Politika v ČR
Novela pandemického zákona => více moci a fašismu ?!

https://www.youtube.com/watch?v=QyfzhciiGLw


Už jsem na to narazil dříve na netu, ale myslel jsem, že je to hoax, jinak by to rozebíral a kritizoval Okamura a jiní z SPD, ale jak to tak začíná vypadat, tak to asi hoax není.


Víte o tom někdo něco ?


https://www.youtube.com/watch?v=QyfzhciiGLw Už jsem na to narazil dříve na netu, ale myslel jsem, že je to hoax, jinak by to rozebíral a kritizoval Okamura a jiní z SPD, ale jak to tak začíná vypadat, tak to asi hoax není. Víte o tom někdo něco ?

Vláda schválila, že pandemický zákon má platit bez časového omezení!
To se dalo čekat. Původně byla pokuta za nepodrobení se povinnému očkování 10 tis. korun. Podle nového zákona to bude 1 milion.


[quote="pid:53885, uid:547"]Vláda schválila, že pandemický zákon má platit bez časového omezení![/quote]To se dalo čekat. Původně byla pokuta za nepodrobení se povinnému očkování 10 tis. korun. Podle nového zákona to bude 1 milion.
Upravené 23. 1. 2022 o 13:21

Podle nového zákona to bude 1 milion.


Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ?
No parlamentem to určitě projde => mají většinu, ale co teď ?


[quote="pid:53886, uid:312"]Podle nového zákona to bude 1 milion.[/quote] Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ? No parlamentem to určitě projde => mají většinu, ale co teď ?

Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ?
Nemusejí zavést již žádnou vyhlášku, bude to zakotveno přímo v pandemickém zákonu. Bude stačit jen nařízení Ministra zdravotnictví.


Kopie příspěvku koley Taveriho z vedlejšího vlákna.


Právník Jindřich Rajchl na svém facebooku k novele pandemického zákona:


Jindřich Rajchl
·
5 kritických bodů novely pandemického zákona:


1) Česká republika se stane dekretální republikou, kde celou zemi mohou řídit ministr zdravotnictví, ministr vnitra a ministr obrany jediným nařízením. Dochází k naprosto zásadnímu přesunu pravomoci ve prospěch moci výkonné na úkor moci zákonodárné. Pokud tohle sněmovna se senátem schválí, tak se zrovna můžou rozpustit, protože budou již téměř naprosto zbytečné. Ministři budou moci nařídit povinné očkování už nikoliv formou zákona či vyhlášky, ale jedním jediným nařízením. Pokud jej pak nesplníte, hrozí vám milionové pokuty.
2) karanténu bude možné nařídit formou sms. Ta bude považována za doručenou okamžikem odeslání. Bez ohledu na to, jestli jste si ji přečetli nebo ne, budete vystaveni riziku vysokých pokut, pokud porušíte povinnost, kterou vám bude tato sms nařizovat.
3) pokuty byly nastaveny vpravdě drakonicky. Nadto novela zavádí povinnost ukládat pokuty u horní hranice sazby (tedy k 1 milionu Kč pro fyzické osoby), pokud porušíte současně pandemický zákon i zákon o ochraně veřejného zdraví. Což se vám může podařit velmi snadno, neboť se ustanovení v těchto dvou zákonech často překrývají.
4) novela obsahuje celou řadu zcela vágních a neurčitých pojmů. Ministři nám tak mohou nařídit v podstatě naprosto cokoliv. Stejně tak není například určeno, kde má nařízená karanténa probíhat. Je tedy možné, že vás KHS odešle do karantény na jiné místo, než je váš domov
5) účinnost zákona není nijak omezena. Jak už jsem tedy psal včera - dříve jsme provolávali "se Sovětským svazem na věčné časy", nyní pro změnu budeme žít s pandemií na věčné časy.
Dnes jsem měl tu možnost mluvit v Mostě s jedním s disidentů, který byl za své politické názory vězněn komunistickým režimem. Řekl jsem mu, že už to je zase jako za bolševismu.
On na to prozaicky odpověděl - "ne, už je to horší."
Musím mu bohužel dát za pravdu.


To nesmí projít! V poslanecké sněmovně už v úterý 25.1.2022


[quote="pid:53922, uid:518"]Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ?[/quote]Nemusejí zavést již žádnou vyhlášku, bude to zakotveno přímo v pandemickém zákonu. Bude stačit jen nařízení Ministra zdravotnictví. Kopie příspěvku koley Taveriho z vedlejšího vlákna. Právník Jindřich Rajchl na svém facebooku k novele pandemického zákona: Jindřich Rajchl · 5 kritických bodů novely pandemického zákona: 1) Česká republika se stane dekretální republikou, kde celou zemi mohou řídit ministr zdravotnictví, ministr vnitra a ministr obrany jediným nařízením. Dochází k naprosto zásadnímu přesunu pravomoci ve prospěch moci výkonné na úkor moci zákonodárné. Pokud tohle sněmovna se senátem schválí, tak se zrovna můžou rozpustit, protože budou již téměř naprosto zbytečné. Ministři budou moci nařídit povinné očkování už nikoliv formou zákona či vyhlášky, ale jedním jediným nařízením. Pokud jej pak nesplníte, hrozí vám milionové pokuty. 2) karanténu bude možné nařídit formou sms. Ta bude považována za doručenou okamžikem odeslání. Bez ohledu na to, jestli jste si ji přečetli nebo ne, budete vystaveni riziku vysokých pokut, pokud porušíte povinnost, kterou vám bude tato sms nařizovat. 3) pokuty byly nastaveny vpravdě drakonicky. Nadto novela zavádí povinnost ukládat pokuty u horní hranice sazby (tedy k 1 milionu Kč pro fyzické osoby), pokud porušíte současně pandemický zákon i zákon o ochraně veřejného zdraví. Což se vám může podařit velmi snadno, neboť se ustanovení v těchto dvou zákonech často překrývají. 4) novela obsahuje celou řadu zcela vágních a neurčitých pojmů. Ministři nám tak mohou nařídit v podstatě naprosto cokoliv. Stejně tak není například určeno, kde má nařízená karanténa probíhat. Je tedy možné, že vás KHS odešle do karantény na jiné místo, než je váš domov 5) účinnost zákona není nijak omezena. Jak už jsem tedy psal včera - dříve jsme provolávali "se Sovětským svazem na věčné časy", nyní pro změnu budeme žít s pandemií na věčné časy. Dnes jsem měl tu možnost mluvit v Mostě s jedním s disidentů, který byl za své politické názory vězněn komunistickým režimem. Řekl jsem mu, že už to je zase jako za bolševismu. On na to prozaicky odpověděl - "ne, už je to horší." Musím mu bohužel dát za pravdu. To nesmí projít! V poslanecké sněmovně už v úterý 25.1.2022
Upravené 23. 1. 2022 o 15:24

karanténu bude možné nařídit formou sms. Ta bude považována za doručenou okamžikem odeslání. Bez ohledu na to, jestli jste si ji přečetli nebo ne, budete vystaveni riziku vysokých pokut, pokud porušíte povinnost, kterou vám bude tato sms nařizovat.


Zde článek k tématu:


https://dfens-cz.com/milionova-pokuta-za-to-ze-vam-nikdy-neprisla-sms-a-sms-nedorazi-v-5-pripadu/


"Háček je v tom, že doručení SMS není garantovaná služba – pravděpodobnost, že vám nikdy nebude doručena, je v řádu procent! Nemáte ale šanci to prokázat. Nad doslova každým občanem ČR tak visí Damoklův meč existenční likvidace…"


[quote="pid:53923, uid:312"]karanténu bude možné nařídit formou sms. Ta bude považována za doručenou okamžikem odeslání. Bez ohledu na to, jestli jste si ji přečetli nebo ne, budete vystaveni riziku vysokých pokut, pokud porušíte povinnost, kterou vám bude tato sms nařizovat.[/quote] Zde článek k tématu: https://dfens-cz.com/milionova-pokuta-za-to-ze-vam-nikdy-neprisla-sms-a-sms-nedorazi-v-5-pripadu/ "Háček je v tom, že doručení SMS není garantovaná služba – pravděpodobnost, že vám nikdy nebude doručena, je v řádu procent! Nemáte ale šanci to prokázat. Nad doslova každým občanem ČR tak visí Damoklův meč existenční likvidace…"

Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ?

Ano, podle mě po vzoru Rakouska.


[quote="pid:53922, uid:518"]Počkat, vždyť zrušili tu vyhlášku o povinném očkování, takže plánují zavést novou ?[/quote] Ano, podle mě po vzoru Rakouska.

Jarek

To nesmí projít! V poslanecké sněmovně už v úterý 25.1.2022


Ale kdo to tam zastaví ? Mají většinu. To bychom tam museli napochodovat a defenestrace a to nehrozí.


[quote="pid:53923, uid:312"]To nesmí projít! V poslanecké sněmovně už v úterý 25.1.2022[/quote] Ale kdo to tam zastaví ? Mají většinu. To bychom tam museli napochodovat a defenestrace a to nehrozí.

https://www.petice.com/petice_ans_za_zrueni_pandemickeho_zakona?a=203119&s=93122421

Vítová a její ANS ?! Vždyť to je řízená opozice.


[quote="pid:53929, uid:10"]https://www.petice.com/petice_ans_za_zrueni_pandemickeho_zakona?a=203119&s=93122421[/quote] Vítová a její ANS ?! Vždyť to je řízená opozice.

Len taka hlupa idea, ale nieje na case zacat zbierat podpisy na referendum ohladom zrusenia pandemickeho zakona a covid opatreni?


Chorvati: https://www.novilist.hr/novosti/most-prikupio-oko-410/


Len taka hlupa idea, ale nieje na case zacat zbierat podpisy na referendum ohladom zrusenia pandemickeho zakona a covid opatreni? Chorvati: https://www.novilist.hr/novosti/most-prikupio-oko-410/

Moderator

Odpůrci pandemického zákona zahlcují poslance e maily.

jj "šikanují" "chudáčky" poslance ... smile To je překroucení reality jak blázen.


[quote="pid:54133, uid:312"]Odpůrci pandemického zákona zahlcují poslance e maily.[/quote] jj "šikanují" "chudáčky" poslance ... :D To je překroucení reality jak blázen.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bude-veselo-uz-zitra-Okamura-pohrozil-Fialove-vlade-690529?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Už o tom mluvil Okamura na Primě, ale přijde mi, že tomu moc nedal a soustředil se spíše na Korespondenční volbu.
Přitom ten Pandemický zákon je větší ohrožení. I když neříkám, že ty korespondenční volby taky nejsou problém...


https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Bude-veselo-uz-zitra-Okamura-pohrozil-Fialove-vlade-690529?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Už o tom mluvil Okamura na Primě, ale přijde mi, že tomu moc nedal a soustředil se spíše na Korespondenční volbu. Přitom ten Pandemický zákon je větší ohrožení. I když neříkám, že ty korespondenční volby taky nejsou problém...

Podle nového zákona to bude 1 milion.

Nie je to len nejaký blbý vtip?
Nikde na svete neprišli s takou závratnou sumou... Neboja sa poslanci o svoj život? Veď ľudia by ich za to ubili čapicami! Za odopretie koktailu by človek prišiel o dom. Toto by muselo nasrať každého zdravo uvažujúceho človeka.


[quote="pid:53886, uid:312"]Podle nového zákona to bude 1 milion.[/quote] Nie je to len nejaký blbý vtip? Nikde na svete neprišli s takou závratnou sumou... Neboja sa poslanci o svoj život? Veď ľudia by ich za to ubili čapicami! Za odopretie koktailu by človek prišiel o dom. Toto by muselo nasrať každého zdravo uvažujúceho človeka.

Neboja sa poslanci o svoj život?


Statisíce lidí, kteří opravdu nemají co ztratit...co to asi tak udělá?


[quote="pid:54167, uid:6"]Neboja sa poslanci o svoj život?[/quote] Statisíce lidí, kteří opravdu nemají co ztratit...co to asi tak udělá?

ono to vobec nieje drahe: https://sekery.heureka.cz/festa-maceta-74cm-drevo-rukojet/#prehled/


Přesně toto tento systém potřebuje. Exemplární případ, který bude exemplárně potrestán, aby měli co ukazovat ovcím, kterých je pořád dost a dost a dost a .........


[quote="pid:54188, uid:10"]ono to vobec nieje drahe: https://sekery.heureka.cz/festa-maceta-74cm-drevo-rukojet/#prehled/[/quote] Přesně toto tento systém potřebuje. Exemplární případ, který bude exemplárně potrestán, aby měli co ukazovat ovcím, kterých je pořád dost a dost a dost a .........

Na výboru pro zdravotnictví, který se sešel dnes ráno, však poslanci navrhli, aby novela zákona měla opět omezenou platnost, a to do konce listopadu. „Ministerstvo zdravotnictví obecně s časovým omezením problém nemá, samo navrhovalo časovou omezenost zákona,“ řekl k tomu ministr Vlastimil Válek (TOP 09). Neomezenou platnost novely podle něj navrhla až vláda.


Zdravotnický výbor rovněž odhlasoval, aby k bodu na plénu byla možná obecná i podrobná rozprava. „Výbor navrhuje Poslanecké sněmovně, aby jednání dokončila nejpozději do 25. ledna do 19 hodin,“ uvedl předseda výboru Bohuslav Svoboda (ODS).
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-pandemicky-zakon-opet-umozni-zavrit-skoly-a-hospody-a-nove-i-zoo-a-kulturu-186592


Tato část článku je opravdu solidní kognitivní disonance pro každého, kdo alespoň trochu začíná uvažovat svojí hlavou:


"S ohledem na současný nepříznivý globální vývoj se zvláštním přihlédnutím k aktuální situaci a predikci vývoje na území střední Evropy a v návaznosti na poznatky a zkušenosti z průběhu pandemie v zimě a na jaře roku 2021 lze důvodně očekávat, že onemocnění covid-19 bude i nadále představovat vážnou hrozbu pro veřejné zdraví."


V článku nicméně neřekli, pro koho je vývoj nepříznivý a jakým způsobem.


Na výboru pro zdravotnictví, který se sešel dnes ráno, však poslanci navrhli, aby novela zákona měla opět omezenou platnost, a to do konce listopadu. „Ministerstvo zdravotnictví obecně s časovým omezením problém nemá, samo navrhovalo časovou omezenost zákona,“ řekl k tomu ministr Vlastimil Válek (TOP 09). Neomezenou platnost novely podle něj navrhla až vláda. Zdravotnický výbor rovněž odhlasoval, aby k bodu na plénu byla možná obecná i podrobná rozprava. „Výbor navrhuje Poslanecké sněmovně, aby jednání dokončila nejpozději do 25. ledna do 19 hodin,“ uvedl předseda výboru Bohuslav Svoboda (ODS). https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-pandemicky-zakon-opet-umozni-zavrit-skoly-a-hospody-a-nove-i-zoo-a-kulturu-186592 Tato část článku je opravdu solidní kognitivní disonance pro každého, kdo alespoň trochu začíná uvažovat svojí hlavou: "S ohledem na současný nepříznivý globální vývoj se zvláštním přihlédnutím k aktuální situaci a predikci vývoje na území střední Evropy a v návaznosti na poznatky a zkušenosti z průběhu pandemie v zimě a na jaře roku 2021 lze důvodně očekávat, že onemocnění covid-19 bude i nadále představovat vážnou hrozbu pro veřejné zdraví." V článku nicméně neřekli, pro koho je vývoj nepříznivý a jakým způsobem.

Nedá mi nepřidat jedno foto z dnešního dne.61efe0987babd


Nedá mi nepřidat jedno foto z dnešního dne.![61efe0987babd](serve/attachment&path=61efe0987babd)

Šibenice pro vlastizrádce.
Před Sněmovnou probíhá protest proti novele pandemického zákona
https://cz.sputniknews.com/20220125/sibenice-pro-vlastizradce-pred-snemovnou-probiha-protest-proti-novele-pandemickeho-zakona-17334883.html


Nedá mi nepřidat jedno foto z dnešního dne.


**Šibenice pro vlastizrádce.** Před Sněmovnou probíhá protest proti novele pandemického zákona https://cz.sputniknews.com/20220125/sibenice-pro-vlastizradce-pred-snemovnou-probiha-protest-proti-novele-pandemickeho-zakona-17334883.html [quote="pid:54227, uid:216"]Nedá mi nepřidat jedno foto z dnešního dne.[/quote]

Okamura zablokoval pandemický zákon. Vadí mu diskriminace neočkovaných
25. ledna 2022 12:09
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-pandemicky-zakon-tiskove-konference-stran-pred-schuzi.A220125_115852_domaci_kop


"Vládní novela pandemického zákona, proti které protestovali odpůrci protiepidemických opatření i s maketou šibenice, by mohla být nakonec projednávána na mimořádné schůzi Sněmovny příští týden v úterý."


**Okamura zablokoval pandemický zákon. Vadí mu diskriminace neočkovaných **25. ledna 2022 12:09 Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-pandemicky-zakon-tiskove-konference-stran-pred-schuzi.A220125_115852_domaci_kop "Vládní novela pandemického zákona, proti které protestovali odpůrci protiepidemických opatření i s maketou šibenice, by mohla být nakonec projednávána na mimořádné schůzi Sněmovny příští týden v úterý."

A reagují na něj Novinky


V podstatě nereagují, pouze o tom informují. I to je pozoruhodné...


[quote="pid:54236, uid:518"]A reagují na něj Novinky[/quote] V podstatě nereagují, pouze o tom informují. I to je pozoruhodné...

Šibenice u Sněmovny popudila poslance. „Opravdu chtějí někoho věšet?“
Mluvčí protestující pozdravili a vyjádřili jim svůj vděk, že se sešli v hojném počtu. U pódia organizátoři akce umístili plakáty s fotografiemi některých představitelů boje proti pandemii covidu-19 jako prezidenta České lékařské komory Milana Kubka nebo epidemiologa a bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly s popiskem „Zrádce národa“. Před zábranami, kterými policisté zamezili vstup do Sněmovní ulice, účastníci protestu postavili šibenici a provolávali hesla jako „Nejsme ovce“ a „Máme toho dost“
Hrozba smrtí je zcela nehorázným překročením všech mezí civilizované diskuse
a legitimních projevů nesouhlasu.
Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nikdo-nemuze-nikomu-vyhrozovat-smrti-odsoudil-rakusan-sibenici-u-snemovny-186664


**Šibenice u Sněmovny popudila poslance. „Opravdu chtějí někoho věšet?“** Mluvčí protestující pozdravili a vyjádřili jim svůj vděk, že se sešli v hojném počtu. U pódia organizátoři akce umístili plakáty s fotografiemi některých představitelů boje proti pandemii covidu-19 jako prezidenta České lékařské komory Milana Kubka nebo epidemiologa a bývalého ministra zdravotnictví Romana Prymuly s popiskem „Zrádce národa“. Před zábranami, kterými policisté zamezili vstup do Sněmovní ulice, účastníci protestu postavili šibenici a provolávali hesla jako „Nejsme ovce“ a „Máme toho dost“ **Hrozba smrtí je zcela nehorázným překročením všech mezí civilizované diskuse a legitimních projevů nesouhlasu. Markéta Pekarová Adamová, předsedkyně Poslanecké sněmovny** https://www.seznamzpravy.cz/clanek/domaci-politika-nikdo-nemuze-nikomu-vyhrozovat-smrti-odsoudil-rakusan-sibenici-u-snemovny-186664
Upravené 26. 1. 2022 o 08:38

Pokud politici vyhrožují pokutami ve výši 3 milionů a faktickou existenční a společenskou likvidací člověka který odmítne nechat se naočkovat neprověřenou a podmínečně schválenou vakcínou, pak je ta hrozba šibenicí naprosto oprávněná.


Pokud politici vyhrožují pokutami ve výši 3 milionů a faktickou existenční a společenskou likvidací člověka který odmítne nechat se naočkovat neprověřenou a podmínečně schválenou vakcínou, pak je ta hrozba šibenicí naprosto oprávněná.

Šibenice je jen upozornění . Reálně budou použity jiné prostředky , funkční , rychlejší a drastičtější .
Šibenice je nástroj tribunálu . To ostatní je nástroj davu a říká se tomu lynč .
Sám za sebe říkám , pokud by mi kterýkoliv úřad vyměřil takovou likvidační pokutu , tak se okamžitě střetne s mojí odvetou .


Šibenice je jen upozornění . Reálně budou použity jiné prostředky , funkční , rychlejší a drastičtější . Šibenice je nástroj tribunálu . To ostatní je nástroj davu a říká se tomu lynč . Sám za sebe říkám , pokud by mi kterýkoliv úřad vyměřil takovou likvidační pokutu , tak se okamžitě střetne s mojí odvetou .

vyhrožují pokutami ve výši 3 milionů a faktickou existenční a společenskou likvidací

Vždyť to tu už třicet let plynule probíhá. Kdo spočítá ty desetitisíce, spíš statisíce, doslova zmařených osudů koloniálním zločineckým režimem? Jak někdo dneska ještě může poslouchat osočování komunistů. Nehledě k tomu, že za předchozí režim nemohli komunisté, ale stranická nomenklatura.


[quote="pid:54381, uid:317"]vyhrožují pokutami ve výši 3 milionů a faktickou existenční a společenskou likvidací[/quote] Vždyť to tu už třicet let plynule probíhá. Kdo spočítá ty desetitisíce, spíš statisíce, doslova zmařených osudů koloniálním zločineckým režimem? Jak někdo dneska ještě může poslouchat osočování komunistů. Nehledě k tomu, že za předchozí režim nemohli komunisté, ale stranická nomenklatura.

Karel Janeček
https://www.facebook.com/photo?fbid=484168379742832&set=a.281438040015868
Naše svoboda je bohužel různými způsoby a opakovaně ohrožována. Ukazuje se, jak snadné je jedním zákonem, navrženém v nijak opodstatněné legislativní nouzi, přijít o významnou část našich svobod, aniž bychom si toho všimli. Návrh pandemického zákona jde zítra do Sněmovny a je na nás, abychom se vzájemně spojili a proti tomuto iracionálnímu návrhu razantně vystoupili.
U navrženého pandemického zákona spatřuji tyto nejkritičtější body:
👉 Došlo by k naprosto zásadnímu přesunu pravomoci ve prospěch moci výkonné na úkor moci zákonodárné. Českou republiku by mohli nařízením samostatně řídit ministr zdravotnictví, ministr vnitra a ministr obrany.
👉 Pokud bychom nařízení dané vyhláškou nesplnili, hrozily by nám milionové pokuty.
👉 Karanténu by bylo možné nařídit jednou SMS zprávou a začala by běžet okamžikem odeslání této SMS (!). Za porušení karantény by hrozily vysoké pokuty.
👉 Pokuty byly nastaveny vpravdě drakonicky. Novela navíc zavádí povinnost ukládat pokuty u horní hranice sazby (tedy jeden milion Kč pro fyzické osoby), pokud bychom porušili současně pandemický zákon i zákon o ochraně veřejného zdraví. To by se mohlo stát velmi snadno, neboť se ustanovení v těchto dvou zákonech často překrývají.
👉 Novela zákona je psána vágní formou. Ministři by nám mohli nařídit prakticky cokoli.
👉 Účinnost zákona nemá být nijak časově omezena. To znamená, že by platil i po ukončení pandemie.
Co můžeme udělat, aby pandemický zákon neprošel ve formě, která drasticky omezuje naše svobody?
▪️PODEPIŠME PETICI za zrušení pandemického zákona ZDE bit.ly/PeticeZruseni
▪️PIŠME POSLANCŮM A SENÁTORŮM a využijme argumentů z výzvy proti novele pandemického zákona právníků z Pro Libertate ZDE bit.ly/VyzvaPravniku
▪️ROZESÍLEJME SMS ČI E-MAILY přátelům a poprosme je, aby ti, kteří se zákonem nesouhlasí, to také dali najevo a vyjádřili se - podpisem, e-mailem, zveřejněním.
Historický i aktuální vývoj mnohým z nás přináší uvědomění, že pro zachování svobody je bezpodmínečně nutné, aby si její hodnotu uvědomovala většina z nás a aktivně ji vyžadovala. Teď nemůžeme mlčet!


Karel Janeček https://www.facebook.com/photo?fbid=484168379742832&set=a.281438040015868 Naše svoboda je bohužel různými způsoby a opakovaně ohrožována. Ukazuje se, jak snadné je jedním zákonem, navrženém v nijak opodstatněné legislativní nouzi, přijít o významnou část našich svobod, aniž bychom si toho všimli. Návrh pandemického zákona jde zítra do Sněmovny a je na nás, abychom se vzájemně spojili a proti tomuto iracionálnímu návrhu razantně vystoupili. U navrženého pandemického zákona spatřuji tyto nejkritičtější body:

Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...


Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...

Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...

Vždyť je to proboha (minimálně od Bílé hory, kdy proběhl skokový přesun majetků mezi klany - ten v listopadu byl asi ještě větší a horší o to, že byl rozkraden společný majetek, vytvořený ve skřípající počáteční fázi přechodu do kvalitativně vyššího stupně řízení společenského systému) pořád jako kolovrátek dokola. Každý davo-elitární systém je z podstaty parazitický a zločinecký. Vlivem Zákona času se neustále zkracuje doba, kdy podmínky umožní upozaděným klanům chopit se příležitosti, ale dojde vždy jen k novému rozdání karet. Teď, domnívám se, se rychle blíží zlomový bod, kdy jim budou karty definitivně sebrány - ne jenom vyměněn paklík za nový, jako v r. 1948.
Proto je velmi důležité bez jakýchkoliv tabu hovořit o situacích a souvislostech v co nejširším kontextu a hlavně nazývat věci pravými jmény. Například o tom, že v tomto státě (a nejen v něm) státní moc již dva roky zcela otevřeně páchá organizovanou trestnou činnost, která je dle trestního zákona považována za genocidu. A to jsou jen dva roky nazpět. Mnoho a mnoho bude potřeba vysvětlit.


[quote="pid:54436, uid:518"]Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...[/quote] Vždyť je to proboha (minimálně od Bílé hory, kdy proběhl skokový přesun majetků mezi klany - ten v listopadu byl asi ještě větší a horší o to, že byl rozkraden společný majetek, vytvořený ve skřípající počáteční fázi přechodu do kvalitativně vyššího stupně řízení společenského systému) pořád jako kolovrátek dokola. Každý davo-elitární systém je z podstaty parazitický a zločinecký. Vlivem Zákona času se neustále zkracuje doba, kdy podmínky umožní upozaděným klanům chopit se příležitosti, ale dojde vždy jen k novému rozdání karet. Teď, domnívám se, se rychle blíží zlomový bod, kdy jim budou karty definitivně sebrány - ne jenom vyměněn paklík za nový, jako v r. 1948. Proto je velmi důležité bez jakýchkoliv tabu hovořit o situacích a souvislostech v co nejširším kontextu a hlavně nazývat věci pravými jmény. Například o tom, že v tomto státě (a nejen v něm) státní moc již dva roky zcela otevřeně páchá organizovanou trestnou činnost, která je dle trestního zákona považována za genocidu. A to jsou jen dva roky nazpět. Mnoho a mnoho bude potřeba vysvětlit.
Upravené 26. 1. 2022 o 15:15

@Joe JumperUp Takže mě rozporuješ, podporuješ, nebo doplňuješ ? smile

Každopádně s tebou souhlasím. A taky s těmi šibenicemi, tedy s jejich duchem ne s jejich použitím. Přišlo mi to strategicky nevýhodné.


@Joe JumperUp Takže mě rozporuješ, podporuješ, nebo doplňuješ ? :D Každopádně s tebou souhlasím. A taky s těmi šibenicemi, tedy s jejich duchem ne s jejich použitím. Přišlo mi to strategicky nevýhodné.

Takže mě rozporuješ, podporuješ, nebo doplňuješ ?

Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Jen jsem se snažil upozornit, že je potřeba být hodně ve střehu, protože všichni paraziti budou patrně hrát vabank. Mimiker bude nepřeberně.


Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...

Souhlasím s tebou, vzhledem k jeho aktivitám bych to tipoval na atlantické křídlo, pokud mám použít terminologii KOB.


[quote="pid:54478, uid:518"]Takže mě rozporuješ, podporuješ, nebo doplňuješ ?[/quote] Takhle jsem nad tím nepřemýšlel. Jen jsem se snažil upozornit, že je potřeba být hodně ve střehu, protože všichni paraziti budou patrně hrát vabank. Mimiker bude nepřeberně. [quote="pid:54436, uid:518"]Prezidentská kampaň začala a on je hlavním koněm globalistů a bývalých převlečených NeoConů/podpindosů, kterým "to" už dochází...[/quote] Souhlasím s tebou, vzhledem k jeho aktivitám bych to tipoval na atlantické křídlo, pokud mám použít terminologii KOB.

"Koalice omezí dobu pro vystoupení poslanců kvůli novele pandemického zákona"


https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-pandemicky-zakon-vlada-koronavirus-omezeni-recnicke-doby-vyborny.A220201_111330_domaci_kop


Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí !


"Koalice omezí dobu pro vystoupení poslanců kvůli novele pandemického zákona" https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/snemovna-pandemicky-zakon-vlada-koronavirus-omezeni-recnicke-doby-vyborny.A220201_111330_domaci_kop Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí !

Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí !

Přece to nemůžou být až takoví idioti, aby nechápali, jak moc tím urychlí řezání větve, na které sedí.
Buď se GP přes jejich loutkovodiče pokouší:


a) natvrdo si zajistit sféru vlivu ve vznikajícím Trojmoří,
b) nebo tuší, že situace začíná být neudržitelná a pokouší se zahladit stopy svého působení vyvolanými společenskými nepokoji.


Nejspíš to bude tak, že pokud nevyjde a), proběhne b). My nic, my muzikanti a ten hajzlpapír, kterej lidi rozervou na kusy jen poslouží svému účelu.


[quote="pid:55545, uid:518"]Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí ![/quote] Přece to nemůžou být až takoví idioti, aby nechápali, jak moc tím urychlí řezání větve, na které sedí. Buď se GP přes jejich loutkovodiče pokouší: a) natvrdo si zajistit sféru vlivu ve vznikajícím Trojmoří, b) nebo tuší, že situace začíná být neudržitelná a pokouší se zahladit stopy svého působení vyvolanými společenskými nepokoji. Nejspíš to bude tak, že pokud nevyjde a), proběhne b). My nic, my muzikanti a ten hajzlpapír, kterej lidi rozervou na kusy jen poslouží svému účelu.

Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí !


Z diskuse pod článkem:


Je mi líto, že to musím napsat už po měsíci. Volil jsem je, ale jsou mnohem horší, než Babišova vláda. :-/


+38/−9


By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...


[quote="pid:55545, uid:518"]Evidentně se rozhodli, že to fakt protlačí ![/quote] Z diskuse pod článkem: Je mi líto, že to musím napsat už po měsíci. Volil jsem je, ale jsou mnohem horší, než Babišova vláda. :-/ +38/−9 By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...

By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...


Roste SPD a protistrana je nucena reagovat - do pro-národních aktivit se začínají infiltrovat různí Janečkové, Landové atd.


[quote="pid:55553, uid:473"]By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...[/quote] Roste SPD a protistrana je nucena reagovat - do pro-národních aktivit se začínají infiltrovat různí Janečkové, Landové atd.

natvrdo si zajistit sféru vlivu ve vznikajícím Trojmoří
jak to myslíš ?
Jak by jim ten zákon v tomhle pomohl ? Nebo myslíš tím to, že tím zlomí definitivně NeoCony a přeberou vedení ?!


[quote="pid:55552, uid:826"]natvrdo si zajistit sféru vlivu ve vznikajícím Trojmoří[/quote]jak to myslíš ? Jak by jim ten zákon v tomhle pomohl ? Nebo myslíš tím to, že tím zlomí definitivně NeoCony a přeberou vedení ?!

By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...
Víc a víc každým dnem...
Roste SPD a protistrana je nucena reagovat - do pro-národních aktivit se začínají infiltrovat různí Janečkové, Landové atd.

Jj a to jsem kdysi Landovi fandil. V jeho případě mi přijde, že není "vrag" ale právě ten pověstný "Durak".


[quote="pid:55553, uid:473"]By mě zajímalo, kolik voličů pětikolky přemýšlí obdobně, ale jenom to nepřiznávají...[/quote]Víc a víc každým dnem... [quote="pid:55568, uid:177"]Roste SPD a protistrana je nucena reagovat - do pro-národních aktivit se začínají infiltrovat různí Janečkové, Landové atd.[/quote] Jj a to jsem kdysi Landovi fandil. V jeho případě mi přijde, že není "vrag" ale právě ten pověstný "Durak".

Před Sněmovnou přituhuje, jeden zraněný policista, čtyři zadržení demonstranti


https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/demonstrace-pred-snemovnou-kvuli-pandemickemu-zakonu-zase-prinesli-sibenice-40385709


Před Sněmovnou přituhuje, jeden zraněný policista, čtyři zadržení demonstranti https://www.novinky.cz/stalo-se/clanek/demonstrace-pred-snemovnou-kvuli-pandemickemu-zakonu-zase-prinesli-sibenice-40385709
Upravené 1. 2. 2022 o 15:38

Před Sněmovnou přituhuje, jeden zraněný policista, čtyři zadržení demonstranti

Byl tam nasazený provokatér. Jen neměl hnědou bundu.


[quote="pid:55584, uid:518"]Před Sněmovnou přituhuje, jeden zraněný policista, čtyři zadržení demonstranti[/quote] Byl tam nasazený provokatér. Jen neměl hnědou bundu.

Byl tam nasazený provokatér. Jen neměl hnědou bundu.


Taky si myslím. Systém se děsí, že se i policie přidává k lidem. Tak jak je zase oddělit? Jistě, napadením policie na demonstraci.


Vedlejším efektem je ukázat, jaká jsou ti demonstranti cháska.


[quote="pid:55585, uid:101"]Byl tam nasazený provokatér. Jen neměl hnědou bundu.[/quote] Taky si myslím. Systém se děsí, že se i policie přidává k lidem. Tak jak je zase oddělit? Jistě, napadením policie na demonstraci. Vedlejším efektem je ukázat, jaká jsou ti demonstranti cháska.

Stále to nechápu. Přece by museli vyhlásit pandemii nebo epidemii, ale to neudělají, takže si můžou strčit pandemický zákon někam ... Vysvětlí my to někdo. Bylo video, přišla policie za hostinským a ten jim řekl "Byla vyhlášena pandemie? Nebyla, tak o čem se tu bavíme" a policisté odešli jak zpráskání psi, protože nebyla a neměli žádné alespoň naoko rozumně vypadající argumenty.


To je jako na Ukrajině žádná legitimita a lidé to tolerují a dodržují, jenže to ještě nestačí museli by přinutit lidi být fašisty (což na Ukrajině se podařilo díky banderovskému projektu spuštěnému již před několika generacemi, ale v české kotlině - to těžko). Spíš tedy uvažuji, že jde o provokaci k vyvolání nepokojů.


Stále to nechápu. Přece by museli vyhlásit pandemii nebo epidemii, ale to neudělají, takže si můžou strčit pandemický zákon někam ... Vysvětlí my to někdo. Bylo video, přišla policie za hostinským a ten jim řekl "Byla vyhlášena pandemie? Nebyla, tak o čem se tu bavíme" a policisté odešli jak zpráskání psi, protože nebyla a neměli žádné alespoň naoko rozumně vypadající argumenty. To je jako na Ukrajině žádná legitimita a lidé to tolerují a dodržují, jenže to ještě nestačí museli by přinutit lidi být fašisty (což na Ukrajině se podařilo díky banderovskému projektu spuštěnému již před několika generacemi, ale v české kotlině - to těžko). Spíš tedy uvažuji, že jde o provokaci k vyvolání nepokojů.
Upravené 1. 2. 2022 o 21:46

Pandemický zákon byl v České republice přijat v pátek 26. února 2021. Jeho plný název zní zákon č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19. Dnem jeho účinnosti vstoupila Česká republika do stavu pandemické pohotovosti.
Ministerstvo zdravotnictví a krajské hygienické stanice mohou ve stavu pandemické pohotovosti vyhlašovat mimořádná opatření, jejichž cílem je zmírňovat šíření pandemie nemoci covid-19.
Takže jsme ve stavu pandemické pohotovosti a vláda může postupovat podle tohoto zákona. Končí v únoru, proto ta novela, která už nemá datum ukončení, takže by platila v nejhorším případě stále.


Stav takzvané pandemické pohotovosti může být ukončen usnesením PS.


Pandemický zákon byl v České republice přijat v pátek 26. února 2021. Jeho plný název zní zákon č. 94/2021 Sb., o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19. Dnem jeho účinnosti vstoupila Česká republika do stavu pandemické pohotovosti. Ministerstvo zdravotnictví a krajské hygienické stanice mohou ve stavu pandemické pohotovosti vyhlašovat mimořádná opatření, jejichž cílem je zmírňovat šíření pandemie nemoci covid-19. Takže jsme ve stavu pandemické pohotovosti a vláda může postupovat podle tohoto zákona. Končí v únoru, proto ta novela, která už nemá datum ukončení, takže by platila v nejhorším případě stále. Stav takzvané pandemické pohotovosti může být ukončen usnesením PS.

Ještě dodatek. Opatření v době pandemické pohotovosti vyhlašuje ministerstvo zdravotnictví, nově je rozšířeno o pravomoc misterstva obrany a vnitra vyhlašovat opatření ve svých resortech, takže třeba povinnost očkování pro vojáky, policisty apod.


Ještě dodatek. Opatření v době pandemické pohotovosti vyhlašuje ministerstvo zdravotnictví, nově je rozšířeno o pravomoc misterstva obrany a vnitra vyhlašovat opatření ve svých resortech, takže třeba povinnost očkování pro vojáky, policisty apod.

o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19


A byla vyhlášena epidemie ? Nevím o tom.


[quote="pid:55647, uid:776"]o mimořádných opatřeních při epidemii onemocnění covid-19[/quote] A byla vyhlášena epidemie ? Nevím o tom.
Upravené 1. 2. 2022 o 22:17

ale to neudělají

A proč ne ? To co tu máme 2 roky ovce považují za pandemii a budou se s tebou o tom hádat až do bezvědomí i když to jasně neplní ty kvoty.


"Byla vyhlášena pandemie? Nebyla, tak o čem se tu bavíme" a policisté
je odvedli v poutech...
Snad ne u nás a snad už ne, ale evidentně se o to snaží.


[quote="pid:55644, uid:426"]ale to neudělají[/quote] A proč ne ? To co tu máme 2 roky ovce považují za pandemii a budou se s tebou o tom hádat až do bezvědomí i když to jasně neplní ty kvoty. [quote="pid:55644, uid:426"]"Byla vyhlášena pandemie? Nebyla, tak o čem se tu bavíme" a policisté[/quote] je odvedli v poutech... Snad ne u nás a snad už ne, ale evidentně se o to snaží.

Nikde jsem nenašel, že by mělo vyhlášení epidemie nějakou oporu v zákoně.
Odpověď MZ na žádost JUDr. Tomáše Nielsena k vyhlášení epidemie "MZ: "Epidemie je přírodní proces, který nikdo nevyhlašuje."
Pokud mi ten zákon najdeš, budu rád.


Nikde jsem nenašel, že by mělo vyhlášení epidemie nějakou oporu v zákoně. Odpověď MZ na žádost JUDr. Tomáše Nielsena k vyhlášení epidemie "MZ: "Epidemie je přírodní proces, který nikdo nevyhlašuje." Pokud mi ten zákon najdeš, budu rád.

Epidemie je přírodní proces, který nikdo nevyhlašuje.

Není třeba zákon, je to příroda smile a ta říká, že tě můžeme bít smile
Tady to máš. Jde o to, že už 2 roky si vytírají pr**l s Ústavou a nikdo je nezastavil.


[quote="pid:55659, uid:776"]Epidemie je přírodní proces, který nikdo nevyhlašuje.[/quote] Není třeba zákon, je to příroda :D a ta říká, že tě můžeme bít :D Tady to máš. Jde o to, že už 2 roky si vytírají pr**l s Ústavou a nikdo je nezastavil.

Je třeba hledat cestu, jak se těmto prasárnám bránit. Zatím nebyl problém opatření porušovat a zdůvodnit to. Ale v případě pandemického zákona tvrzení, že nebyla vyhlášena epidemie, nikomu nepomůže, ani se tím neutěšíš, pokud ti hrozí likvidační pokuta.
Teď už je třeba hledat způsob, jak se těch zmetků legálně zbavit, a to čím dřív, tím líp.


Je třeba hledat cestu, jak se těmto prasárnám bránit. Zatím nebyl problém opatření porušovat a zdůvodnit to. Ale v případě pandemického zákona tvrzení, že nebyla vyhlášena epidemie, nikomu nepomůže, ani se tím neutěšíš, pokud ti hrozí likvidační pokuta. Teď už je třeba hledat způsob, jak se těch zmetků legálně zbavit, a to čím dřív, tím líp.

sledovala jsem vcera prubezne deni v PS. musim rict, ze ta arogance poslancu koalice je nevidana a takovou jsme tady asi jeste nezazili.
poslanec kobza mluvil mj. jaka je situace v kanade, ze lide uz se bouri, ze i tady lide toho maji dost a poslanec vomacka z ODS to povazoval za vyhrozovani.
https://www.youtube.com/watch?v=nnpjqLu6A8Y


rada bych upozornila take na jana skopecka, ODS. tento pan se profiloval pred volbami jako slusny a pokorny. po volbach padla maska a pote, co jsem si dovolila napsat slusne nesouhlasny nazor, byla jsem zablokovana:-) pokud se podivate na profily politiku a poslancu koalice, zjistite, jak velka je deziluze jejich volicu.
tak mi to prijde, ze koalice strili goly do volebni branky ANO a SPD.
ss61fa1928887e7


psala jsem poslancum koalice. ani jeden z nich mi neodpovedel.
dnes ma vlada projednavat pripadne rozvolneni restrikci. nemuzu se zbavit dojmu, ze to meli naplanovano tak, ze si v utery schvali pandemicky zakon, ve stredu ohlasi tim padem nejake nove rozvolneni s tim, ze uchlacholi verejnost, aby ovsem na podzim vybuchl absolutismus tri ministru.


sledovala jsem vcera prubezne deni v PS. musim rict, ze ta arogance poslancu koalice je nevidana a takovou jsme tady asi jeste nezazili. poslanec kobza mluvil mj. jaka je situace v kanade, ze lide uz se bouri, ze i tady lide toho maji dost a poslanec vomacka z ODS to povazoval za vyhrozovani. https://www.youtube.com/watch?v=nnpjqLu6A8Y rada bych upozornila take na jana skopecka, ODS. tento pan se profiloval pred volbami jako slusny a pokorny. po volbach padla maska a pote, co jsem si dovolila napsat slusne nesouhlasny nazor, byla jsem zablokovana:-) pokud se podivate na profily politiku a poslancu koalice, zjistite, jak velka je deziluze jejich volicu. tak mi to prijde, ze koalice strili goly do volebni branky ANO a SPD. ss![61fa1928887e7](serve/attachment&path=61fa1928887e7) psala jsem poslancum koalice. ani jeden z nich mi neodpovedel. dnes ma vlada projednavat pripadne rozvolneni restrikci. nemuzu se zbavit dojmu, ze to meli naplanovano tak, ze si v utery schvali pandemicky zakon, ve stredu ohlasi tim padem nejake nove rozvolneni s tim, ze uchlacholi verejnost, aby ovsem na podzim vybuchl absolutismus tri ministru.

dnes ma vlada projednavat pripadne rozvolneni restrikci. nemuzu se zbavit dojmu, ze to meli naplanovano tak, ze si v utery schvali pandemicky zakon, ve stredu ohlasi tim padem nejake nove rozvolneni s tim, ze uchlacholi verejnost, aby ovsem na podzim vybuchl absolutismus tri ministru.

Souhlasím, přesně do toho je nejspíše tlačí NeoConští loutkovodiči aby s nimi postupně zaváděli GR.


[quote="pid:55672, uid:347"]dnes ma vlada projednavat pripadne rozvolneni restrikci. nemuzu se zbavit dojmu, ze to meli naplanovano tak, ze si v utery schvali pandemicky zakon, ve stredu ohlasi tim padem nejake nove rozvolneni s tim, ze uchlacholi verejnost, aby ovsem na podzim vybuchl absolutismus tri ministru.[/quote] Souhlasím, přesně do toho je nejspíše tlačí NeoConští loutkovodiči aby s nimi postupně zaváděli GR.
Upravené 2. 2. 2022 o 12:25

deni v PS. musim rict, ze ta arogance poslancu koalice je nevidana a takovou jsme tady asi jeste nezazili.

Sněmovna na dvě hodiny přerušila jednání


Bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) požádala o dvouhodinovou přestávku. Ubezpečila, že nejde o obstrukce a návrh prý řešila i s vládní koalicí.
"Potřebujeme si udělat osobní hygienu a převléct se do čistého," oznámila s tím,
že jednání trvají už déle než 23 hodin.



[quote="pid:55672, uid:347"]deni v PS. musim rict, ze ta arogance poslancu koalice je nevidana a takovou jsme tady asi jeste nezazili.[/quote] Sněmovna na dvě hodiny přerušila jednání Bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO) požádala o dvouhodinovou přestávku. Ubezpečila, že nejde o obstrukce a návrh prý řešila i s vládní koalicí. "Potřebujeme si udělat osobní hygienu a převléct se do čistého," oznámila s tím, že jednání trvají už déle než 23 hodin. - Zkrácené projednávání schváleno Sněmovna odsouhlasila zkrácené projednávání pandemického zákona. Pro se vyslovilo 80 poslanců, proti 55 ze 136 poslanců. 10:34 Okamura: Nemůžete převálcovat ústavní práva 10:28 Svoboda: U dětí se objevují komplikace končící smrtí https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/453917-poslanci-projednaji-novelu-pandemickeho-zakona-odpurci-chystaji-protesty?campaignsrc=tn_clipboard

Co s touto imbecilní vládní věrchuškou dělat?


Pokud nebudeme uvažovat možnost exemplární defenestrace alespoň několika nejaktivnějších idiotů, nezbývá než čekat, až časem chcípne někde v houští.


Jelikož ale aktivně působí škody, je potřeba napřít úsilí vložené do projevů nespokojenosti správným směrem. Je zbytečné demonstrovat proti vládě...ta dobře ví, že se to nikomu nelíbí a taky přesně ví, jaké pravomoci komu dává. Proto taky dělá, to co dělá.


Pokud je problém s protiprávními a protiústavními zákony, které vláda vydává, je potřeba tlačit na orgány, které v tomto mohou konat, případně se ptát, proč jen přihlíží a nekonají. Např. ústavní a právní soud... Bylo by vhodné přestat plýtvat energií na zbytečné protesty proti vládě a začít ,,obtěžovat'' a kopat do zadku ty orgány, které jsou od toho, aby chránili základní práva a kroutili prsty těm, kteří by na ty základní práva rádi šáhli a upravili si je podle sebe.


Namísto blokace ČR kamionovou kolonou po vzoru Kanady (zde mi uniká, jestli se má jednat o odpis Volného, nebo se jen snaží nasrat co nejvíc lidí, navíc silně pochybuju, že by si nemusel vypomoct ze zahraničí) by možná bylo lepší, kdyby takové 2 až 3 kamiony přijely, řádně ozdobené vysvětlujícími transparenty, před budovy příslušných orgánů a řidiči by se třeba na 2 hodiny opřeli o klakson, aby se příslušné orgány vzbudili a začali konat a prosazovat zájmy toho největšího klanu, jaký v republice je...dolních 10 milionů.


Co s touto imbecilní vládní věrchuškou dělat? Pokud nebudeme uvažovat možnost exemplární defenestrace alespoň několika nejaktivnějších idiotů, nezbývá než čekat, až časem chcípne někde v houští. Jelikož ale aktivně působí škody, je potřeba napřít úsilí vložené do projevů nespokojenosti správným směrem. Je zbytečné demonstrovat proti vládě...ta dobře ví, že se to nikomu nelíbí a taky přesně ví, jaké pravomoci komu dává. Proto taky dělá, to co dělá. Pokud je problém s protiprávními a protiústavními zákony, které vláda vydává, je potřeba tlačit na orgány, které v tomto mohou konat, případně se ptát, proč jen přihlíží a nekonají. Např. ústavní a právní soud... Bylo by vhodné přestat plýtvat energií na zbytečné protesty proti vládě a začít ,,obtěžovat'' a kopat do zadku ty orgány, které jsou od toho, aby chránili základní práva a kroutili prsty těm, kteří by na ty základní práva rádi šáhli a upravili si je podle sebe. Namísto blokace ČR kamionovou kolonou po vzoru Kanady (zde mi uniká, jestli se má jednat o odpis Volného, nebo se jen snaží nasrat co nejvíc lidí, navíc silně pochybuju, že by si nemusel vypomoct ze zahraničí) by možná bylo lepší, kdyby takové 2 až 3 kamiony přijely, řádně ozdobené vysvětlujícími transparenty, před budovy příslušných orgánů a řidiči by se třeba na 2 hodiny opřeli o klakson, aby se příslušné orgány vzbudili a začali konat a prosazovat zájmy toho největšího klanu, jaký v republice je...dolních 10 milionů.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-pustil-neockovane-do-restauraci-40385872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=SZ5YmoX3tnc-202202021328&dop_id=40385872&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Tak co teď ? Jako na Slovensku nebo jen další kolo jako za Andrejka ?!


https://www.novinky.cz/domaci/clanek/soud-pustil-neockovane-do-restauraci-40385872#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=SZ5YmoX3tnc-202202021328&dop_id=40385872&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz Tak co teď ? Jako na Slovensku nebo jen další kolo jako za Andrejka ?!

Co by? Nic než chléb a hry....Fialový hnus doufá, že si koupí spotřebitele lacinou cetkou. No on i ten nejzatvrzelejší spotřebitel časem zjistí, že s fialovým hnusem to fakt nejde.


Co by? Nic než chléb a hry....Fialový hnus doufá, že si koupí spotřebitele lacinou cetkou. No on i ten nejzatvrzelejší spotřebitel časem zjistí, že s fialovým hnusem to fakt nejde.

Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek řekl poslancům, že rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který zrušil povinnost dokládat v restauracích, že je člověk očkovaný nebo prodělal covid, je argumentem pro prodloužení pandemického zákona. „To opatření a rozhodnutí soudu, je přesně ten důvod, proč je potřeba novelizovat pandemický zákon,“ řekl ve Sněmovně Válek.


Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-snemovny-pandemicky-zakon-obstrukce-spd.A220202_071220_domaci_kop?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek řekl poslancům, že rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, který zrušil povinnost dokládat v restauracích, že je člověk očkovaný nebo prodělal covid, je argumentem pro prodloužení pandemického zákona. „To opatření a rozhodnutí soudu, je přesně ten důvod, proč je potřeba novelizovat pandemický zákon,“ řekl ve Sněmovně Válek. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/jednani-snemovny-pandemicky-zakon-obstrukce-spd.A220202_071220_domaci_kop?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Fiala řekl k rozhodnutí NSS:
„Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ukazuje jednu věc, která je důležitá. Jednak potvrzuje to, že je správné, že se snažíme prosadit novelu pandemického zákona. Novelu, která právě reaguje na předcházející rozhodnutí soudu. A že to, co je asi nejpodstatnější, to právní prostředí, které máme pro řešení pandemické situace v České republice, a které nám připravila předchozí vláda, není dostatečné. Musíme pracovat na tom, aby dostatečné bylo. Rozhodnutí soudu se týká opatření, které vláda Andreje Babiše přijala v listopadu a my jsme ho potom prodloužili,“


On už se s tím ani netají - veřejně se doznal ke zradě národa! Oni budou plnit agendu svých pánu do puntíku. Přesně jak jsem napsal hned po vzniku té kolaborantské koalice v článku na KOB-fóru - SPOLU proti lidem!


Fiala řekl k rozhodnutí NSS: „Rozhodnutí Nejvyššího správního soudu ukazuje jednu věc, která je důležitá. Jednak potvrzuje to, že je správné, že se snažíme prosadit novelu pandemického zákona. Novelu, která právě reaguje na předcházející rozhodnutí soudu. A že t**o, co je asi nejpodstatnější, to právní prostředí, které máme** pro řešení pandemické situace v České republice, a které nám připravila předchozí vláda, **není dostatečné**. **Musíme pracovat na tom, aby dostatečné bylo**. Rozhodnutí soudu se týká opatření, které vláda Andreje Babiše přijala v listopadu a my jsme ho potom prodloužili,“ On už se s tím ani netají - veřejně se doznal ke zradě národa! Oni budou plnit agendu svých pánu do puntíku. Přesně jak jsem napsal hned po vzniku té kolaborantské koalice v článku na KOB-fóru - SPOLU proti lidem!

to, co je asi nejpodstatnější, to právní prostředí, které máme pro řešení pandemické situace v České republice, a které nám připravila předchozí vláda, není dostatečné. Musíme pracovat na tom, aby dostatečné bylo.

Vlastně se vyjádřil velmi přesně. Zákonodárná a soudní moc zde v zásadě v režimu prediktor - korektor pracují na vytvoření stabilního právního rámce pro naplnění záměrů nadřazeného prediktoru.


[quote="pid:55775, uid:177"]to, co je asi nejpodstatnější, to právní prostředí, které máme pro řešení pandemické situace v České republice, a které nám připravila předchozí vláda, není dostatečné. Musíme pracovat na tom, aby dostatečné bylo.[/quote] Vlastně se vyjádřil velmi přesně. Zákonodárná a soudní moc zde v zásadě v režimu prediktor - korektor pracují na vytvoření stabilního právního rámce pro naplnění záměrů nadřazeného prediktoru.

může to vetovat prezident?
Zemanovi ale nevěřím že to vetuje


může to vetovat prezident? Zemanovi ale nevěřím že to vetuje

může to vetovat prezident?


Ústava ČR:


Čl. 50


(1) Prezident republiky má právo vrátit přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního, s odůvodněním do patnácti dnů ode dne, kdy mu byl postoupen.


(2) O vráceném zákonu hlasuje Poslanecká sněmovna znovu. Pozměňovací návrhy nejsou přípustné. Jestliže Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat.


Čl. 51


Přijaté zákony podepisuje předseda Poslanecké sněmovny, prezident republiky a předseda vlády.


[quote="pid:55783, uid:402"]může to vetovat prezident?[/quote] Ústava ČR: Čl. 50 (1) Prezident republiky má právo vrátit přijatý zákon s výjimkou zákona ústavního, s odůvodněním do patnácti dnů ode dne, kdy mu byl postoupen. (2) O vráceném zákonu hlasuje Poslanecká sněmovna znovu. Pozměňovací návrhy nejsou přípustné. Jestliže Poslanecká sněmovna setrvá na vráceném zákonu nadpoloviční většinou všech poslanců, zákon se vyhlásí. Jinak platí, že zákon nebyl přijat. Čl. 51 Přijaté zákony podepisuje předseda Poslanecké sněmovny, prezident republiky a předseda vlády.

Tak především novelu tzv. pandemického zákona vidím jako snahu o postupnou realizaci programu Great reset. Někdo tady psal o tzv. absolutizmu tří ministrů čili že na vnitru či zdravotnictví by mohli z ničeho nic nařídit izolace lidí, omezení výuky apod. A to je jedním z mnoha cílů toho programu Great reset, tedy totální kontrola a přehled nad chováním populace, jak o tom mluví například Fursov či Katasonov. Novela pandemického zákona je takovou uloženkou do budoucna. Oni si teď na chvíli dají takový time out, zařadí neutrál, ale ta mina v novele bude tikat. Nepočítali s takovým odporem, tak zvolní tempo ... na chvíli. Sice zruší kontroly v hospodách, ale to je bezvýznamná drobnost. Toto je horší. Hodně se mluví o zrušení normálních bankovek a jejich nahrazením digitální měnou. Jenže digitální měna je jen mezistupeň. Oni mají v plánu zrušit i digitální peníze, které by byly nahrazeny jakýmsi systémem povolení, povolenek, přístupů, dostupů či něco na způsob sociálních kreditů v Číně. Fursov tuto sortu gaunerů označuje termínem eksisti, od slova access tedy přístup, právo, povolení apod. Kdy každý bude muset žádat o povolení ty majitele planety například o to, jestli může mít rodinu či jet na dovolenou či si něco koupit při splnění určitých kritérií. Vidíme to na koroně. Máš tečku ? Tak milostivě budeš puštěn do hospody či ke kadeřníkovi. Nekonečná tyranie. A pandemický zákon do této logiky přesně zapadá. Všimněte si, že i ve školství se už dlouho používá termín kompetence jehož obsah je velmi blízký obsahu slova access. Za mých školních let jsme tento termín neznali. Kompetence čili právo, přístup k čemu ? Takže i tam se tlačí agenda resetu.


Tak především novelu tzv. pandemického zákona vidím jako snahu o postupnou realizaci programu Great reset. Někdo tady psal o tzv. absolutizmu tří ministrů čili že na vnitru či zdravotnictví by mohli z ničeho nic nařídit izolace lidí, omezení výuky apod. A to je jedním z mnoha cílů toho programu Great reset, tedy totální kontrola a přehled nad chováním populace, jak o tom mluví například Fursov či Katasonov. Novela pandemického zákona je takovou uloženkou do budoucna. Oni si teď na chvíli dají takový time out, zařadí neutrál, ale ta mina v novele bude tikat. Nepočítali s takovým odporem, tak zvolní tempo ... na chvíli. Sice zruší kontroly v hospodách, ale to je bezvýznamná drobnost. Toto je horší. Hodně se mluví o zrušení normálních bankovek a jejich nahrazením digitální měnou. Jenže digitální měna je jen mezistupeň. Oni mají v plánu zrušit i digitální peníze, které by byly nahrazeny jakýmsi systémem povolení, povolenek, přístupů, dostupů či něco na způsob sociálních kreditů v Číně. Fursov tuto sortu gaunerů označuje termínem eksisti, od slova access tedy přístup, právo, povolení apod. Kdy každý bude muset žádat o povolení ty majitele planety například o to, jestli může mít rodinu či jet na dovolenou či si něco koupit při splnění určitých kritérií. Vidíme to na koroně. Máš tečku ? Tak milostivě budeš puštěn do hospody či ke kadeřníkovi. Nekonečná tyranie. A pandemický zákon do této logiky přesně zapadá. Všimněte si, že i ve školství se už dlouho používá termín kompetence jehož obsah je velmi blízký obsahu slova access. Za mých školních let jsme tento termín neznali. Kompetence čili právo, přístup k čemu ? Takže i tam se tlačí agenda resetu.

Jarek

Vlastně se vyjádřil velmi přesně. Zákonodárná a soudní moc zde v zásadě v režimu prediktor - korektor pracují na vytvoření stabilního právního rámce pro naplnění záměrů nadřazeného prediktoru.


Také si myslím, že jim ten výrok soudu přišel náramně vhod.


[quote="pid:55778, uid:810"]Vlastně se vyjádřil velmi přesně. Zákonodárná a soudní moc zde v zásadě v režimu prediktor - korektor pracují na vytvoření stabilního právního rámce pro naplnění záměrů nadřazeného prediktoru.[/quote] Také si myslím, že jim ten výrok soudu přišel náramně vhod.

Kompetence čili právo

Nikoli, kompetence [Anglicky : Competence]je dovednost nebo schopnost k něčemu => Kompetentní člověk => schopný něco vykonávat


Jde o dovednost nikoli povolení.


[quote="pid:55798, uid:471"]Kompetence čili právo[/quote] Nikoli, kompetence [Anglicky : Competence]je dovednost nebo schopnost k něčemu => Kompetentní člověk => schopný něco vykonávat Jde o dovednost nikoli povolení.

Ne právě ve školství se slovem kompetence myslí přístup ve smyslu nemám kompetence o tom mluvit, tedy nemám povolení, právo o tom mluvit. Proto se ve školství vede či bude vést detailní elektronická databáze o každém človíčkovi už od mateřské školky, která má být sdílená. V praxi by to mělo vypadat tak, že například příslušná VŠ by si mohla daného jedince prolustrovat až k mateřské školce a případně ho přijmout či nepřijmout. Zkrátka tak jak jedinec prochází školským systémem, tak veškerá data mají být o něm zkoncentrována na jednom místě. A velmi důležité mají být tzv. mimoškolní aktivity, třeba členství v neziskovkách. Za mých mladých let kdo nebyl v pionýrské organizaci, tak měl problém. Proto ty kompetence, o kterých bude rozhodovat někdo, kdo daného jedince nezná, resp. bude ho znát jako položku v databázi.


Ne právě ve školství se slovem kompetence myslí přístup ve smyslu nemám kompetence o tom mluvit, tedy nemám povolení, právo o tom mluvit. Proto se ve školství vede či bude vést detailní elektronická databáze o každém človíčkovi už od mateřské školky, která má být sdílená. V praxi by to mělo vypadat tak, že například příslušná VŠ by si mohla daného jedince prolustrovat až k mateřské školce a případně ho přijmout či nepřijmout. Zkrátka tak jak jedinec prochází školským systémem, tak veškerá data mají být o něm zkoncentrována na jednom místě. A velmi důležité mají být tzv. mimoškolní aktivity, třeba členství v neziskovkách. Za mých mladých let kdo nebyl v pionýrské organizaci, tak měl problém. Proto ty kompetence, o kterých bude rozhodovat někdo, kdo daného jedince nezná, resp. bude ho znát jako položku v databázi.

Jarek

Nikde jsem nenašel, že by mělo vyhlášení epidemie nějakou oporu v zákoně.


Stav „epidemie" obdobně jako „nouzový stav", definovaný ústavním zákonem č. 110/1998 Sb. Nezkoumám to do podrobna, ale slyšel jsem vyjádření nějakého právníka. Stát musí mít a má nějaké prostředky pro krizi a když nastane epidemie co dělat. První krok je ji oficiálně vyhlásit, v takovém případě se stát musí postarat o obyvatelstvo a vše jede v jiném režimu. Proto je to všechno na vodě. Takže epidemie jako, že je, ale vše jede jako dřív a dělají se nějaká opatření pouze na oko, dokud jim to lidi "žerou". Jakmile by se pod tom důsledně šlo je to celé postavené na vodě, nikdo se ale do toho zatím neodváží rýpnout.


Podle mě je pandemický zákon pouze pro odvedení pozornosti. Jak jsem psal dříve, pro zavedení fašismu musí mít obyvatelstvo dostatečně vymyté mozky a velmi nízkou morálku a to tady v Čechách není. Vyhlašovat mohou co chtějí (pouhým zákonem z lidí fašisty neudělají), ale lidé se budou bránit a dobrovolně to dodržovat nebudou, spíše to budou dodržovat stejně naoko jako naoko je daný zákon. Co potřebují je, aby když zákon vyhlásí, aby sami lidé vzali právo do svých rukou a začali lynčovat ty co se protiví, ale to se neděje.


[quote="pid:55659, uid:776"]Nikde jsem nenašel, že by mělo vyhlášení epidemie nějakou oporu v zákoně.[/quote] Stav „epidemie" obdobně jako „nouzový stav", definovaný ústavním zákonem č. 110/1998 Sb. Nezkoumám to do podrobna, ale slyšel jsem vyjádření nějakého právníka. Stát musí mít a má nějaké prostředky pro krizi a když nastane epidemie co dělat. První krok je ji oficiálně vyhlásit, v takovém případě se stát musí postarat o obyvatelstvo a vše jede v jiném režimu. Proto je to všechno na vodě. Takže epidemie jako, že je, ale vše jede jako dřív a dělají se nějaká opatření pouze na oko, dokud jim to lidi "žerou". Jakmile by se pod tom důsledně šlo je to celé postavené na vodě, nikdo se ale do toho zatím neodváží rýpnout. Podle mě je pandemický zákon pouze pro odvedení pozornosti. Jak jsem psal dříve, pro zavedení fašismu musí mít obyvatelstvo dostatečně vymyté mozky a velmi nízkou morálku a to tady v Čechách není. Vyhlašovat mohou co chtějí (pouhým zákonem z lidí fašisty neudělají), ale lidé se budou bránit a dobrovolně to dodržovat nebudou, spíše to budou dodržovat stejně naoko jako naoko je daný zákon. Co potřebují je, aby když zákon vyhlásí, aby sami lidé vzali právo do svých rukou a začali lynčovat ty co se protiví, ale to se neděje.

Ne právě ve školství se slovem kompetence myslí přístup ve smyslu nemám kompetence o tom mluvit, tedy nemám povolení, právo o tom mluvit.

Ne mýlíte se. Kompetenční školství je míněno tak, že nemá učit znalosti, ale dovednosti => konkrétní schopnost vykonávat úkony.
Programování => výroba aplikací
Sousružnictví => kovovýroba


Problém tady právě je v tom, že tady nemáte obecné znalosti, rozhled a samostatné konstruktivní myšlení a řešení problémů tvořivým způsobem.
Je to doslova jako programování robotů do fabriky, ale z masa a kostí.


Doporučuji si přečíst překlad https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/competency . A pokud to anglicky nepřečtete, tak to myslím, mluví za vše o vaší kompetentnosti komentovat anglické slovíčko. smile


[quote="pid:55810, uid:471"]Ne právě ve školství se slovem kompetence myslí přístup ve smyslu nemám kompetence o tom mluvit, tedy nemám povolení, právo o tom mluvit.[/quote] Ne mýlíte se. Kompetenční školství je míněno tak, že nemá učit znalosti, ale dovednosti => konkrétní schopnost vykonávat úkony. Programování => výroba aplikací Sousružnictví => kovovýroba Problém tady právě je v tom, že tady nemáte obecné znalosti, rozhled a samostatné konstruktivní myšlení a řešení problémů tvořivým způsobem. Je to doslova jako programování robotů do fabriky, ale z masa a kostí. Doporučuji si přečíst překlad https://dictionary.cambridge.org/dictionary/english/competency . A pokud to anglicky nepřečtete, tak to myslím, mluví za vše o vaší kompetentnosti komentovat anglické slovíčko. :)

A velmi důležité mají být tzv. mimoškolní aktivity, třeba členství v neziskovkách. Za mých mladých let kdo nebyl v pionýrské organizaci, tak měl problém. Proto ty kompetence, o kterých bude rozhodovat někdo, kdo daného jedince nezná, resp. bude ho znát jako položku v databázi.


To je běžný systém na Z a hlavně v USA (je to dost často vidět i ve filmech).
Ale to o čem mluvíte je důsledek jednak davo-"elitárního" řízení hierarchie společnosti přes tituly a "toaletní papíry"smilediplomy) a přechod do autoritativního pseudovědeckého systému => kdo má nejvíce titulů, ten má pravdu i kdyby tvrdil, že Země je placatá a kdo nemá tituly, tak má držet hubu i kdyby říkal, že 2+2=4.


Nepleťte si slovo a jeho lexikální význam a to co se za ním skrývá. To je jako s Bolševiky, že ?!


[quote="pid:55810, uid:471"]A velmi důležité mají být tzv. mimoškolní aktivity, třeba členství v neziskovkách. Za mých mladých let kdo nebyl v pionýrské organizaci, tak měl problém. Proto ty kompetence, o kterých bude rozhodovat někdo, kdo daného jedince nezná, resp. bude ho znát jako položku v databázi.[/quote] To je běžný systém na Z a hlavně v USA (je to dost často vidět i ve filmech). Ale to o čem mluvíte je důsledek jednak davo-"elitárního" řízení hierarchie společnosti přes tituly a "toaletní papíry"(diplomy) a přechod do autoritativního pseudovědeckého systému => kdo má nejvíce titulů, ten má pravdu i kdyby tvrdil, že Země je placatá a kdo nemá tituly, tak má držet hubu i kdyby říkal, že 2+2=4. Nepleťte si slovo a jeho lexikální význam a to co se za ním skrývá. To je jako s Bolševiky, že ?!
12
10.23k
123
35
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept