Zahraničná politika
Jednání Rusko vs. USA, Rusko vs. NATO

USA žádají Rusko, aby nezveřejňovalo odpověď na bezpečnostní záruky


Američtí představitelé požádali své ruské protějšky, aby nezveřejňovali písemnou odpověď Washingtonu na návrhy bezpečnostních záruk Moskvy . Informuje o tom list The Washington Post (WP) s odvoláním na své zdroje.


Washington podle amerického listu požádal představitele Moskvy, aby dokument utajili. Nejmenovaný představitel ministerstva zahraničí připustil, že ruské úřady mohou postupovat jinak.


The Washington Post také poznamenává, že reakce USA nebude v souladu s návrhy Ruska. Bílý dům se však domnívá, že poskytnutí dopisu, který si ruský prezident Vladimir Putin může přečíst , „má smysl“, zdůrazňuje publikace.


Bílý dům již dříve slíbil , že na ruské návrhy bezpečnostních záruk písemně odpoví příští týden. Mluvčí amerického prezidenta Jen Psaki uvedla, že Washington dá na papír vážné obavy z jednání Moskvy a také nápady, jak by země mohly vzájemně posílit svůj „pocit bezpečí“.
https://lenta.ru/news/2022/01/22/public/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Washington se bojí, že jeden z jeho 18 rafinovaných plánů se proflákne? A jeho věrní spojenci se předčasně dozví, čeho je ochoten se vzdát a nebudou ochotní se podílet na válečné
štvanici na Ukrajině?
Čeho se Washgton bojí, když jeho úmysly jsou vždy kříšťalově čisté?


**USA žádají Rusko, aby nezveřejňovalo odpověď na bezpečnostní záruky** Američtí představitelé požádali své ruské protějšky, aby nezveřejňovali písemnou odpověď Washingtonu na návrhy bezpečnostních záruk Moskvy . Informuje o tom list The Washington Post (WP) s odvoláním na své zdroje. Washington podle amerického listu požádal představitele Moskvy, aby dokument utajili. Nejmenovaný představitel ministerstva zahraničí připustil, že ruské úřady mohou postupovat jinak. The Washington Post také poznamenává, že reakce USA nebude v souladu s návrhy Ruska. Bílý dům se však domnívá, že poskytnutí dopisu, který si ruský prezident Vladimir Putin může přečíst , „má smysl“, zdůrazňuje publikace. Bílý dům již dříve slíbil , že na ruské návrhy bezpečnostních záruk písemně odpoví příští týden. Mluvčí amerického prezidenta Jen Psaki uvedla, že Washington dá na papír vážné obavy z jednání Moskvy a také nápady, jak by země mohly vzájemně posílit svůj „pocit bezpečí“. https://lenta.ru/news/2022/01/22/public/?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Washington se bojí, že jeden z jeho 18 rafinovaných plánů se proflákne? A jeho věrní spojenci se předčasně dozví, čeho je ochoten se vzdát a nebudou ochotní se podílet na válečné štvanici na Ukrajině? Čeho se Washgton bojí, když jeho úmysly jsou vždy kříšťalově čisté?

Čeho se Washgton bojí, když jeho úmysly jsou vždy kříšťalově čisté?

Teď by se možná hodila krátká analýza od @Globalisté na základě nejčestvějších zpravodajských informací.

[quote="pid:53716, uid:158"]Čeho se Washgton bojí, když jeho úmysly jsou vždy kříšťalově čisté?[/quote] Teď by se možná hodila krátká analýza od @Globalisté na základě nejčestvějších zpravodajských informací.

krátká analýza od @Globalisté

on vie ,ale nepovie...tajnostkár jeden vygrúlený....


[quote="pid:53718, uid:826"]krátká analýza od @Globalisté[/quote] on vie ,ale nepovie...tajnostkár jeden vygrúlený....

Veřejně přiznané přání USA o tom, že si nepřejí zveřejnění písemné odpovědi na požadavky Ruska. Je krok dobrým směrem, protože už z tohoto veřejně přiznaného přání plyne, že v odpovědi USA budou prasárny. Ne však vůči Rusku, ale vůči tzv. spojencům (rozuměj vazalům či otrokům) v NATO, a to hlavně v Evropě, v četně Ukrajiny. Takže všichni ti slouhové počínaje například pobaltskými státy a konče ČR budou mít nedobré spaní, protože koho pak asi USA hodí přes palubu ve prospěch globálních dohod s Ruskem a klidně i s Čínou ? V jaké zemi se bude opakovat kábulský scénář ? Jistě to budou zajímavá překvapení.


Veřejně přiznané přání USA o tom, že si nepřejí zveřejnění písemné odpovědi na požadavky Ruska. Je krok dobrým směrem, protože už z tohoto veřejně přiznaného přání plyne, že v odpovědi USA budou prasárny. Ne však vůči Rusku, ale vůči tzv. spojencům (rozuměj vazalům či otrokům) v NATO, a to hlavně v Evropě, v četně Ukrajiny. Takže všichni ti slouhové počínaje například pobaltskými státy a konče ČR budou mít nedobré spaní, protože koho pak asi USA hodí přes palubu ve prospěch globálních dohod s Ruskem a klidně i s Čínou ? V jaké zemi se bude opakovat kábulský scénář ? Jistě to budou zajímavá překvapení.

Jarek

Podle mně je to práce figur pod řízením GP v bažině State Departmentu . Proti velmi silnému ofenzivnímu tahu Kremlu přišel velmi slabý defenzivní krok Washingtonu (resp. globalisty řízeného křídla State Departmentu). Už neplánovaná mezihra teď v Ženevě, kam přijel Blinken jako nesvéprávný retardát a zablábolil tam cosi směrem k ruské mládeži, aby pochopila, kde vychází slunce a odebrala se v tichosti a pokoře k Všemocnému. Prostě trapné. Blinken podle všeho sdělí svým blízkým, že něco na papír musí dát a dále je to už plně v rukou Kremlu. jednání s Íránem ve Vídni, rychlé vypuzení USA ze Sýrie, vojenské dohody s Venezuelou,Kubou a možná i s Nikaraguou. Je možné, že to je dohodnutý společný plán Putina a GP - vytáhnou sázky na maximum a poté slavnostní katarze v podobě Big Dealu : odchod USA do pozice regionální velmoci, odchod z NATO a jeho rozpuštění. USA dostanou nálepku Nejrozumnějšího z rozumných a prostor k realizaci Make Amerika little again a bezkonfliktního vzniku dolarové zóny vedle juanové a rublové. Ono totiž jen měkké přistání dolaru mu zajišťuje jeho přežití na širším, než jen emerickém měnovém prostoru. A na to měkké přistání nutně potřebují součinnost ostatních. Bliží košile než kabát. Čert vem pověst, hlavně že to Amerika přežije. Ostatně-konce impérií jsou vždy stejné - smutné a málo důstojné.
Abych to upřesnil : BigDeal=ústup USA na 6.prioritě proti udržení se v jiné podobě na 4.prioritě. Pro 5.kolonu = Agenturu PaX Americana - velmi nepěkné a pozdní procitnutí= Kábul v měřítku 1:1, ten minulý Kábul byl v jiném poměru, byl to signál, který mnohé 5.kolony nepochopily.


Podle mně je to práce figur pod řízením GP v bažině State Departmentu . Proti velmi silnému ofenzivnímu tahu Kremlu přišel velmi slabý defenzivní krok Washingtonu (resp. globalisty řízeného křídla State Departmentu). Už neplánovaná mezihra teď v Ženevě, kam přijel Blinken jako nesvéprávný retardát a zablábolil tam cosi směrem k ruské mládeži, aby pochopila, kde vychází slunce a odebrala se v tichosti a pokoře k Všemocnému. Prostě trapné. Blinken podle všeho sdělí svým blízkým, že něco na papír musí dát a dále je to už plně v rukou Kremlu. jednání s Íránem ve Vídni, rychlé vypuzení USA ze Sýrie, vojenské dohody s Venezuelou,Kubou a možná i s Nikaraguou. Je možné, že to je dohodnutý společný plán Putina a GP - vytáhnou sázky na maximum a poté slavnostní katarze v podobě Big Dealu : odchod USA do pozice regionální velmoci, odchod z NATO a jeho rozpuštění. USA dostanou nálepku Nejrozumnějšího z rozumných a prostor k realizaci Make Amerika little again a bezkonfliktního vzniku dolarové zóny vedle juanové a rublové. Ono totiž jen měkké přistání dolaru mu zajišťuje jeho přežití na širším, než jen emerickém měnovém prostoru. A na to měkké přistání nutně potřebují součinnost ostatních. Bliží košile než kabát. Čert vem pověst, hlavně že to Amerika přežije. Ostatně-konce impérií jsou vždy stejné - smutné a málo důstojné. Abych to upřesnil : BigDeal=ústup USA na 6.prioritě proti udržení se v jiné podobě na 4.prioritě. Pro 5.kolonu = Agenturu PaX Americana - velmi nepěkné a pozdní procitnutí= Kábul v měřítku 1:1, ten minulý Kábul byl v jiném poměru, byl to signál, který mnohé 5.kolony nepochopily.
Upravené 22. 1. 2022 o 14:04

Som veľmi zvedavý kde ... ako....s čím to začne..toto bude také možné " zarevanie medveďa "


https://sk.news-front.info/2022/01/22/pripravy-uz-prebiehaju-expert-ocakava-operaciu-ruska-s-cielom-prinutit-usa-k-mieru/


Som veľmi zvedavý kde ... ako....s čím to začne..toto bude také možné " zarevanie medveďa " https://sk.news-front.info/2022/01/22/pripravy-uz-prebiehaju-expert-ocakava-operaciu-ruska-s-cielom-prinutit-usa-k-mieru/

Ruské ministerstvo zahraničia označilo publikáciu USA o ruskej politike na Ukrajine pred stretnutím v Ženeve za provokáciu

Diplomatické oddelenie poznamenalo, že Washington sa od prijatia ruských návrhov na bezpečnostné záruky snažil najmä naťahovať rokovania.


Zverejnenie bulletinu o ruskej politike na Ukrajine zo strany ministerstva zahraničných vecí v predvečer rokovaní ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova s ​​ministrom zahraničných vecí USA Anthonym Blinkenom v Ženeve je jasnou provokáciou. Uvádza sa to v sobotňajšom komentári ruského ministerstva zahraničných vecí.
Samotný fakt, že ministerstvo zahraničia zverejnilo takéto „usmernenia“ v predvečer rozhovorov medzi ruským ministrom zahraničných vecí [Sergejom] Lavrovom a americkým ministrom zahraničných vecí [Anthonym] Blinkenom v Ženeve, možno nazvať iba čistou provokáciou,“ píše sa v komentári.


Ako uviedli na diplomatickom oddelení, od 15. decembra 2021, kedy bol návrh zmluvy o bezpečnostných zárukách a dohôd o opatreniach na zaistenie bezpečnosti Ruska a krajín NATO oficiálne prenesený do Washingtonu, boli väčšinou zjavné pokusy zo strany americkej strane natiahnuť diskusiu o konkrétnych parametroch navrhnutých Ruskom na rôznych odborných úrovniach a formátoch.


„Namiesto toho, aby sa Biely dom a jeho západní spojenci pozastavili a zamerali sa na odpovede na podstatné otázky položené v ruských dokumentoch, spustili vysoko toxickú informačnú a propagandistickú kampaň, ktorá zobrazuje našu krajinu ako „agresora“, „nepriateľa civilizovanej Európy“. a "hrozba. medzinárodná stabilita," uviedlo ministerstvo. Ruské ministerstvo zahraničných vecí dodalo, že Spojené štáty tiež neprestávajú zastrašovať Ruskú federáciu sankciami „navrhnutými na odkrvenie domácej ekonomiky a konsolidáciu systémovej výzvy Ruska“.


Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová vo svojom telegramovom kanáli zdôraznila, že dokument bol „vytvorený na základe samostatných sprisahaní vytrhnutých z kontextu“ a prístupov pripisovaných Ruskej federácii, „ktoré nemajú nič spoločné. robiť s realitou."


https://tass.ru/politika/13498621


**Ruské ministerstvo zahraničia označilo publikáciu USA o ruskej politike na Ukrajine pred stretnutím v Ženeve za provokáciu ** Diplomatické oddelenie poznamenalo, že Washington sa od prijatia ruských návrhov na bezpečnostné záruky snažil najmä naťahovať rokovania. Zverejnenie bulletinu o ruskej politike na Ukrajine zo strany ministerstva zahraničných vecí v predvečer rokovaní ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova s ​​ministrom zahraničných vecí USA Anthonym Blinkenom v Ženeve je jasnou provokáciou. Uvádza sa to v sobotňajšom komentári ruského ministerstva zahraničných vecí. Samotný fakt, že ministerstvo zahraničia zverejnilo takéto „usmernenia“ v predvečer rozhovorov medzi ruským ministrom zahraničných vecí [Sergejom] Lavrovom a americkým ministrom zahraničných vecí [Anthonym] Blinkenom v Ženeve, možno nazvať iba čistou provokáciou,“ píše sa v komentári. Ako uviedli na diplomatickom oddelení, od 15. decembra 2021, kedy bol návrh zmluvy o bezpečnostných zárukách a dohôd o opatreniach na zaistenie bezpečnosti Ruska a krajín NATO oficiálne prenesený do Washingtonu, boli väčšinou zjavné pokusy zo strany americkej strane natiahnuť diskusiu o konkrétnych parametroch navrhnutých Ruskom na rôznych odborných úrovniach a formátoch. „Namiesto toho, aby sa Biely dom a jeho západní spojenci pozastavili a zamerali sa na odpovede na podstatné otázky položené v ruských dokumentoch, spustili vysoko toxickú informačnú a propagandistickú kampaň, ktorá zobrazuje našu krajinu ako „agresora“, „nepriateľa civilizovanej Európy“. a "hrozba. medzinárodná stabilita," uviedlo ministerstvo. Ruské ministerstvo zahraničných vecí dodalo, že Spojené štáty tiež neprestávajú zastrašovať Ruskú federáciu sankciami „navrhnutými na odkrvenie domácej ekonomiky a konsolidáciu systémovej výzvy Ruska“. Oficiálna predstaviteľka ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zakharová vo svojom telegramovom kanáli zdôraznila, že dokument bol „vytvorený na základe samostatných sprisahaní vytrhnutých z kontextu“ a prístupov pripisovaných Ruskej federácii, „ktoré nemajú nič spoločné. robiť s realitou." https://tass.ru/politika/13498621

Je možné, že to je dohodnutý společný plán Putina a GP - vytáhnou sázky na maximum a poté slavnostní katarze v podobě Big Dealu


No zatím je v mainstreamu brutální hysterie. Rusko prý začne invazi každou chvíli a válka je nevyhnutelná.


[quote="pid:53727, uid:57"]Je možné, že to je dohodnutý společný plán Putina a GP - vytáhnou sázky na maximum a poté slavnostní katarze v podobě Big Dealu[/quote] No zatím je v mainstreamu brutální hysterie. Rusko prý začne invazi každou chvíli a válka je nevyhnutelná.

Británia zvažuje vytvorenie aliancie s Ukrajinou a Poľskom. Píší o tom na news-front . Britská ministerka zahraničných vecí Elizabeth Trussová vyhlásila, že Londýn by mohol vytvoriť trojstrannú alianciu s Ukrajinou a Poľskom.
61ec2a2dd80f6


Poznámka: Že by začátek pro britskou valutovou zónu? Faktem je, že malobriti potřebují někoho pást, aby přežili. K zamyšlení jsou však všechny novodobé smlouvy o paktech s Británií (žádný kamarádšoft, ale vždy šlo hlavně o zájmy impéria). I pěkný obrázek k tomu namalovali.


Británia zvažuje vytvorenie aliancie s Ukrajinou a Poľskom. Píší o tom na [news-front](https://sk.news-front.info/2022/01/22/britania-zvazuje-vytvorenie-aliancie-s-ukrajinou-a-polskom/) . Britská ministerka zahraničných vecí Elizabeth Trussová vyhlásila, že Londýn by mohol vytvoriť trojstrannú alianciu s Ukrajinou a Poľskom. ![61ec2a2dd80f6](serve/attachment&path=61ec2a2dd80f6) Poznámka: Že by začátek pro britskou valutovou zónu? Faktem je, že malobriti potřebují někoho pást, aby přežili. K zamyšlení jsou však všechny novodobé smlouvy o paktech s Británií (žádný kamarádšoft, ale vždy šlo hlavně o zájmy impéria). I pěkný obrázek k tomu namalovali.

obrázek k tomu namalovali.

Sny jsou nekdy vlhke .....


[quote="pid:53742, uid:260"]obrázek k tomu namalovali.[/quote] Sny jsou nekdy vlhke .....
Upravené 22. 1. 2022 o 17:17

Londýn by mohol vytvoriť trojstrannú alianciu s Ukrajinou a Poľskom.


Otazka a kde je v tomto pakte ten svalnaty policajt z poza atlantiku? smile Londyn v tom ostal osamote. Ufff to vyzera na debakal s tym ze ak USA prosia Rusko aby nezverejnovalo dosiahnute dohody tak vlastne odkazuju len to ze je zle velmi zle, sme v koncoch.


Reakcia z USA pride a poviem tolko ze ak budu ku nam presunute atomove zbrane tak to nebude preto aby zastavovali Rusko a kvoli hroziacemu jadrovemu konfliktu. Napoviem dosah stitu Murmansk (REB) a Slovaci ako jeden z najmierumilovnejsich narodov na svete. Globalisti si jednoducho nemozu dovolit jadrovu vojnu


[quote="pid:53742, uid:260"]Londýn by mohol vytvoriť trojstrannú alianciu s Ukrajinou a Poľskom.[/quote] Otazka a kde je v tomto pakte ten svalnaty policajt z poza atlantiku? :) Londyn v tom ostal osamote. Ufff to vyzera na debakal s tym ze ak USA prosia Rusko aby nezverejnovalo dosiahnute dohody tak vlastne odkazuju len to ze je zle velmi zle, sme v koncoch. Reakcia z USA pride a poviem tolko ze ak budu ku nam presunute atomove zbrane tak to nebude preto aby zastavovali Rusko a kvoli hroziacemu jadrovemu konfliktu. Napoviem dosah stitu Murmansk (REB) a Slovaci ako jeden z najmierumilovnejsich narodov na svete. Globalisti si jednoducho nemozu dovolit jadrovu vojnu
Upravené 22. 1. 2022 o 17:40

Globalisti si jednoducho nemozu dovolit jadrovu vojnu


Hmmm,
veľa zdravia všetkým.


Vieš Prometeus, ktoré lietadlo je (pre Teba) najbezpečnejšie?
No to, do ktorého vôbec nenasadneš.
A ktorá vojna je pre Teba najbezpečnejšia?
Tá, ktorá vôbec neprebehne.


Takže, ak by malo prísť k reálnemu taktickému EMG úderu na reálne slovenské cieľe tak .....


[quote="pid:53747, uid:69"]Globalisti si jednoducho nemozu dovolit jadrovu vojnu[/quote] Hmmm, veľa zdravia všetkým. Vieš Prometeus, ktoré lietadlo je (pre Teba) najbezpečnejšie? No to, do ktorého vôbec nenasadneš. A ktorá vojna je pre Teba najbezpečnejšia? Tá, ktorá vôbec neprebehne. Takže, ak by malo prísť k reálnemu taktickému EMG úderu na reálne slovenské cieľe tak .....

Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Bolívarovské republiky Venezuela Nicolasem Madurem.
20.ledna 2022 18:40
Diskuse se týkala aktuálních otázek rusko-venezuelské spolupráce a realizace společných projektů v oblasti obchodu, hospodářství, energetiky a dalších sektorů. Byla zdůrazněna důležitost pokračující spolupráce v boji proti šíření koronaviru, včetně dodávky ruských vakcín do Venezuely.
Vedoucí představitelé znovu potvrdili svůj závazek k úzké koordinaci v mezinárodních záležitostech v souladu se zásadami strategického partnerství, které jsou základem bilaterálních vztahů.
Vladimir Putin vyjádřil neochvějnou podporu úsilí venezuelských úřadů o posílení suverenity země a zajištění jejího socioekonomického rozvoje.
Oba prezidenti se dohodli na posílení kontaktů na různých úrovních.
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67616


Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Republiky Nikaragua Danielem Ortegou.
18.ledna 202219:10
Prezident Ruska srdečně poblahopřál Danielu Ortegovi k jeho znovuzvolení do nejvyššího vládního úřadu a minulý týden k jeho složení prezidentské přísahy Nikaraguy. Znovu potvrdil neochvějnou podporu Ruska úsilí nikaragujské vlády zajistit národní suverenitu a její závazek pokračovat v napomáhání socioekonomického rozvoje republiky.
Diskuse se dotkla i aktuálních problémů bilaterální spolupráce v různých oblastech včetně dopravy a zemědělství. Strany konkrétně vzaly na vědomí účinnou spolupráci v boji proti šíření koronaviru, včetně dodávek ruských vakcín a jejich společné výroby v Nikaragui.
Oba představitelé znovu potvrdili důležitost pokračující úzké spolupráce na mezinárodní scéně v souladu se strategickým partnerstvím mezi Ruskem a Nikaraguou.
Daniel Ortega vyjádřil upřímnou vděčnost za ruskou solidaritu s lidem Nikaraguy.
Bylo dohodnuto udržovat další kontakt.
http://en.kremlin.ru/events/president/news/67607



K uzavření triády v podbříšku ještě chybí Kuba !?


**Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Bolívarovské republiky Venezuela Nicolasem Madurem**. 20.ledna 2022 18:40 Diskuse se týkala aktuálních otázek rusko-venezuelské spolupráce a realizace společných projektů v oblasti obchodu, hospodářství, energetiky a dalších sektorů. Byla zdůrazněna důležitost pokračující spolupráce v boji proti šíření koronaviru, včetně dodávky ruských vakcín do Venezuely. Vedoucí představitelé znovu potvrdili svůj závazek k úzké koordinaci v mezinárodních záležitostech v souladu se zásadami strategického partnerství, které jsou základem bilaterálních vztahů. Vladimir Putin vyjádřil neochvějnou podporu úsilí venezuelských úřadů o posílení suverenity země a zajištění jejího socioekonomického rozvoje. Oba prezidenti se dohodli na posílení kontaktů na různých úrovních. http://en.kremlin.ru/events/president/news/67616 **Vladimir Putin měl telefonický rozhovor s prezidentem Republiky Nikaragua Danielem Ortegou.** 18.ledna 202219:10 Prezident Ruska srdečně poblahopřál Danielu Ortegovi k jeho znovuzvolení do nejvyššího vládního úřadu a minulý týden k jeho složení prezidentské přísahy Nikaraguy. Znovu potvrdil neochvějnou podporu Ruska úsilí nikaragujské vlády zajistit národní suverenitu a její závazek pokračovat v napomáhání socioekonomického rozvoje republiky. Diskuse se dotkla i aktuálních problémů bilaterální spolupráce v různých oblastech včetně dopravy a zemědělství. Strany konkrétně vzaly na vědomí účinnou spolupráci v boji proti šíření koronaviru, včetně dodávek ruských vakcín a jejich společné výroby v Nikaragui. Oba představitelé znovu potvrdili důležitost pokračující úzké spolupráce na mezinárodní scéně v souladu se strategickým partnerstvím mezi Ruskem a Nikaraguou. Daniel Ortega vyjádřil upřímnou vděčnost za ruskou solidaritu s lidem Nikaraguy. Bylo dohodnuto udržovat další kontakt. http://en.kremlin.ru/events/president/news/67607 ** K uzavření triády v podbříšku ještě chybí Kuba !?**
Upravené 22. 1. 2022 o 19:04

A ktorá vojna je pre Teba najbezpečnejšia?
Tá, ktorá vôbec neprebehne.


Ma to jeden hacik vojna je v plnom prude.
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4740/pohled-na-kovid-operaci-jeko-celistv%C3%BD-a-koncep%C4%8Dn%C4%9B-promy%C5%A1len%C3%BD-%C5%99%C3%ADd%C3%ADc%C3%AD-proces
Vacsina ludi tu si stranu vybrala. Takze bud nieco riskneme a ako narod sa zapojime alebo to bude o nas bez nas. Ked nevies nejaky proces ovplyvnit postav sa na jeho celo a vyuzi to vo svoj prospech.


Netvrdim ze netreba tuto vladu oznacit za vlastizradnu vyssie som pisal ze prave to ich zachrani pred lyncujucim davom a to nam pomoze ludom ukazat pravdu. Budeme toho musiet podla mna chranit viac ako si niektori dokazu teraz uvedomit a na ochranu predsa potrebujeme konvencne zbrane a co tak pri tomto sa snazit obnovovat nas priemysel? Co ak niekto potrebuje stabilitu u nas vyuzit to tak aby sme mohli stabilizovat socialnu situaciu a vytvarat podmienky pre rozvoj spolocnosti? Potrebuju nas... vyuzime to


[quote="pid:53760, uid:804"]A ktorá vojna je pre Teba najbezpečnejšia? Tá, ktorá vôbec neprebehne.[/quote] Ma to jeden hacik vojna je v plnom prude. https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4740/pohled-na-kovid-operaci-jeko-celistv%C3%BD-a-koncep%C4%8Dn%C4%9B-promy%C5%A1len%C3%BD-%C5%99%C3%ADd%C3%ADc%C3%AD-proces Vacsina ludi tu si stranu vybrala. Takze bud nieco riskneme a ako narod sa zapojime alebo to bude o nas bez nas. Ked nevies nejaky proces ovplyvnit postav sa na jeho celo a vyuzi to vo svoj prospech. Netvrdim ze netreba tuto vladu oznacit za vlastizradnu vyssie som pisal ze prave to ich zachrani pred lyncujucim davom a to nam pomoze ludom ukazat pravdu. Budeme toho musiet podla mna chranit viac ako si niektori dokazu teraz uvedomit a na ochranu predsa potrebujeme konvencne zbrane a co tak pri tomto sa snazit obnovovat nas priemysel? Co ak niekto potrebuje stabilitu u nas vyuzit to tak aby sme mohli stabilizovat socialnu situaciu a vytvarat podmienky pre rozvoj spolocnosti? Potrebuju nas... vyuzime to

V jaké zemi se bude opakovat kábulský scénář ?

Já doufám, že v celém V bloku (co se přidali po 97'smile. Už abychom byli venku !


Otázka je, co pak udělají naši politici a (j)elita ?!


[quote="pid:53723, uid:471"]V jaké zemi se bude opakovat kábulský scénář ?[/quote] Já doufám, že v celém V bloku (co se přidali po 97'). Už abychom byli venku ! Otázka je, co pak udělají naši politici a (j)elita ?!

Budeme toho musiet podla mna chranit viac ako si niektori dokazu teraz uvedomit a na ochranu predsa potrebujeme konvencne zbrane

ak budu ku nam presunute atomove zbrane tak to nebude preto aby zastavovali Rusko a kvoli hroziacemu jadrovemu konfliktu

no vidím, Prometeus, že uvažuješ podobným smerom, ktorý som naznačoval už pred pár týždňami...


[quote="pid:53767, uid:69"]Budeme toho musiet podla mna chranit viac ako si niektori dokazu teraz uvedomit a na ochranu predsa potrebujeme konvencne zbrane[/quote] [quote="pid:53747, uid:69"]ak budu ku nam presunute atomove zbrane tak to nebude preto aby zastavovali Rusko a kvoli hroziacemu jadrovemu konfliktu[/quote] no vidím, Prometeus, že uvažuješ podobným smerom, ktorý som naznačoval už pred pár týždňami...

Konfrontace Ruska s USA bude ještě tvrdší
https://www.novarepublika.cz/2022/01/konfrontace-ruska-s-usa-bude-jeste-tvrdsi


"Postoj Ruska k zájmům USA bude nyní ostřejší, tvrdší a slovně mnohem konfrontačnější. Společná bezpečnost je důležitá, ale pokud nám řeknou, že s námi nechtějí počítat, nebudeme brát ohled ani na zájmy USA, ..."
"Problém USA spočívá právě v tom, že si toho na sebe vzaly hodně a jejich zájmy sahají po celém světě, od Ukrajiny přes Tchaj-wan a Afriku až po Latinskou Ameriku. Jakékoli naše kroky a kroky našich partnerů, jako je Čína nebo Írán, které Američanům způsobí problémy, budou Američané vnímat jako naši reakci na jejich neúctu k naší bezpečnosti. Zásadní tedy není ani tak rozmístění raket, jako spíše jiná geopolitická rétorika."
"... jsme ukázali, že postsovětský prostor nepovažujeme pouze za zónu našich zájmů, ale za zónu naší odpovědnosti. Je to velké historické Rusko, za které jsme zodpovědní, a které nikomu nevydáme."


**Konfrontace Ruska s USA bude ještě tvrdší** https://www.novarepublika.cz/2022/01/konfrontace-ruska-s-usa-bude-jeste-tvrdsi "Postoj Ruska k zájmům USA bude nyní ostřejší, tvrdší a slovně mnohem konfrontačnější. Společná bezpečnost je důležitá, ale pokud nám řeknou, že s námi nechtějí počítat, nebudeme brát ohled ani na zájmy USA, ..." "Problém USA spočívá právě v tom, že si toho na sebe vzaly hodně a jejich zájmy sahají po celém světě, od Ukrajiny přes Tchaj-wan a Afriku až po Latinskou Ameriku. Jakékoli naše kroky a kroky našich partnerů, jako je Čína nebo Írán, které Američanům způsobí problémy, budou Američané vnímat jako naši reakci na jejich neúctu k naší bezpečnosti. Zásadní tedy není ani tak rozmístění raket, jako spíše jiná geopolitická rétorika." "... jsme ukázali, že postsovětský prostor nepovažujeme pouze za zónu našich zájmů, ale za zónu naší odpovědnosti. Je to velké historické Rusko, za které jsme zodpovědní, a které nikomu nevydáme."

USA údajne plánujú evakuáciu časti personálu z veľvyslanectva v Kyjeve.



Americké veľvyslanectvo v ukrajinskej metropole Kyjev požiadalo rezort diplomacie USA, aby schválil odchod všetkých jej zamestnancov, ktorí nie sú nevyhnutne potrební pre fungovanie ambasády, a ich rodinných príslušníkov. Uviedla to v sobotu televízia CNN s odvolaním sa na viaceré nemenované zdroje...



https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/614330-usa-udajne-planuju-evakuaciu-casti-personalu-z-velvyslanectva-v-kyjeve/


Asi začne sťahovanie okupačnej administratívy.


** USA údajne plánujú evakuáciu časti personálu z veľvyslanectva v Kyjeve.** > Americké veľvyslanectvo v ukrajinskej metropole Kyjev požiadalo rezort diplomacie USA, aby schválil odchod všetkých jej zamestnancov, ktorí nie sú nevyhnutne potrební pre fungovanie ambasády, a ich rodinných príslušníkov. Uviedla to v sobotu televízia CNN s odvolaním sa na viaceré nemenované zdroje... https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/614330-usa-udajne-planuju-evakuaciu-casti-personalu-z-velvyslanectva-v-kyjeve/ Asi začne sťahovanie okupačnej administratívy.
Upravené 23. 1. 2022 o 10:24

A co pátá kolona ? Proletí se na podvozku ? Určitě to pro ně bude méně bolestivé .
Tohle čeká i tu blbku , která chce teroristům dodat dělostřelecké náboje , pro zabíjení civilistů . Takovouhle svoloč bych poslal čistit minové pole , s dřevěným klackem .


A co pátá kolona ? Proletí se na podvozku ? Určitě to pro ně bude méně bolestivé . Tohle čeká i tu blbku , která chce teroristům dodat dělostřelecké náboje , pro zabíjení civilistů . Takovouhle svoloč bych poslal čistit minové pole , s dřevěným klackem .

A co pátá kolona ?


Dle čl. 23 odst. 3 Ústavy České republiky skládají poslanci i senátoři na první schůzi komory parlamentu, které jsou členem a které se účastní, tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ Tento slib složila i naprostá většina členů vlády, kteří jsou zároveň poslanci PS PČR.


Domnívají se snad, že dodání zbraní a munice v současné době na Ukrajinu je v zájmu všeho našeho lidu ? Z jakých důvodů se proti tomu nepostaví ? Co proti tomu konkrétně dělají opoziční parlamentní strany – SPD a ANO ?


[quote="pid:53843, uid:185"]A co pátá kolona ?[/quote] Dle čl. 23 odst. 3 Ústavy České republiky skládají poslanci i senátoři na první schůzi komory parlamentu, které jsou členem a které se účastní, tento slib: „Slibuji věrnost České republice. Slibuji, že budu zachovávat její Ústavu a zákony. Slibuji na svou čest, že svůj mandát budu vykonávat v zájmu všeho lidu a podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.“ Tento slib složila i naprostá většina členů vlády, kteří jsou zároveň poslanci PS PČR. **Domnívají se snad, že dodání zbraní a munice v současné době na Ukrajinu je v zájmu všeho našeho lidu ? Z jakých důvodů se proti tomu nepostaví ? Co proti tomu konkrétně dělají opoziční parlamentní strany – SPD a ANO ?**

Venezuela souhlasí s poskytnutím komplexní pomoci Rusku v případě eskalace vztahů se Spojenými státy.
Подробнее на: https://avia.pro/news/venesuela-odobrila-razvyortyvaniya-rossiyskih-raket-na-svoey-territorii


"Ruský velvyslanec v Caracasu Sergej Melik-Bagdasarov uvedl, že Venezuela v průběhu jednání s úřady země potvrdila svou připravenost poskytnout Rusku komplexní vojensko-technickou podporu v případě eskalace vztahů mezi Ruskem a Spojenými státy. Co se tím přesně myslí, velvyslanec neupřesnil, nicméně dnes je nejúčinnějším opatřením k odstrašení přítomnost ruské armády a rozmístění ruských vojenských základen na území této latinskoamerické země."


Největší ruské vojenské cvičení se bude konat přímo u pobřeží Velké Británie.

"V reakci na provokativní akce Londýna a otevřené hrozby proti Rusku bylo rozhodnuto uspořádat největší vojenské cvičení přímo u pobřeží Velké Británie a Irska. Soudě podle oblasti vojenských cvičení se nachází asi 500 kilometrů od pobřeží Velké Británie a asi 300 kilometrů od pobřeží Irska. Nejde jen o nasazení ruských válečných lodí, ale také o použití protiponorkových letadel dlouhého doletu a střelbu raket. Mnohem větší nebezpečí však je, že prostor, kde se koná rozsáhlé vojenské cvičení ruského námořnictva, se nachází v oblasti, kde leží podmořské optické kabely, které jsou považovány za téměř strategické objekty.
Подробнее на: https://avia.pro/news/rossiya-provedyot-masshtabnye-voennye-ucheniya-pryamo-u-poberezhya-velikobritanii


**Venezuela souhlasí s poskytnutím komplexní pomoci Rusku v případě eskalace vztahů se Spojenými státy**. Подробнее на: https://avia.pro/news/venesuela-odobrila-razvyortyvaniya-rossiyskih-raket-na-svoey-territorii "Ruský velvyslanec v Caracasu Sergej Melik-Bagdasarov uvedl, že Venezuela v průběhu jednání s úřady země potvrdila svou připravenost poskytnout Rusku komplexní vojensko-technickou podporu v případě eskalace vztahů mezi Ruskem a Spojenými státy. Co se tím přesně myslí, velvyslanec neupřesnil, nicméně dnes je nejúčinnějším opatřením k odstrašení přítomnost ruské armády a rozmístění ruských vojenských základen na území této latinskoamerické země." **Největší ruské vojenské cvičení se bude konat přímo u pobřeží Velké Británie. ** "V reakci na provokativní akce Londýna a otevřené hrozby proti Rusku bylo rozhodnuto uspořádat největší vojenské cvičení přímo u pobřeží Velké Británie a Irska. Soudě podle oblasti vojenských cvičení se nachází asi 500 kilometrů od pobřeží Velké Británie a asi 300 kilometrů od pobřeží Irska. Nejde jen o nasazení ruských válečných lodí, ale také o použití protiponorkových letadel dlouhého doletu a střelbu raket. Mnohem větší nebezpečí však je, že prostor, kde se koná rozsáhlé vojenské cvičení ruského námořnictva, se nachází v oblasti, kde leží podmořské optické kabely, které jsou považovány za téměř strategické objekty. Подробнее на: https://avia.pro/news/rossiya-provedyot-masshtabnye-voennye-ucheniya-pryamo-u-poberezhya-velikobritanii
Upravené 23. 1. 2022 o 16:42

Největší ruské vojenské cvičení se bude konat přímo u pobřeží Velké Británie.
skôr mi to pripadá ako taktické rozmiestňovanie ruskej armády na dôležitých pozíciach.


[quote="pid:53941, uid:270"]Největší ruské vojenské cvičení se bude konat přímo u pobřeží Velké Británie.[/quote]skôr mi to pripadá ako taktické rozmiestňovanie ruskej armády na dôležitých pozíciach.

Venezuela souhlasí s poskytnutím komplexní pomoci Rusku v případě eskalace vztahů se Spojenými státy.


Potvrzuje to i ruský velvyslanec Bagdasarov.
https://www.youtube.com/watch?v=A_IMon6r2M8


Z jeho optimistického projevu jsem pochopil, že jakákoliv vojenská spolupráce proti USA Venezuele není proti srstí. smile


[quote="pid:53941, uid:270"]Venezuela souhlasí s poskytnutím komplexní pomoci Rusku v případě eskalace vztahů se Spojenými státy.[/quote] Potvrzuje to i ruský velvyslanec Bagdasarov. https://www.youtube.com/watch?v=A_IMon6r2M8 Z jeho optimistického projevu jsem pochopil, že jakákoliv vojenská spolupráce proti USA Venezuele není proti srstí. :)

USA nařídily rodinám diplomatů, aby kvůli hrozící invazi opustily Ukrajinu


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evakuace-ukrajina-amerika-diplomate-kyjev.A220123_213817_zahranicni_elk


Americký prezident Joe Biden uvažuje o vyslání válečných lodí, letounů a až 5000 vojáků do Pobaltí a dalších zemí na východě Evropy kvůli rostoucím obavám z agrese Ruska vůči Ukrajině. V pondělí to napsal list The New York Times (NYT) s odkazem na nejmenované činitele Bidenovy administrativy. Takový krok by mířil přesně proti bezpečnostním požadavkům Moskvy a znamenal by posun v americké strategii, jejímž cílem dosud bylo vyhnout se konfrontaci a provokacím, píše list. Vláda USA nicméně stále neuvažuje o tom, že by v případě vypuknutí konfliktu vyslala vlastní jednotky přímo na Ukrajinu.


Biden se svými poradci o víkendu projednával různé možnosti dalších kroků poté, co ruský prezident Vladimir Putin zesílil hrozby vůči Ukrajině a diplomatická jednání jej zjevně nepřiměla k přehodnocení postoje.


Jedním z diskutovaných opatření by bylo vyslání 1000 až 5000 vojáků do Pobaltí a zemí východní Evropy. V případě, že by se bezpečnostní situace později výrazně zhoršila, mohla by se americká přítomnost v oblasti poměrně rychle až zdesetinásobit.


https://zahranicni.hn.cz/c1-67025350-bdquo-situace-je-nepredvidatelna-ldquo-rodiny-americkych-diplomatu-musi-opustit-ukrajinu-o-evakuaci-pry-nejde


USA nařídily rodinám diplomatů, aby kvůli hrozící invazi opustily Ukrajinu https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/evakuace-ukrajina-amerika-diplomate-kyjev.A220123_213817_zahranicni_elk Americký prezident Joe Biden uvažuje o vyslání válečných lodí, letounů a až 5000 vojáků do Pobaltí a dalších zemí na východě Evropy kvůli rostoucím obavám z agrese Ruska vůči Ukrajině. V pondělí to napsal list The New York Times (NYT) s odkazem na nejmenované činitele Bidenovy administrativy. Takový krok by mířil přesně proti bezpečnostním požadavkům Moskvy a znamenal by posun v americké strategii, jejímž cílem dosud bylo vyhnout se konfrontaci a provokacím, píše list. Vláda USA nicméně stále neuvažuje o tom, že by v případě vypuknutí konfliktu vyslala vlastní jednotky přímo na Ukrajinu. Biden se svými poradci o víkendu projednával různé možnosti dalších kroků poté, co ruský prezident Vladimir Putin zesílil hrozby vůči Ukrajině a diplomatická jednání jej zjevně nepřiměla k přehodnocení postoje. Jedním z diskutovaných opatření by bylo vyslání 1000 až 5000 vojáků do Pobaltí a zemí východní Evropy. V případě, že by se bezpečnostní situace později výrazně zhoršila, mohla by se americká přítomnost v oblasti poměrně rychle až zdesetinásobit. https://zahranicni.hn.cz/c1-67025350-bdquo-situace-je-nepredvidatelna-ldquo-rodiny-americkych-diplomatu-musi-opustit-ukrajinu-o-evakuaci-pry-nejde
Upravené 24. 1. 2022 o 08:21

Ukrajinské ministerstvo zahraničí označilo rozhodnutí Spojených států o vývozu diplomatů za předčasné


Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny považuje rozhodnutí ministerstva zahraničí Spojených států amerických o odchodu rodinných příslušníků amerických diplomatů a dobrovolném odchodu části pracovníků velvyslanectví v Kyjevě za předčasné. Uvádí to prohlášení ministerstva zahraničních věcí Ukrajiny.


"Vzhledem k právu cizích států zajistit bezpečnost svých diplomatických misí považujeme takový krok americké strany za předčasný a za projev přehnaného varování," uvedlo ministerstvo zahraničí v prohlášení.
Rezort podotkl, že v poslední době nedošlo v bezpečnostní situaci k žádným zásadním změnám.
https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3485431.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FVMID_Ukrainy_nazvali_reshenie_SSHA_ovyvoze_diplomatov_prezhdevremennym--050bcf7c7e4ee9bceb5e0ac2b521cf71


Zacharovová nevyloučila, že Západ připravuje velké provokace proti Ruské federaci


Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová: Západ připravuje sérii velkých provokací proti Rusku pod záminkou napětí kolem Ukrajiny


"Možná probíhají přípravy na celou řadu velkých provokací. Připravuje se na to povědomí veřejnosti a veřejné mínění. Pro kolektivní Západ, pro NATO, pro Anglosasy je nesmírně důležité vytvořit toto informační pole, bez kterého oni nemohou dále postupovat. Z toho důvodu je celá řada takových informací dezinformací, padělky a manipulací prostřednictvím médií,“ cituje RIA Novosti Zacharovou.


Diplomat nazvala nejnovější publikaci britského ministerstva zahraničí o záměru Moskvy schválit „proruského vůdce“ v Kyjevě „informační agresí“ a „zlomyslnými akcemi“.
https://radiosputnik.ria.ru/20220123/provokatsii-1769152521.html?in=t


Díval jsem se na rozhovor se Zacharovou u Solovjova. Uvedla, že denně musí dementovat západní fejky na stránkách MZ RF.
Jeden z největších fejkometů je Bloomberg, kterého pak ostatní západní média citují.


Ta věc s vystěhováním amerických diplomatů už znepokojuje i ukrajinské politiky. Vidí, že jde do tuhého. Přitom uvnitř Ukrajiny se snaží uklidnit pobyvatelstvo, že se nic neděje a žádný ozbrojený konflikt nehrozí. Podle toho je vidět, že pindosi jednají za jejích zády - do oči tvrdí jedno, ale skutky mluví o něčem jiném.
Také rozšířili fejk o tom, že Číňané prosili Rusko, aby neútočilo proti Ukrajině během OH, proti čemuž se ostře ohradila ČLR.


Operují s tím, že v roce 2008 při OH v Číně, Rusko napadlo Gruzii, při OH v Soči byla "invaze" do Krymu a teď při dalších OH zákonitě napadne Ukrajinu. Taková jakoby ruská zákeřnost - útočit na státy během olympijských her.


**Ukrajinské ministerstvo zahraničí označilo rozhodnutí Spojených států o vývozu diplomatů za předčasné** Ministerstvo zahraničních věcí Ukrajiny považuje rozhodnutí ministerstva zahraničí Spojených států amerických o odchodu rodinných příslušníků amerických diplomatů a dobrovolném odchodu části pracovníků velvyslanectví v Kyjevě za předčasné. Uvádí to prohlášení ministerstva zahraničních věcí Ukrajiny. "Vzhledem k právu cizích států zajistit bezpečnost svých diplomatických misí považujeme takový krok americké strany za předčasný a za projev přehnaného varování," uvedlo ministerstvo zahraničí v prohlášení. Rezort podotkl, že v poslední době nedošlo v bezpečnostní situaci k žádným zásadním změnám. https://yandex.ru/turbo/regnum.ru/s/news/3485431.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop&utm_referrer=https%3A%2F%2Fyandex.ru%2Fnews%2Fstory%2FVMID_Ukrainy_nazvali_reshenie_SSHA_ovyvoze_diplomatov_prezhdevremennym--050bcf7c7e4ee9bceb5e0ac2b521cf71 **Zacharovová nevyloučila, že Západ připravuje velké provokace proti Ruské federaci** Mluvčí ruského ministerstva zahraničí Zacharovová: Západ připravuje sérii velkých provokací proti Rusku pod záminkou napětí kolem Ukrajiny "Možná probíhají přípravy na celou řadu velkých provokací. Připravuje se na to povědomí veřejnosti a veřejné mínění. Pro kolektivní Západ, pro NATO, pro Anglosasy je nesmírně důležité vytvořit toto informační pole, bez kterého oni nemohou dále postupovat. Z toho důvodu je celá řada takových informací dezinformací, padělky a manipulací prostřednictvím médií,“ cituje RIA Novosti Zacharovou. Diplomat nazvala nejnovější publikaci britského ministerstva zahraničí o záměru Moskvy schválit „proruského vůdce“ v Kyjevě „informační agresí“ a „zlomyslnými akcemi“. https://radiosputnik.ria.ru/20220123/provokatsii-1769152521.html?in=t Díval jsem se na rozhovor se Zacharovou u Solovjova. Uvedla, že denně musí dementovat západní fejky na stránkách MZ RF. Jeden z největších fejkometů je Bloomberg, kterého pak ostatní západní média citují. Ta věc s vystěhováním amerických diplomatů už znepokojuje i ukrajinské politiky. Vidí, že jde do tuhého. Přitom uvnitř Ukrajiny se snaží uklidnit pobyvatelstvo, že se nic neděje a žádný ozbrojený konflikt nehrozí. Podle toho je vidět, že pindosi jednají za jejích zády - do oči tvrdí jedno, ale skutky mluví o něčem jiném. Také rozšířili fejk o tom, že Číňané prosili Rusko, aby neútočilo proti Ukrajině během OH, proti čemuž se ostře ohradila ČLR. Operují s tím, že v roce 2008 při OH v Číně, Rusko napadlo Gruzii, při OH v Soči byla "invaze" do Krymu a teď při dalších OH zákonitě napadne Ukrajinu. Taková jakoby ruská zákeřnost - útočit na státy během olympijských her.

Nemecko začalo s evakuáciou rodinných príslušníkov diplomatov z Ukrajiny


Nemecké ministerstvo zahraničia: Rodiny nemeckých diplomatov budú evakuované z Ukrajiny na náklady štátu


Rodinní príslušníci nemeckých diplomatov na Ukrajine, ktorí chcú opustiť krajinu, budú evakuovaní na náklady štátu. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na predstaviteľa nemeckého ministerstva zahraničia.


Nemecko začalo s prípravou plánu na evakuáciu rodín diplomatov 22. januára a teraz ho uvádza do činnosti v čase zhoršujúcej sa situácie na hraniciach medzi Ruskom a Ukrajinou.


Ministerstvo zahraničných vecí USA nariadilo 22. januára začať evakuáciu amerických diplomatov a ich rodín na Ukrajine 24. januára. Austrália nasledovala plán na evakuáciu 1400 ľudí.


https://lenta.ru/news/2022/01/24/germany_evac/


Austrália začala s evakuáciou rodín diplomatov z Kyjeva


Austrálske úrady začali s evakuáciou rodín diplomatov z Kyjeva a vyzvali občanov, aby odišli
Austrálske úrady začali evakuovať rodiny diplomatov z Kyjeva pre rastúce napätie na rusko-ukrajinskej hranici. Informuje o tom denník Sydney Morning Herald.


Podľa publikácie Canberra vyzvala austrálskych občanov na Ukrajine, aby v záujme svojej bezpečnosti čo najskôr opustili krajinu. Noviny poznamenávajú, že na ukrajinskom území je asi 1400 Austrálčanov, no vláda krajiny túto informáciu zatiaľ nepotvrdila.


"Konzulárne služby a naša schopnosť poskytovať konzulárnu pomoc Austrálčanom môžu byť obmedzené v dôsledku miestnych podmienok," uviedla vláda vo vyhlásení. Občania boli tiež vyzvaní, aby sa zdržali cestovania na Ukrajinu, a poznamenali, že letecká doprava s touto krajinou sa môže zmeniť.


Už skôr sa zistilo, že japonská vláda začala študovať potrebu evakuácie občanov krajiny, ktorí sa momentálne nachádzajú na Ukrajine. Japonské úrady zdôraznili, že situácia na Ukrajine sa rýchlo mení, preto Tokio zvažuje možnosť exportu občanov, ako to robia Spojené štáty.
https://lenta.ru/news/2022/01/24/australia_home/


NATO vyšle do východnej Európy ďalšie sily
NATO vyšle do východnej Európy ďalšie vojnové lode a bojové lietadlá z Dánska a Španielska


NATO posilní svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe a vyšle ďalšie jednotky a lode z letectva a námorníctva aliančných síl do Bulharska a Pobaltia. Vyhlásenie zverejnila oficiálna stránka aliancie.


Aliancia má v úmysle posilniť svoju vojenskú prítomnosť o Dánsko, ktoré vyslalo do Litvy v Baltskom mori fregatu a štyri stíhačky F-16, a Španielsko, ktoré zvažuje vyslanie stíhačiek do Bulharska.


Francúzsko a Holandsko tiež vyjadrili svoju pripravenosť vyslať vojenský kontingent do Bulharska v apríli 2022 po uvedení námorných a pozemných síl síl rýchlej reakcie NATO do pohotovosti.
Generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg sa vo vyhlásení obrátil na spojencov NATO. "Vždy budeme reagovať na akékoľvek zhoršenie bezpečnostnej situácie, vrátane posilnenia našej kolektívnej obrany," napísal generálny tajomník.


Rast vojenskej prítomnosti NATO je spojený s vyhláseniami predstaviteľov USA a EÚ o raste počtu ruských ozbrojených síl okolo hraníc Ukrajiny. Aliancia teda dúfa v posilnenie kolektívnej obrany v prípade eskalácie konfliktu.


24januára vyšlo najavo, že americký minister zahraničia Anthony Blinken bude počas návštevy Európy diskutovať o „hrozbe vojenskej eskalácie“ medzi Ruskom a Ukrajinou. Na konci stretnutia ministri vydajú otvorené vyhlásenie, v ktorom vyhlásia, že „akákoľvek ďalšia ruská vojenská agresia proti Ukrajine bude mať obrovské dôsledky“ pre oficiálnu Moskvu.


https://lenta.ru/news/2022/01/24/nato/


**Nemecko začalo s evakuáciou rodinných príslušníkov diplomatov z Ukrajiny** Nemecké ministerstvo zahraničia: Rodiny nemeckých diplomatov budú evakuované z Ukrajiny na náklady štátu Rodinní príslušníci nemeckých diplomatov na Ukrajine, ktorí chcú opustiť krajinu, budú evakuovaní na náklady štátu. Informovala o tom agentúra TASS s odvolaním sa na predstaviteľa nemeckého ministerstva zahraničia. Nemecko začalo s prípravou plánu na evakuáciu rodín diplomatov 22. januára a teraz ho uvádza do činnosti v čase zhoršujúcej sa situácie na hraniciach medzi Ruskom a Ukrajinou. Ministerstvo zahraničných vecí USA nariadilo 22. januára začať evakuáciu amerických diplomatov a ich rodín na Ukrajine 24. januára. Austrália nasledovala plán na evakuáciu 1400 ľudí. https://lenta.ru/news/2022/01/24/germany_evac/ **Austrália začala s evakuáciou rodín diplomatov z Kyjeva** Austrálske úrady začali s evakuáciou rodín diplomatov z Kyjeva a vyzvali občanov, aby odišli Austrálske úrady začali evakuovať rodiny diplomatov z Kyjeva pre rastúce napätie na rusko-ukrajinskej hranici. Informuje o tom denník Sydney Morning Herald. Podľa publikácie Canberra vyzvala austrálskych občanov na Ukrajine, aby v záujme svojej bezpečnosti čo najskôr opustili krajinu. Noviny poznamenávajú, že na ukrajinskom území je asi 1400 Austrálčanov, no vláda krajiny túto informáciu zatiaľ nepotvrdila. "Konzulárne služby a naša schopnosť poskytovať konzulárnu pomoc Austrálčanom môžu byť obmedzené v dôsledku miestnych podmienok," uviedla vláda vo vyhlásení. Občania boli tiež vyzvaní, aby sa zdržali cestovania na Ukrajinu, a poznamenali, že letecká doprava s touto krajinou sa môže zmeniť. Už skôr sa zistilo, že japonská vláda začala študovať potrebu evakuácie občanov krajiny, ktorí sa momentálne nachádzajú na Ukrajine. Japonské úrady zdôraznili, že situácia na Ukrajine sa rýchlo mení, preto Tokio zvažuje možnosť exportu občanov, ako to robia Spojené štáty. https://lenta.ru/news/2022/01/24/australia_home/ **NATO vyšle do východnej Európy ďalšie sily** NATO vyšle do východnej Európy ďalšie vojnové lode a bojové lietadlá z Dánska a Španielska NATO posilní svoju vojenskú prítomnosť vo východnej Európe a vyšle ďalšie jednotky a lode z letectva a námorníctva aliančných síl do Bulharska a Pobaltia. Vyhlásenie zverejnila oficiálna stránka aliancie. Aliancia má v úmysle posilniť svoju vojenskú prítomnosť o Dánsko, ktoré vyslalo do Litvy v Baltskom mori fregatu a štyri stíhačky F-16, a Španielsko, ktoré zvažuje vyslanie stíhačiek do Bulharska. Francúzsko a Holandsko tiež vyjadrili svoju pripravenosť vyslať vojenský kontingent do Bulharska v apríli 2022 po uvedení námorných a pozemných síl síl rýchlej reakcie NATO do pohotovosti. Generálny tajomník Aliancie Jens Stoltenberg sa vo vyhlásení obrátil na spojencov NATO. "Vždy budeme reagovať na akékoľvek zhoršenie bezpečnostnej situácie, vrátane posilnenia našej kolektívnej obrany," napísal generálny tajomník. Rast vojenskej prítomnosti NATO je spojený s vyhláseniami predstaviteľov USA a EÚ o raste počtu ruských ozbrojených síl okolo hraníc Ukrajiny. Aliancia teda dúfa v posilnenie kolektívnej obrany v prípade eskalácie konfliktu. 24januára vyšlo najavo, že americký minister zahraničia Anthony Blinken bude počas návštevy Európy diskutovať o „hrozbe vojenskej eskalácie“ medzi Ruskom a Ukrajinou. Na konci stretnutia ministri vydajú otvorené vyhlásenie, v ktorom vyhlásia, že „akákoľvek ďalšia ruská vojenská agresia proti Ukrajine bude mať obrovské dôsledky“ pre oficiálnu Moskvu. https://lenta.ru/news/2022/01/24/nato/
Upravené 24. 1. 2022 o 13:20

Tá věc s vystěhováním západních diplomatů z Kyjeva už opravdu smrdí tím, že západ se rozhodl hodit Ukrajinu do ohně války.


Přitom, jestli tolik trvají na tom, že válku chce začít Rusko, proč nepočkají až Rusko odstěhuje své diplomaty z Ukrajiny? Potom by to snad dávalo logiku. V této souvislosti měl dnes skvělý projev Michejev v pořadu u Solovjova od 18. min. Natolik výstižně rozložil akcenty, že není, co dodat.
https://www.youtube.com/watch?v=nDj2qRGyuj4


Tá věc s vystěhováním západních diplomatů z Kyjeva už opravdu smrdí tím, že západ se rozhodl hodit Ukrajinu do ohně války. Přitom, jestli tolik trvají na tom, že válku chce začít Rusko, proč nepočkají až Rusko odstěhuje své diplomaty z Ukrajiny? Potom by to snad dávalo logiku. V této souvislosti měl dnes skvělý projev Michejev v pořadu u Solovjova od 18. min. Natolik výstižně rozložil akcenty, že není, co dodat. https://www.youtube.com/watch?v=nDj2qRGyuj4

ž opravdu smrdí tím, že západ se rozhodl hodit Ukrajinu do ohně války.


Viz následující zpráva:


CIA trénuje ukrajinské elitní vojáky pro případ invaze. Učí je, jak zabíjet Rusy


https://cnn.iprima.cz/cia-trenuje-ukrajinske-elitni-vojaky-pro-pripad-invaze-uci-je-jak-zabijet-rusy-55960


"Tajné služby USA už od roku 2015 organizují výcvikový program pro vybrané paramilitární jednotky z Ukrajiny. Ty se v případě ruské invaze údajně mohou stát páteří ukrajinské armády. O fungování programu se ví jen velmi málo. Bývalý člen CIA o výcviku lakonicky řekl, že se tam Ukrajinci učí, „jak zabíjet Rusy".


Možná to nakonec bude tak, jak říkal Pjakin. Pár střel zlikviduje šrot a bataliony a o zbytek se postará Donbas.


Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?


[quote="pid:54098, uid:158"]ž opravdu smrdí tím, že západ se rozhodl hodit Ukrajinu do ohně války.[/quote] Viz následující zpráva: CIA trénuje ukrajinské elitní vojáky pro případ invaze. Učí je, jak zabíjet Rusy https://cnn.iprima.cz/cia-trenuje-ukrajinske-elitni-vojaky-pro-pripad-invaze-uci-je-jak-zabijet-rusy-55960 "Tajné služby USA už od roku 2015 organizují výcvikový program pro vybrané paramilitární jednotky z Ukrajiny. Ty se v případě ruské invaze údajně mohou stát páteří ukrajinské armády. O fungování programu se ví jen velmi málo. Bývalý člen CIA o výcviku lakonicky řekl, že se tam Ukrajinci učí, „jak zabíjet Rusy". Možná to nakonec bude tak, jak říkal Pjakin. Pár střel zlikviduje šrot a bataliony a o zbytek se postará Donbas. Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?

skvělý projev Michejev v pořadu u Solovjova od 18. min. Natolik výstižně rozložil akcenty, že není, co dodat.

Pro ty, co rusky neumějí, shrnu svými slovy:
Ukrajinci, vy se divíte, že nepřišly žádné slibované investice, že země nevzkvétá a žije se hůř a hůř. Protože jste pro západ jen berani, jatečný dobytek, který ženou do války s Ruskem. VY jim máte řešit JEJICH problémy. Jste pro ně jako kdysi Indiáni. Obelhali vás a budou vás obelhávat stále. Měli byste si v klidu sednout, zapnout mozky a posoudit celou historii vašich vztahů se "západem". Sami byste měli přijít na to, s kým máte co do činění. Co to vlastně je "západní civilizace". Vždyť ona stojí na totální lži - na lsti a poté zničení (partnera - moje přidání). Obelhat všechny, kteří se dají - a poté zničit. A kdo se obelhat nedá, toho zlomit a zabít. A jestli je možné někoho obelhat a poslat ho umírat "za ideje" - to je nejlepší řešení (pro západ). Dnešní ukrajinská elita, která si říká patrioti. kterým záleží na zájmech země, sama zjistí, že žádná válka - natož ta s Ruskem - neodpovídá zájmům země. A historickou postavou dnešní Ukrajiny se stane ten, kdo najde východisko z této patové situace, kdo najde v sobě sílu osvobodit se zpod vlivu těch, kdo dneska Ukrajinu ženou do války.
Západ už poslal zbraně, už poslal své korespondenty a ukazuje v reportážích boje a mrtvoly ukrajinských vojáků. Tak honem, do toho, Ukrajinci, my potřebujeme krev, potřebujeme šou! Plačící matky, zničená města, strašný Putin - a další a další. Vždyť není potřeba milovat Rusko, milovat Putina, Kreml. Můžete si dál lhát do kapsy, že Bandera byl superhrdina. Prosím. Ale už, proboha, zapněte mozky a uvědomte si, co s vámi dělají, kam vás ženou. Na porážku! A jsou to ti, kdo se staví jako vaši nejlepší přátelé. Jste účastníci zvláštního psychoexperimentu, kdy vás už 30 let vedou na porážku. Ti, kdo se cítí být "lepšími lidmi" si vždy vybírají skupinku zrádců, kterým záleží jen na sobě a s jejich pomocí ničí "odpad" - tj. ostatní občany země.


[quote="pid:54098, uid:158"]skvělý projev Michejev v pořadu u Solovjova od 18. min. Natolik výstižně rozložil akcenty, že není, co dodat.[/quote] Pro ty, co rusky neumějí, shrnu svými slovy: Ukrajinci, vy se divíte, že nepřišly žádné slibované investice, že země nevzkvétá a žije se hůř a hůř. Protože jste pro západ jen berani, jatečný dobytek, který ženou do války s Ruskem. VY jim máte řešit JEJICH problémy. Jste pro ně jako kdysi Indiáni. Obelhali vás a budou vás obelhávat stále. Měli byste si v klidu sednout, zapnout mozky a posoudit celou historii vašich vztahů se "západem". Sami byste měli přijít na to, s kým máte co do činění. Co to vlastně je "západní civilizace". Vždyť ona stojí na totální lži - na lsti a poté zničení (partnera - moje přidání). Obelhat všechny, kteří se dají - a poté zničit. A kdo se obelhat nedá, toho zlomit a zabít. A jestli je možné někoho obelhat a poslat ho umírat "za ideje" - to je nejlepší řešení (pro západ). Dnešní ukrajinská elita, která si říká patrioti. kterým záleží na zájmech země, sama zjistí, že žádná válka - natož ta s Ruskem - neodpovídá zájmům země. A historickou postavou dnešní Ukrajiny se stane ten, kdo najde východisko z této patové situace, kdo najde v sobě sílu osvobodit se zpod vlivu těch, kdo dneska Ukrajinu ženou do války. Západ už poslal zbraně, už poslal své korespondenty a ukazuje v reportážích boje a mrtvoly ukrajinských vojáků. Tak honem, do toho, Ukrajinci, my potřebujeme krev, potřebujeme šou! Plačící matky, zničená města, strašný Putin - a další a další. Vždyť není potřeba milovat Rusko, milovat Putina, Kreml. Můžete si dál lhát do kapsy, že Bandera byl superhrdina. Prosím. Ale už, proboha, zapněte mozky a uvědomte si, co s vámi dělají, kam vás ženou. Na porážku! A jsou to ti, kdo se staví jako vaši nejlepší přátelé. Jste účastníci zvláštního psychoexperimentu, kdy vás už 30 let vedou na porážku. Ti, kdo se cítí být "lepšími lidmi" si vždy vybírají skupinku zrádců, kterým záleží jen na sobě a s jejich pomocí ničí "odpad" - tj. ostatní občany země.
Upravené 24. 1. 2022 o 14:38

Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?


Stačí tam místo Rusy dosadit slovo Židy a většíně se rozsvítí, že už se nejedná o pouhou rusofóbií, ale čistý fašismus.


[quote="pid:54107, uid:372"]Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?[/quote] Stačí tam místo Rusy dosadit slovo Židy a většíně se rozsvítí, že už se nejedná o pouhou rusofóbií, ale čistý fašismus.

Halasí a řinčí přípravami jak nejhlasitěji to jde. Copak se asi snaží přehlušit? USA by měly v blízké době dodat písemnou reakci na Ruské bezpečnostní požadavky, což zřejmě učiní, ale trvají na tom aby písemná reakce nebyla zveřejněná. Případný exces na Ukrajině by toto jistě dokázal přehlušit. Na chvíli..


Blinkenovi se do sankcí zatím moc nechce.
www.ceskenoviny.cz/zpravy/sankce-proti-rusku-by-ted-podle-blinkena-nebyly-konstruktivni/2149844?


Halasí a řinčí přípravami jak nejhlasitěji to jde. Copak se asi snaží přehlušit? USA by měly v blízké době dodat písemnou reakci na Ruské bezpečnostní požadavky, což zřejmě učiní, ale trvají na tom aby písemná reakce nebyla zveřejněná. Případný exces na Ukrajině by toto jistě dokázal přehlušit. Na chvíli.. Blinkenovi se do sankcí zatím moc nechce. www.ceskenoviny.cz/zpravy/sankce-proti-rusku-by-ted-podle-blinkena-nebyly-konstruktivni/2149844?

Francouzský expert předpověděl geopolitickou smrt Spojených států
Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139985-francuzskiy-ekspert-predskazal-geopoliticheskuyu-gibel-ssha.html
Politikus.ru


„Vše nasvědčuje tomu, že se Západ v čele se Spojenými státy zdá, že se blíží geopolitické sebevraždě. Dnešní popírání historických a geografických reálií i pohrdání zájmy jiných aktérů se může obrátit proti sobě samému,“


**Francouzský expert předpověděl geopolitickou smrt Spojených států** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139985-francuzskiy-ekspert-predskazal-geopoliticheskuyu-gibel-ssha.html Politikus.ru „Vše nasvědčuje tomu, že se Západ v čele se Spojenými státy zdá, že se blíží geopolitické sebevraždě. Dnešní popírání historických a geografických reálií i pohrdání zájmy jiných aktérů se může obrátit proti sobě samému,“

Zelenskyj hovoří s ukrajinskou zahraniční rozvědkou:


"Naučili jsme se zvládat vnější hrozby. Je načase, abychom zahájili ofenzivní akce zaměřené na zajištění našich národních zájmů. Naši občané jsou jednotní v tom, že chtějí zpět své území."


https://twitter.com/MuradGazdiev/status/1485595003963547649?s=20


Zelenskyj hovoří s ukrajinskou zahraniční rozvědkou: "Naučili jsme se zvládat vnější hrozby. Je načase, abychom zahájili ofenzivní akce zaměřené na zajištění našich národních zájmů. Naši občané jsou jednotní v tom, že chtějí zpět své území." https://twitter.com/MuradGazdiev/status/1485595003963547649?s=20

Učí je, jak zabíjet Rusy

Myslíš připosraný a schovaný střílet z úkrytu do zad ?
Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?

Co dodat ?!


[quote="pid:54107, uid:372"]Učí je, jak zabíjet Rusy[/quote] Myslíš připosraný a schovaný střílet z úkrytu do zad ? [quote="pid:54107, uid:372"]Mimochodem, dovedete si představit, že by nějaký stát učil zabíjet kohokoli jiného, než Rusy?[/quote] Co dodat ?!

Je čas, aby se Rusko postavilo za své požadavky
Proč britské ozbrojené síly zřídily vzdušný most s Kyjevem a agresivně vrhaly protitankové střely a jejich speciální jednotky na Donbas? Proč jsou na únor plánována společná bělorusko-ruská cvičení? Proč americký ministr zahraničí Blinken letí nejprve do Německa, kde ho navštíví zástupci Francie a Británie, a poté do Kyjeva a poté uvidí Sergeje Lavrova ve Švýcarsku? Při jaké příležitosti letěl íránský prezident Ibrahim Raisi do Moskvy na setkání s prezidentem Putinem? Proč Rusko přestalo popírat koncentraci určité skupiny vojsk na hranicích? Co se skrývá v Lukašenkových slovech o provokacích na západních hranicích běloruské hranice? Mnoho otázek.
Existuje jediná odpověď: Rusko položilo své požadavky na jednací stůl, je pochopitelné, že je za tahu nikdo nepřijme, nyní je čas vyzkoušet ruské odhodlání hájit své požadavky. Mnohým na Západě stále nesedí do hlavy, že Rusko již není objektem, který lze nadále klamat nebo zastrašovat, Rusko je připraveno v praxi dokázat, že má status nezávislého subjektu světové politiky.
Západ se proto po krátkém ozbrojeném střetu či měsících vzájemného zastrašování (ještě musíme zamyslet nad tím, kdo má pevnější nervy, Rusové nebo Evropané?) bude muset vrátit k jednání a vyvinout přijatelnou formu zabezpečení pro Rusko. Mimochodem nejnebezpečnější z tohoto pohledu je únor. S ohledem na to plánujte své záležitosti.


Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139991-vremya-rossii-otstaivat-svoi-trebovaniya.html
Politicus.ru


Je čas, aby se Rusko postavilo za své požadavky Proč britské ozbrojené síly zřídily vzdušný most s Kyjevem a agresivně vrhaly protitankové střely a jejich speciální jednotky na Donbas? Proč jsou na únor plánována společná bělorusko-ruská cvičení? Proč americký ministr zahraničí Blinken letí nejprve do Německa, kde ho navštíví zástupci Francie a Británie, a poté do Kyjeva a poté uvidí Sergeje Lavrova ve Švýcarsku? Při jaké příležitosti letěl íránský prezident Ibrahim Raisi do Moskvy na setkání s prezidentem Putinem? Proč Rusko přestalo popírat koncentraci určité skupiny vojsk na hranicích? Co se skrývá v Lukašenkových slovech o provokacích na západních hranicích běloruské hranice? Mnoho otázek. Existuje jediná odpověď: Rusko položilo své požadavky na jednací stůl, je pochopitelné, že je za tahu nikdo nepřijme, nyní je čas vyzkoušet ruské odhodlání hájit své požadavky. Mnohým na Západě stále nesedí do hlavy, že Rusko již není objektem, který lze nadále klamat nebo zastrašovat, Rusko je připraveno v praxi dokázat, že má status nezávislého subjektu světové politiky. Západ se proto po krátkém ozbrojeném střetu či měsících vzájemného zastrašování (ještě musíme zamyslet nad tím, kdo má pevnější nervy, Rusové nebo Evropané?) bude muset vrátit k jednání a vyvinout přijatelnou formu zabezpečení pro Rusko. Mimochodem nejnebezpečnější z tohoto pohledu je únor. S ohledem na to plánujte své záležitosti. Původní zdroj publikace: https://politikus.ru/events/139991-vremya-rossii-otstaivat-svoi-trebovaniya.html Politicus.ru

kontingent vyšlou, dají tomu publicitu, vazalské státy a jejich páté kolony začnou poslušně a hyper-aktivně (vsazeno mají hodně už teď) připravovat válku .. a oni si to pak rozmyslí, s Ruskem se dohodnou, stáhnou se z Evropy .. zkrátka "zavřou krám" (stejně jim nic jiného nezbyde) ? To pak, m.j. nebudou volná místa ani na těch podvozcích, že .. ? A není to nakonec divadlo sehrávané jen pro ten účel ?


Ja to takto vnímam od začiatku. Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú, rýchlo sa stiahnu a ostanú len premotivovaní podpindosi s krvavými očami, ktorí sa pridajú na obranu Ukrajiny ale USA dajú ruky preč lebo to označia za samovoľný útok spojencov na čo sa záväzky NATO nevzťahujú. A potom možno Rusi s američanmi zverejnia tú odpoveď na bezpečnostné požiadavky, kde to bolo celý čas napísané.


[quote="pid:54053, uid:292"]kontingent vyšlou, dají tomu publicitu, vazalské státy a jejich páté kolony začnou poslušně a hyper-aktivně (vsazeno mají hodně už teď) připravovat válku .. a oni si to pak rozmyslí, s Ruskem se dohodnou, stáhnou se z Evropy .. zkrátka "zavřou krám" (stejně jim nic jiného nezbyde) ? To pak, m.j. nebudou volná místa ani na těch podvozcích, že .. ? A není to nakonec divadlo sehrávané jen pro ten účel ?[/quote] Ja to takto vnímam od začiatku. Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú, rýchlo sa stiahnu a ostanú len premotivovaní podpindosi s krvavými očami, ktorí sa pridajú na obranu Ukrajiny ale USA dajú ruky preč lebo to označia za samovoľný útok spojencov na čo sa záväzky NATO nevzťahujú. A potom možno Rusi s američanmi zverejnia tú odpoveď na bezpečnostné požiadavky, kde to bolo celý čas napísané.

Ja to takto vnímam od začiatku. Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú, rýchlo sa stiahnu a ostanú len premotivovaní podpindosi s krvavými očami
Je to tak, Amerika nepovede válku proti Rusku. Myslím a věřím, že GP perfektně vede hru, jak a jakým způsobem odepsat všechny pindy v Rusku a po celé Evropě na základě současného tzv. napjaté situace kolem války na Ukrajině. Ministr obrany Chorvatské republiky dnes otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku. Chorvatsko je v alianci NATO. Západ, pokud se pokusí vést válku na Ukrajině provokováním Ruska, je úkolem americké státní elity a jejich pindů, kteří si pomocí války chtějí uchovat svou politickou hru a válku na Ukrajině, která by se rozšířila do Evropa. Západní země si uvědomují, že tuto válku proti Rusku nemohou vyhrát, ale v takové situaci máte vždy hlupáky, kteří chtějí válku za každou cenu.


[quote="pid:54154, uid:592"]Ja to takto vnímam od začiatku. Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú, rýchlo sa stiahnu a ostanú len premotivovaní podpindosi s krvavými očami[/quote]Je to tak, Amerika nepovede válku proti Rusku. Myslím a věřím, že GP perfektně vede hru, jak a jakým způsobem odepsat všechny pindy v Rusku a po celé Evropě na základě současného tzv. napjaté situace kolem války na Ukrajině. Ministr obrany Chorvatské republiky dnes otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku. Chorvatsko je v alianci NATO. Západ, pokud se pokusí vést válku na Ukrajině provokováním Ruska, je úkolem americké státní elity a jejich pindů, kteří si pomocí války chtějí uchovat svou politickou hru a válku na Ukrajině, která by se rozšířila do Evropa. Západní země si uvědomují, že tuto válku proti Rusku nemohou vyhrát, ale v takové situaci máte vždy hlupáky, kteří chtějí válku za každou cenu.

Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú


Tak mi bleskla hlavou vzpomínka na "nevyhnutelnou" válku s KLDR, kdy už vypluly válečné lodě a... nakonec se Kim s Trumpem objímali někde v Singapuru.


[quote="pid:54154, uid:592"]Je to podľa mňa show, nejaké jednotky tam pošlú, niečo vyprovokujú, spravia divadlo ale reálne USA bojovať nebudú[/quote] Tak mi bleskla hlavou vzpomínka na "nevyhnutelnou" válku s KLDR, kdy už vypluly válečné lodě a... nakonec se Kim s Trumpem objímali někde v Singapuru.

V těchto dnech jsem strávil trochu více času analyzováním a shromažďováním informací z různých stran o současné napjaté situaci kolem Ukrajiny. Jako bývalý zaměstnanec v armádě a ve velmi důležité funkci, na základě informací shromážděných z jiných stran, to byly většinou informace od známých, bývalých kolegů, mohu říci, že na Ukrajině válka nebude. Ukrajina nemá sílu jít do otevřeného konfliktu proti Rusku, bez ohledu na všechny tzv pomoc západu, který říká: pošleme vám zbraně, ale nepošleme naše vojáky. Celá tato napjatá situace odvádí pozornost na Západě a v Americe kvůli klíčovým problémům, a to je kolaps ekonomiky, růst cen způsobený projektem Covid. S touto napjatou situací většina západních zemí řeší své vnitřní problémy, protože vrchol projektu Covid přichází a oni už nebudou moci lhát svým lidem pod rouškou tzv. opatření Covid a různá omezení. Přichází doba, kdy se různí lídři projektu Covid budou muset brzy zodpovídat u soudu, a situaci kolem Ukrajiny za tím účelem vytvořil Západ, aby pomocí svých médií protahoval klíčové problémy ve svých zemích. I kdyby došlo k válce, Rusko je schopno na základě své vojenské kapacity zasadit tak překvapivý úder, že mnozí by nepřežili, ale byli by zlikvidováni. Na západě by zbývalo jen psát nesmysly a dezinformace přes jejich média a nakonec by každý musel uznat porážku.Myslím a tvrdím, že z té války nic nebude. Tato napjatá situace řeší vnitropolitické problémy uvnitř samotné Ukrajiny a mnoha západních zemí, a aby někdo šel do otevřeného konfliktu proti Rusku, to podle mě mohou udělat jen naivní i blázni.


V těchto dnech jsem strávil trochu více času analyzováním a shromažďováním informací z různých stran o současné napjaté situaci kolem Ukrajiny. Jako bývalý zaměstnanec v armádě a ve velmi důležité funkci, na základě informací shromážděných z jiných stran, to byly většinou informace od známých, bývalých kolegů, mohu říci, že na Ukrajině válka nebude. Ukrajina nemá sílu jít do otevřeného konfliktu proti Rusku, bez ohledu na všechny tzv pomoc západu, který říká: pošleme vám zbraně, ale nepošleme naše vojáky. Celá tato napjatá situace odvádí pozornost na Západě a v Americe kvůli klíčovým problémům, a to je kolaps ekonomiky, růst cen způsobený projektem Covid. S touto napjatou situací většina západních zemí řeší své vnitřní problémy, protože vrchol projektu Covid přichází a oni už nebudou moci lhát svým lidem pod rouškou tzv. opatření Covid a různá omezení. Přichází doba, kdy se různí lídři projektu Covid budou muset brzy zodpovídat u soudu, a situaci kolem Ukrajiny za tím účelem vytvořil Západ, aby pomocí svých médií protahoval klíčové problémy ve svých zemích. I kdyby došlo k válce, Rusko je schopno na základě své vojenské kapacity zasadit tak překvapivý úder, že mnozí by nepřežili, ale byli by zlikvidováni. Na západě by zbývalo jen psát nesmysly a dezinformace přes jejich média a nakonec by každý musel uznat porážku.Myslím a tvrdím, že z té války nic nebude. Tato napjatá situace řeší vnitropolitické problémy uvnitř samotné Ukrajiny a mnoha západních zemí, a aby někdo šel do otevřeného konfliktu proti Rusku, to podle mě mohou udělat jen naivní i blázni.

Tak mi bleskla hlavou vzpomínka na "nevyhnutelnou" válku s KLDR, kdy už vypluly válečné lodě a... nakonec se Kim s Trumpem objímali někde v Singapuru.


To je celkom vhodný príklad mediálnej frašky, ktorá pokračuje ďalej aj napriek tomu, že tam Trump zariadil spojenie oboch Kóreí do roku XY (neviem už kedy to má byť, či za 20 alebo 30 rokov). Nemôžu to spojiť hneď, budú len pomaly pripravovať spojenie ale médiá majú KĽDR stále za nepriateľa snažiaceho sa získať jadrové zbrane.


V mnohom tento svet pripomína 1984, zblbnutí dav všetko od médií žral a mocenské bloky sa stále o niečo naťahovali.


[quote="pid:54172, uid:372"]Tak mi bleskla hlavou vzpomínka na "nevyhnutelnou" válku s KLDR, kdy už vypluly válečné lodě a... nakonec se Kim s Trumpem objímali někde v Singapuru.[/quote] To je celkom vhodný príklad mediálnej frašky, ktorá pokračuje ďalej aj napriek tomu, že tam Trump zariadil spojenie oboch Kóreí do roku XY (neviem už kedy to má byť, či za 20 alebo 30 rokov). Nemôžu to spojiť hneď, budú len pomaly pripravovať spojenie ale médiá majú KĽDR stále za nepriateľa snažiaceho sa získať jadrové zbrane. V mnohom tento svet pripomína 1984, zblbnutí dav všetko od médií žral a mocenské bloky sa stále o niečo naťahovali.
Upravené 25. 1. 2022 o 08:35

Na Novinkách.cz vyšel tento článek:
https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/izrael-uz-resi-evakuaci-zidu-z-ukrajiny-s-ruskem-mluvi-vic-nez-zapad-40384936


Přeloženo do gójštiny: Vzkaz pro rossionské (momentálně podpindosí) elity na území Ruska a Ukrajiny: Začíná to bejt těžce v prdeli, na kolečku se neudržíte. Přijeďte dobíjet Egregor Vyjímečnosti k nám!


Ale možná jsem to jen přehnal s počtem šálků kávy a chytil Archalův syndrom.


Na Novinkách.cz vyšel tento článek: https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/izrael-uz-resi-evakuaci-zidu-z-ukrajiny-s-ruskem-mluvi-vic-nez-zapad-40384936 Přeloženo do gójštiny: Vzkaz pro rossionské (momentálně podpindosí) elity na území Ruska a Ukrajiny: Začíná to bejt těžce v prdeli, na kolečku se neudržíte. Přijeďte dobíjet Egregor Vyjímečnosti k nám! Ale možná jsem to jen přehnal s počtem šálků kávy a chytil Archalův syndrom.

Do háje, snad by sem mohlo studio Milan dávat trochu v časovém sledu konzistentní příspěvky. kdo se v tom má vyznat ? Nebo je to záměr- mít tolik tváří a tolik protichůdných výstupů? Že by už i ve studiu vypukl puč ?


Do háje, snad by sem mohlo studio Milan dávat trochu v časovém sledu konzistentní příspěvky. kdo se v tom má vyznat ? Nebo je to záměr- mít tolik tváří a tolik protichůdných výstupů? Že by už i ve studiu vypukl puč ?

Že by už i ve studiu vypukl puč ?

To bude spíš panika investorů a z toho plynoucí stále se zvyšující frekvence výměny notových partů. Holt Zákon času...


[quote="pid:54232, uid:57"]Že by už i ve studiu vypukl puč ?[/quote] To bude spíš panika investorů a z toho plynoucí stále se zvyšující frekvence výměny notových partů. Holt Zákon času...
Upravené 25. 1. 2022 o 13:22

To bude spíš panika investorů a z toho plynoucí stále se zvyšující frekvence výměny notových partů. Holt Zákon času...
Milanovič: Já jsem velitel armády, chorvatští vojáci na Ukrajinu nepojedou.ZORAN MILANOVIĆ učinil prohlášení:
Ukrajina nemá místo v NATO a situace na ukrajinsko-ruské hranici je vážnou krizí, za níž stojí především dynamika vnitřní politiky USA, řekl Milanovič s tím, že Chorvatsko se do krize nezapojí, pokud bude eskalovat a nebudou mít své vojáky. Řekl také, že Ukrajina nemá místo v NATO a že EU podnítila na Ukrajině „státní převrat“, který v roce 2014 svrhl proruského prezidenta Viktora Janukovyče."Ukrajina nemá místo v NATO"
Milanovič věří, že existují způsoby, jak zachovat Ukrajinu jako „celou zemi nebo její 99 procent“ a jak jí ekonomicky pomoci, ale dodal, že nemá místo v alianci NATO, ve které jsou například Finsko, Rakousko a Švédsko. není neutrální, takže země jsou bezpečné.
Tato krize „nemá nic společného s Ukrajinou nebo Ruskem, má co do činění s dynamikou americké vnitřní politiky Joea Bidena a jeho administrativy,“ řekl Milanovič a zdůraznil, že „vidí nekonzistentnost a nebezpečné chování americké vlády ve věcech mezinárodních bezpečnostní."
Milanovič věří, že Bidenova demokratická vláda je pod tlakem vlastních „jestřábů“ ve straně, ale nyní i těch republikánů, kteří „do včerejška ospravedlňovali a podporovali horlivou a mírovou politiku bývalého prezidenta Donalda Trumpa“ vůči Moskvě, a nyní tlačí na Pentagon a Biden do Ruska pevně.
„To se děje ve vestibulu Moskvy, hlavního města Ruska. "Musí být nalezeno a bude nalezeno ujednání, které bude zohledňovat bezpečnostní zájmy Ruska," řekl prezident.
„Garantuji, že Chorvatsko s tím nebude mít nic společného
Pokud dojde k eskalaci, Chorvatsko se stáhne "do posledního vojáka", řekl vrchní velitel armády.
"Nemáme s tím nic společného a nic mít nebudeme, za to ručím," dodal a znovu kritizoval angažmá premiéra Andreje Plenkoviće na Ukrajině.
Milanovič označil sesazení proruského prezidenta Viktora Janukovyče za „podvodníka sedícího na třech židlích“, za „státní převrat podněcovaný Evropskou unií a především tehdejším Washingtonem“.
Po těchto událostech v roce 2014, které odstartovaly konflikty na Ukrajině, „příběh byl následující“, řekl Milanovič: „Ukrajina jde na západ, s Ruskem není co žádat, celní unie s Ruskem a bývalými sovětskými státy je špatná pro Ukrajinu a med a mléko potečou v EU."
O osm let později prezident pokračoval: "Ukrajina zůstává jednou z nejzkorumpovanějších zemí na světě, ekonomicky stagnuje a od EU nic nedostává."
Zdroj:https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-milanovic-ja-sam-zapovjednik-vojske-hrvatski-vojnici-nece-ici-u-ukrajinu/2334864.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d


[quote="pid:54237, uid:826"]To bude spíš panika investorů a z toho plynoucí stále se zvyšující frekvence výměny notových partů. Holt Zákon času...[/quote]Milanovič: Já jsem velitel armády, chorvatští vojáci na Ukrajinu nepojedou.ZORAN MILANOVIĆ učinil prohlášení: Ukrajina nemá místo v NATO a situace na ukrajinsko-ruské hranici je vážnou krizí, za níž stojí především dynamika vnitřní politiky USA, řekl Milanovič s tím, že Chorvatsko se do krize nezapojí, pokud bude eskalovat a nebudou mít své vojáky. Řekl také, že Ukrajina nemá místo v NATO a že EU podnítila na Ukrajině „státní převrat“, který v roce 2014 svrhl proruského prezidenta Viktora Janukovyče."Ukrajina nemá místo v NATO" Milanovič věří, že existují způsoby, jak zachovat Ukrajinu jako „celou zemi nebo její 99 procent“ a jak jí ekonomicky pomoci, ale dodal, že nemá místo v alianci NATO, ve které jsou například Finsko, Rakousko a Švédsko. není neutrální, takže země jsou bezpečné. Tato krize „nemá nic společného s Ukrajinou nebo Ruskem, má co do činění s dynamikou americké vnitřní politiky Joea Bidena a jeho administrativy,“ řekl Milanovič a zdůraznil, že „vidí nekonzistentnost a nebezpečné chování americké vlády ve věcech mezinárodních bezpečnostní." Milanovič věří, že Bidenova demokratická vláda je pod tlakem vlastních „jestřábů“ ve straně, ale nyní i těch republikánů, kteří „do včerejška ospravedlňovali a podporovali horlivou a mírovou politiku bývalého prezidenta Donalda Trumpa“ vůči Moskvě, a nyní tlačí na Pentagon a Biden do Ruska pevně. „To se děje ve vestibulu Moskvy, hlavního města Ruska. "Musí být nalezeno a bude nalezeno ujednání, které bude zohledňovat bezpečnostní zájmy Ruska," řekl prezident. „Garantuji, že Chorvatsko s tím nebude mít nic společného Pokud dojde k eskalaci, Chorvatsko se stáhne "do posledního vojáka", řekl vrchní velitel armády. "Nemáme s tím nic společného a nic mít nebudeme, za to ručím," dodal a znovu kritizoval angažmá premiéra Andreje Plenkoviće na Ukrajině. Milanovič označil sesazení proruského prezidenta Viktora Janukovyče za „podvodníka sedícího na třech židlích“, za „státní převrat podněcovaný Evropskou unií a především tehdejším Washingtonem“. Po těchto událostech v roce 2014, které odstartovaly konflikty na Ukrajině, „příběh byl následující“, řekl Milanovič: „Ukrajina jde na západ, s Ruskem není co žádat, celní unie s Ruskem a bývalými sovětskými státy je špatná pro Ukrajinu a med a mléko potečou v EU." O osm let později prezident pokračoval: "Ukrajina zůstává jednou z nejzkorumpovanějších zemí na světě, ekonomicky stagnuje a od EU nic nedostává." Zdroj:https://www.index.hr/vijesti/clanak/video-milanovic-ja-sam-zapovjednik-vojske-hrvatski-vojnici-nece-ici-u-ukrajinu/2334864.aspx?index_ref=naslovnica_vijesti_ostalo_d

Milanovič: Já jsem velitel armády, chorvatští vojáci na Ukrajinu nepojedou.ZORAN MILANOVIĆ učinil prohlášení:
včera Ministr obrany Chorvatské republiky otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku.Toto vyjádření jsem obdržel od ministra obrany Chorvatské republiky, informace z médií mám mnohem dříve než médií.


[quote="pid:54249, uid:747"]Milanovič: Já jsem velitel armády, chorvatští vojáci na Ukrajinu nepojedou.ZORAN MILANOVIĆ učinil prohlášení:[/quote]včera Ministr obrany Chorvatské republiky otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku.Toto vyjádření jsem obdržel od ministra obrany Chorvatské republiky, informace z médií mám mnohem dříve než médií.

Ministr obrany Chorvatské republiky otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku.

Což ale neznamená, že chorvatské elity (klanově-korporativní skupiny), zformované (popř. metamorfované) pod vlivem původce rozpadu Jugoslávie (USA), v současné době, při stupňující se řeži mezi státní a globální elitou USA, nepanikaří.
Koloniální armáda, jejíž generalita je prodlouženou rukou Pentagonu (ve všech zemích bývalého východního bloku) je v takové situaci jako ta chaloupka na kuří nožce v Mrazíkovi: "Čelem ke mně, k Ivanovi zády!" -a naopak.


[quote="pid:54250, uid:747"]Ministr obrany Chorvatské republiky otevřeně řekl, že Chorvatsko nepošle svou armádu na Ukrajinu a nehodlá jít do otevřené konfrontace proti Rusku.[/quote] Což ale neznamená, že chorvatské elity (klanově-korporativní skupiny), zformované (popř. metamorfované) pod vlivem původce rozpadu Jugoslávie (USA), v současné době, při stupňující se řeži mezi státní a globální elitou USA, nepanikaří. Koloniální armáda, jejíž generalita je prodlouženou rukou Pentagonu (ve všech zemích bývalého východního bloku) je v takové situaci jako ta chaloupka na kuří nožce v Mrazíkovi: "Čelem ke mně, k Ivanovi zády!" -a naopak.

někdy se nenapjatější situace vyřeší šmahem. Dobře zorganizovaným pučem v silových složkách. Připraví ho samozřejmě věční "kamarádi ve zbrani"- tedy tajné služby obou stran. Elegantní, všichni (tedy skoro), jsou vítězové. Takové rozseknutí Gordického uzlu.


někdy se nenapjatější situace vyřeší šmahem. Dobře zorganizovaným pučem v silových složkách. Připraví ho samozřejmě věční "kamarádi ve zbrani"- tedy tajné služby obou stran. Elegantní, všichni (tedy skoro), jsou vítězové. Takové rozseknutí Gordického uzlu.

K informací:


U severního pobřeží Norska byly spatřeny čtyři ruské válečné lodě.
https://avia.pro/news/rossiyskie-boevye-korabli-podoshli-k-granicam-nato-s-tyla


Rusko se může do týdne rozhodnout rozmístit jaderné zbraně v Latinské Americe.
https://avia.pro/news/reshenie-o-razvyortyvanii-rossiyskogo-yadernogo-oruzhiya-v-venesuele-mozhet-byt-prinyato-do


Ruské jaderné ponorky jsou již ve službě u pobřeží USA.
https://avia.pro/news/rossiyskie-atomnye-podvodnye-lodki-uzhe-nesut-dezhurstvo-u-poberezhya-ssha


Rusko vyslalo do Baltského moře dvě desítky válečných lodí, aby eliminovaly NATO.
https://avia.pro/news/desyatki-rossiyskih-boevyh-korabley-napravleny-v-more-dlya-sderzhivaniya-nato


K informací: **U severního pobřeží Norska byly spatřeny čtyři ruské válečné lodě. **https://avia.pro/news/rossiyskie-boevye-korabli-podoshli-k-granicam-nato-s-tyla **Rusko se může do týdne rozhodnout rozmístit jaderné zbraně v Latinské Americe. **https://avia.pro/news/reshenie-o-razvyortyvanii-rossiyskogo-yadernogo-oruzhiya-v-venesuele-mozhet-byt-prinyato-do **Ruské jaderné ponorky jsou již ve službě u pobřeží USA.** https://avia.pro/news/rossiyskie-atomnye-podvodnye-lodki-uzhe-nesut-dezhurstvo-u-poberezhya-ssha **Rusko vyslalo do Baltského moře dvě desítky válečných lodí, aby eliminovaly NATO.** https://avia.pro/news/desyatki-rossiyskih-boevyh-korabley-napravleny-v-more-dlya-sderzhivaniya-nato

Mechanismus války
https://colonelcassad.livejournal.com/7400809.html


"... Rusko už nediktuje scénáře vývoje krize ukrajinským směrem, ale Rusko se snaží o extrémně nebezpečné strategické rozhodnutí s určitými důsledky."


**Mechanismus války** https://colonelcassad.livejournal.com/7400809.html **"... Rusko už nediktuje scénáře vývoje krize ukrajinským směrem, ale Rusko se snaží o extrémně nebezpečné strategické rozhodnutí s určitými důsledky."**

Stanovení priorit
https://colonelcassad.livejournal.com/7400363.html

"Mluvíme o ruském útoku na Ukrajinu – připravujeme se na boj o Tchaj-wan s Čínou."


**Stanovení priorit** https://colonelcassad.livejournal.com/7400363.html ** "Mluvíme o ruském útoku na Ukrajinu – připravujeme se na boj o Tchaj-wan s Čínou."**

Výborný komentář Amerického politologa na Fox News:
Problém této administrativy, je to, že všichni její členové jsou z Obamovy administrativy. Ti věří tomu, že jsou schopni zastavit Putina a další despoty světové arény. Chovají se jako školáci, jsou neuvěřitelně naivní, v tom jak se chovají k těmto lidem. ...Viděli jsme jak se Biden snažil řídit zahraniční politiku heštegy, to si myslí, že Putin se lekne heštegů?.... Já vím, že jsme rozvázali Putinu ruky. Bývalý agent KGB a současný prezident to přesně chápe. My hrajeme jeho hru, podle jeho pravidel, na jeho hřišti, podle jeho scénáře


https://www.youtube.com/watch?v=wN0HLe0jXNA&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24


Výborný komentář Amerického politologa na Fox News: Problém této administrativy, je to, že všichni její členové jsou z Obamovy administrativy. Ti věří tomu, že jsou schopni zastavit Putina a další despoty světové arény. Chovají se jako školáci, jsou neuvěřitelně naivní, v tom jak se chovají k těmto lidem. ...Viděli jsme jak se Biden snažil řídit zahraniční politiku heštegy, to si myslí, že Putin se lekne heštegů?.... Já vím, že jsme rozvázali Putinu ruky. Bývalý agent KGB a současný prezident to přesně chápe. My hrajeme jeho hru, podle jeho pravidel, na jeho hřišti, podle jeho scénáře https://www.youtube.com/watch?v=wN0HLe0jXNA&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24

FT: USA a EU se blíží dohodě o finančních sankcích vůči Rusku kvůli Ukrajině


https://www.ft.com/content/475d6954-ea9b-4ad4-a884-a4afb38cfc14


Američtí představitelé uvedli, že dochází k rostoucímu "sbližování" s EU ohledně finančních sankcí, jejichž cílem je ochromit ruské banky v případě invaze na Ukrajinu, neboť západní země se snaží dohodnout na balíčku ekonomických protiopatření proti případnému útoku.


V úterním telefonátu s novináři, který se uskutečnil ráno poté, co americký prezident Joe Biden uspořádal videokonferenci s evropskými lídry, aby koordinoval jejich postoje ke krizi, vysocí představitelé americké administrativy uvedli, že stále doufají, že hrozba ničivých ekonomických důsledků by mohla ruského prezidenta Vladimira Putina od invaze odradit.


"Jeho tolerance k ekonomické bolesti může být vyšší než u jiných vůdců. Existuje však určitý práh bolesti, nad nímž lze podle našeho názoru jeho kalkul ovlivnit," uvedl jeden z vysokých představitelů Bidenovy administrativy.


Představitelé USA a EU se snaží vytvořit jednotnou frontu ohledně trestních opatření, která by byla na Moskvu uvalena v případě útoku, přičemž Washington se snaží sjednotit EU na ekonomicky nejničivějších opatřeních.


Jeden z představitelů EU v úterý uvedl, že je zapotřebí "další práce v zákulisí", aby bylo "naprosto jasné", co by mohlo být "spouštěčem sankcí" - s odkazem na povahu a rozsah ruského útoku, který by vedl k trestu.


Pokud však jde o podstatu opatření, představitelé Bidenovy administrativy v úterý zdůraznili, že mezi spojenci došlo ke "skutečně povzbudivému sblížení", zejména pokud jde o zvažované finanční sankce na obou stranách Atlantiku.


Toto sblížení se zaměřilo na "velikost finančních institucí a státních podniků", které mají být cílem sankcí, jakož i na "přísnost" a "bezprostřednost" opatření a "rozsah, v jakém by zákazy kromě nových finančních toků ovlivnily i stávající zásoby rizik", uvedl jeden z amerických představitelů.


Bílý dům veřejně podpořil snahy Kongresu uvalit sankce na ruské finanční instituce včetně Sberbank, VTB, Gazprombank a Ruského fondu přímých investic.


Pokus o nalezení společného postoje k sankcím přišel v době, kdy se měli sejít francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz, aby koordinovali evropský postoj ke krizi. Navazuje na kroky USA a NATO, které se snaží posílit vojenskou podporu svých členů ve východní Evropě, včetně uvedení vojáků do pohotovosti k nasazení.


Britská ministryně zahraničí Liz Trussová, která uvedla, že příští týden navštíví Ukrajinu, řekla: "V tuto chvíli je důležité, aby všichni naši partneři na celém světě posílili. Jdeme příkladem, ale chceme, aby nás ostatní následovali."


Kromě finančních sankcí USA a EU projednávají také opatření na kontrolu vývozu, která mají Rusko připravit o citlivé technologie, a omezení energetického sektoru země. USA a EU rovněž jednaly o způsobech, jak zmírnit dopady případné ztráty ruských dodávek energie na kontinent v Evropě.


Ale i když se připravovali na reakci na možný útok, evropští a američtí představitelé také hledali společný postoj k diplomatickým jednáním za účasti amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena a ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova o zažehnání krize.


Jeden z představitelů EU uvedl, že s USA probíhala rozsáhlá koordinace písemných odpovědí na ruské bezpečnostní požadavky, které by měl Blinken Lavrovovi předat v nejbližších dnech.


"Celá zpráva s námi byla projita neuvěřitelně podrobně v každém bodě," uvedl úředník EU. "Takže si myslím, že nabízí, chcete-li, řadu cest k řešení, ke zmírnění. Otázkou je, zda si to Rusko přeje."


Putinův mluvčí Dmitrij Peskov novinářům řekl, že Rusko zváží své další kroky poté, co obdrží písemnou odpověď USA na svůj návrh bezpečnostních návrhů koncem tohoto týdne. Dodal, že rozmístění amerických jednotek sleduje s "velkým znepokojením" a obvinil Washington z "faktické eskalace napětí kolem Ukrajiny", uvedla agentura Interfax.


Rusko v úterý oznámilo další rychlá vojenská cvičení v západních a jižních regionech poblíž ukrajinských hranic, která podle něj nesouvisejí s přesuny sil NATO.


Ministerstvo obrany zveřejnilo videozáznam z cvičení, jehož součástí bylo i rozmístění raketometů Islander, které jsou schopny zasáhnout Kyjev, a uvedlo, že cvičení na jihu se účastní 6 000 vojáků.


Rusko v posledních měsících rozmístilo v blízkosti ukrajinských hranic více než 106 000 vojáků a více než 60 bojových taktických skupin, mimo jiné v rámci velkého společného cvičení s Běloruskem, které se uskuteční v únoru.


FT: **USA a EU se blíží dohodě o finančních sankcích vůči Rusku kvůli Ukrajině** https://www.ft.com/content/475d6954-ea9b-4ad4-a884-a4afb38cfc14 Američtí představitelé uvedli, že dochází k rostoucímu "sbližování" s EU ohledně finančních sankcí, jejichž cílem je ochromit ruské banky v případě invaze na Ukrajinu, neboť západní země se snaží dohodnout na balíčku ekonomických protiopatření proti případnému útoku. V úterním telefonátu s novináři, který se uskutečnil ráno poté, co americký prezident Joe Biden uspořádal videokonferenci s evropskými lídry, aby koordinoval jejich postoje ke krizi, vysocí představitelé americké administrativy uvedli, že stále doufají, že hrozba ničivých ekonomických důsledků by mohla ruského prezidenta Vladimira Putina od invaze odradit. "Jeho tolerance k ekonomické bolesti může být vyšší než u jiných vůdců. Existuje však určitý práh bolesti, nad nímž lze podle našeho názoru jeho kalkul ovlivnit," uvedl jeden z vysokých představitelů Bidenovy administrativy. Představitelé USA a EU se snaží vytvořit jednotnou frontu ohledně trestních opatření, která by byla na Moskvu uvalena v případě útoku, přičemž Washington se snaží sjednotit EU na ekonomicky nejničivějších opatřeních. Jeden z představitelů EU v úterý uvedl, že je zapotřebí "další práce v zákulisí", aby bylo "naprosto jasné", co by mohlo být "spouštěčem sankcí" - s odkazem na povahu a rozsah ruského útoku, který by vedl k trestu. Pokud však jde o podstatu opatření, představitelé Bidenovy administrativy v úterý zdůraznili, že mezi spojenci došlo ke "skutečně povzbudivému sblížení", zejména pokud jde o zvažované finanční sankce na obou stranách Atlantiku. Toto sblížení se zaměřilo na "velikost finančních institucí a státních podniků", které mají být cílem sankcí, jakož i na "přísnost" a "bezprostřednost" opatření a "rozsah, v jakém by zákazy kromě nových finančních toků ovlivnily i stávající zásoby rizik", uvedl jeden z amerických představitelů. Bílý dům veřejně podpořil snahy Kongresu uvalit sankce na ruské finanční instituce včetně Sberbank, VTB, Gazprombank a Ruského fondu přímých investic. Pokus o nalezení společného postoje k sankcím přišel v době, kdy se měli sejít francouzský prezident Emmanuel Macron a německý kancléř Olaf Scholz, aby koordinovali evropský postoj ke krizi. Navazuje na kroky USA a NATO, které se snaží posílit vojenskou podporu svých členů ve východní Evropě, včetně uvedení vojáků do pohotovosti k nasazení. Britská ministryně zahraničí Liz Trussová, která uvedla, že příští týden navštíví Ukrajinu, řekla: "V tuto chvíli je důležité, aby všichni naši partneři na celém světě posílili. Jdeme příkladem, ale chceme, aby nás ostatní následovali." Kromě finančních sankcí USA a EU projednávají také opatření na kontrolu vývozu, která mají Rusko připravit o citlivé technologie, a omezení energetického sektoru země. USA a EU rovněž jednaly o způsobech, jak zmírnit dopady případné ztráty ruských dodávek energie na kontinent v Evropě. Ale i když se připravovali na reakci na možný útok, evropští a američtí představitelé také hledali společný postoj k diplomatickým jednáním za účasti amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena a ruského ministra zahraničí Sergeje Lavrova o zažehnání krize. Jeden z představitelů EU uvedl, že s USA probíhala rozsáhlá koordinace písemných odpovědí na ruské bezpečnostní požadavky, které by měl Blinken Lavrovovi předat v nejbližších dnech. "Celá zpráva s námi byla projita neuvěřitelně podrobně v každém bodě," uvedl úředník EU. "Takže si myslím, že nabízí, chcete-li, řadu cest k řešení, ke zmírnění. Otázkou je, zda si to Rusko přeje." Putinův mluvčí Dmitrij Peskov novinářům řekl, že Rusko zváží své další kroky poté, co obdrží písemnou odpověď USA na svůj návrh bezpečnostních návrhů koncem tohoto týdne. Dodal, že rozmístění amerických jednotek sleduje s "velkým znepokojením" a obvinil Washington z "faktické eskalace napětí kolem Ukrajiny", uvedla agentura Interfax. Rusko v úterý oznámilo další rychlá vojenská cvičení v západních a jižních regionech poblíž ukrajinských hranic, která podle něj nesouvisejí s přesuny sil NATO. Ministerstvo obrany zveřejnilo videozáznam z cvičení, jehož součástí bylo i rozmístění raketometů Islander, které jsou schopny zasáhnout Kyjev, a uvedlo, že cvičení na jihu se účastní 6 000 vojáků. Rusko v posledních měsících rozmístilo v blízkosti ukrajinských hranic více než 106 000 vojáků a více než 60 bojových taktických skupin, mimo jiné v rámci velkého společného cvičení s Běloruskem, které se uskuteční v únoru.

Rusko má novou raketu, která může letět rychlostí 27krát vyšší než rychlost zvuku.


"Ruský ministr obrany Sergej Šojgu informoval prezidenta Vladimira Putina, že nová hypersonická raketová jednotka Avangard vstoupila do bojové služby, uvedl web Tech Xplore."


https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/rusko-ma-novou-raketu-ktera-muze-letet-rychlosti-27krat-vyssi-nez-rychlost-zvuku-hrozi-svetu-valka/lubosvojtech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu


**Rusko má novou raketu, která může letět rychlostí 27krát vyšší než rychlost zvuku.** "Ruský ministr obrany Sergej Šojgu informoval prezidenta Vladimira Putina, že nová hypersonická raketová jednotka Avangard vstoupila do bojové služby, uvedl web Tech Xplore." https://techsvet.cz/nejnovejsi-zpravy/rusko-ma-novou-raketu-ktera-muze-letet-rychlosti-27krat-vyssi-nez-rychlost-zvuku-hrozi-svetu-valka/lubosvojtech/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

jeden z vysokých představitelů Bidenovy administrativy.

Anonym?
Blá blá blá.


[quote="pid:54301, uid:307"]jeden z vysokých představitelů Bidenovy administrativy.[/quote] Anonym? Blá blá blá.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Upravené 25. 1. 2022 o 21:10

vysocí představitelé americké administrativy uvedli, že stále doufají, že hrozba ničivých ekonomických důsledků by mohla ruského prezidenta Vladimira Putina od invaze odradit.
Ha, ha ha, oni velice dobře vědí, že Putin nezaútočí, pak budou dělat hrdiny a zachránce světa, že odradili Putina od útoku. Jsou jak malé děti. To si opravdu myslí, že okolní svět je až tak inkluzívní?


[quote="pid:54301, uid:307"]vysocí představitelé americké administrativy uvedli, že stále doufají, že hrozba ničivých ekonomických důsledků by mohla ruského prezidenta Vladimira Putina od invaze odradit.[/quote]Ha, ha ha, oni velice dobře vědí, že Putin nezaútočí, pak budou dělat hrdiny a zachránce světa, že odradili Putina od útoku. Jsou jak malé děti. To si opravdu myslí, že okolní svět je až tak inkluzívní?

Jak by měl Biden reagovat na ruskou invazi na Ukrajinu. Nečekaný návrh z dílny Henryho K., uveřejněný dnes v NI:
https://nationalinterest.org/feature/how-biden-should-respond-russian-invasion-ukraine-199891


"Američtí lídři hrají nebezpečnou hru, která může velmi dobře vyvolat zbytečnou a potenciální jadernou válku s Ruskem o Ukrajinu a zničení aliance NATO. Potenciál eskalace a chybného odhadu po ruské invazi na Ukrajinu, vedoucí k rozsáhlé válce mezi Spojenými státy a Ruskem a ztrátě desítek milionů amerických životů, nebyl od konce studené války nikdy větší."


(Následuje podrobná analýza situace, předpokládané kroky Ruska s výslednou instalací proruské ukrajinské vlády a hrozící reakce britských a amerických "jestřábů".)


"Tyto a další bezohledné a neuvážené akce USA by mohly vyprovokovat Rusko k odvetě invazí do členských států NATO v přední linii, kde jsou rozmístěni američtí vojáci, jak před několika lety pohrozil Putin, aby násilím srazilo NATO. Mnohem horší je, že by mohly vyvolat ruský elektromagnetický puls (EMP), kybernetický a potenciálně jaderný překvapivý útok na samotnou domovinu USA. Válka mezi Ruskem a NATO by mohla začít dvousměrnou ruskou invazí do Polska a pobaltských republik díky silně militarizované ruské Kaliningradské enklávě, která má stovky jaderných balistických střel krátkého doletu SS-26, které se účinně chrání před útokem NATO. Podle nedávné studie RAND CorporationRusko by mohlo překonat Estonsko, Lotyšsko a Litvu za pouhé tři dny.


Spíše než pokračovat ve svých hrozbách poté, co Rusko zahájí invazi na Ukrajinu, by Bidenova administrativa měla přesunout své diplomatické pokusy vyjednat ukončení konfliktu. Konkrétně by Spojené státy měly Rusku nabídnout písemnou záruku, že NATO se nikdy nerozšíří do bývalých sovětských republik a že Spojené státy přeruší veškerou americkou vojenskou pomoc Ukrajině výměnou za zastavení postupu ruských invazních sil. Dále by Bidenova administrativa měla přijmout ruskou navrhovanou bezpečnostní dohodu výměnou za určité ústupky, především za podepsání americko-ruské smlouvy o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci., který by uznal ruské bezpečnostní zájmy a zároveň chránil zájmy USA, které umožňují cesty k vyřešení všech zbývajících i budoucích konfliktů mezi oběma zeměmi a zahájily nové ucho americko-ruských vztahů definovaných mírovou spoluprací spíše než vojenskou konfrontací.


Je načase, aby američtí vůdci nadřadili zájmy národní bezpečnosti USA nad zájmy jiných národů na půli zeměkoule a přestali bojovat ve válkách jiných zemí. Amerika by se mohla úspěšně adaptovat a přizpůsobit ruskému převzetí Ukrajiny nebo potenciálnímu oslabení aliance NATO a zároveň zajistit, aby její životně důležité zájmy národní bezpečnosti byly nadále chráněny. Nejhorším scénářem by bylo, kdyby Spojené státy v reakci na eskalaci ohledně Ukrajiny nechtěně vyprovokovaly ruský jaderný/EMP/kybernetický útok na domovinu USA.


V souladu s tím musí Bidenova administrativa využít všech diplomatických příležitostí před a zejména po hypotetické ruské invazi na Ukrajinu k deeskalaci konfliktu mezi Spojenými státy, NATO a Ruskem. Biden musí zajistit, aby případná invaze nepřerostla v totální válku, která povede ke zničení Spojených států a zbytečné smrti desítek milionů amerických občanů. Založení velkého strategického partnerství pro mír mezi Spojenými státy a Ruskem, formalizované smlouvou, by bylo nejlepším způsobem, jak výrazně snížit hrozbu války s Ruskem a zároveň odstranit schopnost Číny těžit z rostoucích nepokojů ve východní Evropě."


Připomínám, že autorem článku je tentýž David Pyne, který v tomtéž periodiku poprvé přišel s návrhem na "Jaltu 2" a následně s návrhem na vyhovění Putinovu ultimátu výměnou za ochlazení vztahů Rusko - Čína, který byl odmítnut v tomto článku ruského think-tanku:


https://russtrat.ru/en/analytics_/13-october-2021-1605-6601?fbclid=IwAR1ztnhfOajLN7XbbpKjtoMWKr5gesS-Dz618UNbytoadNBfbf8UFt8i-qo


Z téže strany lze patrně očekávat i další reakci.


Jak by měl Biden reagovat na ruskou invazi na Ukrajinu. Nečekaný návrh z dílny Henryho K., uveřejněný dnes v NI: https://nationalinterest.org/feature/how-biden-should-respond-russian-invasion-ukraine-199891 "Američtí lídři hrají nebezpečnou hru, která může velmi dobře vyvolat zbytečnou a potenciální jadernou válku s Ruskem o Ukrajinu a zničení aliance NATO. Potenciál eskalace a chybného odhadu po ruské invazi na Ukrajinu, vedoucí k rozsáhlé válce mezi Spojenými státy a Ruskem a ztrátě desítek milionů amerických životů, nebyl od konce studené války nikdy větší." (Následuje podrobná analýza situace, předpokládané kroky Ruska s výslednou instalací proruské ukrajinské vlády a hrozící reakce britských a amerických "jestřábů".) "Tyto a další bezohledné a neuvážené akce USA by mohly vyprovokovat Rusko k odvetě invazí do členských států NATO v přední linii, kde jsou rozmístěni američtí vojáci, jak před několika lety pohrozil Putin, aby násilím srazilo NATO. Mnohem horší je, že by mohly vyvolat ruský elektromagnetický puls (EMP), kybernetický a potenciálně jaderný překvapivý útok na samotnou domovinu USA. Válka mezi Ruskem a NATO by mohla začít dvousměrnou ruskou invazí do Polska a pobaltských republik díky silně militarizované ruské Kaliningradské enklávě, která má stovky jaderných balistických střel krátkého doletu SS-26, které se účinně chrání před útokem NATO. Podle nedávné studie RAND CorporationRusko by mohlo překonat Estonsko, Lotyšsko a Litvu za pouhé tři dny. Spíše než pokračovat ve svých hrozbách poté, co Rusko zahájí invazi na Ukrajinu, by Bidenova administrativa měla přesunout své diplomatické pokusy vyjednat ukončení konfliktu. Konkrétně by Spojené státy měly Rusku nabídnout písemnou záruku, že NATO se nikdy nerozšíří do bývalých sovětských republik a že Spojené státy přeruší veškerou americkou vojenskou pomoc Ukrajině výměnou za zastavení postupu ruských invazních sil. Dále by Bidenova administrativa měla přijmout ruskou navrhovanou bezpečnostní dohodu výměnou za určité ústupky, především za podepsání americko-ruské smlouvy o přátelství, spolupráci a vzájemné pomoci., který by uznal ruské bezpečnostní zájmy a zároveň chránil zájmy USA, které umožňují cesty k vyřešení všech zbývajících i budoucích konfliktů mezi oběma zeměmi a zahájily nové ucho americko-ruských vztahů definovaných mírovou spoluprací spíše než vojenskou konfrontací. Je načase, aby američtí vůdci nadřadili zájmy národní bezpečnosti USA nad zájmy jiných národů na půli zeměkoule a přestali bojovat ve válkách jiných zemí. Amerika by se mohla úspěšně adaptovat a přizpůsobit ruskému převzetí Ukrajiny nebo potenciálnímu oslabení aliance NATO a zároveň zajistit, aby její životně důležité zájmy národní bezpečnosti byly nadále chráněny. Nejhorším scénářem by bylo, kdyby Spojené státy v reakci na eskalaci ohledně Ukrajiny nechtěně vyprovokovaly ruský jaderný/EMP/kybernetický útok na domovinu USA. V souladu s tím musí Bidenova administrativa využít všech diplomatických příležitostí před a zejména po hypotetické ruské invazi na Ukrajinu k deeskalaci konfliktu mezi Spojenými státy, NATO a Ruskem. Biden musí zajistit, aby případná invaze nepřerostla v totální válku, která povede ke zničení Spojených států a zbytečné smrti desítek milionů amerických občanů. Založení velkého strategického partnerství pro mír mezi Spojenými státy a Ruskem, formalizované smlouvou, by bylo nejlepším způsobem, jak výrazně snížit hrozbu války s Ruskem a zároveň odstranit schopnost Číny těžit z rostoucích nepokojů ve východní Evropě." Připomínám, že autorem článku je tentýž David Pyne, který v tomtéž periodiku poprvé přišel s návrhem na "Jaltu 2" a následně s návrhem na vyhovění Putinovu ultimátu výměnou za ochlazení vztahů Rusko - Čína, který byl odmítnut v tomto článku ruského think-tanku: https://russtrat.ru/en/analytics_/13-october-2021-1605-6601?fbclid=IwAR1ztnhfOajLN7XbbpKjtoMWKr5gesS-Dz618UNbytoadNBfbf8UFt8i-qo Z téže strany lze patrně očekávat i další reakci.
Upravené 25. 1. 2022 o 22:32

Celý narativ a "vůle" bojovat se rozpadá stejně jako celý blok NATO.


(článek pro angličtináře)
https://www.zerohedge.com/geopolitical/russia-ukraine-crisis-deescalating-nato-countries-break-bellicose-us-uk-stance


Celý narativ a "vůle" bojovat se rozpadá stejně jako celý blok NATO. (článek pro angličtináře) https://www.zerohedge.com/geopolitical/russia-ukraine-crisis-deescalating-nato-countries-break-bellicose-us-uk-stance

U severního pobřeží Norska byly spatřeny čtyři ruské válečné lodě.
https://avia.pro/news/rossiyskie-boevye-korabli-podoshli-k-granicam-nato-s-tyla


Nórske námorné hliadkové lietadlo P-3C Orion
(zo zakladne Andøya) https://no.wikipedia.org/wiki/And%C3%B8ya_flystasjon
spozorovalo päť ruských vojnových lodí
vo vodách severne od Finnmarku,


Legálne sa plavili v medzinárodných vodách
Bolo identifikovaných päť lodí:
fregata triedy Admirál Gorčkov,
stíhačka ponoriek triedy Udaloy,
krížnik triedy Slava
a dve podporné plavidlá typu Kaliningradneft (tanker)
a Sliva.


Správu zverejnili ozbrojené sily v utorok večer o 21.22 h.



Fregata Admirál Gorshkov odfotená pri nórskom pobreží 25. januára 2022.
Foto: 333 skvadron, Luftforsvaret


https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/01/25/195820228/norsk-p-3c-orion-fly-har-observert-fem-russiske-krigsskip-utenfor-norskekysten


[quote="pid:54273, uid:270"]U severního pobřeží Norska byly spatřeny čtyři ruské válečné lodě. https://avia.pro/news/rossiyskie-boevye-korabli-podoshli-k-granicam-nato-s-tyla[/quote] Nórske námorné hliadkové lietadlo P-3C Orion (zo zakladne Andøya) https://no.wikipedia.org/wiki/And%C3%B8ya_flystasjon spozorovalo päť ruských vojnových lodí vo vodách severne od Finnmarku, Legálne sa plavili v medzinárodných vodách Bolo identifikovaných päť lodí: fregata triedy Admirál Gorčkov, stíhačka ponoriek triedy Udaloy, krížnik triedy Slava a dve podporné plavidlá typu Kaliningradneft (tanker) a Sliva. Správu zverejnili ozbrojené sily v utorok večer o 21.22 h. https://imaginary.abcmedia.no/resize?force=false&width=980&aspectratio=16:9&nocrop=false&interlace=true&url=https%3A%2F%2Fimaginary.abcmedia.no%2Fpipe%3Furl%3Dhttps%253A%252F%252Fabcnyheter.drpublish.aptoma.no%252Fout%252Fimages%252Farticle%252F%252F2022%252F01%252F25%252F195820229%252F1%252Foriginal%252F58489095.jpg Fregata Admirál Gorshkov odfotená pri nórskom pobreží 25. januára 2022. Foto: 333 skvadron, Luftforsvaret https://www.abcnyheter.no/nyheter/norge/2022/01/25/195820228/norsk-p-3c-orion-fly-har-observert-fem-russiske-krigsskip-utenfor-norskekysten
Upravené 26. 1. 2022 o 03:39

61f0dd2612436
61f0dd4ce6a52


![61f0dd2612436](serve/attachment&path=61f0dd2612436) ![61f0dd4ce6a52](serve/attachment&path=61f0dd4ce6a52)

JankA

Do háje, snad by sem mohlo studio Milan dávat trochu v časovém sledu konzistentní příspěvky. kdo se v tom má vyznat ? Nebo je to záměr- mít tolik tváří a tolik protichůdných výstupů? Že by už i ve studiu vypukl puč ?
https://aeronet.cz/news/nato-se-zacina-drolit-chorvatsky-prezident-v-televiznim-projevu-pohrozil-stazenim-vojsk-z-nato-pokud-vypukne-valka-s-ruskou-federaci-v-pripade-valky-se-nato-rozpadne-nikdo-nikomu-na-pomoc-neprijde/ Co se týče některých informací, Bole získávám přímo od klíčových lidí a ne z médií. Byl jsem první, kdo tuto informaci zveřejnil, a prezident Milanovič dosud v televizi veřejně nepromluvil. Takže mám informace o spoustě věcí a už na mě neplivej na mně, prosím, ty informace jsou důkazem toho, že mám informace proti tobě , kteří nemáš špatní analýzy , ale nemáš informace z určitých politických kruhů. . Co se týká Balkánu, mám velmi dobré kontakty a informace a mohu vám říci, že Česká republika na tom všem bude velmi špatně. Politici nemají odvahu dělat některé věci pro své lidi otevřeně a důkazem toho je minulost, porážka české armády na Bílé Hoře. Chorvatsko bojuje 400 let o to, aby mělo stát, ale v Chorvatsku mají politici odvahu otevřeně říct, co se děje a nebojí se nějakých Američanů, Angličanů atd. Důkazem toho všeho je Tito, když se otevřeně postavil proti Stalinova hegemonie. Balkán měl tedy odjakživa koule a důkazem toho je i likvidace projektu Covid v Bosně a Hercegovině, kde se žije bez jakýchkoli opatření a nesmyslů. Svou teorii můžeš dále rozšiřovat, mě to netrápí, ale musíš pochopit, že nejsi od Boha, že ostatní mají o tom všem trochu více informací a že spousta teorií neobstojí. K těm informacím ještě informace, které jsem psal krátce o Djokovičově odchodu do Austrálie, když jsem napsal: "jak jsme se dohodli, tak to udělejte", takže informace mám a budu mít další týkající se mnoha klíčových věcí.


[quote="pid:54232, uid:57"]Do háje, snad by sem mohlo studio Milan dávat trochu v časovém sledu konzistentní příspěvky. kdo se v tom má vyznat ? Nebo je to záměr- mít tolik tváří a tolik protichůdných výstupů? Že by už i ve studiu vypukl puč ?[/quote]https://aeronet.cz/news/nato-se-zacina-drolit-chorvatsky-prezident-v-televiznim-projevu-pohrozil-stazenim-vojsk-z-nato-pokud-vypukne-valka-s-ruskou-federaci-v-pripade-valky-se-nato-rozpadne-nikdo-nikomu-na-pomoc-neprijde/ Co se týče některých informací, Bole získávám přímo od klíčových lidí a ne z médií. Byl jsem první, kdo tuto informaci zveřejnil, a prezident Milanovič dosud v televizi veřejně nepromluvil. Takže mám informace o spoustě věcí a už na mě neplivej na mně, prosím, ty informace jsou důkazem toho, že mám informace proti tobě , kteří nemáš špatní analýzy , ale nemáš informace z určitých politických kruhů. . Co se týká Balkánu, mám velmi dobré kontakty a informace a mohu vám říci, že Česká republika na tom všem bude velmi špatně. Politici nemají odvahu dělat některé věci pro své lidi otevřeně a důkazem toho je minulost, porážka české armády na Bílé Hoře. Chorvatsko bojuje 400 let o to, aby mělo stát, ale v Chorvatsku mají politici odvahu otevřeně říct, co se děje a nebojí se nějakých Američanů, Angličanů atd. Důkazem toho všeho je Tito, když se otevřeně postavil proti Stalinova hegemonie. Balkán měl tedy odjakživa koule a důkazem toho je i likvidace projektu Covid v Bosně a Hercegovině, kde se žije bez jakýchkoli opatření a nesmyslů. Svou teorii můžeš dále rozšiřovat, mě to netrápí, ale musíš pochopit, že nejsi od Boha, že ostatní mají o tom všem trochu více informací a že spousta teorií neobstojí. K těm informacím ještě informace, které jsem psal krátce o Djokovičově odchodu do Austrálie, když jsem napsal: "jak jsme se dohodli, tak to udělejte", takže informace mám a budu mít další týkající se mnoha klíčových věcí.

https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/kyjev-rusko-utok-nechysta-zatim-40385109#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=KdZQvKMSdmZ-202201260622&dop_id=40385109&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Kyjev: Rusko útok nechystá. Zatím


Zatímco Západ v poslední době varuje před možným ruským útokem proti Ukrajině již v nejbližších dnech, ukrajinské vedení se usilovně snaží mírnit obavy svých obyvatel. Prezident Volodymyr Zelenskyj po zasedání bezpečnostní rady občany tento týden opět vyzval, aby zachovali klid.


Oleksij Reznikov, ukrajinský ministr obrany, včera zprávy o chystaném ruském útoku v nejbližší době přímo popřel. „Z pohledu vojáků nejsou žádné důvody očekávat, že invaze bude zítra,“ řekl v parlamentu.


Reznikov také tvrdil, že podle jeho informací ruské ozbrojené síly dosud nevytvořily žádnou útočnou skupinu, která by měla být důkazem chystané invaze.


V televizi ICTV s odkazem na poslední dodávky z USA a Británie upozornil, že Ukrajina nyní dostává zbraně, „o kterých se jí mohlo jen zdát“.


https://www.novinky.cz/zahranicni/clanek/kyjev-rusko-utok-nechysta-zatim-40385109#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=KdZQvKMSdmZ-202201260622&dop_id=40385109&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz **Kyjev: Rusko útok nechystá. Zatím** Zatímco Západ v poslední době varuje před možným ruským útokem proti Ukrajině již v nejbližších dnech, ukrajinské vedení se usilovně snaží mírnit obavy svých obyvatel. Prezident Volodymyr Zelenskyj po zasedání bezpečnostní rady občany tento týden opět vyzval, aby zachovali klid. Oleksij Reznikov, ukrajinský ministr obrany, včera zprávy o chystaném ruském útoku v nejbližší době přímo popřel. „Z pohledu vojáků nejsou žádné důvody očekávat, že invaze bude zítra,“ řekl v parlamentu. Reznikov také tvrdil, že podle jeho informací ruské ozbrojené síly dosud nevytvořily žádnou útočnou skupinu, která by měla být důkazem chystané invaze. V televizi ICTV s odkazem na poslední dodávky z USA a Británie upozornil, že Ukrajina nyní dostává zbraně, „o kterých se jí mohlo jen zdát“.

Fotky ruských vojsk? Je to jinak. Šándor a „útok na Kyjev“
/ - 26.01.2022 8:03 | Analýza


Ruská vojska jsou sice soustředěna u hranic s Ukrajinou, ale jsou daleko od základen a nic nenasvědčuje tomu, že by se chystala k útoku, všiml si někdejší náčelník vojenského zpravodajství, generál v záloze Andor Šándor. „Rusové si také velmi dobře pamatují, jak velké partyzánské hnutí působilo na Ukrajině za druhé světové války v týlu německé armády, ale někteří bojovali i proti Rudé armádě,” sdělil ParlamentnímListům.cz další důvod, proč dle něj Putin nestojí o plnou invazi na Ukrajinu.
Humbuk kolem celé věci přičítá Šándor domácím problémům Joe Bidena a Borise Johnsona.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Fotky-ruskych-vojsk-Je-to-jinak-Sandor-a-utok-na-Kyjev-690675


**Fotky ruských vojsk? Je to jinak. Šándor a „útok na Kyjev“** / - 26.01.2022 8:03 | Analýza Ruská vojska jsou sice soustředěna u hranic s Ukrajinou, ale jsou daleko od základen a nic nenasvědčuje tomu, že by se chystala k útoku, všiml si někdejší náčelník vojenského zpravodajství, generál v záloze Andor Šándor. „Rusové si také velmi dobře pamatují, jak velké partyzánské hnutí působilo na Ukrajině za druhé světové války v týlu německé armády, ale někteří bojovali i proti Rudé armádě,” sdělil ParlamentnímListům.cz další důvod, proč dle něj **Putin nestojí o plnou invazi na Ukrajinu. Humbuk kolem celé věci přičítá Šándor domácím problémům Joe Bidena a Borise Johnsona.** https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Fotky-ruskych-vojsk-Je-to-jinak-Sandor-a-utok-na-Kyjev-690675
Upravené 26. 1. 2022 o 08:32

Yankee má čas do konca týždňa. Potom sa Rusko zariadi poľa svojho.
Teraz ide o ideológiu, usa/anglosass ako John Wayne, Joe Rambo a pod. smile nesmú stratiť "tvár" .
Ale tvár nemajú žiadnu.
Liberastom/zbabelcom/kriminálnikom z Nato dávam rok, najviac dva.
Všimnime si si, že k situácii sa najviac vyjadrujú nuly z Európy.


Yankee má čas do konca týždňa. Potom sa Rusko zariadi poľa svojho. Teraz ide o ideológiu, usa/anglosass ako John Wayne, Joe Rambo a pod. :D nesmú stratiť "tvár" . Ale tvár nemajú žiadnu. Liberastom/zbabelcom/kriminálnikom z Nato dávam rok, najviac dva. Všimnime si si, že k situácii sa najviac vyjadrujú nuly z Európy.

Rusové si také velmi dobře pamatují, jak velké partyzánské hnutí působilo na Ukrajině za druhé světové války v týlu německé armády, ale někteří bojovali i proti Rudé armádě,”


Andor Šándor - "to je hlava". I Banderovci jsou pro něho partyzáni...


[quote="pid:54372, uid:78"]Rusové si také velmi dobře pamatují, jak velké partyzánské hnutí působilo na Ukrajině za druhé světové války v týlu německé armády, ale někteří bojovali i proti Rudé armádě,”[/quote] Andor Šándor - "to je hlava". I Banderovci jsou pro něho partyzáni...

náčelník vojenského zpravodajství, generál v záloze Andor Šándor.

Má zapotřebí se svou generálskou výsluhou dělat ze sebe takovýho kašpara?


[quote="pid:54372, uid:78"]náčelník vojenského zpravodajství, generál v záloze Andor Šándor.[/quote] Má zapotřebí se svou generálskou výsluhou dělat ze sebe takovýho kašpara?

Molobritánie se zcela odkopává - sama mobilizuje věrné mopslíky v celé EU - především v PL, na Ukrajině, ale i všude jinde, kde se dá - ČR nevyjímaje, když to za ní přestává dělat, z nastalé situace vyděšený, zámořský pendrek.


https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-srdce-evropy-sudety-britsti-poslanci-si-pri-jednani-o-ukrajine-pomohli-ceskem-186700#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zbkgr3Yb7BH-202201260436&dop_id=186700&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
„Česká republika, v samém srdci Evropy, vzdálená stovky mil od Ruska, by musela žádat Kreml o povolení, pokud by chtěla pozvat na společné cvičení německou pěchotu či jen pomoct se stavbou protipovodňových zábran,“ zmínil Česko Johnson."
Česká republika by se měla hlavně spojit se svým skutečným přítelem - Slovenskou republikou a společně si svůj stát a jeho suverenitu začít obnovovat sami - včetně obnovy vlastních ozbrojených sil na svém území. Německá pěchota ať zůstane doma.


Molobritánie se zcela odkopává - sama mobilizuje věrné mopslíky v celé EU - především v PL, na Ukrajině, ale i všude jinde, kde se dá - ČR nevyjímaje, když to za ní přestává dělat, z nastalé situace vyděšený, zámořský pendrek. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-srdce-evropy-sudety-britsti-poslanci-si-pri-jednani-o-ukrajine-pomohli-ceskem-186700#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=zbkgr3Yb7BH-202201260436&dop_id=186700&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz „Česká republika, v samém srdci Evropy, vzdálená stovky mil od Ruska, by musela žádat Kreml o povolení, pokud by chtěla pozvat na společné cvičení německou pěchotu či jen pomoct se stavbou protipovodňových zábran,“ zmínil Česko Johnson." Česká republika by se měla hlavně spojit se svým skutečným přítelem - Slovenskou republikou a společně si svůj stát a jeho suverenitu začít obnovovat sami - včetně obnovy vlastních ozbrojených sil na svém území. Německá pěchota ať zůstane doma.

Spojené štáty americké informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách
Ministerstvo zahraničných vecí: Spojené štáty americké informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách
Spojené štáty informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách. Oznámil to hovorca ministerstva zahraničia Ned Price počas brífingu s novinármi. Vysielanie sa uskutočňuje na stránke oddelenia na Twitteri.


Washington podľa Pricea zohľadnil postoj Kyjeva k ruským bezpečnostným návrhom. „Nielenže sme ich informovali... ale konkrétne sme ich požiadali o názor a zahrnuli ho do dokumentu. Takže žiadne prekvapenia nebudú,“ povedal.


Zástupca ministerstva zahraničia zároveň poznamenal, že Spojené štáty zatiaľ neodoslali svoju odpoveď Rusku, ale podľa Pricea to "Moskvu neprekvapí". „Odpoveď ešte nebola doručená do Moskvy. Ale hneď ako bude odoslaný, budeme o tom informovať, “povedal Price.


Očakáva sa, že americká strana poskytne písomnú odpoveď tento týždeň súbežne s NATO.


Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki predtým vysvetlila, že USA odmietli zverejniť písomnú odpoveď na ruské návrhy bezpečnostných záruk. Dokumenty tohto druhu sú podľa nej súčasťou rokovaní a väčšinou sa nezverejňujú.
https://lenta.ru/news/2022/01/25/otvet/


**Spojené štáty americké informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách** Ministerstvo zahraničných vecí: Spojené štáty americké informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách Spojené štáty informovali Kyjev o obsahu odpovede Moskve o bezpečnostných zárukách. Oznámil to hovorca ministerstva zahraničia Ned Price počas brífingu s novinármi. Vysielanie sa uskutočňuje na stránke oddelenia na Twitteri. Washington podľa Pricea zohľadnil postoj Kyjeva k ruským bezpečnostným návrhom. „Nielenže sme ich informovali... ale konkrétne sme ich požiadali o názor a zahrnuli ho do dokumentu. Takže žiadne prekvapenia nebudú,“ povedal. Zástupca ministerstva zahraničia zároveň poznamenal, že Spojené štáty zatiaľ neodoslali svoju odpoveď Rusku, ale podľa Pricea to "Moskvu neprekvapí". „Odpoveď ešte nebola doručená do Moskvy. Ale hneď ako bude odoslaný, budeme o tom informovať, “povedal Price. Očakáva sa, že americká strana poskytne písomnú odpoveď tento týždeň súbežne s NATO. Tlačová tajomníčka Bieleho domu Jen Psaki predtým vysvetlila, že USA odmietli zverejniť písomnú odpoveď na ruské návrhy bezpečnostných záruk. Dokumenty tohto druhu sú podľa nej súčasťou rokovaní a väčšinou sa nezverejňujú. https://lenta.ru/news/2022/01/25/otvet/

žiadne prekvapenia nebudú,“


"Šťastní" to lidé, kteří si myslí, že je nemůže nic překvapit...


[quote="pid:54390, uid:12"]žiadne prekvapenia nebudú,“[/quote] "Šťastní" to lidé, kteří si myslí, že je nemůže nic překvapit...

Rusko nepočká | Reakce USA a NATO | Projev Sergeje Lavrova ve Státní dumě¨
https://www.youtube.com/watch?v=VS_L_FU1mCg


Právě teď, zřejmě zásadní projev Sergeje Lavrova - Rusko už nebude čekat na odpověď USA a NATO !


Rusko nepočká | Reakce USA a NATO | Projev Sergeje Lavrova ve Státní dumě¨ https://www.youtube.com/watch?v=VS_L_FU1mCg **Právě teď, zřejmě zásadní projev Sergeje Lavrova - Rusko už nebude čekat na odpověď USA a NATO !**

Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?


Můžete prosím někdo shrnout , co řekl pan Lavrov?

Právě teď, zřejmě zásadní projev Sergeje Lavrova - Rusko už nebude čekat na odpověď USA a NATO !

Nič také som tam nepočul, Lavrov sa vyjadril že tento týždeň čakajú na pisomné vyjadrenie a potom sa rozhodne že čo ďalej.


[quote="pid:54398, uid:270"]Právě teď, zřejmě zásadní projev Sergeje Lavrova - Rusko už nebude čekat na odpověď USA a NATO ![/quote] Nič také som tam nepočul, Lavrov sa vyjadril že tento týždeň čakajú na pisomné vyjadrenie a potom sa rozhodne že čo ďalej.

V Paríži sa začína stretnutie politických poradcov Normandie Four -«нормандской четвёрки»


Stretnutie politických poradcov lídrov krajín normandského formátu (Rusko, Nemecko, Francúzsko, Ukrajina) sa začalo v Paríži, koná sa v Elyzejskom paláci.
https://russian.rt.com/world/news/953629-parizh-vstrecha-normandskii-format


V Paríži sa začína stretnutie politických poradcov Normandie Four -«нормандской четвёрки» Stretnutie politických poradcov lídrov krajín normandského formátu (Rusko, Nemecko, Francúzsko, Ukrajina) sa začalo v Paríži, koná sa v Elyzejskom paláci. https://russian.rt.com/world/news/953629-parizh-vstrecha-normandskii-format
1234567 ... 11
123.52k
794
82
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept