Mimo kategórií
Zostaňme bdelí priatelia

Dobrý deň priatelia,


Dnes chcem dať do súvisu hlavné udalosti posledných dní, ktoré sa okamžite stali predmetom väčšiny diskusií a rozhovorov, a ekonomickú situáciu v ktorej sa nachádzame.
Pravidelní prispievatelia tohto fóra pravdepodobne tieto zdanlivo nekorelujúce súvislosti vidia a rozumejú im, preto budem vďačný za cenné doplnenia a korekcie.
Ríša trollov zasa môže intenzitou vyvracania a popierania tohto článku takto nepriamo zvýrazniť a poukázať na hodnotu a potrebu daných informácií.
Pre mňa najcennejšia skupina adresátov tejto práce budú unikátni návštevníci tohto fóra, ktorí sa možno ešte nedávno nekriticky kŕmili hotovými i informáciami bez toho aby ich vyhodnotili ešte pred tým ako ich použijú vo svojom živote. Práve oni, rozšírením svojho zorného poľa, menia masovú štatistiku a tým aj vývoj udalostí pozitívnym smerom.


1. Vojna s Ruskom v stredu nezačala
Nie naozaj nezačala, a ani nemohla, tá už beží celé dekády, možno stáročia. Ale ani tá aktuálna Washingtonom plánovaná nemohla začať v stredu na Donbase. Tá začala na námestiach v Kyjeve a v dome odborov v Odese pred 8.rokmi. Odvtedy sa síce bojuje lokálne ale s globálnymi dôsledkami. Pakt NATO sa v "sebaobrane" opevňuje pozdĺž ruských hraníc pretože Rusko neútočí a neprovokuje ale treba byť obozretní a pripravení chrániť "proeurópsky" režim na Ukrajine ak by to pravý sektor a Azov nezvládli.
8 rokov to tam bolo zakonzervované v "prijateľne" krvavom režime. (Krvi tečie dosť aby bolo možné zbrojiť , ale zároveň nie dosť na to, aby Putin s armádou musel prekračovať hranice a ostal pri diplomacii.)
Zatiaľ cez Európu nekonečne dlhé vlaky zo západu na východ previezli značné množstvo techniky a vojenské cvičenia začínajú niekedy ešte skôr ako tie predošlé končia. Vojenské základne USA sú už okolo Ruska všade, a pravdepodobne až snaha vybaviť ich jadrovým arzenálom, donútila ruské vedenie k rozhodnému postoju. Priamo a otvorene, skoro až suverénne požadujú aby sa USA/NATO upratali z ich hraníc, a to až tam kde boli v r. 1997.
Západní "Partňori" sa krútia, naťahujú, vyhrážajú rozhodnými krokmi, sankciami všetkých možných druhov, ale tí Rusi si idú svoje, a nechcú ustúpiť. Čas beží, zradcovia v Rusku nevedia zvrhnúť toho zlého Putina, a čo viac - ich vplyv slabne a je ich stále menej. Ukrajinské vedenie už možno začína chápať že po splnení misie sa im nemusí podariť chytiť podvozku a potom, ako z Bieleho domu prišiel zaručene presný termín začatia vojny a väčšina západných krajín postupne zatvorila ambasády a stiahla diplomatov, priamo úmerne klesla aj chuť ukrajinských politikov provokovať tú vojnu. Možnože im bráni fakt že Ukrajina je už "de facto" bezletová zóna, že keď nie sú ambasády nedostanú víza aby niekam ušli.
Európa je v tejto otázke rozdelená na dve strany.
Takzvané staré demokracie zoskupené okolo Nemecka a Francúzska sú proti vojne. Historicky majú svoju skúsenosť, a vedia že ani Bonaparte ani Hitler aj keď išli na Rusko s potenciálom celej Európy neuspeli. Francúzov to stálo bezmála všetky kolónie a Nemci ešte ani dodnes všetky vojnové reparácie nezaplatili.
Druhá časť štátov - bývalé socialistické štáty východnej Európy pod plným patronátom USA bezhlavo trúbia do vojny, neuvedomujúc si že za tieto postoje možno zaplatia prinajmenšom svojou "papierovou" suverenitou, alebo horšie, skončia zmiesené v novom útvare na mape európy (trojmorie, Rakúsko-uhorsko 2.0), ktorý musí slúžiť ako nárazník medzi technológiami Nemecka a zdrojmi Ruska. Respektíve ako klin globálnych záujmov brániaci vzniku jednotnej Európy od Vladivostoku po Lisabon. Aj keď je celá situácia navonok komplikovaná a nejasná pokúsme sa sumarizovať.
Máme tu:
a) občianskou vojnou rozdelenú Ukrajinu ako bojové pole proxy vojny medzi štátnymi elitami USA, ktoré v záujme zachovania pax-americana potrebujú veľkú vojnu, ideálne tú vojnu bojovať "nie doma" a "nie svojou" armádou.
b) v otázke vojny nejednotná, ale zato v NATO zjednotená Európa, ktorá v nej bude musieť bojovať aj keby nechcela.
c) vnútornými problémami destabilizované USA zúfalo sa snažiace udržať miznúci status svetového pohlavára, a hlavne strácajúcu sa možnosť parazitovať prostredníctvom dolára na svetovom obchode
d) Rusko plné lákavých zdrojov, ktoré však napriek všetkým problémom vstáva z popola a obnovuje svoju stratenú suverenitu aj globálny status z čias ZSSR. Dobre vyzbrojené Rusko trvajúce na svojich požiadavkách (so svojimi strategickými partnermi (BRICS) za chrbtom) odhodlané neustupovať a brániť svoje a svojich.
e) enormnú koncentráciu vojenskej techniky a armád pozdĺž ruských hraníc z oboch strán.


Čo z toho všetkého vyplýva?
Aj keď vojnu nikdy nikto nechcel, je už na ňu všetko pripravené. Chýba už iba zámienka.


S ohľadom na to ako si svetoví lídri podávajú kľučku aj telefón v Kremli môžeme vyjadriť aj istý optimizmus. Minimálne sa nepodarilo uviezť do života tú verziu scenáru kde vojna začne v stredu po raňajkách. A úspech je aj každý ďalší deň bez eskalácie, pretože čas je proti agresorovi.


2. Po vzore Británie a severských krajín už aj stredná Európa ruší väčšinu COVID reštrikcií
Slovensko, Česko a Rakúsko sa v posledných dňoch prekvapivo oslobodzuje spod okov covid-diktaúry. Prekvapivo hlavne v prípade rakúska, kde už povinné očkovanie prešlo schválením v parlamente. Táto na prvý pohľad priaznivá informácia prichádza nečakane, a všetci už hlásajú rovno koniec celej tejto frašky s pandémiou.
Vakcinačným statusom rozdelená spoločnosť sa už teší ako si opäť spojená pozrie do tváre bez masiek na terase kaviarne obchodného centra. Hotovo, život ide ďalej tam kde prestal,,,,
Akurát že nám za tie dva roky karantén zo života urobili digitálny koncentračný tábor. V záujme "ochrany" sme sledovaní, kontrolovaní a obmedzovaní na každom kroku. Nie je ani jedna oblasť života a ekonomiky, ktorá by neprešla nezvratnými zmenami. Dokonca sociálne a medziľudské vzťahy utrpeli často nenapraviteľnú ujmu. Zmenil sa aj spôsob komunikácie. Všetky tieto zmeny sa diali v náš neprospech. Vzbudili v ľuďoch strach a tí odovzdali už naozaj všetky kompetencie (vrátane telesnej integrity) vládam a farma-korporáciám. Rovnako všetky informácie o sebe tiež odovzdávame vládam a bigtech-korporáciam. Samostatne sa živiaci a nezávislí ľudia už de facto skoro všetci skrachovali a ostala už iba úzka vrstva bohatých elít a obrovské davy ľudí závislých na systéme (buď na vláde alebo korporáciach) žijúcich na hrane chudoby odkázaných otročiť pod hrozbou existenčnej núdze.
Potom, čo sa s minimálnym odporom celá spoločnosť nechala spútať a zotročiť totálnymi nezmyslami idúcimi až do absurdity. Zašlo t až tak ďaleko že ľudia vo svojej väčšine rezignovali na ochranu svojho, a čo je poľutovaniahodné aj na ochranu zdravia svojich detí a podstupovali aj to najväčšie zdravotné riziko, ak to autority prikázali.
Po tom všetkom máme Veriť, že tie isté autority ktoré nás 2 roky oberajú o základné práva sa tej moci sami vzdajú?
Alebo že by to bolo pod tlakom odvážnych truckerov blokujúcich dopravu v Kanade?
Nie priatelia ja to vidím ako účelovú prestávku. Prímerie, ale nie mier. Polčasovú prestávku ak chcete alebo ticho pred búrkou. Ja viem, vyznievam pesimisticky v čase keď sa všetci radujú z uvoľnenia atmosféry ale spomeňte si na úškrny Billa a Melindy keď hovorili že po Covide príde ďalšia pandémia, ktorú už budú všetci brať vážne. Scenár má mnoho variant, ale či už berieme do úvahy pozitívny alebo negatívny vývoj stále sme ešte ďaleko od cieľov "veľkého resetu".
Využime aj my tento priestor na načerpanie a preskupenie síl. Oddýchnime si ale nezaspime priatelia a prejdime o level vyššie.


3 Ekonomincká situácia
Na pozadí prebiehajúcej sociálnej transformácie prostredníctvom Covidu nám mimo svetla reflektorov prebieha možno ešte rozsiahlejšia a ničivejšia ekonomická transformácia. Prvá jej obeť musela byť nevyhnutne stredná trieda zvyknutá žiť svoj život neobmedzených možností. Na prvý pohľad by sa človek aj počudoval. Stredná trieda predsa bola vždy nezávislá na systéme, bola a je schopná veľmi dobre uživiť seba aj štátny aparát, a tvorila systém služieb, ktorý určoval kvalitu života celého systému.
Ale iba na prvý pohľad. V skutočnosti je to práve stredná trieda a jej spôsob života (čo je princíp amerického sna) kde 5% populácie spotrebováva 50% zdrojov a produkuje 40% odpadov. Takýto vzorec je neudržateľný aj keby sa zachoval status quo dajme tomu ešte z 80. rokov minulého storočia.
Riadiace elity toto už dávno vedia a svoje riadenie tomu prispôsobili jediný kto to nevedel a sldko spal bol príslušník davu. Ten ešte aj dnes spí a keď sa aj preberie ešte dlho sa zabáva sledovaním súboja troch vrchných poschodí ekonomickej pyramídy (1. digitálny sektor = silicon walley, 2. Finančný sektor = wall street, 3. Priemyselní giganti) o nadvládu nad celou pyramídou. Táto bitka troch hláv toho istého draka iba odvádza pozornosť od faktu, že sa nám tu potichu pomaly ( a od r 2019 už rýchlo) inštaluje nový otrokársky systém v ktorom otroci neveria že sú otrokmi pretože majú ilúziu slobody, ale každý detail ich života priamo aj nepriamo ovládajú korporácie zdanlivo neprepojené, ale v skutočnosti patriace 1% superbohatých elít.
Parazitický monetárny systém založený na dolári ako svetovej mene a jeho neobmedzenom tlačení upadol do kómy už na jeseň v roku 2008 práve vďaka rotačkám FEDerálnych rezerv. Namiesto identifikácie problému a jeho odstránenia v podobe regulácií zo strany štátov sa iba prstom poukázalo na obetného baránka (Lehman Brothers), pár bankárov vypadlo z okna a o dva týždne davy zabudli. Veľké banky zhltli malé, a rotačky sa mohli znova spustiť, tentoraz ešte rýchlejšie. Keď v ECB videli ako ľahko sa dá zarábať, rozbehli tento biznis model aj v Európe. Veď straty zaplatili z úspor ľudí ( stredná trieda), a štátnymi dotáciami z peňazí daňových poplatníkov (stredná trieda + nízkopríjmová vrstva). Natlačenými a narezanými papierikmi sa podplatili politici, a tí už to voličom nejako vysvetlia. Takto ešte nejaký čas udržiavali systém ako navoňanú zdochlinu, a umelo upravovanými číslami o inflácii a HDP držali ľudí v hypnóze až donedávna. V roku 2019 sa už ukazovalo že prasknutie tejto bubliny preberie ľudí z hypnózy a tí keď si uvedomia ako naleteli, vezmú veci do vlastných rúk. Ešteže z jaskyne vyletel ten netopier. Náhle zastavenie ekonomík trochu upustilo z tej prefúknutej bubliny, helikoptérové peniaze od štátov a následne vesmírne tržby farmabiznisu zaúčinkovali ako defibrilátor na zastavené srdce celosvetovej ekonomiky. To síce naskočilo, ale bez radikálnej zmeny životosprávy to pacient dlho neprežije.
To preto prostredníctvom lockdownov likvidujú celé sektory ekonomík, preto padla stredná trieda za obeť, a čo je najhoršie práve preto prostredníctvom vakcinácie (ak bude treba tak aj prostredníctvom vojny) likvidujú kultúru obyvateľov tzv. 1 sveta (v európe a severnej amerike) aj s jej nositeľmi a nahrádzajú ju kultúrou 2. a 3. sveta (migranti z latinskej ameriky resp. afriky a blízkeho východu) ktorých technologická úroveň si aj pri vyššom počte obyvateľov vyžaduje nižšiu zdrojovú bázu.
Teraz keď lockdowny ustupujú do pozadia, nám sľubovaný návrat do normálu v plnejmiere ukáže v akej žalostnej forme sa ekonomiky nachádzajú, a kde je skutočná miera (hyper)inflácie.
Niektorí hovoria, že nás čaká ekonomická kríza aká ešte nikdy nebola. Ja dúfam že nemajú pravdu, lebo potom si ani neviem predstaviť aká veľká a ničivá bude musieť byť tá vojna, aby povojnová obnova priviedla svet späť k prosperite.


Nič z toho čo tu píšem sa nemusí stať, tie scenáre sú vždy mnohovariantnné a závisia od masovej štatistiky správania všetkých účastníkov procesu - každého z nás. Preto Vás na záver tiež chcem vyzvať aby ste čítali tlsté knihy, pretože znalosti ktoré si tak osvojíte Vám pomôžu uvidieť a pochopiť viac. Päť strán denne, aby ste neboli obete manipulácií elít, ale ľudia ktorí vedome bránia záujmy seba a svojich rodín a v plnej miere využívajú svoj potenciál v súlade s božím zámerom.


S pozdravom
Roman


P.S.: Opísal som situáciu v ktorej sa aktuálne nachádzame iba z pohľadu spodných troch priorít riadenia. Ostatné môžem nabudúce. Ale budem rád keď sa pridáte a tému rozviniete z pohľadu 3 vyšších priorít.


Dobrý deň priatelia, Dnes chcem dať do súvisu hlavné udalosti posledných dní, ktoré sa okamžite stali predmetom väčšiny diskusií a rozhovorov, a ekonomickú situáciu v ktorej sa nachádzame. Pravidelní prispievatelia tohto fóra pravdepodobne tieto zdanlivo nekorelujúce súvislosti vidia a rozumejú im, preto budem vďačný za cenné doplnenia a korekcie. Ríša trollov zasa môže intenzitou vyvracania a popierania tohto článku takto nepriamo zvýrazniť a poukázať na hodnotu a potrebu daných informácií. Pre mňa najcennejšia skupina adresátov tejto práce budú unikátni návštevníci tohto fóra, ktorí sa možno ešte nedávno nekriticky kŕmili hotovými i informáciami bez toho aby ich vyhodnotili ešte pred tým ako ich použijú vo svojom živote. Práve oni, rozšírením svojho zorného poľa, menia masovú štatistiku a tým aj vývoj udalostí pozitívnym smerom. **1. Vojna s Ruskom v stredu nezačala** Nie naozaj nezačala, a ani nemohla, tá už beží celé dekády, možno stáročia. Ale ani tá aktuálna Washingtonom plánovaná nemohla začať v stredu na Donbase. Tá začala na námestiach v Kyjeve a v dome odborov v Odese pred 8.rokmi. Odvtedy sa síce bojuje lokálne ale s globálnymi dôsledkami. Pakt NATO sa v "sebaobrane" opevňuje pozdĺž ruských hraníc pretože Rusko neútočí a neprovokuje ale treba byť obozretní a pripravení chrániť "proeurópsky" režim na Ukrajine ak by to pravý sektor a Azov nezvládli. 8 rokov to tam bolo zakonzervované v "prijateľne" krvavom režime. (Krvi tečie dosť aby bolo možné zbrojiť , ale zároveň nie dosť na to, aby Putin s armádou musel prekračovať hranice a ostal pri diplomacii.) Zatiaľ cez Európu nekonečne dlhé vlaky zo západu na východ previezli značné množstvo techniky a vojenské cvičenia začínajú niekedy ešte skôr ako tie predošlé končia. Vojenské základne USA sú už okolo Ruska všade, a pravdepodobne až snaha vybaviť ich jadrovým arzenálom, donútila ruské vedenie k rozhodnému postoju. Priamo a otvorene, skoro až suverénne požadujú aby sa USA/NATO upratali z ich hraníc, a to až tam kde boli v r. 1997. Západní "Partňori" sa krútia, naťahujú, vyhrážajú rozhodnými krokmi, sankciami všetkých možných druhov, ale tí Rusi si idú svoje, a nechcú ustúpiť. Čas beží, zradcovia v Rusku nevedia zvrhnúť toho zlého Putina, a čo viac - ich vplyv slabne a je ich stále menej. Ukrajinské vedenie už možno začína chápať že po splnení misie sa im nemusí podariť chytiť podvozku a potom, ako z Bieleho domu prišiel zaručene presný termín začatia vojny a väčšina západných krajín postupne zatvorila ambasády a stiahla diplomatov, priamo úmerne klesla aj chuť ukrajinských politikov provokovať tú vojnu. Možnože im bráni fakt že Ukrajina je už "de facto" bezletová zóna, že keď nie sú ambasády nedostanú víza aby niekam ušli. Európa je v tejto otázke rozdelená na dve strany. Takzvané staré demokracie zoskupené okolo Nemecka a Francúzska sú proti vojne. Historicky majú svoju skúsenosť, a vedia že ani Bonaparte ani Hitler aj keď išli na Rusko s potenciálom celej Európy neuspeli. Francúzov to stálo bezmála všetky kolónie a Nemci ešte ani dodnes všetky vojnové reparácie nezaplatili. Druhá časť štátov - bývalé socialistické štáty východnej Európy pod plným patronátom USA bezhlavo trúbia do vojny, neuvedomujúc si že za tieto postoje možno zaplatia prinajmenšom svojou "papierovou" suverenitou, alebo horšie, skončia zmiesené v novom útvare na mape európy (trojmorie, Rakúsko-uhorsko 2.0), ktorý musí slúžiť ako nárazník medzi technológiami Nemecka a zdrojmi Ruska. Respektíve ako klin globálnych záujmov brániaci vzniku jednotnej Európy od Vladivostoku po Lisabon. Aj keď je celá situácia navonok komplikovaná a nejasná pokúsme sa sumarizovať. Máme tu: a) občianskou vojnou rozdelenú Ukrajinu ako bojové pole proxy vojny medzi štátnymi elitami USA, ktoré v záujme zachovania pax-americana potrebujú veľkú vojnu, ideálne tú vojnu bojovať "nie doma" a "nie svojou" armádou. b) v otázke vojny nejednotná, ale zato v NATO zjednotená Európa, ktorá v nej bude musieť bojovať aj keby nechcela. c) vnútornými problémami destabilizované USA zúfalo sa snažiace udržať miznúci status svetového pohlavára, a hlavne strácajúcu sa možnosť parazitovať prostredníctvom dolára na svetovom obchode d) Rusko plné lákavých zdrojov, ktoré však napriek všetkým problémom vstáva z popola a obnovuje svoju stratenú suverenitu aj globálny status z čias ZSSR. Dobre vyzbrojené Rusko trvajúce na svojich požiadavkách (so svojimi strategickými partnermi (BRICS) za chrbtom) odhodlané neustupovať a brániť svoje a svojich. e) enormnú koncentráciu vojenskej techniky a armád pozdĺž ruských hraníc z oboch strán. Čo z toho všetkého vyplýva? Aj keď vojnu nikdy nikto nechcel, je už na ňu všetko pripravené. Chýba už iba zámienka. S ohľadom na to ako si svetoví lídri podávajú kľučku aj telefón v Kremli môžeme vyjadriť aj istý optimizmus. Minimálne sa nepodarilo uviezť do života tú verziu scenáru kde vojna začne v stredu po raňajkách. A úspech je aj každý ďalší deň bez eskalácie, pretože čas je proti agresorovi. **2. Po vzore Británie a severských krajín už aj stredná Európa ruší väčšinu COVID reštrikcií** Slovensko, Česko a Rakúsko sa v posledných dňoch prekvapivo oslobodzuje spod okov covid-diktaúry. Prekvapivo hlavne v prípade rakúska, kde už povinné očkovanie prešlo schválením v parlamente. Táto na prvý pohľad priaznivá informácia prichádza nečakane, a všetci už hlásajú rovno koniec celej tejto frašky s pandémiou. Vakcinačným statusom rozdelená spoločnosť sa už teší ako si opäť spojená pozrie do tváre bez masiek na terase kaviarne obchodného centra. Hotovo, život ide ďalej tam kde prestal,,,, Akurát že nám za tie dva roky karantén zo života urobili digitálny koncentračný tábor. V záujme "ochrany" sme sledovaní, kontrolovaní a obmedzovaní na každom kroku. Nie je ani jedna oblasť života a ekonomiky, ktorá by neprešla nezvratnými zmenami. Dokonca sociálne a medziľudské vzťahy utrpeli často nenapraviteľnú ujmu. Zmenil sa aj spôsob komunikácie. Všetky tieto zmeny sa diali v náš neprospech. Vzbudili v ľuďoch strach a tí odovzdali už naozaj všetky kompetencie (vrátane telesnej integrity) vládam a farma-korporáciám. Rovnako všetky informácie o sebe tiež odovzdávame vládam a bigtech-korporáciam. Samostatne sa živiaci a nezávislí ľudia už de facto skoro všetci skrachovali a ostala už iba úzka vrstva bohatých elít a obrovské davy ľudí závislých na systéme (buď na vláde alebo korporáciach) žijúcich na hrane chudoby odkázaných otročiť pod hrozbou existenčnej núdze. Potom, čo sa s minimálnym odporom celá spoločnosť nechala spútať a zotročiť totálnymi nezmyslami idúcimi až do absurdity. Zašlo t až tak ďaleko že ľudia vo svojej väčšine rezignovali na ochranu svojho, a čo je poľutovaniahodné aj na ochranu zdravia svojich detí a podstupovali aj to najväčšie zdravotné riziko, ak to autority prikázali. Po tom všetkom máme Veriť, že tie isté autority ktoré nás 2 roky oberajú o základné práva sa tej moci sami vzdajú? Alebo že by to bolo pod tlakom odvážnych truckerov blokujúcich dopravu v Kanade? Nie priatelia ja to vidím ako účelovú prestávku. Prímerie, ale nie mier. Polčasovú prestávku ak chcete alebo ticho pred búrkou. Ja viem, vyznievam pesimisticky v čase keď sa všetci radujú z uvoľnenia atmosféry ale spomeňte si na úškrny Billa a Melindy keď hovorili že po Covide príde ďalšia pandémia, ktorú už budú všetci brať vážne. Scenár má mnoho variant, ale či už berieme do úvahy pozitívny alebo negatívny vývoj stále sme ešte ďaleko od cieľov "veľkého resetu". Využime aj my tento priestor na načerpanie a preskupenie síl. Oddýchnime si ale nezaspime priatelia a prejdime o level vyššie. **3 Ekonomincká situácia** Na pozadí prebiehajúcej sociálnej transformácie prostredníctvom Covidu nám mimo svetla reflektorov prebieha možno ešte rozsiahlejšia a ničivejšia ekonomická transformácia. Prvá jej obeť musela byť nevyhnutne stredná trieda zvyknutá žiť svoj život neobmedzených možností. Na prvý pohľad by sa človek aj počudoval. Stredná trieda predsa bola vždy nezávislá na systéme, bola a je schopná veľmi dobre uživiť seba aj štátny aparát, a tvorila systém služieb, ktorý určoval kvalitu života celého systému. Ale iba na prvý pohľad. V skutočnosti je to práve stredná trieda a jej spôsob života (čo je princíp amerického sna) kde 5% populácie spotrebováva 50% zdrojov a produkuje 40% odpadov. Takýto vzorec je neudržateľný aj keby sa zachoval status quo dajme tomu ešte z 80. rokov minulého storočia. Riadiace elity toto už dávno vedia a svoje riadenie tomu prispôsobili jediný kto to nevedel a sldko spal bol príslušník davu. Ten ešte aj dnes spí a keď sa aj preberie ešte dlho sa zabáva sledovaním súboja troch vrchných poschodí ekonomickej pyramídy (1. digitálny sektor = silicon walley, 2. Finančný sektor = wall street, 3. Priemyselní giganti) o nadvládu nad celou pyramídou. Táto bitka troch hláv toho istého draka iba odvádza pozornosť od faktu, že sa nám tu potichu pomaly ( a od r 2019 už rýchlo) inštaluje nový otrokársky systém v ktorom otroci neveria že sú otrokmi pretože majú ilúziu slobody, ale každý detail ich života priamo aj nepriamo ovládajú korporácie zdanlivo neprepojené, ale v skutočnosti patriace 1% superbohatých elít. Parazitický monetárny systém založený na dolári ako svetovej mene a jeho neobmedzenom tlačení upadol do kómy už na jeseň v roku 2008 práve vďaka rotačkám **FED**erálnych rezerv. Namiesto identifikácie problému a jeho odstránenia v podobe regulácií zo strany štátov sa iba prstom poukázalo na obetného baránka (Lehman Brothers), pár bankárov vypadlo z okna a o dva týždne davy zabudli. Veľké banky zhltli malé, a rotačky sa mohli znova spustiť, tentoraz ešte rýchlejšie. Keď v **ECB** videli ako ľahko sa dá zarábať, rozbehli tento biznis model aj v Európe. Veď straty zaplatili z úspor ľudí ( stredná trieda), a štátnymi dotáciami z peňazí daňových poplatníkov (stredná trieda + nízkopríjmová vrstva). Natlačenými a narezanými papierikmi sa podplatili politici, a tí už to voličom nejako vysvetlia. Takto ešte nejaký čas udržiavali systém ako navoňanú zdochlinu, a umelo upravovanými číslami o inflácii a HDP držali ľudí v hypnóze až donedávna. V roku 2019 sa už ukazovalo že prasknutie tejto bubliny preberie ľudí z hypnózy a tí keď si uvedomia ako naleteli, vezmú veci do vlastných rúk. Ešteže z jaskyne vyletel ten netopier. Náhle zastavenie ekonomík trochu upustilo z tej prefúknutej bubliny, helikoptérové peniaze od štátov a následne vesmírne tržby farmabiznisu zaúčinkovali ako defibrilátor na zastavené srdce celosvetovej ekonomiky. To síce naskočilo, ale bez radikálnej zmeny životosprávy to pacient dlho neprežije. To preto prostredníctvom lockdownov likvidujú celé sektory ekonomík, preto padla stredná trieda za obeť, a čo je najhoršie práve preto prostredníctvom vakcinácie (ak bude treba tak aj prostredníctvom vojny) likvidujú kultúru obyvateľov tzv. 1 sveta (v európe a severnej amerike) aj s jej nositeľmi a nahrádzajú ju kultúrou 2. a 3. sveta (migranti z latinskej ameriky resp. afriky a blízkeho východu) ktorých technologická úroveň si aj pri vyššom počte obyvateľov vyžaduje nižšiu zdrojovú bázu. Teraz keď lockdowny ustupujú do pozadia, nám sľubovaný návrat do normálu v plnejmiere ukáže v akej žalostnej forme sa ekonomiky nachádzajú, a kde je skutočná miera (hyper)inflácie. Niektorí hovoria, že nás čaká ekonomická kríza aká ešte nikdy nebola. Ja dúfam že nemajú pravdu, lebo potom si ani neviem predstaviť aká veľká a ničivá bude musieť byť tá vojna, aby povojnová obnova priviedla svet späť k prosperite. Nič z toho čo tu píšem sa nemusí stať, tie scenáre sú vždy mnohovariantnné a závisia od masovej štatistiky správania všetkých účastníkov procesu - každého z nás. Preto Vás na záver tiež chcem vyzvať aby ste čítali tlsté knihy, pretože znalosti ktoré si tak osvojíte Vám pomôžu uvidieť a pochopiť viac. Päť strán denne, aby ste neboli obete manipulácií elít, ale ľudia ktorí vedome bránia záujmy seba a svojich rodín a v plnej miere využívajú svoj potenciál v súlade s božím zámerom. S pozdravom Roman P.S.: Opísal som situáciu v ktorej sa aktuálne nachádzame iba z pohľadu spodných troch priorít riadenia. Ostatné môžem nabudúce. Ale budem rád keď sa pridáte a tému rozviniete z pohľadu 3 vyšších priorít.
Upravené 20. 2. 2022 o 07:48

3 Ekonomincká situácia


Parádne ucelený prehľad situácie !
vďaka a bravo priateľu !


[quote="pid:58224, uid:619"]3 Ekonomincká situácia[/quote] Parádne ucelený prehľad situácie ! vďaka a bravo priateľu !
710
1
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept