Politika v ČR
Babiš premierem stinove vlady
Y

Předseda hnutí ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš informoval o zřízení stínové vlády, jejíž první zasedání proběhlo dnes dopoledne. Jako důvod svého rozhodnutí šéf největší opoziční politické síly v parlamentu uvedl nespokojenost s jednáním nové vlády Petra Fialy, jejíž činnost podle něj má již výrazný negativní vliv na české občany.
Založení stínového kabinetu ministrů Babiš odůvodnil tím, že byl pobouřen výsledky práce skutečné vlády, která podle jeho názoru postrádá kompetence. Podle plánu expremiéra se stínová vláda bude scházet každý týden s tím, aby probírala rozhodnutí vlády Petra Fialy. Její první zasedání proběhlo právě dnes, následně proběhla tisková konference, na níž Babiš představil členy svého stínového kabinetu.
„To, co předvedla nová vláda za měsíc, jenom potvrzuje, že je to vláda nekompetentní, není schopna řešit problémy naší země a není schopna řešit problémy našich občanů. Jsem šokován, co dokázala tato nová vláda pokazit za měsíc. Zmrazili platy, nenavýšili platy učitelů, vzali půlku platu těm, co je potřebují,” prohlásil bývalý předseda české vlády Andrej Babiš.
Řadu křesel ve stínovém Babišově kabinetu obsadili politici, kteří zastávali stejné funkce v předchozí vládě. Mezi nimi jsou Alena Schillerová, Lubomír Metnar, Klára Dostálová, Richard Brabec a Karel Havlíček, který se tentokrát spokojil s jedním postem, a sice s funkcí stínového ministra průmyslu a obchodu. Ministerstvo dopravy ve stínové vládě Andreje Babiše řídí poslanec Martin Kolovratník, bývalému šéfovi Poslanecké sněmovny Radku Vondráčkovi připadlo ministerstvo spravedlnosti a poslanci Juliusu Špičákovi virtuální resort zdravotnictví.
Poslanec a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák se stal stínovým ministrem školství, vědy a výzkumu, jakousi kumulací reálné a virtuální funkce má i místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová, která je stínovou ministryní vnitra. Jaroslav Bžoch je stínovým ministrem zahraničí, bývalá hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová obsadila křeslo stínové ministryně kultury, Aleš Juchelka je ministrem práce a sociálních věcí a Karel Tureček ministrem zemědělství. Stínová vláda obsahuje i tři zmocněnce, jimiž jsou zmocněnec pro sport Jan Richter, zmocněnec pro ochranu spotřebitelů Patrik Nacher a zmocněnec pro IT a digitalizaci Robert Králíček.zde


Předseda hnutí ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš informoval o zřízení stínové vlády, jejíž první zasedání proběhlo dnes dopoledne. Jako důvod svého rozhodnutí šéf největší opoziční politické síly v parlamentu uvedl nespokojenost s jednáním nové vlády Petra Fialy, jejíž činnost podle něj má již výrazný negativní vliv na české občany. Založení stínového kabinetu ministrů Babiš odůvodnil tím, že byl pobouřen výsledky práce skutečné vlády, která podle jeho názoru postrádá kompetence. Podle plánu expremiéra se stínová vláda bude scházet každý týden s tím, aby probírala rozhodnutí vlády Petra Fialy. Její první zasedání proběhlo právě dnes, následně proběhla tisková konference, na níž Babiš představil členy svého stínového kabinetu. „To, co předvedla nová vláda za měsíc, jenom potvrzuje, že je to vláda nekompetentní, není schopna řešit problémy naší země a není schopna řešit problémy našich občanů. Jsem šokován, co dokázala tato nová vláda pokazit za měsíc. Zmrazili platy, nenavýšili platy učitelů, vzali půlku platu těm, co je potřebují,” prohlásil bývalý předseda české vlády Andrej Babiš. Řadu křesel ve stínovém Babišově kabinetu obsadili politici, kteří zastávali stejné funkce v předchozí vládě. Mezi nimi jsou Alena Schillerová, Lubomír Metnar, Klára Dostálová, Richard Brabec a Karel Havlíček, který se tentokrát spokojil s jedním postem, a sice s funkcí stínového ministra průmyslu a obchodu. Ministerstvo dopravy ve stínové vládě Andreje Babiše řídí poslanec Martin Kolovratník, bývalému šéfovi Poslanecké sněmovny Radku Vondráčkovi připadlo ministerstvo spravedlnosti a poslanci Juliusu Špičákovi virtuální resort zdravotnictví. Poslanec a hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák se stal stínovým ministrem školství, vědy a výzkumu, jakousi kumulací reálné a virtuální funkce má i místopředsedkyně Sněmovny Jana Mračková Vildumetzová, která je stínovou ministryní vnitra. Jaroslav Bžoch je stínovým ministrem zahraničí, bývalá hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová obsadila křeslo stínové ministryně kultury, Aleš Juchelka je ministrem práce a sociálních věcí a Karel Tureček ministrem zemědělství. Stínová vláda obsahuje i tři zmocněnce, jimiž jsou zmocněnec pro sport Jan Richter, zmocněnec pro ochranu spotřebitelů Patrik Nacher a zmocněnec pro IT a digitalizaci Robert Králíček.[zde](https://cz.sputniknews.com/20220120/babis-sokovany-novou-vladou-se-znovu-stal-premierem-a-predstavil-svuj-kabinet-tentokrat-stinovy-17283789.html)

Oriho clanek - a vzhledem k jeho dulezitosti ho sem davam cely a je k diskusi:
Návrat Babiša z opozície
Moja mama má kamošku v Prahe, ktorá kvôli mediálnej masírke má Babiša za populistu a zlodeja aj európskych fondov kvôli kauze „Čapí hnízdo“. A kvôli tejto kauze ho chce vidieť za mrežami. Ja som mame povedal, že táto inak v pohode žena z Prahy bude ešte plakať za Babišom a musím dodať aj to, že nie kvôli tomu, že on je najlepší, čo Česko a jeho politická scéna vyprodukovala. Hovorím to preto, aby ma nikto neobvinil z toho, že som fanúšikom Babiša.
Prečo sa vlastne vráti Babiš?
Nuž, z jednej strany Zeman je v prezidentskom paláci a tým pádom jednou nohou v politickom dôchodku (zlé jazyky jeho neprajníkov tvrdia, že druhou v hrobe – o tomto tvrdení jeho neprajníkov mám vážne pochybnosti), z druhej strany je tu tá vec, že súčasná vláda je poskladaná z kreatúr anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne a „pražskej kaviarne“ so silným výberom ne-ministerských kádrov od pražských klanov a z tretej strany čím je a čím nie je Babiš. Lenže výber kádrov do ministerských a ne-ministerských postov bol značne obmedzený a ideologická súdržnosť je prakticky nulová a v neposlednom rade Babiš nie je kreatúra z „pražskej kaviarne“, tým pádom močiar nemá také účinné páky na jeho ovládanie ako u „návštevníkov kaviarní“. Babiš nie je ani členom pražských klanov, lebo je zo Slovenska, t.j. je cudzinec a je oligarcha, ktorý prevzal a skonsolidoval české poľnohospodárstvo a potravinárstvo a ktorého politickým mentorom je Zeman, preto v ňom pražské klany vidia zväčša konkurenciu a aj preto ho „pražská kaviareň“ neznáša.
V čom je pointa?
V tom, že Babiš celkom dobre zvládol tak riadenie Českej republiky, ako aj covid-frašku, ale súčasná vládna koalícia je z pohľadu kádrov úplné dno, lebo buď prevliekli kabáty a odišli inam, alebo boli príliš tupí na to, aby ich klany mohli použiť, alebo sa v predchádzajúcom období znemožnili. Ďalšia vec je, že klany si chcú utrhnúť čo najväčšie sústa cez trafiky a toto sa odráža nielen na zložení vlády (handrkovanie Pirátov), ale aj na ideologickej absencii súdržnosti, ktorá sa odráža v programe vlády. Tretia vec je, že Fialova vláda dostala do ruky aspoň dvoch veľkých čiernych Petrov ekonomického charakteru (a to sú tie, o ktorých vedia – lebo kolaps bankového systému sa práve deje): zdraženie energií a ekonomické problémy od covidu, t.j. krízové situácie, kde potrebujete nielen vedieť čo sa deje a na základe toho vypracovať plán, ale aj potrebujete vedieť ako ten plán presadiť. A tu naráža kosa na kameň, ktorá odštartuje očistné procesy.
O čo ide?
V minulosti som napísal, že kým Slovensko podľa mentality obyvateľstva je zväčša dedinské, tak Česko je podľa mentality prevažne malo-mestské, t.j. ľudia sú citliví na rozličné veci v rozličnej miere. Toto je dôležité pri odštartovaní a riadení očistných procesov, lebo teraz všetci na vlastné oči uvidia a na vlastnej koži pocítia, čo za zberbu sú tie pražské klany, ktoré zdierajú Čechov a živia „pražskú kaviareň“, ktorá klame v médiách a pretláča pre Čechov zhubnú ideológiu a tiež zistia čo sú zač tie kreatúry z močiara, ktoré zas presadzujú veci pre svojho pánka v Londýne a Washingtone. Skrátka, odhalia sa korene mizérie v Česku a tým pádom Česi budú môcť robiť poriadok u seba.
Čo ďalej?
Ak sa Klaus starší nevráti do politiky a nebude kandidovať do prezidentských volieb (dúfam, že to urobí a zvolia ho), tak Babiš s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť ohlásiť svoju kandidatúru, t.j. ČR nielen zostane bez adekvátneho premiéra, ale aj prezidenta. To však znamená, že očistné procesy naberú živelnejší charakter a tým pádom ČSFR a následne Veľká Morava resp. Veľká Marava sa bude musieť skladať pod patronátom Slovenska. Čo zas, aj pri pomoci Ruska, je stále sub-optimálne riešenie.
S pozdravom
Oracle 911
zde


Oriho clanek - a vzhledem k jeho dulezitosti ho sem davam cely a je k diskusi: **Návrat Babiša z opozície** Moja mama má kamošku v Prahe, ktorá kvôli mediálnej masírke má Babiša za populistu a zlodeja aj európskych fondov kvôli kauze „Čapí hnízdo“. A kvôli tejto kauze ho chce vidieť za mrežami. Ja som mame povedal, že táto inak v pohode žena z Prahy bude ešte plakať za Babišom a musím dodať aj to, že nie kvôli tomu, že on je najlepší, čo Česko a jeho politická scéna vyprodukovala. Hovorím to preto, aby ma nikto neobvinil z toho, že som fanúšikom Babiša. **Prečo sa vlastne vráti Babiš? ** Nuž, z jednej strany Zeman je v prezidentskom paláci a tým pádom jednou nohou v politickom dôchodku (zlé jazyky jeho neprajníkov tvrdia, že druhou v hrobe – o tomto tvrdení jeho neprajníkov mám vážne pochybnosti), z druhej strany je tu tá vec, že súčasná vláda je poskladaná z kreatúr anglo-amerického močiara s centrálou v Londýne a „pražskej kaviarne“ so silným výberom ne-ministerských kádrov od pražských klanov a z tretej strany čím je a čím nie je Babiš. Lenže výber kádrov do ministerských a ne-ministerských postov bol značne obmedzený a ideologická súdržnosť je prakticky nulová a v neposlednom rade Babiš nie je kreatúra z „pražskej kaviarne“, tým pádom močiar nemá také účinné páky na jeho ovládanie ako u „návštevníkov kaviarní“. Babiš nie je ani členom pražských klanov, lebo je zo Slovenska, t.j. je cudzinec a je oligarcha, ktorý prevzal a skonsolidoval české poľnohospodárstvo a potravinárstvo a ktorého politickým mentorom je Zeman, preto v ňom pražské klany vidia zväčša konkurenciu a aj preto ho „pražská kaviareň“ neznáša. ** V čom je pointa?** V tom, že Babiš celkom dobre zvládol tak riadenie Českej republiky, ako aj covid-frašku, ale súčasná vládna koalícia je z pohľadu kádrov úplné dno, lebo buď prevliekli kabáty a odišli inam, alebo boli príliš tupí na to, aby ich klany mohli použiť, alebo sa v predchádzajúcom období znemožnili. Ďalšia vec je, že klany si chcú utrhnúť čo najväčšie sústa cez trafiky a toto sa odráža nielen na zložení vlády (handrkovanie Pirátov), ale aj na ideologickej absencii súdržnosti, ktorá sa odráža v programe vlády. Tretia vec je, že Fialova vláda dostala do ruky aspoň dvoch veľkých čiernych Petrov ekonomického charakteru (a to sú tie, o ktorých vedia – lebo kolaps bankového systému sa práve deje): zdraženie energií a ekonomické problémy od covidu, t.j. krízové situácie, kde potrebujete nielen vedieť čo sa deje a na základe toho vypracovať plán, ale aj potrebujete vedieť ako ten plán presadiť. A tu naráža kosa na kameň, ktorá odštartuje očistné procesy. **O čo ide?** V minulosti som napísal, že kým Slovensko podľa mentality obyvateľstva je zväčša dedinské, tak Česko je podľa mentality prevažne malo-mestské, t.j. ľudia sú citliví na rozličné veci v rozličnej miere. Toto je dôležité pri odštartovaní a riadení očistných procesov, lebo teraz všetci na vlastné oči uvidia a na vlastnej koži pocítia, čo za zberbu sú tie pražské klany, ktoré zdierajú Čechov a živia „pražskú kaviareň“, ktorá klame v médiách a pretláča pre Čechov zhubnú ideológiu a tiež zistia čo sú zač tie kreatúry z močiara, ktoré zas presadzujú veci pre svojho pánka v Londýne a Washingtone. Skrátka, odhalia sa korene mizérie v Česku a tým pádom Česi budú môcť robiť poriadok u seba. **Čo ďalej?** Ak sa Klaus starší nevráti do politiky a nebude kandidovať do prezidentských volieb (dúfam, že to urobí a zvolia ho), tak Babiš s najväčšou pravdepodobnosťou bude musieť ohlásiť svoju kandidatúru, t.j. ČR nielen zostane bez adekvátneho premiéra, ale aj prezidenta. To však znamená, že očistné procesy naberú živelnejší charakter a tým pádom ČSFR a následne Veľká Morava resp. Veľká Marava sa bude musieť skladať pod patronátom Slovenska. Čo zas, aj pri pomoci Ruska, je stále sub-optimálne riešenie. S pozdravom Oracle 911 [zde](https://oracle911blog.wordpress.com/2022/01/21/navrat-babisa-z-opozicie/)

Řídící bída se od této sebranky valí nezastavitelně , z hodiny na hodinu .
Někteří jsou tak tupí , že se zapojují do vyzbrojování fašistických jednotek na Ukrajině , které s tímto darem budou zabíjet civilisty .
https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Granaty-Ukrajine-Je-to-historicky-partner-vzkazala-mluvci-ministerstva-690200
Jak moc musí být člověk mimo , aby veřejně podporoval terorizmus a zároven se tím vyčlenil , jako válečný zločinec .


Řídící bída se od této sebranky valí nezastavitelně , z hodiny na hodinu . Někteří jsou tak tupí , že se zapojují do vyzbrojování fašistických jednotek na Ukrajině , které s tímto darem budou zabíjet civilisty . https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Granaty-Ukrajine-Je-to-historicky-partner-vzkazala-mluvci-ministerstva-690200 Jak moc musí být člověk mimo , aby veřejně podporoval terorizmus a zároven se tím vyčlenil , jako válečný zločinec .

zazivam velke zklamani a deziluzi u lidi v mem okoli, kteri veri koalicnimu slepenci. nekteri radeji mlci, protoze se stydi priznat, ze je volili. jeden muj znamy je v ODS a neustale mi pise, ze je treba dat vlade 100 dnu, aby predvedla, co umi. jako kdyby nam uz nepredvedli dost a neni treba cekat, az tech 100 dnu uplyne.
na socialnich sitich sleduji reakce rovnez a prijde mi, ze dve tretiny lidi si preje, aby tato priserna vlada skoncila co nejdrive. dokud nestaci napachat jeste vetsi skody.


zazivam velke zklamani a deziluzi u lidi v mem okoli, kteri veri koalicnimu slepenci. nekteri radeji mlci, protoze se stydi priznat, ze je volili. jeden muj znamy je v ODS a neustale mi pise, ze je treba dat vlade 100 dnu, aby predvedla, co umi. jako kdyby nam uz nepredvedli dost a neni treba cekat, az tech 100 dnu uplyne. na socialnich sitich sleduji reakce rovnez a prijde mi, ze dve tretiny lidi si preje, aby tato priserna vlada skoncila co nejdrive. dokud nestaci napachat jeste vetsi skody.

zazivam velke zklamani a deziluzi u lidi v mem okoli, kteri veri koalicnimu slepenci. nekteri radeji mlci, protoze se stydi priznat, ze je volili. jeden muj znamy je v ODS a neustale mi pise, ze je treba dat vlade 100 dnu, aby predvedla, co umi. jako kdyby nam uz nepredvedli dost a neni treba cekat, az tech 100 dnu uplyne.
na socialnich sitich sleduji reakce rovnez a prijde mi, ze dve tretiny lidi si preje, aby tato priserna vlada skoncila co nejdrive. dokud nestaci napachat jeste vetsi skody.


Jak moc musí být člověk mimo , aby veřejně podporoval terorizmus a zároven se tím vyčlenil , jako válečný zločinec .


Zdá sa, že môj článok prišiel včas...


[quote="pid:53557, uid:347"]zazivam velke zklamani a deziluzi u lidi v mem okoli, kteri veri koalicnimu slepenci. nekteri radeji mlci, protoze se stydi priznat, ze je volili. jeden muj znamy je v ODS a neustale mi pise, ze je treba dat vlade 100 dnu, aby predvedla, co umi. jako kdyby nam uz nepredvedli dost a neni treba cekat, az tech 100 dnu uplyne. na socialnich sitich sleduji reakce rovnez a prijde mi, ze dve tretiny lidi si preje, aby tato priserna vlada skoncila co nejdrive. dokud nestaci napachat jeste vetsi skody.[/quote] [quote="pid:53552, uid:185"]Jak moc musí být člověk mimo , aby veřejně podporoval terorizmus a zároven se tím vyčlenil , jako válečný zločinec .[/quote] Zdá sa, že môj článok prišiel včas...

Moderátor

Upravené 21. 1. 2022 o 23:01

V Českej republike zomrelo vlani 139 600 ľudí, čo je najviac od druhej svetovej vojny.


TASR 01.02.2022 13:18 Zdravotník / Korona / Sanitka / Záchranka /Foto: SITA/AP, Simanek Vit
Zdravotníci prinášajú pacienta s covidom do pražskej Fakultnej nemocnice Motol, november 2021
Vyplýva to z predbežných dát Českého štatistického úradu (ČSÚ), o ktorých v utorok informoval spravodajský server Novinky.cz.


„Po 15-percentnom náraste počtu zomrelých v roku 2020 sa v roku 2021 počet zomrelých medziročne zvýšil o ďalších osem percent. Celkovo v priebehu posledného kalendárneho roka zomrelo 139 600 obyvateľov Česka, čo je najviac od konca druhej svetovej vojny,“ uviedol predseda ČSÚ Marek Rojíček.
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/615393-v-cesku-vlani-zomrelo-najviac-ludi-od-konca-druhej-svetovej-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy


**V Českej republike zomrelo vlani 139 600 ľudí, čo je najviac od druhej svetovej vojny.** TASR 01.02.2022 13:18 Zdravotník / Korona / Sanitka / Záchranka /Foto: SITA/AP, Simanek Vit Zdravotníci prinášajú pacienta s covidom do pražskej Fakultnej nemocnice Motol, november 2021 Vyplýva to z predbežných dát Českého štatistického úradu (ČSÚ), o ktorých v utorok informoval spravodajský server Novinky.cz. „Po 15-percentnom náraste počtu zomrelých v roku 2020 sa v roku 2021 počet zomrelých medziročne zvýšil o ďalších osem percent. Celkovo v priebehu posledného kalendárneho roka zomrelo 139 600 obyvateľov Česka, čo je najviac od konca druhej svetovej vojny,“ uviedol predseda ČSÚ Marek Rojíček. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/615393-v-cesku-vlani-zomrelo-najviac-ludi-od-konca-druhej-svetovej-vojny/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_bleskove_spravy
816
5
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept