Videá, filmy, knihy
Upoutávka k filmu Jan Žižka

"Americký film Jan Žižka nabízí první ukázku. Do českých kin má akční drama jít 8. září."
https://www.stream.cz/kultura-9242/teaser-k-filmu-jan-zizka-64341487


"Americký film Jan Žižka nabízí první ukázku. Do českých kin má akční drama jít 8. září." https://www.stream.cz/kultura-9242/teaser-k-filmu-jan-zizka-64341487

Už jen toto, "Americký film Jan Žižka" mě dost děsí. Každopádně jsem zvědav.


Už jen toto, "Americký film Jan Žižka" mě dost děsí. Každopádně jsem zvědav.

Vypadá to jako laciné béčko. Tenhle film už podle fotek kostýmů lidé znalí tématiky označili za středověkou fantasy. Nesmí chybět ani klasické klišé: středověk = bláto, šeď a mlha.


Co nevyčaroval Landa s Janečkem za prdelí, to zkusí Jákl s touto sra*kou.


Držím nám palce.


Vypadá to jako laciné béčko. Tenhle film už podle fotek kostýmů lidé znalí tématiky označili za středověkou fantasy. Nesmí chybět ani klasické klišé: středověk = bláto, šeď a mlha. Co nevyčaroval Landa s Janečkem za prdelí, to zkusí Jákl s touto sra*kou. Držím nám palce.
Upravené 6. 5. 2022 o 08:42

Žižka není za hranicemi řekněme střední Evropy známý. Kromě malé skupiny lidí, pochopitelně. Jde tedy o regionálně přesně mířenou řídící akci.


Žižka není za hranicemi řekněme střední Evropy známý. Kromě malé skupiny lidí, pochopitelně. Jde tedy o regionálně přesně mířenou řídící akci.

Trailer jsem viděl, je to typický film Holywoodského střihu. Ale rozhodně ne B. Výprava, kamera i herci jsou relativně slušní, až na Tilla Swaigera, který je béčkový herec, no ale neznám rozpočet. Každopádně, více mi to připomíná anglosaské pojetí středověku, což u Jákla není nic překvapivého. Tuším, že tam, budou i černoši, nebo minimálně jeden. Což také není historicky špatně, jelikož i tehdy lidé migrovali a přesouvali se, takže proč ne. Spíš mám obavy z matričního náboje, který to vnese to Noosfery. Nechci to víc rozebírat... Připomenu, třeba film poslední doby, "Král", kde byly mimo jiné i odkryty praktiky GP, v určitém směru... Takže očekávám podobné kino i s tímto filmem. Jen prosím neočekávejte nic oslavného pro Čechy. Tento film si myslím bude opakem...


Král:
https://www.csfd.cz/film/684369-kral/prehled/


Poznámka: Jak by asi vypadal Žižka, kdyby ho dělal někdo jako Dan Vávra, stojící za hrou Kingdom Come Deliverance - což je dle mého jedno nejvěrohodnějších ztvárnění podoby českého středověku.


Trailer jsem viděl, je to typický film Holywoodského střihu. Ale rozhodně ne B. Výprava, kamera i herci jsou relativně slušní, až na Tilla Swaigera, který je béčkový herec, no ale neznám rozpočet. Každopádně, více mi to připomíná anglosaské pojetí středověku, což u Jákla není nic překvapivého. Tuším, že tam, budou i černoši, nebo minimálně jeden. Což také není historicky špatně, jelikož i tehdy lidé migrovali a přesouvali se, takže proč ne. Spíš mám obavy z matričního náboje, který to vnese to Noosfery. Nechci to víc rozebírat... Připomenu, třeba film poslední doby, "Král", kde byly mimo jiné i odkryty praktiky GP, v určitém směru... Takže očekávám podobné kino i s tímto filmem. Jen prosím neočekávejte nic oslavného pro Čechy. Tento film si myslím bude opakem... Král: https://www.csfd.cz/film/684369-kral/prehled/ Poznámka: Jak by asi vypadal Žižka, kdyby ho dělal někdo jako Dan Vávra, stojící za hrou Kingdom Come Deliverance - což je dle mého jedno nejvěrohodnějších ztvárnění podoby českého středověku.
Upravené 6. 5. 2022 o 08:27

ta hra kingdome come, jsem si zahral a je pekne udelana, mozna umelecke ztvarneni je pekne, budovy, osady, usedlosti, ale nemuzu se zbavit skryteho a silneho proticeskeho (pomlouvacneho) naboje.
ono ostatne se staci podivat, kdo tu hru financoval a je celkem jasno..


ta hra kingdome come, jsem si zahral a je pekne udelana, mozna umelecke ztvarneni je pekne, budovy, osady, usedlosti, ale nemuzu se zbavit skryteho a silneho proticeskeho (pomlouvacneho) naboje. ono ostatne se staci podivat, kdo tu hru financoval a je celkem jasno..

ono ostatne se staci podivat, kdo tu hru financoval a je celkem jasno..


Doplním: Bakala smile


[quote="pid:70699, uid:390"]ono ostatne se staci podivat, kdo tu hru financoval a je celkem jasno..[/quote] Doplním: Bakala ;)

proticeskeho (pomlouvacneho) naboje

V čem ?
Hrál jsem to a nic mi tam nevadilo.


[quote="pid:70699, uid:390"]proticeskeho (pomlouvacneho) naboje[/quote] V čem ? Hrál jsem to a nic mi tam nevadilo.

Tak niekto povedzte Bakalovi nech zafinancuje Kingdom Come 2 z dôb Rudolfa II.


Tak niekto povedzte Bakalovi nech zafinancuje Kingdom Come 2 z dôb Rudolfa II.

Kingdom Come 2

...se už už nejspíše dělá a bude z dob Husitských válek


[quote="pid:70714, uid:324"]Kingdom Come 2[/quote] ...se už už nejspíše dělá a bude z dob Husitských válek

Podle traileru jde o typickou holywoodskou sračku, jen zasazenou do středověkých Čech. Je tohle zobrazení skutečným Žižkou?
Spíš mutace Vikinga s Robinem Hoodem, politá holywoodskou omáčkou.


Podle traileru jde o typickou holywoodskou sračku, jen zasazenou do středověkých Čech. Je tohle zobrazení skutečným Žižkou? Spíš mutace Vikinga s Robinem Hoodem, politá holywoodskou omáčkou.

Souhlas Jiří. Jak jsem řekl... "Už jen toto, "Americký film Jan Žižka" mě dost děsí."


Souhlas Jiří. Jak jsem řekl... "Už jen toto, "Americký film Jan Žižka" mě dost děsí."

Také jsem se podíval na upoutávku k filmu. "Americký" Jan Žižka (s českými titulky) - spousta násilí a krve. Je to spíše oslava násilí a vraždění.
Co by na to řekl skutečný Jan Žižka?
Jinak, Otakar Vávra se asi musí obracet v hrobě. Asi si přes léto pustím jím natočenou trilogii.


Také jsem se podíval na upoutávku k filmu. "Americký" Jan Žižka (s českými titulky) - spousta násilí a krve. Je to spíše oslava násilí a vraždění. Co by na to řekl skutečný Jan Žižka? Jinak, Otakar Vávra se asi musí obracet v hrobě. Asi si přes léto pustím jím natočenou trilogii.

Je to spíše oslava násilí a vraždění.

Ano. Také jsem upoutávku viděl. "Americký film Jan Žižka" podle toho bude Slovany vykreslovat jako vraždící bestie a křižáky jako nebohé oběti. Další psycho-diverze přijetí nacistů. Však je to potřeba. Již se sem hrnou z Ukra a brzy tu udělá pořádek sám německý páníček. Ten film by se měl jmenovat "Americký Žižka" s dovětkem "aneb čeho se západ obává"... Asi tak.


[quote="pid:70956, uid:573"]Je to spíše oslava násilí a vraždění.[/quote] Ano. Také jsem upoutávku viděl. "Americký film Jan Žižka" podle toho bude Slovany vykreslovat jako vraždící bestie a křižáky jako nebohé oběti. Další psycho-diverze přijetí nacistů. Však je to potřeba. Již se sem hrnou z Ukra a brzy tu udělá pořádek sám německý páníček. Ten film by se měl jmenovat "Americký Žižka" s dovětkem "aneb čeho se západ obává"... Asi tak.
1.05k
13
11
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept