Zahraničná politika
Dezinformace a informace

• Nestle — zatvara vsetkych 6 fabrik

MOSKVA, 2. marec. /TASS/. Továrne a kancelárie Nestlé v Rusku naďalej fungujú napriek zahraničnej politickej situácii. Informovala o tom agentúra TASS v tlačovej službe spoločnosti.


"Naše továrne a kancelárie v Rusku naďalej fungujú. Naším cieľom je poskytovať spotrebiteľom kvalitné potraviny a nápoje vo všetkých regiónoch našej prítomnosti. Pokračujeme v uvádzaní širokého sortimentu potravinárskych výrobkov na trh," píše sa v správe.
https://tass.ru/ekonomika/13939623


• Danone — opusta rusky trh


MOSKVA, 2. marec. /TASS/. Francúzska potravinárska spoločnosť Danone uviedla, že neplánuje prerušiť svoje aktivity v Rusku a opustiť svoj trh. Informovala o tom agentúra TASS v tlačovej službe spoločnosti.


"Neplánujeme zastaviť naše aktivity v Rusku a opustiť trh. V súčasnosti kľúčové systémy, infraštruktúra a logistika spoločnosti v Rusku fungujú normálne," vysvetlila spoločnosť.
https://tass.ru/ekonomika/13936011


• Shell — zrusenie kontraktu s Gazpromom

NEW YORK, 2. marca. /TASS/. Britská spoločnosť Shell bude pokračovať v nákupe ropy a plynu z Ruska na pozadí udalostí na Ukrajine. Informovala o tom v stredu agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj blízky situácii.


Rozhodnutie by mohlo pomôcť upokojiť trhy s obchodovaním s ropou a lodné trhy, ktoré sú paranoidné z nákupu ruskej ropy zo strachu, že spadnú pod vlnu protiruských sankcií.


Hoci v pondelok spoločnosť oznámila, že v dôsledku nepriateľských akcií na Ukrajine odstupuje od všetkých spoločných projektov s Ruskom, vrátane projektu Sachalin-2 na výrobu skvapalneného zemného plynu (LNG), Bloomberg zdôrazňuje, že Shell je popredným hráčom na trhu na trhu s ropou a plynom a denne spracuje približne 12 miliónov barelov ropy.
https://tass.ru/ekonomika/13933901


[quote="pid:61352, uid:679"]• Nestle — zatvara vsetkych 6 fabrik[/quote] MOSKVA, 2. marec. /TASS/. Továrne a kancelárie Nestlé v Rusku naďalej fungujú napriek zahraničnej politickej situácii. Informovala o tom agentúra TASS v tlačovej službe spoločnosti. "Naše továrne a kancelárie v Rusku naďalej fungujú. Naším cieľom je poskytovať spotrebiteľom kvalitné potraviny a nápoje vo všetkých regiónoch našej prítomnosti. Pokračujeme v uvádzaní širokého sortimentu potravinárskych výrobkov na trh," píše sa v správe. https://tass.ru/ekonomika/13939623 [quote="pid:61352, uid:679"]• Danone — opusta rusky trh[/quote] MOSKVA, 2. marec. /TASS/. Francúzska potravinárska spoločnosť Danone uviedla, že neplánuje prerušiť svoje aktivity v Rusku a opustiť svoj trh. Informovala o tom agentúra TASS v tlačovej službe spoločnosti. "Neplánujeme zastaviť naše aktivity v Rusku a opustiť trh. V súčasnosti kľúčové systémy, infraštruktúra a logistika spoločnosti v Rusku fungujú normálne," vysvetlila spoločnosť. https://tass.ru/ekonomika/13936011 [quote="pid:61352, uid:679"]• Shell — zrusenie kontraktu s Gazpromom[/quote] NEW YORK, 2. marca. /TASS/. Britská spoločnosť Shell bude pokračovať v nákupe ropy a plynu z Ruska na pozadí udalostí na Ukrajine. Informovala o tom v stredu agentúra Bloomberg s odvolaním sa na zdroj blízky situácii. Rozhodnutie by mohlo pomôcť upokojiť trhy s obchodovaním s ropou a lodné trhy, ktoré sú paranoidné z nákupu ruskej ropy zo strachu, že spadnú pod vlnu protiruských sankcií. Hoci v pondelok spoločnosť oznámila, že v dôsledku nepriateľských akcií na Ukrajine odstupuje od všetkých spoločných projektov s Ruskom, vrátane projektu Sachalin-2 na výrobu skvapalneného zemného plynu (LNG), Bloomberg zdôrazňuje, že Shell je popredným hráčom na trhu na trhu s ropou a plynom a denne spracuje približne 12 miliónov barelov ropy. https://tass.ru/ekonomika/13933901

Lebo ak je to pravda ...
Krásně se to kouká na řízenou sebevraždu západu. A také je na tom pěkně vidět jak důkladný byl neoliberální "pochod institucemi". Čerti, teda GP, se musí chechtat až se mláti rohama o kopyta. smile


A až bude v agonii, možná si Putin dá říct, a přijde Evropu zachránit, i když hodně pochybuji.
Abychom se nedivili. Toto mě již před několika lety napadlo jako možný Putinův plán. Docela tuto možnost beru vážně. Je to logická cesta k "ruskému světu".


[quote="pid:61352, uid:679"]Lebo ak je to pravda ...[/quote]Krásně se to kouká na řízenou sebevraždu západu. A také je na tom pěkně vidět jak důkladný byl neoliberální "pochod institucemi". Čerti, teda GP, se musí chechtat až se mláti rohama o kopyta. ]:) [quote="pid:61356, uid:312"]A až bude v agonii, možná si Putin dá říct, a přijde Evropu zachránit, i když hodně pochybuji.[/quote]Abychom se nedivili. Toto mě již před několika lety napadlo jako možný Putinův plán. Docela tuto možnost beru vážně. Je to logická cesta k "ruskému světu".

Pre ľahké osvieženie dejinnej pamäte:


Z Berlína 1. Září (Čtk.) Na podkladě Vůdcova výnosu o zřízení ministerské rady na obranu Říše z 30. srpna t. r. se nařizuje takto:


§ 1. Naslouchání zahraničních rozhlasových vysílačů jest zakázáno. Kdo proti tomu jedná, bude potrestán káznicí. V lehčích případech může býti uznáno na vězení. Používané přijímací přístroje budou zabaveny.


§ 2. Kdo rozšiřuje zprávy zahraničných vysílačů, bude potrestán káznicí a ve zvláště těžkých případech smrtí.


§ 3. Vězením, nebo káznicí bude dále potrestán, kdo bude jednat proti předpisům, vydaným podle § 6.


§ 4. Ustanovení tohto nařízení neplatí pro ono jednání, které se děje při výkonu služby. Pro projednávaní a rozhodování o provinilcích proti tomuto nařízení jsou příslušny zvláštní soudy. (Sondergerichte.)


§ 6. Říšský ministr pro lidovou osvětu a propagandu vydá právní a správní
předpisy, nutné k provedení a doplnění tohto nařízení, zvláště může vydat
předpisy o odebrání rozhlasových přístrojů.


§ 7. Toto nařízení nabývá okamžitě platnosti.


V Berlíně 1. Září 1939
Ministerská rada pro obranu Říše.


Pre ľahké osvieženie dejinnej pamäte: Z Berlína 1. Září (Čtk.) Na podkladě Vůdcova výnosu o zřízení ministerské rady na obranu Říše z 30. srpna t. r. se nařizuje takto: § 1. Naslouchání zahraničních rozhlasových vysílačů jest zakázáno. Kdo proti tomu jedná, bude potrestán káznicí. V lehčích případech může býti uznáno na vězení. Používané přijímací přístroje budou zabaveny. § 2. Kdo rozšiřuje zprávy zahraničných vysílačů, bude potrestán káznicí a ve zvláště těžkých případech smrtí. § 3. Vězením, nebo káznicí bude dále potrestán, kdo bude jednat proti předpisům, vydaným podle § 6. § 4. Ustanovení tohto nařízení neplatí pro ono jednání, které se děje při výkonu služby. Pro projednávaní a rozhodování o provinilcích proti tomuto nařízení jsou příslušny zvláštní soudy. (Sondergerichte.) § 6. Říšský ministr pro lidovou osvětu a propagandu vydá právní a správní předpisy, nutné k provedení a doplnění tohto nařízení, zvláště může vydat předpisy o odebrání rozhlasových přístrojů. § 7. Toto nařízení nabývá okamžitě platnosti. V Berlíně 1. Září 1939 Ministerská rada pro obranu Říše.

Moderátor

Dva roky vlády Je neuveriteľné, ako hlboko sme spadli
Po voľbách sme tu mali eufóriu z pádu Smeru a boja proti zločinu. Dnes tu máme davovú hystériu a vypínanie médií z vôle bezpečnostných služieb.
Tento text k dvom rokom „očisty a ozdravovania Slovenska“ by vlastne nemal byť komentár, ale správa o stave slovenskej spoločnosti. A predniesť by ju mal niekto iný ako bezvýznamný novinár.
Keď si porovnáme, kam sme sa ako spoločnosť dostali za dva roky, mali by sme byť v šoku. A nie, nie je za tým ani Matovič, ani Fico. Príčiny sú oveľa širšie a hlbšie.
Krátko po voľbách sme sa tešili na koniec prehnitej vlády Smeru a začiatok boja proti korupcii a zločinu. Očakávali sme očistu štátu a návrat k elementárnej spravodlivosti.
Krátko nato sa to však zvrhlo. Išlo to rýchlo. A dospeli sme do prízemného stavu, nad ktorým raz budú historici nechápavo krútiť hlavou.
Zmeny pritom neboli len politické. Zásah bol prudší, postihol celú spoločnosť. A nielen slovenskú. Vidíme to aj vo svete, od Nového Zélandu cez Ameriku po Európu.
Na začiatku, v marci 2020, autority a médiá masívne šírili strach z pandémie. Inštitút zdravotnej politiky vydal prognózu, podľa ktorej mali nemocnice v priebehu pár týždňov zaťažiť desiatky tisíc infikovaných.
Nasledovali rozsiahle bezpečnostné opatrenia, ktoré preformátovali slobodnú západnú (aj slovenskú) spoločnosť na nepoznanie.
Pristúpili sme na zmeny ústavy, ústavného zákona o bezpečnosti štátu, núdzový stav, osekávanie základných práv. Pristúpili sme na vynucovanie plošného očkovania novými látkami, ktoré sa skúmali len pár mesiacov. Pristúpili sme na cenzurovanie kritických lekárov a vedcov. Pristúpili sme na obmedzenia pohybu, potupné priepustky na slobodu a na likvidáciu tisícov domácich živností a malých podnikov. Kto protestoval proti neprimeraným opatreniam (pendleri, ľudia z gastra), ten bol paušálne odsúdený ako dezolát. Proti protestujúcim sa nasadili policajné sily so samopalmi a psami.
Nakoniec sme pristúpili aj na ponižujúci segregačný režim pre každého, kto odmietol „dobrovoľné očkovanie“. Arogantný prístup a neslušnosť k neočkovaným ukázal nielen štát, ale aj médiá a veľká časť spoločnosti (česť všetkým výnimkám).
Popritom sa aj autority, aj médiá, aj verejnosť zradikalizovali. Na hranicu príčetnosti. A z oboch koncov „polemiky“.
Na konci januára, na vrchole novej epidemickej vlny, prišlo politické rozhodnutie, že s pandemickou kampaňou sa končí. Spojené štáty a ďalšie západné krajiny oznámili plán na úplné uvoľnenie tlaku – a zrušenie všetkých pandemických opatrení.
Pandémia sa vypla. Zmizla z éteru. Ak by si niekto dal námahu vyhľadať aktuálny stav, dozvedel by sa, že podiel infikovaných neočkovaných je 52 percent pri PCR testoch a 49 percent pri Ag testoch. Podiely medzi hospitalizovanými sa tiež vyrovnávajú. Väčšina ľudí sa o tom nedozvie. Pandémia je predsa už mesiac offline.
Namiesto uvoľnenia však prišla hrozba vojny v Európe. A hneď nato aj vojna. Rusko napadlo Ukrajinu. A po siláckych rečiach Britov o potrebe odstrániť Putina aktivovalo jadrovú triádu.
Svet je v ďalšom šoku a v novom kole hystérie.
Následky sú opäť pre spoločnosť degeneratívne. Vlna zúrivého pohoršenia, prepálených emócií a agresívnych postojov je síce v takejto situácii prirodzená, no určite nie dlhodobo správna a zdravá.
Verejný priestor je do veľkej miery zjednotený za Ukrajinou ako obeťou útoku, čo je správne. No zároveň je aj nabitý negatívnymi vášňami a radikalizmom, ktorému chýba triezvy analytický rozmer. A domýšľanie možných následkov.
Ak niekto odmieta emotívnu a zradikalizovanú cestu a volá po racionalite, umiernenosti a hľadaní riešení, okamžite je z oboch strán opľúvaný ako zradca.
Spoločnosť je pretlakovaná hnevom a bojovými náladami. Kto sa nepridáva a odmieta jednostrannú čierno-bielu optiku, je vnútorný nepriateľ. Hrozba.
Európe sa to nestalo po prvýkrát.
Podobný výbušný náboj v sebe niesla aj v minulosti. Napríklad v roku 1914.
Po ruskej agresii je vojnové nastavenie štátu a spoločnosti pochopiteľné. Náš sused krváca a nad našimi hlavami sú aktivované jadrové zbrane. Sloboda musí – už opäť – ustúpiť bezpečnosti a disciplíne.
Problémom však je – už opäť – otázka primeranosti. Práva. A zlučiteľnosti týchto drastických zmien so slobodnou otvorenou spoločnosťou.
Cenzurovaní a vypínaní už nie sú len jednotlivci, ale celé médiá. Áno, len tie alternatívne a označené ako konšpiračné… No aj pri nich predsa musí platiť právo.
Vypínať médiá z vôle bezpečnostných služieb štátu (NBÚ) a bez možnosti odvolania je mimoriadne nebezpečný zásah do slobody slova a vydavateľskej činnosti.
Vláda tvrdí, že štát by mal mať páky na zásah proti médiám, ktoré slúžia cudzej moci a ohrozujú mier. To sedí. No pravidlá by mali byť nastavené tak, aby sa nedali ľahko zneužiť. A aby sa raz neobrátili proti nám.
Zákon a procedúra, podľa ktorej môžu bezpečnostné služby odstaviť weby, sa dá použiť proti ktorémukoľvek médiu, ktoré malo podporu zo zahraničia a ktoré šíri zahraničnú propagandu (nielen tú ruskú).
Ak si podobnú zbraň nájde na stole aj nová vláda s novým vedením NBÚ, bude môcť stínať ktorúkoľvek stránku…
Navyše, robíme tým vlastne niečo veľmi podobné tomu, čo vyčítame Číne alebo Rusku. V Európe sa vypínajú ruské médiá. A spolu s nimi aj tie, ktoré sú označené ako proruské. Následok: ak je niekto zvedavý na informácie a argumenty z druhej strany, dostane sa k nim len ťažko alebo vôbec.
To, k čomu máme nakročené, sa volá informačná klietka. A komsomoľský štýl mediálnej spartakiády.
Ak k pákam bezpečnostných služieb na médiá prirátame rozsiahle právomoci pre autority, prax vynucovania poslušnosti, priepustky a zásahy do najzákladnejších práv, zistíme, že éra slobodnej a suverénnej spoločnosti narazila. Už v roku 2020. A odvtedy sa to zhoršuje.
Slovensko a Európa za dva roky prešli rozsiahlymi zmenami, ktoré nás stiahli hlboko pod úroveň 20. storočia. Intelektuálne, politicky aj morálne.
Medziľudské vzťahy dusí zákopová táborovosť „našich ľudí a vašich ľudí“, agresivita, nepriateľstvo, zlosť z tých druhých. Rozsekáva to pracoviská, staré priateľstvá, rodiny… Priestor pre toleranciu, nadhľad a otvorenosť sa zúfalo zužuje. Ako v kotle, ktorý prešiel bodom varu. A pod ktorým sa ešte viac prikladá.
Hovorí sa, že v krízových časoch spoločnosť preukáže buď to najhoršie, alebo to najlepšie, čo v nej je (a o čom ani nevedela, že to v nej je).
Držme si palce, aby sme v sebe mobilizovali a videli viac z toho druhého.
https://www.postoj.sk/100524/je-neuveritelne-ako-hlboko-sme-spadli




Autorom toho textu je Dag Daniš, taký vcelku zvláštny novinár.
Vyštudovaný filozof. Po absolvovaní Fakulty humanistiky Trnavskej univerzity dva roky prednášal antickú filozofiu. Ako novinár začínal v Národnej obrode, neskôr pokračoval v STV, v Pravde, v Hospodárskych novinách, v redakcii Aktuality.sk. Od roku 2020 pracuje ako komentátor v Konzervatívnom denníku Postoj.
od neho a o ňom:
https://www.omediach.com/internet/18983-dag-danis-o-rozdavani-piskotiek-od-sorosa-hrozbe-5g-sieti-a-komsomolskych-novinaroch
https://www.omediach.com/tlac/6523-fico-podava-na-daga-danisa-viacero-zalob
https://cz24.news/dag-danis-uz-aj-fico-je-nahraty-vysetrovatelia-maju-vraj-v-rukach-ulovok-roka-nahravky-z-tajnych-stretnuti-fica-kalinaka-paru-bodora-a-gaspara/
https://www.omediach.com/tlac/10093-patrik-tkac-kedy-niekto-pochopi-ze-danis-je-jasny-zlocinec
https://www.trend.sk/blogy/ohavny-komentar
https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/19/dag-danis-meno-jana-kuciaka-bolo-zneuzite-liberalmi-caputovu-vytvoril-aj-soros


_**Dva roky vlády**_ **Je neuveriteľné, ako hlboko sme spadli** Po voľbách sme tu mali eufóriu z pádu Smeru a boja proti zločinu. Dnes tu máme davovú hystériu a vypínanie médií z vôle bezpečnostných služieb. Tento text k dvom rokom „očisty a ozdravovania Slovenska“ by vlastne nemal byť komentár, ale správa o stave slovenskej spoločnosti. A predniesť by ju mal niekto iný ako bezvýznamný novinár. Keď si porovnáme, kam sme sa ako spoločnosť dostali za dva roky, mali by sme byť v šoku. A nie, nie je za tým ani Matovič, ani Fico. **Príčiny sú oveľa širšie a hlbšie.** Krátko po voľbách sme sa tešili na koniec prehnitej vlády Smeru a začiatok boja proti korupcii a zločinu. Očakávali sme očistu štátu a návrat k elementárnej spravodlivosti. **Krátko nato sa to však zvrhlo. Išlo to rýchlo. A dospeli sme do prízemného stavu, nad ktorým raz budú historici nechápavo krútiť hlavou.** **Zmeny pritom neboli len politické. Zásah bol prudší, postihol celú spoločnosť. A nielen slovenskú. Vidíme to aj vo svete, od Nového Zélandu cez Ameriku po Európu.** **Na začiatku, v marci 2020**, autority a médiá masívne šírili strach z pandémie. Inštitút zdravotnej politiky vydal prognózu, podľa ktorej mali nemocnice v priebehu pár týždňov zaťažiť desiatky tisíc infikovaných. **Nasledovali rozsiahle bezpečnostné opatrenia, ktoré preformátovali slobodnú západnú (aj slovenskú) spoločnosť na nepoznanie.** **Pristúpili sme na zmeny ústavy, ústavného zákona o bezpečnosti štátu, núdzový stav, osekávanie základných práv. Pristúpili sme na vynucovanie plošného očkovania novými látkami, ktoré sa skúmali len pár mesiacov. Pristúpili sme na cenzurovanie kritických lekárov a vedcov. Pristúpili sme na obmedzenia pohybu, potupné priepustky na slobodu a na likvidáciu tisícov domácich živností a malých podnikov. Kto protestoval proti neprimeraným opatreniam (pendleri, ľudia z gastra), ten bol paušálne odsúdený ako dezolát. Proti protestujúcim sa nasadili policajné sily so samopalmi a psami.** **Nakoniec sme pristúpili aj na ponižujúci segregačný režim pre každého, kto odmietol „dobrovoľné očkovanie“. Arogantný prístup a neslušnosť k neočkovaným ukázal nielen štát, ale aj médiá a veľká časť spoločnosti (česť všetkým výnimkám).** **Popritom sa aj autority, aj médiá, aj verejnosť zradikalizovali. Na hranicu príčetnosti. A z oboch koncov „polemiky“.** **Na konci januára**, na vrchole novej epidemickej vlny, prišlo politické rozhodnutie, že s pandemickou kampaňou sa končí. Spojené štáty a ďalšie západné krajiny oznámili plán na úplné uvoľnenie tlaku – a zrušenie všetkých pandemických opatrení. **Pandémia sa vypla. Zmizla z éteru.** Ak by si niekto dal námahu vyhľadať aktuálny stav, dozvedel by sa, že podiel infikovaných neočkovaných je 52 percent pri PCR testoch a 49 percent pri Ag testoch. Podiely medzi hospitalizovanými sa tiež vyrovnávajú. Väčšina ľudí sa o tom nedozvie. **Pandémia je predsa už mesiac offline.** Namiesto uvoľnenia však prišla hrozba vojny v Európe. A hneď nato aj vojna. Rusko napadlo Ukrajinu. A po siláckych rečiach Britov o potrebe odstrániť Putina aktivovalo jadrovú triádu. Svet je v ďalšom šoku a v novom kole hystérie. Následky sú opäť pre spoločnosť degeneratívne. Vlna zúrivého pohoršenia, prepálených emócií a agresívnych postojov je síce v takejto situácii prirodzená, no určite nie dlhodobo správna a zdravá. **Verejný priestor** je do veľkej miery zjednotený za Ukrajinou ako obeťou útoku, čo je správne. No zároveň **je aj nabitý negatívnymi vášňami a radikalizmom, ktorému chýba triezvy analytický rozmer. A domýšľanie možných následkov**. Ak niekto odmieta emotívnu a zradikalizovanú cestu a volá po racionalite, umiernenosti a hľadaní riešení, okamžite je z oboch strán opľúvaný ako zradca. **Spoločnosť je pretlakovaná hnevom a bojovými nálada**mi. Kto sa nepridáva a odmieta jednostrannú čierno-bielu optiku, je vnútorný nepriateľ. Hrozba. Európe sa to nestalo po prvýkrát. Podobný **výbušný náboj** v sebe niesla aj v minulosti. Napríklad v roku 1914. Po ruskej agresii je vojnové nastavenie štátu a spoločnosti pochopiteľné. Náš sused krváca a nad našimi hlavami sú aktivované jadrové zbrane. Sloboda musí – už opäť – ustúpiť bezpečnosti a disciplíne. **Problémom však je – už opäť – otázka primeranosti. Práva. A zlučiteľnosti týchto drastických zmien so slobodnou otvorenou spoločnosťou.** **Cenzurovaní a vypínaní už nie sú len jednotlivci, ale celé médiá.** Áno, len tie alternatívne a označené ako konšpiračné… No aj pri nich predsa musí platiť právo. Vypínať médiá z vôle bezpečnostných služieb štátu (NBÚ) a bez možnosti odvolania je mimoriadne **nebezpečný zásah do slobody slova a vydavateľskej činnosti.** Vláda tvrdí, že štát by mal mať páky na zásah proti médiám, ktoré slúžia cudzej moci a ohrozujú mier. To sedí. **No pravidlá by mali byť nastavené tak, aby sa nedali ľahko zneužiť.** A aby sa raz neobrátili proti nám. Zákon a procedúra, podľa ktorej môžu bezpečnostné služby odstaviť weby, sa dá použiť proti ktorémukoľvek médiu, ktoré malo podporu zo zahraničia a ktoré šíri zahraničnú propagandu (nielen tú ruskú). Ak si podobnú zbraň nájde na stole aj nová vláda s novým vedením NBÚ, bude môcť stínať ktorúkoľvek stránku… **Navyše, robíme tým vlastne niečo veľmi podobné tomu, čo vyčítame Číne alebo Rusku.** V Európe sa vypínajú ruské médiá. A spolu s nimi aj tie, ktoré sú označené ako proruské. Následok: ak je niekto zvedavý na informácie a argumenty z druhej strany, dostane sa k nim len ťažko alebo vôbec. **To, k čomu máme nakročené, sa volá informačná klietka.** A komsomoľský štýl mediálnej spartakiády. Ak k pákam bezpečnostných služieb na médiá prirátame rozsiahle právomoci pre autority, prax vynucovania poslušnosti, priepustky a zásahy do najzákladnejších práv, zistíme, že **éra slobodnej a suverénnej spoločnosti narazila. Už v roku 2020. A odvtedy sa to zhoršuje.** **Slovensko a Európa za dva roky prešli rozsiahlymi zmenami, ktoré nás stiahli hlboko pod úroveň 20. storočia. Intelektuálne, politicky aj morálne.** Medziľudské vzťahy dusí zákopová táborovosť „našich ľudí a vašich ľudí“, agresivita, nepriateľstvo, zlosť z tých druhých. Rozsekáva to pracoviská, staré priateľstvá, rodiny… **Priestor pre toleranciu, nadhľad a otvorenosť sa zúfalo zužuje.** Ako v kotle, ktorý prešiel bodom varu. A pod ktorým sa ešte viac prikladá. **Hovorí sa, že v krízových časoch spoločnosť preukáže buď to najhoršie, alebo to najlepšie, čo v nej je (a o čom ani nevedela, že to v nej je).** Držme si palce, aby sme v sebe mobilizovali a videli viac z toho druhého. https://www.postoj.sk/100524/je-neuveritelne-ako-hlboko-sme-spadli ------- Autorom toho textu je Dag Daniš, taký vcelku zvláštny novinár. Vyštudovaný filozof. Po absolvovaní Fakulty humanistiky Trnavskej univerzity dva roky prednášal antickú filozofiu. Ako novinár začínal v Národnej obrode, neskôr pokračoval v STV, v Pravde, v Hospodárskych novinách, v redakcii Aktuality.sk. Od roku 2020 pracuje ako komentátor v Konzervatívnom denníku Postoj. od neho a o ňom: https://www.omediach.com/internet/18983-dag-danis-o-rozdavani-piskotiek-od-sorosa-hrozbe-5g-sieti-a-komsomolskych-novinaroch https://www.omediach.com/tlac/6523-fico-podava-na-daga-danisa-viacero-zalob https://cz24.news/dag-danis-uz-aj-fico-je-nahraty-vysetrovatelia-maju-vraj-v-rukach-ulovok-roka-nahravky-z-tajnych-stretnuti-fica-kalinaka-paru-bodora-a-gaspara/ https://www.omediach.com/tlac/10093-patrik-tkac-kedy-niekto-pochopi-ze-danis-je-jasny-zlocinec https://www.trend.sk/blogy/ohavny-komentar https://www.hlavnydennik.sk/2021/05/19/dag-danis-meno-jana-kuciaka-bolo-zneuzite-liberalmi-caputovu-vytvoril-aj-soros
Upravené 3. 3. 2022 o 12:11

ja mam Danisove komentara rada, uz davnejsie znacne vyrovnaval hladinu, aj ked komentare boli silne atakovane volicmi vladnej koalicie, ktori z neho robili ficofila, putinofila apod. Obavam sa, ze cca 50% ludi stratilo zmysel pre rovnovahu a ani to nezbadalo. Problem ale moze byt, ze ako hovoria ezoterici, ked sa nad nejakou uzavretou zemskou zonou vytvori silny "emocny" temny mrak z nenavisti, hnevu, pocitu bezmocnosti apod., zvykne sa materializovat a spadne to v podobe vojny. Naozaj dufam, ako hovorila ta ceska kartarka vo foldri o Svetlane Dragan, ze Slovensko sa z toho do aprila dostane. Ale ak dojde k padu financneho systemu niekedy do konca leta a my nebudeme mat aspon rozumnu vladu, tak neviem, neviem


ja mam Danisove komentara rada, uz davnejsie znacne vyrovnaval hladinu, aj ked komentare boli silne atakovane volicmi vladnej koalicie, ktori z neho robili ficofila, putinofila apod. Obavam sa, ze cca 50% ludi stratilo zmysel pre rovnovahu a ani to nezbadalo. Problem ale moze byt, ze ako hovoria ezoterici, ked sa nad nejakou uzavretou zemskou zonou vytvori silny "emocny" temny mrak z nenavisti, hnevu, pocitu bezmocnosti apod., zvykne sa materializovat a spadne to v podobe vojny. Naozaj dufam, ako hovorila ta ceska kartarka vo foldri o Svetlane Dragan, ze Slovensko sa z toho do aprila dostane. Ale ak dojde k padu financneho systemu niekedy do konca leta a my nebudeme mat aspon rozumnu vladu, tak neviem, neviem
Upravené 3. 3. 2022 o 13:22

Autorom toho textu je Dag Daniš,


Kader gobalistov vyskočil z Aktualít asi pred rokom až rokom a pol. Globalisti si svoje figúrky poschovávali kde tu.


[quote="pid:61447, uid:679"]Autorom toho textu je Dag Daniš,[/quote] Kader gobalistov vyskočil z Aktualít asi pred rokom až rokom a pol. Globalisti si svoje figúrky poschovávali kde tu.

Mám malú prosbu, vedel by mi niekto poradiť nejakú /úvodnú/ literatúru - článok, knihu, /dokum./ film na základné zorientovanie v téme Sudety? Ďakujem.




Včera ma známa 2x zaskočila, najprv ropovodom z Afriky /že Putin chce, aby Európa bola závislá od jeho ropy/, už som to spomínala inde, potom týmto:
"Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...aj ten tvrdil ze ich ide oslobotit hoci to bola kravina"


"Prežili sme spolu" aj odlišné názory na Kuciaka, tak sa obe snažíme informačne sa navzájom obohacovať. smile


Mám malú prosbu, vedel by mi niekto poradiť nejakú /úvodnú/ literatúru - článok, knihu, /dokum./ film na základné zorientovanie v téme Sudety? Ďakujem. -------- Včera ma známa 2x zaskočila, najprv ropovodom z Afriky /že Putin chce, aby Európa bola závislá od jeho ropy/, už som to spomínala inde, potom týmto: "Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...aj ten tvrdil ze ich ide oslobotit hoci to bola kravina" "Prežili sme spolu" aj odlišné názory na Kuciaka, tak sa obe snažíme informačne sa navzájom obohacovať. :D
Upravené 3. 3. 2022 o 17:02

"Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...
Na to je jednoduchá odpověď. Němci mohli na území ČR mluvit svým, tedy Německým jazykem, mohli upevňovat svoji tradice, učit děti Německému jazyku, v ochodech mohli mluvit Německy.
Zatím co na Ukrajině bylo zakázáno používat rodný Ruský jazyk nejen na úřadech, ve školách v TV, v obchodech, ale i doma v rodinách. Nesměli dodržovat své tradice a vše co bylo Ruské bylo potíráno. Kdo toto porušil byl pronásledován, a pokud neposlechl byl uvězněn a mučen.
Ať si představí situaci, kdy na Slovensku ve volbách vyhraje maďarská menšina a hned druhý den zakáže Slovákům mluvit Slovensky. Nejen na úřadech, ve školách, ale i v rodinách. A pokud by maďarsky neuměla, byla by trestána a ohrožována na životě.
Když se proti tomu Rusky mluvící lidé na východě Ukrajiny vzbouřili, Kyjev na ně poslal banderovskou sebranku s děly. samopaly, minomety a bombardovací letadla. Ti lidé tam prožili 8 let ve sklepech. 14000 jich toto nepřežilo, byli zabiti jen proto, že chtěli mluvit Rusky.
Zakročila ČR proti obyvatelstvu Německé národnosti děly a bombardéry? Žili Němci v ČR ve sklepech ze strachu z bombardování?
K ropě. A copak není Evropa na ní závislá již 50 let? Vadilo to tvé kamarádce? Možná ani netušila odkud ta ropa je. Copak ji Putin, nebo jakýkoliv Rus něco nařizoval? Dokud západ nezačal vřeštět o ruské ropě, každý to měl u zadku.
A na tvém místě bych se zeptal kamarádky, jestli ji nevadí, že i elektřinu v zásuvce má z Ruska. Jak chce toto řešit?


[quote="pid:61492, uid:679"]"Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...[/quote]Na to je jednoduchá odpověď. Němci mohli na území ČR mluvit svým, tedy Německým jazykem, mohli upevňovat svoji tradice, učit děti Německému jazyku, v ochodech mohli mluvit Německy. Zatím co na Ukrajině bylo zakázáno používat rodný Ruský jazyk nejen na úřadech, ve školách v TV, v obchodech, ale i doma v rodinách. Nesměli dodržovat své tradice a vše co bylo Ruské bylo potíráno. Kdo toto porušil byl pronásledován, a pokud neposlechl byl uvězněn a mučen. Ať si představí situaci, kdy na Slovensku ve volbách vyhraje maďarská menšina a hned druhý den zakáže Slovákům mluvit Slovensky. Nejen na úřadech, ve školách, ale i v rodinách. A pokud by maďarsky neuměla, byla by trestána a ohrožována na životě. Když se proti tomu Rusky mluvící lidé na východě Ukrajiny vzbouřili, Kyjev na ně poslal banderovskou sebranku s děly. samopaly, minomety a bombardovací letadla. Ti lidé tam prožili 8 let ve sklepech. 14000 jich toto nepřežilo, byli zabiti jen proto, že chtěli mluvit Rusky. Zakročila ČR proti obyvatelstvu Německé národnosti děly a bombardéry? Žili Němci v ČR ve sklepech ze strachu z bombardování? K ropě. A copak není Evropa na ní závislá již 50 let? Vadilo to tvé kamarádce? Možná ani netušila odkud ta ropa je. Copak ji Putin, nebo jakýkoliv Rus něco nařizoval? Dokud západ nezačal vřeštět o ruské ropě, každý to měl u zadku. A na tvém místě bych se zeptal kamarádky, jestli ji nevadí, že i elektřinu v zásuvce má z Ruska. Jak chce toto řešit?
Upravené 3. 3. 2022 o 18:08

Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...aj ten tvrdil ze ich ide oslobotit hoci to bola kravina

Áda žádný útok na sudety neprovedl , dostal je darem od démonkradů , tak jako i zbytek republiky .
Tady bych začal argumentaci , s Mnichovskou zradou , kdy byl hitlerovský fašismus vykrmen Českou republikou . Jen pro zajímavost , v době kdy Áda vyhrožoval násilným obsazením republiky , tak wermacht měl náboje na tři týdny .
Během obsazování Rakouska do Vídně nedojel ani jeden dojč tank . Všechny ty krámy z první světové se cestou rozpadly . Musel jich několik do Vídně dovézt vlak , pro vítěznou přehlídku .
Bez průmyslu Československa by se Áda ani neuprdl . I to je důvod , proč Nám západní "spojenci" vyhrožovali otevřenou válkou , po boku Polska a Maďarska .
Začal bych knihou , Kdo přinutil Hitlera napadnout Stalina .


[quote="pid:61492, uid:679"]Ten utok na ukrajinu je temer totozny ako urobil Hitler na sudety ...aj ten tvrdil ze ich ide oslobotit hoci to bola kravina[/quote] Áda žádný útok na sudety neprovedl , dostal je darem od démonkradů , tak jako i zbytek republiky . Tady bych začal argumentaci , s Mnichovskou zradou , kdy byl hitlerovský fašismus vykrmen Českou republikou . Jen pro zajímavost , v době kdy Áda vyhrožoval násilným obsazením republiky , tak wermacht měl náboje na tři týdny . Během obsazování Rakouska do Vídně nedojel ani jeden dojč tank . Všechny ty krámy z první světové se cestou rozpadly . Musel jich několik do Vídně dovézt vlak , pro vítěznou přehlídku . Bez průmyslu Československa by se Áda ani neuprdl . I to je důvod , proč Nám západní "spojenci" vyhrožovali otevřenou válkou , po boku Polska a Maďarska . Začal bych knihou , Kdo přinutil Hitlera napadnout Stalina .
Upravené 3. 3. 2022 o 18:22

Dnes, když jsem jel z práce domů, jako obvykle jsem si pustil rádio. Ale již po několika minutách jsem ho musel vypnout . Místo covid, covid, očkování, očkování jsem slyšel jenom Ukrajina, Ukrajina. Už jsem to nevydržel, skoro jsem se poblil, jak se mi těch řečí zvedl žaludek. Ani ne z toho, co říkali, ale jak to říkali. Ti lidé jsou v jakémsi transu a až se zalykají od proudu řeči. kterou hanobí Rusko a Putina.
Takže jsem měl hodinu ticha a tak jsem mohl v klidu přemýšlet.
Když jsem tak přemýšlel došlo mi, jak monstrózní akci Putin spustil. To nejhlavnější čeho dosáhl je, že má rozvázané ruce. Západní svět zareagoval tak, že ať Putin udělá cokoliv, nebudou mít na něj páku. Svým postojem zrušili obchodní právo, právo o nedotknutelnosti vlastnictví majetku, patentní právo.
Tady se někteří zalekli, kolik firem z Ruska odchází. Hodně firem, které něco vyrábějí. Ale přece to je bezvadné. Haly, stavby, stroje Rusům zůstávají. Taktéž inženýři, dělníci, technologie. Manažeři odjedou a vše zůstane v Rusku.
Budou chtít nějakou náhradu? Sorry, sáhli jste na naše devizové rezervy, tak si jděte stěžovat do Londýna.
No a když bude mít Putin haly, stroje, technologie, inženýry a dělníky, prohlásí, sorry jako, vaše patentní právo nám nevyhovuje a vystupujeme ze smluv, které toto řešily. No a teď už Ruské firmy začnou Mercedesy, Škodovky, čipy a cokoliv jiného vesele sekat, jak Baťa cvičky.
Někomu tady nebylo jasné, odkud na to Putin vezme ten bilion dolarů, o kterém mluvil. Není problém. Putin již několik let naplňoval Fond národního bohatství, kam šli přebytky z těžby surovin, další mimořádné výnosy a také všechny pokuty a konfiskován majetek zlodějům.
Také vydal výnos o rozvoji IT průmyslu, kde nasadil vysoké platy a také každý, kdo se do vývoje zapojí, bude osvobozen od branné povinnosti. Bojovat bude za počítačem.
Pak jsem se podíval na suroviny. S ropou, plynem a jaderným palivem je vše jasné. Stačí Putinův podpis a ani si nenabijeme své mobily.
A co ty skvělé Spocené státy (dík Boletusi)? Jedním z největších zaměstnavatelů je Boeing. 96% titanu bere z Japonska 4% z Ukrajiny, právě z Mariuplu, kde se právě bojuje, a zdá se, že ty 4%jsou fuč. Fuč je i těch 96 Japonského titanu. Že Japonsko žádný titan netěží? Ach, ach, ten titan je dovážen do Japonska z Ruska.
Není třeba žádná jaderná raketa. Stačí, když se skácí Boeing a pak to již bude domino.
Tančíme na palubě Titaniku, vážení. Tak si držme klobouky dámy a pánové. Nastal volný pád. Probudíme se ve feudalizmu.


Dnes, když jsem jel z práce domů, jako obvykle jsem si pustil rádio. Ale již po několika minutách jsem ho musel vypnout . Místo covid, covid, očkování, očkování jsem slyšel jenom Ukrajina, Ukrajina. Už jsem to nevydržel, skoro jsem se poblil, jak se mi těch řečí zvedl žaludek. Ani ne z toho, co říkali, ale jak to říkali. Ti lidé jsou v jakémsi transu a až se zalykají od proudu řeči. kterou hanobí Rusko a Putina. Takže jsem měl hodinu ticha a tak jsem mohl v klidu přemýšlet. Když jsem tak přemýšlel došlo mi, jak monstrózní akci Putin spustil. To nejhlavnější čeho dosáhl je, že má rozvázané ruce. Západní svět zareagoval tak, že ať Putin udělá cokoliv, nebudou mít na něj páku. Svým postojem zrušili obchodní právo, právo o nedotknutelnosti vlastnictví majetku, patentní právo. Tady se někteří zalekli, kolik firem z Ruska odchází. Hodně firem, které něco vyrábějí. Ale přece to je bezvadné. Haly, stavby, stroje Rusům zůstávají. Taktéž inženýři, dělníci, technologie. Manažeři odjedou a vše zůstane v Rusku. Budou chtít nějakou náhradu? Sorry, sáhli jste na naše devizové rezervy, tak si jděte stěžovat do Londýna. No a když bude mít Putin haly, stroje, technologie, inženýry a dělníky, prohlásí, sorry jako, vaše patentní právo nám nevyhovuje a vystupujeme ze smluv, které toto řešily. No a teď už Ruské firmy začnou Mercedesy, Škodovky, čipy a cokoliv jiného vesele sekat, jak Baťa cvičky. Někomu tady nebylo jasné, odkud na to Putin vezme ten bilion dolarů, o kterém mluvil. Není problém. Putin již několik let naplňoval Fond národního bohatství, kam šli přebytky z těžby surovin, další mimořádné výnosy a také všechny pokuty a konfiskován majetek zlodějům. Také vydal výnos o rozvoji IT průmyslu, kde nasadil vysoké platy a také každý, kdo se do vývoje zapojí, bude osvobozen od branné povinnosti. Bojovat bude za počítačem. Pak jsem se podíval na suroviny. S ropou, plynem a jaderným palivem je vše jasné. Stačí Putinův podpis a ani si nenabijeme své mobily. A co ty skvělé Spocené státy (dík Boletusi)? Jedním z největších zaměstnavatelů je Boeing. 96% titanu bere z Japonska 4% z Ukrajiny, právě z Mariuplu, kde se právě bojuje, a zdá se, že ty 4%jsou fuč. Fuč je i těch 96 Japonského titanu. Že Japonsko žádný titan netěží? Ach, ach, ten titan je dovážen do Japonska z Ruska. Není třeba žádná jaderná raketa. Stačí, když se skácí Boeing a pak to již bude domino. Tančíme na palubě Titaniku, vážení. Tak si držme klobouky dámy a pánové. Nastal volný pád. Probudíme se ve feudalizmu.

Ať si představí situaci, kdy na Slovensku ve volbách vyhraje maďarská menšina a hned druhý den zakáže Slovákům mluvit Slovensky. Nejen na úřadech, ve školách, ale i v rodinách. A pokud by maďarsky neuměla, byla by trestána a ohrožována na životě.


To přirovnání k maďarské menšině sedí. Protože benderovci jsou též menšina, sadistická, která vnucuje svoji vůli celé Ukrajině. Někdo se podřizuje ze strachu, někdo jejích ideologií přijal kvůli vlastnímu pohodlí. A jenom východ a Krym povstaly a nenechaly si nic vnutit. Ten východ Ukrajiny nenechal si vnutit cizí vůli a nelidskou ideologií i za cenu velkých ztrát na životech.


[quote="pid:61504, uid:312"]Ať si představí situaci, kdy na Slovensku ve volbách vyhraje maďarská menšina a hned druhý den zakáže Slovákům mluvit Slovensky. Nejen na úřadech, ve školách, ale i v rodinách. A pokud by maďarsky neuměla, byla by trestána a ohrožována na životě.[/quote] To přirovnání k maďarské menšině sedí. Protože benderovci jsou též menšina, sadistická, která vnucuje svoji vůli celé Ukrajině. Někdo se podřizuje ze strachu, někdo jejích ideologií přijal kvůli vlastnímu pohodlí. A jenom východ a Krym povstaly a nenechaly si nic vnutit. Ten východ Ukrajiny nenechal si vnutit cizí vůli a nelidskou ideologií i za cenu velkých ztrát na životech.

Kdo dal pokyn vypnout dezinformační weby? Stopy míří k tajným službám
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-kdo-dal-pokyn-vypnout-dezinformacni-weby-stopy-miri-k-tajnym-sluzbam-191430


A kdo se prokázal, že ty weby jsou dezinformační? Nějaký pornoherec z nějaké "neziskovky"?Až se rozběhnou soudy, budou to házet jeden na druhého.


Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit.


Kdo dal pokyn vypnout dezinformační weby? Stopy míří k tajným službám https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-kauzy-kdo-dal-pokyn-vypnout-dezinformacni-weby-stopy-miri-k-tajnym-sluzbam-191430 A kdo se prokázal, že ty weby jsou dezinformační? Nějaký pornoherec z nějaké "neziskovky"?Až se rozběhnou soudy, budou to házet jeden na druhého. Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit.

Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit

Něco mi napovídá, že blokace stránek nebude trvat zase tak dlouho. Až se Rusové objeví u hranic Slovenska a Polska, tak logicky před sebou budou tlačit vítr změn. To je jako s teplou či studenou frontou meteorologii. Nezávidím místním fašistům.


[quote="pid:61538, uid:158"]Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit[/quote] Něco mi napovídá, že blokace stránek nebude trvat zase tak dlouho. Až se Rusové objeví u hranic Slovenska a Polska, tak logicky před sebou budou tlačit vítr změn. To je jako s teplou či studenou frontou meteorologii. Nezávidím místním fašistům.

Jarek

Jestliže stopy míří k tajným službám, tak logicky zamíří k panu Koudelkovi, alias agentovi CIA a nositeli medaile za zásluhy od téže organizace. Je třeba zdůraznit, že BIS není monolit. I tam jsou rozumní lidé.


Jestliže stopy míří k tajným službám, tak logicky zamíří k panu Koudelkovi, alias agentovi CIA a nositeli medaile za zásluhy od téže organizace. Je třeba zdůraznit, že BIS není monolit. I tam jsou rozumní lidé.

Jarek

Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit.

Helmut Novák
Helmut Novák
Před 2 hodinami


V demokracii je moc rozdelena mezi moc zakonodarnou, vykonnou a soudni, mohl by mi nekdo vysvetlit jak je moc rozdelena v liberalni demokracii.


V liberalni demokraci se zrejme delaji spravne veci, a o tom co je spravne rozhoduje ustredni vybor a strana.


Mě je jedno kdo ty weby zablokoval, ale že je konečně zablokoval.


Odpovědět
Helmut Novák
Helmut Novák
Před 3 hodinami


Tomáš Juřen
Naprosto s vami soudruhu souhlasim, je treba zakrocit proti dezinformatorum kteri jsou nejvetsimy neprateli lidu, ustredniho vyboru, strany a nasi krasne liberalni demokracie.


Zdeněk Švec
Zdeněk Švec
Před 2 hodinami


Daniel Linzer
Ministr pravdy není třeba. Mámá přece Profesora a ten ji má vždy a kdyby váhál má ostrátnch 18 ministrů a EU. To by to dopadlo, kdyby nedonutili přinutit někoho ,že 100% pravdu nemají.


Josef Duffek
Josef Duffek
Před 4 hodinami


Dezinformační tajné služby daly pokyn hlavnímu dezinformátorovi vypnout některé nehodící se dezinformační weby. Kde je vlastně pravda? Asi v.


Hana Šmídová
Hana Šmídová
Před 6 hodinami


A kdo bude určovat, co je dezinformace, protože poslední dva roky se všechny dezinformace staly pravdou a hlásaná pravda dezinformací.


Jan Michálek
Jan Michálek
Před 6 hodinami


Jaká hlava pomazaná určuje, co je informační a co dezinformační web. Kdo mi zaručí, že nyní jsem na tom správném, pravdivém webu. Stopy míří k nějakým tajným službám. Jakým? Českým, americkým, izraelským, eritrejským, britským? To ví snad jen Pán Bůh. I ten v tom musí mít momentálně slušný "hokej". A Česká vláda? Ta nás vede akorát na velmi tenký led. Děkuji pěkně. Už nenapíšu nikde ani řádku. Pro jistotu si začnu hledat právníka. Ale jak najít toho, který mi bude chtít pomoci? 50.léta a dnešek jsou dvě éry dosti podobné. Nebo nejsou? Omlouvám se, ale nejlepší bude se do ničeho nemontovat.
(Ještěže mám legální papíry na hlavu a v důsledku této vady i plný invalidní důchod).


Sbohem "seznamáci". Bylo to hezké, ale už je toho příliš !


[quote="pid:61538, uid:158"]Ta diskuze stoji za to. Ani trollové ji nejsou schopní ovlivnit.[/quote] Helmut Novák Helmut Novák Před 2 hodinami V demokracii je moc rozdelena mezi moc zakonodarnou, vykonnou a soudni, mohl by mi nekdo vysvetlit jak je moc rozdelena v liberalni demokracii. V liberalni demokraci se zrejme delaji spravne veci, a o tom co je spravne rozhoduje ustredni vybor a strana. Mě je jedno kdo ty weby zablokoval, ale že je konečně zablokoval. Odpovědět Helmut Novák Helmut Novák Před 3 hodinami Tomáš Juřen Naprosto s vami soudruhu souhlasim, je treba zakrocit proti dezinformatorum kteri jsou nejvetsimy neprateli lidu, ustredniho vyboru, strany a nasi krasne liberalni demokracie. Zdeněk Švec Zdeněk Švec Před 2 hodinami Daniel Linzer Ministr pravdy není třeba. Mámá přece Profesora a ten ji má vždy a kdyby váhál má ostrátnch 18 ministrů a EU. To by to dopadlo, kdyby nedonutili přinutit někoho ,že 100% pravdu nemají. Josef Duffek Josef Duffek Před 4 hodinami Dezinformační tajné služby daly pokyn hlavnímu dezinformátorovi vypnout některé nehodící se dezinformační weby. Kde je vlastně pravda? Asi v. Hana Šmídová Hana Šmídová Před 6 hodinami A kdo bude určovat, co je dezinformace, protože poslední dva roky se všechny dezinformace staly pravdou a hlásaná pravda dezinformací. Jan Michálek Jan Michálek Před 6 hodinami Jaká hlava pomazaná určuje, co je informační a co dezinformační web. Kdo mi zaručí, že nyní jsem na tom správném, pravdivém webu. Stopy míří k nějakým tajným službám. Jakým? Českým, americkým, izraelským, eritrejským, britským? To ví snad jen Pán Bůh. I ten v tom musí mít momentálně slušný "hokej". A Česká vláda? Ta nás vede akorát na velmi tenký led. Děkuji pěkně. Už nenapíšu nikde ani řádku. Pro jistotu si začnu hledat právníka. Ale jak najít toho, který mi bude chtít pomoci? 50.léta a dnešek jsou dvě éry dosti podobné. Nebo nejsou? Omlouvám se, ale nejlepší bude se do ničeho nemontovat. (Ještěže mám legální papíry na hlavu a v důsledku této vady i plný invalidní důchod). Sbohem "seznamáci". Bylo to hezké, ale už je toho příliš !

Stopy míří k nějakým tajným službám. Jakým? Českým, americkým, izraelským, eritrejským, britským? To ví snad jen Pán Bůh.

V.V.Pjakin často zmiňuje, že všechny speciální (tajné) služby jsou NÁSTROJEM GLOBÁLNÍHO ŘÍZENÍ, takže v rámci dané koncepce je to asi jedno, o jaký "okrsek" se jedná.


[quote="pid:61547, uid:312"]Stopy míří k nějakým tajným službám. Jakým? Českým, americkým, izraelským, eritrejským, britským? To ví snad jen Pán Bůh.[/quote] V.V.Pjakin často zmiňuje, že všechny speciální (tajné) služby jsou NÁSTROJEM GLOBÁLNÍHO ŘÍZENÍ, takže v rámci dané koncepce je to asi jedno, o jaký "okrsek" se jedná.

V.V.Pjakin často zmiňuje, že všechny speciální (tajné) služby jsou NÁSTROJEM GLOBÁLNÍHO ŘÍZENÍ, takže v rámci dané koncepce je to asi jedno, o jaký "okrsek" se jedná.


To je dost jednoduché vysvětlení. Řekl bych, že globální řízení má určitý vliv na tajné služby, a to přes dvojí a trojí agenty. Ale neznamená to, že GP v těchto službách má absolutní vliv.


[quote="pid:61564, uid:826"]V.V.Pjakin často zmiňuje, že všechny speciální (tajné) služby jsou NÁSTROJEM GLOBÁLNÍHO ŘÍZENÍ, takže v rámci dané koncepce je to asi jedno, o jaký "okrsek" se jedná.[/quote] To je dost jednoduché vysvětlení. Řekl bych, že globální řízení má určitý vliv na tajné služby, a to přes dvojí a trojí agenty. Ale neznamená to, že GP v těchto službách má absolutní vliv.

To je dost jednoduché vysvětlení. Řekl bych, že globální řízení má určitý vliv na tajné služby, a to přes dvojí a trojí agenty. Ale neznamená to, že GP v těchto službách má absolutní vliv.

Ona je přesnější asi formulace, že "jsou jedním ze strukturních nástrojů globálního řízení, který GE při svém bezstrukturním řízení používají".


[quote="pid:61567, uid:158"]To je dost jednoduché vysvětlení. Řekl bych, že globální řízení má určitý vliv na tajné služby, a to přes dvojí a trojí agenty. Ale neznamená to, že GP v těchto službách má absolutní vliv.[/quote] Ona je přesnější asi formulace, že "jsou jedním ze strukturních nástrojů globálního řízení, který GE při svém bezstrukturním řízení používají".

Ona je přesnější asi formulace, že "jsou jedním ze strukturních nástrojů globálního řízení, který GE při svém bezstrukturním řízení používají".

Nie je to protimluv?


[quote="pid:61568, uid:826"]Ona je přesnější asi formulace, že "jsou jedním ze strukturních nástrojů globálního řízení, který GE při svém bezstrukturním řízení používají".[/quote] Nie je to protimluv?

Nie je to protimluv?

Asi jo, je to taky blbá formulace, tak třetí pokus: "jsou jedním z nástrojů (struktur), které Globální Elity při svém globálním bezstrukturním řízení používají". Už mi to moc nemyslí, celý odpoledne jsem pobíhal s kolečkem po zahradě a asi jsem to přehnal.


[quote="pid:61569, uid:6"]Nie je to protimluv?[/quote] Asi jo, je to taky blbá formulace, tak třetí pokus: "jsou jedním z nástrojů (struktur), které Globální Elity při svém globálním bezstrukturním řízení používají". Už mi to moc nemyslí, celý odpoledne jsem pobíhal s kolečkem po zahradě a asi jsem to přehnal.

Bývalý náčelník SBU o Majdanu a současných ukrajinských elitách
https://www.youtube.com/watch?v=7RFsp4ITcmI


Bývalý náčelník SBU o Majdanu a současných ukrajinských elitách https://www.youtube.com/watch?v=7RFsp4ITcmI
Upravené 4. 3. 2022 o 01:26

Místo covid, covid, očkování, očkování jsem slyšel jenom Ukrajina, Ukrajina


ano, tak to je. pekarny pecou dortiky ve zlute a modre. dokonce i jeden reporter se hlasil ve zlutem svetru a modre bunde. vse ukrajinske je ted IN, vsim ruskym se opovrhuje.
(tak jsem si vzpomnela na film amadeus, kdyz k salierimu prisla katharina a rikala, ze jeji kadernik ji rekl, ze ted je moderni vse turecke.)


kdo chce byt IN, musi jit s dobou ...
622211bb9e01d


[quote="pid:61522, uid:312"]Místo covid, covid, očkování, očkování jsem slyšel jenom Ukrajina, Ukrajina[/quote] ano, tak to je. pekarny pecou dortiky ve zlute a modre. dokonce i jeden reporter se hlasil ve zlutem svetru a modre bunde. vse ukrajinske je ted IN, vsim ruskym se opovrhuje. (tak jsem si vzpomnela na film amadeus, kdyz k salierimu prisla katharina a rikala, ze jeji kadernik ji rekl, ze ted je moderni vse turecke.) kdo chce byt IN, musi jit s dobou ... ![622211bb9e01d](serve/attachment&path=622211bb9e01d)

vse ukrajinske je ted IN,

Chudák nosorožík. Sotva se narodí, už ho angažujou do politiky.
Kyjev... ještě že ne Volodymyr... smile


[quote="pid:61676, uid:347"]vse ukrajinske je ted IN,[/quote] Chudák nosorožík. Sotva se narodí, už ho angažujou do politiky. Kyjev... ještě že ne Volodymyr... :(

Kyjev... ještě že ne Volodymyr..
Jaké jméno dostaneš, tak popluješ. Na tomto nevinném stvoření uvidíme, jestli osud Kyjeva bude jeho osudem.


[quote="pid:61679, uid:203"]Kyjev... ještě že ne Volodymyr..[/quote]Jaké jméno dostaneš, tak popluješ. Na tomto nevinném stvoření uvidíme, jestli osud Kyjeva bude jeho osudem.
Upravené 4. 3. 2022 o 14:45

igor chaun o ukrajine.
Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat.


[quote="pid:61682, uid:347"]igor chaun o ukrajine.[/quote]Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat.

Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat


sleduji igora chauna na YT jen. nebyla jsem jeho pravidelny posluchac. vlastne poprve jsem ho tak zacala vnimat, kdyz se resil voynichuv rukopis.
odkaz bych mu poslat mohla, jen jestli se nebude bat si web otevrit. dala jsem odkaz jen jednomu kamaradovi, ale ten mi rekl, ze vi, ze je web sledovan, tak se ho boji otevrit:-)


[quote="pid:61686, uid:312"]Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat[/quote] sleduji igora chauna na YT jen. nebyla jsem jeho pravidelny posluchac. vlastne poprve jsem ho tak zacala vnimat, kdyz se resil voynichuv rukopis. odkaz bych mu poslat mohla, jen jestli se nebude bat si web otevrit. dala jsem odkaz jen jednomu kamaradovi, ale ten mi rekl, ze vi, ze je web sledovan, tak se ho boji otevrit:-)

ten mi rekl, ze vi, ze je web sledovan, tak se ho boji otevrit:-)
Vše je sledováno. Vsadím se, že na každého je složka. Přece se z toho nepos.rem.


[quote="pid:61691, uid:347"]ten mi rekl, ze vi, ze je web sledovan, tak se ho boji otevrit:-)[/quote]Vše je sledováno. Vsadím se, že na každého je složka. Přece se z toho nepos.rem.
Upravené 4. 3. 2022 o 15:44

Vše je sledováno

Samozřejmě, že je vše sledováno. Internet nikdy nebyl anonymní. Doposud si mohu kliknout a přečíst co chci, pakliže dané stránky nejsou blokovány. Můžu si klidně kliknout na oslavné články Hitlera, můžu si klidně klinout a podívat se na dětské porno. Zato že si na netu něco přečtu zatím není kriminál. Potíž je v tom, že jak oni sledují veškerý provoz, tak samozřejmě se o každém ví, co čte, protože za sebou necháme digitální stopu. Takže o každém lze udělat dokonalý profil. Ví se o všem. Dříve když toto nebylo, tak nikdo nevěděl, co kdo čte. Někdo si koupil Rudé právo jen aby si přečetl sport a někdo ho přečetl celé. To samé knihovny. Nikde se dříve nearchivovala historie výpůjček u daného čtenáře. Dnes ano. Digitalizace je pěkná svině. Proto jsem psal, že digitalizace je hrobem civilizace. V dané chvíli s tím zatím nelze nic dělat. Takže zachovejme klid.


[quote="pid:61693, uid:312"]Vše je sledováno[/quote] Samozřejmě, že je vše sledováno. Internet nikdy nebyl anonymní. Doposud si mohu kliknout a přečíst co chci, pakliže dané stránky nejsou blokovány. Můžu si klidně kliknout na oslavné články Hitlera, můžu si klidně klinout a podívat se na dětské porno. Zato že si na netu něco přečtu zatím není kriminál. Potíž je v tom, že jak oni sledují veškerý provoz, tak samozřejmě se o každém ví, co čte, protože za sebou necháme digitální stopu. Takže o každém lze udělat dokonalý profil. Ví se o všem. Dříve když toto nebylo, tak nikdo nevěděl, co kdo čte. Někdo si koupil Rudé právo jen aby si přečetl sport a někdo ho přečetl celé. To samé knihovny. Nikde se dříve nearchivovala historie výpůjček u daného čtenáře. Dnes ano. Digitalizace je pěkná svině. Proto jsem psal, že digitalizace je hrobem civilizace. V dané chvíli s tím zatím nelze nic dělat. Takže zachovejme klid.

Jarek

Možno to niekomu pomôže v informačnom boji...
Pre všetkých, čo kričia a píšu ,,Sláva Ukrajine,, (terajší slušnoľudia):
https://www.youtube.com/watch?v=3yA-KG413xc


https://www.youtube.com/watch?v=21bqtD7_POY


Azov:
https://www.youtube.com/watch?v=rO0AJ0oiLt8


Azov detské tábory:
https://www.youtube.com/watch?v=-y2-S6zZjN8


Kto boli Banderovci:
https://rutube.ru/video/e5a4970d4f401bd2355fb26650602a9b/?ref=search
https://rutube.ru/video/0ed11a07e586589bf1a6e6a6d31913a0/?ref=search


Dopĺňam ešte článok na reflexe. SS bledli závisťou...
https://www.reflex.cz/clanek/causy/73296/pred-krutosti-banderovcu-bledly-i-nemecke-jednotky-ss-presto-je-dnes-stepan-bandera-oslavovan-jako-hrdina-ukrajiny.html


Idú z toho zimomriavky...


Možno to niekomu pomôže v informačnom boji... Pre všetkých, čo kričia a píšu ,,Sláva Ukrajine,, (terajší slušnoľudia): https://www.youtube.com/watch?v=3yA-KG413xc https://www.youtube.com/watch?v=21bqtD7_POY Azov: https://www.youtube.com/watch?v=rO0AJ0oiLt8 Azov detské tábory: https://www.youtube.com/watch?v=-y2-S6zZjN8 Kto boli Banderovci: https://rutube.ru/video/e5a4970d4f401bd2355fb26650602a9b/?ref=search https://rutube.ru/video/0ed11a07e586589bf1a6e6a6d31913a0/?ref=search Dopĺňam ešte článok na reflexe. SS bledli závisťou... https://www.reflex.cz/clanek/causy/73296/pred-krutosti-banderovcu-bledly-i-nemecke-jednotky-ss-presto-je-dnes-stepan-bandera-oslavovan-jako-hrdina-ukrajiny.html Idú z toho zimomriavky...
Upravené 4. 3. 2022 o 22:56

Teď proběhla zpráva, že na Ukrajinu přijel super puper USA novinář Cooper, který je vždy tam, kde se něco stane. Takže sledujme, co se bude dít.
Je to velmi, velmi nebezpečná situace.


Teď proběhla zpráva, že na Ukrajinu přijel super puper USA novinář Cooper, který je vždy tam, kde se něco stane. Takže sledujme, co se bude dít. Je to velmi, velmi nebezpečná situace.
Upravené 4. 3. 2022 o 17:36

Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat.


prave jsem se divala na FB profil igora chauna. uz ho chteji za to jeho posledni video udavat, uz tam padaji urazky. uff....


[quote="pid:61686, uid:312"]Neposlala si mu odkaz na náš web? Tady by získal informace, které nemá kde získat.[/quote] prave jsem se divala na FB profil igora chauna. uz ho chteji za to jeho posledni video udavat, uz tam padaji urazky. uff....

uz ho chteji za to jeho posledni video udavat
Poslal jsem ti soukromou zprávu, podívej se.


[quote="pid:61716, uid:347"]uz ho chteji za to jeho posledni video udavat[/quote]Poslal jsem ti soukromou zprávu, podívej se.

Teď proběhla zpráva, že na Ukrajinu přijel super puper USA novinář Cooper, který je vždy tam, kde se něco stane. Takže sledujme, co se bude dít.
Je to velmi, velmi nebezpečná situace
Už je to tady.
Tak Ruské ministerství obrany vydalo varování, že se chystá velká provokace u Charkova, za přítomnosti západních novinářů.
https://www.youtube.com/watch?v=uuxi68s8C2U&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0


[quote="pid:61715, uid:312"]Teď proběhla zpráva, že na Ukrajinu přijel super puper USA novinář Cooper, který je vždy tam, kde se něco stane. Takže sledujme, co se bude dít. Je to velmi, velmi nebezpečná situace[/quote]Už je to tady. Tak Ruské ministerství obrany vydalo varování, že se chystá velká provokace u Charkova, za přítomnosti západních novinářů. https://www.youtube.com/watch?v=uuxi68s8C2U&ab_channel=%D0%9F%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D1%8F%3A%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F%D0%A1%D0%A8%D0%90%D0%A3%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B8%D0%BD%D0%B0
Upravené 4. 3. 2022 o 18:58

Potíž je v tom, že jak oni sledují veškerý provoz, tak samozřejmě se o každém ví, co čte, protože za sebou necháme digitální stopu.

To nechávají "oni" taky. A ti naši oni ji dokonale přečtou.


[quote="pid:61699, uid:471"]Potíž je v tom, že jak oni sledují veškerý provoz, tak samozřejmě se o každém ví, co čte, protože za sebou necháme digitální stopu.[/quote] To nechávají "oni" taky. A ti naši oni ji dokonale přečtou.

Tak Ruské ministerství obrany vydalo varování, že se chystá velká provokace u Charkova, za přítomnosti západních novinářů.


Není vyloučené, že ta chcípající kobyla to vyhrotí. Idnes má momentálně jako otvírák tohle (jde o "průzkum", hahaha):


"Drtivá většina Američanů podporuje bezletovou zónu. NATO se obává války"


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pruzkum-usa-nato-bezletova-zona-valka-na-ukrajine-rusko-konflikt.A220304_222903_zahranicni_hend


"Většina obyvatel USA je, jak se zdá, nakloněna větší podpoře Ukrajiny. Kromě zavedení bezletové zóny nad zemí, v níž se válčí, se Američtí občané v průzkumu vyslovili také pro přísnější sankce proti Rusku."


Obzváště vtipná je následující část:


"A něco přes šedesát procent lidí souhlasí s tím, že platit více za pohonné hmoty a plyn stojí za obranu jiné demokratické země."


Takže jaderná provokace, bezletová zóna, válka? Asi chtějí shořet.


[quote="pid:61724, uid:312"]Tak Ruské ministerství obrany vydalo varování, že se chystá velká provokace u Charkova, za přítomnosti západních novinářů.[/quote] Není vyloučené, že ta chcípající kobyla to vyhrotí. Idnes má momentálně jako otvírák tohle (jde o "průzkum", hahaha): "Drtivá většina Američanů podporuje bezletovou zónu. NATO se obává války" https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/pruzkum-usa-nato-bezletova-zona-valka-na-ukrajine-rusko-konflikt.A220304_222903_zahranicni_hend "Většina obyvatel USA je, jak se zdá, nakloněna větší podpoře Ukrajiny. Kromě zavedení bezletové zóny nad zemí, v níž se válčí, se Američtí občané v průzkumu vyslovili také pro přísnější sankce proti Rusku." Obzváště vtipná je následující část: "A něco přes šedesát procent lidí souhlasí s tím, že platit více za pohonné hmoty a plyn stojí za obranu jiné demokratické země." Takže jaderná provokace, bezletová zóna, válka? Asi chtějí shořet.

VSU zneužívají civilisty, jako živý štít v Kyjevě, Mariupoli a Charkově
https://www.youtube.com/watch?v=uM8JSscffSw


Smazáno z YouTube.


Pošlete prosím někdo funkční odkaz na platformu, kde se tak zběsile necenzuruje.


[quote="pid:61044, uid:158"]VSU zneužívají civilisty, jako živý štít v Kyjevě, Mariupoli a Charkově https://www.youtube.com/watch?v=uM8JSscffSw [/quote] Smazáno z YouTube. Pošlete prosím někdo funkční odkaz na platformu, kde se tak zběsile necenzuruje.
Upravené 5. 3. 2022 o 01:15

Pošlete prosím někdo funkční odkaz na platformu, kde se tak zběsile necenzuruje.


https://piped.kavin.rocks/watch?v=uM8JSscffSw


Je to ale bez překladače.


[quote="pid:61778, uid:181"]Pošlete prosím někdo funkční odkaz na platformu, kde se tak zběsile necenzuruje.[/quote] https://piped.kavin.rocks/watch?v=uM8JSscffSw Je to ale bez překladače.

Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí. Jsou pod troskami....


Já se nemůžu dočkat tribunálu.


Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí. Jsou pod troskami.... Já se nemůžu dočkat tribunálu.

Azovskí militanti vyhodili do vzduchu dom v Mariupole pod troskami 200 ľudí, väčšinou žien a detí, povedal Pušilin:
http://go.tass.ru/jZXaR
Správu dala teraz Berenika v hlavnej téme


Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí


Azovskí militanti vyhodili do vzduchu dom v Mariupole pod troskami 200 ľudí, väčšinou žien a detí, povedal Pušilin: http://go.tass.ru/jZXaR Správu dala teraz Berenika v hlavnej téme [quote="pid:61821, uid:372"]Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí[/quote]
Upravené 5. 3. 2022 o 13:17

Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí. Jsou pod troskami....


bude to tak komentovat i mainstream nebo obvini druhou stranu?


[quote="pid:61821, uid:372"]Azov vyhodil do vzduchu dům, kde bylo 200 lidí. Jsou pod troskami....[/quote] bude to tak komentovat i mainstream nebo obvini druhou stranu?

bude to tak komentovat i mainstream nebo obvini druhou stranu?


Zajímavé, že v mainstreamu to zatím není. Ale pokud, nepochybuji, že za to bude moct Rusko. Dnes spíš lžou jako když tiskne o Mariupolu. Jak ti zlí Rusové střílí na koridory a proto nemůžou civilisté odejít.
Neskutečná špína.


[quote="pid:61827, uid:347"]bude to tak komentovat i mainstream nebo obvini druhou stranu?[/quote] Zajímavé, že v mainstreamu to zatím není. Ale pokud, nepochybuji, že za to bude moct Rusko. Dnes spíš lžou jako když tiskne o Mariupolu. Jak ti zlí Rusové střílí na koridory a proto nemůžou civilisté odejít. Neskutečná špína.

Jak ti zlí Rusové střílí na koridory a proto nemůžou civilisté odejít.
Vsadím se, že tím lhářem je Martin Dorazín.


[quote="pid:61840, uid:372"]Jak ti zlí Rusové střílí na koridory a proto nemůžou civilisté odejít.[/quote]Vsadím se, že tím lhářem je Martin Dorazín.

jak jsem vam uz psala, chteli jsme s partickou pro ukr. deti neco nakoupit a odnest na sberne misto. takze pastelky, omalovanky, sladkosti, nejake obleceni nove, plenky atd. chteli jsme to tem detem dat sami, ale pry na vystaviste se to nevozi, ze ta organizace si to rozveze sama. kamaradka, ktera jeste vcera mela vlajeckovy nazor, ovsem dnes mi oznamovala, ze v brne je uz asi 40.000 uprchliku, ze uz ji to znervoznuje, ze vsechno nebude tak, jak si myslela. znovu jsem ji zopakovala, ze ji porad rikam, at neveri mainstreamu.
potom mi nekdo poslal link na nekoho, kdo podal svedectvi o dobrem skutku, vim, ze vsichni nemate FB, tak pokud budete chtit, nakopiruji ten text sem.
https://www.facebook.com/groups/328249318864296/permalink/510268820662344/


jak jsem vam uz psala, chteli jsme s partickou pro ukr. deti neco nakoupit a odnest na sberne misto. takze pastelky, omalovanky, sladkosti, nejake obleceni nove, plenky atd. chteli jsme to tem detem dat sami, ale pry na vystaviste se to nevozi, ze ta organizace si to rozveze sama. kamaradka, ktera jeste vcera mela vlajeckovy nazor, ovsem dnes mi oznamovala, ze v brne je uz asi 40.000 uprchliku, ze uz ji to znervoznuje, ze vsechno nebude tak, jak si myslela. znovu jsem ji zopakovala, ze ji porad rikam, at neveri mainstreamu. potom mi nekdo poslal link na nekoho, kdo podal svedectvi o dobrem skutku, vim, ze vsichni nemate FB, tak pokud budete chtit, nakopiruji ten text sem. https://www.facebook.com/groups/328249318864296/permalink/510268820662344/

No jo, to jsou ti gaučoví válečníci. A to je teprve začátek začátku. Tihle hlupáci musí dostat pořádný náraz a teprve poté bude kocovina a střízlivění. Ohledně koncentráků za války taky o nich téměř nikdo nevěděl. Až po válce se mohla široká veřejnost s tím seznámit, a to i německá. Že by 40 tis. lidí v Brně ? To je nějaká blbost.


No jo, to jsou ti gaučoví válečníci. A to je teprve začátek začátku. Tihle hlupáci musí dostat pořádný náraz a teprve poté bude kocovina a střízlivění. Ohledně koncentráků za války taky o nich téměř nikdo nevěděl. Až po válce se mohla široká veřejnost s tím seznámit, a to i německá. Že by 40 tis. lidí v Brně ? To je nějaká blbost.

Jarek

potom mi nekdo poslal link na nekoho, kdo podal svedectvi o dobrem skutku, vim, ze vsichni nemate FB, tak pokud budete chtit, nakopiruji ten text sem.
Trochu níž pod tím příspěvkem je video, jak vedou Ukrajinské zajatce k pomníku zabitých dětí Donbasu, aby se podívali na vlastní oči, koho 8 let zabíjeli.


[quote="pid:61888, uid:347"]potom mi nekdo poslal link na nekoho, kdo podal svedectvi o dobrem skutku, vim, ze vsichni nemate FB, tak pokud budete chtit, nakopiruji ten text sem.[/quote]Trochu níž pod tím příspěvkem je video, jak vedou Ukrajinské zajatce k pomníku zabitých dětí Donbasu, aby se podívali na vlastní oči, koho 8 let zabíjeli.

Velmi zaujimava sprava. Ak je to pravda, bude to velmi silny utok na stvrtej priorite. Ak by mal niekto iny zdroj na potvrdenie ako aktualnikonflikty.cz, nech to uvedie


Rusko vyhlasuje, ze ludom na oslobodenom uzemi su odpustene hypoteky a viac...
6223b6059b204


Velmi zaujimava sprava. Ak je to pravda, bude to velmi silny utok na stvrtej priorite. Ak by mal niekto iny zdroj na potvrdenie ako aktualnikonflikty.cz, nech to uvedie Rusko vyhlasuje, ze ludom na oslobodenom uzemi su odpustene hypoteky a viac... ![6223b6059b204](serve/attachment&path=6223b6059b204)

Není vyloučené, že ta chcípající kobyla to vyhrotí.


Kuleba a Blinken jednali o naléhavém posílení obranyschopnosti Ukrajiny, zejména při ochraně nebe před ruským letectvem, uvedlo ukrajinské ministerstvo zahraničí
https://t.me/sputnikcesko/5748


Možná nenadarmo se k tomu dnes musel opět vyjádřit i Putin osobně, když řekl, že ten, kdož by se pokusil o bezletovou zónu, bude považován za účastníka konfliktu bez ohledu na to, do jakého bloku patří.


[quote="pid:61775, uid:372"]Není vyloučené, že ta chcípající kobyla to vyhrotí.[/quote] Kuleba a Blinken jednali o naléhavém posílení obranyschopnosti Ukrajiny, **zejména při ochraně nebe před ruským letectvem**, uvedlo ukrajinské ministerstvo zahraničí https://t.me/sputnikcesko/5748 Možná nenadarmo se k tomu dnes musel opět vyjádřit i Putin osobně, když řekl, že ten, kdož by se pokusil o bezletovou zónu, bude považován za účastníka konfliktu bez ohledu na to, do jakého bloku patří.
Upravené 5. 3. 2022 o 20:37

Žalobci už vědí, jaké paragrafy použít na schvalování ruského útoku na Ukrajinu
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zalobci-uz-vedi-jake-paragrafy-pouzit-na-schvalovani-ruskeho-utoku-na-ukrajinu-40389325


Žalobci už vědí, jaké paragrafy použít na schvalování ruského útoku na Ukrajinu https://www.novinky.cz/domaci/clanek/zalobci-uz-vedi-jake-paragrafy-pouzit-na-schvalovani-ruskeho-utoku-na-ukrajinu-40389325

Kamera zaznamenala sestřelení ruské helikoptéry


Ozbrojené síly na Ukrajině údajně sestřelily ruskou vojenskou helikoptéru. Na sociálních sítích se objevilo video, které zveřejnila zahraniční média. Video zachycuje letící stroj, proti němuž vyletěla střela, která helikoptéru zasáhla. Stroj se ve vzduchu vzňal a pak spadl pohlcen ohněm na zem.
https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/kamera-zaznamenala-sestreleni-ruskeho-vrtulniku-40389347


https://www.youtube.com/watch?v=0sei9ySOTjc


Video je volným pokračováním Ugandského nízkorozpočtového filmu "Kdo zabil kapitána Alexe?"


https://www.youtube.com/watch?v=1JABdS-HN5A


https://www.youtube.com/watch?v=WeuwW5A5Azs


Dodatek: Všimněte si na ukrajinském videu, jak vybouchne vrtulník a s okolními stromy to nehne ani o milimetr. :-)
O tom, že kouř nezanechává žádný stín atd. snad mluvit netřeba...


https://www.youtube.com/watch?v=dYTfzfsbiUI


Kamera zaznamenala sestřelení ruské helikoptéry Ozbrojené síly na Ukrajině údajně sestřelily ruskou vojenskou helikoptéru. Na sociálních sítích se objevilo video, které zveřejnila zahraniční média. Video zachycuje letící stroj, proti němuž vyletěla střela, která helikoptéru zasáhla. Stroj se ve vzduchu vzňal a pak spadl pohlcen ohněm na zem. https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/kamera-zaznamenala-sestreleni-ruskeho-vrtulniku-40389347 https://www.youtube.com/watch?v=0sei9ySOTjc Video je volným pokračováním Ugandského nízkorozpočtového filmu "Kdo zabil kapitána Alexe?" https://www.youtube.com/watch?v=1JABdS-HN5A https://www.youtube.com/watch?v=WeuwW5A5Azs Dodatek: Všimněte si na ukrajinském videu, jak vybouchne vrtulník a s okolními stromy to nehne ani o milimetr. :-) O tom, že kouř nezanechává žádný stín atd. snad mluvit netřeba... https://www.youtube.com/watch?v=dYTfzfsbiUI
Upravené 5. 3. 2022 o 22:53

Žalobci už vědí, jaké paragrafy použít na schvalování ruského útoku na Ukrajinu
A zde je zajímavý článek od právničky paní Ivany: https://kob-forum.eu/2022/03/05/pravnik-hovori-k-aktualni-situaci/ . Neváhejte a čtěte.


[quote="pid:61923, uid:181"]Žalobci už vědí, jaké paragrafy použít na schvalování ruského útoku na Ukrajinu[/quote] A zde je zajímavý článek od právničky paní Ivany: https://kob-forum.eu/2022/03/05/pravnik-hovori-k-aktualni-situaci/ . Neváhejte a čtěte.

Článek o "dezinformačních" webech.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-cesi-se-presouvaji-na-slovensko-pro-cerstve-dezinformace-191937
Jeden z názorů v diskusi
Petr Franěk
O vypnutí největších dezinformačních webů lžete, protože seznam stále širší lži a nenávist!!!


Článek o "dezinformačních" webech. https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-cesi-se-presouvaji-na-slovensko-pro-cerstve-dezinformace-191937 Jeden z názorů v diskusi Petr Franěk O vypnutí největších dezinformačních webů lžete, protože seznam stále širší lži a nenávist!!!
Upravené 6. 3. 2022 o 07:13

Lži a pokusy o fanatitzaci obyvatelstva pokračují...


"Rusové v Irpini střílejí do evakuujících se civilistů, umírají i děti"


https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-v-irpini-strileji-do-evakuujicich-se-civilistu-umiraji-i-deti-40389388


Taková drzost...


A Klaus se vybarvil


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vaclav-Klaus-se-ostre-postavil-proti-valce-Priznal-jeden-omyl-A-vyzyva-ruske-demokraty-k-vystridani-Putina-694960


"Václav Klaus se ostře postavil proti válce. Přiznal jeden omyl. A vyzývá ruské demokraty k vystřídání Putina"


Pochopil, že i on a jeho klan končí.


Lži a pokusy o fanatitzaci obyvatelstva pokračují... "Rusové v Irpini střílejí do evakuujících se civilistů, umírají i děti" https://www.novinky.cz/valka-na-ukrajine/clanek/rusove-v-irpini-strileji-do-evakuujicich-se-civilistu-umiraji-i-deti-40389388 Taková drzost... A Klaus se vybarvil https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Vaclav-Klaus-se-ostre-postavil-proti-valce-Priznal-jeden-omyl-A-vyzyva-ruske-demokraty-k-vystridani-Putina-694960 "Václav Klaus se ostře postavil proti válce. Přiznal jeden omyl. A vyzývá ruské demokraty k vystřídání Putina" Pochopil, že i on a jeho klan končí.

Pochopil, že i on a jeho klan končí.

klany v terajšej podobe končia, no nemyslím si, že sa V.Klaus teraz vyfarbil, treba si prečítať celé jeho vyjadrenie a vnímať aj to, čo je medzi riadkami, alebo priamo v texte nedopovedané, či naznačené. Aj on pochopil, že parlamentná demokracia aj u nás končí v doterajšej podobe a má pravdu, že Putin takúto paródiu demokracie v Rusku skutočne nikdy nebudoval.
ad. jeh odstup od vlády: tým dáva najavo, že má odstup od klanových mocenských bojov a od tÿch, ktorí tieto klany zastupujú (ten odstup som si všimol hneď, ako to video na youtube bolo zverejnené. A ten istý odstup bol, aj keď akceptoval návrhy predstaviteľov moci na uznanie DLR a LNR.
No, Putin dáva aj najavo, od koho odstup nemá od ľudu - v tomto prípade od žien, terajších i budúcich matiek:https://m.youtube.com/watch?v=npIhU1PCX9k


[quote="pid:61992, uid:372"]Pochopil, že i on a jeho klan končí.[/quote] klany v terajšej podobe končia, no nemyslím si, že sa V.Klaus teraz vyfarbil, treba si prečítať celé jeho vyjadrenie a vnímať aj to, čo je medzi riadkami, alebo priamo v texte nedopovedané, či naznačené. Aj on pochopil, že parlamentná demokracia aj u nás končí v doterajšej podobe a má pravdu, že Putin takúto paródiu demokracie v Rusku skutočne nikdy nebudoval. ad. jeh odstup od vlády: tým dáva najavo, že má odstup od klanových mocenských bojov a od tÿch, ktorí tieto klany zastupujú (ten odstup som si všimol hneď, ako to video na youtube bolo zverejnené. A ten istý odstup bol, aj keď akceptoval návrhy predstaviteľov moci na uznanie DLR a LNR. No, Putin dáva aj najavo, od koho odstup nemá od ľudu - v tomto prípade od žien, terajších i budúcich matiek:https://m.youtube.com/watch?v=npIhU1PCX9k

VIDEO: Syn majiteľa firmy ESET, ktorá spolupracuje s americkými tajnými službami, zverejnil zoznam údajných proruských webov
https://www.infovojna.bz/article/video-syn-majitela-firmy-eset-ktora-spolupracuje-s-americkymi-tajnymi-sluzbami-zverejnil-zoznam-udajnych-proruskych-webov


Podľa toho zoznamu, ktorý je na 3 a 1/3 strany v .pdf, oracle blog a ksb dotyčný nepozná. smile
Alebo nešírime proruskú propagandu. smile


VIDEO: Syn majiteľa firmy ESET, ktorá spolupracuje s americkými tajnými službami, zverejnil zoznam údajných proruských webov https://www.infovojna.bz/article/video-syn-majitela-firmy-eset-ktora-spolupracuje-s-americkymi-tajnymi-sluzbami-zverejnil-zoznam-udajnych-proruskych-webov Podľa toho zoznamu, ktorý je na 3 a 1/3 strany v .pdf, oracle blog a ksb dotyčný nepozná. :D Alebo nešírime proruskú propagandu. :D

Podľa toho zoznamu, ktorý je na 3 a 1/3 strany v .pdf, oracle blog a ksb dotyčný nepozná. smile
Alebo nešírime proruskú propagandu. smile


Číta to tu iba pár tisíc ľudí a robíme im zadarmo analýzy.


[quote="pid:62001, uid:679"]Podľa toho zoznamu, ktorý je na 3 a 1/3 strany v .pdf, oracle blog a ksb dotyčný nepozná. smile Alebo nešírime proruskú propagandu. smile[/quote] Číta to tu iba pár tisíc ľudí a robíme im zadarmo analýzy.
Nové: Snažím sa nerýpať do ostatných. Zároveň sa snažím nereagovať na kritiku, útoky, ani obviňovanie. Nie preto, že by som sa nedokázal ubrániť, ale preto, aby sa ľudia na fóre cítili príjemnejšie a diskusia sa nezahlcovala nepodstatným balastom.

Generálnay prokurátorka Ukrajiny oznámila obvinenie Tiny Kandelakiovej
Podľa Iriny Venediktovej ukrajinská prokuratúra v najbližších dňoch iniciuje proces zaradenia ruskej televíznej moderátorky na medzinárodný zoznam hľadaných osôb.
Venediktová varovala, že po zaradení Kandelaki na medzinárodný zoznam
hľadaných osôb mimo Ruska by mohla byť zadržaná s cieľom vydať ju Ukrajine.
Dôvodom vznesenia obvinenia proti ruskej televíznej moderátorke boli jej vyjadrenia na kanáli Telegram. Tina Kandelaki podľa ukrajinskej prokuratúry odporučila ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému a ďalším politikom odísť z Ukrajiny, po čom by sa Viktor Janukovyč, ktorý bol v roku 2014 odvolaný z postu prezidenta, mohol vrátiť do krajiny.
neprítomnosti príkaz na zatknutie ruského speváka Olega Gazmanova a že ho má v úmysle zapísať na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. Ukrajinská prokuratúra obvinila Gazmanova podľa rovnakého článku ako Kandelakiho. Venediktová v piatok uviedla, že ukrajinský súd zatkol v neprítomnosti ruského režiséra Nikitu Michalkova pre podozrenie z "zasahovania do územnej celistvosti Ukrajiny".
V holdingu Gazprom-Media začiatkom februára oznámil vymenovanie Tiny Kandelaki
do funkcie úradujúceho riaditeľa. o. riaditeľ kanála TNT. Od septembra minulého roku Kandelaki dohliada na aktivity zábavných televíznych kanálov: TNT, TV-3, piatok!
a ďalších a je tiež zodpovedný za rozvoj subholdingu GPM Match
a tlačovej agentúry Match. Zastáva funkciu zástupcu generálneho riaditeľa Gazprom-Media
a výkonného riaditeľa Gazprom-Media - Entertainment Television.
https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13987659


**Generálnay prokurátorka Ukrajiny oznámila** obvinenie Tiny Kandelakiovej Podľa Iriny Venediktovej ukrajinská prokuratúra v najbližších dňoch iniciuje proces zaradenia ruskej televíznej moderátorky na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. Venediktová varovala, že po zaradení **Kandelaki** na medzinárodný zoznam hľadaných osôb mimo Ruska by mohla byť zadržaná s cieľom vydať ju Ukrajine. Dôvodom vznesenia obvinenia proti ruskej televíznej moderátorke boli jej vyjadrenia na kanáli Telegram. Tina Kandelaki podľa ukrajinskej prokuratúry _odporučila ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému a ďalším politikom odísť z Ukrajiny, po čom by sa Viktor Janukovyč, ktorý bol v roku 2014 odvolaný z postu prezidenta, mohol vrátiť do krajiny._ neprítomnosti príkaz na zatknutie ruského speváka **Olega Gazmanova** a že ho má v úmysle zapísať na medzinárodný zoznam hľadaných osôb. Ukrajinská prokuratúra obvinila Gazmanova podľa rovnakého článku ako Kandelakiho. Venediktová v piatok uviedla, že ukrajinský súd zatkol v neprítomnosti ruského režiséra Nikitu Michalkova pre podozrenie z "zasahovania do územnej celistvosti Ukrajiny". V holdingu Gazprom-Media začiatkom februára oznámil vymenovanie Tiny Kandelaki do funkcie úradujúceho riaditeľa. o. riaditeľ kanála TNT. Od septembra minulého roku Kandelaki dohliada na aktivity zábavných televíznych kanálov: TNT, TV-3, piatok! a ďalších a je tiež zodpovedný za rozvoj subholdingu GPM Match a tlačovej agentúry Match. Zastáva funkciu zástupcu generálneho riaditeľa Gazprom-Media a výkonného riaditeľa Gazprom-Media - Entertainment Television. https://tass.ru/mezhdunarodnaya-panorama/13987659

a vnímať aj to, čo je medzi riadkami, alebo priamo v texte nedopovedané, či naznačené


Jako třeba tohle?:


"V těchto dnech nemá smysl a není správné dělat nic jiného než rezolutně odsuzovat ruský útok na Ukrajinu. "


[quote="pid:61995, uid:112"]a vnímať aj to, čo je medzi riadkami, alebo priamo v texte nedopovedané, či naznačené[/quote] Jako třeba tohle?: "V těchto dnech nemá smysl a není správné dělat nic jiného než rezolutně odsuzovat ruský útok na Ukrajinu. "

Podľa toho, ako dnes píšu v novinách o Putinovi, ma napadla podobnosť s Napoleonom:


Palcové titulky v jedněch a těch samých pařížských novinách společně s Napoleonovým novým ántré postupně hlásaly:


„Korsická obluda se vylodila v zálivu Jouan,“
„Lidožrout táhne na Grasse,“
„Uzurpátor vstoupil do Grenoblu,“
„Bonaparte obsadil Lyon,“
„Napoleon se blíží k Fontainebleau,“
„Jeho Císařské Veličenstvo dnes očekává své věrné v Paříži“


https://cs.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Bonaparte#Panovn%C3%ADkem_Elby


Podľa toho, ako dnes píšu v novinách o Putinovi, ma napadla podobnosť s Napoleonom: Palcové titulky v jedněch a těch samých pařížských novinách společně s Napoleonovým novým ántré postupně hlásaly: „Korsická obluda se vylodila v zálivu Jouan,“ „Lidožrout táhne na Grasse,“ „Uzurpátor vstoupil do Grenoblu,“ „Bonaparte obsadil Lyon,“ „Napoleon se blíží k Fontainebleau,“ „Jeho Císařské Veličenstvo dnes očekává své věrné v Paříži“ https://cs.wikipedia.org/wiki/Napoleon_Bonaparte#Panovn%C3%ADkem_Elby

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

zpravodajstvi CT nesleduji od rijna 2020.
ovsem dnes mi na FB vyskocilo toto:
https://www.facebook.com/101121541604286/videos/1563257850724228
prispevek KTV
Po dlouhé době jsem se podíval na předpověď počasí na ČT 1 - 6.3.2022
https://www.ceskatelevize.cz/.../1039349.../222411000440306/


zpravodajstvi CT nesleduji od rijna 2020. ovsem dnes mi na FB vyskocilo toto: https://www.facebook.com/101121541604286/videos/1563257850724228 prispevek KTV Po dlouhé době jsem se podíval na předpověď počasí na ČT 1 - 6.3.2022 https://www.ceskatelevize.cz/.../1039349.../222411000440306/

Kamera zaznamenala sestřelení ruské helikoptéry

pustil som si to video v stvrtinovej rychlosti, niesom expert na videa, par veci co mi nesedi:


  1. vrtulnik leti cely cas rovno, pilot tu raketu musel vidiet, neverim ze by reflexivne nezmenil smer

  2. nezda sa mi ten prechod medzi vrtulnikom a stromami este v prvej sekunde

  3. neviem ako vam, ale ten vrtulnik mi pride nejaky maly v porovnani s tymi stromami, na to ze je to asi Mil-24, co je teda dost velky stroj. (su tam vobeec nasadene? videl som zatial len Kamov 52)

  4. medzi 2 a 3 sekundou pole nieje osvetlene tou ziarou (vidno to, ked si to pustite na stvrtinovej rychlosti)

  5. kamera sa hybe presne v momente vybuchu

  6. rozlisenie je extra nizke, v dnesnej dobe je vsetko v fullHD v zaklade

  7. kam zmizla samotna raketa? cast samotnej rakety by letela dalej.


[quote="pid:61924, uid:181"]Kamera zaznamenala sestřelení ruské helikoptéry[/quote] pustil som si to video v stvrtinovej rychlosti, niesom expert na videa, par veci co mi nesedi: 1. vrtulnik leti cely cas rovno, pilot tu raketu musel vidiet, neverim ze by reflexivne nezmenil smer 2. nezda sa mi ten prechod medzi vrtulnikom a stromami este v prvej sekunde 3. neviem ako vam, ale ten vrtulnik mi pride nejaky maly v porovnani s tymi stromami, na to ze je to asi Mil-24, co je teda dost velky stroj. (su tam vobeec nasadene? videl som zatial len Kamov 52) 4. medzi 2 a 3 sekundou pole nieje osvetlene tou ziarou (vidno to, ked si to pustite na stvrtinovej rychlosti) 5. kamera sa hybe presne v momente vybuchu 6. rozlisenie je extra nizke, v dnesnej dobe je vsetko v fullHD v zaklade 7. kam zmizla samotna raketa? cast samotnej rakety by letela dalej.

Moderator

Upravené 7. 3. 2022 o 08:45

Neviem, či to tu už bolo...
Bol dedo Olafa Scholza v jednotkách SS?6225baf25df2b


Článok (RU):
https://chervonec-001.livejournal.com/4001367.html


Fritz von Scholz, rakúsky, potom nemecký dôstojník, účastník prvej a druhej svetovej vojny, Gruppenführer a generálporučík jednotiek SS, sa osobne zúčastnil na popravách Židov na území Poľska a dnešnej Ukrajiny.


Neviem, či to tu už bolo... Bol dedo Olafa Scholza v jednotkách SS?![6225baf25df2b](serve/attachment&path=6225baf25df2b) Článok (RU): https://chervonec-001.livejournal.com/4001367.html Fritz von Scholz, rakúsky, potom nemecký dôstojník, účastník prvej a druhej svetovej vojny, Gruppenführer a generálporučík jednotiek SS, sa osobne zúčastnil na popravách Židov na území Poľska a dnešnej Ukrajiny.
Upravené 7. 3. 2022 o 13:42

Zamestnávateľ nám poslal školiaci materiál a poučenie ku kyberhrozbám. Tu je časť textu od osobnyudaj.sk


"Zároveň si dávajte pozor aj na webové stránky, ktoré navštevujete. V aktuálnej situácii Vám neodporúčame navštevovať ruské a ukrajinské stránky, nakoľko veľké množstvo z nich je využívaných práve na šírenie počítačových vírusov a odomykajú cesty útočníkom. Rovnako neklikajte na podozrivé odkazy. Dôrazne Vás upozorňujeme, že takéto webové odkazy môžu skrývať aj škodlivý kód, ktorého účelom môžu byť rôzne nelegitímne aktivity, ako napríklad krádež hesiel, osobných údajov, dát a informácií zo zariadenia a podobne. Odporúčame teda každému, aby minimálne zvážil klikanie na takéto odkazy alebo sa im úplne vyhol. Dôrazne Vám tiež odporúčame aktualizovať verzie antivírusových programov. V prípade potreby Vám antivírusový software vieme zabezpečiť so zľavou v rámci služieb kybernetickej bezpečnosti. "


Zamestnávateľ nám poslal školiaci materiál a poučenie ku kyberhrozbám. Tu je časť textu od osobnyudaj.sk "Zároveň si dávajte pozor aj na webové stránky, ktoré navštevujete. V aktuálnej situácii Vám neodporúčame navštevovať ruské a ukrajinské stránky, nakoľko veľké množstvo z nich je využívaných práve na šírenie počítačových vírusov a odomykajú cesty útočníkom. Rovnako neklikajte na podozrivé odkazy. Dôrazne Vás upozorňujeme, že takéto webové odkazy môžu skrývať aj škodlivý kód, ktorého účelom môžu byť rôzne nelegitímne aktivity, ako napríklad krádež hesiel, osobných údajov, dát a informácií zo zariadenia a podobne. Odporúčame teda každému, aby minimálne zvážil klikanie na takéto odkazy alebo sa im úplne vyhol. Dôrazne Vám tiež odporúčame aktualizovať verzie antivírusových programov. V prípade potreby Vám antivírusový software vieme zabezpečiť so zľavou v rámci služieb kybernetickej bezpečnosti. "

Moderátor

rozlisenie je extra nizke, v dnesnej dobe je vsetko v fullHD v zaklade


S týmto operujú už dlhšie. Svojho času natáčali niektoré TV zámerne pomaly vo VGA rozlíšení tlačovky Smeru. Už s tým našťastie prestali. Tu sa budú maskovať za to, že keď tam vojna a zlý signál.


[quote="pid:62088, uid:10"]rozlisenie je extra nizke, v dnesnej dobe je vsetko v fullHD v zaklade[/quote] S týmto operujú už dlhšie. Svojho času natáčali niektoré TV zámerne pomaly vo VGA rozlíšení tlačovky Smeru. Už s tým našťastie prestali. Tu sa budú maskovať za to, že keď tam vojna a zlý signál.

Moderátor

"Zároveň si dávajte pozor aj na webové stránky, ktoré navštevujete. V aktuálnej situácii Vám neodporúčame navštevovať ruské a ukrajinské stránky
ono zase tieto rady by som az tak kriticky nebral. Pravdou je, ze clovek by nemal klikat tam, kde nevie kam ho to vezme. Samozrejme to plati nielen pre ruskojazycne stranky. Skor to vyzera ako skryta reklama pre tvorcov antivirusoveho programu.


[quote="pid:62097, uid:127"]"Zároveň si dávajte pozor aj na webové stránky, ktoré navštevujete. V aktuálnej situácii Vám neodporúčame navštevovať ruské a ukrajinské stránky[/quote]ono zase tieto rady by som az tak kriticky nebral. Pravdou je, ze clovek by nemal klikat tam, kde nevie kam ho to vezme. Samozrejme to plati nielen pre ruskojazycne stranky. Skor to vyzera ako skryta reklama pre tvorcov antivirusoveho programu.

Moderator

natoceno vcera na dalnici z brna.


ptala jsem se, co to muze byt: Vypadá to na německé nebo rakouské Pandur. Tanky to nejsou. Víceúčelové transportéry.


https://f002.backblazeb2.com/file/freichatpublic/public/2022/3/7/12_13_27_EnZM/video.mp4


natoceno vcera na dalnici z brna. ptala jsem se, co to muze byt: Vypadá to na německé nebo rakouské Pandur. Tanky to nejsou. Víceúčelové transportéry. https://f002.backblazeb2.com/file/freichatpublic/public/2022/3/7/12_13_27_EnZM/video.mp4

známa bola na predlženom víkende na Ukrajine a teraz jej chodia emaily, zprávy na facebooku atd....ako napríklad toto :

Uplyne 11. den hrdinského boje Ukrajinců proti ruským vrahům a okupantům.


Zatímco odvážní muži ozbrojených sil Ukrajiny brání naši zemi,
humanitární krize je každým dnem horší a horší.


pin, Mariupol, Volnovaha - oči celého světa se upírají na tato města,
kde civilisté doslova umírají bez jídla a vody a nemohou odejít.
Zatímco se Rusové zavázali uspořádat zelené koridory pro evakuaci z
hotspotů měst, ruské síly střílejí na civilisty, kteří se vydali na
cestu.


Během evakuace obyvatel v Irpinu u Kyjeva 6. března ruští okupanti
ostřelovali civilisty z minometů. Zemřelo nejméně 8 lidí, z toho 2
děti.


Město Mariupol v Doněcké oblasti nemůže provést evakuaci dva dny po
sobě, protože Rusové střílejí na humanitární koridory. Ve městě je
humanitární katastrofa: obyvatelé nemají přístup k potravinám, vodě z
vodovodu, teplu a komunikacím. Nepřítel mučí mírumilovné Ukrajince a
porušuje humanitární právo i všechny zákony o ozbrojených konfliktech.


To je prakticky genocida Ukrajinců.


Ruská taktika účelově zahrnuje násilí vůči civilistům, snaží se
donutit Ukrajinu ke kapitulaci za jakýchkoli podmínek, pouze aby se
předešlo úmrtím civilistů.
Již jedenáctý den v řadě Ukrajinci a celé světové společenství prosí
NATO a západní partnery, aby uzavřeli vzdušný prostor nad Ukrajinou.


Každý den „přináší“ nové ostřelování civilní infrastruktury. Ještě
jednou občanská infrastruktura.


  1. března byla na letišti Vinnycja odpálena řízená střela 8, kterábyla v důsledku toho srovnána se zemí. Jedna osoba zemřela. Ukrajincibyli také ohromeni zprávou o zachycené ruské raketě nad největšíukrajinskou dětskou nemocnicí Ohmatdyt, kde se léčí děti s různýmipatologiemi, včetně rakoviny.

podle ministerstva zdravotnictví bylo od začátku války zničeno nebo
poškozeno 34 nemocnic. Jiskřičku naděje nabízí prohlášení amerického
ministra zahraničí Antonyho Blinkena o tom, že dává Evropě zelenou k
tomu, aby Ukrajině poskytla bojová letadla. Stále však není jasné, zda
Ukrajina tyto tryskáče obdrží, protože konečné rozhodnutí je na
některých evropských zemích.


Předtím místopředseda Evropské komise Josep Borelle přislíbil Ukrajině
stíhací letouny, aby čelily ruským náletům na ukrajinská města. EU
však zapomněla na své sliby a uvádí, že neměla v úmyslu financovat
dodávky stíhacích letadel pro Ukrajinu.
Kolik ztracených životů potřebují západní spojenci k ochraně našeho nebe?
Rukou ruských vrahů zemřelo podle nejnovějších údajů již
více než 2000 civilistů.


Propaganda beží dalej


[quote="pid:60317, uid:78"]známa bola na predlženom víkende na Ukrajine a teraz jej chodia emaily, zprávy na facebooku atd....ako napríklad toto :[/quote] Uplyne 11. den hrdinského boje Ukrajinců proti ruským vrahům a okupantům. Zatímco odvážní muži ozbrojených sil Ukrajiny brání naši zemi, humanitární krize je každým dnem horší a horší. pin, Mariupol, Volnovaha - oči celého světa se upírají na tato města, kde civilisté doslova umírají bez jídla a vody a nemohou odejít. Zatímco se Rusové zavázali uspořádat zelené koridory pro evakuaci z hotspotů měst, ruské síly střílejí na civilisty, kteří se vydali na cestu. Během evakuace obyvatel v Irpinu u Kyjeva 6. března ruští okupanti ostřelovali civilisty z minometů. Zemřelo nejméně 8 lidí, z toho 2 děti. Město Mariupol v Doněcké oblasti nemůže provést evakuaci dva dny po sobě, protože Rusové střílejí na humanitární koridory. Ve městě je humanitární katastrofa: obyvatelé nemají přístup k potravinám, vodě z vodovodu, teplu a komunikacím. Nepřítel mučí mírumilovné Ukrajince a porušuje humanitární právo i všechny zákony o ozbrojených konfliktech. To je prakticky genocida Ukrajinců. Ruská taktika účelově zahrnuje násilí vůči civilistům, snaží se donutit Ukrajinu ke kapitulaci za jakýchkoli podmínek, pouze aby se předešlo úmrtím civilistů. Již jedenáctý den v řadě Ukrajinci a celé světové společenství prosí NATO a západní partnery, aby uzavřeli vzdušný prostor nad Ukrajinou. Každý den „přináší“ nové ostřelování civilní infrastruktury. Ještě jednou občanská infrastruktura. 6. března byla na letišti Vinnycja odpálena řízená střela 8, která byla v důsledku toho srovnána se zemí. Jedna osoba zemřela. Ukrajinci byli také ohromeni zprávou o zachycené ruské raketě nad největší ukrajinskou dětskou nemocnicí Ohmatdyt, kde se léčí děti s různými patologiemi, včetně rakoviny. podle ministerstva zdravotnictví bylo od začátku války zničeno nebo poškozeno 34 nemocnic. Jiskřičku naděje nabízí prohlášení amerického ministra zahraničí Antonyho Blinkena o tom, že dává Evropě zelenou k tomu, aby Ukrajině poskytla bojová letadla. Stále však není jasné, zda Ukrajina tyto tryskáče obdrží, protože konečné rozhodnutí je na některých evropských zemích. Předtím místopředseda Evropské komise Josep Borelle přislíbil Ukrajině stíhací letouny, aby čelily ruským náletům na ukrajinská města. EU však zapomněla na své sliby a uvádí, že neměla v úmyslu financovat dodávky stíhacích letadel pro Ukrajinu. Kolik ztracených životů potřebují západní spojenci k ochraně našeho nebe? Rukou ruských vrahů zemřelo podle nejnovějších údajů již více než 2000 civilistů. **Propaganda beží dalej**
Upravené 7. 3. 2022 o 13:44

na Telegrame je kanál : Zabráňme spoločne III.svetovej vojne.
https://t.me/zs3sv
Sú tam aktuálne a zaujímavé informácie...


na Telegrame je kanál : Zabráňme spoločne III.svetovej vojne. https://t.me/zs3sv Sú tam aktuálne a zaujímavé informácie...
Upravené 7. 3. 2022 o 17:00

Tak písmeno Z bude posuzováno stejně jako svastika.


https://neovlivni.cz/pismeno-z-chce-policie-posuzovat-jako-svastiku/


"“Řeší to nyní právníci spolu s experty protiextremistických odborů. Přiklánějí se k tomu, že se to bude posuzovat stejně jako svastika. Tedy jako propagace a podpora hnutí směřujícího k potlačování svobod,” uvedl vysoce důvěryhodný zdroj z bezpečnostní komunity."


Tak písmeno Z bude posuzováno stejně jako svastika. https://neovlivni.cz/pismeno-z-chce-policie-posuzovat-jako-svastiku/ "“Řeší to nyní právníci spolu s experty protiextremistických odborů. Přiklánějí se k tomu, že se to bude posuzovat stejně jako svastika. Tedy jako propagace a podpora hnutí směřujícího k potlačování svobod,” uvedl vysoce důvěryhodný zdroj z bezpečnostní komunity."

Tak písmeno Z bude posuzováno stejně jako svastika.


Hmm, pěkné, pěkné ... A bude to platit i pro ruské "З" ? Která dobře placená vepřová hlava toto vymyslela ? Ta by zasluhovala "Cenu Václava Hejvla". Já myslím, že by písmeno z měli úplně vyhodit z české abecedy a nahradit třeba S. A rozhodně by měli zakázat jako proruská i známá rčení, jako:


Od A až do Z


No jo, přátelé, máme tady zpět švejkovskou dobu, kdy se šlo sedět za výrok při kartách: "Sedm kulí jako v Sarajevu !"


P.S.
Také by mě zajímalo jak poznají Z od o 45 stupňů pootočeného N ?


[quote="pid:62254, uid:372"]Tak písmeno Z bude posuzováno stejně jako svastika.[/quote] Hmm, pěkné, pěkné ... A bude to platit i pro ruské "З" ? Která dobře placená vepřová hlava toto vymyslela ? Ta by zasluhovala "Cenu Václava Hejvla". Já myslím, že by písmeno z měli úplně vyhodit z české abecedy a nahradit třeba S. A rozhodně by měli zakázat jako proruská i známá rčení, jako: Od A až do Z No jo, přátelé, máme tady zpět švejkovskou dobu, kdy se šlo sedět za výrok při kartách: "Sedm kulí jako v Sarajevu !" P.S. Také by mě zajímalo jak poznají Z od o 45 stupňů pootočeného N ?

Tak se písmeno Z zakáže , škrtne a nahradíme ho písmenem L .
To bude Putin skučet , až uslyší , Le lílala lella láhonem hlíny .
Abych Vás nenapínal , dokud se to ještě může napsat :
Že žížala lezla záhonem hlíny .


Tak se písmeno Z zakáže , škrtne a nahradíme ho písmenem L . To bude Putin skučet , až uslyší , Le lílala lella láhonem hlíny . Abych Vás nenapínal , dokud se to ještě může napsat : Že žížala lezla záhonem hlíny .

Tak se písmeno Z zakáže


Já mám Z jako tapetu mobilu. Pochopitelně, vzdávám tím hold svému oblíbenému hrdinovi Zorrovi, jak jinak.


[quote="pid:62259, uid:185"]Tak se písmeno Z zakáže[/quote] Já mám Z jako tapetu mobilu. Pochopitelně, vzdávám tím hold svému oblíbenému hrdinovi Zorrovi, jak jinak.

ved je to vyjadrenie podpory Zelenskemu....co sa im nepaci?


ved je to vyjadrenie podpory Zelenskemu....co sa im nepaci?
123456 ... 7
69.71k
507
77
Táto téma je uzavretá
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept