KSB a DVTR
Encyklopedie KOB - Víra a rozum

http://wiki.kob.su/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC


Víra a rozum


Víra a rozum – rozum každého člověka je ohraničen (omezen), omezeny jsou i vědomosti (znalosti). V důsledku toho je to vždy tak, že zůstane něco k přijmutí za víru (nezbude, než mít v to víru). Odklon (odmítnutí) od tvořivé (skládající, sestavující) víry ve světonázoru (náhledu na svět) a chápání světa s sebou přináší jejich neplnohodnotnost (méněcennost), tzn. neúplnost, omezenost (ohraničenost).


Právě víra umožňuje (dovoluje) rozšířit pohled na svět a chápání světa až k samým hranicím Objektivní reality, jsouce schopna obsáhnout (obejmout) v sobě vše. Avšak přijetí čehokoliv za víru má svá specifika: přijetí za víru (k věření), a stejně tak odmítnutí přijmout za víru (věřit) tu či jinou určitou (konkrétní) informaci, určitý smysl, jsou podmíněny v psychice člověka jeho skutečnou (istinou – od slova istina) mravností jako matricí-mírou veškeré jeho psychické činnosti.


Tzn. objektivně špatná (falešná, zlá) mravnost umožňuje přijmout za víru (uvěřit) chybnou a zjevně lživou informaci, pokládajíc ji za skutečnou (istinou), a správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).


http://wiki.kob.su/%D0%92%D0%B5%D1%80%D0%B0_%D0%B8_%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%83%D0%BC Víra a rozum ------------ Víra a rozum – rozum každého člověka je ohraničen (omezen), omezeny jsou i vědomosti (znalosti). V důsledku toho je to vždy tak, že zůstane něco k přijmutí za víru (nezbude, než mít v to víru). Odklon (odmítnutí) od tvořivé (skládající, sestavující) víry ve světonázoru (náhledu na svět) a chápání světa s sebou přináší jejich neplnohodnotnost (méněcennost), tzn. neúplnost, omezenost (ohraničenost). Právě víra umožňuje (dovoluje) rozšířit pohled na svět a chápání světa až k samým hranicím Objektivní reality, jsouce schopna obsáhnout (obejmout) v sobě vše. Avšak přijetí čehokoliv za víru má svá specifika: přijetí za víru (k věření), a stejně tak odmítnutí přijmout za víru (věřit) tu či jinou určitou (konkrétní) informaci, určitý smysl, jsou podmíněny v psychice člověka jeho skutečnou (istinou – od slova istina) mravností jako matricí-mírou veškeré jeho psychické činnosti. Tzn. objektivně špatná (falešná, zlá) mravnost umožňuje přijmout za víru (uvěřit) chybnou a zjevně lživou informaci, pokládajíc ji za skutečnou (istinou), a správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).
Upravené 8. 2. 2022 o 14:11

správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).

Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...


[quote="pid:56349, uid:826"]správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).[/quote] Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...

Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...

Patrně je myšlena mravnost daná Božím záměrem, ne různé systémy pouček sestavené za zástupce Boha se vydávajícími egregory.


[quote="pid:56451, uid:6"]Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...[/quote] Patrně je myšlena mravnost daná Božím záměrem, ne různé systémy pouček sestavené za zástupce Boha se vydávajícími egregory.

Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...


V době násilně christianizace někteří lidé "jejich"víru přijali bez reptání a někteří k ní byli donucení až násilím. Čím se lišili?


[quote="pid:56451, uid:6"]Tak o tomto by som si dovolil pochybovať...[/quote] V době násilně christianizace někteří lidé "jejich"víru přijali bez reptání a někteří k ní byli donucení až násilím. Čím se lišili?
Upravené 7. 2. 2022 o 06:14

správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).

Tak ešte raz. Predstav si situáciu, že máš človeka, ktorého roky poznáš a dôveruješ mu. Jedného dňa ti nepovie pravdu, ale lož. Ako ti tvoja mravnosť pomôže, aby si zistil, že ťa človek, ktorému dôveruješ klame?


Napr. životný partner si jedného dňa zahne, ale bude ti tvrdiť, že ti je verný. Alebo dobrí susedia, s ktorými sa stretávate, ťa jedného dňa za chrbtom podrazia, ale budú sa tváriť, že o ničom nevedia?


Ako vtedy pomôže osobná mravnosť odhaliť lož?


[quote="pid:56349, uid:826"]správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu).[/quote] Tak ešte raz. Predstav si situáciu, že máš človeka, ktorého roky poznáš a dôveruješ mu. Jedného dňa ti nepovie pravdu, ale lož. Ako ti tvoja mravnosť pomôže, aby si zistil, že ťa človek, ktorému dôveruješ klame? Napr. životný partner si jedného dňa zahne, ale bude ti tvrdiť, že ti je verný. Alebo dobrí susedia, s ktorými sa stretávate, ťa jedného dňa za chrbtom podrazia, ale budú sa tváriť, že o ničom nevedia? Ako vtedy pomôže osobná mravnosť odhaliť lož?

Ako ti tvoja mravnosť pomôže, aby si zistil, že ťa človek, ktorému dôveruješ klame?

Domnívám se, že v definici jsou myšleny lži a chyby pokládané za Istinu, pokud mravnost jedince není v souladu s Božím záměrem.
Tvoje otázka směřuje spíš k nemravnému chování (lhaní, podvádění,...), které však jedinec se spořádanou mravností, domnívám se, včas rozpozná jako součást jemu (přímo úměrně se souladem jeho mravnosti s Božím záměrem) dostupné Istiny.


[quote="pid:56584, uid:6"]Ako ti tvoja mravnosť pomôže, aby si zistil, že ťa človek, ktorému dôveruješ klame?[/quote] Domnívám se, že v definici jsou myšleny lži a chyby pokládané za Istinu, pokud mravnost jedince není v souladu s Božím záměrem. Tvoje otázka směřuje spíš k nemravnému chování (lhaní, podvádění,...), které však jedinec se spořádanou mravností, domnívám se, včas rozpozná jako součást jemu (přímo úměrně se souladem jeho mravnosti s Božím záměrem) dostupné Istiny.

Domnívám se, že v definici jsou myšleny lži a chyby pokládané za Istinu, pokud mravnost jedince není v souladu s Božím záměrem.


Stáva sa, že zlodej má tendenciu podozrievať druhých zo zlodejstva. Klamar z klamstva, a tak podobne. U nás sú také príslovia: "Zlodej kričí, chyťte zlodeja" alebo "z plnosti srdca hovoria ústa".
Ak by to teda bolo povedané tak, že: zlá mravnosť umožňuje veriť chybám a klamstvám - tak s tým by som plne súhlasil.


Lenže oni použili tvrdenie: "správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu)." - čo neplatí a ani nemôže platiť vo všetkých prípadoch. Pretože aj mravný človek sa učí zo svojich i cudzích chýb.


To by človek musel dosiahnuť metodologickú dokonalosť v tandeme Boh a Človek, musel by sa stať Kristom, ktorý mal tak rozvinuté vnútorné vedomie a bol tak informovaný od Najvyššieho, že ho nikto nemohol oklamať. V takom prípade by mravnosť znamenala metodologickú dokonalosť v dialógu s Bohom - absolútnu bezchybnosť konania, na základe plne rozvinutého duchovného potenciálu a všetkých vnútorných zmyslov. Človek by už nebol človekom, ale v ňom by konal Boh.
Toto asi VP ZSSR nemali na mysli.


[quote="pid:56594, uid:826"]Domnívám se, že v definici jsou myšleny lži a chyby pokládané za Istinu, pokud mravnost jedince není v souladu s Božím záměrem.[/quote] Stáva sa, že zlodej má tendenciu podozrievať druhých zo zlodejstva. Klamar z klamstva, a tak podobne. U nás sú také príslovia: "Zlodej kričí, chyťte zlodeja" alebo "z plnosti srdca hovoria ústa". Ak by to teda bolo povedané tak, že: zlá mravnosť umožňuje veriť chybám a klamstvám - tak s tým by som plne súhlasil. Lenže oni použili tvrdenie: "správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu)." - čo neplatí a ani nemôže platiť vo všetkých prípadoch. Pretože aj mravný človek sa učí zo svojich i cudzích chýb. To by človek musel dosiahnuť metodologickú dokonalosť v tandeme Boh a Človek, musel by sa stať Kristom, ktorý mal tak rozvinuté vnútorné vedomie a bol tak informovaný od Najvyššieho, že ho nikto nemohol oklamať. V takom prípade by mravnosť znamenala metodologickú dokonalosť v dialógu s Bohom - absolútnu bezchybnosť konania, na základe plne rozvinutého duchovného potenciálu a všetkých vnútorných zmyslov. Človek by už nebol človekom, ale v ňom by konal Boh. Toto asi VP ZSSR nemali na mysli.
Upravené 8. 2. 2022 o 18:29

Ako vtedy pomôže osobná mravnosť odhaliť lož?
Postará se o to HNR. Nebudu konkrétní, ale děje se to tak. Prostřednictvím vnuknutí.


[quote="pid:56584, uid:6"]Ako vtedy pomôže osobná mravnosť odhaliť lož?[/quote]Postará se o to HNR. Nebudu konkrétní, ale děje se to tak. Prostřednictvím vnuknutí.
Upravené 8. 2. 2022 o 18:26

Postará se o to HNR. Nebudu konkrétní, ale děje se to tak. Prostřednictvím vnuknutí.

Ano, také prípady sú... Ale všeobecne to nie je vyložene v dôsledku mravnosti. Buď je to Boží dar, intuícia, alebo si človek musí zamilovať pravdu (vzdať sa v živote klamstva) a s Božou pomocou si takúto schopnosť rozvinúť. Tak ako existuje cit pre mieru, tak môže existovať cit pre pravdu. Ale nie je to nič automatické. Bol by to opäť omyl, ak by si človek pomyslel: dbám na svoju mravnosť najlepšie ako viem, a teraz ma nikto nemôže oklamať! Automaticky mi je Zhora daný cit pre pravdu! - veľmi rýchlo by sa spamätal z tejto naivity.


Podobné ako omylné tvrdenie, že svätých ľudí Boh automaticky ochraňuje a nedopustí, aby sa im prihodila potupná smrť z rúk darebákov. Boh vždy rešpektuje vôľu a želania svätých ľudí. A dostanú tie dary, ktoré si žiadajú. Ak nemyslia na to, že by ich mohol chcieť niekto zabiť, a že oni by ešte chceli na tomto svete fungovať, tak budú mať len štandardné predtuchy, ale nie dar predvídania, ktorý by ich pohotovo chránil pred pokročilejšími úkladmi.


Skrátka, ak má ľudstvo nejaké posolstvo na tejto Zemi, tak samo musí na základe pokusov a omylov, a s použitím svojho intelektu prísť na to, ako správne komunikovať s Bohom, aby vo výsledku tejto komunikácie získal človek maximálnu múdrosť, maximálny rozvoj svojho potenciálu a prišiel na to, že si želá presne to isté, čo aj Boh, lebo dokonalejšej cesty niet, a všetko ostatné je len bolestivá cesta pokusov a omylov. T.j. maximálne otvoriť komunikačný most medzi sebou a Bohom. Odstrániť všetky bariéry, pochybnosti a bloky. Podobne, ako keď sa buduje dôvera medzi dvomi ľuďmi.


[quote="pid:56740, uid:312"]Postará se o to HNR. Nebudu konkrétní, ale děje se to tak. Prostřednictvím vnuknutí.[/quote] Ano, také prípady sú... Ale všeobecne to nie je vyložene v dôsledku mravnosti. Buď je to Boží dar, intuícia, alebo si človek musí zamilovať pravdu (vzdať sa v živote klamstva) a s Božou pomocou si takúto schopnosť rozvinúť. Tak ako existuje cit pre mieru, tak môže existovať cit pre pravdu. Ale nie je to nič automatické. Bol by to opäť omyl, ak by si človek pomyslel: dbám na svoju mravnosť najlepšie ako viem, a teraz ma nikto nemôže oklamať! Automaticky mi je Zhora daný cit pre pravdu! - veľmi rýchlo by sa spamätal z tejto naivity. Podobné ako omylné tvrdenie, že svätých ľudí Boh automaticky ochraňuje a nedopustí, aby sa im prihodila potupná smrť z rúk darebákov. Boh vždy rešpektuje vôľu a želania svätých ľudí. A dostanú tie dary, ktoré si žiadajú. Ak nemyslia na to, že by ich mohol chcieť niekto zabiť, a že oni by ešte chceli na tomto svete fungovať, tak budú mať len štandardné predtuchy, ale nie dar predvídania, ktorý by ich pohotovo chránil pred pokročilejšími úkladmi. Skrátka, ak má ľudstvo nejaké posolstvo na tejto Zemi, tak samo musí na základe pokusov a omylov, a s použitím svojho intelektu prísť na to, ako správne komunikovať s Bohom, aby vo výsledku tejto komunikácie získal človek maximálnu múdrosť, maximálny rozvoj svojho potenciálu a prišiel na to, že si želá presne to isté, čo aj Boh, lebo dokonalejšej cesty niet, a všetko ostatné je len bolestivá cesta pokusov a omylov. T.j. maximálne otvoriť komunikačný most medzi sebou a Bohom. Odstrániť všetky bariéry, pochybnosti a bloky. Podobne, ako keď sa buduje dôvera medzi dvomi ľuďmi.
Upravené 8. 2. 2022 o 18:55

Lenže oni použili tvrdenie: "správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu)."

V originále je uvedeno "праведная нравственность исключает принятие лжи и ошибок на веру в качестве истины. ". Hodně doslovný překlad by zněl "spořádaná mravnost vylučuje přijetí lži a chyb v kvalitě Istiny". V první části věty jsem použil výraz "přijmout za víru", přičemž v závorce jsem uvedl výraz "uvěřit", který jsem už samotný použil v druhé části věty. Tím možná vzniklo nedorozumění.
Celá definice se týká víry v obecném, ideologickém, smyslu, nikoliv víry jako důvěry v mezilidských vztazích.


Je to úplně vzorový případ ukázky toho, jak je každá psychika jedinečná a jak je kolikrát těžké dobrat se porozumění (nalézt společný jazyk). Proto je nezbytné snažit se ovládnout ruštinu, aby si každý mohl nejasnosti osvětlit v originále.


[quote="pid:56739, uid:6"]Lenže oni použili tvrdenie: "správná (spořádaná) mravnost vylučuje uvěřit lži a chybám a pokládat je za skutečnost (istinu)."[/quote] V originále je uvedeno "праведная нравственность исключает принятие лжи и ошибок на веру в качестве истины. ". Hodně doslovný překlad by zněl "spořádaná mravnost vylučuje přijetí lži a chyb v kvalitě Istiny". V první části věty jsem použil výraz "přijmout za víru", přičemž v závorce jsem uvedl výraz "uvěřit", který jsem už samotný použil v druhé části věty. Tím možná vzniklo nedorozumění. Celá definice se týká víry v obecném, ideologickém, smyslu, nikoliv víry jako důvěry v mezilidských vztazích. Je to úplně vzorový případ ukázky toho, jak je každá psychika jedinečná a jak je kolikrát těžké dobrat se porozumění (nalézt společný jazyk). Proto je nezbytné snažit se ovládnout ruštinu, aby si každý mohl nejasnosti osvětlit v originále.

ako správne komunikovať s Bohom, aby vo výsledku tejto komunikácie získal človek maximálnu múdrosť, maximálny rozvoj svojho potenciálu a prišiel na to, že si želá presne to isté, čo aj Boh, lebo dokonalejšej cesty niet, a všetko ostatné je cesta pokusov a omylov.
Hovoří se, zázraky se dějí těm, které na ně věří. Já tomuto věřím na 120%. Také každý den rozmlouvám s HNR, většinou cestou do práce a z práce.
Nechci, aby to vypadalo jako vychloubání, ale před lety jsem se díval na video Zaznobina se studenty o životních přáních a rozmluvě s HNR. Zjistil jsem, že se mé postupy moc neliší, ale vypiloval jsem je podle zkušeností Zaznobina. A ono to funguje!
Měl jsem několik životních přání, a minulý týden se mi splnilo takové menší, ale důležité. Měl jsem ho již několik let, ale pokaždé se objevila nějaká okolnost, která jeho splnění zhatila. Jedním z mých kréd je, "trpělivost je nejlepší zbraň". No a před 3 týdny všechny okolnosti pominuly a ve schránce jsem našel zprávu, že moje přání se plní.
Teď jsem ve stavu, vymýšlení dalších přání, protože není přání, není život.


Co tím chci říct, hlavní je skutečně vypracovat si svůj osobitý jazyk s HNR. Jakmile se naladíte, už to spojení neztratíte. A hlavně přejte si, vesmír je připraven a naladěn na plnění přání, čeká jen na to, abyste správně požádali.
Já osobně se chovám ve svém životě tak, abych se nemusel omlouvat a prosit o odpuštění. Také se mi životě přihodila asi 2x nepříjemná situace, ale rozkázal jsem si, nemstít se a netrápit se. Ale požádal jsem HNR, že spravedlnost nechávám na něm. A skutečně to zapracovalo.


Jenom jednou jsem se neudržel, bylo to v masně, měli tam moc pěknou vepřovou panenku, asi 5 kilo. Přede mnou ale byly dvě cikánky a ty vzaly všech 5 kilo. Já poprosil prodavačku, ať mi nechá 2 kousky, ale ta mě hrubě odmítla. Tak jsem se neudržel, a řekl jí, aby do roka a do dne zkrachovali. No a oni do roka a do dne zkrachovali.


[quote="pid:56746, uid:6"]ako správne komunikovať s Bohom, aby vo výsledku tejto komunikácie získal človek maximálnu múdrosť, maximálny rozvoj svojho potenciálu a prišiel na to, že si želá presne to isté, čo aj Boh, lebo dokonalejšej cesty niet, a všetko ostatné je cesta pokusov a omylov.[/quote]Hovoří se, zázraky se dějí těm, které na ně věří. Já tomuto věřím na 120%. Také každý den rozmlouvám s HNR, většinou cestou do práce a z práce. Nechci, aby to vypadalo jako vychloubání, ale před lety jsem se díval na video Zaznobina se studenty o životních přáních a rozmluvě s HNR. Zjistil jsem, že se mé postupy moc neliší, ale vypiloval jsem je podle zkušeností Zaznobina. A ono to funguje! Měl jsem několik životních přání, a minulý týden se mi splnilo takové menší, ale důležité. Měl jsem ho již několik let, ale pokaždé se objevila nějaká okolnost, která jeho splnění zhatila. Jedním z mých kréd je, "trpělivost je nejlepší zbraň". No a před 3 týdny všechny okolnosti pominuly a ve schránce jsem našel zprávu, že moje přání se plní. Teď jsem ve stavu, vymýšlení dalších přání, protože není přání, není život. Co tím chci říct, hlavní je skutečně vypracovat si svůj osobitý jazyk s HNR. Jakmile se naladíte, už to spojení neztratíte. A hlavně přejte si, vesmír je připraven a naladěn na plnění přání, čeká jen na to, abyste správně požádali. Já osobně se chovám ve svém životě tak, abych se nemusel omlouvat a prosit o odpuštění. Také se mi životě přihodila asi 2x nepříjemná situace, ale rozkázal jsem si, nemstít se a netrápit se. Ale požádal jsem HNR, že spravedlnost nechávám na něm. A skutečně to zapracovalo. Jenom jednou jsem se neudržel, bylo to v masně, měli tam moc pěknou vepřovou panenku, asi 5 kilo. Přede mnou ale byly dvě cikánky a ty vzaly všech 5 kilo. Já poprosil prodavačku, ať mi nechá 2 kousky, ale ta mě hrubě odmítla. Tak jsem se neudržel, a řekl jí, aby do roka a do dne zkrachovali. No a oni do roka a do dne zkrachovali.
Upravené 8. 2. 2022 o 19:28

V originále je uvedeno "праведная нравственность исключает принятие лжи и ошибок на веру в качестве истины. ". Hodně doslovný překlad by zněl "spořádaná mravnost vylučuje přijetí lži a chyb v kvalitě Istiny". V první části věty jsem použil výraz "přijmout za víru", přičemž v závorce jsem uvedl výraz "uvěřit", který jsem už samotný použil v druhé části věty. Tím možná vzniklo nedorozumění.
Celá definice se týká víry v obecném, ideologickém, smyslu, nikoliv víry jako důvěry v mezilidských vztazích.


Ten preklad nie je zlý. "Pravednosť" je náboženské slovo a prekladá sa ako "spravodlivosť, svätosť", v KSB používame aj slovo "pravdovernosť". Zaviedli sme taký novotvar, lebo to slovo je unikátne a zaslúži si ho.
Dalo by sa to teda preložiť: Mravnosť svätca zabraňuje uveriť lžiam a chybám ako pravde.


Napriek tomu mi stále vychádza to, čo som hovoril vyššie. Nemyslím, že samotná mravnosť tomu bráni, ak má svätec okolo seba ľudí, ktorým dôveruje a tí ho oklamú. Zabráni mu v tom len rozvinutý mystický dar Zhora. Druh intuície a pod. Pretože mravnosť nezakazuje dôverovať ľuďom v spoločenských otázkach. Ak by šlo o odborné otázky a jeho rozhodnutie by malo mať silný dosah, potom je povinný si overiť správnosť odborného názoru nielen u jedného odborníka ale u viacerých.


Alebo inými slovami. Mravnosť svätcovi zabráni uveriť mnohým lžiam, ale nie úplne všetkým.


[quote="pid:56755, uid:826"]V originále je uvedeno "праведная нравственность исключает принятие лжи и ошибок на веру в качестве истины. ". Hodně doslovný překlad by zněl "spořádaná mravnost vylučuje přijetí lži a chyb v kvalitě Istiny". V první části věty jsem použil výraz "přijmout za víru", přičemž v závorce jsem uvedl výraz "uvěřit", který jsem už samotný použil v druhé části věty. Tím možná vzniklo nedorozumění. Celá definice se týká víry v obecném, ideologickém, smyslu, nikoliv víry jako důvěry v mezilidských vztazích.[/quote] Ten preklad nie je zlý. "Pravednosť" je náboženské slovo a prekladá sa ako "spravodlivosť, svätosť", v KSB používame aj slovo "pravdovernosť". Zaviedli sme taký novotvar, lebo to slovo je unikátne a zaslúži si ho. Dalo by sa to teda preložiť: **Mravnosť svätca zabraňuje uveriť lžiam a chybám ako pravde.** Napriek tomu mi stále vychádza to, čo som hovoril vyššie. Nemyslím, že samotná mravnosť tomu bráni, ak má svätec okolo seba ľudí, ktorým dôveruje a tí ho oklamú. Zabráni mu v tom len rozvinutý mystický dar Zhora. Druh intuície a pod. Pretože mravnosť nezakazuje dôverovať ľuďom v spoločenských otázkach. Ak by šlo o odborné otázky a jeho rozhodnutie by malo mať silný dosah, potom je povinný si overiť správnosť odborného názoru nielen u jedného odborníka ale u viacerých. Alebo inými slovami. Mravnosť svätcovi zabráni uveriť mnohým lžiam, ale nie úplne všetkým.
Upravené 9. 2. 2022 o 14:07

Myslím, že VP ZSSR chceli poukázať hlavne na to, že netreba všetky dôkazy stavať iba na faktoch a logike, pretože aj mravnosť môže byť dôkazom.


Ak predpokladáme, že Boh je svätý a dokonalý, tak potom, ak by nás niekto presviedčal o tom, že nejaká kniha je Božie slovo, ale narazíme v nej na zmienky o večnom pekle, o prikázaní úžery, o kulte krvavých obiet vrátane Kristovej, tak mravnosť vychádzajúca zo svedomia nemôže dovoliť človeku uveriť takejto lži, že tieto zmienky sú Božie slová. Svedomie a mravnosť tu budú fungovať ako antivírus, ktorý odhalí takúto okatú podvratnú činnosť.


O tom to hlavne je. Že pravdoverná mravnosť a svedomie sú veľkou oporou pri odhaľovaní lží a neprávd.


Myslím, že VP ZSSR chceli poukázať hlavne na to, že netreba všetky dôkazy stavať iba na faktoch a logike, pretože aj mravnosť môže byť dôkazom. Ak predpokladáme, že Boh je svätý a dokonalý, tak potom, ak by nás niekto presviedčal o tom, že nejaká kniha je Božie slovo, ale narazíme v nej na zmienky o večnom pekle, o prikázaní úžery, o kulte krvavých obiet vrátane Kristovej, tak mravnosť vychádzajúca zo svedomia nemôže dovoliť človeku uveriť takejto lži, že tieto zmienky sú Božie slová. Svedomie a mravnosť tu budú fungovať ako antivírus, ktorý odhalí takúto okatú podvratnú činnosť. O tom to hlavne je. Že pravdoverná mravnosť a svedomie sú veľkou oporou pri odhaľovaní lží a neprávd.

ked ono je to skor o slovach a energii za tym. Si zober slovnik liberalov: liberalizmus (sloboda pre vsetkych), inkluzia (zaintegrovanie postihnutych), podpora ubohych utecencov pred vojnami, ludske prava, koniec koncov aj boj proti rasizmu ci za rovnost s LGBT......kde je v tychto slovach zlo? vyzera ze nie je, ale prax ukazuje, ze ta realita za tym ma znicujuce dosledky na toho, kto pocuva, veri a snazi sa zaviest tieto slova do praxe, ako je to vidno na Europe. A este sa to aj tazko vysvetluje inym, preco to nie je to, co sa tvari ze je


ked ono je to skor o slovach a energii za tym. Si zober slovnik liberalov: liberalizmus (sloboda pre vsetkych), inkluzia (zaintegrovanie postihnutych), podpora ubohych utecencov pred vojnami, ludske prava, koniec koncov aj boj proti rasizmu ci za rovnost s LGBT......kde je v tychto slovach zlo? vyzera ze nie je, ale prax ukazuje, ze ta realita za tym ma znicujuce dosledky na toho, kto pocuva, veri a snazi sa zaviest tieto slova do praxe, ako je to vidno na Europe. A este sa to aj tazko vysvetluje inym, preco to nie je to, co sa tvari ze je
388
13
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept