Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 5

To by ale znamenalo udělat neprůchozí místo i pro vlastní ponorky a plavidla.

Třeba je to strategicky výhodné. Třeba potřebují nějaký čas na seskupení a obranu území a až budou připraveni, loď vyzvednou, nebo spíš odstřelí a vyrazí dobýt Bospor a Dardanely.


[quote="pid:68893, uid:312"]To by ale znamenalo udělat neprůchozí místo i pro vlastní ponorky a plavidla.[/quote] Třeba je to strategicky výhodné. Třeba potřebují nějaký čas na seskupení a obranu území a až budou připraveni, loď vyzvednou, nebo spíš odstřelí a vyrazí dobýt Bospor a Dardanely.

No když už budeme uvažovat obětování raketového křižníku poskytujicí protilodní, protizemní protivzdušné a radiolokační kapacity a jeho přeměnění na umělý útes, aby zablokovali cizí ponorky, tak nebylo by jednodušší doplout s lodí přímo na místo a tam ji odbouchnout?


Než na ni rozdělat oheň, udělat do ní díru a pak se s ní vléct na místo, kde by se měla potopit? A riskovat, že se potopí během cesty, nebo že vyletí do luftu munice a vezme s sebou i okolní lodě?


No když už budeme uvažovat obětování raketového křižníku poskytujicí protilodní, protizemní protivzdušné a radiolokační kapacity a jeho přeměnění na umělý útes, aby zablokovali cizí ponorky, tak nebylo by jednodušší doplout s lodí přímo na místo a tam ji odbouchnout? Než na ni rozdělat oheň, udělat do ní díru a pak se s ní vléct na místo, kde by se měla potopit? A riskovat, že se potopí během cesty, nebo že vyletí do luftu munice a vezme s sebou i okolní lodě?

nebylo by jednodušší doplout s lodí přímo na místo a tam ji odbouchnout?

To bys ztratil výhodu vytváření množství dezinformací. Házení viny na kdekoho, útok, konspirace, sabotáž atd...
A co se týká ohně, díry, munice? Při připravené akci je taková otázka bezpředmětná. To by jistě měli všechno dokonale zpočítáno a zajištěno aby mohlo být divadélko pro svět sehráno.


[quote="pid:68907, uid:9"]nebylo by jednodušší doplout s lodí přímo na místo a tam ji odbouchnout?[/quote] To bys ztratil výhodu vytváření množství dezinformací. Házení viny na kdekoho, útok, konspirace, sabotáž atd... A co se týká ohně, díry, munice? Při připravené akci je taková otázka bezpředmětná. To by jistě měli všechno dokonale zpočítáno a zajištěno aby mohlo být divadélko pro svět sehráno.

Zajimavé bude, co se bude během dalších 4 dní dít a jak se blokace Azovstalu projeví globálně.


Jestli třeba západ neprohlásí, že dodávat zbraně na Ukrajinu nemá smysl, protože buď to zničí Rus a nebo to Ukroarmy rozkrade a prodá.


Zajimavé bude, co se bude během dalších 4 dní dít a jak se blokace Azovstalu projeví globálně. Jestli třeba západ neprohlásí, že dodávat zbraně na Ukrajinu nemá smysl, protože buď to zničí Rus a nebo to Ukroarmy rozkrade a prodá.

Jestli třeba západ neprohlásí, že dodávat zbraně na Ukrajinu nemá smysl, protože buď to zničí Rus a nebo to Ukroarmy rozkrade a prodá.


To těžko, včera Johnson prohlásil, jak je skvělé, že tam západ zbraně hrne.


[quote="pid:68912, uid:9"]Jestli třeba západ neprohlásí, že dodávat zbraně na Ukrajinu nemá smysl, protože buď to zničí Rus a nebo to Ukroarmy rozkrade a prodá.[/quote] To těžko, včera Johnson prohlásil, jak je skvělé, že tam západ zbraně hrne.

Jestli třeba západ neprohlásí


Nemůže, protože by prohrál informační válku. Okamžitě ztratí tvář. Vehnal se do pasti, v podstatě už může jenom prohrát. Vsadili vše na jednu kartu a provedli takové kroky a taková vyhlášení, že si všechny ostatní možnosti zavřeli. Začali s tím informačním polem hýbat příliš neuváženě a rozpory se skutečností už po čase nepůjde nijak zamaskovat a ani monopol na média tomu už nezabrání. Je hodně hloupé vydávat své "vlhké sny" za skutečnost ( i když mají tu moc díky mediím ) a nenechat si žádná zadní vrátka na jiný vývoj situace než chtějí docílit, co když Rusko Putina nesvrhne a speciální operace bude zdárně dokončena a Rusko bude mít rudou vlajku, jak pak budou manévrovat ?


Skončili v situaci hop nebo trop.


Což je katastrofální chyba v řízení, vždy musí být více plánu plán A nevyjde tak plán B nevyjde, tak plán C atd ...


[quote="pid:68912, uid:9"]Jestli třeba západ neprohlásí[/quote] Nemůže, protože by prohrál informační válku. Okamžitě ztratí tvář. Vehnal se do pasti, v podstatě už může jenom prohrát. Vsadili vše na jednu kartu a provedli takové kroky a taková vyhlášení, že si všechny ostatní možnosti zavřeli. Začali s tím informačním polem hýbat příliš neuváženě a rozpory se skutečností už po čase nepůjde nijak zamaskovat a ani monopol na média tomu už nezabrání. Je hodně hloupé vydávat své "vlhké sny" za skutečnost ( i když mají tu moc díky mediím ) a nenechat si žádná zadní vrátka na jiný vývoj situace než chtějí docílit, co když Rusko Putina nesvrhne a speciální operace bude zdárně dokončena a Rusko bude mít rudou vlajku, jak pak budou manévrovat ? Skončili v situaci hop nebo trop. Což je katastrofální chyba v řízení, vždy musí být více plánu plán A nevyjde tak plán B nevyjde, tak plán C atd ...

Chalani,prosim nerozvyjajte debatu o blokovani nejakeho pristavu lebo budem mat pochybnosti ci mate vobec vychodeny 1.stupen zakladnej.
Este raz sa pokusim zhrnut co vieme o tom udajnom potopeni v ciernomorskom pristave.
Tak za prve. Uz len udaj o tom ze boli lode zablokovane v ciernomorskom pristave je dost vagne oznacenie. Na kryme je niekolko pristavom a nazov Ciernomorsky pristav nema ani jeden z nich. Ciernomorsk je mesto vedla Odessy. A pokial viem tak lod bola vlecena na Krym a nie na (zatial) nepriatelske uzemie.
Za druhe: udaje o 135 m sirokom prieplave ktory bol udajne zablokovany jasne hovori ze to moze byt len Sevastopolsky pristav. Prosim otvorit google maps a do vyhladavaca si dat Sevastopol je to jedine miesto kde to moze byt.
Za tretie: ak to je jedine miesto ktore to je tak zase vieme ze Sevastopol nebol zablokovany. Snad si nemyslite ze v dobe internetu by to niekto z 490 000 Sevastopolcanov neodfotil.
Za stvrte: ponorky mozu parkovat len v hlbokovodnom pristave ktory ma ako jediny Sevastopol. Opat pozrite si mapu. Este teoreticky by do uvahy mozno brat mesto Mizvodne,ale ak si prepneme na satelitne snimky v google maps tak zistime ze to je bacorina a nie zaliv pre ponorky a 80 lodi.
Za piate: nejake blokovane koridory ci o com to ste hovorili...pozreli ste si pre pana jana ako vyzera Krym? To nie je poloostrov ako Skandinavsky ktory ma stovky fjordov hlboke aj sto metrov a dlhe 20-30km. To je jeden kompaktmy ostrov z malymi zalivmi,ktore obmyva cierne more. Pokial ma vedomosti neklamu tak Cierne more nie je ziadna plytka mlaka ako Zemplinska Sirava. Cize hovorit o potopeni lode a blokovani nejakych lodi inde ako v Sevastopole postrada zdravy rozum. Opat,prosim pozrite si ako vyzera Krym.


Chalani,prosim nerozvyjajte debatu o blokovani nejakeho pristavu lebo budem mat pochybnosti ci mate vobec vychodeny 1.stupen zakladnej. Este raz sa pokusim zhrnut co vieme o tom udajnom potopeni v ciernomorskom pristave. Tak za prve. Uz len udaj o tom ze boli lode zablokovane v ciernomorskom pristave je dost vagne oznacenie. Na kryme je niekolko pristavom a nazov Ciernomorsky pristav nema ani jeden z nich. Ciernomorsk je mesto vedla Odessy. A pokial viem tak lod bola vlecena na Krym a nie na (zatial) nepriatelske uzemie. Za druhe: udaje o 135 m sirokom prieplave ktory bol udajne zablokovany jasne hovori ze to moze byt len Sevastopolsky pristav. Prosim otvorit google maps a do vyhladavaca si dat Sevastopol je to jedine miesto kde to moze byt. Za tretie: ak to je jedine miesto ktore to je tak zase vieme ze Sevastopol nebol zablokovany. Snad si nemyslite ze v dobe internetu by to niekto z 490 000 Sevastopolcanov neodfotil. Za stvrte: ponorky mozu parkovat len v hlbokovodnom pristave ktory ma ako jediny Sevastopol. Opat pozrite si mapu. Este teoreticky by do uvahy mozno brat mesto Mizvodne,ale ak si prepneme na satelitne snimky v google maps tak zistime ze to je bacorina a nie zaliv pre ponorky a 80 lodi. Za piate: nejake blokovane koridory ci o com to ste hovorili...pozreli ste si pre pana jana ako vyzera Krym? To nie je poloostrov ako Skandinavsky ktory ma stovky fjordov hlboke aj sto metrov a dlhe 20-30km. To je jeden kompaktmy ostrov z malymi zalivmi,ktore obmyva cierne more. Pokial ma vedomosti neklamu tak Cierne more nie je ziadna plytka mlaka ako Zemplinska Sirava. Cize hovorit o potopeni lode a blokovani nejakych lodi inde ako v Sevastopole postrada zdravy rozum. Opat,prosim pozrite si ako vyzera Krym.
  • Borrell: Krajiny EÚ hrozia vetovaním akéhokoľvek kolektívneho zákazu ropy z Ruska. Nemecko, Rakúsko a Maďarsko sú proti úplnému odmietnutiu ruských zdrojov energie, píše Le Figaro.Európska únia zatiaľ neplánuje zaviesť centralizované obmedzenia dodávok ruskej ropy, keďže viaceré členské štáty EÚ pohrozili, že takéto rozhodnutie v prípade hlasovania zablokujú. V rozhovore s novinármi z európskej aliancie spravodajských publikácií LENA to uviedol vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep „Bude veľmi ťažké [dosiahnuť ednomyseľnosť v EÚ ohľadom embarga alebo zvýšenia ciel na ruskú ropu], pretože niektoré zúčastnené krajiny už oznámili, že budú vetovať akékoľvek kolektívne rozhodnutie,“ cituje ho Le Figaro. Publikácia uvádza, že po zákaze dodávok ruského uhlia sú krajiny EÚ vrátane Poľska a Francúzska za úplné odmietnutie ruských zdrojov energie, pričom Nemecko, Rakúsko a Maďarsko sú proti.Borrell v tejto súvislosti uviedol, že krajiny EÚ na dobrovoľnej báze postupne obmedzujú dovoz ropy z Ruskej federácie po zvýšení dodávok v prvých týždňoch špeciálnej operácie na Ukrajine. Podľa neho sa budú musieť Európania v strednodobom horizonte tak či onak vzdať ruských nosičov energie, keďže ide o "najdôležitejšiu etapu budovania autonómie". Článok tiež poznamenáva, že „imidž rozdeľujúceho sa bloku v dôsledku sprísnenia sankcií by Európanov neupokojil, ale potešil by Moskvu“. Teraz Európska komisia zvažuje zavedenie ciel na dovoz ropy, no len od určitej sumy.Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na výzvu vedúcich predstaviteľov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nezahŕňajú okupáciu ukrajinských území a cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny. Západ proti nemu v reakcii na rozhodnutie Ruska uvalil rozsiahle sankcie.Borrell. https://tass.ru/ekonomika/14443915

  • Biden zakázal lodiam spojeným s Ruskom vstup do amerických prístavov. Washington tiež posiela Kyjevu nový balík vojenskej pomoci v hodnote 800 miliónov dolárov.Spojené štáty ukladajú zákaz prijímania lodí vo svojich prístavoch, ktoré plávajú pod vlajkou Ruska alebo sú inak spojené s Ruskou federáciou. Oznámil to americký prezident Joe Biden vo štvrtok v Bielom dome s krátkym prejavom o situácii okolo Ukrajiny."Dnes oznamujem, že Spojené štáty americké zakážu v našich prístavoch lode prepojené s Ruskom, ako to urobili v Európe. To znamená, že žiadnej lodi plaviacej sa pod ruskou vlajkou, ktorú vlastní alebo prevádzkuje osoba z Ruska, nebude umožnené zakotviť v [prístavoch] Spojených štátov alebo mať prístup k našim brehom,“ povedal. Bidenov dekrét, ktorý rozoslala tlačová služba Bieleho domu, objasňuje, ktoré lode sa v tomto prípade považujú za lode spojené s Ruskou federáciou: ide o lode, ktoré sa plavia pod ruskou vlajkou, vlastnené „vládou Ruskej federácie alebo ruskou spoločnosťou“. , občan alebo osoba s trvalým pobytom" Ruskej federácie, ako aj plavidlá prevádzkované Ruskom, t. j. kde "ruská spoločnosť, občan alebo osoba s trvalým pobytom je zodpovedná za obchodné rozhodnutia týkajúce sa používania plavidla". Nariadenie tiež stanovuje niekoľko výnimiek: zákaz neplatí v situácii, keď plavidlo prepojené s Ruskom prepravuje „suroviny, špeciálne jadrové materiály a vedľajšie jadrové produkty“, pre ktoré neexistuje iný spoľahlivý zdroj dodávok v Spojené štáty. Okrem toho majú plavidlá spojené s Ruskom povolený vstup do amerických prístavov v prípade núdze, keď členovia posádky potrebujú vystúpiť na breh, a to aj zo zdravotných dôvodov alebo „iných humanitárnych dôvodov“.Bidenov príkaz nadobúda účinnosť 28. apríla 2022 o 00:01 východného pobrežného času USA (07:01 moskovského času). https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14439245

  • Johnson povedal o desiatkach ukrajinských vojenských výcvikov v Británii. Premiér Johnson oznámil, že desiatky ukrajinských vojakov absolvujú výcvik v Británii. Britský premiér Boris Johnson uviedol, že v krajine sa cvičia desiatky ukrajinského vojenského personálu. Informuje o tom The Guardian. Spresnil, že sa cvičia na riadenie obrnených vozidiel. Po výcviku sa armáda vráti späť na Ukrajinu spolu so skupinou 120 obrnených vozidiel vrátane obrnených transportérov, prieskumných, opravárenských a záchranných veliteľských a štábnych a zdravotníckych vozidiel.Zároveň dodal, že podobné výcvikové stredisko funguje v Poľsku, kde sa Ukrajinci učia zaobchádzať s vybavením protivzdušnej obrany.16. apríla bolo oznámené, že vojenskí inštruktori zo špeciálnej leteckej služby Spojeného kráľovstva (SAS) sa vrátili na Ukrajinu. Komandá začali cvičiť ukrajinskú armádu v Kyjeve a okolí asi pred dvoma týždňami. Najmä vycvičili miestnu armádu na používanie protitankových raketových systémov NLAW, ktoré Spojené kráľovstvo dodáva Ukrajine.Politico sa už skôr dozvedelo, že Spojené štáty uvažujú o vyslaní niekoľkých stoviek vojenských inštruktorov na Ukrajinu v decembri 2021. Ukrajinské jednotky mali cvičiť v „netradičných metódach vedenia vojny“. https://lenta.ru/news/2022/04/22/tens/

  • Vojenský mikrobiológ pripomenul vývoj biologických zbraní v Poľsku. Vojenský mikrobiológ Supotnitsky pripomenul vývoj biologických zbraní v Poľsku v 20. rokoch 20. storočia Povedal to v rozhovore pre RIA Novosti. Expert pripomenul, že zákaz bakteriologických zbraní bol do Ženevského protokolu z roku 1925 pridaný na návrh Poľska. Stalo sa tak preto, lebo Varšava ho „sama vyvinula a tým chcela vytvoriť podmienky pre jeho monopolné vlastníctvo,“ vysvetlil Supotnitsky.Podľa mikrobiológa poľskí odborníci pokročili vo vývoji natoľko, že japonská armáda prišla do Varšavy, aby sa poučila zo skúseností s nakazením ľudí. Okrem toho Supotnitsky zdôraznil, že v Poľsku existujú publikácie o spoločnej práci vedcov. Expert tiež pripomenul Chabarovský proces z roku 1949 v prípade japonských vojakov, ktorí sa podieľali na vývoji a testovaní bakteriologických zbraní. Dodal, že po tomto procese sa mal konať varšavský proces, ale zabránila tomu smrť sovietskeho vodcu Josifa Stalina.Supotnitskij zároveň upozornil na potrebu zverejnenia príslušných archívnych údajov o tejto problematike. To platí najmä na pozadí správ biologických laboratórií na Ukrajine, uzavrel.Predtým ruské ministerstvo obrany ukázalo mapu s 30 biologickými laboratóriami v 14 osadách Ukrajiny. Ministerstvo obrany naznačuje, že „boli zapojení do vojensko-biologických aktivít v plnom rozsahu“ https://lenta.ru/news/2022/04/22/bio/

  • Americký plukovník poukazuje na Bidenovu neúspešnú politiku. Plukovník Wes Martin poukázal na zlyhanie Bidenovej politiky na Ukrajine. Čím agresívnejší americký prezident Joe Biden naráža na svojho ruského kolegu Vladimira Putina, tým nižšie je jeho hodnotenie. Tento názor vyjadril americký plukovník Wes Martin v článku pre The Washington Post.Poukázal na to, že po celé desaťročia sa Američania zhromaždili okolo lídra, keď sa objavil veľký strategický problém. Martin však poznamenal, že Biden dosiahol presne opačný efekt. Autor článku pripomenul, že šéf Bieleho domu verejne nazval ruského prezidenta Vladimira Putina „mäsiarom“ a „vojnovým zločincom“. Upozornil na skutočnosť, že Washington namiesto udržiavania komunikačného kanála páli všetky mosty pre dialóg s Moskvou. Podľa Martina sa Biden takouto tvrdosťou snaží obnoviť skolabovanú popularitu.Americká armáda tiež naznačila, že Biden sa snažil zabrániť konfliktu na Ukrajine diplomatickými opatreniami – a nepodarilo sa mu to.Okrem toho Martin vo svojom článku citoval bývalého úradujúceho riaditeľa CIA Michaela Morella, ktorý mal pocit, že Bidenove ostré vyjadrenia len posilnili Putinovu pozíciu doma. „Ani jeden občan Ruska sa nezmieri s tým, že ho hlavný nepriateľ jeho štátu inšpiruje, aká moc v jeho krajine môže byť a aká nie...,“ vysvetlil Morell zlyhanie Bidenovej politiky.V marci Biden pri návšteve ukrajinského utečeneckého tábora na hranici medzi Poľskom a Ukrajinou označil Putina za mäsiara a povedal, že „nemôže zostať pri moci“. Neskôr americký vodca ubezpečil, že jeho vyjadrenia o ruskom prezidentovi nie sú politickým postojom Washingtonu.https://lenta.ru/news/2022/04/22/oshibka/

  • Biden bol frustrovaný z neschopnosti Spojených štátov naďalej zásobovať svet pokrokom**. Prezident Joe Biden povedal, že Spojené štáty prestali dodávať svetu zmeny a pokrok. Americký prezident Joe Biden je frustrovaný neschopnosťou USA naďalej prinášať svetu pokrok. Píše o tom RIA Novosti.Podľa Bidena Američania prestali prinášať svetu zmeny a pokrok. „Všetok pokrok, všetky zmeny pochádzajú z americkej technológie. Už ich nevyrábame,“ povedal americký líder. Preto uviedol príklad mikročipov vynájdených spoločnosťou Intel, ktoré sa teraz vyrábajú na Taiwane.Už skôr sa uvádzalo, že Biden chce byť prezidentom až do veku 86 rokov. Informoval bývalého prezidenta Baracka Obamu o svojich plánoch uchádzať sa o druhé funkčné obdobie v roku 2024. https://lenta.ru/news/2022/04/22/stopped/


- **Borrell: Krajiny EÚ hrozia vetovaním akéhokoľvek kolektívneho zákazu ropy z Rusk**a. Nemecko, Rakúsko a Maďarsko sú proti úplnému odmietnutiu ruských zdrojov energie, píše Le Figaro.Európska únia zatiaľ neplánuje zaviesť centralizované obmedzenia dodávok ruskej ropy, keďže viaceré členské štáty EÚ pohrozili, že takéto rozhodnutie v prípade hlasovania zablokujú. V rozhovore s novinármi z európskej aliancie spravodajských publikácií LENA to uviedol vysoký predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci a bezpečnostnú politiku Josep „Bude veľmi ťažké [dosiahnuť ednomyseľnosť v EÚ ohľadom embarga alebo zvýšenia ciel na ruskú ropu], pretože niektoré zúčastnené krajiny už oznámili, že budú vetovať akékoľvek kolektívne rozhodnutie,“ cituje ho Le Figaro. Publikácia uvádza, že po zákaze dodávok ruského uhlia sú krajiny EÚ vrátane Poľska a Francúzska za úplné odmietnutie ruských zdrojov energie, pričom Nemecko, Rakúsko a Maďarsko sú proti.Borrell v tejto súvislosti uviedol, že krajiny EÚ na dobrovoľnej báze postupne obmedzujú dovoz ropy z Ruskej federácie po zvýšení dodávok v prvých týždňoch špeciálnej operácie na Ukrajine. Podľa neho sa budú musieť Európania v strednodobom horizonte tak či onak vzdať ruských nosičov energie, keďže ide o "najdôležitejšiu etapu budovania autonómie". Článok tiež poznamenáva, že „imidž rozdeľujúceho sa bloku v dôsledku sprísnenia sankcií by Európanov neupokojil, ale potešil by Moskvu“. Teraz Európska komisia zvažuje zavedenie ciel na dovoz ropy, no len od určitej sumy.Ruský prezident Vladimir Putin ohlásil 24. februára špeciálnu vojenskú operáciu na Ukrajine v reakcii na výzvu vedúcich predstaviteľov republík Donbasu o pomoc. Zdôraznil, že plány Moskvy nezahŕňajú okupáciu ukrajinských území a cieľom je demilitarizácia a denacifikácia krajiny. Západ proti nemu v reakcii na rozhodnutie Ruska uvalil rozsiahle sankcie.Borrell. https://tass.ru/ekonomika/14443915 - **Biden zakázal lodiam spojeným s Ruskom vstup do amerických prístavov**. Washington tiež posiela Kyjevu nový balík vojenskej pomoci v hodnote 800 miliónov dolárov.Spojené štáty ukladajú zákaz prijímania lodí vo svojich prístavoch, ktoré plávajú pod vlajkou Ruska alebo sú inak spojené s Ruskou federáciou. Oznámil to americký prezident Joe Biden vo štvrtok v Bielom dome s krátkym prejavom o situácii okolo Ukrajiny."Dnes oznamujem, že Spojené štáty americké zakážu v našich prístavoch lode prepojené s Ruskom, ako to urobili v Európe. To znamená, že žiadnej lodi plaviacej sa pod ruskou vlajkou, ktorú vlastní alebo prevádzkuje osoba z Ruska, nebude umožnené zakotviť v [prístavoch] Spojených štátov alebo mať prístup k našim brehom,“ povedal. Bidenov dekrét, ktorý rozoslala tlačová služba Bieleho domu, objasňuje, ktoré lode sa v tomto prípade považujú za lode spojené s Ruskou federáciou: ide o lode, ktoré sa plavia pod ruskou vlajkou, vlastnené „vládou Ruskej federácie alebo ruskou spoločnosťou“. , občan alebo osoba s trvalým pobytom" Ruskej federácie, ako aj plavidlá prevádzkované Ruskom, t. j. kde "ruská spoločnosť, občan alebo osoba s trvalým pobytom je zodpovedná za obchodné rozhodnutia týkajúce sa používania plavidla". Nariadenie tiež stanovuje niekoľko výnimiek: zákaz neplatí v situácii, keď plavidlo prepojené s Ruskom prepravuje „suroviny, špeciálne jadrové materiály a vedľajšie jadrové produkty“, pre ktoré neexistuje iný spoľahlivý zdroj dodávok v Spojené štáty. Okrem toho majú plavidlá spojené s Ruskom povolený vstup do amerických prístavov v prípade núdze, keď členovia posádky potrebujú vystúpiť na breh, a to aj zo zdravotných dôvodov alebo „iných humanitárnych dôvodov“.Bidenov príkaz nadobúda účinnosť 28. apríla 2022 o 00:01 východného pobrežného času USA (07:01 moskovského času). https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14439245 - **Johnson povedal o desiatkach ukrajinských vojenských výcvikov v Británii**. Premiér Johnson oznámil, že desiatky ukrajinských vojakov absolvujú výcvik v Británii. Britský premiér Boris Johnson uviedol, že v krajine sa cvičia desiatky ukrajinského vojenského personálu. Informuje o tom The Guardian. Spresnil, že sa cvičia na riadenie obrnených vozidiel. Po výcviku sa armáda vráti späť na Ukrajinu spolu so skupinou 120 obrnených vozidiel vrátane obrnených transportérov, prieskumných, opravárenských a záchranných veliteľských a štábnych a zdravotníckych vozidiel.Zároveň dodal, že podobné výcvikové stredisko funguje v Poľsku, kde sa Ukrajinci učia zaobchádzať s vybavením protivzdušnej obrany.16. apríla bolo oznámené, že vojenskí inštruktori zo špeciálnej leteckej služby Spojeného kráľovstva (SAS) sa vrátili na Ukrajinu. Komandá začali cvičiť ukrajinskú armádu v Kyjeve a okolí asi pred dvoma týždňami. Najmä vycvičili miestnu armádu na používanie protitankových raketových systémov NLAW, ktoré Spojené kráľovstvo dodáva Ukrajine. Politico sa už skôr dozvedelo, že Spojené štáty uvažujú o vyslaní niekoľkých stoviek vojenských inštruktorov na Ukrajinu v decembri 2021. Ukrajinské jednotky mali cvičiť v „netradičných metódach vedenia vojny“. https://lenta.ru/news/2022/04/22/tens/ - **Vojenský mikrobiológ pripomenul vývoj biologických zbraní v Poľsku**. Vojenský mikrobiológ Supotnitsky pripomenul vývoj biologických zbraní v Poľsku v 20. rokoch 20. storočia Povedal to v rozhovore pre RIA Novosti. Expert pripomenul, že zákaz bakteriologických zbraní bol do Ženevského protokolu z roku 1925 pridaný na návrh Poľska. Stalo sa tak preto, lebo Varšava ho „sama vyvinula a tým chcela vytvoriť podmienky pre jeho monopolné vlastníctvo,“ vysvetlil Supotnitsky.Podľa mikrobiológa poľskí odborníci pokročili vo vývoji natoľko, že japonská armáda prišla do Varšavy, aby sa poučila zo skúseností s nakazením ľudí. Okrem toho Supotnitsky zdôraznil, že v Poľsku existujú publikácie o spoločnej práci vedcov. Expert tiež pripomenul Chabarovský proces z roku 1949 v prípade japonských vojakov, ktorí sa podieľali na vývoji a testovaní bakteriologických zbraní. Dodal, že po tomto procese sa mal konať varšavský proces, ale zabránila tomu smrť sovietskeho vodcu Josifa Stalina.Supotnitskij zároveň upozornil na potrebu zverejnenia príslušných archívnych údajov o tejto problematike. To platí najmä na pozadí správ biologických laboratórií na Ukrajine, uzavrel.Predtým ruské ministerstvo obrany ukázalo mapu s 30 biologickými laboratóriami v 14 osadách Ukrajiny. Ministerstvo obrany naznačuje, že „boli zapojení do vojensko-biologických aktivít v plnom rozsahu“ https://lenta.ru/news/2022/04/22/bio/ - **Americký plukovník poukazuje na Bidenovu neúspešnú politiku**. Plukovník Wes Martin poukázal na zlyhanie Bidenovej politiky na Ukrajine. Čím agresívnejší americký prezident Joe Biden naráža na svojho ruského kolegu Vladimira Putina, tým nižšie je jeho hodnotenie. Tento názor vyjadril americký plukovník Wes Martin v článku pre The Washington Post. Poukázal na to, že po celé desaťročia sa Američania zhromaždili okolo lídra, keď sa objavil veľký strategický problém. Martin však poznamenal, že Biden dosiahol presne opačný efekt. Autor článku pripomenul, že šéf Bieleho domu verejne nazval ruského prezidenta Vladimira Putina „mäsiarom“ a „vojnovým zločincom“. Upozornil na skutočnosť, že Washington namiesto udržiavania komunikačného kanála páli všetky mosty pre dialóg s Moskvou. Podľa Martina sa Biden takouto tvrdosťou snaží obnoviť skolabovanú popularitu.Americká armáda tiež naznačila, že Biden sa snažil zabrániť konfliktu na Ukrajine diplomatickými opatreniami – a nepodarilo sa mu to.Okrem toho Martin vo svojom článku citoval bývalého úradujúceho riaditeľa CIA Michaela Morella, ktorý mal pocit, že Bidenove ostré vyjadrenia len posilnili Putinovu pozíciu doma. „Ani jeden občan Ruska sa nezmieri s tým, že ho hlavný nepriateľ jeho štátu inšpiruje, aká moc v jeho krajine môže byť a aká nie...,“ vysvetlil Morell zlyhanie Bidenovej politiky.V marci Biden pri návšteve ukrajinského utečeneckého tábora na hranici medzi Poľskom a Ukrajinou označil Putina za mäsiara a povedal, že „nemôže zostať pri moci“. Neskôr americký vodca ubezpečil, že jeho vyjadrenia o ruskom prezidentovi nie sú politickým postojom Washingtonu.https://lenta.ru/news/2022/04/22/oshibka/ - **Biden bol frustrovaný z neschopnosti Spojených štátov naďalej zásobovať svet pokrokom****. Prezident Joe Biden povedal, že Spojené štáty prestali dodávať svetu zmeny a pokrok. Americký prezident Joe Biden je frustrovaný neschopnosťou USA naďalej prinášať svetu pokrok. Píše o tom RIA Novosti.Podľa Bidena Američania prestali prinášať svetu zmeny a pokrok. „Všetok pokrok, všetky zmeny pochádzajú z americkej technológie. Už ich nevyrábame,“ povedal americký líder. Preto uviedol príklad mikročipov vynájdených spoločnosťou Intel, ktoré sa teraz vyrábajú na Taiwane.Už skôr sa uvádzalo, že Biden chce byť prezidentom až do veku 86 rokov. Informoval bývalého prezidenta Baracka Obamu o svojich plánoch uchádzať sa o druhé funkčné obdobie v roku 2024. https://lenta.ru/news/2022/04/22/stopped/
Upravené 22. 4. 2022 o 06:08

Biden zakázal lodiam spojeným s Ruskom vstup do amerických prístavov.

smile
Nejlepší cesta, jak se připravit o dovoz nejen ropy Z Ruska.
Ty "inteligenti" za louží si asi myslí, že když budou omezovat dovoz surovin do Evropy, že do USA se bude nadále dovážet stejně a možná ještě více.


[quote="pid:68949, uid:12"]Biden zakázal lodiam spojeným s Ruskom vstup do amerických prístavov.[/quote] :D Nejlepší cesta, jak se připravit o dovoz nejen ropy Z Ruska. Ty "inteligenti" za louží si asi myslí, že když budou omezovat dovoz surovin do Evropy, že do USA se bude nadále dovážet stejně a možná ještě více.

Zajímavý článek:


https://nationalinterest.org/feature/america%E2%80%99s-interest-ukraine-not-what-you-think-201869


,,Jedná se o strategickou chybu obrovských důsledků. Ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov se nemýlí, když naznačuje, že válka na Ukrajině zpochybňuje "právní světový řád". Fareed Zakaria totiž oficiálně prohlásil, že nyní žijeme v "postamerickém" světovém řádu. Vzhledem k takzvanému ekonomickému zákonu nerovnoměrného růstu, který formulovali vědci jako Robert Gilpin, byla taková nová realita možná nevyhnutelná. Spojené státy však tuto změnu urychlily tím, že své globální závazky spíše rozšiřují, než aby je omezovaly, a to i přesto, že jejich relativní mocenská základna klesá. Spojené státy hlasitě mluví a přitom mají stále menší hůl."


Zajímavý článek: https://nationalinterest.org/feature/america%E2%80%99s-interest-ukraine-not-what-you-think-201869 ,,Jedná se o strategickou chybu obrovských důsledků. Ruský ministr zahraničí **Sergej Lavrov se nemýlí**, když naznačuje, že válka na Ukrajině zpochybňuje "právní světový řád". Fareed Zakaria totiž oficiálně prohlásil, že nyní žijeme v "**postamerickém**" světovém řádu. Vzhledem k takzvanému ekonomickému zákonu nerovnoměrného růstu, který formulovali vědci jako Robert Gilpin, byla taková nová realita možná nevyhnutelná. Spojené státy však tuto změnu urychlily tím, že své globální závazky spíše rozšiřují, než aby je omezovaly, a to i přesto, **že jejich relativní mocenská základna klesá**. Spojené státy hlasitě mluví a přitom **mají stále menší hůl**."

Jedna strela Sarmat stačí na zničenie krajiny veľkosti Francúzska


V britských médiách sa objavili relevantné informácie o schopnostiach ruskej ťažkej medzikontinentálnej balistickej rakety "Sarmat". Podľa prezentovanej infografiky je odhadovaná bojová sila takejto rakety schopná zasiahnuť a takmer úplne zničiť krajinu s územím okolo 250 000 štvorcových míľ (asi 650 000 štvorcových kilometrov - čo je cca. územie Francúzska)


Panika, ktorá sa začala v zahraničných médiách, je v skutočnosti len pokusom začať eskalovať napätú situáciu. Predovšetkým už skôr ruská strana deklarovala svoj zámer uchýliť sa k použitiu jadrových zbraní len v prípade skutočnej hrozby, nehovoriac o tom, že Rusko ráta s mierovým riešením akýchkoľvek hrozieb.
https://avia.pro/news/odnoy-rakety-sarmat-dostatochno-dlya-togo-chtoby-unichtozhit-stranu-razmerom-s-franciyu


Jedna strela Sarmat stačí na zničenie krajiny veľkosti Francúzska V britských médiách sa objavili relevantné informácie o schopnostiach ruskej ťažkej medzikontinentálnej balistickej rakety "Sarmat". Podľa prezentovanej infografiky je odhadovaná bojová sila takejto rakety schopná zasiahnuť a takmer úplne zničiť krajinu s územím okolo 250 000 štvorcových míľ (asi 650 000 štvorcových kilometrov - čo je cca. územie Francúzska) Panika, ktorá sa začala v zahraničných médiách, je v skutočnosti len pokusom začať eskalovať napätú situáciu. Predovšetkým už skôr ruská strana deklarovala svoj zámer uchýliť sa k použitiu jadrových zbraní len v prípade skutočnej hrozby, nehovoriac o tom, že Rusko ráta s mierovým riešením akýchkoľvek hrozieb. https://avia.pro/news/odnoy-rakety-sarmat-dostatochno-dlya-togo-chtoby-unichtozhit-stranu-razmerom-s-franciyu

Teraz Európska komisia zvažuje zavedenie ciel na dovoz ropy, no len od určitej sumy.

Kozmetická úprava?
Aby ľudia nevideli, o koľko sú Ruské suroviny lacnejšie?
Ďalší zdroj príjmu pre niekoho a spôsob, ako ožobráčiť bežné obyvateľstvo!


Spojené státy hlasitě mluví a přitom mají stále menší hůl."

Jednoduché vysvetlenie reality.


[quote="pid:68949, uid:12"]Teraz Európska komisia zvažuje zavedenie ciel na dovoz ropy, no len od určitej sumy.[/quote] Kozmetická úprava? Aby ľudia nevideli, o koľko sú Ruské suroviny lacnejšie? Ďalší zdroj príjmu pre niekoho a spôsob, ako ožobráčiť bežné obyvateľstvo! [quote="pid:68956, uid:633"]Spojené státy hlasitě mluví a přitom mají stále menší hůl."[/quote] Jednoduché vysvetlenie reality.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 22. 4. 2022 o 07:38

Nejlepší cesta, jak se připravit o dovoz nejen ropy Z Ruska.
Ty "inteligenti" za louží si asi myslí, že když budou omezovat dovoz surovin do Evropy, že do USA se bude nadále dovážet stejně a možná ještě více.

Tak zatím ano, protože Podpindosi se činí, ale s tím zákazem Lodí ... smile
Že by globalisti udeřili a utrum ?
Letadla nesmí a lodě taky ne. Vlaky tam nevedou, tak možná na dracích ?!


[quote="pid:68952, uid:573"]Nejlepší cesta, jak se připravit o dovoz nejen ropy Z Ruska. Ty "inteligenti" za louží si asi myslí, že když budou omezovat dovoz surovin do Evropy, že do USA se bude nadále dovážet stejně a možná ještě více.[/quote] Tak zatím ano, protože Podpindosi se činí, ale s tím zákazem Lodí ... :D Že by globalisti udeřili a utrum ? Letadla nesmí a lodě taky ne. Vlaky tam nevedou, tak možná na dracích ?!
  • Rusko prezradilo celé zloženie SBU v Chersonskej oblasti. Rusko dostalo údaje všetkých zamestnancov SBU v Chersonskej oblasti vrátane sabotérov bahnité štruktúry Ruska dostali informácie o celom zložení Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) v Chersonskej oblasti. Informuje o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na niektoré odtajnené údaje.V zoznamoch sú aj informácie o špeciálnych jednotkách, ktoré Kyjev využíva na páchanie sabotáží. Ako agentúre povedal zdroj z orgánov činných v trestnom konaní, tieto informácie boli získané v rámci identifikácie sabotážnych a prieskumných skupín, ktoré zostali na území Chersonskej oblasti.Špeciálne jednotky "Alpha" vzbudili osobitný záujem. Podľa hovorcu agentúry boli tajné údaje o zamestnancoch oddelenia špeciálnych síl špeciálneho operačného strediska Alfa ukrajinskej bezpečnostnej služby Ukrajiny v Chersonskej oblasti úplne zverejnené. Objasňuje sa, že stíhačky tejto jednotky sú v súčasnosti využívané vojensko-politickým vedením Ukrajiny na operačné vedenie tajných skupín a priame sabotáže na územiach nekontrolovaných Kyjevom.Konkrétne sa zoznam dostal do vlastníctva agentúry, vrátane 14 zamestnancov oddelenia centrálnej bezpečnostnej služby „A“ SBU v Chersonskej oblasti. Ako vyplýva z dokumentov, odtajnili sa údaje vedúceho oddelenia, referenta oddelenia, operačného zamestnanca, vedúceho bezpečnostného pracovníka a prevádzkového vodiča.Už skôr z dokumentov Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) objavených ruskými bezpečnostnými silami vyšlo najavo, že služba pred útekom z Chersonu verbovala členov miestnej územnej obrany na sabotáže na oslobodených územiach v tyle ruských ozbrojených síl. Dokumenty sa našli v archíve osobných spisov ukrajinských bezpečnostných síl nájdených v detskej nemocnici v Chersone.Údaje o eskortných sabotéroch z UkrajinyRuské bezpečnostné sily v Chersone predtým objavili údaje 20 dievčat pracujúcich pre zahraničnú spravodajskú službu Ukrajiny (SVRU). Eskorty slúžili nielen ako informátori, ale vykonávali aj špeciálne úlohy, ako aj sabotáže.Ako povedal zamestnanec ruského orgánu činného v trestnom konaní, počas operačných aktivít našli Rusi kancelársku budovu. Na toto miesto dal tip ruským bezpečnostným zložkám bývalý zamestnanec ukrajinských špeciálnych služieb, prezradil aj priezviská, mená, priezviská, pasové údaje sabotérov, ako aj fotokópie vyplnených dotazníkov určených pre známosti s Rusmi a cudzinci.Okrem toho bývalý príslušník ukrajinských špeciálnych služieb povedal, že niektorí dôstojníci „pracovali pod rúškom legendy profesionálneho fotografa na výbere operačných zdrojov“. Jedným z týchto náborových pracovníkov bol najmä plukovník SVRU, vedúci 5. oddelenia SVRU v meste Cherson Alexander Badenko. https://lenta.ru/news/2022/04/22/sostav/

  • Biden sa po ďalšej výhrade nechal nazvať inak. Prezident Spojených štátov sa po ďalšej výhrade nechal volať Joe Biden. Americký prezident Joe Biden počas prejavu v Oregone nebol schopný vysloviť meno Rep. Earl Blumenauer. Po ďalšej výhrade sa americký líder rozhodol vysmiať a nechal sa nazvať inak. Zodpovedajúce video sa objavilo na kanáli GOP War Room YouTube.V komentári k rozvoju infraštruktúry sa chcel Biden poďakovať miestnym predstaviteľom Kongresu.„Vďaka Ronovi Wydenovi, Jeffovi Merkleymu a Earlovi Bamovi... a Earlovi... prepáč. Som si vedomý,“ upozornil prezident na svoju chybu a poznamenal, že aj jeho priezvisko sa môže vyslovovať nesprávne. "Môžeš ma volať Biden." Joe Biden,“ povedal.Toto nie je prvá nepríjemná situácia, do ktorej sa 79-ročný politik dostal. Bidena predtým vystrašil veľkonočný zajačik Bunny, ktorý ho vyšiel pozdraviť počas jeho tlačovej konferencie. A predtým sa nesprávne vyjadril počas prejavu o nových pravidlách regulácie súkromne vyrábaných zbraní a nazval prostitúciu „trestným stíhaním“.V apríli sa americký líder dopustil dvoch chýb, keď predstavil muža do svojej administratívy. Pomýlil si aj seba s manželkou bývalého vodcu krajiny Baracka Obamu a Michelle označil za bývalú viceprezidentku USA.https://lenta.ru/news/2022/04/22/ogovorochki/


- **Rusko prezradilo celé zloženie SBU v Chersonskej oblasti**. Rusko dostalo údaje všetkých zamestnancov SBU v Chersonskej oblasti vrátane sabotérov bahnité štruktúry Ruska dostali informácie o celom zložení Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) v Chersonskej oblasti. Informuje o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na niektoré odtajnené údaje.V zoznamoch sú aj informácie o špeciálnych jednotkách, ktoré Kyjev využíva na páchanie sabotáží. Ako agentúre povedal zdroj z orgánov činných v trestnom konaní, tieto informácie boli získané v rámci identifikácie sabotážnych a prieskumných skupín, ktoré zostali na území Chersonskej oblasti.Špeciálne jednotky "Alpha" vzbudili osobitný záujem. Podľa hovorcu agentúry boli tajné údaje o zamestnancoch oddelenia špeciálnych síl špeciálneho operačného strediska Alfa ukrajinskej bezpečnostnej služby Ukrajiny v Chersonskej oblasti úplne zverejnené. Objasňuje sa, že stíhačky tejto jednotky sú v súčasnosti využívané vojensko-politickým vedením Ukrajiny na operačné vedenie tajných skupín a priame sabotáže na územiach nekontrolovaných Kyjevom.Konkrétne sa zoznam dostal do vlastníctva agentúry, vrátane 14 zamestnancov oddelenia centrálnej bezpečnostnej služby „A“ SBU v Chersonskej oblasti. Ako vyplýva z dokumentov, odtajnili sa údaje vedúceho oddelenia, referenta oddelenia, operačného zamestnanca, vedúceho bezpečnostného pracovníka a prevádzkového vodiča.Už skôr z dokumentov Bezpečnostnej služby Ukrajiny (SBU) objavených ruskými bezpečnostnými silami vyšlo najavo, že služba pred útekom z Chersonu verbovala členov miestnej územnej obrany na sabotáže na oslobodených územiach v tyle ruských ozbrojených síl. Dokumenty sa našli v archíve osobných spisov ukrajinských bezpečnostných síl nájdených v detskej nemocnici v Chersone.Údaje o eskortných sabotéroch z Ukrajiny Ruské bezpečnostné sily v Chersone predtým objavili údaje 20 dievčat pracujúcich pre zahraničnú spravodajskú službu Ukrajiny (SVRU). Eskorty slúžili nielen ako informátori, ale vykonávali aj špeciálne úlohy, ako aj sabotáže. Ako povedal zamestnanec ruského orgánu činného v trestnom konaní, počas operačných aktivít našli Rusi kancelársku budovu. Na toto miesto dal tip ruským bezpečnostným zložkám bývalý zamestnanec ukrajinských špeciálnych služieb, prezradil aj priezviská, mená, priezviská, pasové údaje sabotérov, ako aj fotokópie vyplnených dotazníkov určených pre známosti s Rusmi a cudzinci.Okrem toho bývalý príslušník ukrajinských špeciálnych služieb povedal, že niektorí dôstojníci „pracovali pod rúškom legendy profesionálneho fotografa na výbere operačných zdrojov“. Jedným z týchto náborových pracovníkov bol najmä plukovník SVRU, vedúci 5. oddelenia SVRU v meste Cherson Alexander Badenko. https://lenta.ru/news/2022/04/22/sostav/ - **Biden sa po ďalšej výhrade nechal nazvať inak**. Prezident Spojených štátov sa po ďalšej výhrade nechal volať Joe Biden. Americký prezident Joe Biden počas prejavu v Oregone nebol schopný vysloviť meno Rep. Earl Blumenauer. Po ďalšej výhrade sa americký líder rozhodol vysmiať a nechal sa nazvať inak. Zodpovedajúce video sa objavilo na kanáli GOP War Room YouTube.V komentári k rozvoju infraštruktúry sa chcel Biden poďakovať miestnym predstaviteľom Kongresu.„Vďaka Ronovi Wydenovi, Jeffovi Merkleymu a Earlovi Bamovi... a Earlovi... prepáč. Som si vedomý,“ upozornil prezident na svoju chybu a poznamenal, že aj jeho priezvisko sa môže vyslovovať nesprávne. "Môžeš ma volať Biden." Joe Biden,“ povedal.Toto nie je prvá nepríjemná situácia, do ktorej sa 79-ročný politik dostal. Bidena predtým vystrašil veľkonočný zajačik Bunny, ktorý ho vyšiel pozdraviť počas jeho tlačovej konferencie. A predtým sa nesprávne vyjadril počas prejavu o nových pravidlách regulácie súkromne vyrábaných zbraní a nazval prostitúciu „trestným stíhaním“.V apríli sa americký líder dopustil dvoch chýb, keď predstavil muža do svojej administratívy. Pomýlil si aj seba s manželkou bývalého vodcu krajiny Baracka Obamu a Michelle označil za bývalú viceprezidentku USA.https://lenta.ru/news/2022/04/22/ogovorochki/

Tento jednoduchý obrázek pustili do světa Číňani:
62625ab565110


Tento jednoduchý obrázek pustili do světa Číňani: ![62625ab565110](serve/attachment&path=62625ab565110)

Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili.


Prianie otcom myšlienky. Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.


Rovnako nebol "geniálny" plán v prípade Miloša Zemana, keď podporoval genetickú manipuláciu. Zaúradoval u neho strach, preto sa nechal sa trikrát geneticky zmanipulovať.


Ani Donald Trump nemal žiadny "geniálny" plán v prípade zmanipulovaných amerických volieb. Ani na začiatku, ani po audite v Arizone. Pozdravujem Boletusa a Oracla.


Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili. **Prianie otcom myšlienky. Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.** Rovnako nebol "geniálny" plán v prípade Miloša Zemana, keď podporoval genetickú manipuláciu. Zaúradoval u neho strach, preto sa nechal sa trikrát geneticky zmanipulovať. Ani Donald Trump nemal žiadny "geniálny" plán v prípade zmanipulovaných amerických volieb. Ani na začiatku, ani po audite v Arizone. Pozdravujem Boletusa a Oracla.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 10:36

Tento jednoduchý obrázek

Připomnělo mi to scénku z velmi dávné dětské knížky, kde se o přestávce baví učitelky prvňáčků, že dnešní děti vědí víc, než by měly. Jedna vypráví, jak Pepík rozhořčeně řval na Frantu: Jseš blbej jako náto! Druhá nevěří, že by děcka věděla, o čem mluví, ale první kontruje: Ale kdepak, vždyť ten Franta na něj hned ječel zpátky, že není žádnej útočnej pakt smile


[quote="pid:68974, uid:203"]Tento jednoduchý obrázek[/quote] Připomnělo mi to scénku z velmi dávné dětské knížky, kde se o přestávce baví učitelky prvňáčků, že dnešní děti vědí víc, než by měly. Jedna vypráví, jak Pepík rozhořčeně řval na Frantu: Jseš blbej jako náto! Druhá nevěří, že by děcka věděla, o čem mluví, ale první kontruje: Ale kdepak, vždyť ten Franta na něj hned ječel zpátky, že není žádnej útočnej pakt :)

Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili.


Prianie otcom myšlienky. Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo.


Rovnako nebol "geniálny" plán v prípade Miloša Zemana, keď podporoval genetickú manipuláciu. Zaúradoval u neho strach, preto sa nechal sa trikrát geneticky zmanipulovať.


Ani Donald Trump nemal žiadny "geniálny" plán v prípade zmanipulovaných amerických volieb. Ani na začiatku, ani po audite v Arizone. Pozdravujem Boletusa a Oracla.


A kde je napísané, že nemal? Myslíš, že Trump je hlupák aby nevedel, že voľby a následne vyšetrovania nebudú zmanipulované? Výsledky určitých akcií sa nemusia prejaviť hneď. Pričom plány môžu byť úplne iné, ako sa očakávalo.


Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.


[quote="pid:68984, uid:623"]Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili. Prianie otcom myšlienky. Čo sa babe chcelo, to sa babe snilo. Rovnako nebol "geniálny" plán v prípade Miloša Zemana, keď podporoval genetickú manipuláciu. Zaúradoval u neho strach, preto sa nechal sa trikrát geneticky zmanipulovať. Ani Donald Trump nemal žiadny "geniálny" plán v prípade zmanipulovaných amerických volieb. Ani na začiatku, ani po audite v Arizone. Pozdravujem Boletusa a Oracla.[/quote] A kde je napísané, že nemal? Myslíš, že Trump je hlupák aby nevedel, že voľby a následne vyšetrovania nebudú zmanipulované? Výsledky určitých akcií sa nemusia prejaviť hneď. Pričom plány môžu byť úplne iné, ako sa očakávalo. Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.

A kde je napísané, že nemal? Myslíš, že Trump je hlupák aby nevedel, že voľby a následne vyšetrovania nebudú zmanipulované? Výsledky určitých akcií sa nemusia prejaviť hneď. Pričom plány môžu byť úplne iné, ako sa očakávalo.


Boletus a Oracle tvrdili niečo iné. Už pred zverejnením výsledkov som tvrdil, že sa nič nestane a bude inaugurovaný Joe Biden. Pri audite v Arizone som síce dúfal, ale tušil, že sa nič nestane. Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť. Lenže v tomto prípade ide o niečo iné.


Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili.


Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.


Veď o tom píšem. Zničili im ho nepriatelia.


[quote="pid:68990, uid:948"]A kde je napísané, že nemal? Myslíš, že Trump je hlupák aby nevedel, že voľby a následne vyšetrovania nebudú zmanipulované? Výsledky určitých akcií sa nemusia prejaviť hneď. Pričom plány môžu byť úplne iné, ako sa očakávalo.[/quote] Boletus a Oracle tvrdili niečo iné. Už pred zverejnením výsledkov som tvrdil, že sa nič nestane a bude inaugurovaný Joe Biden. Pri audite v Arizone som síce dúfal, ale tušil, že sa nič nestane. Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť. Lenže v tomto prípade ide o niečo iné. [quote="pid:68984, uid:623"]Za potopením krížnika Moskva nie je žiadny "geniálny" plán. Jednoducho im ho nepriatelia zničili.[/quote] [quote="pid:68990, uid:948"]Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.[/quote] Veď o tom píšem. Zničili im ho nepriatelia.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 11:25
  • Scholz povedal, že ostré embargo na plyn z Ruska poškodí hospodárstvo Nemecka a Európy. Nemecká kancelárka vyjadrila svoje želanie „vyhnúť sa vážnej hospodárskej kríze, strate miliónov pracovných miest a zatváraniu tovární, ktoré sa už nikdy neotvoria“Drastické plynové embargo by neprinieslo rýchly mier na Ukrajine, pre Nemecko je dôležité vyhnúť sa vážnej hospodárskej kríze. V rozhovore zverejnenom v piatok v týždenníku Der Spiegel to uviedol nemecký kancelár Olaf Scholz."Po prvé, vôbec nevidím, že by embargo na plyn zastavilo vojnu," povedal. "Po druhé, hovoríte, že na tom zarábame. Ide však o to, že sa chceme vyhnúť vážnej hospodárskej kríze, strata miliónov pracovných miest a [zatvorenie] tovární, ktoré by sa už nikdy neotvorili. To by malo vážne dôsledky pre našu krajinu, pre celú Európu.“ To by podľa neho zase vážne zasiahlo do financovania obnovy Ukrajiny. "Musím povedať: to nemôžeme dopustiť," povedal. Nemeckí experti opakovane uviedli, že prudké odmietnutie plynu z Ruskej federácie by značne poškodilo nemecký priemysel a spôsobilo by vážne ekonomické problémy. Berlín zároveň pracuje na postupnom ukončení dodávok ruskej energie v priebehu času.https://tass.ru/ekonomika/14446849

- **Scholz povedal, že ostré embargo na plyn z Ruska poškodí hospodárstvo Nemecka a Európy**. Nemecká kancelárka vyjadrila svoje želanie „vyhnúť sa vážnej hospodárskej kríze, strate miliónov pracovných miest a zatváraniu tovární, ktoré sa už nikdy neotvoria“Drastické plynové embargo by neprinieslo rýchly mier na Ukrajine, pre Nemecko je dôležité vyhnúť sa vážnej hospodárskej kríze. V rozhovore zverejnenom v piatok v týždenníku Der Spiegel to uviedol nemecký kancelár Olaf Scholz."Po prvé, vôbec nevidím, že by embargo na plyn zastavilo vojnu," povedal. "Po druhé, hovoríte, že na tom zarábame. Ide však o to, že sa chceme vyhnúť vážnej hospodárskej kríze, strata miliónov pracovných miest a [zatvorenie] tovární, ktoré by sa už nikdy neotvorili. To by malo vážne dôsledky pre našu krajinu, pre celú Európu.“ To by podľa neho zase vážne zasiahlo do financovania obnovy Ukrajiny. "Musím povedať: to nemôžeme dopustiť," povedal. Nemeckí experti opakovane uviedli, že prudké odmietnutie plynu z Ruskej federácie by značne poškodilo nemecký priemysel a spôsobilo by vážne ekonomické problémy. Berlín zároveň pracuje na postupnom ukončení dodávok ruskej energie v priebehu času.https://tass.ru/ekonomika/14446849

Boletus a Oracle tvrdili niečo iné. Už pred zverejnením výsledkov som tvrdil, že sa nič nestane a bude inaugurovaný Joe Biden. Pri audite v Arizone som síce dúfal, ale tušil, že sa nič nestane. Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť. Lenže v tomto prípade ide o niečo iné.

Bohužiaľ, už si nepamätám, čo tvrdili.


Veď o tom píšem. Zničili im ho nepriatelia.

Tu som vyjadrila svoj názor.


[quote="pid:68993, uid:623"]Boletus a Oracle tvrdili niečo iné. Už pred zverejnením výsledkov som tvrdil, že sa nič nestane a bude inaugurovaný Joe Biden. Pri audite v Arizone som síce dúfal, ale tušil, že sa nič nestane. Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť. Lenže v tomto prípade ide o niečo iné.[/quote] Bohužiaľ, už si nepamätám, čo tvrdili. [quote="pid:68993, uid:623"]Veď o tom píšem. Zničili im ho nepriatelia.[/quote] Tu som vyjadrila svoj názor.

Tvůrce Azova, Andrej Biletskij, vyhrožuje zabitím civilistů, kteří budou pochodovat 8. května v Nesmrtelnému pluku v Mariupolu:
"Ukrajinské rakety dlouhého doletu, jako je Točka-U, tam někdy létají. Takže bych neriskoval držení Nesmrtelných pozic a podobných věcí.
To je provokace. Myslím, že pokud se o to pokusí, ukrajinská armáda bude schopna na tuto provokaci adekvátně a živě reagovat.
Májí spoustu vtipných okamžiků s Rusy a jejich vybavením na vašich spořičích obrazovky. Možná budete mít 9. května další vtipné video."
https://t.me/swodki/76645


Tvůrce Azova, Andrej Biletskij, vyhrožuje zabitím civilistů, kteří budou pochodovat 8. května v Nesmrtelnému pluku v Mariupolu: "Ukrajinské rakety dlouhého doletu, jako je Točka-U, tam někdy létají. Takže bych neriskoval držení Nesmrtelných pozic a podobných věcí. To je provokace. Myslím, že pokud se o to pokusí, ukrajinská armáda bude schopna na tuto provokaci adekvátně a živě reagovat. Májí spoustu vtipných okamžiků s Rusy a jejich vybavením na vašich spořičích obrazovky. Možná budete mít 9. května další vtipné video." https://t.me/swodki/76645

Dnes sa to vo vzduchu okolo Ukrajiny zase hemží.
Samé špionážne a riadiace lietadlá.
62629d749c993
Žeby chystali zase nejaké svinstvo?


Dnes sa to vo vzduchu okolo Ukrajiny zase hemží. Samé špionážne a riadiace lietadlá. ![62629d749c993](serve/attachment&path=62629d749c993) Žeby chystali zase nejaké svinstvo?

@Ogar Valach - pozdrav potěší,Oracle se asi vyjádří sám. Jestli očekáváš polemiku - tak jen to. Mýlíš se, jako často.V čem, to ti čas ukáže. Ale takhle srovnat nesrovnatelné a prezentovat na tom limitované chápání úplně rozdílých procesů - to je výkon hodný jen Ogara z Valašska. Dortík podle pana Čapka se rozpadá ,žádný posun nenastal.

@Ogar Valach - pozdrav potěší,Oracle se asi vyjádří sám. Jestli očekáváš polemiku - tak jen to. Mýlíš se, jako často.V čem, to ti čas ukáže. Ale takhle srovnat nesrovnatelné a prezentovat na tom limitované chápání úplně rozdílých procesů - to je výkon hodný jen Ogara z Valašska. Dortík podle pana Čapka se rozpadá ,žádný posun nenastal.

@Ogar Valach - pozdrav potěší,Oracle se asi vyjádří sám. Jestli očekáváš polemiku - tak jen to. Mýlíš se, jako často.V čem, to ti čas ukáže. Ale takhle srovnat nesrovnatelné a prezentovat na tom limitované chápání úplně rozdílých procesů - to je výkon hodný jen Ogara z Valašska. Dortík podle pana Čapka se rozpadá ,žádný posun nenastal.

Takže si neočakával a neprezentoval zmenu, ktorá sa mala udiať po audite v Arizone? Alebo treba ešte pár rokov počkať? Donald Trump mohol mať aj sto "geniálnych" plánov, lenže žiadny sa nezrealizoval, čo som aj očakával.


Doplnenie: Žeby som chápal prebiehajúce procesy lepšie ako niekto, kto sa tu nimi oháňa na všetky strany?


[quote="pid:69032, uid:57"]@Ogar Valach - pozdrav potěší,Oracle se asi vyjádří sám. Jestli očekáváš polemiku - tak jen to. Mýlíš se, jako často.V čem, to ti čas ukáže. Ale takhle srovnat nesrovnatelné a prezentovat na tom limitované chápání úplně rozdílých procesů - to je výkon hodný jen Ogara z Valašska. Dortík podle pana Čapka se rozpadá ,žádný posun nenastal.[/quote] Takže si neočakával a neprezentoval zmenu, ktorá sa mala udiať po audite v Arizone? Alebo treba ešte pár rokov počkať? Donald Trump mohol mať aj sto "geniálnych" plánov, lenže žiadny sa nezrealizoval, čo som aj očakával. Doplnenie: Žeby som chápal prebiehajúce procesy lepšie ako niekto, kto sa tu nimi oháňa na všetky strany?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 16:19

K tomu údajnému nechápaniu procesov. Nechápanie tu je, ale z tvojej strany. Je to nechápanie podstaty môjho komentára. Napíšem to jednoducho, aby si to aj ty pochopil. Je vás tu viacero, ktorí upravujete realitu podľa toho, aký výsledok by ste si želali. Niekto má rád Rusko, preto za zničením krížnika Moskva hľadá geniálny plán. Niekto vidí v Milošovi Zemanovi vlastenca, ktorý stojí na strane národa, preto si nechce pripustiť, že sa mýli v prípade podpory génovej manipulácie, preto za tým hľadá geniálny plán. Niekto si želá, aby Spojené štáty išli správnym smerom, preto upne svoje očakávania do geniálneho plánu Donalda Trumpa, namiesto prijatia toho, že Trump ťahá za kratší koniec a že to bude inak. Ak tvrdohlavo stojíš za tým, že sa v tomto smere ešte niečo obráti, je to v poriadku. Tá šanca tu je. Ale že tomu tak v minulosti nebolo, a že sa to dalo očakávať, je fakt, aj keď si ho možno nechceš pripustiť.


K tomu údajnému nechápaniu procesov. Nechápanie tu je, ale z tvojej strany. Je to nechápanie podstaty môjho komentára. Napíšem to jednoducho, aby si to aj ty pochopil. Je vás tu viacero, ktorí upravujete realitu podľa toho, aký výsledok by ste si želali. Niekto má rád Rusko, preto za zničením krížnika Moskva hľadá geniálny plán. Niekto vidí v Milošovi Zemanovi vlastenca, ktorý stojí na strane národa, preto si nechce pripustiť, že sa mýli v prípade podpory génovej manipulácie, preto za tým hľadá geniálny plán. Niekto si želá, aby Spojené štáty išli správnym smerom, preto upne svoje očakávania do geniálneho plánu Donalda Trumpa, namiesto prijatia toho, že Trump ťahá za kratší koniec a že to bude inak. Ak tvrdohlavo stojíš za tým, že sa v tomto smere ešte niečo obráti, je to v poriadku. Tá šanca tu je. Ale že tomu tak v minulosti nebolo, a že sa to dalo očakávať, je fakt, aj keď si ho možno nechceš pripustiť.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 15:56

Takže si neočakával a neprezentoval zmenu, ktorá sa mala udiať po audite v Arizone? Alebo treba ešte pár rokov počkať? Donald Trump mohol mať aj sto "geniálnych" plánov, lenže žiadny sa nezrealizoval, čo som aj očakával.

Ogar, znovu, ty nepoznáš jeho plány. Nikde nie je vylúčené, že plán nie je dlhodobý, práve auditom (alebo niečím iným) sa naštartovali určite procesy, ktorých výsledky uvidíme neskôr. Taktiež je možné, že na niektorých úrovniach sa už prejavili, proste verejnosť to ešte nevidí.
Ak používam správnu terminológiu (opravte ma, ak sa mýlim), ty čakáš vysokofrekvenčné procesy, no v skutočnosti boli plánované nizkofrekvenčné.


[quote="pid:69035, uid:623"]Takže si neočakával a neprezentoval zmenu, ktorá sa mala udiať po audite v Arizone? Alebo treba ešte pár rokov počkať? Donald Trump mohol mať aj sto "geniálnych" plánov, lenže žiadny sa nezrealizoval, čo som aj očakával.[/quote] Ogar, znovu, ty nepoznáš jeho plány. Nikde nie je vylúčené, že plán nie je dlhodobý, práve auditom (alebo niečím iným) sa naštartovali určite procesy, ktorých výsledky uvidíme neskôr. Taktiež je možné, že na niektorých úrovniach sa už prejavili, proste verejnosť to ešte nevidí. Ak používam správnu terminológiu (opravte ma, ak sa mýlim), ty čakáš vysokofrekvenčné procesy, no v skutočnosti boli plánované nizkofrekvenčné.
Upravené 22. 4. 2022 o 15:59

Ogar, znovu, ty nepoznáš jeho plány. Nikde nie je vylúčené, že plán nie je dlhodobý, práve auditom (alebo niečím iným) sa naštartovali určite procesy, ktorých výsledky uvidíme neskôr. Taktiež je možné, že na niektorých úrovniach sa už prejavili, proste verejnosť to ešte nevidí.
Ak používam správnu terminológiu (opravte ma, ak sa mýlim), ty čakáš vysokofrekvenčné procesy, no v skutočnosti boli plánované nizkofrekvenčné.


Už v predchádzajúcom komentári som podotkol, že to tak môže byť.


Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť.


Podstata toho, čo som napísal je, že niektorí sa snažia napasovať skutočnosť na svoje očakávania. A niektorí spomenutí tým dokonca zavádzajú ostatných. Hlavne Oracle, ktorý ma na svojom blogu zablokoval za to, že som mu presne napísal, ako sa budú veci vyvíjať. A aj sa tak vyvinuli. Pevne verím, že tri doplňujúce vysvetlenia podstaty môjho komentára budú stačiť. Už sa k tomu nechcem vracať.


[quote="pid:69038, uid:948"]Ogar, znovu, ty nepoznáš jeho plány. Nikde nie je vylúčené, že plán nie je dlhodobý, práve auditom (alebo niečím iným) sa naštartovali určite procesy, ktorých výsledky uvidíme neskôr. Taktiež je možné, že na niektorých úrovniach sa už prejavili, proste verejnosť to ešte nevidí. Ak používam správnu terminológiu (opravte ma, ak sa mýlim), ty čakáš vysokofrekvenčné procesy, no v skutočnosti boli plánované nizkofrekvenčné.[/quote] Už v predchádzajúcom komentári som podotkol, že to tak môže byť. [quote="pid:68993, uid:623"]Tým, čo som napísal, som chcel poukázať na to, že niektorí diskutujúci majú často svoje vlastné očakávania a upravujú realitu tak, aby zapadala do ich predstáv. To bola pointa. To, na čo poukazuješ, nie je v týchto súvislotiach podstatné, aj keď beriem, že to tak môže byť.[/quote] Podstata toho, čo som napísal je, že niektorí sa snažia napasovať skutočnosť na svoje očakávania. A niektorí spomenutí tým dokonca zavádzajú ostatných. Hlavne Oracle, ktorý ma na svojom blogu zablokoval za to, že som mu presne napísal, ako sa budú veci vyvíjať. A aj sa tak vyvinuli. Pevne verím, že tri doplňujúce vysvetlenia podstaty môjho komentára budú stačiť. Už sa k tomu nechcem vracať.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 4. 2022 o 16:09

Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.

Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam.
Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...smile


ps: A jinak... Boletus má pravdu s těmi nízkofrekvenčními procesy. A Ogar Valach má pravdu také s tím "přání otcem myšlenky".


[quote="pid:68990, uid:948"]Ohľadom Moskvy, tu by ma skutočne zaujímalo, čo sa stalo. Pritom sa mi nezdá, aby Rusi úmyselne potopili novovyzbrojenú loď.[/quote] Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam. Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...:) ps: A jinak... Boletus má pravdu s těmi nízkofrekvenčními procesy. A Ogar Valach má pravdu také s tím "přání otcem myšlenky".
Upravené 22. 4. 2022 o 16:32

FT: Boris Johnson připouští, že Rusko může vyhrát válku, a navrhuje vyslat tanky do Polska
Výroky britského premiéra o možném vítězství Putina porušují jednotnou frontu G7 od zahájení invaze na Ukrajinu.


https://www.ft.com/content/ae0c7ffe-d6d4-48f9-8777-f9c4bb16e899


Velká Británie navrhla poslat tanky do Polska, aby Varšava mohla předat své vlastní tanky Ukrajině, uvedl Boris Johnson, který se stal prvním západním lídrem, který připustil, že Vladimir Putin může vyhrát válku.


Britský premiér během své cesty do Indie předpověděl, že nás čekají vyčerpávající měsíce, a uvedl, že je možné, že konflikt na Ukrajině bude pokračovat až do konce příštího roku.


Britská vláda se zdráhá poslat obrněná vozidla přímo ukrajinské vládě. Řekl však, že západní země se musí zabývat tím, co mohou ještě udělat vojensky a ekonomicky, aby vytvořily "vlnu za vlnou sílícího tlaku na Putina".


Johnson nastínil možný "backfilling" manévr, kdy by Velká Británie kompenzovala Polsku, pokud by poskytlo Ukrajině své vlastní tanky T-72.


"Více se zabýváme tím, co bychom mohli udělat, abychom backfillovali v zemích, jako je Polsko, které by mohlo chtít poslat těžší zbraně na pomoc obraně Ukrajinců," řekl Johnson na tiskové konferenci v Dillí.


Na otázku, zda by Rusko mohlo válku vyhrát, Johnson připustil, že je to "reálná možnost", a dodal, že Putin je odhodlán "Ukrajince semlít". Dodal, že Rusko je rovněž velmi blízko k zajištění pozemního mostu v Mariupolu.


"Smutné je, že je to reálná možnost, ano, samozřejmě... situace je, obávám se, v této fázi nepředvídatelná."


Jeho prohlášení bylo prvním přiznáním významného západního představitele, že Rusko může ve válce zvítězit, a znamená výrazný posun v jeho vlastní rétorice oproti situaci před několika týdny. Rovněž se vymyká jednotnému postoji, který lídři G7 projevovali od začátku invaze.


Vysoce postavený představitel EU uvedl, že Johnsonova poznámka je "směšná" a "rozzuří Kyjev".


Johnson dále uvedl, že Putin nikdy nebude schopen "ovládnout ducha ukrajinského lidu" a místo toho posiluje a posiluje odpor proti invazní ruské armádě.


V projevu po setkání vedoucích představitelů NATO v Bruselu minulý měsíc Johnson řekl: Lid Ukrajiny zvítězí a Putin musí selhat, a on selže." Johnson v rozhovoru pronesl: "Putinův neúspěch na Ukrajině je životně důležitý pro mír a prosperitu nás všech.


Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek prohlásil, že "naše jednota s našimi spojenci a partnery ... vysílá Putinovi jednoznačný vzkaz: nikdy se mu nepodaří ovládnout a okupovat celou Ukrajinu. To se mu nepodaří - to se nestane."


Johnson oznámil znovuotevření britského velvyslanectví v Kyjevě jako uznání úspěchu ukrajinské vlády při zadržování ruské armády v hlavním městě.


Britský premiér uvedl, že rozhodnutí o znovuotevření úřadu příští týden je odrazem "mimořádné statečnosti a úspěchu prezidenta Zelenského a ukrajinského lidu v odporu proti ruským silám v Kyjevě".


V projevu během své návštěvy Indie Johnson rovněž vzdal hold britským diplomatům, kteří od únorové ruské invaze zůstali na Ukrajině na jiných místech.


Britská vláda začala stěhovat zaměstnance z kyjevského velvyslanectví v lednu, kdy se množily spekulace o pravděpodobné invazi Ruska na Ukrajinu.


Dne 18. února, pouhých šest dní před zahájením invaze, vláda jako "dočasné" opatření přesunula zbývající diplomaty z Kyjeva do dočasných úřadů ve Lvově na západě Ukrajiny.


Johnson připustil, že indická vláda - která se v OSN zdržela hlasování o několika procedurálních návrzích týkajících se Ukrajiny - má s Ruskem dlouhodobé historické vztahy. Uvedl však, že indický premiér Naréndra Módí několikrát intervenoval u Putina, aby se ho "zeptal, co si proboha myslí, že dělá".


FT: **Boris Johnson připouští, že Rusko může vyhrát válku, a navrhuje vyslat tanky do Polska Výroky britského premiéra o možném vítězství Putina porušují jednotnou frontu G7 od zahájení invaze na Ukrajinu.** https://www.ft.com/content/ae0c7ffe-d6d4-48f9-8777-f9c4bb16e899 Velká Británie navrhla poslat tanky do Polska, aby Varšava mohla předat své vlastní tanky Ukrajině, uvedl Boris Johnson, který se stal prvním západním lídrem, který připustil, že Vladimir Putin může vyhrát válku. Britský premiér během své cesty do Indie předpověděl, že nás čekají vyčerpávající měsíce, a uvedl, že je možné, že konflikt na Ukrajině bude pokračovat až do konce příštího roku. Britská vláda se zdráhá poslat obrněná vozidla přímo ukrajinské vládě. Řekl však, že západní země se musí zabývat tím, co mohou ještě udělat vojensky a ekonomicky, aby vytvořily "vlnu za vlnou sílícího tlaku na Putina". Johnson nastínil možný "backfilling" manévr, kdy by Velká Británie kompenzovala Polsku, pokud by poskytlo Ukrajině své vlastní tanky T-72. "Více se zabýváme tím, co bychom mohli udělat, abychom backfillovali v zemích, jako je Polsko, které by mohlo chtít poslat těžší zbraně na pomoc obraně Ukrajinců," řekl Johnson na tiskové konferenci v Dillí. Na otázku, zda by Rusko mohlo válku vyhrát, Johnson připustil, že je to "reálná možnost", a dodal, že Putin je odhodlán "Ukrajince semlít". Dodal, že Rusko je rovněž velmi blízko k zajištění pozemního mostu v Mariupolu. "Smutné je, že je to reálná možnost, ano, samozřejmě... situace je, obávám se, v této fázi nepředvídatelná." Jeho prohlášení bylo prvním přiznáním významného západního představitele, že Rusko může ve válce zvítězit, a znamená výrazný posun v jeho vlastní rétorice oproti situaci před několika týdny. Rovněž se vymyká jednotnému postoji, který lídři G7 projevovali od začátku invaze. Vysoce postavený představitel EU uvedl, že Johnsonova poznámka je "směšná" a "rozzuří Kyjev". Johnson dále uvedl, že Putin nikdy nebude schopen "ovládnout ducha ukrajinského lidu" a místo toho posiluje a posiluje odpor proti invazní ruské armádě. V projevu po setkání vedoucích představitelů NATO v Bruselu minulý měsíc Johnson řekl: Lid Ukrajiny zvítězí a Putin musí selhat, a on selže." Johnson v rozhovoru pronesl: "Putinův neúspěch na Ukrajině je životně důležitý pro mír a prosperitu nás všech. Americký prezident Joe Biden ve čtvrtek prohlásil, že "naše jednota s našimi spojenci a partnery ... vysílá Putinovi jednoznačný vzkaz: nikdy se mu nepodaří ovládnout a okupovat celou Ukrajinu. To se mu nepodaří - to se nestane." Johnson oznámil znovuotevření britského velvyslanectví v Kyjevě jako uznání úspěchu ukrajinské vlády při zadržování ruské armády v hlavním městě. Britský premiér uvedl, že rozhodnutí o znovuotevření úřadu příští týden je odrazem "mimořádné statečnosti a úspěchu prezidenta Zelenského a ukrajinského lidu v odporu proti ruským silám v Kyjevě". V projevu během své návštěvy Indie Johnson rovněž vzdal hold britským diplomatům, kteří od únorové ruské invaze zůstali na Ukrajině na jiných místech. Britská vláda začala stěhovat zaměstnance z kyjevského velvyslanectví v lednu, kdy se množily spekulace o pravděpodobné invazi Ruska na Ukrajinu. Dne 18. února, pouhých šest dní před zahájením invaze, vláda jako "dočasné" opatření přesunula zbývající diplomaty z Kyjeva do dočasných úřadů ve Lvově na západě Ukrajiny. Johnson připustil, že indická vláda - která se v OSN zdržela hlasování o několika procedurálních návrzích týkajících se Ukrajiny - má s Ruskem dlouhodobé historické vztahy. Uvedl však, že indický premiér Naréndra Módí několikrát intervenoval u Putina, aby se ho "zeptal, co si proboha myslí, že dělá".

Už v predchádzajúcom komentári som podotkol, že to tak môže byť.

V tom prípade prečo si nesúhlasil s Oracle911 a Boletusom? Ak sa nemýlim, oni tvrdili niečo podobné (oprav ma ak nie, keďže si to môžem zle pamätať)


Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam.
Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...

Niekedy môžu byť aj najdivšie konšpirácie pravdou. smile


Velká Británie navrhla poslat tanky do Polska, aby Varšava mohla předat své vlastní tanky Ukrajině, uvedl Boris Johnson, který se stal prvním západním lídrem, který připustil, že Vladimir Putin může vyhrát válku.

Poľsko má dve etapy histórie, ktoré sa cyklicky opakujú. Existencia pred rozdelením a počas rozdelenia.


[quote="pid:69040, uid:623"]Už v predchádzajúcom komentári som podotkol, že to tak môže byť.[/quote] V tom prípade prečo si nesúhlasil s Oracle911 a Boletusom? Ak sa nemýlim, oni tvrdili niečo podobné (oprav ma ak nie, keďže si to môžem zle pamätať) [quote="pid:69041, uid:781"]Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam. Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...[/quote] Niekedy môžu byť aj najdivšie konšpirácie pravdou. ;) [quote="pid:69045, uid:307"]Velká Británie navrhla poslat tanky do Polska, aby Varšava mohla předat své vlastní tanky Ukrajině, uvedl Boris Johnson, který se stal prvním západním lídrem, který připustil, že Vladimir Putin může vyhrát válku.[/quote] Poľsko má dve etapy histórie, ktoré sa cyklicky opakujú. Existencia pred rozdelením a počas rozdelenia.
Upravené 22. 4. 2022 o 16:38

zase

Zase ? Oni někdy přestali ? smile


Pamatuj, ďábel nespí ! smile


[quote="pid:69019, uid:138"]zase[/quote] Zase ? Oni někdy přestali ? :D Pamatuj, ďábel nespí ! :D

Hlavním důvodem toho, proč se chceme vyhnout válce mezi Ruskem a NATO, je ten, že aliance zatím není připravena


Richard Barrons, bývalý velitel společných sil NATO přiznává, že Severoatlantická aliance v tuto chvíli není připravena na přímou konfrontaci s Ruskem. Ukrajinu zásobují zbraněmi jen proto, aby získali nějaký čas.


„My i ostatní vyzbrojujeme Ukrajinu, abychom v podstatě odložili, pokud ne zcela zastavili ruskou invazi na jejich území. Musíme přiznat, že ze strategického úhlu pohledu nám Ukrajina umožňuje získat čas, aby mohla být obnovena rovnováha sil mezi značně silnějším Západem s obrovským HDP, obrovským vojenským rozpočtem a Ruskem. Musíme uznat, že Ukrajinci bojují, chcete-li, aby nám dali čas určit svá pravidla hry. Měli bychom jim za to být velmi vděční. Hlavním důvodem, proč se chceme vyhnout válce mezi Ruskem a NATO, je ten, že NATO není připraveno. A měli bychom se za to stydět,“ uvedl.
Zdroj: https://t.me/neCT24
Já myslím, že to nakonec stejně všechno skončí velkou válkou.


Hlavním důvodem toho, proč se chceme vyhnout válce mezi Ruskem a NATO, je ten, že aliance zatím není připravena Richard Barrons, bývalý velitel společných sil NATO přiznává, že Severoatlantická aliance v tuto chvíli není připravena na přímou konfrontaci s Ruskem. Ukrajinu zásobují zbraněmi jen proto, aby získali nějaký čas. „My i ostatní vyzbrojujeme Ukrajinu, abychom v podstatě odložili, pokud ne zcela zastavili ruskou invazi na jejich území. Musíme přiznat, že ze strategického úhlu pohledu nám Ukrajina umožňuje získat čas, aby mohla být obnovena rovnováha sil mezi značně silnějším Západem s obrovským HDP, obrovským vojenským rozpočtem a Ruskem. Musíme uznat, že Ukrajinci bojují, chcete-li, aby nám dali čas určit svá pravidla hry. Měli bychom jim za to být velmi vděční. Hlavním důvodem, proč se chceme vyhnout válce mezi Ruskem a NATO, je ten, že NATO není připraveno. A měli bychom se za to stydět,“ uvedl. Zdroj: https://t.me/neCT24 Já myslím, že to nakonec stejně všechno skončí velkou válkou.

Jarek

Já myslím, že to nakonec stejně všechno skončí velkou válkou.

Možná, ale jsem si jistá, že USA s Ruskem NIKDY bojovat nebudou
Budou nutit své spojence - zvláště slovanské národy, protože bojovat umějí. Ale USA se bude na této situaci jen obohacovat a to na obou stranách. Vzpomeň na válku poslední. Nejdříve se jen kapsovali a když hrozilo, že by Rudá armáda došla až k Atlantiku, pak se nahonem vylodili v Normandii. Tj. necelý rok před porážkou Německa a v době, kdy už bylo vše jasné.


[quote="pid:69063, uid:471"]Já myslím, že to nakonec stejně všechno skončí velkou válkou.[/quote] Možná, ale jsem si jistá, že **USA s Ruskem NIKDY bojovat nebudou** Budou nutit své spojence - zvláště slovanské národy, protože bojovat umějí. Ale USA se bude na této situaci jen obohacovat a to na obou stranách. Vzpomeň na válku poslední. Nejdříve se jen kapsovali a když hrozilo, že by Rudá armáda došla až k Atlantiku, pak se nahonem vylodili v Normandii. Tj. necelý rok před porážkou Německa a v době, kdy už bylo vše jasné.

Boris Johnson připouští, že Rusko může vyhrát válku, a navrhuje vyslat tanky do Polska
Výroky britského premiéra o možném vítězství Putina porušují jednotnou frontu G7 od zahájení invaze na Ukrajinu.


Borisek toho nakecal v poslední době až moc. Poté, co Rusko úspěšně vyzkoušelo raketu Sarmat a zařadilo ji do své výzbroje, a v ruských zprávach se objevily komentáře, že jedina tato raketa má tak velkou sílu, že je schopna zničit stát velikosti Velké Británie, začal vážně kecat o tom, že Británie může použit jadernou bombu proti Rusku. Přitom si asi neuvědomil, že je rozdíl mluvit o tom, jakou sílu má nová raketa a vyhrožovat použitím jaderné zbraně státu, který takovou raketu vlastní. Z Ruska Boriskovi vzkázali, ať si nepřeje vidět, co se stane, jestli svůj záměr pokusí uskutečnit, hned otočil a připustil vítězství Ruska na Ukrajině.


Sám se domnívám, že Sarmat způsobil. značný pokles nálady v kolektivním západu, Biden se dokonce rozčílil, že od té doby, co američané vynalezli mikro číp k počítači, žádného jiného technologického pokroku nedosáhli.
Aby nevypadalo, že západ je na tom s technologiemi tak bídně, začali se šířit zprávy, že Čína tajně pomáhá Rusku se zbraněmi.
Přece ta ztráta tváře na Ukrajině bude menší, když západ prohraje spojeným sílam Ruska a Číny, než jenom Rusku, jehož ekonomika je rozcupovaná na hadry už z dob Obamy.
A to ještě z Moskvy přišlo varování, že v dubnu bude plyn tutově za rubly a nikdo se z toho nevykroutí.
Mimochodem Borisek udělal mimořádnou výjimku a udělil licenzi Gazprombance ve VB, ale jenom na měsíc, do konce května. To aby nevypadalo, že Británie vzala zpátečku a hodlá přistoupit na podmínky Ruska. Jeden měsíc si třeba nikdo nevšimne a pak se uvidí... Třeba Rusové na UKrajině prohrají nebo svrhnou Putina, aby mohli na té Ukrajině prohrát.
Evropská komise také zaslala zemím EU dopis, v němž vysvětlila, že společnosti z EU budou moci při splnění řady podmínek platit za ruský plyn v rublech, aniž by porušily sankce uvalené proti Moskvě.


Prozatím se anglo-sasové snaží konsolidovat západ do takové míry, aby až projedou Ukrajinu, hned všichni nepochopili, že král (USA) je nahý nebo aby aspoň všichni drželi hubu a tvářili se, že je oblečený.


Vypadá, že i Poláci, v souvislosti s posledními událostmi, začali myslet na zadní kolečka. Na návštěvě Indie Borisek prokecl před premiérem Modim o tom, že ukrajinská armáda je cvičena v Polsku k používání systémů protivzdušné obrany a ve Spojeném království k práci s obrněnými vozidly.
Na to konto se hned ozval polský generál Skrzypczak obvinil Johnsona z prozrazení vojenských tajemství, což by mohlo vést ke „katastrofickým následkům“. Vypadá, že polští vojáci na rozdíl od politiků aspoň používají hlavu.


[quote="pid:69045, uid:307"]Boris Johnson připouští, že Rusko může vyhrát válku, a navrhuje vyslat tanky do Polska Výroky britského premiéra o možném vítězství Putina porušují jednotnou frontu G7 od zahájení invaze na Ukrajinu.[/quote] Borisek toho nakecal v poslední době až moc. Poté, co Rusko úspěšně vyzkoušelo raketu Sarmat a zařadilo ji do své výzbroje, a v ruských zprávach se objevily komentáře, že jedina tato raketa má tak velkou sílu, že je schopna zničit stát velikosti Velké Británie, začal vážně kecat o tom, že Británie může použit jadernou bombu proti Rusku. Přitom si asi neuvědomil, že je rozdíl mluvit o tom, jakou sílu má nová raketa a vyhrožovat použitím jaderné zbraně státu, který takovou raketu vlastní. Z Ruska Boriskovi vzkázali, ať si nepřeje vidět, co se stane, jestli svůj záměr pokusí uskutečnit, hned otočil a připustil vítězství Ruska na Ukrajině. Sám se domnívám, že Sarmat způsobil. značný pokles nálady v kolektivním západu, Biden se dokonce rozčílil, že od té doby, co američané vynalezli mikro číp k počítači, žádného jiného technologického pokroku nedosáhli. Aby nevypadalo, že západ je na tom s technologiemi tak bídně, začali se šířit zprávy, že Čína tajně pomáhá Rusku se zbraněmi. Přece ta ztráta tváře na Ukrajině bude menší, když západ prohraje spojeným sílam Ruska a Číny, než jenom Rusku, jehož ekonomika je rozcupovaná na hadry už z dob Obamy. A to ještě z Moskvy přišlo varování, že v dubnu bude plyn tutově za rubly a nikdo se z toho nevykroutí. Mimochodem Borisek udělal mimořádnou výjimku a udělil licenzi Gazprombance ve VB, ale jenom na měsíc, do konce května. To aby nevypadalo, že Británie vzala zpátečku a hodlá přistoupit na podmínky Ruska. Jeden měsíc si třeba nikdo nevšimne a pak se uvidí... Třeba Rusové na UKrajině prohrají nebo svrhnou Putina, aby mohli na té Ukrajině prohrát. Evropská komise také zaslala zemím EU dopis, v němž vysvětlila, že společnosti z EU budou moci při splnění řady podmínek platit za ruský plyn v rublech, aniž by porušily sankce uvalené proti Moskvě. Prozatím se anglo-sasové snaží konsolidovat západ do takové míry, aby až projedou Ukrajinu, hned všichni nepochopili, že král (USA) je nahý nebo aby aspoň všichni drželi hubu a tvářili se, že je oblečený. Vypadá, že i Poláci, v souvislosti s posledními událostmi, začali myslet na zadní kolečka. Na návštěvě Indie Borisek prokecl před premiérem Modim o tom, že ukrajinská armáda je cvičena v Polsku k používání systémů protivzdušné obrany a ve Spojeném království k práci s obrněnými vozidly. Na to konto se hned ozval polský generál Skrzypczak obvinil Johnsona z prozrazení vojenských tajemství, což by mohlo vést ke „katastrofickým následkům“. Vypadá, že polští vojáci na rozdíl od politiků aspoň používají hlavu.

Aktuálna cena zlata na trhu (kontrakt s najbližšou splatnosťou JUN 2022) - 1934 USD/unca
Aktuálny kurz USDRUB - 75 RUB
Z toho vyplýva, že Centrálna banka Ruska s Nabiulinou na čele je ochotná platiť momentálne o skoro 150 USD viac (v prepočte pri pevne stanovenej cene 5.000 rubľov za gram) za uncu zlata ako sa dá kúpiť. Hovorí sa tomu príležitosť na arbitráž (využitie nerovnováhy jedného aktíva na viacerých trhoch) s cieľom rýchleho zisku.


Aktuálna cena zlata na trhu (kontrakt s najbližšou splatnosťou JUN 2022) - 1934 USD/unca Aktuálny kurz USDRUB - 75 RUB Z toho vyplýva, že Centrálna banka Ruska s Nabiulinou na čele je ochotná platiť momentálne o skoro 150 USD viac (v prepočte pri pevne stanovenej cene 5.000 rubľov za gram) za uncu zlata ako sa dá kúpiť. Hovorí sa tomu príležitosť na arbitráž (využitie nerovnováhy jedného aktíva na viacerých trhoch) s cieľom rýchleho zisku.

Borisek toho nakecal v poslední době až moc.

To souhlasím. Moc mě rozesmálo, že se chtěl vydat do Moskvy popovídat si s Putinem - ale vzkázali mu, že je v Rusku nežádoucí osobou. Tak začal běsnit, že Rusko se nechová civilizovaně, že je nepřátelské k celému světu, všechny jeho kroky jsou nepřátelské! smile
A o plynu dnes mluvil i Okamura ve svém dnešním vystoupení (doufám, že jsem si zapamatovala správně). Od května u nás nebude...


[quote="pid:69072, uid:158"]Borisek toho nakecal v poslední době až moc.[/quote] To souhlasím. Moc mě rozesmálo, že se chtěl vydat do Moskvy popovídat si s Putinem - ale vzkázali mu, že je v Rusku nežádoucí osobou. Tak začal běsnit, že Rusko se nechová civilizovaně, že j**e nepřátelské k celému světu, všechny jeho kroky jsou nepřátelské!** :) A o plynu dnes mluvil i Okamura ve svém dnešním vystoupení (doufám, že jsem si zapamatovala správně). Od května u nás nebude...

A o plynu dnes mluvil i Okamura ve svém dnešním vystoupení (doufám, že jsem si zapamatovala správně). Od května u nás nebude...

Všem kolaborantům ve státních funkcích bych doporučil znovu se podívat, jak američané zdrhali z Afghánistánu a co to znamenalo pro místní podpundosy.


[quote="pid:69080, uid:203"]A o plynu dnes mluvil i Okamura ve svém dnešním vystoupení (doufám, že jsem si zapamatovala správně). Od května u nás nebude...[/quote] Všem kolaborantům ve státních funkcích bych doporučil znovu se podívat, jak američané zdrhali z Afghánistánu a co to znamenalo pro místní podpundosy.

Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam.
Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...


Tady nám někdo hodně četl Julese Verna a obzvlášť 20 000 mil pod mořem. 😉
6262fd1bea4f8


[quote="pid:69041, uid:781"]Třeba ta nová výzbroj není to co si myslíme... Třeba je teď z té lodi tajná ponorná pevnost s posádkou, posazená v té úžině a hlídá to tam. Ale neber to vážně. To si jen tak konspiruji...[/quote] Tady nám někdo hodně četl Julese Verna a obzvlášť 20 000 mil pod mořem.
Upravené 22. 4. 2022 o 21:08

A o plynu dnes mluvil i Okamura

já naopak přidám vyjádření Fialy, zatím jinou cestu nemají
https://t.me/swodki/77044
Český premiér Fiala řekl, že není možné opustit plyn a ropu z Ruska - Praha,
bez ohledu na to, jak moc by chtěli, nemůže opustit ruské energetické suroviny, alespoň v krátkodobém horizontu. Podle šéfa české vlády a horlivého rusofoba Petra Fialy to povede k velmi vážným důsledkům pro zemi.
"Okamžitě by pro Českou republiku bylo toto (odmítnutí dodávek ruských energetických surovin) ve skutečnosti nemožné. Pokud mluvíme o naší závislosti na ruském plynu, pak je to více než 90 procent," mávl Čech rukou v rozhovoru pro Pražský denik.
https://prazsky.denik.cz/zpravy-z-ceska/petr-fiala-rozhovor-ukrajina-plyn-ekonomika-20220422.html


[quote="pid:69080, uid:203"]A o plynu dnes mluvil i Okamura[/quote] já naopak přidám vyjádření Fialy, zatím jinou cestu nemají https://t.me/swodki/77044 Český premiér Fiala řekl, že není možné opustit plyn a ropu z Ruska - Praha, bez ohledu na to, jak moc by chtěli, nemůže opustit ruské energetické suroviny, alespoň v krátkodobém horizontu. Podle šéfa české vlády a horlivého rusofoba Petra Fialy to povede k velmi vážným důsledkům pro zemi. "Okamžitě by pro Českou republiku bylo toto (odmítnutí dodávek ruských energetických surovin) ve skutečnosti nemožné. Pokud mluvíme o naší závislosti na ruském plynu, pak je to více než 90 procent," mávl Čech rukou v rozhovoru pro Pražský denik. https://prazsky.denik.cz/zpravy-z-ceska/petr-fiala-rozhovor-ukrajina-plyn-ekonomika-20220422.html

Tady nám někdo hodně četl Julese Verna a obzvlášť 20 000 mil pod mořem. 😉

Nejen smile . Jen naznačuji, že všichni víme prdlajs o plánech vojenských operací okolo procesu "speciální operace" na Ukrajině. Jak bychom také mohli. To by pak těžko někdo zvítězil, kdyby veřejnost a tudíž i nepřítel věděl. To je vždy vše tajné, zasypané dezinformacemi a převázané mašličkou konspirací. Papejte ovečky smile ehm ... občané.


[quote="pid:69082, uid:216"]Tady nám někdo hodně četl Julese Verna a obzvlášť 20 000 mil pod mořem.

já naopak přidám vyjádření Fialy, zatím jinou cestu nemají

Aha... náš statečný fialový hrdina... smile
Tuším, proč se odvážil to říct. Dnes v Německu vystoupili odborníci - včetně bankéřů - a seznámili politiky s výsledky studie, co se stane, až odmítnou ruské energonosiče. V nepěkných barvách jim vymalovali budoucnost (ztráta několika tisíc pracovních míst, zavírání výrobních míst, strmý pád HDP atd.), takže politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech.
A jelikož je německá ekonomika nejsilnější a nestabilnější v celé EU, bylo nad slunce jasné, jak dopadnou ekonomiky jiné, slabší a méně stabilnější. Proto také povolení platit rublem platí pro celou EU.
Takže fialový hrdina se nikterak nepochlapil a druhý Orbán z něj opravdu nebude... smile


[quote="pid:69083, uid:207"]já naopak přidám vyjádření Fialy, zatím jinou cestu nemají[/quote] Aha... náš statečný fialový hrdina... :) Tuším, proč se odvážil to říct. Dnes v Německu vystoupili odborníci - včetně bankéřů - a seznámili politiky s výsledky studie, co se stane, až odmítnou ruské energonosiče. V nepěkných barvách jim vymalovali budoucnost (ztráta několika tisíc pracovních míst, zavírání výrobních míst, strmý pád HDP atd.), takže politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech. A jelikož je německá ekonomika nejsilnější a nestabilnější v celé EU, bylo nad slunce jasné, jak dopadnou ekonomiky jiné, slabší a méně stabilnější. Proto také povolení platit rublem platí pro celou EU. Takže fialový hrdina se nikterak nepochlapil a druhý Orbán z něj opravdu nebude... :)

Oracle se asi vyjádří sám.


A k čomu sa mám vyjadriť?
Že Biden nie je vo Washingtone, ale vo filmovom štúdiu? Že inaugurácia bola natočená na dvoch miestach a možno aj s dvojníkmi a bola použitá CG animácia na vytvorenie davu?
Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?


[quote="pid:69032, uid:57"]Oracle se asi vyjádří sám.[/quote] A k čomu sa mám vyjadriť? Že Biden nie je vo Washingtone, ale vo filmovom štúdiu? Že inaugurácia bola natočená na dvoch miestach a možno aj s dvojníkmi a bola použitá CG animácia na vytvorenie davu? Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?

Moderátor

takže politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech


O zmíněné studii Bundesbanky vím, ale o platbách v rublech nikde žádná zmínka. Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.


[quote="pid:69086, uid:203"]takže politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech[/quote] O zmíněné studii Bundesbanky vím, ale o platbách v rublech nikde žádná zmínka. Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.

Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.

Dám ho sem - ale v této době zákazů a blokací se mi moc nechce na ně upozorňovat.
Původní zdroj je Reuters .
https://politikus.ru/events/143138-evrokomissiya-dopuskaet-oplatu-rossiyskogo-gaza-v-rublyah.html


[quote="pid:69091, uid:307"]Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.[/quote] Dám ho sem - ale v této době zákazů a blokací se mi moc nechce na ně upozorňovat. Původní zdroj je Reuters . https://politikus.ru/events/143138-evrokomissiya-dopuskaet-oplatu-rossiyskogo-gaza-v-rublyah.html

A k čomu sa mám vyjadriť?
Že Biden nie je vo Washingtone, ale vo filmovom štúdiu? Že inaugurácia bola natočená na dvoch miestach a možno aj s dvojníkmi a bola použitá CG animácia na vytvorenie davu?
Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?

Netvrdím, že nemáš pravdu, len môžeš napísať zdroj informácií? Pretože predpokladám, že tam sa toho dozviem ešte viac.


[quote="pid:69090, uid:7"]A k čomu sa mám vyjadriť? Že Biden nie je vo Washingtone, ale vo filmovom štúdiu? Že inaugurácia bola natočená na dvoch miestach a možno aj s dvojníkmi a bola použitá CG animácia na vytvorenie davu? Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?[/quote] Netvrdím, že nemáš pravdu, len môžeš napísať zdroj informácií? Pretože predpokladám, že tam sa toho dozviem ešte viac.

Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?

Tomu moc nerozumím. Jako že prezidentuje zaniklé entitě (USA), nebo že byl instalován zaniklou entitou (GP)?


[quote="pid:69090, uid:7"]Že Biden je nelegitímnym prezidentom zaniknutej entity?[/quote] Tomu moc nerozumím. Jako že prezidentuje zaniklé entitě (USA), nebo že byl instalován zaniklou entitou (GP)?
Upravené 22. 4. 2022 o 22:50

Ministerstvo průmyslu a obchodu Ruské federace připravilo seznam zboží pro paralelní dovoz
Ministerstvo průmyslu a obchodu Ruské federace připravilo seznam zboží, u kterého bude povolen tzv. paralelní dovoz (umožňuje dovoz zboží do země bez svolení držitele autorských práv, prodej který začal v jiných zemích světa).


Významné místo v seznamu zaujímají automobilové značky a materiály, jakož i související produkty s nimi související: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadilac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack, vyplývá z kopie příkazu ministerstva průmyslu a obchodu (k dispozici Interfaxu).


Seznam obsahuje motory a díly pro ně od značek Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen atd., Jsou uvedeny pneumatiky Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone.


Paralelní dovoz, jak vyplývá z dokumentu, má být povolen pro smartphony a zařízení značek Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel atd., domácí spotřebiče Electrolux, Miele, Siemens, Dyson, atd., herní předpony X-Box, Play Station, Nintendo.


V seznamu jsou i zařízení pro různá průmyslová odvětví (těžba, elektroenergetika, železniční a lodní doprava, zemědělství, zpracování dřeva a další).


Ministerstvo pravost dokumentu nepotvrdilo s tím, že je stále registrován na ministerstvu spravedlnosti.


Již dříve list Izvestija uvedl, že ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo příkaz k paralelním dovozům, včetně 50 skupin výrobků a asi 200 značek v dokumentu. Ministerstvo podle publikace povolilo dovoz bez povolení držitele autorských práv telefonů, hodinek a sluchátek Apple, Samsungu, Nokie, Sony, Siemens, gadgetů a elektroniky HP, tiskáren, skenerů Huawei a Lenovo. V kategorii automobilů noviny uvedly Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Tesla, Volvo, Škoda, Toyota, Nissan a další, komponenty pro ně - kovové konstrukce a výrobky Mahle, Cummins, motory automobilů Cummins , Deutz, Kubota, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Toyota, Volvo a Scania. Ministerstvo průmyslu a obchodu potvrdilo pravost objednávky, se kterou se Izvestija seznámila.
https://www.interfax.ru/business/837498


Jak se říká: kríze může být velkou příležitosti pro někoho. smile


**Ministerstvo průmyslu a obchodu Ruské federace připravilo seznam zboží pro paralelní dovoz** Ministerstvo průmyslu a obchodu Ruské federace připravilo seznam zboží, u kterého bude povolen tzv. paralelní dovoz (umožňuje dovoz zboží do země bez svolení držitele autorských práv, prodej který začal v jiných zemích světa). Významné místo v seznamu zaujímají automobilové značky a materiály, jakož i související produkty s nimi související: Tesla, Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bently, Cadilac, Chevrolet, Dodge, Hummer, Rover, GMC, Freightliner, Peterbilt, Kenworth, Mack, vyplývá z kopie příkazu ministerstva průmyslu a obchodu (k dispozici Interfaxu). Seznam obsahuje motory a díly pro ně od značek Volvo, Hyundai, Nissan, Volkswagen atd., Jsou uvedeny pneumatiky Michelin, Goodyear, Continental, Bridgestone. Paralelní dovoz, jak vyplývá z dokumentu, má být povolen pro smartphony a zařízení značek Apple, Asus, HP, Panasonic, Samsung, Nokia, Sony, Intel atd., domácí spotřebiče Electrolux, Miele, Siemens, Dyson, atd., herní předpony X-Box, Play Station, Nintendo. V seznamu jsou i zařízení pro různá průmyslová odvětví (těžba, elektroenergetika, železniční a lodní doprava, zemědělství, zpracování dřeva a další). Ministerstvo pravost dokumentu nepotvrdilo s tím, že je stále registrován na ministerstvu spravedlnosti. Již dříve list Izvestija uvedl, že ministerstvo průmyslu a obchodu připravilo příkaz k paralelním dovozům, včetně 50 skupin výrobků a asi 200 značek v dokumentu. Ministerstvo podle publikace povolilo dovoz bez povolení držitele autorských práv telefonů, hodinek a sluchátek Apple, Samsungu, Nokie, Sony, Siemens, gadgetů a elektroniky HP, tiskáren, skenerů Huawei a Lenovo. V kategorii automobilů noviny uvedly Land Rover, Jeep, Jaguar, Chrysler, Bentley, Cadillac, Tesla, Volvo, Škoda, Toyota, Nissan a další, komponenty pro ně - kovové konstrukce a výrobky Mahle, Cummins, motory automobilů Cummins , Deutz, Kubota, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Toyota, Volvo a Scania. Ministerstvo průmyslu a obchodu potvrdilo pravost objednávky, se kterou se Izvestija seznámila. https://www.interfax.ru/business/837498 Jak se říká: kríze může být velkou příležitosti pro někoho. :)

Česká republika chce v OSN nahradit Rusko


Česko chce v Radě OSN pro lidská práva (HRC) nahradit Ruskou federaci, kterou kvůli situaci na Ukrajině opustila. Praha již podala odpovídající žádost, oznámilo v pátek Ministerstvo zahraničních věcí republiky na svém Twitteru.


„Česká republika chce v HRC nahradit Rusko," poznamenalo ministerstvo zahraničí. „Právě jsme podali [přihlášku s naší] kandidaturou. Prioritou české vlády je podpora lidských práv."


Předseda HRC OSN Federico Villegas již dříve uvedl, že volby nové země do HRC se budou konat v následujících týdnech, procedura bude dokončena do červnového zasedání této struktury. Místo Ruska podle něj zaujme zástupce ze skupiny východoevropských zemí. Villegas poznamenal, že nyní má Ruská federace status pozorovatele v HRC.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14453125?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Nu potěš koště. Jestli tu podporu lidských práv v OSN si Česko představuje, jako doma, tak ta náhrada za Rusko bude velkým obohacením pro světovou společnost. smile


**Česká republika chce v OSN nahradit Rusko** Česko chce v Radě OSN pro lidská práva (HRC) nahradit Ruskou federaci, kterou kvůli situaci na Ukrajině opustila. Praha již podala odpovídající žádost, oznámilo v pátek Ministerstvo zahraničních věcí republiky na svém Twitteru. „Česká republika chce v HRC nahradit Rusko," poznamenalo ministerstvo zahraničí. „Právě jsme podali [přihlášku s naší] kandidaturou. **Prioritou české vlády je podpora lidských práv."** Předseda HRC OSN Federico Villegas již dříve uvedl, že volby nové země do HRC se budou konat v následujících týdnech, procedura bude dokončena do červnového zasedání této struktury. Místo Ruska podle něj zaujme zástupce ze skupiny východoevropských zemí. Villegas poznamenal, že nyní má Ruská federace status pozorovatele v HRC. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/14453125?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Nu potěš koště. Jestli tu podporu lidských práv v OSN si Česko představuje, jako doma, tak ta náhrada za Rusko bude velkým obohacením pro světovou společnost. :)

Na Donbasu byl zatčen člen OBSE za špionáž.


https://twitter.com/Cyberspec1/status/1517456096956276736

V poslední době vychází stále více zpráv, které ukazují, jak úskočně OBSE funguje. Jedna zpráva uvedla, že představitelé OBSE dokonce zajistili korekci dělostřelecké palby pro síly AFU tím, že na jejich autech v blízkosti nechali kamery, které přenášely zdroje do AFU. Organizace byla skutečně odhalena jako tajná operace pro Západ podobná Bílým přilbám.


Na Donbasu byl zatčen člen OBSE za špionáž. https://twitter.com/Cyberspec1/status/1517456096956276736 V poslední době vychází stále více zpráv, které ukazují, jak úskočně OBSE funguje. Jedna zpráva uvedla, že představitelé OBSE dokonce zajistili korekci dělostřelecké palby pro síly AFU tím, že na jejich autech v blízkosti nechali kamery, které přenášely zdroje do AFU. Organizace byla skutečně odhalena jako tajná operace pro Západ podobná Bílým přilbám.

Němečtí veřejní činitelé vyzvali Scholze, aby zastavil dodávky zbraní do Kyjeva


Otevřený dopis německému kancléři Olafovi Scholzovi s výzvou k zastavení dodávek zbraní kyjevskému režimu zaslalo asi 20 osobností vědy, politiky, kultury a dalších oblastí veřejného života, včetně známých německých novinářů a místopředsedkyně Bundestagu Antje Vollmerové . . Informoval o tom 22. dubna list Berliner Zeitung s odvoláním na zprávu pro kancléře, kterou má k dispozici.


Upřesňuje se, že signatáři dopisu požadují, aby německé úřady přestaly dodávat zbraně ukrajinským ozbrojencům a ze své strany vyzvaly kyjevský režim, aby ukončil nepřátelství.


„Dodávkami zbraní se Německo a další země NATO de facto staly stranou války,“ uvádí zpráva.
Poznamenává také, že dodávky zbraní a podpora NATO Kyjeva přispívají k prodloužení nepřátelských akcí a oddáluji řešení konfliktu prostřednictvím diplomacie.


„Prvním a nejdůležitějším krokem bude zastavení veškerých dodávek zbraní Ukrajině spolu s okamžitým příměřím, které je třeba vyjednat,“ dodal dopis.


Navíc je naznačeno, že „jednání o rychlém stažení ruských jednotek a obnovení územní celistvosti Ukrajiny by měla být podpořena vlastními návrhy zemí NATO ohledně legitimních bezpečnostních zájmů Ruska a jeho sousedních zemí“.


„Převládající logiku války musí nahradit odvážná mírová logika a musí být vytvořena nová evropská a globální bezpečnostní architektura, včetně Ruska a Číny. Naše země by zde neměla stát stranou, ale měla by hrát aktivní roli.
https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3573321.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FDeyateli_nauki_i_politiki_Germanii_prizvali_SHolca_prekratit_postavki_oruzhiya_Ukraine--69fd7cde7b9094e5035a7139ec805265


**Němečtí veřejní činitelé vyzvali Scholze, aby zastavil dodávky zbraní do Kyjeva** Otevřený dopis německému kancléři Olafovi Scholzovi s výzvou k zastavení dodávek zbraní kyjevskému režimu zaslalo asi 20 osobností vědy, politiky, kultury a dalších oblastí veřejného života, včetně známých německých novinářů a místopředsedkyně Bundestagu Antje Vollmerové . . Informoval o tom 22. dubna list Berliner Zeitung s odvoláním na zprávu pro kancléře, kterou má k dispozici. Upřesňuje se, že signatáři dopisu požadují, aby německé úřady přestaly dodávat zbraně ukrajinským ozbrojencům a ze své strany vyzvaly kyjevský režim, aby ukončil nepřátelství. „Dodávkami zbraní se Německo a další země NATO de facto staly stranou války,“ uvádí zpráva. Poznamenává také, že dodávky zbraní a podpora NATO Kyjeva přispívají k prodloužení nepřátelských akcí a oddáluji řešení konfliktu prostřednictvím diplomacie. „Prvním a nejdůležitějším krokem bude zastavení veškerých dodávek zbraní Ukrajině spolu s okamžitým příměřím, které je třeba vyjednat,“ dodal dopis. Navíc je naznačeno, že „jednání o rychlém stažení ruských jednotek a obnovení územní celistvosti Ukrajiny by měla být podpořena vlastními návrhy zemí NATO ohledně legitimních bezpečnostních zájmů Ruska a jeho sousedních zemí“. „Převládající logiku války musí nahradit odvážná mírová logika a musí být vytvořena nová evropská a globální bezpečnostní architektura, včetně Ruska a Číny. Naše země by zde neměla stát stranou, ale měla by hrát aktivní roli. https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3573321.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FDeyateli_nauki_i_politiki_Germanii_prizvali_SHolca_prekratit_postavki_oruzhiya_Ukraine--69fd7cde7b9094e5035a7139ec805265

Ruské ozbrojené síly převzaly kontrolu nad arzenálem ozbrojených sil Ukrajiny v Charkovské oblasti s tisíci tunami munice


„Specialisté ženijních jednotek Ozbrojených sil Ruské federace během speciální operace ovládli arzenál Ozbrojených sil Ukrajiny o rozloze několika set hektarů se sklady s tisíci tunami munice v Charkovská oblast,“ stojí ve zprávě.


Ministerstvo poznamenalo, že ve skladu byla nalezena munice pro vícenásobné odpalovací raketové systémy s kazetovými hlavicemi. Nalezena byla i munice pro ruční palné zbraně, děla dělostřelectva, zbraně protivzdušné obrany. Kromě toho byly nalezeny miny a granáty západní výroby.


Mluvčí ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov dříve během dne uvedl, že ruská armáda odpálila rakety Kalibr v oblasti železniční stanice v Dněpropetrovské oblasti, v důsledku čehož prapor personálu ozbrojených sil Ukrajiny se zbraněmi a vojenským materiálem byl zničen.


Ozbrojené síly RF zničily 21. dubna ukrajinský bezpilotní letoun a také dva sklady raketových a dělostřeleckých zbraní poblíž města Záporoží. Vysoce přesné střely navíc zasáhly 14 objektů Ozbrojených sil Ukrajiny.
https://iz.ru/1324958/2022-04-22/vs-rossii-vziali-pod-kontrol-arsenal-vsu-v-kharkovskoi-oblasti-s-tysiachami-tonn-boepripasov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Ruské ozbrojené síly převzaly kontrolu nad arzenálem ozbrojených sil Ukrajiny v Charkovské oblasti s tisíci tunami munice** „Specialisté ženijních jednotek Ozbrojených sil Ruské federace během speciální operace ovládli arzenál Ozbrojených sil Ukrajiny o rozloze několika set hektarů se sklady s tisíci tunami munice v Charkovská oblast,“ stojí ve zprávě. Ministerstvo poznamenalo, že ve skladu byla nalezena munice pro vícenásobné odpalovací raketové systémy s kazetovými hlavicemi. Nalezena byla i munice pro ruční palné zbraně, děla dělostřelectva, zbraně protivzdušné obrany. Kromě toho byly nalezeny miny a granáty západní výroby. Mluvčí ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov dříve během dne uvedl, že ruská armáda odpálila rakety Kalibr v oblasti železniční stanice v Dněpropetrovské oblasti, v důsledku čehož prapor personálu ozbrojených sil Ukrajiny se zbraněmi a vojenským materiálem byl zničen. Ozbrojené síly RF zničily 21. dubna ukrajinský bezpilotní letoun a také dva sklady raketových a dělostřeleckých zbraní poblíž města Záporoží. Vysoce přesné střely navíc zasáhly 14 objektů Ozbrojených sil Ukrajiny. https://iz.ru/1324958/2022-04-22/vs-rossii-vziali-pod-kontrol-arsenal-vsu-v-kharkovskoi-oblasti-s-tysiachami-tonn-boepripasov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Stará,proradná Anglie


Velká Británie vyhodila u Lvova specialisty na sabotáže
Emilia Rudneva dnes v 07:42


https://readovka.news/news/94785


Stará,proradná Anglie Velká Británie vyhodila u Lvova specialisty na sabotáže Emilia Rudneva dnes v 07:42 https://readovka.news/news/94785
Upravené 23. 4. 2022 o 11:51

Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.

Casy jsou zle, Camile .....
Musis hledat sam.


[quote="pid:69091, uid:307"]Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.[/quote] Casy jsou zle, Camile ..... Musis hledat sam.
Upravené 23. 4. 2022 o 15:05

politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech

Hlavne varuji a tlaci prumyslnici .... Jen naprosty nedoumka si znici vlastni prumysl.


[quote="pid:69086, uid:203"]politici nakonec rozhodli, že ruské energonosiče nezakážou a dokonce nebudou bránit platbám v rublech[/quote] Hlavne varuji a tlaci prumyslnici .... Jen naprosty nedoumka si znici vlastni prumysl.

**Ruské ministerstvo obrany: USA připravují provokace k obvinění Ruska z použití taktických jaderných zbraní


Jak řekl šéf sil radiační, chemické a biologické obrany Igor Kirillov, takový plán je reakcí na úspěch Ruska ve speciální operaci.**


Spojené státy připravují provokace k obvinění ruské strany z použití chemických, biologických nebo taktických jaderných zbraní. V sobotu to oznámil náčelník jednotek radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil Igor Kirillov.


"Ruské ministerstvo obrany má informace o přípravě provokací Spojených států amerických k obvinění ruských ozbrojených sil z použití chemických, biologických nebo taktických jaderných zbraní," řekl Kirillov.


Podle šéfa jednotek RKhBZ je takový plán reakcí na úspěchy Ruské federace ve speciální operaci. "Pouze v březnu až dubnu tohoto roku vedení západních zemí pravidelně činí provokativní prohlášení o možnosti Ruska použít zbraně hromadného ničení," řekl.


Kirillov připomněl, že 27. února oznámila stálá představitelka USA při OSN Linda Thomas-Greenfield záměr Ruské federace použít chemické a biologické zbraně „pod falešnou vlajkou“ k zastrašení ukrajinského obyvatelstva a světa. Americké ministerstvo zahraničí zase zvažovalo přesun na Ukrajinu až 400 000 sad osobních ochranných prostředků, 390 průzkumných prostředků a 15 průzkumných vozidel Stryker.

"Upozorňujeme na skutečnost, že takové projekty byly ze strany Spojených států amerických nejednou realizovány za účelem dosažení politických cílů. Nejmarkantnějším příkladem informační provokace je projev amerického ministra zahraničí Colina Powella z 5. února 2003." Zkumavka s „práškem na praní“ v jeho rukou posloužila jako záminka pro invazi do Iráku a příčina smrti téměř půl milionu občanů,“ zdůraznil Kirillov.


Jako příklad také uvedl provokaci s údajným použitím sarinu v Sýrii v roce 2017, která vedla k raketovému útoku na letiště Shayrat v Sýrii, a v roce 2018 údajně chlór v Barzu a Jamrai. "A teprve svědectví očitých svědků těchto událostí, které přinesla Ruská federace do Haagu, otevřelo světovému společenství oči k tomu, co se děje. Dodnes nebyl nikdo za tyto provokace pohnán k odpovědnosti," dodal Kirillov.


**jedovaté látky
Dodávky stovek tisíc ampulí jedovatých protijed na Ukrajinu ze strany Spojených států svědčí o záměrné přípravě provokací jedovatými látkami, řekl Kirillov.


"Vysokou pravděpodobnost zinscenování použití chemických zbraní potvrzují fakta o dodávkách jedovatých protijedů na Ukrajinu. Jen v roce 2022 bylo na žádost Ministerstva zdravotnictví Ukrajiny dodáno více než 220 000 ampulí atropinu ze Spojených států. Tato skutečnost svědčí o záměrné přípravě provokací s jedovatými akcemi,“ dodal Kirillov.**


Kirillov také zdůraznil, že ministerstvo zahraničí již určilo postup vyšetřování a jmenovalo úředníky odpovědné za jeho vedení.
https://tass.ru/armiya-i-opk/14455103?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Šířte.


**Ruské ministerstvo obrany: USA připravují provokace k obvinění Ruska z použití taktických jaderných zbraní Jak řekl šéf sil radiační, chemické a biologické obrany Igor Kirillov, takový plán je reakcí na úspěch Ruska ve speciální operaci.** Spojené státy připravují provokace k obvinění ruské strany z použití chemických, biologických nebo taktických jaderných zbraní. V sobotu to oznámil náčelník jednotek radiační, chemické a biologické ochrany ruských ozbrojených sil Igor Kirillov. "Ruské ministerstvo obrany má informace o přípravě provokací Spojených států amerických k obvinění ruských ozbrojených sil z použití chemických, biologických nebo taktických jaderných zbraní," řekl Kirillov. Podle šéfa jednotek RKhBZ je takový plán reakcí na úspěchy Ruské federace ve speciální operaci. "Pouze v březnu až dubnu tohoto roku vedení západních zemí pravidelně činí provokativní prohlášení o možnosti Ruska použít zbraně hromadného ničení," řekl. **Kirillov připomněl, že 27. února oznámila stálá představitelka USA při OSN Linda Thomas-Greenfield záměr Ruské federace použít chemické a biologické zbraně „pod falešnou vlajkou“ k zastrašení ukrajinského obyvatelstva a světa. Americké ministerstvo zahraničí zase zvažovalo přesun na Ukrajinu až 400 000 sad osobních ochranných prostředků, 390 průzkumných prostředků a 15 průzkumných vozidel Stryker. ** "Upozorňujeme na skutečnost, že takové projekty byly ze strany Spojených států amerických nejednou realizovány za účelem dosažení politických cílů. Nejmarkantnějším příkladem informační provokace je projev amerického ministra zahraničí Colina Powella z 5. února 2003." Zkumavka s „práškem na praní“ v jeho rukou posloužila jako záminka pro invazi do Iráku a příčina smrti téměř půl milionu občanů,“ zdůraznil Kirillov. Jako příklad také uvedl provokaci s údajným použitím sarinu v Sýrii v roce 2017, která vedla k raketovému útoku na letiště Shayrat v Sýrii, a v roce 2018 údajně chlór v Barzu a Jamrai. "A teprve svědectví očitých svědků těchto událostí, které přinesla Ruská federace do Haagu, otevřelo světovému společenství oči k tomu, co se děje. Dodnes nebyl nikdo za tyto provokace pohnán k odpovědnosti," dodal Kirillov. **jedovaté látky Dodávky stovek tisíc ampulí jedovatých protijed na Ukrajinu ze strany Spojených států svědčí o záměrné přípravě provokací jedovatými látkami, řekl Kirillov. "Vysokou pravděpodobnost zinscenování použití chemických zbraní potvrzují fakta o dodávkách jedovatých protijedů na Ukrajinu. Jen v roce 2022 bylo na žádost Ministerstva zdravotnictví Ukrajiny dodáno více než 220 000 ampulí atropinu ze Spojených států. Tato skutečnost svědčí o záměrné přípravě provokací s jedovatými akcemi,“ dodal Kirillov.** Kirillov také zdůraznil, že ministerstvo zahraničí již určilo postup vyšetřování a jmenovalo úředníky odpovědné za jeho vedení. https://tass.ru/armiya-i-opk/14455103?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Šířte.

USA připravují provokace k obvinění Ruska z použití taktických jaderných zbraní


I proto podobné výkřiky:


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jaderne-zbrane-putin-rusko-chruscov-valka.A220423_111358_zahranicni_elk


"Nina Chruščovová varovala, že by Rusko na Ukrajině mohlo použít jaderné zbraně. Je to podle ní jedna z možných variant. Ruská strana zatím použití těchto zbraní nevyvrátila. Pravnučka zesnulého sovětského vůdce Nikity Chruščova to řekla serveru Newsweek."


[quote="pid:69155, uid:158"]USA připravují provokace k obvinění Ruska z použití taktických jaderných zbraní[/quote] I proto podobné výkřiky: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/jaderne-zbrane-putin-rusko-chruscov-valka.A220423_111358_zahranicni_elk "Nina Chruščovová varovala, že by Rusko na Ukrajině mohlo použít jaderné zbraně. Je to podle ní jedna z možných variant. Ruská strana zatím použití těchto zbraní nevyvrátila. Pravnučka zesnulého sovětského vůdce Nikity Chruščova to řekla serveru Newsweek."

Nina Chruščovová varovala, že by Rusko na Ukrajině mohlo použít jaderné zbraně.


Tenhle potomek velezrádce a trockysty Chruščeva, který je minimálně od rozpadu SSSR usádlený v USA určitě nejlépe ze všech ví o záměrech Ruska. Kdyby lžiDnes napsaly, že jím to řekla nějaká trhovkyně ze Stambulu, výjde to nastejno.


Ale máš pravdu, i tento fakt, že proradná pravnučka v Rusku nenáviděného Chruščeva se zapojila do kampaně, nepřímo svědčí o tom, že USA na Ukrajině připravují hnusnou provokaci.


[quote="pid:69172, uid:372"]Nina Chruščovová varovala, že by Rusko na Ukrajině mohlo použít jaderné zbraně.[/quote] Tenhle potomek velezrádce a trockysty Chruščeva, který je minimálně od rozpadu SSSR usádlený v USA určitě nejlépe ze všech ví o záměrech Ruska. Kdyby lžiDnes napsaly, že jím to řekla nějaká trhovkyně ze Stambulu, výjde to nastejno. Ale máš pravdu, i tento fakt, že proradná pravnučka v Rusku nenáviděného Chruščeva se zapojila do kampaně, nepřímo svědčí o tom, že USA na Ukrajině připravují hnusnou provokaci.

Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.


Tak jsem hledala a hledala, až jsem našla. Cituji: "Mitrij Medveděv ve svém příspěvku na sociální sítí Telegram tvrdí, že Evropská komise přistoupila na žádost Moskvy, tedy že bude platit za dodávky ruského plynu v rublech. Bývalý ruský prezident a expremiér si rovněž rýpnul do Evropanů. „Bez ruského plynu nebudou moci žít ani týden,“ uvedl. Státy EU platby v rublech dlouhodobě odmítají. Tvrzení Medveděva se tak nespíš nebude zakládat na pravdě."
Zdroj: https://cnn.iprima.cz/reznici-z-buci-operuji-v-izjumu-nektere-jsme-jiz-zlikvidovali-tvrdi-ukrajinci-90851?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


[quote="pid:69091, uid:307"]Prosím zdroj, ať nevznikají spekulace.[/quote] Tak jsem hledala a hledala, až jsem našla. Cituji: "Mitrij Medveděv ve svém příspěvku na sociální sítí Telegram tvrdí, že Evropská komise přistoupila na žádost Moskvy, tedy že bude platit za dodávky ruského plynu v rublech. Bývalý ruský prezident a expremiér si rovněž rýpnul do Evropanů. „Bez ruského plynu nebudou moci žít ani týden,“ uvedl. Státy EU platby v rublech dlouhodobě odmítají. Tvrzení Medveděva se tak nespíš nebude zakládat na pravdě." Zdroj: https://cnn.iprima.cz/reznici-z-buci-operuji-v-izjumu-nektere-jsme-jiz-zlikvidovali-tvrdi-ukrajinci-90851?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu
Upravené 23. 4. 2022 o 14:31

Státy EU platby v rublech dlouhodobě odmítají. Tvrzení Medveděva se tak nespíš nebude zakládat na pravdě."


Tak jsem hledala a hledala,


Nehledala jsi správně a Medveděv nekecá. Výše jsem dynamu psala, že původní zpráva o povolení EU plateb v rublech je z Reuters. No a našla jsem to celkem snadno:
https://orf.at/stories/3261377/


Doplnění: nemyslím to na tebe. Spíš neumějí hledat ti "novináři", co si za svou práci nechávají platit. Tak hlavně, že budeme lidi soudit za "dezinformace", že? smile


[quote="pid:69174, uid:547"]Státy EU platby v rublech dlouhodobě odmítají. Tvrzení Medveděva se tak nespíš nebude zakládat na pravdě."[/quote] [quote="pid:69174, uid:547"]Tak jsem hledala a hledala,[/quote] **Nehledala jsi správně a Medveděv nekecá**. Výše jsem dynamu psala, že původní zpráva o povolení EU plateb v rublech je z Reuters. No a našla jsem to celkem snadno: https://orf.at/stories/3261377/ Doplnění: nemyslím to na tebe. Spíš neumějí hledat ti "novináři", co si za svou práci nechávají platit. Tak hlavně, že budeme lidi soudit za "dezinformace", že? :(
Upravené 23. 4. 2022 o 16:00

Krátký rozhovor (2 min.) Zelenského s jedním z vojáků - je v ruštině, angl, titulky. Zelenský tu krásně odhaluje svůj charakter a je vidět, že voják ho moc nerespektuje. Voják by s ním rád probral demilitarizaci ukrajinské armády...


https://www.facebook.com/najib.rahimi.61/videos/532603881552076


Krátký rozhovor (2 min.) Zelenského s jedním z vojáků - je v ruštině, angl, titulky. Zelenský tu krásně odhaluje svůj charakter a je vidět, že voják ho moc nerespektuje. Voják by s ním rád probral demilitarizaci ukrajinské armády... https://www.facebook.com/najib.rahimi.61/videos/532603881552076

Výše jsem dynamu psala, že původní zpráva o povolení EU plateb v rublech je z Reuters.

Tak to jsem přehlédla, omlouvám se. Nic jiného jsem prostě v češtině nenašla. Už to tu nechám, alespoň víme, jak o tom informují naše média. A děkuji.
PS: Nakonec o tom všem perfektně informuje Vlk: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/23/flash-kouzleni-kolem-faktickeho-pokleknuti-eu-pred-putinem-ohledne-plateb-za-plyn/


[quote="pid:69178, uid:203"]Výše jsem dynamu psala, že původní zpráva o povolení EU plateb v rublech je z Reuters.[/quote] Tak to jsem přehlédla, omlouvám se. Nic jiného jsem prostě v češtině nenašla. Už to tu nechám, alespoň víme, jak o tom informují naše média. A děkuji. PS: Nakonec o tom všem perfektně informuje Vlk: https://vlkovobloguje.wordpress.com/2022/04/23/flash-kouzleni-kolem-faktickeho-pokleknuti-eu-pred-putinem-ohledne-plateb-za-plyn/
Upravené 23. 4. 2022 o 21:29
  • Poľsko spustilo protiruskú kampaň po celej Európe. Poľský premiér Morawiecki oznámil rozoslanie protiruských billboardov po celej Európe. Poľský premiér Mateusz Morawiecki oznámil spustenie protiruskej kampane v celej Európe, v rámci ktorej sa do rôznych krajín budú posielať mobilné billboardy s výzvami „zastavte Rusko“, uvádza RIA Novosti. Akcia pod heslom Stop Rusko teraz bude podľa političky podporovaná na sociálnych sieťach a jej hlavným cieľom sa stanú mestá západnej Európy. V prvom rade hovoríme o Nemecku, Francúzsku, Rakúsku a Taliansku.Európska únia v súčasnosti rokuje o šiestom balíku sankcií voči Moskve, ktorý môže zahŕňať reštriktívne opatrenia voči rope a plynu, teda hlavným vývozným artiklom Ruska. Najväčšie krajiny EÚ sú proti okamžitému zákazu pre dôsledky pre ich ekonomiky. Poľsko a jeho spojenci sa však domnievajú, že len tak možno dosiahnuť zastavenie nepriateľstva.Poľský prezident Andrzej Duda pred dvoma týždňami označil dialóg s Ruskom za nezmyselný, kým sa Moskva nedostane do takých podmienok, že bude nútená hovoriť.Podľa medializovaných informácií môžu byť obmedzenia na dovoz ruskej ropy oznámené už budúci týždeň. Navyše v rámci nových sankcií môže byť veľké množstvo ruských bánk odpojených od medzinárodného platobného systému SWIFT.https://lenta.ru/news/2022/04/23/stop/

    - Poľsko dodalo Ukrajine zbrane v hodnote viac ako 1,6 miliardy dolárov. Poľská vláda oznámila presun zbraní na Ukrajinu za viac ako 1,6 miliardy dolárov. Poľsko dodalo Ukrajine zbrane v hodnote viac ako 1,6 miliardy dolárov. Uviedol to hovorca vlády Petr Muller, o jeho slovách informuje agentúra TASS.Muller upozornil, že v národnej mene je hodnota zaslanej vojenskej techniky sedem miliárd zlotých. Dodal, že to pomôže zachrániť ukrajinskú a poľskú suverenitu.Hovorca poľskej vlády už skôr hovoril o návrhu premiéra republiky Mateusza Morawieckého na konfiškáciu majetku Ruska v Európe v prospech Ukrajiny. Podľa politika by to bola najbolestivejšia rana pre Ruskú federáciu. Navrhol tiež zastaviť vydávanie víz Rusom v EÚ.https://lenta.ru/news/2022/04/23/polandvooruzh/

    - Britské vedenie odmietlo pomôcť pri prepustení britských žoldnierov zajatých na Ukrajine, povedala Zacharová. „Zapojením sa do diskusie o ľudských právach, nekonečnými vyhláseniami v súvislosti s rôznymi humanitárnymi situáciami po celom svete sa doslova v sekunde otočili chrbtom k svojim občanom, povedali, že je to ich vec, a nech si plávajú, ako chcú. “, poznamenala diplomatka a povedala k rozhodnutiu vedenia Spojeného kráľovstva:http://go.tass.ru/jlmjf


- **Poľsko spustilo protiruskú kampaň po celej Európe**. Poľský premiér Morawiecki oznámil rozoslanie protiruských billboardov po celej Európe. Poľský premiér Mateusz Morawiecki oznámil spustenie protiruskej kampane v celej Európe, v rámci ktorej sa do rôznych krajín budú posielať mobilné billboardy s výzvami „zastavte Rusko“, uvádza RIA Novosti. Akcia pod heslom Stop Rusko teraz bude podľa političky podporovaná na sociálnych sieťach a jej hlavným cieľom sa stanú mestá západnej Európy. V prvom rade hovoríme o Nemecku, Francúzsku, Rakúsku a Taliansku.Európska únia v súčasnosti rokuje o šiestom balíku sankcií voči Moskve, ktorý môže zahŕňať reštriktívne opatrenia voči rope a plynu, teda hlavným vývozným artiklom Ruska. Najväčšie krajiny EÚ sú proti okamžitému zákazu pre dôsledky pre ich ekonomiky. Poľsko a jeho spojenci sa však domnievajú, že len tak možno dosiahnuť zastavenie nepriateľstva.Poľský prezident Andrzej Duda pred dvoma týždňami označil dialóg s Ruskom za nezmyselný, kým sa Moskva nedostane do takých podmienok, že bude nútená hovoriť.Podľa medializovaných informácií môžu byť obmedzenia na dovoz ruskej ropy oznámené už budúci týždeň. Navyše v rámci nových sankcií môže byť veľké množstvo ruských bánk odpojených od medzinárodného platobného systému SWIFT.https://lenta.ru/news/2022/04/23/stop/ -** Poľsko dodalo Ukrajine zbrane v hodnote viac ako 1,6 miliardy dolárov**. Poľská vláda oznámila presun zbraní na Ukrajinu za viac ako 1,6 miliardy dolárov. Poľsko dodalo Ukrajine zbrane v hodnote viac ako 1,6 miliardy dolárov. Uviedol to hovorca vlády Petr Muller, o jeho slovách informuje agentúra TASS.Muller upozornil, že v národnej mene je hodnota zaslanej vojenskej techniky sedem miliárd zlotých. Dodal, že to pomôže zachrániť ukrajinskú a poľskú suverenitu.Hovorca poľskej vlády už skôr hovoril o návrhu premiéra republiky Mateusza Morawieckého na konfiškáciu majetku Ruska v Európe v prospech Ukrajiny. Podľa politika by to bola najbolestivejšia rana pre Ruskú federáciu. Navrhol tiež zastaviť vydávanie víz Rusom v EÚ.https://lenta.ru/news/2022/04/23/polandvooruzh/ -** Britské vedenie odmietlo pomôcť pri prepustení britských žoldnierov zajatých na Ukrajine**, povedala Zacharová. „Zapojením sa do diskusie o ľudských právach, nekonečnými vyhláseniami v súvislosti s rôznymi humanitárnymi situáciami po celom svete sa doslova v sekunde otočili chrbtom k svojim občanom, povedali, že je to ich vec, a nech si plávajú, ako chcú. “, poznamenala diplomatka a povedala k rozhodnutiu vedenia Spojeného kráľovstva:http://go.tass.ru/jlmjf
Upravené 23. 4. 2022 o 18:54

„zastavte Rusko“


Tak to je úplně skvělá zpráva (cedule zastavte Rusko - kampaň). Jestliže dělají takovéto kroky, tak to znamená, že Rusko vítězí a spravedlivá koncepce je tu, takže jim nezbývá než bránit se šíření Ruského světa uvnitř vlastního sociálního super systému. Přechází do obrany, zdroje na útok došly. Snaha zpomalit výměnu kádrů v řídících funkcích.


Dovysvětlení, protože západní obyvatelstvo má minimální vliv na prováděné akce, jak vojenské, tak informační, nijak se toho neúčastní. Pouze to díky mediím legalizuje až zpětně, protože akce jsou spouštěny bez vědomí obyvatel, podívejte napadli jsme to zlé Rusko (tedy podle medií napadlo nás Rusko - dav se zúženým vědomým tomu i věří - ale tady víme kdo to začal a spustil).


[quote="pid:69189, uid:12"]„zastavte Rusko“[/quote] Tak to je úplně skvělá zpráva (cedule zastavte Rusko - kampaň). Jestliže dělají takovéto kroky, tak to znamená, že Rusko vítězí a spravedlivá koncepce je tu, takže jim nezbývá než bránit se šíření Ruského světa uvnitř vlastního sociálního super systému. Přechází do obrany, zdroje na útok došly. Snaha zpomalit výměnu kádrů v řídících funkcích. Dovysvětlení, protože západní obyvatelstvo má minimální vliv na prováděné akce, jak vojenské, tak informační, nijak se toho neúčastní. Pouze to díky mediím legalizuje až zpětně, protože akce jsou spouštěny bez vědomí obyvatel, podívejte napadli jsme to zlé Rusko (tedy podle medií napadlo nás Rusko - dav se zúženým vědomým tomu i věří - ale tady víme kdo to začal a spustil).

Tak to je úplně skvělá zpráva (cedule zastavte Rusko - kampaň).


Já bych byl ještě opatrný. Největší bitvu vede Rusko doma a zrádci páchají jednu vlastizradu za druhou.
Tentokrát nesouhlasím s Pjakinem, že je nejprve nutné vyhrát na Ukrajině a pak se vypořádat s Vlasovci. Oni dělají vše pro to, aby Rusko prohrálo, kapitulovalo.
Nejsem si jistý, jestli je dobrý nápad jen manévrovat, protože to nemusí skončit dobře. Vždyť oni ignorují úplně vše, všechny rozkazy, plány. Sabotáž střídá sabotáž.


Vyměnit vlajku, sebrat všechny zrádce, hlavně v armádě, zastavit export veškerých zdrojů a pak se operace rychle pohne.


[quote="pid:69204, uid:426"]Tak to je úplně skvělá zpráva (cedule zastavte Rusko - kampaň).[/quote] Já bych byl ještě opatrný. Největší bitvu vede Rusko doma a zrádci páchají jednu vlastizradu za druhou. Tentokrát nesouhlasím s Pjakinem, že je nejprve nutné vyhrát na Ukrajině a pak se vypořádat s Vlasovci. Oni dělají vše pro to, aby Rusko prohrálo, kapitulovalo. Nejsem si jistý, jestli je dobrý nápad jen manévrovat, protože to nemusí skončit dobře. Vždyť oni ignorují úplně vše, všechny rozkazy, plány. Sabotáž střídá sabotáž. Vyměnit vlajku, sebrat všechny zrádce, hlavně v armádě, zastavit export veškerých zdrojů a pak se operace rychle pohne.

Kdo do Ruska s mečem vstoupí mečem zahyne.
Kdo se v Rusku bude snažit otrokářskou davo-elitární koncepci zavádět, ten bude začleněn do Ruského spravedlivého světa a elity to provádějící nakonec skončí v opovržení u vlastních obyvatel (viz. dříve Hitler i když se ho teď snaží na chvíli vynášet do nebes).


Kdo do Ruska s mečem vstoupí mečem zahyne. Kdo se v Rusku bude snažit otrokářskou davo-elitární koncepci zavádět, ten bude začleněn do Ruského spravedlivého světa a elity to provádějící nakonec skončí v opovržení u vlastních obyvatel (viz. dříve Hitler i když se ho teď snaží na chvíli vynášet do nebes).
Upravené 23. 4. 2022 o 20:12

Já bych byl ještě opatrný.


Přímé zprávy z Ruska nemám, pouze zprostředkované. Mapy bojů a počty zničené techniky jsou pozitivní, ale hlavně mezi řádky čtu čím dál tím větší hysterii u nás, u dosazených nám elit a i strach v očích je již vidět. Nedávno jsem si uvědomil, že sociální super systém je velmi adaptabilní, pokud se jim nepodaří rozeštvat lidi proti sobě uvnitř národů, což se zatím nedaří, tak moc šancí "dosazeným" elitám nedávám. S pomocí Boží jsou naše vyhlídky dobré, když se budeme chovat tak, aby jsme si tu pomoc zasloužili.


[quote="pid:69205, uid:372"]Já bych byl ještě opatrný.[/quote] Přímé zprávy z Ruska nemám, pouze zprostředkované. Mapy bojů a počty zničené techniky jsou pozitivní, ale hlavně mezi řádky čtu čím dál tím větší hysterii u nás, u dosazených nám elit a i strach v očích je již vidět. Nedávno jsem si uvědomil, že sociální super systém je velmi adaptabilní, pokud se jim nepodaří rozeštvat lidi proti sobě uvnitř národů, což se zatím nedaří, tak moc šancí "dosazeným" elitám nedávám. S pomocí Boží jsou naše vyhlídky dobré, když se budeme chovat tak, aby jsme si tu pomoc zasloužili.
Upravené 23. 4. 2022 o 20:20

Tomu moc nerozumím. Jako že prezidentuje zaniklé entitě (USA), nebo že byl instalován zaniklou entitou (GP)?


Každý sa tvári, že skrachovaná korporácia, tváriaca sa ako štát je legitímna...


[quote="pid:69096, uid:810"]Tomu moc nerozumím. Jako že prezidentuje zaniklé entitě (USA), nebo že byl instalován zaniklou entitou (GP)?[/quote] Každý sa tvári, že skrachovaná korporácia, tváriaca sa ako štát je legitímna...

Moderátor

Pamatujete na loňské sestřelení vlastní ruské družice:


Šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin zmínil na Telegramu varování Federální agentury pro leteckou dopravu (Rosaviacija), které ministerstvo zaslalo ruským aerolinkám a týkající se možných poruch GPS.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/co-se-deje-na-ukrajine-51.html


(Tímto chci také poděkovat Vlabimu za překlady).


Možná se mýlím, ale připadá mi to, jako by tento týden začal GP trochu pomáhat Rusku.
Samozřejmě, že je také možné, že ze systému GPS mohou být dodávány "chybné" informace, což také může vyvolat jisté katastrofy.


Pamatujete na loňské sestřelení vlastní ruské družice: Šéf Roskosmosu Dmitrij Rogozin zmínil na Telegramu varování Federální agentury pro leteckou dopravu (Rosaviacija), které ministerstvo zaslalo ruským aerolinkám a týkající se možných poruch GPS. https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2022/04/co-se-deje-na-ukrajine-51.html (Tímto chci také poděkovat Vlabimu za překlady). Možná se mýlím, ale připadá mi to, jako by tento týden začal GP trochu pomáhat Rusku. Samozřejmě, že je také možné, že ze systému GPS mohou být dodávány "chybné" informace, což také může vyvolat jisté katastrofy.

FT: Zelenskij se pustil do Kremlu, když oznámil návštěvu Blinkena a Austina


https://www.ft.com/content/2ecc458c-5e7f-4dab-99aa-fea8023475c4


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se obořil na Kreml poté, co ruské rakety zabily osm civilistů v přístavním městě Oděsa, zatímco se nejvyšší americký diplomat připravoval na první návštěvu Ukrajiny od zahájení plnohodnotné invaze Moskvy před osmi týdny.


Zelenskij ve svých ostrých výrocích označil Rusy za "krvavé bastardy", "nacisty" a "rašisty" - ukrajinský neologismus, který mísí slova "Rusové" a "fašisté" - a zároveň naléhal na spojence, aby zvýšili dodávky zbraní a munice ve snaze vychýlit válečnou rovnováhu ve prospěch Ukrajiny.


Rusko zahájilo nové ofenzívy na východě a jihu Ukrajiny, které podle předpovědí spojenců země přinesou jedny z nejprudších bojů. Tento týden dala Moskva jasně najevo, že chce obsadit nejen východní část ukrajinského Donbasu, ale i celý jeho jih a rozšířit ruskou kontrolu podél pobřeží Černého moře až k moldavským hranicím.


Ukrajinský prezident řekl, že stále podporuje diplomatickou cestu k ukončení války, ale na tiskové konferenci, která se z bezpečnostních důvodů konala hluboko v podzemí stanice metra Majdan v hlavním městě, zněl rozzlobeně.


"Osm lidí zemřelo a 18 až 20 bylo zraněno," řekl Zelenskyj, když hovořil o sobotním raketovém útoku. Jedna z raket zasáhla několikapatrovou obytnou budovu. "Zemřelo tříměsíční dítě ... . Válka začala, když tomuto dítěti byl měsíc ... . Zkuste si to uvědomit. Zatracení bastardi - nemám jiná slova."


Ruské ministerstvo obrany prohlásilo, že jeho raketový úder byl zaměřen na logistické centrum v Oděse, kde byly umístěny zahraniční zbraně. Ruská a ukrajinská tvrzení o válce nebylo možné nezávisle potvrdit.


Zelenskij hovořil v předvečer návštěvy, kterou podle jeho slov uskuteční americký ministr obrany Lloyd Austin a ministr zahraničí Antony Blinken v Kyjevě. Pentagon a ministerstvo zahraničí se k tomu odmítly vyjádřit.


USA značně rozšířily sortiment těžkých zbraní, které dodávají Ukrajině, a Zelensky řekl, že má v úmyslu "vést tento rozhovor a hovořit o výzbroji, kterou potřebujeme".


"Chci, aby válka skončila," řekl Zelenskij na otázku ohledně vyhlídek na obnovení mírových rozhovorů s Ruskem. "Existuje diplomatická cesta a vojenská cesta [a] každý, kdo má zdravý rozum, by vždy volil diplomatickou cestu."


Dodal však, že Ukrajina "nebude pokračovat ve vyjednávání", pokud budou zabiti lidé v Mariupolu - kde se poslední ukrajinští vojáci drží s civilisty v síti tunelů pod ocelárnou Azovstal - nebo pokud ruské úřady v okupované jižní oblasti Chersonu uspořádají separatistické referendum.


Zelenskij také otevřeně hovořil o porušování lidských práv, kterého se podle ukrajinských představitelů dopouštějí ruské jednotky, včetně zabíjení, mučení a znásilňování civilistů. Tento týden se ukázalo, že satelitní snímky potvrzují tvrzení představitelů města Mariupol, že se zde kopou masové hroby.


"Jsou to nacisté," řekl Zelenskij. "Rašisté. Slovo je nové, ale činy jsou stejné jako před 80 lety v Evropě."


Výroky odrážely jak rostoucí frustraci Ukrajiny ze sílícího ruského útoku, tak potřebu komunikovat s Moskvou o humanitárních otázkách, včetně evakuace civilistů z obléhaných oblastí.


Zelenskij uvedl, že Ukrajina je připravena nabídnout "humanitární řešení" výměny civilistů z Mariupolu za zraněné Rusy. "Jsme připraveni i na výměnu našich vojáků bránících Mariupol a nabídli jsme ji," řekl.

Azovský batalion, pravicová nacionalistická polovojenská skupina, jejíž bojovníci byli mezi jednotkami bránícími Mariupol, v sobotu zveřejnila video, které bylo zřejmě natočeno v tamních podzemních krytech. Ukazovalo muže v uniformách, jak se zdraví s malými dětmi a civilisty, podle nichž lidé žijí v podzemí už měsíc a půl a chybí jim jídlo a voda.


FT: Zelenskij se pustil do Kremlu, když oznámil návštěvu Blinkena a Austina https://www.ft.com/content/2ecc458c-5e7f-4dab-99aa-fea8023475c4 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj se obořil na Kreml poté, co ruské rakety zabily osm civilistů v přístavním městě Oděsa, zatímco se nejvyšší americký diplomat připravoval na první návštěvu Ukrajiny od zahájení plnohodnotné invaze Moskvy před osmi týdny. **Zelenskij ve svých ostrých výrocích označil Rusy za "krvavé bastardy", "nacisty" a "rašisty" - ukrajinský neologismus, který mísí slova "Rusové" a "fašisté" - a zároveň naléhal na spojence, aby zvýšili dodávky zbraní a munice ve snaze vychýlit válečnou rovnováhu ve prospěch Ukrajiny.** Rusko zahájilo nové ofenzívy na východě a jihu Ukrajiny, které podle předpovědí spojenců země přinesou jedny z nejprudších bojů. Tento týden dala Moskva jasně najevo, že chce obsadit nejen východní část ukrajinského Donbasu, ale i celý jeho jih a rozšířit ruskou kontrolu podél pobřeží Černého moře až k moldavským hranicím. **Ukrajinský prezident řekl, že stále podporuje diplomatickou cestu k ukončení války, ale na tiskové konferenci, která se z bezpečnostních důvodů konala hluboko v podzemí stanice metra Majdan v hlavním městě, zněl rozzlobeně. ** "Osm lidí zemřelo a 18 až 20 bylo zraněno," řekl Zelenskyj, když hovořil o sobotním raketovém útoku. Jedna z raket zasáhla několikapatrovou obytnou budovu. "Zemřelo tříměsíční dítě ... . Válka začala, když tomuto dítěti byl měsíc ... . Zkuste si to uvědomit. Zatracení bastardi - nemám jiná slova."  Ruské ministerstvo obrany prohlásilo, že jeho raketový úder byl zaměřen na logistické centrum v Oděse, kde byly umístěny zahraniční zbraně. Ruská a ukrajinská tvrzení o válce nebylo možné nezávisle potvrdit. **Zelenskij hovořil v předvečer návštěvy, kterou podle jeho slov uskuteční americký ministr obrany Lloyd Austin a ministr zahraničí Antony Blinken v Kyjevě. Pentagon a ministerstvo zahraničí se k tomu odmítly vyjádřit.** USA značně rozšířily sortiment těžkých zbraní, které dodávají Ukrajině, a Zelensky řekl, že má v úmyslu "vést tento rozhovor a hovořit o výzbroji, kterou potřebujeme". "Chci, aby válka skončila," řekl Zelenskij na otázku ohledně vyhlídek na obnovení mírových rozhovorů s Ruskem. "Existuje diplomatická cesta a vojenská cesta [a] každý, kdo má zdravý rozum, by vždy volil diplomatickou cestu." **Dodal však, že Ukrajina "nebude pokračovat ve vyjednávání", pokud budou zabiti lidé v Mariupolu - kde se poslední ukrajinští vojáci drží s civilisty v síti tunelů pod ocelárnou Azovstal - nebo pokud ruské úřady v okupované jižní oblasti Chersonu uspořádají separatistické referendum.** Zelenskij také otevřeně hovořil o porušování lidských práv, kterého se podle ukrajinských představitelů dopouštějí ruské jednotky, včetně zabíjení, mučení a znásilňování civilistů. Tento týden se ukázalo, že satelitní snímky potvrzují tvrzení představitelů města Mariupol, že se zde kopou masové hroby. "Jsou to nacisté," řekl Zelenskij. "Rašisté. Slovo je nové, ale činy jsou stejné jako před 80 lety v Evropě." Výroky odrážely jak rostoucí frustraci Ukrajiny ze sílícího ruského útoku, tak potřebu komunikovat s Moskvou o humanitárních otázkách, včetně evakuace civilistů z obléhaných oblastí. **Zelenskij uvedl, že Ukrajina je připravena nabídnout "humanitární řešení" výměny civilistů z Mariupolu za zraněné Rusy. "Jsme připraveni i na výměnu našich vojáků bránících Mariupol a nabídli jsme ji," řekl. ** Azovský batalion, pravicová nacionalistická polovojenská skupina, jejíž bojovníci byli mezi jednotkami bránícími Mariupol, v sobotu zveřejnila video, které bylo zřejmě natočeno v tamních podzemních krytech. Ukazovalo muže v uniformách, jak se zdraví s malými dětmi a civilisty, podle nichž lidé žijí v podzemí už měsíc a půl a chybí jim jídlo a voda.

Miro Štec na FB dal takúto fotku s popisom "To snad nie. Kto to tu riadi? Zeby predsa len lobby zbrojarskeho priemyslu?"


62650031befb9


Keďže Telegraph vyžaduje prihlásenie, našla som ešte toto:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10745115/France-Germany-sold-230million-military-hardware-including-bombs-missiles-Moscow.html
/prekladač/
Francúzsko a Nemecko „predali Moskve 230 miliónov libier vojenského vybavenia vrátane bômb, rakiet a zbraní“ – pravdepodobne použité pri ruskej invázii na Ukrajinu – napriek zbrojnému embargu v celej EÚ po anexii Krymu v roku 2014
Francúzsko a Nemecko predali Moskve vojenský materiál v hodnote 230 miliónov libier, ktorý bol podľa analýzy EÚ pravdepodobne použitý pri ruskej invázii na Ukrajinu .
Malo to byť nemožné kvôli embargu EÚ, ktoré zakázalo predaj zbraní Rusku po anexii Krymu v roku 2014.
Minulý mesiac sa zistilo, že Francúzsko , Nemecko a Taliansko využili medzeru v zákaze. /napr. tu: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10627511/France-Germany-Italy-sold-hundreds-millions-pounds-worth-arms-Russia-despite-ban.html /
Boli to len tri z najmenej 10 členských štátov EÚ, ktoré vyvážali takmer 350 miliónov eur (293 miliónov libier) zariadení vrátane rakiet, rakiet, zbraní a bômb.
Denník The Telegraph uviedol , že 78 percent z tohto celkového množstva dodali francúzske a nemecké firmy.
EÚ pred ôsmimi rokmi zakázala „priamy alebo nepriamy predaj, dodávky, transfer alebo vývoz zbraní a súvisiaceho materiálu všetkých druhov vrátane zbraní a streliva, vojenských vozidiel a vybavenia, polovojenského vybavenia a náhradných dielov pre nich“.
Krajiny však boli schopné predať Rusku súpravy v hodnote stoviek miliónov libier, a to aj napriek zákazu používania technických pravidiel typu zadné vrátka, ktoré umožňovali zmluvy podpísané pred 1. augustom 2014 alebo dodatočné zmluvy, ktoré by pomohli uzavrieť tieto obchody.
Francúzsko bolo zodpovedné za tržby vo výške 152 miliónov EUR v rámci 76 vývozných licencií.
Začiatkom tohto mesiaca vyšlo najavo, že Európska únia posielala do Ruska každý deň takmer 1 miliardu eur na energiu od začiatku vojny na Ukrajine.
/napr. tu: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10692127/EU-admits-given-Russia-35billion-energy-Ukraine-war-began.html /
Nemecký kancelár Olaf Scholz čelil ostrej kritike za to, že nedodal ťažké zbrane do obkľúčenej krajiny, ako sú tanky a húfnice, aby odrazil divoké ruské útoky.
Vodca povedal, že sa obáva, že poskytnutie tankov Ukrajine by mohlo vyvolať jadrovú vojnu .
Iní západní spojenci zintenzívnili svoje vojenské dodávky silám Volodymyra Zelenského , ale Scholz pevne stál vo svojej snahe nenaštvať Vladimira Putina .
Namiesto toho v utorok povedal, že Nemecko poskytne Ukrajine 830 miliónov libier na nákup vlastných zbraní.
Na otázku v rozsiahlom rozhovore zverejnenom v piatok, prečo si myslí, že dodávka tankov môže viesť k jadrovej vojne, povedal, že neexistuje žiadna kniha pravidiel, ktorá by uvádzala, kedy možno Nemecko považovať za účastníka vojny na Ukrajine.
Prichádza, keď Rusko odhalilo plány zmocniť sa celého južného pobrežia Ukrajiny a naznačilo budúcu vojenskú akciu v Moldavsku na ochranu „utláčaných“ rusky hovoriacich ľudí.
Zástupca veliteľa ruského centrálneho vojenského okruhu Rustam Minnekajev uviedol, že Rusko plánuje vybudovať koridor medzi Krymom, čiernomorským polostrovom, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014, a Donbasom na východe Ukrajiny.
Návrh vysokého ruského predstaviteľa, že Moskva potrebuje brániť priaznivcov v neďalekej krajine, je mrazivou ozvenou jej predchádzajúceho ospravedlnenia invázie na Ukrajinu.
Znamenalo by to rozšírenú vojnu na západ od anektovaného Krymu, kde sa Putinova námorná sila po potopení Moskvy zmenšila.
Ruské sily už okupujú väčšinu tamojšieho územia a ako pripustili západní predstavitelia, sú schopné dosiahnuť svoje vojenské ciele.
Boris Johnson povedal, že Spojené kráľovstvo zvažuje vyslanie britských tankov do Poľska - po tom, čo sa ukázalo, že ukrajinské jednotky sú v Británii cvičené po prvý raz od začiatku ruskej invázie.
Počas tlačovej konferencie v Naí Dillí, kde rokoval s indickým premiérom Narendrom Modim, dnes premiér povedal, že vláda uvažuje o vyslaní tankov Challenger 2 do východnej Európy, ktoré by nahradili tanky T-72 zo sovietskej éry, ktoré Poliaci dodávajú na Ukrajinu.
Johnson povedal novinárom: „Myslím si, že možno to, čo som predtým verejne nepovedal, je, že sa viac pozeráme na to, čo môžeme urobiť, aby sme zasypali krajiny, ako je Poľsko, ktoré môžu chcieť poslať ťažšie zbrane na pomoc pri obrane Ukrajincov.
"Takže hľadáme poslanie tankov do Poľska, aby sme im pomohli, pretože posielajú niektoré zo svojich T-72 na Ukrajinu."
Tank Challenger 2 bol hlavnou oporou britskej armády od 90. rokov 20. storočia a bol súčasťou vojny v Iraku. 64-tonové vozidlá majú vyjsť z prevádzky v roku 2025, ale armáda má stále viac ako 200 kusov vozového parku.


Miro Štec na FB dal takúto fotku s popisom "To snad nie. Kto to tu riadi? Zeby predsa len lobby zbrojarskeho priemyslu?" ![62650031befb9](serve/attachment&path=62650031befb9) Keďže Telegraph vyžaduje prihlásenie, našla som ešte toto: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10745115/France-Germany-sold-230million-military-hardware-including-bombs-missiles-Moscow.html /prekladač/ **Francúzsko a Nemecko „predali Moskve 230 miliónov libier vojenského vybavenia vrátane bômb, rakiet a zbraní“ – pravdepodobne použité pri ruskej invázii na Ukrajinu – napriek zbrojnému embargu v celej EÚ po anexii Krymu v roku 2014** Francúzsko a Nemecko predali Moskve vojenský materiál v hodnote 230 miliónov libier, ktorý bol podľa analýzy EÚ pravdepodobne použitý pri ruskej invázii na Ukrajinu . Malo to byť nemožné kvôli embargu EÚ, ktoré zakázalo predaj zbraní Rusku po anexii Krymu v roku 2014. **Minulý mesiac sa zistilo, že Francúzsko , Nemecko a Taliansko využili medzeru v zákaze.** /napr. tu: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10627511/France-Germany-Italy-sold-hundreds-millions-pounds-worth-arms-Russia-despite-ban.html / Boli to len tri z najmenej 10 členských štátov EÚ, ktoré vyvážali takmer 350 miliónov eur (293 miliónov libier) zariadení vrátane rakiet, rakiet, zbraní a bômb. **Denník The Telegraph uviedol , že 78 percent z tohto celkového množstva dodali francúzske a nemecké firmy.** EÚ pred ôsmimi rokmi zakázala „priamy alebo nepriamy predaj, dodávky, transfer alebo vývoz zbraní a súvisiaceho materiálu všetkých druhov vrátane zbraní a streliva, vojenských vozidiel a vybavenia, polovojenského vybavenia a náhradných dielov pre nich“. Krajiny však boli schopné predať Rusku súpravy v hodnote stoviek miliónov libier, a to aj napriek zákazu používania technických pravidiel typu zadné vrátka, ktoré umožňovali zmluvy podpísané pred 1. augustom 2014 alebo dodatočné zmluvy, ktoré by pomohli uzavrieť tieto obchody. Francúzsko bolo zodpovedné za tržby vo výške 152 miliónov EUR v rámci 76 vývozných licencií. **Začiatkom tohto mesiaca vyšlo najavo, že Európska únia posielala do Ruska každý deň takmer 1 miliardu eur na energiu od začiatku vojny na Ukrajine.** /napr. tu: https://www.dailymail.co.uk/news/article-10692127/EU-admits-given-Russia-35billion-energy-Ukraine-war-began.html / Nemecký kancelár Olaf **Scholz** čelil ostrej kritike za to, že nedodal ťažké zbrane do obkľúčenej krajiny, ako sú tanky a húfnice, aby odrazil divoké ruské útoky. Vodca povedal, že **sa obáva, že poskytnutie tankov Ukrajine by mohlo vyvolať jadrovú vojnu .** Iní západní spojenci zintenzívnili svoje vojenské dodávky silám Volodymyra Zelenského , ale Scholz pevne stál vo svojej snahe nenaštvať Vladimira Putina . Namiesto toho v utorok povedal, že Nemecko poskytne Ukrajine 830 miliónov libier na nákup vlastných zbraní. Na otázku v rozsiahlom rozhovore zverejnenom v piatok, prečo si myslí, že dodávka tankov môže viesť k jadrovej vojne, povedal, že **neexistuje žiadna kniha pravidiel, ktorá by uvádzala, kedy možno Nemecko považovať za účastníka vojny na Ukrajine**. Prichádza, keď **Rusko odhalilo plány zmocniť sa celého južného pobrežia Ukrajiny a naznačilo budúcu vojenskú akciu v Moldavsku na ochranu „utláčaných“ rusky hovoriacich ľudí.** Zástupca veliteľa ruského centrálneho vojenského okruhu Rustam Minnekajev uviedol, že Rusko plánuje vybudovať koridor medzi Krymom, čiernomorským polostrovom, ktorý Rusko anektovalo v roku 2014, a Donbasom na východe Ukrajiny. Návrh vysokého ruského predstaviteľa, že Moskva potrebuje brániť priaznivcov v neďalekej krajine, je mrazivou ozvenou jej predchádzajúceho ospravedlnenia invázie na Ukrajinu. Znamenalo by to rozšírenú vojnu na západ od anektovaného Krymu, kde sa Putinova námorná sila po potopení Moskvy zmenšila. **Ruské sily už okupujú väčšinu tamojšieho územia a ako pripustili západní predstavitelia, sú schopné dosiahnuť svoje vojenské ciele.** **Boris Johnson povedal, že Spojené kráľovstvo zvažuje vyslanie britských tankov do Poľska** - po tom, čo sa ukázalo, že ukrajinské jednotky sú v Británii cvičené po prvý raz od začiatku ruskej invázie. Počas tlačovej konferencie v Naí Dillí, kde rokoval s indickým premiérom Narendrom Modim, dnes premiér povedal, že vláda uvažuje o vyslaní tankov Challenger 2 do východnej Európy, ktoré by nahradili tanky T-72 zo sovietskej éry, ktoré Poliaci dodávajú na Ukrajinu. **Johnson** povedal novinárom: „Myslím si, že možno to, čo som predtým verejne nepovedal, je, že sa viac pozeráme na to, čo môžeme urobiť, aby sme zasypali krajiny, ako je Poľsko, ktoré môžu chcieť poslať ťažšie zbrane na pomoc pri obrane Ukrajincov. "Takže hľadáme poslanie tankov do Poľska, aby sme im pomohli, pretože posielajú niektoré zo svojich T-72 na Ukrajinu." Tank Challenger 2 bol hlavnou oporou britskej armády od 90. rokov 20. storočia a bol súčasťou vojny v Iraku. 64-tonové vozidlá majú vyjsť z prevádzky v roku 2025, ale armáda má stále viac ako 200 kusov vozového parku.

Německá obchodní a průmyslová komora se postavila proti embargu na ruský plyn a ropu
Generální ředitel Německé obchodní a průmyslové komory Martin Wansleben se vyslovil proti embargu na ruský plyn a ropu. Uvedl, že navzdory „dramatickým událostem na Ukrajině“ energetický bojkot „nelze ospravedlnit“.


"Pro mnoho průmyslových odvětví by plynové embargo bylo katastrofální, vzhledem k obrovské závislosti na ruských dodávkách energie," řekl Wansleben v rádiu Deutschlandfunk .


Německý kancléř Olaf Scholz již dříve prohlásil , že ostré embargo na ruský plyn povede k vážné hospodářské krizi v zemi i v Evropě. Francouzský ministr financí Bruno Le Mer oznámil , že o embargu na ruský plyn se zatím nemluví jako o možných sankcích proti Rusku. Rakouský kancléř Karl Nehammer také řekl, že Rakousko, Německo a Maďarsko jsou proti embargu na plyn z Ruska. Podle Politico se EU chystá začátkem příštího týdne uvalit šesté kolo sankcí proti Rusku, nová omezení ovlivní dovoz ruské ropy.
https://www.kommersant.ru/doc/5326765?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Rai Al Youm vyzývá ostatní země, aby se postavily proti americké hegemonii


Podle britského vydání Rai Al Youm (arabské noviny se sídlem v Londýně) musí státy překonat touhu Spojených států deklarovat svou vlastní nadřazenost.


Novináři komentovali zmrazení 300 miliard dolarů rezerv ruské centrální banky, které zařídil Washington. Média učinila nečekané prohlášení o bojkotu americké strany a vyzvala ostatní země, aby se postavily proti Spojeným státům.


Rai Al Youm předpověděl strašné následky Washingtonova útoku. Tento sankční krok porušuje důvěru v globální finanční systém a Spojené státy, které mohou podle libosti blokovat rezervy kterékoli země, poznamenala publikace.


Všechny světové země jsou přitom ekonomicky propojeny. Omezující opatření vůči jednomu státu mají proto destruktivní důsledky pro ostatní, dodali novináři.


Proti protiruským omezením se dříve postavila Argentina. Zavedení omezujících opatření není konstruktivním způsobem, jak dosáhnout dialogu. Buenos Aires také uvedlo, že nemá právní rámec, který by umožňoval uvalení jednostranných sankcí.
tps://riafan.ru/23147429-izdanie_rai_al_youm_prizvalo_drugie_strani_vistupit_protiv_gegemonii_ssha


**Německá obchodní a průmyslová komora se postavila proti embargu na ruský plyn a ropu** Generální ředitel Německé obchodní a průmyslové komory Martin Wansleben se vyslovil proti embargu na ruský plyn a ropu. Uvedl, že navzdory „dramatickým událostem na Ukrajině“ energetický bojkot „nelze ospravedlnit“. "Pro mnoho průmyslových odvětví by plynové embargo bylo katastrofální, vzhledem k obrovské závislosti na ruských dodávkách energie," řekl Wansleben v rádiu Deutschlandfunk . Německý kancléř Olaf Scholz již dříve prohlásil , že ostré embargo na ruský plyn povede k vážné hospodářské krizi v zemi i v Evropě. Francouzský ministr financí Bruno Le Mer oznámil , že o embargu na ruský plyn se zatím nemluví jako o možných sankcích proti Rusku. Rakouský kancléř Karl Nehammer také řekl, že Rakousko, Německo a Maďarsko jsou proti embargu na plyn z Ruska. Podle Politico se EU chystá začátkem příštího týdne uvalit šesté kolo sankcí proti Rusku, nová omezení ovlivní dovoz ruské ropy. https://www.kommersant.ru/doc/5326765?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Rai Al Youm vyzývá ostatní země, aby se postavily proti americké hegemonii** Podle britského vydání Rai Al Youm (arabské noviny se sídlem v Londýně) musí státy překonat touhu Spojených států deklarovat svou vlastní nadřazenost. Novináři komentovali zmrazení 300 miliard dolarů rezerv ruské centrální banky, které zařídil Washington. Média učinila nečekané prohlášení o bojkotu americké strany a vyzvala ostatní země, aby se postavily proti Spojeným státům. Rai Al Youm předpověděl strašné následky Washingtonova útoku. Tento sankční krok porušuje důvěru v globální finanční systém a Spojené státy, které mohou podle libosti blokovat rezervy kterékoli země, poznamenala publikace. Všechny světové země jsou přitom ekonomicky propojeny. Omezující opatření vůči jednomu státu mají proto destruktivní důsledky pro ostatní, dodali novináři. Proti protiruským omezením se dříve postavila Argentina. Zavedení omezujících opatření není konstruktivním způsobem, jak dosáhnout dialogu. Buenos Aires také uvedlo, že nemá právní rámec, který by umožňoval uvalení jednostranných sankcí. tps://riafan.ru/23147429-izdanie_rai_al_youm_prizvalo_drugie_strani_vistupit_protiv_gegemonii_ssha

Bloomberg: Bulharsko odmítlo dodat zbraně do Kyjeva


Bloomberg uvádí , že otázka dodávek zbraní Ukrajině vedla k ostrým sporům v bulharské vládě. Z tohoto důvodu se vládnoucí koalice země rozhodla zakázat dodávky zbraní do Kyjeva.
https://rg.ru/2022/04/24/bloomberg-bolgariia-otkazalas-postavliat-oruzhie-kievu.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Švýcarsko odmítlo Německu reexport jeho munice na Ukrajinu


Švýcarsko vetovalo žádosti německých úřadů o reexport munice pro bojová vozidla pěchoty na Ukrajinu. Píše o tom deník SonntagsZeitung .


Řeč je o německých bojových vozidlech pěchoty (IFV) typu Marder, která používají munici vyráběnou ve Švýcarsku. Podle zákonů země je reexport munice omezen na konfliktní zóny.


Podle zástupce švýcarského státního sekretariátu pro ekonomiku poslal Berlín dvě žádosti o převoz munice na Ukrajinu.


"Obě německé žádosti byly zodpovězeny záporně s odkazem na švýcarskou neutralitu a povinná kritéria pro odmítnutí podle zákona o válečných materiálech," vysvětlil mluvčí agentury.
https://www.gazeta.ru/army/news/2022/04/24/17624018.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Rakouské ministerstvo zahraničí se postavilo proti plnému členství Ukrajiny v EU
Rakouský ministr zahraničí Schallenberg se postavil proti členství Ukrajiny v Evropské unii


Rakouský ministr zahraničí Alexander Schallenberg se vyslovil proti plnému členství Ukrajiny v Evropské unii (EU). Informuje o tom list Heute .


Šéf ministerstva zahraničí se vyslovil pro jiný způsob navazování vazeb mezi Kyjevem a Bruselem . Chalenbeer vyzval k větší flexibilitě a uvedl, že by měly být vytvořeny jiné modely než plné členství, Evropský hospodářský prostor (EHP) nebo asociační dohody, které by propojily EU s dalšími zeměmi.
https://lenta.ru/news/2022/04/24/schallenberg/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Gazprom oznámil nárůst objemu žádostí o plyn z Evropy
Gazprom oznámil zvýšení objemu žádostí o ruský plyn z Evropy na 51,7 milionu metrů krychlových


Objem požadavků evropských spotřebitelů na dodávky ruského plynu do neděle 24. dubna mírně vzrostl a překonal hranici 50 milionů metrů krychlových. Informuje o tom agentura TASS s odvoláním na zástupce společnosti Gazprom PJSC Sergeje Kuprijanova .
https://lenta.ru/news/2022/04/24/gazprom_eu/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Bloomberg: Bulharsko odmítlo dodat zbraně do Kyjeva** Bloomberg uvádí , že otázka dodávek zbraní Ukrajině vedla k ostrým sporům v bulharské vládě. Z tohoto důvodu se vládnoucí koalice země rozhodla zakázat dodávky zbraní do Kyjeva. https://rg.ru/2022/04/24/bloomberg-bolgariia-otkazalas-postavliat-oruzhie-kievu.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Švýcarsko odmítlo Německu reexport jeho munice na Ukrajinu** Švýcarsko vetovalo žádosti německých úřadů o reexport munice pro bojová vozidla pěchoty na Ukrajinu. Píše o tom deník SonntagsZeitung . Řeč je o německých bojových vozidlech pěchoty (IFV) typu Marder, která používají munici vyráběnou ve Švýcarsku. Podle zákonů země je reexport munice omezen na konfliktní zóny. Podle zástupce švýcarského státního sekretariátu pro ekonomiku poslal Berlín dvě žádosti o převoz munice na Ukrajinu. "Obě německé žádosti byly zodpovězeny záporně s odkazem na švýcarskou neutralitu a povinná kritéria pro odmítnutí podle zákona o válečných materiálech," vysvětlil mluvčí agentury. https://www.gazeta.ru/army/news/2022/04/24/17624018.shtml?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Rakouské ministerstvo zahraničí se postavilo proti plnému členství Ukrajiny v EU** Rakouský ministr zahraničí Schallenberg se postavil proti členství Ukrajiny v Evropské unii Rakouský ministr zahraničí Alexander Schallenberg se vyslovil proti plnému členství Ukrajiny v Evropské unii (EU). Informuje o tom list Heute . Šéf ministerstva zahraničí se vyslovil pro jiný způsob navazování vazeb mezi Kyjevem a Bruselem . Chalenbeer vyzval k větší flexibilitě a uvedl, že by měly být vytvořeny jiné modely než plné členství, Evropský hospodářský prostor (EHP) nebo asociační dohody, které by propojily EU s dalšími zeměmi. https://lenta.ru/news/2022/04/24/schallenberg/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop **Gazprom oznámil nárůst objemu žádostí o plyn z Evropy Gazprom oznámil zvýšení objemu žádostí o ruský plyn z Evropy na 51,7 milionu metrů krychlových** Objem požadavků evropských spotřebitelů na dodávky ruského plynu do neděle 24. dubna mírně vzrostl a překonal hranici 50 milionů metrů krychlových. Informuje o tom agentura TASS s odvoláním na zástupce společnosti Gazprom PJSC Sergeje Kuprijanova . https://lenta.ru/news/2022/04/24/gazprom_eu/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Usilovně se pracuje na štvaní národů proti sobě . Jak ze strany fašistického západu , tak od říšského místodržícího kašpárka .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mnoho-Rusu-valku-schvaluje-At-jdou-vojska-i-do-Ceska-preji-si-nekteri-700045
Páníček se postará o správně provedený průzkum a kašpárek se zbytkem souboru to předloží tv tupounkům .


Usilovně se pracuje na štvaní národů proti sobě . Jak ze strany fašistického západu , tak od říšského místodržícího kašpárka . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Mnoho-Rusu-valku-schvaluje-At-jdou-vojska-i-do-Ceska-preji-si-nekteri-700045 Páníček se postará o správně provedený průzkum a kašpárek se zbytkem souboru to předloží tv tupounkům .
123456 ... 8
98.97k
594
81
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept