Egregoriálno-matričné riadenie
19 rocna belgicanka obletela svet na slovenskom lietadle

Spravu som zachytil vcera v televiznych novinach na CNN Prima News, lietadlo je vraj navrhnute v CR a postavene na SK, ale nepoznam historiu firmy. Ak by niekto vedel, doplnte.


Belgičanka v slovenskom lietadle obletela svet. Vytvorila 2 rekordy, navštívila i Senicu


Zara Rutherford, 19-ročná pilotka s dvojitým občianstvom, vytvorila svetový rekord ako najmladšia žena, ktorá samostatne obletela svet lietadlom. Podarilo sa jej to aj s pomocou lietadla Shark, ktoré vyrobili na západnom Slovensku v meste Senica.


Jej nízky vek a neveľké skúsenosti znervózňovali Vladimíra Pekára zo Senice, ktorý je hlavným konštruktérom lietadla Shark. V rozhovore pre TV Sen priznal, že do poslednej chvíle čakal, že štart Zarinej cesty sa odloží. Zároveň však uviedol, že pri zaškoľovaní sa s každým cvičným letom zlepšovala a rýchlo sa učila nové veci.


Práve Senica, kde lietadlo Shark skonštruovali, bola jedna z posledných zastávok na Zarinej ceste. V sobotu 15. januára ju tam privítali novinári, zástupcovia mesta, Trnavského kraja i niekoľko nadšencov a fanúšikov.


Spravu som zachytil vcera v televiznych novinach na CNN Prima News, lietadlo je vraj navrhnute v CR a postavene na SK, ale nepoznam historiu firmy. Ak by niekto vedel, doplnte. [Belgičanka v slovenskom lietadle obletela svet. Vytvorila 2 rekordy, navštívila i Senicu](https://obkec.azet.sk/clanok/xmthbqp/belgicanka-v-slovenskom-lietadle-obletela-svet-vytvorila-2-rekordy-navstivila-i-senicu/) Zara Rutherford, 19-ročná pilotka s dvojitým občianstvom, vytvorila svetový rekord ako najmladšia žena, ktorá samostatne obletela svet lietadlom. Podarilo sa jej to aj s pomocou lietadla Shark, ktoré vyrobili na západnom Slovensku v meste Senica. Jej nízky vek a neveľké skúsenosti znervózňovali Vladimíra Pekára zo Senice, ktorý je hlavným konštruktérom lietadla Shark. V rozhovore pre TV Sen priznal, že do poslednej chvíle čakal, že štart Zarinej cesty sa odloží. Zároveň však uviedol, že pri zaškoľovaní sa s každým cvičným letom zlepšovala a rýchlo sa učila nové veci. Práve Senica, kde lietadlo Shark skonštruovali, bola jedna z posledných zastávok na Zarinej ceste. V sobotu 15. januára ju tam privítali novinári, zástupcovia mesta, Trnavského kraja i niekoľko nadšencov a fanúšikov.

Moderator

Upravené 21. 1. 2022 o 07:28

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ernest_Rutherford
https://cs.wikipedia.org/wiki/Rutherford%C5%AFv_model_atomu


Není to jen posilování informačního pole GP? Oblet - otáčka -zacyklování, centrum - chamraď okolo. Podstatou každého ovládnutí objektu řízení je z hlediska subjektu (v koncepci GP) je buď platforma spolupráce (tzv. pumpování ega objektu), nebo v krajním případě jeho likvidace (pokud ovšem objekt nepřestane hrát podle starých not (GP) a nezvolí novou koncepci (VP) - pak jsou na něj všichni "zlí čarodějové (mágové) krátcí).


https://cs.wikipedia.org/wiki/Ernest_Rutherford https://cs.wikipedia.org/wiki/Rutherford%C5%AFv_model_atomu Není to jen posilování informačního pole GP? Oblet - otáčka -zacyklování, centrum - chamraď okolo. Podstatou každého ovládnutí objektu řízení je z hlediska subjektu (v koncepci GP) je buď platforma spolupráce (tzv. pumpování ega objektu), nebo v krajním případě jeho likvidace (pokud ovšem objekt nepřestane hrát podle starých not (GP) a nezvolí novou koncepci (VP) - pak jsou na něj všichni "zlí čarodějové (mágové) krátcí).

Článok zo 6.2.22
Senica na mape sveta: Tínedžerka obletela Zem na slovenskom lietadle!
Zarin let sledovali ľudia z celej planéty. Videli ešte niečo - slovenskú vlajočku na leteckom radare a slovenskú imatrikuláciu OM na lietadle. „Zara dostala Senicu a Slovensko na leteckú mapu sveta.“


https://plus7dni.pluska.sk/domov/senica-mape-sveta-tinedzerka-obletela-zem-slovenskom-lietadle?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p7d&utm_campaign=fanpageP7D&


Zo Senice pochádzajú predkovia M.R. Štefánika.


Článok zo 6.2.22 **Senica na mape sveta: Tínedžerka obletela Zem na slovenskom lietadle!** Zarin let sledovali ľudia z celej planéty. Videli ešte niečo - slovenskú vlajočku na leteckom radare a slovenskú imatrikuláciu OM na lietadle. **„Zara dostala Senicu a Slovensko na leteckú mapu sveta.“** https://plus7dni.pluska.sk/domov/senica-mape-sveta-tinedzerka-obletela-zem-slovenskom-lietadle?utm_source=fbINTERN&utm_medium=p7d&utm_campaign=fanpageP7D& Zo Senice pochádzajú predkovia M.R. Štefánika.
571
2
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept