž&iacute;, kter&aacute; zahrnuje zničen&iacute; Ruska** https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/5182/Patru%C5%A1ev:%20Z%C3%A1pad%20vytvo%C5%99il%20%C5%99%C3%AD%C5%A1i%20l%C5%BE%C3%AD,%20kter%C3%A1%20zahrnuje%20zni%C4%8Den%C3%AD%20Ruska

O důvodech vedení speciální vojenské operace Ozbrojených sil RF.


Příprava Ukrajiny na válku s Ruskem byla v zájmu nejen ukrajinských nacionalistů, a to jak systémových, tak marginálních. Takzvaný kolektivní Západ viděl suverénní Rusko jako hrozbu a snažil se všemi možnými způsoby oslabit geopolitického nepřítele. Současný konflikt na Ukrajině byl proto nevyhnutelný. Ukrajina se měla stát bojištěm s Ruskem a Ukrajinci měli být postradatelní. Nikdo se nechystal vytvořit efektivní ekonomiku, natož sociálně orientovaný stát. Po státním převratu v roce 2014 bylo Kyjevu nápomocno přesně tolik, kolik bylo nutné k přípravě přímého střetu s Ruskem s minimálními náklady pro Západ. Zároveň slíbili členství v NATO, zachování iluze kolektivní obrany i bez členství v tomto vojensko-politickém bloku. Jako příklad této podpory byly na Ukrajinu vyslány stovky vojenských poradců a instruktorů NATO. Dokonce počátkem dubna, kdy byla na Ukrajině v plném proudu speciální vojenská operace ruských ozbrojených sil zaměřená na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny, podle The Times cvičili britští instruktoři speciálních sil dva prapory územní obrany umístěné v Kyjevě a jeho okolí k použití. Přenosné protitankové střely NLAW. Zároveň byla zaznamenána práce britských specialistů na tajné operace - ti, kteří se připravují na sabotážní aktivity, zapojují se do informační a psychologické války, povstání a protivzpoury, svržení vlád... Británie a Spojené státy preferují poslat své vysoce kvalifikované vojenské specialisty specifického profilu neveřejně. Pokud se o tom dozví, je to až dodatečně, často v rámci krycích informačních kampaní. V létě 2014 byl jako přímý šéf ukrajinských bezpečnostních sil zmíněn generálmajor Kee Randy Alen, šéf politiky, strategie partnerství a schopností evropského velení ozbrojených sil USA. Tisk informoval o příjezdu 180 poradců a instruktorů americké armády na Ukrajinu. Bylo konstatováno, že američtí důstojníci a seržanti, kteří dorazili do Kyjeva 23. července, jsou přiděleni na základnu Fort Benning a jsou podřízeni Velení sil pro speciální operace a Velitelství pro výcvik a zvládnutí vojenských doktrín amerických ozbrojených sil.


Tisk informoval o příjezdu 180 poradců a instruktorů americké armády na Ukrajinu. Bylo konstatováno, že američtí důstojníci a seržanti, kteří dorazili do Kyjeva 23. července, jsou přiděleni na základnu Fort Benning a jsou podřízeni Velení sil pro speciální operace a Velitelství pro výcvik a zvládnutí vojenských doktrín amerických ozbrojených sil. Kanadské síly (CAF) držely krok se svými americkými protějšky a od roku 2015 provádějí operaci Unifier. Jeho hlavním směrem byl výcvik ukrajinských seržantů a důstojníků. 200 kanadských vojenských instruktorů proto neustále vedlo kurzy na cvičišti Yavoriv ve Lvovské oblasti. V učebně se procvičovala taktika vedení války, logistika a dovednosti první pomoci. V rámci kanadské operace bylo vycvičeno více než 33 000 ukrajinského vojenského personálu, včetně asi 2 000 zaměstnanců Národní gardy (součást systému Ministerstva vnitra Ukrajiny). Všimněte si, že nacistický prapor "Azov" se od podzimu 2014 stal plukem Národní gardy. "CAF koordinuje své úsilí se Spojenými státy a dalšími zeměmi poskytujícími stejnou podporu," zdůraznila kanadská armáda. Je známo, že Unifier je součástí většího projektu pod záštitou „Multinational Joint Commission“, který zahrnuje Kanadu, Dánsko, Litvu, Polsko, Slovensko, Švédsko, Ukrajinu, Spojené království a USA. Zpočátku byla pomoc poskytována poradenstvím, komunikačním zařízením, zařízeními pro noční vidění, detekčními a sledovacími systémy a dalšími „nesmrtícími“ dodávkami pro potřeby ukrajinských donucovacích orgánů. Později, před zahájením ruské speciální operace v roce 2020, zahájila Kanada plnohodnotné dodávky zbraní. V roce 2015 hackeři skupiny CyberBerkut zveřejnili na svém webu seznam desítek jmen s pasovými údaji zahraničních vojenských instruktorů, kteří na jaře téhož roku dorazili do Kyjeva. Jsou mezi nimi vojenští specialisté především ze Spojených států, dále Polska, Estonska, Finska, Turecka, Norska, Estonska, Lotyšska, Francie, Dánska, Rakouska, Španělska, Albánie, Portugalska, Chorvatska, Islandu, Německa, Islandu a Slovenska. Ve stejném roce 2015 oznámilo ukrajinsko-americké cvičení Fearless Guardian - 2015, které se konalo od března do října na cvičišti Javoriv, ​​účast 1000 amerických vojáků, 1000 příslušníků národní gardy a 200 zaměstnanců Ozbrojených sil Ukrajiny.


Na červenec-říjen téhož roku bylo naplánováno ukrajinsko-americké cvičení Sea Breeze-2015 za účasti 1000 amerických vojáků, 1000 ukrajinských vojáků a 500 vojáků z ostatních zemí NATO. Akce se konaly na moři, stejně jako na pobřeží Oděské, Nikolajevské a Chersonské oblasti. V létě 2017 se u Oděsy uskutečnilo cvičení Sea Breeze 2017 za účasti 16 zemí: USA, Británie, Turecko, Francie, Ukrajina, Gruzie, Rumunsko, Bulharsko, Litva, Polsko, Řecko, Kanada, Itálie, Švédsko , Norsko, Belgie. Taková cvičení se konala pravidelně, ale v únoru 2022 nepomohla ukrajinskému námořnictvu. V roce 2020 mluvila Státní pohraniční služba Ukrajiny o mezinárodních vojenských cvičeních, kterých se zúčastnilo asi 4000 vojáků z 10 zemí světa. Ruský útok na Ukrajinu byl nacvičován. Bylo konstatováno, že ukrajinsko-americká velitelsko-štábní cvičení Rapid Trident – ​​2020 jsou pokračováním série cvičení „Štít míru“, která byla zahájena v roce 1995 jako součást bilaterální spolupráce mezi pozemními silami Ukrajiny a Národní gardou státu Kalifornie (USA), za širokého zapojení představitelů ozbrojených sil dalších zemí. Komando dostalo možnost „vyměnit si zkušenosti z bojových operací získané při účasti v protiteroristické operaci“. Od roku 2015 bylo v rámci britského programu vojenské pomoci Ukrajině ORBITAL ročně vycvičeno 3–5 tisíc ukrajinských vojáků. Kvalifikace dostávali lékaři, sapéři, proviantníci. Podle hloubkového programu byl nacvičován boj proti odstřelovačům a obrněným vozidlům. V roce 2021 dorazilo 60 vojenských instruktorů z Británie a Dánska na vojenské cvičiště Urzuf ozbrojených sil Ukrajiny (Azovské pobřeží u Mariupolu). Cílem je vycvičit v rámci ORBITALu asi 500 ukrajinských vojáků v odstřelovačských, minových výbušninách a sabotážích. Plukovník Eduard Basurin, oficiální zástupce NM DNR, uvedl:„Do výcviku jsou zapojeni pracovníci 56. motorizované pěší brigády. Po doplnění na regulérní sílu jej ukrajinské vojenské velení vyšle do zóny JFO, kde trestající uplatní nabyté válečnické dovednosti proti obyvatelům Donbasu . Mimochodem, ve stejném Urzufu se nachází jedna ze základen stejného "Azova". V rámci zmíněného programu ORBITAL cvičili britští vojenští specialisté ukrajinskou armádu v zacházení s protitankovými zbraněmi. Více než tisíc z nich dodalo na Ukrajinu v lednu 2022 Royal Air Force. Britský ministr obrany Ben Wallace řekl 19. ledna poslancům, že tyto zbraně z armádních skladů údajně nepředstavují hrozbu pro Rusko, ale jsou určeny k sebeobraně. Jako sebeobrana pravděpodobně sloužil i výcvik v sabotáži, jehož obětí se stali velitelé jednotek neuznaných republik Donbass a také civilisté. Od února exponenciálně vzrostly dodávky zbraní z Británie a EU. Podle různých zdrojů se od roku 2014 instruktoři z tuctu a půl zemí, včetně Německa, Izraele, Litvy, Estonska, Gruzie, podíleli na výcviku asi 10 tisíc ukrajinských vojenských a zpravodajských důstojníků. Vojenské dodávky provádělo více než 20 zemí – včetně vzdálené Austrálie. Provedl desítky vojenských cvičení různých velikostí. Na jaře 2022 se objevila zpráva o příjezdu zaměstnanců rumunské soukromé vojenské společnosti Nord Star Support Group do Oděsy. Byli umístěni na tajnou monitorovací základnu NATO. Úkoly zástupců PMC spočívaly v monitorování Černého moře pomocí techniky, zjišťování souřadnic lodí v okruhu 200 km a předávání souřadnic ruských válečných lodí ukrajinské armádě pro raketové údery. NATO tak dlouhodobě poskytuje Ukrajině komplexní vojenskou pomoc, a to nejen prostřednictvím resortů obrany. Podílí se na tom také podpůrná a zásobovací agentura aliance (NATO Support and Procurement Agency - NSPA), speciální služby a PMC a Agentura Spojených států pro mezinárodní rozvoj (USAID).


Vladlen Tersky


Zdroj: https://odnarodyna.org/article/kak-nato-gotovilo-iz-ukrainy-pole-boya-s-rossiey V kontaktu sjeden Spolužáci Můj svět


Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/143322-kak-nato-gotovilo-iz-ukrainy-pole-boya-s-rossiey.html
Politikus.info


O důvodech veden&iacute; speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace Ozbrojen&yacute;ch sil RF. Př&iacute;prava Ukrajiny na v&aacute;lku s Ruskem byla v z&aacute;jmu nejen ukrajinsk&yacute;ch nacionalistů, a to jak syst&eacute;mov&yacute;ch, tak margin&aacute;ln&iacute;ch. Takzvan&yacute; kolektivn&iacute; Z&aacute;pad viděl suver&eacute;nn&iacute; Rusko jako hrozbu a snažil se v&scaron;emi možn&yacute;mi způsoby oslabit geopolitick&eacute;ho nepř&iacute;tele. Současn&yacute; konflikt na Ukrajině byl proto nevyhnuteln&yacute;. Ukrajina se měla st&aacute;t boji&scaron;těm s Ruskem a Ukrajinci měli b&yacute;t postradateln&iacute;. Nikdo se nechystal vytvořit efektivn&iacute; ekonomiku, natož soci&aacute;lně orientovan&yacute; st&aacute;t. Po st&aacute;tn&iacute;m převratu v roce 2014 bylo Kyjevu n&aacute;pomocno přesně tolik, kolik bylo nutn&eacute; k př&iacute;pravě př&iacute;m&eacute;ho střetu s Ruskem s minim&aacute;ln&iacute;mi n&aacute;klady pro Z&aacute;pad. Z&aacute;roveň sl&iacute;bili členstv&iacute; v NATO, zachov&aacute;n&iacute; iluze kolektivn&iacute; obrany i bez členstv&iacute; v tomto vojensko-politick&eacute;m bloku. Jako př&iacute;klad t&eacute;to podpory byly na Ukrajinu vysl&aacute;ny stovky vojensk&yacute;ch poradců a instruktorů NATO. Dokonce poč&aacute;tkem dubna, kdy byla na Ukrajině v pln&eacute;m proudu speci&aacute;ln&iacute; vojensk&aacute; operace rusk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil zaměřen&aacute; na demilitarizaci a denacifikaci Ukrajiny, podle The Times cvičili brit&scaron;t&iacute; instruktoři speci&aacute;ln&iacute;ch sil dva prapory &uacute;zemn&iacute; obrany um&iacute;stěn&eacute; v Kyjevě a jeho okol&iacute; k použit&iacute;. Přenosn&eacute; protitankov&eacute; střely NLAW. Z&aacute;roveň byla zaznamen&aacute;na pr&aacute;ce britsk&yacute;ch specialistů na tajn&eacute; operace - ti, kteř&iacute; se připravuj&iacute; na sabot&aacute;žn&iacute; aktivity, zapojuj&iacute; se do informačn&iacute; a psychologick&eacute; v&aacute;lky, povst&aacute;n&iacute; a protivzpoury, svržen&iacute; vl&aacute;d... Brit&aacute;nie a Spojen&eacute; st&aacute;ty preferuj&iacute; poslat sv&eacute; vysoce kvalifikovan&eacute; vojensk&eacute; specialisty specifick&eacute;ho profilu neveřejně. Pokud se o tom dozv&iacute;, je to až dodatečně, často v r&aacute;mci kryc&iacute;ch informačn&iacute;ch kampan&iacute;. V l&eacute;tě 2014 byl jako př&iacute;m&yacute; &scaron;&eacute;f ukrajinsk&yacute;ch bezpečnostn&iacute;ch sil zm&iacute;něn gener&aacute;lmajor Kee Randy Alen, &scaron;&eacute;f politiky, strategie partnerstv&iacute; a schopnost&iacute; evropsk&eacute;ho velen&iacute; ozbrojen&yacute;ch sil USA. Tisk informoval o př&iacute;jezdu 180 poradců a instruktorů americk&eacute; arm&aacute;dy na Ukrajinu. Bylo konstatov&aacute;no, že američt&iacute; důstojn&iacute;ci a seržanti, kteř&iacute; dorazili do Kyjeva 23. července, jsou přiděleni na z&aacute;kladnu Fort Benning a jsou podř&iacute;zeni Velen&iacute; sil pro speci&aacute;ln&iacute; operace a Velitelstv&iacute; pro v&yacute;cvik a zvl&aacute;dnut&iacute; vojensk&yacute;ch doktr&iacute;n americk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil. Tisk informoval o př&iacute;jezdu 180 poradců a instruktorů americk&eacute; arm&aacute;dy na Ukrajinu. Bylo konstatov&aacute;no, že američt&iacute; důstojn&iacute;ci a seržanti, kteř&iacute; dorazili do Kyjeva 23. července, jsou přiděleni na z&aacute;kladnu Fort Benning a jsou podř&iacute;zeni Velen&iacute; sil pro speci&aacute;ln&iacute; operace a Velitelstv&iacute; pro v&yacute;cvik a zvl&aacute;dnut&iacute; vojensk&yacute;ch doktr&iacute;n americk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil. Kanadsk&eacute; s&iacute;ly (CAF) držely krok se sv&yacute;mi americk&yacute;mi protěj&scaron;ky a od roku 2015 prov&aacute;děj&iacute; operaci Unifier. Jeho hlavn&iacute;m směrem byl v&yacute;cvik ukrajinsk&yacute;ch seržantů a důstojn&iacute;ků. 200 kanadsk&yacute;ch vojensk&yacute;ch instruktorů proto neust&aacute;le vedlo kurzy na cviči&scaron;ti Yavoriv ve Lvovsk&eacute; oblasti. V učebně se procvičovala taktika veden&iacute; v&aacute;lky, logistika a dovednosti prvn&iacute; pomoci. V r&aacute;mci kanadsk&eacute; operace bylo vycvičeno v&iacute;ce než 33 000 ukrajinsk&eacute;ho vojensk&eacute;ho person&aacute;lu, včetně asi 2 000 zaměstnanců N&aacute;rodn&iacute; gardy (souč&aacute;st syst&eacute;mu Ministerstva vnitra Ukrajiny). V&scaron;imněte si, že nacistick&yacute; prapor &quot;Azov&quot; se od podzimu 2014 stal plukem N&aacute;rodn&iacute; gardy. &quot;CAF koordinuje sv&eacute; &uacute;sil&iacute; se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty a dal&scaron;&iacute;mi zeměmi poskytuj&iacute;c&iacute;mi stejnou podporu,&quot; zdůraznila kanadsk&aacute; arm&aacute;da. Je zn&aacute;mo, že Unifier je souč&aacute;st&iacute; vět&scaron;&iacute;ho projektu pod z&aacute;&scaron;titou &bdquo;Multinational Joint Commission&ldquo;, kter&yacute; zahrnuje Kanadu, D&aacute;nsko, Litvu, Polsko, Slovensko, &Scaron;v&eacute;dsko, Ukrajinu, Spojen&eacute; kr&aacute;lovstv&iacute; a USA. Zpoč&aacute;tku byla pomoc poskytov&aacute;na poradenstv&iacute;m, komunikačn&iacute;m zař&iacute;zen&iacute;m, zař&iacute;zen&iacute;mi pro nočn&iacute; viděn&iacute;, detekčn&iacute;mi a sledovac&iacute;mi syst&eacute;my a dal&scaron;&iacute;mi &bdquo;nesmrt&iacute;c&iacute;mi&ldquo; dod&aacute;vkami pro potřeby ukrajinsk&yacute;ch donucovac&iacute;ch org&aacute;nů. Později, před zah&aacute;jen&iacute;m rusk&eacute; speci&aacute;ln&iacute; operace v roce 2020, zah&aacute;jila Kanada plnohodnotn&eacute; dod&aacute;vky zbran&iacute;. V roce 2015 hackeři skupiny CyberBerkut zveřejnili na sv&eacute;m webu seznam des&iacute;tek jmen s pasov&yacute;mi &uacute;daji zahraničn&iacute;ch vojensk&yacute;ch instruktorů, kteř&iacute; na jaře t&eacute;hož roku dorazili do Kyjeva. Jsou mezi nimi vojen&scaron;t&iacute; specialist&eacute; předev&scaron;&iacute;m ze Spojen&yacute;ch st&aacute;tů, d&aacute;le Polska, Estonska, Finska, Turecka, Norska, Estonska, Loty&scaron;ska, Francie, D&aacute;nska, Rakouska, &Scaron;panělska, Alb&aacute;nie, Portugalska, Chorvatska, Islandu, Německa, Islandu a Slovenska. Ve stejn&eacute;m roce 2015 ozn&aacute;milo ukrajinsko-americk&eacute; cvičen&iacute; Fearless Guardian - 2015, kter&eacute; se konalo od března do ř&iacute;jna na cviči&scaron;ti Javoriv, ​​&uacute;čast 1000 americk&yacute;ch voj&aacute;ků, 1000 př&iacute;slu&scaron;n&iacute;ků n&aacute;rodn&iacute; gardy a 200 zaměstnanců Ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny. Na červenec-ř&iacute;jen t&eacute;hož roku bylo napl&aacute;nov&aacute;no ukrajinsko-americk&eacute; cvičen&iacute; Sea Breeze-2015 za &uacute;časti 1000 americk&yacute;ch voj&aacute;ků, 1000 ukrajinsk&yacute;ch voj&aacute;ků a 500 voj&aacute;ků z ostatn&iacute;ch zem&iacute; NATO. Akce se konaly na moři, stejně jako na pobřež&iacute; Oděsk&eacute;, Nikolajevsk&eacute; a Chersonsk&eacute; oblasti. V l&eacute;tě 2017 se u Oděsy uskutečnilo cvičen&iacute; Sea Breeze 2017 za &uacute;časti 16 zem&iacute;: USA, Brit&aacute;nie, Turecko, Francie, Ukrajina, Gruzie, Rumunsko, Bulharsko, Litva, Polsko, Řecko, Kanada, It&aacute;lie, &Scaron;v&eacute;dsko , Norsko, Belgie. Takov&aacute; cvičen&iacute; se konala pravidelně, ale v &uacute;noru 2022 nepomohla ukrajinsk&eacute;mu n&aacute;mořnictvu. V roce 2020 mluvila St&aacute;tn&iacute; pohraničn&iacute; služba Ukrajiny o mezin&aacute;rodn&iacute;ch vojensk&yacute;ch cvičen&iacute;ch, kter&yacute;ch se z&uacute;častnilo asi 4000 voj&aacute;ků z 10 zem&iacute; světa. Rusk&yacute; &uacute;tok na Ukrajinu byl nacvičov&aacute;n. Bylo konstatov&aacute;no, že ukrajinsko-americk&aacute; velitelsko-&scaron;t&aacute;bn&iacute; cvičen&iacute; Rapid Trident &ndash; ​​2020 jsou pokračov&aacute;n&iacute;m s&eacute;rie cvičen&iacute; &bdquo;&Scaron;t&iacute;t m&iacute;ru&ldquo;, kter&aacute; byla zah&aacute;jena v roce 1995 jako souč&aacute;st bilater&aacute;ln&iacute; spolupr&aacute;ce mezi pozemn&iacute;mi silami Ukrajiny a N&aacute;rodn&iacute; gardou st&aacute;tu Kalifornie (USA), za &scaron;irok&eacute;ho zapojen&iacute; představitelů ozbrojen&yacute;ch sil dal&scaron;&iacute;ch zem&iacute;. Komando dostalo možnost &bdquo;vyměnit si zku&scaron;enosti z bojov&yacute;ch operac&iacute; z&iacute;skan&eacute; při &uacute;časti v protiteroristick&eacute; operaci&ldquo;. Od roku 2015 bylo v r&aacute;mci britsk&eacute;ho programu vojensk&eacute; pomoci Ukrajině ORBITAL ročně vycvičeno 3&ndash;5 tis&iacute;c ukrajinsk&yacute;ch voj&aacute;ků. Kvalifikace dost&aacute;vali l&eacute;kaři, sap&eacute;ři, proviantn&iacute;ci. Podle hloubkov&eacute;ho programu byl nacvičov&aacute;n boj proti odstřelovačům a obrněn&yacute;m vozidlům. V roce 2021 dorazilo 60 vojensk&yacute;ch instruktorů z Brit&aacute;nie a D&aacute;nska na vojensk&eacute; cviči&scaron;tě Urzuf ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny (Azovsk&eacute; pobřež&iacute; u Mariupolu). C&iacute;lem je vycvičit v r&aacute;mci ORBITALu asi 500 ukrajinsk&yacute;ch voj&aacute;ků v odstřelovačsk&yacute;ch, minov&yacute;ch v&yacute;bu&scaron;nin&aacute;ch a sabot&aacute;ž&iacute;ch. Plukovn&iacute;k Eduard Basurin, ofici&aacute;ln&iacute; z&aacute;stupce NM DNR, uvedl:&bdquo;Do v&yacute;cviku jsou zapojeni pracovn&iacute;ci 56. motorizovan&eacute; pě&scaron;&iacute; brig&aacute;dy. Po doplněn&iacute; na regul&eacute;rn&iacute; s&iacute;lu jej ukrajinsk&eacute; vojensk&eacute; velen&iacute; vy&scaron;le do z&oacute;ny JFO, kde trestaj&iacute;c&iacute; uplatn&iacute; nabyt&eacute; v&aacute;lečnick&eacute; dovednosti proti obyvatelům Donbasu . Mimochodem, ve stejn&eacute;m Urzufu se nach&aacute;z&iacute; jedna ze z&aacute;kladen stejn&eacute;ho &quot;Azova&quot;. V r&aacute;mci zm&iacute;něn&eacute;ho programu ORBITAL cvičili brit&scaron;t&iacute; vojen&scaron;t&iacute; specialist&eacute; ukrajinskou arm&aacute;du v zach&aacute;zen&iacute; s protitankov&yacute;mi zbraněmi. V&iacute;ce než tis&iacute;c z nich dodalo na Ukrajinu v lednu 2022 Royal Air Force. Britsk&yacute; ministr obrany Ben Wallace řekl 19. ledna poslancům, že tyto zbraně z arm&aacute;dn&iacute;ch skladů &uacute;dajně nepředstavuj&iacute; hrozbu pro Rusko, ale jsou určeny k sebeobraně. Jako sebeobrana pravděpodobně sloužil i v&yacute;cvik v sabot&aacute;ži, jehož obět&iacute; se stali velitel&eacute; jednotek neuznan&yacute;ch republik Donbass a tak&eacute; civilist&eacute;. Od &uacute;nora exponenci&aacute;lně vzrostly dod&aacute;vky zbran&iacute; z Brit&aacute;nie a EU. Podle různ&yacute;ch zdrojů se od roku 2014 instruktoři z tuctu a půl zem&iacute;, včetně Německa, Izraele, Litvy, Estonska, Gruzie, pod&iacute;leli na v&yacute;cviku asi 10 tis&iacute;c ukrajinsk&yacute;ch vojensk&yacute;ch a zpravodajsk&yacute;ch důstojn&iacute;ků. Vojensk&eacute; dod&aacute;vky prov&aacute;dělo v&iacute;ce než 20 zem&iacute; &ndash; včetně vzd&aacute;len&eacute; Austr&aacute;lie. Provedl des&iacute;tky vojensk&yacute;ch cvičen&iacute; různ&yacute;ch velikost&iacute;. Na jaře 2022 se objevila zpr&aacute;va o př&iacute;jezdu zaměstnanců rumunsk&eacute; soukrom&eacute; vojensk&eacute; společnosti Nord Star Support Group do Oděsy. Byli um&iacute;stěni na tajnou monitorovac&iacute; z&aacute;kladnu NATO. &Uacute;koly z&aacute;stupců PMC spoč&iacute;valy v monitorov&aacute;n&iacute; Čern&eacute;ho moře pomoc&iacute; techniky, zji&scaron;ťov&aacute;n&iacute; souřadnic lod&iacute; v okruhu 200 km a před&aacute;v&aacute;n&iacute; souřadnic rusk&yacute;ch v&aacute;lečn&yacute;ch lod&iacute; ukrajinsk&eacute; arm&aacute;dě pro raketov&eacute; &uacute;dery. NATO tak dlouhodobě poskytuje Ukrajině komplexn&iacute; vojenskou pomoc, a to nejen prostřednictv&iacute;m resortů obrany. Pod&iacute;l&iacute; se na tom tak&eacute; podpůrn&aacute; a z&aacute;sobovac&iacute; agentura aliance (NATO Support and Procurement Agency - NSPA), speci&aacute;ln&iacute; služby a PMC a Agentura Spojen&yacute;ch st&aacute;tů pro mezin&aacute;rodn&iacute; rozvoj (USAID). Vladlen Tersky Zdroj: https://odnarodyna.org/article/kak-nato-gotovilo-iz-ukrainy-pole-boya-s-rossiey V kontaktu sjeden Spoluž&aacute;ci Můj svět Первоисточник публикации: https://politikus.info/events/143322-kak-nato-gotovilo-iz-ukrainy-pole-boya-s-rossiey.html Politikus.info

Ale už jsem celý článek přeložil

Paráda! Děkuji mocekrát.


[quote=&quot;pid:69825, uid:158&quot;]Ale už jsem cel&yacute; čl&aacute;nek přeložil[/quote] Par&aacute;da! Děkuji mocekr&aacute;t.

Ako sa ukázalo, hovoríme o Brazílii, ktorá práve aktívne presadzovala užšie a súdržnejšie vzťahy medzi všetkými členmi skupiny BRICS


Zatím bych se k té zprávě stavěl rezervovaně. Avia.pro. to zřejmě převzala z ukrajinského tisku, který se odvolává na Business Insider .
https://petrimazepa.com/braziliya_gotova_peredat_snaryady_dlya_zsu_gepard_business_insider


Pokud se to nepotvrdí z jiných zdrojů, nemůžeme to brát, jako fakt.


[quote=&quot;pid:69812, uid:141&quot;]Ako sa uk&aacute;zalo, hovor&iacute;me o Braz&iacute;lii, ktor&aacute; pr&aacute;ve akt&iacute;vne presadzovala už&scaron;ie a s&uacute;držnej&scaron;ie vzťahy medzi v&scaron;etk&yacute;mi členmi skupiny BRICS[/quote] Zat&iacute;m bych se k t&eacute; zpr&aacute;vě stavěl rezervovaně. Avia.pro. to zřejmě převzala z ukrajinsk&eacute;ho tisku, kter&yacute; se odvol&aacute;v&aacute; na Business Insider . https://petrimazepa.com/braziliya_gotova_peredat_snaryady_dlya_zsu_gepard_business_insider Pokud se to nepotvrd&iacute; z jin&yacute;ch zdrojů, nemůžeme to br&aacute;t, jako fakt.

Basurin tvrdí, že kanadský armádní generál ve výslužbě může být v Azovstalu
"Objevily se takové informace, že by tam mohl být jeden z bývalých generálů kanadské armády [v závodě Azovstal], který nejdříve jakoby zmizel z terénu, pak přišlo prohlášení kanadského ministerstva obrany, že tento generál napsal prohlášení, že odchází z armády a stěhuje se na Ukrajinu. Možná chce být zachráněn (OSN)," řekl ve čtvrtek na prvním kanálu.
Podle Basurina se tým OSN, který se chystá evakuovat civilisty z Azovstalu, snaží zachránit "aktivní vojáky zemí NATO, kteří by tam mohli být".


Oficiální představitel Lidových milicí DNR vyjádřil názor, že v závodě Azovstal se mohou nacházet také dokumenty potvrzující "genocidu a zabíjení civilistů" ukrajinskými ozbrojenými silami a skutečnost, že byly prováděny "jakési pokusy na lidech". "Bojí se, že tyto dokumenty uvidí celý svět a uvidí, jaký stát vytvořili," řekl.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14506067?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Basurin tvrd&iacute;, že kanadsk&yacute; arm&aacute;dn&iacute; gener&aacute;l ve v&yacute;službě může b&yacute;t v Azovstalu** &quot;Objevily se takov&eacute; informace, že by tam mohl b&yacute;t jeden z b&yacute;val&yacute;ch gener&aacute;lů kanadsk&eacute; arm&aacute;dy [v z&aacute;vodě Azovstal], kter&yacute; nejdř&iacute;ve jakoby zmizel z ter&eacute;nu, pak při&scaron;lo prohl&aacute;&scaron;en&iacute; kanadsk&eacute;ho ministerstva obrany, že tento gener&aacute;l napsal prohl&aacute;&scaron;en&iacute;, že odch&aacute;z&iacute; z arm&aacute;dy a stěhuje se na Ukrajinu. Možn&aacute; chce b&yacute;t zachr&aacute;něn (OSN),&quot; řekl ve čtvrtek na prvn&iacute;m kan&aacute;lu. Podle Basurina se t&yacute;m OSN, kter&yacute; se chyst&aacute; evakuovat civilisty z Azovstalu, snaž&iacute; zachr&aacute;nit &quot;aktivn&iacute; voj&aacute;ky zem&iacute; NATO, kteř&iacute; by tam mohli b&yacute;t&quot;. Ofici&aacute;ln&iacute; představitel Lidov&yacute;ch milic&iacute; DNR vyj&aacute;dřil n&aacute;zor, že v z&aacute;vodě Azovstal se mohou nach&aacute;zet tak&eacute; dokumenty potvrzuj&iacute;c&iacute; &quot;genocidu a zab&iacute;jen&iacute; civilistů&quot; ukrajinsk&yacute;mi ozbrojen&yacute;mi silami a skutečnost, že byly prov&aacute;děny &quot;jak&eacute;si pokusy na lidech&quot;. &quot;Boj&iacute; se, že tyto dokumenty uvid&iacute; cel&yacute; svět a uvid&iacute;, jak&yacute; st&aacute;t vytvořili,&quot; řekl. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14506067?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Naryškin se domnívá, že Polsko plánuje vyslat na Ukrajinu mírové jednotky
Podle šéfa zahraniční zpravodajské služby (SVR) Sergeje Naryškina polské úřady zvažují rozmístění mírových sil na území Ukrajiny pod záminkou „ochrany před ruskou agresí“. Podle rozvědky Polsko umístí mírový kontingent tam, kde je pravděpodobnost srážky s ruskými jednotkami minimální.


„Podle informací, které obdržela ruská zahraniční zpravodajská služba, Washington a Varšava vypracovávají plány na zavedení těsné vojensko-politické kontroly Polska nad „jejich historickým majetkem“ na Ukrajině,“ cituje tisková služba ministerstva pana Naryškina ( citace z Interfaxu ). Podle šéfa zahraniční rozvědky se podle předběžných dohod mise uskuteční bez mandátu NATO, ale za účasti „ochotných států“.


„K prioritním „bojovým úkolům“ polské armády bude patřit postupné zachycení kontroly nad tamními strategickými objekty ze strany Národní gardy Ukrajiny,“ poznamenal pan Naryškin.


S tímto nápadem již přišly polské úřady. Již dříve vicepremiér Jaroslav Kačinskij oznámil nutnost vyslat na Ukrajinu mírovou misi NATO. Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg v odpovědi na otázku o možnosti vyslání mírových jednotek řekl , že aliance nepošle své síly na Ukrajinu. Proti vyslání mírových sil NATO se postavilo i Německo a Spojené státy.
https://www.kommersant.ru/doc/5329692?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Nary&scaron;kin se domn&iacute;v&aacute;, že Polsko pl&aacute;nuje vyslat na Ukrajinu m&iacute;rov&eacute; jednotky** Podle &scaron;&eacute;fa zahraničn&iacute; zpravodajsk&eacute; služby (SVR) Sergeje Nary&scaron;kina polsk&eacute; &uacute;řady zvažuj&iacute; rozm&iacute;stěn&iacute; m&iacute;rov&yacute;ch sil na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny pod z&aacute;minkou &bdquo;ochrany před ruskou agres&iacute;&ldquo;. Podle rozvědky Polsko um&iacute;st&iacute; m&iacute;rov&yacute; kontingent tam, kde je pravděpodobnost sr&aacute;žky s rusk&yacute;mi jednotkami minim&aacute;ln&iacute;. &bdquo;Podle informac&iacute;, kter&eacute; obdržela rusk&aacute; zahraničn&iacute; zpravodajsk&aacute; služba, Washington a Var&scaron;ava vypracov&aacute;vaj&iacute; pl&aacute;ny na zaveden&iacute; těsn&eacute; vojensko-politick&eacute; kontroly Polska nad &bdquo;jejich historick&yacute;m majetkem&ldquo; na Ukrajině,&ldquo; cituje tiskov&aacute; služba ministerstva pana Nary&scaron;kina ( citace z Interfaxu ). Podle &scaron;&eacute;fa zahraničn&iacute; rozvědky se podle předběžn&yacute;ch dohod mise uskutečn&iacute; bez mand&aacute;tu NATO, ale za &uacute;časti &bdquo;ochotn&yacute;ch st&aacute;tů&ldquo;. &bdquo;K prioritn&iacute;m &bdquo;bojov&yacute;m &uacute;kolům&ldquo; polsk&eacute; arm&aacute;dy bude patřit postupn&eacute; zachycen&iacute; kontroly nad tamn&iacute;mi strategick&yacute;mi objekty ze strany N&aacute;rodn&iacute; gardy Ukrajiny,&ldquo; poznamenal pan Nary&scaron;kin. S t&iacute;mto n&aacute;padem již při&scaron;ly polsk&eacute; &uacute;řady. Již dř&iacute;ve vicepremi&eacute;r Jaroslav Kačinskij ozn&aacute;mil nutnost vyslat na Ukrajinu m&iacute;rovou misi NATO. Gener&aacute;ln&iacute; tajemn&iacute;k NATO Jens Stoltenberg v odpovědi na ot&aacute;zku o možnosti vysl&aacute;n&iacute; m&iacute;rov&yacute;ch jednotek řekl , že aliance nepo&scaron;le sv&eacute; s&iacute;ly na Ukrajinu. Proti vysl&aacute;n&iacute; m&iacute;rov&yacute;ch sil NATO se postavilo i Německo a Spojen&eacute; st&aacute;ty. https://www.kommersant.ru/doc/5329692?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

@JankaS - s tým exhibujíícím "zpravodajcem" nemá smysl něco zakončovat. je to zakomplexované intelektuálně limitované trdlo, které má tady solidní obživu. Takže je možný jen dvojí přístup : 1) lítostivá spoluúčast a diskusní spolupráce 2) definitivní adminovo zablokováání. To neříkám z nějaké osobní averze, ale ze zkušenosti, jak hloupě a tvrdošíjně bez zjevného výsledku tohle trdlo zapleveluje diskusi....Asi má proč a asi tu furt našlo dost spoludiskutujících. Mně osobně zamrzel akorát @popolvár, ale jak ho znám, asi ví proč....

@JankaS - s t&yacute;m exhibuj&iacute;&iacute;c&iacute;m &quot;zpravodajcem&quot; nem&aacute; smysl něco zakončovat. je to zakomplexovan&eacute; intelektu&aacute;lně limitovan&eacute; trdlo, kter&eacute; m&aacute; tady solidn&iacute; obživu. Takže je možn&yacute; jen dvoj&iacute; př&iacute;stup : 1) l&iacute;tostiv&aacute; spolu&uacute;čast a diskusn&iacute; spolupr&aacute;ce 2) definitivn&iacute; adminovo zablokov&aacute;&aacute;n&iacute;. To neř&iacute;k&aacute;m z nějak&eacute; osobn&iacute; averze, ale ze zku&scaron;enosti, jak hloupě a tvrdo&scaron;&iacute;jně bez zjevn&eacute;ho v&yacute;sledku tohle trdlo zapleveluje diskusi....Asi m&aacute; proč a asi tu furt na&scaron;lo dost spoludiskutuj&iacute;c&iacute;ch. Mně osobně zamrzel akor&aacute;t @popolv&aacute;r, ale jak ho zn&aacute;m, asi v&iacute; proč....

Naryškin se domnívá
Pokud se něco domnívá šéf rozvědky, tak to znamená, že je to na beton. smile


[quote=&quot;pid:69858, uid:158&quot;]Nary&scaron;kin se domn&iacute;v&aacute;[/quote]Pokud se něco domn&iacute;v&aacute; &scaron;&eacute;f rozvědky, tak to znamen&aacute;, že je to na beton. 8)

FT: Biden žádá Kongres o další pomoc Ukrajině ve výši 33 miliard dolarů
Rozsáhlá žádost naznačuje, že Washington je připraven na možnost vleklého konfliktu


Americký prezident Joe Biden požádal Kongres o poskytnutí dodatečné bezpečnostní, ekonomické a humanitární pomoci Ukrajině ve výši 33 miliard dolarů, což je rozsáhlá žádost naznačující, že Washington se připravuje na možnost vleklého konfliktu.


Významné poskytnutí nových finančních prostředků, které by měly vydržet až do září, přichází v době, kdy Washington zaujímá stále asertivnější přístup k válce a rozšiřuje rozsah a výši smrtící pomoci, kterou Ukrajině v posledních týdnech poskytl.


"Dokud budou pokračovat útoky a zvěrstva, budeme poskytovat vojenskou pomoc," řekl ve čtvrtek Biden.


Dodal, že USA již většinou vyčerpaly předchozí finanční prostředky přidělené Kongresem, což si vyžádalo novou žádost. Nejnovější financování by bylo více než dvojnásobkem 13,6 miliardy dolarů, které Kongres schválil pro Ukrajinu v březnu, což naznačuje, že Bílý dům předpokládá, že válka by mohla pokračovat ještě několik měsíců.


"Není to levné, ale ustupování agresi bude tím dražší, čím víc to dovolíme," řekl. "Buď podpoříme ukrajinský lid, když brání svou zemi, nebo budeme přihlížet, jak Rusové pokračují ve svých zvěrstvech a agresi na Ukrajině."


Biden uvedl, že nový balíček "zahajuje přechod k dlouhodobější bezpečnostní pomoci".


Z 33 miliard dolarů bude 20,4 miliardy použito na bezpečnostní a vojenskou pomoc, včetně dalších 5 miliard na zaslání zbraní z amerických zásob, 6 miliard na bezpečnostní pomoc a 4 miliardy na program zahraničního vojenského financování ministerstva zahraničí.


Bílý dům uvedl, že tyto prostředky podpoří poskytnutí dalšího dělostřelectva, obrněných vozidel, kybernetických kapacit a protivzdušné obrany a také úsilí o odstranění nášlapných min a improvizovaných výbušných zařízení. Podpoří také rozmístění amerických vojáků na území NATO.


USA rovněž plánují poskytnout ukrajinské vládě ekonomickou pomoc ve výši 8,5 miliardy dolarů a humanitární pomoc ve výši 3 miliard dolarů na řešení potravinové bezpečnosti a lidí vysídlených v důsledku války.


Washington hodlá věnovat finanční prostředky na úsilí amerického ministerstva spravedlnosti o zabavení vysoce hodnotného majetku osob, na které byly uvaleny sankce v souvislosti s ruskými akcemi na Ukrajině. Bidenova administrativa navrhuje legislativu, která by zefektivnila proces zpětného získávání výnosů ze zabavení majetku a jejich použití na nápravu škod způsobených válkou na Ukrajině.


Biden uvedl, že USA rovněž spolupracují s dalšími zeměmi včetně Jižní Koreje, Japonska a Kataru, aby pomohly evropským zemím, které čelí hrozbám ze strany Ruska, vypnout dodávky energie.


"Nenecháme Rusko, aby se z těchto sankcí vyvléklo zastrašováním nebo vydíráním. Nedovolíme jim, aby využili svou ropu a plyn k tomu, aby se vyhnuli následkům své agrese," řekl Biden.


V Kongresu má schválení dodatečných finančních prostředků pro Ukrajinu širokou podporu obou stran. Biden rovněž vyzval Kongres, aby schválil další finanční prostředky na Covid-19. Ve svém vystoupení uvedl, že bude na Kongresu, aby rozhodl, jakým způsobem žádosti prosadí.


Financování programu Covid-19 se zastavilo uprostřed bojů mezi demokraty a republikány o imigraci.


FT: **Biden ž&aacute;d&aacute; Kongres o dal&scaron;&iacute; pomoc Ukrajině ve v&yacute;&scaron;i 33 miliard dolarů** Rozs&aacute;hl&aacute; ž&aacute;dost naznačuje, že Washington je připraven na možnost vlekl&eacute;ho konfliktu Americk&yacute; prezident Joe Biden pož&aacute;dal Kongres o poskytnut&iacute; dodatečn&eacute; bezpečnostn&iacute;, ekonomick&eacute; a humanit&aacute;rn&iacute; pomoci Ukrajině ve v&yacute;&scaron;i 33 miliard dolarů, což je rozs&aacute;hl&aacute; ž&aacute;dost naznačuj&iacute;c&iacute;, že Washington se připravuje na možnost vlekl&eacute;ho konfliktu. V&yacute;znamn&eacute; poskytnut&iacute; nov&yacute;ch finančn&iacute;ch prostředků, kter&eacute; by měly vydržet až do z&aacute;ř&iacute;, přich&aacute;z&iacute; v době, kdy Washington zauj&iacute;m&aacute; st&aacute;le asertivněj&scaron;&iacute; př&iacute;stup k v&aacute;lce a roz&scaron;iřuje rozsah a v&yacute;&scaron;i smrt&iacute;c&iacute; pomoci, kterou Ukrajině v posledn&iacute;ch t&yacute;dnech poskytl. &quot;Dokud budou pokračovat &uacute;toky a zvěrstva, budeme poskytovat vojenskou pomoc,&quot; řekl ve čtvrtek Biden. Dodal, že USA již vět&scaron;inou vyčerpaly předchoz&iacute; finančn&iacute; prostředky přidělen&eacute; Kongresem, což si vyž&aacute;dalo novou ž&aacute;dost. Nejnověj&scaron;&iacute; financov&aacute;n&iacute; by bylo v&iacute;ce než dvojn&aacute;sobkem 13,6 miliardy dolarů, kter&eacute; Kongres schv&aacute;lil pro Ukrajinu v březnu, což naznačuje, že B&iacute;l&yacute; dům předpokl&aacute;d&aacute;, že v&aacute;lka by mohla pokračovat je&scaron;tě několik měs&iacute;ců. &quot;Nen&iacute; to levn&eacute;, ale ustupov&aacute;n&iacute; agresi bude t&iacute;m draž&scaron;&iacute;, č&iacute;m v&iacute;c to dovol&iacute;me,&quot; řekl. &quot;Buď podpoř&iacute;me ukrajinsk&yacute; lid, když br&aacute;n&iacute; svou zemi, nebo budeme přihl&iacute;žet, jak Rusov&eacute; pokračuj&iacute; ve sv&yacute;ch zvěrstvech a agresi na Ukrajině.&quot; Biden uvedl, že nov&yacute; bal&iacute;ček &quot;zahajuje přechod k dlouhodoběj&scaron;&iacute; bezpečnostn&iacute; pomoci&quot;. Z 33 miliard dolarů bude 20,4 miliardy použito na bezpečnostn&iacute; a vojenskou pomoc, včetně dal&scaron;&iacute;ch 5 miliard na zasl&aacute;n&iacute; zbran&iacute; z americk&yacute;ch z&aacute;sob, 6 miliard na bezpečnostn&iacute; pomoc a 4 miliardy na program zahraničn&iacute;ho vojensk&eacute;ho financov&aacute;n&iacute; ministerstva zahranič&iacute;. B&iacute;l&yacute; dům uvedl, že tyto prostředky podpoř&iacute; poskytnut&iacute; dal&scaron;&iacute;ho dělostřelectva, obrněn&yacute;ch vozidel, kybernetick&yacute;ch kapacit a protivzdu&scaron;n&eacute; obrany a tak&eacute; &uacute;sil&iacute; o odstraněn&iacute; n&aacute;&scaron;lapn&yacute;ch min a improvizovan&yacute;ch v&yacute;bu&scaron;n&yacute;ch zař&iacute;zen&iacute;. Podpoř&iacute; tak&eacute; rozm&iacute;stěn&iacute; americk&yacute;ch voj&aacute;ků na &uacute;zem&iacute; NATO. USA rovněž pl&aacute;nuj&iacute; poskytnout ukrajinsk&eacute; vl&aacute;dě ekonomickou pomoc ve v&yacute;&scaron;i 8,5 miliardy dolarů a humanit&aacute;rn&iacute; pomoc ve v&yacute;&scaron;i 3 miliard dolarů na ře&scaron;en&iacute; potravinov&eacute; bezpečnosti a lid&iacute; vys&iacute;dlen&yacute;ch v důsledku v&aacute;lky. Washington hodl&aacute; věnovat finančn&iacute; prostředky na &uacute;sil&iacute; americk&eacute;ho ministerstva spravedlnosti o zabaven&iacute; vysoce hodnotn&eacute;ho majetku osob, na kter&eacute; byly uvaleny sankce v souvislosti s rusk&yacute;mi akcemi na Ukrajině. Bidenova administrativa navrhuje legislativu, kter&aacute; by zefektivnila proces zpětn&eacute;ho z&iacute;sk&aacute;v&aacute;n&iacute; v&yacute;nosů ze zabaven&iacute; majetku a jejich použit&iacute; na n&aacute;pravu &scaron;kod způsoben&yacute;ch v&aacute;lkou na Ukrajině. Biden uvedl, že USA rovněž spolupracuj&iacute; s dal&scaron;&iacute;mi zeměmi včetně Jižn&iacute; Koreje, Japonska a Kataru, aby pomohly evropsk&yacute;m zem&iacute;m, kter&eacute; čel&iacute; hrozb&aacute;m ze strany Ruska, vypnout dod&aacute;vky energie. &quot;Nenech&aacute;me Rusko, aby se z těchto sankc&iacute; vyvl&eacute;klo zastra&scaron;ov&aacute;n&iacute;m nebo vyd&iacute;r&aacute;n&iacute;m. Nedovol&iacute;me jim, aby využili svou ropu a plyn k tomu, aby se vyhnuli n&aacute;sledkům sv&eacute; agrese,&quot; řekl Biden. V Kongresu m&aacute; schv&aacute;len&iacute; dodatečn&yacute;ch finančn&iacute;ch prostředků pro Ukrajinu &scaron;irokou podporu obou stran. Biden rovněž vyzval Kongres, aby schv&aacute;lil dal&scaron;&iacute; finančn&iacute; prostředky na Covid-19. Ve sv&eacute;m vystoupen&iacute; uvedl, že bude na Kongresu, aby rozhodl, jak&yacute;m způsobem ž&aacute;dosti prosad&iacute;. Financov&aacute;n&iacute; programu Covid-19 se zastavilo uprostřed bojů mezi demokraty a republik&aacute;ny o imigraci.

Rusko a Bielorusko spoja štáty bývalého Sovietskeho zväzu, uviedol Lukašenko

Bieloruský diktátor tvrdí, že spolu s Vladimírom Putinom tvorí úniu suverénnych štátov, do ktorej sa neskôr pripoja aj ostatné krajiny kedysi tvoriace niekdajšieho najsilnejšieho predstaviteľa východného bloku.
https://www.noviny.sk/zahranicie/678353-online-64-den-na-ukrajine-1


**Rusko a Bielorusko spoja &scaron;t&aacute;ty b&yacute;val&eacute;ho Sovietskeho zv&auml;zu, uviedol Luka&scaron;enko ** Bielorusk&yacute; dikt&aacute;tor tvrd&iacute;, že spolu s Vladim&iacute;rom Putinom tvor&iacute; &uacute;niu suver&eacute;nnych &scaron;t&aacute;tov, do ktorej sa nesk&ocirc;r pripoja aj ostatn&eacute; krajiny kedysi tvoriace niekdaj&scaron;ieho najsilnej&scaron;ieho predstaviteľa v&yacute;chodn&eacute;ho bloku. https://www.noviny.sk/zahranicie/678353-online-64-den-na-ukrajine-1
Upravené 28. 4. 2022 o 19:25

Bieloruský diktátor tvrdí, že spolu s Vladimírom Putinom tvorí úniu suverénnych štátov


Mě fascinuje, jak "naše" novináře každého, kdo je dál na východ, drze onálepkují "diktátorem", ale svoje malé a velké uzurpátory odmítají vidět.


Copak, Lukašenko organizoval ve své zemí kovidové a vakcinační šílenství, zavřel média nebo vyhlásil nouzový stav, aby mohl nekontrolovaně rozhodovat o věcech, které devastují stát?


V čem se projevuje "diktátorství" Lukašenka? V tom, že nedovolil provést ve své zemí barevnou revoluci nebo v tom, že se postavil po boku Putina? Občane Běloruska podporují kroky tohoto "diktátora" nebo ne?
Pokud vím, tak podporují. Tím pádem to není žádný diktátor.
Fialovi se o takové podpoře může jenom zdát.


[quote=&quot;pid:69873, uid:679&quot;]Bielorusk&yacute; dikt&aacute;tor tvrd&iacute;, že spolu s Vladim&iacute;rom Putinom tvor&iacute; &uacute;niu suver&eacute;nnych &scaron;t&aacute;tov[/quote] Mě fascinuje, jak &quot;na&scaron;e&quot; novin&aacute;ře každ&eacute;ho, kdo je d&aacute;l na v&yacute;chod, drze on&aacute;lepkuj&iacute; &quot;dikt&aacute;torem&quot;, ale svoje mal&eacute; a velk&eacute; uzurp&aacute;tory odm&iacute;taj&iacute; vidět. Copak, Luka&scaron;enko organizoval ve sv&eacute; zem&iacute; kovidov&eacute; a vakcinačn&iacute; &scaron;&iacute;lenstv&iacute;, zavřel m&eacute;dia nebo vyhl&aacute;sil nouzov&yacute; stav, aby mohl nekontrolovaně rozhodovat o věcech, kter&eacute; devastuj&iacute; st&aacute;t? V čem se projevuje &quot;dikt&aacute;torstv&iacute;&quot; Luka&scaron;enka? V tom, že nedovolil prov&eacute;st ve sv&eacute; zem&iacute; barevnou revoluci nebo v tom, že se postavil po boku Putina? Občane Běloruska podporuj&iacute; kroky tohoto &quot;dikt&aacute;tora&quot; nebo ne? Pokud v&iacute;m, tak podporuj&iacute;. T&iacute;m p&aacute;dem to nen&iacute; ž&aacute;dn&yacute; dikt&aacute;tor. Fialovi se o takov&eacute; podpoře může jenom zd&aacute;t.

Fotka místo slov


626adbc1f2503


Michail Saakašvili, bývalý gruzínský prezident, který vedl a prohrál krátkou válku proti Rusku, aby získal zpět odtržené regiony, tvrdí, že Ukrajina porazí Moskvu, a ukrajinského vůdce Volodymyra Zelenského označil za "nového Churchilla".


https://www.reuters.com/world/europe/ex-georgian-leader-who-lost-war-against-russia-thinks-ukraine-will-prevail-2022-04-28/


Fotka m&iacute;sto slov ![626adbc1f2503](serve/attachment&amp;path=626adbc1f2503) Michail Saaka&scaron;vili, b&yacute;val&yacute; gruz&iacute;nsk&yacute; prezident, kter&yacute; vedl a prohr&aacute;l kr&aacute;tkou v&aacute;lku proti Rusku, aby z&iacute;skal zpět odtržen&eacute; regiony, tvrd&iacute;, že Ukrajina poraz&iacute; Moskvu, a ukrajinsk&eacute;ho vůdce Volodymyra Zelensk&eacute;ho označil za &quot;nov&eacute;ho Churchilla&quot;. https://www.reuters.com/world/europe/ex-georgian-leader-who-lost-war-against-russia-thinks-ukraine-will-prevail-2022-04-28/

Ukrajina chce ovládnuť municí z skladu v Podnestersko.
Americká CIA a britská MI-6 na to pripravuje plány, ako to má Ukrajina spoločne s Moldavskom realizovať a potom zaútočit na Podnestersko.


Ukrajina chce ovl&aacute;dnuť munic&iacute; z skladu v Podnestersko. Americk&aacute; CIA a britsk&aacute; MI-6 na to pripravuje pl&aacute;ny, ako to m&aacute; Ukrajina spoločne s Moldavskom realizovať a potom za&uacute;točit na Podnestersko.

Až Polsko obsadí západní Ukrajinu, tak bude zajímavá reakce Moskvy. Nechá to tak být ?


Až Polsko obsad&iacute; z&aacute;padn&iacute; Ukrajinu, tak bude zaj&iacute;mav&aacute; reakce Moskvy. Nech&aacute; to tak b&yacute;t ?

Jarek

Německá vláda uznala pomoc německých neonacistů Ukrajině


Německá vláda si je vědoma toho, že německá neonacistická strana Der III. Weg („Třetí cesta“) v březnu 2022 poskytl materiální pomoc „bojujícím nacionalistům“ na Ukrajině. Informuje o tom agentura RIA Novosti .


"Federální vláda má informace, že Der III. Weg“ v březnu 2022 převedl materiální pomoc „bojujícím nacionalistům“ na území Ukrajiny, která byla podle stranických údajů předána na frontě v Kyjevě. Darem strana plánuje ukázat svou solidaritu s obranným bojem na Ukrajině, zejména s „bojovnými nacionalisty“ na Ukrajině,“ stojí v prohlášení zveřejněném na webu německého Bundestagu.


Dokument uvádí, že ještě před únorem 2022 zástupci Der III. Weg vyjádřil proukrajinskou solidaritu a udržoval kontakty s ukrajinskými nacionalistickými organizacemi.


Poznamenává, že podle informací německé kontrarozvědky neonacistická strana Der III. Weg“ „udržuje dlouhodobé kontakty s ukrajinskou nacionalistickou stranou Národní sbor a jejím vojenským křídlem, plukem Azov“ (proti jehož ozbrojencům bylo v Rusku zahájeno trestní řízení).


Německé orgány činné v trestním řízení již dříve prováděly prohlídky v bytech pravicových extremistů podezřelých z vytvoření ilegální skupiny.
https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/04/28/17653982.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Německ&aacute; vl&aacute;da uznala pomoc německ&yacute;ch neonacistů Ukrajině** Německ&aacute; vl&aacute;da si je vědoma toho, že německ&aacute; neonacistick&aacute; strana Der III. Weg (&bdquo;Třet&iacute; cesta&ldquo;) v březnu 2022 poskytl materi&aacute;ln&iacute; pomoc &bdquo;bojuj&iacute;c&iacute;m nacionalistům&ldquo; na Ukrajině. Informuje o tom agentura RIA Novosti . &quot;Feder&aacute;ln&iacute; vl&aacute;da m&aacute; informace, že Der III. Weg&ldquo; v březnu 2022 převedl materi&aacute;ln&iacute; pomoc &bdquo;bojuj&iacute;c&iacute;m nacionalistům&ldquo; na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny, kter&aacute; byla podle stranick&yacute;ch &uacute;dajů před&aacute;na na frontě v Kyjevě. Darem strana pl&aacute;nuje uk&aacute;zat svou solidaritu s obrann&yacute;m bojem na Ukrajině, zejm&eacute;na s &bdquo;bojovn&yacute;mi nacionalisty&ldquo; na Ukrajině,&ldquo; stoj&iacute; v prohl&aacute;&scaron;en&iacute; zveřejněn&eacute;m na webu německ&eacute;ho Bundestagu. Dokument uv&aacute;d&iacute;, že je&scaron;tě před &uacute;norem 2022 z&aacute;stupci Der III. Weg vyj&aacute;dřil proukrajinskou solidaritu a udržoval kontakty s ukrajinsk&yacute;mi nacionalistick&yacute;mi organizacemi. Poznamen&aacute;v&aacute;, že podle informac&iacute; německ&eacute; kontrarozvědky neonacistick&aacute; strana Der III. Weg&ldquo; &bdquo;udržuje dlouhodob&eacute; kontakty s ukrajinskou nacionalistickou stranou N&aacute;rodn&iacute; sbor a jej&iacute;m vojensk&yacute;m kř&iacute;dlem, plukem Azov&ldquo; (proti jehož ozbrojencům bylo v Rusku zah&aacute;jeno trestn&iacute; ř&iacute;zen&iacute;). Německ&eacute; org&aacute;ny činn&eacute; v trestn&iacute;m ř&iacute;zen&iacute; již dř&iacute;ve prov&aacute;děly prohl&iacute;dky v bytech pravicov&yacute;ch extremistů podezřel&yacute;ch z vytvořen&iacute; ileg&aacute;ln&iacute; skupiny. https://www.gazeta.ru/politics/news/2022/04/28/17653982.shtml?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Až Polsko obsadí západní Ukrajinu


  1. spíš jestli
  2. pokud to není již tajně dohodnuté, tak těžko

Pokud si dobře vzpomínám, tak když dělali minulý rok Poláci cvičení a "War Game",
aby otestovali, jak by se vyvíjela válka s RF na Západní hranici, tak to nedopadlo moc dobře.


Poláci věřili, že udrží +- 20 dní obrannou linii a pak postupně organizovaně ustoupí za Vislu a tam se zakopou do,
než (v tu dobu už za nedlouho) dorazí posily NATO.
War Game však ukázal, že by Rusové prorazili Polskou linii do 4 dnů a 5. den by byli už kousek od Waršavy, pokud by už do ní rovnou nevstoupili.


Pjakin říkal, že Polákům připomenou, že Waršava je Ruské město ... smile


[quote=&quot;pid:69877, uid:471&quot;]Až Polsko obsad&iacute; z&aacute;padn&iacute; Ukrajinu[/quote] 1. sp&iacute;&scaron; jestli 2. pokud to nen&iacute; již tajně dohodnut&eacute;, tak těžko Pokud si dobře vzpom&iacute;n&aacute;m, tak když dělali minul&yacute; rok Pol&aacute;ci cvičen&iacute; a &quot;War Game&quot;, aby otestovali, jak by se vyv&iacute;jela v&aacute;lka s RF na Z&aacute;padn&iacute; hranici, tak to nedopadlo moc dobře. Pol&aacute;ci věřili, že udrž&iacute; +- 20 dn&iacute; obrannou linii a pak postupně organizovaně ustoup&iacute; za Vislu a tam se zakopou do, než (v tu dobu už za nedlouho) doraz&iacute; posily NATO. War Game v&scaron;ak uk&aacute;zal, že by Rusov&eacute; prorazili Polskou linii do 4 dnů a 5. den by byli už kousek od War&scaron;avy, pokud by už do n&iacute; rovnou nevstoupili. Pjakin ř&iacute;kal, že Pol&aacute;kům připomenou, že War&scaron;ava je Rusk&eacute; město ... :D

Německá vláda uznala pomoc německých neonacistů Ukrajině


Utešene sa nám tu opakuje situácia z 2. sv. vojny? Nemci si hľadajú zámienku, na koho to zvaliť a ešte byť za pekných, že to oni odhalili?


Nerobili toto aj nacisti, že sa prezliekali za obete? A nerobia to aj azovci na Ukrajine? Podstatné je pozrieť si, kto s info prišiel - bol to priamo nemecký parlament https://www.bundestag.de/presse/hib/kurzmeldungen-891710


Majú však smolu keď sa objaví definitívne znamienko rovná sa medzi vládou v Kyjeve a Azovom. To isté platí pre bidenovcov, koho živili a šatili, komu chcú poslať ďalších 33miliárd.


[quote=&quot;pid:69878, uid:158&quot;]Německ&aacute; vl&aacute;da uznala pomoc německ&yacute;ch neonacistů Ukrajině[/quote] Ute&scaron;ene sa n&aacute;m tu opakuje situ&aacute;cia z 2. sv. vojny? Nemci si hľadaj&uacute; z&aacute;mienku, na koho to zvaliť a e&scaron;te byť za pekn&yacute;ch, že to oni odhalili? Nerobili toto aj nacisti, že sa prezliekali za obete? A nerobia to aj azovci na Ukrajine? Podstatn&eacute; je pozrieť si, kto s info pri&scaron;iel - bol to priamo nemeck&yacute; parlament https://www.bundestag.de/presse/hib/kurzmeldungen-891710 Maj&uacute; v&scaron;ak smolu keď sa objav&iacute; definit&iacute;vne znamienko rovn&aacute; sa medzi vl&aacute;dou v Kyjeve a Azovom. To ist&eacute; plat&iacute; pre bidenovcov, koho živili a &scaron;atili, komu chc&uacute; poslať ďal&scaron;&iacute;ch 33mili&aacute;rd.

Moderátor

Upravené 29. 4. 2022 o 10:42

https://twitter.com/Russ_Warrior/status/1519260179636064256


Ruská armáda dosud pro svou speciální vojenskou operaci na #Ukrajině použila:
12 % svých vojáků (celkem včetně vycvičených odvedenců)
10 % svých stíhaček
7 % jeho tanků
5 % jeho střel
_ 4 % jeho dělostřelectva
poznámka : a každý den postupuje vpřed...

https://twitter.com/Russ_Warrior/status/1519260179636064256 Rusk&aacute; arm&aacute;da dosud pro svou speci&aacute;ln&iacute; vojenskou operaci na #Ukrajině použila: _ 12 % sv&yacute;ch voj&aacute;ků (celkem včetně vycvičen&yacute;ch odvedenců) _ 10 % sv&yacute;ch st&iacute;haček _ 7 % jeho tanků _ 5 % jeho střel _ 4 % jeho dělostřelectva pozn&aacute;mka : a každ&yacute; den postupuje vpřed...
Upravené 29. 4. 2022 o 07:35

Ruští kosmonauti vynesli do vesmíru prapor vítězství ve Velké vlastenecké válce


Oleg Artěmjev, který je zároveň zvláštním zpravodajem tass.ru, a Denis Matvejev rozvinuli v předvečer Dne vítězství kopii transparentu na víceúčelovém laboratorním modulu Nauka.


https://www.youtube.com/watch?v=C6Lay-4L1HA


**Ru&scaron;t&iacute; kosmonauti vynesli do vesm&iacute;ru prapor v&iacute;tězstv&iacute; ve Velk&eacute; vlasteneck&eacute; v&aacute;lce** Oleg Artěmjev, kter&yacute; je z&aacute;roveň zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;m zpravodajem tass.ru, a Denis Matvejev rozvinuli v předvečer Dne v&iacute;tězstv&iacute; kopii transparentu na v&iacute;ce&uacute;čelov&eacute;m laboratorn&iacute;m modulu Nauka. https://www.youtube.com/watch?v=C6Lay-4L1HA

Na Rudém náměstí se koná noční zkouška vojenské přehlídky ke Dni vítězství


https://www.youtube.com/watch?v=aflc8Ezv0is


Na Rud&eacute;m n&aacute;měst&iacute; se kon&aacute; nočn&iacute; zkou&scaron;ka vojensk&eacute; přehl&iacute;dky ke Dni v&iacute;tězstv&iacute; https://www.youtube.com/watch?v=aflc8Ezv0is

КАК ПОБРИТЬ ЕЖА. К 50-летию "пражской весны".


Moc děkuji za odkaz


[quote=&quot;pid:69532, uid:78&quot;]КАК ПОБРИТЬ ЕЖА. К 50-летию &quot;пражской весны&quot;.[/quote] Moc děkuji za odkaz

s tym Avantgardom to podla mna bude omyl, o nom sa uz vie, tu pojde o nieco uplne ine, podla mna


s tym Avantgardom to podla mna bude omyl, o nom sa uz vie, tu pojde o nieco uplne ine, podla mna
98.98k
594
81
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept