Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 5

Jako by to byla přípravná informační kampaň na určitou akci. Viz. nedávné informační kampaně na "připravované" chemické útoky ruských ozbrojených. No a následně k nim také došlo, že.


Opravdu, z tohoto článku jak oslí uši vyčnívá vzkaz, že se NATO rukama Ukrajiny chystá použít jadernou zbraň. On k tomu vlastně konflikt od začátku směřuje a veřejnost celého světa je na to lživými médii připravována. Je jasné, že s tímto počítá i Putin, bude to takový bod zlomu celého konfliktu mezi kolektivním Západem a Ruskem. Otázka zní, kdo má lepší karty, a kdo používá již ohranou strategii a je mu "vidět" do karet?

Přesně. Doufám, že Putin má připravený nějaký dobrý protitah, jinak to bude zlé...
Jak už jsem dříve psal, nejspíše v následujících dnech nebo týdnech a nejspíše v Donbaském kotli.


Tady je v podstatě poslední šance "Impéria Lží", pak už bude pozdě.
Následující týdny rozhodnou. Jestli jim to nevyjde a Rusko na Donbase vyhraje, rozdrtí UA a postoupí celou frontou za Dněpr, tak je v podstatě rozhodnuto. Jak o Ukrajině, tak i o Evropě a EU a následně o NATO a postavení USA a "Západu" ve světě.


Držme si place.


[quote="pid:68241, uid:573"]Jako by to byla přípravná informační kampaň na určitou akci. Viz. nedávné informační kampaně na "připravované" chemické útoky ruských ozbrojených. No a následně k nim také došlo, že.[/quote] [quote="pid:68242, uid:776"]Opravdu, z tohoto článku jak oslí uši vyčnívá vzkaz, že se NATO rukama Ukrajiny chystá použít jadernou zbraň. On k tomu vlastně konflikt od začátku směřuje a veřejnost celého světa je na to lživými médii připravována. Je jasné, že s tímto počítá i Putin, bude to takový bod zlomu celého konfliktu mezi kolektivním Západem a Ruskem. Otázka zní, kdo má lepší karty, a kdo používá již ohranou strategii a je mu "vidět" do karet?[/quote] Přesně. Doufám, že Putin má připravený nějaký dobrý protitah, jinak to bude zlé... Jak už jsem dříve psal, nejspíše v následujících dnech nebo týdnech a nejspíše v Donbaském kotli. Tady je v podstatě poslední šance "Impéria Lží", pak už bude pozdě. Následující týdny rozhodnou. Jestli jim to nevyjde a Rusko na Donbase vyhraje, rozdrtí UA a postoupí celou frontou za Dněpr, tak je v podstatě rozhodnuto. Jak o Ukrajině, tak i o Evropě a EU a následně o NATO a postavení USA a "Západu" ve světě. Držme si place.
Upravené 16. 4. 2022 o 21:54

Počúvala som IV s Tomášom Hlaváčom. On rozpráva všeličo, ale politické aspekty boli vcelku zaujímavé, cca od 50 min.


https://www.infovojna.bz/prehravac/informacna-vojna-1442022?m=1


Mimo iného spomenul aj takýto zdroj info: https://www.veteranstoday.com


https://www.veteranstoday.com/2022/04/13/674615/ - tuto sa spomína aj naša S-300 a jej zničenie.
https://www.veteranstoday.com/2022/04/15/ukraine-as-a-us-military-biological-test-site/ - o tom, na čo využívali US Ukrajinu, no zaujímavé.


Počúvala som IV s Tomášom Hlaváčom. On rozpráva všeličo, ale politické aspekty boli vcelku zaujímavé, cca od 50 min. https://www.infovojna.bz/prehravac/informacna-vojna-1442022?m=1 Mimo iného spomenul aj takýto zdroj info: https://www.veteranstoday.com https://www.veteranstoday.com/2022/04/13/674615/ - tuto sa spomína aj naša S-300 a jej zničenie. https://www.veteranstoday.com/2022/04/15/ukraine-as-a-us-military-biological-test-site/ - o tom, na čo využívali US Ukrajinu, no zaujímavé.
Upravené 16. 4. 2022 o 22:30

Západ se pokouší za každou cenu (i pokusem o vydírání Putina) zachránit svoje důstojníky, kteří se ukrývají pod Azovstalem.


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zelenskyj-rusku-pokud-zemrou-mariupolsti-obranci-koncime-vsechna-jednani-40394067
https://t.me/rian_ru/158992


Západ se pokouší za každou cenu (i pokusem o vydírání Putina) zachránit svoje důstojníky, kteří se ukrývají pod Azovstalem. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zelenskyj-rusku-pokud-zemrou-mariupolsti-obranci-koncime-vsechna-jednani-40394067 https://t.me/rian_ru/158992

Podpindos se snaží zatáhnout svět do skutečné války.


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-treti-svetova-valka-nato-kyjev-olga-skabajevova-totalni.A220416_092125_zahranicni_remy


Potopením Moskvy měla podle moderátorky Rossia 1 začít 3 světová válka.


Rusko přitom neřeklo, že křižník někdo potopil!!


A perlili i hosté:


"Skabejevová se rovněž vyhranila vůči tomu, že ukrajinskou metropoli Kyjev neustále navštěvují zahraniční političtí představitelé. Jeden z hostů v televizní debatě na to navázal. Ruský poslanec Michail Šeremeť řekl, že by vlastně stačilo vybombardování města. Pak by už ho nikdo podle něj nenavštěvoval.


Válku by chtěli? Vybombardovat Kyjev?


Podpindos se snaží zatáhnout svět do skutečné války. https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-treti-svetova-valka-nato-kyjev-olga-skabajevova-totalni.A220416_092125_zahranicni_remy Potopením Moskvy měla podle moderátorky Rossia 1 začít 3 světová válka. Rusko přitom neřeklo, že křižník někdo potopil!! A perlili i hosté: "Skabejevová se rovněž vyhranila vůči tomu, že ukrajinskou metropoli Kyjev neustále navštěvují zahraniční političtí představitelé. Jeden z hostů v televizní debatě na to navázal. **Ruský poslanec Michail Šeremeť řekl, že by vlastně stačilo vybombardování města.** Pak by už ho nikdo podle něj nenavštěvoval. Válku by chtěli? Vybombardovat Kyjev?

Ruské ministerstvo obrany: U Oděsy bylo sestřeleno ukrajinské letadlo se západními zbraněmi


Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily u Oděsy ukrajinské vojenské dopravní letadlo, které dodávalo ozbrojeným silám Ukrajiny velkou dávku západních zbraní. Oznámil to oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov .


"Ukrajinské vojenské dopravní letadlo bylo sestřeleno ve vzduchu u Oděsy a dodávalo velkou dávku zbraní dodávaných Ukrajině západními zeměmi," uvedl mluvčí ministerstva.


Ruské síly navíc podle něj sestřelily dva ukrajinské bezpilotní letouny létající nad osadami Lozovaya a Veselaya.


Zástupce ministerstva obrany také uvedl, že během dne zasáhly vysoce přesné vzdušné rakety Ruské federace 15 nepřátelských cílů, včetně šesti míst koncentrace ukrajinské vojenské techniky a sedmi bašt ukrajinských jednotek.


„V důsledku úderů bylo zabito a zraněno více než 320 ukrajinských vojáků, zničeno bylo 23 obrněných vozidel a sedm vozidel pro různé účely,“ řekl Konašenkov.


Dodal, že ruské raketové jednotky zasáhly za den 317 vojenských cílů, včetně 274 nepřátelských pevností a koncentračních oblastí, 24 velitelských stanovišť a dvou polních skladů paliva Ozbrojených sil Ukrajiny.
https://www.gazeta.ru/army/news/2022/04/16/17580608.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Ruské ministerstvo obrany: U Oděsy bylo sestřeleno ukrajinské letadlo se západními zbraněmi** Ruské systémy protivzdušné obrany sestřelily u Oděsy ukrajinské vojenské dopravní letadlo, které dodávalo ozbrojeným silám Ukrajiny velkou dávku západních zbraní. Oznámil to oficiální představitel ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov . "Ukrajinské vojenské dopravní letadlo bylo sestřeleno ve vzduchu u Oděsy a dodávalo velkou dávku zbraní dodávaných Ukrajině západními zeměmi," uvedl mluvčí ministerstva. Ruské síly navíc podle něj sestřelily dva ukrajinské bezpilotní letouny létající nad osadami Lozovaya a Veselaya. Zástupce ministerstva obrany také uvedl, že během dne zasáhly vysoce přesné vzdušné rakety Ruské federace 15 nepřátelských cílů, včetně šesti míst koncentrace ukrajinské vojenské techniky a sedmi bašt ukrajinských jednotek. „V důsledku úderů bylo zabito a zraněno více než 320 ukrajinských vojáků, zničeno bylo 23 obrněných vozidel a sedm vozidel pro různé účely,“ řekl Konašenkov. Dodal, že ruské raketové jednotky zasáhly za den 317 vojenských cílů, včetně 274 nepřátelských pevností a koncentračních oblastí, 24 velitelských stanovišť a dvou polních skladů paliva Ozbrojených sil Ukrajiny. https://www.gazeta.ru/army/news/2022/04/16/17580608.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

To věřím , že je tahle fašistická štěkna proti . Má to v genech , parazitka .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chruscovova-pravnucka-varuje-Putin-planuje-vyhrat-tuto-valku-Za-kazdou-cenu-699387
Už je hrábnuto hodně hluboko , když tahle svoloč vylézá na světlo . Hrozí jim konec dobrých-bezpracných časů .


To věřím , že je tahle fašistická štěkna proti . Má to v genech , parazitka . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Chruscovova-pravnucka-varuje-Putin-planuje-vyhrat-tuto-valku-Za-kazdou-cenu-699387 Už je hrábnuto hodně hluboko , když tahle svoloč vylézá na světlo . Hrozí jim konec dobrých-bezpracných časů .

Vkládám odkaz na dosti hlubokou analýzu konfliktu na UA od bývalého švýcarského zpravodajského důstojníka plukovníka Jacquese Bauda. Je to na stránce The Postil . Četl jsem to přeložené překladačem - dá se tomu porozumět. Je to velice zajímavé čtení. Půjčuji si obrázek z této stránky.
625bc546e2227


Vkládám odkaz na dosti hlubokou analýzu konfliktu na UA od bývalého švýcarského zpravodajského důstojníka plukovníka Jacquese Bauda. Je to na stránce [The Postil](https://www.thepostil.com/the-military-situation-in-the-ukraine/) . Četl jsem to přeložené překladačem - dá se tomu porozumět. Je to velice zajímavé čtení. Půjčuji si obrázek z této stránky. ![625bc546e2227](serve/attachment&path=625bc546e2227)

hael - uvedený rozbor jsem zde dával již 7. 4. 2022 o 18:56 ve vlákně zprávy z fronty2


Vojenská analýza konfliktu na Ukrajině jejímž autorem je Jacques Baud, což je bývalý plukovník generálního štábu, bývalý člen švýcarské strategické rozvědky, specialista na východoevropské země.
https://www.volimcesko.cz/vojenska-analyza-konfliktu-na-ukrajine/


hael - uvedený rozbor jsem zde dával již 7. 4. 2022 o 18:56 ve vlákně zprávy z fronty2 Vojenská analýza konfliktu na Ukrajině jejímž autorem je Jacques Baud, což je bývalý plukovník generálního štábu, bývalý člen švýcarské strategické rozvědky, specialista na východoevropské země. https://www.volimcesko.cz/vojenska-analyza-konfliktu-na-ukrajine/
Upravené 17. 4. 2022 o 09:58

Vojenská analýza konfliktu na Ukrajině jejímž autorem je Jacques Baud
Díky za odkaz s překladem do češtiny. Tvůj příspěvek ze 7.4. jsem nějak neusledoval. Omluva.


[quote="pid:68292, uid:776"]Vojenská analýza konfliktu na Ukrajině jejímž autorem je Jacques Baud[/quote]Díky za odkaz s překladem do češtiny. Tvůj příspěvek ze 7.4. jsem nějak neusledoval. Omluva.
Upravené 17. 4. 2022 o 10:03

Britskí elitní vojaci SAS cvičia jednotky na ukrajinskom území


Ukrajinskí velitelia pre The Times uviedli , že vojaci britskej špeciálnej leteckej služby (SAS) cvičia ukrajinských vojakov v Kyjeve, ako používať protitankové zbrane poskytnuté Londýnom.
Podľa správ veliteľov dorazili britskí vojaci do Kyjeva asi pred dvoma týždňami, aby začali výcvik na ľahkých protitankových zbraniach novej generácie , známych ako NLAW. Spojené kráľovstvo začalo posielať NLAW na Ukrajinu krátko po ruskej invázii 24. februára.
Odhalenie výcvikovej misie SAS je prvou správou o členskej krajine NATO s vojenskou prítomnosťou na Ukrajine od ruskej invázie a môže riskovať provokáciu Moskvy. V diplomatickom liste USA minulý týždeň Rusko varovalo NATO, aby prestalo vyzbrojovať Ukrajinu , a ruskí predstavitelia uviedli, že vozidlá USA a NATO prepravujúce zbrane v rámci krajiny budú považované za „legitímne vojenské ciele“.
Britské ministerstvo obrany výcvikovú misiu nepotvrdilo s odvolaním sa na svoje stanovisko, že špeciálne operácie nekomentuje. Od roku 2014 USA a ich spojenci v NATO posielali vojakov na Ukrajinu na výcvik, ale vo februári pred inváziou boli hlásené, že sa stiahli .
Kapitán Jurij Myronenko, jeden z ukrajinských veliteľov, ktorí hovorili s The Times , povedal, že britský výcvik je nevyhnutný, keďže noví regrúti a vracajúci sa veteráni nemajú žiadne skúsenosti s NLAW. "Britskí dôstojníci tu boli pred dvoma týždňami v našej jednotke a vycvičili nás naozaj dobre," povedal Myronenko.
"Dôstojníci z dvoch práporov rozmiestnených v hlavnom meste a jeho okolí uviedli, že prešli vojenským výcvikom, jeden minulý týždeň a druhý týždeň predtým," uviedol Times o ukrajinských silách, ktoré absolvovali výcvik.
Minulý týždeň USA oznámili dodatočnú vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške 800 miliónov dolárov . Súčasťou balenia sú po prvýkrát 155 mm húfnice a pokročilé radarové systémy, ktoré Pentagon plánuje vycvičiť ukrajinské jednotky na ich používanie. Ale namiesto vyslania amerických vojakov na Ukrajinu sa očakáva, že výcvik sa uskutoční v krajine NATO vo východnej Európe.
https://www.zerohedge.com/military/british-elite-sas-soldiers-are-training-troops-ukrainian-territory


**Britskí elitní vojaci SAS cvičia jednotky na ukrajinskom území** Ukrajinskí velitelia pre The Times uviedli , že vojaci britskej špeciálnej leteckej služby (SAS) cvičia ukrajinských vojakov v Kyjeve, ako používať protitankové zbrane poskytnuté Londýnom. Podľa správ veliteľov dorazili **britskí vojaci do Kyjeva asi pred dvoma týždňami, aby začali výcvik na ľahkých protitankových zbraniach novej generácie** , známych ako NLAW. Spojené kráľovstvo začalo posielať NLAW na Ukrajinu krátko po ruskej invázii 24. februára. **Odhalenie výcvikovej misie SAS je prvou správou o členskej krajine NATO s vojenskou prítomnosťou na Ukrajine od ruskej invázie a môže riskovať provokáciu Moskvy**. V diplomatickom liste USA minulý týždeň Rusko varovalo NATO, aby prestalo vyzbrojovať Ukrajinu , a ruskí predstavitelia uviedli, že vozidlá USA a NATO prepravujúce zbrane v rámci krajiny budú považované za „legitímne vojenské ciele“. Britské ministerstvo obrany výcvikovú misiu nepotvrdilo s odvolaním sa na svoje stanovisko, že špeciálne operácie nekomentuje. **Od roku 2014 USA a ich spojenci v NATO posielali vojakov na Ukrajinu na výcvik, ale vo februári pred inváziou boli hlásené, že sa stiahli .** Kapitán Jurij Myronenko, jeden z ukrajinských veliteľov, ktorí hovorili s The Times , povedal, že britský výcvik je nevyhnutný, keďže noví regrúti a vracajúci sa veteráni nemajú žiadne skúsenosti s NLAW. "**Britskí dôstojníci tu boli pred dvoma týždňami v našej jednotke a vycvičili nás naozaj dobre**," povedal Myronenko. "Dôstojníci z dvoch práporov rozmiestnených v hlavnom meste a jeho okolí uviedli, že prešli vojenským výcvikom, jeden minulý týždeň a druhý týždeň predtým," uviedol Times o ukrajinských silách, ktoré absolvovali výcvik. Minulý týždeň USA oznámili dodatočnú vojenskú pomoc pre Ukrajinu vo výške 800 miliónov dolárov . Súčasťou balenia sú po prvýkrát 155 mm húfnice a pokročilé radarové systémy, ktoré Pentagon plánuje vycvičiť ukrajinské jednotky na ich používanie. Ale namiesto vyslania amerických vojakov na Ukrajinu sa očakáva, že výcvik sa uskutoční v krajine NATO vo východnej Európe. https://www.zerohedge.com/military/british-elite-sas-soldiers-are-training-troops-ukrainian-territory
Upravené 18. 4. 2022 o 19:05

Televízna stanica India Today uviedla, že Moskva v predstihu dodala do Naí Dillí druhú sériu protilietadlových raketových systémov S-400. India to považuje za potvrdenie kurzu Ruska podporovať priateľov napriek sankciám voči Ukrajine. Komentátori v Naí Dillí tvrdia, že ruské rakety sú určené na odvrátenie hrozby Číny uprostred územného sporu medzi oboma krajinami. India údajne už začala nasadzovať nové zbrane. Podľa iných zdrojov sa dodávka druhej várky odkladá.


Docent na Inštitúte ázijských a afrických štúdií Moskovskej štátnej univerzity Boris Volchonsky pre noviny povedal, že "India je pod silným tlakom Washingtonu. Po prvé, americký prezident Joe Biden povedal indickému premiérovi Narendrovi Modimu o nežiaducich nákupoch zbraní z Ruska. A potom rovnakú požiadavku predložil minister zahraničných vecí USA Antony Blinken a šéf Pentagonu počas stretnutia 2+2 s indickými predstaviteľmi v hlavnom meste USA. Napriek tomu sa neodvážili uvaliť sankcie na Indiu, pretože Washington chce urobiť z Nového Dillí strategického partnera v jeho konfrontácii s Čínou."


Timofey Borisov, šéfredaktor časopisu Arms Exports, povedal Nezavisimaya Gazeta, že India už nejaký čas začala smerovať k nahrádzaniu dovozu, ale jeho implementácia si vyžaduje čas, takže bude pokračovať v nákupoch v zahraničí. Čo sa týka amerických sankcií, India bude prijímať rozhodnutia s prihliadnutím na svoje vlastné záujmy a nie vonkajší vplyv, uzavrel expert.
https://www.ng.ru/world/2022-04-17/5_8419_india.html


Televízna stanica India Today uviedla, že Moskva v predstihu dodala do Naí Dillí druhú sériu protilietadlových raketových systémov S-400. India to považuje za potvrdenie kurzu Ruska podporovať priateľov napriek sankciám voči Ukrajine. Komentátori v Naí Dillí tvrdia, že ruské rakety sú určené na odvrátenie hrozby Číny uprostred územného sporu medzi oboma krajinami. India údajne už začala nasadzovať nové zbrane. Podľa iných zdrojov sa dodávka druhej várky odkladá. Docent na Inštitúte ázijských a afrických štúdií Moskovskej štátnej univerzity Boris Volchonsky pre noviny povedal, že "India je pod silným tlakom Washingtonu. Po prvé, americký prezident Joe Biden povedal indickému premiérovi Narendrovi Modimu o nežiaducich nákupoch zbraní z Ruska. A potom rovnakú požiadavku predložil minister zahraničných vecí USA Antony Blinken a šéf Pentagonu počas stretnutia 2+2 s indickými predstaviteľmi v hlavnom meste USA. Napriek tomu sa neodvážili uvaliť sankcie na Indiu, pretože Washington chce urobiť z Nového Dillí strategického partnera v jeho konfrontácii s Čínou." Timofey Borisov, šéfredaktor časopisu Arms Exports, povedal Nezavisimaya Gazeta, že India už nejaký čas začala smerovať k nahrádzaniu dovozu, ale jeho implementácia si vyžaduje čas, takže bude pokračovať v nákupoch v zahraničí. Čo sa týka amerických sankcií, India bude prijímať rozhodnutia s prihliadnutím na svoje vlastné záujmy a nie vonkajší vplyv, uzavrel expert. https://www.ng.ru/world/2022-04-17/5_8419_india.html

První místopředseda ruské mise při OSN nevidí perspektivu jednání s Ukrajinou


Dmitrij Poljanskij, první náměstek stálého představitele Ruské federace při OSN, v pondělí na televizní stanici Soloviev Live TV řekl , že za současných podmínek nevidí žádné vyhlídky na jednání s Ukrajinou.


OSN podle něj již dříve předložila návrhy na schůzku zástupců Ruska a Ukrajiny k projednání humanitárních otázek a členové OSN "v principu chtějí najít nějakou mezeru v urovnání, přibližování pozic stran". Poljanskij však objasnil, že tento výklenek je pravděpodobně „možný, pokud existují vyhlídky na jakékoli dohody mezi Ruskem a Ukrajinou“, které podle jeho názoru nejsou viditelné, zejména v současné situaci. Představitelé OSN, řekl vysoký ruský diplomat, citovaný agenturou TASS , se svým typickým způsobem snaží zakrýt nekonstruktivní kroky a linii Ukrajiny a vydat vše takovým způsobem, že „Ukrajina je připravena a usiluje o otevření humanitárních koridorů, ale ve skutečnosti není."


Polyansky navíc označil za „nezvratná“ fakta o špionáži na Donbasu ze strany pracovníků zvláštní monitorovací mise OBSE. "Je těžké si vůbec představit, že by to mohla udělat mezinárodní organizace, zvláště ta, která má mandát," uzavřel Polyansky.
https://rg.ru/2022/04/18/pervyj-zampred-missii-rf-pri-oon-ne-vidit-perspektiv-dlia-peregovorov-s-ukrainoj.html


**První místopředseda ruské mise při OSN nevidí perspektivu jednání s Ukrajinou** Dmitrij Poljanskij, první náměstek stálého představitele Ruské federace při OSN, v pondělí na televizní stanici Soloviev Live TV řekl , že za současných podmínek nevidí žádné vyhlídky na jednání s Ukrajinou. OSN podle něj již dříve předložila návrhy na schůzku zástupců Ruska a Ukrajiny k projednání humanitárních otázek a členové OSN "v principu chtějí najít nějakou mezeru v urovnání, přibližování pozic stran". Poljanskij však objasnil, že tento výklenek je pravděpodobně „možný, pokud existují vyhlídky na jakékoli dohody mezi Ruskem a Ukrajinou“, které podle jeho názoru nejsou viditelné, zejména v současné situaci. Představitelé OSN, řekl vysoký ruský diplomat, citovaný agenturou TASS , se svým typickým způsobem snaží zakrýt nekonstruktivní kroky a linii Ukrajiny a vydat vše takovým způsobem, že „Ukrajina je připravena a usiluje o otevření humanitárních koridorů, ale ve skutečnosti není." Polyansky navíc označil za „nezvratná“ fakta o špionáži na Donbasu ze strany pracovníků zvláštní monitorovací mise OBSE. "Je těžké si vůbec představit, že by to mohla udělat mezinárodní organizace, zvláště ta, která má mandát," uzavřel Polyansky. https://rg.ru/2022/04/18/pervyj-zampred-missii-rf-pri-oon-ne-vidit-perspektiv-dlia-peregovorov-s-ukrainoj.html

Voldemort Zelenskyj, opět sjetej a ožralej jak dobytek, sotva mluví, sotva stojí a oznamuje světu, že bude bojovat o Donbas, nebo co to mele, ani mu nerozumím. Hrdina Havloidů z celého světa...


https://t.me/RVvoenkor/8576


Voldemort Zelenskyj, opět sjetej a ožralej jak dobytek, sotva mluví, sotva stojí a oznamuje světu, že bude bojovat o Donbas, nebo co to mele, ani mu nerozumím. Hrdina Havloidů z celého světa... https://t.me/RVvoenkor/8576

Bližší nepotvrzené info o napadení křižníku Moskva


https://zvedavec.news/prispevky/2022/04/9109-ku-krizniku-moskva.htm


V článku se rozchází použití typu protilodních raket ,na ruském webu psali o raketách Harpoon a dvou dronech se zmiňovali ,že létali jen okolo.


Je dobře ,že sabotáž se nepotvrdila,mrtví námořníci tam údajně byli viz aktualnikonflikty.cz


Bližší nepotvrzené info o napadení křižníku Moskva https://zvedavec.news/prispevky/2022/04/9109-ku-krizniku-moskva.htm V článku se rozchází použití typu protilodních raket ,na ruském webu psali o raketách Harpoon a dvou dronech se zmiňovali ,že létali jen okolo. Je dobře ,že sabotáž se nepotvrdila,mrtví námořníci tam údajně byli viz aktualnikonflikty.cz

@Xyht

Nemyslím, že kdyby to byla diverze, že by to bylo zveřejněno.


Střely Harpoon jsou protilodní podzvukový prostředek USA / NATO. Mohou být vypouštěny z lodí, letadel a mám dojem, že existuje i pozemní verze. Dostřel střely Harpoon nepřesáhne 200 km - má relativně krátký dosah - dá se odvodit, odkud by musela být vypuštěna aby unikla pozornosti - respektive - mohla uniknout pozornosti? Samotná střela možná, ale nosič?


Drony, které létaly okolo...to vážně? Byly tam blíže neurčené létající aparáty, a nikdo se k nim nehlásil, nebyly naše a tak jsme je tam nechali poletovat dokud nás netrefily...


Řekl bych, že článek tepe agresi NATO proti RF a ,,tvrdí beton'' avšak vypovídající hodnotu o skutečných událostech má nulovou.


@Xyht Nemyslím, že kdyby to byla diverze, že by to bylo zveřejněno. Střely Harpoon jsou protilodní podzvukový prostředek USA / NATO. Mohou být vypouštěny z lodí, letadel a mám dojem, že existuje i pozemní verze. Dostřel střely Harpoon nepřesáhne 200 km - má relativně krátký dosah - dá se odvodit, odkud by musela být vypuštěna aby unikla pozornosti - respektive - mohla uniknout pozornosti? Samotná střela možná, ale nosič? Drony, které létaly okolo...to vážně? Byly tam blíže neurčené létající aparáty, a nikdo se k nim nehlásil, nebyly naše a tak jsme je tam nechali poletovat dokud nás netrefily... Řekl bych, že článek tepe agresi NATO proti RF a ,,tvrdí beton'' avšak vypovídající hodnotu o skutečných událostech má nulovou.
Upravené 19. 4. 2022 o 10:41

Turecko zahajuje novou ofenzivu proti kurdským rebelům v Iráku
Ankara říká, že vzdušná a pozemní operace, která začala v neděli večer, se zaměřuje na bojovníky PKK v severním Iráku.
https://www.aljazeera.com/news/2022/4/18/turkey-launches-new-offensive-against-kurdish-rebels-in-iraq


**Turecko zahajuje novou ofenzivu proti kurdským rebelům v Iráku** Ankara říká, že vzdušná a pozemní operace, která začala v neděli večer, se zaměřuje na bojovníky PKK v severním Iráku. https://www.aljazeera.com/news/2022/4/18/turkey-launches-new-offensive-against-kurdish-rebels-in-iraq

USA zakazujú testy protisatelitných zbraní, aby poukázali na ruské zločiny vo vesmíre


Bidenova administratíva implementuje dobrovoľný zákaz všetkých testov protisatelitných zbraní, aby sa ujala vedenia pri zdôrazňovaní toho, čo považuje za nebezpečné a nezodpovedné ruské testy vo vesmíre, ktoré v poslednej dobe vytvorili potenciálne katastrofálne pole vesmírneho odpadu. . Čína bola tiež obvinená z podobne bezohľadných testov protisatelitných rakiet.


NBC o iniciatíve informovala v pondelok na základe administratívnych zdrojov a brífing poskytnutý Kongresu naznačuje, že tento krok má riešiť „najnaliehavejšie hrozby pre bezpečnosť a udržateľnosť vesmíru, ako to demonštroval ruský deštruktívny test rakety ASAT s priamym výstupom z novembra 2021. "
V polovici novembra boli americkí predstavitelia pobúrení po tom, čo Rusko použilo protisatelitné zbrane alebo ASAT na zničenie nefunkčnej kozmickej lode, ktorá bola dlho na obežnej dráhe
V čase novembra Kremeľ obhajoval svoje kroky, ktoré ministerstvo zahraničných vecí USA označilo za neuvážené. Ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že test rakety bol „sľubný“ vzhľadom na jeho presnosť pri zásahu nefunkčného satelitu a že „úlomky, ktoré sa vytvorili, nepredstavujú žiadnu hrozbu pre vesmírnu aktivitu“.
https://www.zerohedge.com/technology/us-imposes-ban-anti-satellite-weapons-tests-highlight-russian-malfeasance-space


Ak na niečo nemas (zdroje - ľudské, technické,…) radšej to zruš


USA zakazujú testy protisatelitných zbraní, aby poukázali na ruské zločiny vo vesmíre Bidenova administratíva implementuje dobrovoľný zákaz všetkých testov protisatelitných zbraní, aby sa ujala vedenia pri zdôrazňovaní toho, čo považuje za nebezpečné a nezodpovedné ruské testy vo vesmíre, ktoré v poslednej dobe vytvorili potenciálne katastrofálne pole vesmírneho odpadu. . Čína bola tiež obvinená z podobne bezohľadných testov protisatelitných rakiet. NBC o iniciatíve informovala v pondelok na základe administratívnych zdrojov a brífing poskytnutý Kongresu naznačuje, že tento krok má riešiť „najnaliehavejšie hrozby pre bezpečnosť a udržateľnosť vesmíru, ako to demonštroval ruský deštruktívny test rakety ASAT s priamym výstupom z novembra 2021. " V polovici novembra boli americkí predstavitelia pobúrení po tom, čo Rusko použilo protisatelitné zbrane alebo ASAT na zničenie nefunkčnej kozmickej lode, ktorá bola dlho na obežnej dráhe V čase novembra Kremeľ obhajoval svoje kroky, ktoré ministerstvo zahraničných vecí USA označilo za neuvážené. Ruský minister obrany Sergej Šojgu povedal, že test rakety bol „sľubný“ vzhľadom na jeho presnosť pri zásahu nefunkčného satelitu a že „úlomky, ktoré sa vytvorili, nepredstavujú žiadnu hrozbu pre vesmírnu aktivitu“. https://www.zerohedge.com/technology/us-imposes-ban-anti-satellite-weapons-tests-highlight-russian-malfeasance-space Ak na niečo nemas (zdroje - ľudské, technické,…) radšej to zruš

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-zchudne-kvuli-valce-na-ukrajine-cely-svet-odpovida-ekonomka-198319


Kvůli Putinově agresi zchudne celý svět. A hrozí i hladomor, říká ekonomka


Světová banka i Mezinárodní měnový fond předvídají, že svět se bude kvůli ruské invazi potýkat s většími problémy, než se předpokládalo. Dosud přitom nestihl překonat následky dvouleté pandemické krize.


Hostem Ptám se já byla ekonomka a dlouholetá zástupkyně Světové banky Jana Matesová.


Zástupci obou zmíněných finančních institucí jednají tento týden ve Washingtonu. Jednání se zúčastní také ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko a guvernér tamní centrální banky Kyrylo Ševčenko s cílem domluvit pro svou zemi další pomoc. Ukrajinská strana dala v minulých dnech najevo, že usiluje o získání dalších čtyř miliard eur - k původním třem miliardám určeným na krytí rozpočtového schodku.


Ekonomika válkou ničené Ukrajiny se může podle odhadů propadnout až o polovinu HDP. Ani zbytek světa ale nezůstane ušetřený následků ruské invaze. Dá se předpokládat, že se vysoká inflace a energetická chudoba i přísnější měnová politika negativně odrazí na ochotě domácností i firem investovat. Někteří analytici se dokonce nezdráhají hovořit o reálném riziku stagflace. To je kombinace vysoké inflace, stagnující ekonomiky a vysoké nezaměstnanosti.


Většina evropských vlád, včetně české, hledá způsoby, jak pomoci zranitelným skupinám a zachovat sociální smír. Naproti tomu Vladimir Putin, prezident Ruska, které podle odhadů čeká hospodářský pád až o 15 %, tvrdí, že snaha Západu izolovat kremelský režim selhává. Ve skutečnosti ovšem šéfka ruské centrální banky připouští, že země nemůže dlouhodobě žít z finančních rezerv a musí se připravit na transformaci.


Co v rozhovoru zaznělo? (mj.)


2:00 - Kdyby se nedostatek projevil a to je docela možné, že Ukrajina i když by vypěstovala pěšinici, tak ji nedostane k moři, protože k němu ztrácí přístup, a nedostala ji na lodích do Afriky, Blízký východ, tak řada zemí může čelit hladomoru. Globální vazby, jak jsou nastavené, se zde projevují naplno.


3:55 - Evropa by měla projevovat mnohem méně liknavosti, naše bebíčka nejsou to důležité - důležité je posunout ten konflikt rychle dopředu a pokud možno k tomu, aby se Rusko muselo stáhnout z Ukrajiny. Evropa by se měla velice rychle sjednotit a mnohem tvrději postupovat.


16:15 - Obchodní bilance neříká vůbec nic o tom, jestli ekonomika běží dobře, nebo špatně. Když nemůžete dovážet to, co nutně potřebujete, tak ušetříte za dovoz, a protože pořád něco vyvážíte, tak můžete mít přebytek, ale ekonomika už může být úplně na kolenou, lidí umírají na nedostatek léků, nebo následkem hladomoru. A země přitom může zbankrotovat hned zítra. A tohle pravděpodobně uvidíme na podzim v Africe, tuhle bilanci, kdy země sice budou mít přebytek, ale lidé budou umírat hladomorem.




1) Já jí dám bebíčka, to bude vidět!!! smile
2) Další z příprav infopole, aby se mohlo vše hodit na Rusko/Putina.
3) Zvýrazněný text v čase 16:15 - jak ty bestie přesně ví a ani to netají, že embarga odskáčou obyčejní lidé na svém zdraví a životech...


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-zchudne-kvuli-valce-na-ukrajine-cely-svet-odpovida-ekonomka-198319 **Kvůli Putinově agresi zchudne celý svět. A hrozí i hladomor, říká ekonomka** Světová banka i Mezinárodní měnový fond předvídají, že svět se bude kvůli ruské invazi potýkat s většími problémy, než se předpokládalo. Dosud přitom nestihl překonat následky dvouleté pandemické krize. Hostem Ptám se já byla ekonomka a dlouholetá zástupkyně Světové banky Jana Matesová. Zástupci obou zmíněných finančních institucí jednají tento týden ve Washingtonu. Jednání se zúčastní také ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko a guvernér tamní centrální banky Kyrylo Ševčenko s cílem domluvit pro svou zemi další pomoc. Ukrajinská strana dala v minulých dnech najevo, že usiluje o získání dalších čtyř miliard eur - k původním třem miliardám určeným na krytí rozpočtového schodku. Ekonomika válkou ničené Ukrajiny se může podle odhadů propadnout až o polovinu HDP. Ani zbytek světa ale nezůstane ušetřený následků ruské invaze. Dá se předpokládat, že se vysoká inflace a energetická chudoba i přísnější měnová politika negativně odrazí na ochotě domácností i firem investovat. Někteří analytici se dokonce nezdráhají hovořit o reálném riziku stagflace. To je kombinace vysoké inflace, stagnující ekonomiky a vysoké nezaměstnanosti. Většina evropských vlád, včetně české, hledá způsoby, jak pomoci zranitelným skupinám a zachovat sociální smír. Naproti tomu Vladimir Putin, prezident Ruska, které podle odhadů čeká hospodářský pád až o 15 %, tvrdí, že snaha Západu izolovat kremelský režim selhává. Ve skutečnosti ovšem šéfka ruské centrální banky připouští, že země nemůže dlouhodobě žít z finančních rezerv a musí se připravit na transformaci. Co v rozhovoru zaznělo? (mj.) 2:00 - Kdyby se nedostatek projevil a to je docela možné, že Ukrajina i když by vypěstovala pěšinici, tak ji nedostane k moři, protože k němu ztrácí přístup, a nedostala ji na lodích do Afriky, Blízký východ, tak řada zemí může čelit hladomoru. Globální vazby, jak jsou nastavené, se zde projevují naplno. 3:55 - **Evropa by měla projevovat mnohem méně liknavosti, naše bebíčka nejsou to důležité** - důležité je posunout ten konflikt rychle dopředu a pokud možno k tomu, aby se Rusko muselo stáhnout z Ukrajiny. Evropa by se měla velice rychle sjednotit a mnohem tvrději postupovat. **16:15 - Obchodní bilance neříká vůbec nic o tom, jestli ekonomika běží dobře, nebo špatně. Když nemůžete dovážet to, co nutně potřebujete, tak ušetříte za dovoz, a protože pořád něco vyvážíte, tak můžete mít přebytek, ale ekonomika už může být úplně na kolenou, lidí umírají na nedostatek léků, nebo následkem hladomoru.** A země přitom může zbankrotovat hned zítra. A tohle pravděpodobně uvidíme na podzim v Africe, tuhle bilanci, kdy země sice budou mít přebytek, ale lidé budou umírat hladomorem. ---- 1) Já jí dám bebíčka, to bude vidět!!! x( 2) Další z příprav infopole, aby se mohlo vše hodit na Rusko/Putina. 3) Zvýrazněný text v čase 16:15 - jak ty bestie přesně ví a ani to netají, že embarga odskáčou obyčejní lidé na svém zdraví a životech...
Upravené 20. 4. 2022 o 07:19

Pozor - něco se děje.
Právě nyní probíhá videokonference "za zavřenými dveřmi" mezi USA, Německem, Francií, Itálií, Polskem, Anglií, Japonskem, Kanadou a šéfem NATO. Za USA vede rozhovor Biden, který také "tajnou" konferenci svolal.
https://russian.rt.com/world/news/992585-belyi-dom-baiden-razgovor


Pozor - něco se děje. **Právě nyní probíhá videokonference "za zavřenými dveřmi"** mezi USA, Německem, Francií, Itálií, Polskem, Anglií, Japonskem, Kanadou a šéfem NATO. Za USA vede rozhovor Biden, který také "tajnou" konferenci svolal. https://russian.rt.com/world/news/992585-belyi-dom-baiden-razgovor

@dasa - Erdo celkem logicky "po turecku" využil Ukrajiny a začal řešit svoje bebíčka....

@dasa - Erdo celkem logicky "po turecku" využil Ukrajiny a začal řešit svoje bebíčka....

Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zábery zo stretnutia hlavného veliteľa námorníctva admirála Nikolaja Evmenova s ​​posádkou potopeného raketového krížnika Moskva
v Sevastopole. Video bolo zverejnené bez zvuku.
Podľa ruského ministerstva obrany počas stretnutia hlavný veliteľ námorníctva admirál Nikolaj Evmenov informoval posádku krížnika, že dôstojníci, praporčíci a námorníci budú naďalej slúžiť vo flotile.


Okrem toho hlavný veliteľ zdôraznil, že tradície gardového raketového krížnika Moskva budú starostlivo zachované a budú pokračovať. "V námorníctve to bolo vždy akceptované," povedal Evmenov.
https://www.youtube.com/watch?v=0P1-nIyCjPc


https://rg.ru/2022/04/16/reg-ufo/komandovanie-vmf-rossii-vstretilos-s-ekipazhem-raketnogo-krejsera-moskva.html


Ruské ministerstvo obrany zverejnilo zábery zo stretnutia hlavného veliteľa námorníctva admirála Nikolaja Evmenova** s ​​posádkou potopeného raketového krížnika Moskva** **v Sevastopole. Video** bolo zverejnené bez zvuku. Podľa ruského ministerstva obrany počas stretnutia hlavný veliteľ námorníctva admirál Nikolaj Evmenov informoval posádku krížnika, že dôstojníci, praporčíci a námorníci budú naďalej slúžiť vo flotile. Okrem toho hlavný veliteľ zdôraznil, že tradície gardového raketového krížnika Moskva budú starostlivo zachované a budú pokračovať. "V námorníctve to bolo vždy akceptované," povedal Evmenov. https://www.youtube.com/watch?v=0P1-nIyCjPc https://rg.ru/2022/04/16/reg-ufo/komandovanie-vmf-rossii-vstretilos-s-ekipazhem-raketnogo-krejsera-moskva.html

- Nemecku došli zbrane pre Ukrajinu. Nemecký kancelár Scholz: možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní do Kyjeva sú takmer vyčerpanéNemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní na Ukrajinu sú prakticky vyčerpané. Informuje o tom agentúra TASS. https://lenta.ru/news/2022/04/19/frg/


  • Česká republika sa dobrovoľne prihlásila do opravy ukrajinskej techniky, České ministerstvo obrany poskytne zbrojárske závody na opravu ukrajinskej techniky Ministerstvo obrany ČR oznámilo, že české zbrojovky začnú s opravou techniky Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) poškodenej v bojoch. Informuje o tom agentúra TASS. Prvá zákazka na opravu je už rezervovaná pre Czechoslovak Group. Ukrajinské tanky T-64 budú dodané do závodu spoločnosti. Očakávajú sa aj zákazky na opravu obrnených transportérov a na modernizáciu ukrajinskej vojenskej techniky.19. apríla sa zistilo, že Rumunsko presunie na Ukrajinu dávku smrtiacich zbraní zo zásob niektorých inštitúcií ministerstva obrany krajiny. Podľa informácií bude dodávka zbraní možná vďaka novele rumunskej legislatívy.https://lenta.ru/news/2022/04/19/remont/

-** Nemecku došli zbrane pre Ukrajinu**. Nemecký kancelár Scholz: možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní do Kyjeva sú takmer vyčerpanéNemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní na Ukrajinu sú prakticky vyčerpané. Informuje o tom agentúra TASS. https://lenta.ru/news/2022/04/19/frg/ - **Česká republika sa dobrovoľne prihlásila do opravy ukrajinskej techniky**, České ministerstvo obrany poskytne zbrojárske závody na opravu ukrajinskej techniky Ministerstvo obrany ČR oznámilo, že české zbrojovky začnú s opravou techniky Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) poškodenej v bojoch. Informuje o tom agentúra TASS. Prvá zákazka na opravu je už rezervovaná pre Czechoslovak Group. Ukrajinské tanky T-64 budú dodané do závodu spoločnosti. Očakávajú sa aj zákazky na opravu obrnených transportérov a na modernizáciu ukrajinskej vojenskej techniky.19. apríla sa zistilo, že Rumunsko presunie na Ukrajinu dávku smrtiacich zbraní zo zásob niektorých inštitúcií ministerstva obrany krajiny. Podľa informácií bude dodávka zbraní možná vďaka novele rumunskej legislatívy.https://lenta.ru/news/2022/04/19/remont/

Ak na niečo nemas (zdroje - ľudské, technické,…) radšej to zruš

USA chcú ísť príkladom?
Najskôr treba začať dodržiavať všetky ostatné dohovory, rezolúcie, zmluvy a zákazy. Nie iba tie, ktoré vyhovujú spoteným štátom.


[quote="pid:68463, uid:141"]Ak na niečo nemas (zdroje - ľudské, technické,…) radšej to zruš[/quote] USA chcú ísť príkladom? Najskôr treba začať dodržiavať všetky ostatné dohovory, rezolúcie, zmluvy a zákazy. Nie iba tie, ktoré vyhovujú spoteným štátom.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Česká republika sa dobrovoľne prihlásila do opravy ukrajinskej
techniky,

Nápad za všechny prachy . Naše .


[quote="pid:68510, uid:12"]Česká republika sa dobrovoľne prihlásila do opravy ukrajinskej techniky,[/quote] Nápad za všechny prachy . Naše .

Nápad za všechny prachy . Naše .


Než to přivezou, zjistí co s tím, kde to opravit, kde sehnat fachmany, zajistit materiál, atd bude po všem.


[quote="pid:68515, uid:185"]Nápad za všechny prachy . Naše .[/quote] Než to přivezou, zjistí co s tím, kde to opravit, kde sehnat fachmany, zajistit materiál, atd bude po všem.

Erdo celkem logicky "po turecku" využil Ukrajiny a začal řešit svoje bebíčka....


Akože Lukašenko v bledomodrom...


[quote="pid:68493, uid:57"]Erdo celkem logicky "po turecku" využil Ukrajiny a začal řešit svoje bebíčka....[/quote] Akože Lukašenko v bledomodrom...

Moderátor

Bývalý poradce NATO Jacques Bo řekl o plánech Západu využít Ukrajinu k boji proti Rusku


Eskalace ukrajinské krize byla v zájmu západních zemí, které využily nedostatku skutečné moci ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského . Bývalý švýcarský zpravodajský důstojník, bývalý poradce OSN a NATO Jacques Bo mluvil o zradě ukrajinských zájmů Západem v publikaci portálu The Grey Zone .


„Myslím, že Zelenskyj byl od samého začátku hnán do pasti západními spojenci. Američané a Angličané si mír na Ukrajině vůbec nepřáli. <...> Toto je plán na oslabení Ruska, “řekl specialista.


Zelenského nedostatek politických zkušeností podle Bo nedokázal situaci v zemi ovládat, v důsledku čehož mohli příznivci vojenské eskalace z krajní pravice získat velký vliv. Připomněl také dodávky vojenského materiálu a zbraní pro ukrajinské jednotky z NATO, které plánují vycvičit a použít pro budoucí boj a agresi proti Rusku.


Již dříve šéf ruského ministerstva obrany Sergej Šojgu řekl , že Spojené státy společně s kontrolovanými západními zeměmi tím, že navyšují objem dodávek zbraní do Kyjeva , dělají vše pro to, aby speciální operaci oddálily, a ukázaly tak svůj záměr bojovat „do posledního Ukrajince“.
https://lenta.ru/news/2022/04/19/anti-russia_plans/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**B&yacute;val&yacute; poradce NATO Jacques Bo řekl o pl&aacute;nech Z&aacute;padu využ&iacute;t Ukrajinu k boji proti Rusku** Eskalace ukrajinsk&eacute; krize byla v z&aacute;jmu z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;, kter&eacute; využily nedostatku skutečn&eacute; moci ukrajinsk&eacute;ho prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho . B&yacute;val&yacute; &scaron;v&yacute;carsk&yacute; zpravodajsk&yacute; důstojn&iacute;k, b&yacute;val&yacute; poradce OSN a NATO Jacques Bo mluvil o zradě ukrajinsk&yacute;ch z&aacute;jmů Z&aacute;padem v publikaci port&aacute;lu The Grey Zone . &bdquo;Mysl&iacute;m, že Zelenskyj byl od sam&eacute;ho zač&aacute;tku hn&aacute;n do pasti z&aacute;padn&iacute;mi spojenci. Američan&eacute; a Angličan&eacute; si m&iacute;r na Ukrajině vůbec nepř&aacute;li. &lt;...&gt; Toto je pl&aacute;n na oslaben&iacute; Ruska, &ldquo;řekl specialista. Zelensk&eacute;ho nedostatek politick&yacute;ch zku&scaron;enost&iacute; podle Bo nedok&aacute;zal situaci v zemi ovl&aacute;dat, v důsledku čehož mohli př&iacute;znivci vojensk&eacute; eskalace z krajn&iacute; pravice z&iacute;skat velk&yacute; vliv. Připomněl tak&eacute; dod&aacute;vky vojensk&eacute;ho materi&aacute;lu a zbran&iacute; pro ukrajinsk&eacute; jednotky z NATO, kter&eacute; pl&aacute;nuj&iacute; vycvičit a použ&iacute;t pro budouc&iacute; boj a agresi proti Rusku. Již dř&iacute;ve &scaron;&eacute;f rusk&eacute;ho ministerstva obrany Sergej &Scaron;ojgu řekl , že Spojen&eacute; st&aacute;ty společně s kontrolovan&yacute;mi z&aacute;padn&iacute;mi zeměmi t&iacute;m, že navy&scaron;uj&iacute; objem dod&aacute;vek zbran&iacute; do Kyjeva , dělaj&iacute; v&scaron;e pro to, aby speci&aacute;ln&iacute; operaci odd&aacute;lily, a uk&aacute;zaly tak svůj z&aacute;měr bojovat &bdquo;do posledn&iacute;ho Ukrajince&ldquo;. https://lenta.ru/news/2022/04/19/anti-russia_plans/?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Nápad za všechny prachy . Naše .

Tak tady jsou to obchodní zakázky, takže by to zaplatili oni nám (snad a ne náš stát),
ale problém je spíš v tom zapojení do války...


[quote=&quot;pid:68515, uid:185&quot;]N&aacute;pad za v&scaron;echny prachy . Na&scaron;e .[/quote] Tak tady jsou to obchodn&iacute; zak&aacute;zky, takže by to zaplatili oni n&aacute;m (snad a ne n&aacute;&scaron; st&aacute;t), ale probl&eacute;m je sp&iacute;&scaron; v tom zapojen&iacute; do v&aacute;lky...

Nedávno se objevilo video, ve kterém se Biden pokusil potřást rukou s prázdným místem

Žel, některé asi zklamu, ale nelžeme si do kapsy: musím se dědy Bidena zastat.
Propočítal jsem si toto video
https://www.youtube.com/watch?v=aPvOmzqkA6M
a vypadá to poněkud jinak.
Co vidíme?
V čase 0:54 přichází Biden a chystá se potřást pravou rukou přibíhajícímu mladému černochovi. Pravá dlaň Bidena je relaxovaná, jednotlivé prsty jsou volně. Chystá se totiž někomu potřást rukou.
V čase 1:07 dělá vlažnou formou ruční gestikulaci ala “Fiala”. Jednu dlaň má s prsty sevřenými jako při salutování, druhou dlaň má více uvolněnou.
V čase 1:17 se - údajně - snaží potřást rukou neexistující osobě. Není tomu tak, protože jeho dlaň není relaxovaná, jako když chce někomu potřást rukou (viz 0:54), ale je sevřená, jako při gestikulaci u řečnického pultíku (viz 1:07). Ve skutečnosti dělá jakési trapné gesto směrem k publiku. Toto gesto předvádí i jindy viz čas 1:44.
Dále je potřeba říct, že jde o sestřih: jenom ty časy, co odkazuji já, jsou ze 3 různých akcí.


[quote=&quot;pid:68142, uid:158&quot;]Ned&aacute;vno se objevilo video, ve kter&eacute;m se Biden pokusil potř&aacute;st rukou s pr&aacute;zdn&yacute;m m&iacute;stem[/quote] Žel, někter&eacute; asi zklamu, ale nelžeme si do kapsy: mus&iacute;m se dědy Bidena zastat. Propoč&iacute;tal jsem si toto video https://www.youtube.com/watch?v=aPvOmzqkA6M a vypad&aacute; to poněkud jinak. Co vid&iacute;me? V čase 0:54 přich&aacute;z&iacute; Biden a chyst&aacute; se potř&aacute;st pravou rukou přib&iacute;haj&iacute;c&iacute;mu mlad&eacute;mu černochovi. Prav&aacute; dlaň Bidena je relaxovan&aacute;, jednotliv&eacute; prsty jsou volně. Chyst&aacute; se totiž někomu potř&aacute;st rukou. V čase 1:07 děl&aacute; vlažnou formou ručn&iacute; gestikulaci ala &ldquo;Fiala&rdquo;. Jednu dlaň m&aacute; s prsty sevřen&yacute;mi jako při salutov&aacute;n&iacute;, druhou dlaň m&aacute; v&iacute;ce uvolněnou. V čase 1:17 se - &uacute;dajně - snaž&iacute; potř&aacute;st rukou neexistuj&iacute;c&iacute; osobě. Nen&iacute; tomu tak, protože jeho dlaň nen&iacute; relaxovan&aacute;, jako když chce někomu potř&aacute;st rukou (viz 0:54), ale je sevřen&aacute;, jako při gestikulaci u řečnick&eacute;ho pult&iacute;ku (viz 1:07). Ve skutečnosti děl&aacute; jak&eacute;si trapn&eacute; gesto směrem k publiku. Toto gesto předv&aacute;d&iacute; i jindy viz čas 1:44. D&aacute;le je potřeba ř&iacute;ct, že jde o sestřih: jenom ty časy, co odkazuji j&aacute;, jsou ze 3 různ&yacute;ch akc&iacute;.
  • V Číne poukázali na „divadelnú produkciu“ Spojených štátov na Ukrajine. GT: USA zinscenovali podporu Ukrajine pre zisky jej vojensko-priemyselných spoločností. Spojené štáty masívne podporovali Ukrajinu s cieľom zvýšiť zisky národných vojensko-priemyselných spoločností. Informuje o tom čínsky denník Global Times. „Spása Ukrajiny sa ukázala byť len divadelnou inscenáciou. Washington využil umelo vytvorený chaos vo svoj vlastný prospech, “píšu autori materiálu. Ako zdôraznili novinári, okrem nárastu akcií zbrojárskych spoločností administratíva Bieleho domu očakáva, že zhromaždí Európu okolo fiktívneho nebezpečenstva „ruskej hrozby“. Podľa pozorovateľov Washington „vyslal všetko úsilie, aby sa ukrajinská kríza zmenila na zdĺhavú, kým Kyjevu bola pridelená len úloha pešiaka“.Šéf Centra globálnych štúdií a medzinárodných vzťahov Diplomatickej akadémie ruského ministerstva zahraničia Vadim Kozyulin predtým v rozhovore pre Lenta.ru vysvetlil záujem USA o dlhotrvajúcu krízu. Washington sa podľa jeho názoru snaží oslabiť Rusko, a preto chce, aby bolo v konfliktnom stave s Ukrajinou čo najdlhšie. Politológ sa domnieva, že najhrozivejší scenár pre Washington je užšia spolupráca medzi Ruskom a Čínou, krajiny posilňujúce svoju ekonomickú a vojenskú silu a spoločné úsilie vyvíjať tlak na Západ. https://lenta.ru/news/2022/04/20/teatr/
  • USA obvinili z účasti na nepriateľských akciách na Ukrajine. Politológ Chhmelar: dodávaním zbraní do Kyjeva sa Spojené štáty nepriamo zapájajú do nepriateľských akcií. Slovenský politológ Eduard Chmelar obvinil Spojené štáty z účasti na bojoch na Ukrajine. Jeho slová citujú Parlamentné listy. Chmelar verí, že dodávkami zbraní a streliva na Ukrajinu sa Washington nepriamo podieľa na nepriateľských akciách. Podľa jeho názoru majú Spojené štáty v úmysle pretiahnuť konflikt vo svojich geopolitických záujmoch. „Samotný Pentagon priznáva, že denne posiela Ukrajincom osem až desať lietadiel so zbraňami a muníciou. To znamená, že Spojené štáty sa zúčastňujú na nepriateľských akciách, aj keď nepriamo, to znamená, že v zastúpení úmyselne odďaľujú krviprelievanie!“ povedal politológ.Americká strana si podľa neho „všetko vopred naplánovala“ a ruská špeciálna operácia na Ukrajine im „zjednodušila situáciu“.Chmélar verí, že najväčšie straty ponesie Európska únia. Situácia na Ukrajine môže podľa jeho názoru „pripraviť Európu o jej význam vo svete“. „V Českej republike a na Slovensku je rozšírený názor, že Rusko postupne stráca priateľov. Médiá udržiavajú ilúziu, že celý svet sa zjednotil proti Rusku a ona zostala sama. Ale to je úplný nezmysel,“ povedal.Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničia Maria Zacharovová 15. apríla uviedla, že Rusko poslalo všetkým krajinám nótu týkajúcu sa dodávok zbraní Ukrajine, vrátane Spojených štátov amerických. Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiová v komentári k tomu povedala, že Spojené štáty „nebudú špekulovať o prázdnych hrozbách“ zo strany ruských úradov.https://lenta.ru/news/2022/04/20/slovakia/

  • Scholz hovoril o finančnej pomoci Kyjevu v rámci G7. Nemecký kancelár Scholz považoval za možné poslať v rámci G7 do Kyjeva 50 miliárd eur. Nemecký kancelár Olaf Scholz považoval za možné poskytnúť Ukrajine finančnú pomoc vo výške 50 miliárd eur v rámci Skupiny siedmich (G7). Uviedol to po videokonferencii za účasti lídrov západných krajín, uvádza agentúra TASS."V rámci nášho predsedníctva G7 sme pripravení a aktívne pomáhať ukrajinskej vláde v súlade s jej žiadosťou o finančnú pomoc v primeranej výške," uviedol Scholz.Podľa šéfa nemeckej vlády už bola značná časť prostriedkov pridelená Kyjevu a krajiny teraz stoja pred úlohou vyčleniť celú sumu.Nemecká kancelárka počas prejavu opäť vyzvala Rusko, aby zastavilo špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine, stiahlo vojská z územia Ukrajiny a dohodlo sa na zavedení prímeria. Scholz spresnil, že Nemecko bude naďalej podporovať Ukrajinu.Už skôr sa zistilo, že niekoľko krajín vrátane Nemecka sa rozhodlo zvýšiť vojenské výdavky na pozadí ruskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Treba poznamenať, že najmä Lockheed Martin vyrába stíhačky F-35, ktoré Nemecko plánuje kúpiť, ako aj vrtuľníky Black Hawk a systémy protiraketovej obrany. Lockheed Martin zároveň ponechal svoju prognózu ročného obratu nezmenenú na úrovni 66 miliárd dolárov.https://lenta.ru/news/2022/04/19/sholc/

  • Brazília podporila účasť Ruska na stretnutí G20. Brazílsky minister zahraničných vecí Franca uviedol, že krajina podporuje účasť Ruska na stretnutí G20. Brazílsky minister zahraničných vecí Carlos Alberto Franco Franca uviedol, že vláda krajiny podporuje účasť Ruska na stretnutí G20. Informuje o tom agentúra TASS.“Hovoril som o tejto téme s mojím kolegom, šéfom indonézskeho ministerstva zahraničných vecí (predsednícka krajina G20 – cca “Lenta.ru”) a mal som možnosť jasne povedať náš postoj. Naozaj chceme, aby sa Rusko mohlo zúčastniť na ministerskom stretnutí G20 a, samozrejme, na summite lídrov tento november,“ povedal minister.Vylúčenie Ruska podľa neho nepomôže nájsť riešenie „naliehavého problému, ktorému teraz čelíme“. Frans tiež oznámil potrebu skorého „zastavenia nepriateľských akcií na bojisku“ a nadviazania dialógu medzi Moskvou a Kyjevom. Dodal, že strany musia dospieť k dlhodobému prímeriu v rámci medzinárodného práva.França označil „vylúčenie ktorejkoľvek z týchto krajín“ z akýchkoľvek medzinárodných formátov za sankciu a cenzúru.Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki už skôr potvrdila, že šéf amerického ministerstva financií sa na stretnutiach G20 za účasti Ruska nezúčastní. "Všimol som si, že naša zástupkyňa, šéfka ministerstva financií, dala jasne najavo, že sa neplánuje zúčastniť na podujatiach, na ktorých sa zúčastňuje Rusko," vysvetlil Psaki.Americký prezident Joe Biden už skôr povedal, že Washington je za vylúčenie Ruska z G20, a vyzval Ukrajinu, aby zaujala miesto Ruskej federácie a zúčastnila sa na budúcom summite.https://lenta.ru/news/2022/04/19/g20/


- ** V Č&iacute;ne pouk&aacute;zali na &bdquo;divadeln&uacute; produkciu&ldquo; Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov na Ukrajine.** GT: USA zinscenovali podporu Ukrajine pre zisky jej vojensko-priemyseln&yacute;ch spoločnost&iacute;. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty mas&iacute;vne podporovali Ukrajinu s cieľom zv&yacute;&scaron;iť zisky n&aacute;rodn&yacute;ch vojensko-priemyseln&yacute;ch spoločnost&iacute;. Informuje o tom č&iacute;nsky denn&iacute;k Global Times. &bdquo;Sp&aacute;sa Ukrajiny sa uk&aacute;zala byť len divadelnou inscen&aacute;ciou. Washington využil umelo vytvoren&yacute; chaos vo svoj vlastn&yacute; prospech, &ldquo;p&iacute;&scaron;u autori materi&aacute;lu. Ako zd&ocirc;raznili novin&aacute;ri, okrem n&aacute;rastu akci&iacute; zbroj&aacute;rskych spoločnost&iacute; administrat&iacute;va Bieleho domu očak&aacute;va, že zhromažd&iacute; Eur&oacute;pu okolo fikt&iacute;vneho nebezpečenstva &bdquo;ruskej hrozby&ldquo;. Podľa pozorovateľov Washington &bdquo;vyslal v&scaron;etko &uacute;silie, aby sa ukrajinsk&aacute; kr&iacute;za zmenila na zdĺhav&uacute;, k&yacute;m Kyjevu bola pridelen&aacute; len &uacute;loha pe&scaron;iaka&ldquo;.&Scaron;&eacute;f Centra glob&aacute;lnych &scaron;t&uacute;di&iacute; a medzin&aacute;rodn&yacute;ch vzťahov Diplomatickej akad&eacute;mie rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Vadim Kozyulin predt&yacute;m v rozhovore pre Lenta.ru vysvetlil z&aacute;ujem USA o dlhotrvaj&uacute;cu kr&iacute;zu. Washington sa podľa jeho n&aacute;zoru snaž&iacute; oslabiť Rusko, a preto chce, aby bolo v konfliktnom stave s Ukrajinou čo najdlh&scaron;ie. Politol&oacute;g sa domnieva, že najhrozivej&scaron;&iacute; scen&aacute;r pre Washington je už&scaron;ia spolupr&aacute;ca medzi Ruskom a Č&iacute;nou, krajiny posilňuj&uacute;ce svoju ekonomick&uacute; a vojensk&uacute; silu a spoločn&eacute; &uacute;silie vyv&iacute;jať tlak na Z&aacute;pad. https://lenta.ru/news/2022/04/20/teatr/ - **USA obvinili z &uacute;časti na nepriateľsk&yacute;ch akci&aacute;ch na Ukrajine.** Politol&oacute;g Chhmelar: dod&aacute;van&iacute;m zbran&iacute; do Kyjeva sa Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty nepriamo zap&aacute;jaj&uacute; do nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute;. Slovensk&yacute; politol&oacute;g Eduard Chmelar obvinil Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty z &uacute;časti na bojoch na Ukrajine. Jeho slov&aacute; cituj&uacute; Parlamentn&eacute; listy. Chmelar ver&iacute;, že dod&aacute;vkami zbran&iacute; a streliva na Ukrajinu sa Washington nepriamo podieľa na nepriateľsk&yacute;ch akci&aacute;ch. Podľa jeho n&aacute;zoru maj&uacute; Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty v &uacute;mysle pretiahnuť konflikt vo svojich geopolitick&yacute;ch z&aacute;ujmoch. &bdquo;Samotn&yacute; Pentagon prizn&aacute;va, že denne posiela Ukrajincom osem až desať lietadiel so zbraňami a mun&iacute;ciou. To znamen&aacute;, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty sa z&uacute;častňuj&uacute; na nepriateľsk&yacute;ch akci&aacute;ch, aj keď nepriamo, to znamen&aacute;, že v zast&uacute;pen&iacute; &uacute;myselne odďaľuj&uacute; krviprelievanie!&ldquo; povedal politol&oacute;g.Americk&aacute; strana si podľa neho &bdquo;v&scaron;etko vopred napl&aacute;novala&ldquo; a rusk&aacute; &scaron;peci&aacute;lna oper&aacute;cia na Ukrajine im &bdquo;zjednodu&scaron;ila situ&aacute;ciu&ldquo;. Chm&eacute;lar ver&iacute;, že najv&auml;č&scaron;ie straty ponesie Eur&oacute;pska &uacute;nia. Situ&aacute;cia na Ukrajine m&ocirc;že podľa jeho n&aacute;zoru &bdquo;pripraviť Eur&oacute;pu o jej v&yacute;znam vo svete&ldquo;. &bdquo;V Českej republike a na Slovensku je roz&scaron;&iacute;ren&yacute; n&aacute;zor, že Rusko postupne str&aacute;ca priateľov. M&eacute;di&aacute; udržiavaj&uacute; il&uacute;ziu, že cel&yacute; svet sa zjednotil proti Rusku a ona zostala sama. Ale to je &uacute;pln&yacute; nezmysel,&ldquo; povedal. Hovorkyňa rusk&eacute;ho ministerstva zahraničia Maria Zacharovov&aacute; 15. apr&iacute;la uviedla, že Rusko poslalo v&scaron;etk&yacute;m krajin&aacute;m n&oacute;tu t&yacute;kaj&uacute;cu sa dod&aacute;vok zbran&iacute; Ukrajine, vr&aacute;tane Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov americk&yacute;ch. Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psakiov&aacute; v koment&aacute;ri k tomu povedala, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty &bdquo;nebud&uacute; &scaron;pekulovať o pr&aacute;zdnych hrozb&aacute;ch&ldquo; zo strany rusk&yacute;ch &uacute;radov.https://lenta.ru/news/2022/04/20/slovakia/ - **Scholz hovoril o finančnej pomoci Kyjevu v r&aacute;mci G7**. Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Scholz považoval za možn&eacute; poslať v r&aacute;mci G7 do Kyjeva 50 mili&aacute;rd eur. Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Olaf Scholz považoval za možn&eacute; poskytn&uacute;ť Ukrajine finančn&uacute; pomoc vo v&yacute;&scaron;ke 50 mili&aacute;rd eur v r&aacute;mci Skupiny siedmich (G7). Uviedol to po videokonferencii za &uacute;časti l&iacute;drov z&aacute;padn&yacute;ch kraj&iacute;n, uv&aacute;dza agent&uacute;ra TASS.&quot;V r&aacute;mci n&aacute;&scaron;ho predsedn&iacute;ctva G7 sme pripraven&iacute; a akt&iacute;vne pom&aacute;hať ukrajinskej vl&aacute;de v s&uacute;lade s jej žiadosťou o finančn&uacute; pomoc v primeranej v&yacute;&scaron;ke,&quot; uviedol Scholz.Podľa &scaron;&eacute;fa nemeckej vl&aacute;dy už bola značn&aacute; časť prostriedkov pridelen&aacute; Kyjevu a krajiny teraz stoja pred &uacute;lohou vyčleniť cel&uacute; sumu.Nemeck&aacute; kancel&aacute;rka počas prejavu op&auml;ť vyzvala Rusko, aby zastavilo &scaron;peci&aacute;lnu vojensk&uacute; oper&aacute;ciu na Ukrajine, stiahlo vojsk&aacute; z &uacute;zemia Ukrajiny a dohodlo sa na zaveden&iacute; pr&iacute;meria. Scholz spresnil, že Nemecko bude naďalej podporovať Ukrajinu.Už sk&ocirc;r sa zistilo, že niekoľko kraj&iacute;n vr&aacute;tane Nemecka sa rozhodlo zv&yacute;&scaron;iť vojensk&eacute; v&yacute;davky na pozad&iacute; ruskej &scaron;peci&aacute;lnej oper&aacute;cie na Ukrajine. Treba poznamenať, že najm&auml; Lockheed Martin vyr&aacute;ba st&iacute;hačky F-35, ktor&eacute; Nemecko pl&aacute;nuje k&uacute;piť, ako aj vrtuľn&iacute;ky Black Hawk a syst&eacute;my protiraketovej obrany. Lockheed Martin z&aacute;roveň ponechal svoju progn&oacute;zu ročn&eacute;ho obratu nezmenen&uacute; na &uacute;rovni 66 mili&aacute;rd dol&aacute;rov.https://lenta.ru/news/2022/04/19/sholc/ - **Braz&iacute;lia podporila &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20**. Braz&iacute;lsky minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Franca uviedol, že krajina podporuje &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20. Braz&iacute;lsky minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Carlos Alberto Franco Franca uviedol, že vl&aacute;da krajiny podporuje &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS.&ldquo;Hovoril som o tejto t&eacute;me s moj&iacute;m kolegom, &scaron;&eacute;fom indon&eacute;zskeho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; (predsedn&iacute;cka krajina G20 &ndash; cca &ldquo;Lenta.ru&rdquo;) a mal som možnosť jasne povedať n&aacute;&scaron; postoj. Naozaj chceme, aby sa Rusko mohlo z&uacute;častniť na ministerskom stretnut&iacute; G20 a, samozrejme, na summite l&iacute;drov tento november,&ldquo; povedal minister.Vyl&uacute;čenie Ruska podľa neho nepom&ocirc;že n&aacute;jsť rie&scaron;enie &bdquo;naliehav&eacute;ho probl&eacute;mu, ktor&eacute;mu teraz čel&iacute;me&ldquo;. Frans tiež ozn&aacute;mil potrebu skor&eacute;ho &bdquo;zastavenia nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute; na bojisku&ldquo; a nadviazania dial&oacute;gu medzi Moskvou a Kyjevom. Dodal, že strany musia dospieť k dlhodob&eacute;mu pr&iacute;meriu v r&aacute;mci medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va.Fran&ccedil;a označil &bdquo;vyl&uacute;čenie ktorejkoľvek z t&yacute;chto kraj&iacute;n&ldquo; z ak&yacute;chkoľvek medzin&aacute;rodn&yacute;ch form&aacute;tov za sankciu a cenz&uacute;ru.Hovorkyňa Bieleho domu Jen Psaki už sk&ocirc;r potvrdila, že &scaron;&eacute;f americk&eacute;ho ministerstva financi&iacute; sa na stretnutiach G20 za &uacute;časti Ruska nez&uacute;častn&iacute;. &quot;V&scaron;imol som si, že na&scaron;a z&aacute;stupkyňa, &scaron;&eacute;fka ministerstva financi&iacute;, dala jasne najavo, že sa nepl&aacute;nuje z&uacute;častniť na podujatiach, na ktor&yacute;ch sa z&uacute;častňuje Rusko,&quot; vysvetlil Psaki.Americk&yacute; prezident Joe Biden už sk&ocirc;r povedal, že Washington je za vyl&uacute;čenie Ruska z G20, a vyzval Ukrajinu, aby zaujala miesto Ruskej feder&aacute;cie a z&uacute;častnila sa na bud&uacute;com summite.https://lenta.ru/news/2022/04/19/g20/
Upravené 20. 4. 2022 o 06:01

Kdyby se nedostatek projevil a to je docela možné, že Ukrajina i když by vypěstovala pěšinici, tak ji nedostane k moři, protože k němu ztrácí přístup, a nedostala ji na lodích do Afriky, Blízký východ, tak řada zemí může čelit hladomoru. Globální vazby, jak jsou nastavené, se zde projevují naplno.


Globální vazby se mění přímo před očima. Kdo nahradí ukrajinskou pšenici v Africe? Malá nápověda, západ to nebude.


Brazília podporila účasť Ruska na stretnutí G20. Brazílsky minister zahraničných vecí Franca uviedol, že krajina podporuje účasť Ruska na stretnutí G20. Brazílsky minister zahraničných vecí Carlos Alberto Franco Franca uviedol, že vláda krajiny podporuje účasť Ruska na stretnutí G20. Informuje o tom agentúra TASS.“Hovoril som o tejto téme s mojím kolegom, šéfom indonézskeho ministerstva zahraničných vecí (predsednícka krajina G20 – cca “Lenta.ru”) a mal som možnosť jasne povedať náš postoj. Naozaj chceme, aby sa Rusko mohlo zúčastniť na ministerskom stretnutí G20 a, samozrejme, na summite lídrov tento november,“ povedal minister


„V Českej republike a na Slovensku je rozšírený názor, že Rusko postupne stráca priateľov. Médiá udržiavajú ilúziu, že celý svet sa zjednotil proti Rusku a ona zostala sama. Ale to je úplný nezmysel,“ povedal.


Má pravdu, Chmelár. Média přání západu vydávají za skutečnost. V naději na zlomení anglosaského globálního koloniálního řádu se k Rusku přimkne celý svět. Evropa bude bohužel poslední, ale to se nedá nic dělat, musíme si to sami vyřídit s našimi 5-tou fašistickou kolonou.


[quote=&quot;pid:68475, uid:473&quot;]Kdyby se nedostatek projevil a to je docela možn&eacute;, že Ukrajina i když by vypěstovala pě&scaron;inici, tak ji nedostane k moři, protože k němu ztr&aacute;c&iacute; př&iacute;stup, a nedostala ji na lod&iacute;ch do Afriky, Bl&iacute;zk&yacute; v&yacute;chod, tak řada zem&iacute; může čelit hladomoru. Glob&aacute;ln&iacute; vazby, jak jsou nastaven&eacute;, se zde projevuj&iacute; naplno.[/quote] Glob&aacute;ln&iacute; vazby se měn&iacute; př&iacute;mo před očima. Kdo nahrad&iacute; ukrajinskou p&scaron;enici v Africe? Mal&aacute; n&aacute;pověda, z&aacute;pad to nebude. [quote=&quot;pid:68548, uid:12&quot;]Braz&iacute;lia podporila &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20. Braz&iacute;lsky minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Franca uviedol, že krajina podporuje &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20. Braz&iacute;lsky minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Carlos Alberto Franco Franca uviedol, že vl&aacute;da krajiny podporuje &uacute;časť Ruska na stretnut&iacute; G20. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS.&ldquo;Hovoril som o tejto t&eacute;me s moj&iacute;m kolegom, &scaron;&eacute;fom indon&eacute;zskeho ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; (predsedn&iacute;cka krajina G20 &ndash; cca &ldquo;Lenta.ru&rdquo;) a mal som možnosť jasne povedať n&aacute;&scaron; postoj. Naozaj chceme, aby sa Rusko mohlo z&uacute;častniť na ministerskom stretnut&iacute; G20 a, samozrejme, na summite l&iacute;drov tento november,&ldquo; povedal minister[/quote] [quote=&quot;pid:68548, uid:12&quot;]&bdquo;V Českej republike a na Slovensku je roz&scaron;&iacute;ren&yacute; n&aacute;zor, že Rusko postupne str&aacute;ca priateľov. M&eacute;di&aacute; udržiavaj&uacute; il&uacute;ziu, že cel&yacute; svet sa zjednotil proti Rusku a ona zostala sama. Ale to je &uacute;pln&yacute; nezmysel,&ldquo; povedal.[/quote] M&aacute; pravdu, Chmel&aacute;r. M&eacute;dia př&aacute;n&iacute; z&aacute;padu vyd&aacute;vaj&iacute; za skutečnost. V naději na zlomen&iacute; anglosask&eacute;ho glob&aacute;ln&iacute;ho koloni&aacute;ln&iacute;ho ř&aacute;du se k Rusku přimkne cel&yacute; svět. Evropa bude bohužel posledn&iacute;, ale to se ned&aacute; nic dělat, mus&iacute;me si to sami vyř&iacute;dit s na&scaron;imi 5-tou fa&scaron;istickou kolonou.

Scholz hovorí, že Rusku nemožno dovoliť vyhrať na Ukrajine


Nemecký kancelár zdôraznil, že EÚ a NATO sú v tomto názore úplne jednotné


BERLÍN 19. apríla /TASS/. Nemecký kancelár Olaf Scholz v utorok povedal, že ruským ozbrojeným silám by nemalo byť umožnené vyhrať na Ukrajine.


Vyhlásil to na tlačovej konferencii po rozhovoroch, ktoré viedli západní lídri cez video. Medzi lídrov patrili prezidenti Joe Biden z USA, Emmanuel Macron z Francúzska, Andrzej Duda z Poľska, Klaus Iohannis z Rumunska, britský premiér Boris Johnson, taliansky premiér Mario Draghi, japonský premiér Fumio Kishida, predseda Európskej rady Charles Michel, európsky Predsedníčka Komisie Ursula von der Leyenová a generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.


"Spolu s našimi partnermi v EÚ a NATO sme úplne jednotní v názore, že Rusko nesmie vyhrať túto vojnu," povedal Scholz. Kancelárka oslovila priamo ruského prezidenta Vladimira Putina slovami: "Prestaňte ostreľovať ukrajinské mestá. Dovoľte nastoliť okamžité prímerie a stiahnuť svoje jednotky. Zastavte túto hroznú vojnu".
https://tass.com/world/1440029


Scholz hovor&iacute;, že Rusku nemožno dovoliť vyhrať na Ukrajine Nemeck&yacute; kancel&aacute;r zd&ocirc;raznil, že E&Uacute; a NATO s&uacute; v tomto n&aacute;zore &uacute;plne jednotn&eacute; BERL&Iacute;N 19. apr&iacute;la /TASS/. Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Olaf Scholz v utorok povedal, že rusk&yacute;m ozbrojen&yacute;m sil&aacute;m by nemalo byť umožnen&eacute; vyhrať na Ukrajine. Vyhl&aacute;sil to na tlačovej konferencii po rozhovoroch, ktor&eacute; viedli z&aacute;padn&iacute; l&iacute;dri cez video. **Medzi l&iacute;drov patrili prezidenti Joe Biden z USA, Emmanuel Macron z Franc&uacute;zska, Andrzej Duda z Poľska, Klaus Iohannis z Rumunska, britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson, taliansky premi&eacute;r Mario Draghi, japonsk&yacute; premi&eacute;r Fumio Kishida, predseda Eur&oacute;pskej rady Charles Michel, eur&oacute;psky Predsedn&iacute;čka Komisie Ursula von der Leyenov&aacute; a gener&aacute;lny tajomn&iacute;k NATO Jens Stoltenberg.** &quot;Spolu s na&scaron;imi partnermi v E&Uacute; a NATO sme &uacute;plne jednotn&iacute; v n&aacute;zore, že Rusko nesmie vyhrať t&uacute;to vojnu,&quot; povedal Scholz. Kancel&aacute;rka oslovila priamo rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina slovami: &quot;Prestaňte ostreľovať ukrajinsk&eacute; mest&aacute;. Dovoľte nastoliť okamžit&eacute; pr&iacute;merie a stiahnuť svoje jednotky. Zastavte t&uacute;to hrozn&uacute; vojnu&quot;. https://tass.com/world/1440029

Scholz hovorí, že Rusku nemožno dovoliť vyhrať na Ukrajine


Nemecku došli zbrane pre Ukrajinu. Nemecký kancelár Scholz: možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní do Kyjeva sú takmer vyčerpanéNemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní na Ukrajinu sú prakticky vyčerpané. Informuje o tom agentúra TASS. https://lenta.ru/news/2022/04/19/frg/


tak dosli ci nedosli? smile


[quote=&quot;pid:68560, uid:141&quot;]Scholz hovor&iacute;, že Rusku nemožno dovoliť vyhrať na Ukrajine[/quote] [quote=&quot;pid:68510, uid:12&quot;]Nemecku do&scaron;li zbrane pre Ukrajinu. Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Scholz: možnosti Bundeswehru v dod&aacute;vkach zbran&iacute; do Kyjeva s&uacute; takmer vyčerpan&eacute;Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Olaf Scholz povedal, že možnosti Bundeswehru v dod&aacute;vkach zbran&iacute; na Ukrajinu s&uacute; prakticky vyčerpan&eacute;. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS. https://lenta.ru/news/2022/04/19/frg/[/quote] tak dosli ci nedosli? :)

Moderator

"Prestaňte ostreľovať ukrajinské mestá. Dovoľte nastoliť okamžité prímerie a stiahnuť svoje jednotky. Zastavte túto hroznú vojnu".


Cože? Vždyť nás tady mainstream od rána do noci utvrzuje v tom, jak Ukrajinci likvidujou Rusy, jak Rusové utíkají a jejich zbraně jsou na úrovni lovců mamutů.


Mimochodem, navzdory tvrzení o "protiútocích" Voldemort Zelenskij řekl pouze to, že ukrajinské síly "drží linii". Kdyby se měl čím pochlubit, udělal by to. Takže jsou v prdeli i s celou ultra moderní, dokonalou, západní technikou, žoldákama a nacistama.


[quote=&quot;pid:68560, uid:141&quot;]&quot;Prestaňte ostreľovať ukrajinsk&eacute; mest&aacute;. Dovoľte nastoliť okamžit&eacute; pr&iacute;merie a stiahnuť svoje jednotky. Zastavte t&uacute;to hrozn&uacute; vojnu&quot;.[/quote] Cože? Vždyť n&aacute;s tady mainstream od r&aacute;na do noci utvrzuje v tom, jak Ukrajinci likvidujou Rusy, jak Rusov&eacute; ut&iacute;kaj&iacute; a jejich zbraně jsou na &uacute;rovni lovců mamutů. Mimochodem, navzdory tvrzen&iacute; o &quot;proti&uacute;toc&iacute;ch&quot; Voldemort Zelenskij řekl pouze to, že ukrajinsk&eacute; s&iacute;ly &quot;drž&iacute; linii&quot;. Kdyby se měl č&iacute;m pochlubit, udělal by to. Takže jsou v prdeli i s celou ultra modern&iacute;, dokonalou, z&aacute;padn&iacute; technikou, žold&aacute;kama a nacistama.

Americké lietadlo hliadkovalo v Čiernom mori pred potopením „Moskvy“


Denník The Times potvrdil, že v blízkosti krížnika Moskva letelo lietadlo amerického letectva pred potopením
Americké prieskumné lietadlo Boeing P-8 Poseidon hliadkovalo v Čiernom mori krátko predtým, ako sa potopil ruský krížnik Moskva. Takéto predtým uvádzané údaje potvrdil denník The Times.


Podľa publikácie lietadlo amerického letectva preletelo ponad Čierne more 13. apríla, niekoľko hodín predtým, ako bola „Moskva“ vážne poškodená a čoskoro sa potopila. P-8 s kódom AE681B údajne vzlietol z americkej námornej leteckej stanice na Sicílii a popoludní dorazil na rumunské pobrežie Čierneho mora. O 16:27 moskovského času zmizol z radaru v oblasti rumunského mesta Valja Nukarilor, ktoré je asi 30 kilometrov od pozemnej hranice s Ukrajinou. The Times poznamenáva, že lietadlo s najväčšou pravdepodobnosťou deaktivovalo svoj transpondér, ktorý sleduje jeho polohu. V tom momente klesol z výšky deväť kilometrov na 3,5 kilometra.


Lietadlo nebolo sledované počas nasledujúcich takmer troch hodín. Na radare sa znova objavil o 19:23 v tej istej oblasti, kde ho predtým videli. Po 19 minútach P-8 opäť zmizla a po 42 minútach sa opäť objavila pri rumunskom meste Abrud, odkiaľ odletela späť na základňu. Čoskoro boli prijaté prvé správy o škodách na Moskve, uvádza britská publikácia.


Je tiež potrebné poznamenať, že radar Boeing P-8 Poseidon má dosah detekcie až 350 kilometrov a lietadlo v ten deň bolo videné najmenej 160 kilometrov od krížnika ruského námorníctva.


14 apríla bolo hlásené, že pri krížniku Moskva bolo spozorované prieskumné lietadlo Boeing P-8A Poseidon. Bolo spresnené, že bol zaznamenaný asi 70 kilometrov od krížnika.


Večer 13. apríla bol ohlásený požiar v dôsledku výbuchu munície na lodi. Na druhý deň ruské ministerstvo obrany oznámilo, že krížnik Moskva sa potopil pri vlečení v búrke.


Posádku krížnika Moskva podľa ministerstva obrany previezli do Sevastopolu.https://lenta.ru/news/2022/04/20/poseidon/


Americk&eacute; lietadlo hliadkovalo v Čiernom mori pred potopen&iacute;m &bdquo;Moskvy&ldquo; ==================================================================== Denn&iacute;k The Times potvrdil, že v bl&iacute;zkosti kr&iacute;žnika Moskva letelo lietadlo americk&eacute;ho letectva pred potopen&iacute;m Americk&eacute; prieskumn&eacute; lietadlo Boeing P-8 Poseidon hliadkovalo v Čiernom mori kr&aacute;tko predt&yacute;m, ako sa potopil rusk&yacute; kr&iacute;žnik Moskva. Tak&eacute;to predt&yacute;m uv&aacute;dzan&eacute; &uacute;daje potvrdil denn&iacute;k The Times. Podľa publik&aacute;cie lietadlo americk&eacute;ho letectva preletelo ponad Čierne more 13. apr&iacute;la, niekoľko hod&iacute;n predt&yacute;m, ako bola &bdquo;Moskva&ldquo; v&aacute;žne po&scaron;koden&aacute; a čoskoro sa potopila. P-8 s k&oacute;dom AE681B &uacute;dajne vzlietol z americkej n&aacute;mornej leteckej stanice na Sic&iacute;lii a popoludn&iacute; dorazil na rumunsk&eacute; pobrežie Čierneho mora. O 16:27 moskovsk&eacute;ho času zmizol z radaru v oblasti rumunsk&eacute;ho mesta Valja Nukarilor, ktor&eacute; je asi 30 kilometrov od pozemnej hranice s Ukrajinou. The Times poznamen&aacute;va, že lietadlo s najv&auml;č&scaron;ou pravdepodobnosťou deaktivovalo svoj transpond&eacute;r, ktor&yacute; sleduje jeho polohu. V tom momente klesol z v&yacute;&scaron;ky dev&auml;ť kilometrov na 3,5 kilometra. Lietadlo nebolo sledovan&eacute; počas nasleduj&uacute;cich takmer troch hod&iacute;n. Na radare sa znova objavil o 19:23 v tej istej oblasti, kde ho predt&yacute;m videli. Po 19 min&uacute;tach P-8 op&auml;ť zmizla a po 42 min&uacute;tach sa op&auml;ť objavila pri rumunskom meste Abrud, odkiaľ odletela sp&auml;ť na z&aacute;kladňu. Čoskoro boli prijat&eacute; prv&eacute; spr&aacute;vy o &scaron;kod&aacute;ch na Moskve, uv&aacute;dza britsk&aacute; publik&aacute;cia. Je tiež potrebn&eacute; poznamenať, že radar Boeing P-8 Poseidon m&aacute; dosah detekcie až 350 kilometrov a lietadlo v ten deň bolo viden&eacute; najmenej 160 kilometrov od kr&iacute;žnika rusk&eacute;ho n&aacute;morn&iacute;ctva. 14 apr&iacute;la bolo hl&aacute;sen&eacute;, že pri kr&iacute;žniku Moskva bolo spozorovan&eacute; prieskumn&eacute; lietadlo Boeing P-8A Poseidon. Bolo spresnen&eacute;, že bol zaznamenan&yacute; asi 70 kilometrov od kr&iacute;žnika. Večer 13. apr&iacute;la bol ohl&aacute;sen&yacute; požiar v d&ocirc;sledku v&yacute;buchu mun&iacute;cie na lodi. Na druh&yacute; deň rusk&eacute; ministerstvo obrany ozn&aacute;milo, že kr&iacute;žnik Moskva sa potopil pri vlečen&iacute; v b&uacute;rke. Pos&aacute;dku kr&iacute;žnika Moskva podľa ministerstva obrany previezli do Sevastopolu.https://lenta.ru/news/2022/04/20/poseidon/

Potopení křižníku Moskva


Informovaný kapitán druhé hodnosti říká, který si přál zůstat v anonymitě"


Křižník Moskva zahynul v nerovném boji. Jeho posádka prokázala skutečné hrdinství.


V noci na 14. dubna byl silami Ozbrojených sil Ukrajiny zasazen masivní raketový a letecký úder (MRAU) na křižník Moskva. Útok naplánovali a koordinovali specialisté NATO sídlící v Oděse. Místo a čas útoku na Moskvu byly vybrány záměrně, když se v oblasti u křižníku nacházely neutrální obchodní lodě, které neumožňovaly veliteli Moskvy použít k odražení útoku celou škálu zbraní.


Na loď, jak je již na Ukrajině zvykem, stříleli po všem, co bylo připraveno ke střelbě na hladinový cíl. Podle potvrzených informací byla MRAU způsobena střelami Kh-35 z taktických bombardérů Su-24 Ozbrojených sil Ukrajiny a pobřežního raketového systému RK-360MTs Neptun. Cílové označení bylo dáno bezpilotním průzkumným letounem NATO Global Hawk, bezpilotní letouny Bayraktar TB-2 provedly rušivý úder.


Loď byla posledních pár dní bedlivě sledována, soustředěny síly, zpracovány všechny možnosti pro úder. V důsledku toho bylo v noci z 13. na 14. dubna odpáleno 22 leteckých a pobřežních protilodních střel na křižník Moskva. Odpalovací pozice pobřežních komplexů se nacházely podél pobřeží od Černomorska po Očakov, spojka bombardérů pocházela z Krymu.


Během protiraketové bitvy se posádce křižníku podařilo odrazit raketový úder a zničit 20 z 22 útočících raket, 2 bezpilotní letouny Bayraktar TB-2 a 1 Su-24.


Při odrážení zásahu raketou fungovaly systémy protivzdušné obrany S-300F Fort a Osa-M perfektně.Přímo k lodi dokázaly prorazit pouze 3 protilodní střely Neptun a velitel stál před těžkou volbou.Aplikujte PK- 2, PK-10, která by zakryla Moskvu oblakem plev, ale pak by rakety mířily na neutrální obchodní lodě.


Moskva se neskrývala a střelám se setkala s dělostřeleckou palbou. 1 střela byla sestřelena, 2 zasáhly křižník na levé straně, začala masivní palba, která vedla k částečné detonaci dělostřelecké munice a porušení těsnosti trupu. Křižník se začal potápět, ale dokázal samostatně dosáhnout pobřeží Krymu. Po vyčerpání všech prostředků boje o přežití křižníku velitel nařídil posádce opustit loď.


Během bitvy a boje o poškození jednala posádka, jak se na posádku vlajkové lodi sluší, koordinovaně a v nerovném boji prokázala hrdinství a odvahu.


Proč jsou před námi detaily této noci skryty, není jasné.


Analytici NATO jsou stále v šoku z toho, jak se jedna z nejstarších lodí Černomořské flotily projevila v raketové bitvě. Všichni jsme viděli prohlášení Pentagonu, že loď po bitvě nezávisle ustoupila na pobřeží Krymu. Moskva sama odrazila útok, který podle standardů NATO může úspěšně odrazit pouze taktická skupina lodí.


Hájit Zelenského a jeho americké přátele nemá smysl.


Loď hrdinně zemřela v bitvě, každý člen posádky je hrdina.


https://vk.com/wall-30211650_321207


Potopen&iacute; křižn&iacute;ku Moskva Informovan&yacute; kapit&aacute;n druh&eacute; hodnosti ř&iacute;k&aacute;, kter&yacute; si př&aacute;l zůstat v anonymitě&quot; Křižn&iacute;k Moskva zahynul v nerovn&eacute;m boji. Jeho pos&aacute;dka prok&aacute;zala skutečn&eacute; hrdinstv&iacute;. V noci na 14. dubna byl silami Ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny zasazen masivn&iacute; raketov&yacute; a leteck&yacute; &uacute;der (MRAU) na křižn&iacute;k Moskva. &Uacute;tok napl&aacute;novali a koordinovali specialist&eacute; NATO s&iacute;dl&iacute;c&iacute; v Oděse. M&iacute;sto a čas &uacute;toku na Moskvu byly vybr&aacute;ny z&aacute;měrně, když se v oblasti u křižn&iacute;ku nach&aacute;zely neutr&aacute;ln&iacute; obchodn&iacute; lodě, kter&eacute; neumožňovaly veliteli Moskvy použ&iacute;t k odražen&iacute; &uacute;toku celou &scaron;k&aacute;lu zbran&iacute;. Na loď, jak je již na Ukrajině zvykem, stř&iacute;leli po v&scaron;em, co bylo připraveno ke střelbě na hladinov&yacute; c&iacute;l. Podle potvrzen&yacute;ch informac&iacute; byla MRAU způsobena střelami Kh-35 z taktick&yacute;ch bombard&eacute;rů Su-24 Ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny a pobřežn&iacute;ho raketov&eacute;ho syst&eacute;mu RK-360MTs Neptun. C&iacute;lov&eacute; označen&iacute; bylo d&aacute;no bezpilotn&iacute;m průzkumn&yacute;m letounem NATO Global Hawk, bezpilotn&iacute; letouny Bayraktar TB-2 provedly ru&scaron;iv&yacute; &uacute;der. Loď byla posledn&iacute;ch p&aacute;r dn&iacute; bedlivě sledov&aacute;na, soustředěny s&iacute;ly, zpracov&aacute;ny v&scaron;echny možnosti pro &uacute;der. V důsledku toho bylo v noci z 13. na 14. dubna odp&aacute;leno 22 leteck&yacute;ch a pobřežn&iacute;ch protilodn&iacute;ch střel na křižn&iacute;k Moskva. Odpalovac&iacute; pozice pobřežn&iacute;ch komplexů se nach&aacute;zely pod&eacute;l pobřež&iacute; od Černomorska po Očakov, spojka bombard&eacute;rů poch&aacute;zela z Krymu. Během protiraketov&eacute; bitvy se pos&aacute;dce křižn&iacute;ku podařilo odrazit raketov&yacute; &uacute;der a zničit 20 z 22 &uacute;toč&iacute;c&iacute;ch raket, 2 bezpilotn&iacute; letouny Bayraktar TB-2 a 1 Su-24. Při odr&aacute;žen&iacute; z&aacute;sahu raketou fungovaly syst&eacute;my protivzdu&scaron;n&eacute; obrany S-300F Fort a Osa-M perfektně.Př&iacute;mo k lodi dok&aacute;zaly prorazit pouze 3 protilodn&iacute; střely Neptun a velitel st&aacute;l před těžkou volbou.Aplikujte PK- 2, PK-10, kter&aacute; by zakryla Moskvu oblakem plev, ale pak by rakety m&iacute;řily na neutr&aacute;ln&iacute; obchodn&iacute; lodě. Moskva se neskr&yacute;vala a střel&aacute;m se setkala s dělostřeleckou palbou. 1 střela byla sestřelena, 2 zas&aacute;hly křižn&iacute;k na lev&eacute; straně, začala masivn&iacute; palba, kter&aacute; vedla k č&aacute;stečn&eacute; detonaci dělostřeleck&eacute; munice a poru&scaron;en&iacute; těsnosti trupu. Křižn&iacute;k se začal pot&aacute;pět, ale dok&aacute;zal samostatně dos&aacute;hnout pobřež&iacute; Krymu. Po vyčerp&aacute;n&iacute; v&scaron;ech prostředků boje o přežit&iacute; křižn&iacute;ku velitel nař&iacute;dil pos&aacute;dce opustit loď. Během bitvy a boje o po&scaron;kozen&iacute; jednala pos&aacute;dka, jak se na pos&aacute;dku vlajkov&eacute; lodi slu&scaron;&iacute;, koordinovaně a v nerovn&eacute;m boji prok&aacute;zala hrdinstv&iacute; a odvahu. Proč jsou před n&aacute;mi detaily t&eacute;to noci skryty, nen&iacute; jasn&eacute;. Analytici NATO jsou st&aacute;le v &scaron;oku z toho, jak se jedna z nejstar&scaron;&iacute;ch lod&iacute; Černomořsk&eacute; flotily projevila v raketov&eacute; bitvě. V&scaron;ichni jsme viděli prohl&aacute;&scaron;en&iacute; Pentagonu, že loď po bitvě nez&aacute;visle ustoupila na pobřež&iacute; Krymu. Moskva sama odrazila &uacute;tok, kter&yacute; podle standardů NATO může &uacute;spě&scaron;ně odrazit pouze taktick&aacute; skupina lod&iacute;. H&aacute;jit Zelensk&eacute;ho a jeho americk&eacute; př&aacute;tele nem&aacute; smysl. Loď hrdinně zemřela v bitvě, každ&yacute; člen pos&aacute;dky je hrdina. https://vk.com/wall-30211650_321207

Další intelektuální cvičení?


Prečo?


[quote=&quot;pid:68584, uid:9&quot;]Dal&scaron;&iacute; intelektu&aacute;ln&iacute; cvičen&iacute;?[/quote] Prečo?

Zacharovová řekla, že Moskva postrádá důvěru v kyjevské vyjednavače


Způsob, jakým vyjednavači z Kyjeva mění svůj postoj a vztah k samotnému vyjednávání, hovoří o naprosté nesamostatnosti režimu, uvedla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová.

Rusko ztratilo důvěru v ukrajinské vyjednavače, řekla mluvčí ministerstva zahraničí Maria Zacharovová v rozhovoru pro televizní kanál Russia 24, vysílání je dostupné na stránce VKontakte.


„Tady to není jako „důvěřuj a prověřuj“ – tady je to jen „ověřuj“, protože těmto lidem už dlouho nedůvěřuje,“ komentovala proces vyjednávání mezi Ruskem a Ukrajinou.


Podle ní to byl Kyjev, kdo požádal Moskvu o jednání. „Ze strany úřadu muže, který si říká prezident Ukrajiny a je obdařen patřičnými pravomocemi, byla vznesena žádost o jednání. Rusko tuto žádost neodmítlo,“ řekla Zacharovová.


Dále podle ní začal „cirkus“ ze strany „kyjevského režimu“. „Přijdou, pak nepřijdou, pak se zúčastní, pak se nezúčastní, pak den předtím řeknou věci, které jsou v rozporu s výsledky předchozího dne jednání, pak změní postoj,“ řekl oficiální zástupce ministerstvo zahraničí popsalo dojem Moskvy. Rusko bylo podle ní na takový vývoj událostí připraveno, protože „přesně takto“ byly vybudovány všechny dosavadní kontakty s Ukrajinou, včetně jednání v rámci minských dohod.


„Klasické schéma, které říká, že režim není nezávislý, jeho představitelé jsou kontrolováni. A druhá je, že jednání jsou využívána jako rozptýlení,“ řekla.


Podle oficiálního zástupce ministerstva zahraničí také o Zelenského nezávislosti „není nutné hovořit ani nyní, ani dříve“. „Za ním jsou jeho kurátoři. Především je to Washington a další struktury NATO, které tak či onak řídí tento proces již mnoho let, takže mluvit a diskutovat o Zelenského prohlášení je kontraproduktivní,“ domnívá se Zacharová.


Ruský prezident Vladimir Putin oznámil 24. února zahájení speciální vojenské operace na Ukrajině s cílem „demilitarizovat“ a „denacifikovat“ zemi a chránit obyvatelstvo Donbasu před „genocidou ze strany kyjevského režimu“. Jednání o řešení konfliktu probíhají od 27. února, strany se několikrát setkaly tváří v tvář, poslední se uskutečnilo 29. března v Istanbulu za účasti šéfů zahraničních agentur Ruska, Ukrajiny a Krocan. Poté se strany vrátily ke konzultacím prostřednictvím videokonference.


Podle ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova se Kyjev počátkem dubna po zveřejnění materiálů z Buči pokusil jednání přerušit a také předal Moskvě nový návrh mírové dohody, který se liší od toho, který byl předložen v Istanbulu.


„V tom istanbulském dokumentu Ukrajinci jasně uvedli, že budoucí bezpečnostní záruky pro Ukrajinu se nevztahují na Krym a Sevastopol. Ve včerejším návrhu toto jasné prohlášení chybí, místo něj jsou navrženy vágní formulace o nějaké účinné kontrole, navíc od 23. února,“ řekl tehdy Lavrov.


O tom, že se jednání s Ukrajinou vrátila do slepé uličky, hovořil i ruský prezident Vladimir Putin . Zacharovová 13. dubna oznámila , že delegace Ruska a Ukrajiny stále vyjednávají o řešení situace v online formátu, nicméně podle ní se zástupci Kyjeva snaží proces vyjednávání zdržovat a nedospět k dohodě.


Podle ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského přestane Kyjev vyjednávat s Moskvou, pokud bude zničena zbývající armáda v Mariupolu.
https://www.rbc.ru/politics/20/04/2022/625fcc0f9a794701429f860f?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Zacharovov&aacute; řekla, že Moskva postr&aacute;d&aacute; důvěru v kyjevsk&eacute; vyjednavače** **Způsob, jak&yacute;m vyjednavači z Kyjeva měn&iacute; svůj postoj a vztah k samotn&eacute;mu vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute;, hovoř&iacute; o naprost&eacute; nesamostatnosti režimu, uvedla mluvč&iacute; ministerstva zahranič&iacute; Maria Zacharovov&aacute;. ** Rusko ztratilo důvěru v ukrajinsk&eacute; vyjednavače, řekla mluvč&iacute; ministerstva zahranič&iacute; Maria Zacharovov&aacute; v rozhovoru pro televizn&iacute; kan&aacute;l Russia 24, vys&iacute;l&aacute;n&iacute; je dostupn&eacute; na str&aacute;nce VKontakte. &bdquo;Tady to nen&iacute; jako &bdquo;důvěřuj a prověřuj&ldquo; &ndash; tady je to jen &bdquo;ověřuj&ldquo;, protože těmto lidem už dlouho nedůvěřuje,&ldquo; komentovala proces vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute; mezi Ruskem a Ukrajinou. Podle n&iacute; to byl Kyjev, kdo pož&aacute;dal Moskvu o jedn&aacute;n&iacute;. &bdquo;Ze strany &uacute;řadu muže, kter&yacute; si ř&iacute;k&aacute; prezident Ukrajiny a je obdařen patřičn&yacute;mi pravomocemi, byla vznesena ž&aacute;dost o jedn&aacute;n&iacute;. Rusko tuto ž&aacute;dost neodm&iacute;tlo,&ldquo; řekla Zacharovov&aacute;. D&aacute;le podle n&iacute; začal &bdquo;cirkus&ldquo; ze strany &bdquo;kyjevsk&eacute;ho režimu&ldquo;. &bdquo;Přijdou, pak nepřijdou, pak se z&uacute;častn&iacute;, pak se nez&uacute;častn&iacute;, pak den předt&iacute;m řeknou věci, kter&eacute; jsou v rozporu s v&yacute;sledky předchoz&iacute;ho dne jedn&aacute;n&iacute;, pak změn&iacute; postoj,&ldquo; řekl ofici&aacute;ln&iacute; z&aacute;stupce ministerstvo zahranič&iacute; popsalo dojem Moskvy. Rusko bylo podle n&iacute; na takov&yacute; v&yacute;voj ud&aacute;lost&iacute; připraveno, protože &bdquo;přesně takto&ldquo; byly vybudov&aacute;ny v&scaron;echny dosavadn&iacute; kontakty s Ukrajinou, včetně jedn&aacute;n&iacute; v r&aacute;mci minsk&yacute;ch dohod. &bdquo;Klasick&eacute; sch&eacute;ma, kter&eacute; ř&iacute;k&aacute;, že režim nen&iacute; nez&aacute;visl&yacute;, jeho představitel&eacute; jsou kontrolov&aacute;ni. A druh&aacute; je, že jedn&aacute;n&iacute; jsou využ&iacute;v&aacute;na jako rozpt&yacute;len&iacute;,&ldquo; řekla. Podle ofici&aacute;ln&iacute;ho z&aacute;stupce ministerstva zahranič&iacute; tak&eacute; o Zelensk&eacute;ho nez&aacute;vislosti &bdquo;nen&iacute; nutn&eacute; hovořit ani nyn&iacute;, ani dř&iacute;ve&ldquo;. &bdquo;Za n&iacute;m jsou jeho kur&aacute;toři. Předev&scaron;&iacute;m je to Washington a dal&scaron;&iacute; struktury NATO, kter&eacute; tak či onak ř&iacute;d&iacute; tento proces již mnoho let, takže mluvit a diskutovat o Zelensk&eacute;ho prohl&aacute;&scaron;en&iacute; je kontraproduktivn&iacute;,&ldquo; domn&iacute;v&aacute; se Zacharov&aacute;. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin ozn&aacute;mil 24. &uacute;nora zah&aacute;jen&iacute; speci&aacute;ln&iacute; vojensk&eacute; operace na Ukrajině s c&iacute;lem &bdquo;demilitarizovat&ldquo; a &bdquo;denacifikovat&ldquo; zemi a chr&aacute;nit obyvatelstvo Donbasu před &bdquo;genocidou ze strany kyjevsk&eacute;ho režimu&ldquo;. Jedn&aacute;n&iacute; o ře&scaron;en&iacute; konfliktu prob&iacute;haj&iacute; od 27. &uacute;nora, strany se několikr&aacute;t setkaly tv&aacute;ř&iacute; v tv&aacute;ř, posledn&iacute; se uskutečnilo 29. března v Istanbulu za &uacute;časti &scaron;&eacute;fů zahraničn&iacute;ch agentur Ruska, Ukrajiny a Krocan. Pot&eacute; se strany vr&aacute;tily ke konzultac&iacute;m prostřednictv&iacute;m videokonference. Podle rusk&eacute;ho ministra zahranič&iacute; Sergeje Lavrova se Kyjev poč&aacute;tkem dubna po zveřejněn&iacute; materi&aacute;lů z Buči pokusil jedn&aacute;n&iacute; přeru&scaron;it a tak&eacute; předal Moskvě nov&yacute; n&aacute;vrh m&iacute;rov&eacute; dohody, kter&yacute; se li&scaron;&iacute; od toho, kter&yacute; byl předložen v Istanbulu. &bdquo;V tom istanbulsk&eacute;m dokumentu Ukrajinci jasně uvedli, že budouc&iacute; bezpečnostn&iacute; z&aacute;ruky pro Ukrajinu se nevztahuj&iacute; na Krym a Sevastopol. Ve včerej&scaron;&iacute;m n&aacute;vrhu toto jasn&eacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; chyb&iacute;, m&iacute;sto něj jsou navrženy v&aacute;gn&iacute; formulace o nějak&eacute; &uacute;činn&eacute; kontrole, nav&iacute;c od 23. &uacute;nora,&ldquo; řekl tehdy Lavrov. O tom, že se jedn&aacute;n&iacute; s Ukrajinou vr&aacute;tila do slep&eacute; uličky, hovořil i rusk&yacute; prezident Vladimir Putin . Zacharovov&aacute; 13. dubna ozn&aacute;mila , že delegace Ruska a Ukrajiny st&aacute;le vyjedn&aacute;vaj&iacute; o ře&scaron;en&iacute; situace v online form&aacute;tu, nicm&eacute;ně podle n&iacute; se z&aacute;stupci Kyjeva snaž&iacute; proces vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute; zdržovat a nedospět k dohodě. Podle ukrajinsk&eacute;ho prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho přestane Kyjev vyjedn&aacute;vat s Moskvou, pokud bude zničena zb&yacute;vaj&iacute;c&iacute; arm&aacute;da v Mariupolu. https://www.rbc.ru/politics/20/04/2022/625fcc0f9a794701429f860f?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop

Během bitvy a boje o poškození jednala posádka, jak se na posádku vlajkové lodi sluší, koordinovaně a v nerovném boji prokázala hrdinství a odvahu.


Proč jsou před námi detaily této noci skryty, není jasné.


Asi proto, že by následovala otázka, jak mohlo velení připustit, že byl křižník vystaven do tak nebezpečné pozice? Hlupáci nebo zrádci?


[quote=&quot;pid:68581, uid:290&quot;]Během bitvy a boje o po&scaron;kozen&iacute; jednala pos&aacute;dka, jak se na pos&aacute;dku vlajkov&eacute; lodi slu&scaron;&iacute;, koordinovaně a v nerovn&eacute;m boji prok&aacute;zala hrdinstv&iacute; a odvahu. Proč jsou před n&aacute;mi detaily t&eacute;to noci skryty, nen&iacute; jasn&eacute;.[/quote] Asi proto, že by n&aacute;sledovala ot&aacute;zka, jak mohlo velen&iacute; připustit, že byl křižn&iacute;k vystaven do tak nebezpečn&eacute; pozice? Hlup&aacute;ci nebo zr&aacute;dci?

Česká republika sa dobrovoľne prihlásila do opravy ukrajinskej techniky, České ministerstvo obrany poskytne zbrojárske závody na opravu ukrajinskej techniky Ministerstvo obrany ČR oznámilo, že české zbrojovky začnú s opravou techniky Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) poškodenej v bojoch. Informuje o tom agentúra TASS.

Další připravené fiasko a divadlo, která postupně zlomí vaz současným vládním fašistickým strukturám v ČR. Dělají vše proti zájmům českého obyvatelstva, protože to je jejich zadání. Hra pokračuje .... https://www.volimcesko.cz/horka-faze-prestavby-evropy/


[quote=&quot;pid:68510, uid:12&quot;]Česk&aacute; republika sa dobrovoľne prihl&aacute;sila do opravy ukrajinskej techniky, Česk&eacute; ministerstvo obrany poskytne zbroj&aacute;rske z&aacute;vody na opravu ukrajinskej techniky Ministerstvo obrany ČR ozn&aacute;milo, že česk&eacute; zbrojovky začn&uacute; s opravou techniky Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ukrajiny (AFU) po&scaron;kodenej v bojoch. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS.[/quote] Dal&scaron;&iacute; připraven&eacute; fiasko a divadlo, kter&aacute; postupně zlom&iacute; vaz současn&yacute;m vl&aacute;dn&iacute;m fa&scaron;istick&yacute;m struktur&aacute;m v ČR. Dělaj&iacute; v&scaron;e proti z&aacute;jmům česk&eacute;ho obyvatelstva, protože to je jejich zad&aacute;n&iacute;. Hra pokračuje .... https://www.volimcesko.cz/horka-faze-prestavby-evropy/

@dusan

Jde o to, že jestli se chci orientovat v situaci a vyznat se v řízení, je nutné poznat, kdy mě kdo tahá za nos a umět rozlišit, jaká informace je určena jaké cílové skupině a jaká je její výpovědní hodnota. Proto je důležité umět domýšlet důsledky a od toho si vydedukovat co jak a k čemu. Bez ohledu, která strana informaci zveřejňuje. Jen tak lze žít v realitě a ne v metrixu. Je třeba umět rozlišit relevantní informaci od propagandy.


Předešlý příspěvek od přispěvatele Xyht byl taky ohledně potopení křižníku Moskva (nebyl jeho autorem, jen jej předával dál) a vyplývalo z něj, že si veškeré obranné systémy a veškeré prostředky monitorovaní bojiště včetně posádky a zodpovědných osob museli vzít půl dne volno, jinak se nemohlo stát, co se stalo. Článek ze všeho obvinil NATO (nezastávám se) ale oddychl si, že se nejedná o diverzi. Pokud se to ale někdo pokusil domyslet do důsledku tak to buď byla jedna obrovská diverze a nebo se námořnictvo prostě potřebovalo křižníku zbavit.


Tenhle druhý článek se už alespoň pokouší zachovat křižníku tvář, ikdyž ignoruje některé technikálie - např. SU-24 není schopen nést střely kh-35.


Vzhledem k tomu jak málo informací je o tom, co se stalo a jak rychle to utichlo. Nemyslím, že lze dostat relevantní informaci, krom základní premisy, že lodi něco prorazilo trup, v důsledku čehož došlo k požáru a pozdějšímu potopení.


@dusan Jde o to, že jestli se chci orientovat v situaci a vyznat se v ř&iacute;zen&iacute;, je nutn&eacute; poznat, kdy mě kdo tah&aacute; za nos a umět rozli&scaron;it, jak&aacute; informace je určena jak&eacute; c&iacute;lov&eacute; skupině a jak&aacute; je jej&iacute; v&yacute;povědn&iacute; hodnota. Proto je důležit&eacute; umět dom&yacute;&scaron;let důsledky a od toho si vydedukovat co jak a k čemu. Bez ohledu, kter&aacute; strana informaci zveřejňuje. Jen tak lze ž&iacute;t v realitě a ne v metrixu. Je třeba umět rozli&scaron;it relevantn&iacute; informaci od propagandy. Přede&scaron;l&yacute; př&iacute;spěvek od přispěvatele Xyht byl taky ohledně potopen&iacute; křižn&iacute;ku Moskva (nebyl jeho autorem, jen jej před&aacute;val d&aacute;l) a vypl&yacute;valo z něj, že si ve&scaron;ker&eacute; obrann&eacute; syst&eacute;my a ve&scaron;ker&eacute; prostředky monitorovan&iacute; boji&scaron;tě včetně pos&aacute;dky a zodpovědn&yacute;ch osob museli vz&iacute;t půl dne volno, jinak se nemohlo st&aacute;t, co se stalo. Čl&aacute;nek ze v&scaron;eho obvinil NATO (nezast&aacute;v&aacute;m se) ale oddychl si, že se nejedn&aacute; o diverzi. Pokud se to ale někdo pokusil domyslet do důsledku tak to buď byla jedna obrovsk&aacute; diverze a nebo se n&aacute;mořnictvo prostě potřebovalo křižn&iacute;ku zbavit. Tenhle druh&yacute; čl&aacute;nek se už alespoň pokou&scaron;&iacute; zachovat křižn&iacute;ku tv&aacute;ř, ikdyž ignoruje někter&eacute; technik&aacute;lie - např. SU-24 nen&iacute; schopen n&eacute;st střely kh-35. Vzhledem k tomu jak m&aacute;lo informac&iacute; je o tom, co se stalo a jak rychle to utichlo. Nemysl&iacute;m, že lze dostat relevantn&iacute; informaci, krom z&aacute;kladn&iacute; premisy, že lodi něco prorazilo trup, v důsledku čehož do&scaron;lo k pož&aacute;ru a pozděj&scaron;&iacute;mu potopen&iacute;.

Dodám ještě, že vzhledem k dnešní technice sdílení informace, kdy se sdílejí videa z bojů v reálném čase (viz. například zásahy kalibrů na Ukrajině, funkce PVO, atp, atp...) by taková brutální řež, mezi PVO křižníku Moskva a 22 protilodními střelami těžko unikla pozornosti. Stopy po odpalech by byly vidět z dálky. Nemluvě o území z něhož musely být odpáleny aby na křižník dosáhly.


Dod&aacute;m je&scaron;tě, že vzhledem k dne&scaron;n&iacute; technice sd&iacute;len&iacute; informace, kdy se sd&iacute;lej&iacute; videa z bojů v re&aacute;ln&eacute;m čase (viz. např&iacute;klad z&aacute;sahy kalibrů na Ukrajině, funkce PVO, atp, atp...) by takov&aacute; brut&aacute;ln&iacute; řež, mezi PVO křižn&iacute;ku Moskva a 22 protilodn&iacute;mi střelami těžko unikla pozornosti. Stopy po odpalech by byly vidět z d&aacute;lky. Nemluvě o &uacute;zem&iacute; z něhož musely b&yacute;t odp&aacute;leny aby na křižn&iacute;k dos&aacute;hly.
  • Johnson vyzval, aby s britskými väzňami v Mariupole zaobchádzal milosrdne. Britský premiér Johnson vyzval Rusko, aby prejavilo milosť väzňom v Mariupole. Britský premiér Boris Johnson naliehal na ruské úrady, aby sa k britským väzňom v Mariupole správali milosrdne, nehovoril však o ich možnej výmene. Informuje o tom agentúra TASS.Dvaja britskí väzni - Sean Pinner a Aiden Eslin - požiadali 18. apríla Johnsona, aby ich vymenil za šéfa politickej rady ukrajinskej strany "Opozičná platforma - za život" Viktora Medvedčuka, ktorý bol zadržaný na Ukrajine. Pinner povedal, že ak britskému premiérovi skutočne záleží na spoluobčanoch, vyvinie tlak na ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.Člen Snemovne lordov Peter Ricketts zase hovoril o probléme britskej vlády kvôli zajatým Britom. Ponuka na ich výmenu za Medvedčuka sa podľa neho stala pre Londýn vážnou dilemou. https://lenta.ru/news/2022/04/20/showmercy/

    - Londýnsky súd vydal príkaz na vydanie Assangea do USA. Londýnsky súd vydal príkaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do USA. Westminsterský magistrátny súd v Londýne vydal príkaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov. Informuje o tom agentúra TASS s odvolaním sa na vyhlásenie súdu.Assange je obvinený zo zločinov súvisiacich s prezrádzaním utajovaných skutočností. Hrozí mu 175 rokov väzenia, prípadom jeho vydania do USA sa ujme šéfka britského ministerstva vnútra Priti Patel. Ochrana zakladateľa WikiLeaks sa však môže odvolať na High Court of London v prípade, že sa ho Patel predsa len rozhodne vydať. Najvyšší súd Anglicka a Walesu povolil Assangeovo vydanie do Spojených štátov 10. decembra 2021. Súd vyhovel žiadosti o odvolanie Washingtonu, ktorý sa snažil napadnúť minulé rozhodnutie o zákaze vydávania. Assange sám podal návrh na odvolanie proti rozhodnutiu vydávacieho súdu. V októbri 2016, krátko pred prezidentskými voľbami v USA, WikiLeaks zverejnil korešpondenciu Johna Podestu, predsedu kampane demokratickej prezidentskej kandidátky Hillary Clintonovej. Listy sa týkali otázok jadrovej energie, ako aj darov Clintonovej nadácii z baníctva. Americké ministerstvo spravodlivosti podalo v máji 2019 proti Assangeovi 17 obvinení, ďalšie pridalo neskôr.Assangeovo vydanie do Spojených štátov bolo hodnotené ako "rozsudok smrti". Šéfredaktor Wikileaks Hrafnsson označil vydanie do USA za rozsudok smrti pre Assangea Rozhodnutie britského súdu vydať zatykač na vydanie Juliana Assangea do Spojených štátov bude pre neho rozsudkom smrti. Šéfredaktorka Wikileaks Kristinn Hrafnssonová teda zhodnotila verdikt londýnskeho súdu nad zakladateľom organizácie, uvádza RIA Novosti. „Pred šestnástimi mesiacmi tento súd rozhodol, že Assangeovo vydanie by predstavovalo hrozbu pre jeho život, že by sa rovnalo rozsudku smrti. Teraz tento súd rozhodol o vynesení tohto rozsudku smrti. Toto sa tu dnes stalo,“ povedal Hrafnsson novinárom. Ešte predtým vydal Westminsterský magistrátny súd v Londýne príkaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov. Je obvinený z trestných činov súvisiacich s prezrádzaním utajovaných skutočností. Assangeovi hrozí 175 rokov väzenia.https://lenta.ru/news/2022/04/20/assange/ a https://lenta.ru/news/2022/04/20/court/


- **Johnson vyzval, aby s britsk&yacute;mi v&auml;zňami v Mariupole zaobch&aacute;dzal milosrd**ne. Britsk&yacute; premi&eacute;r Johnson vyzval Rusko, aby prejavilo milosť v&auml;zňom v Mariupole. Britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson naliehal na rusk&eacute; &uacute;rady, aby sa k britsk&yacute;m v&auml;zňom v Mariupole spr&aacute;vali milosrdne, nehovoril v&scaron;ak o ich možnej v&yacute;mene. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS.Dvaja britsk&iacute; v&auml;zni - Sean Pinner a Aiden Eslin - požiadali 18. apr&iacute;la Johnsona, aby ich vymenil za &scaron;&eacute;fa politickej rady ukrajinskej strany &quot;Opozičn&aacute; platforma - za život&quot; Viktora Medvedčuka, ktor&yacute; bol zadržan&yacute; na Ukrajine. Pinner povedal, že ak britsk&eacute;mu premi&eacute;rovi skutočne z&aacute;lež&iacute; na spoluobčanoch, vyvinie tlak na ukrajinsk&eacute;ho prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho. Člen Snemovne lordov Peter Ricketts zase hovoril o probl&eacute;me britskej vl&aacute;dy kv&ocirc;li zajat&yacute;m Britom. Ponuka na ich v&yacute;menu za Medvedčuka sa podľa neho stala pre Lond&yacute;n v&aacute;žnou dilemou. https://lenta.ru/news/2022/04/20/showmercy/ -** Lond&yacute;nsky s&uacute;d vydal pr&iacute;kaz na vydanie Assangea do USA**. Lond&yacute;nsky s&uacute;d vydal pr&iacute;kaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do USA. Westminstersk&yacute; magistr&aacute;tny s&uacute;d v Lond&yacute;ne vydal pr&iacute;kaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS s odvolan&iacute;m sa na vyhl&aacute;senie s&uacute;du. Assange je obvinen&yacute; zo zločinov s&uacute;visiacich s prezr&aacute;dzan&iacute;m utajovan&yacute;ch skutočnost&iacute;. Hroz&iacute; mu 175 rokov v&auml;zenia, pr&iacute;padom jeho vydania do USA sa ujme &scaron;&eacute;fka britsk&eacute;ho ministerstva vn&uacute;tra Priti Patel. Ochrana zakladateľa WikiLeaks sa v&scaron;ak m&ocirc;že odvolať na High Court of London v pr&iacute;pade, že sa ho Patel predsa len rozhodne vydať. Najvy&scaron;&scaron;&iacute; s&uacute;d Anglicka a Walesu povolil Assangeovo vydanie do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov 10. decembra 2021. S&uacute;d vyhovel žiadosti o odvolanie Washingtonu, ktor&yacute; sa snažil napadn&uacute;ť minul&eacute; rozhodnutie o z&aacute;kaze vyd&aacute;vania. Assange s&aacute;m podal n&aacute;vrh na odvolanie proti rozhodnutiu vyd&aacute;vacieho s&uacute;du. V okt&oacute;bri 2016, kr&aacute;tko pred prezidentsk&yacute;mi voľbami v USA, WikiLeaks zverejnil kore&scaron;pondenciu Johna Podestu, predsedu kampane demokratickej prezidentskej kandid&aacute;tky Hillary Clintonovej. Listy sa t&yacute;kali ot&aacute;zok jadrovej energie, ako aj darov Clintonovej nad&aacute;cii z ban&iacute;ctva. Americk&eacute; ministerstvo spravodlivosti podalo v m&aacute;ji 2019 proti Assangeovi 17 obvinen&iacute;, ďal&scaron;ie pridalo nesk&ocirc;r.Assangeovo vydanie do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov bolo hodnoten&eacute; ako &quot;rozsudok smrti&quot;. &Scaron;&eacute;fredaktor Wikileaks Hrafnsson označil vydanie do USA za rozsudok smrti pre Assangea Rozhodnutie britsk&eacute;ho s&uacute;du vydať zatykač na vydanie Juliana Assangea do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov bude pre neho rozsudkom smrti. &Scaron;&eacute;fredaktorka Wikileaks Kristinn Hrafnssonov&aacute; teda zhodnotila verdikt lond&yacute;nskeho s&uacute;du nad zakladateľom organiz&aacute;cie, uv&aacute;dza RIA Novosti. &bdquo;Pred &scaron;estn&aacute;stimi mesiacmi tento s&uacute;d rozhodol, že Assangeovo vydanie by predstavovalo hrozbu pre jeho život, že by sa rovnalo rozsudku smrti. Teraz tento s&uacute;d rozhodol o vynesen&iacute; tohto rozsudku smrti. Toto sa tu dnes stalo,&ldquo; povedal Hrafnsson novin&aacute;rom. E&scaron;te predt&yacute;m vydal Westminstersk&yacute; magistr&aacute;tny s&uacute;d v Lond&yacute;ne pr&iacute;kaz na vydanie zakladateľa WikiLeaks Juliana Assangea do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov. Je obvinen&yacute; z trestn&yacute;ch činov s&uacute;visiacich s prezr&aacute;dzan&iacute;m utajovan&yacute;ch skutočnost&iacute;. Assangeovi hroz&iacute; 175 rokov v&auml;zenia.https://lenta.ru/news/2022/04/20/assange/ a https://lenta.ru/news/2022/04/20/court/

Převzatý článek z topwar.ru kde se probírá možný důvod potopení Křižníku Moskva.


Seznamuje nás,co se mohlo pravděpodobně stát.


https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/kriznik-moskva-se-potopil.html#more****


Převzat&yacute; čl&aacute;nek z topwar.ru kde se prob&iacute;r&aacute; možn&yacute; důvod potopen&iacute; Křižn&iacute;ku Moskva. Seznamuje n&aacute;s,co se mohlo pravděpodobně st&aacute;t. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/kriznik-moskva-se-potopil.html#more****

@Kaktus - já bych jen dodal, že většinu otázek lze zodpovědět lakonicky-je to informační válka. Ti, co mají vedět, tak vědí (a to na obou stranách) a podle svých cílů vyhodnocují, a těm ostatním je prostě vytvářeno potřebné infopole. S Kurskem to nebylo jinak....

@Kaktus - j&aacute; bych jen dodal, že vět&scaron;inu ot&aacute;zek lze zodpovědět lakonicky-je to informačn&iacute; v&aacute;lka. Ti, co maj&iacute; vedět, tak věd&iacute; (a to na obou stran&aacute;ch) a podle sv&yacute;ch c&iacute;lů vyhodnocuj&iacute;, a těm ostatn&iacute;m je prostě vytv&aacute;řeno potřebn&eacute; infopole. S Kurskem to nebylo jinak....

Úspěšný zkušební start mezikontinentální balistické rakety Sarmat z šachty na kosmodromu Pleseck.


https://t.me/SolovievLive/102049


&Uacute;spě&scaron;n&yacute; zku&scaron;ebn&iacute; start mezikontinent&aacute;ln&iacute; balistick&eacute; rakety Sarmat z &scaron;achty na kosmodromu Pleseck. https://t.me/SolovievLive/102049

Johnson vyzval, aby s britskými väzňami v Mariupole zaobchádzal milosrdne. Britský premiér Johnson vyzval Rusko, aby prejavilo milosť väzňom v Mariupole. Britský premiér Boris Johnson naliehal na ruské úrady, aby sa k britským väzňom v Mariupole správali milosrdne, nehovoril však o ich možnej výmene.


Buď v klidu, Borisku. Ruská armáda není taková banda vrahů jako ta ukrajinská, řízená britskými poradci, která podřezává zajaté vojáky. Borisku, nemusíš se o své chlapce bát. Putin jim bude každý večer osobně zpívat ukolébavku ...


Křivý proradný britský zmetek ...


[quote=&quot;pid:68610, uid:12&quot;]Johnson vyzval, aby s britsk&yacute;mi v&auml;zňami v Mariupole zaobch&aacute;dzal milosrdne. Britsk&yacute; premi&eacute;r Johnson vyzval Rusko, aby prejavilo milosť v&auml;zňom v Mariupole. Britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson naliehal na rusk&eacute; &uacute;rady, aby sa k britsk&yacute;m v&auml;zňom v Mariupole spr&aacute;vali milosrdne, nehovoril v&scaron;ak o ich možnej v&yacute;mene.[/quote] Buď v klidu, Borisku. Rusk&aacute; arm&aacute;da nen&iacute; takov&aacute; banda vrahů jako ta ukrajinsk&aacute;, ř&iacute;zen&aacute; britsk&yacute;mi poradci, kter&aacute; podřez&aacute;v&aacute; zajat&eacute; voj&aacute;ky. Borisku, nemus&iacute;&scaron; se o sv&eacute; chlapce b&aacute;t. Putin jim bude každ&yacute; večer osobně zp&iacute;vat ukol&eacute;bavku ... Křiv&yacute; proradn&yacute; britsk&yacute; zmetek ...

Je třeba umět rozlišit relevantní informaci od propagandy.

Svatá pravda Kaktusi. Jen k tomu je zapotřebí speciálního vzdělání, které se získá většinou v rozvědných službách. Ke křižníku mám svůj postřeh, a to když se objevilo krátké video hořícího křižníku, tak mě to připomínalo jinou loď, která se tomu křižníku nepodobala. V zásadě je to však jedno. Je zvláštní, že vše kolem toho rychle utichlo.


[quote=&quot;pid:68603, uid:9&quot;]Je třeba umět rozli&scaron;it relevantn&iacute; informaci od propagandy.[/quote] Svat&aacute; pravda Kaktusi. Jen k tomu je zapotřeb&iacute; speci&aacute;ln&iacute;ho vzděl&aacute;n&iacute;, kter&eacute; se z&iacute;sk&aacute; vět&scaron;inou v rozvědn&yacute;ch služb&aacute;ch. Ke křižn&iacute;ku m&aacute;m svůj postřeh, a to když se objevilo kr&aacute;tk&eacute; video hoř&iacute;c&iacute;ho křižn&iacute;ku, tak mě to připom&iacute;nalo jinou loď, kter&aacute; se tomu křižn&iacute;ku nepodobala. V z&aacute;sadě je to v&scaron;ak jedno. Je zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;, že v&scaron;e kolem toho rychle utichlo.

Jarek

Je zvláštní, že vše kolem toho rychle utichlo.

Niekto si tam podla mna poriadne nabehol na vidly. Ak by to bola praca Ukrajiny a zapadu tak by sa to rozmazavalo este tyzdne ako vsetko co maju za usami. Ale ak to bola premotivovana 5.kolona na krizniku tak mam taky blby pocit ze budu pekne pri tichosti padat frcky.


[quote=&quot;pid:68679, uid:471&quot;]Je zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;, že v&scaron;e kolem toho rychle utichlo.[/quote] Niekto si tam podla mna poriadne nabehol na vidly. Ak by to bola praca Ukrajiny a zapadu tak by sa to rozmazavalo este tyzdne ako vsetko co maju za usami. Ale ak to bola premotivovana 5.kolona na krizniku tak mam taky blby pocit ze budu pekne pri tichosti padat frcky.
Upravené 21. 4. 2022 o 23:15

Převzatý článek z topwar.ru kde se probírá možný důvod potopení Křižníku Moskva.


Seznamuje nás,co se mohlo pravděpodobně stát.


https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/kriznik-moskva-se-potopil.html#more****


Velmi zajímavý komentář pod článkem...


"Anonymní20. dubna 2022 19:48
Je neuveriteľné, že sa k tomu nevyjadril žiadny vojenský expert! Rusi zinscenovali potopenie Moskvy brilantne. Do čiernomorského prístavu vedie len jeden malý, úzky priechod, široký 135 metrov, a Rusi nejakým spôsobom potopili loď, ktorú nepotrebovali, aby vytvorili prekážku a uzavreli tento úzky priechod. Uzavreli tak vstup do prístavu a zajali 12 ponoriek NATO vrátane jadrovej ponorky a viac ako 80 lodí NATO. Táto skupina NATO nemá šancu dostať sa von, byť zničená alebo zajatá… zdroj - odkaz na FB"


Je zvláštní, že vše kolem toho rychle utichlo.

Kdyby se stalo něco takového jako v tom komentáři, dávalo by to smysl že...


[quote=&quot;pid:68654, uid:290&quot;]Převzat&yacute; čl&aacute;nek z topwar.ru kde se prob&iacute;r&aacute; možn&yacute; důvod potopen&iacute; Křižn&iacute;ku Moskva. Seznamuje n&aacute;s,co se mohlo pravděpodobně st&aacute;t. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/kriznik-moskva-se-potopil.html#more****[/quote] Velmi zaj&iacute;mav&yacute; koment&aacute;ř pod čl&aacute;nkem... &quot;Anonymn&iacute;20. dubna 2022 19:48 Je neuveriteľn&eacute;, že sa k tomu nevyjadril žiadny vojensk&yacute; expert! Rusi zinscenovali potopenie Moskvy brilantne. Do čiernomorsk&eacute;ho pr&iacute;stavu vedie len jeden mal&yacute;, &uacute;zky priechod, &scaron;irok&yacute; 135 metrov, a Rusi nejak&yacute;m sp&ocirc;sobom potopili loď, ktor&uacute; nepotrebovali, aby vytvorili prek&aacute;žku a uzavreli tento &uacute;zky priechod. Uzavreli tak vstup do pr&iacute;stavu a zajali 12 ponoriek NATO vr&aacute;tane jadrovej ponorky a viac ako 80 lod&iacute; NATO. T&aacute;to skupina NATO nem&aacute; &scaron;ancu dostať sa von, byť zničen&aacute; alebo zajat&aacute;&hellip; zdroj - odkaz na FB&quot; [quote=&quot;pid:68679, uid:471&quot;]Je zvl&aacute;&scaron;tn&iacute;, že v&scaron;e kolem toho rychle utichlo.[/quote] Kdyby se stalo něco takov&eacute;ho jako v tom koment&aacute;ři, d&aacute;valo by to smysl že...
Upravené 21. 4. 2022 o 01:56
  • Čína sa postavila proti jednostranným sankciám a dvojitému štandardu. Čínsky prezident Si Ťin-pching sa vyslovil proti jednostranným sankciám a dvojitému štandardu. Čínsky prezident Si Ťin-pching povedal, že Čína je proti jednostranným sankciám a dvojitým štandardom pri riešení medzinárodných otázok. Informuje o tom agentúra TASS."Sme proti jednostranným sankciám a nemáme v úmysle presadzovať politiku zameranú na vytváranie blokov a zintenzívnenie konfrontácie," povedal a dodal, že Čína podporuje akékoľvek úsilie o vyriešenie krízy a nebude sa riadiť dvojitými metrami. Zástupca stáleho predstaviteľa Číny pri OSN Dai Bing už skôr povedal, že sankcie proti Rusku a vojenské dodávky zbraní a munície neprinesú Ukrajine mier, ale už mali negatívny dopad na celý svet. Špeciálna operácia na denacifikáciu a demilitarizáciu Ukrajiny sa začala 24. februára - oznámil to ruský prezident Vladimir Putin. Hlava štátu 12. apríla oznámila, že operácia prebieha podľa pôvodného plánu generálneho štábu. Načasovanie jej dokončenia závisí od intenzity nepriateľských akcií, vysvetlil. Len na čom záležíhttps://lenta.ru/news/2022/04/21/china/. Si Tinping varuje pred nebezpečenstvom studenej vojny pre planétu. Čínsky prezident Si Ťin-pching povedal, že mentalita studenej vojny ohrozuje svetový mier. Čínsky prezident Si Ťin-pching povedal, že mentalita studenej vojny, hegemonizmus a konfrontácia blokov podkopávajú bezpečnosť a mier na celej planéte. Jeho slová cituje agentúra RIA Novosti. Si Ťin-pching hovoril o nebezpečenstvách studenej vojny vo videoposolstve pre Ázijské ekonomické fórum, ktoré sa koná v Boao na čínskom ostrove Hainan. Varoval, že konflikty ohrozujú mier na Zemi.„Fakty opäť dokázali, že mentalita studenej vojny iba podkopáva základy globálneho mieru, hegemonizmus a politika hrubej sily len ohrozujú svetový mier a konfrontácia blokov len zhoršuje bezpečnostné výzvy v 21. storočí,“ zdôraznil Si Ťin-pching. https://lenta.ru/news/2022/04/21/cold_war/

  • Si Ťin-pching hovorí, že žiadna krajina by sa nemala hodiť „cez palubu“. Čínsky prezident Si Ťin-pching vyzval na úsilie o mierové riešenie kríz. Čínsky prezident Si Ťin-pching nahral videoposolstvo pre Ázijské ekonomické fórum, v ktorom uviedol, že všetky krajiny sveta spája spoločný osud, plaví sa na jednej lodi, takže žiadnu z nich nemôžete len tak zdvihnúť a hodiť. cez palubu, uvádza RIA Novosti.„Všetky krajiny sveta sa plavia na jednej veľkej lodi so spoločným osudom. Ak majú prekročiť rozbúrené vlny a pokračovať v ceste k svetlejšej budúcnosti, musia sa pohybovať rovnakým smerom. Je neprijateľné pokúšať sa niekoho hodiť do mora,“ povedal.Vyzval štáty, aby vynaložili maximálne úsilie na mierové vyriešenie akejkoľvek krízy.Viceprezident Čínskej spoločnosti pre medzinárodné vzťahy Liou Jun už skôr zdôraznil, že americká vojenská pomoc Ukrajine mala negatívny vplyv na rokovania medzi Kyjevom a Moskvou. Pripomenul, že Ukrajina počas predchádzajúcich kôl rokovaní takmer súhlasila s tým, že nevstúpi do NATO a bude trvalo neutrálnou krajinou. Zároveň Kyjev čoskoro opustil svoje sľuby, čím sa diplomatický dialóg dostal do slepej uličky.https://lenta.ru/news/2022/04/21/za_bort/

  • Dozvedelo sa o Bidenových plánoch presvedčiť krajiny ASEAN-u, aby zvýšili tlak na Čínu. Jakarta Post oznámil plány amerického prezidenta Bidena presvedčiť ASEAN, aby zvýšil tlak na Čínu. Administratíva amerického prezidenta Joea Bidena sa pokúsi zvýšiť tlak krajín Združenia národov juhovýchodnej Ázie (ASEAN) na Čínu, píše The Jakarta Post.Podľa publikácie to bude hlavná úloha Spojených štátov na summite, ktorý sa bude konať v máji. Delegácia z Washingtonu navyše plánuje trvať na uvalení sankcií proti Rusku a presvedčiť štáty, aby odsúdili špeciálnu operáciu na Ukrajine. „Biden sa pokúsi tlačiť na lídrov ASEAN-u, aby odsúdili inváziu na Ukrajinu. Hlavným problémom pre neho však zostáva Čína,“ povedal autor.Podľa publikácie členské štáty ASEAN nemajú záujem stať sa spojencami USA proti Číne. „ASEAN je v súčasnosti oveľa viac ekonomicky závislý od Pekingu ako od Washingtonu,“ píše sa v publikácii. Ázijské krajiny si zároveň želajú vojenskú prítomnosť USA v regióne, uviedli experti. https://lenta.ru/news/2022/04/21/bidden/

  • Nemeckému kancelárovi predpovedajú rezignáciu kvôli dodávkam zbraní Ukrajine. Spiegel: Ukrajinská otázka by mohla viesť k rezignácii nemeckého kancelára Scholza. Nemecká publikácia Spiegel predpovedala rezignáciu nemeckého kancelára Olafa Scholza v otázke dodávok zbraní Ukrajine.Je potrebné poznamenať, že politický boj sa vo vládnucich kruhoch Nemecka zintenzívnil. Opozičné strany Kresťanskodemokratická únia Nemecka/Kresťansko-sociálna únia (CDU/CSU) plánujú budúci týždeň predložiť Bundestagu rezolúciu o poskytnutí ťažkých zbraní Kyjevu, ak kancelár takto nerozhodne.V rámci vládnej koalície je tiež pomerne veľký počet podporovateľov tejto iniciatívy, píšu noviny. Preto môže uznesenie získať väčšinu hlasov a obísť tak Scholzov názor."V skutočnosti to znamená otázku Scholzovej dôvery vo väčšinu v Bundestagu," vysvetlil Spiegel a dodal, že mnohí sú s kancelárkou nespokojní. Ukrajinská otázka tak môže viesť k jeho rezignácii, sumarizujú autori článku.Bild už skôr informoval, že nemecké ministerstvo obrany znížilo na polovicu možný vývozný zoznam zbraní pre Ukrajinu, ktorý pripravil nemecký vojensko-priemyselný komplex (MIC). Zmeny boli podľa autora článku urobené „ako obvykle, na naliehanie úradu kancelára“. Podľa novinárov Nemecko už skôr vyjadrilo svoju pripravenosť poslať „mnohé zo zrušených zbraní“ Ukrajine. Scholz 19. apríla povedal, že možnosti Bundeswehru v dodávkach zbraní na Ukrajinu sú prakticky vyčerpané. Zároveň dodal, že úrady umožnili Kyjevu nakupovať zbrane od nemeckého vojenského priemyslu.https://lenta.ru/news/2022/04/21/otstavka_sholtz/


- **Č&iacute;na sa postavila proti jednostrann&yacute;m sankci&aacute;m a dvojit&eacute;mu &scaron;tandardu**. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching sa vyslovil proti jednostrann&yacute;m sankci&aacute;m a dvojit&eacute;mu &scaron;tandardu. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching povedal, že Č&iacute;na je proti jednostrann&yacute;m sankci&aacute;m a dvojit&yacute;m &scaron;tandardom pri rie&scaron;en&iacute; medzin&aacute;rodn&yacute;ch ot&aacute;zok. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS. &quot;Sme proti jednostrann&yacute;m sankci&aacute;m a nem&aacute;me v &uacute;mysle presadzovať politiku zameran&uacute; na vytv&aacute;ranie blokov a zintenz&iacute;vnenie konfront&aacute;cie,&quot; povedal a dodal, že Č&iacute;na podporuje ak&eacute;koľvek &uacute;silie o vyrie&scaron;enie kr&iacute;zy a nebude sa riadiť dvojit&yacute;mi metrami. Z&aacute;stupca st&aacute;leho predstaviteľa Č&iacute;ny pri OSN Dai Bing už sk&ocirc;r povedal, že sankcie proti Rusku a vojensk&eacute; dod&aacute;vky zbran&iacute; a mun&iacute;cie neprines&uacute; Ukrajine mier, ale už mali negat&iacute;vny dopad na cel&yacute; svet. &Scaron;peci&aacute;lna oper&aacute;cia na denacifik&aacute;ciu a demilitariz&aacute;ciu Ukrajiny sa začala 24. febru&aacute;ra - ozn&aacute;mil to rusk&yacute; prezident Vladimir Putin. Hlava &scaron;t&aacute;tu 12. apr&iacute;la ozn&aacute;mila, že oper&aacute;cia prebieha podľa p&ocirc;vodn&eacute;ho pl&aacute;nu gener&aacute;lneho &scaron;t&aacute;bu. Načasovanie jej dokončenia z&aacute;vis&iacute; od intenzity nepriateľsk&yacute;ch akci&iacute;, vysvetlil. Len na čom z&aacute;lež&iacute;https://lenta.ru/news/2022/04/21/china/. **Si Tinping varuje pred nebezpečenstvom studenej vojny pre plan&eacute;tu**. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching povedal, že mentalita studenej vojny ohrozuje svetov&yacute; mier. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching povedal, že mentalita studenej vojny, hegemonizmus a konfront&aacute;cia blokov podkop&aacute;vaj&uacute; bezpečnosť a mier na celej plan&eacute;te. Jeho slov&aacute; cituje agent&uacute;ra RIA Novosti. Si Ťin-pching hovoril o nebezpečenstv&aacute;ch studenej vojny vo videoposolstve pre &Aacute;zijsk&eacute; ekonomick&eacute; f&oacute;rum, ktor&eacute; sa kon&aacute; v Boao na č&iacute;nskom ostrove Hainan. Varoval, že konflikty ohrozuj&uacute; mier na Zemi. &bdquo;Fakty op&auml;ť dok&aacute;zali, že mentalita studenej vojny iba podkop&aacute;va z&aacute;klady glob&aacute;lneho mieru, hegemonizmus a politika hrubej sily len ohrozuj&uacute; svetov&yacute; mier a konfront&aacute;cia blokov len zhor&scaron;uje bezpečnostn&eacute; v&yacute;zvy v 21. storoč&iacute;,&ldquo; zd&ocirc;raznil Si Ťin-pching. https://lenta.ru/news/2022/04/21/cold_war/ - **Si Ťin-pching hovor&iacute;, že žiadna krajina by sa nemala hodiť &bdquo;cez palubu**&ldquo;. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching vyzval na &uacute;silie o mierov&eacute; rie&scaron;enie kr&iacute;z. Č&iacute;nsky prezident Si Ťin-pching nahral videoposolstvo pre &Aacute;zijsk&eacute; ekonomick&eacute; f&oacute;rum, v ktorom uviedol, že v&scaron;etky krajiny sveta sp&aacute;ja spoločn&yacute; osud, plav&iacute; sa na jednej lodi, takže žiadnu z nich nem&ocirc;žete len tak zdvihn&uacute;ť a hodiť. cez palubu, uv&aacute;dza RIA Novosti.&bdquo;V&scaron;etky krajiny sveta sa plavia na jednej veľkej lodi so spoločn&yacute;m osudom. Ak maj&uacute; prekročiť rozb&uacute;ren&eacute; vlny a pokračovať v ceste k svetlej&scaron;ej bud&uacute;cnosti, musia sa pohybovať rovnak&yacute;m smerom. Je neprijateľn&eacute; pok&uacute;&scaron;ať sa niekoho hodiť do mora,&ldquo; povedal.Vyzval &scaron;t&aacute;ty, aby vynaložili maxim&aacute;lne &uacute;silie na mierov&eacute; vyrie&scaron;enie akejkoľvek kr&iacute;zy.Viceprezident Č&iacute;nskej spoločnosti pre medzin&aacute;rodn&eacute; vzťahy Liou Jun už sk&ocirc;r zd&ocirc;raznil, že americk&aacute; vojensk&aacute; pomoc Ukrajine mala negat&iacute;vny vplyv na rokovania medzi Kyjevom a Moskvou. Pripomenul, že Ukrajina počas predch&aacute;dzaj&uacute;cich k&ocirc;l rokovan&iacute; takmer s&uacute;hlasila s t&yacute;m, že nevst&uacute;pi do NATO a bude trvalo neutr&aacute;lnou krajinou. Z&aacute;roveň Kyjev čoskoro opustil svoje sľuby, č&iacute;m sa diplomatick&yacute; dial&oacute;g dostal do slepej uličky.https://lenta.ru/news/2022/04/21/za_bort/ - **Dozvedelo sa o Bidenov&yacute;ch pl&aacute;noch presvedčiť krajiny ASEAN-u, aby zv&yacute;&scaron;ili tlak na Č&iacute;nu**. Jakarta Post ozn&aacute;mil pl&aacute;ny americk&eacute;ho prezidenta Bidena presvedčiť ASEAN, aby zv&yacute;&scaron;il tlak na Č&iacute;nu. Administrat&iacute;va americk&eacute;ho prezidenta Joea Bidena sa pok&uacute;si zv&yacute;&scaron;iť tlak kraj&iacute;n Združenia n&aacute;rodov juhov&yacute;chodnej &Aacute;zie (ASEAN) na Č&iacute;nu, p&iacute;&scaron;e The Jakarta Post.Podľa publik&aacute;cie to bude hlavn&aacute; &uacute;loha Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov na summite, ktor&yacute; sa bude konať v m&aacute;ji. Deleg&aacute;cia z Washingtonu navy&scaron;e pl&aacute;nuje trvať na uvalen&iacute; sankci&iacute; proti Rusku a presvedčiť &scaron;t&aacute;ty, aby ods&uacute;dili &scaron;peci&aacute;lnu oper&aacute;ciu na Ukrajine. &bdquo;Biden sa pok&uacute;si tlačiť na l&iacute;drov ASEAN-u, aby ods&uacute;dili inv&aacute;ziu na Ukrajinu. Hlavn&yacute;m probl&eacute;mom pre neho v&scaron;ak zost&aacute;va Č&iacute;na,&ldquo; povedal autor.Podľa publik&aacute;cie člensk&eacute; &scaron;t&aacute;ty ASEAN nemaj&uacute; z&aacute;ujem stať sa spojencami USA proti Č&iacute;ne. &bdquo;ASEAN je v s&uacute;časnosti oveľa viac ekonomicky z&aacute;visl&yacute; od Pekingu ako od Washingtonu,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v publik&aacute;cii. &Aacute;zijsk&eacute; krajiny si z&aacute;roveň želaj&uacute; vojensk&uacute; pr&iacute;tomnosť USA v regi&oacute;ne, uviedli experti. https://lenta.ru/news/2022/04/21/bidden/ - **Nemeck&eacute;mu kancel&aacute;rovi predpovedaj&uacute; rezign&aacute;ciu kv&ocirc;li dod&aacute;vkam zbran&iacute; Ukrajine.** Spiegel: Ukrajinsk&aacute; ot&aacute;zka by mohla viesť k rezign&aacute;cii nemeck&eacute;ho kancel&aacute;ra Scholza. Nemeck&aacute; publik&aacute;cia Spiegel predpovedala rezign&aacute;ciu nemeck&eacute;ho kancel&aacute;ra Olafa Scholza v ot&aacute;zke dod&aacute;vok zbran&iacute; Ukrajine.Je potrebn&eacute; poznamenať, že politick&yacute; boj sa vo vl&aacute;dnucich kruhoch Nemecka zintenz&iacute;vnil. Opozičn&eacute; strany Kresťanskodemokratick&aacute; &uacute;nia Nemecka/Kresťansko-soci&aacute;lna &uacute;nia (CDU/CSU) pl&aacute;nuj&uacute; bud&uacute;ci t&yacute;ždeň predložiť Bundestagu rezol&uacute;ciu o poskytnut&iacute; ťažk&yacute;ch zbran&iacute; Kyjevu, ak kancel&aacute;r takto nerozhodne.V r&aacute;mci vl&aacute;dnej koal&iacute;cie je tiež pomerne veľk&yacute; počet podporovateľov tejto iniciat&iacute;vy, p&iacute;&scaron;u noviny. Preto m&ocirc;že uznesenie z&iacute;skať v&auml;č&scaron;inu hlasov a ob&iacute;sť tak Scholzov n&aacute;zor.&quot;V skutočnosti to znamen&aacute; ot&aacute;zku Scholzovej d&ocirc;very vo v&auml;č&scaron;inu v Bundestagu,&quot; vysvetlil Spiegel a dodal, že mnoh&iacute; s&uacute; s kancel&aacute;rkou nespokojn&iacute;. Ukrajinsk&aacute; ot&aacute;zka tak m&ocirc;že viesť k jeho rezign&aacute;cii, sumarizuj&uacute; autori čl&aacute;nku.Bild už sk&ocirc;r informoval, že nemeck&eacute; ministerstvo obrany zn&iacute;žilo na polovicu možn&yacute; v&yacute;vozn&yacute; zoznam zbran&iacute; pre Ukrajinu, ktor&yacute; pripravil nemeck&yacute; vojensko-priemyseln&yacute; komplex (MIC). Zmeny boli podľa autora čl&aacute;nku uroben&eacute; &bdquo;ako obvykle, na naliehanie &uacute;radu kancel&aacute;ra&ldquo;. Podľa novin&aacute;rov Nemecko už sk&ocirc;r vyjadrilo svoju pripravenosť poslať &bdquo;mnoh&eacute; zo zru&scaron;en&yacute;ch zbran&iacute;&ldquo; Ukrajine. Scholz 19. apr&iacute;la povedal, že možnosti Bundeswehru v dod&aacute;vkach zbran&iacute; na Ukrajinu s&uacute; prakticky vyčerpan&eacute;. Z&aacute;roveň dodal, že &uacute;rady umožnili Kyjevu nakupovať zbrane od nemeck&eacute;ho vojensk&eacute;ho priemyslu.https://lenta.ru/news/2022/04/21/otstavka_sholtz/
Upravené 21. 4. 2022 o 06:00

@Boletus

Bohužel je to tak, že většina - řekl bych tak 80% informací - které se k nám dostanou jsou jen balast. Zejména ty, které není třeba hledat, ale jsou dodávány zdarma (bez úsilí) - je to takový informační fastfood, rychle dosažitelné, jednoduché a v lepším případě bez jakékoliv výživové hodnoty...


Znáš ale takový ten pocit, jak si něco přečteš, a nemusí to být tak zjevné, jako třeba tyto články a máš neodbytný pocit, že tam je něco špatně, že z tebe někdo dělá vola...a tak je dobré se trochu pocvičit v dedukci, rozebrat si to a třeba přijdeš na to proč se ti to intuitivně nezdálo. A uděláš si závěr.


Většina tady nepatříme k tajné službě a nemáme její informační zdroje (což může být i výhoda) a tak nám nezbývá, než umět myslet. Díky bohu...


Nenáhodný bude i ten start Sarmaty - Ruský nejmodernější a nejtěžší mezikontinentální pozdrav. Mimochodem všimli jste si jak se celý západ může přetrhnout ve starostech o osud ,,civilistů'' z Mauriopolu? Chuj s ostatníma civilama, hlavně ty naše nechte odejít...


@Boletus Bohužel je to tak, že vět&scaron;ina - řekl bych tak 80% informac&iacute; - kter&eacute; se k n&aacute;m dostanou jsou jen balast. Zejm&eacute;na ty, kter&eacute; nen&iacute; třeba hledat, ale jsou dod&aacute;v&aacute;ny zdarma (bez &uacute;sil&iacute;) - je to takov&yacute; informačn&iacute; fastfood, rychle dosažiteln&eacute;, jednoduch&eacute; a v lep&scaron;&iacute;m př&iacute;padě bez jak&eacute;koliv v&yacute;živov&eacute; hodnoty... Zn&aacute;&scaron; ale takov&yacute; ten pocit, jak si něco přečte&scaron;, a nemus&iacute; to b&yacute;t tak zjevn&eacute;, jako třeba tyto čl&aacute;nky a m&aacute;&scaron; neodbytn&yacute; pocit, že tam je něco &scaron;patně, že z tebe někdo děl&aacute; vola...a tak je dobr&eacute; se trochu pocvičit v dedukci, rozebrat si to a třeba přijde&scaron; na to proč se ti to intuitivně nezd&aacute;lo. A uděl&aacute;&scaron; si z&aacute;věr. Vět&scaron;ina tady nepatř&iacute;me k tajn&eacute; službě a nem&aacute;me jej&iacute; informačn&iacute; zdroje (což může b&yacute;t i v&yacute;hoda) a tak n&aacute;m nezb&yacute;v&aacute;, než umět myslet. D&iacute;ky bohu... Nen&aacute;hodn&yacute; bude i ten start Sarmaty - Rusk&yacute; nejmoderněj&scaron;&iacute; a nejtěž&scaron;&iacute; mezikontinent&aacute;ln&iacute; pozdrav. Mimochodem v&scaron;imli jste si jak se cel&yacute; z&aacute;pad může přetrhnout ve starostech o osud ,,civilistů&#039;&#039; z Mauriopolu? Chuj s ostatn&iacute;ma civilama, hlavně ty na&scaron;e nechte odej&iacute;t...
Upravené 21. 4. 2022 o 08:27

Do čiernomorského prístavu vedie len jeden malý, úzky priechod, široký 135 metrov, a Rusi nejakým spôsobom potopili loď, ktorú nepotrebovali, aby vytvorili prekážku a uzavreli tento úzky priechod.
Který přístav myslí? A je ten přechod tam, kde se loď potopila? Jak se na tak malém území vzalo víc jak 80 lodí NATO? Má vůbec NATO tolik lodí?


[quote=&quot;pid:68729, uid:781&quot;]Do čiernomorsk&eacute;ho pr&iacute;stavu vedie len jeden mal&yacute;, &uacute;zky priechod, &scaron;irok&yacute; 135 metrov, a Rusi nejak&yacute;m sp&ocirc;sobom potopili loď, ktor&uacute; nepotrebovali, aby vytvorili prek&aacute;žku a uzavreli tento &uacute;zky priechod.[/quote]Kter&yacute; př&iacute;stav mysl&iacute;? A je ten přechod tam, kde se loď potopila? Jak se na tak mal&eacute;m &uacute;zem&iacute; vzalo v&iacute;c jak 80 lod&iacute; NATO? M&aacute; vůbec NATO tolik lod&iacute;?
Upravené 21. 4. 2022 o 08:33

Putin nařídil zastavení útoku na Azovstal.
Jako důvod uvedl, že je třeba myslet "na záchranu života a zdraví našich vojáků a důstojníků. Není třeba lézt do těchto katakomb a plazit se pod zemí v těchto průmyslových zařízeních".
Areál má zůstat uzavřen, "aby neproletěla moucha".
https://tass.ru/?_ga=2.226720921.587777339.1640865506-164791651.1640865506
Připomínám, že britská královna Alžběta II. dnes slaví 95. nrozeniny.


Putin nař&iacute;dil zastaven&iacute; &uacute;toku na Azovstal. Jako důvod uvedl, že je třeba myslet &quot;na z&aacute;chranu života a zdrav&iacute; na&scaron;ich voj&aacute;ků a důstojn&iacute;ků. Nen&iacute; třeba l&eacute;zt do těchto katakomb a plazit se pod zem&iacute; v těchto průmyslov&yacute;ch zař&iacute;zen&iacute;ch&quot;. Are&aacute;l m&aacute; zůstat uzavřen, &quot;aby neproletěla moucha&quot;. https://tass.ru/?_ga=2.226720921.587777339.1640865506-164791651.1640865506 Připom&iacute;n&aacute;m, že britsk&aacute; kr&aacute;lovna Alžběta II. dnes slav&iacute; 95. nrozeniny.
Upravené 21. 4. 2022 o 10:17

Přidám sem příspěvek z diskuse na PL .


Před dvěma, Nechtík, 21.04.2022 8:53:22
dny zahájilo Turecko speciální operaci v Iráku. Turecko ujišťuje, že tato invaze nemá za cíl trvalou okupaci, ale pouze neutralizaci a odzbrojení jejích nepřátel (mimochodem civilistů), pokud nejsou nepřáteli místních Turcomanů. A u nás média mlčí. Jak to, že Fiala, Rakušan, Vystrčil a Pekarová s Adamovou už nekřičí po zavedení sankcí na Turecko? Jak to, že už nepřipravují zbraně pro Kurdy? Proč Erdogan už není posílán k mezinárodnímu soudu? Kde jsou různé neziskovky, umělci a nepořádají nějaký ten koncert na podporu Kurdů? Opět krásná ukázka dvojího metru u západních a našich politiků.


Přid&aacute;m sem př&iacute;spěvek z diskuse na PL . Před dvěma, Necht&iacute;k, 21.04.2022 8:53:22 dny zah&aacute;jilo Turecko speci&aacute;ln&iacute; operaci v Ir&aacute;ku. Turecko uji&scaron;ťuje, že tato invaze nem&aacute; za c&iacute;l trvalou okupaci, ale pouze neutralizaci a odzbrojen&iacute; jej&iacute;ch nepř&aacute;tel (mimochodem civilistů), pokud nejsou nepř&aacute;teli m&iacute;stn&iacute;ch Turcomanů. A u n&aacute;s m&eacute;dia mlč&iacute;. Jak to, že Fiala, Raku&scaron;an, Vystrčil a Pekarov&aacute; s Adamovou už nekřič&iacute; po zaveden&iacute; sankc&iacute; na Turecko? Jak to, že už nepřipravuj&iacute; zbraně pro Kurdy? Proč Erdogan už nen&iacute; pos&iacute;l&aacute;n k mezin&aacute;rodn&iacute;mu soudu? Kde jsou různ&eacute; neziskovky, umělci a nepoř&aacute;daj&iacute; nějak&yacute; ten koncert na podporu Kurdů? Opět kr&aacute;sn&aacute; uk&aacute;zka dvoj&iacute;ho metru u z&aacute;padn&iacute;ch a na&scaron;ich politiků.

@Michaela1

Aby nedošlo k omylu, že královně nechtěl zkazit narozeniny...Útok na Azovstal byl zastaven protože Mauriopol padl a Azovstal je kompletně zablokovaný. Snažit se dobít ten podzemní komplex by bylo plýtvání zdroji, lepší bude počkat až sami vylezou


Ruský ministr obrany Šojgu podal Putinovi zprávu o osvobození Mariupolu.


https://t.me/tass_agency/128780


Šojgu nazval Mariupol hlavním městem nacionalistického Azova, samotné město bylo osvobozeno, ale ozbrojenci zůstávají v Azovstalu. Šojgu na setkání s Putinem řekl, že v Azovstalu je nyní obklíčeno více než 2 tisíce ozbrojenců.


https://t.me/rian_ru/159651


V době obklíčení Mariupolu byl počet ukrajinských ozbrojených sil a zahraničních žoldáků, asi 8100 lidí, řekl Šojgu.


https://t.me/tass_agency/128783


Ozbrojené síly Ruské federace a jednotky republik Donbasu v Mariupolu přijaly veškerá opatření k ochraně obyvatelstva, hlásil Šojgu Putinovi.


https://t.me/tass_agency/128786


Putin označil útok na průmyslovou zónu Azovstal v Mariupolu za neúčelný a nařídil jej zrušit. Prezident také požadoval zablokovat průmyslovou zónu Azovstal, aby odsud „nevyletěla ani moucha“. Putin vysvětlil zrušení útoku na Azovstal úvahami o chránění životů našich vojáků. Vladimir Putin označil dokončení bojových prací na osvobození Mariupolu za úspěch a nařídil předat vojákům státní vyznamenání.


https://t.me/tass_agency/128789


Ozbrojené síly RF potřebují tři až čtyři dny na dokončení práce na Azovstalu, kde jsou zablokováni ozbrojenci, řekl Šojgu.


https://t.me/tass_agency/128790


Rusko garantuje život a slušné zacházení pro ukrajinské vojáky, kteří opustí Azovstal, řekl Putin.


https://t.me/tass_agency/128793


@Michaela1 Aby nedo&scaron;lo k omylu, že kr&aacute;lovně nechtěl zkazit narozeniny...&Uacute;tok na Azovstal byl zastaven protože Mauriopol padl a Azovstal je kompletně zablokovan&yacute;. Snažit se dob&iacute;t ten podzemn&iacute; komplex by bylo pl&yacute;tv&aacute;n&iacute; zdroji, lep&scaron;&iacute; bude počkat až sami vylezou Rusk&yacute; ministr obrany &Scaron;ojgu podal Putinovi zpr&aacute;vu o osvobozen&iacute; Mariupolu. https://t.me/tass_agency/128780 &Scaron;ojgu nazval Mariupol hlavn&iacute;m městem nacionalistick&eacute;ho Azova, samotn&eacute; město bylo osvobozeno, ale ozbrojenci zůst&aacute;vaj&iacute; v Azovstalu. &Scaron;ojgu na setk&aacute;n&iacute; s Putinem řekl, že v Azovstalu je nyn&iacute; obkl&iacute;čeno v&iacute;ce než 2 tis&iacute;ce ozbrojenců. https://t.me/rian_ru/159651 V době obkl&iacute;čen&iacute; Mariupolu byl počet ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil a zahraničn&iacute;ch žold&aacute;ků, asi 8100 lid&iacute;, řekl &Scaron;ojgu. https://t.me/tass_agency/128783 Ozbrojen&eacute; s&iacute;ly Rusk&eacute; federace a jednotky republik Donbasu v Mariupolu přijaly ve&scaron;ker&aacute; opatřen&iacute; k ochraně obyvatelstva, hl&aacute;sil &Scaron;ojgu Putinovi. https://t.me/tass_agency/128786 Putin označil &uacute;tok na průmyslovou z&oacute;nu Azovstal v Mariupolu za ne&uacute;čeln&yacute; a nař&iacute;dil jej zru&scaron;it. Prezident tak&eacute; požadoval zablokovat průmyslovou z&oacute;nu Azovstal, aby odsud &bdquo;nevyletěla ani moucha&ldquo;. Putin vysvětlil zru&scaron;en&iacute; &uacute;toku na Azovstal &uacute;vahami o chr&aacute;něn&iacute; životů na&scaron;ich voj&aacute;ků. Vladimir Putin označil dokončen&iacute; bojov&yacute;ch prac&iacute; na osvobozen&iacute; Mariupolu za &uacute;spěch a nař&iacute;dil předat voj&aacute;kům st&aacute;tn&iacute; vyznamen&aacute;n&iacute;. https://t.me/tass_agency/128789 Ozbrojen&eacute; s&iacute;ly RF potřebuj&iacute; tři až čtyři dny na dokončen&iacute; pr&aacute;ce na Azovstalu, kde jsou zablokov&aacute;ni ozbrojenci, řekl &Scaron;ojgu. https://t.me/tass_agency/128790 Rusko garantuje život a slu&scaron;n&eacute; zach&aacute;zen&iacute; pro ukrajinsk&eacute; voj&aacute;ky, kteř&iacute; opust&iacute; Azovstal, řekl Putin. https://t.me/tass_agency/128793
Upravené 21. 4. 2022 o 10:14

Aby nedošlo k omylu, že královně nechtěl zkazit narozeniny..

Děkuji za korekci, opravdu to vyznělo nevhodně, ale nemyslela jsem to tak smile


[quote=&quot;pid:68776, uid:9&quot;]Aby nedo&scaron;lo k omylu, že kr&aacute;lovně nechtěl zkazit narozeniny..[/quote] Děkuji za korekci, opravdu to vyznělo nevhodně, ale nemyslela jsem to tak :)

Putin nařídil zastavení útoku na Azovstal.
Zřejmě je to od Putina mistrovský tah, jelikož po jeho vyhlášení nastala hysterie na Ukrajinské straně, a důrazně žádají NATO, aby obklíčené Azovce do 4 dnů osvobodili. Rusové jim na to oznámili, že se obracejí na špatnou adresu, ve smyslu, že NATO jim nepomůže.


[quote=&quot;pid:68772, uid:810&quot;]Putin nař&iacute;dil zastaven&iacute; &uacute;toku na Azovstal.[/quote]Zřejmě je to od Putina mistrovsk&yacute; tah, jelikož po jeho vyhl&aacute;&scaron;en&iacute; nastala hysterie na Ukrajinsk&eacute; straně, a důrazně ž&aacute;daj&iacute; NATO, aby obkl&iacute;čen&eacute; Azovce do 4 dnů osvobodili. Rusov&eacute; jim na to ozn&aacute;mili, že se obracej&iacute; na &scaron;patnou adresu, ve smyslu, že NATO jim nepomůže.

Který přístav myslí?

Myslí ten v Sevastopolu. A celá ta informácia je jedna veľká kravina, nemá zmysel to rozoberať. Na odhalenie tejto blbosti postačí elementárna práca s mapou Sevastopolu. Neviem kde tam chce dotyčný natrepať 80 lodí s tým, že si to nikto nevšimne. A v neposlednom rade, už aj posledný podpindos v RF by si za danej situácie nelajzol vpustenie do strategicky významného prístavu 80 lodí (veď ten prístav je snáď lepšie strážený ako hl. mesto Moskva)..páánenko skákavá, kde tí ľudia chodia na takéto bludy.


[quote=&quot;pid:68749, uid:312&quot;]Kter&yacute; př&iacute;stav mysl&iacute;?[/quote] Mysl&iacute; ten v Sevastopolu. A cel&aacute; ta inform&aacute;cia je jedna veľk&aacute; kravina, nem&aacute; zmysel to rozoberať. Na odhalenie tejto blbosti postač&iacute; element&aacute;rna pr&aacute;ca s mapou Sevastopolu. Neviem kde tam chce dotyčn&yacute; natrepať 80 lod&iacute; s t&yacute;m, že si to nikto nev&scaron;imne. A v neposlednom rade, už aj posledn&yacute; podpindos v RF by si za danej situ&aacute;cie nelajzol vpustenie do strategicky v&yacute;znamn&eacute;ho pr&iacute;stavu 80 lod&iacute; (veď ten pr&iacute;stav je sn&aacute;ď lep&scaron;ie str&aacute;žen&yacute; ako hl. mesto Moskva)..p&aacute;&aacute;nenko sk&aacute;kav&aacute;, kde t&iacute; ľudia chodia na tak&eacute;to bludy.

Myslím že to testovacie odštartovanie sarmatu má súvis s jednaním Bidena a prakticky celého západného sveta (vrátane japonska).


Mysl&iacute;m že to testovacie od&scaron;tartovanie sarmatu m&aacute; s&uacute;vis s jednan&iacute;m Bidena a prakticky cel&eacute;ho z&aacute;padn&eacute;ho sveta (vr&aacute;tane japonska).

Je neuveriteľné, že sa k tomu nevyjadril žiadny vojenský expert! Rusi zinscenovali potopenie Moskvy brilantne. Do čiernomorského prístavu vedie len jeden malý, úzky priechod, široký 135 metrov, a Rusi nejakým spôsobom potopili loď, ktorú nepotrebovali, aby vytvorili prekážku a uzavreli tento úzky priechod. Uzavreli tak vstup do prístavu a zajali 12 ponoriek NATO vrátane jadrovej ponorky a viac ako 80 lodí NATO. Táto skupina NATO nemá šancu dostať sa von, byť zničená alebo zajatá… zdroj - odkaz na FB"


Do kterého Černomořského přístavu ?
Nějak pochybuji, že by taková flotila byla "zaparkovaná" na Krymu. Kde se vlastně potopila ta Moskva ?! smile


[quote=&quot;pid:68729, uid:781&quot;]Je neuveriteľn&eacute;, že sa k tomu nevyjadril žiadny vojensk&yacute; expert! Rusi zinscenovali potopenie Moskvy brilantne. Do čiernomorsk&eacute;ho pr&iacute;stavu vedie len jeden mal&yacute;, &uacute;zky priechod, &scaron;irok&yacute; 135 metrov, a Rusi nejak&yacute;m sp&ocirc;sobom potopili loď, ktor&uacute; nepotrebovali, aby vytvorili prek&aacute;žku a uzavreli tento &uacute;zky priechod. Uzavreli tak vstup do pr&iacute;stavu a zajali 12 ponoriek NATO vr&aacute;tane jadrovej ponorky a viac ako 80 lod&iacute; NATO. T&aacute;to skupina NATO nem&aacute; &scaron;ancu dostať sa von, byť zničen&aacute; alebo zajat&aacute;&hellip; zdroj - odkaz na FB&quot;[/quote] Do kter&eacute;ho Černomořsk&eacute;ho př&iacute;stavu ? Nějak pochybuji, že by takov&aacute; flotila byla &quot;zaparkovan&aacute;&quot; na Krymu. Kde se vlastně potopila ta Moskva ?! :D

https://www.youtube.com/watch?v=mZMtZ3H3C3w


Ukončili sme diskusiu s nepriateľom,
Znova vstaneme, smútok.
Rusko, Ukrajina, Bielorusko -
Slovanské kmene traja bohatieri.
Úzke cesty nás vedú ku Kristovi,
Poznáme smrť, prenasledovanie a zajatie.
Sme Ruskí, sme Ruskí,, sme Ruskí,,
Stále vstaneme z kolien!
Sme Ruskí,, sme Ruskí,, sme Ruskí,
My vždy zdvihneme sa z kolien!


https://www.youtube.com/watch?v=mZMtZ3H3C3w Ukončili sme diskusiu s nepriateľom, Znova vstaneme, sm&uacute;tok. Rusko, Ukrajina, Bielorusko - Slovansk&eacute; kmene traja bohatieri. &Uacute;zke cesty n&aacute;s ved&uacute; ku Kristovi, Pozn&aacute;me smrť, prenasledovanie a zajatie. Sme Rusk&iacute;, sme Rusk&iacute;,, sme Rusk&iacute;,, St&aacute;le vstaneme z kolien! Sme Rusk&iacute;,, sme Rusk&iacute;,, sme Rusk&iacute;, My vždy zdvihneme sa z kolien!

Nedávno jsme tu rozebírali, že na UA dodávané zbraně mizí jak v černé díře. A je to tak - mají neobvykle velkou spotřebu všech možných vojenských materiálů. Ale výsledky této spotřebě neodpovídají.
Jsou snad ukři tací nešikové? Neumějí zacházet s technickými vymoženostmi "západu"? Nejspíš v tom nebude hlavní důvod, proč se zbraně "západu" na UA jakoby "propadají do země".
Stanice CNN přišla na ten správný důvod. Zbraně totiž dříve či později končí na černých trzích se zbraněmi. Tak si vlastně "západ" vyzbrojuje i svou opozici a nepřítele - např. Talibán.
Zbraně mohou "mizet", protože po dodávce na území UA o nich nejsou žádné záznamy, protože je nikdo nedělá. Ani se neví, kam, komu a do jaké oblasti byly převezené. Neví se, komu se do rukou dostaly, protože se nedodržují žádná vojenská pravidla. Tento fakt velmi znepokojuje vojenské odborníky "západu", ale ne politiky. A jelikož je "válka na UA" věcí politiky a propagandy, nedělá "západ" nic pro přehled a evidenci dodaných zbraní.
https://russian.rt.com/inotv/2022-04-21/CNN-oruzhie-postavlyaemoe-SSHA-na


Ned&aacute;vno jsme tu rozeb&iacute;rali, že **na UA dod&aacute;van&eacute; zbraně miz&iacute; jak v čern&eacute; d&iacute;ře**. A je to tak - maj&iacute; neobvykle velkou spotřebu v&scaron;ech možn&yacute;ch vojensk&yacute;ch materi&aacute;lů. Ale v&yacute;sledky t&eacute;to spotřebě neodpov&iacute;daj&iacute;. Jsou snad ukři tac&iacute; ne&scaron;ikov&eacute;? Neuměj&iacute; zach&aacute;zet s technick&yacute;mi vymoženostmi &quot;z&aacute;padu&quot;? Nejsp&iacute;&scaron; v tom nebude hlavn&iacute; důvod, proč se zbraně &quot;z&aacute;padu&quot; na UA jakoby &quot;propadaj&iacute; do země&quot;. Stanice CNN při&scaron;la na ten spr&aacute;vn&yacute; důvod. Zbraně totiž dř&iacute;ve či později konč&iacute; na čern&yacute;ch trz&iacute;ch se zbraněmi. Tak si vlastně &quot;z&aacute;pad&quot; vyzbrojuje i svou opozici a nepř&iacute;tele - např. Talib&aacute;n. **Zbraně mohou &quot;mizet&quot;, protože po dod&aacute;vce na &uacute;zem&iacute; UA o nich nejsou ž&aacute;dn&eacute; z&aacute;znamy, protože je nikdo neděl&aacute;.** Ani se nev&iacute;, kam, komu a do jak&eacute; oblasti byly převezen&eacute;. Nev&iacute; se, komu se do rukou dostaly, protože se nedodržuj&iacute; ž&aacute;dn&aacute; vojensk&aacute; pravidla. Tento fakt velmi znepokojuje vojensk&eacute; odborn&iacute;ky &quot;z&aacute;padu&quot;, ale ne politiky. A jelikož je &quot;v&aacute;lka na UA&quot; věc&iacute; politiky a propagandy, neděl&aacute; &quot;z&aacute;pad&quot; nic pro přehled a evidenci dodan&yacute;ch zbran&iacute;. https://russian.rt.com/inotv/2022-04-21/CNN-oruzhie-postavlyaemoe-SSHA-na
Upravené 21. 4. 2022 o 14:12

Znáš ale takový ten pocit, jak si něco přečteš, a nemusí to být tak zjevné, jako třeba tyto články a máš neodbytný pocit, že tam je něco špatně, že z tebe někdo dělá vola...a tak je dobré se trochu pocvičit v dedukci, rozebrat si to a třeba přijdeš na to proč se ti to intuitivně nezdálo. A uděláš si závěr.


To si myslím procvičily národy bývalého socbloku, kdy byly nuceny "číst mezi řádky". Obzvláště Rudé právo, které bylo širší než záchodová místnost. 🤔


[quote=&quot;pid:68747, uid:9&quot;]Zn&aacute;&scaron; ale takov&yacute; ten pocit, jak si něco přečte&scaron;, a nemus&iacute; to b&yacute;t tak zjevn&eacute;, jako třeba tyto čl&aacute;nky a m&aacute;&scaron; neodbytn&yacute; pocit, že tam je něco &scaron;patně, že z tebe někdo děl&aacute; vola...a tak je dobr&eacute; se trochu pocvičit v dedukci, rozebrat si to a třeba přijde&scaron; na to proč se ti to intuitivně nezd&aacute;lo. A uděl&aacute;&scaron; si z&aacute;věr.[/quote] To si mysl&iacute;m procvičily n&aacute;rody b&yacute;val&eacute;ho socbloku, kdy byly nuceny &quot;č&iacute;st mezi ř&aacute;dky&quot;. Obzvl&aacute;&scaron;tě Rud&eacute; pr&aacute;vo, kter&eacute; bylo &scaron;ir&scaron;&iacute; než z&aacute;chodov&aacute; m&iacute;stnost.

Ani se neví, kam, komu a do jaké oblasti byly převezené.

Zcela určitě část zbraní skončí i u nás, a to i v rukou Ukrajinců. Vlastně si myslím, že ty zbraně budou emigrovat za Ukrajinci nejen k nám, ale i do Polska, Maďarska apod., kde jsou nejvíce nakoncentrovaní. Na Západ se jich moc nedostane.


[quote=&quot;pid:68857, uid:203&quot;]Ani se nev&iacute;, kam, komu a do jak&eacute; oblasti byly převezen&eacute;.[/quote] Zcela určitě č&aacute;st zbran&iacute; skonč&iacute; i u n&aacute;s, a to i v rukou Ukrajinců. Vlastně si mysl&iacute;m, že ty zbraně budou emigrovat za Ukrajinci nejen k n&aacute;m, ale i do Polska, Maďarska apod., kde jsou nejv&iacute;ce nakoncentrovan&iacute;. Na Z&aacute;pad se jich moc nedostane.

Jarek

Který přístav myslí? A je ten přechod tam, kde se loď potopila? Jak se na tak malém území vzalo víc jak 80 lodí NATO? Má vůbec NATO tolik lodí?

Nevím. Jen jsem to sem vytáhl z toho článku jako námět k zamyšlení, že celá ruská speciální operace v této době nelze analyticky rozkrýt ani s pomocí znalostí z KSB a DVTŘ. Na pozadí běží mnoho tajných plánů. Musí to tak být a vždy bylo.
Jestli naznačuješ, že je to blbost, tak souhlasím. S vysokou pravděpodobností je to dezinformace.


[quote=&quot;pid:68749, uid:312&quot;]Kter&yacute; př&iacute;stav mysl&iacute;? A je ten přechod tam, kde se loď potopila? Jak se na tak mal&eacute;m &uacute;zem&iacute; vzalo v&iacute;c jak 80 lod&iacute; NATO? M&aacute; vůbec NATO tolik lod&iacute;?[/quote] Nev&iacute;m. Jen jsem to sem vyt&aacute;hl z toho čl&aacute;nku jako n&aacute;mět k zamy&scaron;len&iacute;, že cel&aacute; rusk&aacute; speci&aacute;ln&iacute; operace v t&eacute;to době nelze analyticky rozkr&yacute;t ani s pomoc&iacute; znalost&iacute; z KSB a DVTŘ. Na pozad&iacute; běž&iacute; mnoho tajn&yacute;ch pl&aacute;nů. Mus&iacute; to tak b&yacute;t a vždy bylo. Jestli naznačuje&scaron;, že je to blbost, tak souhlas&iacute;m. S vysokou pravděpodobnost&iacute; je to dezinformace.

Jestli naznačuješ, že je to blbost,
Naopak, očekával jsem nějaké mapky, kde by bylo ukázáno, místo průchodu a přístav o který se jedná. prostě chtěl jsem si to nějak ověřit, jestli by na tom mohlo něco být. I když 12 ponorek a 80 lodí mi zní nepravděpodobně.
Když jsem se díval na mapu Rusů, kde se křižník ponořil, tak to bylo relativně nedaleko břehu Krymu. Pokud vím, Rusové mají Sevastopol proto, že je to jediný hlubokovodní přístav. Z toho důvodu mě zajímalo, kde se nachází ta úžina.


Teď jsem si nagoolil Černé moře a skutečně to vypadá tak, že největší hloubka je u jižního pobřeží Krymu. Takže pro nějakou ponorku ideální, ale co lodě, ty snad nemají tak velký ponor, aby musely plout jenom tím jedním koridorem.
Ponorky mají maximální hloubku ponoru 500 m.


[quote=&quot;pid:68880, uid:781&quot;]Jestli naznačuje&scaron;, že je to blbost,[/quote]Naopak, oček&aacute;val jsem nějak&eacute; mapky, kde by bylo uk&aacute;z&aacute;no, m&iacute;sto průchodu a př&iacute;stav o kter&yacute; se jedn&aacute;. prostě chtěl jsem si to nějak ověřit, jestli by na tom mohlo něco b&yacute;t. I když 12 ponorek a 80 lod&iacute; mi zn&iacute; nepravděpodobně. Když jsem se d&iacute;val na mapu Rusů, kde se křižn&iacute;k ponořil, tak to bylo relativně nedaleko břehu Krymu. Pokud v&iacute;m, Rusov&eacute; maj&iacute; Sevastopol proto, že je to jedin&yacute; hlubokovodn&iacute; př&iacute;stav. Z toho důvodu mě zaj&iacute;malo, kde se nach&aacute;z&iacute; ta &uacute;žina. Teď jsem si nagoolil Čern&eacute; moře a skutečně to vypad&aacute; tak, že největ&scaron;&iacute; hloubka je u jižn&iacute;ho pobřež&iacute; Krymu. Takže pro nějakou ponorku ide&aacute;ln&iacute;, ale co lodě, ty snad nemaj&iacute; tak velk&yacute; ponor, aby musely plout jenom t&iacute;m jedn&iacute;m koridorem. Ponorky maj&iacute; maxim&aacute;ln&iacute; hloubku ponoru 500 m.
Upravené 21. 4. 2022 o 17:29

@Rusofil - Myslím že "jelenovipivonelej" to vystihl dostatečně.

Myslí ten v Sevastopolu. A celá ta informácia je jedna veľká kravina, nemá zmysel to rozoberať. Na odhalenie tejto blbosti postačí elementárna práca s mapou Sevastopolu. Neviem kde tam chce dotyčný natrepať 80 lodí s tým, že si to nikto nevšimne. A v neposlednom rade, už aj posledný podpindos v RF by si za danej situácie nelajzol vpustenie do strategicky významného prístavu 80 lodí (veď ten prístav je snáď lepšie strážený ako hl. mesto Moskva)..páánenko skákavá, kde tí ľudia chodia na takéto bludy.

[@Rusofil](https://ksbforum.eu/index.php?u=/user/profile/312) - Mysl&iacute;m že &quot;jelenovipivonelej&quot; to vystihl dostatečně. [quote=&quot;pid:68791, uid:248&quot;]Mysl&iacute; ten v Sevastopolu. A cel&aacute; ta inform&aacute;cia je jedna veľk&aacute; kravina, nem&aacute; zmysel to rozoberať. Na odhalenie tejto blbosti postač&iacute; element&aacute;rna pr&aacute;ca s mapou Sevastopolu. Neviem kde tam chce dotyčn&yacute; natrepať 80 lod&iacute; s t&yacute;m, že si to nikto nev&scaron;imne. A v neposlednom rade, už aj posledn&yacute; podpindos v RF by si za danej situ&aacute;cie nelajzol vpustenie do strategicky v&yacute;znamn&eacute;ho pr&iacute;stavu 80 lod&iacute; (veď ten pr&iacute;stav je sn&aacute;ď lep&scaron;ie str&aacute;žen&yacute; ako hl. mesto Moskva)..p&aacute;&aacute;nenko sk&aacute;kav&aacute;, kde t&iacute; ľudia chodia na tak&eacute;to bludy.[/quote]

Vojáci ozbrojených sil Ukrajiny zlikvidováni jižně od Izyumu. Je zde vidět i nášivka žoldáka z VB.
https://t.me/milinfolive/81623?single


Voj&aacute;ci ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny zlikvidov&aacute;ni jižně od Izyumu. Je zde vidět i n&aacute;&scaron;ivka žold&aacute;ka z VB. https://t.me/milinfolive/81623?single

Teď jsem si nagoolil Černé moře a skutečně to vypadá tak, že největší hloubka je u jižního pobřeží Krymu. Takže pro nějakou ponorku ideální, ale co lodě, ty snad nemají tak velký ponor, aby musely plout jenom tím jedním koridorem.
Ponorky mají maximální hloubku ponoru 500 m.

Čili teoreticky by to bylo možné? Třeba to byly jen čluny s žabími muži a byla to nějaká výsadková akce a šlo hlavně o zajmutí těch ponorek...
No, ... jak jsem řekl. Při akci analytika moc platná není. Ale stejně si myslím, že je to dezinfo. Dohledal sis i zdroj? Je to od "Iulian Adrian" a to jsou QAnon. A ti jsou konceptuály vyhodnoceni jako "provokačně imitační činnost". Ale kdo ví... Plány, plány, tajné plány, plány v plánech... Ví jen Bůh, kde je Pravda.


[quote=&quot;pid:68881, uid:312&quot;]Teď jsem si nagoolil Čern&eacute; moře a skutečně to vypad&aacute; tak, že největ&scaron;&iacute; hloubka je u jižn&iacute;ho pobřež&iacute; Krymu. Takže pro nějakou ponorku ide&aacute;ln&iacute;, ale co lodě, ty snad nemaj&iacute; tak velk&yacute; ponor, aby musely plout jenom t&iacute;m jedn&iacute;m koridorem. Ponorky maj&iacute; maxim&aacute;ln&iacute; hloubku ponoru 500 m.[/quote] Čili teoreticky by to bylo možn&eacute;? Třeba to byly jen čluny s žab&iacute;mi muži a byla to nějak&aacute; v&yacute;sadkov&aacute; akce a &scaron;lo hlavně o zajmut&iacute; těch ponorek... No, ... jak jsem řekl. Při akci analytika moc platn&aacute; nen&iacute;. Ale stejně si mysl&iacute;m, že je to dezinfo. Dohledal sis i zdroj? Je to od &quot;Iulian Adrian&quot; a to jsou QAnon. A ti jsou konceptu&aacute;ly vyhodnoceni jako &quot;provokačně imitačn&iacute; činnost&quot;. Ale kdo v&iacute;... Pl&aacute;ny, pl&aacute;ny, tajn&eacute; pl&aacute;ny, pl&aacute;ny v pl&aacute;nech... V&iacute; jen Bůh, kde je Pravda.

Čili teoreticky by to bylo možné? Třeba to byly jen čluny s žabími muži a byla to nějaká výsadková akce a šlo hlavně o zajmutí těch ponorek...
To by ale znamenalo udělat neprůchozí místo i pro vlastní ponorky a plavidla.


[quote=&quot;pid:68888, uid:781&quot;]Čili teoreticky by to bylo možn&eacute;? Třeba to byly jen čluny s žab&iacute;mi muži a byla to nějak&aacute; v&yacute;sadkov&aacute; akce a &scaron;lo hlavně o zajmut&iacute; těch ponorek...[/quote]To by ale znamenalo udělat neprůchoz&iacute; m&iacute;sto i pro vlastn&iacute; ponorky a plavidla.
Upravené 21. 4. 2022 o 17:54
12345 ... 8
98.97k
594
81
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept