Zahraničná politika
Zprávy z Ruska 2
moderator: povodna tema Zpravy z Ruska



Rusko může oslepit americké rakety!


"Operace USA a NATO a výhrůžky poblíž ruské hranice a na Ukrajině na sebe nenechaly dlouho čekat ruskou odpověď: Rusko celému světu předvedlo, že umí v pár minutách sestřelit satelity.
To znamená zrušit americký GPS naváděcí systém. Americké rakety, drony, letectvo a námořnictvo budou rázem oslepeny a americká útočná pýcha tatam. Rakety s jadernými hlavicemi by pak mohly “zadostiučiněně” dopadnout zpět do zemí svého odpalu."


https://www.novarepublika.cz/2021/11/rusko-muze-oslepit-americke-rakety


##### moderator: povodna tema [Zpravy z Ruska](https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/2184/spr-aacute-vy-z-ruska/) ___ Rusko může oslepit americké rakety! "Operace USA a NATO a výhrůžky poblíž ruské hranice a na Ukrajině na sebe nenechaly dlouho čekat ruskou odpověď: Rusko celému světu předvedlo, že umí v pár minutách sestřelit satelity. To znamená zrušit americký GPS naváděcí systém. Americké rakety, drony, letectvo a námořnictvo budou rázem oslepeny a americká útočná pýcha tatam. Rakety s jadernými hlavicemi by pak mohly “zadostiučiněně” dopadnout zpět do zemí svého odpalu." https://www.novarepublika.cz/2021/11/rusko-muze-oslepit-americke-rakety
Upravené 23. 11. 2021 o 11:10

Začátek integrace Donbasu do Ruska


"Ve skutečnosti to začalo už na jaře. Včera Vladimír Putin svým výnosem pouze konstatoval nynější situaci. Ale příprava na tento výnos začala již v květnu."


"...Kreml plně pochopil rozsah ekonomických a sociálních problémů nových ruských občanů, a Moskva jasně chápe, že příliv nových Rusů teprve nabírá tempo. Přičemž se to týká již nejen obyvatel Donbasu, ale také obyvatelstva “pevninské” Ukrajiny. Jednu “výkladní skříň” pro Ukrajince v podobě Krymu již Rusko vytvořilo. Nyní nastala doba vytvářet “výkladní skříně” v podobě Donbasu, ale jestliže do Krymu prostředky a zdroje vkládal stát, tak do ekonomiky Donbasu je bude vkládat ruský byznys. "


https://www.novarepublika.cz/2021/11/zacatek-integrace-donbasu-do-ruska


Začátek integrace Donbasu do Ruska "Ve skutečnosti to začalo už na jaře. Včera Vladimír Putin svým výnosem pouze konstatoval nynější situaci. Ale příprava na tento výnos začala již v květnu." "...Kreml plně pochopil rozsah ekonomických a sociálních problémů nových ruských občanů, a Moskva jasně chápe, že příliv nových Rusů teprve nabírá tempo. Přičemž se to týká již nejen obyvatel Donbasu, ale také obyvatelstva “pevninské” Ukrajiny. Jednu “výkladní skříň” pro Ukrajince v podobě Krymu již Rusko vytvořilo. Nyní nastala doba vytvářet “výkladní skříně” v podobě Donbasu, ale jestliže do Krymu prostředky a zdroje vkládal stát, tak do ekonomiky Donbasu je bude vkládat ruský byznys. " https://www.novarepublika.cz/2021/11/zacatek-integrace-donbasu-do-ruska

tak hlavne, podla toho co som citala tak ludia na Donbase uz nemaju silu stale cakat, dufat a bojovat.....a ani sa im necudujem. To uz bud radsej odist do Ruska


tak hlavne, podla toho co som citala tak ludia na Donbase uz nemaju silu stale cakat, dufat a bojovat.....a ani sa im necudujem. To uz bud radsej odist do Ruska

Šojgu povedal, že lietadlá amerického letectva nacvičovali použitie jadrových zbraní proti Rusku


Ruská armáda zaznamenáva výrazný nárast aktivity strategického bombardovacieho letectva amerického letectva v bezprostrednej blízkosti štátnej hranice Ruskej federácie, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu.


"Zaznamenávame výrazné zintenzívnenie akcií amerického letectva strategických bombardérov pri hraniciach Ruska. Za posledný mesiac bolo na hranice Ruskej federácie uskutočnených asi 30 vzletov, čo je 2,5-krát viac ako v rovnakom období minulého roka." “ povedal Šojgu počas utorkových rokovaní s čínskym ministrom obrany Wei Fenghe.


Šojgu zdôraznil, že „tento mesiac počas cvičenia amerických strategických síl Global Thunder 10 strategických bombardérov prakticky súčasne zo západného a východného smeru nacvičovalo možnosť použitia jadrových zbraní proti Rusku“.


"Minimálna vzdialenosť od našej štátnej hranice bola 20 km," povedal Šojgu.
Rozvoj interakcie medzi Ruskom a Čínou je podľa neho dôležitý najmä v kontexte „narastajúcich geopolitických turbulencií a narastajúceho konfliktného potenciálu v rôznych častiach sveta“.


"Čína a Rusko boli dlhé roky strategickými partnermi. Dnes, v podmienkach narastajúcich geopolitických turbulencií a rastúceho konfliktného potenciálu v rôznych regiónoch sveta, je rozvoj našej interakcie obzvlášť dôležitý," povedal Šojgu.


https://tass.ru/armiya-i-opk/13000625


Šojgu povedal, že lietadlá amerického letectva nacvičovali použitie jadrových zbraní proti Rusku Ruská armáda zaznamenáva výrazný nárast aktivity strategického bombardovacieho letectva amerického letectva v bezprostrednej blízkosti štátnej hranice Ruskej federácie, uviedol ruský minister obrany Sergej Šojgu. "Zaznamenávame výrazné zintenzívnenie akcií amerického letectva strategických bombardérov pri hraniciach Ruska. Za posledný mesiac bolo na hranice Ruskej federácie uskutočnených asi 30 vzletov, čo je 2,5-krát viac ako v rovnakom období minulého roka." “ povedal Šojgu počas utorkových rokovaní s čínskym ministrom obrany Wei Fenghe. Šojgu zdôraznil, že „tento mesiac počas cvičenia amerických strategických síl Global Thunder 10 strategických bombardérov prakticky súčasne zo západného a východného smeru nacvičovalo možnosť použitia jadrových zbraní proti Rusku“. "Minimálna vzdialenosť od našej štátnej hranice bola 20 km," povedal Šojgu. Rozvoj interakcie medzi Ruskom a Čínou je podľa neho dôležitý najmä v kontexte „narastajúcich geopolitických turbulencií a narastajúceho konfliktného potenciálu v rôznych častiach sveta“. "Čína a Rusko boli dlhé roky strategickými partnermi. Dnes, v podmienkach narastajúcich geopolitických turbulencií a rastúceho konfliktného potenciálu v rôznych regiónoch sveta, je rozvoj našej interakcie obzvlášť dôležitý," povedal Šojgu. https://tass.ru/armiya-i-opk/13000625

Putin dovolil doplniť dôchodkový fond skorumpovanými prostriedkami


Prezident Vladimir Putin podpísal zákon, ktorým sa mení a dopĺňa prevod prostriedkov zabavených skorumpovaným úradníkom do
PFR- ПФР ( penzion fond Ruska -Пенсионного Фонд РФ),
dokument je zverejnený na portáli právnych informácií.
Dochádza k zmenám federálneho zákona „o povinnom dôchodkovom poistení“.


Novely dopĺňajú zoznam zdrojov, z ktorých sa tvorí rozpočet dôchodkového fondu,
a umožňujú zapisovať doň „zhabané prostriedky prijaté v dôsledku spáchania trestných činov korupcie, ako aj prostriedky z predaja zhabaného majetku prijaté v dôsledku spáchania trestného činu korupcie“. korupčné trestné činy“.
Rada federácie schválila zmeny 10. novembra.
Zostávajúce zdroje doplňovania PFR zahŕňajú poistné príspevky, prostriedky federálneho rozpočtu, časovo rozlíšené penále a iné finančné sankcie, príjmy z umiestnenia dočasne voľných prostriedkov povinného dôchodkového poistenia, dobrovoľné príspevky jednotlivcov a organizácií, prostriedky platobnej rezervy na platenie fondový dôchodok, fondy dôchodkového sporenia poistenca, ktorému bola určená neodkladná výplata dôchodku.


V roku 2018 prezident už urobil zmeny, ktoré umožnili PFR doplniť prostriedky
zhabané skorumpovaným úradníkom a príjmy z predaja majetku, ktorý
získali nezákonne, ale do rozpočtového zákona.
Podpis noviel zákona „o povinnom dôchodkovom poistení“ má zosúladiť legislatívu.


Šéf IC Alexander Bastrykin v marci oznámil, že v roku 2020 jeho rezort zabezpečil
zatknutie majetku v prípadoch súvisiacich s korupciou
vo výške 10 miliárd rubľov. Ide o 3 miliardy rubľov. viac ako pred rokom.


Škody spôsobené korupciou vlani dosiahli 58,4 miliardy rubľov.
Táto suma predstavuje viac ako 11 % z celkovej
výšky škôd spôsobených inými trestnými činmi, uviedol generálny prokurátor Igor Krasnov.
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61977d9c9a7947282eb844d5


Putin dovolil doplniť dôchodkový fond skorumpovanými prostriedkami ------------------------------------------------------------------ Prezident Vladimir Putin podpísal zákon, ktorým sa mení a dopĺňa prevod prostriedkov zabavených skorumpovaným úradníkom do PFR- ПФР ( penzion fond Ruska -Пенсионного Фонд РФ), dokument je zverejnený na portáli právnych informácií. **Dochádza k zmenám federálneho zákona „o povinnom dôchodkovom poistení“.** Novely dopĺňajú zoznam zdrojov, z ktorých sa tvorí rozpočet dôchodkového fondu, a umožňujú zapisovať doň „zhabané prostriedky prijaté v dôsledku spáchania trestných činov korupcie, ako aj prostriedky z predaja zhabaného majetku prijaté v dôsledku spáchania trestného činu korupcie“. korupčné trestné činy“. Rada federácie schválila zmeny 10. novembra. Zostávajúce zdroje doplňovania PFR zahŕňajú poistné príspevky, prostriedky federálneho rozpočtu, časovo rozlíšené penále a iné finančné sankcie, príjmy z umiestnenia dočasne voľných prostriedkov povinného dôchodkového poistenia, dobrovoľné príspevky jednotlivcov a organizácií, prostriedky platobnej rezervy na platenie fondový dôchodok, fondy dôchodkového sporenia poistenca, ktorému bola určená neodkladná výplata dôchodku. V roku 2018 prezident už urobil zmeny, ktoré umožnili PFR doplniť prostriedky zhabané skorumpovaným úradníkom a príjmy z predaja majetku, ktorý získali nezákonne, ale do rozpočtového zákona. Podpis noviel zákona „o povinnom dôchodkovom poistení“ má zosúladiť legislatívu. Šéf IC Alexander Bastrykin v marci oznámil, že v roku 2020 jeho rezort zabezpečil zatknutie majetku v prípadoch súvisiacich s korupciou **vo výške 10 miliárd rubľov. Ide o 3 miliardy rubľov. viac ako pred rokom.** **Škody spôsobené korupciou vlani dosiahli 58,4 miliardy rubľov. Táto suma predstavuje viac ako 11 % z celkovej **výšky škôd spôsobených inými trestnými činmi, uviedol generálny prokurátor Igor Krasnov. https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61977d9c9a7947282eb844d5

Skoro pred výbuchom . Ako sú spojené udalosti v Poľsku, na Ukrajine a v Bielorusku


  • kde boli oranžove revolucie tak krajina prešla pod kontrolu USA - a nastoluje sa demokracia . Ludom začalo byt horšie
  • alebo si tam Sša nasadiasvojho lídera a je tam diktatura
  • ak nieje pre USA poslušne vedenie, tak ho vymenia - "demokraticky "
  • v Mexiku je diktaura pod vedenim Sša-ako sa Sša nestara ,čo sa deje v Latinskej Amerika.len aby vedenie bolo poslušne Sša
  • možte si vyberat s desiatky politikov či z 20 strán na volbach , hlavne aby boli pro Americké
  • aj na Ukrajine si Sša vymenila vednie Janukoviča(ked sa jej stare nepačilo ) na poslušného ich volu , Prvý prevrat bol miernejší . v druhom tam nechcelo vednie odist po "dobrom " mierne a tak sa tam dostala Chunta a potom bol "demokraticky" majdan .Sša legitimovali puč pomocou prezidenstkych volieb. Lenže miestne kyjevske vedenie nepochopilo, že má pokračovat v štyle Latinsko americkom.
  • a tak donutili američania jedneho kadidata z vedenia , utiec a emigrovat ,
  • lenže si američania neuveomili jeho popularitu a tak američania zariadili "poctive" volby s ich kandidátmi .
  • po tých volbách prešli 2 roky a je tam diktator Zeljenskya teraz v kyjeve nechapu ako ,že už niesu peniaze pre Ukrajinu či ako Sša nezabranili spusteniu severneho potoka 2 , či nechavaju ukrajincov bojovat ich proti rusku jeden na jedneho .Oni zmenili status ukrajiny zo svojich planov .
  • dnes sa Sša snaži využit polsko-bielorusku hranicu na roztiahnutie vojny po Europe do Ruska
  • a preto bola na Bieloruskej hranici vytvorená mograntská kríza
  • lebo očakavaju , že Rusko bude musiet branit Bielorusko zbranami a tak už bola vypuštená propaganda obvinujuca Kreml z organizacii migrantskej krízi
    • poliaci sa nevedia dočkat boja , ved západ nedovolí zničit Polsko
    • Sša obetuju Europu a chcu dostat ruske zdroje
  • a preto dnes Rusko vraví , že pri bránenií Bieloruska nemá zaujem o pobaltskéani ukrajinske územia
  • ale Zeljensky tiež potrebuje trochu konfliktu s ruskou účastou aby všetky nedostatky zhodil na vojnu s Ruskom . Od nedostatku práce, jedla, uhlia, plynu , energii atdpreto sa on od západu snaži dostat dostatok energii - zima sa blíží
  • v Rusku mu dnes neveriaa Ukrajina nechape, že oni dnes niesu nikomu potreba . Nikto ich nechce , oni su použitelný len ako spotrebny material .A velky hráči maju ine starosti , než sa starat o lajno aby ich nepostriekalo , ak by do neho zabredli .

https://www.youtube.com/watch?v=FoDkuLg9jYo&t=3s


Skoro pred výbuchom . Ako sú spojené udalosti v Poľsku, na Ukrajine a v Bielorusku ---------------------------------------------------------------------------------- - kde boli oranžove revolucie tak krajina prešla pod kontrolu USA - a nastoluje sa demokracia . Ludom začalo byt horšie - alebo si tam Sša nasadiasvojho lídera a je tam diktatura - ak nieje pre USA poslušne vedenie, tak ho vymenia - "demokraticky " - v Mexiku je diktaura pod vedenim Sša -ako sa Sša nestara ,čo sa deje v Latinskej Amerika.len aby vedenie bolo poslušne Sša - možte si vyberat s desiatky politikov či z 20 strán na volbach , hlavne aby boli pro Americké - aj na Ukrajine si Sša vymenila vednie Janukoviča(ked sa jej stare nepačilo ) na poslušného ich volu , Prvý prevrat bol miernejší . v druhom tam nechcelo vednie odist po "dobrom " mierne a tak sa tam dostala Chunta a potom bol "demokraticky" majdan .Sša legitimovali puč pomocou prezidenstkych volieb. Lenže miestne kyjevske vedenie nepochopilo, že má pokračovat v štyle Latinsko americkom. - a tak donutili američania jedneho kadidata z vedenia , utiec a emigrovat , - lenže si američania neuveomili jeho popularitu a tak američania zariadili **"poctive"** volby s ich kandidátmi . - po tých volbách prešli 2 roky a je tam diktator Zeljensky a teraz v kyjeve nechapu ako ,že už niesu peniaze pre Ukrajinu či ako Sša nezabranili spusteniu severneho potoka 2 , či nechavaju ukrajincov bojovat ich proti rusku jeden na jedneho . Oni zmenili status ukrajiny zo svojich planov . - **dnes sa Sša snaži využit polsko-bielorusku hranicu na roztiahnutie vojny po Europe do Ruska** - a preto bola na Bieloruskej hranici vytvorená mograntská kríza - lebo očakavaju , že Rusko bude musiet branit Bielorusko zbranami a tak už bola vypuštená propaganda obvinujuca Kreml z organizacii migrantskej krízi - poliaci sa nevedia dočkat boja , ved západ nedovolí zničit Polsko - Sša obetuju Europu a chcu dostat ruske zdroje - a preto dnes Rusko vraví , že pri bránenií Bieloruska nemá zaujem o pobaltské ani ukrajinske územia - ale Zeljensky tiež potrebuje trochu konfliktu s ruskou účastou aby všetky nedostatky zhodil na vojnu s Ruskom . Od nedostatku práce, jedla, uhlia, plynu , energii atd preto sa on od západu snaži dostat dostatok energii - zima sa blíží - v Rusku mu dnes neveria a Ukrajina nechape, že oni dnes niesu nikomu potreba . Nikto ich nechce , oni su použitelný len ako spotrebny material . A velky hráči maju ine starosti , než sa starat o lajno aby ich nepostriekalo , ak by do neho zabredli . https://www.youtube.com/watch?v=FoDkuLg9jYo&t=3s
Upravené 24. 11. 2021 o 07:11

Diagnóza je krajne neutišitelná


Súčasná očividná nezáväznosť Moldavska pri platbách za plyn
je len malou viditeľnou časťou ľadovca našich systémových problémov,
ktoré umožňujú Západu viesť útočnú politickú a psychologickú vojnu
proti Rusku prakticky jednou bránou.
Začnime relatívne menšou epizódou, ktorá je však veľmi odhaľujúca.
Moldavská republika, ktorá práve doslova bez dychu podpísala nový päťročný kontrakt
na dodávku plynu s ruským Gazpromom, už hrubo porušila svoje záväzky z tejto zmluvy.
Čo ona sama podpísala!

počuvaju svojich západnych páničkov a myslia si,že na Rusko si možu vyskakovat.
a to isté aj na Ukrajine .


Práve v dôsledku týchto akcií Spojených štátov amerických sa na Ukrajine
začal rozpad štátu, došlo ku krvavému masakru v Odese, odtrhnutiu Krymu a občianskej vojne na Donbase. Počas ktorej sa nelegálny režim kyjevských uzurpátorov moci snaží potlačiť posledné centrá odporu voči ich diktatúre.
Toto je najzrejmejšia pravda o udalostiach na Ukrajine, ktoré slúžia
ako východiskový bod pre americké bezprávie voči Rusku.
A budú zúriť ďalej, aj preto, že v samotnom Rusku
už mnohí pod vplyvom tej istej opojnej západnej propagandy stihli zabudnúť,
čo presne bolo skutočným východiskom tejto katastrofy.
Okrem Putina, Šojgu a Lavrova,
ktorí to neustále pripomínajú a presvedčivo odsudzujú USA a Západ ako hlavných
a jediných provokatérov tejto nezákonnosti, prakticky nikto, až na tie najvzácnejšie výnimky, nerozvíja tento názor a nepodporuje ho informačnými prostriedkami.
Je dokonca smiešne hovoriť o miestnej liberálnej tlači, ktorá zborovo spieva z hlasu
niekoho iného. Od nej je to v tomto zmysle dobré ako od kozieho mlieka.
Ukazuje sa teda, že v dôsledku toho v celosvetových informáciách takmer úplne dominuje grandiózna lož vnucovaná západnou propagandou
o prekročení všetkých „červených čiar“ Ruska na Ukrajine,
ktorá je údajne legitímnym dôvodom na vyhlásenie našej krajiny za mimo zákon.
priestor.
To je dôvod, prečo sa Západ považuje za oprávnený
robiť akékoľvek nezákonnosti vo vzťahu k tomu istému Nord Stream 2, drzo sa zmocniť ruského majetku v zahraničí, pripraviť Rusko o štátnu vlajku a hymnu na olympiáde, vyhlásiť neuznanie právomocí ruského prezidenta v najbližších voľbách
a tak ďalej - do nekonečna.
A tí istí Moldavci, a nielen oni, sa na celú tú hanbu pozerajú a vyvodzujú z toho dôsledky.
O. že keď to robí Amerika, tak prečo to neskúsime my?
Napriek tomu je Moskva teraz mimo zákona.
A zdá sa, že to priznáva, keďže o tom, kto je vlastne hlavným vinníkom ukrajinskej tragédie, radšej pomlčí.
Takto sa všetko zroluje do jednej snehovej gule, ktorá letí z hory priamo na nás.
A nebudete sa tomu môcť vyhnúť. Čiže poslať k nemu presne tú istú „škrupinku“,
pre ktorú by sa mal najprv svah západom oklamanej hory
svetovej mienky zmeniť opačným smerom.

Úloha je ťažká, takmer nemožná.
Rusko však stále nemá inú možnosť. V opačnom prípade budeme jednoducho rozdrvení.
https://news-front.info/2021/11/23/yuriy-selivanov-diagnoz-krayne-neuteshitelnyy/


Diagnóza je krajne neutišitelná --------------------------- Súčasná očividná nezáväznosť Moldavska pri platbách za plyn je len malou viditeľnou časťou ľadovca našich systémových problémov, ktoré umožňujú Západu viesť útočnú politickú a psychologickú vojnu proti Rusku prakticky jednou bránou. Začnime relatívne menšou epizódou, ktorá je však veľmi odhaľujúca. **Moldavská republika, ktorá práve doslova bez dychu podpísala nový päťročný kontrakt na dodávku plynu s ruským Gazpromom, už hrubo porušila svoje záväzky z tejto zmluvy. Čo ona sama podpísala!** počuvaju svojich západnych páničkov a myslia si,že na Rusko si možu vyskakovat. a to isté aj na Ukrajine . Práve v dôsledku týchto akcií Spojených štátov amerických sa na Ukrajine začal rozpad štátu, došlo ku krvavému masakru v Odese, odtrhnutiu Krymu a občianskej vojne na Donbase. Počas ktorej sa nelegálny režim kyjevských uzurpátorov moci snaží potlačiť posledné centrá odporu voči ich diktatúre. Toto je najzrejmejšia pravda o udalostiach na Ukrajine, ktoré slúžia ako východiskový bod pre americké bezprávie voči Rusku. A budú zúriť ďalej, aj preto, že v samotnom Rusku už mnohí pod vplyvom tej istej opojnej západnej propagandy stihli zabudnúť, čo presne bolo skutočným východiskom tejto katastrofy. Okrem Putina, Šojgu a Lavrova, ktorí to neustále pripomínajú a presvedčivo odsudzujú USA a Západ ako hlavných a jediných provokatérov tejto nezákonnosti, prakticky nikto, až na tie najvzácnejšie výnimky, nerozvíja tento názor a nepodporuje ho informačnými prostriedkami. Je dokonca smiešne hovoriť o miestnej liberálnej tlači, ktorá zborovo spieva z hlasu niekoho iného. Od nej je to v tomto zmysle dobré ako od kozieho mlieka. Ukazuje sa teda, že v dôsledku toho v celosvetových informáciách takmer úplne dominuje grandiózna lož vnucovaná západnou propagandou o prekročení všetkých „červených čiar“ Ruska na Ukrajine, ktorá je údajne legitímnym dôvodom na vyhlásenie našej krajiny za mimo zákon. priestor. To je dôvod, prečo sa Západ považuje za oprávnený robiť akékoľvek nezákonnosti vo vzťahu k tomu istému Nord Stream 2, drzo sa zmocniť ruského majetku v zahraničí, pripraviť Rusko o štátnu vlajku a hymnu na olympiáde, vyhlásiť neuznanie právomocí ruského prezidenta v najbližších voľbách a tak ďalej - do nekonečna. A tí istí Moldavci, a nielen oni, sa na celú tú hanbu pozerajú a vyvodzujú z toho dôsledky. O. že keď to robí Amerika, tak prečo to neskúsime my? Napriek tomu je Moskva teraz mimo zákona. A zdá sa, že to priznáva, keďže o tom, kto je vlastne hlavným vinníkom ukrajinskej tragédie, radšej pomlčí. Takto sa všetko zroluje do jednej snehovej gule, ktorá letí z hory priamo na nás. A nebudete sa tomu môcť vyhnúť. Čiže poslať k nemu presne tú istú „škrupinku“, **pre ktorú by sa mal najprv svah západom oklamanej hory svetovej mienky zmeniť opačným smerom.** Úloha je ťažká, takmer nemožná. Rusko však stále nemá inú možnosť. V opačnom prípade budeme jednoducho rozdrvení. https://news-front.info/2021/11/23/yuriy-selivanov-diagnoz-krayne-neuteshitelnyy/

"Pentagon by si mal pamätať na slová najvyššieho veliteľa Ruskej federácie Vladimira Putina:


“Udrieme predovšetkým v centrách rozhodovania.”


Preto v reakcii na akýkoľvek útok NATO v Európe, vrátane situácie s utečencami v prípade vyhrotenia, zasadíme prvý úder v centre rozhodovania. Pentagon bude zničený v priebehu niekoľkých minút, potom budú zničené miestne centrá v Európe, ako aj veliteľstvo NATO alebo veliteľstvo hlavného veliteľa NATO, “varoval vojenský expert potenciálneho nepriateľa."
" Expert zdôraznil, že nejde o hrozbu, ale o jednoduché konštatovanie faktu – moderné zbrane umožňujú Ruskej federácii ukončiť vojnu po prvom náznaku skutočnej agresie voči nej."


https://www.novarepublika.cz/2021/11/sojgu-americke-strategicke-bombardery-v-novembri-vykonali-simulovane-jadrove-utoky-na-rusko


"Pentagon by si mal pamätať na slová najvyššieho veliteľa Ruskej federácie Vladimira Putina: “Udrieme predovšetkým v centrách rozhodovania.” Preto v reakcii na akýkoľvek útok NATO v Európe, vrátane situácie s utečencami v prípade vyhrotenia, zasadíme prvý úder v centre rozhodovania. Pentagon bude zničený v priebehu niekoľkých minút, potom budú zničené miestne centrá v Európe, ako aj veliteľstvo NATO alebo veliteľstvo hlavného veliteľa NATO, “varoval vojenský expert potenciálneho nepriateľa." " Expert zdôraznil, že nejde o hrozbu, ale o jednoduché konštatovanie faktu – moderné zbrane umožňujú Ruskej federácii ukončiť vojnu po prvom náznaku skutočnej agresie voči nej." https://www.novarepublika.cz/2021/11/sojgu-americke-strategicke-bombardery-v-novembri-vykonali-simulovane-jadrove-utoky-na-rusko

Očkovací fašizmus v Rusku vítězí, po naočkování většiny dospělých, minimálně tak se mi to jeví, když se podívám kolem sebe - práce, nemocnice, městská doprava, do dopravy nelze bez qr kódu, taktéž do většiny obchodů, kromě samoobsluh, tam je to zatím možné, se chystá vakcína pro děti.


https://m.gazeta.ru/social/2021/11/06/14175049.shtml


https://www.rbc.ru/rbcfreenews/616a55e09a7947337ddea42e


Očkovací fašizmus v Rusku vítězí, po naočkování většiny dospělých, minimálně tak se mi to jeví, když se podívám kolem sebe - práce, nemocnice, městská doprava, do dopravy nelze bez qr kódu, taktéž do většiny obchodů, kromě samoobsluh, tam je to zatím možné, se chystá vakcína pro děti. https://m.gazeta.ru/social/2021/11/06/14175049.shtml https://www.rbc.ru/rbcfreenews/616a55e09a7947337ddea42e
Upravené 24. 11. 2021 o 10:32

Ve Vladivostoku městský poslanec z Komunistické strany Ruské federace požaduje demontovat pomník Solženicynovi

Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139105-vo-vladivostoke-gorodskoy-deputat-ot-kprf-potreboval-demontirovat-pamyatnik-solzhenicynu.html
Politikus.ru


"Ve Vladivostoku městský poslanec z Komunistické strany Ruské federace Maxim Šinkarenko požaduje demontovat pomník Solženicyn na nábřeží Korabelnaja. Kolegové z primorského tisku připomněli, že před 6 lety Šinkarenko pověsil na sochu spisovatele nápis „Jidáš“ a požadoval, aby místo něho byl postaven Stalinův pomník.


Zajímavější je však připomenout, co se stalo před pouhými 2 měsíci, při volbách poslanců do zákonodárného sboru Přímořského území. Navalnyj vyzval voliče, aby hlasovali pro poslance městské dumy Vladivostok, komunisty Jevgenije Ljašenka (v okrsku č. 1) a Takhira Ibaševa (v okrsku č. 3). Oba se stali poslanci zákonodárného sboru a uvolněná místa v městské dumě obsadili další na kandidátce Komunistické strany Ruské federace ve volbách v roce 2017 Maxim Šinkarenko a Vladimir Nesterenko. Výsledkem je tedy městský poslanec Šinkarenko.
Nyní jsou fanoušci Navalného ve Vladivostoku pobouřeni Šinkarenkovou iniciativou, ale měli by si vzpomenout na Moliera: "Tohle jsi chtěl, Jiří Dandine!"?
(Molière" Jiří Dandin čili Ošálený manžel)


**Ve Vladivostoku městský poslanec z Komunistické strany Ruské federace požaduje demontovat pomník Solženicynovi ** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139105-vo-vladivostoke-gorodskoy-deputat-ot-kprf-potreboval-demontirovat-pamyatnik-solzhenicynu.html Politikus.ru "Ve Vladivostoku městský poslanec z Komunistické strany Ruské federace Maxim Šinkarenko požaduje demontovat pomník Solženicyn na nábřeží Korabelnaja. Kolegové z primorského tisku připomněli, že před 6 lety Šinkarenko pověsil na sochu spisovatele nápis „Jidáš“ a požadoval, aby místo něho byl postaven Stalinův pomník. Zajímavější je však připomenout, co se stalo před pouhými 2 měsíci, při volbách poslanců do zákonodárného sboru Přímořského území. Navalnyj vyzval voliče, aby hlasovali pro poslance městské dumy Vladivostok, komunisty Jevgenije Ljašenka (v okrsku č. 1) a Takhira Ibaševa (v okrsku č. 3). Oba se stali poslanci zákonodárného sboru a uvolněná místa v městské dumě obsadili další na kandidátce Komunistické strany Ruské federace ve volbách v roce 2017 Maxim Šinkarenko a Vladimir Nesterenko. Výsledkem je tedy městský poslanec Šinkarenko. Nyní jsou fanoušci Navalného ve Vladivostoku pobouřeni Šinkarenkovou iniciativou, ale měli by si vzpomenout na Moliera: "Tohle jsi chtěl, Jiří Dandine!"? (Molière" Jiří Dandin čili Ošálený manžel)

Vpád Ruska: americký plán
https://www.novarepublika.cz/2021/11/vpad-ruska-americky-plan


"Ukrajina, Bělorusko a Pobaltí se berou jako bojiště. V ideální variantě by válka neměla vyjít za hranice tohoto prostoru. V horším případě USA připouštějí, že zónou bojových operací bude i část území východoevropských limitrofů.


Úkoly války:
Roztržení ekonomických styků Ruska s EU (především s Německem).
Dlouhodobé svazování ruských rukou a zdrojů na východoevropském předpolí, aby USA a jejich spojenci (včetně západoevropských) mohli kolektivně vystoupit proti Číně, která zůstala osamocena.
Podle toho, že USA nepřetržitě přesouvají úsilí na rozpoutávání konfliktu z Běloruska na Ukrajinu (a pokračují v aktivní provokační činnosti v obou směrech), je pro ně aktivizace konfliktu během letošní zimy principiální otázka. Nejspíše to souvisí se záměry vůči Číně, a také s americkým volebním cyklem..."



A to vše na pozadí "pandemie", energetické a hospodářské krize,...


Vpád Ruska: americký plán https://www.novarepublika.cz/2021/11/vpad-ruska-americky-plan "Ukrajina, Bělorusko a Pobaltí se berou jako bojiště. V ideální variantě by válka neměla vyjít za hranice tohoto prostoru. V horším případě USA připouštějí, že zónou bojových operací bude i část území východoevropských limitrofů. Úkoly války: Roztržení ekonomických styků Ruska s EU (především s Německem). Dlouhodobé svazování ruských rukou a zdrojů na východoevropském předpolí, aby USA a jejich spojenci (včetně západoevropských) mohli kolektivně vystoupit proti Číně, která zůstala osamocena. Podle toho, že USA nepřetržitě přesouvají úsilí na rozpoutávání konfliktu z Běloruska na Ukrajinu (a pokračují v aktivní provokační činnosti v obou směrech), je pro ně aktivizace konfliktu během letošní zimy principiální otázka. Nejspíše to souvisí se záměry vůči Číně, a také s americkým volebním cyklem..." ** A to vše na pozadí "pandemie", energetické a hospodářské krize,...**

USA: Číňania odpovedali americkej banke citátom od Putina


Používatelia Twitteru zistili, že čínski komunisti majú zmysel pre humor.
Banka JP Morgan, ktorú pred vyše sto rokmi založil americký finančník J. P. Morgan,
vyjadrila názor, že Čínska komunistická strana (ČKS), ktorá nedávno oslávila storočnicu,
to neprežije. ČKS na rozdiel od očakávaní
odpovedala skôr Putinovým ako severokórejským štýlom.
https://twitter.com/globaltimesnews/status/1463464969341575174
Číňania odpovedali riaditeľovi banky JP Morgan Jamiemu Dimonovi žartom,
že jeho spoločnosť prežije Čínsku komunistickú stranu (ČKS) (obe organizácie majú viac ako 100 rokov, ČKS nedávno oslávila storočnicu a JP Morgan oslávila 150. výročie). - približne InoSMI). Čínske noviny The Global Times citovali odpoveď Vladimira Putina Joeovi Bidenovi, keď ho označil za vraha.
O niekoľko hodín neskôr sa šéf JP Morgan dvakrát ospravedlnil za vtip.


Global Times: „Budte zdraví! Prajem vám zdravie a hovorím to bez irónie a bez vtipov."
https://www.putin-today.ru/archives/138780


USA: Číňania odpovedali americkej banke citátom od Putina --------------------------------------------------------- Používatelia Twitteru zistili, že čínski komunisti majú zmysel pre humor. Banka JP Morgan, ktorú pred vyše sto rokmi založil americký finančník J. P. Morgan, vyjadrila názor, že Čínska komunistická strana (ČKS), ktorá nedávno oslávila storočnicu, to neprežije. ČKS na rozdiel od očakávaní odpovedala skôr Putinovým ako severokórejským štýlom. https://twitter.com/globaltimesnews/status/1463464969341575174 Číňania odpovedali riaditeľovi banky JP Morgan Jamiemu Dimonovi žartom, že jeho spoločnosť prežije Čínsku komunistickú stranu (ČKS) (obe organizácie majú viac ako 100 rokov, ČKS nedávno oslávila storočnicu a JP Morgan oslávila 150. výročie). - približne InoSMI). Čínske noviny The Global Times citovali odpoveď Vladimira Putina Joeovi Bidenovi, keď ho označil za vraha. O niekoľko hodín neskôr sa šéf JP Morgan dvakrát ospravedlnil za vtip. Global Times: „Budte zdraví! Prajem vám zdravie a hovorím to bez irónie a bez vtipov." https://www.putin-today.ru/archives/138780
Upravené 29. 11. 2021 o 11:09

Putin: Rusko je připraveno vrátit se ke spolupráci se Slovenskem. Píše o tom Sputnik . Ruský prezident Vladimir Putin dnes prohlásil, že Moskva se může vrátit ke spolupráci s Bratislavou za předpokladu, že o to bude mít zájem samotná slovenská strana. Podle Putinových slov má Rusko zájem o blízké vztahy a konstruktivní spolupráci se Slovenskem vzhledem ke kulturní spřízněnosti obou národů.


Poznámka: zpráva dávající naději


Putin: Rusko je připraveno vrátit se ke spolupráci se Slovenskem. Píše o tom [Sputnik](https://cz.sputniknews.com/20211201/putin-rusko-je-pripraveno-vratit-se-ke-spolupraci-se-slovenskem-16701788.html) . Ruský prezident Vladimir Putin dnes prohlásil, že Moskva se může vrátit ke spolupráci s Bratislavou za předpokladu, že o to bude mít zájem samotná slovenská strana. Podle Putinových slov má Rusko zájem o blízké vztahy a konstruktivní spolupráci se Slovenskem vzhledem ke kulturní spřízněnosti obou národů. Poznámka: zpráva dávající naději

Poznámka: zpráva dávající naději

nadeji to ano ale pri tomto zlozeni iba nadeji ...


[quote="pid:46060, uid:260"]Poznámka: zpráva dávající naději[/quote] nadeji to ano ale pri tomto zlozeni iba nadeji ...

Já bych se vůbec nedržel při zdi . Zpráva ohlašuje a proč Slovensko ? PROTO..Ve správnou chvíli a na správném místě. Nejslabším článkem východního křidla EÚ a NATO je právě Slovensko a Putin ví, jak tento stav akcelerovat.


Já bych se vůbec nedržel při zdi . Zpráva ohlašuje a proč Slovensko ? PROTO..Ve správnou chvíli a na správném místě. Nejslabším článkem východního křidla EÚ a NATO je právě Slovensko a Putin ví, jak tento stav akcelerovat.

@Malina něco si ve svých sedmdesáti ještě pamatuji. Co akcelerovalo pád Berlínské zdi? Exodus východních Němců do Maďarska. Proč? Maďarsko otevřelo hranice do Rakouska. To bylo prakticky realizované globální řízení likvidace jednoho bloku na Planetě... A co je tohle ? Náhoda ? Překec Putina? Ne- tvorba infopole pro uspořádání střední Evropy v rámci "tiché" Jalty 2022.Polsko rozbíjí, ale ve prospěch Londýna. Slovensko může tvořit, ale ve prospěch Nové střední Evropy. Blokově uspořádané. Takže bych to bral jako velmi silný signál a v podstatě potvrzení, že Igorstán končí...
Len aby bolo tých silných konárov dostatok....

@Malina něco si ve svých sedmdesáti ještě pamatuji. Co akcelerovalo pád Berlínské zdi? Exodus východních Němců do Maďarska. Proč? Maďarsko otevřelo hranice do Rakouska. To bylo prakticky realizované globální řízení likvidace jednoho bloku na Planetě... A co je tohle ? Náhoda ? Překec Putina? Ne- tvorba infopole pro uspořádání střední Evropy v rámci "tiché" Jalty 2022.Polsko rozbíjí, ale ve prospěch Londýna. Slovensko může tvořit, ale ve prospěch Nové střední Evropy. Blokově uspořádané. Takže bych to bral jako velmi silný signál a v podstatě potvrzení, že Igorstán končí... Len aby bolo tých silných konárov dostatok....

Ceremonia poverovacích listín - 1. decembra Vladimír Putin dával poverenie


20 novopricestovaných veľvyslancom z cudzích krajín.


Slávnosť sa tradične konala v Alexandrovskej sieni Boľšojského kremeľského paláca.
http://kremlin.ru/events/president/news/67250/videos
V. Putin: Vzhľadom na ťažkú epidémiu musíme uskutočniť slávnostné odovzdávanie dôveryhodných certifikátov v takomto formáte, akýsi rozumný.
Dúfam, že to všetci vezmete s pochopením.
A samozrejme chcem osobne zablahoželať všetkým k oficiálnemu začatiu diplomatických aktivít v Ruskej federácii a popriať veľa úspechov pri plnení ctihodného a zodpovedného poslania rozvíjať a posilňovať príbuzný vzťah nship medzi predstavivosťou sme s vami štáty a Rusko. Máme úprimný záujem o to, aby bola vaša práca úspešná a odmeňovaná praktická.
61a79f4a8bfba


Samozrejme, môžete sa plne spoľahnúť na podporu a pomoc ruských orgánov, našich ministerstiev a útvarov, ako aj na benevolentný postoj a konštruktívny postoj zo strany podnikateľských, politických a verejných kruhov Russiho a.
Chcel by som vyjadriť dôveru, že vaše profesionálne aktivity v Rusku budú naplnené zaujímavými stretnutiami, udalosťami, kontaktmi, - nuž, raz nás táto nákaza musí opustiť, raz ju musíme poraziť a život sa musí vrátiť späť do ani mal tok. Chcem vyjadriť nádej, že budete mať možnosť robiť služobné cesty a cestovať po našej skvelej krajine, zoznámiť sa s jej nadnárodnými ľuďmi, rôznorodými náboženstvami, bohatou históriou a kultúrou. A dúfam, že váš pobyt v Rusku vo vás zanechá ten najlepší dojem.


Nedávno vystúpil na rozšírenom zasadnutí výboru ministerstva zahraničných vecí Ruska TAG), vysvetlil priority ruskej zahraničnej politiky, podrobne súčasnú náročnú medzinárodnú situáciu a prístupy k vyrovnaniu akútne globálne a regionálne problémy.
Dôsledne myslíme na to, že účinne čeliť viacerým výzvam a hrozbám sa dá urobiť len spoločným úsilím celého medzinárodného spoločenstva.
Situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu si to neustále pripomíname. Klamlivá nákaza nie je ani zďaleka porazená, a určite sa s ňou nebude vedieť vyrovnať ani v jednej samostatnej krajine. Bohužiaľ, v praxi sú veci inak a už prebieha výraz "vakcínový nacionalizmus", ktorý, bohužiaľ, odráža skutočný stav vecí nielen na komerčnom trhu vakcín, ale aj v otázkach poskytovania pomoci pre krajiny v núdzi.
Všeobecne som presvedčený, že bez úsilia všetkých štátov, bez nadviazania vzájomne ziskovej, rovnoprávnej spolupráce sa nám nepodarí riešiť takéto zložité globálne problémy, neuspejeme v boji proti klimatickým zmenám, ani agai nst to. a terorizmu a občianskej trestnej činnosti, ani pri zabezpečovaní trvalo udržateľného rozvoja.
Preto sme vyzvali a budeme vyzývať všetkých medzinárodných partnerov, aby konali kolektívne a kolektívne, na základe centrálnej koordinačnej úlohy #OSN a základných princípov medzištátnej komunikácie uvedených v ústave.
Zároveň vyjadrujeme znepokojenie nielen nad tým, že medzinárodné spoločenstvo koná v rozmanitosti a nedokáže sa zjednotiť pri riešení skutočne dôležitých problémov, ale aj spôsob, akým sa správajú k našej krajine, k Rusku niektorým našim partnerom, snažia sa v akomkoľvek prípade spôsob, ako obmedziť náš vývoj, dať sankcionovaný tlak a navyše potlačenie napätia na našich hraniciach.
Mimochodom, hrozba na našich západných hraniciach reálne rastie, a hovorili sme o nej opakovane. Stačí si pozrieť, ako blízko sa vojenská infraštruktúra Severoatlantickej aliancie presunula k ruským hraniciam. Je to pre nás viac než vážne.
V tejto situácii prijímame adekvátne vojenské a technické opatrenia. Ale opakujem, nie sme to my, kto sa niekomu vyhráža a obviňuje nás z toho - vzhľadom na skutočný stav vecí, teda hádzať vinu, ako sa hovorí, z chorej hlavy na zdravého, - prinajmenšom nezodpovedné.
Už pri MID zdôraznil, že pred našou diplomaciou je teraz prvoradou úlohou dosiahnuť poskytnutie spoľahlivých a dlhodobých bezpečnostných záruk Rusku.
V dialógu so Spojenými štátmi a ich spojencami budeme trvať na vypracovaní konkrétnych dohôd, ktoré vylučujú akýkoľvek ďalší postup NATO na východ a umiestnenie zbraňových systémov, ktoré nás ohrozujú v tesnej blízkosti územia Ross a. Navrhujeme začať subjektívne rokovania o tomto účte.
Osobne poznamenám: potrebujeme presne zákonné, právne záruky, keďže západní kolegovia si nesplnili príslušné ústne povinnosti. Každý vie najmä o týchto ústnych ubezpečeniach, že #NATO sa nebude rozširovať na východ, ale všetko sa robilo presne naopak. V podstate sa obavy o právnu ruskú bezpečnosť ignorovali a teraz ich ďalej ignorujú.
Nevyžadujeme pre seba žiadne špeciálne podmienky. Chápeme, že akékoľvek dohody treba brať do úvahy záujmy Ruska aj všetkých európskych atlantických štátov. Pokojná, stabilná situácia by mala byť zabezpečená pre všetkých a každý ju potrebuje bez výnimky.
Týmto chcem zdôrazniť, že #Rusko má záujem o budovanie konštruktívnej spolupráce, o rozvoj rovnoprávnej medzinárodnej spolupráce, a to zostáva hlavným poslom ruskej zahraničnej politiky. Dúfam, že tento signál prinesiete vedeniu svojich štátov.


Dnes sú na ceremoniáli prítomní vedúci dvadsiatich diplomatických misií.
Tradične poviem pár slov o vzťahoch medzi Ruskom a každým štátom, ktoré zastupujete.
🇸🇰 Máme záujem rozvíjať vzťahy so Slovenskou republikou na princípoch dobrosusedstva
a úcty k sebe s prihliadnutím na duchovnú a kultúrnu intimitu národov týchto dvoch krajín, spoločné stránky História boja proti nacizmu.
Bohužiaľ, momentálne obmedzený politický kontakt.
Ale ak je slovenská strana pripravená, potom by sa mohlo vrátiť k tej vzájomne výnosnej
a konštruktívnej spolupráci, ktorá je medzi našimi štátmi dlhé roky podporovaná a bola prospešná pre naše národy.
http://kremlin.ru/events/president/news/67250?fbclid=IwAR3ydEKHufji6iCIvRjrSbi-ccNLUKpqq26dKnSTulpGdcmofPC6lJUQ6vU


Ceremonia poverovacích listín - 1. decembra Vladimír Putin dával poverenie 20 novopricestovaných veľvyslancom z cudzích krajín. --------------------------------------------------------------------------------------------- Slávnosť sa tradične konala v Alexandrovskej sieni Boľšojského kremeľského paláca. http://kremlin.ru/events/president/news/67250/videos V. Putin: Vzhľadom na ťažkú epidémiu musíme uskutočniť slávnostné odovzdávanie dôveryhodných certifikátov v takomto formáte, akýsi rozumný. Dúfam, že to všetci vezmete s pochopením. A samozrejme chcem osobne zablahoželať všetkým k oficiálnemu začatiu diplomatických aktivít v Ruskej federácii a popriať veľa úspechov pri plnení ctihodného a zodpovedného poslania rozvíjať a posilňovať príbuzný vzťah nship medzi predstavivosťou sme s vami štáty a Rusko. Máme úprimný záujem o to, aby bola vaša práca úspešná a odmeňovaná praktická. ![61a79f4a8bfba](serve/attachment&path=61a79f4a8bfba) Samozrejme, môžete sa plne spoľahnúť na podporu a pomoc ruských orgánov, našich ministerstiev a útvarov, ako aj na benevolentný postoj a konštruktívny postoj zo strany podnikateľských, politických a verejných kruhov Russiho a. Chcel by som vyjadriť dôveru, že vaše profesionálne aktivity v Rusku budú naplnené zaujímavými stretnutiami, udalosťami, kontaktmi, - nuž, raz nás táto nákaza musí opustiť, raz ju musíme poraziť a život sa musí vrátiť späť do ani mal tok. Chcem vyjadriť nádej, že budete mať možnosť robiť služobné cesty a cestovať po našej skvelej krajine, zoznámiť sa s jej nadnárodnými ľuďmi, rôznorodými náboženstvami, bohatou históriou a kultúrou. A dúfam, že váš pobyt v Rusku vo vás zanechá ten najlepší dojem. Nedávno vystúpil na rozšírenom zasadnutí výboru ministerstva zahraničných vecí Ruska TAG), vysvetlil priority ruskej zahraničnej politiky, podrobne súčasnú náročnú medzinárodnú situáciu a prístupy k vyrovnaniu akútne globálne a regionálne problémy. Dôsledne myslíme na to, že účinne čeliť viacerým výzvam a hrozbám sa dá urobiť len spoločným úsilím celého medzinárodného spoločenstva. Situáciu spojenú s pandémiou koronavírusu si to neustále pripomíname. Klamlivá nákaza nie je ani zďaleka porazená, a určite sa s ňou nebude vedieť vyrovnať ani v jednej samostatnej krajine. Bohužiaľ, v praxi sú veci inak a už prebieha výraz "vakcínový nacionalizmus", ktorý, bohužiaľ, odráža skutočný stav vecí nielen na komerčnom trhu vakcín, ale aj v otázkach poskytovania pomoci pre krajiny v núdzi. Všeobecne som presvedčený, že bez úsilia všetkých štátov, bez nadviazania vzájomne ziskovej, rovnoprávnej spolupráce sa nám nepodarí riešiť takéto zložité globálne problémy, neuspejeme v boji proti klimatickým zmenám, ani agai nst to. a terorizmu a občianskej trestnej činnosti, ani pri zabezpečovaní trvalo udržateľného rozvoja. Preto sme vyzvali a budeme vyzývať všetkých medzinárodných partnerov, aby konali kolektívne a kolektívne, na základe centrálnej koordinačnej úlohy #OSN a základných princípov medzištátnej komunikácie uvedených v ústave. Zároveň vyjadrujeme znepokojenie nielen nad tým, že medzinárodné spoločenstvo koná v rozmanitosti a nedokáže sa zjednotiť pri riešení skutočne dôležitých problémov, ale aj spôsob, akým sa správajú k našej krajine, k Rusku niektorým našim partnerom, snažia sa v akomkoľvek prípade spôsob, ako obmedziť náš vývoj, dať sankcionovaný tlak a navyše potlačenie napätia na našich hraniciach. Mimochodom, hrozba na našich západných hraniciach reálne rastie, a hovorili sme o nej opakovane. Stačí si pozrieť, ako blízko sa vojenská infraštruktúra Severoatlantickej aliancie presunula k ruským hraniciam. Je to pre nás viac než vážne. V tejto situácii prijímame adekvátne vojenské a technické opatrenia. Ale opakujem, nie sme to my, kto sa niekomu vyhráža a obviňuje nás z toho - vzhľadom na skutočný stav vecí, teda hádzať vinu, ako sa hovorí, z chorej hlavy na zdravého, - prinajmenšom nezodpovedné. Už pri MID zdôraznil, že pred našou diplomaciou je teraz prvoradou úlohou dosiahnuť poskytnutie spoľahlivých a dlhodobých bezpečnostných záruk Rusku. V dialógu so Spojenými štátmi a ich spojencami budeme trvať na vypracovaní konkrétnych dohôd, ktoré vylučujú akýkoľvek ďalší postup NATO na východ a umiestnenie zbraňových systémov, ktoré nás ohrozujú v tesnej blízkosti územia Ross a. Navrhujeme začať subjektívne rokovania o tomto účte. Osobne poznamenám: potrebujeme presne zákonné, právne záruky, keďže západní kolegovia si nesplnili príslušné ústne povinnosti. Každý vie najmä o týchto ústnych ubezpečeniach, že #NATO sa nebude rozširovať na východ, ale všetko sa robilo presne naopak. V podstate sa obavy o právnu ruskú bezpečnosť ignorovali a teraz ich ďalej ignorujú. Nevyžadujeme pre seba žiadne špeciálne podmienky. Chápeme, že akékoľvek dohody treba brať do úvahy záujmy Ruska aj všetkých európskych atlantických štátov. Pokojná, stabilná situácia by mala byť zabezpečená pre všetkých a každý ju potrebuje bez výnimky. Týmto chcem zdôrazniť, že #Rusko má záujem o budovanie konštruktívnej spolupráce, o rozvoj rovnoprávnej medzinárodnej spolupráce, a to zostáva hlavným poslom ruskej zahraničnej politiky. Dúfam, že tento signál prinesiete vedeniu svojich štátov. Dnes sú na ceremoniáli prítomní vedúci dvadsiatich diplomatických misií. **Tradične poviem pár slov o vzťahoch medzi Ruskom a každým štátom, ktoré zastupujete**.

Teď mi napsala známá z Moskvy a k té situaci tam asi tolik:
Смотрю что в Чехии прям насильно всех пытаются заставить вакцинироваться.
У нас в Москве конечно пытались что то такое подобное сделать, но в последнее время в ресторан может прийти любой поесть с вакциной ты или нет это не важно. единственное в театр и на выставки только с qr-кодом можно.


Koukám, že v ČR se snaží každého donutit k očkování.
V Moskvě se o něco takového samozřejmě pokoušeli, ale v poslední době se může do restaurace najíst kdokoli, ať už je to s vakcínou nebo ne. Jediné do divadla a na výstavy je možné pouze s QR kódem.


Teď mi napsala známá z Moskvy a k té situaci tam asi tolik: Смотрю что в Чехии прям насильно всех пытаются заставить вакцинироваться. У нас в Москве конечно пытались что то такое подобное сделать, но в последнее время в ресторан может прийти любой поесть с вакциной ты или нет это не важно. единственное в театр и на выставки только с qr-кодом можно. Koukám, že v ČR se snaží každého donutit k očkování. V Moskvě se o něco takového samozřejmě pokoušeli, ale v poslední době se může do restaurace najíst kdokoli, ať už je to s vakcínou nebo ne. Jediné do divadla a na výstavy je možné pouze s QR kódem.

Rusko chce podle Putina záruky, že se NATO nerozšíří dál na východ
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-chce-podle-putina-zaruky-ze-se-nato-nerozsiri-dal-na-vychod/2126480utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny&language=cs


""Potřebujeme právní, právnické záruky bezpečnosti," zdůraznil a dodal, že ústní ujištění nestačí, protože je západní partneři svého času odmítli splnit."

Historie bohužel učí, že k zajištění bezpečnosti státu mnohdy nestačily ani právní, právnické záruky bezpečnosti apod. Zbyly z nich posléze jen "cáry papíru"...


**Rusko chce podle Putina záruky, že se NATO nerozšíří dál na východ** https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/rusko-chce-podle-putina-zaruky-ze-se-nato-nerozsiri-dal-na-vychod/2126480utm_source=incomaker&utm_medium=rss&utm_campaign=Ceske+noviny&language=cs ""Potřebujeme právní, právnické záruky bezpečnosti," zdůraznil a dodal, že ústní ujištění nestačí, protože je západní partneři svého času odmítli splnit." ** Historie bohužel učí, že k zajištění bezpečnosti státu mnohdy nestačily ani právní, právnické záruky bezpečnosti apod. Zbyly z nich posléze jen "cáry papíru"...**

Slovensko může tvořit, ale ve prospěch Nové střední Evropy. Blokově uspořádané. Takže bych to bral jako velmi silný signál a v podstatě potvrzení, že Igorstán končí...
Len aby bolo tých silných konárov dostatok....

Bodaj by si mal pravdu smile


[quote="pid:46063, uid:57"]Slovensko může tvořit, ale ve prospěch Nové střední Evropy. Blokově uspořádané. Takže bych to bral jako velmi silný signál a v podstatě potvrzení, že Igorstán končí... Len aby bolo tých silných konárov dostatok....[/quote] Bodaj by si mal pravdu :)

Referenční" MS-21: nová etapa ruského proudového letounu
V úterý 30. listopadu bylo v Irkutsku předvedeno první osobní letadlo středního doletu MC-21 s kompozitním křídlem navrženým a vyrobeným výhradně v Rusku. Letadlo by mělo uskutečnit svůj první let do konce tohoto roku.


Podle odborníků znamenala domácí výroba motorů a křídel novou etapu ve výrobě dopravního letadla. Rusko brzy obdrží "referenční" MS-21, který bude vybaven "černým křídlem" vlastní konstrukce a motory PD-14 domácí výroby.


https://bavorovy-poznmky.tribe.so/post/referencni-ms-21-nemecky-flug-revue-hodnoti-novou-etapu-ruskeho-proudoveho---61a7b0c28fb3dfac3e241dc4


Referenční" MS-21: nová etapa ruského proudového letounu V úterý 30. listopadu bylo v Irkutsku předvedeno první osobní letadlo středního doletu MC-21 s kompozitním křídlem navrženým a vyrobeným výhradně v Rusku. Letadlo by mělo uskutečnit svůj první let do konce tohoto roku. Podle odborníků znamenala domácí výroba motorů a křídel novou etapu ve výrobě dopravního letadla. Rusko brzy obdrží "referenční" MS-21, který bude vybaven "černým křídlem" vlastní konstrukce a motory PD-14 domácí výroby. https://bavorovy-poznmky.tribe.so/post/referencni-ms-21-nemecky-flug-revue-hodnoti-novou-etapu-ruskeho-proudoveho---61a7b0c28fb3dfac3e241dc4

Anders Fogh Rasmussen, bývalý generální tajemník NATO reaguje ve Financial Times na ruské zkoušky protidružicové zbraně:


Ruský test protisatelitu je pro lidstvo varováním


Nedávný test ruského protisatelitu je nejnovějším příkladem hry Vladimira Putina na hranici s Ukrajinou, od posilování vojsk na ukrajinské hranici až po využívání migrace jako politické zbraně. Test by však měl působit i jako varovný signál pro lidstvo, protože hrozí, že se z nebeského sousedství Země stane smetiště. Pokud nezměníme směr, mohly by se možnosti vesmíru pro zlepšení našeho života na Zemi uzavřít na celé generace.


Když Moskva minulý měsíc úmyslně zničila družici, výbuch údajně vytvořil pole trosek s nejméně 1 500 kusy neřízených šrapnelů a potenciálně mnoha tisíci dalších nesledovatelných, ale smrtících menších úlomků. Při cestování rychlostí kolem 7 km za sekundu může i pouhé smítko barvy způsobit kritické škody na infrastruktuře ve vesmíru. Astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici byli po ruském testu nuceni přijmout preventivní opatření. Podle Francouzů jen tento jediný test zvýšil o pět procent riziko Kesslerova syndromu - jevu, kdy se srážky způsobené úlomky kaskádovitě opakují, až se naše oběžné dráhy stanou nedostupnými. To by doslova uzemnilo lidstvo na planetě Zemi a zastavilo všechny ekonomické, ekologické a vědecké přínosy vesmíru.


Takové škody a rizika způsobil jen jeden incident. Pravidla, kterými se řídí využívání vesmíru vládami a soukromým sektorem, již neodpovídají době, kdy je vesmír stále více přetížený a sporný. Smlouva o kosmickém prostoru z roku 1967 sice zakazuje umísťování zbraní ve vesmíru, ale nebrání ruským satelitům špehovat jiné satelity, které přenášejí kritická data pozemním silám NATO. Nebrání ani protivníkům v provádění potenciálně nepřátelských operací proti jiným satelitům.


Přesto máme v úmyslu v příštích letech nasytit vesmír - zejména nízkou oběžnou dráhu Země ve výšce přibližně 500-600 km - desítkami nebo dokonce stovkami tisíc satelitů, tzv. megasatelity. Ty slibují větší globální konektivitu pro vojenské i civilní využití. Ale právě v době, kdy se vesmír otevírá těmto novým možnostem, hrozí, že jej bezohledný spěch s vynášením mnoha tisíc objektů na oběžnou dráhu uzavře. Doposud většina komunikačních satelitů operovala na mnohem vyšších oběžných drahách kolem 36 000 km, přičemž každý z nich obíhal planetu ve svém určeném slotu a nepředstavoval významné riziko ani nerušil ostatní operátory.


Hlavním omylem je představa, že vesmír je dostatečně velký na to, aby všechny tyto aktivity unesl. Opak je pravdou: prostor na našich oběžných drahách je omezený. Každá vypuštěná družice zvyšuje riziko kolize. Výzkumy naznačují, že trosky ze srážky dvou satelitů megakonstelace by byly podobné těm, které vznikly při testu ruské rakety. Problém Kesslerova syndromu spočívá v tom, že o jeho počátku nebudeme vědět, dokud nebude příliš pozdě.


Vesmírné regulační orgány musí oprášit své předpisy, které pocházejí z doby, kdy satelitní společnosti vypouštěly jen několik málo družic. S větším počtem družic na oběžné dráze se nebezpečí exponenciálně zvyšuje, ale předpisy na zvýšené riziko nereagují. Není překvapením, že pojišťovny zabývající se vesmírným pojištěním stále častěji bijí na poplach kvůli tomuto neudržitelnému chování.


Před stanovením nových pravidel však musíme pochopit, jaký počet družic mohou naše oběžné dráhy bezpečně udržet. Přesně to jsme udělali v případě civilního vzdušného prostoru. V ideálním světě by tato nová pravidla stanovila OSN nebo Mezinárodní telekomunikační unie. Bohužel i přes nejlepší úmysly je shoda na smysluplných pravidlech velmi nepravděpodobná. Členové NATO a kosmické velmoci, jako jsou USA, Francie a Spojené království, sdílejí stejné obavy z nepřátelského chování Ruska a Číny ve vesmíru. Jsou však také konkurenty v oblasti komerčního vesmíru a nová pravidla by nutně nevítaly.


Zde musí zasáhnout EU. Evropa je jedinou velkou jurisdikcí, která neprovedla protisatelitní test ve vesmíru, a má páky na to, jak její národní vlády poskytují přístup na trh provozovatelům satelitů. Pokud by evropské a národní regulační orgány stanovily jasné podmínky pro snížení rizika srážek, mohlo by to ovlivnit další klíčové trhy, jako jsou USA. Evropská komise by měla převzít iniciativu a poskytnout národním vládám připravená kritéria pro jejich zavedení. Podobný přístup zaujal Brusel k obavám o národní bezpečnost v souvislosti se sítěmi 5G.


Vesmír je novou hranicí pro neudržitelné chování lidstva. Pokud se nám nepodaří navrhnout pravidla, která zabrání tomu, aby se naše orbitální aktivity staly sebezničujícími a destruktivními, brzy zjistíme, že jsme promrhali další z největších zdrojů Země.


Anders Fogh Rasmussen, bývalý generální tajemník NATO reaguje ve Financial Times na ruské zkoušky protidružicové zbraně: **Ruský test protisatelitu je pro lidstvo varováním** Nedávný test ruského protisatelitu je nejnovějším příkladem hry Vladimira Putina na hranici s Ukrajinou, od posilování vojsk na ukrajinské hranici až po využívání migrace jako politické zbraně. Test by však měl působit i jako varovný signál pro lidstvo, protože hrozí, že se z nebeského sousedství Země stane smetiště. Pokud nezměníme směr, mohly by se možnosti vesmíru pro zlepšení našeho života na Zemi uzavřít na celé generace. Když Moskva minulý měsíc úmyslně zničila družici, výbuch údajně vytvořil pole trosek s nejméně 1 500 kusy neřízených šrapnelů a potenciálně mnoha tisíci dalších nesledovatelných, ale smrtících menších úlomků. Při cestování rychlostí kolem 7 km za sekundu může i pouhé smítko barvy způsobit kritické škody na infrastruktuře ve vesmíru. Astronauti na Mezinárodní vesmírné stanici byli po ruském testu nuceni přijmout preventivní opatření. Podle Francouzů jen tento jediný test zvýšil o pět procent riziko Kesslerova syndromu - jevu, kdy se srážky způsobené úlomky kaskádovitě opakují, až se naše oběžné dráhy stanou nedostupnými. To by doslova uzemnilo lidstvo na planetě Zemi a zastavilo všechny ekonomické, ekologické a vědecké přínosy vesmíru. Takové škody a rizika způsobil jen jeden incident. Pravidla, kterými se řídí využívání vesmíru vládami a soukromým sektorem, již neodpovídají době, kdy je vesmír stále více přetížený a sporný. Smlouva o kosmickém prostoru z roku 1967 sice zakazuje umísťování zbraní ve vesmíru, ale nebrání ruským satelitům špehovat jiné satelity, které přenášejí kritická data pozemním silám NATO. Nebrání ani protivníkům v provádění potenciálně nepřátelských operací proti jiným satelitům. Přesto máme v úmyslu v příštích letech nasytit vesmír - zejména nízkou oběžnou dráhu Země ve výšce přibližně 500-600 km - desítkami nebo dokonce stovkami tisíc satelitů, tzv. megasatelity. Ty slibují větší globální konektivitu pro vojenské i civilní využití. Ale právě v době, kdy se vesmír otevírá těmto novým možnostem, hrozí, že jej bezohledný spěch s vynášením mnoha tisíc objektů na oběžnou dráhu uzavře. Doposud většina komunikačních satelitů operovala na mnohem vyšších oběžných drahách kolem 36 000 km, přičemž každý z nich obíhal planetu ve svém určeném slotu a nepředstavoval významné riziko ani nerušil ostatní operátory. Hlavním omylem je představa, že vesmír je dostatečně velký na to, aby všechny tyto aktivity unesl. Opak je pravdou: prostor na našich oběžných drahách je omezený. Každá vypuštěná družice zvyšuje riziko kolize. Výzkumy naznačují, že trosky ze srážky dvou satelitů megakonstelace by byly podobné těm, které vznikly při testu ruské rakety. Problém Kesslerova syndromu spočívá v tom, že o jeho počátku nebudeme vědět, dokud nebude příliš pozdě. Vesmírné regulační orgány musí oprášit své předpisy, které pocházejí z doby, kdy satelitní společnosti vypouštěly jen několik málo družic. S větším počtem družic na oběžné dráze se nebezpečí exponenciálně zvyšuje, ale předpisy na zvýšené riziko nereagují. Není překvapením, že pojišťovny zabývající se vesmírným pojištěním stále častěji bijí na poplach kvůli tomuto neudržitelnému chování. Před stanovením nových pravidel však musíme pochopit, jaký počet družic mohou naše oběžné dráhy bezpečně udržet. Přesně to jsme udělali v případě civilního vzdušného prostoru. V ideálním světě by tato nová pravidla stanovila OSN nebo Mezinárodní telekomunikační unie. Bohužel i přes nejlepší úmysly je shoda na smysluplných pravidlech velmi nepravděpodobná. Členové NATO a kosmické velmoci, jako jsou USA, Francie a Spojené království, sdílejí stejné obavy z nepřátelského chování Ruska a Číny ve vesmíru. Jsou však také konkurenty v oblasti komerčního vesmíru a nová pravidla by nutně nevítaly. Zde musí zasáhnout EU. Evropa je jedinou velkou jurisdikcí, která neprovedla protisatelitní test ve vesmíru, a má páky na to, jak její národní vlády poskytují přístup na trh provozovatelům satelitů. Pokud by evropské a národní regulační orgány stanovily jasné podmínky pro snížení rizika srážek, mohlo by to ovlivnit další klíčové trhy, jako jsou USA. Evropská komise by měla převzít iniciativu a poskytnout národním vládám připravená kritéria pro jejich zavedení. Podobný přístup zaujal Brusel k obavám o národní bezpečnost v souvislosti se sítěmi 5G. Vesmír je novou hranicí pro neudržitelné chování lidstva. Pokud se nám nepodaří navrhnout pravidla, která zabrání tomu, aby se naše orbitální aktivity staly sebezničujícími a destruktivními, brzy zjistíme, že jsme promrhali další z největších zdrojů Země.

uz vidim, ako EU zakaze Muskovi jeho retaz satelitov na nizkej orbite. A ked zostrelili druzicu USA ci India (hoci to bolo na nizsej drahe, ako ruska), tak nikto neskriekal. Ako vzdy za pravdive a pekne slova sa maskuju zle umysly a potom sa cuduju, ze im jednak nik neveri a aj sami coskoro ani nevedia, co je pravda a co loz


uz vidim, ako EU zakaze Muskovi jeho retaz satelitov na nizkej orbite. A ked zostrelili druzicu USA ci India (hoci to bolo na nizsej drahe, ako ruska), tak nikto neskriekal. Ako vzdy za pravdive a pekne slova sa maskuju zle umysly a potom sa cuduju, ze im jednak nik neveri a aj sami coskoro ani nevedia, co je pravda a co loz

https://www.armadnymagazin.sk/2021/12/03/ruske-ozbrojene-sily-vytvorili-prvu-rotu-bojovych-vozidiel-terminator/
Prvá jednotka ozbrojených síl RF vybavená bojovým vozidlom na podporu tankov (BMPT) “Terminátor”.
Bojové vozidlo na podporu tankov BMPT-72 Terminátor 2 je ťažké bojové vozidlo na podvozku základného tanku T-72, ktoré môže jazdiť spolu s tankami, alebo viesť samostatne bojové akcie proti rôznorodým nepriateľským silám.
EU a USA produkujú filmy, kde sa vo veľkom ukazujú bojové roboty. Ale v ich armádach sa zatiaľ niečo podobné neuchytilo, aspoň to neprezentovali. Ale Rusi sú v tomto ohľade kilometre pred protivnímki. V reále to bude vyzerať tak, že proti ukrajincom na obranu donbasu nebudú poslané reálne tanky ale terminátory, ktoré budú ovládané z územia Ruska. Počet terminátorov je obmedyený len množstvom železa v krajine. Zabitie terminátora bude znamenať len odstavenie kusa železa, nie živej sily. Vojak môže hneď na diaľku začať ovládať ďalšieho terminátora, až pokým nedojdu terminátori. Podobne ako v počítačovej hre, kde dostaneš nový tank keď ťa "zabijú".


https://www.armadnymagazin.sk/2021/12/03/ruske-ozbrojene-sily-vytvorili-prvu-rotu-bojovych-vozidiel-terminator/ Prvá jednotka ozbrojených síl RF vybavená bojovým vozidlom na podporu tankov (BMPT) “Terminátor”. Bojové vozidlo na podporu tankov BMPT-72 Terminátor 2 je ťažké bojové vozidlo na podvozku základného tanku T-72, ktoré môže jazdiť spolu s tankami, alebo viesť samostatne bojové akcie proti rôznorodým nepriateľským silám. EU a USA produkujú filmy, kde sa vo veľkom ukazujú bojové roboty. Ale v ich armádach sa zatiaľ niečo podobné neuchytilo, aspoň to neprezentovali. Ale Rusi sú v tomto ohľade kilometre pred protivnímki. V reále to bude vyzerať tak, že proti ukrajincom na obranu donbasu nebudú poslané reálne tanky ale terminátory, ktoré budú ovládané z územia Ruska. Počet terminátorov je obmedyený len množstvom železa v krajine. Zabitie terminátora bude znamenať len odstavenie kusa železa, nie živej sily. Vojak môže hneď na diaľku začať ovládať ďalšieho terminátora, až pokým nedojdu terminátori. Podobne ako v počítačovej hre, kde dostaneš nový tank keď ťa "zabijú".

"Brzy nebude nikdo, kdo by to řekl: očitých svědků událostí roku 1945 je každým rokem méně a méně. Existuje však skvělý příklad zachování paměti. Izraelci vytvořili v Jeruzalémě obrovské muzeum – Yad Vashem, kde je fyzicky obtížné být, odkud vycházíte se zatnutím prstů v pěst: na památku holocaustu, brutálního zavraždění 6 milionů Židů v celé Evropě."


Je čas, aby Evropa ponořila svou krásnou tvář do oceánu krve, kterou prolila
Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139253-evropu-pora-maknut-prekrasnym-licom-v-okean-prolitoy-eyu-krovi.html
Politikus.ru


**"Brzy nebude nikdo, kdo by to řekl: očitých svědků událostí roku 1945 je každým rokem méně a méně.** Existuje však skvělý příklad zachování paměti. Izraelci vytvořili v Jeruzalémě obrovské muzeum – Yad Vashem, kde je fyzicky obtížné být, odkud vycházíte se zatnutím prstů v pěst: na památku holocaustu, brutálního zavraždění 6 milionů Židů v celé Evropě." **Je čas, aby Evropa ponořila svou krásnou tvář do oceánu krve, kterou prolila** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/events/139253-evropu-pora-maknut-prekrasnym-licom-v-okean-prolitoy-eyu-krovi.html Politikus.ru

Jak byl zničen SSSR: Gorbačovova rána „zrychlením“


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139242-kak-razrushali-sssr-gorbachevskiy-udar-uskoreniem.html
Politikus.ru


"Úřady do konce roku 1986 uznaly skutečné selhání politiky „zrychlení“. Nahradila ji „perestrojka“.


**Jak byl zničen SSSR: Gorbačovova rána „zrychlením“** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/v-rossii/139242-kak-razrushali-sssr-gorbachevskiy-udar-uskoreniem.html Politikus.ru "Úřady do konce roku 1986 uznaly skutečné selhání politiky „zrychlení“. Nahradila ji „perestrojka“.

Prohlášení ruského ministerstva zahraničí v souvislosti s plány USA uspořádat „summit pro demokracii“
https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4976488


"K vyřešení naléhavých problémů naší doby vyzýváme všechny zahraniční partnery, aby se nepouštěli do „demokratizace“, nedělali nové dělící čáry, ale aby se vrátili k dodržování mezinárodního práva a v praxi uznali princip suverénní rovnosti států zakotvené v Chartě OSN. Ztělesňuje základy demokratického světového řádu, který Spojené státy a jejich spojenci odmítají.


**Prohlášení ruského ministerstva zahraničí v souvislosti s plány USA uspořádat „summit pro demokracii“** https://www.mid.ru/ru/foreign_policy/news/-/asset_publisher/cKNonkJE02Bw/content/id/4976488 "K vyřešení naléhavých problémů naší doby vyzýváme všechny zahraniční partnery, aby se nepouštěli do „demokratizace“, nedělali nové dělící čáry, ale aby se vrátili k dodržování mezinárodního práva a v praxi uznali princip suverénní rovnosti států zakotvené v Chartě OSN. Ztělesňuje základy demokratického světového řádu, který Spojené státy a jejich spojenci odmítají.

Potenciál 175 000
https://colonelcassad.livejournal.com/7265923.html


Podivnou to "hru" předvádí Rusko na hranicích s Ukrajinou. Přehlídkové soustředění jednotek v jednotlivých lokalitách připomíná soustředění sovětských stihaček a bombardérů na rozestavěných letištích v předvečer 2.světové války.


Potenciál 175 000 https://colonelcassad.livejournal.com/7265923.html Podivnou to "hru" předvádí Rusko na hranicích s Ukrajinou. Přehlídkové soustředění jednotek v jednotlivých lokalitách připomíná soustředění sovětských stihaček a bombardérů na rozestavěných letištích v předvečer 2.světové války.

Prohlášení ruského ministerstva zahraničí v souvislosti s plány USA uspořádat „summit pro demokracii“


Maďaři vedou s USA diplomatickou válku o summit. Nesmí tam, tak to zatrhli i EU
https://echo24.cz/a/SraEs/madari-vedou-s-usa-diplomatickou-valku-o-summit-nesmi-tam-tak-to-zatrhli-i-eu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=eu0YUk6tVEb-202112041659&dop_id=14447650


"Maďarsko se stalo jediným státem EU, který nebyl pozván na americký summit demokratických zemí. Biden přitom pozval přibližně sto zemí, včetně zástupců Evropské unie. Narozdíl od Maďarů však mezi pozvanými nechybí i tak problematické země, jsou například Filipíny či Pákistán. Nyní přišla budapešťská odveta. Maďarský zástupce na jednání evropských velvyslanců, totiž účast EU na Summitu pro demokracii vetoval."


[quote="pid:46614, uid:270"]Prohlášení ruského ministerstva zahraničí v souvislosti s plány USA uspořádat „summit pro demokracii“[/quote] **Maďaři vedou s USA diplomatickou válku o summit. Nesmí tam, tak to zatrhli i EU** https://echo24.cz/a/SraEs/madari-vedou-s-usa-diplomatickou-valku-o-summit-nesmi-tam-tak-to-zatrhli-i-eu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=eu0YUk6tVEb-202112041659&dop_id=14447650 "**Maďarsko se stalo jediným státem EU, který nebyl pozván na americký summit demokratických zemí.** Biden přitom pozval přibližně sto zemí, včetně zástupců Evropské unie. Narozdíl od Maďarů však mezi pozvanými nechybí i tak problematické země, jsou například Filipíny či Pákistán. **Nyní přišla budapešťská odveta. Maďarský zástupce na jednání evropských velvyslanců, totiž účast EU na Summitu pro demokracii vetoval.**"

Atómová spolupráca medzi Moskvou a Parížom


Skutočnosť, že práve Francúzsko sa stalo hostiteľom medzinárodného fóra World Atomic Exhibition (WNE), ktoré sa otvorilo v Paríži, vyzerá symbolicky. Podiel jadrových elektrární na výrobe elektriny pre obyvateľov krajiny je viac ako 70 %. V polovici októbra to bol Paríž, ktorý inicioval výzvu viacerých európskych krajín na potrebu
zabezpečiť jadrovej energetike štatút „zelená“.
O mesiac a pol prišli popredné svetové jadrové spoločnosti do hlavného mesta Francúzska, aby predviedli svoje nové produkty. Rusko prinieslo na výstavu projekt inovatívnych minireaktorov. Predseda WNE Sylvie Bermann nazval túto
technológiu budúcnosťou jadrovej energie popri tradičných veľkých reaktoroch.


Podľa bývalého francúzskeho veľvyslanca v Rusku by mali malé modulárne reaktory
(SMR, SMR) v dlhodobom horizonte nahradiť tradičné „špinavé“
uhoľné elektrárne, čím sa znížia emisie oxidu uhličitého.
Technológia malých modulárnych reaktorov umožňuje dodávať energiu do ťažko dostupných a vzdialených oblastí. Revolučný charakter takýchto staníc spočíva v tom, že systém vyžaduje minimálne zásahy obsluhujúceho personálu.


Navyše náklady na výrobu energie v minireaktoroch sú niekoľkonásobne nižšie ako v tradičných „veľkých“ jadrových elektrárňach. To vám umožňuje profitovať z predaja „tepla“. Malé reaktory môžu byť vlečené na špeciálnych lodiach do centier na likvidáciu jadrového odpadu, čo eliminuje potrebu míňať stovky miliónov dolárov ročne na prepravu.
Tieto reaktory sú svojou kompaktnosťou schopné generovať až 200 MW energie. . .
https://www.putin-today.ru/archives/139213


**Atómová spolupráca medzi Moskvou a Parížom** Skutočnosť, že práve Francúzsko sa stalo hostiteľom medzinárodného fóra World Atomic Exhibition (WNE), ktoré sa otvorilo v Paríži, vyzerá symbolicky. Podiel jadrových elektrární na výrobe elektriny pre obyvateľov krajiny je viac ako 70 %. V polovici októbra to bol Paríž, ktorý inicioval výzvu viacerých európskych krajín na potrebu zabezpečiť jadrovej energetike štatút „zelená“. O mesiac a pol prišli popredné svetové jadrové spoločnosti do hlavného mesta Francúzska, aby predviedli svoje nové produkty. Rusko prinieslo na výstavu projekt inovatívnych minireaktorov. Predseda WNE Sylvie Bermann nazval túto technológiu budúcnosťou jadrovej energie popri tradičných veľkých reaktoroch. Podľa bývalého francúzskeho veľvyslanca v Rusku by mali malé modulárne reaktory (SMR, SMR) v dlhodobom horizonte nahradiť tradičné „špinavé“ uhoľné elektrárne, čím sa znížia emisie oxidu uhličitého. Technológia malých modulárnych reaktorov umožňuje dodávať energiu do ťažko dostupných a vzdialených oblastí. Revolučný charakter takýchto staníc spočíva v tom, že systém vyžaduje minimálne zásahy obsluhujúceho personálu. Navyše náklady na výrobu energie v minireaktoroch sú niekoľkonásobne nižšie ako v tradičných „veľkých“ jadrových elektrárňach. To vám umožňuje profitovať z predaja „tepla“. Malé reaktory môžu byť vlečené na špeciálnych lodiach do centier na likvidáciu jadrového odpadu, čo eliminuje potrebu míňať stovky miliónov dolárov ročne na prepravu. Tieto reaktory sú svojou kompaktnosťou schopné generovať až 200 MW energie. . . https://www.putin-today.ru/archives/139213

Ruský ministr průmyslu a obchodu Manturov prostřednictvím RT sděluje své pocity s provozem vozu Tesla při nízkých teplotách:
"Má udávaný dojezd až 450 km, ale moje zkušenost ukazuje, že po zaparkování na hodinu a půl při -30 stupních Celsia mě vozidlo sotva dokáže dostat domů, protože zbývající dojezd stačil jen na jízdu, méně než 100 km – ve skutečnosti ještě méně, ..."


Poznámka: jen suché konstatování - nic překvapivého. Po 100km zapřáhnout auto za sobí spřežení, a pokračovat v pohodě dál.


Ruský ministr průmyslu a obchodu Manturov prostřednictvím [RT](https://www.rt.com/business/542243-tesla-russian-winter-no-use/) sděluje své pocity s provozem vozu Tesla při nízkých teplotách: "Má udávaný dojezd až 450 km, ale moje zkušenost ukazuje, že po zaparkování na hodinu a půl při -30 stupních Celsia mě vozidlo sotva dokáže dostat domů, protože zbývající dojezd stačil jen na jízdu, méně než 100 km – ve skutečnosti ještě méně, ..." Poznámka: jen suché konstatování - nic překvapivého. Po 100km zapřáhnout auto za sobí spřežení, a pokračovat v pohodě dál.

en suché konstatování - nic překvapivého.


Nic nového pod sluncem. Před 80 lety Němci také tvrdili, že jejich tanky dojedou bez problémů do Moskvy. Zapomněli na nízké teploty v Rusku...


[quote="pid:46801, uid:260"]en suché konstatování - nic překvapivého.[/quote] Nic nového pod sluncem. Před 80 lety Němci také tvrdili, že jejich tanky dojedou bez problémů do Moskvy. Zapomněli na nízké teploty v Rusku...

India a Rusko


"Hinduisti", India: Rozširovanie oblastí interakcie medzi Indiou a Ruskom


The Hindu : Neuveriteľne vysoká úroveň rusko-indického priateľstva
Hinduista vysoko oceňuje stav a budúcnosť rusko-indického strategického partnerstva.
Je kľúčom k posilneniu globálnej stability a multipolarity. Autor sa netají existenciou rozdielov medzi stranami, no všeobecný vektor bilaterálnych vzťahov považuje za mimoriadne sľubný. "Putinova návšteva ukázala neuveriteľne vysokú úroveň priateľstva!" - on píše.
https://www.thehindu.com/opinion/op-ed/expanding-indias-engagement-envelope-with-russia/article37874608.ece#comments_37874608
61b0b1066732d


Okrem existujúcich oblastí, akými sú obrana a energetika, existuje mnoho ďalších oblastí, kde spolupráca pomôže prehĺbiť bilaterálne rusko-indické väzby.


Návšteva ruského prezidenta Vladimira Putina v Naí Dillí na 21. summite
s premiérom Narendrom Modim podčiarkuje pokračujúce úsilie oboch lídrov o rozvoj
a oživenie „špeciálneho a vzájomne výhodného strategického partnerstva medzi Indiou a Ruskom“. V novej gramatike multipolarity a globalizácie je mimoriadne dôležité, aby títo spoľahliví partneri zabezpečili neustálu citlivosť na ich spoločné záujmy.
Strategické partnerstvo
Rozhodujúce je, že silné partnerstvo medzi Indiou a Ruskom presiahlo putá,
ktoré svet zdedil po studenej vojne. Praktický a na výsledky orientovaný prístup otvára cestu k najspoľahlivejšej spolupráci. Stretnutie Putina a Modiho uprostred bezprecedentných regionálnych a globálnych premien by tomuto spoľahlivému partnerstvu
mohlo poskytnúť nielen nový život, ale aj väčšiu vitalitu.
Hotové konštrukcie
Rusko je jedným z najbližších priateľov a spojencov Indie od podpísania
„Deklarácie o strategickom partnerstve medzi Indiou a Ruskom“ v októbri 2000,
ktorá otvorila nové možnosti pre bilaterálnu spoluprácu v oblastiach stratégie, vedy a techniky, vesmíru, energetiky. jadrové, obchodné a obchodné vzťahy,
kultúra a humanitárne väzby . . .
Podobnosti a nezrovnalosti
India a Rusko majú v rôznych oblastiach veľa spoločného.
Rusko je kľúčovým dodávateľom zbraní a výzbroje pre indickú armádu
a predstavuje viac ako 60 % vojenských dodávok. . .
Stabilita a rozmanitosť
Konzultačný mechanizmus „2 + 2“ sa stal známym vzorom pri rozširovaní bilaterálnej spolupráce medzi krajinami. Prvý dialóg „2 + 2“ medzi ruskými a indickými ministrami zahraničných vecí a obrany sľubuje nový impulz pre špeciálne
a strategické partnerstvo medzi nimi.
Obrana, obchod a investície, energetika, veda a technológia môžu byť súčasťou programu, ale India a Rusko musia spolupracovať a musia spolupracovať v trojstranných formátoch alebo iných flexibilných rámcoch, najmä v juhovýchodnej a strednej Ázii.
Rastúca rusko-indická spolupráca by mala byť zárukou stability
a priniesť viac rozmanitosti do regiónu a zároveň v ňom posilniť princíp multilateralizmu.


Po druhé, obe krajiny musia venovať pozornosť aj mäkkej sile – mládežníckym výmenám, ako aj hlbším väzbám v oblastiach ako šport, kultúra, duchovné a náboženské štúdiá.


Napokon oblasťou, v ktorej môžu obe krajiny rozšíriť svoju interakciu, je budhizmus,
v ktorom môže mier a pokoj pôsobiť ako balzam v tomto búrlivom svete.
https://www.putin-today.ru/archives/139495
Rusko India obchody v rubloch - voo vlastnej mene .
Rusko a India budú naďalej formalizovať vízový režim
„Strany privítali postupné zjednodušovanie vízových formalít vrátane zavedenia elektronických víz oboma krajinami,“ píše sa v dokumente.
Strany sa dohodli, že budú pokračovať v práci na zjednodušení vízového režimu.
https://eadaily.com/ru/news/2021/12/06/rossiya-i-indiya-budut-i-dalshe-uproshchat-vizovyy-rezhim


**India a Rusko** "Hinduisti", India: Rozširovanie oblastí interakcie medzi Indiou a Ruskom ------------------------------------------------------------------------- The Hindu : Neuveriteľne vysoká úroveň rusko-indického priateľstva Hinduista vysoko oceňuje stav a budúcnosť rusko-indického strategického partnerstva. Je kľúčom k posilneniu globálnej stability a multipolarity. Autor sa netají existenciou rozdielov medzi stranami, no všeobecný vektor bilaterálnych vzťahov považuje za mimoriadne sľubný. "Putinova návšteva ukázala neuveriteľne vysokú úroveň priateľstva!" - on píše. https://www.thehindu.com/opinion/op-ed/expanding-indias-engagement-envelope-with-russia/article37874608.ece#comments_37874608 ![61b0b1066732d](serve/attachment&path=61b0b1066732d) Okrem existujúcich oblastí, akými sú obrana a energetika, existuje mnoho ďalších oblastí, kde spolupráca pomôže prehĺbiť bilaterálne rusko-indické väzby. Návšteva ruského prezidenta Vladimira Putina v Naí Dillí na 21. summite s premiérom Narendrom Modim podčiarkuje pokračujúce úsilie oboch lídrov o rozvoj a oživenie „špeciálneho a vzájomne výhodného strategického partnerstva medzi Indiou a Ruskom“. V novej gramatike multipolarity a globalizácie je mimoriadne dôležité, aby títo spoľahliví partneri zabezpečili neustálu citlivosť na ich spoločné záujmy. **Strategické partnerstvo** Rozhodujúce je, že silné partnerstvo medzi Indiou a Ruskom presiahlo putá, ktoré svet zdedil po studenej vojne. Praktický a na výsledky orientovaný prístup otvára cestu k najspoľahlivejšej spolupráci. Stretnutie Putina a Modiho uprostred bezprecedentných regionálnych a globálnych premien by tomuto spoľahlivému partnerstvu **mohlo poskytnúť nielen nový život, ale aj väčšiu vitalitu.** **Hotové konštrukcie** Rusko je jedným z najbližších priateľov a spojencov Indie od podpísania „Deklarácie o strategickom partnerstve medzi Indiou a Ruskom“ v októbri 2000, ktorá otvorila nové možnosti pre bilaterálnu spoluprácu v oblastiach stratégie, vedy a techniky, vesmíru, energetiky. jadrové, obchodné a obchodné vzťahy, kultúra a humanitárne väzby . . . **Podobnosti a nezrovnalosti** India a Rusko majú v rôznych oblastiach veľa spoločného. Rusko je kľúčovým dodávateľom zbraní a výzbroje pre indickú armádu a predstavuje viac ako 60 % vojenských dodávok. . . **Stabilita a rozmanitosť** Konzultačný mechanizmus „2 + 2“ sa stal známym vzorom pri rozširovaní bilaterálnej spolupráce medzi krajinami. Prvý dialóg „2 + 2“ medzi ruskými a indickými ministrami zahraničných vecí a obrany sľubuje nový impulz pre špeciálne a strategické partnerstvo medzi nimi. Obrana, obchod a investície, energetika, veda a technológia môžu byť súčasťou programu, ale India a Rusko musia spolupracovať a musia spolupracovať v trojstranných formátoch alebo iných flexibilných rámcoch, najmä v juhovýchodnej a strednej Ázii. Rastúca rusko-indická spolupráca by mala byť zárukou stability a priniesť viac rozmanitosti do regiónu a zároveň v ňom posilniť princíp multilateralizmu. Po druhé, obe krajiny musia venovať pozornosť aj mäkkej sile – mládežníckym výmenám, ako aj hlbším väzbám v oblastiach ako šport, kultúra, duchovné a náboženské štúdiá. Napokon oblasťou, v ktorej môžu obe krajiny rozšíriť svoju interakciu, je budhizmus, v ktorom môže mier a pokoj pôsobiť ako balzam v tomto búrlivom svete. https://www.putin-today.ru/archives/139495 Rusko India obchody v rubloch - voo vlastnej mene . **Rusko a India budú naďalej formalizovať vízový režim** „Strany privítali postupné zjednodušovanie vízových formalít vrátane zavedenia elektronických víz oboma krajinami,“ píše sa v dokumente. Strany sa dohodli, že budú pokračovať v práci na zjednodušení vízového režimu. https://eadaily.com/ru/news/2021/12/06/rossiya-i-indiya-budut-i-dalshe-uproshchat-vizovyy-rezhim

Režisér Alexandr Sokurov navrhl Putinovi "propustit" regiony Kavkazu ze svazku Ruska ...


https://colonelcassad.livejournal.com/7283073.html
https://tjournal.ru/news/490766-sokurov-predlozhil-putinu-otpustit-regiony-kavkaza-tot-otvetil-chto-teper-rezhisseru-est-za-chto-izvinyatsya


A ty regiony jako pak obsadí Západ a NATO ? Toto opravdu chce ? Toto měla být provokace ? Co tímto dotazem ten darebák sleduje ?


Režisér Alexandr Sokurov navrhl Putinovi "propustit" regiony Kavkazu ze svazku Ruska ... https://colonelcassad.livejournal.com/7283073.html https://tjournal.ru/news/490766-sokurov-predlozhil-putinu-otpustit-regiony-kavkaza-tot-otvetil-chto-teper-rezhisseru-est-za-chto-izvinyatsya A ty regiony jako pak obsadí Západ a NATO ? Toto opravdu chce ? Toto měla být provokace ? Co tímto dotazem ten darebák sleduje ?

Když Ukrajinu přijmou do NATO, jaká bude odpověď Ruska? Co obnáší ona “červená linie Putina”?
https://www.novarepublika.cz/2021/12/kdyz-ukrajinu-prijmou-do-nato-jaka-bude-odpoved-ruska-co-obnasi-ona-cervena-linie-putina


"...“červená linie Putina” může také zahrnout omezení na vývoz našich energetických zdrojů, na nichž se přece drží ekonomika Západu."


K "červené linii Putina" se mohou také přidat i "červené linie Číny, Indie a dalších států ODKB" a bude u nás "vymalováno"...


Když Ukrajinu přijmou do NATO, jaká bude odpověď Ruska? Co obnáší ona “červená linie Putina”? https://www.novarepublika.cz/2021/12/kdyz-ukrajinu-prijmou-do-nato-jaka-bude-odpoved-ruska-co-obnasi-ona-cervena-linie-putina "...“červená linie Putina” může také zahrnout omezení na vývoz našich energetických zdrojů, na nichž se přece drží ekonomika Západu." **K "červené linii Putina" se mohou také přidat i "červené linie Číny, Indie a dalších států ODKB" a bude u nás "vymalováno"...**

NATO nepřipustí kompromisy
https://colonelcassad.livejournal.com/7285528.htm


"„Nemůžeme akceptovat, že se Moskva snaží znovu vybudovat systém, ve kterém mají velké mocnosti jako Rusko své vlastní sféry vlivu, v nichž mohou kontrolovat, co jiné země dělají nebo nedělají. Nebudeme dělat žádné kompromisy ohledně práva každého národa v Evropě zvolit si svůj vlastní osud “(c) Generální tajemník NATO Stoltenberg."


NATO zřejmě pořád nepochopilo, že "zaspalo dobu". A my s ním...


NATO nepřipustí kompromisy https://colonelcassad.livejournal.com/7285528.htm "„Nemůžeme akceptovat, že se Moskva snaží znovu vybudovat systém, ve kterém mají velké mocnosti jako Rusko své vlastní sféry vlivu, v nichž mohou kontrolovat, co jiné země dělají nebo nedělají. Nebudeme dělat žádné kompromisy ohledně práva každého národa v Evropě zvolit si svůj vlastní osud “(c) Generální tajemník NATO Stoltenberg." **NATO zřejmě pořád nepochopilo, že "zaspalo dobu". A my s ním...**

režiser Alexander Sokurov navrhl „opustit“ regiony Kavkazu - otrhnout z Ruska.
V reakci na to Putin požádal „nekouskovat zem, energicky“
a neměnit zem v Moskovskou oblast, protože „chtějí vstoupit do NATO“.
https://meduza.io/feature/2021/12/10/aleksandr-sokurov-predlozhil-otpustit-iz-rossii-regiony-kavkaza-putin-v-otvet-poprosil-ne-budit-liho-i-ne-prevraschat-stranu-v-moskoviyu-kak-hotyat-v-nato


režiser Alexander Sokurov navrhl „opustit“ regiony Kavkazu - otrhnout z Ruska. V reakci na to Putin požádal „nekouskovat zem, energicky“ a neměnit zem v Moskovskou oblast, protože „chtějí vstoupit do NATO“. https://meduza.io/feature/2021/12/10/aleksandr-sokurov-predlozhil-otpustit-iz-rossii-regiony-kavkaza-putin-v-otvet-poprosil-ne-budit-liho-i-ne-prevraschat-stranu-v-moskoviyu-kak-hotyat-v-nato

Titán je najodolnejší a zároveň najtajnejší kov v námorníctve.


Z jeho zliatin boli vyrobené dva naše člny, ktoré doteraz vytvorili neprekonateľné svetové rekordy, rýchlostný rekord pod vodou, viac ako 82 kilometrov za hodinu, a rekord v hĺbke ponoru 1027 metrov.
V súčasnosti flotila zahŕňa titánové „stíhačky ponoriek“, lode dvoch projektov
„Barracuda“ a „Kondor“. Vojenská prijemka z vyzbroje už o nich hovorila
A teraz je čas pripomenúť si ďalšie dva titánové projekty,
sú to antisabotážne Pirane a viacúčelové Lyrae.


Lyra je jednou z najzáhadnejších lodí našej flotily.
Do jej posádky boli naverbovaní iba dôstojníci, výber prebiehal ako oddiel kozmonautov a najprekvapujúcejšie je, že neslúžili v oddieloch,
loď bola maximálne automatizovaná. Nie je náhoda, že práve Lyry patrili medzi
prvé lode zničené v 90. rokoch na žiadosť Spojených štátov.
Simulátor však zázrakom prežil a presne opakuje niekoľko oddelení tajomnej „Lýry“ naraz.


"Vojenské prijatie" po prvýkrát podrobne ukáže túto štruktúru, ktorá je z inžinierskeho hľadiska mimoriadne zložitá, a povie o všetkých nezaradených vlastnostiach podvodného titánu.
TV Zvezda
https://vk.com/video-133441491_456247743


Titán je najodolnejší a zároveň najtajnejší kov v námorníctve. Z jeho zliatin boli vyrobené dva naše člny, ktoré doteraz vytvorili neprekonateľné svetové rekordy, rýchlostný rekord pod vodou, viac ako 82 kilometrov za hodinu, a rekord v hĺbke ponoru 1027 metrov. **V súčasnosti flotila zahŕňa titánové „stíhačky ponoriek“, lode dvoch projektov** „Barracuda“ a „Kondor“. Vojenská prijemka z vyzbroje už o nich hovorila A teraz je čas pripomenúť si ďalšie dva titánové projekty, sú to antisabotážne Pirane a viacúčelové Lyrae. Lyra je jednou z najzáhadnejších lodí našej flotily. **Do jej posádky boli naverbovaní iba dôstojníci, výber prebiehal ako oddiel kozmonautov** a najprekvapujúcejšie je, že neslúžili v oddieloch, loď bola maximálne automatizovaná. Nie je náhoda, že práve Lyry patrili medzi **prvé lode zničené v 90. rokoch na žiadosť Spojených štátov.** Simulátor však zázrakom prežil a presne opakuje niekoľko oddelení tajomnej „Lýry“ naraz. "Vojenské prijatie" po prvýkrát podrobne ukáže túto štruktúru, ktorá je z inžinierskeho hľadiska mimoriadne zložitá, a povie o všetkých nezaradených vlastnostiach podvodného titánu. TV Zvezda https://vk.com/video-133441491_456247743

Rusko otevře indickému vojenskému námořnictvu Arktidu
https://www.armyweb.cz/clanek/rusko-otevre-indickemu-vojenskemu-namornictvu-arktidu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=KQJL1RDoybi-202112200915&dop_id=14615669


"Na základě dohody bude moci Indie také vybudovat arktickou stanici na ruském území. Ruské lodě a letadla budou moci využívat zařízení indické vojenské infrastruktury."


Rusko otevře indickému vojenskému námořnictvu Arktidu https://www.armyweb.cz/clanek/rusko-otevre-indickemu-vojenskemu-namornictvu-arktidu?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=KQJL1RDoybi-202112200915&dop_id=14615669 "Na základě dohody bude moci Indie také vybudovat arktickou stanici na ruském území. **Ruské lodě a letadla budou moci využívat zařízení indické vojenské infrastruktury."**

Mantry o slabom Rusku sú navždy minulosťou


61c088d7be529
Stále si myslím, prečo ultimátum Ruska vyslovené Spojeným štátom a NATO
vyvolalo takú násilnú reakciu našej opozično-liberálnej stajne.

V zásade by sa ich názor už dávno oplatil odpľuť a zomlieť. Ale je tu nuansa. Čisto psychologické. A preto - celkom zaujímavé.
Takže prvá vec, ktorá ich šokovala, bolo to, čo Rusko hovorilo tónom a z veľmocenskej pozície.Naša liberalna sebranka tak dlho vštepovala stádu, že Putin nie je nikto a Rusko nič,
až tomu sami verili. A potom prišla taká rana do žalúdka, z ktorej sa mnohým zatmelo
pred očami a v strume sa zastavil dych.


Samozrejme, po tom, čo sa spamätali a obnovili dýchanie, naši pacienti začali blafať,
ale toto bľabotanie je oveľa viac ako autotréning než tvrdenie podložené
aspoň niektorými faktami.
Po druhé. V ich súradnicovom systéme je ideálnym prezidentom Ruska Jeľcin,
ktorý stojí na americkom pódiu pod americkou vlajkou a kričí "Boh žehnaj Amerike!"


Preto Putin, ktorý je celkom pripravený ukázať práve tejto Amerike práve tú
„Kuzkinovu matku“, u nich vyvoláva rovnakú reakciu, ako ukazuje diabol,
ktorý cíti kadidlo.
Ukrajina, ktorá má okrem vyššie uvedených dvoch faktorov aj tretí faktor, teraz vykazuje príznaky približne rovnakým spôsobom.


Priamo pred ich očami sa týči slogan "celý svet je s nami!" jasne demonštruje účinok kamienkovej kože. A čím viac ich túžob týkajúcich sa poskytovania pomoci a ochrany pred „axressorom“ večných žobrákov prítomných na Západe, tým viac sa im dostáva odmietnutí. Jednoznačné a konkrétne.
Ktoré znejú ako zvučné facky do tváre, s pôžitkom aplikované na tváre s dôverou nastavené v očakávaní bozku.
Čo treba v takejto situácii robiť?
Pokračujte ponížene a pýtajte sa, zároveň predvádzajte bravúru, vštepujte sebe aj svojmu okoliu, že nie, dobre, NATO toto ultimátum určite neprijme, a v takom prípade sa Ukrainushke ešte zíde, o to viac, že Rusko!


Zároveň na nevedomej úrovni každý všetkému rozumie.
A prečo bolo toto ultimátum predložené a v akej forme a prostredníctvom akých komunikačných kanálov bolo vyslovené a prečo bolo vyslovené práve teraz.


Vskutku, napriek všetkým mantrám o „slabom“ Rusku a (prepáčte) „slabomyseľnom“ Putinovi, éra viery v sebaklam sa pre nich skončila.


Práve vo chvíli, keď si každý z tých, čo doteraz veril tomu, čo hovorili, prečítal dokumenty, ktoré zverejnilo naše ministerstvo zahraničných vecí.
Samozrejme, skutočnosť, že sme boli nútení prijať takéto opatrenia, vyvoláva určité obavy o už aj tak mimoriadne krehký mier, v ktorom dnes žijeme.
Ale práve tieto opatrenia sú určené na obnovenie stratenej rovnováhy, ktorá nám zabezpečuje zotrvanie v stave tohto, aj keď krehkého, ale pokoja. Čo môže každú chvíľu úplne prasknúť a uvrhnúť nás do stavu najtvrdšej konfrontácie, v ktorej nebudú víťazi.
Samozrejme si pamätám, že ak sa niečo stane, okamžite pôjdeme do neba. A jednoducho zomrú.
Ale viete, mám aj určité plány, na realizáciu ktorých potrebujem túto planétu. Kde chcem ešte nejaký čas žiť. A je žiaduce, aby tento čas bol pokojný.


A toto je práve ten pokoj, ktorý mi poskytuje moja krajina. Podľa ultimáta áno.


Ale, chlapci, sami ste o to požiadali Dnes žijeme.
Ale práve tieto opatrenia sú určené na obnovenie stratenej rovnováhy, ktorá nám zabezpečuje zotrvanie v stave tohto, síce krehkého, ale pokoja. Čo môže každú chvíľu úplne prasknúť a uvrhnúť nás do stavu najtvrdšej konfrontácie, v ktorej nebudú víťazi.
Preto sa teraz osobne okrem iného uchádzam o miesto v prvom rade.
Pozorovať, ako sa mi pred očami rúca tvoja, tebe zdať sa železobetónová konštrukcia vytvorená z tvojich návodov ako domček z karát.
A teraz každý uvidí, že každá z vašich kariet bola označená.
Vaša hra bola s cinknutými kartami .
https://news-front.info/2021/12/19/yuliya-vityazeva-mantry-o-slaboy-rossii-navsegda-ostalis-v-proshlom/

Zakládající akt
o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti mezi Ruskou federací a Organizací Severoatlantické smlouvy

https://www.nato.int/cps/ru/natohq/official_texts_25468.htm


Návrat do roku 1997
Возвращение в 1997
Keď Rusko oznámilo svoju zmluvu o NATO, mnohí rusofóbi sa udusili na smrť. Ako sa títo Rusi opovažujú navrhnúť, aké podmienky má samotné NATO. Zdá sa, že Rusko bolo zatlačené do kúta, vytvoril sa kordón sanitár, uvalil sankcie, zakázal nákup moderných západných technológií a toto hnusné Rusko namiesto ďalších ústupkov, ktoré sa tam tára. Rozhorčení sú najmä Balti. Lotyšské letectvo opravilo svoj tretí stroj na kukuricu a je teraz silnejšie ako kedykoľvek predtým. smile
A potom nejaké malé Rusko, kladie nejaké podmienky.
61c2b486aacf3
Ale kto nemá vzťah k Rusku, tak Rusko je druhé, no, nech je to tretia krajina z hľadiska vojenskej sily. Európske krajiny NATO sú v pozícii Lotyšska. Najväčšie krajiny ako Nemecko alebo Francúzsko majú len 20 moderných tankov a pár divízií pracovnej sily. Všetko ostatné letí a jazdí výlučne na papieri. Nikto v Európe nie je schopný proti niekomu bojovať.
Áno, s davom 50 krajín môže každá krajina v čatách a rotách vyzdvihnúť divíziu inštruktorov pre ukrajinskú armádu.
Hoďte nejaké high-tech pomôcky a rozdajte vyradené vybavenie.
Tu sú len bojovať proti Rusku, nikto z nich nie je schopný. . .
Čo sa týka Ukrajiny, od nej sa bude požadovať len málo. Obnovenie ORDLO na hraniciach regiónov, pripojenie sa k ORDLO Záporožie, federalizácia, povolenie ruského jazyka,
trest pre tých, ktorí rozpútali občiansku vojnu a popravy pre ukrajinských
komentátorov z môjho blogu. . .
Určite by som rozšíril oblasť Tauride v Rusku o Kachovka.
https://www.putin-today.ru/archives/140345


Mantry o slabom Rusku sú navždy minulosťou ------------------------------------------ ![61c088d7be529](serve/attachment&path=61c088d7be529) **Stále si myslím, prečo ultimátum Ruska vyslovené Spojeným štátom a NATO vyvolalo takú násilnú reakciu našej opozično-liberálnej stajne.** V zásade by sa ich názor už dávno oplatil odpľuť a zomlieť. Ale je tu nuansa. Čisto psychologické. A preto - celkom zaujímavé. **Takže prvá vec**, ktorá ich šokovala, bolo to, čo Rusko hovorilo tónom a z veľmocenskej pozície.Naša liberalna sebranka tak dlho vštepovala stádu, že Putin nie je nikto a Rusko nič, až tomu sami verili. A potom prišla taká rana do žalúdka, z ktorej sa mnohým zatmelo pred očami a v strume sa zastavil dych. Samozrejme, po tom, čo sa spamätali a obnovili dýchanie, naši pacienti začali blafať, ale toto bľabotanie je oveľa viac ako autotréning než tvrdenie podložené aspoň niektorými faktami. **Po druhé.** V ich súradnicovom systéme je ideálnym prezidentom Ruska Jeľcin, ktorý stojí na americkom pódiu pod americkou vlajkou a kričí "Boh žehnaj Amerike!" Preto Putin, ktorý je celkom pripravený ukázať práve tejto Amerike práve tú „Kuzkinovu matku“, u nich vyvoláva rovnakú reakciu, ako ukazuje diabol, ktorý cíti kadidlo. Ukrajina, ktorá má okrem vyššie uvedených dvoch faktorov aj tretí faktor, teraz vykazuje príznaky približne rovnakým spôsobom. Priamo pred ich očami sa týči slogan "celý svet je s nami!" jasne demonštruje účinok kamienkovej kože. A čím viac ich túžob týkajúcich sa poskytovania pomoci a ochrany pred „axressorom“ večných žobrákov prítomných na Západe, tým viac sa im dostáva odmietnutí. Jednoznačné a konkrétne. Ktoré znejú ako zvučné facky do tváre, s pôžitkom aplikované na tváre s dôverou nastavené v očakávaní bozku. **Čo treba v takejto situácii robiť?** Pokračujte ponížene a pýtajte sa, zároveň predvádzajte bravúru, vštepujte sebe aj svojmu okoliu, že nie, dobre, NATO toto ultimátum určite neprijme, a v takom prípade sa Ukrainushke ešte zíde, o to viac, že Rusko! Zároveň na nevedomej úrovni každý všetkému rozumie. A prečo bolo toto ultimátum predložené a v akej forme a prostredníctvom akých komunikačných kanálov bolo vyslovené a prečo bolo vyslovené práve teraz. Vskutku, napriek všetkým mantrám o „slabom“ Rusku a (prepáčte) „slabomyseľnom“ Putinovi, **éra viery v sebaklam sa pre nich skončila.** Práve vo chvíli, keď si každý z tých, čo doteraz veril tomu, čo hovorili, prečítal dokumenty, ktoré zverejnilo naše ministerstvo zahraničných vecí. Samozrejme, skutočnosť, že sme boli nútení prijať takéto opatrenia, vyvoláva určité obavy o už aj tak mimoriadne krehký mier, v ktorom dnes žijeme. Ale práve tieto opatrenia sú určené na obnovenie stratenej rovnováhy, ktorá nám zabezpečuje zotrvanie v stave tohto, aj keď krehkého, ale pokoja. Čo môže každú chvíľu úplne prasknúť a uvrhnúť nás do stavu najtvrdšej konfrontácie, v ktorej nebudú víťazi. Samozrejme si pamätám, že ak sa niečo stane, okamžite pôjdeme do neba. A jednoducho zomrú. Ale viete, mám aj určité plány, na realizáciu ktorých potrebujem túto planétu. Kde chcem ešte nejaký čas žiť. A je žiaduce, aby tento čas bol pokojný. A toto je práve ten pokoj, ktorý mi poskytuje moja krajina. Podľa ultimáta áno. Ale, chlapci, sami ste o to požiadali Dnes žijeme. Ale práve tieto opatrenia sú určené na obnovenie stratenej rovnováhy, ktorá nám zabezpečuje zotrvanie v stave tohto, síce krehkého, ale pokoja. Čo môže každú chvíľu úplne prasknúť a uvrhnúť nás do stavu najtvrdšej konfrontácie, v ktorej nebudú víťazi. Preto sa teraz osobne okrem iného uchádzam o miesto v prvom rade. Pozorovať, ako sa mi pred očami rúca tvoja, tebe zdať sa železobetónová konštrukcia vytvorená z tvojich návodov ako domček z karát. A teraz každý uvidí, že každá z vašich kariet bola označená. Vaša hra bola s cinknutými kartami . https://news-front.info/2021/12/19/yuliya-vityazeva-mantry-o-slaboy-rossii-navsegda-ostalis-v-proshlom/ ** Zakládající akt o vzájemných vztazích, spolupráci a bezpečnosti mezi Ruskou federací a Organizací Severoatlantické smlouvy** https://www.nato.int/cps/ru/natohq/official_texts_25468.htm Návrat do roku 1997 **Возвращение в 1997** Keď Rusko oznámilo svoju zmluvu o NATO, mnohí rusofóbi sa udusili na smrť. Ako sa títo Rusi opovažujú navrhnúť, aké podmienky má samotné NATO. Zdá sa, že Rusko bolo zatlačené do kúta, vytvoril sa kordón sanitár, uvalil sankcie, zakázal nákup moderných západných technológií a toto hnusné Rusko namiesto ďalších ústupkov, ktoré sa tam tára. Rozhorčení sú najmä Balti. Lotyšské letectvo opravilo svoj tretí stroj na kukuricu a je teraz silnejšie ako kedykoľvek predtým. :D A potom nejaké malé Rusko, kladie nejaké podmienky. ![61c2b486aacf3](serve/attachment&path=61c2b486aacf3) Ale kto nemá vzťah k Rusku, tak Rusko je druhé, no, nech je to tretia krajina z hľadiska vojenskej sily. Európske krajiny NATO sú v pozícii Lotyšska. Najväčšie krajiny ako Nemecko alebo Francúzsko majú len 20 moderných tankov a pár divízií pracovnej sily. Všetko ostatné letí a jazdí výlučne na papieri. Nikto v Európe nie je schopný proti niekomu bojovať. Áno, s davom 50 krajín môže každá krajina v čatách a rotách vyzdvihnúť divíziu inštruktorov pre ukrajinskú armádu. Hoďte nejaké high-tech pomôcky a rozdajte vyradené vybavenie. Tu sú len bojovať proti Rusku, nikto z nich nie je schopný. . . Čo sa týka Ukrajiny, od nej sa bude požadovať len málo. Obnovenie ORDLO na hraniciach regiónov, pripojenie sa k ORDLO Záporožie, federalizácia, povolenie ruského jazyka, trest pre tých, ktorí rozpútali občiansku vojnu a popravy pre ukrajinských komentátorov z môjho blogu. . . Určite by som rozšíril oblasť Tauride v Rusku o Kachovka. https://www.putin-today.ru/archives/140345
Upravené 22. 12. 2021 o 06:51

Rusko dá vojenskú odpoveď,


ak NATO bude pokračovať v útokoch na boľavé miesta - vedúci ruskej delegácie vo Viedni Gavrilov.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/neslapejte-na-bolava-mista-nebo-prijde-vojenska-odveta-vzkazala-moskva-nato-40381705


Rusko dá vojenskú odpoveď, -------------------------- ** ak NATO bude pokračovať v útokoch na boľavé miesta** - vedúci ruskej delegácie vo Viedni Gavrilov. https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/neslapejte-na-bolava-mista-nebo-prijde-vojenska-odveta-vzkazala-moskva-nato-40381705

Odpoved Moskvy na odpoved Washingtona


Hovorca ministerstva zahraničia včera predstieral, že reaguje na ultimátum ruského ministerstva zahraničných vecí.
"Ešte sme nevideli nič, čo by rozptýlilo naše obavy," povedal Ned Price na brífingu.
Rusko podľa neho naznačilo, že má z toho obavy, no Spojené štáty majú na obavy svoje dôvody.
Od momentu, kedy boli zverejnené návrhy dohôd medzi Moskvou a Washingtonom
(od piatku), vzrušenie v západnom svete neutíchlo. Mimochodom, celkom opodstatnené,
– Rusko bez okolkov oznámilo, že nebude rokovať so šiestimi, iba s vodcom svorky.
Šestky si zrazu uvedomili, kto vlastne sú, a hystéria im nahlas pripomínala ich existenciu.


Ale je to tak, mimochodom. Je pekné sledovať, ako sa európski členovia NATO a Ukrajina vzrušene chichotajú.
Washington zostáva pokojný, očividne prvýkrát za tridsať rokov cíti, že veci nabrali vážny smer, a požadujú od Spojených štátov jednoznačnú odpoveď. A požadujú kategorickou formou.


Viete, čo Američanov najviac zaujíma? Predstavte si to isté ako vy a ja:
čo má Putin v rukáve.
Možno vznikne vojenská základňa na Kube alebo vo Venezuele ako čert z tabatierky (odtiaľ už dlho niečo neprichádza)?

Alebo Rusko a Čína ohlásia vytvorenie vojenskej aliancie a systémy protiraketovej a protivzdušnej obrany pokrývajúce okrem nás Nebeskú ríšu vrátane Juhočínskeho mora
ako hotovú vec?


Alebo sa možno ponorky jednoducho vynoria v Atlantickom a Tichom oceáne
asi tridsať kilometrov od pobrežia USA?


Neviem. a ty nevieš. A čo je najdôležitejšie, nevedia. Lebo Putin musel prísť
s niečím neštandardným – o to nám ide a oni to určite vedia.


A pre nich najnepríjemnejšie Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie sa ponáhľa. A všeobecnými frázami – hovorí sa, nikoho nedovolíme, demokracia je v ohrození, Rusko nebude diktovať, neodolateľné nutkanie Ukrajiny vstúpiť do NATO – tu nevystúpite.


No a čo pripravil tento škaredý Putin ako odpoveď na reakciu USA???


Čoskoro to budú vedieť všetci.
https://www.putin-today.ru/archives/140422


Odpoved Moskvy na odpoved Washingtona ------------------------------------- Hovorca ministerstva zahraničia včera predstieral, že reaguje na ultimátum ruského ministerstva zahraničných vecí. "**Ešte sme nevideli nič, čo by rozptýlilo naše obavy**," povedal Ned Price na brífingu. Rusko podľa neho naznačilo, že má z toho obavy, no Spojené štáty majú na obavy svoje dôvody. Od momentu, kedy boli zverejnené návrhy dohôd medzi Moskvou a Washingtonom (od piatku), vzrušenie v západnom svete neutíchlo. Mimochodom, celkom opodstatnené, – Rusko bez okolkov oznámilo, že nebude rokovať so šiestimi, iba s vodcom svorky. Šestky si zrazu uvedomili, kto vlastne sú, a hystéria im nahlas pripomínala ich existenciu. Ale je to tak, mimochodom. Je pekné sledovať, ako sa európski členovia NATO a Ukrajina vzrušene chichotajú. Washington zostáva pokojný, očividne prvýkrát za tridsať rokov cíti, že veci nabrali vážny smer, a požadujú od Spojených štátov jednoznačnú odpoveď. A požadujú kategorickou formou. Viete, čo Američanov najviac zaujíma? Predstavte si to isté ako vy a ja: ** čo má Putin v rukáve**. Možno vznikne vojenská základňa na Kube alebo vo Venezuele ako čert z tabatierky (odtiaľ už dlho niečo neprichádza)? ** Alebo Rusko a Čína ohlásia vytvorenie vojenskej aliancie a systémy protiraketovej a protivzdušnej obrany pokrývajúce okrem nás Nebeskú ríšu vrátane Juhočínskeho mora ako hotovú vec?** Alebo sa možno ponorky jednoducho vynoria v Atlantickom a Tichom oceáne asi tridsať kilometrov od pobrežia USA? Neviem. a ty nevieš. A čo je najdôležitejšie, nevedia. Lebo Putin musel prísť s niečím neštandardným – o to nám ide a oni to určite vedia. A pre nich najnepríjemnejšie Ministerstvo zahraničných vecí Ruskej federácie sa ponáhľa. A všeobecnými frázami – hovorí sa, nikoho nedovolíme, demokracia je v ohrození, Rusko nebude diktovať, neodolateľné nutkanie Ukrajiny vstúpiť do NATO – tu nevystúpite. No a čo pripravil tento škaredý Putin ako odpoveď na reakciu USA??? Čoskoro to budú vedieť všetci. https://www.putin-today.ru/archives/140422

"Rusi urobili za tri roky viac ako OSN a Francúzsko po tridsiatke."


Ako sa ruský PMC „Wagner“ stal v Afrike mega-populárnym
Tato zpráva z Bruselu byla očekávána dlouho a není ani jasné, proč evropští byrokraté takové rozhodnutí tak dlouho otáleli. Evropská unie přijala osobní sankce proti představitelům ruských soukromých vojenských struktur, včetně podplukovníka GRU Dmitrije Utkina.
Stejný „volací znak“ Wagner, na jehož počest získala soukromá vojenská společnost
své neformální jméno, které je připisováno obchodním projektům Jevgenije Prigozhina.
Její mediální sláva v V posledních letech překonala oblibu i „obliba“ kultovního PMC Blackwater alias Academi a dalších v čele s „králem žoldáků“ a bývalým americkým mariňákem Ericem Deanem Princem. Princova soukromá armáda, která v polovině roku 2000 zaznamenala velký rozruch, postupně zmizela ve stínu a Rusům byla tradičně přisuzována role padouchů.
Iniciátorem sankcí byla Francie, která v posledních letech zvláště „trpí“ akcemi wagnerovců. Zde bych byl přesnější. Soukromá vojenská společnost z Ruska rychle ukázala, že Francouzi ve střední a západní Africe, s podporou britských, švédských a estonských spojenců, se zabývali hlavně napodobováním násilných aktivit a rozehrávali místní skupiny podle slavného principu „rozděl a dobýt".
Tyto kmenové a náboženské války mohly trvat desítky let a celou tu dobu bylo
možné vynikajícím způsobem, jak se říká, lovit v neklidných vodách.
Ale najednou šlo všechno jako ve známé anekdotě, kde „přišel lesník a všechny vyhnal“.61c2bbc51b018
Jak řekl prezident Faustin-Arrange Touadera místnímu rozhlasu Bangui:


Byl jsem upřímně překvapen rozdílem v přístupech. Vojáci mírového kontingentu (modré přilby OSN) se vyznačovali nedostatečnou profesionalitou a nekompetentností ve vojenských záležitostech a naprostou lhostejností k místní realitě. Neočekávali jsme od nich nic dobrého, jejich úkolem bylo zmrazit konflikt, aniž by se trápili problémem jeho vyřešení. Ale s příchodem Rusů byla pevná naděje, že brzy přijde mír.**"
https://www.putin-today.ru/archives/140063


"Rusi urobili za tri roky viac ako OSN a Francúzsko po tridsiatke." ------------------------------------------------------------------- ** Ako sa ruský PMC „Wagner“ stal v Afrike mega-populárnym** Tato zpráva z Bruselu byla očekávána dlouho a není ani jasné, proč evropští byrokraté takové rozhodnutí tak dlouho otáleli. Evropská unie přijala osobní sankce proti představitelům ruských soukromých vojenských struktur, **včetně podplukovníka GRU Dmitrije Utkina.** **Stejný „volací znak“ Wagner**, na jehož počest získala soukromá vojenská společnost své neformální jméno, **které je připisováno obchodním projektům Jevgenije Prigozhina.** Její mediální sláva v V posledních letech překonala oblibu i „obliba“ kultovního PMC Blackwater alias Academi a dalších v čele s „králem žoldáků“ a bývalým americkým mariňákem Ericem Deanem Princem. Princova soukromá armáda, která v polovině roku 2000 zaznamenala velký rozruch, postupně zmizela ve stínu a Rusům byla tradičně přisuzována role padouchů. Iniciátorem sankcí byla Francie, která v posledních letech zvláště „trpí“ akcemi wagnerovců. Zde bych byl přesnější. Soukromá vojenská společnost z Ruska rychle ukázala, že Francouzi ve střední a západní Africe, s podporou britských, švédských a estonských spojenců, se zabývali hlavně napodobováním násilných aktivit a rozehrávali místní skupiny podle slavného principu „rozděl a dobýt". Tyto kmenové a náboženské války mohly trvat desítky let a celou tu dobu bylo možné vynikajícím způsobem, jak se říká, lovit v neklidných vodách. Ale najednou šlo všechno jako ve známé anekdotě, kde „přišel lesník a všechny vyhnal“.![61c2bbc51b018](serve/attachment&path=61c2bbc51b018) Jak řekl prezident Faustin-Arrange Touadera místnímu rozhlasu Bangui: „_Byl jsem upřímně překvapen rozdílem v přístupech. Vojáci mírového kontingentu (modré přilby OSN) se vyznačovali nedostatečnou profesionalitou a nekompetentností ve vojenských záležitostech a naprostou lhostejností k místní realitě. Neočekávali jsme od nich nic dobrého, jejich úkolem bylo zmrazit konflikt, aniž by se trápili problémem jeho vyřešení. Ale s příchodem Rusů byla pevná naděje, že brzy přijde mír._****" https://www.putin-today.ru/archives/140063

7 zemí, ve kterých se mohou objevit ruské vojenské základny,


pokud USA nepřijmou Putinovo „ultimátum“
Takže Vladimir Putin učinil ponuku zemím NATO, ktoru „nemožu odmietnut“.
Aj ked samozrejmě možu. Naviac to odmítnu. Okrem toho bolo počítané prevedenie na základe tohto odmítnutia.


Podstatou návrhu je, že Putin oznámil nový vzorec pro světovou bezpečnost. Zde jsou některé z jeho prvků:


NATO přestává postupovat na východ a do zemí bývalého SSSR
NATO odmítá rozmístit zbraňové systémy na Ukrajině, v Polsku a dalších zemích sousedících s Ruskem
Záruky takového nešíření musí být navíc písemné.


Samozrejme, NATO nebude môcť s niečím takým súhlasiť. Nie však preto, že by to bolo pre neho nerentabilné, ale preto, že si „svetový žandár“ musí zachovať tvár. Pozerajú naňho.


Nemôžete 20 rokov opakovať, že Rusko je zlé, vymýšľať si historky s Novičokom a polóniom, zbombardované nemocnice v Sýrii a tam chemické zbrane a potom už len brať
a akceptovať Putinove podmienky. Dokonca to dopadne akosi neetické.


Zvýšený pocit vlastnej dôležitosti jednoducho zabráni Spojeným štátom
a ich spojencom zapojiť sa do akéhokoľvek konštruktívneho dialógu s Ruskom.
Ich problém je však v tom, že Rusko podľa všetkého začalo tento dialóg, aby s ním nesúhlasili.
Samozrejme, že sa môžem mýliť, ale z nejakého dôvodu vidím situáciu takto.
Napokon, čím sa Putin vyhrážal, ak NATO opustí svoj vzorec? Povedal,
že odpoveď Ruska bude vojenská a vojensko-technická. Čo sa týka druhého,
chcem si dovoliť trochu špekulovať.
Z pohľadu gaučového diletanta, samozrejme.
Vojensko-technická odpoveď Ruska
Za posledných 5-6 rokov je celkom zreteľne badateľné, že Rusko prejavuje záujem
o niektoré „zaostalé“ štáty.


Buď niekam pošle humanitárnu pomoc (Afganistan), potom niekde
zastaví štátny prevrat (Venezuela), naopak - podporí (Mjanmarsko),
alebo jednoducho privedie vojakov a zastaví vojnu (Sýria) .


Zakaždým, keď sa pozriete na takúto podporu a pomyslíte si:


  • No, je! No tak chlapci, majte túto krajinu pod svojimi krídlami.Vezmite ju ako spojenca, umiestnite tam základne!Nie, nie som militarista, nemyslite si. Ale zdá sa mi, že v krajinách NATO je život taký skvelý len preto, že majú 700+ vojenských základní po celom svete (možno sa mýlim, ale poradie je niekde také).Práve tieto základne im zabezpečujú pokojný život a priaznivé podmienky vo všetkých obchodných podnikoch. Koniec koncov, ako sa hovorí: "Ak nám nechcete dať zľavu, naša lietadlová loď prichádza k vám."

Táto situácia sa navyše vyvinula už dávno, od čias križiackych výprav a kolonizácie, keď Európa rozdrvila všetko, čo mohla dosiahnuť.Preto len so silnou armádou môže Rusko žiť dobre (alebo dokonca len žiť). Inak ju vezmú a odvezú „dobre“. Nuž a silnou armádou v súčasných realitách sú okrem iného vojenské základne po celom svete.

Práve preto sa vždy, keď Rusko prejaví záujem o Mali, SAR, Mjanmarsko alebo Nikaraguu, niekde v srdci radujem. Ale po tejto radosti vždy príde sklamanie.

Naposledy to bolo so Sudánom. Len čo sa začalo ozývať, že tam zriadia ruskú vojenskú základňu, všetko to takmer okamžite utíchlo. Tak ako to ohluchlo v mnohých iných prípadoch.Bol tu pocit, že Rusko akoby sa bálo. Zastaví sa sám. Opiera sa o nejaký druh nápisu "Uvoľnite cestu!".

Pravdepodobne predtým sme ešte neboli dosť silní na to, aby sme sa postavili NATO (alebo NATO ešte nebolo také slabé). Teraz však možno Putin cíti, že je v našich silách vzdorovať Spojeným štátom a svojim „ultimátom“ si rozväzuje ruky.

NATO neuznáva jeho podmienky, po ktorých bude môcť „s čistým svedomím“ zriadiť vojenskú základňu v Sudáne alebo Venezuele a reagovať na protesty NATO:

  • Najprv sme vás varovali a navrhli iný spôsob. A po druhé, „každá suverénna krajina má právo vybrať si, s kým bude spolupracovať vo vojenskej sfére“ – a potom odpoveď striktne v štýle predstaviteľov NATO.

Kde sa môžu objaviť naše základne?

Ako hovorí armáda z generálneho štábu, na najcitlivejších miestach pre NATO. Samozrejme, v prvom rade ide o tri krajiny:

  • Kuba
  • Venezuela
  • Nikaragua

Všetci majú veľmi blízko k Spojeným štátom. A všetci, mierne povedané, nemajú radi Spojené štáty, ale k Rusku majú veľmi dobrý vzťah.
Navyše, Rusko môže každému z nich veľmi dobre pomôcť (alebo už pomohlo, ako Venezuela).
Kuba – ekonomicky a humanitárne,
Nikaragua – výstavba samotného kanála medzi oceánmi, o ktorom som kedysi písal.


Vôbec nie je potrebné tam umiestňovať jadrovú zakladnu. Bežná letecká alebo ponorková základňa 1000 kilometrov od pobrežia Spojených štátov tam vytvorí taký šrumec, že ​​to nervy amerických občanov možno nevydržia. Všetko tam už majú a potom sa na nich
budú Rusi pozerať ako na ciel cez dalekohlad ako na ciel
https://zen.yandex.ru/media/onp/7-stran-v-kotoryh-mogut-poiavitsia-voennye-bazy-rossii-esli-ssha-ne-primut-ultimatum-putina-61c227dfe03014225d7883dc
61c31faf18d78


7 zemí, ve kterých se mohou objevit ruské vojenské základny, ------------------------------------------------------------ ** pokud USA nepřijmou Putinovo „ultimátum“** Takže Vladimir Putin učinil ponuku zemím NATO, ktoru „nemožu odmietnut“. Aj ked samozrejmě možu. Naviac to odmítnu. Okrem toho bolo počítané prevedenie na základe tohto odmítnutia. Podstatou návrhu je, že Putin oznámil nový vzorec pro světovou bezpečnost. Zde jsou některé z jeho prvků: NATO přestává postupovat na východ a do zemí bývalého SSSR NATO odmítá rozmístit zbraňové systémy na Ukrajině, v Polsku a dalších zemích sousedících s Ruskem **Záruky takového nešíření musí být navíc písemné.** Samozrejme, NATO nebude môcť s niečím takým súhlasiť. Nie však preto, že by to bolo pre neho nerentabilné, ale preto, že si „svetový žandár“ musí zachovať tvár. Pozerajú naňho. Nemôžete 20 rokov opakovať, že Rusko je zlé, vymýšľať si historky s Novičokom a polóniom, zbombardované nemocnice v Sýrii a tam chemické zbrane a potom už len brať a akceptovať Putinove podmienky. Dokonca to dopadne akosi neetické. Zvýšený pocit vlastnej dôležitosti jednoducho zabráni Spojeným štátom a ich spojencom zapojiť sa do akéhokoľvek konštruktívneho dialógu s Ruskom. Ich problém je však v tom, že Rusko podľa všetkého začalo tento dialóg, aby s ním nesúhlasili. Samozrejme, že sa môžem mýliť, ale z nejakého dôvodu vidím situáciu takto. Napokon, čím sa Putin vyhrážal, ak NATO opustí svoj vzorec? Povedal, že odpoveď Ruska bude vojenská a vojensko-technická. Čo sa týka druhého, chcem si dovoliť trochu špekulovať. Z pohľadu gaučového diletanta, samozrejme. **Vojensko-technická odpoveď Ruska** Za posledných 5-6 rokov je celkom zreteľne badateľné, že Rusko prejavuje záujem o niektoré „zaostalé“ štáty. Buď niekam pošle humanitárnu pomoc (Afganistan), potom niekde zastaví štátny prevrat (Venezuela), naopak - podporí (Mjanmarsko), alebo jednoducho privedie vojakov a zastaví vojnu (Sýria) . Zakaždým, keď sa pozriete na takúto podporu a pomyslíte si: - No, je! No tak chlapci, majte túto krajinu pod svojimi krídlami. **Vezmite ju ako spojenca, umiestnite tam základne!** Nie, nie som militarista, nemyslite si. Ale zdá sa mi, že v krajinách NATO je život taký skvelý len preto, že majú 700+ vojenských základní po celom svete (možno sa mýlim, ale poradie je niekde také). Práve tieto základne im zabezpečujú pokojný život a priaznivé podmienky vo všetkých obchodných podnikoch. Koniec koncov, ako sa hovorí: "Ak nám nechcete dať zľavu, naša lietadlová loď prichádza k vám." Táto situácia sa navyše vyvinula už dávno, od čias križiackych výprav a kolonizácie, keď Európa rozdrvila všetko, čo mohla dosiahnuť. Preto len so silnou armádou môže Rusko žiť dobre (alebo dokonca len žiť). Inak ju vezmú a odvezú „dobre“. Nuž a silnou armádou v súčasných realitách sú okrem iného vojenské základne po celom svete. Práve preto sa vždy, keď Rusko prejaví záujem o Mali, SAR, Mjanmarsko alebo Nikaraguu, niekde v srdci radujem. Ale po tejto radosti vždy príde sklamanie. Naposledy to bolo so Sudánom. Len čo sa začalo ozývať, že tam zriadia ruskú vojenskú základňu, všetko to takmer okamžite utíchlo. Tak ako to ohluchlo v mnohých iných prípadoch.Bol tu pocit, že Rusko akoby sa bálo. Zastaví sa sám. Opiera sa o nejaký druh nápisu "Uvoľnite cestu!". Pravdepodobne predtým sme ešte neboli dosť silní na to, aby sme sa postavili NATO (alebo NATO ešte nebolo také slabé). Teraz však možno Putin cíti, že je v našich silách vzdorovať Spojeným štátom a svojim „ultimátom“ si rozväzuje ruky. NATO neuznáva jeho podmienky, po ktorých bude môcť „s čistým svedomím“ zriadiť vojenskú základňu v Sudáne alebo Venezuele a reagovať na protesty NATO: - Najprv sme vás varovali a navrhli iný spôsob. A po druhé, „každá suverénna krajina má právo vybrať si, s kým bude spolupracovať vo vojenskej sfére“ – a potom odpoveď striktne v štýle predstaviteľov NATO. Kde sa môžu objaviť naše základne? Ako hovorí armáda z generálneho štábu, na najcitlivejších miestach pre NATO. Samozrejme, **v prvom rade ide o tri krajiny:** - Kuba - Venezuela - Nikaragua **Všetci majú veľmi blízko k Spojeným štátom. A všetci, mierne povedané, nemajú radi Spojené štáty**, ale k Rusku majú veľmi dobrý vzťah. Navyše, Rusko môže každému z nich veľmi dobre pomôcť (alebo už pomohlo, ako Venezuela). Kuba – ekonomicky a humanitárne, Nikaragua – výstavba samotného kanála medzi oceánmi, o ktorom som kedysi písal. Vôbec nie je potrebné tam umiestňovať jadrovú zakladnu. Bežná letecká alebo ponorková základňa 1000 kilometrov od pobrežia Spojených štátov tam vytvorí taký šrumec, že ​​to nervy amerických občanov možno nevydržia. Všetko tam už majú a potom sa na nich budú Rusi pozerať ako na ciel cez dalekohlad ako na ciel https://zen.yandex.ru/media/onp/7-stran-v-kotoryh-mogut-poiavitsia-voennye-bazy-rossii-esli-ssha-ne-primut-ultimatum-putina-61c227dfe03014225d7883dc ![61c31faf18d78](serve/attachment&path=61c31faf18d78)
Upravené 22. 12. 2021 o 13:53

7 zemí, ve kterých se mohou objevit ruské vojenské základny,


Indie je dalším státem, ve kterém se mohou objevit ruské vojenské základny. Rusko a Indie nedávno uzavřely dohodu mj. o použití indických vojenských základen pro ruské námořnictvo a letectvo.


[quote="pid:49373, uid:78"]7 zemí, ve kterých se mohou objevit ruské vojenské základny,[/quote] Indie je dalším státem, ve kterém se mohou objevit ruské vojenské základny. Rusko a Indie nedávno uzavřely dohodu mj. o použití indických vojenských základen pro ruské námořnictvo a letectvo.
Upravené 22. 12. 2021 o 14:27

Hezky načasovaná dobrá zpráva.
Zcela určitě. V článku je zmiňován i říjnový odpal Zirkonu z ponorky Severodvinsk. To mi zaznělo v uších - město v ústí Severní Dviny. V této oblasti jsem se kdysi toulal na motorce ... Ach jo ...


[quote="pid:49593, uid:402"]Hezky načasovaná dobrá zpráva.[/quote]Zcela určitě. V článku je zmiňován i říjnový odpal Zirkonu z ponorky Severodvinsk. To mi zaznělo v uších - město v ústí Severní Dviny. V této oblasti jsem se kdysi toulal na motorce ... Ach jo ...

Putin začal konať! Partnerov čakajú traumatické objavy na tému, kto je teraz pánom


Ako Západ reagoval na požiadavky Ruska na bezpečnostné záruky
a k čomu by to mohlo viesť...
https://www.youtube.com/watch?v=frJ9dipCn9Y


Putin začal konať! Partnerov čakajú traumatické objavy na tému, kto je teraz pánom ---------------------------------------------------------------------------------- Ako Západ reagoval na požiadavky Ruska na bezpečnostné záruky a k čomu by to mohlo viesť... https://www.youtube.com/watch?v=frJ9dipCn9Y
Upravené 25. 12. 2021 o 21:29

Rusko dnes spustilo na vodu novou ponorku Alexandr Suvorov, která nese střely Bulava.


Rusko dnes spustilo na vodu novou ponorku Alexandr Suvorov, která nese střely Bulava.

Maria Šukšina, která je za své názory na vakcinaci - je proti povinnému očkování a zvláště dětí - kritizována a pronásledována, zveřejnila materiály kompromitující Vladimíra Solovjova, který je jejím velkým kritikem.
https://www.youtube.com/watch?v=y1TdFHO1-y4

Мария Шукшина на своем Telegram-канале показала компромат на Владимира Соловьёва


Video (2 minuty), kde Solovjov v pořadu Dva proti jednomu (staršího data) prezentuje svoji knihu, ve které vystupují 2 démoni, sloužící antikristu - on a Bill Gates. Zároveň je ve videu zmíněno, že je členem prezidia Židovského kongresu, studuje kabalu...


**Maria Šukšina**, která je za své názory na vakcinaci - je proti povinnému očkování a zvláště dětí - kritizována a pronásledována, zveřejnila **materiály kompromitující Vladimíra Solovjova**, který je jejím velkým kritikem. https://www.youtube.com/watch?v=y1TdFHO1-y4 Мария Шукшина на своем Telegram-канале показала компромат на Владимира Соловьёва Video (2 minuty), kde **Solovjov v pořadu Dva proti jednomu (staršího data) prezentuje svoji knihu, ve které vystupují 2 démoni, sloužící antikristu - on a Bill Gates**. Zároveň je ve videu zmíněno, že je členem prezidia Židovského kongresu, studuje kabalu...
Upravené 26. 12. 2021 o 09:26

Video. Na budově amerického velvyslanectví se promítal pozdrav strýci Samovi.
"Strejdo Same, Veselé Vánoce. Před 30 lety jsi dostal krásný dárek. 25.12.1991 ( obrázek Gorbačova ). Ale víc už dárky nebudou (obrázek Krymu a mostu a vlajka SSSR ), olympiáda v Soči - kruh USA na 5 kruzích se nerozvinul, Angara A5, plovoucí Akedamik Lomonosov, mistrovství světa ve fotbale, Velké Rusko se obrozuje."
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61c757489a7947d1b485e56e
https://www.youtube.com/watch?v=bTnhkmSVKTk


Video. Na budově amerického velvyslanectví se promítal pozdrav strýci Samovi. "Strejdo Same, Veselé Vánoce. Před 30 lety jsi dostal krásný dárek. 25.12.1991 ( obrázek Gorbačova ). Ale víc už dárky nebudou (obrázek Krymu a mostu a vlajka SSSR ), olympiáda v Soči - kruh USA na 5 kruzích se nerozvinul, Angara A5, plovoucí Akedamik Lomonosov, mistrovství světa ve fotbale, Velké Rusko se obrozuje." https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61c757489a7947d1b485e56e https://www.youtube.com/watch?v=bTnhkmSVKTk
Upravené 26. 12. 2021 o 11:04

Izraelský vojenský expert Jakov Kedmi:
všetky americké diplomatické iniciatívy končia katastrofou
-Bidenova administratíva, ktorá je stále v zajatí paradigmy studenej vojny, je rovnako oddaná
konfrontácii s Čínou a Ruskom ako Harry Truman, Dwight Eisenhower a všetky ostatné administratívy od roku 1945.
Čistá arogancia, ktorá je základom americkej národnej identity – bežne označovaná
ako americká výnimočnosť – nedokáže akceptovať existenciu iných veľmocí. . .
https://www.armadnymagazin.sk/2021/12/25/izraelsky-vojensky-expert-jakov-kedmi-vsetky-americke-diplomaticke-iniciativy-koncia-katastrofou/


Izraelský vojenský expert Jakov Kedmi: **všetky americké diplomatické iniciatívy končia katastrofou** -Bidenova administratíva, ktorá je stále v zajatí paradigmy studenej vojny, je rovnako oddaná konfrontácii s Čínou a Ruskom ako Harry Truman, Dwight Eisenhower a všetky ostatné administratívy od roku 1945. Čistá arogancia, ktorá je základom americkej národnej identity – bežne označovaná ako americká výnimočnosť – nedokáže akceptovať existenciu iných veľmocí. . . https://www.armadnymagazin.sk/2021/12/25/izraelsky-vojensky-expert-jakov-kedmi-vsetky-americke-diplomaticke-iniciativy-koncia-katastrofou/

Rozhovor ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova
s ​​Vladimirem Solovjovem o mezinárodní agendě
https://vk.com/video-70034991_456246031


Šéf ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov vyhlásil,
že neverí v realizáciu scenárov, v ktorých sa voči Rusku uvaľujú bezprecedentné sankcie vrátane úplného odrezania Krajina zo západu, zákaz občanom od cestovanie a pod.
"Som presvedčený, že aj keď sa tento fiktívny scenár pre mňa zhmotní
tak či onak, - že sa zhmotňuje na sto percent, neverím tomu, - ale v jednom smere si dovolím uistiť - nájdeme odpoveď," povedal v rozhovore
na You Tube kanál "Soloviev LIVE".
https://ria.ru/20211227/sanktsii-1765641080.html?fbclid=IwAR1zba39KxqPdWsVO8Pl78ZANrvTkuAWxqjdJzX8-_KeppSftfgGMuAX__M


**Rozhovor ministra zahraničních věcí Ruské federace Sergeje Lavrova** s ​​Vladimirem Solovjovem o mezinárodní agendě https://vk.com/video-70034991_456246031 Šéf ministerstva zahraničných vecí Ruskej federácie Sergej Lavrov vyhlásil, že neverí v realizáciu scenárov, v ktorých sa voči Rusku uvaľujú bezprecedentné sankcie vrátane úplného odrezania Krajina zo západu, zákaz občanom od cestovanie a pod. "Som presvedčený, že aj keď sa tento fiktívny scenár pre mňa zhmotní tak či onak, - že sa zhmotňuje na sto percent, neverím tomu, - ale v jednom smere si dovolím uistiť - nájdeme odpoveď," povedal v rozhovore na You Tube kanál "Soloviev LIVE". https://ria.ru/20211227/sanktsii-1765641080.html?fbclid=IwAR1zba39KxqPdWsVO8Pl78ZANrvTkuAWxqjdJzX8-_KeppSftfgGMuAX__M
Upravené 28. 12. 2021 o 11:14

A ještě jedna
V Rusku rozpustili milenial další rána prozápadnímu dobytku


A ještě jedna V Rusku rozpustili milenial další rána prozápadnímu dobytku

Ruský súd nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial


Ruský najvyšší súd v utorok nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial za "systematické porušovanie zákona o zahraničných agentoch". Informovali o tom viaceré ruské média aj agentúra AFP.


Súd rozhodol o ukončení činnosti Memorial International a jej regionálnych pobočiek,“ uviedla organizácia na sociálnej sieti Telegram.


Zástupcovia International Memorial obvinenia naďalej odmietajú a tvrdia, že neexistuje žiadny právny dôvod na likvidáciu organizácie. Po vyhlásení rozsudku oznámili, že sa proti rozhodnutiu odvolajú a v prípade potreby sa obrátia na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP).


Memorial sa zaoberá dejinami politických represií a ochranou ľudských práv. Pre svoju činnosť a postoje svojich predstaviteľov je už roky v centre pozornosti ruských úradov. Od roku 2016 je táto organizácia zaradená na zoznam zahraničných agentov a súdy jej viackrát udelili pokutu za porušenie zákona.


Táto medzinárodná historická, vzdelávacia, dobročinná a ľudskoprávna spoločnosť bola založená v roku 1992 v Moskve na základe združenia Memorial, ktoré vzniklo v roku 1987 a malo mnoho regionálnych organizácií a skupín. V roku 1989 sa všetky zjednotili do celozväzovej spoločnosti Memorial, pričom jej čestným predsedom sa stal renomovaný vedec, sovietsky disident akademik Andrej Sacharov.


Memorial v uplynulých týždňoch podporili desiatky ruských a medzinárodných organizácií či politikov, vedcov a kultúrnych osobností. Boli medzi nimi aj viacerí laureáti Nobelovej ceny mieru vrátane šéfredaktora novín Novaja gazeta Dmitrija Muratova. Ten spolu s posledným sovietskym lídrom Michailom Gorbačovom zverejnil vyhlásenie, v ktorom obaja varovali pred zatvorením Memorialu a uviedli, že prípad „vyvolal v krajine úzkosť a obavy“.


Označenie „zahraničný agent“ udeľujú ruské úrady na základe zákona z roku 2012, podľa ktorého sa používa pri každej mimovládnej organizácii prijímajúcej peniaze zo zahraničia. V roku 2017 platnosť zákona rozšírili na médiá a od roku 2019 aj na jednotlivých novinárov a aktivistov.


https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/611720-rusky-sud-nariadil-zrusenie-cinnosti-ludskopravnej-organizacie-memorial/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box


** Ruský súd nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial** Ruský najvyšší súd v utorok nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial za "systematické porušovanie zákona o zahraničných agentoch". Informovali o tom viaceré ruské média aj agentúra AFP. Súd rozhodol o ukončení činnosti Memorial International a jej regionálnych pobočiek,“ uviedla organizácia na sociálnej sieti Telegram. Zástupcovia International Memorial obvinenia naďalej odmietajú a tvrdia, že neexistuje žiadny právny dôvod na likvidáciu organizácie. Po vyhlásení rozsudku oznámili, že sa proti rozhodnutiu odvolajú a v prípade potreby sa obrátia na Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP). Memorial sa zaoberá dejinami politických represií a ochranou ľudských práv. Pre svoju činnosť a postoje svojich predstaviteľov je už roky v centre pozornosti ruských úradov. Od roku 2016 je táto organizácia zaradená na zoznam zahraničných agentov a súdy jej viackrát udelili pokutu za porušenie zákona. Táto medzinárodná historická, vzdelávacia, dobročinná a ľudskoprávna spoločnosť bola založená v roku 1992 v Moskve na základe združenia Memorial, ktoré vzniklo v roku 1987 a malo mnoho regionálnych organizácií a skupín. V roku 1989 sa všetky zjednotili do celozväzovej spoločnosti Memorial, pričom jej čestným predsedom sa stal renomovaný vedec, sovietsky disident akademik Andrej Sacharov. Memorial v uplynulých týždňoch podporili desiatky ruských a medzinárodných organizácií či politikov, vedcov a kultúrnych osobností. Boli medzi nimi aj viacerí laureáti Nobelovej ceny mieru vrátane šéfredaktora novín Novaja gazeta Dmitrija Muratova. Ten spolu s posledným sovietskym lídrom Michailom Gorbačovom zverejnil vyhlásenie, v ktorom obaja varovali pred zatvorením Memorialu a uviedli, že prípad „vyvolal v krajine úzkosť a obavy“. Označenie „zahraničný agent“ udeľujú ruské úrady na základe zákona z roku 2012, podľa ktorého sa používa pri každej mimovládnej organizácii prijímajúcej peniaze zo zahraničia. V roku 2017 platnosť zákona rozšírili na médiá a od roku 2019 aj na jednotlivých novinárov a aktivistov. https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/611720-rusky-sud-nariadil-zrusenie-cinnosti-ludskopravnej-organizacie-memorial/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box&utm_campaign=shp_9clanok_box

Ruský súd nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial


Některé texty píší o Memorialu, že sehrál roli v případu Katyň:


"Koncem 80. let, v průběhu tzv. sovětské přestavby, přesvědčili lidé z organizace „Memorial“ Michaila Gorbačova, že nejlépe dokáže Západu svou věrnost a oddanost prohlášením, že zajatí polští vojáci byli povražděni na základě rozhodnutí politbyra VKS(b) v roce 1940, tak, jak to tvrdila goebbelsovská propaganda nacistického Německa. Gorbačov souhlasil a Západ jásal. Krátce na to Gorbačov pochopil, že svá tvrzení musí podpořit vyšetřováním a rozsudkem soudu. Michail Sergejevič nařídil Hlavní vojenské prokuratuře zmanipulovat důkazy tak, aby potvrzovaly novou verzi katyňského případu – vinu Sovětů."
https://lukassluka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=522189


[quote="pid:50022, uid:12"]Ruský súd nariadil zrušenie činnosti ľudskoprávnej organizácie Memorial[/quote] Některé texty píší o Memorialu, že sehrál roli v případu Katyň: "Koncem 80. let, v průběhu tzv. sovětské přestavby, přesvědčili lidé z organizace „Memorial“ Michaila Gorbačova, že nejlépe dokáže Západu svou věrnost a oddanost prohlášením, že zajatí polští vojáci byli povražděni na základě rozhodnutí politbyra VKS(b) v roce 1940, tak, jak to tvrdila goebbelsovská propaganda nacistického Německa. Gorbačov souhlasil a Západ jásal. Krátce na to Gorbačov pochopil, že svá tvrzení musí podpořit vyšetřováním a rozsudkem soudu. Michail Sergejevič nařídil Hlavní vojenské prokuratuře zmanipulovat důkazy tak, aby potvrzovaly novou verzi katyňského případu – vinu Sovětů." https://lukassluka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=522189

The Wall Street Journal, USA:: Čo spája Putina, Xi a Chameneí


The Wall Street Journal: Západné elity sú naivné, preto nedokážu odolať autokratom Putinovi a Si Ťin-pchingovi
Demokracie majú tendenciu ignorovať hrozby, píše The Wall Street Journal. Predpokladajú, že všetci ostatní si myslia to isté, ale to je ich chyba. Bezprostrednou hrozbou je dnes podľa autora možná „invázia“ Ruska na Ukrajinu. Kremeľ zároveň opakovane poprel fámy s tým spojené.
https://www.wsj.com/articles/what-putin-xi-and-khamenei-want-totalitarians-democracy-western-domination-threat-democracy-11640638945
Západná elita je naivná, pokiaľ ide o autokratov, pre ktorých sú ambície dôležitejšie
ako súhlas.
Napriek opakovaným varovaniam neboli Spojené štáty a ich spojenci pripravení na výzvy, ktoré zo strany kliky euroázijských autokratov predstavovali. Mentalita národov demokratických krajín a ich vodcov nás viac ako raz priviedla k tomu, že sme boli nechránení, čo si vyžaduje určitú analýzu. Hlavnou chybou je presvedčenie,
že ľudia ako Vladimir Putin, Si Ťin-pching a Alí Chameneí chcú to,
čo chce väčšina na Západe.
Ale nie je to tak.
Najbezprostrednejšou hrozbou v súčasnosti je, že Putin môže zaútočiť na Ukrajinu
alebo iné bezohľadné a kruté činy. Rovnako ako v roku 2014, keď Putin prevzal Krym,
v takejto arogancii vládla akási ohromená nedôvera, ako aj zmätok o jeho zámeroch.
Jeden nemenovaný vysoký predstaviteľ administratívy povedal 17. decembra novinárom: „Ruský ľud nepotrebuje vojnu s Ukrajinou. Nechce, aby sa jeho synovia vracali domov
vo vakoch na telá. Nepotrebuje ďalšie zahraničné dobrodružstvo.
Potrebuje lepšiu zdravotnú starostlivosť, lepšie zotavenie, cesty, školy, ekonomické príležitosti."
Takáto nevhodná zmienka o výzvach z programu Biden (konkrétne sú jasne vysledovateľné v slovách úradníka) vyvoláva smiech. Dokazuje to však nedostatok pochopenia, že Putin kladie materiálne potreby ruského ľudu hlboko pod svoje vlastné túžby.
Nebráni sa dopriať Rusom pocit národnej hrdosti prostredníctvom klasického zaberania „krajín predkov“, pretože to môže posilniť jeho politické postavenie
viac ako ekonomický rast.
Aj tí, ktorí priznávajú nevraživosť Putinových zámerov, o tom hovoria len s miernym odsúdením. V roku 2014 sa minister zahraničných vecí John Kerry zosmiešnil,
keď o Putinovi povedal toto: „Len sa nesprávajú tak, ako sa správali v 19. storočí,
nikto neútočí na inú krajinu pod absolútne pritiahnutou zámienkou
. "
Takýto výsmech nezastavil Michaela McFaula, ktorý za Obamu
pôsobil ako veľvyslanec USA v Rusku. https://m-mcfaul.livejournal.com/
Túto myšlienku zopakoval minulý týždeň na Twitteri: „Putin je muž 19. storočia. Je to pre neho tragédia, pretože žije v 21. storočí.
Zdá sa, že postoj Kerry - McFaula je taký, že občianstvo v tomto storočí možno získať
len na základe uváženia západných elít.
Toto ignorovanie hrozieb nie je ničím novým.
Britský stratég Halford Mackinder https://cs.wikipedia.org/wiki/Halford_Mackinder
vo svojom klasickom diele Demokratické ideály a realita z roku 1919 poznamenáva,
že moderná demokracia je v podstate idealistická. Jeho cieľom je zabezpečiť, aby
„každý žil plnohodnotný život, v ktorom vládne sebaúcta“. Tento idealizmus urobil
z demokracií ľahkú korisť pre ľudí ako nemecký cisár.
Demokracia odmieta myslieť strategicky, pokiaľ ju k tomu neprinútia obranné záujmy,“ poznamenáva Mackinder s odkazom na hrozné následky prvej svetovej vojny.
O desať rokov skôr publikoval Mackinderov krajan
Norman Angell https://cs.wikipedia.org/wiki/Norman_Angell
vplyvnú esej Veľká ilúzia, ktorá tvrdí, že vojna medzi veľmocami je v skutočnosti zastaraná. Na predvojnovej literárnej scéne v Nemecku medzitým vládol iný duch.
V roku 1912 tam vyšla kniha generála Friedricha von Bernhardiho Nemecko
a ďalšia vojna a jej pokračovanie. V roku 1913 vyšla v angličtine
pod názvom Britain as Germany's Vassal.
Mackinder varoval pred nedostatkami idealistických iniciatív, ako je Liga národov,
a jeho varovania sú celkom použiteľné pre svetový poriadok po druhej svetovej vojne. Takéto inštitúcie a nimi stanovené normy pomáhajú riešiť medzinárodné spory a niet pochýb o tom, že prispievajú k mieru medzi veľmocami, ktorý sa od roku 1945 udržiava veľmi dlho.
Ale nie sú rozhodujúce. Dôležitejšia je tvrdá sila Západu a najmä USA a hrozná realita jadrových zbraní. A to je dnes to najdôležitejšie.
S pohŕdaním odhodlaním a vážnosťou svojich západných partnerov najnovšia generácia euroázijských autokratov testuje nové spôsoby, ako dosiahnuť svoje tradičné ciele verejnej politiky, medzi ktoré patrí územná expanzia, bez strachu z koalícií vyzbrojených jadrovými zbraňami. Anexia Krymu bola najväčším úspechom tohto inovatívneho prístupu.
Títo vládcovia podstupujú riziká, ktoré si ich západní kolegovia nemôžu dovoliť, pretože zmýšľajú inak. Takýmto ľuďom sa dostáva oveľa prísnejšieho vzdelania
v škole autoritárskej politiky a uvedomujú si rôznorodosť ľudských ambícií,
ktoré sa moderné liberálne štáty
od začiatku snažia potlačiť v mene pokoja a pohodlia.
Rusko, Čína a Irán majú svoje pomerne komplikované, no podobné problémy.
A ciele a ideológie ich vodcov sa líšia. Autokrati sa však inšpirujú fantáziami, ktoré boli
pre ich nerozvážne činy už dlho prekliatím moderných demokracií.
Bidenova administratíva a demokratickí lídri na celom svete musia uznať, že títo ľudia nechcú to, čo chceme my, a že oblúk histórie sa nie vždy prikláňa k spravodlivosti.
Zlí chlapci môžu vyhrať.


Аарон Маклин (Aaron MacLean)
https://inosmi.ru/politic/20211228/251218562.html


The Wall Street Journal, USA:: Čo spája Putina, Xi a Chameneí ------------------------------------------------------------ **The Wall Street Journal**: _ Západné elity sú naivné, preto nedokážu odolať autokratom Putinovi a Si Ťin-pchingovi Demokracie majú tendenciu ignorovať hrozby, píše The Wall Street Journal. Predpokladajú, že všetci ostatní si myslia to isté, ale to je ich chyba. Bezprostrednou hrozbou je dnes podľa autora možná „invázia“ Ruska na Ukrajinu. Kremeľ zároveň opakovane poprel fámy s tým spojené._ https://www.wsj.com/articles/what-putin-xi-and-khamenei-want-totalitarians-democracy-western-domination-threat-democracy-11640638945 Západná elita je naivná, pokiaľ ide o autokratov, pre ktorých sú ambície dôležitejšie ako súhlas. Napriek opakovaným varovaniam neboli Spojené štáty a ich spojenci pripravení na výzvy, ktoré zo strany kliky euroázijských autokratov predstavovali. Mentalita národov demokratických krajín a ich vodcov nás viac ako raz priviedla k tomu, že sme boli nechránení, čo si vyžaduje určitú analýzu. Hlavnou chybou je presvedčenie, že ľudia ako Vladimir Putin, Si Ťin-pching a Alí Chameneí chcú to, čo chce väčšina na Západe. **Ale nie je to tak**. Najbezprostrednejšou hrozbou v súčasnosti je, že Putin môže zaútočiť na Ukrajinu alebo iné bezohľadné a kruté činy. Rovnako ako v roku 2014, keď Putin prevzal Krym, v takejto arogancii vládla akási ohromená nedôvera, ako aj zmätok o jeho zámeroch. Jeden nemenovaný vysoký predstaviteľ administratívy povedal 17. decembra novinárom: „Ruský ľud nepotrebuje vojnu s Ukrajinou. Nechce, aby sa jeho synovia vracali domov vo vakoch na telá. Nepotrebuje ďalšie zahraničné dobrodružstvo. Potrebuje lepšiu zdravotnú starostlivosť, lepšie zotavenie, cesty, školy, ekonomické príležitosti." Takáto nevhodná zmienka o výzvach z programu Biden (konkrétne sú jasne vysledovateľné v slovách úradníka) vyvoláva smiech. Dokazuje to však nedostatok pochopenia, že Putin kladie materiálne potreby ruského ľudu hlboko pod svoje vlastné túžby. Nebráni sa dopriať Rusom pocit národnej hrdosti prostredníctvom klasického zaberania „krajín predkov“, pretože to môže posilniť jeho politické postavenie viac ako ekonomický rast. Aj tí, ktorí priznávajú nevraživosť Putinových zámerov, o tom hovoria len s miernym odsúdením. V roku 2014 sa minister zahraničných vecí John Kerry zosmiešnil, keď o Putinovi povedal toto: „**Len sa nesprávajú tak, ako sa správali v 19. storočí, nikto neútočí na inú krajinu pod absolútne pritiahnutou zámienkou**. " Takýto výsmech nezastavil Michaela McFaula, ktorý za Obamu pôsobil ako veľvyslanec USA v Rusku. https://m-mcfaul.livejournal.com/ Túto myšlienku zopakoval minulý týždeň na Twitteri: „**Putin je muž 19. storočia. Je to pre neho tragédia, pretože žije v 21. storočí.**“ Zdá sa, že postoj Kerry - McFaula je taký, že občianstvo v tomto storočí možno získať len na základe uváženia západných elít. Toto ignorovanie hrozieb nie je ničím novým. Britský stratég Halford Mackinder https://cs.wikipedia.org/wiki/Halford_Mackinder vo svojom klasickom diele Demokratické ideály a realita z roku 1919 poznamenáva, že moderná demokracia je v podstate idealistická. Jeho cieľom je zabezpečiť, aby „každý žil plnohodnotný život, v ktorom vládne sebaúcta“. Tento idealizmus urobil z demokracií ľahkú korisť pre ľudí ako nemecký cisár. „**Demokracia odmieta myslieť strategicky, pokiaľ ju k tomu neprinútia obranné záujmy**,“ poznamenáva Mackinder s odkazom na hrozné následky prvej svetovej vojny. O desať rokov skôr publikoval Mackinderov krajan Norman Angell https://cs.wikipedia.org/wiki/Norman_Angell vplyvnú esej Veľká ilúzia, ktorá tvrdí, že vojna medzi veľmocami je v skutočnosti zastaraná. Na predvojnovej literárnej scéne v Nemecku medzitým vládol iný duch. V roku 1912 tam vyšla kniha generála Friedricha von Bernhardiho Nemecko a ďalšia vojna a jej pokračovanie. V roku 1913 vyšla v angličtine pod názvom Britain as Germany's Vassal. **Mackinder varoval pred nedostatkami idealistických iniciatív, ako je Liga národov,** a jeho varovania sú celkom použiteľné pre svetový poriadok po druhej svetovej vojne. Takéto inštitúcie a nimi stanovené normy pomáhajú riešiť medzinárodné spory a niet pochýb o tom, že prispievajú k mieru medzi veľmocami, ktorý sa od roku 1945 udržiava veľmi dlho. Ale nie sú rozhodujúce. **Dôležitejšia je tvrdá sila Západu a najmä USA a hrozná realita jadrových zbraní. A to je dnes to najdôležitejšie.** S pohŕdaním odhodlaním a vážnosťou svojich západných partnerov najnovšia generácia euroázijských autokratov testuje nové spôsoby, ako dosiahnuť svoje tradičné ciele verejnej politiky, medzi ktoré patrí územná expanzia, bez strachu z koalícií vyzbrojených jadrovými zbraňami. **Anexia Krymu bola najväčším úspechom tohto inovatívneho prístupu.** Títo vládcovia podstupujú riziká, ktoré si ich západní kolegovia nemôžu dovoliť, pretože zmýšľajú inak. Takýmto ľuďom sa dostáva oveľa prísnejšieho vzdelania v škole autoritárskej politiky a uvedomujú si rôznorodosť ľudských ambícií, ktoré sa moderné liberálne štáty **od začiatku snažia potlačiť v mene pokoja a pohodlia.** Rusko, Čína a Irán majú svoje pomerne komplikované, no podobné problémy. A ciele a ideológie ich vodcov sa líšia. Autokrati sa však inšpirujú fantáziami, ktoré boli pre ich nerozvážne činy už dlho prekliatím moderných demokracií. Bidenova administratíva a demokratickí lídri na celom svete musia uznať, že títo ľudia nechcú to, čo chceme my, a že oblúk histórie sa nie vždy prikláňa k spravodlivosti. **Zlí chlapci môžu vyhrať.** **Аарон Маклин (Aaron MacLean)** https://inosmi.ru/politic/20211228/251218562.html

Ruský "akože" vlastenec, liberál, monarchista Žirinovskij, by chcel bombardovať európske mestá počas novoročnej noci....


https://www.topky.sk/cl/11/2238105/Rusky-politik-sokoval-v-case-najvacsieho-napatia-medzi-Ruskom-a-Zapadom--Bombardovanie-na-Silvestra-#disqus_holder


Ruský "akože" vlastenec, liberál, monarchista Žirinovskij, by chcel bombardovať európske mestá počas novoročnej noci.... https://www.topky.sk/cl/11/2238105/Rusky-politik-sokoval-v-case-najvacsieho-napatia-medzi-Ruskom-a-Zapadom--Bombardovanie-na-Silvestra-#disqus_holder

Novoročný príhovor Vladimíra Putina k Rusom


Vážení občania Ruska! Drahí priatelia!
Rok končí v roku 2021. Čas nás veľmi skoro prenesie z minulosti do budúcnosti. Áno, deje sa to každý deň, minútu a sekundu, ale jasne počujeme toto plynulé plynutie času, keď oslavujeme Nový rok, čakáme naň ako na dôležitý míľnik v živote.
Všetkých nás teraz spájajú nádeje na nadchádzajúce dobré zmeny, no chápeme, že ich nemožno odtrhnúť, oddeliť od udalostí odchádzajúceho roka. Čelili sme kolosálnym výzvam, ale naučili sme sa žiť v takýchto drsných podmienkach, riešiť zložité problémy a vďaka našej solidarite sme to dokázali. Spoločne pokračovali v boji s nebezpečnou epidémiou, ktorá sa prehnala všetkými kontinentmi a doteraz neustúpila. Zákerná choroba si vyžiadala desaťtisíce obetí. Chcem vyjadriť slová úprimnej podpory všetkým, ktorí stratili svojich blízkych.
Drahí priatelia! Najdôležitejšie je, že sme spoločne prekonali všetky ťažkosti odchádzajúceho roka, ochránili tých, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii, predovšetkým podporili ľudí starších generácií a rodiny, kde vyrastajú deti, budúcnosť Ruska.
Pevne a dôsledne sme hájili naše národné záujmy, bezpečnosť krajiny a občanov.
V krátkom čase sme obnovili ekonomiku av mnohých oblastiach teraz dosahujeme realizáciu strategických rozvojových cieľov.
Samozrejme, stále je veľa nevyriešených problémov, ale tento ročník sme zvládli dôstojne. Hlavná zásluha tu patrí vám, občanom Ruska. Toto je výsledok vašej tvrdej práce, drahí priatelia. Každý na jeho mieste sa snažil splniť si svoju povinnosť, urobiť nielen to, čo bolo v jeho silách, ale aj oveľa viac – pomôcť tým, ktorí to majú obzvlášť ťažké.


Veľká vďaka vám všetkým. V takom ťažkom čase, aký je teraz, je veľmi dôležitý duch kreativity, túžba nevyhnutne realizovať svoje osobné plány a prospieť spoločnosti a rodnej krajine. A pri oslave Nového roka dúfame, že otvorí nové príležitosti. Počítame, samozrejme, so šťastím, no stále chápeme, že dosiahnutie toho, čo sme si vymysleli, závisí predovšetkým od nás samých, od toho, čo uprednostňujeme, ako napĺňame svoj každodenný život, ako tvrdo a aktívne sa chopíme úlohy a dosiahneme. konkrétne,
viditeľné výsledky. Budú tvoriť realizáciu našich národných plánov.
Ich hlavným cieľom je zlepšiť pohodu a kvalitu života ľudí. Riešenie práve týchto úloh urobí Rusko ešte silnejším. A len spoločne môžeme zabezpečiť ďalší rozvoj a prosperitu našej vlasti.


Drahí priatelia!
Silvester je doslova naplnený dobrými pocitmi a jasnými myšlienkami, túžbou každého ukázať svoje najlepšie vlastnosti. A v takej otvorenosti, štedrosti - podstate a energii tejto nádhernej dovolenky, keď je také dôležité zahriať sa rodičia s pozornosťou a starostlivosťou, objímte sa, ak sú blízko, povedzte všetkým blízkym, akí sú vám drahí.
Aké je to šťastie, keď je tam láska, deti, rodina, priatelia. To všetko sú veľké hodnoty, ktoré do značnej miery určujú zmysel života každého človeka. Všetci chceme, aby nám zostali rovnakou spoľahlivou podporou aj v nasledujúcom roku.
A teraz sa ponáhľame vyznať svoje najvnútornejšie pocity ľuďom, ktorí sú nám drahí, povedať tie úprimné slová lásky a vďaky, na ktoré niekedy v každodennom zhone nie je dosť času. Ale skutočným novoročným kúzlom je, že otvára naše srdcia citlivosti a dôvere, ušľachtilosti a milosrdenstvu. A nech ste kdekoľvek v týchto chvíľach – s rodinou a priateľmi, na námestiach vašich obľúbených miest – všade sa ozývajú
tie najsrdečnejšie priania.
Som rád, že sa k nim pridávam a chcem osobitne zablahoželať k Novému roku všetkým, ktorí si teraz plnia svoju profesionálnu a vojenskú povinnosť, zachraňujú a starajú sa o chorých, sú v službe a zabezpečujú zákon a poriadok. Práce na diaľniciach, v mnohých priemyselných odvetviach a v službách na podporu života nie sú prerušené. V týchto oblastiach pracujú státisíce našich občanov.
Ďakujem vám za vašu zodpovednú, dôležitú prácu pre krajinu a spoločnosť.
Drahí priatelia! O pár sekúnd príde Nový rok a v mnohých rodinách, vrátane našich krajanov mimo Ruska, zaznie tradičné „Šťastný nový rok, s novým šťastím“. Tieto jednoduché slová vyslovujeme s osobitým citom, pretože sa dedia z generácie na generáciu. Úprimne vám blahoželám!
Hlavným želaním všetkým je, samozrejme, pevné zdravie.
A som si istý, že budú nasledovať úspechy v práci, v štúdiu, v kreativite a obľúbenej práci.
Nech je v každom dome čo najviac radostných udalostí! Nech sa častejšie objavujú nové rodiny, rodia sa deti. Nech vyrastajú zdravé, múdre, čestné a slobodné. Nech je láska v každom srdci a inšpiruje nás všetkých, aby sme dosiahli naše ciele
a dobyli najväčšie výšky v záujme našich blízkych
a v záujme našej jedinej veľkej vlasti.


Šťastný nový rok milí priatelia! Šťastný nový rok 2022!
https://tass.ru/obschestvo/13336139?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share&fbclid=IwAR3JT3SyPMjyuIX6H-2MnzqO_lf0y_oU2aQS_papQzvlZj6h2PHtMy0SETQ
https://www.youtube.com/watch?v=Tb0UoFOTkHo


Novoročný príhovor Vladimíra Putina k Rusom ------------------------------------------- **Vážení občania Ruska! Drahí priatelia!** Rok končí v roku 2021. Čas nás veľmi skoro prenesie z minulosti do budúcnosti. Áno, deje sa to každý deň, minútu a sekundu, ale jasne počujeme toto plynulé plynutie času, keď oslavujeme Nový rok, čakáme naň ako na dôležitý míľnik v živote. Všetkých nás teraz spájajú nádeje na nadchádzajúce dobré zmeny, no chápeme, že ich nemožno odtrhnúť, oddeliť od udalostí odchádzajúceho roka. Čelili sme kolosálnym výzvam, ale naučili sme sa žiť v takýchto drsných podmienkach, riešiť zložité problémy a vďaka našej solidarite sme to dokázali. Spoločne pokračovali v boji s nebezpečnou epidémiou, ktorá sa prehnala všetkými kontinentmi a doteraz neustúpila. Zákerná choroba si vyžiadala desaťtisíce obetí. Chcem vyjadriť slová úprimnej podpory všetkým, ktorí stratili svojich blízkych. Drahí priatelia! Najdôležitejšie je, že sme spoločne prekonali všetky ťažkosti odchádzajúceho roka, ochránili tých, ktorí sa ocitli v ťažkej situácii, predovšetkým podporili ľudí starších generácií a rodiny, kde vyrastajú deti, budúcnosť Ruska. Pevne a dôsledne sme hájili naše národné záujmy, bezpečnosť krajiny a občanov. V krátkom čase sme obnovili ekonomiku av mnohých oblastiach teraz dosahujeme realizáciu strategických rozvojových cieľov. Samozrejme, stále je veľa nevyriešených problémov, ale tento ročník sme zvládli dôstojne. Hlavná zásluha tu patrí vám, občanom Ruska. Toto je výsledok vašej tvrdej práce, drahí priatelia. Každý na jeho mieste sa snažil splniť si svoju povinnosť, urobiť nielen to, čo bolo v jeho silách, ale aj oveľa viac – pomôcť tým, ktorí to majú obzvlášť ťažké. Veľká vďaka vám všetkým. V takom ťažkom čase, aký je teraz, je veľmi dôležitý duch kreativity, túžba nevyhnutne realizovať svoje osobné plány a prospieť spoločnosti a rodnej krajine. A pri oslave Nového roka dúfame, že otvorí nové príležitosti. Počítame, samozrejme, so šťastím, no stále chápeme, že dosiahnutie toho, čo sme si vymysleli, závisí predovšetkým od nás samých, od toho, čo uprednostňujeme, ako napĺňame svoj každodenný život, ako tvrdo a aktívne sa chopíme úlohy a dosiahneme. konkrétne, viditeľné výsledky. Budú tvoriť realizáciu našich národných plánov. Ich hlavným cieľom je zlepšiť pohodu a kvalitu života ľudí. Riešenie práve týchto úloh urobí Rusko ešte silnejším. A len spoločne môžeme zabezpečiť ďalší rozvoj a prosperitu našej vlasti. **Drahí priatelia!** Silvester je doslova naplnený dobrými pocitmi a jasnými myšlienkami, túžbou každého ukázať svoje najlepšie vlastnosti. A v takej otvorenosti, štedrosti - podstate a energii tejto nádhernej dovolenky, keď je také dôležité zahriať sa rodičia s pozornosťou a starostlivosťou, objímte sa, ak sú blízko, povedzte všetkým blízkym, akí sú vám drahí. Aké je to šťastie, keď je tam láska, deti, rodina, priatelia. To všetko sú veľké hodnoty, ktoré do značnej miery určujú zmysel života každého človeka. Všetci chceme, aby nám zostali rovnakou spoľahlivou podporou aj v nasledujúcom roku. **A teraz sa ponáhľame vyznať svoje najvnútornejšie pocity ľuďom, ktorí sú nám drahí, povedať tie úprimné slová lásky a vďaky, na ktoré niekedy v každodennom zhone nie je dosť času.** Ale skutočným novoročným kúzlom je, že otvára naše srdcia citlivosti a dôvere, ušľachtilosti a milosrdenstvu. A nech ste kdekoľvek v týchto chvíľach – s rodinou a priateľmi, na námestiach vašich obľúbených miest – všade sa ozývajú tie najsrdečnejšie priania. Som rád, že sa k nim pridávam a chcem osobitne zablahoželať k Novému roku všetkým, ktorí si teraz plnia svoju profesionálnu a vojenskú povinnosť, zachraňujú a starajú sa o chorých, sú v službe a zabezpečujú zákon a poriadok. Práce na diaľniciach, v mnohých priemyselných odvetviach a v službách na podporu života nie sú prerušené. V týchto oblastiach pracujú státisíce našich občanov. Ďakujem vám za vašu zodpovednú, dôležitú prácu pre krajinu a spoločnosť. Drahí priatelia! O pár sekúnd príde Nový rok a v mnohých rodinách, vrátane našich krajanov mimo Ruska, zaznie tradičné „Šťastný nový rok, s novým šťastím“. Tieto jednoduché slová vyslovujeme s osobitým citom, pretože sa dedia z generácie na generáciu. Úprimne vám blahoželám! Hlavným želaním všetkým je, samozrejme, pevné zdravie. A som si istý, že budú nasledovať úspechy v práci, v štúdiu, v kreativite a obľúbenej práci. Nech je v každom dome čo najviac radostných udalostí! Nech sa častejšie objavujú nové rodiny, rodia sa deti. Nech vyrastajú zdravé, múdre, čestné a slobodné. Nech je láska v každom srdci a inšpiruje nás všetkých, aby sme dosiahli naše ciele a dobyli najväčšie výšky v záujme našich blízkych a v záujme našej jedinej veľkej vlasti. **Šťastný nový rok milí priatelia! Šťastný nový rok 2022!** https://tass.ru/obschestvo/13336139?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=smm_social_share&fbclid=IwAR3JT3SyPMjyuIX6H-2MnzqO_lf0y_oU2aQS_papQzvlZj6h2PHtMy0SETQ https://www.youtube.com/watch?v=Tb0UoFOTkHo
Upravené 2. 1. 2022 o 06:24

December 2021
Naryshkin mluvil o mánii pronásledování mezi zrádci z rozvědky
https://ria.ru/20211215/maniya-1763774028.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform.com&utm_campaign=ria.ru&utm_term=1277765s2090238455&utm_content=9861350


https://og.ru/tags/arest-chinovnikov
Úradník Rostechnadzoru zatknutý v súvislosti s licenciami na jadrový odpad
https://www.rbc.ru/society/27/12/2021/61c98d0c9a794712963a9715


Amurský súd odsúdil úradníka na 4,5 roka väzenia za podvod
https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61ab07999a79471368f9c9e3


V Ťumeni bol zatknutý úradník pre podozrenie zo sprenevery 5 miliónov rubľov
https://www.gazeta.ru/social/news/2021/12/08/n_16982791.shtml


Predstaviteľa ruského ministerstva obrany poslali do domáceho väzenia
https://lenta.ru/news/2019/10/28/corruption_detected/


Vyšetrovací výbor Ruskej federácie ukončil vysokoprofilový trestný prípad bývalého zástupcu riaditeľa Federálnej väzenskej služby Olega Korshunova
https://rg.ru/2021/12/09/sk-rf-zavershil-gromkoe-ugolovnoe-delo-byvshego-zamdirektora-fsin-olega-korshunova.html


Príslušníci bezpečnosti zadržali starostu Krasnodaru, ktorý bol vymenovaný len v novembri
https://og.ru/ru/news/124075


Právnik bývalého guvernéra Belozertseva oznámil falšovanie dôkazov v jeho prípade
https://og.ru/ru/news/123675


December 2021 Naryshkin mluvil o mánii pronásledování mezi zrádci z rozvědky https://ria.ru/20211215/maniya-1763774028.html?utm_medium=referral&utm_source=lentainform.com&utm_campaign=ria.ru&utm_term=1277765s2090238455&utm_content=9861350 https://og.ru/tags/arest-chinovnikov Úradník Rostechnadzoru zatknutý v súvislosti s licenciami na jadrový odpad https://www.rbc.ru/society/27/12/2021/61c98d0c9a794712963a9715 Amurský súd odsúdil úradníka na 4,5 roka väzenia za podvod https://www.rbc.ru/rbcfreenews/61ab07999a79471368f9c9e3 V Ťumeni bol zatknutý úradník pre podozrenie zo sprenevery 5 miliónov rubľov https://www.gazeta.ru/social/news/2021/12/08/n_16982791.shtml Predstaviteľa ruského ministerstva obrany poslali do domáceho väzenia https://lenta.ru/news/2019/10/28/corruption_detected/ Vyšetrovací výbor Ruskej federácie ukončil vysokoprofilový trestný prípad bývalého zástupcu riaditeľa Federálnej väzenskej služby Olega Korshunova https://rg.ru/2021/12/09/sk-rf-zavershil-gromkoe-ugolovnoe-delo-byvshego-zamdirektora-fsin-olega-korshunova.html Príslušníci bezpečnosti zadržali starostu Krasnodaru, ktorý bol vymenovaný len v novembri https://og.ru/ru/news/124075 Právnik bývalého guvernéra Belozertseva oznámil falšovanie dôkazov v jeho prípade https://og.ru/ru/news/123675
Upravené 3. 1. 2022 o 10:15

OSN se přimluvila za ruského misijního důstojníka v Kosovu


Zástupce generálního tajemníka OSN Stefan Djužarrik"Mise OSN v Kosovu a ústředí OSN přijímají vhodná opatření k zajištění bezpečnosti dotyčného zaměstnance a udržují kontakty s úřady v této otázce," zdůraznil Djužarrik.
A připomněl, že „doktrína“ persona non grata „neplatí pro zaměstnance OSN a není upravena v nařízení UNMIK 2000/47“.ik komentoval rozhodnutí kosovských úřadů prohlásit
„personu non grata“ za ruského zaměstnance mise Organizace pro prozatímní správu v Kosovu (UNMIK). V prohlášení Djužarrika, zveřejněném na oficiálním portálu OSN,
se říká, že takový status je v zásadě pro členy mise nepoužitelný.
Priština ji navíc o tom neinformovala.
https://rg.ru/2022/01/02/oon-zastupilas-za-rossijskogo-sotrudnika-missii-v-kosovo.html


OSN se přimluvila za ruského misijního důstojníka v Kosovu ---------------------------------------------------------- Zástupce generálního tajemníka OSN Stefan Djužarrik"Mise OSN v Kosovu a ústředí OSN přijímají vhodná opatření k zajištění bezpečnosti dotyčného zaměstnance a udržují kontakty s úřady v této otázce," zdůraznil Djužarrik. A připomněl, že „doktrína“ persona non grata „neplatí pro zaměstnance OSN a není upravena v nařízení UNMIK 2000/47“.ik komentoval rozhodnutí kosovských úřadů prohlásit „personu non grata“ za ruského zaměstnance mise Organizace pro prozatímní správu v Kosovu (UNMIK). V prohlášení Djužarrika, zveřejněném na oficiálním portálu OSN, se říká, že takový status je v zásadě pro členy mise nepoužitelný. Priština ji navíc o tom neinformovala. https://rg.ru/2022/01/02/oon-zastupilas-za-rossijskogo-sotrudnika-missii-v-kosovo.html

Předpovědi pro rok 2022: Rothschildové nevědí, jak reagovat na Putinovo ultimátum

Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139654-prognozy-na-2022-rotshildy-ne-ponimayut-kak-reagirovat-na-ultimatum-putina.html
Politikus.ru


Detailní rozbor aktuálních témat v autorském proudu Olgy Belové a Michaila Šachnazarova.


**Předpovědi pro rok 2022: Rothschildové nevědí, jak reagovat na Putinovo ultimátum ** Первоисточник публикации: https://politikus.ru/video/139654-prognozy-na-2022-rotshildy-ne-ponimayut-kak-reagirovat-na-ultimatum-putina.html Politikus.ru Detailní rozbor aktuálních témat v autorském proudu Olgy Belové a Michaila Šachnazarova.

Lavrov: Kvôli správaniu Západu rozvinú Rusko a Bielorusko obrannú spoluprácu


Ako uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov pre agentúru TASS, vzhľadom na neochotu Západu hľadať strednú kompromisnú cestu, majú Rusko a Bielorusko
v úmysle rozvíjať obrannú spoluprácu
https://www.hlavnespravy.sk/lavrov-kvoli-spravaniu-zapadu-rozvinu-rusko-a-bielorusko-obrannu-spolupracu/


Lavrov: Kvôli správaniu Západu rozvinú Rusko a Bielorusko obrannú spoluprácu ---------------------------------------------------------------------------- Ako uviedol ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov pre agentúru TASS, vzhľadom na neochotu Západu hľadať strednú kompromisnú cestu, majú Rusko a Bielorusko **v úmysle rozvíjať obrannú spoluprácu** https://www.hlavnespravy.sk/lavrov-kvoli-spravaniu-zapadu-rozvinu-rusko-a-bielorusko-obrannu-spolupracu/

V Rusku začala sériová výroba prvního tanku T-14 na světě s neobydlenou věží
Dnes 19:14


Первоисточник публикации: https://politikus.ru/army/139674-v-rossii-startovalo-seriynoe-proizvodstvo-pervogo-v-mire-tanka-t-14-s-neobitaemoy-bashney.html
Politikus.ru


I započetí seriové výroby tanku T14 souvisí s "návrhy" USA a NATO k zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců. Nic není náhoda...


V Rusku začala sériová výroba prvního tanku T-14 na světě s neobydlenou věží Dnes 19:14 Первоисточник публикации: https://politikus.ru/army/139674-v-rossii-startovalo-seriynoe-proizvodstvo-pervogo-v-mire-tanka-t-14-s-neobitaemoy-bashney.html Politikus.ru I započetí seriové výroby tanku T14 souvisí s "návrhy" USA a NATO k zajištění bezpečnosti Ruska a jeho spojenců. Nic není náhoda...
1234 ... 7
87.44k
487
74
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept