Egregoriálno-matričné riadenie
Oheň zachvátil historicku budovu starú 150 rokov

Požiar Keighley: Komplex mlynov Peaky Blinders horí v plameňoch.


Viac ako 100 hasičov hasilo požiar v komplexe mlyna, ktorý sa používal ako filmová lokácia pre úspešné predstavenia ako Peaky Blinders a Downton Abbey. Požiarne tímy boli povolané do boja s peklom v Dalton Mills v Dalton Lane, Keighley, West Yorkshire. Hasičská a záchranná služba West Yorkshire uviedla, že tesne pred poludním bolo odvolaných 20 čerpadiel. Služba uviedla, že incident sa zmierňuje, ale niektoré posádky zostanú cez noc, aby uhasili požiar.
Ľuďom žijúcim v blízkosti bolo predtým povedané, aby mali zatvorené okná a dvere a vyhýbali sa cestovaniu cez oblasť kvôli dymu.
Na mieste je policajný kordón a niektoré cesty sú uzavreté. Nick Smith z Hasičského a záchranného zboru West Yorkshire uviedol, že pri požiari sa nikto nezranil. Zdolávanie požiaru označil za „náročné“. Budova sa vo vnútri zrútila, podlaha aj strecha,“ povedal. Pán Smith povedal, že incident sa zmierňuje, ale hasiči strávia noc tlmením požiaru.
Hasiči uviedli, že na mieste boli aj spotrebiče zo susedných zborov, ako aj polícia, sanitky, Yorkshire Water a Environment Agency.
Jeden očitý svedok, Gary Coates, povedal BBC Radio Leeds: „Keď sme prechádzali, vychádzal dym a potom sme začali vidieť plamene vychádzať zo spodného poschodia mlyna.
"Behom niekoľkých minút to bolo peklo. Bolo to naozaj zlé. Bolo to intenzívne, odvšadiaľ šľahali plamene.
"Cítili sme teplo z miesta, kde sme zaparkovali, možno 200 alebo 300 yardov."
Mlyn sa v posledných rokoch využíval na viacero filmových a televíznych produkcií.


Richard Knight z Screen Yorkshire opísal požiar ako "smutnú stratu pre yorkshirskú filmovú krajinu".


"Je to jedna z tých úžasných lokalít, ktorá je ako destinácia sama o sebe," povedal.


"Má taký pôvod a rozsah, ktorý by mohol prilákať filmárov zo širokého okolia."


Okrem Peaky Blinders a Downton Abbey povedal, že časť stránky bola premenená na londýnsky East End z viktoriánskej éry pre film The Limehouse Golem z roku 2016, v ktorom hral Bill Nighy.
Viktoriánska budova postavená v roku 1869 bola kedysi považovaná za najväčšiu textilnú továreň v Yorkshire, ktorá zamestnávala viac ako 2000 pracovníkov.


Chátral, než bol čiastočne zrekonštruovaný a v roku 2015 bol stiahnutý z registra ohrozených anglických dedičstiev.


Komplex predtým zasiahol vážny požiar v roku 2011, keď sa predpokladalo, že zlodeji medi podpálili miesto, keď sa pokúšali spáliť izoláciu, aby ukradli kov.


https://www.bbc.com/news/uk-england-leeds-60606396


https://www.timesofisrael.com/when-uks-jewish-downton-abbey-hosted-royalty-pms-and-young-wartime-evacuees/


**Požiar Keighley: Komplex mlynov Peaky Blinders horí v plameňoch.** Viac ako 100 hasičov hasilo požiar v komplexe mlyna, ktorý sa používal ako filmová lokácia pre úspešné predstavenia ako Peaky Blinders a Downton Abbey. Požiarne tímy boli povolané do boja s peklom v Dalton Mills v Dalton Lane, Keighley, West Yorkshire. Hasičská a záchranná služba West Yorkshire uviedla, že tesne pred poludním bolo odvolaných 20 čerpadiel. Služba uviedla, že incident sa zmierňuje, ale niektoré posádky zostanú cez noc, aby uhasili požiar. Ľuďom žijúcim v blízkosti bolo predtým povedané, aby mali zatvorené okná a dvere a vyhýbali sa cestovaniu cez oblasť kvôli dymu. Na mieste je policajný kordón a niektoré cesty sú uzavreté. Nick Smith z Hasičského a záchranného zboru West Yorkshire uviedol, že pri požiari sa nikto nezranil. Zdolávanie požiaru označil za „náročné“. Budova sa vo vnútri zrútila, podlaha aj strecha,“ povedal. Pán Smith povedal, že incident sa zmierňuje, ale hasiči strávia noc tlmením požiaru. Hasiči uviedli, že na mieste boli aj spotrebiče zo susedných zborov, ako aj polícia, sanitky, Yorkshire Water a Environment Agency. Jeden očitý svedok, Gary Coates, povedal BBC Radio Leeds: „Keď sme prechádzali, vychádzal dym a potom sme začali vidieť plamene vychádzať zo spodného poschodia mlyna. "Behom niekoľkých minút to bolo peklo. Bolo to naozaj zlé. Bolo to intenzívne, odvšadiaľ šľahali plamene. "Cítili sme teplo z miesta, kde sme zaparkovali, možno 200 alebo 300 yardov." Mlyn sa v posledných rokoch využíval na viacero filmových a televíznych produkcií. Richard Knight z Screen Yorkshire opísal požiar ako "smutnú stratu pre yorkshirskú filmovú krajinu". "Je to jedna z tých úžasných lokalít, ktorá je ako destinácia sama o sebe," povedal. "Má taký pôvod a rozsah, ktorý by mohol prilákať filmárov zo širokého okolia." Okrem Peaky Blinders a Downton Abbey povedal, že časť stránky bola premenená na londýnsky East End z viktoriánskej éry pre film The Limehouse Golem z roku 2016, v ktorom hral Bill Nighy. Viktoriánska budova postavená v roku 1869 bola kedysi považovaná za najväčšiu textilnú továreň v Yorkshire, ktorá zamestnávala viac ako 2000 pracovníkov. Chátral, než bol čiastočne zrekonštruovaný a v roku 2015 bol stiahnutý z registra ohrozených anglických dedičstiev. Komplex predtým zasiahol vážny požiar v roku 2011, keď sa predpokladalo, že zlodeji medi podpálili miesto, keď sa pokúšali spáliť izoláciu, aby ukradli kov. https://www.bbc.com/news/uk-england-leeds-60606396 https://www.timesofisrael.com/when-uks-jewish-downton-abbey-hosted-royalty-pms-and-young-wartime-evacuees/

Falešné kulisy londýnské propagandy shoří?


Falešné kulisy londýnské propagandy shoří?
491
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept