Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 5

s tym Avantgardom to podla mna bude omyl, o nom sa uz vie, tu pojde o nieco uplne ine, podla mna
Podle mě je to elektromagnetická zbraň. která způsobí absolutní zničení všeho, co má spojitost s elektřinou a elektronikou. Už se tom tady psalo.


[quote="pid:69928, uid:187"]s tym Avantgardom to podla mna bude omyl, o nom sa uz vie, tu pojde o nieco uplne ine, podla mna[/quote]Podle mě je to elektromagnetická zbraň. která způsobí absolutní zničení všeho, co má spojitost s elektřinou a elektronikou. Už se tom tady psalo.
  • Dôstojník SMM OBSE zadržaný pre podozrenie zo špionáže v DĽR. Ministerstvo štátnej bezpečnosti DĽR zadržalo zamestnanca monitorovacej misie OBSE pre podozrenie zo špionáže. Pracovníci Ministerstva štátnej bezpečnosti (MGB) Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zadržali predstaviteľa Špeciálnej monitorovacej misie OBSE (SMM), ktorý bol podozrivý zo špionáže. Informuje o tom veliteľstvo územnej obrany DĽR v telegrame.„Ministerstvo štátnej bezpečnosti DĽR zadržalo zamestnanca špeciálnej monitorovacej misie OBSE, asistenta pre bezpečnostné otázky, občianku Ukrajiny Goldu Vadima Nikolajeviča, narodenú v roku 1967,“ píše sa v správe.Podľa agentúry na pokyn bezpečnostného dôstojníka OBSE Amana Achmedzjanova a zahraničnej rozviedky Golda zozbierala a odovzdala informácie o umiestnení vojenského personálu Ľudových milícií DĽR, ako aj o rôznych priemyselných objektoch.Proti dôstojníkovi SMM OBSE bolo začaté trestné konanie podľa čl. 321 Trestného zákona DĽR „špionáž“.Generálna prokuratúra DĽR začala 15. apríla trestné prípady špionáže proti niekoľkým členom SMM OBSE. Sú obvinení zo zhromažďovania a odovzdávania informácií, ktoré predstavujú štátne tajomstvo, ukrajinským špeciálnym službám.Neskôr súčasný predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), poľský minister zahraničných vecí Zbigniew Rau a generálna tajomníčka OBSE Helga Schmid oznámili ukončenie osobitnej pozorovateľskej misie na Ukrajine.https://lenta.ru/news/2022/04/29/smm_osce/
  • Pentagone vyzývajú, aby Putina nepozývali na stretnutie G20.Hovorca Pentagonu Kirby povedal, že Putin by nemal prísť na summit G20. Ruský prezident Vladimir Putin by sa "určite nemal" zúčastniť tohtoročného summitu G20, uviedol hovorca Pentagonu John Kirby. Cituje Newsweek."Svojimi činmi izoloval Rusko a musí zostať izolovaný v medzinárodnom spoločenstve," povedal Kirby.Podľa jeho názoru sa mnohé krajiny stále správajú k Rusku ako predtým, čo samotný Kirby považuje za zásadne nesprávne. Domnieva sa, že sa to malo zmeniť po spustení špeciálnej operácie na Ukrajine 24. februára.Stretnutie G20, ktoré sa bude konať v novembri 2022 na ostrove Bali v Indonézii, sa môže stať platformou pre rokovanie prezidenta Ruska a jeho ukrajinského náprotivku Vladimira Zelenského, uviedol už predtým šéf skupiny politických expertov Konstantin Kalachev. Indonézsky prezident Joko Widodo pozval na podujatie okrem Putina aj Zelenského. Ukrajina nie je členom G20, ale v Európe sa objavila správa, že sa budú snažiť o jej účasť namiesto Ruska.https://lenta.ru/news/2022/04/29/575698/

- **Dôstojník SMM OBSE zadržaný pre podozrenie zo špionáže v DĽR**. Ministerstvo štátnej bezpečnosti DĽR zadržalo zamestnanca monitorovacej misie OBSE pre podozrenie zo špionáže. Pracovníci Ministerstva štátnej bezpečnosti (MGB) Doneckej ľudovej republiky (DĽR) zadržali predstaviteľa Špeciálnej monitorovacej misie OBSE (SMM), ktorý bol podozrivý zo špionáže. Informuje o tom veliteľstvo územnej obrany DĽR v telegrame.„Ministerstvo štátnej bezpečnosti DĽR zadržalo zamestnanca špeciálnej monitorovacej misie OBSE, asistenta pre bezpečnostné otázky, občianku Ukrajiny Goldu Vadima Nikolajeviča, narodenú v roku 1967,“ píše sa v správe.Podľa agentúry na pokyn bezpečnostného dôstojníka OBSE Amana Achmedzjanova a zahraničnej rozviedky Golda zozbierala a odovzdala informácie o umiestnení vojenského personálu Ľudových milícií DĽR, ako aj o rôznych priemyselných objektoch.Proti dôstojníkovi SMM OBSE bolo začaté trestné konanie podľa čl. 321 Trestného zákona DĽR „špionáž“.Generálna prokuratúra DĽR začala 15. apríla trestné prípady špionáže proti niekoľkým členom SMM OBSE. Sú obvinení zo zhromažďovania a odovzdávania informácií, ktoré predstavujú štátne tajomstvo, ukrajinským špeciálnym službám.Neskôr súčasný predseda Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), poľský minister zahraničných vecí Zbigniew Rau a generálna tajomníčka OBSE Helga Schmid oznámili ukončenie osobitnej pozorovateľskej misie na Ukrajine.https://lenta.ru/news/2022/04/29/smm_osce/ - **Pentagone vyzývajú, aby Putina nepozývali na stretnutie G20**.Hovorca Pentagonu Kirby povedal, že Putin by nemal prísť na summit G20. Ruský prezident Vladimir Putin by sa "určite nemal" zúčastniť tohtoročného summitu G20, uviedol hovorca Pentagonu John Kirby. Cituje Newsweek."Svojimi činmi izoloval Rusko a musí zostať izolovaný v medzinárodnom spoločenstve," povedal Kirby.Podľa jeho názoru sa mnohé krajiny stále správajú k Rusku ako predtým, čo samotný Kirby považuje za zásadne nesprávne. Domnieva sa, že sa to malo zmeniť po spustení špeciálnej operácie na Ukrajine 24. februára.Stretnutie G20, ktoré sa bude konať v novembri 2022 na ostrove Bali v Indonézii, sa môže stať platformou pre rokovanie prezidenta Ruska a jeho ukrajinského náprotivku Vladimira Zelenského, uviedol už predtým šéf skupiny politických expertov Konstantin Kalachev. Indonézsky prezident Joko Widodo pozval na podujatie okrem Putina aj Zelenského. Ukrajina nie je členom G20, ale v Európe sa objavila správa, že sa budú snažiť o jej účasť namiesto Ruska.https://lenta.ru/news/2022/04/29/575698/
Upravené 29. 4. 2022 o 18:04

FT: Rusko má nedostatek přesných raket, tvrdí západní představitelé


Pentagon se domnívá, že ruská ofenziva na jihu a východě země má kvůli nedostatkům zpoždění.


Rusku se ve válce proti Ukrajině nedostává přesných raket a jeho zbrojní továrny nejsou schopny vyrábět tolik, aby dokázaly udržet krok s poptávkou, uvedli západní představitelé.


Omezení ruského zbrojního průmyslu a dopad západních sankcí znamenají, že Moskva musí na Ukrajinu dopravovat rakety z jiných částí země, uvedli v pátek tito představitelé.


"Jejich zásoby jsou omezené, vyčerpávají se a vidíme, že musí převážet rakety Kalibr z jiných strategických směrů, kde mohou být uskladněny," uvedl jeden západní představitel s odkazem na rakety s plochou dráhou letu odpalované z moře. "To vám přináší určité náznaky, že se jejich zásoby přesných zbraní snižují."


Toto hodnocení přichází v době, kdy USA a jejich evropští spojenci zvyšují úsilí o vyzbrojení Kyjeva a připravují se na vleklý konflikt, přičemž Bidenova administrativa chce Ukrajině poslat další vojenskou, ekonomickou a humanitární pomoc ve výši 33 miliard dolarů.


Přichází také v době, kdy Kreml pokračuje v boji na Ukrajině, přičemž Pentagon uvedl, že se domnívá, že Rusko je přinejmenším několik dní pozadu za svým cílem obklíčit ukrajinské síly v Donbasu.


"Domníváme se, že chtěli být mnohem dále, pokud jde o úplné obklíčení ukrajinských jednotek na východě, a nebyli schopni propojit sever s jihem," uvedl vysoký představitel americké obrany. "Ve skutečnosti se ani zdaleka nepřiblížili k propojení severu s jihem, protože Ukrajinci pokračují v boji."


Většina ruských úderů se soustřeďuje ve východní oblasti Donbasu na Ukrajině a v pobřežním městě Mariupol, uvedl americký představitel a dodal, že většina munice je "hloupá munice, nikoli přesně naváděná".


"Myslíme si, že to svědčí o problémech, které Rusové mají s doplňováním [přesně naváděné munice]," uvedl americký představitel.


Západní představitel uvedl, že potíže Ruska s doplňováním naváděné výzbroje jsou způsobeny jednak "kvalitou jejich průmyslové základny", ale také západními sankcemi, které "omezují jejich schopnost vytvářet větší kapacity v době, která by byla potřebná k tomu, aby se projevila na bojišti".


Ruský pokrok v Donbasu je "pomalý a nerovnoměrný", protože jeho síly narážejí na tuhý ukrajinský odpor a snaží se poučit z minulých chyb, uvedl americký představitel. Dosáhly omezeného postupu jihovýchodně a jihozápadně od Izyumu a směrem k městům Slovjansk a Barvinkove.


USA se domnívají, že se Rusko snaží přesunout síly na sever od Mariupolu, ale i tam byl pokrok pomalý, dodal americký představitel.


Jinde se ruské síly zaměřily na bombardování střední a západní Ukrajiny, aby se pokusily zabránit Ukrajině v doplňování a posilování svých jednotek na jihu a východě, uvedl úředník.


Nedávné údery v Kyjevě měly být zaměřeny na vojenské výrobní kapacity a útoky, které zasáhly obytné oblasti, "se mohly minout účinkem", uvedl úředník.


FT: **Rusko má nedostatek přesných raket, tvrdí západní představitelé** Pentagon se domnívá, že ruská ofenziva na jihu a východě země má kvůli nedostatkům zpoždění. Rusku se ve válce proti Ukrajině nedostává přesných raket a jeho zbrojní továrny nejsou schopny vyrábět tolik, aby dokázaly udržet krok s poptávkou, uvedli západní představitelé. Omezení ruského zbrojního průmyslu a dopad západních sankcí znamenají, že Moskva musí na Ukrajinu dopravovat rakety z jiných částí země, uvedli v pátek tito představitelé. "Jejich zásoby jsou omezené, vyčerpávají se a vidíme, že musí převážet rakety Kalibr z jiných strategických směrů, kde mohou být uskladněny," uvedl jeden západní představitel s odkazem na rakety s plochou dráhou letu odpalované z moře. "To vám přináší určité náznaky, že se jejich zásoby přesných zbraní snižují." Toto hodnocení přichází v době, kdy USA a jejich evropští spojenci zvyšují úsilí o vyzbrojení Kyjeva a připravují se na vleklý konflikt, přičemž Bidenova administrativa chce Ukrajině poslat další vojenskou, ekonomickou a humanitární pomoc ve výši 33 miliard dolarů. Přichází také v době, kdy Kreml pokračuje v boji na Ukrajině, přičemž Pentagon uvedl, že se domnívá, že Rusko je přinejmenším několik dní pozadu za svým cílem obklíčit ukrajinské síly v Donbasu. "Domníváme se, že chtěli být mnohem dále, pokud jde o úplné obklíčení ukrajinských jednotek na východě, a nebyli schopni propojit sever s jihem," uvedl vysoký představitel americké obrany. "Ve skutečnosti se ani zdaleka nepřiblížili k propojení severu s jihem, protože Ukrajinci pokračují v boji." Většina ruských úderů se soustřeďuje ve východní oblasti Donbasu na Ukrajině a v pobřežním městě Mariupol, uvedl americký představitel a dodal, že většina munice je "hloupá munice, nikoli přesně naváděná". "Myslíme si, že to svědčí o problémech, které Rusové mají s doplňováním [přesně naváděné munice]," uvedl americký představitel. Západní představitel uvedl, že potíže Ruska s doplňováním naváděné výzbroje jsou způsobeny jednak "kvalitou jejich průmyslové základny", ale také západními sankcemi, které "omezují jejich schopnost vytvářet větší kapacity v době, která by byla potřebná k tomu, aby se projevila na bojišti". Ruský pokrok v Donbasu je "pomalý a nerovnoměrný", protože jeho síly narážejí na tuhý ukrajinský odpor a snaží se poučit z minulých chyb, uvedl americký představitel. Dosáhly omezeného postupu jihovýchodně a jihozápadně od Izyumu a směrem k městům Slovjansk a Barvinkove. USA se domnívají, že se Rusko snaží přesunout síly na sever od Mariupolu, ale i tam byl pokrok pomalý, dodal americký představitel. Jinde se ruské síly zaměřily na bombardování střední a západní Ukrajiny, aby se pokusily zabránit Ukrajině v doplňování a posilování svých jednotek na jihu a východě, uvedl úředník. Nedávné údery v Kyjevě měly být zaměřeny na vojenské výrobní kapacity a útoky, které zasáhly obytné oblasti, "se mohly minout účinkem", uvedl úředník.

Na základě toho, co říká Pjakin, mám pocit, že ruští Pinduovci záměrně dělají problémy ruské armádě na Ukrajině a bitva v Donbasu má za cíl zničit ruskou armádu na Ukrajině a převrat v Rusku.Pjakin otevřeně mluví o jaderném úderu NATO a Západu vůči Rusku a o tom jsem psal mnohem dříve zde na fóru, že je vše připraveno k jadernému úderu na Rusko a vy jste se mi vysmáli. Na základě Pjakinova vyjádření mám informace o některých událostech mnohem dříve. Nyní vám píšu, že je vše připraveno k tomu, aby NATO a Západ provedly jaderný úder a ten bude realizován, ale žádný protiútok z ruské strany nebude.Ruští pinduovci převzali úplnou kontrolu nad ruskou armádou a státními institucemi a až NATO zaútočí na Rusko, jaderný protiútok Ruska nebude realizován.To vše je naplánováno na příští měsíc, 5. května 2022.


Na základě toho, co říká Pjakin, mám pocit, že ruští Pinduovci záměrně dělají problémy ruské armádě na Ukrajině a bitva v Donbasu má za cíl zničit ruskou armádu na Ukrajině a převrat v Rusku.Pjakin otevřeně mluví o jaderném úderu NATO a Západu vůči Rusku a o tom jsem psal mnohem dříve zde na fóru, že je vše připraveno k jadernému úderu na Rusko a vy jste se mi vysmáli. Na základě Pjakinova vyjádření mám informace o některých událostech mnohem dříve. Nyní vám píšu, že je vše připraveno k tomu, aby NATO a Západ provedly jaderný úder a ten bude realizován, ale žádný protiútok z ruské strany nebude.Ruští pinduovci převzali úplnou kontrolu nad ruskou armádou a státními institucemi a až NATO zaútočí na Rusko, jaderný protiútok Ruska nebude realizován.To vše je naplánováno na příští měsíc, 5. května 2022.

Vzkaz Putinovi od zrádců národa: My to Rusko zlikvidujeme a předáme Západu. A ty s tím nic neuděláš.


Požár na Sachalinské plynové elektrárně.


Zdroj:
https://lenta.ru/news/2022/04/30/potushili/


Vzkaz Putinovi od zrádců národa: My to Rusko zlikvidujeme a předáme Západu. A ty s tím nic neuděláš. Požár na Sachalinské plynové elektrárně. Zdroj: https://lenta.ru/news/2022/04/30/potushili/

Co provést s Putinem? Americká ministryně vyložila plán USA v ruském médiu


Americká náměstkyně ministra zahraničí Victoria Nulandová, která se zasloužila o podporu Ukrajinců během majdanské revoluce a byla jednou ze zastánkyň vyzbrojení Kyjeva, v rozhovoru pro ruský web Meduza uvedla, že bude muset režim Vladimira Putina během agrese na Ukrajině utrpět „strategickou porážku“, což je prý i americkým cílem. Spojené státy se dle ní s Ruskem jednat snažily už před válkou.
Náš cíl je strategická porážka Putina. My chceme, žeby tahle vojenská avantýra vyšla ho velmi draho "
https://meduza.io/feature/2022/04/29/nasha-tsel-strategicheskoe-porazhenie-putina-my-hotim-chtoby-eta-voennaya-avantyura-stoila-emu-nepomerno-dorogo


Nulandová, která byla hlavní osobou zastupující Spojené státy při podpoře událostí na kyjevském Majdanu v roce 2014 a díky níž Ukrajina dostávala zbraně na svoji obranu, míní, že za rozpoutání války na Ukrajině nemohou Rusové, ale pouze Putin. „Příčinou toho všeho je ale pouze Putinovo rozhodnutí rozpoutat válku na Ukrajině, místo toho, aby veškerou energii vložil do posilování samotného Ruska a jeho ekonomiky,“ vyjádřila se.


Putin je dle ní zodpovědný i za ztráty ruské armády na Ukrajině,
jde prý jen o to „uspokojit imperialistické ambice Putina na úkor Ukrajiny“.
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Co-provest-s-Putinem-Americka-ministryne-vylozila-plan-USA-v-ruskem-mediu-700675


Co provést s Putinem? Americká ministryně vyložila plán USA v ruském médiu Americká náměstkyně ministra zahraničí Victoria **Nuland**ová, která se zasloužila o podporu Ukrajinců během majdanské revoluce a byla jednou ze zastánkyň vyzbrojení Kyjeva, v rozhovoru pro ruský web Meduza uvedla, že bude muset režim Vladimira Putina během agrese na Ukrajině utrpět „strategickou porážku“, což je prý i americkým cílem. Spojené státy se dle ní s Ruskem jednat snažily už před válkou. **Náš cíl je strategická porážka Putina. My chceme, žeby tahle vojenská avantýra vyšla ho velmi draho "** https://meduza.io/feature/2022/04/29/nasha-tsel-strategicheskoe-porazhenie-putina-my-hotim-chtoby-eta-voennaya-avantyura-stoila-emu-nepomerno-dorogo Nulandová, která byla hlavní osobou zastupující Spojené státy při podpoře událostí na kyjevském Majdanu v roce 2014 a díky níž Ukrajina dostávala zbraně na svoji obranu, míní, že za rozpoutání války na Ukrajině nemohou Rusové, ale pouze Putin. „Příčinou toho všeho je ale pouze Putinovo rozhodnutí rozpoutat válku na Ukrajině, místo toho, aby veškerou energii vložil do posilování samotného Ruska a jeho ekonomiky,“ vyjádřila se. Putin **je dle ní** zodpovědný i za ztráty ruské armády na Ukrajině, jde prý jen o to „uspokojit imperialistické ambice Putina na úkor Ukrajiny“. https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Co-provest-s-Putinem-Americka-ministryne-vylozila-plan-USA-v-ruskem-mediu-700675
Upravené 30. 4. 2022 o 08:52

Náš cíl je strategická porážka Putina.


Nulandová lže. Putinova strategická porážka je druhotným cílem. Hlavním cílem je strategická porážka a zničení Ruska.


[quote="pid:69957, uid:78"]Náš cíl je strategická porážka Putina.[/quote] Nulandová lže. Putinova strategická porážka je druhotným cílem. Hlavním cílem je strategická porážka a zničení Ruska.

Rusové jsou krutí a Putin mravně zkažený, řekl mluvčí Pentagonu


https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/rusove-jsou-kruti-a-putin-mravne-zkazeny-rekl-mluvci-pentagonu-40395473


Velmi úsměvné, když o morálce a krutosti vykládá mluvčí masových vrahů ...


Rusové jsou krutí a Putin mravně zkažený, řekl mluvčí Pentagonu https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/rusove-jsou-kruti-a-putin-mravne-zkazeny-rekl-mluvci-pentagonu-40395473 Velmi úsměvné, když o morálce a krutosti vykládá mluvčí masových vrahů ...

Rusko pozve Nulandovou v rámci vyšetřování amerických biolaboratoří na Ukrajině
"Pozvání amerických představitelů a zástupců firem souvisejících s vojenskými biologickými aktivitami prováděnými v biologických laboratořích na Ukrajině za asistence Spojených států amerických se připravuje k odeslání. Zejména jako jeden ze svědků na jednání parlamentní komise Federálního shromáždění Ruské federace, aby prošetřila takovou aktivitu,
se plánuje povolat vrchní náměstkyni ministra zahraničí USA Victorii Nulandovou,“ uvedl
diplomat.
-V komisi na šetření iloaboratoří je 14 poslanců a 14 senátorů, spolupředsedajícími
jsou místopředsedkyně Státní dumy Irina Yarovaya a místopředseda Rady federace Konstantin Kosačev.
Jak již dříve řekl oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Igor Konašenkov . . .
https://tass.ru/politika/14525651


**Rusko pozve Nulandovou v rámci vyšetřování amerických biolaboratoří na Ukrajině** "Pozvání amerických představitelů a zástupců firem souvisejících s vojenskými biologickými aktivitami prováděnými v biologických laboratořích na Ukrajině za asistence Spojených států amerických se připravuje k odeslání. Zejména jako jeden ze svědků na jednání parlamentní komise Federálního shromáždění Ruské federace, aby prošetřila takovou aktivitu, se plánuje povolat vrchní náměstkyni ministra zahraničí USA Victorii Nulandovou,“ uvedl diplomat. -V komisi na šetření iloaboratoří je 14 poslanců a 14 senátorů, spolupředsedajícími jsou místopředsedkyně Státní dumy Irina Yarovaya a místopředseda Rady federace Konstantin Kosačev. Jak již dříve řekl oficiální zástupce Ministerstva obrany Ruské federace generálmajor Igor Konašenkov . . . https://tass.ru/politika/14525651

USA po smrti Američana varovali občanov, aby nešli bojovať na Ukrajinu
Krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajine 24. februára ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval cudzincov, aby prišli dobrovoľne bojovať za jeho krajinu.
Washington 29. apríla (TASR) - Ministerstvo obrany USA v piatok varovalo Američanov, aby nešli na Ukrajinu bojovať proti ruským inváznym silám. Výstraha prišla po tom, čo bol vo vojne zabitý bývalý americký vojak námornej pechoty. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP.
"Naďalej vyzývame Američanov, aby nešli na Ukrajinu... je to aktívna vojnová oblasť, nie je to miesto vhodné na cestovanie," povedal hovorca Pentagónu John Kirby pre americkú spravodajskú televíziu CNN deň po tom, čo sa objavili správy o smrti Willyho Josepha Cancela.
Cancelova matka Rebecca Cabrerová pre CNN uviedla, že jej 22-ročný syn bol zabitý v pondelok 25. apríla na Ukrajine, kde pracoval pre súkromnú vojenskú dodávateľskú firmu, a odcestoval tam v polovici marca.
Matka dodala, že telo jej syna sa ešte nenašlo. Zostala po ňom manželka a ich spoločné dieťa, ktoré nemá ani rok.
Jeho manželka Brittany Cancelová pre televíziu ABC povedala, že jej manžel "veľmi chcel odísť na Ukrajinu ako dobrovoľník" a "išiel tam s úmyslom pomáhať ľuďom".
Kirby vyjadril rodine Cancela sústrasť a uviedol, že chápe jeho "nezištnú motiváciu", zároveň ale zdôraznil, že sú "bezpečné, účinné spôsoby", ako podporovať Ukrajinu.
Hovorca ministerstva dodal, že Pentagón nemá informácie o tom, ako Cancela zabili.
Krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajine 24. februára ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval cudzincov, aby prišli dobrovoľne bojovať za jeho krajinu.
Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v marci oznámilo, že na výzvu zareagovali desaťtisíce dobrovoľníkov z desiatok krajín.
Londýn vo štvrtok informoval o smrti prvého Brita bojujúceho v tomto konflikte a hlásil aj jedného nezvestného Brita.
https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-po-smrti-americana-varovali-svojich/630030-clanok.html




Tie mená sú tak neuveriteľne zvláštne:


cabrero - špan. pastier kôz /priezvisko - matka/
cancel - angl. zrušiť, vymazať, anulovať, odvolať, stornovať ... /priezvisko W.J./
Britanny - angl. Bretónsko, ale nápadná podoba s Britániou /manželka/
Rebecca - ženské meno hebrejského pôvodu, s významom slučka, povrázok s uzlíkom a že sa takýto povrázok ľahšie drží, nekĺže sa, nešmýka sa, v prenesenom zmysle to znamená vernú manželku.
http://vyznam-mena.geni.sk/vyznam-mena-rebeka/
Podľa Starého zákona Biblie bola Rebeka manželkou Izáka, s ktorým mala synov Ezaua a Jakuba.
https://sk.wikipedia.org/wiki/Rebeka_(prv%C3%A9_meno)
Willy -
https://slovnik.aktuality.sk/preklad/-/?q=willy
https://slovnik.czin.eu/anglicko-cesky/?slovo=Willy https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/willy
Joseph -
"Nejstarší biblická zmínka o Josefovi[2] se týká Josefa, syna patriarchy Jákoba a jeho ženy Ráchel, jenž se stal praotcem dvou izraelských kmenů, konkrétně kmene Manases a kmene Efraim."
https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef
https://www.emimino.cz/seznam-jmen/detail/josef/


**USA po smrti Američana varovali občanov, aby nešli bojovať na Ukrajinu** Krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajine 24. februára ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval cudzincov, aby prišli dobrovoľne bojovať za jeho krajinu. Washington 29. apríla (TASR) - Ministerstvo obrany USA v piatok varovalo Američanov, aby nešli na Ukrajinu bojovať proti ruským inváznym silám. Výstraha prišla po tom, čo bol vo vojne zabitý bývalý americký vojak námornej pechoty. Informácie priniesla tlačová agentúra AFP. "Naďalej vyzývame Američanov, aby nešli na Ukrajinu... je to aktívna vojnová oblasť, nie je to miesto vhodné na cestovanie," povedal hovorca Pentagónu John Kirby pre americkú spravodajskú televíziu CNN deň po tom, čo sa objavili správy o smrti Willyho Josepha Cancela. Cancelova matka Rebecca Cabrerová pre CNN uviedla, že jej **22-ročný syn** bol zabitý v pondelok 25. apríla na Ukrajine, kde **pracoval pre súkromnú vojenskú dodávateľskú firmu**, a odcestoval tam v polovici marca. Matka dodala, že telo jej syna sa ešte nenašlo. Zostala po ňom manželka a ich spoločné dieťa, ktoré nemá ani rok. Jeho manželka Brittany Cancelová pre televíziu ABC povedala, že jej manžel "veľmi chcel odísť na Ukrajinu ako dobrovoľník" a "išiel tam s úmyslom pomáhať ľuďom". Kirby vyjadril rodine Cancela sústrasť a uviedol, že chápe jeho "nezištnú motiváciu", zároveň ale zdôraznil, že sú "bezpečné, účinné spôsoby", ako podporovať Ukrajinu. Hovorca ministerstva dodal, že Pentagón nemá informácie o tom, ako Cancela zabili. Krátko po začatí invázie Ruska na Ukrajine 24. februára ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval cudzincov, aby prišli dobrovoľne bojovať za jeho krajinu. **Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí v marci oznámilo, že na výzvu zareagovali desaťtisíce dobrovoľníkov z desiatok krajín.** Londýn vo štvrtok informoval o smrti prvého Brita bojujúceho v tomto konflikte a hlásil aj jedného nezvestného Brita. https://www.teraz.sk/zahranicie/usa-po-smrti-americana-varovali-svojich/630030-clanok.html ---- Tie mená sú tak neuveriteľne zvláštne: **cabrero** - špan. pastier kôz /priezvisko - matka/ **cancel** - angl. zrušiť, vymazať, anulovať, odvolať, stornovať ... /priezvisko W.J./ **Britanny** - angl. Bretónsko, ale nápadná podoba s Britániou /manželka/ **Rebecca** - ženské meno hebrejského pôvodu, s významom slučka, povrázok s uzlíkom a že sa takýto povrázok ľahšie drží, nekĺže sa, nešmýka sa, v prenesenom zmysle to znamená vernú manželku. http://vyznam-mena.geni.sk/vyznam-mena-rebeka/ Podľa Starého zákona Biblie bola Rebeka manželkou Izáka, s ktorým mala synov Ezaua a Jakuba. https://sk.wikipedia.org/wiki/Rebeka_(prv%C3%A9_meno) **Willy** - https://slovnik.aktuality.sk/preklad/-/?q=willy https://slovnik.czin.eu/anglicko-cesky/?slovo=Willy https://slovnik.seznam.cz/preklad/anglicky_cesky/willy **Joseph** - "Nejstarší biblická zmínka o Josefovi[2] se týká Josefa, syna patriarchy Jákoba a jeho ženy Ráchel, jenž se stal praotcem dvou izraelských kmenů, konkrétně kmene Manases a kmene Efraim." https://cs.wikipedia.org/wiki/Josef https://www.emimino.cz/seznam-jmen/detail/josef/

Plány megaprojektu Dunaj-Odra-Labe stroskotali. Tri moria neprepoja


Plavebný kanál, o ktorom mal uvažovať už Karol IV. a do budúcnosti by jeho vybudovanie zamestnalo až 60.000 ľudí, zrejme definitívne končí. České ministerstvo dopravy navrhlo ukončenie územnej rezervy pre túto mamutiu stavbu v materiáli, ktorý z pôvodných viac než 440 kilometrov spojených vodných diel ponecháva iba niekoľkokilometrový úsek prepojujúci Ostravu s Odrou pri poľských hraniciach.
TASR 30.04.2022 14:26
Správu priniesol server iDNES.cz. Mnohomiliardová investícia sa mala vrátiť v podobe prepojenia rušnej vodnej cesty a prostredia vhodného na rekreáciu, sľubovali spracovatelia štúdie uskutočniteľnosti. Faktické zrušenie projektu, ktorému však napriek čulému plánovaniu neverila verejnosť ani odborníci, teraz potešil množstvo samospráv na plánovanej trase.
„Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné. Pre nás je však zásadné, či a ako bude pokračovať aj dielčí projekt splavnenia Odry," povedal pre MF DNES starosta Bohumína Petr Vícha. Podľa neho je dôležitá vládna dohoda, ktorá by mala zabezpečiť, že sa stavba vyhne cenným lokalitám meandrov Odry na poľskej strane, a tým sa projekt odsunie z územného plánu mesta.
Kanál mal najbližšie k realizácii počas pôsobenia predchádzajúceho kabinetu, keď ministerstvo dopravy nechalo spracovať štúdiu uskutočniteľnosti, podľa ktorej sa výstavba mala Česku ekonomicky vyplatiť. Ako príliš riziková vypadla z projektu vetva spájajúca Labe s Moravou. Tým sa predpokladané náklady mali znížiť z 582 miliárd Kč (23,65 miliardy eur) na 281 miliárd Kč.
Napriek väčšinovému názoru, že v situácii, keď Česku chýba dokončenie chrbtovej diaľničnej siete a začína mu odchádzať vlak aj v príprave vysokorýchlostnej železnice, k výstavbe ďalšieho projektu za stovky miliárd korún nikdy nedôjde, samotné plánovanie komplikovalo život veľkému počtu ľudí. „Územná rezerva nás dlhodobo obmedzuje, najmä pri rekonštrukcii inžinierskych sietí,“ povedal starosta Lipníka Miloslav Přikryl.
Nie všetky mestá na plánovanej trase kanála však boli proti plánu na jeho výstavbu. Príkladom je Přerov, kde mal vzniknúť prístav a kde radnica v roku 2019 projekt podporila. Aj dnes, keď vláda v programovom vyhlásení deklaruje ukončenie projektu, má svojich stúpencov. „Verím, že vláda chce zrušiť územnú ochranu, ale v skutočnosti k tomu nikdy nedôjde,“ povedal pre MF DNES predseda Asociácie D-O-L Jan Skalický.
Podľa neho sa práve teraz, v čase rusko-ukrajinského konfliktu, ukazuje, aká je stabilná vodná cesta pre Česko dôležitá. Konkrétne by sa mohla využiť na prepravu skvapalneného zemného plynu (LNG) ako náhrada za ruský plyn.
Podľa ministerstva dopravy je však na to dostatočná už existujúca labská vetva. Ďalšou možnosťou je podľa hovorcu ministerstva Martina Brychtu preprava po železnici, aj keď to znamená nakúpenie nových vozňov, ktoré by toho boli schopné.
https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/625156-plany-megaprojektu-dunaj-odra-labe-stroskotali-tri-moria-neprepoja/


**Plány megaprojektu Dunaj-Odra-Labe stroskotali. Tri moria neprepoja** ----------------- Plavebný kanál, o ktorom mal uvažovať už Karol IV. a do budúcnosti by jeho vybudovanie zamestnalo až 60.000 ľudí, **zrejme definitívne končí**. České ministerstvo dopravy navrhlo ukončenie územnej rezervy pre túto mamutiu stavbu v materiáli, ktorý z pôvodných viac než 440 kilometrov spojených vodných diel **ponecháva iba niekoľkokilometrový úsek prepojujúci Ostravu s Odrou pri poľských hraniciach**. TASR 30.04.2022 14:26 Správu priniesol server iDNES.cz. Mnohomiliardová investícia sa mala vrátiť v podobe prepojenia rušnej vodnej cesty a prostredia vhodného na rekreáciu, sľubovali spracovatelia štúdie uskutočniteľnosti. **Faktické zrušenie projektu, ktorému však napriek čulému plánovaniu neverila verejnosť ani odborníci, teraz potešil množstvo samospráv na plánovanej trase.** **„Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné. Pre nás je však zásadné, či a ako bude pokračovať aj dielčí projekt splavnenia Odry,"** povedal pre MF DNES starosta Bohumína Petr Vícha. Podľa neho je dôležitá vládna dohoda, ktorá by mala zabezpečiť, že sa stavba vyhne cenným lokalitám meandrov Odry na poľskej strane, a tým sa projekt odsunie z územného plánu mesta. Kanál mal najbližšie k realizácii počas pôsobenia predchádzajúceho kabinetu, keď ministerstvo dopravy nechalo spracovať štúdiu uskutočniteľnosti, podľa ktorej sa výstavba mala Česku ekonomicky vyplatiť. Ako príliš riziková vypadla z projektu vetva spájajúca Labe s Moravou. Tým sa predpokladané náklady mali znížiť z 582 miliárd Kč (23,65 miliardy eur) na 281 miliárd Kč. Napriek väčšinovému názoru, že v situácii, keď Česku chýba dokončenie chrbtovej diaľničnej siete a začína mu odchádzať vlak aj v príprave vysokorýchlostnej železnice, k výstavbe ďalšieho projektu za stovky miliárd korún nikdy nedôjde, **samotné plánovanie komplikovalo život veľkému počtu ľudí**. „**Územná rezerva nás dlhodobo obmedzuje, najmä pri rekonštrukcii inžinierskych sietí**,“ povedal starosta Lipníka Miloslav Přikryl. **Nie všetky mestá na plánovanej trase kanála však boli proti plánu na jeho výstavbu.** Príkladom je Přerov, kde mal vzniknúť prístav a kde radnica v roku 2019 projekt podporila. Aj dnes, keď vláda v programovom vyhlásení deklaruje ukončenie projektu, má svojich stúpencov. „Verím, že vláda chce zrušiť územnú ochranu, ale v skutočnosti k tomu nikdy nedôjde,“ povedal pre MF DNES predseda Asociácie D-O-L Jan Skalický. Podľa neho sa práve teraz, v čase rusko-ukrajinského konfliktu, ukazuje, aká je stabilná vodná cesta pre Česko dôležitá. Konkrétne by sa mohla využiť na prepravu skvapalneného zemného plynu (LNG) ako náhrada za ruský plyn. Podľa ministerstva dopravy je však na to dostatočná už existujúca labská vetva. Ďalšou možnosťou je podľa hovorcu ministerstva Martina Brychtu preprava po železnici, aj keď to znamená nakúpenie nových vozňov, ktoré by toho boli schopné. https://ekonomika.pravda.sk/krajina/clanok/625156-plany-megaprojektu-dunaj-odra-labe-stroskotali-tri-moria-neprepoja/

Podle záběrů na Rudé náměstí to bude zřejmě i tentokrát přehlídka poroby. Vévodí mu gigantická trikolora.


https://t.me/neCT24/3665


Mně to přijde jako Hlava XXII. Nemáme suverenitu, protože máme vlasovskou vlajku. Ruskou mít ale nemůžeme, protože nemáme suverenitu.


A jak mi potvrdil Pjakin, ten návrh komunistů je spíše snaha vlajku diskreditovat.


Podle záběrů na Rudé náměstí to bude zřejmě i tentokrát přehlídka poroby. Vévodí mu gigantická trikolora. https://t.me/neCT24/3665 Mně to přijde jako Hlava XXII. Nemáme suverenitu, protože máme vlasovskou vlajku. Ruskou mít ale nemůžeme, protože nemáme suverenitu. A jak mi potvrdil Pjakin, ten návrh komunistů je spíše snaha vlajku diskreditovat.

Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné


Blázon a nepriateľ!


Myslíš že tento informačný vhoz má priami súvis rusko versus nato?


[quote="pid:69983, uid:679"]Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné[/quote] Blázon a nepriateľ! Myslíš že tento informačný vhoz má priami súvis rusko versus nato?
Upravené 30. 4. 2022 o 18:14

@Dušan, ďakujem pekne za počastovanie.

Nedala by som to sem, keby sa to v tejto téme nerozoberalo.
Len tak pre zaujímavosť, treba si napísať do lupy "trojmorie" a v rámci tejto témy v posledných mesiacoch /v predchádzajúcich častiach/ sa to aj tu preberalo - aspoň 10x.
Takže prečo nie DOL ako 1 z projektov v rámci Trojmoria?


"Iniciatívu aktívne podporuje americká administratíva, Trojmorie mnohí považujú za snahu USA o presadzovanie svojich energetických, ale aj vojenských záujmov v Európe."
https://zemavek.sk/rozhodnutie-o-fonde-trojmoria-necha-babisov-kabinet-buducej-vlade/


@Dušan, ďakujem pekne za počastovanie. Nedala by som to sem, keby sa to v tejto téme nerozoberalo. Len tak pre zaujímavosť, treba si napísať do lupy "trojmorie" a v rámci tejto témy v posledných mesiacoch /v predchádzajúcich častiach/ sa to aj tu preberalo - aspoň 10x. Takže prečo nie DOL ako 1 z projektov v rámci Trojmoria? "Iniciatívu aktívne podporuje americká administratíva, Trojmorie mnohí považujú za snahu USA o presadzovanie svojich energetických, ale aj vojenských záujmov v Európe." https://zemavek.sk/rozhodnutie-o-fonde-trojmoria-necha-babisov-kabinet-buducej-vlade/

Děkuji dasa za tento článek. Ta Nuland mě fakt pobavila. To už mohla říci narovinu...


Spojené státy se dle ní s Ruskem jednat snažily už před válkou

Hahaháá... To byla jednání jako hrom. "lízejte nám zadky, všechno nám dejte a místo biče bude jen bičík"


My chceme, žeby tahle vojenská avantýra vyšla ho velmi draho

To je narovinu pravda. "a pak vás sežerem ..."


ale pouze Putin. „Příčinou toho všeho je ale pouze Putin... Putin je ... zodpovědný... imperialistické ambice Putina

"zabijte Putina!!!" Nuland


Děkuji [dasa](https://ksbforum.eu/index.php?u=/user/profile/78) za tento článek. Ta Nuland mě fakt pobavila. To už mohla říci narovinu... [quote="pid:69957, uid:78"]Spojené státy se dle ní s Ruskem jednat snažily už před válkou[/quote] Hahaháá... To byla jednání jako hrom. "lízejte nám zadky, všechno nám dejte a místo biče bude jen bičík" [quote="pid:69957, uid:78"]My chceme, žeby tahle vojenská avantýra vyšla ho velmi draho[/quote] To je narovinu pravda. "a pak vás sežerem ..." [quote="pid:69957, uid:78"]ale pouze Putin. „Příčinou toho všeho je ale pouze Putin... Putin je ... zodpovědný... imperialistické ambice Putina[/quote] "zabijte Putina!!!" Nuland

ďakujem pekne za počastovanie.


Aby sme sa chápali. Nemyslel som to nijak zle.


Ten informačný vhoz myslím zo strany toho Blázna a nepriateľa.


A myslím že to má súvis zo znižovaním zdrojovej stability, preto to sem patrí, ale nie priamo a hneď. Ide o sínusoidu s dlhšou periodou. A tím na 4. priorite riadenia oveľa zničujúcejšie.


Na celý projekt by sa nabaľovalo veľa iných ekonomických činností v oblasti (strednej európe). Dokonca aj keď by to bolo len v pláne.


[quote="pid:69988, uid:679"]ďakujem pekne za počastovanie.[/quote] Aby sme sa chápali. Nemyslel som to nijak zle. Ten informačný vhoz myslím zo strany toho Blázna a nepriateľa. A myslím že to má súvis zo znižovaním zdrojovej stability, preto to sem patrí, ale nie priamo a hneď. Ide o sínusoidu s dlhšou periodou. A tím na 4. priorite riadenia oveľa zničujúcejšie. Na celý projekt by sa nabaľovalo veľa iných ekonomických činností v oblasti (strednej európe). Dokonca aj keď by to bolo len v pláne.

@dusan skús mi to ešte trochu vysvetliť, lebo sa strácam v posledných 5 vetách ako celku. Je to pre mňa veľmi stručné.

@dusan skús mi to ešte trochu vysvetliť, lebo sa strácam v posledných 5 vetách ako celku. Je to pre mňa veľmi stručné.
Upravené 30. 4. 2022 o 20:23

Všichni společně na jedné lodi...
Stávající dluhový systém potřebuje ke své další existenci stále nové zadlužování, což je dáno chybou v systému, kdy peníze na úroky emitovány nejsou, aby byly uhrazeny, musí být k dispozici další dlužníci, kterým by se daly vnutit úvěry. Pokud se úroky dostávají k nule, monetární nástroje přestávají fungovat, protože zvýšení základní sazby centrální banky znamená nastartování inflace, likvidaci majetku, hlubokou hospodářskou krizi, sociální nepokoje a nenávist vedoucí k válce. Popisovali jsme fungování tohoto systému a poučeni z dějin jsme v našich komentářích varovali před tím, co přijde. Otázkou bylo jenom to, jak by chtěly globální internacionální elity dosáhnout opětovného „nastartování systému“, aniž by tito vítězové a tvůrci systému přišli k újmě a ohrozili své vlastní zájmy.


Je jasné, že nástup nového světového finančního pořádku byl spuštěn přesně v tom okamžiku, kdy utichla mediální hysterie kolem covidu, který neodvratný proces inflace zviditelnil i pro dosud slepé a stal se – slovy Klause Schwaba, prezidenta Světového ekonomického fóra – příležitostí pro Great Reset, tedy restart světového ekonomického modelu, ve kterém „nebudeme již nic vlastnit a budeme šťastní“.
Soustředěná pozornost na Ukrajinu odvádí naši ostražitost pryč od každodenních kroků elit, které postupují krůček po krůčku k deklarovaným cílům, a jak se ukazuje, jen malá část populace je schopná vyhodnotit si události v celé komplexnosti a dějinných souvislostech. Jak je známo, strach je to, co z lidí dělá bytosti, které již nejsou schopny myslet. Strach a panika se staly nástrojem manipulace a byly klíčem nejenom k první fázi přechodu, ale bylo tomu tak i v minulosti. Každý kriticky myslící duch ví, že zastrašení lidé se už neptají, nejsou kritičtí a přenášejí svou vlastní odpovědnost na „führera“. I zde je dost příkladů z dějin. Protože se časem při střetu reality s pohádkami šířenými médii začínají lidé ptát a přestávají se bát, je nutno přijít s dalším externím faktorem, který udrží na výši hladinu strachu ve společnosti.


A zde nastupuje podle mého názoru druhá fáze, vstup Ruska na Ukrajinu (Proč až po 8 letech a proč právě nyní po ukončení hysterie kolem covidu, kdy se celosvětově zvedá odpor vůči globální elitám?). Elity zasáhly právě tehdy, když se dere na povrch pravda a například už i Biontech přiznává ve své zprávě pro americké investory, že nebude moci předložit důkazy o bezpečnosti a účinnosti vakcíny, aby získala trvalé povolení pro USA a Evropskou unii. A tohle cpou do dětí!


Tato válka je dalším řídícím programem, aby se lidé stali letargickými a slepými vůči v pozadí se odehrávajícímu novému nasměrování systému, procesu, který pak už nebude možné zvrátit.
Ze všech stran se na nás valí propaganda, která se svou silou a pokusy cenzurovat obsahy kritických pozorovatelů nikterak neliší od té dvouleté předchozí. Válečný konflikt na Ukrajině přehlušil události, které by neměly zůstat mimo naši pozornost, protože rozhodují o našem bytí, svobodě a nedotknutelnosti naší biologické podstaty. Potichu jsou připravovány plány na převzetí moci nad vládami jednotlivých zemí, jako je příprava Globálního pandemického zákona, který bude WHO dávat pravomoci přebírat vládu nad celými národy, v běhu je příprava digitálních měn centrálních bank CBDO, které budou vyžadovat zavedení digitální identity, jejíž první testování proběhlo díky operaci tzv. „očkovacích pasů“.
https://outsidermedia.cz/vsichni-spolecne-na-jedne-lodi-vzhuru-k-jedne-svetove-mene-a-vlade-i-cast/


Všichni společně na jedné lodi... Stávající dluhový systém potřebuje ke své další existenci stále nové zadlužování, což je dáno chybou v systému, kdy peníze na úroky emitovány nejsou, aby byly uhrazeny, musí být k dispozici další dlužníci, kterým by se daly vnutit úvěry. Pokud se úroky dostávají k nule, monetární nástroje přestávají fungovat, protože zvýšení základní sazby centrální banky znamená nastartování inflace, likvidaci majetku, hlubokou hospodářskou krizi, sociální nepokoje a nenávist vedoucí k válce. Popisovali jsme fungování tohoto systému a poučeni z dějin jsme v našich komentářích varovali před tím, co přijde. Otázkou bylo jenom to, jak by chtěly globální internacionální elity dosáhnout opětovného „nastartování systému“, aniž by tito vítězové a tvůrci systému přišli k újmě a ohrozili své vlastní zájmy. Je jasné, že nástup nového světového finančního pořádku byl spuštěn přesně v tom okamžiku, kdy utichla mediální hysterie kolem covidu, který neodvratný proces inflace zviditelnil i pro dosud slepé a stal se – slovy Klause Schwaba, prezidenta Světového ekonomického fóra – příležitostí pro Great Reset, tedy restart světového ekonomického modelu, ve kterém „nebudeme již nic vlastnit a budeme šťastní“. Soustředěná pozornost na Ukrajinu odvádí naši ostražitost pryč od každodenních kroků elit, které postupují krůček po krůčku k deklarovaným cílům, a jak se ukazuje, jen malá část populace je schopná vyhodnotit si události v celé komplexnosti a dějinných souvislostech. Jak je známo, strach je to, co z lidí dělá bytosti, které již nejsou schopny myslet. Strach a panika se staly nástrojem manipulace a byly klíčem nejenom k první fázi přechodu, ale bylo tomu tak i v minulosti. Každý kriticky myslící duch ví, že zastrašení lidé se už neptají, nejsou kritičtí a přenášejí svou vlastní odpovědnost na „führera“. I zde je dost příkladů z dějin. Protože se časem při střetu reality s pohádkami šířenými médii začínají lidé ptát a přestávají se bát, je nutno přijít s dalším externím faktorem, který udrží na výši hladinu strachu ve společnosti. A zde nastupuje podle mého názoru druhá fáze, vstup Ruska na Ukrajinu (Proč až po 8 letech a proč právě nyní po ukončení hysterie kolem covidu, kdy se celosvětově zvedá odpor vůči globální elitám?). Elity zasáhly právě tehdy, když se dere na povrch pravda a například už i Biontech přiznává ve své zprávě pro americké investory, že nebude moci předložit důkazy o bezpečnosti a účinnosti vakcíny, aby získala trvalé povolení pro USA a Evropskou unii. A tohle cpou do dětí! Tato válka je dalším řídícím programem, aby se lidé stali letargickými a slepými vůči v pozadí se odehrávajícímu novému nasměrování systému, procesu, který pak už nebude možné zvrátit. Ze všech stran se na nás valí propaganda, která se svou silou a pokusy cenzurovat obsahy kritických pozorovatelů nikterak neliší od té dvouleté předchozí. Válečný konflikt na Ukrajině přehlušil události, které by neměly zůstat mimo naši pozornost, protože rozhodují o našem bytí, svobodě a nedotknutelnosti naší biologické podstaty. Potichu jsou připravovány plány na převzetí moci nad vládami jednotlivých zemí, jako je příprava Globálního pandemického zákona, který bude WHO dávat pravomoci přebírat vládu nad celými národy, v běhu je příprava digitálních měn centrálních bank CBDO, které budou vyžadovat zavedení digitální identity, jejíž první testování proběhlo díky operaci tzv. „očkovacích pasů“. https://outsidermedia.cz/vsichni-spolecne-na-jedne-lodi-vzhuru-k-jedne-svetove-mene-a-vlade-i-cast/

99% informací , 1% lži .

Kde ?
Chce to dát citaci, na co reaguješ smile


[quote="pid:70004, uid:185"]99% informací , 1% lži .[/quote] Kde ? Chce to dát citaci, na co reaguješ ;)

Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?


Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?

Co pánové něco ticho na fóru..
Skor je to preto, lebo ľudia sledujú viac kanál https://t.me/zlom221 ... tam je toľko diskusie, že to ani nestíham vnímať.


[quote="pid:70012, uid:747"]Co pánové něco ticho na fóru..[/quote]Skor je to preto, lebo ľudia sledujú viac kanál https://t.me/zlom221 ... tam je toľko diskusie, že to ani nestíham vnímať.

Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?


Co se děje? Boj o všechno. Hezky to popsal Pjakin, tam máš vše zásadní popsané.
P.S. nevím, proč se ptáš, když sis sám už dříve odpověděl, tj. vše jsi zúžil na židovské spiknutí.


[quote="pid:70012, uid:747"]Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?[/quote] Co se děje? Boj o všechno. Hezky to popsal Pjakin, tam máš vše zásadní popsané. P.S. nevím, proč se ptáš, když sis sám už dříve odpověděl, tj. vše jsi zúžil na židovské spiknutí.
Upravené 1. 5. 2022 o 08:43

Kde ?
Toto je tá lež - "Pokud se úroky dostávají k nule, monetární nástroje přestávají fungovat, protože zvýšení základní sazby centrální banky znamená nastartování inflace, likvidaci majetku, hlubokou hospodářskou krizi, sociální nepokoje a nenávist vedoucí k válce." Ak mám vrece zemiakov, tak to nikdy v živote nemôže stratiť hodnotu, a už vôbec sa nezlikviduje len tým, že sa zníži úrok na nulu. Proti inflácii existuje veľmi jednoduchý spôsob oživenia ekonomiky - zaviesť stojné na peniaze. Už to skúšali v rakúsku či kde počas svetovej vojny. Princíp stojného je jednoduchý - Na začiatku mesiaca dostaneš výplatu 500 E. Na konci prídeš o 5% peňazí, ktoré sa ti zvýšili. Takto budeš nútený kupovať, ekonomika sa oživí, ozdraví. Múdrejší ľudia o tom vedia. Múdrejší sa neboja. To len nevedomí majú strach a idú šíriť klamstvá o tom, ako prídeš o hmotný majetok nevyjadrený v peniazoch. Ale v USA a EU je to o inom. Inflácia je UMELO vytvorená. Pametáte ako dvihli ceny elektriny?? A prečo ich dvihli? Azda zdraželo palivo? Azda zdražela obsluha elektrární? Či azda sa na toľko dvihla spotreba el energie? Nie, oni chceli ožobračiť ľudí - alebo inak povedané, chceli znížiť spotrebu ľudí, lebo ľudia si zvykli na luxus chodiť 1 km autom do kauflandu. To isté v USA.... aké zvýšenie cien palív? Kvôli 10 % výpadku ropy z Ruska? A to 10 % výpadok vyženie ceny o 100 - 200 % nahor? Ta čo ste. Ceny sú tam umelo navyšované, presne tak ako v EU. Ľudia sa boja, lebo ceny idú hore, ale treba sa pozrieť čo je skryté za nafukovaním cien .... a to je v skutočnosti likvidácia aktuálneho svetového poriadku na čele so západom. Západ nemá čo ponúknuť civilizácii. Ale každý zdochýnajúci kôň kope. Západ môže kopnúť tak, že nás zahádže jadrovými bombami, že bude sponzorovať vojnu donekonečna. Tak sa mu zoberú zdroje na sponzorovanie vojen. A tiež, keď bude nafta v EU a USA stáť astronomické ceny, ako aj jedlo, tak nebudú myslieť na nejakú záchranu svojho postavenia vo svete, ale o záchranu seba samých. Je to odvedenie pozornosti. Ak by si ľudia žili ako predtým, tak už by v USA kričali o humanitárne bombardovanie Ruska, už by v EU mobilizovali na vojnu s Ruskom. Ale takto žiadne mobilizácie nie sú, žiadna 3 svetová nebude .... ľudia sa budú zaujímať o to ako im zdražela existencia namiesto toho aby sa zaujímali rozdúchavaním 3 sv vojny. Táto hospodárska kríza sa dá vyriešiť veľmi rýchlo a veľmi jednoducho. Ale to nie je cieľom, cieľom každej "ekonomickej krízy" je pokus o zmenu koncepcie.


[quote="pid:70009, uid:518"]Kde ?[/quote] Toto je tá lež - "Pokud se úroky dostávají k nule, monetární nástroje přestávají fungovat, protože zvýšení základní sazby centrální banky znamená nastartování inflace, likvidaci majetku, hlubokou hospodářskou krizi, sociální nepokoje a nenávist vedoucí k válce." Ak mám vrece zemiakov, tak to nikdy v živote nemôže stratiť hodnotu, a už vôbec sa nezlikviduje len tým, že sa zníži úrok na nulu. Proti inflácii existuje veľmi jednoduchý spôsob oživenia ekonomiky - zaviesť stojné na peniaze. Už to skúšali v rakúsku či kde počas svetovej vojny. Princíp stojného je jednoduchý - Na začiatku mesiaca dostaneš výplatu 500 E. Na konci prídeš o 5% peňazí, ktoré sa ti zvýšili. Takto budeš nútený kupovať, ekonomika sa oživí, ozdraví. Múdrejší ľudia o tom vedia. Múdrejší sa neboja. To len nevedomí majú strach a idú šíriť klamstvá o tom, ako prídeš o hmotný majetok nevyjadrený v peniazoch. Ale v USA a EU je to o inom. **Inflácia je UMELO vytvorená.** Pametáte ako dvihli ceny elektriny?? A prečo ich dvihli? Azda zdraželo palivo? Azda zdražela obsluha elektrární? Či azda sa na toľko dvihla spotreba el energie? Nie, oni chceli ožobračiť ľudí - alebo inak povedané, chceli znížiť spotrebu ľudí, lebo ľudia si zvykli na luxus chodiť 1 km autom do kauflandu. To isté v USA.... aké zvýšenie cien palív? Kvôli 10 % výpadku ropy z Ruska? A to 10 % výpadok vyženie ceny o 100 - 200 % nahor? Ta čo ste. Ceny sú tam umelo navyšované, presne tak ako v EU. Ľudia sa boja, lebo ceny idú hore, ale treba sa pozrieť čo je skryté za nafukovaním cien .... a to je v skutočnosti likvidácia aktuálneho svetového poriadku na čele so západom. Západ nemá čo ponúknuť civilizácii. Ale každý zdochýnajúci kôň kope. Západ môže kopnúť tak, že nás zahádže jadrovými bombami, že bude sponzorovať vojnu donekonečna. Tak sa mu zoberú zdroje na sponzorovanie vojen. A tiež, keď bude nafta v EU a USA stáť astronomické ceny, ako aj jedlo, tak nebudú myslieť na nejakú záchranu svojho postavenia vo svete, ale o záchranu seba samých. Je to odvedenie pozornosti. Ak by si ľudia žili ako predtým, tak už by v USA kričali o humanitárne bombardovanie Ruska, už by v EU mobilizovali na vojnu s Ruskom. Ale takto žiadne mobilizácie nie sú, žiadna 3 svetová nebude .... ľudia sa budú zaujímať o to ako im zdražela existencia namiesto toho aby sa zaujímali rozdúchavaním 3 sv vojny. Táto hospodárska kríza sa dá vyriešiť veľmi rýchlo a veľmi jednoducho. Ale to nie je cieľom, cieľom každej "ekonomickej krízy" je pokus o zmenu koncepcie.

Polské BTG mířící na Dněpr
Vojenský expert Jurij Kotenok hovoří o plánech přivést polské, rumunské a další vojenské kontingenty na Ukrajinu pod legendou „cvičení“. Rozhodnutí již padlo. BTG bude pokryto ze vzduchu. Jejich úkolem je zabránit Rusku v dokončení operace na denacifikaci a demilitarizaci Ukrajiny.


video 6:33 min. pouze rusky :
https://bastyon.com/index?v=2000ace73f9745dd7511ac5dccdee93a635aafe127381eaf08e5a54d8db2a12a&video=1&ref=PARV591XENALBB5ApkR7WcQPhEZtLHfi2A


z diskuse :


ukrajinský účet uvedl: "Náš zdroj v OP řekl, že generální štáb již připravil vojenskou kampaň k neutralizaci ruské skupiny v Podněstří."


Zatímco místopředseda výboru pro obranu ruské Státní dumy generál Zavarzin „vyzval k raketovým útokům na velitelství v Kyjevě a Lvově“.


A tady je názor jednoho analytika:


@milchroniky

Úderná jednotka zemí NATO poblíž hranic Ukrajiny a Běloruska – k čemu slouží? Jde skutečně o obyčejnou mírovou misi?


Ve světle nejnovějších informací o aspiracích Polska a dalších členů NATO vyvstává několik otázek. Za prvé, jaký kontingent se nyní tvoří na východních hranicích bloku, a za druhé, proč se všechny tyto síly kumulují?


Je nemožné přesně posoudit seskupení zemí NATO, přitažené k hranicím Běloruské republiky, Ukrajiny, Moldavska a Ruska, mající pouze informace z otevřených zdrojů.


Nicméně z toho, co je známo, lze usuzovat na celkový kontingent 50 000 až 100 000 lidí. Patří sem jednotky nasazené Polskem, americkým kontingentem a jednotky různých zemí NATO nasazené v rámci cvičení v pobaltských státech. Objevují se také informace o vážné rumunské skupině v moldavském směru. Jak jsme psali dříve, do Evropy se přesouvají i bojová letadla. V co nejkratším čase může být velikost kontingentu NATO zdvojnásobena.


Konečná strategie NATO v této otázce je v současné době nejasná, ale lze zvážit několik možností. Za prvé to lze udělat pro banální zastrašování Ruska a pokus o tlak na průběh speciální operace na Ukrajině, a za druhé, na Západě dokonale chápou, že Ukrajina jako země již neexistuje a svou budoucnost vidí na princip oborů povolání. A třetí možnost je nejstrašnější, ale nejméně pravděpodobná: NATO se rozhodlo jít celou cestu, a pokud půjčka-pronájem a hybridní válka nezastaví Rusy, pak zasáhnou běžné jednotky západních zemí. , je 100% hrozbou použití jaderných zbraní. Vypadá to utopisticky, ale v roce 2022 je možné všechno.“


A od plukovníka Cassada:


„Hlavním tématem, které dnes mnohé znepokojuje, je přijetí programu lend-lease pro Ukrajinu Kongresem USA. Brzy se očekává dodávka velkých sérií moderních zbraní. Válka dosáhne nové úrovně, protože nyní budeme muset bojovat také s americkým vojenským průmyslem. Očekávají se dodávky amerických těžkých zbraní, včetně letounů F-16. Dnes jsme psali, že Ukrajina již připravuje piloty pro tyto stroje. Tady je třeba jednou provždy pochopit, že jsme ve válce s NATO, kde je Ukrajina jen levný obslužný personál a potrava pro děla.


Také na bělorusko-polské hranici dochází k přesunu šokové skupiny vojsk z Polska. Odpovědí na to bylo vyslání běloruských jednotek k posílení hranice.


A John Kirby včera: „Tiskový ministr obrany USA John Kirby:


"Dnes mohu oznámit, že Spojené státy zahájily výcvik ukrajinských ozbrojených sil k použití klíčových zbraní na amerických vojenských základnách v Německu."


Na téma Lend Lease se stalo kuriózním zjištěním, že na oficiálních webových stránkách Kongresu USA bylo jako datum předložení Lend Lease Kongresu uvedeno 19.1.2222.


Polské BTG mířící na Dněpr Vojenský expert Jurij Kotenok hovoří o plánech přivést polské, rumunské a další vojenské kontingenty na Ukrajinu pod legendou „cvičení“. Rozhodnutí již padlo. BTG bude pokryto ze vzduchu. Jejich úkolem je zabránit Rusku v dokončení operace na denacifikaci a demilitarizaci Ukrajiny. video 6:33 min. pouze rusky : https://bastyon.com/index?v=2000ace73f9745dd7511ac5dccdee93a635aafe127381eaf08e5a54d8db2a12a&video=1&ref=PARV591XENALBB5ApkR7WcQPhEZtLHfi2A z diskuse : ukrajinský účet uvedl: "Náš zdroj v OP řekl, že generální štáb již připravil vojenskou kampaň k neutralizaci ruské skupiny v Podněstří." Zatímco místopředseda výboru pro obranu ruské Státní dumy generál Zavarzin „vyzval k raketovým útokům na velitelství v Kyjevě a Lvově“. A tady je názor jednoho analytika: “@milchroniky Úderná jednotka zemí NATO poblíž hranic Ukrajiny a Běloruska – k čemu slouží? Jde skutečně o obyčejnou mírovou misi? Ve světle nejnovějších informací o aspiracích Polska a dalších členů NATO vyvstává několik otázek. Za prvé, jaký kontingent se nyní tvoří na východních hranicích bloku, a za druhé, proč se všechny tyto síly kumulují? Je nemožné přesně posoudit seskupení zemí NATO, přitažené k hranicím Běloruské republiky, Ukrajiny, Moldavska a Ruska, mající pouze informace z otevřených zdrojů. Nicméně z toho, co je známo, lze usuzovat na celkový kontingent 50 000 až 100 000 lidí. Patří sem jednotky nasazené Polskem, americkým kontingentem a jednotky různých zemí NATO nasazené v rámci cvičení v pobaltských státech. Objevují se také informace o vážné rumunské skupině v moldavském směru. Jak jsme psali dříve, do Evropy se přesouvají i bojová letadla. V co nejkratším čase může být velikost kontingentu NATO zdvojnásobena. Konečná strategie NATO v této otázce je v současné době nejasná, ale lze zvážit několik možností. Za prvé to lze udělat pro banální zastrašování Ruska a pokus o tlak na průběh speciální operace na Ukrajině, a za druhé, na Západě dokonale chápou, že Ukrajina jako země již neexistuje a svou budoucnost vidí na princip oborů povolání. A třetí možnost je nejstrašnější, ale nejméně pravděpodobná: NATO se rozhodlo jít celou cestu, a pokud půjčka-pronájem a hybridní válka nezastaví Rusy, pak zasáhnou běžné jednotky západních zemí. , je 100% hrozbou použití jaderných zbraní. Vypadá to utopisticky, ale v roce 2022 je možné všechno.“ A od plukovníka Cassada: „Hlavním tématem, které dnes mnohé znepokojuje, je přijetí programu lend-lease pro Ukrajinu Kongresem USA. Brzy se očekává dodávka velkých sérií moderních zbraní. Válka dosáhne nové úrovně, protože nyní budeme muset bojovat také s americkým vojenským průmyslem. Očekávají se dodávky amerických těžkých zbraní, včetně letounů F-16. Dnes jsme psali, že Ukrajina již připravuje piloty pro tyto stroje. Tady je třeba jednou provždy pochopit, že jsme ve válce s NATO, kde je Ukrajina jen levný obslužný personál a potrava pro děla. Také na bělorusko-polské hranici dochází k přesunu šokové skupiny vojsk z Polska. Odpovědí na to bylo vyslání běloruských jednotek k posílení hranice. A John Kirby včera: „Tiskový ministr obrany USA John Kirby: "Dnes mohu oznámit, že Spojené státy zahájily výcvik ukrajinských ozbrojených sil k použití klíčových zbraní na amerických vojenských základnách v Německu." Na téma Lend Lease se stalo kuriózním zjištěním, že na oficiálních webových stránkách Kongresu USA bylo jako datum předložení Lend Lease Kongresu uvedeno 19.1.2222.
Upravené 1. 5. 2022 o 09:39

Polské BTG mířící na Dněpr
Vojenský expert Jurij Kotenok hovoří o plánech přivést polské, rumunské a další vojenské kontingenty na Ukrajinu pod legendou „cvičení“. Rozhodnutí již padlo. BTG bude pokryto ze vzduchu.


Jestli je toto pravda, pak by to by znamenalo, že se Polsko a Rumunsko stanou přímými účastníky konfliktu a bude se bojovat i na jejich území. Vzhledem k tomu že my i Slovensko jsme aktivně na Ukrajinu dodávali těžké zbraně, tak by bylo otázkou, zda by nás za této situace Rusko rovněž neoznačilo za účastníky tohoto konfliktu a zda se nebude bojovat i u nás. No bojovalo, naše obě země prakticky nemají armádu, takže by jsme rovnou kapitulovali. Nepočítám s tím, že by se Západ v našem případě nějak angažoval. Ve finále by výsledkem ve východní Evropě byl stav z roku 1997, který požadoval Putin ve svém projevu na konci minulého roku.


[quote="pid:70019, uid:290"]Polské BTG mířící na Dněpr Vojenský expert Jurij Kotenok hovoří o plánech přivést polské, rumunské a další vojenské kontingenty na Ukrajinu pod legendou „cvičení“. Rozhodnutí již padlo. BTG bude pokryto ze vzduchu.[/quote] Jestli je toto pravda, pak by to by znamenalo, že se Polsko a Rumunsko stanou přímými účastníky konfliktu a bude se bojovat i na jejich území. Vzhledem k tomu že my i Slovensko jsme aktivně na Ukrajinu dodávali těžké zbraně, tak by bylo otázkou, zda by nás za této situace Rusko rovněž neoznačilo za účastníky tohoto konfliktu a zda se nebude bojovat i u nás. No bojovalo, naše obě země prakticky nemají armádu, takže by jsme rovnou kapitulovali. Nepočítám s tím, že by se Západ v našem případě nějak angažoval. Ve finále by výsledkem ve východní Evropě byl stav z roku 1997, který požadoval Putin ve svém projevu na konci minulého roku.

Zatímco místopředseda výboru pro obranu ruské Státní dumy generál Zavarzin „vyzval k raketovým útokům na velitelství v Kyjevě a Lvově“.
zrejme veľmi dôležité vyhlásenie p. generála. Západa akosi za pomoci predajných generálov rád zabúda na Putinové slová - údery budú vedené na centrá príjimania rozhodnutí.


[quote="pid:70019, uid:290"]Zatímco místopředseda výboru pro obranu ruské Státní dumy generál Zavarzin „vyzval k raketovým útokům na velitelství v Kyjevě a Lvově“.[/quote]zrejme veľmi dôležité vyhlásenie p. generála. Západa akosi za pomoci predajných generálov rád zabúda na Putinové slová - údery budú vedené na centrá príjimania rozhodnutí.

ľudia sledujú viac kanál https://t.me/zlom221 ... tam je toľko diskusie, že to ani nestíham vnímať.
dá se používat Telegram i bez smartphonu ?


[quote="pid:70014, uid:106"]ľudia sledujú viac kanál https://t.me/zlom221 ... tam je toľko diskusie, že to ani nestíham vnímať.[/quote] dá se používat Telegram i bez smartphonu ?

dá se používat Telegram i bez
smartphonu ?


samozrejme ,že ano


postup:stiahni si instalacku do PC z tejto stranky


https://desktop.telegram.org


nainstaluj si Telegram,vyber si jazyk a postupuj podla pokynov na obrazovke


--pri prvom spusteni v PC je treba mať telegram aj v mobile.koli sms kodu


veľa zdaru....


[quote="pid:70026, uid:563"]dá se používat Telegram i bez smartphonu ?[/quote] samozrejme ,že ano postup:stiahni si instalacku do PC z tejto stranky https://desktop.telegram.org nainstaluj si Telegram,vyber si jazyk a postupuj podla pokynov na obrazovke --pri prvom spusteni v PC je treba mať telegram aj v mobile.koli sms kodu veľa zdaru....

Toto je tá lež


Hlavní lež nesmysl a blud je že zvýšením úrokových sazeb se okamžitě projeví zvýšením inflace.
Kdo toto tvrdí je měl by si prostudovat základy makroekonomie.


[quote="pid:70016, uid:106"]Toto je tá lež[/quote] Hlavní lež nesmysl a blud je že zvýšením úrokových sazeb se okamžitě projeví zvýšením inflace. Kdo toto tvrdí je měl by si prostudovat základy makroekonomie.


Dal jsem tam mínus za to, že link na článek byl až na konec - čtu rád příspěvky od @Achetaton (mají hlavu a patu) a uvedlo mě to v omyl, v duchu jsem si říkal co to prezentuje (až na konci mně došlo, že je to převzaté). Ke zvážení jestli nedat jenom link na takové "bláboly".

Abych byl trochu konkrétní co míním "bláboly" - podstata velkého blábolu (velkého resetu) neustále v mediích omýlaného:
Elity mají vše pod kontrolou a připravují pro nás v tichosti "šílený koncentrák", který teoreticky v praxi může být nastolen, ale jenom velmi krátkou dobu, než se vše zhroutí (např. Válka s mloky - takový agresivní sociální systém je nastaven na sebezničení jak Karel Čapek umělecky vyjádřil).


Ve skutečnosti jsme tedy svědky "velkého kolapsu", to znamená, že elitám se začíná vymykat řízení z rukou a lidstvo je na hranici sebezničení.


Nikdo teď neví jak bude přesně sociální super systém po změně sociálního času vypadat (řeší se to teď na Ukrajině). Ani GP, má sice multi-variantní scenáře, ale ztratil už iniciativu, už manévruje a bojuje o přežití a bojuje s USA (nad) státní elitou a snaží se přitom dusit Rusko (spravedlivou koncepci, která současnou kritickou situaci dlouhodobě řeší) v situaci, kdy Rusko o něm ví (což dříve tak nebylo, možná nějaké velmi malé skupiny).


Všechny ty resety jsou pouze vlhké sny USA (nad) státní elity, což naznačuje zdroj, časopis The Ekonomist, který je jejich vývěskou.


Příklad: GP připravil Covid na snížení spotřeby na planetě zemi a USA (nad) státní elita to použila ještě k většímu drancování planety (prodejem vakcín) a k udržení pozice světového četníka. GP nepodceňuji, ale je ve velmi ošemetné situaci, kdy si zahrávat (pokoušet) s lidskou morálkou je velmi nestabilní, nové technologie nutně podmiňují při použití vyšší morálku.


Jediný scénář, který mohl GP projít je nějaký socialismus s heslem "kdo nepracuje ať nejí", jenže to už je pasé, GP to dostatečně nepřipravil a nová generace je už úplně někde jinde.


[quote="pid:70003, uid:776"]Všichni společně na jedné lodi... https://outsidermedia.cz/vsichni-spolecne-na-jedne-lodi-vzhuru-k-jedne-svetove-mene-a-vlade-i-cast/ [/quote] Dal jsem tam mínus za to, že link na článek byl až na konec - čtu rád příspěvky od @Achetaton (mají hlavu a patu) a uvedlo mě to v omyl, v duchu jsem si říkal co to prezentuje (až na konci mně došlo, že je to převzaté). Ke zvážení jestli nedat jenom link na takové "bláboly". Abych byl trochu konkrétní co míním "bláboly" - podstata velkého blábolu (velkého resetu) neustále v mediích omýlaného: Elity mají vše pod kontrolou a připravují pro nás v tichosti "šílený koncentrák", který teoreticky v praxi může být nastolen, ale jenom velmi krátkou dobu, než se vše zhroutí (např. Válka s mloky - takový agresivní sociální systém je nastaven na sebezničení jak Karel Čapek umělecky vyjádřil). Ve skutečnosti jsme tedy svědky "velkého kolapsu", to znamená, že elitám se začíná vymykat řízení z rukou a lidstvo je na hranici sebezničení. Nikdo teď neví jak bude přesně sociální super systém po změně sociálního času vypadat (řeší se to teď na Ukrajině). Ani GP, má sice multi-variantní scenáře, ale ztratil už iniciativu, už manévruje a bojuje o přežití a bojuje s USA (nad) státní elitou a snaží se přitom dusit Rusko (spravedlivou koncepci, která současnou kritickou situaci dlouhodobě řeší) v situaci, kdy Rusko o něm ví (což dříve tak nebylo, možná nějaké velmi malé skupiny). Všechny ty resety jsou pouze vlhké sny USA (nad) státní elity, což naznačuje zdroj, časopis The Ekonomist, který je jejich vývěskou. Příklad: GP připravil Covid na snížení spotřeby na planetě zemi a USA (nad) státní elita to použila ještě k většímu drancování planety (prodejem vakcín) a k udržení pozice světového četníka. GP nepodceňuji, ale je ve velmi ošemetné situaci, kdy si zahrávat (pokoušet) s lidskou morálkou je velmi nestabilní, nové technologie nutně podmiňují při použití vyšší morálku. Jediný scénář, který mohl GP projít je nějaký socialismus s heslem "kdo nepracuje ať nejí", jenže to už je pasé, GP to dostatečně nepřipravil a nová generace je už úplně někde jinde.
Upravené 1. 5. 2022 o 14:38

Ještě dodatek, co může oslovit mladou generaci je tvořivost (GP je chytrý a má Alatru) jenže nemůže pustit tvořivost do výroby musí nějak zajistit a zabezpečit, aby lidé mohli nějak "jalově tvořit". Jenže jak to oddělit, aby se tvořivost nedostala do výroby a do řízení sociálního super systému. Můj vhled je: v Alatře je mnoho dobrých upřímných (Bohu žel oklamaných) lidí, které půjde snadno a bezbolestně začlenit do spravedlivé společnosti (trošku teď chybí v boji s GP).


Ještě dodatek, co může oslovit mladou generaci je tvořivost (GP je chytrý a má Alatru) jenže nemůže pustit tvořivost do výroby musí nějak zajistit a zabezpečit, aby lidé mohli nějak "jalově tvořit". Jenže jak to oddělit, aby se tvořivost nedostala do výroby a do řízení sociálního super systému. Můj vhled je: v Alatře je mnoho dobrých upřímných (Bohu žel oklamaných) lidí, které půjde snadno a bezbolestně začlenit do spravedlivé společnosti (trošku teď chybí v boji s GP).
Upravené 1. 5. 2022 o 14:53

môže byť aj tablet... kôli kódu.

dá se používat Telegram i bez smartphonu ?


môže byť aj tablet... kôli kódu. [quote="pid:70026, uid:563"]dá se používat Telegram i bez smartphonu ?[/quote]

Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné

Petr Vícha je zradca a nepriateľ pretože:


Informačný vhoz je to v zmysle: Rozširovanie informácií je riadenie (poučka DVTR)


Logicky z toho vyplýva že ten zradca/blázon nechce realizovať ten významný ekonomický projekt DOL. Áno je to určite projekt trojmoria. Ale môžme ten projekt použiť aj v náš prospech nielen v prospech trojmoria.


Keď sa niečo projektuje na dlhší čas (napríklad DOL, diaľnicu,....) ľudia ktorí niesu priamo zúčastňujú toho projekt môžu naplánovať iný projekt (napríklad výrobný závod ktorý potrebuje diaľnicu,.....). Lenže keď takíto nepriateľ sa vyjadrí o nezmyselnosť výstavby (napr. DOL) tak tí čo plánujú výstavbu pridruženého projektu (napr. výrobný závod) zrušia ten projekt a presunú ho inde.


[quote="pid:70001, uid:679"]@dusan skús mi to ešte trochu vysvetliť, lebo sa strácam v posledných 5 vetách ako celku. Je to pre mňa veľmi stručné.[/quote] [quote="pid:69983, uid:679"]Že je projekt D–O–L (kanál Dunaj–Odra–Labe) ako celok nereálny, bolo snáď každému jasné[/quote] Petr Vícha je zradca a nepriateľ pretože: Informačný vhoz je to v zmysle: Rozširovanie informácií je riadenie (poučka DVTR) Logicky z toho vyplýva že ten zradca/blázon nechce realizovať ten významný ekonomický projekt DOL. Áno je to určite projekt trojmoria. Ale môžme ten projekt použiť aj v náš prospech nielen v prospech trojmoria. Keď sa niečo projektuje na dlhší čas (napríklad DOL, diaľnicu,....) ľudia ktorí niesu priamo zúčastňujú toho projekt môžu naplánovať iný projekt (napríklad výrobný závod ktorý potrebuje diaľnicu,.....). Lenže keď takíto nepriateľ sa vyjadrí o nezmyselnosť výstavby (napr. DOL) tak tí čo plánujú výstavbu pridruženého projektu (napr. výrobný závod) zrušia ten projekt a presunú ho inde.

dá se používat Telegram i bez smartphonu ?


Na zaregistráciu potrebuješ číslo GSM.


Potom si môžeš nainštalovať aplikáciu na desktop, notebook, mobil,tablet. Funguje aj v linuxe.


[quote="pid:70026, uid:563"]dá se používat Telegram i bez smartphonu ?[/quote] Na zaregistráciu potrebuješ číslo GSM. Potom si môžeš nainštalovať aplikáciu na desktop, notebook, mobil,tablet. Funguje aj v linuxe.
  • Putin podpísal dekrét o dodatočných opatreniach na zaistenie informačnej bezpečnosti Ruskej federácie Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét „O dodatočných opatreniach na zaistenie informačnej bezpečnosti Ruskej federácie“. Ako sa uvádza v dokumente zverejnenom v nedeľu na oficiálnom portáli právnych informácií, má slúžiť na "zvýšenie stability a bezpečnosti fungovania informačných zdrojov Ruskej federácie". Hlava štátu uložila vedúcim rezortov a krajov, štátnych fondov, štátnych korporácií, strategických a chrbticových podnikov „zveriť zástupcovi vedúceho orgánu (organizácie) právomoc zabezpečovať informačnú bezpečnosť vrátane zisťovania, predchádzania a odstraňovania tzv. dôsledky počítačových útokov a reakcie na počítačové incidenty.“ Mali by sa vytvoriť aj štrukturálne oddelenia na zabezpečenie informačnej bezpečnosti.Putin tiež žiadal „poskytnúť predstaviteľom Federálnej bezpečnostnej služby neobmedzený prístup k im patriacim orgánom (organizáciám) alebo k informačným zdrojom, ktoré používajú, ku ktorým je zabezpečený prístup prostredníctvom využívania internetovej informačnej a telekomunikačnej siete“. Putin tiež podpísal dekrét, ktorý od 1. januára 2025 zakazuje inštitúciám a štátom vlastneným spoločnostiam používať nástroje informačnej bezpečnosti vyrábané v nepriateľských krajinách. Dokument bol zverejnený v nedeľu na oficiálnom portáli právnych informácií.https://tass.ru/obschestvo/14530977

  • Ďalších 40 ľudí bolo evakuovaných z územia Azovstalu. Podľa spravodajcu agentúry TASS je medzi nimi osem detí. Ďalších 40 civilistov vrátane ôsmich detí evakuovali v nedeľu z územia závodu Mariupol Azovstal v Doneckej ľudovej republike (DĽR). Informoval o tom spravodajca agentúry TASS z miesta činu. Ľudí vyviezli tri autobusy. Medzi evakuovanými bolo aj 14 žien.https://tass.ru/armiya-i-opk/14530787


- **Putin podpísal dekrét o dodatočných opatreniach na zaistenie informačnej bezpečnosti Ruskej federácie** Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét „O dodatočných opatreniach na zaistenie informačnej bezpečnosti Ruskej federácie“. Ako sa uvádza v dokumente zverejnenom v nedeľu na oficiálnom portáli právnych informácií, má slúžiť na "zvýšenie stability a bezpečnosti fungovania informačných zdrojov Ruskej federácie". Hlava štátu uložila vedúcim rezortov a krajov, štátnych fondov, štátnych korporácií, strategických a chrbticových podnikov „zveriť zástupcovi vedúceho orgánu (organizácie) právomoc zabezpečovať informačnú bezpečnosť vrátane zisťovania, predchádzania a odstraňovania tzv. dôsledky počítačových útokov a reakcie na počítačové incidenty.“ Mali by sa vytvoriť aj štrukturálne oddelenia na zabezpečenie informačnej bezpečnosti.Putin tiež žiadal „poskytnúť predstaviteľom Federálnej bezpečnostnej služby neobmedzený prístup k im patriacim orgánom (organizáciám) alebo k informačným zdrojom, ktoré používajú, ku ktorým je zabezpečený prístup prostredníctvom využívania internetovej informačnej a telekomunikačnej siete“. Putin tiež podpísal dekrét, ktorý od 1. januára 2025 zakazuje inštitúciám a štátom vlastneným spoločnostiam používať nástroje informačnej bezpečnosti vyrábané v nepriateľských krajinách. Dokument bol zverejnený v nedeľu na oficiálnom portáli právnych informácií.https://tass.ru/obschestvo/14530977 - **Ďalších 40 ľudí bolo evakuovaných z územia Azovstalu**. Podľa spravodajcu agentúry TASS je medzi nimi osem detí. Ďalších 40 civilistov vrátane ôsmich detí evakuovali v nedeľu z územia závodu Mariupol Azovstal v Doneckej ľudovej republike (DĽR). Informoval o tom spravodajca agentúry TASS z miesta činu. Ľudí vyviezli tri autobusy. Medzi evakuovanými bolo aj 14 žien.https://tass.ru/armiya-i-opk/14530787

@Atom - díky, jako vždy věcný a srozumitelný. Je až trapné sledovat neustálou recyklaci profláknutého původního (podle mně dobře promyšleného) Velkého resetu. Ano, běží Velký Reset, ale má index "II" . A ten je o něčem jiném, i když některé vektory cílů z původního resetu využívá. Když dva dělají totéž, nebývá to totéž.... Fašizmus je jedna ze 4 forem spolkečenského systému. Má dva extrémy- vysokou efektivnost ,ale nulovou schopnost sebevývoje a z toho vždy vyplývající krátkodechost. A je úplně jedno, o jaký "kmen" fašizmu jde.... Je věčný, ale pořád stejný. Poslechněte se pár debat s Igorem Ostrecovem, docela pěkně to vysvětluje...

@Atom - díky, jako vždy věcný a srozumitelný. Je až trapné sledovat neustálou recyklaci profláknutého původního (podle mně dobře promyšleného) Velkého resetu. Ano, běží Velký Reset, ale má index "II" . A ten je o něčem jiném, i když některé vektory cílů z původního resetu využívá. Když dva dělají totéž, nebývá to totéž.... Fašizmus je jedna ze 4 forem spolkečenského systému. Má dva extrémy- vysokou efektivnost ,ale nulovou schopnost sebevývoje a z toho vždy vyplývající krátkodechost. A je úplně jedno, o jaký "kmen" fašizmu jde.... Je věčný, ale pořád stejný. Poslechněte se pár debat s Igorem Ostrecovem, docela pěkně to vysvětluje...

Zrkadlová reakcia.


Snemovňa reprezentantov Spojených štátov amerických schválila zákon, ktorý povoľuje prevod zmrazených aktív ruských spoločností a občanov na Ukrajinu. Vytvoril sa nebezpečný precedens, ktorý by sa mal vrátiť samotným štátom.


Toto rozhodnutie nebude mať vplyv na hospodárstvo našej krajiny. Zabavené jachty, vily a iný majetok bohatých občanov aj tak nepomohli jeho rozvoju.


Zmrazené boli aj ruské zlaté a devízové rezervy v hodnote približne 300 miliárd dolárov. Budú vrátené, nikam nepôjdu. Ide o prostriedky štátu.


Centrálna banka ako odvetné opatrenie zakázala zahraničným investorom vyberať peniaze z nášho finančného systému.
Podľa niektorých odhadov ide o viac ako 500 miliárd dolárov.
Máme na čo reagovať.


V súčasnosti ruskí podnikatelia kupujú zahraničné spoločnosti pôsobiace v Rusku a vykupujú podiely partnerov, ktorí chcú opustiť náš trh. Správajú sa civilizovane. V súlade s normami medzinárodného práva.


To isté sa nedá povedať o mnohých nepriateľských krajinách: Litve, Lotyšsku, Poľsku a dokonca aj o Spojených štátoch, ktoré jednoducho kradnú.


V tejto súvislosti je správne reagovať rovnakým spôsobom na podniky nachádzajúce sa na území Ruskej federácie, ktorých majitelia pochádzajú z nepriateľských krajín, kde sa takéto rozhodnutia prijímajú.


Skonfiškujte tento majetok. Výnosy z ich predaja by sa mali použiť na rozvoj našej krajiny.


https://t.me/vv_volodin/421


Zrkadlová reakcia. Snemovňa reprezentantov Spojených štátov amerických schválila zákon, ktorý povoľuje prevod zmrazených aktív ruských spoločností a občanov na Ukrajinu. Vytvoril sa nebezpečný precedens, ktorý by sa mal vrátiť samotným štátom. Toto rozhodnutie nebude mať vplyv na hospodárstvo našej krajiny. Zabavené jachty, vily a iný majetok bohatých občanov aj tak nepomohli jeho rozvoju. Zmrazené boli aj ruské zlaté a devízové rezervy v hodnote približne 300 miliárd dolárov. Budú vrátené, nikam nepôjdu. Ide o prostriedky štátu. Centrálna banka ako odvetné opatrenie zakázala zahraničným investorom vyberať peniaze z nášho finančného systému. Podľa niektorých odhadov ide o viac ako 500 miliárd dolárov. Máme na čo reagovať. V súčasnosti ruskí podnikatelia kupujú zahraničné spoločnosti pôsobiace v Rusku a vykupujú podiely partnerov, ktorí chcú opustiť náš trh. Správajú sa civilizovane. V súlade s normami medzinárodného práva. To isté sa nedá povedať o mnohých nepriateľských krajinách: Litve, Lotyšsku, Poľsku a dokonca aj o Spojených štátoch, ktoré jednoducho kradnú. V tejto súvislosti je správne reagovať rovnakým spôsobom na podniky nachádzajúce sa na území Ruskej federácie, ktorých majitelia pochádzajú z nepriateľských krajín, kde sa takéto rozhodnutia prijímajú. Skonfiškujte tento majetok. Výnosy z ich predaja by sa mali použiť na rozvoj našej krajiny. https://t.me/vv_volodin/421

Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?

Neviem o akých odložených bojoch hovoríš, keďže pokračujú aj naďalej. Ale len hlupák si mohol myslieť, že všetko pôjde naraz, Ukrajinci prestanú bojovať.


Mimochodom k Ukrajine. Teraz čítam, že ak by sa ZSSR nerozpadol, útok by bol už v tej dobe, keďže Západu sa radikálne míňali zdroje. Vedieť po rusky a mať Telegram je veľmi užitočná vec. 🙂


[quote="pid:70012, uid:747"]Co pánové něco ticho na fóru..Rusům se nedaří na výhodné Ukrajině, boje zastavěné, odložen boj o kotlinu Donbas..co se děje?[/quote] Neviem o akých odložených bojoch hovoríš, keďže pokračujú aj naďalej. Ale len hlupák si mohol myslieť, že všetko pôjde naraz, Ukrajinci prestanú bojovať. Mimochodom k Ukrajine. Teraz čítam, že ak by sa ZSSR nerozpadol, útok by bol už v tej dobe, keďže Západu sa radikálne míňali zdroje. Vedieť po rusky a mať Telegram je veľmi užitočná vec.

Война против России / Кто такой Сорос? / Кто восстановит Украину? | Азаров. Интервью


https://www.youtube.com/watch?v=Uj5KWDPZLZY


Война против России / Кто такой Сорос? / Кто восстановит Украину? | Азаров. Интервью https://www.youtube.com/watch?v=Uj5KWDPZLZY

že ak by sa ZSSR nerozpadol, útok by bol už v tej dobe
zdroj z TG ?


[quote="pid:70054, uid:948"]že ak by sa ZSSR nerozpadol, útok by bol už v tej dobe[/quote] zdroj z TG ?

veľa zdaru....
Děuji!


[quote="pid:70029, uid:443"]veľa zdaru....[/quote] Děuji!

zdroj z TG ?

Áno. Bohužiaľ, zabudla som si uložiť odkaz. Samozrejme, netvrdím, že je to pravda.


[quote="pid:70057, uid:284"]zdroj z TG ?[/quote] Áno. Bohužiaľ, zabudla som si uložiť odkaz. Samozrejme, netvrdím, že je to pravda.

a co todlehttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-proc-ruske-vrtulniky-na-ukrajine-strileji-rakety-do-nebe-200480#source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Nakoľko sú informácie o stratách pravdivé? Z obidvoch strán to musíš brať s rezervou. V používaní zbraní sa nevyznám, môžeš mi napísať, čo chceš.


[quote="pid:70061, uid:747"]a co todlehttps://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-proc-ruske-vrtulniky-na-ukrajine-strileji-rakety-do-nebe-200480#source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz[/quote] Nakoľko sú informácie o stratách pravdivé? Z obidvoch strán to musíš brať s rezervou. V používaní zbraní sa nevyznám, môžeš mi napísať, čo chceš.

Atom - jen mě zajímalo, jak se zdejší diskutéři vyjádří k článku na outsider media, protože jsou zde velmi kvalitní analyzátoři. Dal jsem ho sem proto, že jeho přečtení probouzí obavy, že vše jde jak je naplánováno. Ale dle mého názoru se směr plánovaných událostí odchýlil v okamžiku, kdy V.V.P. spustil akci na Ukrajině, místo aby uznal jen Doněckou a Luhanskou republiku a čekal, dle plánu, na protitah nepřítele. Proto ta současná hysterie kolem Ukrajiny. Putin věděl, že bude k tomuto kroku donucen, a jako doposud využil síly nepřítele a obrátil ji proti němu samotnému. Teď je důležitý čas, který hraje proti kolektivním západu a postupně vyplave na povrch to, co je násilím skrýváno a potlačováno.


Atom - jen mě zajímalo, jak se zdejší diskutéři vyjádří k článku na outsider media, protože jsou zde velmi kvalitní analyzátoři. Dal jsem ho sem proto, že jeho přečtení probouzí obavy, že vše jde jak je naplánováno. Ale dle mého názoru se směr plánovaných událostí odchýlil v okamžiku, kdy V.V.P. spustil akci na Ukrajině, místo aby uznal jen Doněckou a Luhanskou republiku a čekal, dle plánu, na protitah nepřítele. Proto ta současná hysterie kolem Ukrajiny. Putin věděl, že bude k tomuto kroku donucen, a jako doposud využil síly nepřítele a obrátil ji proti němu samotnému. Teď je důležitý čas, který hraje proti kolektivním západu a postupně vyplave na povrch to, co je násilím skrýváno a potlačováno.

Jen dodatek k výše uvedenému, domnívám se, že GP přišel o funkci korektor, události nabraly takový spád, že není schopen je nějak výrazně ovlivnit. Je to zřejmé z webů, které se tváří jako konspirační, ale jsou hlásnou troubou globálního řízení, zde jsme ujišťováni, že mají vše pevně v ruce, vše je předurčeno a obyčejný člověk nemá šanci budoucnost ovlivnit - kulový! Už se jen snaží minimalizovat škody.


Jen dodatek k výše uvedenému, domnívám se, že GP přišel o funkci korektor, události nabraly takový spád, že není schopen je nějak výrazně ovlivnit. Je to zřejmé z webů, které se tváří jako konspirační, ale jsou hlásnou troubou globálního řízení, zde jsme ujišťováni, že mají vše pevně v ruce, vše je předurčeno a obyčejný člověk nemá šanci budoucnost ovlivnit - kulový! Už se jen snaží minimalizovat škody.

Globalista je "vul jako dvur"" a nikdo ho nebere vazne... ale alespon se mame cemu zasmat

Pentagon se domnívá, že ruská ofenziva na jihu a východě země má kvůli nedostatkům zpoždění.


Globalista je "vul jako dvur"" a nikdo ho nebere vazne... ale alespon se mame cemu zasmat [quote="pid:69938, uid:307"]Pentagon se domnívá, že ruská ofenziva na jihu a východě země má kvůli nedostatkům zpoždění.[/quote]

Jo domnivat se to mohou ale ...dulezite to moc neni....

Pentagon se domnívá


Jo domnivat se to mohou ale ...dulezite to moc neni....[quote="pid:69938, uid:307"]Pentagon se domnívá[/quote]

Maďarsko říká, že deset zemí si otevřelo účty pro platby za plyn z Ruska


Kromě Maďarska si devět evropských zemí otevřelo ruské bankovní účty k platbám za zemní plyn podle schématu navrženého Moskvou, řekl Rádiu Kossuth Gergely Gouyash, vedoucí kanceláře premiéra Viktora Orbana .
"Maďarsko si otevřelo účet v eurech, na který se připisuje cena plynu v eurech, a pak to banka převádí na rubly. <...> Kromě nás to dělá devět dalších zemí, ale neříkají, že udělejte totéž, jednoduše proto, že to, že nyní v Evropě „být pro Evropu dobrý“ znamená, že vedení země nehovoří čestně se svými lidmi a v mezinárodním životě,“ řekl.


Politik znovu připomněl, že Evropská unie nepřijala žádné sankce, které znemožňují platit za ruský plyn v rublech, to upravuje občanskoprávní smlouva mezi státy a firmami.


Již dříve také maďarský ministr zahraničí Peter Szijjarto zdůraznil, že některé evropské společnosti dovážející zemní plyn z Ruska souhlasily s platebním schématem navrhovaným Ruskem, ale nemluví o něm čestně a s pomocí západních médií šíří nepravdivé informace o pozici Maďarska . .
Orbán zase poznamenal, že země je připravena platit za ruský plyn v rublech, a Szijjártó upozornil, že zastavení dodávek do Bulharska nebude mít vliv na tranzit do Maďarska.
https://ria.ru/20220501/gaz-1786468929.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Maďarsko ř&iacute;k&aacute;, že deset zem&iacute; si otevřelo &uacute;čty pro platby za plyn z Ruska** Kromě Maďarska si devět evropsk&yacute;ch zem&iacute; otevřelo rusk&eacute; bankovn&iacute; &uacute;čty k platb&aacute;m za zemn&iacute; plyn podle sch&eacute;matu navržen&eacute;ho Moskvou, řekl R&aacute;diu Kossuth Gergely Gouyash, vedouc&iacute; kancel&aacute;ře premi&eacute;ra Viktora Orbana . &quot;Maďarsko si otevřelo &uacute;čet v eurech, na kter&yacute; se připisuje cena plynu v eurech, a pak to banka přev&aacute;d&iacute; na rubly. &lt;...&gt; Kromě n&aacute;s to děl&aacute; devět dal&scaron;&iacute;ch zem&iacute;, ale neř&iacute;kaj&iacute;, že udělejte tot&eacute;ž, jednodu&scaron;e proto, že to, že nyn&iacute; v Evropě &bdquo;b&yacute;t pro Evropu dobr&yacute;&ldquo; znamen&aacute;, že veden&iacute; země nehovoř&iacute; čestně se sv&yacute;mi lidmi a v mezin&aacute;rodn&iacute;m životě,&ldquo; řekl. Politik znovu připomněl, že Evropsk&aacute; unie nepřijala ž&aacute;dn&eacute; sankce, kter&eacute; znemožňuj&iacute; platit za rusk&yacute; plyn v rublech, to upravuje občanskopr&aacute;vn&iacute; smlouva mezi st&aacute;ty a firmami. Již dř&iacute;ve tak&eacute; maďarsk&yacute; ministr zahranič&iacute; Peter Szijjarto zdůraznil, že někter&eacute; evropsk&eacute; společnosti dov&aacute;žej&iacute;c&iacute; zemn&iacute; plyn z Ruska souhlasily s platebn&iacute;m sch&eacute;matem navrhovan&yacute;m Ruskem, ale nemluv&iacute; o něm čestně a s pomoc&iacute; z&aacute;padn&iacute;ch m&eacute;di&iacute; &scaron;&iacute;ř&iacute; nepravdiv&eacute; informace o pozici Maďarska . . Orb&aacute;n zase poznamenal, že země je připravena platit za rusk&yacute; plyn v rublech, a Szijj&aacute;rt&oacute; upozornil, že zastaven&iacute; dod&aacute;vek do Bulharska nebude m&iacute;t vliv na tranzit do Maďarska. https://ria.ru/20220501/gaz-1786468929.html?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Globalista je "vul jako dvur"" a nikdo ho nebere vazne... ale alespon se mame cemu zasmat
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-proc-ruske-vrtulniky-na-ukrajine-strileji-rakety-do-nebe-200480#source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz to není nachoda, že jo..


[quote=&quot;pid:70074, uid:346&quot;]Globalista je &quot;vul jako dvur&quot;&quot; a nikdo ho nebere vazne... ale alespon se mame cemu zasmat[/quote]https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tech-technologie-proc-ruske-vrtulniky-na-ukrajine-strileji-rakety-do-nebe-200480#source=hp&amp;seq_no=2&amp;utm_campaign=&amp;utm_medium=z-boxiku&amp;utm_source=www.seznam.cz to nen&iacute; nachoda, že jo..

@Globalisté Tapetovanie diskusie s rovnakým odkazom považujem za spamovanie.

@Globalist&eacute; Tapetovanie diskusie s rovnak&yacute;m odkazom považujem za spamovanie.

Moderátor

spamovanie
jaké spamovani, to je všechno právda..podle toho jasně vidět že v Rusku pindusi všechno dělají, různé provokace že přijde čas k občanské válce ..je to práce pindusu..a co oficiální vláda v Rusku, mlčí..to znamená že Putin nemá kontrolu nad Rusku Vládu a bezpečné složky..všechno se připravuje na prevrat


[quote=&quot;pid:70093, uid:127&quot;]spamovanie[/quote]jak&eacute; spamovani, to je v&scaron;echno pr&aacute;vda..podle toho jasně vidět že v Rusku pindusi v&scaron;echno dělaj&iacute;, různ&eacute; provokace že přijde čas k občansk&eacute; v&aacute;lce ..je to pr&aacute;ce pindusu..a co ofici&aacute;ln&iacute; vl&aacute;da v Rusku, mlč&iacute;..to znamen&aacute; že Putin nem&aacute; kontrolu nad Rusku Vl&aacute;du a bezpečn&eacute; složky..v&scaron;echno se připravuje na prevrat
Upravené 1. 5. 2022 o 21:21

Globalista je "vul jako dvur"


Proboha, proč neustále a opakovaně plýtváte energií ? To jí máte tolik ?


[quote=&quot;pid:70074, uid:346&quot;]Globalista je &quot;vul jako dvur&quot;[/quote] Proboha, proč neust&aacute;le a opakovaně pl&yacute;tv&aacute;te energi&iacute; ? To j&iacute; m&aacute;te tolik ?

Vy všechno jste tolik zbláznily ruské, že vůbec nechápete realitu co se děje v Rusku, válka v Ukrajině, furt jedni té jistě teorie a vidět je z letadla že pindusi v Rusku připravují převrat, a převrat bude, to je jedno za jaku cenu , kolik bude mrtvih atd..Západ a Američané všechno už mají připraveno že převrat realizují..uvidíte moc brzo že jsem měl pravdu..válka v Ukrajině hodně mi smrdí že je všechno z GP a ruským pindusima realizováno z cílem Rusko zničit na malé státy potom v Rusku a půlka Ruska pod kontrolu Číňanů .Putin to ví ale už moc toho udělat nemůže, jenom jeho politická b rétorika a to je všechno.Uz je Putinů jasné že je musel jet do té válke a tend cuvat ne může, ví moc dobře Putin že to všechno špatně skončí pro Rusko


Vy v&scaron;echno jste tolik zbl&aacute;znily rusk&eacute;, že vůbec nech&aacute;pete realitu co se děje v Rusku, v&aacute;lka v Ukrajině, furt jedni t&eacute; jistě teorie a vidět je z letadla že pindusi v Rusku připravuj&iacute; převrat, a převrat bude, to je jedno za jaku cenu , kolik bude mrtvih atd..Z&aacute;pad a Američan&eacute; v&scaron;echno už maj&iacute; připraveno že převrat realizuj&iacute;..uvid&iacute;te moc brzo že jsem měl pravdu..v&aacute;lka v Ukrajině hodně mi smrd&iacute; že je v&scaron;echno z GP a rusk&yacute;m pindusima realizov&aacute;no z c&iacute;lem Rusko zničit na mal&eacute; st&aacute;ty potom v Rusku a půlka Ruska pod kontrolu Č&iacute;ňanů .Putin to v&iacute; ale už moc toho udělat nemůže, jenom jeho politick&aacute; b r&eacute;torika a to je v&scaron;echno.Uz je Putinů jasn&eacute; že je musel jet do t&eacute; v&aacute;lke a tend cuvat ne může, v&iacute; moc dobře Putin že to v&scaron;echno &scaron;patně skonč&iacute; pro Rusko
Upravené 1. 5. 2022 o 21:33

Vy všechno jste tolik zbláznily ruské, že vůbec nechápete realitu co se děje v Rusku

Ok, neztrácej tu čas.


[quote=&quot;pid:70099, uid:747&quot;]Vy v&scaron;echno jste tolik zbl&aacute;znily rusk&eacute;, že vůbec nech&aacute;pete realitu co se děje v Rusku[/quote] Ok, neztr&aacute;cej tu čas.

Ako som písala, momentálne sa v Moskve nachádzajú vojenské jednotky. Globalisté nespomenul, komu sú podriadené. Pretože to je dosť dôležité.


Ako som p&iacute;sala, moment&aacute;lne sa v Moskve nach&aacute;dzaj&uacute; vojensk&eacute; jednotky. Globalist&eacute; nespomenul, komu s&uacute; podriaden&eacute;. Pretože to je dosť d&ocirc;ležit&eacute;.

OSN oznámila, že v ukrajinských prístavoch uviazlo 4,5 milióna ton obilia, ktoré nemožno vyviezť


Takmer 4,5 milióna ton obilia uviazlo v ukrajinských prístavoch, nemožno ich vyviezť z krajiny. Uviedol to riaditeľ Svetového potravinového programu OSN v Nemecku Martin Frick


Ako povedal Frick v rozhovore pre DPA, problémom je, že námorné koridory a východy z prístavov sú zablokované. „Hlad nemôže byť zbraňou ani ekonomicky, ani vojensky,“ zdôraznil a vyzval na dodávky potravín pre Ukrajincov a obnovenie dodávok potravín z krajiny do iných štátov s cieľom „zmierniť globálnu potravinovú krízu“.


Už skôr šéf Organizácie OSN pre výživu a poľnohospodárstvo (FAO) Qu Dongyu predpovedal pokles poľnohospodárskej produkcie vo svete. Dongyu vysvetlil túto prognózu znížením potravinovej bezpečnosti a dostupnosti paliva pre obyvateľstvo na pozadí ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Kríza je zničujúca najmä pre najchudobnejšie vrstvy obyvateľstva a už v roku 2022 by mohla viesť k zvýšeniu počtu "podvyživených ľudí", varoval.
https://m.lenta.ru/news/2022/05/02/zerno/


OSN ozn&aacute;mila, že v ukrajinsk&yacute;ch pr&iacute;stavoch uviazlo 4,5 mili&oacute;na ton obilia, ktor&eacute; nemožno vyviezť Takmer 4,5 mili&oacute;na ton obilia uviazlo v ukrajinsk&yacute;ch pr&iacute;stavoch, nemožno ich vyviezť z krajiny. Uviedol to riaditeľ Svetov&eacute;ho potravinov&eacute;ho programu OSN v Nemecku Martin Frick Ako povedal Frick v rozhovore pre DPA, probl&eacute;mom je, že n&aacute;morn&eacute; koridory a v&yacute;chody z pr&iacute;stavov s&uacute; zablokovan&eacute;. &bdquo;Hlad nem&ocirc;že byť zbraňou ani ekonomicky, ani vojensky,&ldquo; zd&ocirc;raznil a vyzval na dod&aacute;vky potrav&iacute;n pre Ukrajincov a obnovenie dod&aacute;vok potrav&iacute;n z krajiny do in&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov s cieľom &bdquo;zmierniť glob&aacute;lnu potravinov&uacute; kr&iacute;zu&ldquo;. Už sk&ocirc;r &scaron;&eacute;f Organiz&aacute;cie OSN pre v&yacute;živu a poľnohospod&aacute;rstvo (FAO) Qu Dongyu predpovedal pokles poľnohospod&aacute;rskej produkcie vo svete. Dongyu vysvetlil t&uacute;to progn&oacute;zu zn&iacute;žen&iacute;m potravinovej bezpečnosti a dostupnosti paliva pre obyvateľstvo na pozad&iacute; ruskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine. Kr&iacute;za je zničuj&uacute;ca najm&auml; pre najchudobnej&scaron;ie vrstvy obyvateľstva a už v roku 2022 by mohla viesť k zv&yacute;&scaron;eniu počtu &quot;podvyživen&yacute;ch ľud&iacute;&quot;, varoval. https://m.lenta.ru/news/2022/05/02/zerno/

a co oficiální vláda v Rusku, mlčí..to znamená že Putin nemá kontrolu nad Rusku Vládu a bezpečné složky..všechno se připravuje na prevrat

Sice tvé (vaše) tvrzení o chorvatské národnosti beru s rezervou, nicméně, pokud by to byla pravda, tak níže vkládám příspěvek, ze kterého je jasné, že jugoslávci jsou zdravě smýšlející lidé, o čemž by podle tvých příspěvků člověk lehce mohl začít pochybovat(z Telegramu):


"С Донбассом могло быть то, что американцы сделали в Хорватии, — геноцид, истребление людей. Тысячи сербов они выгнали из Хорватии. Если бы вы не сделали то, что сделали вчера, то вояки Украины, американцы, британцы сделали бы то же самое, что в Югославии", - сербский режиссёр Эмир Кустурица.


"S Donbasem by mohlo být to, co udělali Američané v Chorvatsku - genocida, vyhlazování lidí. Vyhnali tisíce Srbů z Chorvatska. Kdybyste neudělali to, co jste udělali včera, pak by ukrajinští bojovníci, Američané, Angličané udělali totéž, co v Jugoslávii“ – srbský režisér Emir Kusturica..626f16e83a176


[quote=&quot;pid:70095, uid:747&quot;]a co ofici&aacute;ln&iacute; vl&aacute;da v Rusku, mlč&iacute;..to znamen&aacute; že Putin nem&aacute; kontrolu nad Rusku Vl&aacute;du a bezpečn&eacute; složky..v&scaron;echno se připravuje na prevrat[/quote] Sice tv&eacute; (va&scaron;e) tvrzen&iacute; o chorvatsk&eacute; n&aacute;rodnosti beru s rezervou, nicm&eacute;ně, pokud by to byla pravda, tak n&iacute;že vkl&aacute;d&aacute;m př&iacute;spěvek, ze kter&eacute;ho je jasn&eacute;, že jugosl&aacute;vci jsou zdravě sm&yacute;&scaron;lej&iacute;c&iacute; lid&eacute;, o čemž by podle tv&yacute;ch př&iacute;spěvků člověk lehce mohl zač&iacute;t pochybovat(z Telegramu): &quot;С Донбассом могло быть то, что американцы сделали в Хорватии, &mdash; геноцид, истребление людей. Тысячи сербов они выгнали из Хорватии. Если бы вы не сделали то, что сделали вчера, то вояки Украины, американцы, британцы сделали бы то же самое, что в Югославии&quot;, - сербский режиссёр Эмир Кустурица. &quot;S Donbasem by mohlo b&yacute;t to, co udělali Američan&eacute; v Chorvatsku - genocida, vyhlazov&aacute;n&iacute; lid&iacute;. Vyhnali tis&iacute;ce Srbů z Chorvatska. Kdybyste neudělali to, co jste udělali včera, pak by ukrajin&scaron;t&iacute; bojovn&iacute;ci, Američan&eacute;, Angličan&eacute; udělali tot&eacute;ž, co v Jugosl&aacute;vii&ldquo; &ndash; srbsk&yacute; režis&eacute;r Emir Kusturica..![626f16e83a176](serve/attachment&amp;path=626f16e83a176)

Ako povedal Frick v rozhovore pre DPA, problémom je, že námorné koridory a východy z prístavov sú zablokované. „Hlad nemôže byť zbraňou ani ekonomicky, ani vojensky,“ zdôraznil a vyzval na dodávky potravín pre Ukrajincov a obnovenie dodávok potravín z krajiny do iných štátov s cieľom „zmierniť globálnu potravinovú krízu“.

Čítaj, zaplatiť obilím za dodávky zbraní.


[quote=&quot;pid:70114, uid:141&quot;]Ako povedal Frick v rozhovore pre DPA, probl&eacute;mom je, že n&aacute;morn&eacute; koridory a v&yacute;chody z pr&iacute;stavov s&uacute; zablokovan&eacute;. &bdquo;Hlad nem&ocirc;že byť zbraňou ani ekonomicky, ani vojensky,&ldquo; zd&ocirc;raznil a vyzval na dod&aacute;vky potrav&iacute;n pre Ukrajincov a obnovenie dod&aacute;vok potrav&iacute;n z krajiny do in&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov s cieľom &bdquo;zmierniť glob&aacute;lnu potravinov&uacute; kr&iacute;zu&ldquo;.[/quote] Č&iacute;taj, zaplatiť obil&iacute;m za dod&aacute;vky zbran&iacute;.
  • Politico: Vojensky vycvičení Američania sa zúčastňujú bojov na Ukrajine. Podľa publikácie v krajine pôsobí najmä skupina Task Force Yankee, ktorú vedie Američan Harrison Josephowitz. Bojovo vycvičení Američania sa spolu s tisíckami ďalších cudzincov zúčastňujú vojenských operácií na Ukrajine na strane Kyjeva. Takéto hodnotenie uvádza článok uverejnený v nedeľu v amerických novinách Politico.V materiáli sa uvádza, že najmä na Ukrajine pôsobí Task Force Yankee group na čele s Američanom Harrisonom Josephowitzom. Predtým pôsobil ako policajt v Chicagu v štáte Illinois a slúžil aj v americkej armáde (pozemné sily).Josefowitz novinárom z vydania povedal, že v uvedenej skupine „viac ako 190 dobrovoľníkov“ sa od niektorých z nich očakáva účasť na nepriateľských akciách. Využívajú sa na to podľa neho tí, ktorí predtým slúžili v ozbrojených silách. V publikácii sa uvádza, že členovia Task Force Yankee uľahčujú dodávky liekov a potravín na bojové línie vo východnej a južnej časti Ukrajiny v záujme Kyjeva."Verí sa, že v krajine je bližšie nešpecifikovaný počet ďalších Američanov, z ktorých mnohí slúžili v armáde, ktorí bojujú proti ruským silám spolu s Ukrajincami a dobrovoľníkmi z iných krajín, hoci americké jednotky nie sú priamo zapojené do bojov, ale vyslali vojenskú techniku, humanitárnu a finančnú pomoc,“ píše sa v článku. Tvrdí, že ukrajinské veľvyslanectvo vo Washingtone „čelilo potrebe vybaviť žiadosti tisícok Američanov, ktorí chcú pomôcť v bojoch“. V materiáli sa uvádza, že ukrajinská strana „používa internet na nábor dobrovoľníkov pre zahraničné jednotky <...>“. Ako vyplýva z publikácie, "Josephowitz <...> povedal, že na Ukrajine sú tisíce Američanov a iných dobrovoľníkov."Tlačová služba Vyšetrovacieho výboru Ruskej federácie 27. apríla informovala, že na území Ukrajiny bolo vytvorených najmenej 16 rôznych ozbrojených formácií, medzi ktorými sú aj žoldnieri, ktorí prišli z 50 krajín. Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na žiadosť vedúcich predstaviteľov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nepočítajú s okupáciou ukrajinských území, cieľmi operácie je demilitarizácia a denacifikácia krajiny.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14533003
  • Lavrov uviedol, že Ruská federácia nebude posúvať ukončenie špeciálnej operácie na Ukrajine na 9. mája. Moskva nebude umelo upravovať termíny ukončenia vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine do 9. mája. Uviedol to ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v rozhovore pre taliansku televíznu spoločnosť Mediaset: "Naša armáda nebude umelo prispôsobovať svoje akcie žiadnemu dátumu, vrátane Dňa víťazstva," povedal minister a odpovedal na relevantnú otázku. "Slávnostne oslávte 9. mája ako vždy."Tempo realizácie vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine podľa neho závisí predovšetkým od "potreby minimalizovať akékoľvek riziká pre civilné obyvateľstvo a ruských vojakov". Lavrov pripomenul, že medzi úlohy operácie patrí ochrana a zaistenie bezpečnosti civilného obyvateľstva, ako aj absencia na území Ukrajiny pre nich a pre Ruskú federáciu „akýchkoľvek hrozieb súvisiacich s útočnými zbraňami a nacizmom, ktoré Západ sa aktívne snaží bagatelizovať.“"Pozeral som reportáže na NBC, čítal americký časopis National Interest. Začínajú sa tam objavovať vážne články, ktoré varujú a varujú pred flirtovaním s nacistami ako v rokoch 1935-1938," poznamenal ruský minister zahraničia.https://tass.ru/politika/14532553

- Politico: **Vojensky vycvičen&iacute; Američania sa z&uacute;častňuj&uacute; bojov na Ukrajine**. Podľa publik&aacute;cie v krajine p&ocirc;sob&iacute; najm&auml; skupina Task Force Yankee, ktor&uacute; vedie Američan Harrison Josephowitz. Bojovo vycvičen&iacute; Američania sa spolu s tis&iacute;ckami ďal&scaron;&iacute;ch cudzincov z&uacute;častňuj&uacute; vojensk&yacute;ch oper&aacute;ci&iacute; na Ukrajine na strane Kyjeva. Tak&eacute;to hodnotenie uv&aacute;dza čl&aacute;nok uverejnen&yacute; v nedeľu v americk&yacute;ch novin&aacute;ch Politico.V materi&aacute;li sa uv&aacute;dza, že najm&auml; na Ukrajine p&ocirc;sob&iacute; Task Force Yankee group na čele s Američanom Harrisonom Josephowitzom. Predt&yacute;m p&ocirc;sobil ako policajt v Chicagu v &scaron;t&aacute;te Illinois a sl&uacute;žil aj v americkej arm&aacute;de (pozemn&eacute; sily).Josefowitz novin&aacute;rom z vydania povedal, že v uvedenej skupine &bdquo;viac ako 190 dobrovoľn&iacute;kov&ldquo; sa od niektor&yacute;ch z nich očak&aacute;va &uacute;časť na nepriateľsk&yacute;ch akci&aacute;ch. Využ&iacute;vaj&uacute; sa na to podľa neho t&iacute;, ktor&iacute; predt&yacute;m sl&uacute;žili v ozbrojen&yacute;ch sil&aacute;ch. V publik&aacute;cii sa uv&aacute;dza, že členovia Task Force Yankee uľahčuj&uacute; dod&aacute;vky liekov a potrav&iacute;n na bojov&eacute; l&iacute;nie vo v&yacute;chodnej a južnej časti Ukrajiny v z&aacute;ujme Kyjeva.&quot;Ver&iacute; sa, že v krajine je bliž&scaron;ie ne&scaron;pecifikovan&yacute; počet ďal&scaron;&iacute;ch Američanov, z ktor&yacute;ch mnoh&iacute; sl&uacute;žili v arm&aacute;de, ktor&iacute; bojuj&uacute; proti rusk&yacute;m sil&aacute;m spolu s Ukrajincami a dobrovoľn&iacute;kmi z in&yacute;ch kraj&iacute;n, hoci americk&eacute; jednotky nie s&uacute; priamo zapojen&eacute; do bojov, ale vyslali vojensk&uacute; techniku, humanit&aacute;rnu a finančn&uacute; pomoc,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v čl&aacute;nku. Tvrd&iacute;, že ukrajinsk&eacute; veľvyslanectvo vo Washingtone &bdquo;čelilo potrebe vybaviť žiadosti tis&iacute;cok Američanov, ktor&iacute; chc&uacute; pom&ocirc;cť v bojoch&ldquo;. V materi&aacute;li sa uv&aacute;dza, že ukrajinsk&aacute; strana &bdquo;použ&iacute;va internet na n&aacute;bor dobrovoľn&iacute;kov pre zahraničn&eacute; jednotky &lt;...&gt;&ldquo;. Ako vypl&yacute;va z publik&aacute;cie, &quot;Josephowitz &lt;...&gt; povedal, že na Ukrajine s&uacute; tis&iacute;ce Američanov a in&yacute;ch dobrovoľn&iacute;kov.&quot;Tlačov&aacute; služba Vy&scaron;etrovacieho v&yacute;boru Ruskej feder&aacute;cie 27. apr&iacute;la informovala, že na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny bolo vytvoren&yacute;ch najmenej 16 r&ocirc;znych ozbrojen&yacute;ch form&aacute;ci&iacute;, medzi ktor&yacute;mi s&uacute; aj žoldnieri, ktor&iacute; pri&scaron;li z 50 kraj&iacute;n. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin ohl&aacute;sil 24. febru&aacute;ra &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na Ukrajine v reakcii na žiadosť ved&uacute;cich predstaviteľov republ&iacute;k Donbasu o pomoc. Zd&ocirc;raznil, že pl&aacute;ny Moskvy nepoč&iacute;taj&uacute; s okup&aacute;ciou ukrajinsk&yacute;ch &uacute;zem&iacute;, cieľmi oper&aacute;cie je demilitariz&aacute;cia a denacifik&aacute;cia krajiny.https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14533003 - **Lavrov uviedol, že Rusk&aacute; feder&aacute;cia nebude pos&uacute;vať ukončenie &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine na 9. m&aacute;ja.** Moskva nebude umelo upravovať term&iacute;ny ukončenia vojenskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine do 9. m&aacute;ja. Uviedol to rusk&yacute; minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Sergej Lavrov v rozhovore pre taliansku telev&iacute;znu spoločnosť Mediaset: &quot;Na&scaron;a arm&aacute;da nebude umelo prisp&ocirc;sobovať svoje akcie žiadnemu d&aacute;tumu, vr&aacute;tane Dňa v&iacute;ťazstva,&quot; povedal minister a odpovedal na relevantn&uacute; ot&aacute;zku. &quot;Sl&aacute;vnostne osl&aacute;vte 9. m&aacute;ja ako vždy.&quot;Tempo realiz&aacute;cie vojenskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine podľa neho z&aacute;vis&iacute; predov&scaron;etk&yacute;m od &quot;potreby minimalizovať ak&eacute;koľvek rizik&aacute; pre civiln&eacute; obyvateľstvo a rusk&yacute;ch vojakov&quot;. Lavrov pripomenul, že medzi &uacute;lohy oper&aacute;cie patr&iacute; ochrana a zaistenie bezpečnosti civiln&eacute;ho obyvateľstva, ako aj absencia na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny pre nich a pre Rusk&uacute; feder&aacute;ciu &bdquo;ak&yacute;chkoľvek hrozieb s&uacute;visiacich s &uacute;točn&yacute;mi zbraňami a nacizmom, ktor&eacute; Z&aacute;pad sa akt&iacute;vne snaž&iacute; bagatelizovať.&ldquo;&quot;Pozeral som report&aacute;že na NBC, č&iacute;tal americk&yacute; časopis National Interest. Zač&iacute;naj&uacute; sa tam objavovať v&aacute;žne čl&aacute;nky, ktor&eacute; varuj&uacute; a varuj&uacute; pred flirtovan&iacute;m s nacistami ako v rokoch 1935-1938,&quot; poznamenal rusk&yacute; minister zahraničia.https://tass.ru/politika/14532553
Upravené 2. 5. 2022 o 05:53

že GP přišel o funkci korektor


Ano to správný považuji za konec jak to uchopit, dle DVTR. Je to trochu na jiné téma, ale i tak malinko rozvedu.


GP asi nepřišel o korekci úplně, ale teď je v nestabilní situaci. I jeho predikce jsou omezené, a dokonce (dle mě) nevidí teď příliš daleko (neví jak to teď dopadne), ale snaží najít nějakou skulinu - nějakou slabinu v naší mravnosti (celého lidstva), kterou by využil k pokračování svého parazitického fungování.


Tohle se cyklicky stále opakuje, je to řízení na hranici Božího dopuštění, které může dopadnou i na GP. Zatím mu tu vycházelo, ale "tak dlouho se chodí s džbánem pro vodu až se ucho utrhne". V době krize (kdy je nutno přesunout koncentraci řízení, protože staré elity jsou již neovladatelné) probíhá konkurz jak dál (který se snaží GP řídit), jenže teď konkurzu brání USA (nad) státní elity, díky mediím (které nemá GP pod kontrolou) se neprosadí nějaký nový pohled (na uspořádání společnosti), který by mohl GP šikovně využít.


To "nové uspořádání" je tu tedy pro ty, kteří to opravdu chtějí a ne pro ty, kteří se tím nechají pouze "okouzlit" (kouzlit se dá číst kout-zlo). Což opět bere GP možnosti, protože v rámci stability bude nucen více a více spolupracovat s těmi, kdo si stabilitu přejí a jsou ochotni proto něco udělat.


[quote=&quot;pid:70073, uid:776&quot;]že GP při&scaron;el o funkci korektor[/quote] Ano to spr&aacute;vn&yacute; považuji za konec jak to uchopit, dle DVTR. Je to trochu na jin&eacute; t&eacute;ma, ale i tak malinko rozvedu. GP asi nepři&scaron;el o korekci &uacute;plně, ale teď je v nestabiln&iacute; situaci. I jeho predikce jsou omezen&eacute;, a dokonce (dle mě) nevid&iacute; teď př&iacute;li&scaron; daleko (nev&iacute; jak to teď dopadne), ale snaž&iacute; naj&iacute;t nějakou skulinu - nějakou slabinu v na&scaron;&iacute; mravnosti (cel&eacute;ho lidstva), kterou by využil k pokračov&aacute;n&iacute; sv&eacute;ho parazitick&eacute;ho fungov&aacute;n&iacute;. Tohle se cyklicky st&aacute;le opakuje, je to ř&iacute;zen&iacute; na hranici Bož&iacute;ho dopu&scaron;těn&iacute;, kter&eacute; může dopadnou i na GP. Zat&iacute;m mu tu vych&aacute;zelo, ale &quot;tak dlouho se chod&iacute; s džb&aacute;nem pro vodu až se ucho utrhne&quot;. V době krize (kdy je nutno přesunout koncentraci ř&iacute;zen&iacute;, protože star&eacute; elity jsou již neovladateln&eacute;) prob&iacute;h&aacute; konkurz jak d&aacute;l (kter&yacute; se snaž&iacute; GP ř&iacute;dit), jenže teď konkurzu br&aacute;n&iacute; USA (nad) st&aacute;tn&iacute; elity, d&iacute;ky medi&iacute;m (kter&eacute; nem&aacute; GP pod kontrolou) se neprosad&iacute; nějak&yacute; nov&yacute; pohled (na uspoř&aacute;d&aacute;n&iacute; společnosti), kter&yacute; by mohl GP &scaron;ikovně využ&iacute;t. To &quot;nov&eacute; uspoř&aacute;d&aacute;n&iacute;&quot; je tu tedy pro ty, kteř&iacute; to opravdu chtěj&iacute; a ne pro ty, kteř&iacute; se t&iacute;m nechaj&iacute; pouze &quot;okouzlit&quot; (kouzlit se d&aacute; č&iacute;st kout-zlo). Což opět bere GP možnosti, protože v r&aacute;mci stability bude nucen v&iacute;ce a v&iacute;ce spolupracovat s těmi, kdo si stabilitu přej&iacute; a jsou ochotni proto něco udělat.
Upravené 2. 5. 2022 o 10:07

Což opět bere GP možnosti, protože v rámci stability bude nucen více a více spolupracovat s těmi, kdo si stabilitu přejí a jsou ochotni proto něco udělat.
GP je dostal porážku od Americké státní elite a teď můžu štěkat na měsíc.Jasne ptákům na větve že je GP poražen a to co teď dělá Čína ohledně divadla Covid strašné to je idiotizam čínské politické mafie


[quote=&quot;pid:70124, uid:426&quot;]Což opět bere GP možnosti, protože v r&aacute;mci stability bude nucen v&iacute;ce a v&iacute;ce spolupracovat s těmi, kdo si stabilitu přej&iacute; a jsou ochotni proto něco udělat.[/quote]GP je dostal por&aacute;žku od Americk&eacute; st&aacute;tn&iacute; elite a teď můžu &scaron;těkat na měs&iacute;c.Jasne pt&aacute;kům na větve že je GP poražen a to co teď děl&aacute; Č&iacute;na ohledně divadla Covid stra&scaron;n&eacute; to je idiotizam č&iacute;nsk&eacute; politick&eacute; mafie
Upravené 2. 5. 2022 o 08:20

Váleční zločinci ze západních center propagandy:
V Praze je jedno z nich. Výrobci lží zakazují svobodné weby . . .
Hlavní operátoři protiruské informační kampaně sídlí v Londýně a Washingtonu. Na práci PR agentur a interakci se světovými médii dohlíží nejznámější britská agentura PR Network. Sídlí v Londýně a je úzce propojena s vládou Spojeného království. PR Network se podílí zejména na propagaci Konzervativní strany.


Pod vedením této organizace vytvořilo ukrajinské ministerstvo zahraničních věcí speciální šablonu, která slouží jako vzor pro práci se světovými médii a pro šíření falešných zpráv. . .


https://protiproud.info/politika/6382-valecni-zlocinci-ze-zapadnich-center-propagandy-v-praze-je-jedno-z-nich-vyrobci-lzi-zakazuji-svobodne-weby-nici-jim-totiz-praci-projevy-i-prirucky-pro-fejky-pisou-v-usa-zelenskeho-lukrativni-role-shrabne-sve-krvave-miliony-a-zmizi.htm?utm_campaign=cz.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=cz.contentexchange.me


**V&aacute;lečn&iacute; zločinci ze z&aacute;padn&iacute;ch center propagandy:** V Praze je jedno z nich. V&yacute;robci lž&iacute; zakazuj&iacute; svobodn&eacute; weby . . . Hlavn&iacute; oper&aacute;toři protirusk&eacute; informačn&iacute; kampaně s&iacute;dl&iacute; v Lond&yacute;ně a Washingtonu. Na pr&aacute;ci PR agentur a interakci se světov&yacute;mi m&eacute;dii dohl&iacute;ž&iacute; nejzn&aacute;měj&scaron;&iacute; britsk&aacute; agentura PR Network. S&iacute;dl&iacute; v Lond&yacute;ně a je &uacute;zce propojena s vl&aacute;dou Spojen&eacute;ho kr&aacute;lovstv&iacute;. PR Network se pod&iacute;l&iacute; zejm&eacute;na na propagaci Konzervativn&iacute; strany. Pod veden&iacute;m t&eacute;to organizace vytvořilo ukrajinsk&eacute; ministerstvo zahraničn&iacute;ch věc&iacute; speci&aacute;ln&iacute; &scaron;ablonu, kter&aacute; slouž&iacute; jako vzor pro pr&aacute;ci se světov&yacute;mi m&eacute;dii a pro &scaron;&iacute;řen&iacute; fale&scaron;n&yacute;ch zpr&aacute;v. . . https://protiproud.info/politika/6382-valecni-zlocinci-ze-zapadnich-center-propagandy-v-praze-je-jedno-z-nich-vyrobci-lzi-zakazuji-svobodne-weby-nici-jim-totiz-praci-projevy-i-prirucky-pro-fejky-pisou-v-usa-zelenskeho-lukrativni-role-shrabne-sve-krvave-miliony-a-zmizi.htm?utm_campaign=cz.contentexchange.me&amp;utm_medium=referral&amp;utm_source=cz.contentexchange.me

Leden-únor: "Rusko určitě napadne Ukrajinu!"
Květen: "Rusko určitě napadne Moldavsko!"


Dnes je všude na mainstreamu toto:


"Podle ukrajinských tajných služeb se už ruské vedení rozhodlo, že napadne další zemi. Tou má být Moldavsko. Chudá postsovětská republika se zatažení do války na Ukrajině obává i kvůli nedávným „teroristickým útokům“ v proruském Podněstří. Ukrajinci varují, že se tam chystá výsadek ruských vojáků a zároveň uměle vyvolané protesty. To vše se má stát kolem 9. května."


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/moldavsko-ukrajina-rusko-utok-valka-podnestri.A220502_100815_zahranicni_kha


Možná čekají, že je Rusko zase předejde, ale něco mi říká, že si Rusové tentokrát skutečně počkají. A je možné, že když se západ nedočká, tak to odpíská.


Ale sázky jsou vysoko a západ zřejmě začne bojovat Rumuny a Poláky. A to bude taky jeho konec.


Leden-&uacute;nor: &quot;Rusko určitě napadne Ukrajinu!&quot; Květen: &quot;Rusko určitě napadne Moldavsko!&quot; Dnes je v&scaron;ude na mainstreamu toto: &quot;Podle ukrajinsk&yacute;ch tajn&yacute;ch služeb se už rusk&eacute; veden&iacute; rozhodlo, že napadne dal&scaron;&iacute; zemi. Tou m&aacute; b&yacute;t Moldavsko. Chud&aacute; postsovětsk&aacute; republika se zatažen&iacute; do v&aacute;lky na Ukrajině ob&aacute;v&aacute; i kvůli ned&aacute;vn&yacute;m &bdquo;teroristick&yacute;m &uacute;tokům&ldquo; v prorusk&eacute;m Podněstř&iacute;. Ukrajinci varuj&iacute;, že se tam chyst&aacute; v&yacute;sadek rusk&yacute;ch voj&aacute;ků a z&aacute;roveň uměle vyvolan&eacute; protesty. To v&scaron;e se m&aacute; st&aacute;t kolem 9. května.&quot; https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/moldavsko-ukrajina-rusko-utok-valka-podnestri.A220502_100815_zahranicni_kha Možn&aacute; čekaj&iacute;, že je Rusko zase předejde, ale něco mi ř&iacute;k&aacute;, že si Rusov&eacute; tentokr&aacute;t skutečně počkaj&iacute;. A je možn&eacute;, že když se z&aacute;pad nedočk&aacute;, tak to odp&iacute;sk&aacute;. Ale s&aacute;zky jsou vysoko a z&aacute;pad zřejmě začne bojovat Rumuny a Pol&aacute;ky. A to bude taky jeho konec.

"Rusko určitě napadne Moldavsko!"


Na Moldávii má zálusk Ukrajina, ale ne kvůli ní samotné, ale kvůli muničáku v Kolbasnom, kde jsou uloženy desítky tisíc tun střeliva, které Ukrajina teď životně potřebuje. Proto ten šrumec kolem ní v poslední době ...


[quote=&quot;pid:70183, uid:372&quot;]&quot;Rusko určitě napadne Moldavsko!&quot;[/quote] Na Mold&aacute;vii m&aacute; z&aacute;lusk Ukrajina, ale ne kvůli n&iacute; samotn&eacute;, ale kvůli munič&aacute;ku v Kolbasnom, kde jsou uloženy des&iacute;tky tis&iacute;c tun střeliva, kter&eacute; Ukrajina teď životně potřebuje. Proto ten &scaron;rumec kolem n&iacute; v posledn&iacute; době ...

K tomu Moldavsku:


Karol Habsburg spomenul Moldavsko / Tiraspol už v 1. deň špeciálnej operácie ...
"Z tohto dôvodu sa treba obávať, že pri ďalšom postupe ruských jednotiek dôjde k masívnym čistkám a zriaďovaniu táborov smrti, či už ide o koncentračné tábory alebo gulagy. Ak nie je možné dobyť celú Ukrajinu, potom sa Putin určite pokúsi zmocniť sa pozemnej cesty do Tiraspolu, a tým odrezať Ukrajine prístup k Čiernemu moru a spôsobiť čo najväčšiu skazu zvyšku krajiny."
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4975/rusko-z-poh%C4%BEadu-habsburga-ve%C4%BEmajstra-r%C3%A1du-sv-juraja
Celé to jeho vyhlásenie je zaujímavé.


K tomu Moldavsku: Karol Habsburg spomenul Moldavsko / Tiraspol už v 1. deň &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie ... &quot;Z tohto d&ocirc;vodu sa treba ob&aacute;vať, že pri ďal&scaron;om postupe rusk&yacute;ch jednotiek d&ocirc;jde k mas&iacute;vnym čistk&aacute;m a zriaďovaniu t&aacute;borov smrti, či už ide o koncentračn&eacute; t&aacute;bory alebo gulagy. Ak nie je možn&eacute; dobyť cel&uacute; Ukrajinu, potom sa Putin určite pok&uacute;si zmocniť sa pozemnej cesty do Tiraspolu, a t&yacute;m odrezať Ukrajine pr&iacute;stup k Čiernemu moru a sp&ocirc;sobiť čo najv&auml;č&scaron;iu skazu zvy&scaron;ku krajiny.&quot; https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4975/rusko-z-poh%C4%BEadu-habsburga-ve%C4%BEmajstra-r%C3%A1du-sv-juraja Cel&eacute; to jeho vyhl&aacute;senie je zauj&iacute;mav&eacute;.
Upravené 2. 5. 2022 o 16:35

Tak určitě se Rusové pokusí odříznout Ukrajinu od moře. Má to logiku. Myslím, že řadoví Moldavané jsou pro Rusko. A dále je potřeba dostat pod kontrolu ta obrovská skladiště munice.


Tak určitě se Rusov&eacute; pokus&iacute; odř&iacute;znout Ukrajinu od moře. M&aacute; to logiku. Mysl&iacute;m, že řadov&iacute; Moldavan&eacute; jsou pro Rusko. A d&aacute;le je potřeba dostat pod kontrolu ta obrovsk&aacute; skladi&scaron;tě munice.

Jarek

Vojenskí piloti predpovedali výsledok súbojov F-16 a Su-35 nad Ukrajinou


Podľa správ zo sociálnych médií boli kadeti a piloti ukrajinského letectva prepašovaní do USA, aby tam absolvovali výcvik v pilotovaní a bojovom použití lietadiel F-16.
Vojenskí experti predpovedali výsledok súbojov F-16 a Su-35 nad Ukrajinou
Skoršie médiá informovali, že tieto "staré", ale silne modernizované a tisíckami bojov po celom svete overené lietadlá amerického letectva budú na Ukrajinu presunuté v rámci lend-lease (ktorý sa mimochodom začal ešte pred začiatkom ŠVO, 19. januára 2022).
Treba poznamenať, že F-16 je na Západe skutočne považovaný za "Porsche vo svete stíhačiek" - kvôli jeho hlboko modernizovanej avionike, veľkému rozsahu zbraní a špičkovému radaru. Používajú ich vzdušné sily mnohých krajín vrátane Japonska, Izraela, Nemecka, Rumunska atď.
Samozrejme, velenie ukrajinských vzdušných síl, ako aj vojenské a politické vedenie v Kyjeve tvrdili (na oficiálnych stránkach na zakázanom a v Rusku zablokovanom Facebooku a na brífingoch), že USA údajne "nedodali správne lietadlá", že sa neposkytuje výcvik.
Ukrajinské úrady sú však známe tým, že klamú stokrát denne - vezmime si napríklad propagovaný mýtus o pilotovi "duchovi z Kyjeva", ktorý sa ukázal ako... duchom inšpirovaná lož. Ukrajinské vzdušné sily oficiálne priznali, že žiadny takýto pilot... nikdy neexistoval a že "Duch" je kolektívny obraz ukrajinských pilotov.
Predpokladajme teda, že americké lietadlá s pilotmi z radov bývalých kadetov ukrajinského letectva sa predsa len stretnú na oblohe s ruským letectvom.


Ak dôjde k bojom - ako sa skončia?


"Lietadlá ruského letectva, najmä 4. a "plusovej" generácie, sú vynikajúce, nepodceňujte ich. Stačí si prečítať a vypočuť recenzie pilotov zo západných krajín, ako aj " nie gaučových" vojenských expertov. Navyše takmer všetky posádky prešli "pieskoviskom" - operáciou v Sýrii," povedal pre Pravda.Ru bývalý veliteľ jednej z letiek ZSSR a ruských vzdušných síl Sergej V.


" Nie je treba sa báť objavenia sa Fighting Falconu vo vzdušnom boji, ale tiež je smrteľne nebezpečné "frajerovať", netreba podceňovať nepriateľské lietadlo, treba byť pripravený. A všetko závisí od toho, kto bude za kormidlom - ukrajinský kadet alebo pilot NATO," dodal pilot.


Presnejšiu a podrobnejšiu odpoveď pre Pravda.Ru však poskytol autor a vedúci populárneho projektu lietadiel Fighterbomber.


"F-16 je jednou z najjednoduchších a najlacnejších stíhačiek vo výzbroji USA. Ukrajincom bude dokonale vyhovovať, pretože dokáže bombardovať, pracovať vo vzduchu a všetko ostatné, čo potrebujú. Samozrejme, výcvik ukrajinského pilota na úrovni kadeta na F-16 trvá najmenej pol roka, ale za pol roka bude schopný vzlietnuť. Samozrejme, nie bojovať, ale lietať. A pokým sa naučia bojovať, tak z nich nažive zostane len pár. A bude potrebné poslať druhý kurz na školenie", - napísal skôr.


"Okrem toho F-16 potrebujú všetky svoje vlastné veci. A technikov (ktorí tiež musia byť vycvičení) a špeciálne vybavenie a zbrane. To je na dlho. Ale to všetko funguje, ak ich neposlali na preškolenie oveľa skôr," poznamenal expert.


Ktoré z ruských vzdušných síl sa teda postavia proti F-16 vo vzdušnom súboji?


" Stretnú sa s Su-35C , bez debaty. Pravdepodobne aj s Su-30 a MiG-31, pričom MiG-31 sú na našom území," povedal bývalý vojenský dôstojník.


Bohužiaľ, existuje aj variant, že s F-16 nebudú lietať mladí kadeti, ale žoldnieri, bývalí piloti F-16 zo západných krajín. Čo potom?


"Ak žoldnieri, bude to ťažký boj. Všetko bude závisieť od taktickej situácie v čase samotnej bitky, pretože obe strany budú využívať svoju protivzdušnú obranu vo svoj prospech. Veľa bude závisieť aj od výzbroje, ktorú budú mať F-16. Samozrejme, predpokladám, že to bude to najlepšie, čo lietadlo unesie. A napriek našej prevahe v počte lietadiel to určite nebude ľahké," zdieľa s Pravda.Ru Fighterbomber.


" Podľa mojej mienky Su-35 vďaka celému súboru technických charakteristík, vrátane najmä supermanévrovateľnosti, s pravdepodobnosťou 0,8 "prekonáva" F-16 s ukrajinským pilotom v boji jeden na jedného, so žoldnierom - tu je pravdepodobnosť 0,55. Otázkou je, aké budú prípadné bojové podmienky," dodáva bývalý vojak k slovám "ohňostroja".


Podľa správ z tlače budú na Ukrajinu presunuté aj stíhačky MiG-29AS slovenských vzdušných síl.


"MiG-29 je d*o, nemá rakety dlhého doletu porovnateľné s R77, ktoré má F-16," uzatvára Fighterbomber.
"Úplne súhlasím s kolegom, Mig-29 proti Su-35, Su-30 "netancuje". Ukrajinským vzdušným silám je to, samozrejme, známejšie, ale vidíme, že naše vzdušné sily "likvidujú" ukrajinské MiGy od prvého dňa protivzdušnej obrany," dodal bývalý dôstojník Vzdušných síl ZSSR.


Viac informácií nájdete na https://military.pravda.ru/1704333-aerialbattle/


Vojensk&iacute; piloti predpovedali v&yacute;sledok s&uacute;bojov F-16 a Su-35 nad Ukrajinou Podľa spr&aacute;v zo soci&aacute;lnych m&eacute;di&iacute; boli kadeti a piloti ukrajinsk&eacute;ho letectva prepa&scaron;ovan&iacute; do USA, aby tam absolvovali v&yacute;cvik v pilotovan&iacute; a bojovom použit&iacute; lietadiel F-16. Vojensk&iacute; experti predpovedali v&yacute;sledok s&uacute;bojov F-16 a Su-35 nad Ukrajinou Skor&scaron;ie m&eacute;di&aacute; informovali, že tieto &quot;star&eacute;&quot;, ale silne modernizovan&eacute; a tis&iacute;ckami bojov po celom svete overen&eacute; lietadl&aacute; americk&eacute;ho letectva bud&uacute; na Ukrajinu presunut&eacute; v r&aacute;mci lend-lease (ktor&yacute; sa mimochodom začal e&scaron;te pred začiatkom &Scaron;VO, 19. janu&aacute;ra 2022). Treba poznamenať, že F-16 je na Z&aacute;pade skutočne považovan&yacute; za &quot;Porsche vo svete st&iacute;hačiek&quot; - kv&ocirc;li jeho hlboko modernizovanej avionike, veľk&eacute;mu rozsahu zbran&iacute; a &scaron;pičkov&eacute;mu radaru. Použ&iacute;vaj&uacute; ich vzdu&scaron;n&eacute; sily mnoh&yacute;ch kraj&iacute;n vr&aacute;tane Japonska, Izraela, Nemecka, Rumunska atď. Samozrejme, velenie ukrajinsk&yacute;ch vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l, ako aj vojensk&eacute; a politick&eacute; vedenie v Kyjeve tvrdili (na ofici&aacute;lnych str&aacute;nkach na zak&aacute;zanom a v Rusku zablokovanom Facebooku a na br&iacute;fingoch), že USA &uacute;dajne &quot;nedodali spr&aacute;vne lietadl&aacute;&quot;, že sa neposkytuje v&yacute;cvik. Ukrajinsk&eacute; &uacute;rady s&uacute; v&scaron;ak zn&aacute;me t&yacute;m, že klam&uacute; stokr&aacute;t denne - vezmime si napr&iacute;klad propagovan&yacute; m&yacute;tus o pilotovi &quot;duchovi z Kyjeva&quot;, ktor&yacute; sa uk&aacute;zal ako... duchom in&scaron;pirovan&aacute; lož. Ukrajinsk&eacute; vzdu&scaron;n&eacute; sily ofici&aacute;lne priznali, že žiadny tak&yacute;to pilot... nikdy neexistoval a že &quot;Duch&quot; je kolekt&iacute;vny obraz ukrajinsk&yacute;ch pilotov. Predpokladajme teda, že americk&eacute; lietadl&aacute; s pilotmi z radov b&yacute;val&yacute;ch kadetov ukrajinsk&eacute;ho letectva sa predsa len stretn&uacute; na oblohe s rusk&yacute;m letectvom. Ak d&ocirc;jde k bojom - ako sa skončia? &quot;Lietadl&aacute; rusk&eacute;ho letectva, najm&auml; 4. a &quot;plusovej&quot; gener&aacute;cie, s&uacute; vynikaj&uacute;ce, nepodceňujte ich. Stač&iacute; si preč&iacute;tať a vypočuť recenzie pilotov zo z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n, ako aj &quot; nie gaučov&yacute;ch&quot; vojensk&yacute;ch expertov. Navy&scaron;e takmer v&scaron;etky pos&aacute;dky pre&scaron;li &quot;pieskoviskom&quot; - oper&aacute;ciou v S&yacute;rii,&quot; povedal pre Pravda.Ru b&yacute;val&yacute; veliteľ jednej z letiek ZSSR a rusk&yacute;ch vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l Sergej V. &quot; Nie je treba sa b&aacute;ť objavenia sa Fighting Falconu vo vzdu&scaron;nom boji, ale tiež je smrteľne nebezpečn&eacute; &quot;frajerovať&quot;, netreba podceňovať nepriateľsk&eacute; lietadlo, treba byť pripraven&yacute;. A v&scaron;etko z&aacute;vis&iacute; od toho, kto bude za kormidlom - ukrajinsk&yacute; kadet alebo pilot NATO,&quot; dodal pilot. Presnej&scaron;iu a podrobnej&scaron;iu odpoveď pre Pravda.Ru v&scaron;ak poskytol autor a ved&uacute;ci popul&aacute;rneho projektu lietadiel Fighterbomber. &quot;F-16 je jednou z najjednoduch&scaron;&iacute;ch a najlacnej&scaron;&iacute;ch st&iacute;hačiek vo v&yacute;zbroji USA. Ukrajincom bude dokonale vyhovovať, pretože dok&aacute;že bombardovať, pracovať vo vzduchu a v&scaron;etko ostatn&eacute;, čo potrebuj&uacute;. Samozrejme, v&yacute;cvik ukrajinsk&eacute;ho pilota na &uacute;rovni kadeta na F-16 trv&aacute; najmenej pol roka, ale za pol roka bude schopn&yacute; vzlietnuť. Samozrejme, nie bojovať, ale lietať. A pok&yacute;m sa naučia bojovať, tak z nich nažive zostane len p&aacute;r. A bude potrebn&eacute; poslať druh&yacute; kurz na &scaron;kolenie&quot;, - nap&iacute;sal sk&ocirc;r. &quot;Okrem toho F-16 potrebuj&uacute; v&scaron;etky svoje vlastn&eacute; veci. A technikov (ktor&iacute; tiež musia byť vycvičen&iacute;) a &scaron;peci&aacute;lne vybavenie a zbrane. To je na dlho. Ale to v&scaron;etko funguje, ak ich neposlali na pre&scaron;kolenie oveľa sk&ocirc;r,&quot; poznamenal expert. Ktor&eacute; z rusk&yacute;ch vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l sa teda postavia proti F-16 vo vzdu&scaron;nom s&uacute;boji? &quot; Stretn&uacute; sa s Su-35C , bez debaty. Pravdepodobne aj s Su-30 a MiG-31, pričom MiG-31 s&uacute; na na&scaron;om &uacute;zem&iacute;,&quot; povedal b&yacute;val&yacute; vojensk&yacute; d&ocirc;stojn&iacute;k. Bohužiaľ, existuje aj variant, že s F-16 nebud&uacute; lietať mlad&iacute; kadeti, ale žoldnieri, b&yacute;val&iacute; piloti F-16 zo z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n. Čo potom? &quot;Ak žoldnieri, bude to ťažk&yacute; boj. V&scaron;etko bude z&aacute;visieť od taktickej situ&aacute;cie v čase samotnej bitky, pretože obe strany bud&uacute; využ&iacute;vať svoju protivzdu&scaron;n&uacute; obranu vo svoj prospech. Veľa bude z&aacute;visieť aj od v&yacute;zbroje, ktor&uacute; bud&uacute; mať F-16. Samozrejme, predpoklad&aacute;m, že to bude to najlep&scaron;ie, čo lietadlo unesie. A napriek na&scaron;ej prevahe v počte lietadiel to určite nebude ľahk&eacute;,&quot; zdieľa s Pravda.Ru Fighterbomber. &quot; Podľa mojej mienky Su-35 vďaka cel&eacute;mu s&uacute;boru technick&yacute;ch charakterist&iacute;k, vr&aacute;tane najm&auml; superman&eacute;vrovateľnosti, s pravdepodobnosťou 0,8 &quot;prekon&aacute;va&quot; F-16 s ukrajinsk&yacute;m pilotom v boji jeden na jedn&eacute;ho, so žoldnierom - tu je pravdepodobnosť 0,55. Ot&aacute;zkou je, ak&eacute; bud&uacute; pr&iacute;padn&eacute; bojov&eacute; podmienky,&quot; dod&aacute;va b&yacute;val&yacute; vojak k slov&aacute;m &quot;ohňostroja&quot;. Podľa spr&aacute;v z tlače bud&uacute; na Ukrajinu presunut&eacute; aj st&iacute;hačky MiG-29AS slovensk&yacute;ch vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l. &quot;MiG-29 je d***o, nem&aacute; rakety dlh&eacute;ho doletu porovnateľn&eacute; s R77, ktor&eacute; m&aacute; F-16,&quot; uzatv&aacute;ra Fighterbomber. &quot;&Uacute;plne s&uacute;hlas&iacute;m s kolegom, Mig-29 proti Su-35, Su-30 &quot;netancuje&quot;. Ukrajinsk&yacute;m vzdu&scaron;n&yacute;m sil&aacute;m je to, samozrejme, zn&aacute;mej&scaron;ie, ale vid&iacute;me, že na&scaron;e vzdu&scaron;n&eacute; sily &quot;likviduj&uacute;&quot; ukrajinsk&eacute; MiGy od prv&eacute;ho dňa protivzdu&scaron;nej obrany,&quot; dodal b&yacute;val&yacute; d&ocirc;stojn&iacute;k Vzdu&scaron;n&yacute;ch s&iacute;l ZSSR. Viac inform&aacute;ci&iacute; n&aacute;jdete na https://military.pravda.ru/1704333-aerialbattle/
Upravené 2. 5. 2022 o 19:36

stretli ste niekto s touto udajne aktualnou spravou?


"B Мариуполе арестовали генерала НАТО [Руслан Осташко. СТРИМ]. Otázka je : čo robil generál NATO v podzemí železiarne AZOV STAL ?Канадского генерала Тревора Кадиера арестовали при попытке побега с территории «Азовстали» в Мариуполе, сообщили СМИ и блогеры."


je to skopirovany komentar z YT pod tymto videom kanalu zvtv -
https://www.youtube.com/watch?v=vGQ8EeUvsvE&ab_channel=zvtv

... nebol k tomu link, tak neviem ci je to pravda


stretli ste niekto s touto udajne aktualnou spravou? &quot;B Мариуполе арестовали генерала НАТО [Руслан Осташко. СТРИМ]. Ot&aacute;zka je : čo robil gener&aacute;l NATO v podzem&iacute; železiarne AZOV STAL ?Канадского генерала Тревора Кадиера арестовали при попытке побега с территории &laquo;Азовстали&raquo; в Мариуполе, сообщили СМИ и блогеры.&quot; je to skopirovany komentar z YT pod tymto videom kanalu zvtv - https://www.youtube.com/watch?v=vGQ8EeUvsvE&amp;ab_channel=zvtv... nebol k tomu link, tak neviem ci je to pravda

stretli ste niekto s touto udajne aktualnou spravou?


Je toho plno, ale ministerstvo obrany to ještě nepotvrdilo.


KANADSKÝ GENERÁL TREVOR KADIER ZAJAT PŘI POKUSU O ÚTĚK Z AZOVSTALU
Kanadský generál Trevor Kadier byl zatčen při pokusu o útěk z území Azovstal v Mariupolu. Informuje o tom TV Kanál 360 s odvoláním na zprávy v médiích a sociálních sítích. Podle nepotvrzených zpráv byl Kadier převezen do Moskvy, kde čeká na soud.


Uvádí se, že vedl biologickou laboratoř na výrobu smrtících virů. Sociální sítě píší, že jeho vinou zemřelo 18 lidí. Uživatelé Twitteru podotýkají, že pokud se informace o tom potvrdí, nejhumánnějším trestem pro kanadského vojevůdce je testovat na něm neprozkoumané léky.
https://runews24.ru/politics/02/05/2022/673d54s04da18aa5514a929fd1a7856d


[quote=&quot;pid:70206, uid:40&quot;]stretli ste niekto s touto udajne aktualnou spravou?[/quote] Je toho plno, ale ministerstvo obrany to je&scaron;tě nepotvrdilo. KANADSK&Yacute; GENER&Aacute;L TREVOR KADIER ZAJAT PŘI POKUSU O &Uacute;TĚK Z AZOVSTALU Kanadsk&yacute; gener&aacute;l Trevor Kadier byl zatčen při pokusu o &uacute;těk z &uacute;zem&iacute; Azovstal v Mariupolu. Informuje o tom TV Kan&aacute;l 360 s odvol&aacute;n&iacute;m na zpr&aacute;vy v m&eacute;di&iacute;ch a soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch. Podle nepotvrzen&yacute;ch zpr&aacute;v byl Kadier převezen do Moskvy, kde ček&aacute; na soud. Uv&aacute;d&iacute; se, že vedl biologickou laboratoř na v&yacute;robu smrt&iacute;c&iacute;ch virů. Soci&aacute;ln&iacute; s&iacute;tě p&iacute;&scaron;&iacute;, že jeho vinou zemřelo 18 lid&iacute;. Uživatel&eacute; Twitteru podot&yacute;kaj&iacute;, že pokud se informace o tom potvrd&iacute;, nejhum&aacute;nněj&scaron;&iacute;m trestem pro kanadsk&eacute;ho vojevůdce je testovat na něm neprozkouman&eacute; l&eacute;ky. https://runews24.ru/politics/02/05/2022/673d54s04da18aa5514a929fd1a7856d

viz "Zprávy z Fronty 3"


Je toho plno, ale ministerstvo obrany to ještě nepotvrdilo.


dakujem Quilgen a Taurus
ak sa to teda potvrdi, tak je to prelomova sprava a predpokladam, ze jej zverejnenie bude chirurgicky spravne nacasovane


[quote=&quot;pid:70210, uid:518&quot;]viz &quot;Zpr&aacute;vy z Fronty 3&quot;[/quote] [quote=&quot;pid:70213, uid:158&quot;]Je toho plno, ale ministerstvo obrany to je&scaron;tě nepotvrdilo.[/quote] dakujem Quilgen a Taurus ak sa to teda potvrdi, tak je to prelomova sprava a predpokladam, ze jej zverejnenie bude chirurgicky spravne nacasovane

tak je to prelomova sprava
Je tam menší zádrhel, připravili se na to. Generál podal 5.4.2022 žádost o odchod do výslužby. Můžou tvrdit, že oni nic, jde o bývalého generála, který si jako soukromá osoba může dělat co chce. Ale jinak, bych ho rád viděl projít se po Rudém náměstí 9.5.2022, jako zajatce.


[quote=&quot;pid:70219, uid:40&quot;]tak je to prelomova sprava[/quote]Je tam men&scaron;&iacute; z&aacute;drhel, připravili se na to. Gener&aacute;l podal 5.4.2022 ž&aacute;dost o odchod do v&yacute;služby. Můžou tvrdit, že oni nic, jde o b&yacute;val&eacute;ho gener&aacute;la, kter&yacute; si jako soukrom&aacute; osoba může dělat co chce. Ale jinak, bych ho r&aacute;d viděl proj&iacute;t se po Rud&eacute;m n&aacute;měst&iacute; 9.5.2022, jako zajatce.
Upravené 2. 5. 2022 o 22:39
1 ... 345678
98.98k
594
81
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept