Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 2

Ted nás začnou krmit tím, že Rusko uznáním porušuje tzv. Minské dohody.

K tomu podstatnému. Tie minské dohody sa dajú ľahko dohľadať na webe v plnom znení a je blbosť špekulovať o ich výklade. Ich výklad sme dávno rozoberali na vodeksb a ten je jeden a to, že umožňujú v prípade ich splnenia zaručiť bezpečnosť všetkým obyvateľom Ukrajiny a navracajú Ukrajinu do rámca ústavnosti a zákonnosti (tej, ktorá z nej robí právny, neutrálny štát, neorientovaný protirusky). V prípade, že Rusko uzná obe republiky tak Rusko, nie že poruší min. dohody, ale ich odmietne. Kŕmiť nás začnú tým, že Rusko je AGRESOR.
Historické príklady - 1. sv. vojna - vstup Ruska do vojny kvôli Srbsku. 2. sv. vojna snaha Stalina za každú cenu byť ten, čo bol napadnutý, nie ten, čo to začal, tzn. nebyť vyhlásený za agresora a nemať proti sebe celý zjednotený Západ.


[quote="pid:58847, uid:471"]Ted nás začnou krmit tím, že Rusko uznáním porušuje tzv. Minské dohody.[/quote] K tomu podstatnému. Tie minské dohody sa dajú ľahko dohľadať na webe v plnom znení a je blbosť špekulovať o ich výklade. Ich výklad sme dávno rozoberali na vodeksb a ten je jeden a to, že umožňujú v prípade ich splnenia zaručiť bezpečnosť všetkým obyvateľom Ukrajiny a navracajú Ukrajinu do rámca ústavnosti a zákonnosti (tej, ktorá z nej robí právny, neutrálny štát, neorientovaný protirusky). V prípade, že Rusko uzná obe republiky tak Rusko, nie že poruší min. dohody, ale ich odmietne. Kŕmiť nás začnú tým, že Rusko je AGRESOR. Historické príklady - 1. sv. vojna - vstup Ruska do vojny kvôli Srbsku. 2. sv. vojna snaha Stalina za každú cenu byť ten, čo bol napadnutý, nie ten, čo to začal, tzn. nebyť vyhlásený za agresora a nemať proti sebe celý zjednotený Západ.

V prípade, že Rusko uzná obe republiky tak Rusko, nie že poruší min. dohody, ale ich odmietne.
Dohoda je platná len vtedy ak ju rešpektujú všetky strany. Minskú dohodu rešpektovalo len Rusko. Takže vlastne teraz to ani nie je dohoda ale len nástroj likvidácie ukrajiny, pretože zdržiava nastolenie poriadku. Za 6 rokov Kyjev spravil z min. dohody zdrap papiera. Rusi ukázali celému svetu, že západ je banda cigánov, nedá sa veriť jedinému slovu, ktoré západ vypustí. Jediná možnosť ako cigána dačo naučiť je bitka. Takže sa západ má na čo tešiť.


[quote="pid:58863, uid:175"]V prípade, že Rusko uzná obe republiky tak Rusko, nie že poruší min. dohody, ale ich odmietne.[/quote]Dohoda je platná len vtedy ak ju rešpektujú všetky strany. Minskú dohodu rešpektovalo len Rusko. Takže vlastne teraz to ani nie je dohoda ale len nástroj likvidácie ukrajiny, pretože zdržiava nastolenie poriadku. Za 6 rokov Kyjev spravil z min. dohody zdrap papiera. Rusi ukázali celému svetu, že západ je banda cigánov, nedá sa veriť jedinému slovu, ktoré západ vypustí. Jediná možnosť ako cigána dačo naučiť je bitka. Takže sa západ má na čo tešiť.

Putin: Podpora veľvyslanectva USA pre „Majdan“ predstavovala 1 milión dolárov denne
Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že podpora demonštrantov počas podujatí Euromajdan v Kyjeve zo strany veľvyslanectva USA predstavovala 1 milión dolárov denne.


Korupcia podľa neho doslova prenikla a rozleptala ukrajinskú štátnosť a všetky zložky moci.


Putin poznamenal, že v roku 2014 radikáli využili spravodlivú nespokojnosť ľudí, „osedlávali protest“ a v roku 2014 priviedli „Maidan“ k štátnemu prevratu.


Dodal, že demonštranti dostali priamy kontakt zo zahraničia.


"Podľa správ materiálna podpora takzvaného protestného tábora na Námestí nezávislosti v Kyjeve zo strany veľvyslanectva USA predstavovala 1 milión dolárov denne," uviedla hlava štátu.


Putin predtým povedal, že Spojené štáty a NATO rozvíjajú územie Ukrajiny ako miesto potenciálnych vojenských operácií.
https://russian.rt.com/ussr/news/965919-putin-maidan-ssha


Šéfovia Európskej komisie a Európskej rady boli pobúrení rozhodnutím Ruska uznať nezávislosť LĽR a DĽR.
Šéfov Európskej komisie a Európskej rady Ursulu von der Leyenovú a Charlesa Michela pobúrilo rozhodnutie Ruskej federácie uznať nezávislosť Luhanskej a Doneckej ľudovej republiky. Podľa európskych politikov je tento krok „porušením medzinárodného práva“.
Von der Leyenová na svojom Twitteri napísala, že toto rozhodnutie je „flagrantným porušením medzinárodného práva, územnej celistvosti Ukrajiny a minských dohôd“.


Varovala, že EÚ a partneri "budú reagovať jednotne, pevne a odhodlane".


https://russian.rt.com/world/news/965935-glavy-ek-i-evrosoveta


Putin: **Podpora veľvyslanectva USA pre „Majdan“ predstavovala 1 milión dolárov denne** Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že podpora demonštrantov počas podujatí Euromajdan v Kyjeve zo strany veľvyslanectva USA predstavovala 1 milión dolárov denne. Korupcia podľa neho doslova prenikla a rozleptala ukrajinskú štátnosť a všetky zložky moci. Putin poznamenal, že v roku 2014 radikáli využili spravodlivú nespokojnosť ľudí, „osedlávali protest“ a v roku 2014 priviedli „Maidan“ k štátnemu prevratu. Dodal, že demonštranti dostali priamy kontakt zo zahraničia. "Podľa správ materiálna podpora takzvaného protestného tábora na Námestí nezávislosti v Kyjeve zo strany veľvyslanectva USA predstavovala 1 milión dolárov denne," uviedla hlava štátu. Putin predtým povedal, že Spojené štáty a NATO rozvíjajú územie Ukrajiny ako miesto potenciálnych vojenských operácií. https://russian.rt.com/ussr/news/965919-putin-maidan-ssha **Šéfovia Európskej komisie a Európskej rady boli pobúrení rozhodnutím Ruska uznať nezávislosť LĽR a DĽR.** Šéfov Európskej komisie a Európskej rady Ursulu von der Leyenovú a Charlesa Michela pobúrilo rozhodnutie Ruskej federácie uznať nezávislosť Luhanskej a Doneckej ľudovej republiky. Podľa európskych politikov je tento krok „porušením medzinárodného práva“. Von der Leyenová na svojom Twitteri napísala, že toto rozhodnutie je „flagrantným porušením medzinárodného práva, územnej celistvosti Ukrajiny a minských dohôd“. Varovala, že EÚ a partneri "budú reagovať jednotne, pevne a odhodlane". https://russian.rt.com/world/news/965935-glavy-ek-i-evrosoveta
Upravené 21. 2. 2022 o 21:23

Biden a Zelensky mali telefonický rozhovor


Biely dom informoval, že americký prezident Biden telefonicky hovoril so Zelenským
Americký prezident Joe Biden telefonicky hovoril so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským. Informoval o tom Biely dom, informuje agentúra TASS.


Rokovania prebiehali od 22:05 do 22:40 moskovského času. "Prezident Biden viedol bezpečný telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom Zelenským," uviedol Biely dom. Podrobnosti rokovaní neboli zverejnené.


Biden predtým telefonoval so svojím francúzskym náprotivkom Emmanuelom Macronom. Rozhovor medzi oboma lídrami prebiehal na špeciálnej zabezpečenej linke. Rozhovor trval 15 minút. Tlačová služba Bieleho domu neposkytla podrobnosti o rozhovoroch.


https://lenta.ru/news/2022/02/21/telephone/


Biden a Zelensky mali telefonický rozhovor Biely dom informoval, že americký prezident Biden telefonicky hovoril so Zelenským Americký prezident Joe Biden telefonicky hovoril so svojím ukrajinským náprotivkom Volodymyrom Zelenským. Informoval o tom Biely dom, informuje agentúra TASS. Rokovania prebiehali od 22:05 do 22:40 moskovského času. "Prezident Biden viedol bezpečný telefonický rozhovor s ukrajinským prezidentom Zelenským," uviedol Biely dom. Podrobnosti rokovaní neboli zverejnené. Biden predtým telefonoval so svojím francúzskym náprotivkom Emmanuelom Macronom. Rozhovor medzi oboma lídrami prebiehal na špeciálnej zabezpečenej linke. Rozhovor trval 15 minút. Tlačová služba Bieleho domu neposkytla podrobnosti o rozhovoroch. https://lenta.ru/news/2022/02/21/telephone/

Vlk predikuje, Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk ...

Dnes se na Dombassu slaví,
co bude zítra se uvidí...


[quote="pid:58849, uid:317"]Vlk predikuje, Biden dal povel, aby během zítřka ukrajinští nacisté zaútočili na Doněck a Lugansk ...[/quote] Dnes se na Dombassu slaví, co bude zítra se uvidí...

akže ta sebranka ve Lvově se dlouho nezdrží a přesídlí se třeba do té Bratislavy a pak třeba do Prahy, jak jsem predikoval.

Nestraš


Ale ani v Praze se dlouho neohřeje.

To doufám smile


[quote="pid:58851, uid:471"]akže ta sebranka ve Lvově se dlouho nezdrží a přesídlí se třeba do té Bratislavy a pak třeba do Prahy, jak jsem predikoval.[/quote] Nestraš [quote="pid:58851, uid:471"]Ale ani v Praze se dlouho neohřeje.[/quote] To doufám :D

Kuba, Venezuela, Nikaragua přuznaly nezávislost republik DLR a LLR


Poté, co ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o uznání DLR a LPR, stejně jako Smlouvu o přátelství a spolupráci, Venezuela, Kuba a Nikaragua následovaly příklad a uznaly republiku.


Prezident Srbska zase řekl, že uznání LDNR by změnilo světový řád.
Rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina uznat LPR a DLR zcela změní světový řád. Odpovídající prohlášení učinil srbský prezident Aleksandar Vučič.
Srbsko podle něj čelilo politickému tlaku po rozhodnutí ruského vůdce uznat LPR a DLR.+


Vučič zároveň zdůraznil, že 85 % Srbů bude na straně Ruska, ať se stane, co se stane.
Источник: https://news-front.info/2022/02/22/venesuela-kuba-i-nikaragua-priznali-ldnr


Tomu říkám rychlost! Čekáme na Lukašenka a Tokajeva.


**Kuba, Venezuela, Nikaragua přuznaly nezávislost republik DLR a LLR** Poté, co ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekret o uznání DLR a LPR, stejně jako Smlouvu o přátelství a spolupráci, Venezuela, Kuba a Nikaragua následovaly příklad a uznaly republiku. Prezident Srbska zase řekl, že uznání LDNR by změnilo světový řád. Rozhodnutí ruského prezidenta Vladimira Putina uznat LPR a DLR zcela změní světový řád. Odpovídající prohlášení učinil srbský prezident Aleksandar Vučič. Srbsko podle něj čelilo politickému tlaku po rozhodnutí ruského vůdce uznat LPR a DLR.+ Vučič zároveň zdůraznil, že 85 % Srbů bude na straně Ruska, ať se stane, co se stane. Источник: https://news-front.info/2022/02/22/venesuela-kuba-i-nikaragua-priznali-ldnr Tomu říkám rychlost! Čekáme na Lukašenka a Tokajeva.

Kuba, Venezuela, Nikaragua přuznaly nezávislost republik DLR a LLR

Tomu říkám rychlost!

Práve prekonali rýchlostný rekord Čaputovej v podpisovaní zmluvy DCA.


Vučič zároveň zdůraznil, že 85 % Srbů bude na straně Ruska, ať se stane, co se stane.

621406ab4be2b


[quote="pid:58911, uid:158"]Kuba, Venezuela, Nikaragua přuznaly nezávislost republik DLR a LLR[/quote] [quote="pid:58911, uid:158"]Tomu říkám rychlost![/quote] Práve prekonali rýchlostný rekord Čaputovej v podpisovaní zmluvy DCA. [quote="pid:58911, uid:158"]Vučič zároveň zdůraznil, že 85 % Srbů bude na straně Ruska, ať se stane, co se stane.[/quote] ![621406ab4be2b](serve/attachment&path=621406ab4be2b)

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 21. 2. 2022 o 22:40

Tomu říkám rychlost!

Na Solovjov Live už ukazovali príchod ruskej techniky na Donbas...
6214063018504
62140640eef2c


[quote="pid:58911, uid:158"]Tomu říkám rychlost![/quote] Na Solovjov Live už ukazovali príchod ruskej techniky na Donbas... ![6214063018504](serve/attachment&path=6214063018504) ![62140640eef2c](serve/attachment&path=62140640eef2c)

Bude dôležité ako zareaguje Čína, možno zajtra 22.2.2022


Bude dôležité ako zareaguje Čína, možno zajtra 22.2.2022

https://www.rt.com/russia/550177-putin-decree-military-donbass/


jj Putin dycky říkal, že když se nemůžeš vyhnout boji, tak musíš udeřit 1.
Putin dal příkaz přesunout armádu RF jako mírové síly.


https://www.rt.com/russia/550177-putin-decree-military-donbass/ jj Putin dycky říkal, že když se nemůžeš vyhnout boji, tak musíš udeřit 1. Putin dal příkaz přesunout armádu RF jako mírové síly.

Von der Leyenová na svojom Twitteri napísala, že toto rozhodnutie je „flagrantným porušením medzinárodného práva, územnej celistvosti Ukrajiny a minských dohôd“.
Varovala, že EÚ a partneri "budú reagovať jednotne, pevne a odhodlane".


Oni už nic kromě svých chcancí nedokáží.


Zelenský dosud nevyšel k národu, až zítra prý.
To jsem zvědavý jak obhájí svoji politiku, která přivedla k odtržení dvou republik.


[quote="pid:58875, uid:12"]Von der Leyenová na svojom Twitteri napísala, že toto rozhodnutie je „flagrantným porušením medzinárodného práva, územnej celistvosti Ukrajiny a minských dohôd“. Varovala, že EÚ a partneri "budú reagovať jednotne, pevne a odhodlane".[/quote] Oni už nic kromě svých chcancí nedokáží. Zelenský dosud nevyšel k národu, až zítra prý. To jsem zvědavý jak obhájí svoji politiku, která přivedla k odtržení dvou republik.

jj Putin dycky říkal, že když se nemůžeš vyhnout boji, tak musíš udeřit 1.

toto je tiez dobre https://www.rt.com/russia/550131-moscow-demands-answers-nato/ stale pozaduju odpovede na bezpecnostne zaruky smile


[quote="pid:58918, uid:518"]jj Putin dycky říkal, že když se nemůžeš vyhnout boji, tak musíš udeřit 1.[/quote] toto je tiez dobre https://www.rt.com/russia/550131-moscow-demands-answers-nato/ stale pozaduju odpovede na bezpecnostne zaruky :D

Moderator

toto je tiez dobre

Jj, to jsem taky koukal. Jako když dáš soupeři KO ve 3. kole, ale čekáš až se probere, protože ještě 2 kola na konce
a tys přišel pro 5 kol, tak bude 5 kol smile


[quote="pid:58921, uid:10"]toto je tiez dobre[/quote] Jj, to jsem taky koukal. Jako když dáš soupeři KO ve 3. kole, ale čekáš až se probere, protože ještě 2 kola na konce a tys přišel pro 5 kol, tak bude 5 kol :D

Fireworks and independence celebration in Donetsk - Празднование независимости Донецка и Луганска
https://www.youtube.com/watch?v=whFrIbK2LwQ


Fireworks and independence celebration in Donetsk - Празднование независимости Донецка и Луганска https://www.youtube.com/watch?v=whFrIbK2LwQ

Bude dôležité ako zareaguje Čína, možno zajtra 22.2.2022
Čína o tom už dávno vie. Taiwan.


[quote="pid:58917, uid:141"]Bude dôležité ako zareaguje Čína, možno zajtra 22.2.2022[/quote]Čína o tom už dávno vie. Taiwan.

Na Ukraina24 Rozebírají situaci.
Přišel do studia Avakov a začal uklidňovat národ tím, že pověděl, co všechno se může teď na Ukrajině stát. Třeba nebude plyn nebo budou výpadky elektřiny, nebo nebude mobilní spojení atd. atp. A jako národ se na to musí připravit a uskrovnit (už nevím kam). Když třeba vypnou elektřinu, mají jít na vycházku a tak dále. Prostě rady k nezaplacení...


Rozesmala mě Latyninova z USA (už jednou o ní zde byla zmínka).
Když rozhořčená redaktorka se jí ptala, jestli západ uvalí na Rusko super hrozné sankce, odpověděla, že to asi ne, protože pak by nebylo čím Rusku vyhrožovat. Že v podstatě se nic tak hrozného nestalo. Odešly "jenom" LNR a DNR, které de facto už stejně nepatřily Ukrajině. Že Putin měl takový hrozný projev, jako kdyby vyhlásil celému západu válku a všichni mají obavy, s čím on ještě přijde. Pokud si vezme jenom ty republiky a nebude chtít změnit světový řád, tak všichni s úlevou vydechnou. smile


Na Ukraina24 Rozebírají situaci. Přišel do studia Avakov a začal uklidňovat národ tím, že pověděl, co všechno se může teď na Ukrajině stát. Třeba nebude plyn nebo budou výpadky elektřiny, nebo nebude mobilní spojení atd. atp. A jako národ se na to musí připravit a uskrovnit (už nevím kam). Když třeba vypnou elektřinu, mají jít na vycházku a tak dále. Prostě rady k nezaplacení... Rozesmala mě Latyninova z USA (už jednou o ní zde byla zmínka). Když rozhořčená redaktorka se jí ptala, jestli západ uvalí na Rusko super hrozné sankce, odpověděla, že to asi ne, protože pak by nebylo čím Rusku vyhrožovat. Že v podstatě se nic tak hrozného nestalo. Odešly "jenom" LNR a DNR, které de facto už stejně nepatřily Ukrajině. Že Putin měl takový hrozný projev, jako kdyby vyhlásil celému západu válku a všichni mají obavy, s čím on ještě přijde. Pokud si vezme jenom ty republiky a nebude chtít změnit světový řád, tak všichni s úlevou vydechnou. :)
Upravené 21. 2. 2022 o 23:58

P.S. A tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov uvedl, že Kyjev bude nadále plnit všechny své závazky vůči obyvatelům území Donbasu.


„Pokud jde o závazky Ukrajiny vůči všem občanům naší země, všechny závazky jsme plnili, plníme a budeme plnit i nadále. Pokud to bude nutné, podnikneme rozšíření (podpůrné programy)“


To jsou komedianti. Stříleli na obyvatelé republik asi proto, že ty jejích závazky odmitali. Asi nechtěli od nich svoje důchody...


P.S. A tajemník Rady národní bezpečnosti a obrany Oleksij Danilov uvedl, že Kyjev bude nadále plnit všechny své závazky vůči obyvatelům území Donbasu. „Pokud jde o závazky Ukrajiny vůči všem občanům naší země, všechny závazky jsme plnili, plníme a budeme plnit i nadále. Pokud to bude nutné, podnikneme rozšíření (podpůrné programy)“ To jsou komedianti. Stříleli na obyvatelé republik asi proto, že ty jejích závazky odmitali. Asi nechtěli od nich svoje důchody...

Pokud si vezme jenom ty republiky a nebude chtít změnit světový řád, tak všichni s úlevou vydechnou.
Ale o to tady právě jde smile O ty republiky nikdy nešlo a mám pocit, že jim to Putin v nejbližších dnes vysvětlí...


https://www.rt.com/russia/550131-moscow-demands-answers-nato/


[quote="pid:58927, uid:158"]Pokud si vezme jenom ty republiky a nebude chtít změnit světový řád, tak všichni s úlevou vydechnou.[/quote] Ale o to tady právě jde :D O ty republiky nikdy nešlo a mám pocit, že jim to Putin v nejbližších dnes vysvětlí... [quote="pid:58921, uid:10"]https://www.rt.com/russia/550131-moscow-demands-answers-nato/[/quote]

No, bude stručný . Více než dobré slovo je dobré slovo a právě předvedená jaderná triáda.Neznám celý právě rozběhnutý plán, ale určitě nebude končit uznáním republik, ale velmi citelným klepnutím přes prsty anglosasů zdaleka ne jen na Donbasu.Můj tip ? Převrat siloviků a splnění Minsku. to je takový tradiční východ z nouze. A vůbec bych se nedivil, kdyby to zařizovala CIA v rámci dávno dohodnuté domluvy "odchodu USA" z Ukrajiny. teda-určité křídlo v CIA.


No, bude stručný . Více než dobré slovo je dobré slovo a právě předvedená jaderná triáda.Neznám celý právě rozběhnutý plán, ale určitě nebude končit uznáním republik, ale velmi citelným klepnutím přes prsty anglosasů zdaleka ne jen na Donbasu.Můj tip ? Převrat siloviků a splnění Minsku. to je takový tradiční východ z nouze. A vůbec bych se nedivil, kdyby to zařizovala CIA v rámci dávno dohodnuté domluvy "odchodu USA" z Ukrajiny. teda-určité křídlo v CIA.

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nařídila odsun zbývajících amerických diplomatů z Ukrajiny, ambasáda se přesouvá do Polska.
Informuje o tom agentura Bloomberg s odkazem na zdroje.


„Bidenova administrativa nařídila všem zbývajícím zaměstnancům ministerstva zahraničí opustit Ukrajinu. Velvyslanectví bylo dříve přesunuto do města Lvov. Nyní se převádí do Polska, “napsala na Twitteru korespondentka publikace Jennifer Jacobsová .
https://russian.rt.com/ussr/news/966003-ssha-posolstvo-ukraina


Vypadá to tak, jakoby Američané výužili záminky k opuštění Ukrajiny. Jestli časem se odstěhují až do Bruselu, také nebude vadit.


Americký prezident Joe Biden podepíše výkonný příkaz, který zakáže investice, obchod a financování Doněcké a Luhanské lidové republiky, uvedla tisková tajemnice Bílého domu Jen Psaki.
Tato vyhláška podle ní také umožní ukládat sankce každému, kdo hodlá v těchto regionech pracovat.
https://russian.rt.com/world/news/965960-ukaz-dnr-baiden


Hmm... Jestli je to jeho poslední slovo, tak se mi to líbí. smile


Reuters: EU okamžitě neuvalí sankce proti Rusku na pozadí uznání LPR a DLR
Evropská unie hodlá uvalit sankce na Rusko v souvislosti s uznáním nezávislosti DNR a LNR ne hned, jak chce vidět další kroky Moskvy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na představitele EU.
https://russian.rt.com/world/news/966000-es-rossiya-sankcii


**Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nařídila odsun zbývajících amerických diplomatů z Ukrajiny, ambasáda se přesouvá do Polska.** Informuje o tom agentura Bloomberg s odkazem na zdroje. „Bidenova administrativa nařídila všem zbývajícím zaměstnancům ministerstva zahraničí opustit Ukrajinu. Velvyslanectví bylo dříve přesunuto do města Lvov. Nyní se převádí do Polska, “napsala na Twitteru korespondentka publikace Jennifer Jacobsová . https://russian.rt.com/ussr/news/966003-ssha-posolstvo-ukraina **Vypadá to tak, jakoby Američané výužili záminky k opuštění Ukrajiny.** Jestli časem se odstěhují až do Bruselu, také nebude vadit. **Americký prezident Joe Biden podepíše výkonný příkaz, který zakáže investice, obchod a financování Doněcké a Luhanské lidové republiky, uvedla tisková tajemnice Bílého domu Jen Psaki.** Tato vyhláška podle ní také umožní ukládat sankce každému, kdo hodlá v těchto regionech pracovat. https://russian.rt.com/world/news/965960-ukaz-dnr-baiden Hmm... Jestli je to jeho poslední slovo, tak se mi to líbí. :) **Reuters: EU okamžitě neuvalí sankce proti Rusku na pozadí uznání LPR a DLR** Evropská unie hodlá uvalit sankce na Rusko v souvislosti s uznáním nezávislosti DNR a LNR ne hned, jak chce vidět další kroky Moskvy. Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na představitele EU. https://russian.rt.com/world/news/966000-es-rossiya-sankcii

Biden podpísal dekrét o sankciách v súvislosti s ruským uznaním DNR a LNR


Prezident Spojených štátov amerických sa domnieva, že uznanie republík je v rozpore so záväzkami Ruskej federácie podľa dohôd z Minska a ďalej ohrozuje mier a stabilitu Ukrajiny.
Americký prezident Joe Biden podpísal v pondelok dekrét o sankciách v súvislosti s ruským uznaním suverenity Doneckej a Luganskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Dokument okrem iného zakazuje Američanom financovať a investovať v DPR a LPR, ako aj obchodovať s nimi.


Nasledujúce sú zakázané: <...> nové investície zo strany USA [jednotlivcov a subjektov] <...> v takzvaných <...> DPR a LPR alebo iných podobných regiónoch Ukrajiny, ktoré môžu byť určené [ USA] minister financií po dohode s ministrom zahraničných vecí,“ uvádza sa v texte dekrétu, ktorý distribuovala tlačová služba Bieleho domu.


Okrem toho sa zavádza zákaz „dovozu do Spojených štátov, priamo alebo nepriamo, akéhokoľvek tovaru, služieb alebo technológií z oblastí, na ktoré sa vzťahuje [dekret]“ alebo nepriamo, zo Spojených štátov alebo akoukoľvek osobou z Spojené štáty, nech sa nachádzajú kdekoľvek, akýkoľvek tovar, služby alebo technológie“ v DNR a LNR.


Okrem toho dekrét dáva vláde USA právomoc uvaliť sankcie na jednotlivcov pôsobiacich v DĽR a LĽR.


Ako sa uvádza v texte dekrétu, americký líder uviedol, že „dospel k záveru, že uznanie takzvanej Doneckej ľudovej republiky a Luganskej ľudovej republiky Ruskou federáciou, na ktoré si nárokuje, je v rozpore so záväzkami Ruska vyplývajúcimi z tzv. Minské dohody a ďalej ohrozuje mier, stabilitu, suverenitu a územnú celistvosť Ukrajiny“.


V samotnom texte dekrétu, ako aj v liste zaslanom lídrom Kongresu USA v súvislosti s podpisom sankčného dokumentu šéf Bieleho domu zároveň zdôraznil, že aktuálne rozhodnutie Moskvy „predstavuje mimoriadna a mimoriadna hrozba pre národnú bezpečnosť a zahraničnú politiku Spojených štátov amerických“.


Ministerstvo financií USA zároveň zverejní všeobecné licencie na poskytovanie humanitárnej pomoci LĽR a DĽR. "Ministerstvo financií USA vydáva šesť všeobecných licencií na zabezpečenie pokračovania humanitárnych a iných súvisiacich činností v týchto regiónoch <...>. Všeobecné licencie sú určené na podporu nevinných ľudí v takzvaných regiónoch DĽR a LĽR. “, vysvetlil Biely dom k dekrétu. Licencie musia byť neskôr zverejnené na webovej stránke ministerstva financií.


Spomínané dokumenty podľa dôvodovej správy umožnia vývoz výrobkov, liekov a zariadení na Donbas, ako aj zabezpečenie nepretržitej prevádzky osobných peňažných prevodov, telekomunikácií a poštových služieb. Licencie navyše umožnia humanitárnym organizáciám poskytovať pomoc DĽR a LĽR.


Situácia na línii dotyku na východe Ukrajiny sa vyhrotila 17. februára. DĽR a LĽR hlásili najaktívnejšie ostreľovanie z Ukrajiny za posledné mesiace.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13795427


Putin nariadil ruským jednotkám udržiavať mier v DĽR a LĽR
Zabezpečiť „implementáciu mierových funkcií Ozbrojených síl Ruskej federácie na území Doneckej ľudovej republiky,“ píše sa v texte dokumentu.


Ruské ozbrojené sily budú udržiavať mier na územiach Luganskej a Doneckej ľudovej republiky. Uvádza sa to v texte dekrétov ruského prezidenta Vladimira Putina o uznaní republík Donbass.


Text vyhlášky o uznaní nezávislosti DĽR sa odvoláva na pokyn ruského ministerstva obrany v súvislosti s výzvou náčelníka DĽR na zabezpečenie implementácie ozbrojených síl RF na území republiky. „peacekeeping functions“ pred uzavretím dohody.


Obdobne je príkaz ministerstva obrany formulovaný aj vo vyhláške o uznaní nezávislosti Luhanskej ľudovej republiky.


https://tass.ru/politika/13794229


Biden podp&iacute;sal dekr&eacute;t o sankci&aacute;ch v s&uacute;vislosti s rusk&yacute;m uznan&iacute;m DNR a LNR Prezident Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov americk&yacute;ch sa domnieva, že uznanie republ&iacute;k je v rozpore so z&aacute;v&auml;zkami Ruskej feder&aacute;cie podľa doh&ocirc;d z Minska a ďalej ohrozuje mier a stabilitu Ukrajiny. Americk&yacute; prezident Joe Biden podp&iacute;sal v pondelok dekr&eacute;t o sankci&aacute;ch v s&uacute;vislosti s rusk&yacute;m uznan&iacute;m suverenity Doneckej a Luganskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Dokument okrem in&eacute;ho zakazuje Američanom financovať a investovať v DPR a LPR, ako aj obchodovať s nimi. Nasleduj&uacute;ce s&uacute; zak&aacute;zan&eacute;: &lt;...&gt; nov&eacute; invest&iacute;cie zo strany USA [jednotlivcov a subjektov] &lt;...&gt; v takzvan&yacute;ch &lt;...&gt; DPR a LPR alebo in&yacute;ch podobn&yacute;ch regi&oacute;noch Ukrajiny, ktor&eacute; m&ocirc;žu byť určen&eacute; [ USA] minister financi&iacute; po dohode s ministrom zahraničn&yacute;ch vec&iacute;,&ldquo; uv&aacute;dza sa v texte dekr&eacute;tu, ktor&yacute; distribuovala tlačov&aacute; služba Bieleho domu. Okrem toho sa zav&aacute;dza z&aacute;kaz &bdquo;dovozu do Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov, priamo alebo nepriamo, ak&eacute;hokoľvek tovaru, služieb alebo technol&oacute;gi&iacute; z oblast&iacute;, na ktor&eacute; sa vzťahuje [dekret]&ldquo; alebo nepriamo, zo Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov alebo akoukoľvek osobou z Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty, nech sa nach&aacute;dzaj&uacute; kdekoľvek, ak&yacute;koľvek tovar, služby alebo technol&oacute;gie&ldquo; v DNR a LNR. Okrem toho dekr&eacute;t d&aacute;va vl&aacute;de USA pr&aacute;vomoc uvaliť sankcie na jednotlivcov p&ocirc;sobiacich v DĽR a LĽR. Ako sa uv&aacute;dza v texte dekr&eacute;tu, americk&yacute; l&iacute;der uviedol, že &bdquo;dospel k z&aacute;veru, že uznanie takzvanej Doneckej ľudovej republiky a Luganskej ľudovej republiky Ruskou feder&aacute;ciou, na ktor&eacute; si n&aacute;rokuje, je v rozpore so z&aacute;v&auml;zkami Ruska vypl&yacute;vaj&uacute;cimi z tzv. Minsk&eacute; dohody a ďalej ohrozuje mier, stabilitu, suverenitu a &uacute;zemn&uacute; celistvosť Ukrajiny&ldquo;. V samotnom texte dekr&eacute;tu, ako aj v liste zaslanom l&iacute;drom Kongresu USA v s&uacute;vislosti s podpisom sankčn&eacute;ho dokumentu &scaron;&eacute;f Bieleho domu z&aacute;roveň zd&ocirc;raznil, že aktu&aacute;lne rozhodnutie Moskvy &bdquo;predstavuje mimoriadna a mimoriadna hrozba pre n&aacute;rodn&uacute; bezpečnosť a zahraničn&uacute; politiku Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov americk&yacute;ch&ldquo;. Ministerstvo financi&iacute; USA z&aacute;roveň zverejn&iacute; v&scaron;eobecn&eacute; licencie na poskytovanie humanit&aacute;rnej pomoci LĽR a DĽR. &quot;Ministerstvo financi&iacute; USA vyd&aacute;va &scaron;esť v&scaron;eobecn&yacute;ch licenci&iacute; na zabezpečenie pokračovania humanit&aacute;rnych a in&yacute;ch s&uacute;visiacich činnost&iacute; v t&yacute;chto regi&oacute;noch &lt;...&gt;. V&scaron;eobecn&eacute; licencie s&uacute; určen&eacute; na podporu nevinn&yacute;ch ľud&iacute; v takzvan&yacute;ch regi&oacute;noch DĽR a LĽR. &ldquo;, vysvetlil Biely dom k dekr&eacute;tu. Licencie musia byť nesk&ocirc;r zverejnen&eacute; na webovej str&aacute;nke ministerstva financi&iacute;. Spom&iacute;nan&eacute; dokumenty podľa d&ocirc;vodovej spr&aacute;vy umožnia v&yacute;voz v&yacute;robkov, liekov a zariaden&iacute; na Donbas, ako aj zabezpečenie nepretržitej prev&aacute;dzky osobn&yacute;ch peňažn&yacute;ch prevodov, telekomunik&aacute;ci&iacute; a po&scaron;tov&yacute;ch služieb. Licencie navy&scaron;e umožnia humanit&aacute;rnym organiz&aacute;ci&aacute;m poskytovať pomoc DĽR a LĽR. Situ&aacute;cia na l&iacute;nii dotyku na v&yacute;chode Ukrajiny sa vyhrotila 17. febru&aacute;ra. DĽR a LĽR hl&aacute;sili najakt&iacute;vnej&scaron;ie ostreľovanie z Ukrajiny za posledn&eacute; mesiace. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13795427 **Putin nariadil rusk&yacute;m jednotk&aacute;m udržiavať mier v DĽR a LĽR** Zabezpečiť &bdquo;implement&aacute;ciu mierov&yacute;ch funkci&iacute; Ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ruskej feder&aacute;cie na &uacute;zem&iacute; Doneckej ľudovej republiky,&ldquo; p&iacute;&scaron;e sa v texte dokumentu. Rusk&eacute; ozbrojen&eacute; sily bud&uacute; udržiavať mier na &uacute;zemiach Luganskej a Doneckej ľudovej republiky. Uv&aacute;dza sa to v texte dekr&eacute;tov rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina o uznan&iacute; republ&iacute;k Donbass. Text vyhl&aacute;&scaron;ky o uznan&iacute; nez&aacute;vislosti DĽR sa odvol&aacute;va na pokyn rusk&eacute;ho ministerstva obrany v s&uacute;vislosti s v&yacute;zvou n&aacute;čeln&iacute;ka DĽR na zabezpečenie implement&aacute;cie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l RF na &uacute;zem&iacute; republiky. &bdquo;peacekeeping functions&ldquo; pred uzavret&iacute;m dohody. Obdobne je pr&iacute;kaz ministerstva obrany formulovan&yacute; aj vo vyhl&aacute;&scaron;ke o uznan&iacute; nez&aacute;vislosti Luhanskej ľudovej republiky. https://tass.ru/politika/13794229

Zelenskyj reagoval na uznanie DĽR a LĽR vetou „nikomu nič nedáme“

Zelenskyj reagoval na Putinove dekréty o uznaní DĽR a LĽR vetou „nikomu nič nedáme“
Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril svojim krajanom na pozadí ruského uznania nezávislosti Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR). Príhovor hlavy štátu Ukrajincom bol odvysielaný na kanáli Rada YouTube.


Hranice Ukrajiny podľa Zelenského zostanú aj napriek krokom Moskvy rovnaké.


„Sme na vlastnom pozemku, nebojíme sa ničoho a nikoho. Nie sme nikomu nič dlžní, nikomu nič dáme. Tým sme si istí. Teraz nie je február 2014, ale február 2022 – iná krajina, iná armáda. Jedným z cieľov je mier na Ukrajine. Sláva Ukrajine!“ zhrnul ukrajinský líder.


Už skôr vyšlo najavo, že na 22. februára je na 5:00 naplánované naliehavé zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN na pozadí ruského uznania nezávislosti republík Donbass.


Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 21. februára dekréty o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci s republikami.


https://lenta.ru/news/2022/02/22/dnrlnrfr/


Turecko reagovalo na uznanie DĽR a LĽR Ruskom

Turecko považovalo rozhodnutie Ruska uznať DĽR a LĽR za neprijateľné a odmietlo ho
Turecko považuje rozhodnutie Ruska uznať nezávislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR) za neprijateľné a odmieta ho. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na turecké ministerstvo zahraničia.


Rozhodnutie Moskvy uznať republiky Donbass podľa vyhlásenia „je porušením minských dohôd, ako aj jasným porušením politickej jednoty, suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny“. „Zdôrazňujeme náš záväzok zachovať politickú jednotu a územnú celistvosť Ukrajiny a vyzývame všetky strany, aby sa riadili zdravým rozumom a rešpektovali medzinárodné právo,“ reagovala Ankara.


Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 21. februára dekréty o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci s republikami. Šéfovia DĽR a LĽR Denis Pušilin a Leonid Pasechnik ešte predtým Putina požiadali, aby uznal nezávislosť republík. Pušilin zase požiadal prezidenta, aby zvážil možnosť uzavretia dohody o priateľstve a spolupráci, ktorá by zabezpečila spoluprácu v oblasti obrany.


https://lenta.ru/news/2022/02/22/turk/


**Zelenskyj reagoval na uznanie DĽR a LĽR vetou &bdquo;nikomu nič ned&aacute;me&ldquo; ** Zelenskyj reagoval na Putinove dekr&eacute;ty o uznan&iacute; DĽR a LĽR vetou &bdquo;nikomu nič ned&aacute;me&ldquo; Prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj sa prihovoril svojim krajanom na pozad&iacute; rusk&eacute;ho uznania nez&aacute;vislosti Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR). Pr&iacute;hovor hlavy &scaron;t&aacute;tu Ukrajincom bol odvysielan&yacute; na kan&aacute;li Rada YouTube. Hranice Ukrajiny podľa Zelensk&eacute;ho zostan&uacute; aj napriek krokom Moskvy rovnak&eacute;. &bdquo;Sme na vlastnom pozemku, neboj&iacute;me sa ničoho a nikoho. Nie sme nikomu nič dlžn&iacute;, nikomu nič d&aacute;me. T&yacute;m sme si ist&iacute;. Teraz nie je febru&aacute;r 2014, ale febru&aacute;r 2022 &ndash; in&aacute; krajina, in&aacute; arm&aacute;da. Jedn&yacute;m z cieľov je mier na Ukrajine. Sl&aacute;va Ukrajine!&ldquo; zhrnul ukrajinsk&yacute; l&iacute;der. Už sk&ocirc;r vy&scaron;lo najavo, že na 22. febru&aacute;ra je na 5:00 napl&aacute;novan&eacute; naliehav&eacute; zasadnutie Bezpečnostnej rady OSN na pozad&iacute; rusk&eacute;ho uznania nez&aacute;vislosti republ&iacute;k Donbass. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin podp&iacute;sal 21. febru&aacute;ra dekr&eacute;ty o uznan&iacute; Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupr&aacute;ci a vz&aacute;jomnej pomoci s republikami. https://lenta.ru/news/2022/02/22/dnrlnrfr/ **Turecko reagovalo na uznanie DĽR a LĽR Ruskom ** Turecko považovalo rozhodnutie Ruska uznať DĽR a LĽR za neprijateľn&eacute; a odmietlo ho Turecko považuje rozhodnutie Ruska uznať nez&aacute;vislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR) za neprijateľn&eacute; a odmieta ho. Informovala o tom agent&uacute;ra TASS s odvolan&iacute;m sa na tureck&eacute; ministerstvo zahraničia. Rozhodnutie Moskvy uznať republiky Donbass podľa vyhl&aacute;senia &bdquo;je poru&scaron;en&iacute;m minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, ako aj jasn&yacute;m poru&scaron;en&iacute;m politickej jednoty, suverenity a &uacute;zemnej celistvosti Ukrajiny&ldquo;. &bdquo;Zd&ocirc;razňujeme n&aacute;&scaron; z&aacute;v&auml;zok zachovať politick&uacute; jednotu a &uacute;zemn&uacute; celistvosť Ukrajiny a vyz&yacute;vame v&scaron;etky strany, aby sa riadili zdrav&yacute;m rozumom a re&scaron;pektovali medzin&aacute;rodn&eacute; pr&aacute;vo,&ldquo; reagovala Ankara. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin podp&iacute;sal 21. febru&aacute;ra dekr&eacute;ty o uznan&iacute; Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupr&aacute;ci a vz&aacute;jomnej pomoci s republikami. &Scaron;&eacute;fovia DĽR a LĽR Denis Pu&scaron;ilin a Leonid Pasechnik e&scaron;te predt&yacute;m Putina požiadali, aby uznal nez&aacute;vislosť republ&iacute;k. Pu&scaron;ilin zase požiadal prezidenta, aby zv&aacute;žil možnosť uzavretia dohody o priateľstve a spolupr&aacute;ci, ktor&aacute; by zabezpečila spolupr&aacute;cu v oblasti obrany. https://lenta.ru/news/2022/02/22/turk/

Čína reagovala na uznanie DĽR a LĽR zo strany Moskvy


Čínsky veľvyslanec pri OSN Jun nevystúpil na podporu územnej celistvosti Ukrajiny
Stály predstaviteľ Číny pri OSN Zhang Jun reagoval na to, že Moskva uznala nezávislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR). Diplomat vystúpil na mimoriadnom zasadnutí Bezpečnostnej rady organizácie, ktoré odvysielal kanál OSN na YouTube.


Čína podľa Juna vyzýva všetky strany v situácii okolo Ukrajiny, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa eskalácii, ako aj pokračovali v dialógu a konzultáciách. Stály predstaviteľ Číny zároveň nevystúpil na podporu územnej celistvosti Ukrajiny.


Na stretnutí vystúpila aj stála predstaviteľka USA pri OSN Linda Thomas-Greenfieldová. Spojené štáty podľa nej zavedú sankcie kvôli ruskému uznaniu Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Zajtra Spojené štáty uvalia sankcie na Rusko za toto jasné porušenie medzinárodného práva,“ povedala.


Ruský prezident Vladimir Putin podpísal 21. februára dekréty o uznaní Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupráci a vzájomnej pomoci s republikami.


https://lenta.ru/news/2022/02/21/kitai/


**Č&iacute;na reagovala na uznanie DĽR a LĽR zo strany Moskvy** Č&iacute;nsky veľvyslanec pri OSN Jun nevyst&uacute;pil na podporu &uacute;zemnej celistvosti Ukrajiny St&aacute;ly predstaviteľ Č&iacute;ny pri OSN Zhang Jun reagoval na to, že Moskva uznala nez&aacute;vislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR). Diplomat vyst&uacute;pil na mimoriadnom zasadnut&iacute; Bezpečnostnej rady organiz&aacute;cie, ktor&eacute; odvysielal kan&aacute;l OSN na YouTube. Č&iacute;na podľa Juna vyz&yacute;va v&scaron;etky strany v situ&aacute;cii okolo Ukrajiny, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa eskal&aacute;cii, ako aj pokračovali v dial&oacute;gu a konzult&aacute;ci&aacute;ch. St&aacute;ly predstaviteľ Č&iacute;ny z&aacute;roveň nevyst&uacute;pil na podporu &uacute;zemnej celistvosti Ukrajiny. Na stretnut&iacute; vyst&uacute;pila aj st&aacute;la predstaviteľka USA pri OSN Linda Thomas-Greenfieldov&aacute;. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty podľa nej zaved&uacute; sankcie kv&ocirc;li rusk&eacute;mu uznaniu Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Zajtra Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty uvalia sankcie na Rusko za toto jasn&eacute; poru&scaron;enie medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va,&ldquo; povedala. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin podp&iacute;sal 21. febru&aacute;ra dekr&eacute;ty o uznan&iacute; Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DĽR a LĽR), ako aj zmluvy o priateľstve, spolupr&aacute;ci a vz&aacute;jomnej pomoci s republikami. https://lenta.ru/news/2022/02/21/kitai/

Kam vyviezli ukr. oligarchovia majetky? Do Ruska alebo na Západ? Zhabal ten majetok Západ? Upozornenie prišlo cez Credit Suisse. Tá sa naopak bráni, že sú tam udalosti ešte z roku 1940. Pekne si prihrávajú. Ideme otvárať skutočne staré archívy? Idete do tejto bitky? ;-)


Kam vyviezli ukr. oligarchovia majetky? Do Ruska alebo na Z&aacute;pad? Zhabal ten majetok Z&aacute;pad? Upozornenie pri&scaron;lo cez Credit Suisse. T&aacute; sa naopak br&aacute;ni, že s&uacute; tam udalosti e&scaron;te z roku 1940. Pekne si prihr&aacute;vaj&uacute;. Ideme otv&aacute;rať skutočne star&eacute; arch&iacute;vy? Idete do tejto bitky? ;-)

Moderátor

Upravené 22. 2. 2022 o 07:49

Rozhodnutí prezidenta Vladimira Putina vyslat do separatistických oblastí Ukrajiny vojáky, které nazval mírotvorci, nepředstavuje další invazi, která by vyvolala širší balíček sankcí, řekl v pondělí agentuře Reuters představitel Bidenovy administrativy, ale Bílý dům se domnívá, že plná invaze může přijít kdykoli.


Spojené státy budou pokračovat v diplomatických jednáních s Ruskem, dokud se "nerozjedou tanky", řekl novinářům další úředník.


První představitel administrativy řekl agentuře Reuters, že vyslání ruských jednotek do separatistických regionů nebylo odklonem od toho, co Rusko již udělalo, a proto to nevyvolalo širší sankce.


"Nejedná se o další invazi, protože jde o území, které již obsadili," uvedl tento úředník.


Úředník, který hovořil s novináři v konferenčním hovoru, uvedl, že vyslání ruských vojsk do oblasti Donbasu na východě Ukrajiny není nic nového.


https://www.reuters.com/world/us-casts-doubt-biden-summit-with-putin-eyes-new-sanctions-tuesday-official-2022-02-21/


Rozhodnut&iacute; prezidenta Vladimira Putina vyslat do separatistick&yacute;ch oblast&iacute; Ukrajiny voj&aacute;ky, kter&eacute; nazval m&iacute;rotvorci, nepředstavuje dal&scaron;&iacute; invazi, kter&aacute; by vyvolala &scaron;ir&scaron;&iacute; bal&iacute;ček sankc&iacute;, řekl v ponděl&iacute; agentuře Reuters představitel Bidenovy administrativy, ale B&iacute;l&yacute; dům se domn&iacute;v&aacute;, že pln&aacute; invaze může přij&iacute;t kdykoli. Spojen&eacute; st&aacute;ty budou pokračovat v diplomatick&yacute;ch jedn&aacute;n&iacute;ch s Ruskem, dokud se &quot;nerozjedou tanky&quot;, řekl novin&aacute;řům dal&scaron;&iacute; &uacute;ředn&iacute;k. Prvn&iacute; představitel administrativy řekl agentuře Reuters, že vysl&aacute;n&iacute; rusk&yacute;ch jednotek do separatistick&yacute;ch regionů nebylo odklonem od toho, co Rusko již udělalo, a proto to nevyvolalo &scaron;ir&scaron;&iacute; sankce. &quot;Nejedn&aacute; se o dal&scaron;&iacute; invazi, protože jde o &uacute;zem&iacute;, kter&eacute; již obsadili,&quot; uvedl tento &uacute;ředn&iacute;k. &Uacute;ředn&iacute;k, kter&yacute; hovořil s novin&aacute;ři v konferenčn&iacute;m hovoru, uvedl, že vysl&aacute;n&iacute; rusk&yacute;ch vojsk do oblasti Donbasu na v&yacute;chodě Ukrajiny nen&iacute; nic nov&eacute;ho. https://www.reuters.com/world/us-casts-doubt-biden-summit-with-putin-eyes-new-sanctions-tuesday-official-2022-02-21/

Převrat siloviků a splnění Minsku.

Jak si to v praxi představuješ ? Hra v pozadí a křečovitého úsměvu Bidena nebo
ho natvrdo sesadí, když přijede ten konvoj do DC ?!


[quote=&quot;pid:58933, uid:57&quot;]Převrat siloviků a splněn&iacute; Minsku.[/quote] Jak si to v praxi představuje&scaron; ? Hra v pozad&iacute; a křečovit&eacute;ho &uacute;směvu Bidena nebo ho natvrdo sesad&iacute;, když přijede ten konvoj do DC ?!

„nikomu nič nedáme“


Pôda pre banderovčinu sa pripravuje.


[quote=&quot;pid:58938, uid:12&quot;]&bdquo;nikomu nič ned&aacute;me&ldquo;[/quote] P&ocirc;da pre banderovčinu sa pripravuje.

Jak si to v praxi představuješ ?

Ak protivník už začal jednať podľa druhej ponuky a pochopíš, že tá prvá bola pre teba výhodnejšia, tak sa budeš snažiť vrátiť späť dosiahnuť aspoň tú prvú.
A tá prvá ponuka bolo naplnenie Minských dohôd. Takže očakávam, že Západ bude tlačiť na naplnenie Minských dohôd. Tak zjednodušene chápem to, čo píše Boletus.


[quote=&quot;pid:58956, uid:518&quot;]Jak si to v praxi představuje&scaron; ?[/quote] Ak protivn&iacute;k už začal jednať podľa druhej ponuky a pochop&iacute;&scaron;, že t&aacute; prv&aacute; bola pre teba v&yacute;hodnej&scaron;ia, tak sa bude&scaron; snažiť vr&aacute;tiť sp&auml;ť dosiahnuť aspoň t&uacute; prv&uacute;. A t&aacute; prv&aacute; ponuka bolo naplnenie Minsk&yacute;ch doh&ocirc;d. Takže očak&aacute;vam, že Z&aacute;pad bude tlačiť na naplnenie Minsk&yacute;ch doh&ocirc;d. Tak zjednodu&scaron;ene ch&aacute;pem to, čo p&iacute;&scaron;e Boletus.

Sýria oznámila svoj zámer uznať DĽR a LĽR


Sýrsky minister zahraničných vecí Mikdad uviedol, že Damask možno čoskoro uzná DĽR a LĽR
Sýrske úrady môžu čoskoro uznať nezávislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Tento zámer Damasku uviedol šéf Ministerstva zahraničných vecí republiky Faisal Mikdad v rozhovore s korešpondentom Lenta.ru.


Na oficiálne uznanie republík musia podľa diplomata prebehnúť príslušné procedúry v parlamente krajiny. „Toto [rozhodnutie] musí prejsť parlamentom, toto musí prejsť rôznymi inštanciami. Ale [vzťahy Sýrie s republikami] sa začali už dávno,“ povedal.


Mikdad dodal, že o možnom uznaní republík zo strany Sýrie rokoval so svojím ruským náprotivkom Sergejom Lavrovom, ale rozhovor sa uskutočnil ešte pred príslušným rozhodnutím Moskvy.


Už skôr bolo oznámené, že Sýrska republika plne podporuje rozhodnutie ruského prezidenta Vladimira Putina uznať nezávislosť DNR a LNR. Šéf tamojšieho ministerstva zahraničia uviedol, že takýto krok posilňuje svet, pretože sa stavia proti deštruktívnej politike Západu.


https://lenta.ru/news/2022/02/22/damask_reaction/


S&yacute;ria ozn&aacute;mila svoj z&aacute;mer uznať DĽR a LĽR S&yacute;rsky minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Mikdad uviedol, že Damask možno čoskoro uzn&aacute; DĽR a LĽR S&yacute;rske &uacute;rady m&ocirc;žu čoskoro uznať nez&aacute;vislosť Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky (DNR a LNR). Tento z&aacute;mer Damasku uviedol &scaron;&eacute;f Ministerstva zahraničn&yacute;ch vec&iacute; republiky Faisal Mikdad v rozhovore s kore&scaron;pondentom Lenta.ru. Na ofici&aacute;lne uznanie republ&iacute;k musia podľa diplomata prebehn&uacute;ť pr&iacute;slu&scaron;n&eacute; proced&uacute;ry v parlamente krajiny. &bdquo;Toto [rozhodnutie] mus&iacute; prejsť parlamentom, toto mus&iacute; prejsť r&ocirc;znymi in&scaron;tanciami. Ale [vzťahy S&yacute;rie s republikami] sa začali už d&aacute;vno,&ldquo; povedal. Mikdad dodal, že o možnom uznan&iacute; republ&iacute;k zo strany S&yacute;rie rokoval so svoj&iacute;m rusk&yacute;m n&aacute;protivkom Sergejom Lavrovom, ale rozhovor sa uskutočnil e&scaron;te pred pr&iacute;slu&scaron;n&yacute;m rozhodnut&iacute;m Moskvy. Už sk&ocirc;r bolo ozn&aacute;men&eacute;, že S&yacute;rska republika plne podporuje rozhodnutie rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Putina uznať nez&aacute;vislosť DNR a LNR. &Scaron;&eacute;f tamoj&scaron;ieho ministerstva zahraničia uviedol, že tak&yacute;to krok posilňuje svet, pretože sa stavia proti de&scaron;trukt&iacute;vnej politike Z&aacute;padu. https://lenta.ru/news/2022/02/22/damask_reaction/

"Podle srbského prezidenta Aleksandara Vučiće rozhodnutí Moskvy „de facto a v podstatě mění světový řád“ a staví Srbsko před těžkou volbu, protože Bělehrad se dostane pod tlak Bruselu požadující jednotný evropský postoj. Přitom v Srbsku „je 85 % občanů, kteří, ať se stane, co se stane, budou na straně Ruska“."


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13799441


&quot;Podle srbsk&eacute;ho prezidenta Aleksandara Vučiće **rozhodnut&iacute; Moskvy &bdquo;de facto a v podstatě měn&iacute; světov&yacute; ř&aacute;d&ldquo;** a stav&iacute; Srbsko před těžkou volbu, protože Bělehrad se dostane pod tlak Bruselu požaduj&iacute;c&iacute; jednotn&yacute; evropsk&yacute; postoj. Přitom v Srbsku &bdquo;je 85 % občanů, kteř&iacute;, ať se stane, co se stane, budou na straně Ruska&ldquo;.&quot; https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13799441

Podívejte se, jak Rusové obklíčili Ukrajinu


6214ba83bf65e


https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozestaveni-ruske-armady-mapa/r~cb76044c8e5511ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_term=position-3&utm_campaign=Aktualne
to potom česka republika obklíčila Rakousko, Německo , Polsko a Slovensko...
anebo jsme my v obklíčení NATO "spojenci " ?...


Pod&iacute;vejte se, jak Rusov&eacute; obkl&iacute;čili Ukrajinu ------------------------------------------- ![6214ba83bf65e](serve/attachment&amp;path=6214ba83bf65e) https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rozestaveni-ruske-armady-mapa/r~cb76044c8e5511ec9136ac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&amp;utm_medium=dynamicleadbox&amp;utm_term=position-3&amp;utm_campaign=Aktualne to potom česka republika obkl&iacute;čila Rakousko, Německo , Polsko a Slovensko... anebo jsme my v obkl&iacute;čen&iacute; NATO &quot;spojenci &quot; ?...

Rusko zřídí na LNR / DNR vojenské základny tudíž Ukrop si bude muset dobře rozmyslet po čem a jestli vůbec bude střílet, aby mu náhodou nepřiletěla rychlá odpověď.
Na těchto základnách mohou být rozmístěny, v případě potřeby, protivzdušné a zejména radioelektronické prostředky jako v Sýrii a první dělostřelecký granát z Ukrajiny může být záminka k jejich plnému oficiálnímu zprovoznění. A toto poskytne páky pro další jednání.


Rusko zř&iacute;d&iacute; na LNR / DNR vojensk&eacute; z&aacute;kladny tud&iacute;ž Ukrop si bude muset dobře rozmyslet po čem a jestli vůbec bude stř&iacute;let, aby mu n&aacute;hodou nepřiletěla rychl&aacute; odpověď. Na těchto z&aacute;kladn&aacute;ch mohou b&yacute;t rozm&iacute;stěny, v př&iacute;padě potřeby, protivzdu&scaron;n&eacute; a zejm&eacute;na radioelektronick&eacute; prostředky jako v S&yacute;rii a prvn&iacute; dělostřeleck&yacute; gran&aacute;t z Ukrajiny může b&yacute;t z&aacute;minka k jejich pln&eacute;mu ofici&aacute;ln&iacute;mu zprovozněn&iacute;. A toto poskytne p&aacute;ky pro dal&scaron;&iacute; jedn&aacute;n&iacute;.

NATO začína proces strategického prispôsobovania sa ruským rozhodnutiam o Donbase
Podľa RIA Novosti https://ria.ru/ to povedal po stretnutí s generálnym tajomníkom NATO Jensom Stoltenbergom.


„Začína sa proces strategického prispôsobovania NATO tejto novej situácii. Proces prispôsobovania NATO novej situácii, ktorý generálny tajomník nazýva novým normálom,“ povedal Rau.


Výsledkom adaptácie by podľa jeho názoru malo byť najmä posilnenie odstrašovania východného krídla NATO.


Generálny tajomník NATO Stoltenberg už skôr vyjadril nespokojnosť
s rozhodnutím Ruska uznať LĽR a DĽR.
https://russian.rt.com/world/news/966203-nato-adaptaciya-rsosiya-donbass


**NATO zač&iacute;na proces strategick&eacute;ho prisp&ocirc;sobovania sa rusk&yacute;m rozhodnutiam o Donbase** Podľa RIA Novosti https://ria.ru/ to povedal po stretnut&iacute; s gener&aacute;lnym tajomn&iacute;kom NATO Jensom Stoltenbergom. &bdquo;Zač&iacute;na sa proces strategick&eacute;ho prisp&ocirc;sobovania NATO tejto novej situ&aacute;cii. Proces prisp&ocirc;sobovania NATO novej situ&aacute;cii, ktor&yacute; gener&aacute;lny tajomn&iacute;k naz&yacute;va nov&yacute;m norm&aacute;lom,&ldquo; povedal Rau. V&yacute;sledkom adapt&aacute;cie by podľa jeho n&aacute;zoru malo byť najm&auml; posilnenie odstra&scaron;ovania v&yacute;chodn&eacute;ho kr&iacute;dla NATO. Gener&aacute;lny tajomn&iacute;k NATO Stoltenberg už sk&ocirc;r vyjadril nespokojnosť s rozhodnut&iacute;m Ruska uznať LĽR a DĽR. https://russian.rt.com/world/news/966203-nato-adaptaciya-rsosiya-donbass

Můj tip ? Převrat siloviků a splnění Minsku. to je takový tradiční východ z nouze. A vůbec bych se nedivil, kdyby to zařizovala CIA v rámci dávno dohodnuté domluvy "odchodu USA" z Ukrajiny. teda-určité křídlo v CIA.


Jedno je jasné. Přiznání republik je pokračováním procesu, který Putin započal se západem. Je to reakce na kroky západu, který místo jednání s Ruskem zvolil konfrontaci na Ukrajině. V projevu Putina zaznělo, že Rusko neuznává tu Ukrajinu, kterou západ, obzvlášť po roce 2014, vytvořil jako anti ruský projekt. Neuznává její legitimitu. Ukrajina v té podobě, jaké je dnes, nemůže existovat. Kromě jiného to bylo zřejmé i z jeho slov o Oděse, kterou vybudovali ruští státníci pro Rusko a ve které ukrajinští nacisté zaživa upálili ruské lidi. Řekl, že Rusko zná každého, kdo se toho zločinu ůčastnil a že spravedlivému trestu nikdo neujde. Trest je možné vykonat jen za předpokladu, že na Ukrajině se změní vláda nebo tam přijdou Rusové.
Také, v souvislosti s posledními vyjádřeními Zelenského ohledně obnovení jaderného programu, Rusko začne vnímat Ukrajinu, jako hrozbu pro svoji bezpečnost. A to je další argument, který vypovídá o tom, že Ukrajina v dnešní podobě už nemůže existovat.
USA nevyužily první nabídky Ruska vyrovnat vztahy bez větších excesů. Přitom, nepochybuji, že Putin jím nabízel možnost odejít bez ztráty tváře. V další etapě vývoje budou muset sami přemýšlet o tom, jak si tvář zachovat.


[quote=&quot;pid:58933, uid:57&quot;]Můj tip ? Převrat siloviků a splněn&iacute; Minsku. to je takov&yacute; tradičn&iacute; v&yacute;chod z nouze. A vůbec bych se nedivil, kdyby to zařizovala CIA v r&aacute;mci d&aacute;vno dohodnut&eacute; domluvy &quot;odchodu USA&quot; z Ukrajiny. teda-určit&eacute; kř&iacute;dlo v CIA.[/quote] Jedno je jasn&eacute;. Přizn&aacute;n&iacute; republik je pokračov&aacute;n&iacute;m procesu, kter&yacute; Putin započal se z&aacute;padem. Je to reakce na kroky z&aacute;padu, kter&yacute; m&iacute;sto jedn&aacute;n&iacute; s Ruskem zvolil konfrontaci na Ukrajině. V projevu Putina zaznělo, že Rusko neuzn&aacute;v&aacute; tu Ukrajinu, kterou z&aacute;pad, obzvl&aacute;&scaron;ť po roce 2014, vytvořil jako anti rusk&yacute; projekt. Neuzn&aacute;v&aacute; jej&iacute; legitimitu. Ukrajina v t&eacute; podobě, jak&eacute; je dnes, nemůže existovat. Kromě jin&eacute;ho to bylo zřejm&eacute; i z jeho slov o Oděse, kterou vybudovali ru&scaron;t&iacute; st&aacute;tn&iacute;ci pro Rusko a ve kter&eacute; ukrajin&scaron;t&iacute; nacist&eacute; zaživa up&aacute;lili rusk&eacute; lidi. Řekl, že Rusko zn&aacute; každ&eacute;ho, kdo se toho zločinu ůčastnil a že spravedliv&eacute;mu trestu nikdo neujde. Trest je možn&eacute; vykonat jen za předpokladu, že na Ukrajině se změn&iacute; vl&aacute;da nebo tam přijdou Rusov&eacute;. Tak&eacute;, v souvislosti s posledn&iacute;mi vyj&aacute;dřen&iacute;mi Zelensk&eacute;ho ohledně obnoven&iacute; jadern&eacute;ho programu, Rusko začne vn&iacute;mat Ukrajinu, jako hrozbu pro svoji bezpečnost. A to je dal&scaron;&iacute; argument, kter&yacute; vypov&iacute;d&aacute; o tom, že Ukrajina v dne&scaron;n&iacute; podobě už nemůže existovat. USA nevyužily prvn&iacute; nab&iacute;dky Ruska vyrovnat vztahy bez vět&scaron;&iacute;ch excesů. Přitom, nepochybuji, že Putin j&iacute;m nab&iacute;zel možnost odej&iacute;t bez ztr&aacute;ty tv&aacute;ře. V dal&scaron;&iacute; etapě v&yacute;voje budou muset sami přem&yacute;&scaron;let o tom, jak si tv&aacute;ř zachovat.

USA nevyužily první nabídky Ruska vyrovnat vztahy bez větších excesů


kdo ale vládne v USA? Zatím to vypadá, že Kyjev ženou k další konfrontaci


[quote=&quot;pid:59004, uid:158&quot;]USA nevyužily prvn&iacute; nab&iacute;dky Ruska vyrovnat vztahy bez vět&scaron;&iacute;ch excesů[/quote] kdo ale vl&aacute;dne v USA? Zat&iacute;m to vypad&aacute;, že Kyjev ženou k dal&scaron;&iacute; konfrontaci

Panika na burzách, reakcia amerického, ruského a európskeho trhu na uznanie DĽR a LPR, výmenný kurz dolára


https://youtu.be/jku592zj5y8 (rusky)


**Panika na burz&aacute;ch, reakcia americk&eacute;ho, rusk&eacute;ho a eur&oacute;pskeho trhu na uznanie DĽR a LPR, v&yacute;menn&yacute; kurz dol&aacute;ra** https://youtu.be/jku592zj5y8 (rusky)

Ešte sa k tým Minským dohodám vrátim. Ale iba tak, že z hľadiska Ruska ich považujem za prekonané. Ak na ne Západ bude teraz tlačiť, čo aj začal odpoveď bude "mali ste na to 7 rokov".
Čo sa deje s uznaním republík je súčasť procesu spusteného 17.12.2021. Rusi vedia, že ukrajinci nekecajú o jadrových zbraniach len tak. Jedná sa o geografický nástupný priestor a možnosti a schopnosti, ktoré ruská rozviedka monitoruje a objektívne tu sú. Naviac tieto možnosti budú a sú priživované USA. Vykopať USA a NATO z Ukajiny v čo najväčšom rozsahu, tzn. minimálne po bývalé hranice Rakúsko-Uhorska, prípadne preformátovať celú Ukrajinu je životným záujmom Ruska a pôjdu si za tým.
Zrejme aj Pjakinova téza o zachránení banderovskej liahne môže byť prekonaná iným spôsobom, ako to chcel Pjakin, aj keď tomu venuje väčšinu pondelkových O-O.


E&scaron;te sa k t&yacute;m Minsk&yacute;m dohod&aacute;m vr&aacute;tim. Ale iba tak, že z hľadiska Ruska ich považujem za prekonan&eacute;. Ak na ne Z&aacute;pad bude teraz tlačiť, čo aj začal odpoveď bude &quot;mali ste na to 7 rokov&quot;. Čo sa deje s uznan&iacute;m republ&iacute;k je s&uacute;časť procesu spusten&eacute;ho 17.12.2021. Rusi vedia, že ukrajinci nekecaj&uacute; o jadrov&yacute;ch zbraniach len tak. Jedn&aacute; sa o geografick&yacute; n&aacute;stupn&yacute; priestor a možnosti a schopnosti, ktor&eacute; rusk&aacute; rozviedka monitoruje a objekt&iacute;vne tu s&uacute;. Naviac tieto možnosti bud&uacute; a s&uacute; priživovan&eacute; USA. Vykopať USA a NATO z Ukajiny v čo najv&auml;č&scaron;om rozsahu, tzn. minim&aacute;lne po b&yacute;val&eacute; hranice Rak&uacute;sko-Uhorska, pr&iacute;padne preform&aacute;tovať cel&uacute; Ukrajinu je životn&yacute;m z&aacute;ujmom Ruska a p&ocirc;jdu si za t&yacute;m. Zrejme aj Pjakinova t&eacute;za o zachr&aacute;nen&iacute; banderovskej liahne m&ocirc;že byť prekonan&aacute; in&yacute;m sp&ocirc;sobom, ako to chcel Pjakin, aj keď tomu venuje v&auml;č&scaron;inu pondelkov&yacute;ch O-O.

Tady už se melou zájmy tolika hráčů , jak vnitřních , tak vnějších , kteří chtějí za každou cenu urvat pro sebe co nejvíc a udržet si svůj drobeček , že už bylo nutno pořádně odkopnout ty nastavované hrábě .
Situace vede k tomu , že se každý musí jasně a neodvolatelně vymezit a od toho se bude odvíjet další vývoj spolupráce .
Západ už nedokáže vojensky ohrožovat a na studenou válku nemá prostředky a surovinové zdroje . Takže když to nejde formou spolupráce , tak to půjde formou nespolupráce .
Počítejte s tím , že se fašistické režimy v rámci svého přežití , budou pokoušet vládnout silou , protože propaganda už nezabírá .
Dopoledne jsem se podíval na diskusi na hovínkách k tomuto tématu . To je hnus , co si tam vůči ostatním dovoluje vydržovaná trolí úderka .


Tady už se melou z&aacute;jmy tolika hr&aacute;čů , jak vnitřn&iacute;ch , tak vněj&scaron;&iacute;ch , kteř&iacute; chtěj&iacute; za každou cenu urvat pro sebe co nejv&iacute;c a udržet si svůj drobeček , že už bylo nutno poř&aacute;dně odkopnout ty nastavovan&eacute; hr&aacute;bě . Situace vede k tomu , že se každ&yacute; mus&iacute; jasně a neodvolatelně vymezit a od toho se bude odv&iacute;jet dal&scaron;&iacute; v&yacute;voj spolupr&aacute;ce . Z&aacute;pad už nedok&aacute;že vojensky ohrožovat a na studenou v&aacute;lku nem&aacute; prostředky a surovinov&eacute; zdroje . Takže když to nejde formou spolupr&aacute;ce , tak to půjde formou nespolupr&aacute;ce . Poč&iacute;tejte s t&iacute;m , že se fa&scaron;istick&eacute; režimy v r&aacute;mci sv&eacute;ho přežit&iacute; , budou pokou&scaron;et vl&aacute;dnout silou , protože propaganda už nezab&iacute;r&aacute; . Dopoledne jsem se pod&iacute;val na diskusi na hov&iacute;nk&aacute;ch k tomuto t&eacute;matu . To je hnus , co si tam vůči ostatn&iacute;m dovoluje vydržovan&aacute; trol&iacute; &uacute;derka .

https://www.rt.com/russia/550088-list-ukrainians-assassinate-arrest/


Jak že to je ? Obviň nepřítele z toho co sám plánuješ ?!
USA tvrdí, že RF má seznam lidí, které chce na Ukrajině zavraždit ...


https://www.rt.com/russia/550088-list-ukrainians-assassinate-arrest/ Jak že to je ? Obviň nepř&iacute;tele z toho co s&aacute;m pl&aacute;nuje&scaron; ?! USA tvrd&iacute;, že RF m&aacute; seznam lid&iacute;, kter&eacute; chce na Ukrajině zavraždit ...

Japonsko zvažuje zákaz vývozů čipů do Ruska.

Dobře, jestli to bude jako s jídlem, tak by si RF mohlo konečně vybudovat svoje domácí čipové a IT HW odvětví !


[quote=&quot;pid:59002, uid:307&quot;]Japonsko zvažuje z&aacute;kaz v&yacute;vozů čipů do Ruska.[/quote] Dobře, jestli to bude jako s j&iacute;dlem, tak by si RF mohlo konečně vybudovat svoje dom&aacute;c&iacute; čipov&eacute; a IT HW odvětv&iacute; !

jak si tvář zachovat

Doufám, že nijak. Tohle by byla konečně dost velká rána aby svět probudila z té adorace USA.


[quote=&quot;pid:59004, uid:158&quot;]jak si tv&aacute;ř zachovat[/quote] Douf&aacute;m, že nijak. Tohle by byla konečně dost velk&aacute; r&aacute;na aby svět probudila z t&eacute; adorace USA.

To je hnus , co si tam vůči ostatním dovoluje vydržovaná trolí úderka

Zrovna jsem před měl slabou chvilku a přemohla mě zvědavost, tak jsem se tam podíval...
smile hnus velebnosti


[quote=&quot;pid:59015, uid:185&quot;]To je hnus , co si tam vůči ostatn&iacute;m dovoluje vydržovan&aacute; trol&iacute; &uacute;derka[/quote] Zrovna jsem před měl slabou chvilku a přemohla mě zvědavost, tak jsem se tam pod&iacute;val... x( hnus velebnosti

USA nevyužily první nabídky Ruska vyrovnat vztahy bez větších excesů. Přitom, nepochybuji, že Putin jím nabízel možnost odejít bez ztráty tváře. V další etapě vývoje budou muset sami přemýšlet o tom, jak si tvář zachovat.

Kromě USA, které má velké ekonomické problémy, do toho aktivně vstupovala Británie. Anglosasové nutně potřebují někde nakrást cizí zdroje pro svoje přežití. Cíl byl dosažen - evropské sankce a náhrada ruského plynu za demokratický jim to zajišťují i po skončení Covidu (výpadku přísunu výživy).
Pro Rusko a samozřejmě Donbas a Luhansk je to posun - záchrana lidských životů, ale i prestiže v očích vlastních lidí - národa.
Pro Evropu to bude hodně nákladné. Národní lídři alespoň částečně svéprávných EU zemí budou rychle hledat možnost jak se toho mlýnského kamene (Ukrajiny) na krku rychle zbavit. Podpora Minských dohod a zbavení se Ukrajiny se nabízí. Proti tomu samozřejmně půjdou Anglosasové, podpindosí Bruselské elity a různí nacionalisti a náckové nejen na Ukrajině, ale i v PL, ČR...


[quote=&quot;pid:59004, uid:158&quot;]USA nevyužily prvn&iacute; nab&iacute;dky Ruska vyrovnat vztahy bez vět&scaron;&iacute;ch excesů. Přitom, nepochybuji, že Putin j&iacute;m nab&iacute;zel možnost odej&iacute;t bez ztr&aacute;ty tv&aacute;ře. V dal&scaron;&iacute; etapě v&yacute;voje budou muset sami přem&yacute;&scaron;let o tom, jak si tv&aacute;ř zachovat.[/quote] Kromě USA, kter&eacute; m&aacute; velk&eacute; ekonomick&eacute; probl&eacute;my, do toho aktivně vstupovala Brit&aacute;nie. Anglosasov&eacute; nutně potřebuj&iacute; někde nakr&aacute;st ciz&iacute; zdroje pro svoje přežit&iacute;. C&iacute;l byl dosažen - evropsk&eacute; sankce a n&aacute;hrada rusk&eacute;ho plynu za demokratick&yacute; jim to zaji&scaron;ťuj&iacute; i po skončen&iacute; Covidu (v&yacute;padku př&iacute;sunu v&yacute;živy). Pro Rusko a samozřejmě Donbas a Luhansk je to posun - z&aacute;chrana lidsk&yacute;ch životů, ale i prestiže v oč&iacute;ch vlastn&iacute;ch lid&iacute; - n&aacute;roda. Pro Evropu to bude hodně n&aacute;kladn&eacute;. N&aacute;rodn&iacute; l&iacute;dři alespoň č&aacute;stečně sv&eacute;pr&aacute;vn&yacute;ch EU zem&iacute; budou rychle hledat možnost jak se toho ml&yacute;nsk&eacute;ho kamene (Ukrajiny) na krku rychle zbavit. Podpora Minsk&yacute;ch dohod a zbaven&iacute; se Ukrajiny se nab&iacute;z&iacute;. Proti tomu samozřejmně půjdou Anglosasov&eacute;, podpindos&iacute; Bruselsk&eacute; elity a různ&iacute; nacionalisti a n&aacute;ckov&eacute; nejen na Ukrajině, ale i v PL, ČR...

FT: EU dnes odpoledne předloží první balíček sankcí vůči Rusku:


Opatření se zaměří na ty, kdo se na nezákonném rozhodnutí uznat DLR a LLR podíleli, a na banky, které financují ruské vojenské a jiné operace na těchto územích.


Zaměří se rovněž na možnost ruského státu a vlády získat přístup na kapitálové a finanční trhy a služby EU. Kromě toho EU plánuje omezit dovoz a vývoz z obou separatistických regionů, což odráží opatření, která zavedla po ruské anexi Krymu v roce 2014.


Podle osob obeznámených s jednáním by se opatření EU v případě schválení týkala až 351 poslanců ruské dumy a také osob a podniků spojených s ruskými akcemi v separatistických regionech.


Pokud návrhy získají jednomyslnou podporu 27 členských států EU, mohly by se podle těchto lidí stát terčem útoku také nejméně dvě banky, které působí ve dvou regionech na východě Ukrajiny.


"EU připravila a je připravena přijmout dodatečná opatření v pozdější fázi, bude-li to třeba s ohledem na další vývoj," uvedli oba prezidenti ve svém prohlášení.


Britský premiér Boris Johnson v úterý oznámil, že Velká Británie v návaznosti na rozhodnutí prezidenta Vladimira Putina uznat separatistické republiky na Donbase zavádí řadu sankcí v rámci "nových a bezprecedentních pravomocí" vlády.


V rámci "první tranše" reakce britské vlády bylo jmenováno pět ruských bank: Rossiya Bank, IS Bank, General Bank, Promsviazbank a Black Sea Bank.


Vedle těchto finančních institucí byla zmrazena aktiva tří "velmi majetných osob", Gennadije Timčenka, Igora Rotenberga a Borise Rotenberga, ve Spojeném království.


Tyto tři osoby, na které se opatření zaměřila, byly již dříve spojovány s Putinem, přičemž americké ministerstvo financí již dříve označilo Borise Rotenberga a jeho bratra Arkadije za "členy vnitřního kruhu ruského vedení". Sourozenci Rotenbergovi údajně trénovali po boku Putina v jeho tělocvičně judo.


Igor Rotenberg, který byl v sankcích jmenován, je nejstarším synem a dědicem Arkadije a působí jako většinový akcionář ve společnosti Gazprom drilling.


FT: **EU dnes odpoledne předlož&iacute; prvn&iacute; bal&iacute;ček sankc&iacute; vůči Rusku:** Opatřen&iacute; se zaměř&iacute; na ty, kdo se na nez&aacute;konn&eacute;m rozhodnut&iacute; uznat DLR a LLR pod&iacute;leli, a na banky, kter&eacute; financuj&iacute; rusk&eacute; vojensk&eacute; a jin&eacute; operace na těchto &uacute;zem&iacute;ch. Zaměř&iacute; se rovněž na možnost rusk&eacute;ho st&aacute;tu a vl&aacute;dy z&iacute;skat př&iacute;stup na kapit&aacute;lov&eacute; a finančn&iacute; trhy a služby EU. Kromě toho EU pl&aacute;nuje omezit dovoz a v&yacute;voz z obou separatistick&yacute;ch regionů, což odr&aacute;ž&iacute; opatřen&iacute;, kter&aacute; zavedla po rusk&eacute; anexi Krymu v roce 2014. Podle osob obezn&aacute;men&yacute;ch s jedn&aacute;n&iacute;m by se opatřen&iacute; EU v př&iacute;padě schv&aacute;len&iacute; t&yacute;kala až 351 poslanců rusk&eacute; dumy a tak&eacute; osob a podniků spojen&yacute;ch s rusk&yacute;mi akcemi v separatistick&yacute;ch regionech. Pokud n&aacute;vrhy z&iacute;skaj&iacute; jednomyslnou podporu 27 člensk&yacute;ch st&aacute;tů EU, mohly by se podle těchto lid&iacute; st&aacute;t terčem &uacute;toku tak&eacute; nejm&eacute;ně dvě banky, kter&eacute; působ&iacute; ve dvou regionech na v&yacute;chodě Ukrajiny. &quot;EU připravila a je připravena přijmout dodatečn&aacute; opatřen&iacute; v pozděj&scaron;&iacute; f&aacute;zi, bude-li to třeba s ohledem na dal&scaron;&iacute; v&yacute;voj,&quot; uvedli oba prezidenti ve sv&eacute;m prohl&aacute;&scaron;en&iacute;. **Britsk&yacute; premi&eacute;r Boris Johnson v &uacute;ter&yacute; ozn&aacute;mil, že Velk&aacute; Brit&aacute;nie v n&aacute;vaznosti na rozhodnut&iacute; prezidenta Vladimira Putina uznat separatistick&eacute; republiky na Donbase zav&aacute;d&iacute; řadu sankc&iacute; v r&aacute;mci &quot;nov&yacute;ch a bezprecedentn&iacute;ch pravomoc&iacute;&quot; vl&aacute;dy.** V r&aacute;mci &quot;prvn&iacute; tran&scaron;e&quot; reakce britsk&eacute; vl&aacute;dy bylo jmenov&aacute;no pět rusk&yacute;ch bank: Rossiya Bank, IS Bank, General Bank, Promsviazbank a Black Sea Bank. Vedle těchto finančn&iacute;ch instituc&iacute; byla zmrazena aktiva tř&iacute; &quot;velmi majetn&yacute;ch osob&quot;, Gennadije Timčenka, Igora Rotenberga a Borise Rotenberga, ve Spojen&eacute;m kr&aacute;lovstv&iacute;. Tyto tři osoby, na kter&eacute; se opatřen&iacute; zaměřila, byly již dř&iacute;ve spojov&aacute;ny s Putinem, přičemž americk&eacute; ministerstvo financ&iacute; již dř&iacute;ve označilo Borise Rotenberga a jeho bratra Arkadije za &quot;členy vnitřn&iacute;ho kruhu rusk&eacute;ho veden&iacute;&quot;. Sourozenci Rotenbergovi &uacute;dajně tr&eacute;novali po boku Putina v jeho tělocvičně judo. Igor Rotenberg, kter&yacute; byl v sankc&iacute;ch jmenov&aacute;n, je nejstar&scaron;&iacute;m synem a dědicem Arkadije a působ&iacute; jako vět&scaron;inov&yacute; akcion&aacute;ř ve společnosti Gazprom drilling.
Upravené 22. 2. 2022 o 14:10

@TauRus

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nařídila odsun zbývajících amerických diplomatů z Ukrajiny, ambasáda se přesouvá do Polska.
Informuje o tom agentura Bloomberg s odkazem na zdroje.

Chazin měl podle všeho dobré informace. Běží naplnění ženevského BigDeal-u a Biden bude realizovat nejprve "pastěpěnno" Kábul II (Ukrajina) a podle cestovní mapy tohoto BigDeal-u i Kábul III (minimálně východní Evropa). vše se bude postupně prodávat jak v NATO,tak i EÚ. A klidně to může být domluveno v dohodnutých etapách a dohodnutých časech. Jóžin je jen maňásek, jde o účelový tandem likvidace hegemonie PaX America obsahující podstatu PaX Brittanica. Tandemisté ? Opět účeloví - Putin a globalisté. Putinův bonus je jasný - suverénní Rusko.Globalisté bez něj nejsou chopni odstranit staroatlantisty . I tam je to jasné. Teď účeloví spojenci, v budoucnu - kdoví....

@TauRus [quote=&quot;pid:58935, uid:158&quot;]Administrativa americk&eacute;ho prezidenta Joea Bidena nař&iacute;dila odsun zb&yacute;vaj&iacute;c&iacute;ch americk&yacute;ch diplomatů z Ukrajiny, ambas&aacute;da se přesouv&aacute; do Polska. Informuje o tom agentura Bloomberg s odkazem na zdroje.[/quote] Chazin měl podle v&scaron;eho dobr&eacute; informace. Běž&iacute; naplněn&iacute; ženevsk&eacute;ho BigDeal-u a Biden bude realizovat nejprve &quot;pastěpěnno&quot; K&aacute;bul II (Ukrajina) a podle cestovn&iacute; mapy tohoto BigDeal-u i K&aacute;bul III (minim&aacute;lně v&yacute;chodn&iacute; Evropa). v&scaron;e se bude postupně prod&aacute;vat jak v NATO,tak i E&Uacute;. A klidně to může b&yacute;t domluveno v dohodnut&yacute;ch etap&aacute;ch a dohodnut&yacute;ch časech. J&oacute;žin je jen maň&aacute;sek, jde o &uacute;čelov&yacute; tandem likvidace hegemonie PaX America obsahuj&iacute;c&iacute; podstatu PaX Brittanica. Tandemist&eacute; ? Opět &uacute;čelov&iacute; - Putin a globalist&eacute;. Putinův bonus je jasn&yacute; - suver&eacute;nn&iacute; Rusko.Globalist&eacute; bez něj nejsou chopni odstranit staroatlantisty . I tam je to jasn&eacute;. Teď &uacute;čelov&iacute; spojenci, v budoucnu - kdov&iacute;....

ještě doplním. Celý Bigdeal je motivován NUTNOSTÍ rychle snížit finanční zátěž USA a po znovunástupu Trumpa realizovat regionální USA. Docela šikovný postup, jen nevím, kam se poděje malobritánie .


je&scaron;tě dopln&iacute;m. Cel&yacute; Bigdeal je motivov&aacute;n NUTNOST&Iacute; rychle sn&iacute;žit finančn&iacute; z&aacute;těž USA a po znovun&aacute;stupu Trumpa realizovat region&aacute;ln&iacute; USA. Docela &scaron;ikovn&yacute; postup, jen nev&iacute;m, kam se poděje malobrit&aacute;nie .

USA tvrdí, že RF má seznam lidí, které chce na Ukrajině zavraždit ...

Treba im rýchlo prideliť advokáta Lipšica.


[quote=&quot;pid:59017, uid:518&quot;]USA tvrd&iacute;, že RF m&aacute; seznam lid&iacute;, kter&eacute; chce na Ukrajině zavraždit ...[/quote] Treba im r&yacute;chlo prideliť advok&aacute;ta Lip&scaron;ica.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

malobritánie


Pohltí ju India 😉


[quote=&quot;pid:59034, uid:57&quot;]malobrit&aacute;nie[/quote] Pohlt&iacute; ju India

Moderátor

Podle osob obeznámených s jednáním by se opatření EU v případě schválení týkala až 351 poslanců ruské dumy a také osob a podniků spojených s ruskými akcemi v separatistických regionech.

žeby pomáhali vyčistit DUMU od liberalistov smile


[quote=&quot;pid:59031, uid:307&quot;]Podle osob obezn&aacute;men&yacute;ch s jedn&aacute;n&iacute;m by se opatřen&iacute; EU v př&iacute;padě schv&aacute;len&iacute; t&yacute;kala až 351 poslanců rusk&eacute; dumy a tak&eacute; osob a podniků spojen&yacute;ch s rusk&yacute;mi akcemi v separatistick&yacute;ch regionech.[/quote] žeby pom&aacute;hali vyčistit DUMU od liberalistov :)

Díky za odlehčení - i když... téma "vtipy" je tu taky... smile
Přidám se k tématu "bezpečnostních expertů" a mám tu jednoho z USA, který má na starosti přímo jádro. Při takovémto personálu se fakt už není ze strany "západu" čemu divit...
https://cnn.iprima.cz/po-bilem-dome-chodi-na-podpatcich-biden-najal-kontroverzniho-poradce-80714


D&iacute;ky za odlehčen&iacute; - i když... t&eacute;ma &quot;vtipy&quot; je tu taky... :) Přid&aacute;m se k t&eacute;matu &quot;bezpečnostn&iacute;ch expertů&quot; a m&aacute;m tu jednoho z USA, kter&yacute; m&aacute; na starosti př&iacute;mo j&aacute;dro. Při takov&eacute;mto person&aacute;lu se fakt už nen&iacute; ze strany &quot;z&aacute;padu&quot; čemu divit... https://cnn.iprima.cz/po-bilem-dome-chodi-na-podpatcich-biden-najal-kontroverzniho-poradce-80714

Přidám se k tématu "bezpečnostních expertů" a mám tu jednoho z USA

6214fcf4626c8


VE KOMUNITĚ ŠTĚŇAT fungují psovodi stejným způsobem jako majitelé psů, bedlivě dohlížejí na své svěřence a v případě potřeby štěňata ovládnou. Jsou to psovodi, kteří trénují štěňata a učí je disciplíně, rozdávají odměny nebo tresty na základě dobrého nebo špatného chování.
https://www.theamericanconservative.com/dreher/sam-brinton-kinky-joe-biden-puttin-on-the-dog/


[quote=&quot;pid:59044, uid:203&quot;]Přid&aacute;m se k t&eacute;matu &quot;bezpečnostn&iacute;ch expertů&quot; a m&aacute;m tu jednoho z USA[/quote] ![6214fcf4626c8](serve/attachment&amp;path=6214fcf4626c8) VE KOMUNITĚ &Scaron;TĚŇAT funguj&iacute; psovodi stejn&yacute;m způsobem jako majitel&eacute; psů, bedlivě dohl&iacute;žej&iacute; na sv&eacute; svěřence a v př&iacute;padě potřeby &scaron;těňata ovl&aacute;dnou. Jsou to psovodi, kteř&iacute; tr&eacute;nuj&iacute; &scaron;těňata a uč&iacute; je discipl&iacute;ně, rozd&aacute;vaj&iacute; odměny nebo tresty na z&aacute;kladě dobr&eacute;ho nebo &scaron;patn&eacute;ho chov&aacute;n&iacute;. https://www.theamericanconservative.com/dreher/sam-brinton-kinky-joe-biden-puttin-on-the-dog/
Upravené 22. 2. 2022 o 16:10

Nezávislé: Scholz oznamuje pozastavenie certifikácie Nord Stream 2
Nemecký kancelár Olaf Scholz uviedol, že nemecká vláda vykoná "prehodnotenie" certifikácie plynovodu Nord Stream 2, píše The Independent. Ako poznamenala kancelárka, je to kvôli rozhodnutiu Moskvy uznať nezávislosť DNR a LNR, ktoré v pondelok oznámil prezident Vladimir Putin.


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-02-22/Independent-SHolc-obyavil-o-priostanovke


Nez&aacute;visl&eacute;: **Scholz oznamuje pozastavenie certifik&aacute;cie Nord Stream 2** Nemeck&yacute; kancel&aacute;r Olaf Scholz uviedol, že nemeck&aacute; vl&aacute;da vykon&aacute; &quot;prehodnotenie&quot; certifik&aacute;cie plynovodu Nord Stream 2, p&iacute;&scaron;e The Independent. Ako poznamenala kancel&aacute;rka, je to kv&ocirc;li rozhodnutiu Moskvy uznať nez&aacute;vislosť DNR a LNR, ktor&eacute; v pondelok ozn&aacute;mil prezident Vladimir Putin. P&ocirc;vodn&aacute; spr&aacute;va z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-02-22/Independent-SHolc-obyavil-o-priostanovke

Nezávislé: Scholz oznamuje pozastavenie certifikácie Nord Stream 2

USA zahlcují Evropu zkapalněným plynem. OPEC nesplnil produkční cíle.
https://www.kurzy.cz/zpravy/635617-usa-zahlcuji-evropu-zkapalnenym-plynem-opec-nesplnil-produkcni-cile/#utm_source=box_dole&utm_campaign=rzpravy


[quote=&quot;pid:59050, uid:12&quot;]Nez&aacute;visl&eacute;: Scholz oznamuje pozastavenie certifik&aacute;cie Nord Stream 2[/quote] USA zahlcuj&iacute; Evropu zkapalněn&yacute;m plynem. OPEC nesplnil produkčn&iacute; c&iacute;le. https://www.kurzy.cz/zpravy/635617-usa-zahlcuji-evropu-zkapalnenym-plynem-opec-nesplnil-produkcni-cile/#utm_source=box_dole&amp;utm_campaign=rzpravy

Martina: Tak jsme se ve středu nedočkali. Očekával jste, že Rusko vtrhne na Ukrajinu?


Jaromír Novotný: Neočekával. Domníval jsem se, že se Rusko drží starých čínských zásad vedení války, které říká, že největší vítězství nejsou vítězné bitvy, ale výhra bez jediného výstřelu, což se právě povedlo na Ukrajině. Protože svět byl doslova masírován informacemi o tom, kdy vypukne válka, tenhle týden, za deset dní, příští týden – a pak se stanovil termín na středu 16. února, ve tři hodiny ráno – a kupodivu nic. Takže já se domnívám, a není to můj výmysl, už jsem to někde zaregistroval, že Rusko vyhrálo první světovou globální informační válku.


Amerika chce v souvislosti s Ukrajinou dosáhnout toho, aby byly na Rusko uvaleny sankce, a byl zastaven Nord Stream 2, takže by Evropa musela plyn kupovat od USA, čímž by ztratila konkurenceschopnost
Martina: A teď je jenom otázka, jestli toto všechno Amerika a západní spojenci udělali proto, že tomu věřili, a proto stěhovali vyslanectví do Lvova, nebo to udělali tak důsledně, abychom tomu věřili my. K čemu se přikláníte?


Jaromír Novotný: Přikláním se k tomu, že Spojené státy jsou v podstatě hospodářský konkurent Evropské unie a že nešlo o Ukrajinu, ale že jde o plyn. Že chtěly vyprovokovat Rusko k zásahu, a v ten moment, by dokonce i Německo muselo zablokovat Nord Stream 2, a tím by se otevřela cesta pro americký stlačený plyn do Evropské unie. I když Američané se chovají samozřejmě tržně. Američané v rámci této krize moc plynu do Evropy nedodávali, protože většinu dodávali do Číny, která je nyní jejich úhlavní nepřítel, protože Čína platí víc než Evropa.


https://www.radiouniversum.cz/novotny-jaromir-d-rusko-melo-napadnout-ukrajinu-16-unora-a-nic-vyhralo-tak-1-svetovou-globalni-informacni-valku/


Martina: Tak jsme se ve středu nedočkali. Oček&aacute;val jste, že Rusko vtrhne na Ukrajinu? Jarom&iacute;r Novotn&yacute;: Neoček&aacute;val. Domn&iacute;val jsem se, že se Rusko drž&iacute; star&yacute;ch č&iacute;nsk&yacute;ch z&aacute;sad veden&iacute; v&aacute;lky, kter&eacute; ř&iacute;k&aacute;, že největ&scaron;&iacute; v&iacute;tězstv&iacute; nejsou v&iacute;tězn&eacute; bitvy, ale v&yacute;hra bez jedin&eacute;ho v&yacute;střelu, což se pr&aacute;vě povedlo na Ukrajině. Protože svět byl doslova mas&iacute;rov&aacute;n informacemi o tom, kdy vypukne v&aacute;lka, tenhle t&yacute;den, za deset dn&iacute;, př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den &ndash; a pak se stanovil term&iacute;n na středu 16. &uacute;nora, ve tři hodiny r&aacute;no &ndash; a kupodivu nic. Takže j&aacute; se domn&iacute;v&aacute;m, a nen&iacute; to můj v&yacute;mysl, už jsem to někde zaregistroval, že Rusko vyhr&aacute;lo prvn&iacute; světovou glob&aacute;ln&iacute; informačn&iacute; v&aacute;lku. Amerika chce v souvislosti s Ukrajinou dos&aacute;hnout toho, aby byly na Rusko uvaleny sankce, a byl zastaven Nord Stream 2, takže by Evropa musela plyn kupovat od USA, č&iacute;mž by ztratila konkurenceschopnost Martina: A teď je jenom ot&aacute;zka, jestli toto v&scaron;echno Amerika a z&aacute;padn&iacute; spojenci udělali proto, že tomu věřili, a proto stěhovali vyslanectv&iacute; do Lvova, nebo to udělali tak důsledně, abychom tomu věřili my. K čemu se přikl&aacute;n&iacute;te? Jarom&iacute;r Novotn&yacute;: Přikl&aacute;n&iacute;m se k tomu, že Spojen&eacute; st&aacute;ty jsou v podstatě hospod&aacute;řsk&yacute; konkurent Evropsk&eacute; unie a že ne&scaron;lo o Ukrajinu, ale že jde o plyn. Že chtěly vyprovokovat Rusko k z&aacute;sahu, a v ten moment, by dokonce i Německo muselo zablokovat Nord Stream 2, a t&iacute;m by se otevřela cesta pro americk&yacute; stlačen&yacute; plyn do Evropsk&eacute; unie. I když Američan&eacute; se chovaj&iacute; samozřejmě tržně. Američan&eacute; v r&aacute;mci t&eacute;to krize moc plynu do Evropy nedod&aacute;vali, protože vět&scaron;inu dod&aacute;vali do Č&iacute;ny, kter&aacute; je nyn&iacute; jejich &uacute;hlavn&iacute; nepř&iacute;tel, protože Č&iacute;na plat&iacute; v&iacute;c než Evropa. https://www.radiouniversum.cz/novotny-jaromir-d-rusko-melo-napadnout-ukrajinu-16-unora-a-nic-vyhralo-tak-1-svetovou-globalni-informacni-valku/

nevim, jestli to sem patri, ale dnes mi v aplikaci nemecke tv ARD vyskocil projev putina, kdy vystoupil 25. zari 2001 v nemeckem bundestagu.
nemcinarum doporucuji.
mj. rekl:
"nikdo nepopira velky vyznam vztahu evropy s USA. jsem ovsem toho nazoru, ze evropa si svoji povest mocneho a sobestacneho centra svetove politiky muze dlouhodobe upevnit jen tehdy, pokud sve vlastni moznosti spoji s ruskymi lidskymi, uzemnimi a prirodnimi zdroji, jakozto totake s hospodarskym, kulturnim a spojeneckym potencialem ruska..."


"co se tyce evropske integrace, nejen, ze tyto procesy podporujeme, nybrz sledujeme je s nadeji. delame to jako jeden narod, ktery se poucil ze studene valky a ze znicujici okupacni ideologie. ale zde - jak se domnivam - bylo by dulezite dodat: ani evropa timto stepenim nic neziskala. jsem toho nazoru, ze v dnesnim, rychle se menicim svete, ve skutecne dramatickych zvratech, co se tyce demografie a neobvykle velkeho hospodarskeho rustu v jednotlivych svetovych regionech, ma take evropa bezprostredni zajmy na dalsim vyvoji vztahu s ruskem".


... joschka fischer putinovi netleskal...


https://www.youtube.com/watch?v=hSPZlCo2B0E


nevim, jestli to sem patri, ale dnes mi v aplikaci nemecke tv ARD vyskocil projev putina, kdy vystoupil 25. zari 2001 v nemeckem bundestagu. nemcinarum doporucuji. mj. rekl: &quot;nikdo nepopira velky vyznam vztahu evropy s USA. jsem ovsem toho nazoru, ze evropa si svoji povest mocneho a sobestacneho centra svetove politiky muze dlouhodobe upevnit jen tehdy, pokud sve vlastni moznosti spoji s ruskymi lidskymi, uzemnimi a prirodnimi zdroji, jakozto totake s hospodarskym, kulturnim a spojeneckym potencialem ruska...&quot; &quot;co se tyce evropske integrace, nejen, ze tyto procesy podporujeme, nybrz sledujeme je s nadeji. delame to jako jeden narod, ktery se poucil ze studene valky a ze znicujici okupacni ideologie. ale zde - jak se domnivam - bylo by dulezite dodat: ani evropa timto stepenim nic neziskala. jsem toho nazoru, ze v dnesnim, rychle se menicim svete, ve skutecne dramatickych zvratech, co se tyce demografie a neobvykle velkeho hospodarskeho rustu v jednotlivych svetovych regionech, ma take evropa bezprostredni zajmy na dalsim vyvoji vztahu s ruskem&quot;. ... joschka fischer putinovi netleskal... https://www.youtube.com/watch?v=hSPZlCo2B0E
Upravené 22. 2. 2022 o 17:03

Rada federácie dostala od prezidenta výzvu k použitiu ozbrojených síl v zahraničí


Vec sa bude posudzovať otvorene.
Prezident Ruskej federácie zaslal Rade federácie výzvu k použitiu ozbrojených síl mimo územia Ruska, otázka sa bude otvorene posudzovať. Oznámila to predsedníčka Rady federácie Valentina Matvienko.


"Rada federácie obdržala výzvu ruského prezidenta Vladimira Vladimiroviča Putina o použití ozbrojených síl Ruskej federácie mimo územia Ruskej federácie. V súlade s časťou 3 článku 51 nariadení Rady federácie som zaradenie otázky prerokovania tohto odvolania do programu zasadnutia Rady federácie,“ uviedla.


Rozhodlo sa, že sa o tejto otázke bude hovoriť otvorene.


https://tass.ru/politika/13810013


Rada federácie udelila povolenie na použitie ozbrojených síl RF v zahraničí


Dokument nadobúda platnosť okamihom jeho prijatia.
Rada federácie dala súhlas prezidentovi Ruska na použitie ozbrojených síl Ruskej federácie mimo územia krajiny v súvislosti so situáciou na Donbase. Zodpovedajúce uznesenie bolo v utorok jednomyseľne prijaté na mimoriadnej schôdzi hornej komory parlamentu. Za toto rozhodnutie hlasovalo 153 senátorov.


"Rada federácie rozhoduje o udelení súhlasu prezidenta Ruskej federácie na použitie ozbrojených síl Ruskej federácie mimo územia Ruskej federácie na základe všeobecne uznávaných zásad a noriem medzinárodného práva. Celkový počet útvarov ozbrojených síl Ruskej federácie, ich oblasti pôsobenia, ich úlohy, dobu pobytu mimo územia Ruskej federácie určuje prezident Ruskej federácie v súlade s Ústavou Ruskej federácie,“. hovorí vyhláška.


Dokument nadobúda platnosť okamihom jeho prijatia.
https://tass.ru/politika/13810743


Putin o použití ruských ozbrojených síl v zahraničí


https://russian.rt.com/russia/article/966438-putin-zhurnalisty-voprosy


**Rada feder&aacute;cie dostala od prezidenta v&yacute;zvu k použitiu ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l v zahranič&iacute;** Vec sa bude posudzovať otvorene. Prezident Ruskej feder&aacute;cie zaslal Rade feder&aacute;cie v&yacute;zvu k použitiu ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l mimo &uacute;zemia Ruska, ot&aacute;zka sa bude otvorene posudzovať. Ozn&aacute;mila to predsedn&iacute;čka Rady feder&aacute;cie Valentina Matvienko. &quot;Rada feder&aacute;cie obdržala v&yacute;zvu rusk&eacute;ho prezidenta Vladimira Vladimiroviča Putina o použit&iacute; ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ruskej feder&aacute;cie mimo &uacute;zemia Ruskej feder&aacute;cie. V s&uacute;lade s časťou 3 čl&aacute;nku 51 nariaden&iacute; Rady feder&aacute;cie som zaradenie ot&aacute;zky prerokovania tohto odvolania do programu zasadnutia Rady feder&aacute;cie,&ldquo; uviedla. Rozhodlo sa, že sa o tejto ot&aacute;zke bude hovoriť otvorene. https://tass.ru/politika/13810013 **Rada feder&aacute;cie udelila povolenie na použitie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l RF v zahranič&iacute;** Dokument nadob&uacute;da platnosť okamihom jeho prijatia. Rada feder&aacute;cie dala s&uacute;hlas prezidentovi Ruska na použitie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ruskej feder&aacute;cie mimo &uacute;zemia krajiny v s&uacute;vislosti so situ&aacute;ciou na Donbase. Zodpovedaj&uacute;ce uznesenie bolo v utorok jednomyseľne prijat&eacute; na mimoriadnej sch&ocirc;dzi hornej komory parlamentu. Za toto rozhodnutie hlasovalo 153 sen&aacute;torov. &quot;Rada feder&aacute;cie rozhoduje o udelen&iacute; s&uacute;hlasu prezidenta Ruskej feder&aacute;cie na použitie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ruskej feder&aacute;cie mimo &uacute;zemia Ruskej feder&aacute;cie na z&aacute;klade v&scaron;eobecne uzn&aacute;van&yacute;ch z&aacute;sad a noriem medzin&aacute;rodn&eacute;ho pr&aacute;va. Celkov&yacute; počet &uacute;tvarov ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l Ruskej feder&aacute;cie, ich oblasti p&ocirc;sobenia, ich &uacute;lohy, dobu pobytu mimo &uacute;zemia Ruskej feder&aacute;cie určuje prezident Ruskej feder&aacute;cie v s&uacute;lade s &Uacute;stavou Ruskej feder&aacute;cie,&ldquo;. hovor&iacute; vyhl&aacute;&scaron;ka. Dokument nadob&uacute;da platnosť okamihom jeho prijatia. https://tass.ru/politika/13810743 **Putin o použit&iacute; rusk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l v zahranič&iacute;** ===================================================== https://russian.rt.com/russia/article/966438-putin-zhurnalisty-voprosy
Upravené 22. 2. 2022 o 17:51

V Číně je už středa 23., Si a jeho projev nikde. Nechává Putina na holičkách?


V Č&iacute;ně je už středa 23., Si a jeho projev nikde. Nech&aacute;v&aacute; Putina na holičk&aacute;ch?

joschka fischer
Bývalý ministr zahraničí Německa. Dobrá kariéra pro člověka se základním vzděláním. A to jsem si myslel, že hlouběji, než náš Lipavský již nejde klesnout. Mýlil jsem se.


[quote=&quot;pid:59057, uid:347&quot;]joschka fischer[/quote]B&yacute;val&yacute; ministr zahranič&iacute; Německa. Dobr&aacute; kari&eacute;ra pro člověka se z&aacute;kladn&iacute;m vzděl&aacute;n&iacute;m. A to jsem si myslel, že hlouběji, než n&aacute;&scaron; Lipavsk&yacute; již nejde klesnout. M&yacute;lil jsem se.

Při takovémto personálu se fakt už není ze strany "západu" čemu divit...

Na něj večer napíšu téma, pokud vyhrabu ty materiály ... myslím, že je tu možnost "amerického černobylu".


[quote=&quot;pid:59044, uid:203&quot;]Při takov&eacute;mto person&aacute;lu se fakt už nen&iacute; ze strany &quot;z&aacute;padu&quot; čemu divit...[/quote] Na něj večer nap&iacute;&scaron;u t&eacute;ma, pokud vyhrabu ty materi&aacute;ly ... mysl&iacute;m, že je tu možnost &quot;americk&eacute;ho černobylu&quot;.

Vladimir Putin odpovedal na otázky novinárov


============================================
Hlava štátu odpovedala na viaceré aktuálne otázky zástupcov médií týkajúce sa najmä uznania Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky.
Pavel Zarubin: Pavel Zarubin, televízny kanál Rossiya.


Vaše včerajšie rozhodnutia a vyhlásenia, samozrejme, vyvolali veľmi búrlivú medzinárodnú reakciu, celú vlnu.


A samozrejme, existuje veľa myšlienok na tému, že Putin chce údajne obnoviť Rusko v rámci hraníc Ruskej ríše. Už ste povedali, že to tak nie je, ale toto je uznanie DĽR a LPR, v akých hraniciach? Koniec koncov, Doneck a Luhansk región sú veľké regióny a žijú tam aj Rusi.


A samozrejme, očividná otázka tiež znie: čo teraz s minskými dohodami, na ktorých implementácii Rusko trvá už presne sedem rokov?


A samozrejme, nedá mi neopýtať sa na novinky hneď z poslednej chvíle. Rada federácie práve schválila vašu výzvu na použitie ruských ozbrojených síl v zahraničí. Čo nám o tom môžete povedať? Aká veľká môže byť táto operácia?


Mnohokrat dakujem.


Vladimir Putin: Použitie ozbrojených síl v zahraničí. Druhým sú hranice LPR, DĽR. A Ruské impérium, však?


Pavel Zarubin: A Minské dohody – čo bude teraz s Minskými dohodami.


Vladimir Putin: Začnime Minskými dohodami, Minským balíkom opatrení na urovnanie situácie na juhovýchode Ukrajiny, tak znejú.


Robíme to nielen sedem, ale takmer osem rokov. Keď hovorím „my“, myslím tým Rusko a váš poslušný sluha bol autorom dokumentov. A preto by som to chcel ešte raz zdôrazniť, zaujímali sme sa o implementáciu tohto balíka opatrení. Pretože je výsledkom kompromisu.


Pod nimi boli pod týmito dokumentmi podpisy vodcov dvoch dovtedy neuznaných republík. Mimochodom, jeden z nich bol zabitý v dôsledku teroristického činu, zomrel v rukách ukrajinských špeciálnych služieb, zamestnanec ukrajinských špeciálnych služieb. Tu niet pochýb – toto je jasná vec, toto je len priama politická vražda.


Ale to nie je dôležité, ale dôležité je, že pod tými, pod týmito dokumentmi, boli podpisy vodcov týchto republík, a potom sme dosiahli tento kompromis. Mimochodom, nebolo to ľahké, pretože vodcovia týchto formácií sa pôvodne nechceli zúčastniť na dohodách z Minska a nechceli ich podpisovať. Napriek tomu sa našiel kompromis, a to bol skutočný pohyb smerom k urovnaniu mierovými prostriedkami.


Celé tie roky, ako sa včera tu v tejto sále počas zasadnutia Bezpečnostnej rady hovorilo, všetko zmarilo úsilie súčasných kyjevských úradov. Minské dohody boli preto zabité dávno pred včerajším uznaním ľudových republík Donbass – a nie my, nie predstavitelia týchto republík, ale súčasné kyjevské úrady.


Pokračovanie nabudúce.


http://kremlin.ru/events/president/news/67838


Vladimir Putin odpovedal na ot&aacute;zky novin&aacute;rov ============================================ ============================================ Hlava &scaron;t&aacute;tu odpovedala na viacer&eacute; aktu&aacute;lne ot&aacute;zky z&aacute;stupcov m&eacute;di&iacute; t&yacute;kaj&uacute;ce sa najm&auml; uznania Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky. Pavel Zarubin: Pavel Zarubin, telev&iacute;zny kan&aacute;l Rossiya. Va&scaron;e včeraj&scaron;ie rozhodnutia a vyhl&aacute;senia, samozrejme, vyvolali veľmi b&uacute;rliv&uacute; medzin&aacute;rodn&uacute; reakciu, cel&uacute; vlnu. A samozrejme, existuje veľa my&scaron;lienok na t&eacute;mu, že Putin chce &uacute;dajne obnoviť Rusko v r&aacute;mci hran&iacute;c Ruskej r&iacute;&scaron;e. Už ste povedali, že to tak nie je, ale toto je uznanie DĽR a LPR, v ak&yacute;ch hraniciach? Koniec koncov, Doneck a Luhansk regi&oacute;n s&uacute; veľk&eacute; regi&oacute;ny a žij&uacute; tam aj Rusi. A samozrejme, očividn&aacute; ot&aacute;zka tiež znie: čo teraz s minsk&yacute;mi dohodami, na ktor&yacute;ch implement&aacute;cii Rusko trv&aacute; už presne sedem rokov? A samozrejme, ned&aacute; mi neop&yacute;tať sa na novinky hneď z poslednej chv&iacute;le. Rada feder&aacute;cie pr&aacute;ve schv&aacute;lila va&scaron;u v&yacute;zvu na použitie rusk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l v zahranič&iacute;. Čo n&aacute;m o tom m&ocirc;žete povedať? Ak&aacute; veľk&aacute; m&ocirc;že byť t&aacute;to oper&aacute;cia? Mnohokrat dakujem. Vladimir Putin: Použitie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l v zahranič&iacute;. Druh&yacute;m s&uacute; hranice LPR, DĽR. A Rusk&eacute; imp&eacute;rium, v&scaron;ak? Pavel Zarubin: A Minsk&eacute; dohody &ndash; čo bude teraz s Minsk&yacute;mi dohodami. Vladimir Putin: Začnime Minsk&yacute;mi dohodami, Minsk&yacute;m bal&iacute;kom opatren&iacute; na urovnanie situ&aacute;cie na juhov&yacute;chode Ukrajiny, tak znej&uacute;. Rob&iacute;me to nielen sedem, ale takmer osem rokov. Keď hovor&iacute;m &bdquo;my&ldquo;, mysl&iacute;m t&yacute;m Rusko a v&aacute;&scaron; poslu&scaron;n&yacute; sluha bol autorom dokumentov. A preto by som to chcel e&scaron;te raz zd&ocirc;razniť, zauj&iacute;mali sme sa o implement&aacute;ciu tohto bal&iacute;ka opatren&iacute;. Pretože je v&yacute;sledkom kompromisu. Pod nimi boli pod t&yacute;mito dokumentmi podpisy vodcov dvoch dovtedy neuznan&yacute;ch republ&iacute;k. Mimochodom, jeden z nich bol zabit&yacute; v d&ocirc;sledku teroristick&eacute;ho činu, zomrel v ruk&aacute;ch ukrajinsk&yacute;ch &scaron;peci&aacute;lnych služieb, zamestnanec ukrajinsk&yacute;ch &scaron;peci&aacute;lnych služieb. Tu niet poch&yacute;b &ndash; toto je jasn&aacute; vec, toto je len priama politick&aacute; vražda. Ale to nie je d&ocirc;ležit&eacute;, ale d&ocirc;ležit&eacute; je, že pod t&yacute;mi, pod t&yacute;mito dokumentmi, boli podpisy vodcov t&yacute;chto republ&iacute;k, a potom sme dosiahli tento kompromis. Mimochodom, nebolo to ľahk&eacute;, pretože vodcovia t&yacute;chto form&aacute;ci&iacute; sa p&ocirc;vodne nechceli z&uacute;častniť na dohod&aacute;ch z Minska a nechceli ich podpisovať. Napriek tomu sa na&scaron;iel kompromis, a to bol skutočn&yacute; pohyb smerom k urovnaniu mierov&yacute;mi prostriedkami. Cel&eacute; tie roky, ako sa včera tu v tejto s&aacute;le počas zasadnutia Bezpečnostnej rady hovorilo, v&scaron;etko zmarilo &uacute;silie s&uacute;časn&yacute;ch kyjevsk&yacute;ch &uacute;radov. Minsk&eacute; dohody boli preto zabit&eacute; d&aacute;vno pred včeraj&scaron;&iacute;m uznan&iacute;m ľudov&yacute;ch republ&iacute;k Donbass &ndash; a nie my, nie predstavitelia t&yacute;chto republ&iacute;k, ale s&uacute;časn&eacute; kyjevsk&eacute; &uacute;rady. Pokračovanie nabud&uacute;ce. http://kremlin.ru/events/president/news/67838
Upravené 22. 2. 2022 o 18:24

Jaromír Novotný

Docela dobrá, ale velmi povrchní analýza. Ke konci už jen jede nevím nevím ...
Dostal nás do NATO a pořád v tom nevidí problém.... není co dodat.


spoji s ruskymi lidskymi,

O tom už mluvil Otto von Bismarck tak před 150 lety.


V Číně je už středa 23., Si a jeho projev nikde. Nechává Putina na holičkách?

No, je to celé podezřelé. Podle jakých zdrojů měl vůbec mít projev ?


nejde klesnout

Klesat jde vždy a když ne, tak začneš kopat smile


Pokračovanie nabudúce.

Budu se těšit, rád bych si ho přečetl celý.


[quote=&quot;pid:59052, uid:347&quot;]Jarom&iacute;r Novotn&yacute;[/quote] Docela dobr&aacute;, ale velmi povrchn&iacute; anal&yacute;za. Ke konci už jen jede nev&iacute;m nev&iacute;m ... Dostal n&aacute;s do NATO a poř&aacute;d v tom nevid&iacute; probl&eacute;m.... nen&iacute; co dodat. [quote=&quot;pid:59057, uid:347&quot;]spoji s ruskymi lidskymi,[/quote] O tom už mluvil Otto von Bismarck tak před 150 lety. [quote=&quot;pid:59062, uid:372&quot;]V Č&iacute;ně je už středa 23., Si a jeho projev nikde. Nech&aacute;v&aacute; Putina na holičk&aacute;ch?[/quote] No, je to cel&eacute; podezřel&eacute;. Podle jak&yacute;ch zdrojů měl vůbec m&iacute;t projev ? [quote=&quot;pid:59066, uid:312&quot;]nejde klesnout[/quote] Klesat jde vždy a když ne, tak začne&scaron; kopat :D [quote=&quot;pid:59077, uid:12&quot;]Pokračovanie nabud&uacute;ce.[/quote] Budu se tě&scaron;it, r&aacute;d bych si ho přečetl cel&yacute;.
Upravené 22. 2. 2022 o 18:27

Putin tvrdí, že dohody z Minska už neexistujú


Ukrajinské úrady podľa prezidenta verejne vyhlásili, že tieto dohody nebudú realizovať.
Rusko sa celý čas zaujímalo o implementáciu minských dohôd, keďže tento dokument bol výsledkom kompromisu. Novinárom to v utorok oznámil ruský prezident Vladimir Putin. Prezident dodal, že minské dohody už neexistujú.


"V tomto zmysle áno, samozrejme, teraz Minské dohody neexistujú. Prečo ich implementovať, ak uznávame nezávislosť týchto subjektov?" - povedala hlava štátu.


A tak chcem ešte raz zdôrazniť, že sme mali záujem o implementáciu tohto balíka opatrení, pretože je to výsledok kompromisu," zdôraznil Putin. Pripomenul, že bol medzi autormi tohto dokumentu v mene ruskej federácie.


Ukrajinské úrady verejne vyhlásili, že nebudú dodržiavať Minské dohody, Ruská federácia už nemôže tolerovať genocídu obyvateľov Donbasu. „V skutočnosti včerajšia udalosť, uznanie týchto republík, je diktovaná práve tým, že vedenie Kyjeva, vedenie Ukrajiny, už začalo verejne vyhlasovať, že sa nechystá dodržiavať tieto [Minsk ] dohody. Nechystajú sa dodržiavať, čo iné môžete povedať "A prví ľudia to už verejne vyhlásili. Čo môžeme očakávať ďalej? Čakanie na pokračovanie tohto výsmechu ľudí, tejto genocídy takmer štyroch miliónov ľudí, ktorí žiť na týchto územiach? Na toto sa jednoducho nedá pozerať. <...> No, ako to môže ďalej vydržať?" - povedal ruský vodca.


Kyjev zmaril všetky snahy o implementáciu minských dohôd, ukrajinské vedenie ich „zabilo“ dávno pred uznaním DĽR a LĽR, povedal Putin.


"Všetky ostatné roky <...> úsilím súčasných kyjevských úradov sa všetko znížilo na nulu. Minské dohody boli zabité dávno pred včerajším uznaním ľudových republík Donbass. A nie my, nie predstaviteľov týchto republík, ale súčasných kyjevských úradov,“ povedal ruský líder.


Európa nemohla prinútiť Kyjev vykonať „Minsk-2“, takže nebolo iného východiska, okrem uznania DĽR a LĽR.


https://tass.ru/politika/13811259


**Putin tvrd&iacute;, že dohody z Minska už neexistuj&uacute;** Ukrajinsk&eacute; &uacute;rady podľa prezidenta verejne vyhl&aacute;sili, že tieto dohody nebud&uacute; realizovať. Rusko sa cel&yacute; čas zauj&iacute;malo o implement&aacute;ciu minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, keďže tento dokument bol v&yacute;sledkom kompromisu. Novin&aacute;rom to v utorok ozn&aacute;mil rusk&yacute; prezident Vladimir Putin. Prezident dodal, že minsk&eacute; dohody už neexistuj&uacute;. &quot;V tomto zmysle &aacute;no, samozrejme, teraz Minsk&eacute; dohody neexistuj&uacute;. Prečo ich implementovať, ak uzn&aacute;vame nez&aacute;vislosť t&yacute;chto subjektov?&quot; - povedala hlava &scaron;t&aacute;tu. A tak chcem e&scaron;te raz zd&ocirc;razniť, že sme mali z&aacute;ujem o implement&aacute;ciu tohto bal&iacute;ka opatren&iacute;, pretože je to v&yacute;sledok kompromisu,&quot; zd&ocirc;raznil Putin. Pripomenul, že bol medzi autormi tohto dokumentu v mene ruskej feder&aacute;cie. Ukrajinsk&eacute; &uacute;rady verejne vyhl&aacute;sili, že nebud&uacute; dodržiavať Minsk&eacute; dohody, Rusk&aacute; feder&aacute;cia už nem&ocirc;že tolerovať genoc&iacute;du obyvateľov Donbasu. &bdquo;V skutočnosti včeraj&scaron;ia udalosť, uznanie t&yacute;chto republ&iacute;k, je diktovan&aacute; pr&aacute;ve t&yacute;m, že vedenie Kyjeva, vedenie Ukrajiny, už začalo verejne vyhlasovať, že sa nechyst&aacute; dodržiavať tieto [Minsk ] dohody. Nechystaj&uacute; sa dodržiavať, čo in&eacute; m&ocirc;žete povedať &quot;A prv&iacute; ľudia to už verejne vyhl&aacute;sili. Čo m&ocirc;žeme očak&aacute;vať ďalej? Čakanie na pokračovanie tohto v&yacute;smechu ľud&iacute;, tejto genoc&iacute;dy takmer &scaron;tyroch mili&oacute;nov ľud&iacute;, ktor&iacute; žiť na t&yacute;chto &uacute;zemiach? Na toto sa jednoducho ned&aacute; pozerať. &lt;...&gt; No, ako to m&ocirc;že ďalej vydržať?&quot; - povedal rusk&yacute; vodca. Kyjev zmaril v&scaron;etky snahy o implement&aacute;ciu minsk&yacute;ch doh&ocirc;d, ukrajinsk&eacute; vedenie ich &bdquo;zabilo&ldquo; d&aacute;vno pred uznan&iacute;m DĽR a LĽR, povedal Putin. &quot;V&scaron;etky ostatn&eacute; roky &lt;...&gt; &uacute;sil&iacute;m s&uacute;časn&yacute;ch kyjevsk&yacute;ch &uacute;radov sa v&scaron;etko zn&iacute;žilo na nulu. Minsk&eacute; dohody boli zabit&eacute; d&aacute;vno pred včeraj&scaron;&iacute;m uznan&iacute;m ľudov&yacute;ch republ&iacute;k Donbass. A nie my, nie predstaviteľov t&yacute;chto republ&iacute;k, ale s&uacute;časn&yacute;ch kyjevsk&yacute;ch &uacute;radov,&ldquo; povedal rusk&yacute; l&iacute;der. Eur&oacute;pa nemohla prin&uacute;tiť Kyjev vykonať &bdquo;Minsk-2&ldquo;, takže nebolo in&eacute;ho v&yacute;chodiska, okrem uznania DĽR a LĽR. https://tass.ru/politika/13811259

Putin vyzval Západ, aby uznal Krym, a Kyjev, aby upustil od NATO


Situáciu okolo Ukrajiny je možné vyriešiť, ak bude krajina demilitarizovaná a odmietne vstúpiť do NATO. Uviedol to v utorok ruský prezident Vladimir Putin v odpovedi na otázky novinárov po stretnutí so svojím azerbajdžanským náprotivkom Ilhamom Alijevom.


Po predstavení programu osídľovania hlava štátu v skutočnosti zdôraznila, že Rusko poskytne vojenskú pomoc Doneckej a Luganskej ľudovej republike, ale vyslanie vojenského personálu do Donbasu momentálne nikto neoznámil.


Agentúra TASS zhromaždila kľúčové vyhlásenia prezidenta.


Osídlenie okolo Ukrajiny


Na vyriešenie situácie musia demokratické krajiny v prvom rade uznať rozhodnutie obyvateľov Krymského polostrova znovu sa spojiť s Ruskom: „Prvá vec, ktorú musí každý urobiť, je uznať vôľu ľudí, ktorí žijú v Sevastopole a na Kryme.“


Moskva tiež Ukrajine ponúka, aby dobrovoľne odmietla vstúpiť do Severoatlantickej aliancie: „Vychádzame z toho, čo mnohí ľudia hovoria, a to aj v západných metropolách, že najlepším riešením tejto otázky by bolo, keby naši kolegovia [na Západe] nestratili tvár, takže samotné súčasné kyjevské orgány by odmietli vstúpiť do NATO. V skutočnosti by implementovali myšlienku neutrality."


Rusko požaduje, aby Západ prestal „nafukovať súčasné kyjevské úrady modernými typmi zbraní“: „Najdôležitejším bodom je preto určitý stupeň demilitarizácie dnešnej Ukrajiny, keďže toto je jediný objektívne kontrolovateľný faktor, ktorý možno pozorovať a reagovať naň. do."


Moskva nemôže dovoliť vrátenie jadrového štatútu Kyjevu, ako hovoria ukrajinské úrady: "Dokonca aj objavenie sa taktických jadrových zbraní na Ukrajine pre nás znamená strategickú hrozbu."


Osud "Minska"


Minské dohody po uznaní DĽR a LĽR už reálne neexistujú, ale to nie je vina Ruska: "Minské dohody boli zabité dávno pred včerajším uznaním ľudových republík Donbass. A nie my, nie predstavitelia týmito republikami, ale súčasnými kyjevskými orgánmi.“


Na realizácii dohôd, ktorých jedným z autorov je aj samotný Putin, mala záujem samotná Moskva, „pretože ide o výsledok kompromisu“.


Hranice Donbasu


Rusko uznalo DĽR a LĽR v rámci hraníc predpísaných v ich ústavách, teda v rámci „Doneckej a Luhanskej oblasti v čase, keď boli súčasťou Ukrajiny“.
"Očakávame však, to chcem zdôrazniť, že všetky kontroverzné otázky budú vyriešené v rámci rokovaní medzi súčasnými kyjevskými orgánmi a vedením týchto republík."


Moskva poskytne Donecku a Luhansku „primeranú, vrátane vojenskej pomoci“ – takúto klauzulu obsahujú dohody, ktoré s nimi v pondelok uzavreli a už boli ratifikované.


Povolenie Rady federácie vydané v utorok večer na použitie ozbrojených síl v zahraničí zároveň neznamená, že ruská armáda smeruje na Donbas: „Nepovedal som, že tam vojaci pôjdu hneď po našom stretnutí. tu."


Ďalšie kroky Moskvy budú závisieť „od konkrétnej situácie, ktorá sa vyvíja na mieste“, pričom „vo všeobecnosti nie je možné predpovedať nejaký konkrétny náčrt možných krokov“.


https://tass.ru/politika/13812599


Putin vyzval Z&aacute;pad, aby uznal Krym, a Kyjev, aby upustil od NATO ============================================================= Situ&aacute;ciu okolo Ukrajiny je možn&eacute; vyrie&scaron;iť, ak bude krajina demilitarizovan&aacute; a odmietne vst&uacute;piť do NATO. Uviedol to v utorok rusk&yacute; prezident Vladimir Putin v odpovedi na ot&aacute;zky novin&aacute;rov po stretnut&iacute; so svoj&iacute;m azerbajdžansk&yacute;m n&aacute;protivkom Ilhamom Alijevom. Po predstaven&iacute; programu os&iacute;dľovania hlava &scaron;t&aacute;tu v skutočnosti zd&ocirc;raznila, že Rusko poskytne vojensk&uacute; pomoc Doneckej a Luganskej ľudovej republike, ale vyslanie vojensk&eacute;ho person&aacute;lu do Donbasu moment&aacute;lne nikto neozn&aacute;mil. Agent&uacute;ra TASS zhromaždila kľ&uacute;čov&eacute; vyhl&aacute;senia prezidenta. **Os&iacute;dlenie okolo Ukrajiny** Na vyrie&scaron;enie situ&aacute;cie musia demokratick&eacute; krajiny v prvom rade uznať rozhodnutie obyvateľov Krymsk&eacute;ho polostrova znovu sa spojiť s Ruskom: &bdquo;Prv&aacute; vec, ktor&uacute; mus&iacute; každ&yacute; urobiť, je uznať v&ocirc;ľu ľud&iacute;, ktor&iacute; žij&uacute; v Sevastopole a na Kryme.&ldquo; Moskva tiež Ukrajine pon&uacute;ka, aby dobrovoľne odmietla vst&uacute;piť do Severoatlantickej aliancie: &bdquo;Vych&aacute;dzame z toho, čo mnoh&iacute; ľudia hovoria, a to aj v z&aacute;padn&yacute;ch metropol&aacute;ch, že najlep&scaron;&iacute;m rie&scaron;en&iacute;m tejto ot&aacute;zky by bolo, keby na&scaron;i kolegovia [na Z&aacute;pade] nestratili tv&aacute;r, takže samotn&eacute; s&uacute;časn&eacute; kyjevsk&eacute; org&aacute;ny by odmietli vst&uacute;piť do NATO. V skutočnosti by implementovali my&scaron;lienku neutrality.&quot; Rusko požaduje, aby Z&aacute;pad prestal &bdquo;nafukovať s&uacute;časn&eacute; kyjevsk&eacute; &uacute;rady modern&yacute;mi typmi zbran&iacute;&ldquo;: &bdquo;Najd&ocirc;ležitej&scaron;&iacute;m bodom je preto určit&yacute; stupeň demilitariz&aacute;cie dne&scaron;nej Ukrajiny, keďže toto je jedin&yacute; objekt&iacute;vne kontrolovateľn&yacute; faktor, ktor&yacute; možno pozorovať a reagovať naň. do.&quot; Moskva nem&ocirc;že dovoliť vr&aacute;tenie jadrov&eacute;ho &scaron;tat&uacute;tu Kyjevu, ako hovoria ukrajinsk&eacute; &uacute;rady: &quot;Dokonca aj objavenie sa taktick&yacute;ch jadrov&yacute;ch zbran&iacute; na Ukrajine pre n&aacute;s znamen&aacute; strategick&uacute; hrozbu.&quot; **Osud &quot;Minska&quot;** Minsk&eacute; dohody po uznan&iacute; DĽR a LĽR už re&aacute;lne neexistuj&uacute;, ale to nie je vina Ruska: &quot;Minsk&eacute; dohody boli zabit&eacute; d&aacute;vno pred včeraj&scaron;&iacute;m uznan&iacute;m ľudov&yacute;ch republ&iacute;k Donbass. A nie my, nie predstavitelia t&yacute;mito republikami, ale s&uacute;časn&yacute;mi kyjevsk&yacute;mi org&aacute;nmi.&ldquo; Na realiz&aacute;cii doh&ocirc;d, ktor&yacute;ch jedn&yacute;m z autorov je aj samotn&yacute; Putin, mala z&aacute;ujem samotn&aacute; Moskva, &bdquo;pretože ide o v&yacute;sledok kompromisu&ldquo;. **Hranice Donbasu** Rusko uznalo DĽR a LĽR v r&aacute;mci hran&iacute;c predp&iacute;san&yacute;ch v ich &uacute;stav&aacute;ch, teda v r&aacute;mci &bdquo;Doneckej a Luhanskej oblasti v čase, keď boli s&uacute;časťou Ukrajiny&ldquo;. &quot;Očak&aacute;vame v&scaron;ak, to chcem zd&ocirc;razniť, že v&scaron;etky kontroverzn&eacute; ot&aacute;zky bud&uacute; vyrie&scaron;en&eacute; v r&aacute;mci rokovan&iacute; medzi s&uacute;časn&yacute;mi kyjevsk&yacute;mi org&aacute;nmi a veden&iacute;m t&yacute;chto republ&iacute;k.&quot; Moskva poskytne Donecku a Luhansku &bdquo;primeran&uacute;, vr&aacute;tane vojenskej pomoci&ldquo; &ndash; tak&uacute;to klauzulu obsahuj&uacute; dohody, ktor&eacute; s nimi v pondelok uzavreli a už boli ratifikovan&eacute;. Povolenie Rady feder&aacute;cie vydan&eacute; v utorok večer na použitie ozbrojen&yacute;ch s&iacute;l v zahranič&iacute; z&aacute;roveň neznamen&aacute;, že rusk&aacute; arm&aacute;da smeruje na Donbas: &bdquo;Nepovedal som, že tam vojaci p&ocirc;jdu hneď po na&scaron;om stretnut&iacute;. tu.&quot; Ďal&scaron;ie kroky Moskvy bud&uacute; z&aacute;visieť &bdquo;od konkr&eacute;tnej situ&aacute;cie, ktor&aacute; sa vyv&iacute;ja na mieste&ldquo;, pričom &bdquo;vo v&scaron;eobecnosti nie je možn&eacute; predpovedať nejak&yacute; konkr&eacute;tny n&aacute;črt možn&yacute;ch krokov&ldquo;. https://tass.ru/politika/13812599
Upravené 22. 2. 2022 o 19:34

Tak Čína už promluvila. Ministr zahraničí Wang řekl, že suverenita a teritoriální integrita Ukrajiny musí být zachována.


https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/cina-podporuje-suverenitu-ukrajiny-z-nynejsiho-vyvoje-ma-obavy-40387886


Tak Č&iacute;na už promluvila. Ministr zahranič&iacute; Wang řekl, že suverenita a teritori&aacute;ln&iacute; integrita Ukrajiny mus&iacute; b&yacute;t zachov&aacute;na. https://www.novinky.cz/zahranicni/svet/clanek/cina-podporuje-suverenitu-ukrajiny-z-nynejsiho-vyvoje-ma-obavy-40387886

Tak Čína už promluvila. Ministr zahraničí Wang řekl, že suverenita a teritoriální integrita Ukrajiny musí být zachována.


Pozor, řekl to mluvčí amerického ministerstva zahraničí.


[quote=&quot;pid:59101, uid:372&quot;]Tak Č&iacute;na už promluvila. Ministr zahranič&iacute; Wang řekl, že suverenita a teritori&aacute;ln&iacute; integrita Ukrajiny mus&iacute; b&yacute;t zachov&aacute;na.[/quote] Pozor, řekl to mluvč&iacute; americk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute;.

Pozor, řekl to mluvčí amerického ministerstva zahraničí.


Pravda....


ale i tak Čína mlčí. Ovšem, pokud by slova Blinkena popřela, mělo by to patřičnou váhu. Hezky nás napíná.


[quote=&quot;pid:59102, uid:307&quot;]Pozor, řekl to mluvč&iacute; americk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute;.[/quote] Pravda.... ale i tak Č&iacute;na mlč&iacute;. Ov&scaron;em, pokud by slova Blinkena popřela, mělo by to patřičnou v&aacute;hu. Hezky n&aacute;s nap&iacute;n&aacute;.

Biden v Putinovom prejave videl nedostatok túžby po dialógu

Biden hovorí, že Putinov prejav ukazuje nedostatok túžby po dialógu o bezpečnosti
Americký prezident Joe Biden videl v prejave svojho ruského kolegu Vladimira Putina nedostatok túžby po dialógu o bezpečnosti. Informuje o tom agentúra TASS.


„Nič v dlhých Putinových poznámkach nenaznačuje záujem o skutočný dialóg o európskej bezpečnosti v roku 2022,“ zdôraznil šéf Bieleho domu.


Americký líder dodal, že Washington zostáva pripravený na diplomatickú spoluprácu s Moskvou, ale dúfa v podobný postoj. Vyjadril nádej, že napriek prijatým opatreniam sa zachovajú možnosti pre diplomaciu.


https://lenta.ru/news/2022/02/22/namerenia/


Biden hovoril o ďalšej pomoci Ukrajine
Americký prezident Biden povedal, že Washingto
n bude Ukrajine naďalej poskytovať vojenskú pomoc
Americký prezident Joe Biden uviedol, že Washington bude naďalej podporovať Ukrajinu, najmä sa očakáva pokračovanie vojenskej pomoci. Informuje o tom agentúra RIA Novosti.


"Budeme pokračovať v poskytovaní vojenskej pomoci Ukrajine," povedal americký prezident.


Západ v posledných mesiacoch obviňuje Rusko z hromadenia svojich jednotiek na hraniciach Ukrajiny, ako aj z dôkladného plánovania vojenskej ofenzívy. Moskva opakovane poprela, že by mala takéto plány. Ruský prezident Vladimir Putin poznamenáva, že vyhlásenia NATO o blížiacej sa „invázii“ sú alarmujúce.


Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov 20. februára uviedol, že situácia na kontaktnej línii v Donbase je eskalovaná na maximum. „Akákoľvek iskra, akýkoľvek neplánovaný incident alebo akákoľvek malá plánovaná provokácia môže viesť k nenapraviteľným následkom,“ varoval. Peskov tiež zdôraznil, že na tomto pozadí hrozia dátumy ohlásené na Západe o údajnej „invázii“ Ruska na Ukrajinu so zlými následkami.
Situácia na Donbase sa vyhrotila vo februári. Samozvaná Donecká a Luhanská ľudová republika a Ukrajina sa navzájom obviňovali z porušovania prímeria a ostreľovania osád. V Kyjeve tvrdia, že ofenzívu v regióne nechystajú.


https://lenta.ru/news/2022/02/22/pomosh/


Biden povedal, že Spojené štáty neplánujú bojovať s Ruskom
Americký prezident Biden: USA posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Európe na ochranu Pobaltia


Spojené štáty posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Európe, aby ochránili Pobaltie, ale nemajú v úmysle bojovať s Ruskom, povedal americký prezident Joe Biden, píše TASS.


Hovoríme o vojenskej podpore Estónska, Lotyšska a Litvy. „Schválil som dodatočný presun armády a vybavenia, ktoré sa nachádza v Európe, aby sme posilnili našich spojencov,“ povedal politik. Okrem toho varoval, že Washington bude Ukrajine naďalej poskytovať obrannú pomoc.


Od jesene 2021 Kyjev a Západ obviňujú Rusko, že stiahlo armádu k hraniciam Ukrajiny a pripravuje vojenskú ofenzívu. Moskva existenciu takýchto plánov opakovane poprela. Ako objasnil ruský vodca Vladimir Putin, vyjadrenia NATO o blížiacej sa „invázii“ sú alarmujúce.
https://lenta.ru/news/2022/02/22/balti/


Biden povedal, že USA uvalili sankcie na ruský štátny dlh


Podľa prezidenta Spojených štátov sa sankcie voči Rusku sprísnia v závislosti od krokov Moskvy voči Ukrajine
Spojené štáty americké kvôli situácii okolo Ukrajiny uvalili sankcie na štátny dlh Ruskej federácie. Uviedol to americký prezident Joe Biden v utorok v Bielom dome s prejavom, ktorý bol venovaný situácii okolo Ukrajiny.


"Uvaľujeme plné blokovacie sankcie na dve veľké ruské finančné inštitúcie - VEB a ich vojenskú banku," povedal Biden bez toho, aby vysvetlil, o ktorú finančnú inštitúciu hovorí v druhom prípade. "Zavádzame aj komplexné sankcie na ruský štátny dlh. To znamená, že odrezávame ruskú vládu od západného financovania," povedal americký líder.


Tieto reštriktívne opatrenia podľa neho vstupujú do platnosti v utorok. Sankcie proti "ruským elitám a členom ich rodín" začnú v stredu a nasledujúce dni, uviedol Biden.


"Počas posledných mesiacov sme úzko spolupracovali s našimi spojencami v NATO v Európe a na celom svete a pripravovali sme odpoveď. Pred viac ako mesiacom som povedal [ruskému prezidentovi Vladimirovi] Putinovi [čo by sa stalo, keby] Rusko zasiahlo proti Ukrajine. Rusko zakročilo proti Ukrajine bezpochyby vyhlásením nezávislosti. Dnes teda vyhlasujem prvú tranžu sankcií proti Rusku v reakcii na jeho kroky. Tieto sankcie prijímame v koordinácii so spojencami a partnermi a sprísnime, ak Rusko eskaluje." povedal Biden.


Biden tiež tvrdí, že Rusko, ktoré uznalo suverenitu Doneckej a Luganskej ľudovej republiky (DNR a LNR), „odrezalo veľký kus od Ukrajiny“ a v takýchto akciách pokračuje aj dnes. „Zjednodušene povedané, Rusko práve oznámilo, že odrezáva veľký kus od Ukrajiny,“ povedal.


Ruská federácia podľa neho spustila inváziu na Ukrajinu. "Včera večer [ruský prezident Vladimir] Putin nariadil, aby boli v týchto regiónoch rozmiestnené ruské sily. Dnes tvrdil, že tieto regióny majú v skutočnosti širšie hranice ako oblasti, ktoré uznal," povedal americký vodca v utorok v Bielom dome. prejav, ktorý bol venovaný situácii okolo Ukrajiny. "Podľa môjho názoru vytvoril dôvod na zabratie ešte väčšieho územia silou," povedal Biden. "Toto je začiatok ruskej invázie na Ukrajinu," argumentoval.


Biden tvrdí, že Putinov prejav ukázal úplný nedostatok túžby zapojiť sa do dialógu. Spojené štáty sú naďalej pripravené na diplomatickú spoluprácu s Ruskom a dúfajú v rovnakú náladu aj v Moskve, uviedol americký prezident.


Uviedol tiež, že Spojené štáty budú pozorne sledovať situáciu na energetických trhoch v súvislosti so sankciami voči Ruskej federácii a sú pripravené konať. "Ako odpovedáme, moja administratíva využíva každú príležitosť v našom arzenáli na ochranu amerických podnikov a spotrebiteľov pred rastúcimi cenami," povedal. "Ako som povedal minulý týždeň, ochrana slobody bude mať cenu aj pre nás. Musíme byť úprimní." .“ „Keď to však urobíme, mám v úmysle podniknúť vážne kroky, aby sme zabezpečili, že škody spôsobené našimi sankciami postihnú ruskú ekonomiku, nie nás.“


„Pozorne monitorujeme [akékoľvek možné] prerušenie dodávok energie, implementujeme plán na koordináciu s hlavnými producentmi ropy a spotrebiteľmi ropy, aby sme spoločne investovali do zabezpečenia stability a globálnych dodávok energie,“ povedal Biden.


Spojené štáty podľa neho posilnia svoju vojenskú prítomnosť v Európe na ochranu Pobaltia, no s Ruskou federáciou bojovať nehodlajú. "Schválil som nasadenie dodatočných [vojenských] amerických síl a prostriedkov, ktoré už boli rozmiestnené v Európe, aby sme posilnili našich pobaltských spojencov - Estónsko, Lotyšsko a Litvu. Aby bolo jasné - z našej strany sú to výlučne obranné kroky, nemáme v úmysle bojovať proti Rusku. “ povedal Biden.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13813357


**Biden v Putinovom prejave videl nedostatok t&uacute;žby po dial&oacute;gu ** Biden hovor&iacute;, že Putinov prejav ukazuje nedostatok t&uacute;žby po dial&oacute;gu o bezpečnosti Americk&yacute; prezident Joe Biden videl v prejave svojho rusk&eacute;ho kolegu Vladimira Putina nedostatok t&uacute;žby po dial&oacute;gu o bezpečnosti. Informuje o tom agent&uacute;ra TASS. &bdquo;Nič v dlh&yacute;ch Putinov&yacute;ch pozn&aacute;mkach nenaznačuje z&aacute;ujem o skutočn&yacute; dial&oacute;g o eur&oacute;pskej bezpečnosti v roku 2022,&ldquo; zd&ocirc;raznil &scaron;&eacute;f Bieleho domu. Americk&yacute; l&iacute;der dodal, že Washington zost&aacute;va pripraven&yacute; na diplomatick&uacute; spolupr&aacute;cu s Moskvou, ale d&uacute;fa v podobn&yacute; postoj. Vyjadril n&aacute;dej, že napriek prijat&yacute;m opatreniam sa zachovaj&uacute; možnosti pre diplomaciu. https://lenta.ru/news/2022/02/22/namerenia/ **Biden hovoril o ďal&scaron;ej pomoci Ukrajine** Americk&yacute; prezident Biden povedal, že Washingto n bude Ukrajine naďalej poskytovať vojensk&uacute; pomoc Americk&yacute; prezident Joe Biden uviedol, že Washington bude naďalej podporovať Ukrajinu, najm&auml; sa očak&aacute;va pokračovanie vojenskej pomoci. Informuje o tom agent&uacute;ra RIA Novosti. &quot;Budeme pokračovať v poskytovan&iacute; vojenskej pomoci Ukrajine,&quot; povedal americk&yacute; prezident. Z&aacute;pad v posledn&yacute;ch mesiacoch obviňuje Rusko z hromadenia svojich jednotiek na hraniciach Ukrajiny, ako aj z d&ocirc;kladn&eacute;ho pl&aacute;novania vojenskej ofenz&iacute;vy. Moskva opakovane poprela, že by mala tak&eacute;to pl&aacute;ny. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin poznamen&aacute;va, že vyhl&aacute;senia NATO o bl&iacute;žiacej sa &bdquo;inv&aacute;zii&ldquo; s&uacute; alarmuj&uacute;ce. Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov 20. febru&aacute;ra uviedol, že situ&aacute;cia na kontaktnej l&iacute;nii v Donbase je eskalovan&aacute; na maximum. &bdquo;Ak&aacute;koľvek iskra, ak&yacute;koľvek nepl&aacute;novan&yacute; incident alebo ak&aacute;koľvek mal&aacute; pl&aacute;novan&aacute; provok&aacute;cia m&ocirc;že viesť k nenapraviteľn&yacute;m n&aacute;sledkom,&ldquo; varoval. Peskov tiež zd&ocirc;raznil, že na tomto pozad&iacute; hrozia d&aacute;tumy ohl&aacute;sen&eacute; na Z&aacute;pade o &uacute;dajnej &bdquo;inv&aacute;zii&ldquo; Ruska na Ukrajinu so zl&yacute;mi n&aacute;sledkami. Situ&aacute;cia na Donbase sa vyhrotila vo febru&aacute;ri. Samozvan&aacute; Doneck&aacute; a Luhansk&aacute; ľudov&aacute; republika a Ukrajina sa navz&aacute;jom obviňovali z poru&scaron;ovania pr&iacute;meria a ostreľovania os&aacute;d. V Kyjeve tvrdia, že ofenz&iacute;vu v regi&oacute;ne nechystaj&uacute;. https://lenta.ru/news/2022/02/22/pomosh/ **Biden povedal, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty nepl&aacute;nuj&uacute; bojovať s Ruskom** Americk&yacute; prezident Biden: USA posilnia svoju vojensk&uacute; pr&iacute;tomnosť v Eur&oacute;pe na ochranu Pobaltia Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty posilnia svoju vojensk&uacute; pr&iacute;tomnosť v Eur&oacute;pe, aby ochr&aacute;nili Pobaltie, ale nemaj&uacute; v &uacute;mysle bojovať s Ruskom, povedal americk&yacute; prezident Joe Biden, p&iacute;&scaron;e TASS. Hovor&iacute;me o vojenskej podpore Est&oacute;nska, Loty&scaron;ska a Litvy. &bdquo;Schv&aacute;lil som dodatočn&yacute; presun arm&aacute;dy a vybavenia, ktor&eacute; sa nach&aacute;dza v Eur&oacute;pe, aby sme posilnili na&scaron;ich spojencov,&ldquo; povedal politik. Okrem toho varoval, že Washington bude Ukrajine naďalej poskytovať obrann&uacute; pomoc. Od jesene 2021 Kyjev a Z&aacute;pad obviňuj&uacute; Rusko, že stiahlo arm&aacute;du k hraniciam Ukrajiny a pripravuje vojensk&uacute; ofenz&iacute;vu. Moskva existenciu tak&yacute;chto pl&aacute;nov opakovane poprela. Ako objasnil rusk&yacute; vodca Vladimir Putin, vyjadrenia NATO o bl&iacute;žiacej sa &bdquo;inv&aacute;zii&ldquo; s&uacute; alarmuj&uacute;ce. https://lenta.ru/news/2022/02/22/balti/ **Biden povedal, že USA uvalili sankcie na rusk&yacute; &scaron;t&aacute;tny dlh** Podľa prezidenta Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov sa sankcie voči Rusku spr&iacute;snia v z&aacute;vislosti od krokov Moskvy voči Ukrajine Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty americk&eacute; kv&ocirc;li situ&aacute;cii okolo Ukrajiny uvalili sankcie na &scaron;t&aacute;tny dlh Ruskej feder&aacute;cie. Uviedol to americk&yacute; prezident Joe Biden v utorok v Bielom dome s prejavom, ktor&yacute; bol venovan&yacute; situ&aacute;cii okolo Ukrajiny. &quot;Uvaľujeme pln&eacute; blokovacie sankcie na dve veľk&eacute; rusk&eacute; finančn&eacute; in&scaron;tit&uacute;cie - VEB a ich vojensk&uacute; banku,&quot; povedal Biden bez toho, aby vysvetlil, o ktor&uacute; finančn&uacute; in&scaron;tit&uacute;ciu hovor&iacute; v druhom pr&iacute;pade. &quot;Zav&aacute;dzame aj komplexn&eacute; sankcie na rusk&yacute; &scaron;t&aacute;tny dlh. To znamen&aacute;, že odrez&aacute;vame rusk&uacute; vl&aacute;du od z&aacute;padn&eacute;ho financovania,&quot; povedal americk&yacute; l&iacute;der. Tieto re&scaron;trikt&iacute;vne opatrenia podľa neho vstupuj&uacute; do platnosti v utorok. Sankcie proti &quot;rusk&yacute;m elit&aacute;m a členom ich rod&iacute;n&quot; začn&uacute; v stredu a nasleduj&uacute;ce dni, uviedol Biden. &quot;Počas posledn&yacute;ch mesiacov sme &uacute;zko spolupracovali s na&scaron;imi spojencami v NATO v Eur&oacute;pe a na celom svete a pripravovali sme odpoveď. Pred viac ako mesiacom som povedal [rusk&eacute;mu prezidentovi Vladimirovi] Putinovi [čo by sa stalo, keby] Rusko zasiahlo proti Ukrajine. Rusko zakročilo proti Ukrajine bezpochyby vyhl&aacute;sen&iacute;m nez&aacute;vislosti. Dnes teda vyhlasujem prv&uacute; tranžu sankci&iacute; proti Rusku v reakcii na jeho kroky. Tieto sankcie prij&iacute;mame v koordin&aacute;cii so spojencami a partnermi a spr&iacute;snime, ak Rusko eskaluje.&quot; povedal Biden. Biden tiež tvrd&iacute;, že Rusko, ktor&eacute; uznalo suverenitu Doneckej a Luganskej ľudovej republiky (DNR a LNR), &bdquo;odrezalo veľk&yacute; kus od Ukrajiny&ldquo; a v tak&yacute;chto akci&aacute;ch pokračuje aj dnes. &bdquo;Zjednodu&scaron;ene povedan&eacute;, Rusko pr&aacute;ve ozn&aacute;milo, že odrez&aacute;va veľk&yacute; kus od Ukrajiny,&ldquo; povedal. Rusk&aacute; feder&aacute;cia podľa neho spustila inv&aacute;ziu na Ukrajinu. &quot;Včera večer [rusk&yacute; prezident Vladimir] Putin nariadil, aby boli v t&yacute;chto regi&oacute;noch rozmiestnen&eacute; rusk&eacute; sily. Dnes tvrdil, že tieto regi&oacute;ny maj&uacute; v skutočnosti &scaron;ir&scaron;ie hranice ako oblasti, ktor&eacute; uznal,&quot; povedal americk&yacute; vodca v utorok v Bielom dome. prejav, ktor&yacute; bol venovan&yacute; situ&aacute;cii okolo Ukrajiny. &quot;Podľa m&ocirc;jho n&aacute;zoru vytvoril d&ocirc;vod na zabratie e&scaron;te v&auml;č&scaron;ieho &uacute;zemia silou,&quot; povedal Biden. &quot;Toto je začiatok ruskej inv&aacute;zie na Ukrajinu,&quot; argumentoval. Biden tvrd&iacute;, že Putinov prejav uk&aacute;zal &uacute;pln&yacute; nedostatok t&uacute;žby zapojiť sa do dial&oacute;gu. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty s&uacute; naďalej pripraven&eacute; na diplomatick&uacute; spolupr&aacute;cu s Ruskom a d&uacute;faj&uacute; v rovnak&uacute; n&aacute;ladu aj v Moskve, uviedol americk&yacute; prezident. Uviedol tiež, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty bud&uacute; pozorne sledovať situ&aacute;ciu na energetick&yacute;ch trhoch v s&uacute;vislosti so sankciami voči Ruskej feder&aacute;cii a s&uacute; pripraven&eacute; konať. &quot;Ako odpoved&aacute;me, moja administrat&iacute;va využ&iacute;va každ&uacute; pr&iacute;ležitosť v na&scaron;om arzen&aacute;li na ochranu americk&yacute;ch podnikov a spotrebiteľov pred rast&uacute;cimi cenami,&quot; povedal. &quot;Ako som povedal minul&yacute; t&yacute;ždeň, ochrana slobody bude mať cenu aj pre n&aacute;s. Mus&iacute;me byť &uacute;primn&iacute;.&quot; .&ldquo; &bdquo;Keď to v&scaron;ak urob&iacute;me, m&aacute;m v &uacute;mysle podnikn&uacute;ť v&aacute;žne kroky, aby sme zabezpečili, že &scaron;kody sp&ocirc;soben&eacute; na&scaron;imi sankciami postihn&uacute; rusk&uacute; ekonomiku, nie n&aacute;s.&ldquo; &bdquo;Pozorne monitorujeme [ak&eacute;koľvek možn&eacute;] preru&scaron;enie dod&aacute;vok energie, implementujeme pl&aacute;n na koordin&aacute;ciu s hlavn&yacute;mi producentmi ropy a spotrebiteľmi ropy, aby sme spoločne investovali do zabezpečenia stability a glob&aacute;lnych dod&aacute;vok energie,&ldquo; povedal Biden. Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty podľa neho posilnia svoju vojensk&uacute; pr&iacute;tomnosť v Eur&oacute;pe na ochranu Pobaltia, no s Ruskou feder&aacute;ciou bojovať nehodlaj&uacute;. &quot;Schv&aacute;lil som nasadenie dodatočn&yacute;ch [vojensk&yacute;ch] americk&yacute;ch s&iacute;l a prostriedkov, ktor&eacute; už boli rozmiestnen&eacute; v Eur&oacute;pe, aby sme posilnili na&scaron;ich pobaltsk&yacute;ch spojencov - Est&oacute;nsko, Loty&scaron;sko a Litvu. Aby bolo jasn&eacute; - z na&scaron;ej strany s&uacute; to v&yacute;lučne obrann&eacute; kroky, nem&aacute;me v &uacute;mysle bojovať proti Rusku. &ldquo; povedal Biden. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13813357
Upravené 22. 2. 2022 o 21:05

Uznanie Doneckej a Luhanskej republiky Ruskou federáciou považujem za problematické z týchto dôvodov:


  1. Dáva to za pravdu liberálom, ktorí upozorňovali na Ruskú hrozbu. Naša pozícia v argumentačnej rovine je značne oslabená.
  2. Vytvára to precedens pre ďalšie krajiny. Napríklad Srbsko je v ťažkej situácii, pretože uznanie DLR a LLR nabáda k uznaniu Kosova. A čo ak si Maďari u nás zmyslia niečo podobné? Poznám situáciu na Ukrajine, ktorá viedla k tomuto rozhodnutiu, ale vidím s tým spojených viac problémov ako úžitku. Môžem sa mýliť, nevidím do pozadia.

Nekritickú obhajobu všetkých krokov Vladimíra Putina a Ruskej federácie len preto, že sú to VP a RF nepovažujem za rozumnú.


Uznanie Doneckej a Luhanskej republiky Ruskou feder&aacute;ciou považujem za problematick&eacute; z t&yacute;chto d&ocirc;vodov: 1. D&aacute;va to za pravdu liber&aacute;lom, ktor&iacute; upozorňovali na Rusk&uacute; hrozbu. Na&scaron;a poz&iacute;cia v argumentačnej rovine je značne oslaben&aacute;. 2. Vytv&aacute;ra to precedens pre ďal&scaron;ie krajiny. Napr&iacute;klad Srbsko je v ťažkej situ&aacute;cii, pretože uznanie DLR a LLR nab&aacute;da k uznaniu Kosova. A čo ak si Maďari u n&aacute;s zmyslia niečo podobn&eacute;? Pozn&aacute;m situ&aacute;ciu na Ukrajine, ktor&aacute; viedla k tomuto rozhodnutiu, ale vid&iacute;m s t&yacute;m spojen&yacute;ch viac probl&eacute;mov ako &uacute;žitku. M&ocirc;žem sa m&yacute;liť, nevid&iacute;m do pozadia. Nekritick&uacute; obhajobu v&scaron;etk&yacute;ch krokov Vladim&iacute;ra Putina a Ruskej feder&aacute;cie len preto, že s&uacute; to VP a RF nepovažujem za rozumn&uacute;.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 22. 2. 2022 o 21:27

ale i tak Čína mlčí.

Čínský ministr zahraničí vyzývá všechny strany v otázce Ukrajiny, aby zůstaly zdrženlivé a spory řešily mírovými prostředky (Global Times 22.02.2022)


Čína je znepokojena vývojem situace na Ukrajině a její postoj k ukrajinské otázce je konzistentní, řekl čínský státní rada a ministr zahraničí Wang Yi v úterý v telefonickém hovoru americkému ministru zahraničí Antonymu Blinkenovi. Měly by být respektovány legitimní bezpečnostní obavy jakékoli země a měly by být dodržovány cíle a zásady Charty OSN, řekl Wang.


Wang uvedl, že dosavadní vývoj ukrajinské otázky úzce souvisí se zpožděním účinné implementace nové dohody z Minsku. Čína bude nadále navazovat kontakty se všemi dotčenými stranami na základě podstaty věci.


"Čína znovu vyzývá všechny strany ke zdrženlivosti, uznání důležitosti implementace principu nedělitelné bezpečnosti, usnadnění situace a vyřešení rozdílů prostřednictvím dialogu a vyjednávání," uvedl vysoký čínský diplomat.


Během telefonátu Wang také naléhal na americkou stranu, aby splnila řadu slibů, které dal americký prezident Joe Biden, a aby se vyhnula vysílání špatných signálů o zadržování Číny novou verzí indicko-pacifické strategie a svými provokacemi v otázce Tchaj-wanu.


Telefonát se uskutečnil u příležitosti 50. výročí historické návštěvy bývalého amerického prezidenta Richarda Nixona v Číně, která odstartovala normalizační proces čínsko-amerických vztahů a položila základ pro formální navázání bilaterálních diplomatických vztahů v roce 1979.


Dvoustranné vztahy mezi Čínou a USA však čelí rostoucím potížím a celková atmosféra se drasticky změnila...


Pokračování článku zde


[quote=&quot;pid:59105, uid:372&quot;]ale i tak Č&iacute;na mlč&iacute;.[/quote] **Č&iacute;nsk&yacute; ministr zahranič&iacute; vyz&yacute;v&aacute; v&scaron;echny strany v ot&aacute;zce Ukrajiny, aby zůstaly zdrženliv&eacute; a spory ře&scaron;ily m&iacute;rov&yacute;mi prostředky** (Global Times 22.02.2022) Č&iacute;na je znepokojena v&yacute;vojem situace na Ukrajině a jej&iacute; postoj k ukrajinsk&eacute; ot&aacute;zce je konzistentn&iacute;, řekl č&iacute;nsk&yacute; st&aacute;tn&iacute; rada a ministr zahranič&iacute; Wang Yi v &uacute;ter&yacute; v telefonick&eacute;m hovoru americk&eacute;mu ministru zahranič&iacute; Antonymu Blinkenovi. Měly by b&yacute;t respektov&aacute;ny legitimn&iacute; bezpečnostn&iacute; obavy jak&eacute;koli země a měly by b&yacute;t dodržov&aacute;ny c&iacute;le a z&aacute;sady Charty OSN, řekl Wang. Wang uvedl, že dosavadn&iacute; v&yacute;voj ukrajinsk&eacute; ot&aacute;zky &uacute;zce souvis&iacute; se zpožděn&iacute;m &uacute;činn&eacute; implementace nov&eacute; dohody z Minsku. Č&iacute;na bude nad&aacute;le navazovat kontakty se v&scaron;emi dotčen&yacute;mi stranami na z&aacute;kladě podstaty věci. &quot;Č&iacute;na znovu vyz&yacute;v&aacute; v&scaron;echny strany ke zdrženlivosti, uzn&aacute;n&iacute; důležitosti implementace principu neděliteln&eacute; bezpečnosti, usnadněn&iacute; situace a vyře&scaron;en&iacute; rozd&iacute;lů prostřednictv&iacute;m dialogu a vyjedn&aacute;v&aacute;n&iacute;,&quot; uvedl vysok&yacute; č&iacute;nsk&yacute; diplomat. Během telefon&aacute;tu Wang tak&eacute; nal&eacute;hal na americkou stranu, aby splnila řadu slibů, kter&eacute; dal americk&yacute; prezident Joe Biden, a aby se vyhnula vys&iacute;l&aacute;n&iacute; &scaron;patn&yacute;ch sign&aacute;lů o zadržov&aacute;n&iacute; Č&iacute;ny novou verz&iacute; indicko-pacifick&eacute; strategie a sv&yacute;mi provokacemi v ot&aacute;zce Tchaj-wanu. Telefon&aacute;t se uskutečnil u př&iacute;ležitosti 50. v&yacute;roč&iacute; historick&eacute; n&aacute;v&scaron;těvy b&yacute;val&eacute;ho americk&eacute;ho prezidenta Richarda Nixona v Č&iacute;ně, kter&aacute; odstartovala normalizačn&iacute; proces č&iacute;nsko-americk&yacute;ch vztahů a položila z&aacute;klad pro form&aacute;ln&iacute; nav&aacute;z&aacute;n&iacute; bilater&aacute;ln&iacute;ch diplomatick&yacute;ch vztahů v roce 1979. Dvoustrann&eacute; vztahy mezi Č&iacute;nou a USA v&scaron;ak čel&iacute; rostouc&iacute;m pot&iacute;ž&iacute;m a celkov&aacute; atmosf&eacute;ra se drasticky změnila... Pokračov&aacute;n&iacute; čl&aacute;nku [zde](https://www.globaltimes.cn/page/202202/1252841.shtml &quot;zde&quot;)

Ten Čínský postoj se mi jeví, že jde o snahu převzetí procesů na Ukrajině.


Ten Č&iacute;nsk&yacute; postoj se mi jev&iacute;, že jde o snahu převzet&iacute; procesů na Ukrajině.
1234567 ... 11
88.01k
822
93
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept