Zahraničná politika
Rusko vs. Amerika, Rusko vs. NATO 2

Pokračovanie témy Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO, v ktorej prestalo správne fungovať stránkovanie.


Pokračovanie témy [Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4656/jedn%C3%A1n%C3%AD-rusko-vs-usa-rusko-vs-nato), v ktorej prestalo správne fungovať stránkovanie.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 27. 2. 2022 o 16:02
  1. Ruská federácia sa vyjadrila, že bude odpovedať na centrá vydávania rozkazov. Takže ak príde rozkaz na útok zo Spojených štátov amerických, rakety poletia na Spojené štáty.
  2. Ruské hypersonické rakety dokážu niekoľkokrát obletieť Zem než dopadnú na cieľ. Sú veľmi ťažko zachytiteľné kvôli rýchlosti pätnásťnásobne presahujúcej rýchlosť zvuku a neexistuje proti nim obrana. Môžu byť vypálené z Ruska a dopadnúť napríklad v Amerike. Rusi dnes nepotrebujú mať základne na Kube ani vo Venezuele.
  3. Ruské ponorky sú nevystopovateľné a neustále operujú pri Americkom pobreží. Občas sa ukážu, aby Američania priveľmi neštrngali zbraňami. NATO ich nazýva "čierna diera", pretože ich nedokáže vystopovať.
  4. Ak je pravda to o Ruských tajných EMP zbraniach (elektro-magnetický pulz), Rusi dokážu zlikvidovať elektroniku na celých kontinentoch jediným úderom. Podľa americkej analýzy, ak je pravdivá, by tristotisíc ruských vojakov dokázalo obsadiť celú Európy za týždeň s minimálnymi stratami.
  5. Vladimír Putin sa vyjadril, že čo by to bol svet bez Ruska? Rozumní chápu čo tým chcel povedať. Rusi majú na svojom území zbrane tzv. posledného súdu, ktoré sa automaticky odpália v prípade, že zahynie obsluha a zničia život na celej Zemi. Tieto zbrane majú časovač ako býva v rušňoch, ktorý zbrane odpáli v prípade, že sa v pravidelnom intervale nestlačí tlačidlo (niečo na tento spôsob). V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví.

Vážne sú liberáli takí sprostí, že si neuvedomujú ako by to pre nich a pre celý svet dopadlo?


1. Ruská federácia sa vyjadrila, že bude odpovedať na centrá vydávania rozkazov. Takže ak príde rozkaz na útok zo Spojených štátov amerických, rakety poletia na Spojené štáty. 2. Ruské hypersonické rakety dokážu niekoľkokrát obletieť Zem než dopadnú na cieľ. Sú veľmi ťažko zachytiteľné kvôli rýchlosti pätnásťnásobne presahujúcej rýchlosť zvuku a neexistuje proti nim obrana. Môžu byť vypálené z Ruska a dopadnúť napríklad v Amerike. Rusi dnes nepotrebujú mať základne na Kube ani vo Venezuele. 3. Ruské ponorky sú nevystopovateľné a neustále operujú pri Americkom pobreží. Občas sa ukážu, aby Američania priveľmi neštrngali zbraňami. NATO ich nazýva "čierna diera", pretože ich nedokáže vystopovať. 4. Ak je pravda to o Ruských tajných EMP zbraniach (elektro-magnetický pulz), Rusi dokážu zlikvidovať elektroniku na celých kontinentoch jediným úderom. Podľa americkej analýzy, ak je pravdivá, by tristotisíc ruských vojakov dokázalo obsadiť celú Európy za týždeň s minimálnymi stratami. 5. Vladimír Putin sa vyjadril, že čo by to bol svet bez Ruska? Rozumní chápu čo tým chcel povedať. Rusi majú na svojom území zbrane tzv. posledného súdu, ktoré sa automaticky odpália v prípade, že zahynie obsluha a zničia život na celej Zemi. Tieto zbrane majú časovač ako býva v rušňoch, ktorý zbrane odpáli v prípade, že sa v pravidelnom intervale nestlačí tlačidlo (niečo na tento spôsob). V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví. Vážne sú liberáli takí sprostí, že si neuvedomujú ako by to pre nich a pre celý svet dopadlo?
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.
Upravené 11. 2. 2022 o 18:46

Ministerstvo zahraničí bylo nespokojeno s reakcí NATO a EU na Lavrovův dopis


Ruské ministerstvo zahraničí odmítlo přijmout kolektivní odpověď zemí NATO a EU o dodržování principu nedělitelnosti bezpečnosti, uvedla oficiální zástupkyně ministerstva zahraničí Maria Zacharova.
Na konci ledna zaslal ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov svým západním kolegům dopis, ve kterém zdůraznil, že je třeba, aby členské státy EU a NATO vysvětlily, jak budou plnit své závazky OBSE , zejména zásadu nedělitelnosti bezpečnosti. kterou nelze zajistit bezpečnost jedné země na náklady jiného státu.


"V obdržených 'dokumentech' není žádná podstatná reakce na přímo položenou otázku," poznamenala Zacharovová.
Podle ní místo toho bylo Rusku nabídnuto nové kolo jednání o této otázce.
Charta evropské bezpečnosti z roku 1999 a Astanská deklarace z roku 2010, přijaté na nejvyšší úrovni v OBSE, jasně a jednoznačně stanoví, že „žádnému státu, skupině států nebo organizaci nelze dát primární odpovědnost za udržování míru a stability v OBSE. NATO a EU trvají na své vedoucí roli při zajišťování bezpečnosti v euroatlantickém prostoru. Tento přístup je pro nás kategoricky nepřijatelný,“ uvedla mluvčí ministerstva.


Vyzvala partnery, aby dodrželi své závazky.
"Nemůžeme proto přijmout 'kolektivní' odpověď připomínající 'vzájemnou odpovědnost'. Čekáme na podrobnou odpověď na otázku, kterou jsme položili od každého adresáta."

https://ria.ru/20220211/mid-1772304375.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


To jsou blbci. smile Oni čekali, že to projde?


Účastníci zločinného spiknití nechtějí v budoucnu odpovídat za svoje činy, ale svalovat vinu jeden na druhého.


**Ministerstvo zahraničí bylo nespokojeno s reakcí NATO a EU na Lavrovův dopis** Ruské ministerstvo zahraničí odmítlo přijmout kolektivní odpověď zemí NATO a EU o dodržování principu nedělitelnosti bezpečnosti, uvedla oficiální zástupkyně ministerstva zahraničí Maria Zacharova. Na konci ledna zaslal ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov svým západním kolegům dopis, ve kterém zdůraznil, že je třeba, aby členské státy EU a NATO vysvětlily, jak budou plnit své závazky OBSE , zejména zásadu nedělitelnosti bezpečnosti. kterou nelze zajistit bezpečnost jedné země na náklady jiného státu. "V obdržených 'dokumentech' není žádná podstatná reakce na přímo položenou otázku," poznamenala Zacharovová. Podle ní místo toho bylo Rusku nabídnuto nové kolo jednání o této otázce. Charta evropské bezpečnosti z roku 1999 a Astanská deklarace z roku 2010, přijaté na nejvyšší úrovni v OBSE, jasně a jednoznačně stanoví, že „žádnému státu, skupině států nebo organizaci nelze dát primární odpovědnost za udržování míru a stability v OBSE. NATO a EU trvají na své vedoucí roli při zajišťování bezpečnosti v euroatlantickém prostoru. Tento přístup je pro nás kategoricky nepřijatelný,“ uvedla mluvčí ministerstva. **Vyzvala partnery, aby dodrželi své závazky. "Nemůžeme proto přijmout 'kolektivní' odpověď připomínající 'vzájemnou odpovědnost'. Čekáme na podrobnou odpověď na otázku, kterou jsme položili od každého adresáta."** https://ria.ru/20220211/mid-1772304375.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop To jsou blbci. :) Oni čekali, že to projde? Účastníci zločinného spiknití nechtějí v budoucnu odpovídat za svoje činy, ale svalovat vinu jeden na druhého.

V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví.

V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví.

U nás se tomu říká tlačítko mrtvého muže. Velmi příznačné!


V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví. [quote="pid:57329, uid:623"]V rušňoch, ak rušňovodič nestlačí tlačidlo každých cca pätnásť sekúnd, vlak sa automaticky zastaví.[/quote] U nás se tomu říká tlačítko mrtvého muže. Velmi příznačné!

Pavel Kačer

Pokračovanie témy Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO
Velmi se přimlouvám, aby toto vlákno, pokud je to možné, bylo připnuto místo toho předešlého. Děkuji moc Adminovi.


[quote="pid:57327, uid:623"]Pokračovanie témy Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO[/quote]Velmi se přimlouvám, aby toto vlákno, pokud je to možné, bylo připnuto místo toho předešlého. Děkuji moc Adminovi.
  1. Ruská federácia dala NATO-u ultimátum a nakoniec bude splnené. Otázka znie, ako dlho a akým spôsobom sa tak stane.
  2. Spojené štáty americké, musia poslúchnuť, ale aby si zachovali tvár, musia mať silové reči a obviňovať Rusko z agresie, aj keď agresorom sú oni sami. Inak by padli voľným pádom a to oni samozrejme nechcú.
  3. Masmédiá upriamujú pozornosť na Ukrajinu. Američania zaútočili na opačnej strane pri Kurilských ostrovoch. Rusi by museli byť hlúpáci, ak by nečakali útok z úplne inej strany. Ako je vidieť, čakali ho. Toto sú predsa úplne základné strategické manévre. Iba neznanlí sa nad tým pozastavujú.
  4. Západ formuje informačné pole, pretože Američania chystajú útok pod falošnou vlajkou na Ukrajine, čo budú chcieť zhodiť na Rusov. Rusi sú na to pripravení, ale môže to spôsobiť určité lokálne škody, možno aj u nás. Amerika nemôže vyhrať, ale musíme byť v strehu a v prípade, že niečo nastane, informačne pracovať v našom priestore aj mimo tohto fóra, prípadne hlavne mimo tohto fóra. Tu je to len taký pľuvanec, aj keď niektorí relevantní nás sledujú.

1. Ruská federácia dala NATO-u ultimátum a nakoniec bude splnené. Otázka znie, ako dlho a akým spôsobom sa tak stane. 2. Spojené štáty americké, musia poslúchnuť, ale aby si zachovali tvár, musia mať silové reči a obviňovať Rusko z agresie, aj keď agresorom sú oni sami. Inak by padli voľným pádom a to oni samozrejme nechcú. 3. Masmédiá upriamujú pozornosť na Ukrajinu. Američania zaútočili na opačnej strane pri Kurilských ostrovoch. Rusi by museli byť hlúpáci, ak by nečakali útok z úplne inej strany. Ako je vidieť, čakali ho. Toto sú predsa úplne základné strategické manévre. Iba neznanlí sa nad tým pozastavujú. 4. Západ formuje informačné pole, pretože Američania chystajú útok pod falošnou vlajkou na Ukrajine, čo budú chcieť zhodiť na Rusov. Rusi sú na to pripravení, ale môže to spôsobiť určité lokálne škody, možno aj u nás. Amerika nemôže vyhrať, ale musíme byť v strehu a v prípade, že niečo nastane, informačne pracovať v našom priestore aj mimo tohto fóra, prípadne hlavne mimo tohto fóra. Tu je to len taký pľuvanec, aj keď niektorí relevantní nás sledujú.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Američania zaútočili na opačnej strane pri Kurilských ostrovoch
Pořád si říkám, jestli nebude vhodná doba pro rychlou akci Viktora Čističe v Sýrii. Americký kontingent tam má z pohledu syrské vlády statut nepřítele.


[quote="pid:57582, uid:623"]Američania zaútočili na opačnej strane pri Kurilských ostrovoch[/quote]Pořád si říkám, jestli nebude vhodná doba pro rychlou akci Viktora Čističe v Sýrii. Americký kontingent tam má z pohledu syrské vlády statut nepřítele.

Spojené štáty americké zostavili zoznamy ruských ekonomických elít na uplatnenie sankcií

Sullivan: USA zostavujú zoznamy ruských ekonomických elít na uplatnenie sankcií
Americké úrady zostavujú zoznamy ruských ekonomických elít, aby voči nim uplatnili sankcie v prípade eskalácie na Ukrajine. Uviedol to poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Joe Biden Jake Sullivan, informuje RIA Novosti.


"Zostavujeme zoznamy ruských ekonomických elít, na ktoré sa budú vzťahovať sankcie, nebudú môcť voľne cestovať a slobodne míňať," povedal Sullivan. Obmedzenia sa podľa neho dotknú aj okolia ruského prezidenta Vladimira Putina.
Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarintsev predtým povedal, že Moskva „by sa nemala vysrať“ o možných západných sankciách. Diplomat zdôraznil, že sú to Spojené štáty a NATO, ktoré zhoršujú medzinárodnú bezpečnostnú situáciu.


Spojené štáty, Británia a krajiny Európskej únie zvažujú možnosť uvalenia nových sankcií na Moskvu v prípade agresie voči Ukrajine. Ruská strana zároveň opakovane vyhlásila, že vpád na ukrajinské územie sa neplánuje.


https://lenta.ru/news/2022/02/13/us_sanctionen/


CNBC: Pentagon nariadil americkej armáde na Ukrajine, aby sa presunula do iných krajín v Európe


Americké ministerstvo obrany nariadilo americkej armáde prítomnej na území Ukrajiny, aby opustila krajinu a presťahovala sa do iných európskych krajín, uvádza CNBC. Ako sa uvádza v materiáli kanála, na Ukrajine je najmenej 160 amerických vojakov, ktorí tam v novembri pricestovali na spoločný výcvik s ukrajinskými kolegami.


Americký minister obrany Lloyd Austin nariadil minulý rok americkým jednotkám vyslaným na Ukrajinu, aby opustili krajinu a presťahovali sa do iných európskych krajín, uvádza CNBC.
„Minister urobil toto rozhodnutie v mene väčšej opatrnosti, v záujme ochrany bezpečnosti nášho personálu a v súlade s pokynmi ministerstva zahraničných vecí týkajúcich sa amerického vojenského personálu a zamestnancov amerických agentúr na Ukrajine,“ povedal hovorca Pentagonu John Kirby. komentoval Austinovo rozhodnutie v oficiálnom vyhlásení. "Toto premiestnenie by sa nemalo považovať za zrieknutie sa nášho pevného záväzku podporovať ukrajinské ozbrojené sily, ale poskytne nám dodatočnú flexibilitu, aby sme ubezpečili spojencov a odradili od agresie," dodal Kirby.


Ako sa uvádza v materiáli na stránke CNBC, v novembri pricestovalo na Ukrajinu 160 vojakov 53. pešej brigády Floridskej národnej gardy na spoločný výcvik s ukrajinskými silami.


V sobotu vysoký predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí pre CNBC pod podmienkou anonymity povedal, že veľvyslanectvo USA v Kyjeve bude obmedzené na „absolútne minimum“. Úradník tiež vydal ďalšie varovanie americkým občanom, ktorí stále zostávajú na Ukrajine. „Je najvyšší čas, aby bežní občania opustili Ukrajinu,“ cituje ho televízny kanál. „Američania by nemali očakávať, že ich americká armáda zachráni na poslednú chvíľu na území Ukrajiny. V tomto scenári sa to nestane. A preto je najvyšší čas, aby opustili krajinu. Robíme veľa vecí, aby sme pomohli našim spoluobčanom. Ako však sami chápete, v oblasti vojenských operácií bude arzenál prostriedkov, ktoré máme k dispozícii, veľmi obmedzený.


Podľa CNBC vydalo ministerstvo zahraničia v sobotu neskoro večer správu pre Američanov na Ukrajine, v ktorej varovalo, že poľské úrady zjednodušili postup pre občanov USA na vstup cez pozemnú hranicu – teraz môžu vstúpiť na poľské územie bez predchádzajúceho upozornenia. V rovnakom posolstve americkí diplomati opäť vyzvali svojich krajanov, aby opustili Ukrajinu, zdôrazňuje novinárka kanála.


Niekoľko ďalších krajín vrátane Holandska, Austrálie, Japonska a Spojeného kráľovstva už predtým adresovalo svojim občanom podobnú výzvu a holandská letecká spoločnosť KLM z bezpečnostných dôvodov zrušila lety do Kyjeva na dobu neurčitú, pripomína korešpondent CNBC.


Situáciu zhoršila skutočnosť, že k východným hraniciam Ukrajiny, ako aj k hraniciam krajiny s Ruskom spojeneckým Bieloruskom sa priblížili významné ruské sily, ktorých počet je podľa Washingtonu asi 100. tisíc ľudí, informuje americký televízny kanál. Na tomto pozadí sa už medzi Washingtonom a Moskvou uskutočnilo niekoľko telefonických rozhovorov – najmä Lloyd Austin sa spojil so svojím ruským náprotivkom Sergejom Šojgu, diskutoval s ním o „budovaní vojenskej prítomnosti Ruska na Kryme a v okolí Ukrajiny“ a Šéf amerického ministerstva zahraničných vecí hovoril s ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a varoval ho, že „ďalšia ruská agresia“ sa stretne so „silnou, mocnou a jednotnou odpoveďou transatlantickej komunity“, uvádza sa v správe CNBC.


Americký prezident Joe Biden tiež viedol telefonické rozhovory s ruským vodcom Vladimirom Putinom, ktoré trvali asi hodinu; Podľa CNBC dal Biden svojmu ruskému kolegovi jasne najavo, že v prípade invázie na Ukrajinu Spojené štáty a ich spojenci prijmú „rýchle a tvrdé opatrenia“ proti Moskve.


Washington a jeho spojenci v západnej Európe už mesiace pozorne sledujú budovanie armády Kremľa pozdĺž ukrajinských hraníc, čo podľa CNBC „pripomína kroky, ktoré Rusko podniklo pred nezákonnou anexiou * Krymu v roku 2014“. Kremeľ však naďalej trvá na tom, že presuny jednotiek sú súčasťou cvičenia a nie sú prípravou na útok, poznamenáva kanál.


Krym sa stal súčasťou Ruska po tom, čo zaň hlasovala drvivá väčšina obyvateľov polostrova v referende 16. marca 2014 (cca InoTV).


Pôvodná správa z InoTV:
https://russian.rt.com/inotv/2022-02-13/CNBC-Pentagon-prikazal-amerikanskim-voennim


Zelenského úrad uviedol, že nevidí dôvod na uzavretie ukrajinského vzdušného priestoru


Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, sa domnieva, že to pripomína čiastočnú blokádu
Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, v nedeľu uviedol, že Kyjev nevidí zmysel v uzatváraní vzdušného priestoru krajiny.


"Najdôležitejšie je, že Ukrajina nevidí zmysel v uzatváraní [svojho] vzdušného priestoru. To je nezmysel. A podľa mňa to v niektorých smeroch pripomína čiastočnú blokádu," citovala ho agentúra Reuters.


Poslanec ukrajinského parlamentu Oleksij Gončarenko už skôr uviedol, že letecká doprava nad Ukrajinou bude s najväčšou pravdepodobnosťou od pondelka pozastavená. Dodal, že majitelia prenajatých lietadiel už zakazujú svojim lietadlám lietať do vzdušného priestoru Ukrajiny.


Ukrajinská letecká spoločnosť SkyUp v nedeľu informovala, že jej lietadlo bolo nútené pristáť v Kišiňove namiesto Kyjeva, keďže írska firma, ktorá lietadlo vlastní, oznámila zákaz vstupu do ukrajinského leteckého priestoru.
Okrem toho holandská letecká spoločnosť KLM od soboty pozastavila lety na Ukrajinu a zastavila aj všetky lety v ukrajinskom vzdušnom priestore.


V poslednom čase sa v západných krajinách, ale aj na Ukrajine objavujú vyhlásenia o možnej ruskej invázii na ukrajinské územie. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a nepodloženú eskaláciu napätia. Peskov zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13694689


**Spojené štáty americké zostavili zoznamy ruských ekonomických elít na uplatnenie sankcií ** Sullivan: USA zostavujú zoznamy ruských ekonomických elít na uplatnenie sankcií Americké úrady zostavujú zoznamy ruských ekonomických elít, aby voči nim uplatnili sankcie v prípade eskalácie na Ukrajine. Uviedol to poradca amerického prezidenta pre národnú bezpečnosť Joe Biden Jake Sullivan, informuje RIA Novosti. "Zostavujeme zoznamy ruských ekonomických elít, na ktoré sa budú vzťahovať sankcie, nebudú môcť voľne cestovať a slobodne míňať," povedal Sullivan. Obmedzenia sa podľa neho dotknú aj okolia ruského prezidenta Vladimira Putina. Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarintsev predtým povedal, že Moskva „by sa nemala vysrať“ o možných západných sankciách. Diplomat zdôraznil, že sú to Spojené štáty a NATO, ktoré zhoršujú medzinárodnú bezpečnostnú situáciu. Spojené štáty, Británia a krajiny Európskej únie zvažujú možnosť uvalenia nových sankcií na Moskvu v prípade agresie voči Ukrajine. Ruská strana zároveň opakovane vyhlásila, že vpád na ukrajinské územie sa neplánuje. https://lenta.ru/news/2022/02/13/us_sanctionen/ CNBC: **Pentagon nariadil americkej armáde na Ukrajine, aby sa presunula do iných krajín v Európe** Americké ministerstvo obrany nariadilo americkej armáde prítomnej na území Ukrajiny, aby opustila krajinu a presťahovala sa do iných európskych krajín, uvádza CNBC. Ako sa uvádza v materiáli kanála, na Ukrajine je najmenej 160 amerických vojakov, ktorí tam v novembri pricestovali na spoločný výcvik s ukrajinskými kolegami. Americký minister obrany Lloyd Austin nariadil minulý rok americkým jednotkám vyslaným na Ukrajinu, aby opustili krajinu a presťahovali sa do iných európskych krajín, uvádza CNBC. „Minister urobil toto rozhodnutie v mene väčšej opatrnosti, v záujme ochrany bezpečnosti nášho personálu a v súlade s pokynmi ministerstva zahraničných vecí týkajúcich sa amerického vojenského personálu a zamestnancov amerických agentúr na Ukrajine,“ povedal hovorca Pentagonu John Kirby. komentoval Austinovo rozhodnutie v oficiálnom vyhlásení. "Toto premiestnenie by sa nemalo považovať za zrieknutie sa nášho pevného záväzku podporovať ukrajinské ozbrojené sily, ale poskytne nám dodatočnú flexibilitu, aby sme ubezpečili spojencov a odradili od agresie," dodal Kirby. Ako sa uvádza v materiáli na stránke CNBC, v novembri pricestovalo na Ukrajinu 160 vojakov 53. pešej brigády Floridskej národnej gardy na spoločný výcvik s ukrajinskými silami. V sobotu vysoký predstaviteľ ministerstva zahraničných vecí pre CNBC pod podmienkou anonymity povedal, že veľvyslanectvo USA v Kyjeve bude obmedzené na „absolútne minimum“. Úradník tiež vydal ďalšie varovanie americkým občanom, ktorí stále zostávajú na Ukrajine. „Je najvyšší čas, aby bežní občania opustili Ukrajinu,“ cituje ho televízny kanál. „Američania by nemali očakávať, že ich americká armáda zachráni na poslednú chvíľu na území Ukrajiny. V tomto scenári sa to nestane. A preto je najvyšší čas, aby opustili krajinu. Robíme veľa vecí, aby sme pomohli našim spoluobčanom. Ako však sami chápete, v oblasti vojenských operácií bude arzenál prostriedkov, ktoré máme k dispozícii, veľmi obmedzený. Podľa CNBC vydalo ministerstvo zahraničia v sobotu neskoro večer správu pre Američanov na Ukrajine, v ktorej varovalo, že poľské úrady zjednodušili postup pre občanov USA na vstup cez pozemnú hranicu – teraz môžu vstúpiť na poľské územie bez predchádzajúceho upozornenia. V rovnakom posolstve americkí diplomati opäť vyzvali svojich krajanov, aby opustili Ukrajinu, zdôrazňuje novinárka kanála. Niekoľko ďalších krajín vrátane Holandska, Austrálie, Japonska a Spojeného kráľovstva už predtým adresovalo svojim občanom podobnú výzvu a holandská letecká spoločnosť KLM z bezpečnostných dôvodov zrušila lety do Kyjeva na dobu neurčitú, pripomína korešpondent CNBC. Situáciu zhoršila skutočnosť, že k východným hraniciam Ukrajiny, ako aj k hraniciam krajiny s Ruskom spojeneckým Bieloruskom sa priblížili významné ruské sily, ktorých počet je podľa Washingtonu asi 100. tisíc ľudí, informuje americký televízny kanál. Na tomto pozadí sa už medzi Washingtonom a Moskvou uskutočnilo niekoľko telefonických rozhovorov – najmä Lloyd Austin sa spojil so svojím ruským náprotivkom Sergejom Šojgu, diskutoval s ním o „budovaní vojenskej prítomnosti Ruska na Kryme a v okolí Ukrajiny“ a Šéf amerického ministerstva zahraničných vecí hovoril s ministrom zahraničných vecí Sergejom Lavrovom a varoval ho, že „ďalšia ruská agresia“ sa stretne so „silnou, mocnou a jednotnou odpoveďou transatlantickej komunity“, uvádza sa v správe CNBC. Americký prezident Joe Biden tiež viedol telefonické rozhovory s ruským vodcom Vladimirom Putinom, ktoré trvali asi hodinu; Podľa CNBC dal Biden svojmu ruskému kolegovi jasne najavo, že v prípade invázie na Ukrajinu Spojené štáty a ich spojenci prijmú „rýchle a tvrdé opatrenia“ proti Moskve. Washington a jeho spojenci v západnej Európe už mesiace pozorne sledujú budovanie armády Kremľa pozdĺž ukrajinských hraníc, čo podľa CNBC „pripomína kroky, ktoré Rusko podniklo pred nezákonnou anexiou * Krymu v roku 2014“. Kremeľ však naďalej trvá na tom, že presuny jednotiek sú súčasťou cvičenia a nie sú prípravou na útok, poznamenáva kanál. Krym sa stal súčasťou Ruska po tom, čo zaň hlasovala drvivá väčšina obyvateľov polostrova v referende 16. marca 2014 (cca InoTV). Pôvodná správa z InoTV: https://russian.rt.com/inotv/2022-02-13/CNBC-Pentagon-prikazal-amerikanskim-voennim **Zelenského úrad uviedol, že nevidí dôvod na uzavretie ukrajinského vzdušného priestoru** Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, sa domnieva, že to pripomína čiastočnú blokádu Michail Podoljak, poradca vedúceho kancelárie prezidenta Ukrajiny, v nedeľu uviedol, že Kyjev nevidí zmysel v uzatváraní vzdušného priestoru krajiny. "Najdôležitejšie je, že Ukrajina nevidí zmysel v uzatváraní [svojho] vzdušného priestoru. To je nezmysel. A podľa mňa to v niektorých smeroch pripomína čiastočnú blokádu," citovala ho agentúra Reuters. Poslanec ukrajinského parlamentu Oleksij Gončarenko už skôr uviedol, že letecká doprava nad Ukrajinou bude s najväčšou pravdepodobnosťou od pondelka pozastavená. Dodal, že majitelia prenajatých lietadiel už zakazujú svojim lietadlám lietať do vzdušného priestoru Ukrajiny. Ukrajinská letecká spoločnosť SkyUp v nedeľu informovala, že jej lietadlo bolo nútené pristáť v Kišiňove namiesto Kyjeva, keďže írska firma, ktorá lietadlo vlastní, oznámila zákaz vstupu do ukrajinského leteckého priestoru. Okrem toho holandská letecká spoločnosť KLM od soboty pozastavila lety na Ukrajinu a zastavila aj všetky lety v ukrajinskom vzdušnom priestore. V poslednom čase sa v západných krajinách, ale aj na Ukrajine objavujú vyhlásenia o možnej ruskej invázii na ukrajinské územie. Tlačový tajomník ruského prezidenta Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a nepodloženú eskaláciu napätia. Peskov zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje žiadnu hrozbu. Zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie dôsledky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13694689
Upravené 13. 2. 2022 o 18:48

Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarintsev predtým povedal, že Moskva „by sa nemala vysrať“

Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarincev predtým povedal,
že Moskve „ nevadia “ možné západné sankcie.


  • kašlú na sankcie

[quote="pid:57622, uid:12"]Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarintsev predtým povedal, že Moskva „by sa nemala vysrať“[/quote] Ruský veľvyslanec vo Švédsku Viktor Tatarincev predtým povedal, že Moskve „ nevadia “ možné západné sankcie. - kašlú na sankcie

Pri takejto dôležitej téme je teda potrebné informovať ADMINA. Téma sa stáva a aj už sa stala neprehľadnou a v tomto zvláštnom čase je to škoda (alebo zámer?). Hodne zdravia všetkým!


Pri takejto dôležitej téme je teda potrebné informovať ADMINA. Téma sa stáva a aj už sa stala neprehľadnou a v tomto zvláštnom čase je to škoda (alebo zámer?). Hodne zdravia všetkým!
Upravené 14. 2. 2022 o 11:57

Pri takejto dôležitej téme je teda potrebné informovať ADMINA. Téma sa stáva a aj už sa stala neprehľadnou a v tomto zvláštnom čase je to škoda (alebo zámer?). Hodne zdravia všetkým!


Psal jsem to původního fóra odkaz na nové + vzkaz moderátorům, ať první téma zavřou a nové udělají prioritní, takže záměr to rozhodně není...


[quote="pid:57725, uid:804"]Pri takejto dôležitej téme je teda potrebné informovať ADMINA. Téma sa stáva a aj už sa stala neprehľadnou a v tomto zvláštnom čase je to škoda (alebo zámer?). Hodne zdravia všetkým![/quote] Psal jsem to původního fóra odkaz na nové + vzkaz moderátorům, ať první téma zavřou a nové udělají prioritní, takže záměr to rozhodně není...

Putin povolal najvyšších predstaviteľov do Kremľa uprostred obáv z vojny


Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok stretne so svojimi ministrami obrany a zahraničných vecí, oznámil Kremeľ bez toho, aby zverejnil program rokovaní.


Tlačový tajomník Dmitrij Peskov sa v ten istý deň podelil s novinármi o načasovanie rozhovorov a dodal, že „ukážeme vám stretnutia, budú vám k dispozícii“.


Na otázku, či ruský líder zverejní odpoveď Moskvy na západné návrhy o bezpečnostných zárukách vydané začiatkom tohto roka, Peskov odpovedal: „Počkajme na stretnutia a potom bude jasné, o čo ide. Netreba predbiehať."
Poznamenal tiež, že Putin sa má v utorok stretnúť s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v dôsledku zhoršujúceho sa rozkolu medzi Moskvou a EÚ v posledných týždňoch....
https://www.rt.com/russia/549289-putin-meet-defense-foreign-ministers/


Putin povolal najvyšších predstaviteľov do Kremľa uprostred obáv z vojny Ruský prezident Vladimir Putin sa v pondelok stretne so svojimi ministrami obrany a zahraničných vecí, oznámil Kremeľ bez toho, aby zverejnil program rokovaní. Tlačový tajomník Dmitrij Peskov sa v ten istý deň podelil s novinármi o načasovanie rozhovorov a dodal, že „ukážeme vám stretnutia, budú vám k dispozícii“. Na otázku, či ruský líder zverejní odpoveď Moskvy na západné návrhy o bezpečnostných zárukách vydané začiatkom tohto roka, Peskov odpovedal: „Počkajme na stretnutia a potom bude jasné, o čo ide. Netreba predbiehať." Poznamenal tiež, že Putin sa má v utorok stretnúť s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom v dôsledku zhoršujúceho sa rozkolu medzi Moskvou a EÚ v posledných týždňoch.... https://www.rt.com/russia/549289-putin-meet-defense-foreign-ministers/

Putin povolal najvyšších predstaviteľov do Kremľa uprostred obáv z vojny


V. Putin zřejmě už rozhodl !!!


[quote="pid:57730, uid:141"]Putin povolal najvyšších predstaviteľov do Kremľa uprostred obáv z vojny[/quote] V. Putin zřejmě už rozhodl !!!
Upravené 14. 2. 2022 o 14:34

Briefing asistenta prezidenta Jurije Ushakova po telefonickém rozhovoru mezi Vladimirem Putinem a Josephem Bidenem
12.února 202222:00

Jurij Ušakov informoval zástupce médií o telefonickém rozhovoru mezi prezidentem Ruska Vladimirem Putinem a prezidentem Spojených států Josephem Bidenem.


"Za prvé jsme zdůraznili, že budeme zvažovat návrhy, které dnes předložil prezident Biden, i když se do značné míry překrývají s odpověďmi USA a NATO, které jsme již obdrželi. Také jsme uvedli, že mezirezortní diskuse o možných odpovědích je téměř u konce. Výsledky budou zveřejněny v blízké budoucnosti."


http://en.kremlin.ru/events/president/news/67761


**Briefing asistenta prezidenta Jurije Ushakova po telefonickém rozhovoru mezi Vladimirem Putinem a Josephem Bidenem 12.února 202222:00 ** Jurij Ušakov informoval zástupce médií o telefonickém rozhovoru mezi prezidentem Ruska Vladimirem Putinem a prezidentem Spojených států Josephem Bidenem. "**Za prvé jsme zdůraznili, že budeme zvažovat návrhy, které dnes předložil prezident Biden, i když se do značné míry překrývají s odpověďmi USA a NATO, které jsme již obdrželi. Také jsme uvedli, že mezirezortní diskuse o možných odpovědích je téměř u konce. Výsledky budou zveřejněny v blízké budoucnosti."** http://en.kremlin.ru/events/president/news/67761
Upravené 14. 2. 2022 o 13:23

Psal jsem to původního fóra odkaz na nové + vzkaz moderátorům, ať první téma zavřou a nové udělají prioritní, takže záměr to rozhodně není...


Ďakujem.


[quote="pid:57727, uid:473"]Psal jsem to původního fóra odkaz na nové + vzkaz moderátorům, ať první téma zavřou a nové udělají prioritní, takže záměr to rozhodně není...[/quote] Ďakujem.

tak Putin musel vediet, co sa rozputa po tzv.ultimate. Predpokladam, ze uz vtedy vedel co bude robit a aj toto maximalne tak urychlilo ocakavane udalosti


tak Putin musel vediet, co sa rozputa po tzv.ultimate. Predpokladam, ze uz vtedy vedel co bude robit a aj toto maximalne tak urychlilo ocakavane udalosti

14.ÚNORA, 15:20, Aktualizováno 15:36


Peskov: Putin bezodkladně schválí reakci Ruska na reakce USA a NATO ohledně evropské bezpečnosti
https://tass.ru/politika/13704349


MOSKVA, 14.února. /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin ve správnou chvíli schválí ruskou odpověď na zprávy USA a NATO o bezpečnostních zárukách. Uvedl to tiskový tajemník hlavy státu Dmitrij Peskov.

"Včas," řekl agentuře TASS a odpověděl na otázku, kdy lze očekávat, že Putin definitivně schválí takový dokument.


"Návrh je formulován na 10 stranách," odpověděl Lavrov na otázku hlavy státu, zda je připravený ruský návrh reakce na návrhy Washingtonu a Bruselu.
https://tass.ru/politika/13702739


14.ÚNORA, 15:20, Aktualizováno 15:36 **Peskov: Putin bezodkladně schválí reakci Ruska na reakce USA a NATO ohledně evropské bezpečnosti** https://tass.ru/politika/13704349 MOSKVA, 14.února. /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin ve správnou chvíli schválí ruskou odpověď na zprávy USA a NATO o bezpečnostních zárukách. Uvedl to tiskový tajemník hlavy státu Dmitrij Peskov. ** "Včas," řekl agentuře TASS a odpověděl na otázku, kdy lze očekávat, že Putin definitivně schválí takový dokument.** "Návrh je formulován na 10 stranách," odpověděl Lavrov na otázku hlavy státu, zda je připravený ruský návrh reakce na návrhy Washingtonu a Bruselu. https://tass.ru/politika/13702739
Upravené 14. 2. 2022 o 15:48

Briefing asistenta prezidenta Jurije Ushakova po telefonickém rozhovoru mezi Vladimirem Putinem a Josephem Bidenem
12.února 202222:00


Textová verze brifínku je zde:
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4913/briefing-pomocn%C3%ADka-prezidenta-ruska-jurije-u%C5%A1akova-po-telefonick%C3%A9m-rozhovoru-mezi-vladimirem-putinem-a-josephem-bidenem


[quote="pid:57739, uid:270"]Briefing asistenta prezidenta Jurije Ushakova po telefonickém rozhovoru mezi Vladimirem Putinem a Josephem Bidenem 12.února 202222:00[/quote] Textová verze brifínku je zde: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4913/briefing-pomocn%C3%ADka-prezidenta-ruska-jurije-u%C5%A1akova-po-telefonick%C3%A9m-rozhovoru-mezi-vladimirem-putinem-a-josephem-bidenem

Souhrn Putina a Lavrova o USA odpovědi.


https://www.youtube.com/watch?v=BUFcdJwyxW0&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


Souhrn Putina a Lavrova o USA odpovědi. https://www.youtube.com/watch?v=BUFcdJwyxW0&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0

Americké ministerstvo zahraničia oznámilo pokračovanie spolupráce s Ruskom pri riešení bezpečnostnej krízy


Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia uviedla, že Washington spolupracuje s ruskou vládou na vyriešení bezpečnostnej krízy.
„Aktívne pracujeme na dosiahnutí diplomatického riešenia. Po telefonáte prezidenta (USA Joe. - RT ) Bidena prezidentovi (Rusko Vladimir) Putinovi zostávame v kontakte s ruskou vládou,“ cituje ju RIA Novosti.


Zdôraznila tiež, že USA zostávajú otvorené novým stretnutiam s ruskými partnermi.


https://russian.rt.com/world/news/962159-gosdep-ssha-pravitelstvo


Scholz hovoril o veľmi vážnom ohrození mieru v Európe


Nemecký kancelár Scholz sľúbil Rusku veľmi vážne dôsledky „invázie na Ukrajinu“
Medzinárodné spoločenstvo vidí veľmi vysokú hrozbu pre mier v Európe v súvislosti s možným ruským „útokom“ na Ukrajinu. Toto vyhlásenie povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na ceste do Kyjeva. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačovú službu šéfa nemeckej vlády.


„Dnes v Kyjeve a zajtra v Moskve budem pokračovať v rozhovoroch o stále veľmi vážnej situácii na ukrajinskej hranici. V Kyjeve je pre mňa dôležité vyjadriť našu neochvejnú solidaritu a podporu Ukrajine. Naliehavo čakáme na deeskalačné signály z Moskvy,“ uviedla nemecká kancelárka vo vyhlásení.


Prisľúbil Moskve aj vážne dôsledky v prípade „invázie na Ukrajinu“. V tejto otázke Scholz vyjadril solidaritu s ostatnými členskými štátmi EÚ a NATO.


Scholz sa 14 februára v Kyjeve stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a na druhý deň odcestuje do Moskvy.


Poslanec Bundestagu zo strany Ľavica, predstaviteľ Výboru pre zahraničnú politiku Sevim Dagdelen už skôr označil požiadavku Ruska na nerozširovanie Severoatlantickej aliancie na východ za pochopiteľnú a zároveň vyzval všetky krajiny zapojené do riešenia krízy okolo Ukrajiny, aby prijali brať do úvahy nielen svoje vlastné záujmy, ale aj záujmy iných strán.


https://lenta.ru/news/2022/02/14/posledstvia/


**Americké ministerstvo zahraničia oznámilo pokračovanie spolupráce s Ruskom pri riešení bezpečnostnej krízy** Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničia uviedla, že Washington spolupracuje s ruskou vládou na vyriešení bezpečnostnej krízy. „Aktívne pracujeme na dosiahnutí diplomatického riešenia. Po telefonáte prezidenta (USA Joe. - RT ) Bidena prezidentovi (Rusko Vladimir) Putinovi zostávame v kontakte s ruskou vládou,“ cituje ju RIA Novosti. Zdôraznila tiež, že USA zostávajú otvorené novým stretnutiam s ruskými partnermi. https://russian.rt.com/world/news/962159-gosdep-ssha-pravitelstvo **Scholz hovoril o veľmi vážnom ohrození mieru v Európe** Nemecký kancelár Scholz sľúbil Rusku veľmi vážne dôsledky „invázie na Ukrajinu“ Medzinárodné spoločenstvo vidí veľmi vysokú hrozbu pre mier v Európe v súvislosti s možným ruským „útokom“ na Ukrajinu. Toto vyhlásenie povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na ceste do Kyjeva. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na tlačovú službu šéfa nemeckej vlády. „Dnes v Kyjeve a zajtra v Moskve budem pokračovať v rozhovoroch o stále veľmi vážnej situácii na ukrajinskej hranici. V Kyjeve je pre mňa dôležité vyjadriť našu neochvejnú solidaritu a podporu Ukrajine. Naliehavo čakáme na deeskalačné signály z Moskvy,“ uviedla nemecká kancelárka vo vyhlásení. Prisľúbil Moskve aj vážne dôsledky v prípade „invázie na Ukrajinu“. V tejto otázke Scholz vyjadril solidaritu s ostatnými členskými štátmi EÚ a NATO. Scholz sa 14 februára v Kyjeve stretne s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a na druhý deň odcestuje do Moskvy. Poslanec Bundestagu zo strany Ľavica, predstaviteľ Výboru pre zahraničnú politiku Sevim Dagdelen už skôr označil požiadavku Ruska na nerozširovanie Severoatlantickej aliancie na východ za pochopiteľnú a zároveň vyzval všetky krajiny zapojené do riešenia krízy okolo Ukrajiny, aby prijali brať do úvahy nielen svoje vlastné záujmy, ale aj záujmy iných strán. https://lenta.ru/news/2022/02/14/posledstvia/
Upravené 14. 2. 2022 o 17:26

Pořad 60 munut velmi názorně vykresluje situaci kolem Ukrajiny -
uměle vyvolaný západem chaos a panika s útěkem diplomatů instruktorů OSCE atd. Za chvíli na Ukrajině asi tůstane jen Zelenský a ruské velvyslanectví. smile
Jinak je situace samozřejmě vážná.
Na youtube to asi blokují, takže zde:
https://60-minut.su/60-minut-segodnyashnij-vypusk-ot-14-02-2022.html


Pořad 60 munut velmi názorně vykresluje situaci kolem Ukrajiny - uměle vyvolaný západem chaos a panika s útěkem diplomatů instruktorů OSCE atd. Za chvíli na Ukrajině asi tůstane jen Zelenský a ruské velvyslanectví. :) Jinak je situace samozřejmě vážná. Na youtube to asi blokují, takže zde: https://60-minut.su/60-minut-segodnyashnij-vypusk-ot-14-02-2022.html

Pokud někdo bude bombardovat Ukrajinu, pak to nebudou Rusové. Američané o ruské invazi mluví, jako by všechno plánovali oni sami. Každopádně plánují útok ukrajinských sil na Donbas

https://www.exanpro.cz/udalosti-a-jevy-ve-svete/738-pokud-nekdo-bude-bombardovat-ukrajinu-pak-to-nebudou-rusove-americane-o-ruske-invazi-mluvi-jako-by-vsechno-planovali-oni-sami-kazdopadne-planuji-utok-ukrajinskych-sil-na-donbas


**Pokud někdo bude bombardovat Ukrajinu, pak to nebudou Rusové. Američané o ruské invazi mluví, jako by všechno plánovali oni sami. Každopádně plánují útok ukrajinských sil na Donbas ** https://www.exanpro.cz/udalosti-a-jevy-ve-svete/738-pokud-nekdo-bude-bombardovat-ukrajinu-pak-to-nebudou-rusove-americane-o-ruske-invazi-mluvi-jako-by-vsechno-planovali-oni-sami-kazdopadne-planuji-utok-ukrajinskych-sil-na-donbas

Zelenskyj vyhlásil stredu, údajný deň začiatku ruskej invázie, za Deň jednoty


Ukrajinský prezident vyzval všetkých poslancov i štátnych zamestnancov, ktorí opustili Ukrajinu, aby sa do 24 hodín vrátili.


Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal v pondelok výnos, na základe ktorého stanovil, že streda 16. februára bude na Ukrajine Dňom jednoty. Zelenskyj takto reagoval na správy, podľa ktorých má ruská invázia na Ukrajinu údajne začať práve túto stredu. TASR o tom informuje na základe správy agentúra TASS.


"Hovoria, že 16. február bude dňom invázie. Spravíme z neho Deň jednoty... V tento deň vyvesíme naše vlajky, vezmeme si modro-žlté stuhy a celému svetu ukážeme našu jednotu," uviedol Zelenskyj.


Ukrajinský prezident zároveň vyzval všetkých poslancov i štátnych zamestnancov, ktorí opustili Ukrajinu, aby sa do 24 hodín vrátili.
"Osobitne sa obraciam ku všetkým predstaviteľom vlády, štátnym zamestnancom, ktorí opustili krajinu alebo tak v blízkom čase plánujú urobiť. Ukrajinský ľud vás poveril nielen vedením krajiny, ale aj jej ochranou. V takejto situácii je vašou priamou povinnosťou, aby ste boli spolu s nami, s ukrajinským ľudom," uviedol Zelenskyj vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Telegram.


Noviny Politico s odvolaním sa na vlastné zdroje informovali, že americký prezident Joe Biden počas piatkového rozhovoru so svojimi transatlantickými spojencami tvrdil, že Rusko môže zaútočiť na Ukrajinu 16. februára.


Spravodajský portál Ukrajinská pravda v pondelok informoval, že ukrajinskí oligarchovia a podnikatelia hromadne opúšťajú Ukrajinu charterovými letmi. Podľa tohto zdroja len v nedeľu odletelo z Kyjeva asi 20 charterových a súkromných lietadiel. Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Olexij Danilov v pondelok oznámil, že v súčasnosti sa za hranicami Ukrajiny nachádza aj 23 poslancov ukrajinského parlamentu.


https://www.aktuality.sk/clanok/qqttwnt/zelenskyj-vyhlasil-stredu-udajny-den-zaciatku-ruskej-invazie-za-den-jednoty/?fbclid=IwAR2hphHZLHpFSsVPWYW6rWfav_QxsUtgMgLaaHQ5To-yRr9FLj1TyZIBGEQ


**Zelenskyj vyhlásil stredu, údajný deň začiatku ruskej invázie, za Deň jednoty** Ukrajinský prezident vyzval všetkých poslancov i štátnych zamestnancov, ktorí opustili Ukrajinu, aby sa do 24 hodín vrátili. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podpísal v pondelok výnos, na základe ktorého stanovil, že streda 16. februára bude na Ukrajine Dňom jednoty. Zelenskyj takto reagoval na správy, podľa ktorých má ruská invázia na Ukrajinu údajne začať práve túto stredu. TASR o tom informuje na základe správy agentúra TASS. "Hovoria, že 16. február bude dňom invázie. Spravíme z neho Deň jednoty... V tento deň vyvesíme naše vlajky, vezmeme si modro-žlté stuhy a celému svetu ukážeme našu jednotu," uviedol Zelenskyj. Ukrajinský prezident zároveň vyzval všetkých poslancov i štátnych zamestnancov, ktorí opustili Ukrajinu, aby sa do 24 hodín vrátili. "Osobitne sa obraciam ku všetkým predstaviteľom vlády, štátnym zamestnancom, ktorí opustili krajinu alebo tak v blízkom čase plánujú urobiť. Ukrajinský ľud vás poveril nielen vedením krajiny, ale aj jej ochranou. V takejto situácii je vašou priamou povinnosťou, aby ste boli spolu s nami, s ukrajinským ľudom," uviedol Zelenskyj vo videu zverejnenom na sociálnej sieti Telegram. Noviny Politico s odvolaním sa na vlastné zdroje informovali, že americký prezident Joe Biden počas piatkového rozhovoru so svojimi transatlantickými spojencami tvrdil, že Rusko môže zaútočiť na Ukrajinu 16. februára. Spravodajský portál Ukrajinská pravda v pondelok informoval, že ukrajinskí oligarchovia a podnikatelia hromadne opúšťajú Ukrajinu charterovými letmi. Podľa tohto zdroja len v nedeľu odletelo z Kyjeva asi 20 charterových a súkromných lietadiel. Tajomník Rady národnej bezpečnosti a obrany Ukrajiny Olexij Danilov v pondelok oznámil, že v súčasnosti sa za hranicami Ukrajiny nachádza aj 23 poslancov ukrajinského parlamentu. https://www.aktuality.sk/clanok/qqttwnt/zelenskyj-vyhlasil-stredu-udajny-den-zaciatku-ruskej-invazie-za-den-jednoty/?fbclid=IwAR2hphHZLHpFSsVPWYW6rWfav_QxsUtgMgLaaHQ5To-yRr9FLj1TyZIBGEQ

Ruský systém REB (rádio elektronický boj) zasiahol americký strategický bombardér B-52 pri pobreží Sýrie. Bombardér má poškodenú elektroniku.


https://sk.news-front.info/2022/02/15/rusky-system-reb-zasiahol-americky-bombarder-pri-pobrezi-syrie/


Ruský systém REB (rádio elektronický boj) zasiahol americký strategický bombardér B-52 pri pobreží Sýrie. Bombardér má poškodenú elektroniku. https://sk.news-front.info/2022/02/15/rusky-system-reb-zasiahol-americky-bombarder-pri-pobrezi-syrie/

Opilí ukrajinští vojáci zabili dva civilisty v Doněcké oblasti
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/opili-ukrajinsti-vojaci-zabili-dva-civilisty-v-donecke-oblasti-40387179


Podivná "náhoda", údajně nesouvisející s aktuální situací a geopolitickou nestabilitou na Ukrajině...


**Opilí ukrajinští vojáci zabili dva civilisty v Doněcké oblasti** https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/opili-ukrajinsti-vojaci-zabili-dva-civilisty-v-donecke-oblasti-40387179 Podivná "náhoda", údajně nesouvisející s aktuální situací a geopolitickou nestabilitou na Ukrajině...

Zelenskij prohlašuje „den ruské invaze“ za svátek
Dnes, 09:19


Zelenskyj vydal dekret a vyhlásil „Den jednoty“ na 16. února, tedy datum, kdy američtí představitelé oznámili „ruskou invazi na Ukrajinu“. Dekret stanoví vztyčování vlajek Ukrajiny na domech a budovách, představení hymny „Ještě neumřel...“ v 10:00 .


„Bylo nám řečeno, že dnem útoku bude 16. únor. Uděláme to Den jednoty. Příslušná vyhláška již byla podepsána. V tento den vyvěsíme státní vlajky, navlékneme modré a žluté stuhy a ukážeme naši jednotu celému světu,“ oznámil Zelenskyj na adresu občanů.


Blogger Anatoly Shariy sarkasticky komentoval Zelenského iniciativu: „Zelenskij navrhl, aby se zítra označil stužkami. Pro mě osobně je tento nápad skvělý, vůbec mi nevadí, když se označují idioti."


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/140271-zelenskiy-obyavil-prazdnikom-den-vtorzheniya-rossii.html
Politikus.ru


**Zelenskij prohlašuje „den ruské invaze“ za svátek** Dnes, 09:19 Zelenskyj vydal dekret a vyhlásil „Den jednoty“ na 16. února, tedy datum, kdy američtí představitelé oznámili „ruskou invazi na Ukrajinu“. Dekret stanoví vztyčování vlajek Ukrajiny na domech a budovách, představení hymny „Ještě neumřel...“ v 10:00 . „Bylo nám řečeno, že dnem útoku bude 16. únor. Uděláme to Den jednoty. Příslušná vyhláška již byla podepsána. V tento den vyvěsíme státní vlajky, navlékneme modré a žluté stuhy a ukážeme naši jednotu celému světu,“ oznámil Zelenskyj na adresu občanů. Blogger Anatoly Shariy sarkasticky komentoval Zelenského iniciativu: „Zelenskij navrhl, aby se zítra označil stužkami. Pro mě osobně je tento nápad skvělý, vůbec mi nevadí, když se označují idioti." Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/140271-zelenskiy-obyavil-prazdnikom-den-vtorzheniya-rossii.html Politikus.ru

„Bylo nám řečeno, že dnem útoku bude 16. únor. Uděláme to Den jednoty. Příslušná vyhláška již byla podepsána. V tento den vyvěsíme státní vlajky, navlékneme modré a žluté stuhy a ukážeme naši jednotu celému světu,“ oznámil Zelenskyj na adresu občanů.


Takže namiesto vojny s Ruskom majú oficiálny deň spojenia s Ruskom a ešte z Ukrajinskej iniciatívny. Tak to je od nich zasa milé smile.


[quote="pid:57869, uid:270"]„Bylo nám řečeno, že dnem útoku bude 16. únor. Uděláme to Den jednoty. Příslušná vyhláška již byla podepsána. V tento den vyvěsíme státní vlajky, navlékneme modré a žluté stuhy a ukážeme naši jednotu celému světu,“ oznámil Zelenskyj na adresu občanů.[/quote] Takže namiesto vojny s Ruskom majú oficiálny deň spojenia s Ruskom a ešte z Ukrajinskej iniciatívny. Tak to je od nich zasa milé :D.

Zajímavý příspěvek Chazina na telegramu o pořadu u Solovjova, kde byl účastníkem:
Michail Chazin: "Ekonomické problémy Západu narůstají, panika a hysterie láme rekordy. Ale jako obvykle, Solovjev přerušoval na každém kroku a potom jakoby nic nepochopil. Mazaná liška Solovjov, všemu porozuměl , jen myšlenku opět zablokoval a nedovolili ji prozradit, Solovjov obratně zamluvil téma a zmátl (diváky)


A načase pochopit, že lidé nejsou hloupí, a všechno vidí, zamlouvání tématu nebude fungovat"😁


Chazin mluvil o včerejším mimořádném zasedání FEDu a skandálu Hillary Clinton (Russiagate), která čelí obvinění, že najala huckery, aby se nabourali do počítače Trumpa, když už se stál prezidentem. Přitom zaplatila to z peněz své prezidentské kampaně.


Zajímavý příspěvek Chazina na telegramu o pořadu u Solovjova, kde byl účastníkem: Michail Chazin: "Ekonomické problémy Západu narůstají, panika a hysterie láme rekordy. Ale jako obvykle, Solovjev přerušoval na každém kroku a potom jakoby nic nepochopil. Mazaná liška Solovjov, všemu porozuměl , jen myšlenku opět zablokoval a nedovolili ji prozradit, Solovjov obratně zamluvil téma a zmátl (diváky) A načase pochopit, že lidé nejsou hloupí, a všechno vidí, zamlouvání tématu nebude fungovat"

Básnik Pedro Saldderón la Barca ( 1600-1681) napísal, že prach a olovo sú tým posledným z argumentov kráľov. Zrejme vychádzal z toho ,čo povedal Francúzky kardinál, vojvoda Richelieu a prikázal to odliať na hlavne diel Ultima ratio regum, čo v preklade z latinčiny znamená „posledný argument kráľov.“ Žijem však v inom storočí a svete, delá nie sú riešením vzhľadom k tomu, že zbrane ktoré dnes štáty vlastnia neznamenajú pre nich výhodu pre víťazstvo ale armagedon, možný katastrofálny zánik sveta.
Toto Rusko na čele s Putinom, od západného dekadentného sveta dobre vie. Vie aj to, že poraziť vojnových štváčov je možné nie len na šiestej priorite. Ďaleko efektívnejšie a bezpečnejšie dosiahnuť mier je možné na vyšších prioritách. Ak by k vojne došlo, nebude to Rusko a Putin kto ju rozpúta ale západná liberálno fašistická banda bývalých kolonistov. Nie Rusko je agresor, Rusko je mierotvorca a záruka pre bezpečnosť sveta. Pamätajte, že hlavnou príčinou agresivity západu je ich úpadok a snaha zmocniť sa cudzích zdrojov, území a ľudských zdrojov ako otrokov. Rusko končí svoje plánované vojenské cvičenia na svojom území aj Bielorusku. To uvidíte ako si začne západný svet pripisovať zásluhu, že zabránilo vojne a pritom im Rusko umožnilo odchod zo scény svetového žandára bez veľkej hanby. Ale kto vie, ten to číta správne. Svet sa prebúdza do novej kvality.


Básnik Pedro Saldderón la Barca ( 1600-1681) napísal, že prach a olovo sú tým posledným z argumentov kráľov. Zrejme vychádzal z toho ,čo povedal Francúzky kardinál, vojvoda Richelieu a prikázal to odliať na hlavne diel Ultima ratio regum, čo v preklade z latinčiny znamená „posledný argument kráľov.“ Žijem však v inom storočí a svete, delá nie sú riešením vzhľadom k tomu, že zbrane ktoré dnes štáty vlastnia neznamenajú pre nich výhodu pre víťazstvo ale armagedon, možný katastrofálny zánik sveta. Toto Rusko na čele s Putinom, od západného dekadentného sveta dobre vie. Vie aj to, že poraziť vojnových štváčov je možné nie len na šiestej priorite. Ďaleko efektívnejšie a bezpečnejšie dosiahnuť mier je možné na vyšších prioritách. Ak by k vojne došlo, nebude to Rusko a Putin kto ju rozpúta ale západná liberálno fašistická banda bývalých kolonistov. Nie Rusko je agresor, Rusko je mierotvorca a záruka pre bezpečnosť sveta. Pamätajte, že hlavnou príčinou agresivity západu je ich úpadok a snaha zmocniť sa cudzích zdrojov, území a ľudských zdrojov ako otrokov. Rusko končí svoje plánované vojenské cvičenia na svojom území aj Bielorusku. To uvidíte ako si začne západný svet pripisovať zásluhu, že zabránilo vojne a pritom im Rusko umožnilo odchod zo scény svetového žandára bez veľkej hanby. Ale kto vie, ten to číta správne. Svet sa prebúdza do novej kvality.

Šéf Státní rady Itálie připomněl hlavní poselství Putinova mnichovského projevu


Ruský prezident Vladimir Putin měl pravdu, když na mnichovské bezpečnostní konferenci v únoru 2007 hovořil o nutnosti rozvíjet multilaterální spolupráci, řekl Franco Frattini, předseda Italské státní rady, v rozhovoru pro RIA Novosti.


„V tomto ohledu měl prezident Putin v roce 2007 pravdu, když řekl, že musíme překonat unipolaritu, tedy vizi, že Spojené státy jsou globálním policistou, který všude přináší pořádek,“ řekl známý evropský politik.


„V tomto ohledu měl prezident Putin v roce 2007 pravdu, když řekl, že musíme překonat unipolaritu, tedy vizi, že Spojené státy jsou globálním policistou, který všude přináší pořádek,“ řekl známý evropský politik.


  1. února je tomu 15 let, co Putin pronesl svůj slavný projev na mnichovské bezpečnostní konferenci. Poté ostře kritizoval zahraniční politiku Spojených států a myšlenku unipolárního světového řádu, ostře se postavil proti plánům na rozšíření NATO a rozmístění amerických zařízení protiraketové obrany ve východní Evropě .https://ria.ru/20220215/putin-1772825186.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

**Šéf Státní rady Itálie připomněl hlavní poselství Putinova mnichovského projevu** Ruský prezident Vladimir Putin měl pravdu, když na mnichovské bezpečnostní konferenci v únoru 2007 hovořil o nutnosti rozvíjet multilaterální spolupráci, řekl Franco Frattini, předseda Italské státní rady, v rozhovoru pro RIA Novosti. „V tomto ohledu měl prezident Putin v roce 2007 pravdu, když řekl, že musíme překonat unipolaritu, tedy vizi, že Spojené státy jsou globálním policistou, který všude přináší pořádek,“ řekl známý evropský politik. „V tomto ohledu měl prezident Putin v roce 2007 pravdu, když řekl, že musíme překonat unipolaritu, tedy vizi, že Spojené státy jsou globálním policistou, který všude přináší pořádek,“ řekl známý evropský politik. 10. února je tomu 15 let, co Putin pronesl svůj slavný projev na mnichovské bezpečnostní konferenci. Poté ostře kritizoval zahraniční politiku Spojených států a myšlenku unipolárního světového řádu, ostře se postavil proti plánům na rozšíření NATO a rozmístění amerických zařízení protiraketové obrany ve východní Evropě . https://ria.ru/20220215/putin-1772825186.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Pracovní setkání ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem, Moskva, 14. února 2022
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1798349/


"Vladimir Putin: Je podle vás ještě šance se s našimi partnery dohodnout na klíčových otázkách, které nás zajímají? Nebo je to jen pokus zatáhnout nás do nekonečného procesu vyjednávání, který nemá žádný logický závěr?


Ministr zahraničí Lavrov: Vy, my a další představitelé Ruska jsme nejednou řekli, že varujeme před nekonečnými diskusemi o otázkách, které je třeba dnes vyřešit. Jako ministr zahraničí musím říct, že šance je vždycky. Měli jste kontakty s vůdci Spojených států, Francie a zítra přijede německý kancléř. Kolegové mě kontaktují. Zítra bude v Moskvě za dva dny šéf polského ministerstva zahraničí - italský ministr zahraničí. V plánu jsou i další kontakty. Pracujeme důsledně, odhodláni vysvětlovat svou správnost a zároveň jsme připraveni vyslechnout vážné protiargumenty. Zdá se mi, že naše možnosti nejsou zdaleka vyčerpány. Neměly by pokračovat donekonečna, ale v této fázi bych navrhl, aby se v nich pokračovalo a aby se navyšovaly.


Vladimir Putin: Dobře. Máte již návrh odpovědi na dokumenty, které jsme obdrželi z Bruselu a Washingtonu? Tvoří se?

Ministr zahraničí Lavrov: Je to formulováno na 10 stranách."


**Pracovní setkání ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova s prezidentem Ruské federace Vladimirem Putinem, Moskva, 14. února 2022** https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/1798349/ "Vladimir Putin: Je podle vás ještě šance se s našimi partnery dohodnout na klíčových otázkách, které nás zajímají? Nebo je to jen pokus zatáhnout nás do nekonečného procesu vyjednávání, který nemá žádný logický závěr? Ministr zahraničí Lavrov: Vy, my a další představitelé Ruska jsme nejednou řekli, že varujeme před nekonečnými diskusemi o otázkách, které je třeba dnes vyřešit. Jako ministr zahraničí musím říct, že šance je vždycky. Měli jste kontakty s vůdci Spojených států, Francie a zítra přijede německý kancléř. Kolegové mě kontaktují. Zítra bude v Moskvě za dva dny šéf polského ministerstva zahraničí - italský ministr zahraničí. V plánu jsou i další kontakty. Pracujeme důsledně, odhodláni vysvětlovat svou správnost a zároveň jsme připraveni vyslechnout vážné protiargumenty. Zdá se mi, že naše možnosti nejsou zdaleka vyčerpány. Neměly by pokračovat donekonečna, ale v této fázi bych navrhl, aby se v nich pokračovalo a aby se navyšovaly. Vladimir Putin: **Dobře. Máte již návrh odpovědi na dokumenty, které jsme obdrželi z Bruselu a Washingtonu? Tvoří se? ** Ministr zahraničí Lavrov: ** Je to formulováno na 10 stranách.**"

Takže "osvobození" Doněcka a Luganska a jejich návrat do "demokratické, svobodné a nacistické Ukrajiny" je odpískáno ? smile


https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zpatky-do-kasaren-cast-ruskych-vojaku-se-po-manevrech-vraci-40387229
https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/zmirni-se-napeti-na-ukrajine-rusti-vojaci-se-podle-moskvy-zacinaji-vracet-do-posadek.7747c0e5/
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-vojska.A220215_100130_zahranicni_jhr


"Rusko stahuje, Ruští vojáci se vrací do kasáren ..., Rusko ustupuje, Rusko ..."


Ale umí ten svůj Stalingrad pěkně prodat, to se jim opravdu musí nechat ...


Takže "osvobození" Doněcka a Luganska a jejich návrat do "demokratické, svobodné a nacistické Ukrajiny" je odpískáno ? :D https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/zpatky-do-kasaren-cast-ruskych-vojaku-se-po-manevrech-vraci-40387229 https://eurozpravy.cz/zahranicni/evropa/zmirni-se-napeti-na-ukrajine-rusti-vojaci-se-podle-moskvy-zacinaji-vracet-do-posadek.7747c0e5/ https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-ukrajina-vojska.A220215_100130_zahranicni_jhr "Rusko stahuje, Ruští vojáci se vrací do kasáren ..., Rusko ustupuje, Rusko ..." Ale umí ten svůj Stalingrad pěkně prodat, to se jim opravdu musí nechat ...

https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/616892-cast-manevrov-rusko-ukonci-sojgu-v-akcii-su-vsetky-flotily/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox


Časť manévrov Rusko ukončí. Pentagón tvrdí opak: Putin pridáva sily


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/616892-cast-manevrov-rusko-ukonci-sojgu-v-akcii-su-vsetky-flotily/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Časť manévrov Rusko ukončí. Pentagón tvrdí opak: Putin pridáva sily

Dva zajímavé odkazy na konfliktech:


Ruské ministerstvo zahraničí označilo 15. únor za „den selhání západní válečné propagandy“


Ruské ministerstvo zahraničí po prohlášení ruského ministerstva obrany o ukončení cvičení a stažení vojsk od ukrajinských hranic uvedlo, že dnešní den "vejde do dějin jako den selhání západní válečné propagandy".


To vlastně potvrzuje odpískání vojenského tažení ...


Ten druhý je ale zajímavější a potvrzuje Pjakina a jeho názor o zradě v Dumě ...


Kyjev bude považovat uznání DLR a LLR ze strany Moskvy za "de facto stažení" Ruské federace z "Minsku-2", řekl ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba.


https://t.me/tass_agency/108440


Zdroj:
http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&p=235025&sid=88422e348314c008269de0be5aab7534#p235025


Dva zajímavé odkazy na konfliktech: Ruské ministerstvo zahraničí označilo 15. únor za „den selhání západní válečné propagandy“ Ruské ministerstvo zahraničí po prohlášení ruského ministerstva obrany o ukončení cvičení a stažení vojsk od ukrajinských hranic uvedlo, že dnešní den "vejde do dějin jako den selhání západní válečné propagandy". To vlastně potvrzuje odpískání vojenského tažení ... Ten druhý je ale zajímavější a potvrzuje Pjakina a jeho názor o zradě v Dumě ... Kyjev bude považovat uznání DLR a LLR ze strany Moskvy za "de facto stažení" Ruské federace z "Minsku-2", řekl ukrajinský ministr zahraničí Dmitrij Kuleba. https://t.me/tass_agency/108440 Zdroj: http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&p=235025&sid=88422e348314c008269de0be5aab7534#p235025

Ohľadom toho stretnutia Lavrov, Putin a ich rozhovoru. Bol to jasný signál pre debilov o čom to celé je.
Rusko pracuje pomaly ale isto. Niekto to spája s božími mlynmi. V Rusku niektoré kreatúry namietajú, že je neskoro, že toto bolo potrebné riešiť skôr, už v roku 2014...opäť sa ozvali idioti a zradcovia.


Odpoveď Ruska západu je už skoro pripravená a bude čoskoro rozposlaná.


Ohľadom toho stretnutia Lavrov, Putin a ich rozhovoru. Bol to jasný signál pre debilov o čom to celé je. Rusko pracuje pomaly ale isto. Niekto to spája s božími mlynmi. V Rusku niektoré kreatúry namietajú, že je neskoro, že toto bolo potrebné riešiť skôr, už v roku 2014...opäť sa ozvali idioti a zradcovia. Odpoveď Ruska západu je už skoro pripravená a bude čoskoro rozposlaná.

Ruští poslanci požádali Putina o uznání povstaleckých republik na Donbasu¨
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/donbas-poslanci-rusko-putin-uznani-nezavislost.A220215_113023_zahranicni_jhr

Je to mnohem horší, než si kdo myslel. 351:16 pro návrh...


Ruští poslanci požádali Putina o uznání povstaleckých republik na Donbasu¨ https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/donbas-poslanci-rusko-putin-uznani-nezavislost.A220215_113023_zahranicni_jhr ** Je to mnohem horší, než si kdo myslel. 351:16 pro návrh...**

Ruští poslanci většinou hlasů schválili usnesení žádající prezidenta Vladimira Putina o uznání nezávislosti povstaleckých republik v Donbasu.


Co teď udělá Putin?


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/donbas-poslanci-rusko-putin-uznani-nezavislost.A220215_113023_zahranicni_jhr


Ruští poslanci většinou hlasů schválili usnesení žádající prezidenta Vladimira Putina o uznání nezávislosti povstaleckých republik v Donbasu. Co teď udělá Putin? Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/donbas-poslanci-rusko-putin-uznani-nezavislost.A220215_113023_zahranicni_jhr

Tiskovka Lavrova a předsedy OSCE Rau
https://www.youtube.com/watch?v=jWVpZoH_knM


V příštím období předsedníctví v OSCE budou vykonávat Poláci.


Mnoho faktologie ohledně západních manipulací v informačním prostředí.


Tiskovka Lavrova a předsedy OSCE Rau https://www.youtube.com/watch?v=jWVpZoH_knM V příštím období předsedníctví v OSCE budou vykonávat Poláci. Mnoho faktologie ohledně západních manipulací v informačním prostředí.

Takže "osvobození" Doněcka a Luganska a jejich návrat do "demokratické, svobodné a nacistické Ukrajiny" je odpískáno ?


Říká se "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš"...


Ruský útok na Ukrajinu začne tři hodiny po půlnoci, tvrdí tajné služby
https://www.forum24.cz/rusky-utok-na-ukrajinu-zacne-tri-hodiny-po-pulnoci-tvrdi-tajne-sluzby/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


"Informace o tom, že by ruská invaze na Ukrajinu měla začít ve středu, opět potvrzují americké zpravodajské služby. Tentokrát se již objevil i přesný čas, kdy letecké údery a útoky tanků začnou. Jak informuje britský deník The Mirror, Evropa se na pokraji války ocitne ve tři hodiny ráno."

Co bude či nebude před ním už americké zpravodajské služby neuvádějí...



Kyjev pripravuje na Donbase krvavú provokáciu

https://www.novarepublika.cz/2022/02/kyjev-pripravuje-na-donbase-krvavu-provokaciu


[quote="pid:57880, uid:317"]Takže "osvobození" Doněcka a Luganska a jejich návrat do "demokratické, svobodné a nacistické Ukrajiny" je odpískáno ?[/quote] ** Říká se "Neříkej hop, dokud nepřeskočíš"...** Ruský útok na Ukrajinu začne tři hodiny po půlnoci, tvrdí tajné služby https://www.forum24.cz/rusky-utok-na-ukrajinu-zacne-tri-hodiny-po-pulnoci-tvrdi-tajne-sluzby/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu "Informace o tom, že by ruská invaze na Ukrajinu měla začít ve středu, opět potvrzují americké zpravodajské služby. Tentokrát se již objevil i přesný čas, kdy letecké údery a útoky tanků začnou. Jak informuje britský deník The Mirror, Evropa se na pokraji války ocitne ve tři hodiny ráno." ** Co bude či nebude před ním už americké zpravodajské služby neuvádějí...** ** Kyjev pripravuje na Donbase krvavú provokáciu** https://www.novarepublika.cz/2022/02/kyjev-pripravuje-na-donbase-krvavu-provokaciu
Upravené 15. 2. 2022 o 13:16

Možná si chystají scénář pro případ ukro provokace.


https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-invaze-valka-letectvo-rusko-armada-mig.A220214_205903_vojenstvi_alv


Autor, jakýsi Vojáček (nomen omen), nastinuje hrdinný boj ukroarmády včetně možnosti ústupu na Slovensko (!!!!!)


Možná si chystají scénář pro případ ukro provokace. https://www.idnes.cz/technet/vojenstvi/ukrajina-invaze-valka-letectvo-rusko-armada-mig.A220214_205903_vojenstvi_alv Autor, jakýsi Vojáček (nomen omen), nastinuje hrdinný boj ukroarmády včetně možnosti ústupu na Slovensko (!!!!!)

@TauRus - Solovjov je hajzlík, ale tady se dost silně projevil a jednoznačně blokoval jak Kedmiho, tak i Chazina. Je to veš v kožichu, ovšem všichni to dobře vědí a tak to má těžké. Chazin i Kedmi mají naštěstí dostatečnou publicitu i mimo Solovjov live

@TauRus - Solovjov je hajzlík, ale tady se dost silně projevil a jednoznačně blokoval jak Kedmiho, tak i Chazina. Je to veš v kožichu, ovšem všichni to dobře vědí a tak to má těžké. Chazin i Kedmi mají naštěstí dostatečnou publicitu i mimo Solovjov live

Britská televizní stanice BBC se odmítla omluvit za vtip, který na úvod své talkshow pronesl Graham Norton.
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bbc-se-odmitla-omluvit-za-vtip-o-ukrajine-40387248


V díle ze 4. února přišla řeč na návštěvu britského premiéra Borise Johnsona v Kyjevě.

„Tento týden odletěl na Ukrajinu. V případě, že se díváte ze záznamu: odletěl do jihozápadního Ruska,” řekl Norton.


Britská televizní stanice BBC se odmítla omluvit za vtip, který na úvod své talkshow pronesl Graham Norton. https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/bbc-se-odmitla-omluvit-za-vtip-o-ukrajine-40387248 V díle ze 4. února přišla řeč na návštěvu britského premiéra Borise Johnsona v Kyjevě. ** „Tento týden odletěl na Ukrajinu. V případě, že se díváte ze záznamu: odletěl do jihozápadního Ruska,” řekl Norton.**
Upravené 15. 2. 2022 o 13:50

Zakharová vyzvala britskú vládu, aby sa ospravedlnila za klamstvo celému svetu


Zacharovová vyzvala Spojené kráľovstvo, aby sa ospravedlnilo za falzifikáty o ruskej invázii na Ukrajinu


Britská vláda sa musí ospravedlniť za klamstvá celému svetovému spoločenstvu a jeho poddaným. Napísala to zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová vo svojom telegramovom kanáli.


Reagovala tak na slová britského ministra zahraničia, že Londýn uverí v mierové zámery Moskvy, keď budú ruské jednotky stiahnuté z ukrajinských hraníc. „Napríklad sme nepriviedli jednotky k britským hraniciam, ale podľa predchádzajúcej generácie londýnskeho politického myslenia sa nám podarilo „zaútočiť“ na Britániu v oblasti veží v Salisbury,“ povedala Maria Zakharova. .


Truss už skôr uviedol, že len úplné stiahnutie ruských jednotiek z hraníc susednej republiky môže rozptýliť obavy západných krajín z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Dodala, že neverí vyhláseniam ruských úradov, že Moskva neplánuje zaútočiť na Ukrajinu.


V Spojenom kráľovstve sa podľa nej obávajú, že Rusko môže v najbližších dňoch podstúpiť sériu provokácií pod falošnou vlajkou, ako to urobilo predtým.


https://lenta.ru/news/2022/02/15/poddaniy/


**Zakharová vyzvala britskú vládu, aby sa ospravedlnila za klamstvo celému svetu** Zacharovová vyzvala Spojené kráľovstvo, aby sa ospravedlnilo za falzifikáty o ruskej invázii na Ukrajinu Britská vláda sa musí ospravedlniť za klamstvá celému svetovému spoločenstvu a jeho poddaným. Napísala to zástupkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová vo svojom telegramovom kanáli. Reagovala tak na slová britského ministra zahraničia, že Londýn uverí v mierové zámery Moskvy, keď budú ruské jednotky stiahnuté z ukrajinských hraníc. „Napríklad sme nepriviedli jednotky k britským hraniciam, ale podľa predchádzajúcej generácie londýnskeho politického myslenia sa nám podarilo „zaútočiť“ na Britániu v oblasti veží v Salisbury,“ povedala Maria Zakharova. . Truss už skôr uviedol, že len úplné stiahnutie ruských jednotiek z hraníc susednej republiky môže rozptýliť obavy západných krajín z možnej ruskej invázie na Ukrajinu. Dodala, že neverí vyhláseniam ruských úradov, že Moskva neplánuje zaútočiť na Ukrajinu. V Spojenom kráľovstve sa podľa nej obávajú, že Rusko môže v najbližších dňoch podstúpiť sériu provokácií pod falošnou vlajkou, ako to urobilo predtým. https://lenta.ru/news/2022/02/15/poddaniy/

Živě brífing po jednání Scholze a Putina. Putin dostal i otázku na odhlasování Dumou návrhu na uznání DNR a LNR. Putin uvedl, že bude vycházet z toho, aby udělal všechno pro vyřešení problémů na Donbasu.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3442542-moskva-oznamila-castecne-stazeni-jednotek-od-hranic-s-ukrajinou


Živě brífing po jednání Scholze a Putina. Putin dostal i otázku na odhlasování Dumou návrhu na uznání DNR a LNR. Putin uvedl, že bude vycházet z toho, aby udělal všechno pro vyřešení problémů na Donbasu. https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3442542-moskva-oznamila-castecne-stazeni-jednotek-od-hranic-s-ukrajinou
Upravené 15. 2. 2022 o 16:10

V ukrajinském parlamentu vyzvali k likvidaci Bidena


Ukrajinská bezpečnostní služba musí připravit plán neutralizace prezidenta USA Joea Bidena v rámci boje s dezinformací o ruském útoku. Napsal to poslanec Nejvyšší rady za stranu Opoziční platforma - Za život Ilja Kiva.
„Když to bude možné, je třeba zlikvidovat hlavního strůjce paniky a válečného provokatéra (pozn. jde o Joea Bidena),“ vyzval politik.
Výroky a aktivity amerického lídra ohrožují podle jeho názoru ekonomiku a bezpečnost Ukrajiny. „Doufám, že ho Zelenskyj pozval na Ukrajinu právě za tímto účelem,“ napsal Kiva.
https://cz.sputniknews.com/20220214/v-ukrajinskem-parlamentu-vyzvali-k-likvidaci-bidena-17618132.html


Ilja Kiva není nějakým proruským politikem, je aktivním účastníkem ATO v Doněcké a Luhanské oblasti, prezidentem Celoukrajinského národního fotbalového svazu, poradce ministra vnitra (Avakova) a nakonec šéfem Socialistické strany Ukrajiny.


**V ukrajinském parlamentu vyzvali k likvidaci Bidena** Ukrajinská bezpečnostní služba musí připravit plán neutralizace prezidenta USA Joea Bidena v rámci boje s dezinformací o ruském útoku. Napsal to poslanec Nejvyšší rady za stranu Opoziční platforma - Za život Ilja Kiva. „Když to bude možné, je třeba zlikvidovat hlavního strůjce paniky a válečného provokatéra (pozn. jde o Joea Bidena),“ vyzval politik. Výroky a aktivity amerického lídra ohrožují podle jeho názoru ekonomiku a bezpečnost Ukrajiny. „Doufám, že ho Zelenskyj pozval na Ukrajinu právě za tímto účelem,“ napsal Kiva. https://cz.sputniknews.com/20220214/v-ukrajinskem-parlamentu-vyzvali-k-likvidaci-bidena-17618132.html Ilja Kiva není nějakým proruským politikem, je aktivním účastníkem ATO v Doněcké a Luhanské oblasti, prezidentem Celoukrajinského národního fotbalového svazu, poradce ministra vnitra (Avakova) a nakonec šéfem Socialistické strany Ukrajiny.

Ilja Kiva není nějakým proruským politikem, je aktivním účastníkem ATO v Doněcké a Luhanské oblasti,
asi začínajú chápať čo sa im pripravuje cez dementného bidena


[quote="pid:57927, uid:158"]Ilja Kiva není nějakým proruským politikem, je aktivním účastníkem ATO v Doněcké a Luhanské oblasti,[/quote]asi začínajú chápať čo sa im pripravuje cez dementného bidena

asi začínajú chápať čo sa im pripravuje cez dementného bidena


Ta jeho stránka na Telegramu je nějaká divná ...


Войны не будет.


Нападения русских - это фейк англосаксов.


Русские - это братский народ, а не враги.


И если нужно от кого-то защищать Украину, так это:
1) от внешнего управления Западом
2)от идиотизма Зеленского
3) от нацизма, которым она сегодня пропитана.


nechce se mi věřit, že to napsal ...


[quote="pid:57929, uid:528"]asi začínajú chápať čo sa im pripravuje cez dementného bidena[/quote] Ta jeho stránka na Telegramu je nějaká divná ... Войны не будет. Нападения русских - это фейк англосаксов. Русские - это братский народ, а не враги. И если нужно от кого-то защищать Украину, так это: 1) от внешнего управления Западом 2)от идиотизма Зеленского 3) от нацизма, которым она сегодня пропитана. nechce se mi věřit, že to napsal ...

"„Pokud jde o to, jak bude Rusko konat dále ... Podle plánu,” usmál se potutelně ruský prezident.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/putin-rusko-nemuze-zavrit-oci-nato-nemusi-prijimat-dalsi-cleny-40387284


**"„Pokud jde o to, jak bude Rusko konat dále ... Podle plánu,” usmál se potutelně ruský prezident.** https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/putin-rusko-nemuze-zavrit-oci-nato-nemusi-prijimat-dalsi-cleny-40387284

nechce se mi věřit, že to napsal ...


Hack ?


[quote="pid:57935, uid:317"]nechce se mi věřit, že to napsal ...[/quote] Hack ?

Generálny tajomník NATO uviedol, že uznanie DĽR a LĽR Ruskom by bolo porušením minských dohôd
Podľa Jensa Stoltenberga by uznanie bolo aj porušením medzinárodných noriem


Prípadné uznanie Doneckej a Luganskej ľudovej republiky Ruskom by bolo v rozpore s Minskými dohodami. Uviedol to v utorok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na tlačovej konferencii v predvečer stretnutia ministrov obrany krajín aliancie v Bruseli.


„Uznanie takzvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky zo strany Ruska, ak sa tak stane, by bolo ďalším flagrantným porušením územnej celistvosti a suverenity Ukrajiny," povedal. „Takéto uznanie by bolo aj porušením medzinárodných noriem. Okrem toho , bolo by to porušenie minských dohôd.“ **


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13714077


Putin bol informovaný o výzve Štátnej dumy v súvislosti s uznaním DĽR a LĽR


Možnosti implementácie minských dohôd sa podľa hlavy štátu zatiaľ nerealizovali, Rusko očakáva, že sa nájde riešenie
Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že bol informovaný o výzve Štátnej dumy v súvislosti s uznaním nezávislosti DĽR a LĽR.


"Prvým je hlasovanie v Štátnej dume. Tesne pred tlačovou konferenciou mi o tom povedali predstavitelia administratívy," povedal novinárom po rokovaní s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.


Podľa prezidenta v Rusku drvivá väčšina občanov podporuje obyvateľov Donbasu a poslanci citlivo vnímajú verejnú mienku.


"Poslanci parlamentu, ako v každej krajine, aj v Rusku sa riadia verejnou mienkou, názorom svojich voličov, cítia to nenápadne. A je to celkom zrejmé: u nás drvivá väčšina ľudí sympatizuje s obyvateľmi Donbasu." podporte ich a dúfajte, že tamojšia situácia sa pre nich radikálne zmení k lepšiemu,“ povedal Putin.


Upozornil, že možnosti implementácie minských dohôd sa zatiaľ nerealizovali, Rusko očakáva, že sa nájde riešenie.


Putin pripomenul, že "existovali dva návrhy, jeden z nich predložilo Jednotné Rusko, ktoré má v parlamente drvivú väčšinu, a druhý návrh, prísnejší, bol priamou výzvou prezidentovi, aby uznal tieto republiky." Hlasovanie podľa neho bolo otvorené, slobodné, nefungovala tu stranícka disciplína, „a väčšina poslancov podporila uznesenie, ktoré v skutočnosti predložila opozičná strana Komunistickej strany Ruskej federácie“.


"Budem vychádzať z premisy, že musíme urobiť všetko pre to, aby sme problémy Donbasu vyriešili, ale aby sme to urobili v prvom rade na základe nie celkom realizovaných príležitostí na implementáciu minských dohôd. Veľmi sa spoliehame na to, že že naši partneri v zámorí aj v Európe, predovšetkým Nemecko a Francúzsko, budú mať zodpovedajúci vplyv na súčasné orgány v Kyjeve a toto riešenie sa nájde,“ povedal Putin.


Žiadny pokrok


Prezident Ruska konštatoval nedostatočný pokrok zo strany Kyjeva v základných bodoch „Minsk-2“.
„Ako viete, kyjevské úrady odmietajú dodržiavať dohody z Minska, ako aj dohody dosiahnuté na neskorších summitoch normandského formátu vrátane Berlína a Paríža,“ vyhlásila hlava ruského štátu.


Podľa Putina „nedošlo k pokroku v takých základných otázkach, akými sú ústavná reforma, amnestia, miestne voľby, právne aspekty osobitného štatútu Donbasu“. „Doteraz bola formulka bývalého ministra zahraničných vecí Nemeckej spolkovej republiky a dnes prezidenta Nemeckej spolkovej republiky pána Steinmeiera, ktorú navrhol ako kompromis o implementácii minských dohôd v kľúčovom oblastiach, ešte nebola zakotvená v ukrajinskej legislatíve,“ povedal Putin. "Bohužiaľ, toto ešte nebolo implementované," zopakoval.


"Príležitosti na mierové obnovenie územnej celistvosti krajiny prostredníctvom priameho dialógu s Doneckom a Luhanskom sú stále ignorované," povedal ruský líder. Podľa neho sú „na Ukrajine masívne a systematicky porušované ľudské práva, na legislatívnej úrovni je zafixovaná diskriminácia rusky hovoriaceho obyvateľstva“.


„Samozrejme, téma európskej bezpečnosti sa hovorilo aj v kontexte situácie okolo urovnania ukrajinského konfliktu,“ dodal ruský prezident.


https://tass.ru/politika/13715985


Putin označil to, čo sa deje na Donbase, za „genocídu“


Podľa prezidenta Ruska je potrebné riešiť problémy Donbasu, "na základe nie úplne realizovaných príležitostí na implementáciu dohôd z Minska"


Ruský prezident Vladimir Putin považuje to, čo sa deje na Donbase, za genocídu.


"Dovoľte mi len dodať, že to, čo sa deje na Donbase, je genocída," vyhlásila hlava ruského štátu na utorkovej tlačovej konferencii po rokovaní s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom.


Ako už skôr uviedol prezident Ruskej federácie, možnosti implementácie minských dohôd sa zatiaľ nerealizovali. Putin podľa neho bude vychádzať z toho, že strany musia urobiť všetko pre vyriešenie problémov Donbasu, ale urobiť to predovšetkým na základe nie úplne realizovaných príležitostí na implementáciu minských dohôd.


"Veľmi dúfame, že naši partneri v zámorí aj v Európe, predovšetkým Nemecko a Francúzsko, budú mať zodpovedajúci vplyv na súčasné orgány v Kyjeve a toto riešenie sa nájde," povedal ruský líder.


https://tass.ru/politika/13715919


**Generálny tajomník NATO uviedol, že uznanie DĽR a LĽR Ruskom by bolo porušením minských dohôd** Podľa Jensa Stoltenberga by uznanie bolo aj porušením medzinárodných noriem Prípadné uznanie Doneckej a Luganskej ľudovej republiky Ruskom by bolo v rozpore s Minskými dohodami. Uviedol to v utorok generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na tlačovej konferencii v predvečer stretnutia ministrov obrany krajín aliancie v Bruseli. „Uznanie takzvanej Doneckej a Luhanskej ľudovej republiky zo strany Ruska, ak sa tak stane, by bolo ďalším flagrantným porušením územnej celistvosti a suverenity Ukrajiny," povedal. „Takéto uznanie by bolo aj porušením medzinárodných noriem. Okrem toho , bolo by to porušenie minských dohôd.“ ** https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13714077 **Putin bol informovaný o výzve Štátnej dumy v súvislosti s uznaním DĽR a LĽR** Možnosti implementácie minských dohôd sa podľa hlavy štátu zatiaľ nerealizovali, Rusko očakáva, že sa nájde riešenie Ruský prezident Vladimir Putin uviedol, že bol informovaný o výzve Štátnej dumy v súvislosti s uznaním nezávislosti DĽR a LĽR. "Prvým je hlasovanie v Štátnej dume. Tesne pred tlačovou konferenciou mi o tom povedali predstavitelia administratívy," povedal novinárom po rokovaní s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Podľa prezidenta v Rusku drvivá väčšina občanov podporuje obyvateľov Donbasu a poslanci citlivo vnímajú verejnú mienku. "Poslanci parlamentu, ako v každej krajine, aj v Rusku sa riadia verejnou mienkou, názorom svojich voličov, cítia to nenápadne. A je to celkom zrejmé: u nás drvivá väčšina ľudí sympatizuje s obyvateľmi Donbasu." podporte ich a dúfajte, že tamojšia situácia sa pre nich radikálne zmení k lepšiemu,“ povedal Putin. Upozornil, že možnosti implementácie minských dohôd sa zatiaľ nerealizovali, Rusko očakáva, že sa nájde riešenie. Putin pripomenul, že "existovali dva návrhy, jeden z nich predložilo Jednotné Rusko, ktoré má v parlamente drvivú väčšinu, a druhý návrh, prísnejší, bol priamou výzvou prezidentovi, aby uznal tieto republiky." Hlasovanie podľa neho bolo otvorené, slobodné, nefungovala tu stranícka disciplína, „a väčšina poslancov podporila uznesenie, ktoré v skutočnosti predložila opozičná strana Komunistickej strany Ruskej federácie“. "Budem vychádzať z premisy, že musíme urobiť všetko pre to, aby sme problémy Donbasu vyriešili, ale aby sme to urobili v prvom rade na základe nie celkom realizovaných príležitostí na implementáciu minských dohôd. Veľmi sa spoliehame na to, že že naši partneri v zámorí aj v Európe, predovšetkým Nemecko a Francúzsko, budú mať zodpovedajúci vplyv na súčasné orgány v Kyjeve a toto riešenie sa nájde,“ povedal Putin. Žiadny pokrok Prezident Ruska konštatoval nedostatočný pokrok zo strany Kyjeva v základných bodoch „Minsk-2“. „Ako viete, kyjevské úrady odmietajú dodržiavať dohody z Minska, ako aj dohody dosiahnuté na neskorších summitoch normandského formátu vrátane Berlína a Paríža,“ vyhlásila hlava ruského štátu. Podľa Putina „nedošlo k pokroku v takých základných otázkach, akými sú ústavná reforma, amnestia, miestne voľby, právne aspekty osobitného štatútu Donbasu“. „Doteraz bola formulka bývalého ministra zahraničných vecí Nemeckej spolkovej republiky a dnes prezidenta Nemeckej spolkovej republiky pána Steinmeiera, ktorú navrhol ako kompromis o implementácii minských dohôd v kľúčovom oblastiach, ešte nebola zakotvená v ukrajinskej legislatíve,“ povedal Putin. "Bohužiaľ, toto ešte nebolo implementované," zopakoval. "Príležitosti na mierové obnovenie územnej celistvosti krajiny prostredníctvom priameho dialógu s Doneckom a Luhanskom sú stále ignorované," povedal ruský líder. Podľa neho sú „na Ukrajine masívne a systematicky porušované ľudské práva, na legislatívnej úrovni je zafixovaná diskriminácia rusky hovoriaceho obyvateľstva“. „Samozrejme, téma európskej bezpečnosti sa hovorilo aj v kontexte situácie okolo urovnania ukrajinského konfliktu,“ dodal ruský prezident. https://tass.ru/politika/13715985 **Putin označil to, čo sa deje na Donbase, za „genocídu“** Podľa prezidenta Ruska je potrebné riešiť problémy Donbasu, "na základe nie úplne realizovaných príležitostí na implementáciu dohôd z Minska" Ruský prezident Vladimir Putin považuje to, čo sa deje na Donbase, za genocídu. "Dovoľte mi len dodať, že to, čo sa deje na Donbase, je genocída," vyhlásila hlava ruského štátu na utorkovej tlačovej konferencii po rokovaní s nemeckým kancelárom Olafom Scholzom. Ako už skôr uviedol prezident Ruskej federácie, možnosti implementácie minských dohôd sa zatiaľ nerealizovali. Putin podľa neho bude vychádzať z toho, že strany musia urobiť všetko pre vyriešenie problémov Donbasu, ale urobiť to predovšetkým na základe nie úplne realizovaných príležitostí na implementáciu minských dohôd. "Veľmi dúfame, že naši partneri v zámorí aj v Európe, predovšetkým Nemecko a Francúzsko, budú mať zodpovedajúci vplyv na súčasné orgány v Kyjeve a toto riešenie sa nájde," povedal ruský líder. https://tass.ru/politika/13715919
Upravené 15. 2. 2022 o 18:20

Ta jeho stránka na Telegramu je nějaká divná ...


Podle toho, co jsem o něm četl, má za sebou řadu skandálů, korupčních též. Ale ještě jedna zajímavá informace - rád by se ucházel o funkci prezidenta v příštích (nebo mimořádných) volbách. Jestli si vzpomeneš, jak mluvil Zelenský před volbami, tak moc rozdílů mezi ním a Kivou nenajdeš. Populistická hesla a vše podle nálad a přání obyvatelstva. smile


Jinak, na mě působí dost vulgárně. Pochybuji o jeho čistých úmyslech.


[quote="pid:57935, uid:317"]Ta jeho stránka na Telegramu je nějaká divná ...[/quote] Podle toho, co jsem o něm četl, má za sebou řadu skandálů, korupčních též. Ale ještě jedna zajímavá informace - rád by se ucházel o funkci prezidenta v příštích (nebo mimořádných) volbách. Jestli si vzpomeneš, jak mluvil Zelenský před volbami, tak moc rozdílů mezi ním a Kivou nenajdeš. Populistická hesla a vše podle nálad a přání obyvatelstva. :) Jinak, na mě působí dost vulgárně. Pochybuji o jeho čistých úmyslech.

Jinak, na mě působí dost vulgárně. Pochybuji o jeho čistých úmyslech


Vůbec nepochybuju o tom, že to je darebák (pořád mám před očima Сашку Белого), jen mi je divný ten text ... To mi nějak nesedí ... I když (a to bych úplně nevyloučil), neproběhlo u tohoto člověka úplně náhodou prozření ? Moc tomu sice nevěřím, ale že by ?


[quote="pid:57962, uid:158"]Jinak, na mě působí dost vulgárně. Pochybuji o jeho čistých úmyslech[/quote] Vůbec nepochybuju o tom, že to je darebák (pořád mám před očima Сашку Белого), jen mi je divný ten text ... To mi nějak nesedí ... I když (a to bych úplně nevyloučil), neproběhlo u tohoto člověka úplně náhodou prozření ? Moc tomu sice nevěřím, ale že by ?

Generálny tajomník NATO uviedol, že uznanie DĽR a LĽR Ruskom by bolo porušením minských dohôd
Jeden by ani nečekal takovou podporu pro VVP. Něco podobného sdělil i francouzský prezident.


[quote="pid:57947, uid:12"]Generálny tajomník NATO uviedol, že uznanie DĽR a LĽR Ruskom by bolo porušením minských dohôd[/quote]Jeden by ani nečekal takovou podporu pro VVP. Něco podobného sdělil i francouzský prezident.
Upravené 15. 2. 2022 o 21:45

Jeden by ani nečekal takovou podporu pro VVP. Něco podobného sdělil i francouzský prezident.


Kurnik, to je ale nebezpečně dvojsečné ... Ti USA agenti šmejdi v Dumě, kteří to vše spískali, by potom mohli obvinit Putina, že je agentem Západu a USA ... Ale Putin je nesmírně inteligentní, věřím a nemám pochyb, že si s nimi vytře brusel ...


[quote="pid:57981, uid:260"]Jeden by ani nečekal takovou podporu pro VVP. Něco podobného sdělil i francouzský prezident.[/quote] Kurnik, to je ale nebezpečně dvojsečné ... Ti USA agenti šmejdi v Dumě, kteří to vše spískali, by potom mohli obvinit Putina, že je agentem Západu a USA ... Ale Putin je nesmírně inteligentní, věřím a nemám pochyb, že si s nimi vytře brusel ...

Kurnik, to je ale nebezpečně dvojsečné
Podle mne s tím VVP nejspíš počítal. Vždyť tuto zradu Dumy vzpomínal VVPj už dosti dávno. Jestli to ale trojka Putin-Lavrov-Šojgu elegantně vyřeší, tak to bude majstrštyk.


[quote="pid:57984, uid:317"]Kurnik, to je ale nebezpečně dvojsečné[/quote]Podle mne s tím VVP nejspíš počítal. Vždyť tuto zradu Dumy vzpomínal VVPj už dosti dávno. Jestli to ale trojka Putin-Lavrov-Šojgu elegantně vyřeší, tak to bude majstrštyk.

A co když je plánované něco co způsobí že minské dohody už nebudou potřeba? Já bych počkal se soudy. Na druhou stranu to fakt vypadá, že chtějí Putinovi podrazit nohy, ale je možné, že se s tím počítá a Putin je o tah napřed. Uvidíme zítra.


A co když je plánované něco co způsobí že minské dohody už nebudou potřeba? Já bych počkal se soudy. Na druhou stranu to fakt vypadá, že chtějí Putinovi podrazit nohy, ale je možné, že se s tím počítá a Putin je o tah napřed. Uvidíme zítra.

Biden: Ruský útok je stále velmi reálný


https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/biden-rusky-utok-je-stale-realny-40387303


Z diskuze:
Prezident USA Brandon Bidet ale zdůraznil: "O tom, jestli Rusové zaútočí a kdy zaútočí, rozhodujeme MY !


Biden: Ruský útok je stále velmi reálný https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/biden-rusky-utok-je-stale-realny-40387303 Z diskuze: Prezident USA Brandon Bidet ale zdůraznil: "O tom, jestli Rusové zaútočí a kdy zaútočí, rozhodujeme MY !

Proč jen mám pocit, že ruští stratégové s tímhle tahem počítali třeba i týdny nebo měsíce dopředu?Nejde o to, že by věděli, že ten manévr použijí. Je to jako šachy, prostě jen kalkulujete několik tahů dopředu a připravujete se na různé varianty vývoje a tahy protivníka.
U Rusů je jednoznačně cílem nepřipustit další rozšiřování NATO na východ a ohrožení Ruska a na všechny možné kroky protivníka jsou velmi dobře připraveni. Skoro bych řekl, že mají už dávno vymyšleno, jak na každý potenciální krok Západu reagovat tak, aby posílili své pozice. Ani bych se nedivil, kdyby tak nějak sami vypustili mezi zpravodajské služby úvahy o možném útoku na Ukrajinu včetně přesného data, informací o bombardování Kyjeva a tankové ofenzívě, a Západ jim to s chutí sežral. Můj oblíbený autor Sun-c´píše “Kořenem válečného umění je zdání a klam”, a je to pravda. Co bude Západ dělat, pokud Rusové na Ukrajinu nevpadnou? Nebudou ty jejich předpovědi pro legraci?
Rusové kromě toho dále posilují svou prestiž a v Moskvě se střídají na návštěvách politické špičky jako Macron nebo Schulz. Putin je evidentně ve formě – třeba Schulze se prý ptal, jestli neví, v kolik hodin ta ruská invaze na Ukrajinu začne. A německému novináři odpověděl na tiskovce s pousmáním na jeho dotaz na další ruské kroky – budeme je dělat podle plánu


Proč jen mám pocit, že ruští stratégové s tímhle tahem počítali třeba i týdny nebo měsíce dopředu?Nejde o to, že by věděli, že ten manévr použijí. Je to jako šachy, prostě jen kalkulujete několik tahů dopředu a připravujete se na různé varianty vývoje a tahy protivníka. U Rusů je jednoznačně cílem nepřipustit další rozšiřování NATO na východ a ohrožení Ruska a na všechny možné kroky protivníka jsou velmi dobře připraveni. Skoro bych řekl, že mají už dávno vymyšleno, jak na každý potenciální krok Západu reagovat tak, aby posílili své pozice. Ani bych se nedivil, kdyby tak nějak sami vypustili mezi zpravodajské služby úvahy o možném útoku na Ukrajinu včetně přesného data, informací o bombardování Kyjeva a tankové ofenzívě, a Západ jim to s chutí sežral. Můj oblíbený autor Sun-c´píše “Kořenem válečného umění je zdání a klam”, a je to pravda. Co bude Západ dělat, pokud Rusové na Ukrajinu nevpadnou? Nebudou ty jejich předpovědi pro legraci? Rusové kromě toho dále posilují svou prestiž a v Moskvě se střídají na návštěvách politické špičky jako Macron nebo Schulz. Putin je evidentně ve formě – třeba Schulze se prý ptal, jestli neví, v kolik hodin ta ruská invaze na Ukrajinu začne. A německému novináři odpověděl na tiskovce s pousmáním na jeho dotaz na další ruské kroky – budeme je dělat podle plánu

Na druhou stranu to fakt vypadá, že chtějí Putinovi podrazit nohy, ale je možné, že se s tím počítá a Putin je o tah napřed.


Stačí v písomnej odpovedi dať, že majú 11 dní na to, aby prinútili Kyjev plniť Misk-2. Ak nezačnú potom im neostáva, ako sa postarať o tých čo im predvidavo dávajú v zrýchlenom konaní nový pas. Nemusia tam vstúpiť len Duma uzná, že nástupnícke krajiny po násilnom prevrate sú Doneck a Luhansk ( tie neuznávajú záväzky po prevrate), ktorým dodajú odpovedajúce zbrane na ochranu, aby druhá strana nezaútočila (ostanú aj tie čo tam navozil fašidúholiberál). Ekonomicky podporia oba regióny a sami Ukrajinci si budú chcieť vytvoriť nove zriadenie. Z oligarchami vedia zatočiť, lebo ich vlastný to robili 30 rokov a nemajú čím prekvapiť. Teraz to trvá 8 rokov a ďalších x rokov sa môžu pod správnym vedením učiť budovať Človečinu.


[quote="pid:57987, uid:402"]Na druhou stranu to fakt vypadá, že chtějí Putinovi podrazit nohy, ale je možné, že se s tím počítá a Putin je o tah napřed.[/quote] Stačí v písomnej odpovedi dať, že majú 11 dní na to, aby prinútili Kyjev plniť Misk-2. Ak nezačnú potom im neostáva, ako sa postarať o tých čo im predvidavo dávajú v zrýchlenom konaní nový pas. Nemusia tam vstúpiť len Duma uzná, že nástupnícke krajiny po násilnom prevrate sú Doneck a Luhansk ( tie neuznávajú záväzky po prevrate), ktorým dodajú odpovedajúce zbrane na ochranu, aby druhá strana nezaútočila (ostanú aj tie čo tam navozil fašidúholiberál). Ekonomicky podporia oba regióny a sami Ukrajinci si budú chcieť vytvoriť nove zriadenie. Z oligarchami vedia zatočiť, lebo ich vlastný to robili 30 rokov a nemajú čím prekvapiť. Teraz to trvá 8 rokov a ďalších x rokov sa môžu pod správnym vedením učiť budovať Človečinu.

Američania sú v šoku.
Zistili, že Ruské Su-57 sú neviditeľné pre Americkú protivzdušnú obranu.
Это сейчас на всех телеэкранах США! Российские Су-57 ОБНУЛИЛИ всю aмepикaнскyю ПВО
https://www.youtube.com/watch?v=6Jv_sHKL6B4


Američania sú v šoku. Zistili, že Ruské Su-57 sú neviditeľné pre Americkú protivzdušnú obranu. Это сейчас на всех телеэкранах США! Российские Су-57 ОБНУЛИЛИ всю aмepикaнскyю ПВО https://www.youtube.com/watch?v=6Jv_sHKL6B4

V Spojených štátoch umožnilo odmietnutie Ruska napadnúť Ukrajinu
Veľvyslanec USA pri OSN Thomas-Greenfield priznal, že Ruská federácia odmietne inváziu na Ukrajinu


Stála predstaviteľka USA pri OSN Linda Thomasová-Greenfieldová pripustila, že Rusko môže odmietnuť inváziu na Ukrajinu. Túto domnienku vyjadrila v rozhovore pre televíznu stanicu Al-Džazíra, ktorého text bol distribuovaný na webovej stránke Stálej misie USA pri OSN.


Podľa Thomasa-Greenfielda môže Rusko opustiť svoje doterajšie plány, no zároveň bude naďalej ohrozovať suverenitu Ukrajiny, kým sa nenájde diplomatické riešenie.


„Nemôžem predpovedať, čo Rusi urobia <...> A možno sa rozhodnú nevtrhnúť, ale viem, že budú naďalej ohrozovať bezpečnosť Ukrajiny a ohrozovať svoju suverenitu, ak nenájdeme spôsob, ako vyriešiť bezpečnosť problémy, o ktorých tvrdia, že v regióne existujú,“ povedal Thomas-Greenfield.


Poznamenala, že USA im budú naďalej "aktívne pomáhať pri hľadaní spôsobu, ako sa vyhnúť konfrontácii", avšak na diplomatickej úrovni pri rokovacom stole a len dovtedy, kým samotní Rusi budú mať v úmysle pokračovať v diskusiách.


"Majú na výber. Môžu sa venovať diplomacii. Môžu si sadnúť za rokovací stôl alebo sa zúčastniť diskusií, ktoré viedli s našim prezidentom, ako aj s inými lídrami, a pokúsiť sa nájsť spôsoby, ako vyriešiť svoje bezpečnostné problémy a vyriešiť bezpečnostné problémy našich európskych spojencov, ako napr. ako aj Ukrajina,“ povedal americký veľvyslanec.v OSN.


Americký prezident Joe Biden 12. februára oznámil, že Rusko stanovilo 16. február za deň, kedy sa začne „invázia“ na Ukrajinu. Neskôr britské noviny The Sun vo svojom materiáli pomenovali presný čas a dátum údajnej ruskej invázie na Ukrajinu. Operácia v plnom rozsahu by sa podľa publikácie mala začať 16. februára o 4:00 moskovského času (o 3:00 kyjevského času).


https://lenta.ru/news/2022/02/16/no_invasion/


Biden a Macron diskutovali o stretnutiach Putinom a Zelenským


Biden a Macron telefonicky diskutovali o nedávnych rozhovoroch s Putinom a Zelenským
Americký prezident Joe Biden a francúzsky líder Emmanuel Macron diskutovali telefonicky o nedávnych rozhovoroch s ruskými a ukrajinskými partnermi Vladimirom Putinom a Vladimirom Zelenským. Informoval o tom web Bieleho domu.


Je potrebné poznamenať, že Biden a Macron „prehodnotili svoje nedávne konzultácie s ruskými a ukrajinskými partnermi a opätovne potvrdili svoj pokračujúci záväzok k ďalšej diplomatickej angažovanosti“.


Politici diskutovali aj o prebiehajúcej diplomatickej angažovanosti a úsilí o zadržiavanie v súvislosti so situáciou okolo Ukrajiny. Okrem toho Biden a Macron diskutovali o ich ochote „vytvoriť tvrdé následky“ proti Rusku a vybudovať obranné kapacity na východnom krídle NATO.


Už skôr bolo hlásené, že Putin počas telefonického rozhovoru povedal Bidenovi o nebezpečenstve militarizácie Ukrajiny. Politik upozornil amerického lídra na dodávky zbraní na Ukrajinu. Západné krajiny podľa neho týmto spôsobom podnecujú možné provokácie ukrajinských bezpečnostných zložiek tak vo vzťahu k Donbasu, ako aj vo vzťahu ku Krymu.


https://lenta.ru/news/2022/02/16/peregovory/


V Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch umožnilo odmietnutie Ruska napadn&uacute;ť Ukrajinu Veľvyslanec USA pri OSN Thomas-Greenfield priznal, že Rusk&aacute; feder&aacute;cia odmietne inv&aacute;ziu na Ukrajinu St&aacute;la predstaviteľka USA pri OSN Linda Thomasov&aacute;-Greenfieldov&aacute; pripustila, že Rusko m&ocirc;že odmietnuť inv&aacute;ziu na Ukrajinu. T&uacute;to domnienku vyjadrila v rozhovore pre telev&iacute;znu stanicu Al-Džaz&iacute;ra, ktor&eacute;ho text bol distribuovan&yacute; na webovej str&aacute;nke St&aacute;lej misie USA pri OSN. Podľa Thomasa-Greenfielda m&ocirc;že Rusko opustiť svoje doteraj&scaron;ie pl&aacute;ny, no z&aacute;roveň bude naďalej ohrozovať suverenitu Ukrajiny, k&yacute;m sa nen&aacute;jde diplomatick&eacute; rie&scaron;enie. &bdquo;Nem&ocirc;žem predpovedať, čo Rusi urobia &lt;...&gt; A možno sa rozhodn&uacute; nevtrhn&uacute;ť, ale viem, že bud&uacute; naďalej ohrozovať bezpečnosť Ukrajiny a ohrozovať svoju suverenitu, ak nen&aacute;jdeme sp&ocirc;sob, ako vyrie&scaron;iť bezpečnosť probl&eacute;my, o ktor&yacute;ch tvrdia, že v regi&oacute;ne existuj&uacute;,&ldquo; povedal Thomas-Greenfield. Poznamenala, že USA im bud&uacute; naďalej &quot;akt&iacute;vne pom&aacute;hať pri hľadan&iacute; sp&ocirc;sobu, ako sa vyhn&uacute;ť konfront&aacute;cii&quot;, av&scaron;ak na diplomatickej &uacute;rovni pri rokovacom stole a len dovtedy, k&yacute;m samotn&iacute; Rusi bud&uacute; mať v &uacute;mysle pokračovať v diskusi&aacute;ch. &quot;Maj&uacute; na v&yacute;ber. M&ocirc;žu sa venovať diplomacii. M&ocirc;žu si sadn&uacute;ť za rokovac&iacute; st&ocirc;l alebo sa z&uacute;častniť diskusi&iacute;, ktor&eacute; viedli s na&scaron;im prezidentom, ako aj s in&yacute;mi l&iacute;drami, a pok&uacute;siť sa n&aacute;jsť sp&ocirc;soby, ako vyrie&scaron;iť svoje bezpečnostn&eacute; probl&eacute;my a vyrie&scaron;iť bezpečnostn&eacute; probl&eacute;my na&scaron;ich eur&oacute;pskych spojencov, ako napr. ako aj Ukrajina,&ldquo; povedal americk&yacute; veľvyslanec.v OSN. Americk&yacute; prezident Joe Biden 12. febru&aacute;ra ozn&aacute;mil, že Rusko stanovilo 16. febru&aacute;r za deň, kedy sa začne &bdquo;inv&aacute;zia&ldquo; na Ukrajinu. Nesk&ocirc;r britsk&eacute; noviny The Sun vo svojom materi&aacute;li pomenovali presn&yacute; čas a d&aacute;tum &uacute;dajnej ruskej inv&aacute;zie na Ukrajinu. Oper&aacute;cia v plnom rozsahu by sa podľa publik&aacute;cie mala začať 16. febru&aacute;ra o 4:00 moskovsk&eacute;ho času (o 3:00 kyjevsk&eacute;ho času). https://lenta.ru/news/2022/02/16/no_invasion/ **Biden a Macron diskutovali o stretnutiach Putinom a Zelensk&yacute;m** Biden a Macron telefonicky diskutovali o ned&aacute;vnych rozhovoroch s Putinom a Zelensk&yacute;m Americk&yacute; prezident Joe Biden a franc&uacute;zsky l&iacute;der Emmanuel Macron diskutovali telefonicky o ned&aacute;vnych rozhovoroch s rusk&yacute;mi a ukrajinsk&yacute;mi partnermi Vladimirom Putinom a Vladimirom Zelensk&yacute;m. Informoval o tom web Bieleho domu. Je potrebn&eacute; poznamenať, že Biden a Macron &bdquo;prehodnotili svoje ned&aacute;vne konzult&aacute;cie s rusk&yacute;mi a ukrajinsk&yacute;mi partnermi a op&auml;tovne potvrdili svoj pokračuj&uacute;ci z&aacute;v&auml;zok k ďal&scaron;ej diplomatickej angažovanosti&ldquo;. Politici diskutovali aj o prebiehaj&uacute;cej diplomatickej angažovanosti a &uacute;sil&iacute; o zadržiavanie v s&uacute;vislosti so situ&aacute;ciou okolo Ukrajiny. Okrem toho Biden a Macron diskutovali o ich ochote &bdquo;vytvoriť tvrd&eacute; n&aacute;sledky&ldquo; proti Rusku a vybudovať obrann&eacute; kapacity na v&yacute;chodnom kr&iacute;dle NATO. Už sk&ocirc;r bolo hl&aacute;sen&eacute;, že Putin počas telefonick&eacute;ho rozhovoru povedal Bidenovi o nebezpečenstve militariz&aacute;cie Ukrajiny. Politik upozornil americk&eacute;ho l&iacute;dra na dod&aacute;vky zbran&iacute; na Ukrajinu. Z&aacute;padn&eacute; krajiny podľa neho t&yacute;mto sp&ocirc;sobom podnecuj&uacute; možn&eacute; provok&aacute;cie ukrajinsk&yacute;ch bezpečnostn&yacute;ch zložiek tak vo vzťahu k Donbasu, ako aj vo vzťahu ku Krymu. https://lenta.ru/news/2022/02/16/peregovory/
Upravené 16. 2. 2022 o 06:11

Lavrovův Trolling odhaluje, že vtip je ve skutečnosti o Rusku



Rusko stále šlape na stejné hrábě, když se považuje za rovnocenné Západu a domnívá se, že napětí mezi oběma stranami je způsobeno jakýmsi kulturním nedorozuměním. Skutečná intelektuální otázka, kterou by si Rusové měli položit, zní: Jakými prostředky by mohl germánský barbarský náčelník přesvědčit římského generála, že jsou si rovni ?

http://www.zvedavec.org/komentare/2022/02/9029-lavrovuv-trolling-odhaluje-ze-vtip-je-o-rusku.htm


Zajímavý pohled, je na něm hodně pravdy, ale dle mého nevystihuje pravdu v případě Putina a Lavrova. Oba zcela jistě a bezpečně vědí, s kým mají tu čest a co si o nich tito lidé myslí. A Lavrovův trolling byl určen především těm, kteří si pořád o Západu dělají nějaké iluze. A jen tak mimochodem. Stejně jako na Rusy se dívá Západ i na nás. Denně to vidím v naší firmě, s jakým jen špatně skrývaným pohrdáním a falší se Němci, Rakušáci, Francouzi a Italové dívají na nás Čechy a Slováky. Jsme pro ně jen slaves - otroci.


Tento obrázek vyjadřuje úplně všechno ...


https://cesky.radio.cz/sites/default/files/styles/lightbox/public/images/havel_bush.jpg?itok=sbPtUU3s×tamp=1590265321


Lavrovův Trolling odhaluje, že vtip je ve skutečnosti o Rusku * Rusko st&aacute;le &scaron;lape na stejn&eacute; hr&aacute;bě, když se považuje za rovnocenn&eacute; Z&aacute;padu a domn&iacute;v&aacute; se, že napět&iacute; mezi oběma stranami je způsobeno jak&yacute;msi kulturn&iacute;m nedorozuměn&iacute;m. Skutečn&aacute; intelektu&aacute;ln&iacute; ot&aacute;zka, kterou by si Rusov&eacute; měli položit, zn&iacute;: Jak&yacute;mi prostředky by mohl germ&aacute;nsk&yacute; barbarsk&yacute; n&aacute;čeln&iacute;k přesvědčit ř&iacute;msk&eacute;ho gener&aacute;la, že jsou si rovni ? * http://www.zvedavec.org/komentare/2022/02/9029-lavrovuv-trolling-odhaluje-ze-vtip-je-o-rusku.htm Zaj&iacute;mav&yacute; pohled, je na něm hodně pravdy, ale dle m&eacute;ho nevystihuje pravdu v př&iacute;padě Putina a Lavrova. Oba zcela jistě a bezpečně věd&iacute;, s k&yacute;m maj&iacute; tu čest a co si o nich tito lid&eacute; mysl&iacute;. A Lavrovův trolling byl určen předev&scaron;&iacute;m těm, kteř&iacute; si poř&aacute;d o Z&aacute;padu dělaj&iacute; nějak&eacute; iluze. A jen tak mimochodem. Stejně jako na Rusy se d&iacute;v&aacute; Z&aacute;pad i na n&aacute;s. Denně to vid&iacute;m v na&scaron;&iacute; firmě, s jak&yacute;m jen &scaron;patně skr&yacute;van&yacute;m pohrd&aacute;n&iacute;m a fal&scaron;&iacute; se Němci, Raku&scaron;&aacute;ci, Francouzi a Italov&eacute; d&iacute;vaj&iacute; na n&aacute;s Čechy a Slov&aacute;ky. Jsme pro ně jen slaves - otroci. Tento obr&aacute;zek vyjadřuje &uacute;plně v&scaron;echno ... https://cesky.radio.cz/sites/default/files/styles/lightbox/public/images/havel_bush.jpg?itok=sbPtUU3s&amp;timestamp=1590265321

Médiá: Ministri zahraničných vecí G7 sa bezodkladne stretnú o Ukrajine v Nemecku


Stretnutie sa podľa Kjóda uskutoční na okraj Mníchovskej bezpečnostnej konferencie.
Ministri zahraničných vecí zo skupiny G7 plánujú tento týždeň mimoriadne stretnutie v Nemecku. Informovala o tom v stredu agentúra Kyodo.


Predpokladá sa, že stretnutie šéfov rezortov zahraničných vecí G7 sa uskutoční na okraj Mníchovskej bezpečnostnej konferencie (MCB). Podľa vládnych zdrojov agentúry by témou stretnutia mala byť situácia okolo Ukrajiny. Z Japonska by sa mal stretnutia zúčastniť minister zahraničných vecí Jošimasa Hajaši.


Na Mníchovskej bezpečnostnej konferencii, ktorá sa bude konať 18. až 20. februára, sa zúčastní približne 35 hláv štátov a vlád. Očakáva sa, že Spojené štáty budú zastupovať viceprezidentka Kamala Harris a minister zahraničných vecí Anthony Blinken, kým nemeckú delegáciu povedie kancelár Olaf Scholz. Očakáva sa, že na konferencii sa zúčastní aj prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj.


V poslednom čase sa v západných krajinách, ale aj v Kyjeve objavujú vyhlásenia o možnej ruskej invázii na Ukrajinu. Tlačový tajomník prezidenta Ruskej federácie Dmitrij Peskov označil takúto informáciu za prázdnu a neopodstatnenú eskaláciu napätia. Zdôraznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje hrozbu. Peskov zároveň nevylúčil možnosť provokácií na ospravedlnenie takýchto vyhlásení a varoval, že najvážnejšie následky budú mať pokusy o použitie sily na vyriešenie krízy na juhovýchode Ukrajiny.


https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13721893


M&eacute;di&aacute;: **Ministri zahraničn&yacute;ch vec&iacute; G7 sa bezodkladne stretn&uacute; o Ukrajine v Nemecku** Stretnutie sa podľa Kj&oacute;da uskutočn&iacute; na okraj Mn&iacute;chovskej bezpečnostnej konferencie. Ministri zahraničn&yacute;ch vec&iacute; zo skupiny G7 pl&aacute;nuj&uacute; tento t&yacute;ždeň mimoriadne stretnutie v Nemecku. Informovala o tom v stredu agent&uacute;ra Kyodo. Predpoklad&aacute; sa, že stretnutie &scaron;&eacute;fov rezortov zahraničn&yacute;ch vec&iacute; G7 sa uskutočn&iacute; na okraj Mn&iacute;chovskej bezpečnostnej konferencie (MCB). Podľa vl&aacute;dnych zdrojov agent&uacute;ry by t&eacute;mou stretnutia mala byť situ&aacute;cia okolo Ukrajiny. Z Japonska by sa mal stretnutia z&uacute;častniť minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Jo&scaron;imasa Haja&scaron;i. Na Mn&iacute;chovskej bezpečnostnej konferencii, ktor&aacute; sa bude konať 18. až 20. febru&aacute;ra, sa z&uacute;častn&iacute; približne 35 hl&aacute;v &scaron;t&aacute;tov a vl&aacute;d. Očak&aacute;va sa, že Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty bud&uacute; zastupovať viceprezidentka Kamala Harris a minister zahraničn&yacute;ch vec&iacute; Anthony Blinken, k&yacute;m nemeck&uacute; deleg&aacute;ciu povedie kancel&aacute;r Olaf Scholz. Očak&aacute;va sa, že na konferencii sa z&uacute;častn&iacute; aj prezident Ukrajiny Volodymyr Zelenskyj. V poslednom čase sa v z&aacute;padn&yacute;ch krajin&aacute;ch, ale aj v Kyjeve objavuj&uacute; vyhl&aacute;senia o možnej ruskej inv&aacute;zii na Ukrajinu. Tlačov&yacute; tajomn&iacute;k prezidenta Ruskej feder&aacute;cie Dmitrij Peskov označil tak&uacute;to inform&aacute;ciu za pr&aacute;zdnu a neopodstatnen&uacute; eskal&aacute;ciu nap&auml;tia. Zd&ocirc;raznil, že Rusko pre nikoho nepredstavuje hrozbu. Peskov z&aacute;roveň nevyl&uacute;čil možnosť provok&aacute;ci&iacute; na ospravedlnenie tak&yacute;chto vyhl&aacute;sen&iacute; a varoval, že najv&aacute;žnej&scaron;ie n&aacute;sledky bud&uacute; mať pokusy o použitie sily na vyrie&scaron;enie kr&iacute;zy na juhov&yacute;chode Ukrajiny. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13721893

@Nasredin -

Denně to vidím v naší firmě, s jakým jen špatně skrývaným pohrdáním a falší se Němci, Rakušáci, Francouzi a Italové dívají na nás Čechy a Slováky. Jsme pro ně jen slaves - otroci.

Tebe to fakt zajímá?

@Nasredin - [quote=&quot;pid:57999, uid:317&quot;]Denně to vid&iacute;m v na&scaron;&iacute; firmě, s jak&yacute;m jen &scaron;patně skr&yacute;van&yacute;m pohrd&aacute;n&iacute;m a fal&scaron;&iacute; se Němci, Raku&scaron;&aacute;ci, Francouzi a Italov&eacute; d&iacute;vaj&iacute; na n&aacute;s Čechy a Slov&aacute;ky. Jsme pro ně jen slaves - otroci.[/quote] Tebe to fakt zaj&iacute;m&aacute;?

Spojené štáty obvinili Rusko z hackerských útokov na kritické siete Ukrajiny
WP obvinila ruských hackerov z útokov na vojenské, energetické a iné siete Ukrajiny
Americké noviny The Washington Post obvinili ruské úrady, že tolerujú hackerské útoky na vojenské, energetické, dopravné, finančné a iné kritické počítačové siete na Ukrajine. Uvádza sa to v materiáli publikácie s odvolaním sa na údaje americkej rozviedky.


Publikácia naznačuje, že sa to pravdepodobne robí s cieľom „podporiť vojenskú operáciu alebo zasiať paniku v snahe destabilizovať krajinu“.


Zdroje WP v Spojených štátoch zároveň nedokázali presne uviesť, že za kybernetickými útokmi stálo Rusko. „Nevieme, či má chuť ísť do toho. Ale v poslednom čase pracujeme na Ukrajine na posilnení jej kybernetickej bezpečnosti,“ uviedol zdroj. WP poznamenáva, že nedostala odpoveď na žiadosť Kremľa o komentár.


K zlyhaniu v práci ukrajinských vládnych zdrojov a bankových systémov došlo 15. februára večer. Obyvatelia krajiny sa sťažovali na nemožnosť vkladať alebo vyberať peniaze z bankomatov. Koncom januára navyše Centrum pre strategickú komunikáciu a informačnú bezpečnosť Ukrajiny oznámilo masívne kybernetické útoky na webové stránky miestnych súdov.


https://lenta.ru/news/2022/02/16/ataka_na_ukrainu/


**Spojen&eacute; &scaron;t&aacute;ty obvinili Rusko z hackersk&yacute;ch &uacute;tokov na kritick&eacute; siete Ukrajiny** WP obvinila rusk&yacute;ch hackerov z &uacute;tokov na vojensk&eacute;, energetick&eacute; a in&eacute; siete Ukrajiny Americk&eacute; noviny The Washington Post obvinili rusk&eacute; &uacute;rady, že toleruj&uacute; hackersk&eacute; &uacute;toky na vojensk&eacute;, energetick&eacute;, dopravn&eacute;, finančn&eacute; a in&eacute; kritick&eacute; poč&iacute;tačov&eacute; siete na Ukrajine. Uv&aacute;dza sa to v materi&aacute;li publik&aacute;cie s odvolan&iacute;m sa na &uacute;daje americkej rozviedky. Publik&aacute;cia naznačuje, že sa to pravdepodobne rob&iacute; s cieľom &bdquo;podporiť vojensk&uacute; oper&aacute;ciu alebo zasiať paniku v snahe destabilizovať krajinu&ldquo;. Zdroje WP v Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;toch z&aacute;roveň nedok&aacute;zali presne uviesť, že za kybernetick&yacute;mi &uacute;tokmi st&aacute;lo Rusko. &bdquo;Nevieme, či m&aacute; chuť &iacute;sť do toho. Ale v poslednom čase pracujeme na Ukrajine na posilnen&iacute; jej kybernetickej bezpečnosti,&ldquo; uviedol zdroj. WP poznamen&aacute;va, že nedostala odpoveď na žiadosť Kremľa o koment&aacute;r. K zlyhaniu v pr&aacute;ci ukrajinsk&yacute;ch vl&aacute;dnych zdrojov a bankov&yacute;ch syst&eacute;mov do&scaron;lo 15. febru&aacute;ra večer. Obyvatelia krajiny sa sťažovali na nemožnosť vkladať alebo vyberať peniaze z bankomatov. Koncom janu&aacute;ra navy&scaron;e Centrum pre strategick&uacute; komunik&aacute;ciu a informačn&uacute; bezpečnosť Ukrajiny ozn&aacute;milo mas&iacute;vne kybernetick&eacute; &uacute;toky na webov&eacute; str&aacute;nky miestnych s&uacute;dov. https://lenta.ru/news/2022/02/16/ataka_na_ukrainu/
Upravené 16. 2. 2022 o 12:18

tupá dura sa ozvala - vyžratá čivava šteká


Prezidentka SR reagovala na výzvu Štátnej dumy o Donbase
Slovenská prezidentka Čaputová odsúdila „zasahovanie“ Ruska do celistvosti Ukrajiny
Štátna duma Ruska nemôže rozhodnúť o územnej celistvosti Ukrajiny, uviedla slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na svojom osobnom účte na Twitteri.


„Územná celistvosť Ukrajiny, vrátane Donbasu, nie je niečo, čo by mala diktovať ruská [dolná komora parlamentu]. Len Ukrajinci môžu rozhodnúť a my ich môžeme podporiť. Nemôžete hovoriť o mieri a zároveň dovoliť zasahovanie do mierového urovnania, “odpovedala Čaputová.


Odsúdila tak výzvu Štátnej dumy ruskému prezidentovi Vladimirovi Putinovi z 15. februára, ktorá obsahuje iniciatívu na uznanie samozvaných republík Donbass „za suverénne a nezávislé štáty“.


Za návrh uznesenia o okamžitom odvolaní sa hlave štátu hlasovalo 351 poslancov. Alternatívnu verziu dokumentu, ktorá zahŕňala predbežné konzultácie s Ministerstvom zahraničných vecí (MZV) Ruska, podporilo 310 poslancov.


Neskôr bývalý prezident Ukrajiny Petro Porošenko povedal, že rozhodnutie Dumy dáva Kyjevu právny dôvod na odstúpenie od minských dohôd. „Kremeľ tam rozdal takmer milión ruských pasov. Ilegálne hlasoval v Štátnej dume. Vykonala ekonomickú absorpciu ukrajinských regiónov. Zvýšil tam zásoby zbraní. Tieto a ďalšie kroky na zničenie minských dohôd úplne otočili situáciu,“ vysvetlil.


https://lenta.ru/news/2022/02/16/slovak_gov/


tup&aacute; dura sa ozvala - vyžrat&aacute; čivava &scaron;tek&aacute; Prezidentka SR reagovala na v&yacute;zvu &Scaron;t&aacute;tnej dumy o Donbase Slovensk&aacute; prezidentka Čaputov&aacute; ods&uacute;dila &bdquo;zasahovanie&ldquo; Ruska do celistvosti Ukrajiny &Scaron;t&aacute;tna duma Ruska nem&ocirc;že rozhodn&uacute;ť o &uacute;zemnej celistvosti Ukrajiny, uviedla slovensk&aacute; prezidentka Zuzana Čaputov&aacute; na svojom osobnom &uacute;čte na Twitteri. &bdquo;&Uacute;zemn&aacute; celistvosť Ukrajiny, vr&aacute;tane Donbasu, nie je niečo, čo by mala diktovať rusk&aacute; [doln&aacute; komora parlamentu]. Len Ukrajinci m&ocirc;žu rozhodn&uacute;ť a my ich m&ocirc;žeme podporiť. Nem&ocirc;žete hovoriť o mieri a z&aacute;roveň dovoliť zasahovanie do mierov&eacute;ho urovnania, &ldquo;odpovedala Čaputov&aacute;. Ods&uacute;dila tak v&yacute;zvu &Scaron;t&aacute;tnej dumy rusk&eacute;mu prezidentovi Vladimirovi Putinovi z 15. febru&aacute;ra, ktor&aacute; obsahuje iniciat&iacute;vu na uznanie samozvan&yacute;ch republ&iacute;k Donbass &bdquo;za suver&eacute;nne a nez&aacute;visl&eacute; &scaron;t&aacute;ty&ldquo;. Za n&aacute;vrh uznesenia o okamžitom odvolan&iacute; sa hlave &scaron;t&aacute;tu hlasovalo 351 poslancov. Alternat&iacute;vnu verziu dokumentu, ktor&aacute; zahŕňala predbežn&eacute; konzult&aacute;cie s Ministerstvom zahraničn&yacute;ch vec&iacute; (MZV) Ruska, podporilo 310 poslancov. Nesk&ocirc;r b&yacute;val&yacute; prezident Ukrajiny Petro Poro&scaron;enko povedal, že rozhodnutie Dumy d&aacute;va Kyjevu pr&aacute;vny d&ocirc;vod na odst&uacute;penie od minsk&yacute;ch doh&ocirc;d. &bdquo;Kremeľ tam rozdal takmer mili&oacute;n rusk&yacute;ch pasov. Ileg&aacute;lne hlasoval v &Scaron;t&aacute;tnej dume. Vykonala ekonomick&uacute; absorpciu ukrajinsk&yacute;ch regi&oacute;nov. Zv&yacute;&scaron;il tam z&aacute;soby zbran&iacute;. Tieto a ďal&scaron;ie kroky na zničenie minsk&yacute;ch doh&ocirc;d &uacute;plne otočili situ&aacute;ciu,&ldquo; vysvetlil. https://lenta.ru/news/2022/02/16/slovak_gov/
Upravené 16. 2. 2022 o 12:28

P.C.Roberts: Takže Bidene,Stoltenbergu,..kde je ta „ruská invaze“?
Kde je, Bidene, ta bezprostřední a akutní invaze Ukrajiny? Kde je Sullivane , ta „největší vojenská akce, která teď může začít každým okamžikem?“
Kde jste CNN, MSNBC, NPR, NYTimes, BBC, Washington Post a ostatní presstitutky, předpovídající ruské hordy, válcující Ukrajinu?
Washington ostatně předpovídá ruskou invazi Ukrajiny už osm let.
O čem těch osm let průhledné propagandy vypovídá?
Vypovídá o démonizaci Ruska a jeho vůdce. Vypovídá o výrobě a použití strašáku Ruska s cílem ovládat Evropu.
Vypovídá o americkém prodeji zbraní Evropě, aby se jimi „odstrašila ruská agrese“.
Nikdo z „expertů“ a nejvyšších představitelů nevysvětlil, proč asi by Rusko chtělo Ukrajinu, když ani nechce donbaské Rusy.
Vždyť Ukrajina, čili finanční koš beze dna plný neonacistů, je tou poslední věcí, po které by Rusko mohlo toužit. . . .
https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-takze-bidenestoltenbergu-kde-je-ta-ruska-invaze>


**P.C.Roberts: Takže Bidene,Stoltenbergu,..kde je ta &bdquo;rusk&aacute; invaze&ldquo;?** Kde je, Bidene, ta bezprostředn&iacute; a akutn&iacute; invaze Ukrajiny? Kde je Sullivane , ta &bdquo;největ&scaron;&iacute; vojensk&aacute; akce, kter&aacute; teď může zač&iacute;t každ&yacute;m okamžikem?&ldquo; Kde jste CNN, MSNBC, NPR, NYTimes, BBC, Washington Post a ostatn&iacute; presstitutky, předpov&iacute;daj&iacute;c&iacute; rusk&eacute; hordy, v&aacute;lcuj&iacute;c&iacute; Ukrajinu? Washington ostatně předpov&iacute;d&aacute; ruskou invazi Ukrajiny už osm let. O čem těch osm let průhledn&eacute; propagandy vypov&iacute;d&aacute;? Vypov&iacute;d&aacute; o d&eacute;monizaci Ruska a jeho vůdce. Vypov&iacute;d&aacute; o v&yacute;robě a použit&iacute; stra&scaron;&aacute;ku Ruska s c&iacute;lem ovl&aacute;dat Evropu. Vypov&iacute;d&aacute; o americk&eacute;m prodeji zbran&iacute; Evropě, aby se jimi &bdquo;odstra&scaron;ila rusk&aacute; agrese&ldquo;. Nikdo z &bdquo;expertů&ldquo; a nejvy&scaron;&scaron;&iacute;ch představitelů nevysvětlil, proč asi by Rusko chtělo Ukrajinu, když ani nechce donbask&eacute; Rusy. Vždyť Ukrajina, čili finančn&iacute; ko&scaron; beze dna pln&yacute; neonacistů, je tou posledn&iacute; věc&iacute;, po kter&eacute; by Rusko mohlo toužit. . . . https://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/p-c-roberts-takze-bidenestoltenbergu-kde-je-ta-ruska-invaze/&gt;

NATO tvrdí, že počet ruských vojáků u ukrajinských hranic stále roste
"Nepozorovali jsme žádnou deeskalaci," říká Stoltenberg, přestože Moskva trvá na tom, že stahuje své síly.


https://www.ft.com/content/6b0c797f-fc8f-495f-9675-af094179dcc1


Rusko nadále zvyšuje počet vojáků, které shromáždilo na ukrajinských hranicích, varoval ve středu generální tajemník NATO, i když Moskva trvá na tom, že své síly stahuje.


Jens Stoltenberg uvedl, že západní bezpečnostní aliance je "připravena na nejhorší", protože napětí kvůli Ukrajině přetrvává, a to i přes pokračující diplomatické snahy o odvrácení konfliktu i poté, co ruský prezident Vladimir Putin v úterý oznámil částečné stažení vojsk.


"Nebyli jsme svědky žádné deeskalace," řekl Stoltenberg při příjezdu na dvoudenní summit ministrů obrany NATO v Bruselu. "Vidíme, že zvýšili počet vojáků a další jednotky jsou na cestě . Jsme připraveni na nejhorší."


Moskva jeho hodnocení popřela v den, kdy naděje na diplomacii zkalily rozporuplné požadavky na status ruských sil rozmístěných na dostřel od ukrajinských hranic.


Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že Rusko stahuje část svých sil. Uvedl, že NATO má "handicap", který mu brání "střízlivě posoudit situaci".


Ruský velvyslanec při EU Vladimir Čižov řekl listu Die Welt, že "tuto středu k žádnému útoku nedojde". Dodal: "Nedojde ani k žádné eskalaci příští týden, ani týden poté, ani příští měsíc."


Ruské ministerstvo obrany ve středu zveřejnilo záběry, na nichž jsou podle něj vidět tanky, obrněné transportéry a mobilní dělostřelectvo, jak opouštějí Krymský poloostrov - který Rusko anektovalo od Ukrajiny v roce 2014 - a vracejí se na své základny.


Na dotaz ohledně ruských záběrů Stoltenberg uvedl, že Rusko často přesouvá své jednotky, ale jeho celková síla v regionu roste a více než 100 000 příslušníků se stále nachází v blízkosti ukrajinských hranic.


Po úterních komentářích z Moskvy, že je ještě čas, aby diplomacie zafungovala, řekl, že existuje prostor pro "opatrný optimismus".


"Jsme připraveni k diplomatickým rozhovorům," řekl Stoltenberg, ačkoli Moskva neodpověděla na dopis, v němž by nastínila, o čem by aliance mohla jednat.


Ochotu Ruska stáhnout své vojáky na hranicích označili západní diplomaté za klíčový test toho, zda Putin myslí diplomatické řešení ukrajinské krize vážně.


Americký prezident Joe Biden sice zdůraznil svou otevřenost k jednání s Moskvou, ale v úterý večer uvedl, že Rusko soustředilo na hranicích s Ukrajinou a v sousedním Bělorusku 150 000 vojáků na cvičení, které má skončit koncem tohoto týdne.


Běloruský ministr zahraničí Vladimir Makei ve středu prohlásil, že po skončení cvičení "nezůstane ani jeden ruský voják a ani jeden kus ruské vojenské techniky".


Stoltenberg uvedl, že Rusko již dříve přesunulo vojáky zpět na základny, ale těžké dělostřelectvo a další vybavení ponechalo na místě. "Mohou velmi rychle poslat personál zpět a mají všechny schopnosti na místě. Potřebujeme vidět skutečné stažení sil."


NATO vysílá více vojáků a letadel ke svým členům sousedícím s Ruskem, Ukrajinou a Běloruskem, přičemž 8 500 amerických vojáků je rovněž v nejvyšší pohotovosti.


Lloyd Austin, americký ministr obrany, prohlásil, že země přijde na obranu jakéhokoli člena napadeného Ruskem. USA mají podle něj "skálopevný" závazek ke kolektivní bezpečnosti.


Stoltenberg uvedl, že ministři budou jednat o tom, jak bojovat proti rostoucím kybernetickým útokům na Ukrajinu a pobaltské státy. Ukrajina a Gruzie, které jsou partnery aliance, ale nejsou jejími členy, se s ministry NATO setkají ve čtvrtek ráno.


"Na hranicích Ukrajiny je silná vojenská přítomnost, ale vidíme také vzkaz z Moskvy, že dá šanci diplomacii. Jsme připraveni se s nimi setkat, abychom jednali a našli diplomatické řešení, ale jsme připraveni i na nejhorší," řekl Stoltenberg.


"Rusko si ponechává možnost plnohodnotné invaze na Ukrajinu bez jakéhokoli varování."


Skepticky se ke zprávám o deeskalaci vyjádřil i ukrajinský prezident Volodymr Zelenskyj. V rozhovoru pro BBC na vojenském cvičišti na západě Ukrajiny Zelenskyj řekl: "Vláda se rozhodla, že bude pokračovat v procesu uvolňování: Ukrajinský prezident řekl: "Upřímně řečeno, reagujeme na realitu, kterou máme, a zatím nevidíme žádné stažení. Jen jsme o něm slyšeli."


**NATO tvrd&iacute;, že počet rusk&yacute;ch voj&aacute;ků u ukrajinsk&yacute;ch hranic st&aacute;le roste** &quot;Nepozorovali jsme ž&aacute;dnou deeskalaci,&quot; ř&iacute;k&aacute; Stoltenberg, přestože Moskva trv&aacute; na tom, že stahuje sv&eacute; s&iacute;ly. https://www.ft.com/content/6b0c797f-fc8f-495f-9675-af094179dcc1 Rusko nad&aacute;le zvy&scaron;uje počet voj&aacute;ků, kter&eacute; shrom&aacute;ždilo na ukrajinsk&yacute;ch hranic&iacute;ch, varoval ve středu gener&aacute;ln&iacute; tajemn&iacute;k NATO, i když Moskva trv&aacute; na tom, že sv&eacute; s&iacute;ly stahuje. Jens Stoltenberg uvedl, že z&aacute;padn&iacute; bezpečnostn&iacute; aliance je &quot;připravena na nejhor&scaron;&iacute;&quot;, protože napět&iacute; kvůli Ukrajině přetrv&aacute;v&aacute;, a to i přes pokračuj&iacute;c&iacute; diplomatick&eacute; snahy o odvr&aacute;cen&iacute; konfliktu i pot&eacute;, co rusk&yacute; prezident Vladimir Putin v &uacute;ter&yacute; ozn&aacute;mil č&aacute;stečn&eacute; stažen&iacute; vojsk. &quot;Nebyli jsme svědky ž&aacute;dn&eacute; deeskalace,&quot; řekl Stoltenberg při př&iacute;jezdu na dvoudenn&iacute; summit ministrů obrany NATO v Bruselu. &quot;Vid&iacute;me, že zv&yacute;&scaron;ili počet voj&aacute;ků a dal&scaron;&iacute; jednotky jsou na cestě . Jsme připraveni na nejhor&scaron;&iacute;.&quot; Moskva jeho hodnocen&iacute; popřela v den, kdy naděje na diplomacii zkalily rozporupln&eacute; požadavky na status rusk&yacute;ch sil rozm&iacute;stěn&yacute;ch na dostřel od ukrajinsk&yacute;ch hranic. Mluvč&iacute; Kremlu Dmitrij Peskov uvedl, že Rusko stahuje č&aacute;st sv&yacute;ch sil. Uvedl, že NATO m&aacute; &quot;handicap&quot;, kter&yacute; mu br&aacute;n&iacute; &quot;stř&iacute;zlivě posoudit situaci&quot;. Rusk&yacute; velvyslanec při EU Vladimir Čižov řekl listu Die Welt, že &quot;tuto středu k ž&aacute;dn&eacute;mu &uacute;toku nedojde&quot;. Dodal: &quot;Nedojde ani k ž&aacute;dn&eacute; eskalaci př&iacute;&scaron;t&iacute; t&yacute;den, ani t&yacute;den pot&eacute;, ani př&iacute;&scaron;t&iacute; měs&iacute;c.&quot; Rusk&eacute; ministerstvo obrany ve středu zveřejnilo z&aacute;běry, na nichž jsou podle něj vidět tanky, obrněn&eacute; transport&eacute;ry a mobiln&iacute; dělostřelectvo, jak opou&scaron;těj&iacute; Krymsk&yacute; poloostrov - kter&yacute; Rusko anektovalo od Ukrajiny v roce 2014 - a vracej&iacute; se na sv&eacute; z&aacute;kladny. Na dotaz ohledně rusk&yacute;ch z&aacute;běrů Stoltenberg uvedl, že Rusko často přesouv&aacute; sv&eacute; jednotky, ale jeho celkov&aacute; s&iacute;la v regionu roste a v&iacute;ce než 100 000 př&iacute;slu&scaron;n&iacute;ků se st&aacute;le nach&aacute;z&iacute; v bl&iacute;zkosti ukrajinsk&yacute;ch hranic. Po &uacute;tern&iacute;ch koment&aacute;ř&iacute;ch z Moskvy, že je je&scaron;tě čas, aby diplomacie zafungovala, řekl, že existuje prostor pro &quot;opatrn&yacute; optimismus&quot;. &quot;Jsme připraveni k diplomatick&yacute;m rozhovorům,&quot; řekl Stoltenberg, ačkoli Moskva neodpověděla na dopis, v němž by nast&iacute;nila, o čem by aliance mohla jednat. Ochotu Ruska st&aacute;hnout sv&eacute; voj&aacute;ky na hranic&iacute;ch označili z&aacute;padn&iacute; diplomat&eacute; za kl&iacute;čov&yacute; test toho, zda Putin mysl&iacute; diplomatick&eacute; ře&scaron;en&iacute; ukrajinsk&eacute; krize v&aacute;žně. Americk&yacute; prezident Joe Biden sice zdůraznil svou otevřenost k jedn&aacute;n&iacute; s Moskvou, ale v &uacute;ter&yacute; večer uvedl, že Rusko soustředilo na hranic&iacute;ch s Ukrajinou a v sousedn&iacute;m Bělorusku 150 000 voj&aacute;ků na cvičen&iacute;, kter&eacute; m&aacute; skončit koncem tohoto t&yacute;dne. Bělorusk&yacute; ministr zahranič&iacute; Vladimir Makei ve středu prohl&aacute;sil, že po skončen&iacute; cvičen&iacute; &quot;nezůstane ani jeden rusk&yacute; voj&aacute;k a ani jeden kus rusk&eacute; vojensk&eacute; techniky&quot;. Stoltenberg uvedl, že Rusko již dř&iacute;ve přesunulo voj&aacute;ky zpět na z&aacute;kladny, ale těžk&eacute; dělostřelectvo a dal&scaron;&iacute; vybaven&iacute; ponechalo na m&iacute;stě. &quot;Mohou velmi rychle poslat person&aacute;l zpět a maj&iacute; v&scaron;echny schopnosti na m&iacute;stě. Potřebujeme vidět skutečn&eacute; stažen&iacute; sil.&quot; NATO vys&iacute;l&aacute; v&iacute;ce voj&aacute;ků a letadel ke sv&yacute;m členům soused&iacute;c&iacute;m s Ruskem, Ukrajinou a Běloruskem, přičemž 8 500 americk&yacute;ch voj&aacute;ků je rovněž v nejvy&scaron;&scaron;&iacute; pohotovosti. Lloyd Austin, americk&yacute; ministr obrany, prohl&aacute;sil, že země přijde na obranu jak&eacute;hokoli člena napaden&eacute;ho Ruskem. USA maj&iacute; podle něj &quot;sk&aacute;lopevn&yacute;&quot; z&aacute;vazek ke kolektivn&iacute; bezpečnosti. Stoltenberg uvedl, že ministři budou jednat o tom, jak bojovat proti rostouc&iacute;m kybernetick&yacute;m &uacute;tokům na Ukrajinu a pobaltsk&eacute; st&aacute;ty. Ukrajina a Gruzie, kter&eacute; jsou partnery aliance, ale nejsou jej&iacute;mi členy, se s ministry NATO setkaj&iacute; ve čtvrtek r&aacute;no. &quot;Na hranic&iacute;ch Ukrajiny je siln&aacute; vojensk&aacute; př&iacute;tomnost, ale vid&iacute;me tak&eacute; vzkaz z Moskvy, že d&aacute; &scaron;anci diplomacii. Jsme připraveni se s nimi setkat, abychom jednali a na&scaron;li diplomatick&eacute; ře&scaron;en&iacute;, ale jsme připraveni i na nejhor&scaron;&iacute;,&quot; řekl Stoltenberg. &quot;Rusko si ponech&aacute;v&aacute; možnost plnohodnotn&eacute; invaze na Ukrajinu bez jak&eacute;hokoli varov&aacute;n&iacute;.&quot; Skepticky se ke zpr&aacute;v&aacute;m o deeskalaci vyj&aacute;dřil i ukrajinsk&yacute; prezident Volodymr Zelenskyj. V rozhovoru pro BBC na vojensk&eacute;m cviči&scaron;ti na z&aacute;padě Ukrajiny Zelenskyj řekl: &quot;Vl&aacute;da se rozhodla, že bude pokračovat v procesu uvolňov&aacute;n&iacute;: Ukrajinsk&yacute; prezident řekl: &quot;Upř&iacute;mně řečeno, reagujeme na realitu, kterou m&aacute;me, a zat&iacute;m nevid&iacute;me ž&aacute;dn&eacute; stažen&iacute;. Jen jsme o něm sly&scaron;eli.&quot;

Tady jde myslím o to, že v (poměrně blízké) budoucnosti bude úplně jedno, co ze Západu poštěkávají.
Rusové si dnes celý den dělají ze Západu srandu.
Např. "Rusové dnes, přesně ve 4 hodiny ráno, věrolomně zaspali napadení Ukrajiny."


[quote=&quot;pid:58050, uid:292&quot;]Tady jde mysl&iacute;m o to, že v (poměrně bl&iacute;zk&eacute;) budoucnosti bude &uacute;plně jedno, co ze Z&aacute;padu po&scaron;těk&aacute;vaj&iacute;.[/quote]Rusov&eacute; si dnes cel&yacute; den dělaj&iacute; ze Z&aacute;padu srandu. Např. &quot;Rusov&eacute; dnes, přesně ve 4 hodiny r&aacute;no, věrolomně zaspali napaden&iacute; Ukrajiny.&quot;
Upravené 16. 2. 2022 o 17:35

Ministerstvo zahraničí: Rusko nebere prohlášení generálního tajemníka NATO vážně, „ je to již sestřelený pilot NATO“


Výroky generálního tajemníka NATO Jense Stoltenberga, který byl jmenován do čela norské centrální banky, už Moskva nepovažuje za závažné argumenty. Uvedla to ve středu na brífinku oficiální zástupkyně ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova v komentáři k prohlášení generálního tajemníka aliance, že dveře NATO pro Ukrajinu zůstávají otevřené.


"Tyto výroky Stoltenberga, který je buď generálním tajemníkem NATO, nebo bankéřem, ještě jsem na to nepřišla, už nás nezajímají. To není ten člověk, jehož výroky budou v Moskvě považovány za závažné argumenty.Ttohle je už sestřelený pilot NATO,“ řekla.


Diplomatka dodala, že se těší na pokračování konstruktivního dialogu se Spojenými státy a NATO o bezpečnostních zárukách. "Tyto otázky vyžadují podrobnou, věcnou konverzaci. Jinak dopadneme, jako se to stalo s britskou ministryní zahraničí [Lise Truss] v Moskvě - rozhovor mezi němým a hluchým. <...> My bychom si přáli, aby strany se navzájem slyšely a nezabývaly se vzájemným poučováním nebo jen prázdnými prohlášeními, jejichž cílem není respektování vzájemných zájmů, ale pouze protřepávání vzduchu,“ řekla Zakharová.
https://tass.ru/politika/13731547?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Rozumné. Tím spíše, že Stoltnberg už má své jisté a na nějakém trapném prohlášení mu nezáleží. Na pověsti slušného člověka také ne. Takže, proč s ním ztrácet čas?


**Ministerstvo zahranič&iacute;: Rusko nebere prohl&aacute;&scaron;en&iacute; gener&aacute;ln&iacute;ho tajemn&iacute;ka NATO v&aacute;žně, &bdquo; je to již sestřelen&yacute; pilot NATO&ldquo;** V&yacute;roky gener&aacute;ln&iacute;ho tajemn&iacute;ka NATO Jense Stoltenberga, kter&yacute; byl jmenov&aacute;n do čela norsk&eacute; centr&aacute;ln&iacute; banky, už Moskva nepovažuje za z&aacute;važn&eacute; argumenty. Uvedla to ve středu na br&iacute;finku ofici&aacute;ln&iacute; z&aacute;stupkyně rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; Maria Zacharova v koment&aacute;ři k prohl&aacute;&scaron;en&iacute; gener&aacute;ln&iacute;ho tajemn&iacute;ka aliance, že dveře NATO pro Ukrajinu zůst&aacute;vaj&iacute; otevřen&eacute;. &quot;Tyto v&yacute;roky Stoltenberga, kter&yacute; je buď gener&aacute;ln&iacute;m tajemn&iacute;kem NATO, nebo bank&eacute;řem, je&scaron;tě jsem na to nepři&scaron;la, už n&aacute;s nezaj&iacute;maj&iacute;. To nen&iacute; ten člověk, jehož v&yacute;roky budou v Moskvě považov&aacute;ny za z&aacute;važn&eacute; argumenty.Ttohle je už sestřelen&yacute; pilot NATO,&ldquo; řekla. Diplomatka dodala, že se tě&scaron;&iacute; na pokračov&aacute;n&iacute; konstruktivn&iacute;ho dialogu se Spojen&yacute;mi st&aacute;ty a NATO o bezpečnostn&iacute;ch z&aacute;ruk&aacute;ch. &quot;Tyto ot&aacute;zky vyžaduj&iacute; podrobnou, věcnou konverzaci. Jinak dopadneme, jako se to stalo s britskou ministryn&iacute; zahranič&iacute; [Lise Truss] v Moskvě - rozhovor mezi něm&yacute;m a hluch&yacute;m. &lt;...&gt; My bychom si př&aacute;li, aby strany se navz&aacute;jem sly&scaron;ely a nezab&yacute;valy se vz&aacute;jemn&yacute;m poučov&aacute;n&iacute;m nebo jen pr&aacute;zdn&yacute;mi prohl&aacute;&scaron;en&iacute;mi, jejichž c&iacute;lem nen&iacute; respektov&aacute;n&iacute; vz&aacute;jemn&yacute;ch z&aacute;jmů, ale pouze protřep&aacute;v&aacute;n&iacute; vzduchu,&ldquo; řekla Zakharov&aacute;. https://tass.ru/politika/13731547?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Rozumn&eacute;. T&iacute;m sp&iacute;&scaron;e, že Stoltnberg už m&aacute; sv&eacute; jist&eacute; a na nějak&eacute;m trapn&eacute;m prohl&aacute;&scaron;en&iacute; mu nez&aacute;lež&iacute;. Na pověsti slu&scaron;n&eacute;ho člověka tak&eacute; ne. Takže, proč s n&iacute;m ztr&aacute;cet čas?

Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Maria Zacharova se domnívá, že šéfka britského ministerstva zahraničí Liz Trussová by se měla omluvit za své výroky o údajně možné ruské invazi na Ukrajinu, uvádí TASS .


„Vedoucí britského ministerstva zahraničí je povinna se omluvit za šíření lží a je povinna se omluvit lidu Ruska, lidu Ukrajiny a lidu Británie a také těm médiím, která její prohlášení považovala za pravdu,“ řekla Zacharova na briefingu.


Trussová se podle jejího názoru stala tváří západní dezinformační kampaně o údajně možné ruské agresi proti Ukrajině.


"Všechna tvrzení Trussové plně zapadají do dezinformační kampaně, kterou vedou země NATO v čele s Washingtonem a Londýnem," řekla Zacharova.


Zástupce ruského ministerstva zahraničí dodala, že Británie musí prokázat absenci vlastních úmyslů kohokoli napadnout, zatímco Rusko opakovaně hlásilo, že invazi nikam neplánuje.
https://www.bfm.ru/news/493095?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Trussová jela dobýt Moskvu, ale sklídila velkou ostudu. Dostala tam přímo ukázkový výprask za svoji povýšenost a hloupost, ostatním diplomatům pro ponaučení.


**Mluvč&iacute; rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; Maria Zacharova se domn&iacute;v&aacute;, že &scaron;&eacute;fka britsk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; Liz Trussov&aacute; by se měla omluvit za sv&eacute; v&yacute;roky o &uacute;dajně možn&eacute; rusk&eacute; invazi na Ukrajinu, uv&aacute;d&iacute; TASS .** &bdquo;Vedouc&iacute; britsk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; je povinna se omluvit za &scaron;&iacute;řen&iacute; lž&iacute; a je povinna se omluvit lidu Ruska, lidu Ukrajiny a lidu Brit&aacute;nie a tak&eacute; těm m&eacute;di&iacute;m, kter&aacute; jej&iacute; prohl&aacute;&scaron;en&iacute; považovala za pravdu,&ldquo; řekla Zacharova na briefingu. Trussov&aacute; se podle jej&iacute;ho n&aacute;zoru stala tv&aacute;ř&iacute; z&aacute;padn&iacute; dezinformačn&iacute; kampaně o &uacute;dajně možn&eacute; rusk&eacute; agresi proti Ukrajině. &quot;V&scaron;echna tvrzen&iacute; Trussov&eacute; plně zapadaj&iacute; do dezinformačn&iacute; kampaně, kterou vedou země NATO v čele s Washingtonem a Lond&yacute;nem,&quot; řekla Zacharova. Z&aacute;stupce rusk&eacute;ho ministerstva zahranič&iacute; dodala, že Brit&aacute;nie mus&iacute; prok&aacute;zat absenci vlastn&iacute;ch &uacute;myslů kohokoli napadnout, zat&iacute;mco Rusko opakovaně hl&aacute;silo, že invazi nikam nepl&aacute;nuje. https://www.bfm.ru/news/493095?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Trussov&aacute; jela dob&yacute;t Moskvu, ale skl&iacute;dila velkou ostudu. Dostala tam př&iacute;mo uk&aacute;zkov&yacute; v&yacute;prask za svoji pov&yacute;&scaron;enost a hloupost, ostatn&iacute;m diplomatům pro ponaučen&iacute;.
1234 ... 11
88.01k
822
93
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept