KSB a DVTR
Mystika - Encyklopedie KOB

Мистика


Из словаря В.И.Даля:


МИ́СТИКА ж. ученье о таинственном, загадочном, сверхъестественном, о сокрытом, иносказательном смысле и значении ученья и обрядов веры. Мисти́ческий, мисти́чный, сокровенный, скрытый, таинственный, темно иносказательный. Мистици́зм м. ученье, убеждение, понятия или наклонность к таинственному толкованию и обрядливости. Ми́стик м. предавшийся мистике, мистицизму. Мистифи́ровать кого, дурачить, тешиться обманом, вводить в длительное заблуждение, для одной забавы. Мистифика́ция ж. шуточный обман или содержание человека в забавной и длительной ошибке. Мисте́рия ж. таинственный обряд языческой веры; || зрелище, представление из Ветхого Завета, духовная драма.


http://wiki.kob.su/%D0%9C%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0


Mystika


nauka o tajemném, záhadném, nadpřirozeném, o skrytém alegorickém smyslu a významu učení (nauky) a obřadních rituálech (náboženských obřadech, obřadech víry).


Mystický - pramenící z mýtu, zastřený, skrytý, utajený, temně (nezřetelně) alegorický.


Mysticismus – učení, přesvědčení, chápání nebo sklon (tíhnutí) k tajemnému vykládání (výkladu) a obřadnosti (rituálu).


Mystik – propadnuvší mystice, mysticismu.


Mystifikovat - někoho oblbovat, bavit se podváděním (klamem), dlouhodobě uvádět v omyl, jen tak pro zábavu.


Mystifikace – žertovný podvod nebo udržování člověka v zábavné a déletrvající nepravdě.


Mysterium – tajemný obřad pohanské víry; podívaná, představení ze Starého zákona, duchovní drama.


Мистика ------- Из словаря В.И.Даля: МИ́СТИКА ж. ученье о таинственном, загадочном, сверхъестественном, о сокрытом, иносказательном смысле и значении ученья и обрядов веры. Мисти́ческий, мисти́чный, сокровенный, скрытый, таинственный, темно иносказательный. Мистици́зм м. ученье, убеждение, понятия или наклонность к таинственному толкованию и обрядливости. Ми́стик м. предавшийся мистике, мистицизму. Мистифи́ровать кого, дурачить, тешиться обманом, вводить в длительное заблуждение, для одной забавы. Мистифика́ция ж. шуточный обман или содержание человека в забавной и длительной ошибке. Мисте́рия ж. таинственный обряд языческой веры; || зрелище, представление из Ветхого Завета, духовная драма. http://wiki.kob.su/%D0%9C%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0 Mystika ------- nauka o tajemném, záhadném, nadpřirozeném, o skrytém alegorickém smyslu a významu učení (nauky) a obřadních rituálech (náboženských obřadech, obřadech víry). **Mystický** - pramenící z mýtu, zastřený, skrytý, utajený, temně (nezřetelně) alegorický. **Mysticismus** – učení, přesvědčení, chápání nebo sklon (tíhnutí) k tajemnému vykládání (výkladu) a obřadnosti (rituálu). **Mystik** – propadnuvší mystice, mysticismu. **Mystifikovat** - někoho oblbovat, bavit se podváděním (klamem), dlouhodobě uvádět v omyl, jen tak pro zábavu. **Mystifikace** – žertovný podvod nebo udržování člověka v zábavné a déletrvající nepravdě. **Mysterium** – tajemný obřad pohanské víry; podívaná, představení ze Starého zákona, duchovní drama.

mna by hlavne zaujimalo, ako dotycny rozlisi, co je zhora a co zvnutra a niekedy skor len prejav podvedomia ci masovej manipulacie zvonku. Mam zazite aj jedno, aj druhe a casto v tom druhom pripade som mala rovnake emocne nastavenie ako v prvom, len casom to vyprchalo.....ale zasa vzdy to mohol byt prejav skor mojho racionalizmu, ktory "odmietol" mystiku a realita sa potom ukazala aj v takom svetle


mna by hlavne zaujimalo, ako dotycny rozlisi, co je zhora a co zvnutra a niekedy skor len prejav podvedomia ci masovej manipulacie zvonku. Mam zazite aj jedno, aj druhe a casto v tom druhom pripade som mala rovnake emocne nastavenie ako v prvom, len casom to vyprchalo.....ale zasa vzdy to mohol byt prejav skor mojho racionalizmu, ktory "odmietol" mystiku a realita sa potom ukazala aj v takom svetle

Já si myslím, že přemýšlet tímto směrem je slepá cesta. Nevím, jestli jste četla Mrtvou vodu, osobně si myslím, že nejlepší je začít právě Mrtvou vodou, ale asi to není nutné. Pjakin tvrdí, že si každý má vybrat z mnoha knih (a jiných materiálů) KOB to co je mu tematicky nejbližší. Důležité je začít a případné nejasnosti pak doplnit další četbou. Pjakin doporučuje číst materiály VP SSSR vydané do června 2019. Za sebe s tím souhlasím, při četbě novějších materiálů mám nepříjemný pocit - ale to je jen můj názor. Materiály lze nalézt třeba zde:


http://leva-net.webnode.cz/prace-vp-sssr/knihy/


Já si myslím, že přemýšlet tímto směrem je slepá cesta. Nevím, jestli jste četla Mrtvou vodu, osobně si myslím, že nejlepší je začít právě Mrtvou vodou, ale asi to není nutné. Pjakin tvrdí, že si každý má vybrat z mnoha knih (a jiných materiálů) KOB to co je mu tematicky nejbližší. Důležité je začít a případné nejasnosti pak doplnit další četbou. Pjakin doporučuje číst materiály VP SSSR vydané do června 2019. Za sebe s tím souhlasím, při četbě novějších materiálů mám nepříjemný pocit - ale to je jen můj názor. Materiály lze nalézt třeba zde: http://leva-net.webnode.cz/prace-vp-sssr/knihy/

Na začiatku je istina, pravda rôznych hrán. Potom akosi vedomosti zmiznú (buď to niekto naplánuje alebo sa prihodí akýsi externý faktor, ktorý sa postará o ohlupovanie) a vznikne z toho kĺbko akýchsi rituálov, zvykov, znalostí, ktoré už nenesú pôvodný istinný obsah ale sú len jeho odvarom. Častokrát odvarom jedovatým, lebo poznanie len časti istiny môže viesť ku katastrofe, lebo človek si neuvedomuje, nevie opačnú stranu veci. Aj mystika aj tajné učenia sú o tom istom. Ale aj k tajnému učeniu sa dá dopracovať. Dneska už nič neostalo tajné.


Na začiatku je istina, pravda rôznych hrán. Potom akosi vedomosti zmiznú (buď to niekto naplánuje alebo sa prihodí akýsi externý faktor, ktorý sa postará o ohlupovanie) a vznikne z toho kĺbko akýchsi rituálov, zvykov, znalostí, ktoré už nenesú pôvodný istinný obsah ale sú len jeho odvarom. Častokrát odvarom jedovatým, lebo poznanie len časti istiny môže viesť ku katastrofe, lebo človek si neuvedomuje, nevie opačnú stranu veci. Aj mystika aj tajné učenia sú o tom istom. Ale aj k tajnému učeniu sa dá dopracovať. Dneska už nič neostalo tajné.

V kresťanstve, ale aj iných náboženstvách, sa mystikmi nazývajú ľudia, ktorí tak hlboko a intenzívne žijú svoju vieru, že zažívajú mimoriadne zážitky, ktoré sa nedajú vysvetliť bežným rozumom. Najčastejšie ide o videnia v tranze. Rôzne zjavenia a podobne.


Náboženskí mystici sa na to pozerajú cez prizmu svojej vierouky. Pomáhajú si modlitbou, aby vedeli rozlíšiť, odkiaľ dané zjavenie pochádza a aký má význam.


@JankaS sa oprávnene pýta, ako rozlíšiť tieto javy, odkiaľ pochádzajú a o čo sa snažia. Ide o to, že niekedy ľudia, ktorým sa niečo zjaví môžu byť tak natešení z toho, že sa im niečo výnimočné prihodilo, že to dvihne ich ego (povedia si, konečne aj oni patria medzi ľudí s výnimočnými schopnosťami), a hlava nehlava sa vrhnú do spolupráce s týmito javmi, čo môže byť nebezpečné, ak to nie je od Boha.

Sám mám určité skúsenosti s takýmito javmi. Nemal som pritom žiadne neobyčajné pocity, tak som skúmal, či tie javy nejako súvisia so životom, či niečo predznamenávajú. Ale nezistil som absolútne nič, s čím by to v živote mohlo súvisieť. Bolo to pred cca 10 rokmi, vtedy som čítal všelijakú ezoterickú literatúru, možno jedine s tým to súviselo. Neskôr som to začal ignorovať. A tie javy sa postupne začali strácať. Vyskytovali sa čoraz zriedkavejšie, až sa takmer úplne vytratili.


Podľa mňa slepá cesta je túžiť po mimoriadnych schopnostiach. Je to veľké lákadlo pre tých, ktorí sa snažia o duchovný sebarozvoj. Človek sa musí rozvíjať v prvom rade preto, aby sa stal lepším človekom, aby získal múdrosť, sebadisciplínu, pravdu a spravodlivosť. No ak je väčším motorom pre neho snaha dosiahnuť mimoriadne schopnosti, tak už z tejto cesty zišiel, a nevedomky v sebe rozvíja démonický režim psychiky.


V kresťanstve, ale aj iných náboženstvách, sa mystikmi nazývajú ľudia, ktorí tak hlboko a intenzívne žijú svoju vieru, že zažívajú mimoriadne zážitky, ktoré sa nedajú vysvetliť bežným rozumom. Najčastejšie ide o videnia v tranze. Rôzne zjavenia a podobne. Náboženskí mystici sa na to pozerajú cez prizmu svojej vierouky. Pomáhajú si modlitbou, aby vedeli rozlíšiť, odkiaľ dané zjavenie pochádza a aký má význam. @JankaS sa oprávnene pýta, ako rozlíšiť tieto javy, odkiaľ pochádzajú a o čo sa snažia. Ide o to, že niekedy ľudia, ktorým sa niečo zjaví môžu byť tak natešení z toho, že sa im niečo výnimočné prihodilo, že to dvihne ich ego (povedia si, konečne aj oni patria medzi ľudí s výnimočnými schopnosťami), a hlava nehlava sa vrhnú do spolupráce s týmito javmi, čo môže byť nebezpečné, ak to nie je od Boha. Sám mám určité skúsenosti s takýmito javmi. Nemal som pritom žiadne neobyčajné pocity, tak som skúmal, či tie javy nejako súvisia so životom, či niečo predznamenávajú. Ale nezistil som absolútne nič, s čím by to v živote mohlo súvisieť. Bolo to pred cca 10 rokmi, vtedy som čítal všelijakú ezoterickú literatúru, možno jedine s tým to súviselo. Neskôr som to začal ignorovať. A tie javy sa postupne začali strácať. Vyskytovali sa čoraz zriedkavejšie, až sa takmer úplne vytratili. Podľa mňa slepá cesta je túžiť po mimoriadnych schopnostiach. Je to veľké lákadlo pre tých, ktorí sa snažia o duchovný sebarozvoj. Človek sa musí rozvíjať v prvom rade preto, aby sa stal lepším človekom, aby získal múdrosť, sebadisciplínu, pravdu a spravodlivosť. No ak je väčším motorom pre neho snaha dosiahnuť mimoriadne schopnosti, tak už z tejto cesty zišiel, a nevedomky v sebe rozvíja démonický režim psychiky.

Český výklad se mi zdá dobře vypovídající:
Mystika (řec.) je souhrnné označení pro rozmanité duchovní zkušenosti bezprostředního a osobního setkání s božským, pro zkušenost hlubokého tajemství, jež se nedá přímo vyjádřit slovy, a pro různé cesty, jak takovou zkušenost získat.


Človek sa musí rozvíjať v prvom rade preto, aby sa stal lepším človekom, aby získal múdrosť, sebadisciplínu, pravdu a spravodlivosť. No ak je väčším motorom pre neho snaha dosiahnuť mimoriadne schopnosti, tak už z tejto cesty zišiel,

Bez výhrad souhlasím.
Různé mystické zážitky nejsou zas tak vzácné, jen o nich mnoho lidí mlčí, aby "nebyli za blázny". A ti, co se všemožně snaží někam vecpat (i pomocí drog) a cosi si tam urvat (včetně své "výjimečnosti" ) - to už jsou ztracenci a dle mého i zoufalci. Akorát o tom nevědí. No a na těhle násilných "výletech" se nejčastěji nesetkávají s Bohem a jeho projevy.
Každému člověku se totiž otevírá přesně tolik, co je schopný zvládnout a pochopit. Je to kvůli jeho psychice. Jak krásné, tak traumatické zážitky. Často v nich dostáváme odpovědi na své otázky. A jelikož přicházejí nečekaně a bez "vnější podpory" (tj, bez umělého navozování nějakého změněného stavu), jsou to boží projevy.
Sama mám zážitky jak krásné, tak děsivé. Nejde o žádné "tranzy" (myslím, že i toto probíhá u každého jinak). U mně je to jako když se rozhrne opona a já prožiju "příběh" . V realitě je to velmi rychlé a pokud mám někoho na blízku, ničeho si nevšimne.
A ano - děsivé. Proto vždycky varuju před umělými "vstupy". Lezete někam, kde nemáte co dělat. To děsivé v mém případě nebylo o žádných "démonech" aj. Jen jsem se ocitla kdysi hodně dávno na bitevním poli a hledala své blízké. Emočně moc náročné...


Český výklad se mi zdá dobře vypovídající: _Mystika (řec.) je souhrnné označení pro rozmanité duchovní zkušenosti bezprostředního a osobního setkání s božským, pro zkušenost hlubokého tajemství, jež se nedá přímo vyjádřit slovy, a pro různé cesty, jak takovou zkušenost získat._ [quote="pid:51542, uid:6"]Človek sa musí rozvíjať v prvom rade preto, aby sa stal lepším človekom, aby získal múdrosť, sebadisciplínu, pravdu a spravodlivosť. No ak je väčším motorom pre neho snaha dosiahnuť mimoriadne schopnosti, tak už z tejto cesty zišiel,[/quote] Bez výhrad souhlasím. Různé mystické zážitky nejsou zas tak vzácné, jen o nich mnoho lidí mlčí, aby "nebyli za blázny". A ti, co se všemožně snaží někam vecpat (i pomocí drog) a cosi si tam urvat (včetně své "výjimečnosti" ) - to už jsou ztracenci a dle mého i zoufalci. Akorát o tom nevědí. No a na těhle násilných "výletech" se nejčastěji **nesetkávají** s Bohem a jeho projevy. Každému člověku se totiž otevírá přesně tolik, co je schopný zvládnout a pochopit. Je to kvůli jeho psychice. Jak krásné, tak traumatické zážitky. Často v nich dostáváme odpovědi na své otázky. A jelikož přicházejí nečekaně a bez "vnější podpory" (tj, bez umělého navozování nějakého změněného stavu), jsou to boží projevy. Sama mám zážitky jak krásné, tak děsivé. Nejde o žádné "tranzy" (myslím, že i toto probíhá u každého jinak). U mně je to jako když se rozhrne opona a já prožiju "příběh" . V realitě je to velmi rychlé a pokud mám někoho na blízku, ničeho si nevšimne. A ano - děsivé. Proto vždycky varuju před umělými "vstupy". Lezete někam, kde nemáte co dělat. To děsivé v mém případě nebylo o žádných "démonech" aj. Jen jsem se ocitla kdysi hodně dávno na bitevním poli a hledala své blízké. Emočně moc náročné...

Sám mám určité skúsenosti s takýmito javmi. Nemal som pritom žiadne neobyčajné pocity, tak som skúmal, či tie javy nejako súvisia so životom, či niečo predznamenávajú. Ale nezistil som absolútne nič, s čím by to v živote mohlo súvisieť. Bolo to pred cca 10 rokmi, vtedy som čítal všelijakú ezoterickú literatúru, možno jedine s tým to súviselo. Neskôr som to začal ignorovať. A tie javy sa postupne začali strácať.

Nenechal ses chytit na udičku. Tím, že jsi jevy ignoroval, ses zas o kousek hlouběji prolnul k lidství.


[quote="pid:51542, uid:6"]Sám mám určité skúsenosti s takýmito javmi. Nemal som pritom žiadne neobyčajné pocity, tak som skúmal, či tie javy nejako súvisia so životom, či niečo predznamenávajú. Ale nezistil som absolútne nič, s čím by to v živote mohlo súvisieť. Bolo to pred cca 10 rokmi, vtedy som čítal všelijakú ezoterickú literatúru, možno jedine s tým to súviselo. Neskôr som to začal ignorovať. A tie javy sa postupne začali strácať.[/quote] Nenechal ses chytit na udičku. Tím, že jsi jevy ignoroval, ses zas o kousek hlouběji prolnul k lidství.

Mystický zážitek je krásně vysvětlen v knize Celestínské proroctví. Je tam popisován jako stav nejvyšší lásky, pocit sounáležitosti a jednoty všeho se vším. Hlavní postava tam zažívá tento stav, a má mu sloužit jako orientační bod, ukázka toho kam směřovat a postupně krůček po krůčku se tomuto stavu přibližovat v běžném životě. Když člověk tento stav zažije spontánně, tak to pro něj může mít velký význam, může to přinášet poselství. Zkoušet to ale pomocí drog je opravdu nezpečné a může to člověka hodit někam, na co není připraven a uškodit mu, kromě toho drogy ničí tělo.
Myslím že docílit tohoto stavu je také cílem meditace. V tomto stavu se člověk může dostat do jakéhosi operačního systému, odkud je možné přeprogramovat svoje negativní programy a dokonce uzdravit se z vážných chorob.


Ještě k těm mimořádným schopnostem:
Bruno Gröning - léčitel, pro někoho možná démon, ale ještě dnes se díky jeho metodě uzdravuje mnoho lidí. A to nejen na těle, ale také na duchu. Cítí se lépe, mají větší radost ze života a posunují se i v duchovní oblasti. Posouvat se duchovně a mravně je většinou dřina, ale nemusí to být nutně pravidlem.


Duše K - tentokrát o cestě ke zdraví prostřednictvím učení Bruna Gröninga se Simonou Sandl 5.1.2020
https://www.youtube.com/watch?v=ME4nt1pO5oE&t=3301s


Duše K - tentokrát s uzdravenými díky učení Bruna Gröninga 5.4.2021
https://www.youtube.com/watch?v=3KQIVrc9RB8&t=11s


Mystický zážitek je krásně vysvětlen v knize Celestínské proroctví. Je tam popisován jako stav nejvyšší lásky, pocit sounáležitosti a jednoty všeho se vším. Hlavní postava tam zažívá tento stav, a má mu sloužit jako orientační bod, ukázka toho kam směřovat a postupně krůček po krůčku se tomuto stavu přibližovat v běžném životě. Když člověk tento stav zažije spontánně, tak to pro něj může mít velký význam, může to přinášet poselství. Zkoušet to ale pomocí drog je opravdu nezpečné a může to člověka hodit někam, na co není připraven a uškodit mu, kromě toho drogy ničí tělo. Myslím že docílit tohoto stavu je také cílem meditace. V tomto stavu se člověk může dostat do jakéhosi operačního systému, odkud je možné přeprogramovat svoje negativní programy a dokonce uzdravit se z vážných chorob. Ještě k těm mimořádným schopnostem: Bruno Gröning - léčitel, pro někoho možná démon, ale ještě dnes se díky jeho metodě uzdravuje mnoho lidí. A to nejen na těle, ale také na duchu. Cítí se lépe, mají větší radost ze života a posunují se i v duchovní oblasti. Posouvat se duchovně a mravně je většinou dřina, ale nemusí to být nutně pravidlem. Duše K - tentokrát o cestě ke zdraví prostřednictvím učení Bruna Gröninga se Simonou Sandl 5.1.2020 https://www.youtube.com/watch?v=ME4nt1pO5oE&t=3301s Duše K - tentokrát s uzdravenými díky učení Bruna Gröninga 5.4.2021 https://www.youtube.com/watch?v=3KQIVrc9RB8&t=11s
Upravené 8. 1. 2022 o 11:58

Je tam popisován jako stav nejvyšší lásky, pocit sounáležitosti a jednoty všeho se vším.
Já bych dodal - radosti. Je to neskutečné štěstí z prozření.


[quote="pid:51650, uid:802"]Je tam popisován jako stav nejvyšší lásky, pocit sounáležitosti a jednoty všeho se vším.[/quote]Já bych dodal - radosti. Je to neskutečné štěstí z prozření.

Narodil se v Gdaňsku jako čtvrté ze sedmi dětí v prosté rodině. Později nabyl přesvědčení, že byl obdařen darem od Boha, jenž mu umožňuje získat vliv nad jinými osobami i zvířaty; to popsal i ve svojí knize Stationen meines irdischen Lebens („Stanice mého pozemského života“).
To je úryvek z životopisu Bruna Gröninga :
https://cs.wikipedia.org/wiki/Bruno_Gr%C3%B6ning


Můj názor je, že věda během 19. a 20. století dosáhla obrovských výsledků, ale z davo-elitární podstaty "civilizovaného Západu" musela být roztříštěna na kaleidoskop. Na tomto vlákně
https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4615/10-faktov-o-imunitnom-syst%C3%A9me-imunita-jej-%C5%A1trukt%C3%BAra-%C3%BA%C4%8Del-bunky-a-ich-boj-proti-v%C3%ADrusom-rj/post-51547#post-51547
je zmíněn Antoin Béchamp, z jehož, dle mého názoru, geniálního odkazu bylo vytrženo pár systému hodících se faktů, které pí-árista (public relation, aby mě strážci myšlenek nenařkli z rasizmu) Pasteur učesal do patřičné formy (ve fyzice takhle vystrčili Einsteina). Domnívám se, že kdyby se už tehdy plně navázalo na objevy a závěry Béchampa, mohl v době života Bruna Gröninga dosahovat stejných výsledků každý obvodní lékař.
Takhle byl Bruno Gröning odsouzen opájet se vlastní hypersenzitivitou a bojovat se "svými démony".
Osobně se domnívám, že zázraky neexistují. Existují pouze souvislosti, jejichž čas ještě nenastal.


Narodil se v Gdaňsku jako čtvrté ze sedmi dětí v prosté rodině. Později nabyl přesvědčení, že byl obdařen darem od Boha, jenž mu umožňuje **získat vliv nad jinými osobami i zvířaty**; to popsal i ve svojí knize Stationen meines irdischen Lebens („Stanice mého pozemského života“). To je úryvek z životopisu Bruna Gröninga : https://cs.wikipedia.org/wiki/Bruno_Gr%C3%B6ning Můj názor je, že věda během 19. a 20. století dosáhla obrovských výsledků, ale z davo-elitární podstaty "civilizovaného Západu" musela být roztříštěna na kaleidoskop. Na tomto vlákně https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4615/10-faktov-o-imunitnom-syst%C3%A9me-imunita-jej-%C5%A1trukt%C3%BAra-%C3%BA%C4%8Del-bunky-a-ich-boj-proti-v%C3%ADrusom-rj/post-51547#post-51547 je zmíněn Antoin Béchamp, z jehož, dle mého názoru, geniálního odkazu bylo vytrženo pár systému hodících se faktů, které pí-árista (public relation, aby mě strážci myšlenek nenařkli z rasizmu) Pasteur učesal do patřičné formy (ve fyzice takhle vystrčili Einsteina). Domnívám se, že kdyby se už tehdy plně navázalo na objevy a závěry Béchampa, mohl v době života Bruna Gröninga dosahovat stejných výsledků každý obvodní lékař. Takhle byl Bruno Gröning odsouzen opájet se vlastní hypersenzitivitou a bojovat se "svými démony". Osobně se domnívám, že zázraky neexistují. Existují pouze souvislosti, jejichž čas ještě nenastal.

Podľa mňa slepá cesta je túžiť po mimoriadnych schopnostiach.
Podľa mňa mimoriadne schopnosti sú vedľajší produkt vývoja osobnosti. Ak sa človek neustále zdokonaľuje, mení, tak aj jeho možnosti a chápanie sa rozširujú. Po čase sa človek môže s vedomosťami a chápaním sveta dostať až na takú úroveň, že pre "bežných lenivých ľudí" sa budú zdať jeho schopnosti nadprirodzené. Ale on sám žiadne mystické nadprirodzené schopnosti nevníma, on len ďalej žije život so svojím vlasným pohľadom na svet.
Tak ako piliny sú vedľajší produkt pílenia, tak aj mimoriadne schopnosti sú vedľajší produkt zdokonaľovania samého seba. Tak ako aj pilinu nie je možné získať iným spôsobom ako pílením, tak ja mimoriadne schopnosti nejde inak získať ako sebazdokonaľovaním. To že niekto získa mimoriadne schopnosti od vyspelého človeka, pričom ešte do tých schopností nedorástol, znamená, že asi chce veľmi rýchlo skončiť svoju púť na zemi. Pretože za schopnosťami je veľmi dlhá história, vysvetľovanie, životné skúsenosti, to sa nedá predať ako návod na použitie. To musí človek žiť. Ten čo sa len u guru naučil pár kúziel, skôr či neskôr použije naučené kúzla, mimoriadne schopnosti, tak ako by nemal a bude to mať fatálne následky. Nesprávne použije naučené práve preto, že mu chýba hĺbkové poznanie, história učenia sa ... Preto aj mágovia, šamani, čarodejníci a podobne, dlho nežijú. Použivajú finty, ktoré nepoznajú a to sa odzrkadľuje na ich zdraví.
Samozrejme, že sú aj ľudia znalí, žreci, aj v dnešnej dobe. Oni vedia veľa, ale povedia vám len toľko koľko môžete vedieť vzhľadom na vašu mravnosť a pohľad na svet. Oni vás nenaučia žiadne nadrirodzené schopnosti, pretože by ste ich použili proti zákonom. Ale zato vám dajú informáciu, ktorú v danom čase potrebujete hľadáte - a to niektorí neznalí nazývajú nadprirodzené schopnosti.


[quote="pid:51542, uid:6"]Podľa mňa slepá cesta je túžiť po mimoriadnych schopnostiach.[/quote]Podľa mňa mimoriadne schopnosti sú vedľajší produkt vývoja osobnosti. Ak sa človek neustále zdokonaľuje, mení, tak aj jeho možnosti a chápanie sa rozširujú. Po čase sa človek môže s vedomosťami a chápaním sveta dostať až na takú úroveň, že pre "bežných lenivých ľudí" sa budú zdať jeho schopnosti nadprirodzené. Ale on sám žiadne mystické nadprirodzené schopnosti nevníma, on len ďalej žije život so svojím vlasným pohľadom na svet. Tak ako piliny sú vedľajší produkt pílenia, tak aj mimoriadne schopnosti sú vedľajší produkt zdokonaľovania samého seba. Tak ako aj pilinu nie je možné získať iným spôsobom ako pílením, tak ja mimoriadne schopnosti nejde inak získať ako sebazdokonaľovaním. To že niekto získa mimoriadne schopnosti od vyspelého človeka, pričom ešte do tých schopností nedorástol, znamená, že asi chce veľmi rýchlo skončiť svoju púť na zemi. Pretože za schopnosťami je veľmi dlhá história, vysvetľovanie, životné skúsenosti, to sa nedá predať ako návod na použitie. To musí človek žiť. Ten čo sa len u guru naučil pár kúziel, skôr či neskôr použije naučené kúzla, mimoriadne schopnosti, tak ako by nemal a bude to mať fatálne následky. Nesprávne použije naučené práve preto, že mu chýba hĺbkové poznanie, história učenia sa ... Preto aj mágovia, šamani, čarodejníci a podobne, dlho nežijú. Použivajú finty, ktoré nepoznajú a to sa odzrkadľuje na ich zdraví. Samozrejme, že sú aj ľudia znalí, žreci, aj v dnešnej dobe. Oni vedia veľa, ale povedia vám len toľko koľko môžete vedieť vzhľadom na vašu mravnosť a pohľad na svet. Oni vás nenaučia žiadne nadrirodzené schopnosti, pretože by ste ich použili proti zákonom. Ale zato vám dajú informáciu, ktorú v danom čase potrebujete hľadáte - a to niektorí neznalí nazývajú nadprirodzené schopnosti.

Preto aj mágovia, šamani, čarodejníci a podobne, dlho nežijú. Použivajú finty, ktoré nepoznajú a to sa odzrkadľuje na ich zdraví.

Ten "zázračný léčitel" Bruno Gröning se také dožil (podle Wikipedie) 53 let. Tak dlouho hledáš zkratku do nebe, až se ti to jednou povede.


[quote="pid:51665, uid:106"]Preto aj mágovia, šamani, čarodejníci a podobne, dlho nežijú. Použivajú finty, ktoré nepoznajú a to sa odzrkadľuje na ich zdraví.[/quote] Ten "zázračný léčitel" Bruno Gröning se také dožil (podle Wikipedie) 53 let. Tak dlouho hledáš zkratku do nebe, až se ti to jednou povede.

Ferry: vzdy som mala problem pochopit niektore veci a toto je presne jedna z nich. Moje kolegyne ficia na Groningovi a ano, po emocnej stranke su na tom podstatne lepsie ako ja, hoci veria MSM, bojovali proti Fico na kuciakovskych demonstraciach, dali si pichnut Pfizera a ked mali krvotok, tak sa to pripisalo programovaniu z alternativy a straseniu. Proste verili, ze to bude pre nich dobre a stalo sa. Zatial.
Mne islo o to: uver a ked tvoja viera bude dostatocne cista a silna, tak sa to splni...... a ked sa to nesplni, tak nie je dostatocna a silna a pracuj na tom.....varianta b) odovzdaj to bohu a neries to. Pracuj na pozitivnom mysleni a tvoje okolie sa zmeni a veci sa vyriesia.
Co je v urcitej etape pravda.....a v inej etape to funguje prave naopak. Ja ked som niecomu verila (nie chapala a vedela), tak sa ukazalo, ze takto to nefunguje. A ak ti rezem ruku a ty ju tam nechavas s tym, ze boh to vyriesi, tak casto som akurat skoncila "s odrezanou rukou". V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky? Chapala by som, keby to znamenalo aj chapanie vsetkych suvislosti a vediet ich odklonit pri zachovani laskavosti voci "nepriatelom".....ale ja mam z tohto skor pocit, ze vyprazdnujem dotycnym pole posobnosti......tak ako inkluzia, migracia, ockovanie.....pekne a pravdive veci navonok, ale vo vnutri prekrutene do praclika.....a vysledky po poslednych 10 rokoch praxe sa ukazuju. Obdobne ako kopa avatarov v Indii, zasvetencov, jogovych mystikov.....ale India je tam, kde je.
A ano, mozno tito ludia o smrti pojdu rovno do sfery, kde pre nich bude raj a teda nejaky ocistec, ktory ostane na Zemi ich nezaujima.....ale je toto riesenie z vyssieho stupna riadenia? je toto cielom Boha? alebo ako niekto tu uviedol, prichadza doba ocistenia a tito ludia preziju a ti ostatni, ktori to riesia, snazia sa najst pravdu, prezivaju strach a hnev nie o seba, ale o spolocnost, ti zo Zeme zmiznu? obe moznosti su pochopitelne.....vysvetli mi to prosim podla teba


Ferry: vzdy som mala problem pochopit niektore veci a toto je presne jedna z nich. Moje kolegyne ficia na Groningovi a ano, po emocnej stranke su na tom podstatne lepsie ako ja, hoci veria MSM, bojovali proti Fico na kuciakovskych demonstraciach, dali si pichnut Pfizera a ked mali krvotok, tak sa to pripisalo programovaniu z alternativy a straseniu. Proste verili, ze to bude pre nich dobre a stalo sa. Zatial. Mne islo o to: uver a ked tvoja viera bude dostatocne cista a silna, tak sa to splni...... a ked sa to nesplni, tak nie je dostatocna a silna a pracuj na tom.....varianta b) odovzdaj to bohu a neries to. Pracuj na pozitivnom mysleni a tvoje okolie sa zmeni a veci sa vyriesia. Co je v urcitej etape pravda.....a v inej etape to funguje prave naopak. Ja ked som niecomu verila (nie chapala a vedela), tak sa ukazalo, ze takto to nefunguje. A ak ti rezem ruku a ty ju tam nechavas s tym, ze boh to vyriesi, tak casto som akurat skoncila "s odrezanou rukou". V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky? Chapala by som, keby to znamenalo aj chapanie vsetkych suvislosti a vediet ich odklonit pri zachovani laskavosti voci "nepriatelom".....ale ja mam z tohto skor pocit, ze vyprazdnujem dotycnym pole posobnosti......tak ako inkluzia, migracia, ockovanie.....pekne a pravdive veci navonok, ale vo vnutri prekrutene do praclika.....a vysledky po poslednych 10 rokoch praxe sa ukazuju. Obdobne ako kopa avatarov v Indii, zasvetencov, jogovych mystikov.....ale India je tam, kde je. A ano, mozno tito ludia o smrti pojdu rovno do sfery, kde pre nich bude raj a teda nejaky ocistec, ktory ostane na Zemi ich nezaujima.....ale je toto riesenie z vyssieho stupna riadenia? je toto cielom Boha? alebo ako niekto tu uviedol, prichadza doba ocistenia a tito ludia preziju a ti ostatni, ktori to riesia, snazia sa najst pravdu, prezivaju strach a hnev nie o seba, ale o spolocnost, ti zo Zeme zmiznu? obe moznosti su pochopitelne.....vysvetli mi to prosim podla teba
Upravené 8. 1. 2022 o 13:57

V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky?
Spočíva v tom, že sa meníš na obraz Stvoriteľa, inak povedané tvoje reakcie na okolie sa menia. Nevybuchuješ, neprskáš .... chápeš. Ubúdajú ti negatívne črty charakteru. Ostávajú len pozitívne, tie na ktorých základe tvoríš svet, stávaš sa tvoriteľom. Nevieš, aké máš negatívne črty? Opýtaj sa toho čo ťa nemá rád smile
Ešte uvediem pár viet pre lepšie pochopenie. Spoločnosť ľudí je veľmi špecifiké prostredie, kde ti každý tvoj blízky nastavuje zrkadlo. Aj ten čo ťa nenávidí, aj ten čo ťa miluje. Všetci ti ukazujú zrkadlo. Ty sa možno často krát hneváš pre to čo v tom zrkadle vidíš. Hneváš sa sama na seba. Láska je základ evolúcie, je to tvorenie. Ako druhý kľúčový zákon je harmónia. Každý človek má určitú úroveň harmónie. Človek má okolo seba ľudí rezonujúcich s jeho úrovňou harmónie. Inak povedané - v tvojej spoločnosti sa nachádzajú ľudia, ktorý majú podobnú úroveň harmónie ako ty. Veľa ľudí sa sťažuje, že v ich okruhu spoločenskom sú takí a takí "zlí" ľudia. No ale tých zlých ľudí oni osobne k sebe priťahujú svojou úrovňou harmónie, svojím charakterom. Zmeníš sa ty, zmení sa tvoja harmónia, zmení sa okruh ľudí okolo teba, zmení sa tvoje okolie, zmení sa reakcia ľudí na teba. V živote sa často krát stáva, že v zrkadlách okolo seba už človek nevidí žiaden negatívny obraz - buď sa dosť napravil a mu to stačí alebo sú potrebné nové zrkadlá. Vtedy nastáva zmena, vymenia sa ľudia v jeho okolí, aby mal znova na čom pracovať.
O ľudoch - ľudia sú rôzny. V ponímaní ľudí najhlavnejšia je viera v reinkarnáciu = ďalšie životy. Ak veríš len v jeden život a koniec, tak sa ťažko vysvetľuje konanie ľudí. Dokonca sa aj ťažko vysvetľuje evolúcia človeka. Ak veríš v reinkarnáciu tak vzniká priestor na uvažovanie.
V minulosti som mal aj ja tendenciu súdiť ľudí. Ten je slniečkár, ten je zase modlár kresťan, ten je taký tamten hentaký. To nie je správne, pretože


  1. Niekto môže žiť život prvý, niekto stý a niekto tisíci (duchovnosť nazbieraná počas životov je rôzna, niekto je na začiatku evolúcie ducha, niekto je už oveľa daľej)
  2. Nie každý je sčítaný, proste ľudí nebaví študovať, učiť sa, hľadať (nebaví ich vedomý vývoj osobnosti, vedomé pozdvihovanie duchovnosti, evolúcia).

Áno do kostola chodia, ale tam len popočúvajú a reálne sa vôbec nezmenia. Týždenne nedajú ani hodinku na svoje duchovné zdokonaľovanie. Sú lenivý. Ale aj tak majú v psychike nejaký štandardný nábor informácií. Keď s nimi hovoríš, keď ich posudzuješ, tak posudzuješ len akýsi štandardný nábor informácií v ich informačnom poli. Preto aj na začiatku diskusie sú stále opatrné nadhadzovania debaty, pretože potrebuješ zistiť, čo existuje v psichike druhého človeka a čo nie, kde sú prázdne miesta a kde sú miesta naplnené klamstvami. A potom ty diskutuješ s takýmto človekom na základe jeho psychiky. Môžeš použiť informácie +-10 % vzhľadom na obsah jeho psychiky. Ak pridáš viac - nebudú ťa chápať, ak menej tak bude pre nich diskusia nezaujímavá. Ale teraz nebudeš odsudzovať toho človeka, pretože je lenivý a nechce si naštudovať DVTR aby nešiel demonštrovať proti Ficovi. To nie je tvoja úloha. Tvoja úloha je podobna Kristovej - láskou rozšírovať informácie, ktoré by pomohli ľudom, ale stále len v takej miere aby ich dokázali pochopiť. Prísť k demonštrantovi a spustiť na neho DVTR nemá zmysel. Ale prísť k nemu a začať sa ho pýtať na organizátorov a na to kto vlastne organizuje protest, kto to je odkiaľ prišiel a čo pre Slovensko spravil, to už zmysel má - pretože mu nastavíš zrkadlo. Vlastne tebe ani veľa robiť netreba - len nastavovať zrkadlo ľudom neznalým tak aby v ňom videli svoje zlé charakterové črty. Na nich je či sa zmenia či nie.
A čo s nimi bude? smile Tak existujú etické zákony, zákony Stvorenia, tie čo nie sú napísané. Ak taký zákon porušíš, tak dostaneš odmenu. Ale tu je systém aj zaujímavo nastavený. Tie zákony fungujú podľa miery tvojej duchovnosti. Hajzelovi tie zákony dajú viac času na nápravu, než človeku spravodlivému. Ale stále človek dostane odplatu za svoje priestupky. Ty dostaneš odplatu ihneď aby si sa mohla čím skôr napraviť a im sa to zberá celý život, celý život ignorujú čo im chce svet povedať na ich konanie a potom v starobe - rakovina, autoimúnne ochorenia atď. Ale aj je svet spravodlivý pretože napriek tomu, že človek s vysokou duchovnosťou si priestupok vyžerie takmer ihneď, tak žije v spoločnosti, kde je ako tak láska a fungujú etické zákony. Ale hajzel žije v spoločnosti, kde ho každý chce okradnúť, znásilniť, zabiť, vo svete násilia kde platí zákon džungle - zákon zvierací.
Dajme tomu, že dvaja zomrú. Jeden je spravodlivý, pracoval na svojom charaktere. Druhý bol hlupák a hajzel. Už pri smrti sa hajzel strašne bojí, vie aký život žil a trápi ho to. Človek spravodlivý sa nebojí, nemá sa čoho báť. Po smrti pokračuje evolúcia. Duch dostáva novú dušu aby mohol pokračovať v práci na sebe - aby sa viac podobal Stvoriteľovi, absolútnej láske. Spravodlivý sa dostane do rodiny, kde bude môcť pokračovať svoju prácu na duchovnej rovine a hajzel tiež dostane svoju novú dušu. Hajzel sa dostane do rodiny, kde sa k nemu budú správať tak ako on sa správal v minulom živote k iným. Lenže debil v ďalšom živote má ešte veľa karmy zo života predchádzajúceho. A to si musí odpracovať, pochopiť, osvojiť, a to bude pre neho poriadne utrpenie. Aj spravodlivý má nejakú karmu, ale bude jej menej a trpieť bude menej. Tiež duša musí korešpondovať s duchovnou úrovňou človeka. Debil dostane malé škaredé telo, kde s ním budú trieskať hormóny zo strany na stranu. Spravodlivý dostane silné odolné telo. Každý dostane také telo, ktoré mu umožní ďalší vývoj.
Cieľom Stvoriteľa je evolúcia človeka. Ale nie len evolúcia tých čo sa nám páčia, ale všetkých. Takže aj ten čo proti ficovi demonštruje prechádza evolúciou. Áno, možno prechádza tým čím sme si už prešli my, môžeme mu pomôcť. Ale prejsť si tým musí. Duch vzniká s minimálnym náborom informácii a životami nakopuje a nakopuje informácie, stáva sa dokonalejším.
Nakoniec pár postrehov. Treba sa snažiť pochopiť druhých ľudí, ak pochopíš ich zmýšľanie, tak tvoj vzťah k nim bude neutrálny, dokonca môžeš k nim prejaviť lásku. Je zbytočné sa hnevať na medika, pretože nevie sústružiť, je zbytočné sa hnevať na demonštrata, ktorý číta len topky.
Treba sa naučiť ovládať svoje emócie. Múdrosť znamená správne emocionálne reagovať na to čo sa deje, na proces. Ak je reakcia zbrklá, nesprávna, tak jedinec nechápe podstatu procesu a to ho vytáča.
Každý sa vo svete dačo učí. Niekto sa ešte len naučí, že Fico je lepší ako šeliga. Možno mu to bude trvať 10 rokov, možno 50, ale jeho pochopenie a cesta k nemu bude jedinečná - to je evolúcia. Nikoho neodsudzujme pre to čo sa práve učí, lebo ani nemusíme vedieť čo sa mal naučiť a akú lekciu mal podstúpiť aby sa mohol v duchovnej úrovni posunuť ďalej. Niekto musí umrieť v autonehode aby pochopil že ponáhlať sa za meteriálnymi statkami je bescenné. Niekto musí byť okradnutý aby pochopil, že kradnúť nemá. Každý zbiera lekcie v živote. My sa máme učiť na svojich lekciách a na lekciách druhých. Evolúcia sa tomu hovorí.


(neviem či som odpovedal na všetko čo si chcela, daj ďalšie otázky keď tak .... ako vidíš, jednoduchá odpoveď na otázku neexistuje. Svet nie je jednoduchý. Všetko potrebuje vysvetlenie. Každý ma v psychike určité informácie. Ak chcem odpovedať musím uverejniť informácie, na ktorých sa môj úsudok zakladá a potom aj odpovedať. To je nevýhoda komunikácie cez internet. V osobnej komunikáciii túto úlohu preberajú biopolia.)


[quote="pid:51691, uid:187"]V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky?[/quote] Spočíva v tom, že sa meníš na obraz Stvoriteľa, inak povedané tvoje reakcie na okolie sa menia. Nevybuchuješ, neprskáš .... chápeš. Ubúdajú ti negatívne črty charakteru. Ostávajú len pozitívne, tie na ktorých základe tvoríš svet, stávaš sa tvoriteľom. Nevieš, aké máš negatívne črty? Opýtaj sa toho čo ťa nemá rád :D Ešte uvediem pár viet pre lepšie pochopenie. Spoločnosť ľudí je veľmi špecifiké prostredie, kde ti každý tvoj blízky nastavuje zrkadlo. Aj ten čo ťa nenávidí, aj ten čo ťa miluje. Všetci ti ukazujú zrkadlo. Ty sa možno často krát hneváš pre to čo v tom zrkadle vidíš. Hneváš sa sama na seba. Láska je základ evolúcie, je to tvorenie. Ako druhý kľúčový zákon je harmónia. Každý človek má určitú úroveň harmónie. Človek má okolo seba ľudí rezonujúcich s jeho úrovňou harmónie. Inak povedané - v tvojej spoločnosti sa nachádzajú ľudia, ktorý majú podobnú úroveň harmónie ako ty. Veľa ľudí sa sťažuje, že v ich okruhu spoločenskom sú takí a takí "zlí" ľudia. No ale tých zlých ľudí oni osobne k sebe priťahujú svojou úrovňou harmónie, svojím charakterom. Zmeníš sa ty, zmení sa tvoja harmónia, zmení sa okruh ľudí okolo teba, zmení sa tvoje okolie, zmení sa reakcia ľudí na teba. V živote sa často krát stáva, že v zrkadlách okolo seba už človek nevidí žiaden negatívny obraz - buď sa dosť napravil a mu to stačí alebo sú potrebné nové zrkadlá. Vtedy nastáva zmena, vymenia sa ľudia v jeho okolí, aby mal znova na čom pracovať. O ľudoch - ľudia sú rôzny. V ponímaní ľudí najhlavnejšia je viera v reinkarnáciu = ďalšie životy. Ak veríš len v jeden život a koniec, tak sa ťažko vysvetľuje konanie ľudí. Dokonca sa aj ťažko vysvetľuje evolúcia človeka. Ak veríš v reinkarnáciu tak vzniká priestor na uvažovanie. V minulosti som mal aj ja tendenciu súdiť ľudí. Ten je slniečkár, ten je zase modlár kresťan, ten je taký tamten hentaký. To nie je správne, pretože 1. Niekto môže žiť život prvý, niekto stý a niekto tisíci (duchovnosť nazbieraná počas životov je rôzna, niekto je na začiatku evolúcie ducha, niekto je už oveľa daľej) 2. Nie každý je sčítaný, proste ľudí nebaví študovať, učiť sa, hľadať (nebaví ich vedomý vývoj osobnosti, vedomé pozdvihovanie duchovnosti, evolúcia). Áno do kostola chodia, ale tam len popočúvajú a reálne sa vôbec nezmenia. Týždenne nedajú ani hodinku na svoje duchovné zdokonaľovanie. Sú lenivý. Ale aj tak majú v psychike nejaký štandardný nábor informácií. Keď s nimi hovoríš, keď ich posudzuješ, tak posudzuješ len akýsi štandardný nábor informácií v ich informačnom poli. Preto aj na začiatku diskusie sú stále opatrné nadhadzovania debaty, pretože potrebuješ zistiť, čo existuje v psichike druhého človeka a čo nie, kde sú prázdne miesta a kde sú miesta naplnené klamstvami. A potom ty diskutuješ s takýmto človekom na základe jeho psychiky. Môžeš použiť informácie +-10 % vzhľadom na obsah jeho psychiky. Ak pridáš viac - nebudú ťa chápať, ak menej tak bude pre nich diskusia nezaujímavá. Ale teraz nebudeš odsudzovať toho človeka, pretože je lenivý a nechce si naštudovať DVTR aby nešiel demonštrovať proti Ficovi. To nie je tvoja úloha. Tvoja úloha je podobna Kristovej - láskou rozšírovať informácie, ktoré by pomohli ľudom, ale stále len v takej miere aby ich dokázali pochopiť. Prísť k demonštrantovi a spustiť na neho DVTR nemá zmysel. Ale prísť k nemu a začať sa ho pýtať na organizátorov a na to kto vlastne organizuje protest, kto to je odkiaľ prišiel a čo pre Slovensko spravil, to už zmysel má - pretože mu nastavíš zrkadlo. Vlastne tebe ani veľa robiť netreba - len nastavovať zrkadlo ľudom neznalým tak aby v ňom videli svoje zlé charakterové črty. Na nich je či sa zmenia či nie. A čo s nimi bude? :D Tak existujú etické zákony, zákony Stvorenia, tie čo nie sú napísané. Ak taký zákon porušíš, tak dostaneš odmenu. Ale tu je systém aj zaujímavo nastavený. Tie zákony fungujú podľa miery tvojej duchovnosti. Hajzelovi tie zákony dajú viac času na nápravu, než človeku spravodlivému. Ale stále človek dostane odplatu za svoje priestupky. Ty dostaneš odplatu ihneď aby si sa mohla čím skôr napraviť a im sa to zberá celý život, celý život ignorujú čo im chce svet povedať na ich konanie a potom v starobe - rakovina, autoimúnne ochorenia atď. Ale aj je svet spravodlivý pretože napriek tomu, že človek s vysokou duchovnosťou si priestupok vyžerie takmer ihneď, tak žije v spoločnosti, kde je ako tak láska a fungujú etické zákony. Ale hajzel žije v spoločnosti, kde ho každý chce okradnúť, znásilniť, zabiť, vo svete násilia kde platí zákon džungle - zákon zvierací. Dajme tomu, že dvaja zomrú. Jeden je spravodlivý, pracoval na svojom charaktere. Druhý bol hlupák a hajzel. Už pri smrti sa hajzel strašne bojí, vie aký život žil a trápi ho to. Človek spravodlivý sa nebojí, nemá sa čoho báť. Po smrti pokračuje evolúcia. Duch dostáva novú dušu aby mohol pokračovať v práci na sebe - aby sa viac podobal Stvoriteľovi, absolútnej láske. Spravodlivý sa dostane do rodiny, kde bude môcť pokračovať svoju prácu na duchovnej rovine a hajzel tiež dostane svoju novú dušu. Hajzel sa dostane do rodiny, kde sa k nemu budú správať tak ako on sa správal v minulom živote k iným. Lenže debil v ďalšom živote má ešte veľa karmy zo života predchádzajúceho. A to si musí odpracovať, pochopiť, osvojiť, a to bude pre neho poriadne utrpenie. Aj spravodlivý má nejakú karmu, ale bude jej menej a trpieť bude menej. Tiež duša musí korešpondovať s duchovnou úrovňou človeka. Debil dostane malé škaredé telo, kde s ním budú trieskať hormóny zo strany na stranu. Spravodlivý dostane silné odolné telo. Každý dostane také telo, ktoré mu umožní ďalší vývoj. Cieľom Stvoriteľa je evolúcia človeka. Ale nie len evolúcia tých čo sa nám páčia, ale všetkých. Takže aj ten čo proti ficovi demonštruje prechádza evolúciou. Áno, možno prechádza tým čím sme si už prešli my, môžeme mu pomôcť. Ale prejsť si tým musí. Duch vzniká s minimálnym náborom informácii a životami nakopuje a nakopuje informácie, stáva sa dokonalejším. Nakoniec pár postrehov. Treba sa snažiť pochopiť druhých ľudí, ak pochopíš ich zmýšľanie, tak tvoj vzťah k nim bude neutrálny, dokonca môžeš k nim prejaviť lásku. Je zbytočné sa hnevať na medika, pretože nevie sústružiť, je zbytočné sa hnevať na demonštrata, ktorý číta len topky. Treba sa naučiť ovládať svoje emócie. Múdrosť znamená správne emocionálne reagovať na to čo sa deje, na proces. Ak je reakcia zbrklá, nesprávna, tak jedinec nechápe podstatu procesu a to ho vytáča. Každý sa vo svete dačo učí. Niekto sa ešte len naučí, že Fico je lepší ako šeliga. Možno mu to bude trvať 10 rokov, možno 50, ale jeho pochopenie a cesta k nemu bude jedinečná - to je evolúcia. Nikoho neodsudzujme pre to čo sa práve učí, lebo ani nemusíme vedieť čo sa mal naučiť a akú lekciu mal podstúpiť aby sa mohol v duchovnej úrovni posunuť ďalej. Niekto musí umrieť v autonehode aby pochopil že ponáhlať sa za meteriálnymi statkami je bescenné. Niekto musí byť okradnutý aby pochopil, že kradnúť nemá. Každý zbiera lekcie v živote. My sa máme učiť na svojich lekciách a na lekciách druhých. Evolúcia sa tomu hovorí. (neviem či som odpovedal na všetko čo si chcela, daj ďalšie otázky keď tak .... ako vidíš, jednoduchá odpoveď na otázku neexistuje. Svet nie je jednoduchý. Všetko potrebuje vysvetlenie. Každý ma v psychike určité informácie. Ak chcem odpovedať musím uverejniť informácie, na ktorých sa môj úsudok zakladá a potom aj odpovedať. To je nevýhoda komunikácie cez internet. V osobnej komunikáciii túto úlohu preberajú biopolia.)
Upravené 8. 1. 2022 o 16:43

@Ferry Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?

@Ferry Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?

Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?

No to je snad jasný. Právě jsi byl pověřen funkcí božího mlynáře, takže uchopit co nejúčinnější zbraň a jít mu domluvit.


[quote="pid:51748, uid:6"]Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?[/quote] No to je snad jasný. Právě jsi byl pověřen funkcí božího mlynáře, takže uchopit co nejúčinnější zbraň a jít mu domluvit.

@Ferry Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?
Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu - silu psychickú. Na zvieratá (či už v ľudskej alebo inej podobe) to funguje na 100 %. Keď by sa agresor vzdialil, tak vyžrať by dostala aj žena, pretože každá akcia má svoju príčinu.

[quote="pid:51748, uid:6"]@Ferry Ako by si reagoval, kebyže ideš cez park a uvidíš opodiaľ chlapíka, ako sa snaží znásilniť ženu, ktorá volá o pomoc?[/quote]Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu - silu psychickú. Na zvieratá (či už v ľudskej alebo inej podobe) to funguje na 100 %. Keď by sa agresor vzdialil, tak vyžrať by dostala aj žena, pretože každá akcia má svoju príčinu.

Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu

Domnívám se, že i tak je lepší mít v záloze plán b). Pravděpodobnost je sice malá, ale může bejt hluchej.


[quote="pid:51757, uid:106"]Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu[/quote] Domnívám se, že i tak je lepší mít v záloze plán b). Pravděpodobnost je sice malá, ale může bejt hluchej.

V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky? Chapala by som, keby to znamenalo aj chapanie vsetkych suvislosti


Ano, tak to je, je to stav pochopení všech souvislosí a to užmožňuje absolutní lásku a harmonii. Ale pokud někdo tento stav zažije a pak se zase vrátí zpátky, tak toto pochopení nezůstává. Přibližovat se tomuto pochopení a zaměstnávat rozum je dobré, ale člověk má určité limity. Proto další důležitou věcí je snažit se dosáhnout takových pocitů, které jsou co nejvíc podobné těm, jaké při tomto zážitku poznal. Čím se člověk cítí lépe, tím má více energie, pohybuje se na vyšších vibracích a tím pádem k němu můžou pronikat informace a vedení shora. Proto je důležité nepodléhat okolním vlivům a udržovat si v každé situaci toto naladění/soulad. Pomáhá zaměřovat se na oceňování a vděčnost. V té knize Celestínské proroctví je to pěkně vysvětleno. Takže když někdo pracuje sám na sobě a postupuje po škále pocitů směrem k větší lásce a harmonii, třeba i formou meditace, tak to není sobecké. On tím pádem může lidem více pomoci, protože se před ním otevírá větší potenciál. Ale aby lidé mohli tu pomoc přijmout a vůbec ho slyšeli, tak se musí pohybovat směrem k němu, ne naopak. On se nemůže vracet zpátky, protože by přišel o svou navigaci, to lidé se musí pohybovat za ním, do těch vyšších vibrací. Jen tak může docházet k progresu, ne degradaci.


[quote="pid:51691, uid:187"]V com spociva duchovny posun v pripade stavu najvyssej lasky? Chapala by som, keby to znamenalo aj chapanie vsetkych suvislosti[/quote] Ano, tak to je, je to stav pochopení všech souvislosí a to užmožňuje absolutní lásku a harmonii. Ale pokud někdo tento stav zažije a pak se zase vrátí zpátky, tak toto pochopení nezůstává. Přibližovat se tomuto pochopení a zaměstnávat rozum je dobré, ale člověk má určité limity. Proto další důležitou věcí je snažit se dosáhnout takových pocitů, které jsou co nejvíc podobné těm, jaké při tomto zážitku poznal. Čím se člověk cítí lépe, tím má více energie, pohybuje se na vyšších vibracích a tím pádem k němu můžou pronikat informace a vedení shora. Proto je důležité nepodléhat okolním vlivům a udržovat si v každé situaci toto naladění/soulad. Pomáhá zaměřovat se na oceňování a vděčnost. V té knize Celestínské proroctví je to pěkně vysvětleno. Takže když někdo pracuje sám na sobě a postupuje po škále pocitů směrem k větší lásce a harmonii, třeba i formou meditace, tak to není sobecké. On tím pádem může lidem více pomoci, protože se před ním otevírá větší potenciál. Ale aby lidé mohli tu pomoc přijmout a vůbec ho slyšeli, tak se musí pohybovat směrem k němu, ne naopak. On se nemůže vracet zpátky, protože by přišel o svou navigaci, to lidé se musí pohybovat za ním, do těch vyšších vibrací. Jen tak může docházet k progresu, ne degradaci.
Upravené 9. 1. 2022 o 09:16

Často stavíme našim záměrům překážky, víme sice co chceme, ale většinu času se v našich myšlenkách zaměřujeme na opak, na to co se nám nelíbí, na nedostatek, a potom dostáváme odpovídající odpověď. Co vysíláme, toho se nám také dostává.
To je největší problém.
Splnění přání funguje tak, že naše podvědomí se již chová tak, jako by přání bylo již splněno. Dám příklad. Přejete si dům s určitými kvalitami. Vaše podvědomí je již s tímto ztotožněno a vy již začínáte aktivně řešit jaké tapety tam nalepíte, jakou kuchyňskou linku tam umístíte a podobně.
Pokud máte u vyšších sil napsáno, že to vaše přání je to, co je vám souzeno, přání se vám splní.
Nesmíte ale do vizualizace přání dávat žádné překážky typu: nemám dost peněz, jak to zaplatím, nebo cokoliv jiného. Musíte se chovat tak, že to již máte.
Vyšší síly se postarají o to, abyste dostali, co si skutečně přejete. Opravdu to funguje, mám to ověřeno na sobě.


[quote="pid:51822, uid:802"]Často stavíme našim záměrům překážky, víme sice co chceme, ale většinu času se v našich myšlenkách zaměřujeme na opak, na to co se nám nelíbí, na nedostatek, a potom dostáváme odpovídající odpověď. Co vysíláme, toho se nám také dostává.[/quote]To je největší problém. Splnění přání funguje tak, že naše podvědomí se již chová tak, jako by přání bylo již splněno. Dám příklad. Přejete si dům s určitými kvalitami. Vaše podvědomí je již s tímto ztotožněno a vy již začínáte aktivně řešit jaké tapety tam nalepíte, jakou kuchyňskou linku tam umístíte a podobně. Pokud máte u vyšších sil napsáno, že to vaše přání je to, co je vám souzeno, přání se vám splní. Nesmíte ale do vizualizace přání dávat žádné překážky typu: nemám dost peněz, jak to zaplatím, nebo cokoliv jiného. Musíte se chovat tak, že to již máte. Vyšší síly se postarají o to, abyste dostali, co si skutečně přejete. Opravdu to funguje, mám to ověřeno na sobě.

uver a ked tvoja viera bude dostatocne cista a silna, tak sa to splni...... a ked sa to nesplni, tak nie je dostatocna a silna a pracuj na tom.....varianta b) odovzdaj to bohu a neries to. Pracuj na pozitivnom mysleni a tvoje okolie sa zmeni a veci sa vyriesia.


Víra je to nejpodstatnější, ale většinou je právě problém uvěřit. Důležité je dostat se do takového emočního stavu, kdy si dokážeme představit jak bysme se asi cítili když je už naše přání splněno. Vyvolat pocit toho, že už to máme. Pokud to nejde, pak je asi lepší to pustit a zaměřit se na něco jiného, podobného, při čem se cítíme dobře. Často stavíme našim záměrům překážky, víme sice co chceme, ale většinu času se v našich myšlenkách zaměřujeme na opak, na to co se nám nelíbí, na nedostatek, a potom dostáváme odpovídající odezvu. Co vysíláme, toho se nám také dostává.


[quote="pid:51691, uid:187"]uver a ked tvoja viera bude dostatocne cista a silna, tak sa to splni...... a ked sa to nesplni, tak nie je dostatocna a silna a pracuj na tom.....varianta b) odovzdaj to bohu a neries to. Pracuj na pozitivnom mysleni a tvoje okolie sa zmeni a veci sa vyriesia.[/quote] Víra je to nejpodstatnější, ale většinou je právě problém uvěřit. Důležité je dostat se do takového emočního stavu, kdy si dokážeme představit jak bysme se asi cítili když je už naše přání splněno. Vyvolat pocit toho, že už to máme. Pokud to nejde, pak je asi lepší to pustit a zaměřit se na něco jiného, podobného, při čem se cítíme dobře. Často stavíme našim záměrům překážky, víme sice co chceme, ale většinu času se v našich myšlenkách zaměřujeme na opak, na to co se nám nelíbí, na nedostatek, a potom dostáváme odpovídající odezvu. Co vysíláme, toho se nám také dostává.
Upravené 11. 1. 2022 o 05:45

Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu - silu psychickú. Na zvieratá (či už v ľudskej alebo inej podobe) to funguje na 100 %. Keď by sa agresor vzdialil, tak vyžrať by dostala aj žena, pretože každá akcia má svoju príčinu.

Vďaka za odpoveď. Našťastie som takúto situáciu nezažil. Raz tu bolo video, kde nejaký černoch sa hádal s beloškou v metre. Ona bola dosť odvážna, slovne ho umravňovala, čo on bral ako provokáciu. Okolo sediaci a stojaci to sledovali. Nakoniec ju udrel päsťou. Všetci okolo len zjajkli. Ja veru neviem, či by som sa stihol ovládnuť. V momente úderu by som po ňom asi inštinktívne skočil... Na tom videu bolo vidno, že ten chlap je zvyknutý takto riešiť spory a je mu jedno, či je to žena a či muž.


Premýšľal som nad tým, že v evanjeliu nie sú prípady, kedy by Kristus čelil fyzickému násiliu na druhých ľuďoch. Ako by sa zachoval, keby pred ním niekto bil slabšieho človeka, alebo robil ešte horšie ohavnosti? Čo by robil, keby v Judei vypukla vojna a volali ho do vojenskej služby?


Ono ide možno aj o to, že ak žije človek tak, že hľadí len pár dní do budúcnosti a neplánuje a nesnaží sa ovplyvňovať dlhodobejšie procesy (nízkofrekvenčné takmer neviditeľné procesy), potom naráža len na procesy 6.priority, kde je nútený reagovať silovo a v rozpore so svedomím (prípad vojny, alebo pouličnej bitky). No ak človek pracuje s vyššími prioritami, tak vlastne pracuje na tom, aby sa 6. priorite vyhol. Aby situácia nezašla tak ďaleko. A na tých procesoch Kristus pracoval.


[quote="pid:51757, uid:106"]Tak by som na neho skričal, že by sa posral. Vedome by som na neho použil nefyzickú silu - silu psychickú. Na zvieratá (či už v ľudskej alebo inej podobe) to funguje na 100 %. Keď by sa agresor vzdialil, tak vyžrať by dostala aj žena, pretože každá akcia má svoju príčinu.[/quote] Vďaka za odpoveď. Našťastie som takúto situáciu nezažil. Raz tu bolo video, kde nejaký černoch sa hádal s beloškou v metre. Ona bola dosť odvážna, slovne ho umravňovala, čo on bral ako provokáciu. Okolo sediaci a stojaci to sledovali. Nakoniec ju udrel päsťou. Všetci okolo len zjajkli. Ja veru neviem, či by som sa stihol ovládnuť. V momente úderu by som po ňom asi inštinktívne skočil... Na tom videu bolo vidno, že ten chlap je zvyknutý takto riešiť spory a je mu jedno, či je to žena a či muž. Premýšľal som nad tým, že v evanjeliu nie sú prípady, kedy by Kristus čelil fyzickému násiliu na druhých ľuďoch. Ako by sa zachoval, keby pred ním niekto bil slabšieho človeka, alebo robil ešte horšie ohavnosti? Čo by robil, keby v Judei vypukla vojna a volali ho do vojenskej služby? Ono ide možno aj o to, že ak žije človek tak, že hľadí len pár dní do budúcnosti a neplánuje a nesnaží sa ovplyvňovať dlhodobejšie procesy (nízkofrekvenčné takmer neviditeľné procesy), potom naráža len na procesy 6.priority, kde je nútený reagovať silovo a v rozpore so svedomím (prípad vojny, alebo pouličnej bitky). No ak človek pracuje s vyššími prioritami, tak vlastne pracuje na tom, aby sa 6. priorite vyhol. Aby situácia nezašla tak ďaleko. A na tých procesoch Kristus pracoval.

Před chvilkou jsem dokoukal docela pěkný film, kde, řekl bych, je přesně toto téma výborně podáno. Na světě je bohužel velmi mnoho lidí, u kterých je slušný a vstřícný člověk akorát za pitomce. Myslím, že každý rozumný člověk se násilí vyhýbá, nicméně každý se může dostat do situace, kdy mu nezbývá než oplatit stejnou mincí. A v tom případě platí Pjakinovo oblíbené rčení, že vyhrává ten, kdo má lepší pušku (zbraň). Takže pokud se kdokoliv (hlavně fyzicky slabší - ženy, staří lidé) do takové situace dostanou, tak okamžitě skočit po momentálně dostupné zbrani -klacek, plaňka z plotu, cihla, kámen, hasičák, propiska,... a nekompromisně útočníka znehybnit. Samozřejmě nejlepší je, se to takové situace vůbec nedostat, ale pokud není vyhnutí, tak včas přepnout do módu boje o život.
Pokud někdo nechce sledovat celý film (což je myslím škoda), tak klíčový děj je zhruba v poslední půlhodině.
https://uloz.to/file/43W8cSWsTIUs/wind-river-2017-cz-dub-hd-mp4#!ZGxmBQR2A2AvAmV0ZmOwLJIxZmH0LKAIFIEJFQOPE3cYBTIyZN== dabované


https://uloz.to/file/Gqi4I0etgdQi/wind-river-2017-720p-web-dl-850mb-mkvcage-cz-tit-mkv#!ZJVmZGR2AQyvBGHkAQAzAGZ5AJAyMTyEMTqeZ1OLEmOfAwAvAN== s titulky


Před chvilkou jsem dokoukal docela pěkný film, kde, řekl bych, je přesně toto téma výborně podáno. Na světě je bohužel velmi mnoho lidí, u kterých je slušný a vstřícný člověk akorát za pitomce. Myslím, že každý rozumný člověk se násilí vyhýbá, nicméně každý se může dostat do situace, kdy mu nezbývá než oplatit stejnou mincí. A v tom případě platí Pjakinovo oblíbené rčení, že vyhrává ten, kdo má lepší pušku (zbraň). Takže pokud se kdokoliv (hlavně fyzicky slabší - ženy, staří lidé) do takové situace dostanou, tak okamžitě skočit po momentálně dostupné zbrani -klacek, plaňka z plotu, cihla, kámen, hasičák, propiska,... a nekompromisně útočníka znehybnit. Samozřejmě nejlepší je, se to takové situace vůbec nedostat, ale pokud není vyhnutí, tak **včas** přepnout do módu boje o život. Pokud někdo nechce sledovat celý film (což je myslím škoda), tak klíčový děj je zhruba v poslední půlhodině. https://uloz.to/file/43W8cSWsTIUs/wind-river-2017-cz-dub-hd-mp4#!ZGxmBQR2A2AvAmV0ZmOwLJIxZmH0LKAIFIEJFQOPE3cYBTIyZN== dabované https://uloz.to/file/Gqi4I0etgdQi/wind-river-2017-720p-web-dl-850mb-mkvcage-cz-tit-mkv#!ZJVmZGR2AQyvBGHkAQAzAGZ5AJAyMTyEMTqeZ1OLEmOfAwAvAN== s titulky

Zdravia všetkým.
Začalo sa tu diskutovať o Mystické a skončilo sa pri násilí. Zážitky s nadprirodzenými bytosťami sú najčastejšie vo chvíľach veľkého vypätia, v situácii ohrozenia života až na hranicu smrti a ešte ak je celok na dôležitej životnej križovatke ktorá u jedtlivca vyvoláva až extrémne duševné vypätie. Sám mám niekoľko zážitkov, od vtedy som citlivejší na entitu zvanú smrť. Čítanie ezoteriky môže tiež nabudiť myseľ aby bola na tieto prejavy citlivejšia, to je účel. Prebudiť tvorivú časť mysle. To je sprevádzané so zvýšenou vnímavosťiu tokov energií. Je dôležité naučiť sa rozlišovať či to čo vnímaš je hmotný svet a či energetický (jemnohmotny) . Potlačiť vnímanie energie je kontraproduktívne. Pri pochybnosti s ako entitou sme v kontakte platí pravidlo troch. Treba položiť otázku tri krát po sebe kto si. Na tretí krát musí odpovedať skutočnú pravdu. Riešenie krízových udalostí je často skúškou charakteru. Byť svedkom násilia a chcieť to riešiť na základe kresťanstva ťa vyplní pochybnosťami čo máš robiť. Tu zásada miluj svojich nepriateľov či ak ťa niekto udrie po líci nastav mu druhé, robí viac škody ako osohu. Tu by malo platit ak nepotrestáš zlo si zodpovedný za jeho šírenie.
S pozdravom Peter.


Zdravia všetkým. Začalo sa tu diskutovať o Mystické a skončilo sa pri násilí. Zážitky s nadprirodzenými bytosťami sú najčastejšie vo chvíľach veľkého vypätia, v situácii ohrozenia života až na hranicu smrti a ešte ak je celok na dôležitej životnej križovatke ktorá u jedtlivca vyvoláva až extrémne duševné vypätie. Sám mám niekoľko zážitkov, od vtedy som citlivejší na entitu zvanú smrť. Čítanie ezoteriky môže tiež nabudiť myseľ aby bola na tieto prejavy citlivejšia, to je účel. Prebudiť tvorivú časť mysle. To je sprevádzané so zvýšenou vnímavosťiu tokov energií. Je dôležité naučiť sa rozlišovať či to čo vnímaš je hmotný svet a či energetický (jemnohmotny) . Potlačiť vnímanie energie je kontraproduktívne. Pri pochybnosti s ako entitou sme v kontakte platí pravidlo troch. Treba položiť otázku tri krát po sebe kto si. Na tretí krát musí odpovedať skutočnú pravdu. Riešenie krízových udalostí je často skúškou charakteru. Byť svedkom násilia a chcieť to riešiť na základe kresťanstva ťa vyplní pochybnosťami čo máš robiť. Tu zásada miluj svojich nepriateľov či ak ťa niekto udrie po líci nastav mu druhé, robí viac škody ako osohu. Tu by malo platit ak nepotrestáš zlo si zodpovedný za jeho šírenie. S pozdravom Peter.

Ako by sa zachoval, keby pred ním niekto bil slabšieho človeka, alebo robil ešte horšie ohavnosti?
Bilo by ďalej dieťa iné dieťa ak by k nemu pristúpil rodič? Asi nie ... A prečo nie? Lebo rodič je autorita. A z čoho vychádza autorita z rodiča? Z jeho vedomostí a schopností. Preto sa zrejme nikde nepíše ako sa Ježiš stretol s násilím .... pretože to sa hneď ukončilo po jeho priblížení (Rodič sa priblížil). Jedna scénka je podoná násiliu, to ako jedného trápili zlí duchovia a Ježiš ich poslal do divých svíň, ktoré sa potom zabili do mora.
Tu by som aj bral do úvahy biopole / informačné pole človeka. Čím je človek viac duchovne vyvinutý, tým je jeho informačné pole väčšie a to aj vo fyzickom priestranstve. Niektorí jedinci maju biopole v desiatkach metrov. Aj v Sýrii to študovali počas vojny. Ukázalo sa že 10 jedincov mravnostne založených dokázalo ukľudniť okolo 10 000 ľudí. Ich informačné / bio pole zaplnilo obrovský priestor a ovplyvnilo ľudí.
Ďalší príklad. Býva jeden človek v bytovke a furt mu tam je zle. Susedia mu robia nervy, nad ním deti skáču, tu niekto búcha tam búcha. Nevydrží presťahuje sa a na novom mieste to isté - pritom ani starých ani nových susedov v 8 poschodovej bytovke nepoznal. Za ním príde iný človek na jeho miesto bývať a zrazu nastane zmena. Deti sa ukľudnia, susedia tiež, všetko akoby sa ukľudní - zvýši sa harmónia.
Takže ak len z diaľky vidíš / počuješ ako niekto porušuje zákony Stvorenia (v tvojom prípade zákon slobodnej vôle !znásilnenie!) tak už len tvoje približovanie k centru deja bude meniť dej samotný, pritom ani nič nemusíš spraviť smerom k násilnikovi. Ako prvé tvoj pohľad mu doslova prepichne informačné pole. Neviem či ste si všimli, ale ak sa zapozeráte na cudzieho človeka, tak ten akoby cíti, že ho niekto "prepichol" pohľadom a po čase sa pozrie práve na vás aj keď ste desiatky metrov od neho a naokolo je veľa iných ľudí. Chodím každý den električkou, mam to odskúšané. Takže násilník odrazu pocíti, že je sledovaný. Tým pádom začne rozmýšľať, kto ho asi sleduje a vycíti, že koná skutok proti zákonu vesmíru a ide na neho odplata. Potom násilník ťa uvidí, vidí, že sa k nemu približuješ, krok pevný, postoj neoblomný, výraz v tvári nespokojný, vie že to všetko smeruješ na neho. Zľakne sa a prestane konať čo konal. Pritom ani si slovko nepustil na neho. Približuješ sa ďalej a násilník sa automaticky vidá na útek ako zbitý pes.
Je to niečo podobné ako v tomto videu, kde ľudia ukradli levom meso, pritom ani sa levov nedotkli. https://www.youtube.com/watch?v=QDubMeNlSxc
Človek je Stvorený na obraz boží a má moc vládnuť nad všetkými zvieratami planéty, aj nad tými v čo nosia ľudské telo. Keby si sa pýtal, či už som tak niekedy spravil - tak odpoveď je áno, bolo pár príkladov. Jedno také zviera sa ma odvtedy bojí, bojí sa preukázať svoje zverské charakterové črty keď som poblízku. A pritom keď sa vytratím tak si "dovoľuje" na ľudí okolo. Pritom som ho nezbil, nekričal som na neho. Použil som čisto psychologické pôsobenie, pôsobenie mojho biopoľa a informácii v ňom.


[quote="pid:51932, uid:6"]Ako by sa zachoval, keby pred ním niekto bil slabšieho človeka, alebo robil ešte horšie ohavnosti?[/quote]Bilo by ďalej dieťa iné dieťa ak by k nemu pristúpil rodič? Asi nie ... A prečo nie? Lebo rodič je autorita. A z čoho vychádza autorita z rodiča? Z jeho vedomostí a schopností. Preto sa zrejme nikde nepíše ako sa Ježiš stretol s násilím .... pretože to sa hneď ukončilo po jeho priblížení (Rodič sa priblížil). Jedna scénka je podoná násiliu, to ako jedného trápili zlí duchovia a Ježiš ich poslal do divých svíň, ktoré sa potom zabili do mora. Tu by som aj bral do úvahy biopole / informačné pole človeka. Čím je človek viac duchovne vyvinutý, tým je jeho informačné pole väčšie a to aj vo fyzickom priestranstve. Niektorí jedinci maju biopole v desiatkach metrov. Aj v Sýrii to študovali počas vojny. Ukázalo sa že 10 jedincov mravnostne založených dokázalo ukľudniť okolo 10 000 ľudí. Ich informačné / bio pole zaplnilo obrovský priestor a ovplyvnilo ľudí. Ďalší príklad. Býva jeden človek v bytovke a furt mu tam je zle. Susedia mu robia nervy, nad ním deti skáču, tu niekto búcha tam búcha. Nevydrží presťahuje sa a na novom mieste to isté - pritom ani starých ani nových susedov v 8 poschodovej bytovke nepoznal. Za ním príde iný človek na jeho miesto bývať a zrazu nastane zmena. Deti sa ukľudnia, susedia tiež, všetko akoby sa ukľudní - zvýši sa harmónia. Takže ak len z diaľky vidíš / počuješ ako niekto porušuje zákony Stvorenia (v tvojom prípade zákon slobodnej vôle !znásilnenie!) tak už len tvoje približovanie k centru deja bude meniť dej samotný, pritom ani nič nemusíš spraviť smerom k násilnikovi. Ako prvé tvoj pohľad mu doslova prepichne informačné pole. Neviem či ste si všimli, ale ak sa zapozeráte na cudzieho človeka, tak ten akoby cíti, že ho niekto "prepichol" pohľadom a po čase sa pozrie práve na vás aj keď ste desiatky metrov od neho a naokolo je veľa iných ľudí. Chodím každý den električkou, mam to odskúšané. Takže násilník odrazu pocíti, že je sledovaný. Tým pádom začne rozmýšľať, kto ho asi sleduje a vycíti, že koná skutok proti zákonu vesmíru a ide na neho odplata. Potom násilník ťa uvidí, vidí, že sa k nemu približuješ, krok pevný, postoj neoblomný, výraz v tvári nespokojný, vie že to všetko smeruješ na neho. Zľakne sa a prestane konať čo konal. Pritom ani si slovko nepustil na neho. Približuješ sa ďalej a násilník sa automaticky vidá na útek ako zbitý pes. Je to niečo podobné ako v tomto videu, kde ľudia ukradli levom meso, pritom ani sa levov nedotkli. https://www.youtube.com/watch?v=QDubMeNlSxc Človek je Stvorený na obraz boží a má moc vládnuť nad všetkými zvieratami planéty, aj nad tými v čo nosia ľudské telo. Keby si sa pýtal, či už som tak niekedy spravil - tak odpoveď je áno, bolo pár príkladov. Jedno také zviera sa ma odvtedy bojí, bojí sa preukázať svoje zverské charakterové črty keď som poblízku. A pritom keď sa vytratím tak si "dovoľuje" na ľudí okolo. Pritom som ho nezbil, nekričal som na neho. Použil som čisto psychologické pôsobenie, pôsobenie mojho biopoľa a informácii v ňom.

Človek je Stvorený na obraz boží a má moc vládnuť nad všetkými zvieratami planéty, aj nad tými v čo nosia ľudské telo.

Bezpochyby ano, jenže život přináší situace, kdy co nejrychlejší zabránění eskalace násilí je nevyhnutelná - jako momentálně v Kazachstánu. Prostě mohou nastat chvíle, kdy bude násilí nevyhnutelné použít a každý rozumný člověk by se s tím měl smířit a duševně se na to připravit. Hledat učebnici střelby z pušky, když se k vašemu domu blíží ozbrojená banda, je pozdě. Věř bohu, ale střelivo udržuj v suchu.


[quote="pid:51950, uid:106"]Človek je Stvorený na obraz boží a má moc vládnuť nad všetkými zvieratami planéty, aj nad tými v čo nosia ľudské telo.[/quote] Bezpochyby ano, jenže život přináší situace, kdy co nejrychlejší zabránění eskalace násilí je nevyhnutelná - jako momentálně v Kazachstánu. Prostě mohou nastat chvíle, kdy bude násilí nevyhnutelné použít a každý rozumný člověk by se s tím měl smířit a duševně se na to připravit. Hledat učebnici střelby z pušky, když se k vašemu domu blíží ozbrojená banda, je pozdě. Věř bohu, ale střelivo udržuj v suchu.

Ono ide možno aj o to, že ak žije človek tak, že hľadí len pár dní do budúcnosti a neplánuje a nesnaží sa ovplyvňovať dlhodobejšie procesy (nízkofrekvenčné takmer neviditeľné procesy), potom naráža len na procesy 6.priority, kde je nútený reagovať silovo a v rozpore so svedomím (prípad vojny, alebo pouličnej bitky). No ak človek pracuje s vyššími prioritami, tak vlastne pracuje na tom, aby sa 6. priorite vyhol. Aby situácia nezašla tak ďaleko.


Ano, přesně tak. Jde o to, abychom se naučili řídit svůj život tak, abychom se do takové situace vůbec nedostali, protože v tomto případě se nemůžeme nikdy zachovat ideálně. A stejně to platí pro tu ženu, do té situace se mohla dostat nevědomě, protože věnovala příliš pozornosti tomu čeho se bojí.


[quote="pid:51932, uid:6"]Ono ide možno aj o to, že ak žije človek tak, že hľadí len pár dní do budúcnosti a neplánuje a nesnaží sa ovplyvňovať dlhodobejšie procesy (nízkofrekvenčné takmer neviditeľné procesy), potom naráža len na procesy 6.priority, kde je nútený reagovať silovo a v rozpore so svedomím (prípad vojny, alebo pouličnej bitky). No ak človek pracuje s vyššími prioritami, tak vlastne pracuje na tom, aby sa 6. priorite vyhol. Aby situácia nezašla tak ďaleko. [/quote] Ano, přesně tak. Jde o to, abychom se naučili řídit svůj život tak, abychom se do takové situace vůbec nedostali, protože v tomto případě se nemůžeme nikdy zachovat ideálně. A stejně to platí pro tu ženu, do té situace se mohla dostat nevědomě, protože věnovala příliš pozornosti tomu čeho se bojí.
Upravené 10. 1. 2022 o 10:09
1.26k
26
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept