Zahraničná politika
Papez Fantisek pristal dnes na Malte
Y

Vykona tam dvoudenni navstevu. Letadlo s papezem, vatikanskou delegaci a novinari pristalo dnes dopoledne na mezinarodnim letisti Luqa. Jeho navsteva Malty bude sice kratka, ale krasna, rekl papez.
Jeste dnes se setka s maltezskou politikou a mistni cirkvi. Ceka ho take navsteva na ostrovu Gozo, kam popluje na katamaranu.
zde a zde.
O Malte zde .
O ostrovu Gozo zde .
O Malte v rustine - zde
Na ostrove Gozo je poutni misto Basilika ta’ Pinu - kazdorocne prijizdi 22. 07. poutnici oslavovat Zjeveni pany Marie.
Gozo znamena Radost.


Vykona tam dvoudenni navstevu. Letadlo s papezem, vatikanskou delegaci a novinari pristalo dnes dopoledne na mezinarodnim letisti Luqa. Jeho navsteva Malty bude sice kratka, ale krasna, rekl papez. Jeste dnes se setka s maltezskou politikou a mistni cirkvi. Ceka ho take navsteva na ostrovu Gozo, kam popluje na katamaranu. [zde](https://orf.at/#/stories/3257386/) a [zde](https://religion.orf.at/stories/3212353/). O Malte [zde](https://cs.wikipedia.org/wiki/Malta) . O ostrovu Gozo [zde](https://cs.wikipedia.org/wiki/Gozo) . O Malte v rustine - [zde](https://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BB%D1%8C%D1%82%D0%B0) Na ostrove Gozo je poutni misto Basilika ta’ Pinu - kazdorocne prijizdi 22. 07. poutnici oslavovat Zjeveni pany Marie. Gozo znamena Radost.
Upravené 2. 4. 2022 o 17:04

V projevu na Maltě, kde je na dvoudenní návštěvě, ruského prezidenta Vladimira Putina nepřímo označil za potentáta v zajetí nacionalistických zájmů, který podněcuje konflikty. Mluvil o stínech války přicházejících z Východu.
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/papez-frantisek-kyjev-malta-cesta-ukrajina-valka.A220402_113126_zahranicni_pukk


V projevu na Maltě, kde je na dvoudenní návštěvě, ruského prezidenta Vladimira Putina nepřímo označil za potentáta v zajetí nacionalistických zájmů, který podněcuje konflikty. Mluvil o stínech války přicházejících z Východu. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/papez-frantisek-kyjev-malta-cesta-ukrajina-valka.A220402_113126_zahranicni_pukk

Z navstevy papeze - den druhy
Papez vedl msi ve Floriane, predmesti Valletty za Ukrajinu, humanitarni tragedii. Zeme je porad jeste bombardovana v teto "sakrilegicke valce".
Kritizoval pokrytectvi v cirkvi. Lide predstiraji, ze jsou dobri, a pritom poukazuji jen na chyby druheho.
Podle udaju Vatikanu prislo kolem 20 000 tis. lidi. Mistni urady maji tuto navstevnost za dost nizkou.
V nedeli papez projizdel vsede ve svem papamobilu a zdravil verici, den predtim jeste v papamobilu stal. Argentinci jiz delsi dobu delaji problemy jeho kolena. Spatne se mu stoji a chodi po schodech.
V Paulusove jeskyni se modlil za uprchliky a vyzyval k jejich prijeti.
Jeskyni a nad ní postavený kostel navštívil také Františkův předchůdce Jan Pavel II. v květnu 1990 a Benedikt XVI. v dubnu 2010.
Spolu s Kyprem a Řeckem je take Malta zemí, kde hrál důležitou roli ve sve zbožnosti apoštol Pavel (kolem r. 10. - 64 n. l.).
V bazilice svatého Pavla v Rabatu se papež setkal také se zástupci dalších křesťanských církví a s řadou dalších osob.
Setkani s bratry radu
Ještě před návštěvou jeskyně se František setkal se skupinou jezuitů na apoštolské nunciatuře, aby si s nimi pohovoril. Tato setkání se stala pravidelnou součástí programu argentinského papeže, který sám patří k řádu.
zde


**Z navstevy papeze - den druhy** Papez vedl msi ve Floriane, predmesti Valletty za Ukrajinu, humanitarni tragedii. Zeme je porad jeste bombardovana v teto "sakrilegicke valce". Kritizoval pokrytectvi v cirkvi. Lide predstiraji, ze jsou dobri, a pritom poukazuji jen na chyby druheho. Podle udaju Vatikanu prislo kolem 20 000 tis. lidi. Mistni urady maji tuto navstevnost za dost nizkou. V nedeli papez projizdel vsede ve svem papamobilu a zdravil verici, den predtim jeste v papamobilu stal. Argentinci jiz delsi dobu delaji problemy jeho kolena. Spatne se mu stoji a chodi po schodech. V Paulusove jeskyni se modlil za uprchliky a vyzyval k jejich prijeti. Jeskyni a nad ní postavený kostel navštívil také Františkův předchůdce Jan Pavel II. v květnu 1990 a Benedikt XVI. v dubnu 2010. Spolu s Kyprem a Řeckem je take Malta zemí, kde hrál důležitou roli ve sve zbožnosti apoštol Pavel (kolem r. 10. - 64 n. l.). V bazilice svatého Pavla v Rabatu se papež setkal také se zástupci dalších křesťanských církví a s řadou dalších osob. **Setkani s bratry radu** Ještě před návštěvou jeskyně se František setkal se skupinou jezuitů na apoštolské nunciatuře, aby si s nimi pohovoril. Tato setkání se stala pravidelnou součástí programu argentinského papeže, který sám patří k řádu. [zde](https://religion.orf.at/stories/3212366/)
625
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept