Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 2

Ak je pravda to o Ruských tajných EMP zbraniach (elektro-magnetický pulz), Rusi dokážu zlikvidovať elektroniku na celých kontinentoch jediným úderom. Podľa americkej analýzy, ak je pravdivá, by tristotisíc ruských vojakov dokázalo obsadiť celú Európy za týždeň s minimálnymi stratami.


MAP 1102 K-3 - nejtajnější zbraň Ruska. Po její aktivaci obsadí ruská armáda Evropu do týdne beze ztrát:
https://www.youtube.com/watch?v=T9Hb-ZwGRJ0


Že majú Rusi najpokročilejšie EMP zbrane je fakt. Ak je pravda aj to, čo je uvedené vo videu, Západ má vážny problém.


[quote="pid:57329, uid:623"]Ak je pravda to o Ruských tajných EMP zbraniach (elektro-magnetický pulz), Rusi dokážu zlikvidovať elektroniku na celých kontinentoch jediným úderom. Podľa americkej analýzy, ak je pravdivá, by tristotisíc ruských vojakov dokázalo obsadiť celú Európy za týždeň s minimálnymi stratami.[/quote] **MAP 1102 K-3 - nejtajnější zbraň Ruska. Po její aktivaci obsadí ruská armáda Evropu do týdne beze ztrát:** https://www.youtube.com/watch?v=T9Hb-ZwGRJ0 Že majú Rusi najpokročilejšie EMP zbrane je fakt. Ak je pravda aj to, čo je uvedené vo videu, Západ má vážny problém.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 16. 2. 2022 o 21:31

Liz Truss


nomen omen, na úrovni exkrementu


[quote="pid:58094, uid:158"]Liz Truss[/quote] nomen omen, na úrovni exkrementu

RF nepochybně patří mezi špičku v oblasti elektronického boje, ale sci-fi o supertajné jedinečné Wünderwaffe, to je dle mého názoru nesmysl. Jedna věc je sympatizace, druhá tady ty "pohádky".


Kdy konkrétně nějaký ozbrojený střet vyhrála "supertajná superzbraň" (ve smyslu prostředku na poslední prioritě)?


Podstata hypotetického dobytí evropy OS RF je ta, že za západní liberálně buržoazní "kapitalismus" nikdo umírat nebude, neboť on takovou ideu nenese. Důležitější ale je něco úplně jiného. Nerozumím tomu, kde se bere to koketování s takovými myšlenkami... je to nebezpečné.


K ničemu takovému nedojde. Jediný výsledek rozsáhlejšího konfliktu je vzájemná likvidace s vyhlídkou na likvidaci celé planety. Jen blázni na obou "stranách" si dle mého myslí, že je v tomto ohledu možné něco vyhrát.


RF nepochybně patří mezi špičku v oblasti elektronického boje, ale sci-fi o supertajné jedinečné Wünderwaffe, to je dle mého názoru nesmysl. Jedna věc je sympatizace, druhá tady ty "pohádky". Kdy konkrétně nějaký ozbrojený střet vyhrála "supertajná superzbraň" (ve smyslu prostředku na poslední prioritě)? Podstata hypotetického dobytí evropy OS RF je ta, že za západní liberálně buržoazní "kapitalismus" nikdo umírat nebude, neboť on takovou ideu nenese. Důležitější ale je něco úplně jiného. Nerozumím tomu, kde se bere to koketování s takovými myšlenkami... je to nebezpečné. K ničemu takovému nedojde. Jediný výsledek rozsáhlejšího konfliktu je vzájemná likvidace s vyhlídkou na likvidaci celé planety. Jen blázni na obou "stranách" si dle mého myslí, že je v tomto ohledu možné něco vyhrát.

K ničemu takovému nedojde. Jediný výsledek rozsáhlejšího konfliktu je vzájemná likvidace s vyhlídkou na likvidaci celé planety. Jen blázni na obou "stranách" si dle mého myslí, že je v tomto ohledu možné něco vyhrát.


  1. Asi si si to video nepozrel. Je tam plán, akým by sa to dalo realizovať či už v prípade Európy alebo Ameriky.
  2. Rusko nikoho obsadzovať nemieni, ale ráta s rôznymi scenármi vývoja situácie.
  3. Baba Vanga predpovedala, že ruskí a čínski vojaci zachránia Európu. Pred čím nepovedala.
  4. Áno, je možné, že je to výmysel. Na to sme tu, aby sme to prebrali.

[quote="pid:58106, uid:291"]K ničemu takovému nedojde. Jediný výsledek rozsáhlejšího konfliktu je vzájemná likvidace s vyhlídkou na likvidaci celé planety. Jen blázni na obou "stranách" si dle mého myslí, že je v tomto ohledu možné něco vyhrát.[/quote] 1. Asi si si to video nepozrel. Je tam plán, akým by sa to dalo realizovať či už v prípade Európy alebo Ameriky. 2. Rusko nikoho obsadzovať nemieni, ale ráta s rôznymi scenármi vývoja situácie. 3. Baba Vanga predpovedala, že ruskí a čínski vojaci zachránia Európu. Pred čím nepovedala. 4. Áno, je možné, že je to výmysel. Na to sme tu, aby sme to prebrali.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 23. 2. 2022 o 16:08

Po její aktivaci obsadí ruská armáda Evropu do týdne beze ztrát:

Proč by to proboha dělali? Jedině že by jim záviděli ty afické lékaře a jaderné vědce a jiné
afro-islámské obohacovače.


[quote="pid:58097, uid:623"]Po její aktivaci obsadí ruská armáda Evropu do týdne beze ztrát:[/quote] Proč by to proboha dělali? Jedině že by jim záviděli ty afické lékaře a jaderné vědce a jiné afro-islámské obohacovače.

Baba Vanga predpovedala, že ruskí a čínski vojaci zachránia Európu. Pred čím nepovedala.

Na to nemusíš být baba Vanga, aby jsi měl představu. Stačí poslouchat V.V.Pjakina.


[quote="pid:58107, uid:623"]Baba Vanga predpovedala, že ruskí a čínski vojaci zachránia Európu. Pred čím nepovedala.[/quote] Na to nemusíš být baba Vanga, aby jsi měl představu. Stačí poslouchat V.V.Pjakina.

Kým som spal v noci zrejme bola vojna ?


Rusi to naozaj rýchlo vyriešili smile))))))


620df95663905


Kým som spal v noci zrejme bola vojna ? Rusi to naozaj rýchlo vyriešili :))))))) ![620df95663905](serve/attachment&path=620df95663905)

V DNR a LNR informovali o ostreľovaní osád republík ukrajinskou armádou
Obe republiky vyhlásili streľbu opätovne


Jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) vo štvrtok dve hodiny ostreľovali oblasti deviatich osád Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Informujú o tom zastúpenia republík v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria (JCCC).
"Za niečo vyše dvoch hodín Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali oblasti deviatich osád DĽR a LĽR. Bolo vypálených asi 160 streliva kalibru viac ako 12,7 mm," cituje správu Donecká tlačová agentúra.


Je potrebné poznamenať, že ostreľovanie prebiehalo od 05:32 do 07:42 (zhoduje sa s moskovským časom). Do postihnutej oblasti spadli oblasti osád Kominternovo, Okťabr, Novolaspa, Petrovskoe v DĽR, ako aj Veselenko, Doneck, Zolote-5, Nizhnee Lozovoe, Sokolniki v LĽR. Používali sa mínomety kalibru 120 mm a 82 mm (celkom 67 mín), granátomety rôznych typov (90 nábojov), ručné zbrane vrátane veľkorážových.


Podľa zástupcu LĽR v politickej podskupine kontaktnej skupiny Rodiona Miroshnika Ozbrojené sily Ukrajiny hodinu ostreľovali dedinu Novolaspa v DĽR z mínometov a granátometov. "Bitka trvá už hodinu. Ozbrojené formácie Ukrajiny (AFU - pozn. TASS) v osade ostreľujú z granátometov a mínometov veľkého kalibru. Ľudové milície DĽR aktívne potláčajú palebné miesta nepriateľa. Režim ticha na línii kontaktu bol roztrhaný na kusy,“ napísal vo svojom telegramovom kanáli.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13736195


V DNR a LNR informovali o ostreľovaní osád republík ukrajinskou armádou Obe republiky vyhlásili streľbu opätovne Jednotky Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) vo štvrtok dve hodiny ostreľovali oblasti deviatich osád Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Informujú o tom zastúpenia republík v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria (JCCC). "Za niečo vyše dvoch hodín Ozbrojené sily Ukrajiny ostreľovali oblasti deviatich osád DĽR a LĽR. Bolo vypálených asi 160 streliva kalibru viac ako 12,7 mm," cituje správu Donecká tlačová agentúra. Je potrebné poznamenať, že ostreľovanie prebiehalo od 05:32 do 07:42 (zhoduje sa s moskovským časom). Do postihnutej oblasti spadli oblasti osád Kominternovo, Okťabr, Novolaspa, Petrovskoe v DĽR, ako aj Veselenko, Doneck, Zolote-5, Nizhnee Lozovoe, Sokolniki v LĽR. Používali sa mínomety kalibru 120 mm a 82 mm (celkom 67 mín), granátomety rôznych typov (90 nábojov), ručné zbrane vrátane veľkorážových. Podľa zástupcu LĽR v politickej podskupine kontaktnej skupiny Rodiona Miroshnika Ozbrojené sily Ukrajiny hodinu ostreľovali dedinu Novolaspa v DĽR z mínometov a granátometov. "Bitka trvá už hodinu. Ozbrojené formácie Ukrajiny (AFU - pozn. TASS) v osade ostreľujú z granátometov a mínometov veľkého kalibru. Ľudové milície DĽR aktívne potláčajú palebné miesta nepriateľa. Režim ticha na línii kontaktu bol roztrhaný na kusy,“ napísal vo svojom telegramovom kanáli. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13736195

Ruske vojenske sily postavily obrovsky pontonovy most 5 km od ukrajinskych hranic
pres reku Pripjat v ramci manevru v Belorusku. Pontonovy most je dlouhy 200m. zde


**Ruske vojenske sily postavily obrovsky pontonovy most 5 km od ukrajinskych hranic** pres reku Pripjat v ramci manevru v Belorusku. Pontonovy most je dlouhy 200m. [zde](https://avia.pro/news/rossiyskie-voennye-vozveli-ogromnyy-pontonnyy-most-v-5-kilometrah-ot-granicy-s-ukrainoy)
Upravené 17. 2. 2022 o 17:57

Kremeľ oznámil zosilnenie kyjevských provokácií v blízkosti demarkačnej línie v Donbase

Kremeľ sa podľa tlačového tajomníka ruského prezidenta Dmitrija Peskova oboznamuje s mediálnymi materiálmi o aktuálnej situácii na juhovýchode Ukrajiny s tým, že situácia v tomto regióne eskaluje.


Provokačné akcie Kyjeva v blízkosti demarkačnej línie v Donbase sa v posledných dňoch zintenzívnili, povedal vo štvrtok novinárom tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Poznamenal, že Kremeľ sa oboznamuje s mediálnymi materiálmi o aktuálnej situácii na juhovýchode Ukrajiny s tým, že situácia v tomto regióne sa vyostruje.


"Za posledných 24 hodín sme počúvali správy, že podľa nich si Rusko zachováva obrovský úderný potenciál na hraniciach, ale hovoríme o našom vlastnom území. Ale nikto, ani jeden predstaviteľ Západu, nehovorí o obrovskom úderný potenciál ukrajinských ozbrojených síl na línii A v spojení s provokatívnymi akciami, ktoré v poslednom dni či niekoľkých dňoch len zosilneli, ide o veľmi, veľmi nebezpečnú situáciu,“ zdôraznil Peskov.


Zároveň upozornil na skutočnosť, že predstavitelia viacerých západných štátov a organizácií prejavujú otvorenú informačnú agresiu voči Moskve a skutočnému stavu vecí okolo diania na Ukrajine.


"Predstavitelia mnohých západných krajín, predstavitelia mnohých organizácií, vrátane NATO, v poslednej dobe vedú v podstate svoje vyhlásenia, neskrývanú informačnú agresiu proti našej krajine a proti skutočnému stavu vecí," uviedol tlačový tajomník ruského lídra.


„Na rusko-ukrajinskej hranici je situácia skutočne stabilná," povedal hovorca Kremľa. „Mimochodom, opakovane sme počuli vyjadrenia ukrajinskej armády, že nevidí žiadny mimoriadny potenciál na ruskom území, ktoré silne kontrastuje s vyjadreniami iných krajín, ktoré sa celý čas odvolávajú na ich spravodajské informácie, čo však samotní Ukrajinci nepotvrdzujú.


Peskov zároveň zdôraznil, že pokiaľ ide o líniu dotyku s územiami vyhlásenej Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, „tam vidíme rastúce napätie“.


Podľa predstaviteľa Kremľa môže situácia na Ukrajine kedykoľvek presiahnuť rámec informačných útokov a vzplanúť. "Každá chvíľa riskuje presun z oblasti informačných útokov k dôsledkom, ktoré spôsobia nové vypuknutie vojny v bezprostrednej blízkosti našich hraníc," povedal.


Moskva podľa Peskova situáciu na juhovýchode Ukrajiny pozorne sleduje, kroky Kremľa budú závisieť od jej vývoja. "Pozorne sledujeme. Uvidíme, ako sa situácia [na Ukrajine] vyvinie," odpovedal na otázku, či Kremeľ plánuje v tejto súvislosti nejaké kroky.


Novinári sa tiež pýtali, či sa v súvislosti so súčasnou situáciou plánujú rokovania medzi Moskvou a Kyjevom. Peskov povedal, že "rokovanie s Kyjevom sa neplánuje." "Toto však, samozrejme, vyvoláva veľmi, veľmi hlboké znepokojenie," zdôraznil hovorca Kremľa.


Peskov poukázal na to, že Rusko dúfa, že "odporcovia zo západných hlavných miest" využijú všetok svoj vplyv, aby varovali kyjevské úrady pred ďalšou eskaláciou napätia.


"Opakovane sme upozorňovali, že prílišná koncentrácia ozbrojených síl Ukrajiny v bezprostrednej blízkosti demarkačnej línie spolu s možnými provokáciami môže predstavovať strašné nebezpečenstvo. Teraz vidíme, že k týmto provokáciám dochádza. Vidíme správy z predstaviteľov samozvaných republík, že na linke "Dochádza k výmene úderov, že prvé údery prišli z Ukrajiny. Je to alarmujúca informácia. Naďalej veľmi pozorne sledujeme," povedal. "Dúfame, že naši protivníci zo západných hlavné mestá, zo Spojených štátov, z NATO využijú všetok svoj vplyv, aby varovali kyjevské úrady pred ďalšou eskaláciou napätia."


https://tass.ru/politika/13738893


Zelenskyj povedal, že mieri cez Azovské more do zóny vojenskej operácie v Donbase

Prezident Ukrajiny už skôr pricestoval na pracovnú návštevu Mariupolu, kde hovoril s vojenskými a bezpečnostnými zložkami pri príležitosti Dňa jednoty v krajine.
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyrazil na lodi cez Azovské more do zóny vojenských operácií na Donbase.


"Smerujeme loďami do oblasti, kde prebieha operácia spoločných síl (operácia spoločných síl, zóna vojenskej operácie v Donbase - pozn. TASS)," píše sa v príbehu zverejnenom vo štvrtok na Zelenského instagramovej stránke. Zároveň bolo zverejnené video pohybu člna s ukrajinskou vlajkou na mori. Deň predtým pricestoval ukrajinský líder na pracovnú návštevu Mariupolu v Doneckej oblasti.


Okrem toho prezidentova stránka na sociálnej sieti zverejnila aj materiál s titulkom Oboznámenie sa s poriadkom bojových hliadok a systémom ochrany štátnej hranice, z ktorého vyplýva, ako dokumenty skúma. Vedľa neho okrem iných aj tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Alexej Danilov.


Zelenskyj v stredu pricestoval na pracovnú návštevu Mariupolu, kde pri príležitosti Dňa jednoty na Ukrajine vystúpil pred vojenskými a bezpečnostnými zložkami a uviedol, že Ukrajina sa nepriateľov nebojí, keďže sa mieni brániť. Okrem toho ukrajinský líder, ako písali médiá, v meste absolvoval stretnutie s veľvyslancami cudzích štátov.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13739135


Jednotky ukrajinských bezpečnostných síl použili protitankový raketový systém (ATGM) na ostreľovanie obce


Gagarin na západe Gorlovky. Oznámili to vo štvrtok v zastúpení Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria.


"Jedna raketa bola vypálená z protitankového systému," píše sa v správe zverejnenej na webovej stránke ministerstva. Ukrajinské bezpečnostné zložky použili túto zbraň prvýkrát od začiatku roka. Naposledy k ostreľovaniu republiky s použitím protitankových systémov došlo 25. decembra.


Ukrajinská strana pokračuje v úderoch na civilnú infraštruktúru a obytné oblasti Doneckej ľudovej republiky, od začiatku dňa bolo zaznamenaných 15 porušení prímeria, uviedol oficiálny predstaviteľ ľudových milícií DĽR Oleg Nikitin. "Situácia na kontaktnej línii sa v posledných hodinách výrazne vyhrotila. Ukrajinská strana pokračuje v palebných útokoch na civilnú infraštruktúru a obytné oblasti našej republiky. Požiare ukrajinskej strany," povedal.


Ako poznamenal Nikitin, ostreľovanie sa uskutočňovalo v smere Gorlovka z 82 mm mínometov a AGS, v smere Doneck - z 82 mm mínometov, rôznych typov granátometov a ťažkých guľometov, ako aj v smere Mariupol, kde kyjevské bezpečnostné sily použili rôzne typy granátometov a ručných zbraní . Ozbrojené sily Ukrajiny strieľali v smere na obce mín. Gagarin, oni. Izotov a obec bane 6/7 v Gorlovke. Okrem toho boli ostreľované osady Jelenovka, Signalnoje a Mandrykino, Kominternovo, Okťabr, Petrovskoje a Novolaspa.


Ukrajinská strana, ktorá hrubo porušuje prímerie, zámerne vyvoláva obnovenie bojov na Donbase, domnieva sa Nikitin. "Na skutočnosti o porušení boli urýchlene upozornení zástupcovia ukrajinskej strany v JCCC, aby prijali opatrenia [vo vzťahu k] porušovateľom a vylúčili prípady falšovania poverovacích listín o porušovaní režimu prímeria zo strany ukrajinských militantov," povedal. "Vyzývame medzinárodných pozorovateľov a vedenie OBSE, aby zaznamenali ďalšiu skutočnosť hrubého porušenia prímeria zo strany ukrajinskej strany, účelovo provokujúceho obnovenie bojov na Donbase," dodal Nikitin.
opätovať paľbu


Uviedol tiež, že sily Doneckej ľudovej republiky boli v záujme ochrany civilistov nútené opätovať paľbu, aby potlačili palebnú silu ukrajinskej armády. "V záujme ochrany civilného obyvateľstva boli naši obrancovia nútení opätovať paľbu, aby potlačili nepriateľskú palebnú silu," povedal Nikitin.


Jednotky ozbrojených síl Ukrajiny vo štvrtok dve hodiny ostreľovali oblasti deviatich sídiel Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Podľa predstaviteľov republík v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria bolo vystrelených asi 160 kusov munície kalibru viac ako 12,7 mm.


Zastúpenia Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu prímeria vo štvrtok ráno hlásili silné ostreľovanie zo strany ukrajinských bezpečnostných síl, a to aj z ťažkých zbraní. Republiky poznamenávajú, že situácia na línii kontaktu sa výrazne vyhrotila.


Od 27 júla 2020 platia v Donbase dodatočné opatrenia na kontrolu prímeria. Ide najmä o zákaz streľby, útočných a prieskumných a sabotážnych operácií, používania lietadiel a rozmiestnenia ťažkých zbraní v obývaných oblastiach. Jedným z hlavných bodov dohody je uplatňovanie disciplinárnych opatrení za porušenie režimu mlčania a opätovanie paľby v prípade útočných akcií je povolené len na priamy rozkaz velenia.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13738277


**Kremeľ oznámil zosilnenie kyjevských provokácií v blízkosti demarkačnej línie v Donbase ** Kremeľ sa podľa tlačového tajomníka ruského prezidenta Dmitrija Peskova oboznamuje s mediálnymi materiálmi o aktuálnej situácii na juhovýchode Ukrajiny s tým, že situácia v tomto regióne eskaluje. Provokačné akcie Kyjeva v blízkosti demarkačnej línie v Donbase sa v posledných dňoch zintenzívnili, povedal vo štvrtok novinárom tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov. Poznamenal, že Kremeľ sa oboznamuje s mediálnymi materiálmi o aktuálnej situácii na juhovýchode Ukrajiny s tým, že situácia v tomto regióne sa vyostruje. "Za posledných 24 hodín sme počúvali správy, že podľa nich si Rusko zachováva obrovský úderný potenciál na hraniciach, ale hovoríme o našom vlastnom území. Ale nikto, ani jeden predstaviteľ Západu, nehovorí o obrovskom úderný potenciál ukrajinských ozbrojených síl na línii A v spojení s provokatívnymi akciami, ktoré v poslednom dni či niekoľkých dňoch len zosilneli, ide o veľmi, veľmi nebezpečnú situáciu,“ zdôraznil Peskov. Zároveň upozornil na skutočnosť, že predstavitelia viacerých západných štátov a organizácií prejavujú otvorenú informačnú agresiu voči Moskve a skutočnému stavu vecí okolo diania na Ukrajine. "Predstavitelia mnohých západných krajín, predstavitelia mnohých organizácií, vrátane NATO, v poslednej dobe vedú v podstate svoje vyhlásenia, neskrývanú informačnú agresiu proti našej krajine a proti skutočnému stavu vecí," uviedol tlačový tajomník ruského lídra. „Na rusko-ukrajinskej hranici je situácia skutočne stabilná," povedal hovorca Kremľa. „Mimochodom, opakovane sme počuli vyjadrenia ukrajinskej armády, že nevidí žiadny mimoriadny potenciál na ruskom území, ktoré silne kontrastuje s vyjadreniami iných krajín, ktoré sa celý čas odvolávajú na ich spravodajské informácie, čo však samotní Ukrajinci nepotvrdzujú. Peskov zároveň zdôraznil, že pokiaľ ide o líniu dotyku s územiami vyhlásenej Doneckej a Luganskej ľudovej republiky, „tam vidíme rastúce napätie“. Podľa predstaviteľa Kremľa môže situácia na Ukrajine kedykoľvek presiahnuť rámec informačných útokov a vzplanúť. "Každá chvíľa riskuje presun z oblasti informačných útokov k dôsledkom, ktoré spôsobia nové vypuknutie vojny v bezprostrednej blízkosti našich hraníc," povedal. Moskva podľa Peskova situáciu na juhovýchode Ukrajiny pozorne sleduje, kroky Kremľa budú závisieť od jej vývoja. "Pozorne sledujeme. Uvidíme, ako sa situácia [na Ukrajine] vyvinie," odpovedal na otázku, či Kremeľ plánuje v tejto súvislosti nejaké kroky. Novinári sa tiež pýtali, či sa v súvislosti so súčasnou situáciou plánujú rokovania medzi Moskvou a Kyjevom. Peskov povedal, že "rokovanie s Kyjevom sa neplánuje." "Toto však, samozrejme, vyvoláva veľmi, veľmi hlboké znepokojenie," zdôraznil hovorca Kremľa. Peskov poukázal na to, že Rusko dúfa, že "odporcovia zo západných hlavných miest" využijú všetok svoj vplyv, aby varovali kyjevské úrady pred ďalšou eskaláciou napätia. "Opakovane sme upozorňovali, že prílišná koncentrácia ozbrojených síl Ukrajiny v bezprostrednej blízkosti demarkačnej línie spolu s možnými provokáciami môže predstavovať strašné nebezpečenstvo. Teraz vidíme, že k týmto provokáciám dochádza. Vidíme správy z predstaviteľov samozvaných republík, že na linke "Dochádza k výmene úderov, že prvé údery prišli z Ukrajiny. Je to alarmujúca informácia. Naďalej veľmi pozorne sledujeme," povedal. "Dúfame, že naši protivníci zo západných hlavné mestá, zo Spojených štátov, z NATO využijú všetok svoj vplyv, aby varovali kyjevské úrady pred ďalšou eskaláciou napätia." https://tass.ru/politika/13738893 **Zelenskyj povedal, že mieri cez Azovské more do zóny vojenskej operácie v Donbase ** Prezident Ukrajiny už skôr pricestoval na pracovnú návštevu Mariupolu, kde hovoril s vojenskými a bezpečnostnými zložkami pri príležitosti Dňa jednoty v krajine. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyrazil na lodi cez Azovské more do zóny vojenských operácií na Donbase. "Smerujeme loďami do oblasti, kde prebieha operácia spoločných síl (operácia spoločných síl, zóna vojenskej operácie v Donbase - pozn. TASS)," píše sa v príbehu zverejnenom vo štvrtok na Zelenského instagramovej stránke. Zároveň bolo zverejnené video pohybu člna s ukrajinskou vlajkou na mori. Deň predtým pricestoval ukrajinský líder na pracovnú návštevu Mariupolu v Doneckej oblasti. Okrem toho prezidentova stránka na sociálnej sieti zverejnila aj materiál s titulkom Oboznámenie sa s poriadkom bojových hliadok a systémom ochrany štátnej hranice, z ktorého vyplýva, ako dokumenty skúma. Vedľa neho okrem iných aj tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Alexej Danilov. Zelenskyj v stredu pricestoval na pracovnú návštevu Mariupolu, kde pri príležitosti Dňa jednoty na Ukrajine vystúpil pred vojenskými a bezpečnostnými zložkami a uviedol, že Ukrajina sa nepriateľov nebojí, keďže sa mieni brániť. Okrem toho ukrajinský líder, ako písali médiá, v meste absolvoval stretnutie s veľvyslancami cudzích štátov. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13739135 **Jednotky ukrajinských bezpečnostných síl použili protitankový raketový systém (ATGM) na ostreľovanie obce** Gagarin na západe Gorlovky. Oznámili to vo štvrtok v zastúpení Doneckej ľudovej republiky (DĽR) v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria. "Jedna raketa bola vypálená z protitankového systému," píše sa v správe zverejnenej na webovej stránke ministerstva. Ukrajinské bezpečnostné zložky použili túto zbraň prvýkrát od začiatku roka. Naposledy k ostreľovaniu republiky s použitím protitankových systémov došlo 25. decembra. Ukrajinská strana pokračuje v úderoch na civilnú infraštruktúru a obytné oblasti Doneckej ľudovej republiky, od začiatku dňa bolo zaznamenaných 15 porušení prímeria, uviedol oficiálny predstaviteľ ľudových milícií DĽR Oleg Nikitin. "Situácia na kontaktnej línii sa v posledných hodinách výrazne vyhrotila. Ukrajinská strana pokračuje v palebných útokoch na civilnú infraštruktúru a obytné oblasti našej republiky. Požiare ukrajinskej strany," povedal. Ako poznamenal Nikitin, ostreľovanie sa uskutočňovalo v smere Gorlovka z 82 mm mínometov a AGS, v smere Doneck - z 82 mm mínometov, rôznych typov granátometov a ťažkých guľometov, ako aj v smere Mariupol, kde kyjevské bezpečnostné sily použili rôzne typy granátometov a ručných zbraní . Ozbrojené sily Ukrajiny strieľali v smere na obce mín. Gagarin, oni. Izotov a obec bane 6/7 v Gorlovke. Okrem toho boli ostreľované osady Jelenovka, Signalnoje a Mandrykino, Kominternovo, Okťabr, Petrovskoje a Novolaspa. Ukrajinská strana, ktorá hrubo porušuje prímerie, zámerne vyvoláva obnovenie bojov na Donbase, domnieva sa Nikitin. "Na skutočnosti o porušení boli urýchlene upozornení zástupcovia ukrajinskej strany v JCCC, aby prijali opatrenia [vo vzťahu k] porušovateľom a vylúčili prípady falšovania poverovacích listín o porušovaní režimu prímeria zo strany ukrajinských militantov," povedal. "Vyzývame medzinárodných pozorovateľov a vedenie OBSE, aby zaznamenali ďalšiu skutočnosť hrubého porušenia prímeria zo strany ukrajinskej strany, účelovo provokujúceho obnovenie bojov na Donbase," dodal Nikitin. opätovať paľbu Uviedol tiež, že sily Doneckej ľudovej republiky boli v záujme ochrany civilistov nútené opätovať paľbu, aby potlačili palebnú silu ukrajinskej armády. "V záujme ochrany civilného obyvateľstva boli naši obrancovia nútení opätovať paľbu, aby potlačili nepriateľskú palebnú silu," povedal Nikitin. Jednotky ozbrojených síl Ukrajiny vo štvrtok dve hodiny ostreľovali oblasti deviatich sídiel Doneckej a Luganskej ľudovej republiky. Podľa predstaviteľov republík v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu režimu prímeria bolo vystrelených asi 160 kusov munície kalibru viac ako 12,7 mm. Zastúpenia Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky v Spoločnom centre pre kontrolu a koordináciu prímeria vo štvrtok ráno hlásili silné ostreľovanie zo strany ukrajinských bezpečnostných síl, a to aj z ťažkých zbraní. Republiky poznamenávajú, že situácia na línii kontaktu sa výrazne vyhrotila. Od 27 júla 2020 platia v Donbase dodatočné opatrenia na kontrolu prímeria. Ide najmä o zákaz streľby, útočných a prieskumných a sabotážnych operácií, používania lietadiel a rozmiestnenia ťažkých zbraní v obývaných oblastiach. Jedným z hlavných bodov dohody je uplatňovanie disciplinárnych opatrení za porušenie režimu mlčania a opätovanie paľby v prípade útočných akcií je povolené len na priamy rozkaz velenia. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13738277
Upravené 17. 2. 2022 o 12:38

Spojené státy se rozhodly dočasně přesunout svá velvyslanectví na Ukrajině z Kyjeva do Lvova. Uvádí to písemné prohlášení, které v pondělí zveřejnil americký ministr zahraničí Anthony Blinken.


"<...> Jsme v procesu dočasného přesunu operací velvyslanectví na Ukrajině <...> do Lvova <...>", píše se v dokumentu. Šéf odboru zahraniční politiky USA zároveň tvrdí, že důvodem bylo "dramatické zrychlení budování ruských sil" na hranici s Ukrajinou.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13706567


Současně s USA další země (GB, Polsko, Nizozemí, Kanada atd.) přestěhovaly svoje velvyslanectví do Lvovu. Oficiální důvod - předpokládaný útok Ruska 16.2.


A neoficiální? V Kyjevě je ticho po pěšině. Američané jím přenesli hlavní město na západ pod záminkou falešného útoku a oni nic.


V pořadu u Solovjova vyjádřili obavu, jestli USA neplánují sabotáž na jaderných elektrárnách. Něco jako false flag, z čeho pak obviní Rusko. Zde je mapa s jadernými elektrárnámi na Ukrajině:
https://avatars.mds.yandex.net/get-images-cbir/1386761/_jwOK0I8fpYDiAVHBd3btQ2546/ocr
Dvě jsou na jihovýchodě a dvě na západní Ukrajině, tam kam se přesunuly západní konzuláty. Jihovýchod je proruský.
Logika takového uvažování je v tom, že hysterie s útokem Ruska nepolevuje. Tudíž, buď pindosi budou nakonec za blbce nebo mají ještě něco za lubem.
Když se rozpadal SSSR, na Ukrajině v Černobylu také bouchla jaderní elektrárna. Takže scénář už jednou byl použit.


Další věc, která nepřímo potvrzuje tuto domněnku, Ukrajina najednou objednala velké množství technikiy a ochranných prostředků na radiaci, které se používají při likvidací škod.


15. února. /TASS/. Ukrajina požádala NATO o mezinárodní pomoc v případě možných rozsáhlých mimořádných událostí „jiného charakteru“, které by mohly postihnout civilní obyvatelstvo. Oznámila to v úterý tisková služba aliance.


"Státní krizová služba Ukrajiny se připravuje na mimořádné události velkého rozsahu různého charakteru, které mohou mít dopad na civilní obyvatelstvo. V souladu s nezbytnými postupy obdrželo Euroatlantické středisko pro koordinaci reakce na katastrofy (EADRCC) žádost o mezinárodní pomoc z Ukrajiny. 15. února," řekla. Tisková kancelář NATO.


Ukrajina také naléhavě požádala NATO, aby bojovalo proti některým nejmenovaným rozsáhlým mimořádným událostem s více než stovkou terénních vozidel, 760 nafukovacími motorovými čluny, desítkami těžké stavební techniky, odminovacím a radiochemickým průzkumným zařízením, desítkami tisíc souprav speciálního vybavení pro hasiče a jednotky chemické ochrany, celkem 240 km hasičů, hadice různých průměrů a 30 mobilních nemocnic.


Seznam požadovaných asistencí
Seznam požadovaného vybavení a nářadí má čtyři strany, je zveřejněn v plném znění.


Konkrétně to zahrnovalo: 10 těžkých buldozerů, autojeřáby, bagry a 20tunové nákladní vozy, 100 terénních dodávek různých typů, 760 nafukovacích motorových člunů. Kromě toho je v seznamu zařízení a vozidla včetně bezpilotních prostředků pro vyhledávání min a odminování, dekontaminaci území, chemický a radiologický průzkum, hasicí techniku ​​včetně desítek čerpadel, cisteren, ale i různé typy požárních hadic s celková délka 240 km. Ukrajina také požaduje 70 000 protichemických ochranných obleků a desítky tisíc různé požární techniky, 180 potápěčských obleků, tisíce radiokomunikačních zařízení a desítky tisíc dávek různých léků a zdravotnického materiálu.


Poslední položkou na tomto seznamu je 30 mobilních modulárních komplexů pro nasazení mobilních lékařských center.


Žádost byla odeslána do NATO na pozadí bezprecedentní hysterie v západních médiích ohledně údajně blížící se ruské invaze na Ukrajinu, která už v této zemi způsobila vážné ekonomické problémy, únik kapitálu a podnikatelů. Dokument předložila ukrajinská strana NATO v předvečer schůzky ministrů obrany aliance naplánované na 16. až 17. února v Bruselu, kde se zadržování Ruska stane jedním z ústředních témat.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13719535


Zde je odkaz na stránky NATO
Ukraine requests international assistance for large-scale emergencies of various nature
https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_191889.htm


Doufám, že po zveřejnění těchto informací se nic nestane, ale je dobře je zafixovat a vědět o tom.


Spojen&eacute; st&aacute;ty se rozhodly dočasně přesunout sv&aacute; velvyslanectv&iacute; na Ukrajině z Kyjeva do Lvova. Uv&aacute;d&iacute; to p&iacute;semn&eacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute;, kter&eacute; v ponděl&iacute; zveřejnil americk&yacute; ministr zahranič&iacute; Anthony Blinken. &quot;&lt;...&gt; Jsme v procesu dočasn&eacute;ho přesunu operac&iacute; velvyslanectv&iacute; na Ukrajině &lt;...&gt; do Lvova &lt;...&gt;&quot;, p&iacute;&scaron;e se v dokumentu. &Scaron;&eacute;f odboru zahraničn&iacute; politiky USA z&aacute;roveň tvrd&iacute;, že důvodem bylo &quot;dramatick&eacute; zrychlen&iacute; budov&aacute;n&iacute; rusk&yacute;ch sil&quot; na hranici s Ukrajinou. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13706567 Současně s USA dal&scaron;&iacute; země (GB, Polsko, Nizozem&iacute;, Kanada atd.) přestěhovaly svoje velvyslanectv&iacute; do Lvovu. Ofici&aacute;ln&iacute; důvod - předpokl&aacute;dan&yacute; &uacute;tok Ruska 16.2. A neofici&aacute;ln&iacute;? V Kyjevě je ticho po pě&scaron;ině. Američan&eacute; j&iacute;m přenesli hlavn&iacute; město na z&aacute;pad pod z&aacute;minkou fale&scaron;n&eacute;ho &uacute;toku a oni nic. V pořadu u Solovjova vyj&aacute;dřili obavu, jestli USA nepl&aacute;nuj&iacute; sabot&aacute;ž na jadern&yacute;ch elektr&aacute;rn&aacute;ch. Něco jako false flag, z čeho pak obvin&iacute; Rusko. Zde je mapa s jadern&yacute;mi elektr&aacute;rn&aacute;mi na Ukrajině: https://avatars.mds.yandex.net/get-images-cbir/1386761/_jwOK0I8fpYDiAVHBd3btQ2546/ocr Dvě jsou na jihov&yacute;chodě a dvě na z&aacute;padn&iacute; Ukrajině, tam kam se přesunuly z&aacute;padn&iacute; konzul&aacute;ty. Jihov&yacute;chod je prorusk&yacute;. Logika takov&eacute;ho uvažov&aacute;n&iacute; je v tom, že hysterie s &uacute;tokem Ruska nepolevuje. Tud&iacute;ž, buď pindosi budou nakonec za blbce nebo maj&iacute; je&scaron;tě něco za lubem. Když se rozpadal SSSR, na Ukrajině v Černobylu tak&eacute; bouchla jadern&iacute; elektr&aacute;rna. Takže sc&eacute;n&aacute;ř už jednou byl použit. Dal&scaron;&iacute; věc, kter&aacute; nepř&iacute;mo potvrzuje tuto domněnku, Ukrajina najednou objednala velk&eacute; množstv&iacute; technikiy a ochrann&yacute;ch prostředků na radiaci, kter&eacute; se použ&iacute;vaj&iacute; při likvidac&iacute; &scaron;kod. **15. &uacute;nora. /TASS/. Ukrajina pož&aacute;dala NATO o mezin&aacute;rodn&iacute; pomoc v př&iacute;padě možn&yacute;ch rozs&aacute;hl&yacute;ch mimoř&aacute;dn&yacute;ch ud&aacute;lost&iacute; &bdquo;jin&eacute;ho charakteru&ldquo;, kter&eacute; by mohly postihnout civiln&iacute; obyvatelstvo. Ozn&aacute;mila to v &uacute;ter&yacute; tiskov&aacute; služba aliance.** &quot;St&aacute;tn&iacute; krizov&aacute; služba Ukrajiny se připravuje na mimoř&aacute;dn&eacute; ud&aacute;losti velk&eacute;ho rozsahu různ&eacute;ho charakteru, kter&eacute; mohou m&iacute;t dopad na civiln&iacute; obyvatelstvo. V souladu s nezbytn&yacute;mi postupy obdrželo Euroatlantick&eacute; středisko pro koordinaci reakce na katastrofy (EADRCC) ž&aacute;dost o mezin&aacute;rodn&iacute; pomoc z Ukrajiny. 15. &uacute;nora,&quot; řekla. Tiskov&aacute; kancel&aacute;ř NATO. Ukrajina tak&eacute; nal&eacute;havě pož&aacute;dala NATO, aby bojovalo proti někter&yacute;m nejmenovan&yacute;m rozs&aacute;hl&yacute;m mimoř&aacute;dn&yacute;m ud&aacute;lostem s v&iacute;ce než stovkou ter&eacute;nn&iacute;ch vozidel, 760 nafukovac&iacute;mi motorov&yacute;mi čluny, des&iacute;tkami těžk&eacute; stavebn&iacute; techniky, odminovac&iacute;m a radiochemick&yacute;m průzkumn&yacute;m zař&iacute;zen&iacute;m, des&iacute;tkami tis&iacute;c souprav speci&aacute;ln&iacute;ho vybaven&iacute; pro hasiče a jednotky chemick&eacute; ochrany, celkem 240 km hasičů, hadice různ&yacute;ch průměrů a 30 mobiln&iacute;ch nemocnic. Seznam požadovan&yacute;ch asistenc&iacute; Seznam požadovan&eacute;ho vybaven&iacute; a n&aacute;řad&iacute; m&aacute; čtyři strany, je zveřejněn v pln&eacute;m zněn&iacute;. Konkr&eacute;tně to zahrnovalo: 10 těžk&yacute;ch buldozerů, autojeř&aacute;by, bagry a 20tunov&eacute; n&aacute;kladn&iacute; vozy, 100 ter&eacute;nn&iacute;ch dod&aacute;vek různ&yacute;ch typů, 760 nafukovac&iacute;ch motorov&yacute;ch člunů. Kromě toho je v seznamu zař&iacute;zen&iacute; a vozidla včetně bezpilotn&iacute;ch prostředků pro vyhled&aacute;v&aacute;n&iacute; min a odminov&aacute;n&iacute;, dekontaminaci &uacute;zem&iacute;, chemick&yacute; a radiologick&yacute; průzkum, hasic&iacute; techniku ​​včetně des&iacute;tek čerpadel, cisteren, ale i různ&eacute; typy pož&aacute;rn&iacute;ch hadic s celkov&aacute; d&eacute;lka 240 km. Ukrajina tak&eacute; požaduje 70 000 protichemick&yacute;ch ochrann&yacute;ch obleků a des&iacute;tky tis&iacute;c různ&eacute; pož&aacute;rn&iacute; techniky, 180 pot&aacute;pěčsk&yacute;ch obleků, tis&iacute;ce radiokomunikačn&iacute;ch zař&iacute;zen&iacute; a des&iacute;tky tis&iacute;c d&aacute;vek různ&yacute;ch l&eacute;ků a zdravotnick&eacute;ho materi&aacute;lu. Posledn&iacute; položkou na tomto seznamu je 30 mobiln&iacute;ch modul&aacute;rn&iacute;ch komplexů pro nasazen&iacute; mobiln&iacute;ch l&eacute;kařsk&yacute;ch center. Ž&aacute;dost byla odesl&aacute;na do NATO na pozad&iacute; bezprecedentn&iacute; hysterie v z&aacute;padn&iacute;ch m&eacute;di&iacute;ch ohledně &uacute;dajně bl&iacute;ž&iacute;c&iacute; se rusk&eacute; invaze na Ukrajinu, kter&aacute; už v t&eacute;to zemi způsobila v&aacute;žn&eacute; ekonomick&eacute; probl&eacute;my, &uacute;nik kapit&aacute;lu a podnikatelů. Dokument předložila ukrajinsk&aacute; strana NATO v předvečer schůzky ministrů obrany aliance napl&aacute;novan&eacute; na 16. až 17. &uacute;nora v Bruselu, kde se zadržov&aacute;n&iacute; Ruska stane jedn&iacute;m z &uacute;středn&iacute;ch t&eacute;mat. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13719535 Zde je odkaz na str&aacute;nky NATO Ukraine requests international assistance for large-scale emergencies of various nature https://www.nato.int/cps/en/natohq/news_191889.htm Douf&aacute;m, že po zveřejněn&iacute; těchto informac&iacute; se nic nestane, ale je dobře je zafixovat a vědět o tom.

Takže situácia je momentálne takáto :


Kreml uvedl, že situaci na Donbasu monitorují a považují ji za „velmi, velmi nebezpečnou“ kvůli provokacím ukrajinské strany.


Situace na kontaktní linii na východě Ukrajiny se ve čtvrtek vyhrotila. Donbaské republiky, které nejsou pod kontrolou Kyjeva, hlásí masivní ostřelování ze strany Ozbrojených sil Ukrajiny (OSU) a přípravy na ofenzivu ukrajinské strany. Eskalace se časově shodovala s pracovní cestou prezidenta Volodymyra Zelenského do operační zóny ukrajinských ozbrojených sil na Donbasu. Na svém Instagramu uvedl, že se do oblasti operace vydal lodí po Azovském moři.


Mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov uvedl, že Kreml situaci na Donbasu sleduje a považuje ji za "velmi, velmi nebezpečnou" kvůli provokacím z ukrajinské strany.


Podle podmínek příměří v Donbasu je od léta 2020 zakázáno vést palbu, provádět útočné a průzkumně-diverzní operace a rozmísťovat těžké zbraně v obydlených oblastech. Odvetná palba je povolena pouze na přímý rozkaz velení. Naposledy se strany dohodly, že se vrátí k plnému dodržování příměří na zasedání kontaktní skupiny 22. prosince 2021. Od té doby nebylo zaznamenáno žádné větší ostřelování.


TASS shromáždil hlavní informace o eskalaci na východě Ukrajiny.


Ranní ostřelování
Luhansk oznámil, že ostřelování ze strany ukrajinských ozbrojených sil začalo v 05:32 moskevského času. Zasaženy byly obydlené oblasti Luhanské i Doněcké lidové republiky (LLR a DLR), včetně západního Doněcka. Byly použity minomety, granátomety, BMP, ruční zbraně velké ráže a protitankové raketové systémy. Republika označuje ostřelování z ukrajinské strany za nejaktivnější za poslední měsíce. Ostřelování je vedeno na civilní infrastrukturu a obytné oblasti.
Situace na kontaktní linii se vyostřila. Lidová milice Doněcké lidové republiky hlásí rozmístění dvou houfnic a obrněného vozidla v obytných oblastech na linii kontaktu. Ukrajinská strana také nedovoluje monitorovacím dronům OBSE sledovat situaci.
LLR označuje akce ukrajinských ozbrojených sil za plánovanou provokaci s cílem vyprovokovat odvetnou palbu. Po delším ostřelování ji obě republiky otevřely, aby potlačily palebnou sílu nepřítele: "Naše armáda nehraje na džentlmeny," vysvětlil Rodion Mirošnik, zástupce LLR v kontaktní skupině pro Ukrajinu.
Počet civilních obětí a škod na civilní infrastruktuře v Doněcku se nyní zjišťuje. DLR zaslala informace o porušování příměří Společnému centru pro kontrolu a koordinaci režimu příměří (JCCC) a vyzvala OBSE, aby je zaznamenala.
Zpravodajské předpovědi ofenzivy
Podle rozvědky Lidových milicí DLR se ukrajinské ozbrojené síly aktivně připravují na bojové operace obecně. Ukrajinská strana se chystá přemístit raketové systémy Točka-U od města Chmelnyckyj.
Podle rozvědky DLR se ukrajinská strana chystá vylodit námořní pěchotu na azovském pobřeží republiky. Úderná skupina na směru Sartan-Kominternove zahrnuje průzkumnou rotu a rotu palebné podpory a také čety z praporu teritoriální obrany, které se připravují na přesun. Z moře budou použity nafukovací čluny dodané z USA.
Doněck navíc tvrdí, že obdržel informace o plánech evakuace vedení Ukrajiny - kanceláře prezidenta Volodymyra Zelenského a Nejvyšší rady - z Kyjeva do Lvova po velvyslanectvích několika západních zemí.


zdroj :
aktualnikoflikty.cz


Takže situ&aacute;cia je moment&aacute;lne tak&aacute;to : Kreml uvedl, že situaci na Donbasu monitoruj&iacute; a považuj&iacute; ji za &bdquo;velmi, velmi nebezpečnou&ldquo; kvůli provokac&iacute;m ukrajinsk&eacute; strany. Situace na kontaktn&iacute; linii na v&yacute;chodě Ukrajiny se ve čtvrtek vyhrotila. Donbask&eacute; republiky, kter&eacute; nejsou pod kontrolou Kyjeva, hl&aacute;s&iacute; masivn&iacute; ostřelov&aacute;n&iacute; ze strany Ozbrojen&yacute;ch sil Ukrajiny (OSU) a př&iacute;pravy na ofenzivu ukrajinsk&eacute; strany. Eskalace se časově shodovala s pracovn&iacute; cestou prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho do operačn&iacute; z&oacute;ny ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil na Donbasu. Na sv&eacute;m Instagramu uvedl, že se do oblasti operace vydal lod&iacute; po Azovsk&eacute;m moři. Mluvč&iacute; rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrij Peskov uvedl, že Kreml situaci na Donbasu sleduje a považuje ji za &quot;velmi, velmi nebezpečnou&quot; kvůli provokac&iacute;m z ukrajinsk&eacute; strany. Podle podm&iacute;nek př&iacute;měř&iacute; v Donbasu je od l&eacute;ta 2020 zak&aacute;z&aacute;no v&eacute;st palbu, prov&aacute;dět &uacute;točn&eacute; a průzkumně-diverzn&iacute; operace a rozm&iacute;sťovat těžk&eacute; zbraně v obydlen&yacute;ch oblastech. Odvetn&aacute; palba je povolena pouze na př&iacute;m&yacute; rozkaz velen&iacute;. Naposledy se strany dohodly, že se vr&aacute;t&iacute; k pln&eacute;mu dodržov&aacute;n&iacute; př&iacute;měř&iacute; na zased&aacute;n&iacute; kontaktn&iacute; skupiny 22. prosince 2021. Od t&eacute; doby nebylo zaznamen&aacute;no ž&aacute;dn&eacute; vět&scaron;&iacute; ostřelov&aacute;n&iacute;. TASS shrom&aacute;ždil hlavn&iacute; informace o eskalaci na v&yacute;chodě Ukrajiny. Rann&iacute; ostřelov&aacute;n&iacute; Luhansk ozn&aacute;mil, že ostřelov&aacute;n&iacute; ze strany ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil začalo v 05:32 moskevsk&eacute;ho času. Zasaženy byly obydlen&eacute; oblasti Luhansk&eacute; i Doněck&eacute; lidov&eacute; republiky (LLR a DLR), včetně z&aacute;padn&iacute;ho Doněcka. Byly použity minomety, gran&aacute;tomety, BMP, ručn&iacute; zbraně velk&eacute; r&aacute;že a protitankov&eacute; raketov&eacute; syst&eacute;my. Republika označuje ostřelov&aacute;n&iacute; z ukrajinsk&eacute; strany za nejaktivněj&scaron;&iacute; za posledn&iacute; měs&iacute;ce. Ostřelov&aacute;n&iacute; je vedeno na civiln&iacute; infrastrukturu a obytn&eacute; oblasti. Situace na kontaktn&iacute; linii se vyostřila. Lidov&aacute; milice Doněck&eacute; lidov&eacute; republiky hl&aacute;s&iacute; rozm&iacute;stěn&iacute; dvou houfnic a obrněn&eacute;ho vozidla v obytn&yacute;ch oblastech na linii kontaktu. Ukrajinsk&aacute; strana tak&eacute; nedovoluje monitorovac&iacute;m dronům OBSE sledovat situaci. LLR označuje akce ukrajinsk&yacute;ch ozbrojen&yacute;ch sil za pl&aacute;novanou provokaci s c&iacute;lem vyprovokovat odvetnou palbu. Po del&scaron;&iacute;m ostřelov&aacute;n&iacute; ji obě republiky otevřely, aby potlačily palebnou s&iacute;lu nepř&iacute;tele: &quot;Na&scaron;e arm&aacute;da nehraje na džentlmeny,&quot; vysvětlil Rodion Miro&scaron;nik, z&aacute;stupce LLR v kontaktn&iacute; skupině pro Ukrajinu. Počet civiln&iacute;ch obět&iacute; a &scaron;kod na civiln&iacute; infrastruktuře v Doněcku se nyn&iacute; zji&scaron;ťuje. DLR zaslala informace o poru&scaron;ov&aacute;n&iacute; př&iacute;měř&iacute; Společn&eacute;mu centru pro kontrolu a koordinaci režimu př&iacute;měř&iacute; (JCCC) a vyzvala OBSE, aby je zaznamenala. Zpravodajsk&eacute; předpovědi ofenzivy Podle rozvědky Lidov&yacute;ch milic&iacute; DLR se ukrajinsk&eacute; ozbrojen&eacute; s&iacute;ly aktivně připravuj&iacute; na bojov&eacute; operace obecně. Ukrajinsk&aacute; strana se chyst&aacute; přem&iacute;stit raketov&eacute; syst&eacute;my Točka-U od města Chmelnyckyj. Podle rozvědky DLR se ukrajinsk&aacute; strana chyst&aacute; vylodit n&aacute;mořn&iacute; pěchotu na azovsk&eacute;m pobřež&iacute; republiky. &Uacute;dern&aacute; skupina na směru Sartan-Kominternove zahrnuje průzkumnou rotu a rotu palebn&eacute; podpory a tak&eacute; čety z praporu teritori&aacute;ln&iacute; obrany, kter&eacute; se připravuj&iacute; na přesun. Z moře budou použity nafukovac&iacute; čluny dodan&eacute; z USA. Doněck nav&iacute;c tvrd&iacute;, že obdržel informace o pl&aacute;nech evakuace veden&iacute; Ukrajiny - kancel&aacute;ře prezidenta Volodymyra Zelensk&eacute;ho a Nejvy&scaron;&scaron;&iacute; rady - z Kyjeva do Lvova po velvyslanectv&iacute;ch několika z&aacute;padn&iacute;ch zem&iacute;. zdroj : aktualnikoflikty.cz

Počet civilních obětí a škod na civilní infrastruktuře v Doněcku se nyní zjišťuje.

čiže stačí jedna zablúdená alebo aj schválna trefa do niečoho kde bude
viac ľudských obetí a Rusko reaguje, čo bude potom..nikto nevie...


[quote=&quot;pid:58149, uid:98&quot;]Počet civiln&iacute;ch obět&iacute; a &scaron;kod na civiln&iacute; infrastruktuře v Doněcku se nyn&iacute; zji&scaron;ťuje.[/quote] čiže stač&iacute; jedna zabl&uacute;den&aacute; alebo aj schv&aacute;lna trefa do niečoho kde bude viac ľudsk&yacute;ch obet&iacute; a Rusko reaguje, čo bude potom..nikto nevie...

Doufám, že po zveřejnění těchto informací se nic nestane, ale je dobře je zafixovat a vědět o tom.

Ja len doplním.
Ukrajinskí vojaci cvičili v opustenom meste Pripjať pri Černobyle.
https://spravy.rtvs.sk/2022/02/ukrajinski-vojaci-cvicili-v-opustenom-meste-pripjat-pri-cernobyle/


Tiež dosť zvláštna a podozrivá aktivita. Mohlo by to s hore uvedenými vecami súvisieť.


[quote=&quot;pid:58144, uid:158&quot;]Douf&aacute;m, že po zveřejněn&iacute; těchto informac&iacute; se nic nestane, ale je dobře je zafixovat a vědět o tom.[/quote] Ja len dopln&iacute;m. Ukrajinsk&iacute; vojaci cvičili v opustenom meste Pripjať pri Černobyle. https://spravy.rtvs.sk/2022/02/ukrajinski-vojaci-cvicili-v-opustenom-meste-pripjat-pri-cernobyle/ Tiež dosť zvl&aacute;&scaron;tna a podozriv&aacute; aktivita. Mohlo by to s hore uveden&yacute;mi vecami s&uacute;visieť.

Tiež dosť zvláštna a podozrivá aktivita.

smrdí všetko ! nemám z toho celkovo dobrý pocit.
false flag sa dá čakať všade smile


[quote=&quot;pid:58152, uid:138&quot;]Tiež dosť zvl&aacute;&scaron;tna a podozriv&aacute; aktivita.[/quote] smrd&iacute; v&scaron;etko ! nem&aacute;m z toho celkovo dobr&yacute; pocit. false flag sa d&aacute; čakať v&scaron;ade :(

Ukrajinskí vojaci cvičili v opustenom meste Pripjať pri Černobyle.

Cheeki Breeki, tam bych si taky zacvičil smile


(sorry musel jsem)


[quote=&quot;pid:58152, uid:138&quot;]Ukrajinsk&iacute; vojaci cvičili v opustenom meste Pripjať pri Černobyle.[/quote] Cheeki Breeki, tam bych si taky zacvičil :D (sorry musel jsem)

Cheeki Breeki, tam bych si taky zacvičil


Před 4-mi roky jsem se skupinou 10 lidí prošel Užgorod, Kyjev, Pripjať, elektrárnu Černobyl a zakončili jsme pouť Lvovem. Za 6 dní jsem zažil tolik vjemů, co za 15 let. Doporučuji z hlediska komparace. Ubylo by některých rádoby vtipných komentů.


[quote=&quot;pid:58157, uid:518&quot;]Cheeki Breeki, tam bych si taky zacvičil[/quote] Před 4-mi roky jsem se skupinou 10 lid&iacute; pro&scaron;el Užgorod, Kyjev, Pripjať, elektr&aacute;rnu Černobyl a zakončili jsme pouť Lvovem. Za 6 dn&iacute; jsem zažil tolik vjemů, co za 15 let. Doporučuji z hlediska komparace. Ubylo by někter&yacute;ch r&aacute;doby vtipn&yacute;ch komentů.

"Na Donbasu se střílí, zasažena je školka. V Kyjevě se kouří z ruské ambasády"


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-konflikt-invaze-video-stazeni-vojsk-zapad-zeme.A220217_080348_zahranicni_misl


Podle údajů JCCC se pod palbou ocitly osady Zolote-5, Sokolniki, Veselenkoje a Nižne Lozovoje. Ostřelování bylo vedeno z minometů ráže 120 a 82 milimetrů, protitankových granátometů SPG-9, automatických granátometů AGS-17 a velkorážního kulometu,


Ukrajinské vládní síly útok popřely, viní je (DLR a LLR) naopak z ostřelování vlastních pozic.(!!!!!!)


A neuvěřitelná drzost pokračuje


"Nehledě na skutečnost, že naše pozice byly ostřelovány zakázanými zbraněmi, včetně děl ráže 122 milimetrů, ukrajinští vojáci nezahájili odvetnou palbu,“ sdělil Reuters tiskový orgán ukrajinské armády."


&quot;Na Donbasu se stř&iacute;l&iacute;, zasažena je &scaron;kolka. V Kyjevě se kouř&iacute; z rusk&eacute; ambas&aacute;dy&quot; https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-konflikt-invaze-video-stazeni-vojsk-zapad-zeme.A220217_080348_zahranicni_misl Podle &uacute;dajů JCCC se pod palbou ocitly osady Zolote-5, Sokolniki, Veselenkoje a Nižne Lozovoje. Ostřelov&aacute;n&iacute; bylo vedeno z minometů r&aacute;že 120 a 82 milimetrů, protitankov&yacute;ch gran&aacute;tometů SPG-9, automatick&yacute;ch gran&aacute;tometů AGS-17 a velkor&aacute;žn&iacute;ho kulometu, Ukrajinsk&eacute; vl&aacute;dn&iacute; s&iacute;ly &uacute;tok popřely, vin&iacute; je (DLR a LLR) naopak z ostřelov&aacute;n&iacute; vlastn&iacute;ch pozic.(!!!!!!) A neuvěřiteln&aacute; drzost pokračuje &quot;Nehledě na skutečnost, že na&scaron;e pozice byly ostřelov&aacute;ny zak&aacute;zan&yacute;mi zbraněmi, včetně děl r&aacute;že 122 milimetrů, ukrajin&scaron;t&iacute; voj&aacute;ci nezah&aacute;jili odvetnou palbu,&ldquo; sdělil Reuters tiskov&yacute; org&aacute;n ukrajinsk&eacute; arm&aacute;dy.&quot;

A neuvěřitelná drzost pokračuje

Generální tajemník NATO Jens Stoltenberg po jednání s ministry obrany členských států ve čtvrtek řekl, že se Alianceobává, že si Rusko snaží zprávami o útocích v Donbasu vytvořit záminku k invazi na Ukrajinu.


[quote=&quot;pid:58164, uid:372&quot;]A neuvěřiteln&aacute; drzost pokračuje[/quote] Gener&aacute;ln&iacute; tajemn&iacute;k NATO Jens Stoltenberg po jedn&aacute;n&iacute; s ministry obrany člensk&yacute;ch st&aacute;tů ve čtvrtek řekl, že se Alianceob&aacute;v&aacute;, že si Rusko snaž&iacute; zpr&aacute;vami o &uacute;toc&iacute;ch v Donbasu vytvořit z&aacute;minku k invazi na Ukrajinu.

V Kyjevě se kouří z ruské ambasády"


RF poprela správy o tom, že by sa niečo dialo na ich ambasáde v Kyjeve.


Ruská ambasáda v Kyjevě funguje normálně a nic mimořádného se tam neděje, řekl tiskový atašé mise agentuře RIA Novosti poté, co se na sociálních sítích objevilo video zobrazující kouř vycházející z budovy.


[quote=&quot;pid:58164, uid:372&quot;]V Kyjevě se kouř&iacute; z rusk&eacute; ambas&aacute;dy&quot;[/quote] RF poprela spr&aacute;vy o tom, že by sa niečo dialo na ich ambas&aacute;de v Kyjeve. Rusk&aacute; ambas&aacute;da v Kyjevě funguje norm&aacute;lně a nic mimoř&aacute;dn&eacute;ho se tam neděje, řekl tiskov&yacute; ata&scaron;&eacute; mise agentuře RIA Novosti pot&eacute;, co se na soci&aacute;ln&iacute;ch s&iacute;t&iacute;ch objevilo video zobrazuj&iacute;c&iacute; kouř vych&aacute;zej&iacute;c&iacute; z budovy.

Biden: existuje "velmi vysoké" riziko ruské invaze na Ukrajinu a že k ní může dojít "během několika dní".

V projevu v Bílém domě Biden uvedl, že Spojené státy nevidí žádné známky deklarovaného stažení ruských sil podél hranic s Ukrajinou. Řekl, že USA mají "důvod se domnívat", že Rusko "se podílí na operaci pod falešnou vlajkou, aby mělo záminku ke vstupu".


Řekl to novinářům ve Washingtonu: "Vše, co máme, nasvědčuje tomu, že jsou připraveni vstoupit na Ukrajinu a zaútočit na ni."


Mluvčí amerického velvyslanectví ve čtvrtek ruské tiskové agentuře sdělil, že Rusko vyhostilo zástupce vedoucího americké mise v Moskvě.


Žádné podrobnosti o tom, proč byl Bart Gorman vyhoštěn, nebyly uvedeny. Ministerstvo zahraničí vyhoštění potvrdilo a označilo ho za nevyprovokované.


Tento krok přichází v době zvýšeného napětí mezi Ruskem a USA, které je živeno obavami, že Moskva plánuje invazi na Ukrajinu.


Mluvčí Jason Rebholz řekl státní tiskové agentuře RIA Novosti, že Gorman byl druhým velitelem na americkém velvyslanectví v Moskvě a měl otevřené vízum. V Moskvě strávil necelé tři roky, uvedl.


https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-russia-united-states-moscow-029f7416b35e905901ea10bf3019dafb


**Biden: existuje &quot;velmi vysok&eacute;&quot; riziko rusk&eacute; invaze na Ukrajinu a že k n&iacute; může doj&iacute;t &quot;během několika dn&iacute;&quot;. ** V projevu v B&iacute;l&eacute;m domě Biden uvedl, že Spojen&eacute; st&aacute;ty nevid&iacute; ž&aacute;dn&eacute; zn&aacute;mky deklarovan&eacute;ho stažen&iacute; rusk&yacute;ch sil pod&eacute;l hranic s Ukrajinou. Řekl, že USA maj&iacute; &quot;důvod se domn&iacute;vat&quot;, že Rusko &quot;se pod&iacute;l&iacute; na operaci pod fale&scaron;nou vlajkou, aby mělo z&aacute;minku ke vstupu&quot;. Řekl to novin&aacute;řům ve Washingtonu: &quot;V&scaron;e, co m&aacute;me, nasvědčuje tomu, že jsou připraveni vstoupit na Ukrajinu a za&uacute;točit na ni.&quot; **Mluvč&iacute; americk&eacute;ho velvyslanectv&iacute; ve čtvrtek rusk&eacute; tiskov&eacute; agentuře sdělil, že Rusko vyhostilo z&aacute;stupce vedouc&iacute;ho americk&eacute; mise v Moskvě.** Ž&aacute;dn&eacute; podrobnosti o tom, proč byl Bart Gorman vyho&scaron;těn, nebyly uvedeny. Ministerstvo zahranič&iacute; vyho&scaron;těn&iacute; potvrdilo a označilo ho za nevyprovokovan&eacute;. Tento krok přich&aacute;z&iacute; v době zv&yacute;&scaron;en&eacute;ho napět&iacute; mezi Ruskem a USA, kter&eacute; je živeno obavami, že Moskva pl&aacute;nuje invazi na Ukrajinu. Mluvč&iacute; Jason Rebholz řekl st&aacute;tn&iacute; tiskov&eacute; agentuře RIA Novosti, že Gorman byl druh&yacute;m velitelem na americk&eacute;m velvyslanectv&iacute; v Moskvě a měl otevřen&eacute; v&iacute;zum. V Moskvě str&aacute;vil necel&eacute; tři roky, uvedl. https://apnews.com/article/russia-ukraine-europe-russia-united-states-moscow-029f7416b35e905901ea10bf3019dafb

Ubylo by některých rádoby vtipných komentů.

Dost těžko, toho utrpení a zmaru jsem si jist, ale můj humor je černý jako havíř.


Každopádně to musela být zajímavá cesta. Do "Zóny" se chci určitě jednou zajet podívat, ale až se situace uklidní a nebude to Banderstán.


[quote=&quot;pid:58162, uid:216&quot;]Ubylo by někter&yacute;ch r&aacute;doby vtipn&yacute;ch komentů.[/quote] Dost těžko, toho utrpen&iacute; a zmaru jsem si jist, ale můj humor je čern&yacute; jako hav&iacute;ř. Každop&aacute;dně to musela b&yacute;t zaj&iacute;mav&aacute; cesta. Do &quot;Z&oacute;ny&quot; se chci určitě jednou zajet pod&iacute;vat, ale až se situace uklidn&iacute; a nebude to Banderst&aacute;n.
Upravené 17. 2. 2022 o 16:20

Takže čo si myslíte ?
strelíte delostrelecký granát alebo protitankovú strelu do steny, ono to prerazí stenu ale meter od toho sú nevysklené okná ???


veľmi divné....prvý pokus...dosť slabý


https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/1352501238586022/


Takže čo si mysl&iacute;te ? strel&iacute;te delostreleck&yacute; gran&aacute;t alebo protitankov&uacute; strelu do steny, ono to preraz&iacute; stenu ale meter od toho s&uacute; nevysklen&eacute; okn&aacute; ??? veľmi divn&eacute;....prv&yacute; pokus...dosť slab&yacute; https://www.facebook.com/pressjfo.news/videos/1352501238586022/

Rusko neustoupilo ani o píď. Chce stažení NATO i ze střední Evropy včetně Česka
Rusko zopakovalo svoje požadavky z minulého roku a postěžovalo si, že Západ ignoruje jeho základní bezpečnostní zájmy. Opět pohrozilo opatřeními „vojensko-technického charakteru“.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/rusko-poslalo-reakci-na-navrhy-zapadu-neustoupilo-ani-o-pid-40387531


A odpověď: Biden: Hrozba ruské invaze na Ukrajinu je bezprostřední....


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-podle-americke-velvyslankyne-pri-osn-smeruje-k-bezprostredni-invazi-40387528


Rusko neustoupilo ani o p&iacute;ď. Chce stažen&iacute; NATO i ze středn&iacute; Evropy včetně Česka Rusko zopakovalo svoje požadavky z minul&eacute;ho roku a postěžovalo si, že Z&aacute;pad ignoruje jeho z&aacute;kladn&iacute; bezpečnostn&iacute; z&aacute;jmy. Opět pohrozilo opatřen&iacute;mi &bdquo;vojensko-technick&eacute;ho charakteru&ldquo;. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/rusko-poslalo-reakci-na-navrhy-zapadu-neustoupilo-ani-o-pid-40387531 A odpověď: Biden: Hrozba rusk&eacute; invaze na Ukrajinu je bezprostředn&iacute;.... https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/rusko-podle-americke-velvyslankyne-pri-osn-smeruje-k-bezprostredni-invazi-40387528
Upravené 17. 2. 2022 o 17:18

strelíte delostrelecký granát alebo protitankovú strelu do steny, ono to prerazí stenu ale meter od toho sú nevysklené okná ???

Zrovna dneska jsem si díval na pár "analytiků" kteří popisují jak jsou ukrajinské vesnice poblíž linie bombardovány
z "okupovaného území". A přesně to mě tam taky trklo. Díky ve stropu jak po granátu z těžkého dělostřelectva, ale dál nic.
Ani díra v podlaze, jen bordel všude.
Tak si říkám, nemělo to rozmetat celou chaloupku ? Místo toho jen bordel, jak by se prohnala banda chuligánů...


[quote=&quot;pid:58177, uid:98&quot;]strel&iacute;te delostreleck&yacute; gran&aacute;t alebo protitankov&uacute; strelu do steny, ono to preraz&iacute; stenu ale meter od toho s&uacute; nevysklen&eacute; okn&aacute; ???[/quote] Zrovna dneska jsem si d&iacute;val na p&aacute;r &quot;analytiků&quot; kteř&iacute; popisuj&iacute; jak jsou ukrajinsk&eacute; vesnice pobl&iacute;ž linie bombardov&aacute;ny z &quot;okupovan&eacute;ho &uacute;zem&iacute;&quot;. A přesně to mě tam taky trklo. D&iacute;ky ve stropu jak po gran&aacute;tu z těžk&eacute;ho dělostřelectva, ale d&aacute;l nic. Ani d&iacute;ra v podlaze, jen bordel v&scaron;ude. Tak si ř&iacute;k&aacute;m, nemělo to rozmetat celou chaloupku ? M&iacute;sto toho jen bordel, jak by se prohnala banda chulig&aacute;nů...

Trochu klidu , je zbytečné propadat cílené hysterii. Dám pár sklíček do mozaiky :


  • v RB započne projednávání implementace dokumentu odsouhlaseného RB -Minské dohody.
  • západ se stáhl z Kyjeva do Lvova (včetně loutek)
  • prambule ruské odpovědi potvrzuje , co si Putin vybral z návrhů ministra obrany Šojgu - vojensko-technická opatření
  • Duma dala najevo nikoliv podporu 5. koloně, ale zcela volné ruce Putinovu týmu pro vojenský zásah bránící civilní obyvatelstvo DNR a LNR
  • a k tomu velmi se hrotící situace v RSA - ekonomický kolaps je už zjevný a k tomu se šíří atmosféra občanské války nejen v Kanadě, ale postupně i v RSA. fenomen "kamionisti" je nakažlivý
  • malobritánie se prezentuje jako bašta fašizmu přes svá dominia Kanadu a Austrálii.

Najde se toho i víc, ale společný jmenovatel - sešup na nejnižší priority řízení a ty nikdy nefungují dlouhodobě a s perspektivou. Mysleli jsme si snad, že to proběhne v tichosti ?
Ono opustit dlouhodobě užívaný kvartýr a nevypadat přitom jako nesolventní hadrák - to není tak snadné.


Trochu klidu , je zbytečn&eacute; propadat c&iacute;len&eacute; hysterii. D&aacute;m p&aacute;r skl&iacute;ček do mozaiky : - v RB započne projedn&aacute;v&aacute;n&iacute; implementace dokumentu odsouhlasen&eacute;ho RB -Minsk&eacute; dohody. - z&aacute;pad se st&aacute;hl z Kyjeva do Lvova (včetně loutek) - prambule rusk&eacute; odpovědi potvrzuje , co si Putin vybral z n&aacute;vrhů ministra obrany &Scaron;ojgu - vojensko-technick&aacute; opatřen&iacute; - Duma dala najevo nikoliv podporu 5. koloně, ale zcela voln&eacute; ruce Putinovu t&yacute;mu pro vojensk&yacute; z&aacute;sah br&aacute;n&iacute;c&iacute; civiln&iacute; obyvatelstvo DNR a LNR - a k tomu velmi se hrot&iacute;c&iacute; situace v RSA - ekonomick&yacute; kolaps je už zjevn&yacute; a k tomu se &scaron;&iacute;ř&iacute; atmosf&eacute;ra občansk&eacute; v&aacute;lky nejen v Kanadě, ale postupně i v RSA. fenomen &quot;kamionisti&quot; je nakažliv&yacute; - malobrit&aacute;nie se prezentuje jako ba&scaron;ta fa&scaron;izmu přes sv&aacute; dominia Kanadu a Austr&aacute;lii. Najde se toho i v&iacute;c, ale společn&yacute; jmenovatel - se&scaron;up na nejniž&scaron;&iacute; priority ř&iacute;zen&iacute; a ty nikdy nefunguj&iacute; dlouhodobě a s perspektivou. Mysleli jsme si snad, že to proběhne v tichosti ? Ono opustit dlouhodobě už&iacute;van&yacute; kvart&yacute;r a nevypadat přitom jako nesolventn&iacute; hadr&aacute;k - to nen&iacute; tak snadn&eacute;.

Trochu klidu , je zbytečné propadat cílené hysterii


ja som v kľude, mám v centre diania pár ľudí ktorí budú informovať 24 hodín...


Zdochýnajúci kôň najviac kope....


[quote=&quot;pid:58182, uid:57&quot;]Trochu klidu , je zbytečn&eacute; propadat c&iacute;len&eacute; hysterii[/quote] ja som v kľude, m&aacute;m v centre diania p&aacute;r ľud&iacute; ktor&iacute; bud&uacute; informovať 24 hod&iacute;n... Zdoch&yacute;naj&uacute;ci k&ocirc;ň najviac kope....

Ukrajinský politológ Michail Pogrebinskij: "mňa udivuje, že väčšina ľudí pripúšťa možnosť veľkej vojny medzi Ukrajinou a Rosijskou federáciou." Z celého článku vyslovil na záver zaujímavú myšlienku: "Теперь понятно. Чтобы заставить себя слышать, нужен какой-то более серьезный аргумент. Этот аргумент мы услышим — не сегодня, так в ближайшие дни." - "Teraz je jasné, aby sme vás ( SŠA+NATO ) donútili nás počúvať, je potrebný nejaký vážnejší argument. Tento argument ( z rosijskej strany ) my budeme počuť - ak nie dnes, tak v najbižšie dni."
Mám dojem, že nikto nevie aký to bude argument.
https://ukraina.ru/interview/20220216/1033291891.html


Ukrajinsk&yacute; politol&oacute;g Michail Pogrebinskij: &quot;mňa udivuje, že v&auml;č&scaron;ina ľud&iacute; prip&uacute;&scaron;ťa možnosť veľkej vojny medzi Ukrajinou a Rosijskou feder&aacute;ciou.&quot; Z cel&eacute;ho čl&aacute;nku vyslovil na z&aacute;ver zauj&iacute;mav&uacute; my&scaron;lienku: &quot;Теперь понятно. Чтобы заставить себя слышать, нужен какой-то более серьезный аргумент. Этот аргумент мы услышим &mdash; не сегодня, так в ближайшие дни.&quot; - &quot;Teraz je jasn&eacute;, aby sme v&aacute;s ( S&Scaron;A+NATO ) don&uacute;tili n&aacute;s poč&uacute;vať, je potrebn&yacute; nejak&yacute; v&aacute;žnej&scaron;&iacute; argument. Tento argument ( z rosijskej strany ) my budeme počuť - ak nie dnes, tak v najbiž&scaron;ie dni.&quot; M&aacute;m dojem, že nikto nevie ak&yacute; to bude argument. https://ukraina.ru/interview/20220216/1033291891.html

Reakce Ruska na reakci USA ohledně bezpečnostních záruk. Celý text
https://tass.ru/politika/13744013


Dne 17. února 2022 dostal americký velvyslanec John Sullivan, pozvaný na ruské ministerstvo zahraničí, následující reakci na dříve obdrženou americkou odpověď na ruský návrh smlouvy mezi Ruskou federací a Spojenými státy americkými o bezpečnostních zárukách.


TASS zveřejňuje celé znění prohlášení.


Obecná charakteristika
Konstatujeme, že americká strana konstruktivně nereagovala na základní prvky návrhu smlouvy se Spojenými státy připravené ruskou stranou o bezpečnostních zárukách. Hovoříme o odmítnutí dalšího rozšiřování NATO, o stažení „bukurešťské formule“, že „Ukrajina a Gruzie se stanou členy NATO“, a o odmítnutí vytváření vojenských základen na území států, které byly dříve součástí NATO. SSSR a nejsou členy aliance, včetně využití jejich infrastruktury pro vedení jakékoliv vojenské činnosti, jakož i návrat vojenských schopností včetně úderu a infrastruktury NATO do stavu z roku 1997, kdy bylo Rusko-NATO zakládající Zákon byl podepsán. Tato ustanovení mají pro Ruskou federaci zásadní význam."


**Reakce Ruska na reakci USA ohledně bezpečnostn&iacute;ch z&aacute;ruk.** Cel&yacute; text https://tass.ru/politika/13744013 Dne 17. &uacute;nora 2022 dostal americk&yacute; velvyslanec John Sullivan, pozvan&yacute; na rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute;, n&aacute;sleduj&iacute;c&iacute; reakci na dř&iacute;ve obdrženou americkou odpověď na rusk&yacute; n&aacute;vrh smlouvy mezi Ruskou federac&iacute; a Spojen&yacute;mi st&aacute;ty americk&yacute;mi o bezpečnostn&iacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. TASS zveřejňuje cel&eacute; zněn&iacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute;. Obecn&aacute; charakteristika Konstatujeme, že americk&aacute; strana konstruktivně nereagovala na z&aacute;kladn&iacute; prvky n&aacute;vrhu smlouvy se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty připraven&eacute; ruskou stranou o bezpečnostn&iacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. Hovoř&iacute;me o odm&iacute;tnut&iacute; dal&scaron;&iacute;ho roz&scaron;iřov&aacute;n&iacute; NATO, o stažen&iacute; &bdquo;bukure&scaron;ťsk&eacute; formule&ldquo;, že &bdquo;Ukrajina a Gruzie se stanou členy NATO&ldquo;, a o odm&iacute;tnut&iacute; vytv&aacute;řen&iacute; vojensk&yacute;ch z&aacute;kladen na &uacute;zem&iacute; st&aacute;tů, kter&eacute; byly dř&iacute;ve souč&aacute;st&iacute; NATO. SSSR a nejsou členy aliance, včetně využit&iacute; jejich infrastruktury pro veden&iacute; jak&eacute;koliv vojensk&eacute; činnosti, jakož i n&aacute;vrat vojensk&yacute;ch schopnost&iacute; včetně &uacute;deru a infrastruktury NATO do stavu z roku 1997, kdy bylo Rusko-NATO zakl&aacute;daj&iacute;c&iacute; Z&aacute;kon byl podeps&aacute;n. Tato ustanoven&iacute; maj&iacute; pro Ruskou federaci z&aacute;sadn&iacute; v&yacute;znam.&quot;

Rusko neustoupilo ani o píď. Chce stažení NATO i ze střední Evropy včetně Česka
Rusko zopakovalo svoje požadavky z minulého roku a postěžovalo si, že Západ ignoruje jeho základní bezpečnostní zájmy. Opět pohrozilo opatřeními „vojensko-technického charakteru“.
Předem se ví, že Amerika a NATO s tímto návrhem nebudou souhlasit. To vše je domluvená hra o tom všem Rusko-Amerika a cílem je za měsíc nebo dva otevřeně říct, že jsme se dohodli na společném projektu, a to je projekt Trojimoři, o kterém jsem již psal. Všechno je to jedna velká hra mezi nimi a média získají dopředu informace o tom, co mají napsat, a v zákulisí je úplně jiná hra a mohu uvést stovky příkladů a jeden takový je. Když probíhala jednání mezi Srby a Chorvaty o tzv. SAO Krajina. Informace pro média se lišily od skutečných dohod, to vím, tvrdím, že to bylo proto, že jsem se zúčastnil několika jednání souvisejících s těmi jednáními.


[quote=&quot;pid:58178, uid:372&quot;]Rusko neustoupilo ani o p&iacute;ď. Chce stažen&iacute; NATO i ze středn&iacute; Evropy včetně Česka Rusko zopakovalo svoje požadavky z minul&eacute;ho roku a postěžovalo si, že Z&aacute;pad ignoruje jeho z&aacute;kladn&iacute; bezpečnostn&iacute; z&aacute;jmy. Opět pohrozilo opatřen&iacute;mi &bdquo;vojensko-technick&eacute;ho charakteru&ldquo;.[/quote]Předem se v&iacute;, že Amerika a NATO s t&iacute;mto n&aacute;vrhem nebudou souhlasit. To v&scaron;e je domluven&aacute; hra o tom v&scaron;em Rusko-Amerika a c&iacute;lem je za měs&iacute;c nebo dva otevřeně ř&iacute;ct, že jsme se dohodli na společn&eacute;m projektu, a to je projekt Trojimoři, o kter&eacute;m jsem již psal. V&scaron;echno je to jedna velk&aacute; hra mezi nimi a m&eacute;dia z&iacute;skaj&iacute; dopředu informace o tom, co maj&iacute; napsat, a v z&aacute;kulis&iacute; je &uacute;plně jin&aacute; hra a mohu uv&eacute;st stovky př&iacute;kladů a jeden takov&yacute; je. Když prob&iacute;hala jedn&aacute;n&iacute; mezi Srby a Chorvaty o tzv. SAO Krajina. Informace pro m&eacute;dia se li&scaron;ily od skutečn&yacute;ch dohod, to v&iacute;m, tvrd&iacute;m, že to bylo proto, že jsem se z&uacute;častnil několika jedn&aacute;n&iacute; souvisej&iacute;c&iacute;ch s těmi jedn&aacute;n&iacute;mi.

projekt Trojimoři,

Trojmoří je projekt GP, který není v zájmu VP, čili Ruska (což určitě nejsou rossionské elity).
Není to ani v zájmu národů na dotčeném území. Maximálně tak jejich "elit", které doufají, že si tak uchovají svůj parazitický status.


[quote=&quot;pid:58200, uid:747&quot;]projekt Trojimoři,[/quote] Trojmoř&iacute; je projekt GP, kter&yacute; nen&iacute; v z&aacute;jmu VP, čili Ruska (což určitě nejsou rossionsk&eacute; elity). Nen&iacute; to ani v z&aacute;jmu n&aacute;rodů na dotčen&eacute;m &uacute;zem&iacute;. Maxim&aacute;lně tak jejich &quot;elit&quot;, kter&eacute; doufaj&iacute;, že si tak uchovaj&iacute; svůj parazitick&yacute; status.

Docela výmluvný článek a zároveň odpověď ke všem těm řečem/aktivitám a plánům pindosů (NATO) v Evropě. Vtipné je, že to vyšlo na Novinkách. Už si sami nejsou jistí, jak to vlastně dopadne, tak se připravují na obrat.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-jednotna-ci-rozdrobena-aliance-postoje-zemi-nato-k-ukrajine-prehledne-189002#source=hp&seq_no=8&dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=95ZgCyOKIQ9-202202172026&dop_id=189002&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
Jednotná, či rozdrobená aliance? Postoje zemí NATO k Ukrajině přehledně
Nejednota je dobrý argument pro selhání. Nebo ne?


Docela v&yacute;mluvn&yacute; čl&aacute;nek a z&aacute;roveň odpověď ke v&scaron;em těm řečem/aktivit&aacute;m a pl&aacute;nům pindosů (NATO) v Evropě. Vtipn&eacute; je, že to vy&scaron;lo na Novink&aacute;ch. Už si sami nejsou jist&iacute;, jak to vlastně dopadne, tak se připravuj&iacute; na obrat. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-jednotna-ci-rozdrobena-aliance-postoje-zemi-nato-k-ukrajine-prehledne-189002#source=hp&amp;seq_no=8&amp;dop_ab_variant=0&amp;dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&amp;dop_req_id=95ZgCyOKIQ9-202202172026&amp;dop_id=189002&amp;utm_campaign=&amp;utm_medium=z-boxiku&amp;utm_source=www.seznam.cz **Jednotn&aacute;, či rozdroben&aacute; aliance? Postoje zem&iacute; NATO k Ukrajině přehledně** Nejednota je dobr&yacute; argument pro selh&aacute;n&iacute;. Nebo ne?

Každopádně to musela být zajímavá cesta.


Ještě navíc jsme měli štěstí na průvodce, člověk, který v Pripjati bydlel, podílel se na záchranných pracích a navíc uměl perfektně český. Až mrazilo když jsme stáli před nemocnicí, která jela měsíc a pak bum. Vyprávěl, že pro Pripjať bylo dodávané to nejlepší, čím disponoval SSSR a Černobyl měl uživit el. energii celé RVHP. Neskutečná konkurence západu.


Tohle foto z jednoho bytu v Pripjati jsem dával už na staré vodě a přijde mi matriční.


620f3f0fa54e2


[quote=&quot;pid:58174, uid:518&quot;]Každop&aacute;dně to musela b&yacute;t zaj&iacute;mav&aacute; cesta.[/quote] Je&scaron;tě nav&iacute;c jsme měli &scaron;těst&iacute; na průvodce, člověk, kter&yacute; v Pripjati bydlel, pod&iacute;lel se na z&aacute;chrann&yacute;ch prac&iacute;ch a nav&iacute;c uměl perfektně česk&yacute;. Až mrazilo když jsme st&aacute;li před nemocnic&iacute;, kter&aacute; jela měs&iacute;c a pak bum. Vypr&aacute;věl, že pro Pripjať bylo dod&aacute;van&eacute; to nejlep&scaron;&iacute;, č&iacute;m disponoval SSSR a Černobyl měl uživit el. energii cel&eacute; RVHP. Neskutečn&aacute; konkurence z&aacute;padu. Tohle foto z jednoho bytu v Pripjati jsem d&aacute;val už na star&eacute; vodě a přijde mi matričn&iacute;. ![620f3f0fa54e2](serve/attachment&amp;path=620f3f0fa54e2)
Upravené 18. 2. 2022 o 07:51

"Pokárání"


Po zveřejnění plného znění reakce ruského ministerstva zahraničí na americkou odpověď na ruský návrh smlouvy mezi Ruskou federací a Spojenými státy o bezpečnostních zárukách začal web ministerstva zahraničí fungovat s přestávkami: příliv uživatelů se ukázal být příliš velký na své skromné možnosti, poznamenávají redaktoři kanálu Meister TG .


Stručně lze podstatu sdělení ministerstva zahraničí shrnout do jednoho slova: pokárání. Na 10 stranách jsou uvedeny body, které způsobily silný nesouhlas Ruska. S nediplomatickou otevřeností diplomaté konstatovali, že americká strana konstruktivně nereagovala na základní prvky návrhu smlouvy připraveného ruskou stranou, takže Rusko bude nuceno reagovat, a to i provedením vojensko-technických opatření.


O to paradoxněji vypadá reakce Spojených států: ministr zahraničí Blinken navrhl, aby se Lavrov sešel příští týden někde v Evropě, a řekl novinářům, že ministerské kontakty by se mohly stát předehrou k summitu lídrů. Paradox je zde však zřejmý: konec konců, seznam neshod implikuje přítomnost bodů shody. Některé z nich jsou v dokumentu zmíněny, například rakety středního a krátkého doletu, rozvoj dialogu o strategických zbraních.


Ruské ministerstvo zahraničí navrhuje zapojit se do společného vývoje nové „bezpečnostní rovnice“. Upřímné varování před možnými vojensko-technickými opatřeními zároveň podněcuje touhu partnera se přece jen dohodnout.


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/140333-otpoved.html
Politikus.ru


**&quot;Pok&aacute;r&aacute;n&iacute;&quot;** Po zveřejněn&iacute; pln&eacute;ho zněn&iacute; reakce rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; na americkou odpověď na rusk&yacute; n&aacute;vrh smlouvy mezi Ruskou federac&iacute; a Spojen&yacute;mi st&aacute;ty o bezpečnostn&iacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch začal web ministerstva zahranič&iacute; fungovat s přest&aacute;vkami: př&iacute;liv uživatelů se uk&aacute;zal b&yacute;t př&iacute;li&scaron; velk&yacute; na sv&eacute; skromn&eacute; možnosti, poznamen&aacute;vaj&iacute; redaktoři kan&aacute;lu Meister TG . Stručně lze podstatu sdělen&iacute; ministerstva zahranič&iacute; shrnout do jednoho slova: pok&aacute;r&aacute;n&iacute;. Na 10 stran&aacute;ch jsou uvedeny body, kter&eacute; způsobily siln&yacute; nesouhlas Ruska. S nediplomatickou otevřenost&iacute; diplomat&eacute; konstatovali, že americk&aacute; strana konstruktivně nereagovala na z&aacute;kladn&iacute; prvky n&aacute;vrhu smlouvy připraven&eacute;ho ruskou stranou, takže Rusko bude nuceno reagovat, a to i proveden&iacute;m vojensko-technick&yacute;ch opatřen&iacute;. O to paradoxněji vypad&aacute; reakce Spojen&yacute;ch st&aacute;tů: ministr zahranič&iacute; Blinken navrhl, aby se Lavrov se&scaron;el př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den někde v Evropě, a řekl novin&aacute;řům, že ministersk&eacute; kontakty by se mohly st&aacute;t předehrou k summitu l&iacute;drů. Paradox je zde v&scaron;ak zřejm&yacute;: konec konců, seznam neshod implikuje př&iacute;tomnost bodů shody. Někter&eacute; z nich jsou v dokumentu zm&iacute;něny, např&iacute;klad rakety středn&iacute;ho a kr&aacute;tk&eacute;ho doletu, rozvoj dialogu o strategick&yacute;ch zbran&iacute;ch. **Rusk&eacute; ministerstvo zahranič&iacute; navrhuje zapojit se do společn&eacute;ho v&yacute;voje nov&eacute; &bdquo;bezpečnostn&iacute; rovnice&ldquo;. Upř&iacute;mn&eacute; varov&aacute;n&iacute; před možn&yacute;mi vojensko-technick&yacute;mi opatřen&iacute;mi z&aacute;roveň podněcuje touhu partnera se přece jen dohodnout.** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/140333-otpoved.html Politikus.ru

Aktuálne nad UA620f68e77f5de


Aktu&aacute;lne nad UA![620f68e77f5de](serve/attachment&amp;path=620f68e77f5de)

"Pokárání"


Neřekl bych, že se jednalo o nějaké "pokárání". Naopak, Rusko po řadě západních provokací, dalo USA na vědomí, že neustoupilo ani o piď ze svých původních požadavků. A podpořilo svoje odhodlání na ních trvat a jestli bude potřeba i prosazovat ještě tím, že vyhostilo náměstka velvyslance USA.


[quote=&quot;pid:58264, uid:270&quot;]&quot;Pok&aacute;r&aacute;n&iacute;&quot;[/quote] Neřekl bych, že se jednalo o nějak&eacute; &quot;pok&aacute;r&aacute;n&iacute;&quot;. Naopak, Rusko po řadě z&aacute;padn&iacute;ch provokac&iacute;, dalo USA na vědom&iacute;, že neustoupilo ani o piď ze sv&yacute;ch původn&iacute;ch požadavků. A podpořilo svoje odhodl&aacute;n&iacute; na n&iacute;ch trvat a jestli bude potřeba i prosazovat je&scaron;tě t&iacute;m, že vyhostilo n&aacute;městka velvyslance USA.

Souhlas . Na pokárávání už vypršel stanovený časový a faktologický limit . Teď to poběží komplementárně jakou souběh reálných vojenskotechnických opatření (jednostranných) a podle smysluplnosti i debat u stolu. Agendu už po této odpovědi drží v ruce jen jedna strana, té druhé byla touto písemnou odpovědí a vyhoštěním důležité diplomatické figury dáno na jevo podřízené postavení. jedině- kde vedou- je řečnění. To je vše. Myslí, že budeme asi překvapeni rychlostí vývoje.
Jenom poznámka. Rusko velmi dobře předvídalo vývoj a svolalo RB k Minsku. Západ se přes Minsk dostal sám do rohu a je nucen ho podporovat. Rusko má totiž uvolněné ruce a může, v případě potřeby, reagovat z titulu ukrajinského útoku na Minsk a i reálně na civilní obyvatelstvo Donbasu. A vůbec nemusí vstoupit na území Ukrajiny , může postupovat podle moderních technologií a 1-2 údery zlikvidovat čelo ukrů a pak nechat pracovat DNR a LNR.


Souhlas . Na pok&aacute;r&aacute;v&aacute;n&iacute; už vypr&scaron;el stanoven&yacute; časov&yacute; a faktologick&yacute; limit . Teď to poběž&iacute; komplement&aacute;rně jakou souběh re&aacute;ln&yacute;ch vojenskotechnick&yacute;ch opatřen&iacute; (jednostrann&yacute;ch) a podle smysluplnosti i debat u stolu. Agendu už po t&eacute;to odpovědi drž&iacute; v ruce jen jedna strana, t&eacute; druh&eacute; byla touto p&iacute;semnou odpověd&iacute; a vyho&scaron;těn&iacute;m důležit&eacute; diplomatick&eacute; figury d&aacute;no na jevo podř&iacute;zen&eacute; postaven&iacute;. jedině- kde vedou- je řečněn&iacute;. To je v&scaron;e. Mysl&iacute;, že budeme asi překvapeni rychlost&iacute; v&yacute;voje. Jenom pozn&aacute;mka. Rusko velmi dobře předv&iacute;dalo v&yacute;voj a svolalo RB k Minsku. Z&aacute;pad se přes Minsk dostal s&aacute;m do rohu a je nucen ho podporovat. Rusko m&aacute; totiž uvolněn&eacute; ruce a může, v př&iacute;padě potřeby, reagovat z titulu ukrajinsk&eacute;ho &uacute;toku na Minsk a i re&aacute;lně na civiln&iacute; obyvatelstvo Donbasu. A vůbec nemus&iacute; vstoupit na &uacute;zem&iacute; Ukrajiny , může postupovat podle modern&iacute;ch technologi&iacute; a 1-2 &uacute;dery zlikvidovat čelo ukrů a pak nechat pracovat DNR a LNR.

No osobne som v tom návrhu postrehol novinku, odviesť zbrane ktoré doviezli na Ukrajinu.


A tým vlastne aj poukázanie nato, že naťahovanie v čase pre nich nepredstavuje možnosť zmeny podstaty návrhu.


No osobne som v tom n&aacute;vrhu postrehol novinku, odviesť zbrane ktor&eacute; doviezli na Ukrajinu. A t&yacute;m vlastne aj pouk&aacute;zanie nato, že naťahovanie v čase pre nich nepredstavuje možnosť zmeny podstaty n&aacute;vrhu.
Upravené 18. 2. 2022 o 15:07

Lídr DLR informoval o evakuaci obyvatel republiky do Ruska
Lídr Doněcké lidové republiky Denis Pušilin uvedl, že dnešním dnem je organizována masová evakuace občanů republiky do Ruské federace. Jeho projev byl zveřejněn na Telegramu.
Podle Pušilina ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj brzy nařídí Ozbrojeným silám Ukrajiny zahájit ofenzívu v regionu.
Na hraničních přechodech byly podle Pušilina vytvořeny podmínky pro rychlý přechod evakuovaných obyvatel DLR do Ruska.
Vedoucím podniků a úřadů DLR bylo nařízeno, aby organizovali evakuaci rodin zaměstnanců. Štáby územní obrany zajistí dopravu.
Poznamenal také, že po dohodě s ruskými úřady bylo v Rostovské oblasti vyčleněno místo pro obyvatele DLR a LLR.
Dodal, že kyjevské úřady neustále zvyšují počet vojáků v zóně konfliktu a přesouvají tam zbraně.
Cely clanek na zde.


**L&iacute;dr DLR informoval o evakuaci obyvatel republiky do Ruska** L&iacute;dr Doněck&eacute; lidov&eacute; republiky Denis Pu&scaron;ilin uvedl, že dne&scaron;n&iacute;m dnem je organizov&aacute;na masov&aacute; evakuace občanů republiky do Rusk&eacute; federace. Jeho projev byl zveřejněn na Telegramu. Podle Pu&scaron;ilina ukrajinsk&yacute; prezident Volodymyr Zelenskyj brzy nař&iacute;d&iacute; Ozbrojen&yacute;m sil&aacute;m Ukrajiny zah&aacute;jit ofenz&iacute;vu v regionu. Na hraničn&iacute;ch přechodech byly podle Pu&scaron;ilina vytvořeny podm&iacute;nky pro rychl&yacute; přechod evakuovan&yacute;ch obyvatel DLR do Ruska. Vedouc&iacute;m podniků a &uacute;řadů DLR bylo nař&iacute;zeno, aby organizovali evakuaci rodin zaměstnanců. &Scaron;t&aacute;by &uacute;zemn&iacute; obrany zajist&iacute; dopravu. Poznamenal tak&eacute;, že po dohodě s rusk&yacute;mi &uacute;řady bylo v Rostovsk&eacute; oblasti vyčleněno m&iacute;sto pro obyvatele DLR a LLR. Dodal, že kyjevsk&eacute; &uacute;řady neust&aacute;le zvy&scaron;uj&iacute; počet voj&aacute;ků v z&oacute;ně konfliktu a přesouvaj&iacute; tam zbraně. Cely clanek na [zde](https://cz.sputniknews.com/20220218/lidr-dlr-informoval-o-evakuaci-obyvatel-republiky-do-ruska-17679130.html).

Ruská ponorka se 160 atomovkami na palubě se vynořila u pobřeží USA


https://www.securitymagazin.cz/defence/ruska-ponorka-se-160-atomovkami-na-palube-se-vynorila-u-pobrezi-usa-1404068196.html?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&sznclid=TSQpcHl5enl0dHh6eHV_fn51fnl1eHUxOXB8e3l8dHR-fnt4Y3V6fjE5KHB8e3l4fHR5fXh6Y31_dDEucAx0fQh6eQt0C318egl5fnkJfXx6fQt9dHl_eA4MeQ8O&utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


Zřejmě součást ruské odpovědi...


**Rusk&aacute; ponorka se 160 atomovkami na palubě se vynořila u pobřež&iacute; USA** https://www.securitymagazin.cz/defence/ruska-ponorka-se-160-atomovkami-na-palube-se-vynorila-u-pobrezi-usa-1404068196.html?consent=CPOapoOPUW684D3ACBCSCCCsAP_AAEPAAITIIDwLwAAgAKAAgABUAC4AGQAOgAgABQACoAFoAMgAaAA5gCIAIoARwAkgBMgCcAJ4AVQAtwBhAGKAQABCACIAE6ALEAZoA4gB3AEIAJMAT0ApABZgC0AF1AMCAacA1gCNQEdAJBATaAtwBeYC-QIDgd1AeAAWABUAC4AGQAQAAyABoADmAIgAigBMACeAFUAMQAfgBCACIAEcALEAZoA7gCEAEWALQAXUAwIBrAEggJtAXmA7oAAA.YAAAAAAAAAAA&amp;sznclid=TSQpcHl5enl0dHh6eHV_fn51fnl1eHUxOXB8e3l8dHR-fnt4Y3V6fjE5KHB8e3l4fHR5fXh6Y31_dDEucAx0fQh6eQt0C318egl5fnkJfXx6fQt9dHl_eA4MeQ8O&amp;utm_source=www.seznam.cz&amp;utm_medium=sekce-z-internetu **Zřejmě souč&aacute;st rusk&eacute; odpovědi...**

Setkání se stálými členy Rady bezpečnosti RF
Prezident se prostřednictvím videokonference setkal se stálými členy Rady bezpečnosti.


18.února 2022 12:55 Kreml, Moskva


Diskuse o situaci kolem Ukrajiny a rostoucím napětí, které se soustřeďuje, byla vyvolána vnějšími silami. Prezident účastníky setkání velmi podrobně informoval o svých mezinárodních kontaktech tento týden, včetně osobních setkání a telefonických rozhovorů. Vyměnili si také názory na bezpečnostní záruky pro Rusko.


Hlavním tématem projednávaným na schůzce byl rozvoj high-tech sektorů ruského průmyslu.


Setkání se zúčastnili premiér Michail Mišustin, předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenková, předseda Státní dumy Vjačeslav Volodin, místopředseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv, tajemník Rady bezpečnosti Nikolaj Patrušev, ministr vnitra Vladimir Kolokolcev, ministr zahraničí Sergej Lavrov, ministr obrany Sergej Šojgu, Ředitel Federální bezpečnostní služby Alexander Bortnikov, ředitel zahraniční zpravodajské služby Sergej Naryškin a zvláštní prezidentský zástupce pro ochranu životního prostředí, ekologii a dopravu Sergej Ivanov.


**Setk&aacute;n&iacute; se st&aacute;l&yacute;mi členy Rady bezpečnosti RF** Prezident se prostřednictv&iacute;m videokonference setkal se st&aacute;l&yacute;mi členy Rady bezpečnosti. 18.&uacute;nora 2022 12:55 Kreml, Moskva Diskuse o situaci kolem Ukrajiny a rostouc&iacute;m napět&iacute;, kter&eacute; se soustřeďuje, byla vyvol&aacute;na vněj&scaron;&iacute;mi silami. Prezident &uacute;častn&iacute;ky setk&aacute;n&iacute; velmi podrobně informoval o sv&yacute;ch mezin&aacute;rodn&iacute;ch kontaktech tento t&yacute;den, včetně osobn&iacute;ch setk&aacute;n&iacute; a telefonick&yacute;ch rozhovorů. Vyměnili si tak&eacute; n&aacute;zory na bezpečnostn&iacute; z&aacute;ruky pro Rusko. Hlavn&iacute;m t&eacute;matem projedn&aacute;van&yacute;m na schůzce byl rozvoj high-tech sektorů rusk&eacute;ho průmyslu. Setk&aacute;n&iacute; se z&uacute;častnili premi&eacute;r Michail Mi&scaron;ustin, předsedkyně Rady federace Valentina Matvijenkov&aacute;, předseda St&aacute;tn&iacute; dumy Vjačeslav Volodin, m&iacute;stopředseda Rady bezpečnosti Dmitrij Medveděv, tajemn&iacute;k Rady bezpečnosti Nikolaj Patru&scaron;ev, ministr vnitra Vladimir Kolokolcev, ministr zahranič&iacute; Sergej Lavrov, ministr obrany Sergej &Scaron;ojgu, Ředitel Feder&aacute;ln&iacute; bezpečnostn&iacute; služby Alexander Bortnikov, ředitel zahraničn&iacute; zpravodajsk&eacute; služby Sergej Nary&scaron;kin a zvl&aacute;&scaron;tn&iacute; prezidentsk&yacute; z&aacute;stupce pro ochranu životn&iacute;ho prostřed&iacute;, ekologii a dopravu Sergej Ivanov.
Upravené 18. 2. 2022 o 15:52

Společné prohlášení Putina a Lukašenka o Ukrajině a Donbase


https://www.youtube.com/watch?v=ewu5KqdZGtI&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


Společn&eacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; Putina a Luka&scaron;enka o Ukrajině a Donbase https://www.youtube.com/watch?v=ewu5KqdZGtI&amp;ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Zelenskyj dal příkaz k obsazení Donbasu. Na Donbasu je vyhlášená mobilizace. Probíhají silné boje. Byl pokus ukrást chemické látky, chlor a amoniak, v odposlechu byl rozeznán polský jazyk.
Probíhá evakuace lidí, kteří nemají brannou povinnost. Muži schopni držet zbraň jsou povoláni. Lidé, kteří se přesunou na území Ruska, dostanou 10 tisíc rublů na bezprostřední životní potřeby. Putin vyzval obyvatele Rostovské oblasti, aby běžencům poskytli pomoc. Dále byla do Rostovské oblasti přesunuta jednotka pro řešení mimořádných situací.
V Doněcku byla diverzenty vyhozena do vzduchu část železnice, která spojovala Donbas s Ruskem.
Dále vybuchl náklaďák z výbušninami v blízkosti administrativního centra místní vlády.
USA již stačili vyhlásit, že výbuch bude pro Rusko záminkou k napadení Ukrajiny.
https://www.youtube.com/watch? v=3QxRa7gabHA&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24


Video, které jsem sem dal, kde byla přímá reportáž, bylo na YT zablokováno!


Zpravodajství můžete sledovat zde
http://rus24.tv/rossiya1.html


nebo zde
http://rus24.tv/rossiya24.html


Zelenskyj dal př&iacute;kaz k obsazen&iacute; Donbasu. Na Donbasu je vyhl&aacute;&scaron;en&aacute; mobilizace. Prob&iacute;haj&iacute; siln&eacute; boje. Byl pokus ukr&aacute;st chemick&eacute; l&aacute;tky, chlor a amoniak, v odposlechu byl rozezn&aacute;n polsk&yacute; jazyk. Prob&iacute;h&aacute; evakuace lid&iacute;, kteř&iacute; nemaj&iacute; brannou povinnost. Muži schopni držet zbraň jsou povol&aacute;ni. Lid&eacute;, kteř&iacute; se přesunou na &uacute;zem&iacute; Ruska, dostanou 10 tis&iacute;c rublů na bezprostředn&iacute; životn&iacute; potřeby. Putin vyzval obyvatele Rostovsk&eacute; oblasti, aby běžencům poskytli pomoc. D&aacute;le byla do Rostovsk&eacute; oblasti přesunuta jednotka pro ře&scaron;en&iacute; mimoř&aacute;dn&yacute;ch situac&iacute;. V Doněcku byla diverzenty vyhozena do vzduchu č&aacute;st železnice, kter&aacute; spojovala Donbas s Ruskem. D&aacute;le vybuchl n&aacute;klaď&aacute;k z v&yacute;bu&scaron;ninami v bl&iacute;zkosti administrativn&iacute;ho centra m&iacute;stn&iacute; vl&aacute;dy. USA již stačili vyhl&aacute;sit, že v&yacute;buch bude pro Rusko z&aacute;minkou k napaden&iacute; Ukrajiny. https://www.youtube.com/watch? v=3QxRa7gabHA&amp;ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24 **Video, kter&eacute; jsem sem dal, kde byla př&iacute;m&aacute; report&aacute;ž, bylo na YT zablokov&aacute;no!** Zpravodajstv&iacute; můžete sledovat zde http://rus24.tv/rossiya1.html nebo zde http://rus24.tv/rossiya24.html
Upravené 18. 2. 2022 o 18:23

Putin nariadil zaplatiť 10-tisíc rubľov utečencom prichádzajúcich z Donbasu v Rostovskej oblasti
Ruský prezident Vladimir Putin nariadil zaplatiť utečencom prichádzajúcich z Donbasu do Rostovskej oblasti po 10 000 rubľov.
Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačového tajomníka ruského prezidenta Dmitrija Peskova.


„Prezident Ruska nariadil ruskej vláde, aby urýchlene zabezpečila vyplatenie 10-tisíc rubľov každému utečencovi, ktorý príde do regiónu z Donbasu,“ povedal.


Putin tiež poveril úradujúceho šéfa ministerstva pre mimoriadne situácie Alexandra Chuprijana, aby urýchlene odletel do Rostovskej oblasti a začal tam vytvárať podmienky na ubytovanie utečencov z Donbasu.


Utečencom bude zabezpečená teplá strava a všetko potrebné vrátane lekárskej starostlivosti.


Šéf samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin už skôr na adresu obyvateľov DĽR povedal, že v súvislosti s nebezpečnou situáciou na Donbase sa od februára organizoval odchod obyvateľstva do Ruska.


https://russian.rt.com/russia/news/964274-putin-vyplaty-bezhency


Ministerstvo školstva LĽR oznámilo evakuáciu všetkých detských domovov a internátov do Ruska
Ministerstvo školstva samozvanej Luganskej ľudovej republiky oznámilo evakuáciu všetkých detských domovov a internátov do Ruska.
Informuje o tom Luganskinformtsentr s odvolaním sa na šéfa ministerstva školstva a vedy LPR Andrey Lustenko.


"Všetky vzdelávacie organizácie, v ktorých maloletí trvalo bývajú... sirotince a internátne školy budú evakuované na územie Ruska," uviedol minister.


Poznamenal, že sa to robí s cieľom zaistiť bezpečnosť žiakov a na krátky čas.


Ministerstvo školstva samozvanej Luganskej ľudovej republiky už skôr oznámilo prerušenie vzdelávacieho procesu v republike pre vyhrotenie situácie na Donbase.


https://russian.rt.com/ussr/news/964230-minobrazovaniya-lnr-evakuaciya


**Putin nariadil zaplatiť 10-tis&iacute;c rubľov utečencom prich&aacute;dzaj&uacute;cich z Donbasu v Rostovskej oblasti** Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin nariadil zaplatiť utečencom prich&aacute;dzaj&uacute;cich z Donbasu do Rostovskej oblasti po 10 000 rubľov. Informovala o tom agent&uacute;ra RIA Novosti s odvolan&iacute;m sa na tlačov&eacute;ho tajomn&iacute;ka rusk&eacute;ho prezidenta Dmitrija Peskova. &bdquo;Prezident Ruska nariadil ruskej vl&aacute;de, aby ur&yacute;chlene zabezpečila vyplatenie 10-tis&iacute;c rubľov každ&eacute;mu utečencovi, ktor&yacute; pr&iacute;de do regi&oacute;nu z Donbasu,&ldquo; povedal. Putin tiež poveril &uacute;raduj&uacute;ceho &scaron;&eacute;fa ministerstva pre mimoriadne situ&aacute;cie Alexandra Chuprijana, aby ur&yacute;chlene odletel do Rostovskej oblasti a začal tam vytv&aacute;rať podmienky na ubytovanie utečencov z Donbasu. Utečencom bude zabezpečen&aacute; tepl&aacute; strava a v&scaron;etko potrebn&eacute; vr&aacute;tane lek&aacute;rskej starostlivosti. &Scaron;&eacute;f samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pu&scaron;ilin už sk&ocirc;r na adresu obyvateľov DĽR povedal, že v s&uacute;vislosti s nebezpečnou situ&aacute;ciou na Donbase sa od febru&aacute;ra organizoval odchod obyvateľstva do Ruska. https://russian.rt.com/russia/news/964274-putin-vyplaty-bezhency Ministerstvo &scaron;kolstva LĽR ozn&aacute;milo evaku&aacute;ciu v&scaron;etk&yacute;ch detsk&yacute;ch domovov a intern&aacute;tov do Ruska Ministerstvo &scaron;kolstva samozvanej Luganskej ľudovej republiky ozn&aacute;milo evaku&aacute;ciu v&scaron;etk&yacute;ch detsk&yacute;ch domovov a intern&aacute;tov do Ruska. Informuje o tom Luganskinformtsentr s odvolan&iacute;m sa na &scaron;&eacute;fa ministerstva &scaron;kolstva a vedy LPR Andrey Lustenko. &quot;V&scaron;etky vzdel&aacute;vacie organiz&aacute;cie, v ktor&yacute;ch malolet&iacute; trvalo b&yacute;vaj&uacute;... sirotince a intern&aacute;tne &scaron;koly bud&uacute; evakuovan&eacute; na &uacute;zemie Ruska,&quot; uviedol minister. Poznamenal, že sa to rob&iacute; s cieľom zaistiť bezpečnosť žiakov a na kr&aacute;tky čas. Ministerstvo &scaron;kolstva samozvanej Luganskej ľudovej republiky už sk&ocirc;r ozn&aacute;milo preru&scaron;enie vzdel&aacute;vacieho procesu v republike pre vyhrotenie situ&aacute;cie na Donbase. https://russian.rt.com/ussr/news/964230-minobrazovaniya-lnr-evakuaciya
Upravené 18. 2. 2022 o 18:14

Lídr DLR informoval o evakuaci obyvatel republiky do Ruska


a už aj líder LLR


https://www.youtube.com/watch?v=wMeYCcDoRvw&t=3s


Komplet celý Donbas musí byť urýchlene evakuovaný do Ruska


[quote=&quot;pid:58301, uid:68&quot;]L&iacute;dr DLR informoval o evakuaci obyvatel republiky do Ruska[/quote] a už aj l&iacute;der LLR https://www.youtube.com/watch?v=wMeYCcDoRvw&amp;t=3s Komplet cel&yacute; Donbas mus&iacute; byť ur&yacute;chlene evakuovan&yacute; do Ruska

Komplet celý Donbas musí byť urýchlene evakuovaný do Ruska
Zdá se, že se blížíme k rozuzlení. Doufejme, že to bude rychlé.


[quote=&quot;pid:58324, uid:98&quot;]Komplet cel&yacute; Donbas mus&iacute; byť ur&yacute;chlene evakuovan&yacute; do Ruska[/quote]Zd&aacute; se, že se bl&iacute;ž&iacute;me k rozuzlen&iacute;. Doufejme, že to bude rychl&eacute;.

Zdá se, že se blížíme k rozuzlení. Doufejme, že to bude rychlé.


A doufejme, že chirurgicky přesné. Pak ale musejí být povoláni k odpovědnosti všichni váleční štváči, ty naše nevyjímaje!!


Doufám v tribunál, a tentokrát i s režiséry, nejen herci.


[quote=&quot;pid:58325, uid:312&quot;]Zd&aacute; se, že se bl&iacute;ž&iacute;me k rozuzlen&iacute;. Doufejme, že to bude rychl&eacute;.[/quote] A doufejme, že chirurgicky přesn&eacute;. Pak ale musej&iacute; b&yacute;t povol&aacute;ni k odpovědnosti v&scaron;ichni v&aacute;lečn&iacute; &scaron;tv&aacute;či, ty na&scaron;e nevyj&iacute;maje!! Douf&aacute;m v tribun&aacute;l, a tentokr&aacute;t i s režis&eacute;ry, nejen herci.

Doufejme, že to bude rychlé.


Bude to rýchle, chirurgicky presné, nebude to ale bezbolestné.


[quote=&quot;pid:58325, uid:312&quot;]Doufejme, že to bude rychl&eacute;.[/quote] Bude to r&yacute;chle, chirurgicky presn&eacute;, nebude to ale bezbolestn&eacute;.

Zpravodajství můžete sledovat zde
http://rus24.tv/rossiya1.html


nebo zde
http://rus24.tv/rossiya24.html


Teď už tam pouštějí filmy. Čekal bych, že pokud válka začala, tak nebude nějaký film, ale bude mimořádné zpravodajství...


[quote=&quot;pid:58316, uid:312&quot;]Zpravodajstv&iacute; můžete sledovat zde http://rus24.tv/rossiya1.html nebo zde http://rus24.tv/rossiya24.html[/quote] Teď už tam pou&scaron;těj&iacute; filmy. Čekal bych, že pokud v&aacute;lka začala, tak nebude nějak&yacute; film, ale bude mimoř&aacute;dn&eacute; zpravodajstv&iacute;...

Zdá se, že se blížíme k rozuzlení. Doufejme, že to bude rychlé.
zdá sa, že močiar dospel do bodu kde vyčerpal všetky možnosti záchrany.
Šéf samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pušilin už skôr na adresu obyvateľov DĽR povedal, že v súvislosti s nebezpečnou situáciou na Donbase sa od februára organizoval odchod obyvateľstva do Ruska.
ako som predpokladal. Nič sa nedeje náhodne.


[quote=&quot;pid:58325, uid:312&quot;]Zd&aacute; se, že se bl&iacute;ž&iacute;me k rozuzlen&iacute;. Doufejme, že to bude rychl&eacute;.[/quote]zd&aacute; sa, že močiar dospel do bodu kde vyčerpal v&scaron;etky možnosti z&aacute;chrany. [quote=&quot;pid:58321, uid:12&quot;]&Scaron;&eacute;f samozvanej Doneckej ľudovej republiky Denis Pu&scaron;ilin už sk&ocirc;r na adresu obyvateľov DĽR povedal, že v s&uacute;vislosti s nebezpečnou situ&aacute;ciou na Donbase sa od febru&aacute;ra organizoval odchod obyvateľstva do Ruska.[/quote]ako som predpokladal. Nič sa nedeje n&aacute;hodne.

ako som predpokladal. Nič sa nedeje náhodne.
Peskov k "evakuaci obyvatel Donbasu do Ruska". "Nic o tom nevíme, nevíme co se děje u Pušilina a vůbec nevíme, že by to někdo v Rusku odsouhlasil. Státní úředníci ví o rozhodnutí Pušilina jen z médií"...tož tak.Odchod žen od svých manželů a jejich evakuace je velkou chybou Pušilina. V takové situaci odchod dětí, starých lidí, nemocných je v pořádku jít do bezpečnostní zóny, ale ženy musí zůstat, protože jsou morální oporou svým manželům ve válce. Mám pocit, že to Pusilin dělá schválně, aby zdemoloval bojovníky na bojišti.


[quote=&quot;pid:58356, uid:528&quot;]ako som predpokladal. Nič sa nedeje n&aacute;hodne.[/quote]Peskov k &quot;evakuaci obyvatel Donbasu do Ruska&quot;. &quot;Nic o tom nev&iacute;me, nev&iacute;me co se děje u Pu&scaron;ilina a vůbec nev&iacute;me, že by to někdo v Rusku odsouhlasil. St&aacute;tn&iacute; &uacute;ředn&iacute;ci v&iacute; o rozhodnut&iacute; Pu&scaron;ilina jen z m&eacute;di&iacute;&quot;...tož tak.Odchod žen od sv&yacute;ch manželů a jejich evakuace je velkou chybou Pu&scaron;ilina. V takov&eacute; situaci odchod dět&iacute;, star&yacute;ch lid&iacute;, nemocn&yacute;ch je v poř&aacute;dku j&iacute;t do bezpečnostn&iacute; z&oacute;ny, ale ženy mus&iacute; zůstat, protože jsou mor&aacute;ln&iacute; oporou sv&yacute;m manželům ve v&aacute;lce. M&aacute;m pocit, že to Pusilin děl&aacute; schv&aacute;lně, aby zdemoloval bojovn&iacute;ky na boji&scaron;ti.
Upravené 18. 2. 2022 o 23:12

No a teď Luhansk a výbuch. Už to upřesnili, je to plynovod Družba. Už mají i jasno proč se to stalo. Je to teroristický útok Kyjeva.https://twitter.com/i/status/1494786067605635076


No a teď Luhansk a v&yacute;buch. Už to upřesnili, je to plynovod Družba. Už maj&iacute; i jasno proč se to stalo. Je to teroristick&yacute; &uacute;tok Kyjeva.https://twitter.com/i/status/1494786067605635076

, ale ženy musí zůstat, protože jsou morální oporou svým manželům ve válce.


To je blbý i jako černej humor.


[quote=&quot;pid:58360, uid:747&quot;], ale ženy mus&iacute; zůstat, protože jsou mor&aacute;ln&iacute; oporou sv&yacute;m manželům ve v&aacute;lce.[/quote] To je blb&yacute; i jako černej humor.

To je blbý i jako černej humor.

Nevím, proč na tu kreatůru ještě reaguješ...


[quote=&quot;pid:58364, uid:826&quot;]To je blb&yacute; i jako černej humor.[/quote] Nev&iacute;m, proč na tu kreatůru je&scaron;tě reaguje&scaron;...

Nevím, proč na tu kreatůru ještě reaguješ...
Byli jste někde ve válce, kluci, víte, jak to všechno funguje. Byl jsem a vím, jak moc ženy znamenají pro manžely kolem morlanské podpory. Voják na bitevním poli, pokud je sám, žádná morálka, pokud není blízko své rodině bojuje za rodinu. Vždy bude mít na paměti, kde je jeho žena a děti, co dělají atd. Nepište nesmysly, protože jste v životě kromě filmů nezažili válku a nemáte ani ponětí, jak to všechno vypadá. Zažil jsem válku a přeživší a moc dobře vím, jak to všechno vypadá a média zase lžou, všichni lžou, od médií až po politiky.


[quote=&quot;pid:58365, uid:518&quot;]Nev&iacute;m, proč na tu kreatůru je&scaron;tě reaguje&scaron;...[/quote]Byli jste někde ve v&aacute;lce, kluci, v&iacute;te, jak to v&scaron;echno funguje. Byl jsem a v&iacute;m, jak moc ženy znamenaj&iacute; pro manžely kolem morlansk&eacute; podpory. Voj&aacute;k na bitevn&iacute;m poli, pokud je s&aacute;m, ž&aacute;dn&aacute; mor&aacute;lka, pokud nen&iacute; bl&iacute;zko sv&eacute; rodině bojuje za rodinu. Vždy bude m&iacute;t na paměti, kde je jeho žena a děti, co dělaj&iacute; atd. Nepi&scaron;te nesmysly, protože jste v životě kromě filmů nezažili v&aacute;lku a nem&aacute;te ani ponět&iacute;, jak to v&scaron;echno vypad&aacute;. Zažil jsem v&aacute;lku a přeživ&scaron;&iacute; a moc dobře v&iacute;m, jak to v&scaron;echno vypad&aacute; a m&eacute;dia zase lžou, v&scaron;ichni lžou, od m&eacute;di&iacute; až po politiky.

Ty jejich obvyklé provokace se snažím uvádět na pravou míru, ale tady by mohli trochu brzdit. Ty lidi tam si toho od tý banderovský pakáže zkusili tolik, že by to i jejich studio mohlo respektovat.


Ty jejich obvykl&eacute; provokace se snaž&iacute;m uv&aacute;dět na pravou m&iacute;ru, ale tady by mohli trochu brzdit. Ty lidi tam si toho od t&yacute; banderovsk&yacute; pak&aacute;že zkusili tolik, že by to i jejich studio mohlo respektovat.

Voják na bitevním poli, pokud je sám, žádná morálka, pokud není blízko své rodině bojuje za rodinu. Vždy bude mít na paměti, kde je jeho žena a děti, co dělají atd. Nepište nesmysly, protože jste v životě kromě filmů nezažili válku a nemáte ani ponětí, jak to všechno vypadá. Zažil jsem válku a přeživší a moc dobře vím, jak to všechno vypadá

Podle toho, co píšeš za hovadiny jsi možná zažil tak nanejvýš válku gangů. Pokud ženská není zdravotnice nebo nemá vojenskou odbornost, tak je nejužitečnější co nejdál od fronty.


[quote=&quot;pid:58366, uid:747&quot;]Voj&aacute;k na bitevn&iacute;m poli, pokud je s&aacute;m, ž&aacute;dn&aacute; mor&aacute;lka, pokud nen&iacute; bl&iacute;zko sv&eacute; rodině bojuje za rodinu. Vždy bude m&iacute;t na paměti, kde je jeho žena a děti, co dělaj&iacute; atd. Nepi&scaron;te nesmysly, protože jste v životě kromě filmů nezažili v&aacute;lku a nem&aacute;te ani ponět&iacute;, jak to v&scaron;echno vypad&aacute;. Zažil jsem v&aacute;lku a přeživ&scaron;&iacute; a moc dobře v&iacute;m, jak to v&scaron;echno vypad&aacute;[/quote] Podle toho, co p&iacute;&scaron;e&scaron; za hovadiny jsi možn&aacute; zažil tak nanejv&yacute;&scaron; v&aacute;lku gangů. Pokud žensk&aacute; nen&iacute; zdravotnice nebo nem&aacute; vojenskou odbornost, tak je nejužitečněj&scaron;&iacute; co nejd&aacute;l od fronty.
Upravené 19. 2. 2022 o 00:10

Nejlepší je sedět v Čechách, teplé místnosti a psát nesmysly. Když někdo z vás zažil válku na fóru, měl k ní blízko, viděl to všechno na vlastní oči a ne to, co mu píší média.Nikdo! Proto prosím nepište nesmysly, když nemáte o válce a tom všem ani ponětí, rozpoutat válku v ČR co vidím a vím, 80% českých tzv. vlastenců by uteklo přes hranice a posralo se ze strachu. Válka není dětská hra a politické spekulace o tom co se stane atd.Válka je zákon zbraní kde umíráte.Nikdy nevíte odkud vyletí granát a kdy zemřete.Myslíte si že je to film kde hlavní herec Vždycky vyhrává. Ve válce se během pár minut stanou nepředvídatelné situace, kdy musíte rychle zareagovat, abyste zachránili hlavu sobě nebo svým spolubojovníkům. Když přistane granát a vy nemáte dobrý úkryt, jdete do toho světa s Bohem, Putin, Biden a ani milý Bůh vám nepomůže. Válka je velké zlo, to nejhorší, co se lidem může stát je válka. Nechci nikomu ublížit, nechci, aby byla v ČR válka. Kdyby byla válka, vím, jak se chovat, protože mám válečné zkušenosti a umím je použít se spoustou zbraní a nemám strach. Překonal jsem strach ve válce v Chorvatsku. Takže nepište nesmysly, protože nemáte ponětí o válce a skutečných událostech, kde se válka vede a jak to za války vypadá v reálném životě.


Nejlep&scaron;&iacute; je sedět v Čech&aacute;ch, tepl&eacute; m&iacute;stnosti a ps&aacute;t nesmysly. Když někdo z v&aacute;s zažil v&aacute;lku na f&oacute;ru, měl k n&iacute; bl&iacute;zko, viděl to v&scaron;echno na vlastn&iacute; oči a ne to, co mu p&iacute;&scaron;&iacute; m&eacute;dia.Nikdo! Proto pros&iacute;m nepi&scaron;te nesmysly, když nem&aacute;te o v&aacute;lce a tom v&scaron;em ani ponět&iacute;, rozpoutat v&aacute;lku v ČR co vid&iacute;m a v&iacute;m, 80% česk&yacute;ch tzv. vlastenců by uteklo přes hranice a posralo se ze strachu. V&aacute;lka nen&iacute; dětsk&aacute; hra a politick&eacute; spekulace o tom co se stane atd.V&aacute;lka je z&aacute;kon zbran&iacute; kde um&iacute;r&aacute;te.Nikdy nev&iacute;te odkud vylet&iacute; gran&aacute;t a kdy zemřete.Mysl&iacute;te si že je to film kde hlavn&iacute; herec Vždycky vyhr&aacute;v&aacute;. Ve v&aacute;lce se během p&aacute;r minut stanou nepředv&iacute;dateln&eacute; situace, kdy mus&iacute;te rychle zareagovat, abyste zachr&aacute;nili hlavu sobě nebo sv&yacute;m spolubojovn&iacute;kům. Když přistane gran&aacute;t a vy nem&aacute;te dobr&yacute; &uacute;kryt, jdete do toho světa s Bohem, Putin, Biden a ani mil&yacute; Bůh v&aacute;m nepomůže. V&aacute;lka je velk&eacute; zlo, to nejhor&scaron;&iacute;, co se lidem může st&aacute;t je v&aacute;lka. Nechci nikomu ubl&iacute;žit, nechci, aby byla v ČR v&aacute;lka. Kdyby byla v&aacute;lka, v&iacute;m, jak se chovat, protože m&aacute;m v&aacute;lečn&eacute; zku&scaron;enosti a um&iacute;m je použ&iacute;t se spoustou zbran&iacute; a nem&aacute;m strach. Překonal jsem strach ve v&aacute;lce v Chorvatsku. Takže nepi&scaron;te nesmysly, protože nem&aacute;te ponět&iacute; o v&aacute;lce a skutečn&yacute;ch ud&aacute;lostech, kde se v&aacute;lka vede a jak to za v&aacute;lky vypad&aacute; v re&aacute;ln&eacute;m životě.

Válka není dětská hra a politické spekulace o tom co se stane atd.Válka je zákon zbraní kde umíráte.Nikdy nevíte odkud vyletí granát a kdy zemřete.Myslíte si že je to film kde hlavní herec Vždycky vyhrává. Ve válce se během pár minut stanou nepředvídatelné situace, kdy musíte rychle zareagovat, abyste zachránili hlavu sobě nebo svým spolubojovníkům. Když přistane granát a vy nemáte dobrý úkryt, jdete do toho světa s Bohem, Putin, Biden a ani milý Bůh vám nepomůže. Válka je velké zlo, to nejhorší, co se lidem může stát je válka.

Odchod žen od svých manželů a jejich evakuace je velkou chybou


Byl jsem a vím, jak moc ženy znamenají pro manžely kolem morlanské podpory. Voják na bitevním poli, pokud je sám, žádná morálka, pokud není blízko své rodině bojuje za rodinu.

Takže nepište nesmysly

Pokud vás to píše víc, tak se domluvte. Pokud jeden, tak si dojdi k psychiatrovi.


[quote=&quot;pid:58369, uid:747&quot;]V&aacute;lka nen&iacute; dětsk&aacute; hra a politick&eacute; spekulace o tom co se stane atd.V&aacute;lka je z&aacute;kon zbran&iacute; kde um&iacute;r&aacute;te.Nikdy nev&iacute;te odkud vylet&iacute; gran&aacute;t a kdy zemřete.Mysl&iacute;te si že je to film kde hlavn&iacute; herec Vždycky vyhr&aacute;v&aacute;. Ve v&aacute;lce se během p&aacute;r minut stanou nepředv&iacute;dateln&eacute; situace, kdy mus&iacute;te rychle zareagovat, abyste zachr&aacute;nili hlavu sobě nebo sv&yacute;m spolubojovn&iacute;kům. Když přistane gran&aacute;t a vy nem&aacute;te dobr&yacute; &uacute;kryt, jdete do toho světa s Bohem, Putin, Biden a ani mil&yacute; Bůh v&aacute;m nepomůže. V&aacute;lka je velk&eacute; zlo, to nejhor&scaron;&iacute;, co se lidem může st&aacute;t je v&aacute;lka.[/quote] [quote=&quot;pid:58360, uid:747&quot;]Odchod žen od sv&yacute;ch manželů a jejich evakuace je velkou chybou[/quote] [quote=&quot;pid:58366, uid:747&quot;]Byl jsem a v&iacute;m, jak moc ženy znamenaj&iacute; pro manžely kolem morlansk&eacute; podpory. Voj&aacute;k na bitevn&iacute;m poli, pokud je s&aacute;m, ž&aacute;dn&aacute; mor&aacute;lka, pokud nen&iacute; bl&iacute;zko sv&eacute; rodině bojuje za rodinu.[/quote] [quote=&quot;pid:58369, uid:747&quot;]Takže nepi&scaron;te nesmysly[/quote] Pokud v&aacute;s to p&iacute;&scaron;e v&iacute;c, tak se domluvte. Pokud jeden, tak si dojdi k psychiatrovi.

českých tzv. vlastenců by uteklo přes hranice a posralo se ze strachu.


Neviem kto ste, ste očividne buď provokatér alebo nie ste v poriadku, neviem prečo žijete v Českej republike keď tak na nich nadávate ??? za to ,že Vás prijali do ich krásnej zemi ? poskytli Vám mier !
Chlape tu nemôžete len tak nadávať! ja som vyrastal v ČSSR a mne je navždy ČECH bratom ! ak jemu krivdíte tak to ako keby ste mňa urážali !
Tu žiadna vojna nebude !
Bude tu o chvíľku problém keď banderovsko nacistické sily budú prchať cez Slovensko zase ako v minulosti preč lebo za chrbtom budú mať specnaz DLR, LLR a hlavne Kadyrovcov ( zajatcov neberú )
Ale to je normálne lebo Ukrajina bude minulosť a tie nové štáty ktoré vzniknú začnú svoju novú etapu žitia a hlavne spolužitia s RF !
RF NIKDY neopustí svojich !
a v dohľadnej dobe unikátnou formou vyrieši aj v CZ a SK a inde rok 1997 a NATO, to ale už uvidíme každí z nás o pár dní. Viac k tomu sa teraz nedá a nemôže písať.


Tak sa prosím upokojte, ak tak užívajte lieky a ďakujte úžasnému českému národu, že Vás prijal medzi seba ! Nebolo to Česko ktoré na Balkáne vyprovokovalo a viedlo etnické vojny !
mier s Vami chlape !


a ako vidno v TV tak všetko je na dobrej ceste smile smile


62107b511a88e


[quote=&quot;pid:58369, uid:747&quot;]česk&yacute;ch tzv. vlastenců by uteklo přes hranice a posralo se ze strachu.[/quote] Neviem kto ste, ste očividne buď provokat&eacute;r alebo nie ste v poriadku, neviem prečo žijete v Českej republike keď tak na nich nad&aacute;vate ??? za to ,že V&aacute;s prijali do ich kr&aacute;snej zemi ? poskytli V&aacute;m mier ! Chlape tu nem&ocirc;žete len tak nad&aacute;vať! ja som vyrastal v ČSSR a mne je navždy ČECH bratom ! ak jemu krivd&iacute;te tak to ako keby ste mňa ur&aacute;žali ! Tu žiadna vojna nebude ! Bude tu o chv&iacute;ľku probl&eacute;m keď banderovsko nacistick&eacute; sily bud&uacute; prchať cez Slovensko zase ako v minulosti preč lebo za chrbtom bud&uacute; mať specnaz DLR, LLR a hlavne Kadyrovcov ( zajatcov neber&uacute; ) Ale to je norm&aacute;lne lebo Ukrajina bude minulosť a tie nov&eacute; &scaron;t&aacute;ty ktor&eacute; vznikn&uacute; začn&uacute; svoju nov&uacute; etapu žitia a hlavne spolužitia s RF ! RF NIKDY neopust&iacute; svojich ! a v dohľadnej dobe unik&aacute;tnou formou vyrie&scaron;i aj v CZ a SK a inde rok 1997 a NATO, to ale už uvid&iacute;me každ&iacute; z n&aacute;s o p&aacute;r dn&iacute;. Viac k tomu sa teraz ned&aacute; a nem&ocirc;že p&iacute;sať. Tak sa pros&iacute;m upokojte, ak tak už&iacute;vajte lieky a ďakujte &uacute;žasn&eacute;mu česk&eacute;mu n&aacute;rodu, že V&aacute;s prijal medzi seba ! Nebolo to Česko ktor&eacute; na Balk&aacute;ne vyprovokovalo a viedlo etnick&eacute; vojny ! mier s Vami chlape ! a ako vidno v TV tak v&scaron;etko je na dobrej ceste :) :) ![62107b511a88e](serve/attachment&amp;path=62107b511a88e)
Upravené 19. 2. 2022 o 06:08

všichni lžou,

Včetně tebe a tvého chlívku!


Byl jsem a vím, jak moc ženy znamenají pro manžely kolem morlanské podpory.


Tak co navrhuješ? Rozdělit rodiny úplně? Matky od dětí? Co jsi to za netvora!


[quote=&quot;pid:58366, uid:747&quot;]v&scaron;ichni lžou,[/quote] Včetně tebe a tv&eacute;ho chl&iacute;vku! [quote=&quot;pid:58366, uid:747&quot;]Byl jsem a v&iacute;m, jak moc ženy znamenaj&iacute; pro manžely kolem morlansk&eacute; podpory.[/quote] Tak co navrhuje&scaron;? Rozdělit rodiny &uacute;plně? Matky od dět&iacute;? Co jsi to za netvora!

rhuješ? Rozdělit rodiny úplně? Matky od dětí? Co jsi to za netvora!


Proboha, pro se s tímto vůbec bavíš ? Copak nevidíš, jak se tento upír snaží zdejší osazenstvo energeticky vysávat ? A že je sem za tím účelem nasazený ?


[quote=&quot;pid:58380, uid:472&quot;]rhuje&scaron;? Rozdělit rodiny &uacute;plně? Matky od dět&iacute;? Co jsi to za netvora![/quote] Proboha, pro se s t&iacute;mto vůbec bav&iacute;&scaron; ? Copak nevid&iacute;&scaron;, jak se tento up&iacute;r snaž&iacute; zdej&scaron;&iacute; osazenstvo energeticky vys&aacute;vat ? A že je sem za t&iacute;m &uacute;čelem nasazen&yacute; ?

Ve jménu civilizace


"A kupodivu – i když je Rus silný – stejně se ho vlastně nebojí. Necítí se být ohroženi ruskou invazí do Malé Británie. Z mého hlediska se to zdá velice krátkozraké. Ale Britové (i Američané) ještě nevědí, jaké to je, opravdu prohrát. Nevědí, jaké to je být převálcován. Nikdy se nemuseli zvedat úplně ze dna. Nikdy nebyli rozprášeni, nevládl jim protektor. Oni jsou civilizace a i když už dávno nejsou impérium, tak pořád mají pocit, že se nemusejí učit křovácký zeměpis. Dojde jim to, až se jim tam jednou doopravdy někdo úspěšně vylodí. Do té doby nebudou dodržovat smlouvy, protože ve jménu civilizace nemusejí. Oni jsou civilizace."


https://www.novarepublika.cz/2022/02/ve-jmenu-civilizace


**Ve jm&eacute;nu civilizace** &quot;A kupodivu &ndash; i když je Rus siln&yacute; &ndash; stejně se ho vlastně neboj&iacute;. Nec&iacute;t&iacute; se b&yacute;t ohroženi ruskou invaz&iacute; do Mal&eacute; Brit&aacute;nie. Z m&eacute;ho hlediska se to zd&aacute; velice kr&aacute;tkozrak&eacute;. Ale Britov&eacute; (i Američan&eacute;) je&scaron;tě nevěd&iacute;, jak&eacute; to je, opravdu prohr&aacute;t. Nevěd&iacute;, jak&eacute; to je b&yacute;t přev&aacute;lcov&aacute;n. Nikdy se nemuseli zvedat &uacute;plně ze dna. Nikdy nebyli rozpr&aacute;&scaron;eni, nevl&aacute;dl jim protektor. Oni jsou civilizace a i když už d&aacute;vno nejsou imp&eacute;rium, tak poř&aacute;d maj&iacute; pocit, že se nemusej&iacute; učit křov&aacute;ck&yacute; zeměpis. Dojde jim to, až se jim tam jednou doopravdy někdo &uacute;spě&scaron;ně vylod&iacute;. Do t&eacute; doby nebudou dodržovat smlouvy, protože ve jm&eacute;nu civilizace nemusej&iacute;. Oni jsou civilizace.&quot; https://www.novarepublika.cz/2022/02/ve-jmenu-civilizace

Pod vedením vrchního velitele ozbrojených sil Ruské federace proběhlo cvičení sil strategického odstrašení
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12409684@egNews


"19. února 2022 pod vedením vrchního velitele ozbrojených sil Ruské federace V.V. Putin uspořádal plánované cvičení strategických odstrašovacích sil, během kterého byly odpáleny balistické a řízené střely.
Do cvičení byly zapojeny síly a prostředky leteckých sil, jižního vojenského okruhu, strategických raketových sil, severní a černomořské flotily."


"Úkoly předpokládané při cvičení strategických odstrašovacích sil byly splněny v plném rozsahu, všechny střely zasáhly určené cíle a potvrdily stanovené vlastnosti."


**Pod veden&iacute;m vrchn&iacute;ho velitele ozbrojen&yacute;ch sil Rusk&eacute; federace proběhlo cvičen&iacute; sil strategick&eacute;ho odstra&scaron;en&iacute;** https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12409684@egNews &quot;19. &uacute;nora 2022 pod veden&iacute;m vrchn&iacute;ho velitele ozbrojen&yacute;ch sil Rusk&eacute; federace V.V. Putin uspoř&aacute;dal pl&aacute;novan&eacute; cvičen&iacute; strategick&yacute;ch odstra&scaron;ovac&iacute;ch sil, během kter&eacute;ho byly odp&aacute;leny balistick&eacute; a ř&iacute;zen&eacute; střely. Do cvičen&iacute; byly zapojeny s&iacute;ly a prostředky leteck&yacute;ch sil, jižn&iacute;ho vojensk&eacute;ho okruhu, strategick&yacute;ch raketov&yacute;ch sil, severn&iacute; a černomořsk&eacute; flotily.&quot; &quot;&Uacute;koly předpokl&aacute;dan&eacute; při cvičen&iacute; strategick&yacute;ch odstra&scaron;ovac&iacute;ch sil byly splněny v pln&eacute;m rozsahu, v&scaron;echny střely zas&aacute;hly určen&eacute; c&iacute;le a potvrdily stanoven&eacute; vlastnosti.&quot;

Západní hysterie dosahuje vrcholu.
Výběr prohlášení jen za posledních 24 hodin.


Biden včera řekl, že se Putin již rozhodl pro invazi na Ukrajinu. Scholz dnes varoval před válkou v Evropě a Harris před ničivými sankcemi na Rusko. Fiala řekl, že se Česko připravuje na nápor uprchlíků a výpadky zásobování energiemi. Německo a Rakousko vyzvalo své občany k okamžitému opuštění Ukrajiny. Americký ministr obrany při návštěvě Litvy řekl, že Rusko se již staví do útočných pozic a co nevidět zaútočí.


Všechna západní média do jednoho mají hlavní články jen o útoku Ruska na Ukrajinu.


V jaké jsme tedy situaci???


Je to celé jen kouřová clona s cílem zakrýt jednání o požadavcích Ruska?
Mám dojem, že se připravuje informační půda na zakrytí ofenzivy Kyjeva na Donbas a následné začištění této bandy. Následovat budou sankce, které velmi zabolí i Evropu.


Nebo je to celé ještě jinak?


Z&aacute;padn&iacute; hysterie dosahuje vrcholu. V&yacute;běr prohl&aacute;&scaron;en&iacute; jen za posledn&iacute;ch 24 hodin. Biden včera řekl, že se Putin již rozhodl pro invazi na Ukrajinu. Scholz dnes varoval před v&aacute;lkou v Evropě a Harris před ničiv&yacute;mi sankcemi na Rusko. Fiala řekl, že se Česko připravuje na n&aacute;por uprchl&iacute;ků a v&yacute;padky z&aacute;sobov&aacute;n&iacute; energiemi. Německo a Rakousko vyzvalo sv&eacute; občany k okamžit&eacute;mu opu&scaron;těn&iacute; Ukrajiny. Americk&yacute; ministr obrany při n&aacute;v&scaron;těvě Litvy řekl, že Rusko se již stav&iacute; do &uacute;točn&yacute;ch pozic a co nevidět za&uacute;toč&iacute;. V&scaron;echna z&aacute;padn&iacute; m&eacute;dia do jednoho maj&iacute; hlavn&iacute; čl&aacute;nky jen o &uacute;toku Ruska na Ukrajinu. V jak&eacute; jsme tedy situaci??? Je to cel&eacute; jen kouřov&aacute; clona s c&iacute;lem zakr&yacute;t jedn&aacute;n&iacute; o požadavc&iacute;ch Ruska? M&aacute;m dojem, že se připravuje informačn&iacute; půda na zakryt&iacute; ofenzivy Kyjeva na Donbas a n&aacute;sledn&eacute; zači&scaron;těn&iacute; t&eacute;to bandy. N&aacute;sledovat budou sankce, kter&eacute; velmi zabol&iacute; i Evropu. Nebo je to cel&eacute; je&scaron;tě jinak?
Upravené 19. 2. 2022 o 17:39

Харрис заявила, что НАТО подготовила пакет серьезнейших санкций против России


Hariss povedala, že NATO pripravilo balík serioznych sankcií proti Rusku
Rusko naďalej zmenšuje príležitosť na dialóg a zároveň vyhlasuje, že je naň pripravené.
Ak bude pokračovať v tom istom duchu, potom my, spojenci NATO, uvalíme
na Ruskú federáciu tie najtvrdšie a najúčinnejšie sankcie.
Máme pripravený balík opatrení, budú tvrdé“ povedala.


Harris naznačila, že tieto sankcie, „spolu pripravené spojencami,
budú namierené proti ruským finančným inštitúciám, kľúčovým sektorom hospodárstva
a priemyslu“. Tieto opatrenia podľa nej zasiahnu ruskú ekonomiku vážnou ranou...
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13766857
smile


Харрис заявила, что НАТО подготовила пакет серьезнейших санкций против России ----------------------------------------------------------------------------- **Hariss povedala, že NATO pripravilo bal&iacute;k serioznych sankci&iacute; proti Rusku** Rusko naďalej zmen&scaron;uje pr&iacute;ležitosť na dial&oacute;g a z&aacute;roveň vyhlasuje, že je naň pripraven&eacute;. Ak bude pokračovať v tom istom duchu, potom my, spojenci NATO, uval&iacute;me na Rusk&uacute; feder&aacute;ciu tie najtvrd&scaron;ie a naj&uacute;činnej&scaron;ie sankcie. M&aacute;me pripraven&yacute; bal&iacute;k opatren&iacute;, bud&uacute; tvrd&eacute;&ldquo; povedala. Harris naznačila, že tieto sankcie, &bdquo;spolu pripraven&eacute; spojencami, bud&uacute; namieren&eacute; proti rusk&yacute;m finančn&yacute;m in&scaron;tit&uacute;ci&aacute;m, kľ&uacute;čov&yacute;m sektorom hospod&aacute;rstva a priemyslu&ldquo;. Tieto opatrenia podľa nej zasiahnu rusk&uacute; ekonomiku v&aacute;žnou ranou... https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13766857 :D
Upravené 19. 2. 2022 o 17:57

Nebo je to celé ještě jinak?

Co když je to kábulský scénář na ukrajinský způsob. Pod touto hysterií tichý ústup na pozice z roku 97 jak požaduje Rusko nebo dokonce na pozice z roku 91. O něčem vypovídá to stahování z Kyjeva do Lvova. A z Lvova do Užhorodu a z Užhorodu do Bratislavy a z Bratislavy do Prahy apod. Může to ale taky signalizovat nějakou vojenskou prasárnu. Čas ukáže. Jestli je skutečně pravda, že Rusko požaduje stáhnutí NATO na pozice k roku 97, tak z tohoto kurzu už nemůže ustoupit. V opačném případě by to znamenalo zničení Ruska jako takového. Ted už musí valit jen kupředu. Sázky jsou vysoko a cesta zpět už není.


[quote=&quot;pid:58475, uid:307&quot;]Nebo je to cel&eacute; je&scaron;tě jinak?[/quote] Co když je to k&aacute;bulsk&yacute; sc&eacute;n&aacute;ř na ukrajinsk&yacute; způsob. Pod touto hysteri&iacute; tich&yacute; &uacute;stup na pozice z roku 97 jak požaduje Rusko nebo dokonce na pozice z roku 91. O něčem vypov&iacute;d&aacute; to stahov&aacute;n&iacute; z Kyjeva do Lvova. A z Lvova do Užhorodu a z Užhorodu do Bratislavy a z Bratislavy do Prahy apod. Může to ale taky signalizovat nějakou vojenskou pras&aacute;rnu. Čas uk&aacute;že. Jestli je skutečně pravda, že Rusko požaduje st&aacute;hnut&iacute; NATO na pozice k roku 97, tak z tohoto kurzu už nemůže ustoupit. V opačn&eacute;m př&iacute;padě by to znamenalo zničen&iacute; Ruska jako takov&eacute;ho. Ted už mus&iacute; valit jen kupředu. S&aacute;zky jsou vysoko a cesta zpět už nen&iacute;.

Jarek

Západ a jeho nohsledi popírají fakta genocídy ruského obyvatelstva Donbasu. Bodejt, vždyť za tu genocídu právě západ je zodpovědný.


Oblíbené tvrzení o genocidě. Rusko takto neargumentuje poprvé


Ani poprvé a asi ani naposledy neznějí z Ruska slova obviňující Ukrajinu z genocidy rusky mluvícího obyvatelstva. Jde o taktiku, kterou Rusko využívá už od pádu Sovětského svazu.


Článek
Bez důkazů, zato stále troufalejší a ostřejší. Taková obvinění míří z Ruska na sousední Ukrajinu v již tak vyostřené situaci. „To, co se dnes děje na Donbasu, je genocida,“ řekl v úterý ruský prezident Vladimir Putin.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-oblibene-tvrzeni-o-genocide-rusko-takto-neargumentuje-poprve-189257#


"Bez důkazů"... A vy byste zveřejnili ty důkazy? Seznam.cz by je zveřejnil? Nebo novinář TOMÁŠ TRNĚNÝ, který ten pamflet sepsal, má koule na to, aby zveřejnil důkazy?


Zde je máte
https://www.youtube.com/watch?v=OAG5em5WPa4


Můžete na Donbas poslat svoje pozorovatele, vyšetřovatelé válečných zločínů, soudní experty atd. A až se prokáže, že to jsou podvrhy, teprve potom můžete tvrdit, že důkazy nejsou!


Z&aacute;pad a jeho nohsledi pop&iacute;raj&iacute; fakta genoc&iacute;dy rusk&eacute;ho obyvatelstva Donbasu. Bodejt, vždyť za tu genoc&iacute;du pr&aacute;vě z&aacute;pad je zodpovědn&yacute;. **Obl&iacute;ben&eacute; tvrzen&iacute; o genocidě. Rusko takto neargumentuje poprv&eacute;** Ani poprv&eacute; a asi ani naposledy nezněj&iacute; z Ruska slova obviňuj&iacute;c&iacute; Ukrajinu z genocidy rusky mluv&iacute;c&iacute;ho obyvatelstva. Jde o taktiku, kterou Rusko využ&iacute;v&aacute; už od p&aacute;du Sovětsk&eacute;ho svazu. Čl&aacute;nek **Bez důkazů, zato st&aacute;le troufalej&scaron;&iacute; a ostřej&scaron;&iacute;**. Takov&aacute; obviněn&iacute; m&iacute;ř&iacute; z Ruska na sousedn&iacute; Ukrajinu v již tak vyostřen&eacute; situaci. &bdquo;To, co se dnes děje na Donbasu, je genocida,&ldquo; řekl v &uacute;ter&yacute; rusk&yacute; prezident Vladimir Putin. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-oblibene-tvrzeni-o-genocide-rusko-takto-neargumentuje-poprve-189257# &quot;Bez důkazů&quot;... A vy byste zveřejnili ty důkazy? Seznam.cz by je zveřejnil? Nebo novin&aacute;ř TOM&Aacute;&Scaron; TRNĚN&Yacute;, kter&yacute; ten pamflet sepsal, m&aacute; koule na to, aby zveřejnil důkazy? Zde je m&aacute;te https://www.youtube.com/watch?v=OAG5em5WPa4 Můžete na Donbas poslat svoje pozorovatele, vy&scaron;etřovatel&eacute; v&aacute;lečn&yacute;ch zloč&iacute;nů, soudn&iacute; experty atd. A až se prok&aacute;že, že to jsou podvrhy, teprve potom můžete tvrdit, že důkazy nejsou!

Bez důkazů, zato stále troufalejší a ostřejší.

Tu sú ďalšie dve sklíčka do mozaiky:
http://fromua.news/article/12551802
a
https://politikus.ru/events/140369-oleg-carev-v-blizhayshee-vremya-zelenskiy-deystvitelno-nachnet-silovuyu-operaciyu-na-donbasse.html
a obrázok/maľba sa ukáže v plnej kráse. Možno jej dať názov: "Rozdeľuj a panuj". Človeku začne byť hneď jasné, prečo "informovaní" koaliční i opoziční poslanci, či oligarchovia opustili UA.
Prikladám strojový prepis popisovaných častí uvádzaných článkov
6211ede189eb2
6211ede189491


[quote=&quot;pid:58498, uid:158&quot;]Bez důkazů, zato st&aacute;le troufalej&scaron;&iacute; a ostřej&scaron;&iacute;.[/quote] Tu s&uacute; ďal&scaron;ie dve skl&iacute;čka do mozaiky: http://fromua.news/article/12551802 a https://politikus.ru/events/140369-oleg-carev-v-blizhayshee-vremya-zelenskiy-deystvitelno-nachnet-silovuyu-operaciyu-na-donbasse.html a obr&aacute;zok/maľba sa uk&aacute;že v plnej kr&aacute;se. Možno jej dať n&aacute;zov: &quot;Rozdeľuj a panuj&quot;. Človeku začne byť hneď jasn&eacute;, prečo &quot;informovan&iacute;&quot; koaličn&iacute; i opozičn&iacute; poslanci, či oligarchovia opustili UA. Priklad&aacute;m strojov&yacute; prepis popisovan&yacute;ch čast&iacute; uv&aacute;dzan&yacute;ch čl&aacute;nkov ![6211ede189eb2](serve/attachment&amp;path=6211ede189eb2) ![6211ede189491](serve/attachment&amp;path=6211ede189491)
12345 ... 11
88.01k
822
93
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept