Zahraniční analytici
Články západních autorů o konfliktu na Ukrajině

Proč považuji za účelné vytvořit na toto téma samostatné vlákno?

Z jednoduchého důvodu - ať bojovníci s tak zvanými "dezinformacemi" nebojují s vlastními občany a ruskou propagandou, a raději se soustředí na vysvětlování proč ani v západní propagandě nepanuje ta vzácná jednota názorů, jakou požadují od nás, prostých občanů.


Provokace: „Vysvětlím vám, proč souhlasím s Putinem“ (Nicola Porro, Itálie)


Franco Battaglia
Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že musím jednat. Pokud mě postaví ke zdi a donutí si vybrat, pak vám řeknu: Jsem s Putinem. Chci se na chvíli ohradit proti Marii Giovanně Maglie (italská spisovatelka Maria Giovanna Maglie), které si velmi vážím, a jak jsem tehdy řekl, dobře si ji představuji v roli italské prezidentky. Navrhla, aby ti, kdo podporují Putina, učinili takovou volbu, protože chtějí být nablízku silné a mocné osobě. Milá Maria Giovanno, nejmocnější a až příliš mocnou osobou je Biden.


Proč si Západ vybral Zelenského
Chápu, že na mě teď budou padat urážky z celého západního světa, ale buďte prosím trpěliví. Západní svět je můj svět a nikdy bych ho nevyměnil za jiný existující svět. Nechci se zabývat možnými světy, které tvoří Platónovu Hyperuranii. O západním světě mám názor – nebo iluzi – že je nejlepší, a považuji ho za svého přítele. Vlivem profesionální deformace však rčení „Platón je můj přítel, ale ...“ beru spíše vážně. V žádném případě tím nechci tvrdit, že znám pravdu, ale alespoň se snažím se všemi svými nedostatky a omezeními se jí co nejvíce přiblížit.


Jaké argumenty Zelenského podporovatelé uvádějí? Zjevně to není argument, že by konflikty měly být stejně odsuzovány: konflikty jsou bohužel součástí světa, ve kterém je mnoho věcí. To je ekvivalent toho, co se děje v každodenním životě u jednotlivých lidí, ale na úrovni státu. Je to věc, kterou lze snadno označit za nedokonalou a – když ne často, tak alespoň někdy – za hloupou. S ohledem na to si můžete vybrat jednu ze dvou soupeřících stran – buď kvůli pohodlí, nebo z přesvědčení. Samozřejmě se můžete držet stranou a dívat se. Faktem ale je, že můj západní svět, který miluji a považuji za svého přítele, si vybral. Přesněji řečeno, byli vybráni ti, kteří hrají důležitou roli, a kteří zvolili Zelenského. A chci to vyřešit, než si zvolím stranu.


Jaké jsou tedy argumenty Zelenského příznivců? Přirozeně mluvím o uvedených argumentech, protože potenciální argumenty, které nebyly zmíněny, si lze jen domýšlet, ale nejsme tu od toho, abychom fantazírovali, proto budeme se držet reality, kterou nám Zelenského příznivci popisují. Uvedli jediný argument: "Ruské kroky jsou nespravedlivé. Vyjadřujeme morální podporu Ukrajině a možná i materiální pomoc." Žádné další argumenty ze strany EU a USA nevidím.


Putinovy ​​argumenty
Argument druhé strany pro ospravedlnění toho, co nazývá „zvláštní vojenskou operací“, spočívá především v tom, že Rusko bylo k takovému kroku donuceno. Když si poslechnete prohlášení ruského velvyslance v Itálii Sergeje Razova, ukáže se, že několik měsíců před událostmi na Ukrajině si Putin stěžoval na budování vojenské struktury, která ohrožovala Rusko, a požadoval, aby Washington a země NATO vypořádaly se s tímto nepříjemným problémem. Pravda nebo ne? Chcete-li to zjistit, vráťte se zpět v čase. Ve své předchozí publikaci jsem již citoval Putinův článek z 12. července 2021, ve kterém vyjádřil „pevné stanovisko / ultimátum“. Přesuňme se ale do 23. prosince 2021 a ocitujme Putinova slova na tiskové konferenci. Na to si stěžoval ruský prezident.


Putin řekl: "Máte dojem, že možná připravují třetí vojenskou operaci? A my jsme předem varováni: "Nezasahujte, nechraňte tyto lidi. Možná se na to připravují." Ruský prezident také zdůraznil: "Naše kroky nebudou záviset na průběhu jednání, ale na bezpodmínečném zajištění bezpečnosti Ruska dnes a v historické perspektivě. V tomto ohledu jsme dali jasně a jednoznačně najevo, že další pohyb NATO na východ je nepřijatelný. Co je zde nepochopitelného? My dávame rakety blízko hranic Spojených států? Ne, to Spojené státy přišly k našemu domu, jsou už na prahu našeho domu."


Někdo se může ptát, zda tato prohlášení (ohrožení bezpečnosti Moskvy, masakr na Majdanu, v Oděse a na Donbasu) jsou fikce, nepodložená skutečnými fakty. Pokud mluvíme o obavách z rozmístění raket NATO 600 kilometrů od Moskvy, pak jsou oprávněné, vzhledem k tomu, že až měsíc po zahájení ruské operace si Zelenskyj řekl, že si uvědomil, že Ukrajina nemůže být v NATO. Co se týče masakrů: informace o událostech v Oděse, které bylo celé ty roky možné číst na Wikipedii, byly před pár dny změněny. Wikipedie každopádně není důvěryhodný zdroj a za zmínku stojí některé dotazy europoslanců na Evropskou komisi.


Role Evropské unie


  1. Dotaz položen 7. listopadu 2014.

"Druhého května tohoto roku v oděském domě odborů došlo k masakru, jehož oběťmi, podle oficiálních údajů bylo 48 lidí. Podle neoficiálních odhadů mohlo být mrtvých 150, přidat by se k nim mělo ještě několik stovek zraněných, kteří se zázrakem vyhnuli masakru. Všichni mrtví jsou občané Ukrajiny, ruské národnosti. Oficiální verze ukrajinských úřadů u mnohých vyvolává pochybnosti. Pokud je známo, úřady v Kyjevě a Oděse neprovedly důkladné vyšetřování a nezjistily viníky. Existuje mnoho důkazů, které naznačují, že lidé, kteří se skrývali uvnitř budovy, aby se zabránilo jejich zastřelení na ulici, nezemřel při požáru, ale při střelbě ze střelných nebo jiných zbraní. Na video nahrávkách je vidět, jak policajti střílet do nešťastných, kteří se snaží uniknout přes okna, a všechny dostupné důkazy naznačují, že účastníci útoku je mají v úmyslu zabít. V souvislosti s těmito nepřijatelnými kroky by Komise mohla dát vědět, zda považuje za možné striktně odsoudit, co se stalo a zaujmout takový postoj v zahraniční politice, aby se podobné dramatické události už neopakovaly?".

  1. Odpověď komise EU ze dne 23. března 2015. „Ve svém stanovisku z 12. května 2014 Rada pro mezinárodní záležitosti uvedla toto: „Tragické události v Oděse 2. května, které si vyžádaly mnoho zraněných a mrtvých, musí být důkladně vyšetřeny a zodpovědní musí být postaveni před soud. "

  2. Dotaz ze dne 17.11.2017."Mezi 18. a 20. únorem 2014 bylo během ukrajinského konfliktu na Majdanu v Kyjevě zabito nejméně 100 lidí. Na rozdíl od verze, kterou okamžitě poskytla mezinárodní média, z některých zachycených rozhovorů vyplývá, že se ostřelovači účastnili masakru podle pokynů nové prozápadní koalice. Konkrétně tři roky po událostech vyšetřovací tým obdržel svědectví od samotných ostřelovačů z Majdanu, kteří přiznali, že to nebyli lidé proruského prezidenta Viktora Janukovyče, kdo stáli za masakrem demonstrantů a policie, ale vůdci opozice podporovaní EU. Vzhledem k těmto svědectvím je otázka na Komisi: bude na pozadí těchto přiznání objasňovat svůj postoj? Považuje za vhodné zahájit vyšetřování? Nepovažuje za nutné přehodnotit rovnováhu sil v regionu, uznání sfér kompetencí a bezpodmínečnou podporu současné vládě v Kyjevě?"

  3. Odpověď Komise EU ze dne 22. ledna 2018. "Evropská unie přikládá velký význam vyšetřování tragických událostí na Majdanu (2013-2014) a v Oděse (2. května 2014). EU opakovaně vyzývala, a to i během jednání s Ukrajinou o lidských právech, aby bylo provedno nezbytné vyšetřování všech případů násilí a porušování lidských práv a viniky hnání k odpovědnosti."Fakta nyní ukazují, že ukrajinská vláda stále nikoho nepotrestala za masakr na Majdanu, v Oděse a na Donbasu. Rusko žádá spravedlnost už osm let, ale bez výsledku: jak řekl Cicero, ti, kdo nemohou dosáhnout spravedlnosti v soudní síni, ji nevyhnutelně hledají na ulici.


Sympatie k neonacistům
Ukrajinská vláda je obviněna ze sympatií s neonacisty. Naše média toto obvinění odmítají s tím, že jde o absolutní lež, protože Zelenskij je Žid. Fakta ale jsou taková, že v některých ukrajinských městech jsou pomníky Stepana Bandery a po něm pojmenované ulice a náměstí. Například ve Lvově, v Kolomyji a Novoyavorivsku. Stačí jít do Google map a zkontrolovat to. Kdo to je? Přečtěme si Wikipedii (která zatím tuto publikaci nevymazala): "Stepan Bandera během 2. světové války kolaboroval s nacistickým Německem. Když sovětská vojska opustila Lvov, Bandera oznámil vznik samostatného ukrajinského státu Aktem o vyhlášení ukrajinského státu" a oznámil svůj záměr podporovat nacistické expanzivní plány, přísahal věrnost Adolfu Hitlerovi.“


Celkově se zdá, že Putinova obvinění jsou oprávněná: masakry od roku 2014 do současnosti, nacistické sympatie ukrajinské vlády (tato vláda se zrodila z trosek puče v roce 2014), hrozící militarizace Ukrajiny. Osobně mám dvě otázky.


Zaprvé mě napadá, zda Putinovy ​​kroky mohly odvrátit budoucí světový konflikt, což by bylo docela možné, kdyby se Ukrajina stala členem NATO. Dá se namítnout, že Rusko by nic nedělalo, kdyby Ukrajina byla v NATO. Ano, ale to by znamenalo, že perzekuce rusky mluvících menšin na Ukrajině by neustala.


Zadruhé vyvstává otázka, zda Putin mohl k dosažení svých cílů použít jiné nástroje. Například sankce. Zavřit plynový ventil Evropě: je těžké uvěřit, že Rusko potřebuje prodávat plyn Evropě, má jiné klienty, od kterých evropští géniové nakupují stejný ruský plyn za vyšší cenu. Takže rozhodně ne: Putinovou povinností bylo zničit vojenské struktury, které se na Ukrajině budovaly a mohly být použity k ofenzivě. Jestli se mu to podaří, je věc druhá. Ale když jsem prozkoumal všechno, co se dalo prozkoumat, říkám, že jsem s Ruskem.
https://www.nicolaporro.it/la-provocazione-vi-spiego-perche-do-ragione-a-putin/


**Proč považuji za účelné vytvořit na toto téma samostatné vlákno? ** Z jednoduchého důvodu - ať bojovníci s tak zvanými "dezinformacemi" nebojují s vlastními občany a ruskou propagandou, a raději se soustředí na vysvětlování proč ani v západní propagandě nepanuje ta vzácná jednota názorů, jakou požadují od nás, prostých občanů. **_Provokace: „Vysvětlím vám, proč souhlasím s Putinem“ (Nicola Porro, Itálie)_** **Franco Battaglia** Po dlouhém zvažování jsem se rozhodl, že musím jednat. Pokud mě postaví ke zdi a donutí si vybrat, pak vám řeknu: Jsem s Putinem. Chci se na chvíli ohradit proti Marii Giovanně Maglie (italská spisovatelka Maria Giovanna Maglie), které si velmi vážím, a jak jsem tehdy řekl, dobře si ji představuji v roli italské prezidentky. Navrhla, aby ti, kdo podporují Putina, učinili takovou volbu, protože chtějí být nablízku silné a mocné osobě. Milá Maria Giovanno, nejmocnější a až příliš mocnou osobou je Biden. **Proč si Západ vybral Zelenského** Chápu, že na mě teď budou padat urážky z celého západního světa, ale buďte prosím trpěliví. Západní svět je můj svět a nikdy bych ho nevyměnil za jiný existující svět. Nechci se zabývat možnými světy, které tvoří Platónovu Hyperuranii. O západním světě mám názor – nebo iluzi – že je nejlepší, a považuji ho za svého přítele. Vlivem profesionální deformace však rčení „Platón je můj přítel, ale ...“ beru spíše vážně. V žádném případě tím nechci tvrdit, že znám pravdu, ale alespoň se snažím se všemi svými nedostatky a omezeními se jí co nejvíce přiblížit. Jaké argumenty Zelenského podporovatelé uvádějí? Zjevně to není argument, že by konflikty měly být stejně odsuzovány: konflikty jsou bohužel součástí světa, ve kterém je mnoho věcí. To je ekvivalent toho, co se děje v každodenním životě u jednotlivých lidí, ale na úrovni státu. Je to věc, kterou lze snadno označit za nedokonalou a – když ne často, tak alespoň někdy – za hloupou. S ohledem na to si můžete vybrat jednu ze dvou soupeřících stran – buď kvůli pohodlí, nebo z přesvědčení. Samozřejmě se můžete držet stranou a dívat se. Faktem ale je, že můj západní svět, který miluji a považuji za svého přítele, si vybral. Přesněji řečeno, byli vybráni ti, kteří hrají důležitou roli, a kteří zvolili Zelenského. A chci to vyřešit, než si zvolím stranu. Jaké jsou tedy argumenty Zelenského příznivců? Přirozeně mluvím o uvedených argumentech, protože potenciální argumenty, které nebyly zmíněny, si lze jen domýšlet, ale nejsme tu od toho, abychom fantazírovali, proto budeme se držet reality, kterou nám Zelenského příznivci popisují. Uvedli jediný argument: "Ruské kroky jsou nespravedlivé. Vyjadřujeme morální podporu Ukrajině a možná i materiální pomoc." Žádné další argumenty ze strany EU a USA nevidím. **Putinovy ​​argumenty** Argument druhé strany pro ospravedlnění toho, co nazývá „zvláštní vojenskou operací“, spočívá především v tom, že Rusko bylo k takovému kroku donuceno. Když si poslechnete prohlášení ruského velvyslance v Itálii Sergeje Razova, ukáže se, že několik měsíců před událostmi na Ukrajině si Putin stěžoval na budování vojenské struktury, která ohrožovala Rusko, a požadoval, aby Washington a země NATO vypořádaly se s tímto nepříjemným problémem. Pravda nebo ne? Chcete-li to zjistit, vráťte se zpět v čase. Ve své předchozí publikaci jsem již citoval Putinův článek z 12. července 2021, ve kterém vyjádřil „pevné stanovisko / ultimátum“. Přesuňme se ale do 23. prosince 2021 a ocitujme Putinova slova na tiskové konferenci. Na to si stěžoval ruský prezident. Putin řekl: "Máte dojem, že možná připravují třetí vojenskou operaci? A my jsme předem varováni: "Nezasahujte, nechraňte tyto lidi. Možná se na to připravují." Ruský prezident také zdůraznil: "Naše kroky nebudou záviset na průběhu jednání, ale na bezpodmínečném zajištění bezpečnosti Ruska dnes a v historické perspektivě. V tomto ohledu jsme dali jasně a jednoznačně najevo, že další pohyb NATO na východ je nepřijatelný. Co je zde nepochopitelného? My dávame rakety blízko hranic Spojených států? Ne, to Spojené státy přišly k našemu domu, jsou už na prahu našeho domu." Někdo se může ptát, zda tato prohlášení (ohrožení bezpečnosti Moskvy, masakr na Majdanu, v Oděse a na Donbasu) jsou fikce, nepodložená skutečnými fakty. Pokud mluvíme o obavách z rozmístění raket NATO 600 kilometrů od Moskvy, pak jsou oprávněné, vzhledem k tomu, že až měsíc po zahájení ruské operace si Zelenskyj řekl, že si uvědomil, že Ukrajina nemůže být v NATO. Co se týče masakrů: informace o událostech v Oděse, které bylo celé ty roky možné číst na Wikipedii, byly před pár dny změněny. Wikipedie každopádně není důvěryhodný zdroj a za zmínku stojí některé dotazy europoslanců na Evropskou komisi. Role Evropské unie 1. Dotaz položen 7. listopadu 2014. "Druhého května tohoto roku v oděském domě odborů došlo k masakru, jehož oběťmi, podle oficiálních údajů bylo 48 lidí. Podle neoficiálních odhadů mohlo být mrtvých 150, přidat by se k nim mělo ještě několik stovek zraněných, kteří se zázrakem vyhnuli masakru. Všichni mrtví jsou občané Ukrajiny, ruské národnosti. Oficiální verze ukrajinských úřadů u mnohých vyvolává pochybnosti. Pokud je známo, úřady v Kyjevě a Oděse neprovedly důkladné vyšetřování a nezjistily viníky. Existuje mnoho důkazů, které naznačují, že lidé, kteří se skrývali uvnitř budovy, aby se zabránilo jejich zastřelení na ulici, nezemřel při požáru, ale při střelbě ze střelných nebo jiných zbraní. Na video nahrávkách je vidět, jak policajti střílet do nešťastných, kteří se snaží uniknout přes okna, a všechny dostupné důkazy naznačují, že účastníci útoku je mají v úmyslu zabít. V souvislosti s těmito nepřijatelnými kroky by Komise mohla dát vědět, zda považuje za možné striktně odsoudit, co se stalo a zaujmout takový postoj v zahraniční politice, aby se podobné dramatické události už neopakovaly?". 2. Odpověď komise EU ze dne 23. března 2015. „Ve svém stanovisku z 12. května 2014 Rada pro mezinárodní záležitosti uvedla toto: „Tragické události v Oděse 2. května, které si vyžádaly mnoho zraněných a mrtvých, musí být důkladně vyšetřeny a zodpovědní musí být postaveni před soud. " 3. Dotaz ze dne 17.11.2017."Mezi 18. a 20. únorem 2014 bylo během ukrajinského konfliktu na Majdanu v Kyjevě zabito nejméně 100 lidí. Na rozdíl od verze, kterou okamžitě poskytla mezinárodní média, z některých zachycených rozhovorů vyplývá, že se ostřelovači účastnili masakru podle pokynů nové prozápadní koalice. Konkrétně tři roky po událostech vyšetřovací tým obdržel svědectví od samotných ostřelovačů z Majdanu, kteří přiznali, že to nebyli lidé proruského prezidenta Viktora Janukovyče, kdo stáli za masakrem demonstrantů a policie, ale vůdci opozice podporovaní EU. Vzhledem k těmto svědectvím je otázka na Komisi: bude na pozadí těchto přiznání objasňovat svůj postoj? Považuje za vhodné zahájit vyšetřování? Nepovažuje za nutné přehodnotit rovnováhu sil v regionu, uznání sfér kompetencí a bezpodmínečnou podporu současné vládě v Kyjevě?" 4. Odpověď Komise EU ze dne 22. ledna 2018. "Evropská unie přikládá velký význam vyšetřování tragických událostí na Majdanu (2013-2014) a v Oděse (2. května 2014). EU opakovaně vyzývala, a to i během jednání s Ukrajinou o lidských právech, aby bylo provedno nezbytné vyšetřování všech případů násilí a porušování lidských práv a viniky hnání k odpovědnosti." Fakta nyní ukazují, že ukrajinská vláda stále nikoho nepotrestala za masakr na Majdanu, v Oděse a na Donbasu. Rusko žádá spravedlnost už osm let, ale bez výsledku: jak řekl Cicero, ti, kdo nemohou dosáhnout spravedlnosti v soudní síni, ji nevyhnutelně hledají na ulici. **Sympatie k neonacistům** Ukrajinská vláda je obviněna ze sympatií s neonacisty. Naše média toto obvinění odmítají s tím, že jde o absolutní lež, protože Zelenskij je Žid. Fakta ale jsou taková, že v některých ukrajinských městech jsou pomníky Stepana Bandery a po něm pojmenované ulice a náměstí. Například ve Lvově, v Kolomyji a Novoyavorivsku. Stačí jít do Google map a zkontrolovat to. Kdo to je? Přečtěme si Wikipedii (která zatím tuto publikaci nevymazala): "Stepan Bandera během 2. světové války kolaboroval s nacistickým Německem. Když sovětská vojska opustila Lvov, Bandera oznámil vznik samostatného ukrajinského státu Aktem o vyhlášení ukrajinského státu" a oznámil svůj záměr podporovat nacistické expanzivní plány, přísahal věrnost Adolfu Hitlerovi.“ Celkově se zdá, že Putinova obvinění jsou oprávněná: masakry od roku 2014 do současnosti, nacistické sympatie ukrajinské vlády (tato vláda se zrodila z trosek puče v roce 2014), hrozící militarizace Ukrajiny. Osobně mám dvě otázky. Zaprvé mě napadá, zda Putinovy ​​kroky mohly odvrátit budoucí světový konflikt, což by bylo docela možné, kdyby se Ukrajina stala členem NATO. Dá se namítnout, že Rusko by nic nedělalo, kdyby Ukrajina byla v NATO. Ano, ale to by znamenalo, že perzekuce rusky mluvících menšin na Ukrajině by neustala. Zadruhé vyvstává otázka, zda Putin mohl k dosažení svých cílů použít jiné nástroje. Například sankce. Zavřit plynový ventil Evropě: je těžké uvěřit, že Rusko potřebuje prodávat plyn Evropě, má jiné klienty, od kterých evropští géniové nakupují stejný ruský plyn za vyšší cenu. Takže rozhodně ne: Putinovou povinností bylo zničit vojenské struktury, které se na Ukrajině budovaly a mohly být použity k ofenzivě. Jestli se mu to podaří, je věc druhá. Ale když jsem prozkoumal všechno, co se dalo prozkoumat, říkám, že jsem s Ruskem. https://www.nicolaporro.it/la-provocazione-vi-spiego-perche-do-ragione-a-putin/

https://www.youtube.com/channel/UCPxpPT4b4vnDlX0sBGz3r4Q


Doporučuji sledovat G. Liru.


Je původem z Chile, žil značnou část života v USA a několik posledních let žije na Ukrajině v Charkově.
Je vzdělán na střední škole v Chile, ale vysokou vystudoval v USA. Zná ten svět, ale není jím "vymyt".
Dělá dobrá videa jk o současné situaci, tak o Geopolitice, tak i o poměrech a situaci v USA a obecně na Západě
a o jejich (J)Elitách.


https://www.youtube.com/channel/UCPxpPT4b4vnDlX0sBGz3r4Q Doporučuji sledovat G. Liru. Je původem z Chile, žil značnou část života v USA a několik posledních let žije na Ukrajině v Charkově. Je vzdělán na střední škole v Chile, ale vysokou vystudoval v USA. Zná ten svět, ale není jím "vymyt". Dělá dobrá videa jk o současné situaci, tak o Geopolitice, tak i o poměrech a situaci v USA a obecně na Západě a o jejich (J)Elitách.

Roger Waters zo skupiny Pink Floyd


Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorého adoptovaný syn má ženu Ukrajinku) a ktorý s kolegami najnovšie zverejnil propagandistické video na podporu Ukrajiny ( tu, odporúčam len na lačný žalúdok) sa Waters angažuje aktívne v mierovom hnutí.


Tu je jeho korešpodencia z FB s Alinou z Ukrajiny (pravdepodobne vymyslená, ukrajinskými propagandistami vytvorená mladá žena), ktorá ho požiadala o verejnú podporu Ukrajiny:


[...]
Poď, Alina, pomôž mi. Verím, že si skutočne 19-ročná Ukrajinka, ktorá študovala moju prácu. Takže vieš, kto som, a vieš, že som tu pre teba. Takže koniec vyšetrovania. Hovor so mnou. Čo tak neutrálna Ukrajina? Je naozaj lepšie byť mŕtvou mladou ženou s mŕtvou mačkou a mŕtvymi priateľmi po boji na život a na smrť, ako byť živou mladou ženou v stabilnej pokojnej neutrálnej krajine, akou je napríklad Rakúsko, Fínsko či Švajčiarsko? Predstav si život na neutrálnej Ukrajine. Oslobodení od nenásytných firemných "výdobytkov" cudzích impérií? Čo keby si to mohla mať zajtra? Prečo sa nespýtaš tvojej mačky Lucky, čo si o tom myslí?
[...]
Totiž, keď povieš „budeme vzdorovať až do úplného konca“, znie to ako kapitulácia bohom vojny, znie to ako zrušenie vášho práva vzdorovať vojnovým štváčom na západe, ktorí vás „so statočnosťou mimo dostrel“ povzbudzujú bojovať až do posledného ukrajinského života.
[...]
Uisťujem ťa, že ak všetci naši lídri odmietnu diskusiu a nezapoja sa do diplomatických rokovaní, z Ukrajiny po skončení bojov zostane len veľmi málo. Dlhotrvajúce povstanie na Ukrajine by bolo skvelé pre gangsterských jastrabov vo Washingtone, o tom snívajú, „playing games“, to robia, „s odvahou mimo dostrelu“
Zúfalo dúfam, že váš prezident nie je gangster tiež a že urobí to, čo je najlepšie pre jeho ľud, a bude požadovať od Američanov, aby prišli k stolu. Je však smutné, že mnohí svetoví lídri sú gangstri a moje znechutenie z politických gangstrov nezačalo minulý týždeň Putinom. Bol som znechutený gangstermi Bushom a Blairom, keď vtrhli do Iraku v roku 2003, bol som a stále som znechutený gangsterskou vládou izraelskej invázie do Palestíny v roku 1967 a následnou apartheidnou okupáciou tejto krajiny, ktorá už trvá vyše päťdesiat rokov. Znechutili ma gangstri Obama a Clinton, ktorí nariaďovali nezákonné bombardovanie Líbye a Srbska NATO. Som znechutený rozsiahlym zničením Sýrie, ktoré sa začalo v roku 2011 vonkajším zasahovaním do zmeny režimu. Bol som znechutený inváziou do Libanonu v roku 1982, keď sa gangster Šimon Peres spojil s kresťanskými falangistickými milíciami pri vražde palestínskych utečencov v utečeneckých táboroch Sabra a Shatila...


Celý text v angličtine:


Hello!
My name is Alina Mitrofanova, I am 19 years old, and I live in Ukraine. Today my country is resisting the Russian invasion and the real war started by Russian president and led by Russian army.


I am a huge Pink Floyd and Roger Waters fan, and it was very important for me to hear Roger's opinion on this whole situation. It may not seem as urgent and critical, because this war can be considered as only "our problem", but unfortunately it rapidly becomes a catastrophe for the entire Europe and world.
The war started 11 days ago, and everyday we hear sirens that signalize about bombs thrown by Russian occupants. Russia's aggression destroys MY country, kills hundreds of innocent adults and children in MY country, and I cannot explain how many Ukrainians are forced to leave their homes and run away from this madness. Ukrainian Eastern cities are being destroyed by Russian army, hundreds of thousands of people are evacuating and becoming refugees, and their number is increasing every minute. I'm in pain, as many other Ukrainians, because it hurts a lot to see how MY country becomes a military target for Russia and its mad leader, who's convinced that there are "neo-Nazis", who have to be killed. It's absolutely false, because I live here, and I can tell 200% that there are no such people there!


I ask Roger to speak publicly about this war, because I still cannot understand how a person, who wrote a significant number of anti-war lyrics, hasn't spoken about tragedy yet. Furthermore, fully understand that Roger's point of view may be different, but I ask him to share his own opinion on this war. It's better than just being silent, because in this situation, silence is one of the worst enemies - it's impossible to build a wall in this situation and stay isolated from this problem.


I'm 95% sure that this letter will not be delivered to Roger directly, and it would be just a miracle if a have an answer. However, a man who speaks about risks of nuclear catastrophe and about the senselessness of the war cannot be silent in this situation. Tell the world your position!


Best regards from Ukraine,
Alina Mitrofanova




Dear Alina,
I read your letter, I feel your pain, I am disgusted by Putin’s invasion of Ukraine, it is a criminal mistake in my opinion, the act of a gangster, there must be an immediate ceasefire. I regret that Western governments are fueling the fire that will destroy your beautiful country by pouring arms into Ukraine, instead of engaging in the diplomacy that will be necessary to stop the slaughter. Rest assured if all our leaders don’t turn down the rhetoric and engage in diplomatic negotiations there will be precious little of Ukraine left when the fighting is over. A long drawn out insurgency in Ukraine would be great for the gangster hawks in Washington, it’s what they dream of, “playing the game” as they do, ”with the bravery of being out of range” I desperately hope your President is not a gangster too and that he will do what is best for his people, and demand of the Americans that they come to the table. Sadly however, many world leaders are gangsters and my disgust for political gangsters did not start last week with Putin. I was disgusted by the gangsters Bush and Blair when they invaded Iraq in 2003, I was and still am disgusted by the gangster government of Israel's invasion of Palestine in 1967 and its subsequent apartheid occupation of that land which has now been going on for over fifty years. I was disgusted by the gangsters Obama and Clinton ordering NATO's illegal bombings of both Libya and Serbia. I am disgusted by the wholesale destruction of Syria initiated, as it was, in 2011 by outside interference in the cause of regime change. I was disgusted by the invasion of Lebanon in 1982 when the gangster Shimon Peres connived with the Christian Phalangist Militias in the murder of Palestinian refugees in Sabra and Shatila refugee camps in the south of that country.


I feel for you Alina, and your Mum and Dad and your uncles and aunts and brothers and sisters and cousins, I lost both my father Eric Fletcher Waters and my grandfather George Henry Waters in wars fighting the Germans.


Please believe me when I tell you that I believe in the Universal Declaration of Human Rights signed in Paris 1948. I have fought as hard as I know how to foster and support human rights for all my brothers and sisters all over the world for as long as I can remember, and I support you and yours now, with all my heart.
Speaking of gangsters, I do have to take issue with you about one thing in your letter, your “200%” belief that there are no Neo-Nazis in your country is almost certainly mistaken. Both the Azov Battalions in your army, the National Militia and C14 are well known self-proclaimed Neo Nazis groups. They are gangsters too.


Also, I have not been silent on Ukraine, I wrote a piece which was distributed six days ago by Globetrotter, I shall append it to this post: https://braveneweurope.com/roger-waters-the-war-profiteering-gangsters-will-kill-us-all-unless-we-unite-against-them


What else Alina? Well, we the people, all of us in every country in the world, including Ukraine and Russia, can fight the gangsters, we can tell them we will not be part of their obscene and deadly wars to garner power and wealth at the expense of others, we can tell them that our families, in fact all families all over the world mean more to us than all the power and money in the world.


Where I live in the USA we can join Black Lives Matter or Code Pink or BDS or Veterans For Peace or myriad other anti-war, pro law, pro freedom, pro human rights organizations.


I will do anything I can to help effect the end of this awful war in your country, anything that is except wave a flag to encourage the slaughter. That is what the gangsters want, they want us to wave flags. That is how they divide and control us, by encouraging the waving of flags, to create a smokescreen of enmity to blind us to our innate capacity to empathize with one another, while they plunder and rape our fragile planet. I will do everything in my power to help bring peace back to you and your family and your beautiful country. The long drawn-out war/insurgency that Hillary Clinton and Condoleezza Rice and the rest of the has been gangster Washington Hawks are encouraging is not in your nor Ukraine’s best interests.


I wish you well Alina.
Thank you for your letter, and if you chose to send a reply to this.
I will print that reply.
I promise.
Love
R.
PS. Have you got a dog? If so please send a pic.




I’ve heard back from Alina. Here’s her second email from Ukraine: Thursday March 10th 1.52 pm
Dear Roger
Thanks a lot for your reply!
It means a lot to me, and I really appreciate your concerns and ideas on this issue. Although there are some points where our thoughts and beliefs are different, I'm grateful for your support and your decision to share your opinion. I was surprised to see your publication on Facebook, thanks again for sharing your point of view! It's very important to speak about it, as more people may find out about this horrible war.
I mentioned that I'm a student, and I'm writing a coursework where I study and analyze the song lyrics. Besides writing general information on this topic, I study the lyrics from "The Final Cut", one of my favorite Pink Floyd albums, and one of the albums that becomes especially topical and significant for me today.
Once more, thank you very much, Roger, for your opinion! It matters a lot - not only for me, but also for many others - to know, that you don't stand away from this tragedy. It's very important for me to hear the supportive words from the musician I respect. Thanks again!
No, I don't have a dog, but I have a lovely cat. Her name is Lucky, you can find her photo attached.
Best regards,


Alina Mitrofanova


15 minutes later at 2.06pm, a postscript arrived.
P.S. Just wanted to add that democracy already failed to work in this situation. Russian army refuses to negotiate, they want Ukrainians to follow Russian ultimatums, but we will never do it, as it's our country, and we will resist until the very end.




Wow Alina! That’s some afterthought? Or is it maybe, a suggestion, made by someone looking over your shoulder? Anyway, I have a couple of questions for you. Did you mean “Diplomacy has already failed” when you wrote “Democracy has already failed”? Because in my letter to you I was advocating that your President Zelensky use “Diplomacy” to end this barbaric war. Also, when you say “We will resist until the very end” It sounds like a surrender to the gods of war, it sounds like an abrogation of your right to resist the warmongers in the west, who “with the bravery of being out of range” encourage you to fight to the last Ukrainian life. It sounds like an abandonment of your right to reach out through the smoke and rubble to the thousands of your brothers and sisters in the anti-war movement all over the world, including in Russia, where they are risking their liberty in the cause of peace. Come on Alina, help me out here. I believe you genuinely are a 19 year old Ukrainian woman who has studied my work. So you know who I am, and you know that I am here for you. So I’ll cut to the chase. Talk to me. What about a neutral Ukraine? Is being a dead young woman with a dead cat and dead friends after a fight to the death really preferable to being a live young woman in a stable peaceful neutral country like, for instance, Austria or Finland or Switzerland? Imagine living in a neutral Ukraine? Free from the avaricious corporate advances of foreign empires? What if you could have that tomorrow? Why not ask Lucky the cat what she thinks? I mean if I had a magic wand and could wave it and the invasion would end and talks would begin and you could end up a young woman citizen of a neutral Ukraine, would that work for you and Lucky? If it would, let me know, asap, because your single vote might just be the first drop of pure water in this muddy and deadly pool, and the spreading ripples from that one act of love and common sense might lap on toes of other shoes, and serve to point them in the direction of the peace we all yearn for.
Stranger things have happened.
Love
R.


**Roger Waters** zo skupiny Pink Floyd Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorého adoptovaný syn má ženu Ukrajinku) a ktorý s kolegami najnovšie zverejnil propagandistické video na podporu Ukrajiny ( [tu](https://youtu.be/jUfVmtAvfdg), odporúčam len na lačný žalúdok) sa Waters angažuje aktívne v mierovom hnutí. Tu je jeho korešpodencia z [FB](https://www.facebook.com/rogerwaters/videos/alina/373244207979831/) s Alinou z Ukrajiny (pravdepodobne vymyslená, ukrajinskými propagandistami vytvorená mladá žena), ktorá ho požiadala o verejnú podporu Ukrajiny: [...] Poď, Alina, pomôž mi. Verím, že si skutočne 19-ročná Ukrajinka, ktorá študovala moju prácu. Takže vieš, kto som, a vieš, že som tu pre teba. Takže koniec vyšetrovania. Hovor so mnou. Čo tak neutrálna Ukrajina? Je naozaj lepšie byť mŕtvou mladou ženou s mŕtvou mačkou a mŕtvymi priateľmi po boji na život a na smrť, ako byť živou mladou ženou v stabilnej pokojnej neutrálnej krajine, akou je napríklad Rakúsko, Fínsko či Švajčiarsko? Predstav si život na neutrálnej Ukrajine. Oslobodení od nenásytných firemných "výdobytkov" cudzích impérií? Čo keby si to mohla mať zajtra? Prečo sa nespýtaš tvojej mačky Lucky, čo si o tom myslí? [...] Totiž, keď povieš „budeme vzdorovať až do úplného konca“, znie to ako kapitulácia bohom vojny, znie to ako zrušenie vášho práva vzdorovať vojnovým štváčom na západe, ktorí vás „so statočnosťou mimo dostrel“ povzbudzujú bojovať až do posledného ukrajinského života. [...] Uisťujem ťa, že ak všetci naši lídri odmietnu diskusiu a nezapoja sa do diplomatických rokovaní, z Ukrajiny po skončení bojov zostane len veľmi málo. Dlhotrvajúce povstanie na Ukrajine by bolo skvelé pre gangsterských jastrabov vo Washingtone, o tom snívajú, „playing games“, to robia, „s odvahou mimo dostrelu“ Zúfalo dúfam, že váš prezident nie je gangster tiež a že urobí to, čo je najlepšie pre jeho ľud, a bude požadovať od Američanov, aby prišli k stolu. Je však smutné, že mnohí svetoví lídri sú gangstri a moje znechutenie z politických gangstrov nezačalo minulý týždeň Putinom. Bol som znechutený gangstermi Bushom a Blairom, keď vtrhli do Iraku v roku 2003, bol som a stále som znechutený gangsterskou vládou izraelskej invázie do Palestíny v roku 1967 a následnou apartheidnou okupáciou tejto krajiny, ktorá už trvá vyše päťdesiat rokov. Znechutili ma gangstri Obama a Clinton, ktorí nariaďovali nezákonné bombardovanie Líbye a Srbska NATO. Som znechutený rozsiahlym zničením Sýrie, ktoré sa začalo v roku 2011 vonkajším zasahovaním do zmeny režimu. Bol som znechutený inváziou do Libanonu v roku 1982, keď sa gangster Šimon Peres spojil s kresťanskými falangistickými milíciami pri vražde palestínskych utečencov v utečeneckých táboroch Sabra a Shatila... Celý text v angličtine: Hello! My name is Alina Mitrofanova, I am 19 years old, and I live in Ukraine. Today my country is resisting the Russian invasion and the real war started by Russian president and led by Russian army. I am a huge Pink Floyd and Roger Waters fan, and it was very important for me to hear Roger's opinion on this whole situation. It may not seem as urgent and critical, because this war can be considered as only "our problem", but unfortunately it rapidly becomes a catastrophe for the entire Europe and world. The war started 11 days ago, and everyday we hear sirens that signalize about bombs thrown by Russian occupants. Russia's aggression destroys MY country, kills hundreds of innocent adults and children in MY country, and I cannot explain how many Ukrainians are forced to leave their homes and run away from this madness. Ukrainian Eastern cities are being destroyed by Russian army, hundreds of thousands of people are evacuating and becoming refugees, and their number is increasing every minute. I'm in pain, as many other Ukrainians, because it hurts a lot to see how MY country becomes a military target for Russia and its mad leader, who's convinced that there are "neo-Nazis", who have to be killed. It's absolutely false, because I live here, and I can tell 200% that there are no such people there! I ask Roger to speak publicly about this war, because I still cannot understand how a person, who wrote a significant number of anti-war lyrics, hasn't spoken about tragedy yet. Furthermore, fully understand that Roger's point of view may be different, but I ask him to share his own opinion on this war. It's better than just being silent, because in this situation, silence is one of the worst enemies - it's impossible to build a wall in this situation and stay isolated from this problem. I'm 95% sure that this letter will not be delivered to Roger directly, and it would be just a miracle if a have an answer. However, a man who speaks about risks of nuclear catastrophe and about the senselessness of the war cannot be silent in this situation. Tell the world your position! Best regards from Ukraine, Alina Mitrofanova --- Dear Alina, I read your letter, I feel your pain, I am disgusted by Putin’s invasion of Ukraine, it is a criminal mistake in my opinion, the act of a gangster, there must be an immediate ceasefire. I regret that Western governments are fueling the fire that will destroy your beautiful country by pouring arms into Ukraine, instead of engaging in the diplomacy that will be necessary to stop the slaughter. Rest assured if all our leaders don’t turn down the rhetoric and engage in diplomatic negotiations there will be precious little of Ukraine left when the fighting is over. A long drawn out insurgency in Ukraine would be great for the gangster hawks in Washington, it’s what they dream of, “playing the game” as they do, ”with the bravery of being out of range” I desperately hope your President is not a gangster too and that he will do what is best for his people, and demand of the Americans that they come to the table. Sadly however, many world leaders are gangsters and my disgust for political gangsters did not start last week with Putin. I was disgusted by the gangsters Bush and Blair when they invaded Iraq in 2003, I was and still am disgusted by the gangster government of Israel's invasion of Palestine in 1967 and its subsequent apartheid occupation of that land which has now been going on for over fifty years. I was disgusted by the gangsters Obama and Clinton ordering NATO's illegal bombings of both Libya and Serbia. I am disgusted by the wholesale destruction of Syria initiated, as it was, in 2011 by outside interference in the cause of regime change. I was disgusted by the invasion of Lebanon in 1982 when the gangster Shimon Peres connived with the Christian Phalangist Militias in the murder of Palestinian refugees in Sabra and Shatila refugee camps in the south of that country. I feel for you Alina, and your Mum and Dad and your uncles and aunts and brothers and sisters and cousins, I lost both my father Eric Fletcher Waters and my grandfather George Henry Waters in wars fighting the Germans. Please believe me when I tell you that I believe in the Universal Declaration of Human Rights signed in Paris 1948. I have fought as hard as I know how to foster and support human rights for all my brothers and sisters all over the world for as long as I can remember, and I support you and yours now, with all my heart. Speaking of gangsters, I do have to take issue with you about one thing in your letter, your “200%” belief that there are no Neo-Nazis in your country is almost certainly mistaken. Both the Azov Battalions in your army, the National Militia and C14 are well known self-proclaimed Neo Nazis groups. They are gangsters too. Also, I have not been silent on Ukraine, I wrote a piece which was distributed six days ago by Globetrotter, I shall append it to this post: https://braveneweurope.com/roger-waters-the-war-profiteering-gangsters-will-kill-us-all-unless-we-unite-against-them What else Alina? Well, we the people, all of us in every country in the world, including Ukraine and Russia, can fight the gangsters, we can tell them we will not be part of their obscene and deadly wars to garner power and wealth at the expense of others, we can tell them that our families, in fact all families all over the world mean more to us than all the power and money in the world. Where I live in the USA we can join Black Lives Matter or Code Pink or BDS or Veterans For Peace or myriad other anti-war, pro law, pro freedom, pro human rights organizations. I will do anything I can to help effect the end of this awful war in your country, anything that is except wave a flag to encourage the slaughter. That is what the gangsters want, they want us to wave flags. That is how they divide and control us, by encouraging the waving of flags, to create a smokescreen of enmity to blind us to our innate capacity to empathize with one another, while they plunder and rape our fragile planet. I will do everything in my power to help bring peace back to you and your family and your beautiful country. The long drawn-out war/insurgency that Hillary Clinton and Condoleezza Rice and the rest of the has been gangster Washington Hawks are encouraging is not in your nor Ukraine’s best interests. I wish you well Alina. Thank you for your letter, and if you chose to send a reply to this. I will print that reply. I promise. Love R. PS. Have you got a dog? If so please send a pic. --- I’ve heard back from Alina. Here’s her second email from Ukraine: Thursday March 10th 1.52 pm Dear Roger Thanks a lot for your reply! It means a lot to me, and I really appreciate your concerns and ideas on this issue. Although there are some points where our thoughts and beliefs are different, I'm grateful for your support and your decision to share your opinion. I was surprised to see your publication on Facebook, thanks again for sharing your point of view! It's very important to speak about it, as more people may find out about this horrible war. I mentioned that I'm a student, and I'm writing a coursework where I study and analyze the song lyrics. Besides writing general information on this topic, I study the lyrics from "The Final Cut", one of my favorite Pink Floyd albums, and one of the albums that becomes especially topical and significant for me today. Once more, thank you very much, Roger, for your opinion! It matters a lot - not only for me, but also for many others - to know, that you don't stand away from this tragedy. It's very important for me to hear the supportive words from the musician I respect. Thanks again! No, I don't have a dog, but I have a lovely cat. Her name is Lucky, you can find her photo attached. Best regards, Alina Mitrofanova --- 15 minutes later at 2.06pm, a postscript arrived. P.S. Just wanted to add that democracy already failed to work in this situation. Russian army refuses to negotiate, they want Ukrainians to follow Russian ultimatums, but we will never do it, as it's our country, and we will resist until the very end. --- Wow Alina! That’s some afterthought? Or is it maybe, a suggestion, made by someone looking over your shoulder? Anyway, I have a couple of questions for you. Did you mean “Diplomacy has already failed” when you wrote “Democracy has already failed”? Because in my letter to you I was advocating that your President Zelensky use “Diplomacy” to end this barbaric war. Also, when you say “We will resist until the very end” It sounds like a surrender to the gods of war, it sounds like an abrogation of your right to resist the warmongers in the west, who “with the bravery of being out of range” encourage you to fight to the last Ukrainian life. It sounds like an abandonment of your right to reach out through the smoke and rubble to the thousands of your brothers and sisters in the anti-war movement all over the world, including in Russia, where they are risking their liberty in the cause of peace. Come on Alina, help me out here. I believe you genuinely are a 19 year old Ukrainian woman who has studied my work. So you know who I am, and you know that I am here for you. So I’ll cut to the chase. Talk to me. What about a neutral Ukraine? Is being a dead young woman with a dead cat and dead friends after a fight to the death really preferable to being a live young woman in a stable peaceful neutral country like, for instance, Austria or Finland or Switzerland? Imagine living in a neutral Ukraine? Free from the avaricious corporate advances of foreign empires? What if you could have that tomorrow? Why not ask Lucky the cat what she thinks? I mean if I had a magic wand and could wave it and the invasion would end and talks would begin and you could end up a young woman citizen of a neutral Ukraine, would that work for you and Lucky? If it would, let me know, asap, because your single vote might just be the first drop of pure water in this muddy and deadly pool, and the spreading ripples from that one act of love and common sense might lap on toes of other shoes, and serve to point them in the direction of the peace we all yearn for. Stranger things have happened. Love R.
Upravené 10. 4. 2022 o 18:02

Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorý má ženu Ukrajinku) a ktorý s kolegami najnovšie zverejnil propagandistické video na podporu Ukrajiny ( tu, odporúčam len na lačný žalúdok) sa Waters angažuje aktívne v mierovom hnutí.

Pro mladší ročníky jen připomenu, že ti praví Floydi se rozpadli už v r. 1985 (někdo říká, že už v průběhu natáčení The Wall), a že všechny texty z ideově nejsilnějšího období (alba The Dark Side of the Moon -1973, Wish You Were Here -1975, Animals -1977 a The Wall -1979) jsou výhradně Watersovým dílem. Explicitně protiválečná a protitotalitní The Wall je vlastně celá o Watersovi samotném (jeho otec byl zabit ve válce nacisty). Soud o oprávnění Gilmoura a spol. pokračovat pod původním názvem skupiny sice Waters prohrál, nicméně Floydi z následujícího období jsou už ideově zcela jinde (nebo spíš nikde). Stran Ukrajiny měl Waters jasno od počátku, v r. 2018 byl dokonce zařazen na "černou listinu" ukrajinského serveru Mírotvůrce, který jej obvinil "z útoku na územní celistvost Ukrajiny a snahy legalizovat ruskou okupaci Krymského poloostrova". Podle mainstreamového článku z té doby Waters "v rozhovoru pro list Izvěstija prohlásil, že existuje mnoho historických dohod a dokumentů, podle kterých má Rusko veškerá práva na krymský přístav Sevastopol. Na Ukrajině vyvolala velké pobouření i jeho slova, že revoluci na kyjevském Majdanu naplánovaly a řídily Spojené státy."
Gilmour naproti tomu od počátku otevřeně podporoval Majdan, na promajdanském koncertě z r. 2015 zpíval s aktivistickým Chlyvňukem a na téže akci vystoupily např. i děvenky z Pussy Riot.
Přesto: Nejlepší, co vzešlo z egregoru "Pink Floyd" bylo spojení Watersových naléhavých textů s Gilmourovou snovou hudbou, v těch dávných dobách, kdy svět byl méně informovaný, ale mnohem přehlednější.


[quote="pid:67170, uid:663"]Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorý má ženu Ukrajinku) a ktorý s kolegami najnovšie zverejnil propagandistické video na podporu Ukrajiny ( tu, odporúčam len na lačný žalúdok) sa Waters angažuje aktívne v mierovom hnutí.[/quote] Pro mladší ročníky jen připomenu, že ti praví Floydi se rozpadli už v r. 1985 (někdo říká, že už v průběhu natáčení The Wall), a že všechny texty z ideově nejsilnějšího období (alba The Dark Side of the Moon -1973, Wish You Were Here -1975, Animals -1977 a The Wall -1979) jsou výhradně Watersovým dílem. Explicitně protiválečná a protitotalitní The Wall je vlastně celá o Watersovi samotném (jeho otec byl zabit ve válce nacisty). Soud o oprávnění Gilmoura a spol. pokračovat pod původním názvem skupiny sice Waters prohrál, nicméně Floydi z následujícího období jsou už ideově zcela jinde (nebo spíš nikde). Stran Ukrajiny měl Waters jasno od počátku, v r. 2018 byl dokonce zařazen na "černou listinu" ukrajinského serveru Mírotvůrce, který jej obvinil "z útoku na územní celistvost Ukrajiny a snahy legalizovat ruskou okupaci Krymského poloostrova". Podle mainstreamového článku z té doby Waters "v rozhovoru pro list Izvěstija prohlásil, že existuje mnoho historických dohod a dokumentů, podle kterých má Rusko veškerá práva na krymský přístav Sevastopol. Na Ukrajině vyvolala velké pobouření i jeho slova, že revoluci na kyjevském Majdanu naplánovaly a řídily Spojené státy." Gilmour naproti tomu od počátku otevřeně podporoval Majdan, na promajdanském koncertě z r. 2015 zpíval s aktivistickým Chlyvňukem a na téže akci vystoupily např. i děvenky z Pussy Riot. Přesto: Nejlepší, co vzešlo z egregoru "Pink Floyd" bylo spojení Watersových naléhavých textů s Gilmourovou snovou hudbou, v těch dávných dobách, kdy svět byl méně informovaný, ale mnohem přehlednější.
Upravené 10. 4. 2022 o 10:57

Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorý má ženu Ukrajinku)
Odkud máš informaci, že jeho žena je Ukrajinka. Díval jsem se na Viki, a tam je něco jiného, je z půlky Čínského původu.


[quote="pid:67170, uid:663"]Na rozdiel od gitaristu skupiny Davida Gilmoura, (ktorý má ženu Ukrajinku)[/quote]Odkud máš informaci, že jeho žena je Ukrajinka. Díval jsem se na Viki, a tam je něco jiného, je z půlky Čínského původu.

Odkud máš informaci, že jeho žena je Ukrajinka

Ospravedlňujem sa, opravím to. Jeho adoptovaný syn Charlie je ženatý s Ukrajinkou Janina Pedan.


[quote="pid:67222, uid:312"]Odkud máš informaci, že jeho žena je Ukrajinka[/quote] Ospravedlňujem sa, opravím to. Jeho adoptovaný syn Charlie je ženatý s Ukrajinkou Janina Pedan.
1.01k
6
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept