KSB a DVTR
O vnitřních rozporech v KSB

Jardob - A rovnako aj človek chápe Boha a Lásku, ale len čiastočne
ale ved hej, koza ma aspon vidi vsak? tak nieco tam prebieha. Ja si nerobim patent na nic a co pisem je len do miery mojho chapania preto (si) kladiem otazky. No to tvrdenie Joxa alebo Mira 108 ze Boh je laska potom v suvislosti s tym co si napisal obstoji? alebo neobstoji?
Skusim este k tej laske v miere nojho chapania v zmysle precitaneho aj KSB. V principe laska je prejav nie entita. Svet sa sklada z pricin a nasledkov. Prejav smerujuci k objektivne priaznivym nasledkom pre jednotlivca alebo celok by som nazval laskou. Ten prejav nemusi byt ale vobec pozitivny ide o nasledok nech ten je pozitivny. Toto potrebuje ale velmi velku mieru pochopenia a poznania co tam aj Mira 108 v suvislosti s Budhom a Jezisom pisal. JZO je napriklad takym prejavom Boha. Je to prejav jeho lasky k nam nie sme mu lahostajni. Preto clovek ciastocne chapajuci Boha a Lasku by sa mal (aj tu na fore) zamysliet nad kazdym svojim prejavom myslienkou cinom ake nasledky tvori. Asi som vycerpal co k tomu mam a ako to chapem. Dikes za podnety ja neviem vysvetlovat bez podnetov by som nenapisal nic. Nevypovedane si snad domyslite.


Jardob - A rovnako aj človek chápe Boha a Lásku, ale len čiastočne ale ved hej, koza ma aspon vidi vsak? tak nieco tam prebieha. Ja si nerobim patent na nic a co pisem je len do miery mojho chapania preto (si) kladiem otazky. No to tvrdenie Joxa alebo Mira 108 ze Boh je laska potom v suvislosti s tym co si napisal obstoji? alebo neobstoji? Skusim este k tej laske v miere nojho chapania v zmysle precitaneho aj KSB. V principe laska je prejav nie entita. Svet sa sklada z pricin a nasledkov. Prejav smerujuci k objektivne priaznivym nasledkom pre jednotlivca alebo celok by som nazval laskou. Ten prejav nemusi byt ale vobec pozitivny ide o nasledok nech ten je pozitivny. Toto potrebuje ale velmi velku mieru pochopenia a poznania co tam aj Mira 108 v suvislosti s Budhom a Jezisom pisal. JZO je napriklad takym prejavom Boha. Je to prejav jeho lasky k nam nie sme mu lahostajni. Preto clovek ciastocne chapajuci Boha a Lasku by sa mal (aj tu na fore) zamysliet nad kazdym svojim prejavom myslienkou cinom ake nasledky tvori. Asi som vycerpal co k tomu mam a ako to chapem. Dikes za podnety ja neviem vysvetlovat bez podnetov by som nenapisal nic. Nevypovedane si snad domyslite.

@rony
Veď o to ide, aby si každý povedal svoj názor... Aby opísal, ako to vidí on sam. Ty aj Jox ste si povedali svoj názor na Boha a Lásku. To stačí, netreba ísť do sporu.
Ja za seba tiež mám pocit, že obraz pojmu Láska vidím len čiastočne, a zďaleka ho nechápem úplne.
Ja pevne dúfam, že Boží Zámer je plodom Lásky.

Veci a procesy vieme opísať preto, lebo sú materiálne... Ich základom je MIM. Majú informačnú aj metrickú zložku. Ale ako opísať Boha, keď On materiálny nie je... Je mimo dosah nášho senzorického systému. Prakticky vnímame len jeho prejavy v matérii... A rovnako aj Lásku. Myslím, že ona samotná je nemateriálna a oveľa širšia, než jej prejavy v hmote, ktoré poznávame. Skrátka súcna mimo matériu nie sú dobre uchopiteľné terminologicky, lebo nemajú v matérii obtlačený svoj obraz. Preto sú mimo okruh našich pojmov, a chápeme ich len čiastočne pozorovaním ich čiastkových odtlačkov v matérii.


@rony Veď o to ide, aby si každý povedal svoj názor... Aby opísal, ako to vidí on sam. Ty aj Jox ste si povedali svoj názor na Boha a Lásku. To stačí, netreba ísť do sporu. Ja za seba tiež mám pocit, že obraz pojmu Láska vidím len čiastočne, a zďaleka ho nechápem úplne. Ja pevne dúfam, že Boží Zámer je plodom Lásky. Veci a procesy vieme opísať preto, lebo sú materiálne... Ich základom je MIM. Majú informačnú aj metrickú zložku. Ale ako opísať Boha, keď On materiálny nie je... Je mimo dosah nášho senzorického systému. Prakticky vnímame len jeho prejavy v matérii... A rovnako aj Lásku. Myslím, že ona samotná je nemateriálna a oveľa širšia, než jej prejavy v hmote, ktoré poznávame. Skrátka súcna mimo matériu nie sú dobre uchopiteľné terminologicky, lebo nemajú v matérii obtlačený svoj obraz. Preto sú mimo okruh našich pojmov, a chápeme ich len čiastočne pozorovaním ich čiastkových odtlačkov v matérii.
Upravené 16. 4. 2022 o 20:23

skusim pred precitaním Soľ nad Zlato este jeden ku téme.


@jardob v jednom je práve čast MIM tým faktorom, kde autorský tím podcenil výklad. pretože prave priviazal MIM informačne v zJavnom svete matérie...

No skusme sa na to pozriet inak. Čo je matéria? Nie je to energia s vyššou stálosťou ale stále energia?


A keď je to energia, je potom možné, aby MIM pracoval ak v Duchovnej rovine, teda v rovine poľovom?


A ak áno je potom možné želaním pracovať s egregormi a poľami?


A ak áno je nasledne potrebné svoj vnutorný energetický aparát prispôsobovať na zvyšovanie svojho potenciálu voľného miesta, na vnimanie, teda absorbciu vyššej energetickej potenciálnej hodnoty?


A ak áno, je možné sa v určitom momente "naladiť" cez priamu energetickú linku, teda svedomie, na harmonickú rezonanciu s najvyšším poľom?


A keď sa pohár naplní vodou, tak potom sa pohar volá pokár s vodou.
Ako sa volá človek, ktorý bol naplneny svetlom a priamo rezonuje s tým poľom o ktorom hovorím?


A každý len najmenší dotyk s odrazom tohoto poľa je zážitok jednotlivcov na tejto planéte. Niekto ich volá svätí iný prorok, alebo tvorca KSB....


Buď zdravý a zamysli sa, aký krasny nástroj nám pán Zaznobin dal. To poznanie MIM mme odstránilo blok, ktorý bol tam, aby som pochopil toto rozšírenie mysle...Ved je to take jednoduché vo svojej podstate.


skusim pred precitaním Soľ nad Zlato este jeden ku téme. @jardob v jednom je práve čast MIM tým faktorom, kde autorský tím podcenil výklad. pretože prave priviazal MIM informačne v zJavnom svete matérie... No skusme sa na to pozriet inak. Čo je matéria? Nie je to energia s vyššou stálosťou ale stále energia? A keď je to energia, je potom možné, aby MIM pracoval ak v Duchovnej rovine, teda v rovine poľovom? A ak áno je potom možné želaním pracovať s egregormi a poľami? A ak áno je nasledne potrebné svoj vnutorný energetický aparát prispôsobovať na zvyšovanie svojho potenciálu voľného miesta, na vnimanie, teda absorbciu vyššej energetickej potenciálnej hodnoty? A ak áno, je možné sa v určitom momente "naladiť" cez priamu energetickú linku, teda svedomie, na harmonickú rezonanciu s najvyšším poľom? A keď sa pohár naplní vodou, tak potom sa pohar volá pokár s vodou. Ako sa volá človek, ktorý bol naplneny svetlom a priamo rezonuje s tým poľom o ktorom hovorím? A každý len najmenší dotyk s odrazom tohoto poľa je zážitok jednotlivcov na tejto planéte. Niekto ich volá svätí iný prorok, alebo tvorca KSB.... Buď zdravý a zamysli sa, aký krasny nástroj nám pán Zaznobin dal. To poznanie MIM mme odstránilo blok, ktorý bol tam, aby som pochopil toto rozšírenie mysle...Ved je to take jednoduché vo svojej podstate.

@jox13
Pekné prirovnanie. Generál Petrov aj tieto veci vysvetľuje oveľa ľudovejším jazykom a vkladá tam veľa zaujímavých vlastných myšlienok a prirovnaní. Napr. že najvyššia Matica/Matrica Vesmíru je Duch svätý.

K tomu doplním svoje chápanie. V tomto zmysle je materiálnou bytosťou, intelektom do ktorého Boh vložil svoju múdrosť ako do učiteľa. Je niečo ako generálnym riaditeľom Vesmíru (správcom) a Boh je Všedržiteľom (Vlastníkom)
Energia je matéria, t.j. výtvor Boží. Energeticky sa spájaš len s objektami na báze matérie/energie, t.j. aj s duchom svätým (učiteľom všetkej pravdy). No potom je tu ešte spojenie s Bohom, ktoré nie je materiálne/energetické/poľové, ale je na inej báze.
Materiálny duch (psychika/intelekt) sa spája s rovnako materiálnymi duchmi (až po ducha svätého).
A duša sa spája s dušou, či presnejšie, tá sa vôbec spájať nemusí, lebo Boh a Božie iskry (duše) sú jedno. Duša nie je intelekt, nie je osobnosť, nie je psychika. Duša je čisté nezaujaté vnímanie. Až materiálna psychika dáva duši charakterové a osobnostné odtiene. Až duch dáva duši intelekt/osobnosť/psychiku.


@jox13 Pekné prirovnanie. Generál Petrov aj tieto veci vysvetľuje oveľa ľudovejším jazykom a vkladá tam veľa zaujímavých vlastných myšlienok a prirovnaní. Napr. že najvyššia Matica/Matrica Vesmíru je Duch svätý. K tomu doplním svoje chápanie. V tomto zmysle je materiálnou bytosťou, intelektom do ktorého Boh vložil svoju múdrosť ako do učiteľa. Je niečo ako generálnym riaditeľom Vesmíru (správcom) a Boh je Všedržiteľom (Vlastníkom) Energia je matéria, t.j. výtvor Boží. Energeticky sa spájaš len s objektami na báze matérie/energie, t.j. aj s duchom svätým (učiteľom všetkej pravdy). No potom je tu ešte spojenie s Bohom, ktoré nie je materiálne/energetické/poľové, ale je na inej báze. Materiálny duch (psychika/intelekt) sa spája s rovnako materiálnymi duchmi (až po ducha svätého). A duša sa spája s dušou, či presnejšie, tá sa vôbec spájať nemusí, lebo Boh a Božie iskry (duše) sú jedno. Duša nie je intelekt, nie je osobnosť, nie je psychika. Duša je čisté nezaujaté vnímanie. Až materiálna psychika dáva duši charakterové a osobnostné odtiene. Až duch dáva duši intelekt/osobnosť/psychiku.
Upravené 16. 4. 2022 o 21:33

@jardob ono to má vsetko veľmi dobry zaklad, až na tú jednu cast, kde si neprotirecíme, no vidíme to z inehonuhla pohľadu. A mozno aj nie

Ak máme Božiu iskru, svedomie, ako priame spojenie, zaujímavu premisu si teraz ozvucil, že Dusa je tiež z toho isté ho Božieho základu....Potom ale, keď si uvedomíme podstatu tohto spojenia, je to potom prvý krok ku rezonanciu s hlavnou entitou.


Rezonanciu zabezpečí práve uvedomenie si tej Božej podstaty esencie Človečieho života.
No nato, aby si mohol prijimať a vysielať máš naladeny prijimač cez svedomie, no používaš ho vyslovene nevedome, na základe základného programu vloženého samym Tvorcom.


Otázka znie, ako preprogramovať algoritmovo aj kapacitne vlastné ve(pod,ne)domie, vsimni si zaklad slova VEDOMIE, SVEDOMIE. tak, aby bolo schopné nielen naladit sa, ale aj začať dialóg s Tvorcom.
Ci už, ako hovoríš, cez prostredníka alebo napriamo...


@jardob ono to má vsetko veľmi dobry zaklad, až na tú jednu cast, kde si neprotirecíme, no vidíme to z inehonuhla pohľadu. A mozno aj nie Ak máme Božiu iskru, svedomie, ako priame spojenie, zaujímavu premisu si teraz ozvucil, že Dusa je tiež z toho isté ho Božieho základu....Potom ale, keď si uvedomíme podstatu tohto spojenia, je to potom prvý krok ku rezonanciu s hlavnou entitou. Rezonanciu zabezpečí práve uvedomenie si tej Božej podstaty esencie Človečieho života. No nato, aby si mohol prijimať a vysielať máš naladeny prijimač cez svedomie, no používaš ho vyslovene nevedome, na základe základného programu vloženého samym Tvorcom. Otázka znie, ako preprogramovať algoritmovo aj kapacitne vlastné ve(pod,ne)domie, vsimni si zaklad slova VEDOMIE, SVEDOMIE. tak, aby bolo schopné nielen naladit sa, ale aj začať dialóg s Tvorcom. Ci už, ako hovoríš, cez prostredníka alebo napriamo...

alah je entita na úrovni jahveho


Alláh je především slovo. Samo o sobě je slovo pouze nějaký obraz (slovo napsané) nebo zvuk (slovo vyřčené) a působí na okolí pouze "obrazem" a "zvukem", ale a to důležité je, že navíc může kromě toho působit na okolní subjekty svým významem. Ale jsme to my kdo přiřazuje ve vědomí slovu význam (navíc tam hraje nemalou roli kontext, například v jakém je jazyce, v jakém kódování) a ne naopak. Je to nálepka, dohoda v označování mezi subjekty na popis prostředí.


Vtip:
Jack London, kdysi byl ve společnosti kněze a ten si dal velmi záležet na nějakém kázání a ukázal ho spisovateli. A ten mu řekl, všechny slova už jsem četl. Kněz se podivil: "Kde ?" Jack odpověděl: "Ve slovníku."


Egregor se slovem spojený se posiluje, ve chvíli kdy ve vědomí aktivujeme význam slova.


Elity klamou dav a snaží se egregory budovat tak, aby nás mohli zotročit. Každému národu namluví, že jejich Bůh je ten pravý a cizí falešný.


Pokud půjdeme do důsledku můžeme ten egregor nechat pracovat v prospěch lidstva. Všichni (monoteistická náboženství) tvrdí, že Bůh je jediný a pak je tedy nám společný a pak tedy nemusíme jít proti sobě a můžeme společně pracovat v souladu s Bohem.


Jistě elity tvoří svého "soukromého" Boha (egregor) a snaží se ho podsunout davu, ale my můžeme provést opravu a přiřadit správný význam jak se o to snažil Puškin.


[quote="pid:67930, uid:623"]alah je entita na úrovni jahveho[/quote] Alláh je především slovo. Samo o sobě je slovo pouze nějaký obraz (slovo napsané) nebo zvuk (slovo vyřčené) a působí na okolí pouze "obrazem" a "zvukem", ale a to důležité je, že navíc může kromě toho působit na okolní subjekty svým významem. Ale jsme to my kdo přiřazuje ve vědomí slovu význam (navíc tam hraje nemalou roli kontext, například v jakém je jazyce, v jakém kódování) a ne naopak. Je to nálepka, dohoda v označování mezi subjekty na popis prostředí. Vtip: Jack London, kdysi byl ve společnosti kněze a ten si dal velmi záležet na nějakém kázání a ukázal ho spisovateli. A ten mu řekl, všechny slova už jsem četl. Kněz se podivil: "Kde ?" Jack odpověděl: "Ve slovníku." Egregor se slovem spojený se posiluje, ve chvíli kdy ve vědomí aktivujeme význam slova. Elity klamou dav a snaží se egregory budovat tak, aby nás mohli zotročit. Každému národu namluví, že jejich Bůh je ten pravý a cizí falešný. Pokud půjdeme do důsledku můžeme ten egregor nechat pracovat v prospěch lidstva. Všichni (monoteistická náboženství) tvrdí, že Bůh je jediný a pak je tedy nám společný a pak tedy nemusíme jít proti sobě a můžeme společně pracovat v souladu s Bohem. Jistě elity tvoří svého "soukromého" Boha (egregor) a snaží se ho podsunout davu, ale my můžeme provést opravu a přiřadit správný význam jak se o to snažil Puškin.
Upravené 17. 4. 2022 o 08:42

Otázka znie, ako preprogramovať algoritmovo aj kapacitne vlastné ve(pod,ne)domie, vsimni si zaklad slova VEDOMIE, SVEDOMIE. tak, aby bolo schopné nielen naladit sa, ale aj začať dialóg s Tvorcom.
Ci už, ako hovoríš, cez prostredníka alebo napriamo...


V elektronike na stabilizáciu frekvencie v rezonančných obvodoch slúži kryštál, je to vlastne analóg LC článku (cievka + kondenzátor).
Človek potrebuje tiež takú ladičku, ktorá ho nastaví na správnu frekvenciu. Ja si myslím, že by to mohla byť - dôvera k Bohu (viera Bohu). Je to niečo, čím by si prakticky mal prejsť každý človek a vyskúšať si to na vlastnej koži. V období hojnosti sa ľahko hrá na dôveru Bohu, keď človeku nič zásadné nechýba. No skutočná dôvera sa ukáže až v krízových situáciách, či dokáže aj vtedy dôverovať, že Boh sa postará, pomôže.


Aj dieťa si prechádza fázou, keď je spočiatku plne závislé na rodičovi, a učí sa mu dôverovať, že bude vždy sýte, odeté a v bezpečí. Neskôr, keď dospeje, už si jedlo, ošatenie, bývanie a bezpečnosť zaisťuje sám.


Takto sa človek naučil dôverovať rodičom, ale nikto ho nenaučil dôverovať Bohu. Preto duchovný rozvoj ľudí viazne. Chýba im ladička, ktorú by si osvojili počas etapy duchovného detstva, počas etapy, keď zažili aké je to byť dieťaťom Božím, ktoré je pod Jeho ochranou a nič sa mu nemôže stať. Človek nemôže duchovane dospieť, ak nebol duchovne dieťaťom.


Ani od detí sa neočakáva, že sa hneď budú vedieť o seba postarať, chce to čas, a na to je vyhradené obdobie detstva. Až potom prichádza dospelosť a plná zodpovednosť.


Úplne ideálne by bolo, ak by obdobie fyzického detstva prebiehalo súbežne s obdobím duchovného detstva.


[quote="pid:68263, uid:183"]Otázka znie, ako preprogramovať algoritmovo aj kapacitne vlastné ve(pod,ne)domie, vsimni si zaklad slova VEDOMIE, SVEDOMIE. tak, aby bolo schopné nielen naladit sa, ale aj začať dialóg s Tvorcom. Ci už, ako hovoríš, cez prostredníka alebo napriamo...[/quote] V elektronike na stabilizáciu frekvencie v rezonančných obvodoch slúži kryštál, je to vlastne analóg LC článku (cievka + kondenzátor). Človek potrebuje tiež takú ladičku, ktorá ho nastaví na správnu frekvenciu. Ja si myslím, že by to mohla byť - dôvera k Bohu (viera Bohu). Je to niečo, čím by si prakticky mal prejsť každý človek a vyskúšať si to na vlastnej koži. V období hojnosti sa ľahko hrá na dôveru Bohu, keď človeku nič zásadné nechýba. No skutočná dôvera sa ukáže až v krízových situáciách, či dokáže aj vtedy dôverovať, že Boh sa postará, pomôže. Aj dieťa si prechádza fázou, keď je spočiatku plne závislé na rodičovi, a učí sa mu dôverovať, že bude vždy sýte, odeté a v bezpečí. Neskôr, keď dospeje, už si jedlo, ošatenie, bývanie a bezpečnosť zaisťuje sám. Takto sa človek naučil dôverovať rodičom, ale nikto ho nenaučil dôverovať Bohu. Preto duchovný rozvoj ľudí viazne. Chýba im ladička, ktorú by si osvojili počas etapy duchovného detstva, počas etapy, keď zažili aké je to byť dieťaťom Božím, ktoré je pod Jeho ochranou a nič sa mu nemôže stať. Človek nemôže duchovane dospieť, ak nebol duchovne dieťaťom. Ani od detí sa neočakáva, že sa hneď budú vedieť o seba postarať, chce to čas, a na to je vyhradené obdobie detstva. Až potom prichádza dospelosť a plná zodpovednosť. Úplne ideálne by bolo, ak by obdobie fyzického detstva prebiehalo súbežne s obdobím duchovného detstva.

Úplne ideálne by bolo, ak by obdobie fyzického detstva prebiehalo súbežne s obdobím duchovného detstva.


No a tu sme v tom, čo je tak smutne viditeľné v tej druhej diskusii...


Je to, ako priklad:


  1. Máš človeka, ktorý zreje a chodí do školy
  2. Mas človeka, ktory zreje a nechodí do školy

Obaja ľudia dozreju do dospelosti, no ich kvality, toho vzdelaného (a diskutovat teraz ontype skoly nechcem, odvadza to od pointy) su neporovnateľne väčšie s tym bez vzdelania.


A tu sme pri tom, čo chyba ľudstvu a co prináša ako koncept prave KSB. Lebo keď Ti vypadne balast, zostane veľa z toho, čo hlásali naozajstní proroci.. Kvôli indiciám, ktoré o nich prerastli veky....


[quote="pid:68334, uid:6"]Úplne ideálne by bolo, ak by obdobie fyzického detstva prebiehalo súbežne s obdobím duchovného detstva.[/quote] No a tu sme v tom, čo je tak smutne viditeľné v tej druhej diskusii... Je to, ako priklad: 1. Máš človeka, ktorý zreje a chodí do školy 2. Mas človeka, ktory zreje a nechodí do školy Obaja ľudia dozreju do dospelosti, no ich kvality, toho vzdelaného (a diskutovat teraz ontype skoly nechcem, odvadza to od pointy) su neporovnateľne väčšie s tym bez vzdelania. A tu sme pri tom, čo chyba ľudstvu a co prináša ako koncept prave KSB. Lebo keď Ti vypadne balast, zostane veľa z toho, čo hlásali naozajstní proroci.. Kvôli indiciám, ktoré o nich prerastli veky....
12
3.67k
82
17
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept