Egregoriálno-matričné riadenie
Nizozemsko už nebude dodávat Vatikánu zadarmo tisíce květin

Po 35 letech ukončí nizozemští pěstitelé květin tradici bezplatného dodávání květinové výzdoby do Vatikánu, která tradičně krášlila Svatopetrské náměstí v Římě během velikonočních svátků. V pátek o tom informovala německá televize Deutsche Welle.


Paul Deckers, vedoucí projektu Květiny pro papeže, tento krok odůvodnil tím, že po dvou letech pandemie se už nepodařilo najít sponzory. Kvůli šíření koronaviru se Svatopetrské náměstí poslední dva roky muselo obejít bez záplavy květin.
Tradice vydržela plných 35 let


Dříve každoročně před Velikonocemi mířily z Nizozemska do Říma kamiony s tisíci tulipánů, narcisů, růží a hyacintů. Během jediného dne pak 30 zaměstnanců vyzdobilo celé náměstí před bazilikou svatého Petra. Při tradičním požehnání Urbi et orbi (Městu a světu) papež také poděkoval lidem za doručené květiny.


V minulosti Deckersovi osobně poděkovali za květiny tři papežové – Jan Pavel II., Benedikt XVI. a papež František, který ho v roce 2015 vyznamenal.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nizozemsko-uz-nebude-dodavat-vatikanu-zadarmo-tisice-kvetin-40385567


Po 35 letech ukončí nizozemští pěstitelé květin tradici bezplatného dodávání květinové výzdoby do Vatikánu, která tradičně krášlila Svatopetrské náměstí v Římě během velikonočních svátků. V pátek o tom informovala německá televize Deutsche Welle. Paul Deckers, vedoucí projektu Květiny pro papeže, tento krok odůvodnil tím, že po dvou letech pandemie se už nepodařilo najít sponzory. Kvůli šíření koronaviru se Svatopetrské náměstí poslední dva roky muselo obejít bez záplavy květin. Tradice vydržela plných 35 let Dříve každoročně před Velikonocemi mířily z Nizozemska do Říma kamiony s tisíci tulipánů, narcisů, růží a hyacintů. Během jediného dne pak 30 zaměstnanců vyzdobilo celé náměstí před bazilikou svatého Petra. Při tradičním požehnání Urbi et orbi (Městu a světu) papež také poděkoval lidem za doručené květiny. V minulosti Deckersovi osobně poděkovali za květiny tři papežové – Jan Pavel II., Benedikt XVI. a papež František, který ho v roce 2015 vyznamenal. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/nizozemsko-uz-nebude-dodavat-vatikanu-zadarmo-tisice-kvetin-40385567

33 Počujte iné podobenstvo! Istý hospodár vysadil vinicu, ohradil ju plotom, vykopal v nej lis a postavil vežu. Potom ju prenajal vinohradníkom a odcestoval. 34 Keď sa priblížil čas oberačky, poslal k vinohradníkom svojich sluhov, aby prevzali úrodu. 35 Vinohradníci však pochytali jeho sluhov, jedného zbili, druhého zabili a ďalšieho ukameňovali. 36 Opäť vyslal iných sluhov, viac ako predtým, ale urobili im to isté. 37 Napokon k nim poslal svojho syna, pretože si myslel: ‚Iste budú mať k môjmu synovi úctu.‘ 38 Pri pohľade na syna si však vinohradníci povedali: ‚Toto je dedič. Poďte, zabime ho a jeho dedičstvo bude naše!‘ 39 I chytili ho, vyhodili von z vinice a zabili ho. 40 Keď potom príde majiteľ vinice, čo urobí tým vinohradníkom?“ 41 Povedali mu: „Zlých bez milosti zahubí a vinicu prenajme iným vinohradníkom, ktorí mu budú načas odovzdávať úrodu.“ 42 Ježiš im povedal: „Nikdy ste nečítali v Písmach: Kameň, ktorý stavitelia zavrhli, stal sa uholným kameňom. Pán to urobil, je to obdivuhodné v našich očiach? 43 Preto vám hovorím, že vám bude odňaté Božie kráľovstvo a bude dané národu, ktorý bude prinášať úrodu. 44 Kto padne na ten kameň, doláme sa, a na koho padne on, toho rozmliaždi.“ 45 Keď veľkňazi a farizeji počuli tieto jeho podobenstvá, pochopili, že hovorí o nich. 46 Chceli ho chytiť, len sa báli zástupov, lebo ho pokladali za proroka.


Nuž už asi neexistuje štát, ktorý by si neuvedomoval kontraproduktívnu činnosť vatikánu. Vatikán už neplní svoju úlohu. Bude zničený ako nepotrebný nástroj a jeho úloha bude predaná inej inštitúcii.


33 Počujte iné podobenstvo! Istý hospodár vysadil vinicu, ohradil ju plotom, vykopal v nej lis a postavil vežu. Potom ju prenajal vinohradníkom a odcestoval. 34 Keď sa priblížil čas oberačky, poslal k vinohradníkom svojich sluhov, aby prevzali úrodu. 35 Vinohradníci však pochytali jeho sluhov, jedného zbili, druhého zabili a ďalšieho ukameňovali. 36 Opäť vyslal iných sluhov, viac ako predtým, ale urobili im to isté. 37 Napokon k nim poslal svojho syna, pretože si myslel: ‚Iste budú mať k môjmu synovi úctu.‘ 38 Pri pohľade na syna si však vinohradníci povedali: ‚Toto je dedič. Poďte, zabime ho a jeho dedičstvo bude naše!‘ 39 I chytili ho, vyhodili von z vinice a zabili ho. 40 Keď potom príde majiteľ vinice, čo urobí tým vinohradníkom?“ 41 Povedali mu: „Zlých bez milosti zahubí a vinicu prenajme iným vinohradníkom, ktorí mu budú načas odovzdávať úrodu.“ 42 Ježiš im povedal: „Nikdy ste nečítali v Písmach: Kameň, ktorý stavitelia zavrhli, stal sa uholným kameňom. Pán to urobil, je to obdivuhodné v našich očiach? 43 **Preto vám hovorím, že vám bude odňaté Božie kráľovstvo a bude dané národu, ktorý bude prinášať úrodu. 44 Kto padne na ten kameň, doláme sa, a na koho padne on, toho rozmliaždi.“ 45 Keď veľkňazi a farizeji počuli tieto jeho podobenstvá, pochopili, že hovorí o nich.** 46 Chceli ho chytiť, len sa báli zástupov, lebo ho pokladali za proroka. Nuž už asi neexistuje štát, ktorý by si neuvedomoval kontraproduktívnu činnosť vatikánu. Vatikán už neplní svoju úlohu. Bude zničený ako nepotrebný nástroj a jeho úloha bude predaná inej inštitúcii.

Nuž už asi neexistuje štát, ktorý by si neuvedomoval kontraproduktívnu činnosť vatikánu. Vatikán už neplní svoju úlohu. Bude zničený ako nepotrebný nástroj a jeho úloha bude predaná inej inštitúcii.


To za predpokladu, že davo-elitárna spoločnosť v réžií GP bude existovať, ale ako veci sú, tak s týmto je koniec a aj preto je s Vatikánom amen a nad samotnou cirkvou visí obrovský otáznik. A visí otáznik aj nad rôznymi vetvami historicky vzniknutého islamu.


[quote="pid:55274, uid:106"]Nuž už asi neexistuje štát, ktorý by si neuvedomoval kontraproduktívnu činnosť vatikánu. Vatikán už neplní svoju úlohu. Bude zničený ako nepotrebný nástroj a jeho úloha bude predaná inej inštitúcii.[/quote] To za predpokladu, že davo-elitárna spoločnosť v réžií GP bude existovať, ale ako veci sú, tak s týmto je koniec a aj preto je s Vatikánom amen a nad samotnou cirkvou visí obrovský otáznik. A visí otáznik aj nad rôznymi vetvami historicky vzniknutého islamu.

Moderátor

588
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept