Politika v SR
Fašizácia spoločnosti

Moje postrehy z prace v Bratislave: Vysmech od kolegov ze som nezaockovany - budes sa chodit testovat 2 aj 3krat do tyzdna! Ved je to tvoja volba, ze sa budes testovat... Schvalovanie brutalneho utoku policajtov, obhajovanie krokov vlady, pohrdanie, vysmech - presne ako predpovedal Blaha - neockovany ako podclovek, ktoreho mozme aj mlatit.
Na nastenke mame vyzvu generalneho riaditela, aby sme sa dali zaockovat. Ten natlak je enormny. Ja posledne dni chodim ako omraceny s neustalym stresom, mam stiahnuty zaludok a trasu sa mi ruky, do toho rodinne problemy - slabsi clovek by si dal slucku. Vobec netusim, co robit. Ohanat sa zakonmi? K comu mi pomozu? Budem sa tahat po sudoch? Na to nemam peniaze. Ludia ale ze uplne oslepli a zacinaju sa fasizovat, ale ze brutalne, az neverim vlastnym ociam co sa to okolo mna deje a paralyzuje ma to. Absolutne prestavaju rozlisovat dobro od zla. Kde je ten slubovany koniec covid fasizmu? Dojde to az do stadia, ze neockovany nebude mat co jest? Kam sa obratit? Ako sa zachovat? Lebo coskoro ma zlomia. Vidim, ze sa to bude stupnovat ako v inych krajinach. Nerozumiem ten klud na tomto fore, akoby sa nic nedialo. A co ma najviac desi, vacsina naroda bude sediet doma, nic nespravi, ziaden generalny strajk, lebo mame noze pod krkom v podobe hypotek, deti... kto si to moze len tak neprist do roboty? A vobec sa nebudem cudovat, ak na ulici budu nasilnosti, lebo zufali ludia robia zufale ciny a niektori uz naozaj nemaju co stratit.


Moje postrehy z prace v Bratislave: Vysmech od kolegov ze som nezaockovany - budes sa chodit testovat 2 aj 3krat do tyzdna! Ved je to tvoja volba, ze sa budes testovat... Schvalovanie brutalneho utoku policajtov, obhajovanie krokov vlady, pohrdanie, vysmech - presne ako predpovedal Blaha - neockovany ako podclovek, ktoreho mozme aj mlatit. Na nastenke mame vyzvu generalneho riaditela, aby sme sa dali zaockovat. Ten natlak je enormny. Ja posledne dni chodim ako omraceny s neustalym stresom, mam stiahnuty zaludok a trasu sa mi ruky, do toho rodinne problemy - slabsi clovek by si dal slucku. Vobec netusim, co robit. Ohanat sa zakonmi? K comu mi pomozu? Budem sa tahat po sudoch? Na to nemam peniaze. Ludia ale ze uplne oslepli a zacinaju sa fasizovat, ale ze brutalne, az neverim vlastnym ociam co sa to okolo mna deje a paralyzuje ma to. Absolutne prestavaju rozlisovat dobro od zla. Kde je ten slubovany koniec covid fasizmu? Dojde to az do stadia, ze neockovany nebude mat co jest? Kam sa obratit? Ako sa zachovat? Lebo coskoro ma zlomia. Vidim, ze sa to bude stupnovat ako v inych krajinach. Nerozumiem ten klud na tomto fore, akoby sa nic nedialo. A co ma najviac desi, vacsina naroda bude sediet doma, nic nespravi, ziaden generalny strajk, lebo mame noze pod krkom v podobe hypotek, deti... kto si to moze len tak neprist do roboty? A vobec sa nebudem cudovat, ak na ulici budu nasilnosti, lebo zufali ludia robia zufale ciny a niektori uz naozaj nemaju co stratit.

co ma najviac desi, vacsina naroda bude sediet doma, nic nespravi, ziaden generalny strajk, lebo mame noze pod krkom v podobe hypotek, deti... kto si to moze len tak neprist do roboty?


Ja ti rozumiem Adam, asi pred 2 dňami som tu ja mala taký výlev. No to s tou Bratislavou je pravda... ja som sa po 26 rokov odstahvoala naspať do rodného mesta. Tesne pred covidom.


Toto je okrem toho, čo píšeš vyššie aj postaveniu sa vlastným strachom. Možno toto potrebujem zaziť znovu, pretože ludstvo sa nepoučilo. Ja neviem v akej sfére robíš, ale ja by som s takými kolegami byť nemohla.. ja viem, že zmeniť zo dňa na deň zamestnanie sa nedá. Krásny príspevok je tu:


https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4068/ide-to


Treba sa nato pozrieť s jasnou hlavou a začať hladať mžnosti, tento boj musí ísť každý sám... Ináč, keď sa ti len dá, odsťahuj sa zo slnieckarskej Ba, ja to už nedávam.... Tam kde Soltesz a Hanzelova su celebrity, čo čakáš...


A ešte si kukni ten vtip (aký rozdiel medzi očko a neočko že noečko neumrie na vakcínu) a to by som si v práci vylepila na viditeľné miesto. Ináč odkiaľ vedia, že si neočkovaný? Ty si im povedal? Držím Ti palce. Možno toto je správny čas upratať si v živote, prevziať zodpovednosť za to, čo môžeš zmeniť ty sám.


A ešte jeden postreh - začína sa obracať naratív, tu na fóre sú príspevky, že vo Viedni sa plánuje testovať aj očkovaných. Sa spýtaj kolegov kedy sa očkovali a či pôjdu aj na 3. dávku, pretože pomaly budete v rovnakom postavení.


Pozri, čo vraví hlavná liberálka: https://www.hlavnespravy.sk/expremierka-vidi-problem-priechodnosti-reforiem-v-katastrofalnej-komunikacii/2753864


[quote="pid:43142, uid:200"]co ma najviac desi, vacsina naroda bude sediet doma, nic nespravi, ziaden generalny strajk, lebo mame noze pod krkom v podobe hypotek, deti... kto si to moze len tak neprist do roboty?[/quote] Ja ti rozumiem Adam, asi pred 2 dňami som tu ja mala taký výlev. No to s tou Bratislavou je pravda... ja som sa po 26 rokov odstahvoala naspať do rodného mesta. Tesne pred covidom. Toto je okrem toho, čo píšeš vyššie aj postaveniu sa vlastným strachom. Možno toto potrebujem zaziť znovu, pretože ludstvo sa nepoučilo. Ja neviem v akej sfére robíš, ale ja by som s takými kolegami byť nemohla.. ja viem, že zmeniť zo dňa na deň zamestnanie sa nedá. Krásny príspevok je tu: https://ksbforum.eu/index.php?u=/topic/4068/ide-to Treba sa nato pozrieť s jasnou hlavou a začať hladať mžnosti, tento boj musí ísť každý sám... Ináč, keď sa ti len dá, odsťahuj sa zo slnieckarskej Ba, ja to už nedávam.... Tam kde Soltesz a Hanzelova su celebrity, čo čakáš... A ešte si kukni ten vtip (aký rozdiel medzi očko a neočko že noečko neumrie na vakcínu) a to by som si v práci vylepila na viditeľné miesto. Ináč odkiaľ vedia, že si neočkovaný? Ty si im povedal? Držím Ti palce. Možno toto je správny čas upratať si v živote, prevziať zodpovednosť za to, čo môžeš zmeniť ty sám. A ešte jeden postreh - začína sa obracať naratív, tu na fóre sú príspevky, že vo Viedni sa plánuje testovať aj očkovaných. Sa spýtaj kolegov kedy sa očkovali a či pôjdu aj na 3. dávku, pretože pomaly budete v rovnakom postavení. Pozri, čo vraví hlavná liberálka: https://www.hlavnespravy.sk/expremierka-vidi-problem-priechodnosti-reforiem-v-katastrofalnej-komunikacii/2753864
Upravené 15. 11. 2021 o 22:54

Ahojte, měl jsem v životě taky jedno težší období. To co se děje teď je taky nepříjemné, ale berte to tak, že probíhá válka. Stále jsem hledal způsob, jak se s odpuštěním nepo*rat. Hodně mi pomohla videa Jordana B. Petersona, kanadského psychologa, zkouknul jsem jich hodně, paradoxně v nich zazněla jedna pro mě důležitá informace: "Life is suffering" (Život je utrpení) Tohle jsem si nevzal jako životní krédo, ale jako fakt, že to prostě někdy není k popukání. Stále mi však něco chybělo. A tak jsem přemýšlel a vzpomínal. A našel jsem v paměti jeden příběh z knihy Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla. Příběh se jmenoval Tři stopy od zlata. Vyprávěl o člověku, který proinvestoval vše co měl aby našel zlato na pozemku, který koupil. Nakonec to vzdal a pozemek prodal. Nový majitel narazil ve vykopané štole na zlato tři stopy od místa, kde předchozí vlastník kopat přestal. Od té doby jsem to používal a velmi úspěšně. Život je utrpení, ale jsem tři stopy od zlata. Snad jsem alespoň trochu pomohlsmile Hlavu vzhůru. A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...


Ahojte, měl jsem v životě taky jedno težší období. To co se děje teď je taky nepříjemné, ale berte to tak, že probíhá válka. Stále jsem hledal způsob, jak se s odpuštěním nepo*rat. Hodně mi pomohla videa Jordana B. Petersona, kanadského psychologa, zkouknul jsem jich hodně, paradoxně v nich zazněla jedna pro mě důležitá informace: "Life is suffering" (Život je utrpení) Tohle jsem si nevzal jako životní krédo, ale jako fakt, že to prostě někdy není k popukání. Stále mi však něco chybělo. A tak jsem přemýšlel a vzpomínal. A našel jsem v paměti jeden příběh z knihy Myšlením k bohatství od Napoleona Hilla. Příběh se jmenoval Tři stopy od zlata. Vyprávěl o člověku, který proinvestoval vše co měl aby našel zlato na pozemku, který koupil. Nakonec to vzdal a pozemek prodal. Nový majitel narazil ve vykopané štole na zlato tři stopy od místa, kde předchozí vlastník kopat přestal. Od té doby jsem to používal a velmi úspěšně. Život je utrpení, ale jsem tři stopy od zlata. Snad jsem alespoň trochu pomohl;) Hlavu vzhůru. A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...
Upravené 15. 11. 2021 o 23:42

A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...
Nebo Leningrad.


[quote="pid:43151, uid:409"]A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...[/quote]Nebo Leningrad.

Nikto ti neporadí presne, je to na tebe.


Mne jediný obraz pri popisovaní tvojej práce a celkovo BA ukazuje lis na ovocie. Teraz prebieha lisovanie šťavy a zvyšok bude nakoniec naraz vyhodený do hnoja kde sa rozloží. To lisovanie môže trvať ešte aj roky ale potom to bude rýchle.


Ak je kolektív proti tebe, máš za prvé možnosť im logicky argumentovať, ale oni sa bez tak nakoniec len odujú (pre nich už nie je cesty späť) a budú ťa ohovárať za chrbtom, pretože sa tým zároveň uisťujú navzájom, že sú na "správnej strane".


Za druhé,
začneš si hľadať prácu kde ľudia zmýšľajú podobne, alebo niekde kde pracuješ prevažne sám. Na nezáväzné pohovory, je lepšie chodiť ešte keď máš prácu, keďže budeš viac v pohode a nezhrbíš sa pred nevýhodnou ponukou.


Môžeš zmeniť prácu? Alebo chceš byť s tými "kolegami" ďalšie roky? To je asi základná otázka.


Nikto ti neporadí presne, je to na tebe. Mne jediný obraz pri popisovaní tvojej práce a celkovo BA ukazuje lis na ovocie. Teraz prebieha lisovanie šťavy a zvyšok bude nakoniec naraz vyhodený do hnoja kde sa rozloží. To lisovanie môže trvať ešte aj roky ale potom to bude rýchle. Ak je kolektív proti tebe, máš za prvé možnosť im logicky argumentovať, ale oni sa bez tak nakoniec len odujú (pre nich už nie je cesty späť) a budú ťa ohovárať za chrbtom, pretože sa tým zároveň uisťujú navzájom, že sú na "správnej strane". Za druhé, začneš si hľadať prácu kde ľudia zmýšľajú podobne, alebo niekde kde pracuješ prevažne sám. Na nezáväzné pohovory, je lepšie chodiť ešte keď máš prácu, keďže budeš viac v pohode a nezhrbíš sa pred nevýhodnou ponukou. Môžeš zmeniť prácu? Alebo chceš byť s tými "kolegami" ďalšie roky? To je asi základná otázka.

Podla toho popisu co si dal, mi to pride ze ocko je len zamienka na sikanu. Neboli tam problemy aj predtym? Na jednej strane, oni nedokazu respektovat tvoju tvolbu, respektujes ty ich? Problemom pre nich je, ze si iny nez oni, oddeluje vas ocko status. Neviem ako argumentujes, ale kludne im mozes povedat, ze sa bojis NU a preto si pockas este nejake 2-3 roky, s obmedzovanim nemas problem a popros ich, nech ti referuju svoj zdravotny stav, ved sa nim hrdia na kazdom mieste, nemal by to byt pre nich problem s tym, ze ak budu oni a ich okolie bez problemov, milerad sa k nim pripojis. Ak by ta mali za slabocha kvoli strachu, tak im povedz ze to nieje strach ale zodpovednost k sebe a okoliu. A tam to musi koncit, do hlbsich debat sa s nimi nepustaj, pre nich je vsetko co s nimi nesuhlasi prejavom dezolatov a musi byt zmetene zo stola. Tak sa bohuzial sprava besniaci a nemysliaci dav.


U nas v pracovnom kolektive ostalo cistokrvnych cca 20%, myslim ze na IT firmu kde su prevazne tridsiatnici celkom fajn. Temu sme riesili ked sa ocko rozbiehalo, teraz uz nie, je to kazdeho osobna vec. Mozno aj preto, ze pracujeme z domu. Ja uz nikoho neodhovaram, ani sa nehadam, bolo to ich rozhodnutie a niesme rodina aby som im do toho kecal. Sice moj dezolatny nazor poznaju, ale neobtazujem ich s nim kazdy den. Ked moj kolega riesil 3. davku a ocko na chripku a do toho mal rymu a bol z toho cely nestatny, tak som mu len povedal, nech sa ockuje ked je naozaj zdravy a nie takto. To je vsetko co mozem urobit. Nerobim ziadne rozdiely aj ked na pivo raz za mesiac radsej zbehnem s cistokrvnymi.


Cca 1-2x do roka zvyknem zavolat tak tucet a viac kolegov domov na party, ci uz navarim gulas alebo nieco uplne ine, utuzuje to kolektiv a boli z toho hlava, akurat teraz kolegyna zahlasila, ze by bolo fajn sa otestovat a ze donesie testy smile no uz som si ich predstavil ako sa mi sparaju v nose v kuchyni, tak som im len oznamil, ze nemam nic proti testovaniu, ale aby to malo zmysel, nech sa testuju doma a nie u nas smile Je to holt judo s nimi. A to ta kolegyna kedysi pracovala v CT a neskor aj kaviaren prevadzkovala, aj za stranu zelenych kandidovala, aj sa chodi testovat raz do tyzdna. Lepsie to uz byt nemoze. Obcas sa zamyslam, cim to je, ze ta ocko kampan najlepsie zasiahla moju generaciu a socialnu bublinu.


Drzim ti palce, spolocnost sa fasizuje, to je pravda, ale nic netrva vecne. Ja som tiez nervozny, kazdy jeden clovek je nervozny nezavisle na ocko statuse, z toho treba vychadzat. Ale ani nezabudat na tie prijemne veci v zivote. Ber to tak, ze ludstvo maturuje, ale nie hromadne ale kazdy sam za seba a je uplne jedno ci sa das ci nedas zaockovat, dolezite je, ako sa spravame k druhym ludom. O tom to je. Nememu ani vlastna mater nerozumie a preto pros Boha o ochranu. A dostanes ju.


Podla toho popisu co si dal, mi to pride ze ocko je len zamienka na sikanu. Neboli tam problemy aj predtym? Na jednej strane, oni nedokazu respektovat tvoju tvolbu, respektujes ty ich? Problemom pre nich je, ze si iny nez oni, oddeluje vas ocko status. Neviem ako argumentujes, ale kludne im mozes povedat, ze sa bojis NU a preto si pockas este nejake 2-3 roky, s obmedzovanim nemas problem a popros ich, nech ti referuju svoj zdravotny stav, ved sa nim hrdia na kazdom mieste, nemal by to byt pre nich problem s tym, ze ak budu oni a ich okolie bez problemov, milerad sa k nim pripojis. Ak by ta mali za slabocha kvoli strachu, tak im povedz ze to nieje strach ale zodpovednost k sebe a okoliu. A tam to musi koncit, do hlbsich debat sa s nimi nepustaj, pre nich je vsetko co s nimi nesuhlasi prejavom dezolatov a musi byt zmetene zo stola. Tak sa bohuzial sprava besniaci a nemysliaci dav. U nas v pracovnom kolektive ostalo cistokrvnych cca 20%, myslim ze na IT firmu kde su prevazne tridsiatnici celkom fajn. Temu sme riesili ked sa ocko rozbiehalo, teraz uz nie, je to kazdeho osobna vec. Mozno aj preto, ze pracujeme z domu. Ja uz nikoho neodhovaram, ani sa nehadam, bolo to ich rozhodnutie a niesme rodina aby som im do toho kecal. Sice moj dezolatny nazor poznaju, ale neobtazujem ich s nim kazdy den. Ked moj kolega riesil 3. davku a ocko na chripku a do toho mal rymu a bol z toho cely nestatny, tak som mu len povedal, nech sa ockuje ked je naozaj zdravy a nie takto. To je vsetko co mozem urobit. Nerobim ziadne rozdiely aj ked na pivo raz za mesiac radsej zbehnem s cistokrvnymi. Cca 1-2x do roka zvyknem zavolat tak tucet a viac kolegov domov na party, ci uz navarim gulas alebo nieco uplne ine, utuzuje to kolektiv a boli z toho hlava, akurat teraz kolegyna zahlasila, ze by bolo fajn sa otestovat a ze donesie testy :D no uz som si ich predstavil ako sa mi sparaju v nose v kuchyni, tak som im len oznamil, ze nemam nic proti testovaniu, ale aby to malo zmysel, nech sa testuju doma a nie u nas :) Je to holt judo s nimi. A to ta kolegyna kedysi pracovala v CT a neskor aj kaviaren prevadzkovala, aj za stranu zelenych kandidovala, aj sa chodi testovat raz do tyzdna. Lepsie to uz byt nemoze. Obcas sa zamyslam, cim to je, ze ta ocko kampan najlepsie zasiahla moju generaciu a socialnu bublinu. Drzim ti palce, spolocnost sa fasizuje, to je pravda, ale nic netrva vecne. Ja som tiez nervozny, kazdy jeden clovek je nervozny nezavisle na ocko statuse, z toho treba vychadzat. Ale ani nezabudat na tie prijemne veci v zivote. Ber to tak, ze ludstvo maturuje, ale nie hromadne ale kazdy sam za seba a je uplne jedno ci sa das ci nedas zaockovat, dolezite je, ako sa spravame k druhym ludom. O tom to je. Nememu ani vlastna mater nerozumie a preto pros Boha o ochranu. A dostanes ju.

Moderator

Adame, rekl bych, ze takovych lidi je spousta, pouze mediim se podarilo vytvorit dojem, ze jste, resp. jsme, sami. Nejsi a nejsme. Takze ma prvni rada je spojit se osobne s co nejvice lidmi, kteri to maji stejne. V komunite stejne uvazujicich se ti bude mnohem lepe dychat a vzajemna spoluprace je ted nejdulezitejsi ze vseho.


Druha rada: Priprav se na cokoli. To jak psychicky (coz uz vicemene jsi, jenom se prirozene bojis), tak fyzicky. Premyslej nad tim, co bys delal, kdybys byl vyhnan ze sveho domova nebo kdyby ti nekdo sel po krku. Zijeme ve fasismu a i takove scenare mohou nastat. Pokud budes mit plan a nutne potreby, radikalne se tim zvysi tvoje sance na preziti. Zkus uvazovat, jako bys mel prijit o vsechno a zustala ti jenom tvoje hola existence, a i ta je v ohrozeni. Ve stinu takovych moznych udalosti se debilni kolegove v praci zdaji byt celkem zanedbatelny problem.


Treti rada: Reseni existuje! Nastav si v hlave tuhle vetu jako dogma, ktereho se musis drzet. Ja jsem vetsinu sveho zivota az do rane dospelosti byl uzlicek nervu, ktery se nakonec cely sesypal a skoncil na medikaci. Tvrda sebekazen a nepripousteni jine moznosti nez te, ze cesta ven je nevyhnutelna, patrilo mezi stezejni pilire meho zacatku "normalniho" zivota. Byla to spousta trapeni, preslapu a omylu, ale nakonec se podarilo. Kdyz se takto nastavis, budes nejaky cas bojovat sam se sebou. Pokud vsak udolas sveho vlastniho vnitrniho demona, reseni zacnou jakoby prichazet sama. Najednou je vidina zmeny zamestnani naprosto samozrejma, najednou je jakakoli radikalni zivotni zmena - i vnitrni - jednoducha a ty jeste budes kroutit hlavou, proc jsi tak neudelal davno. Nakonec ti jeste dojde, jak pomijivy a promrhany byl tvuj dosavadni zivot, ktery jsi zil ne podle sebe, ale podle ostatnich (coz bych rekl, ze je ostatne jadrem tveho soucasneho trapeni - divas se moc kolem sebe, malo dovnitr sebe a nechas se rozhodit nastavenim ostatnich).


Ctvrta rada: Prochazime zcela stezejnim obdobim lidske historie. Vizualizuj si pozitivni obraz sveta POTOM a svoji roli v nem. Za to vsechno to soucasne trapeni stoji, ne?


Pata rada: Jakmile ziskas vnitrni oporu a jistotu, zacni pomahat ostatnim! Ostatni doposud ztraceni lide zacnou nasavat tvoji jistotu a budou ti naslouchat! Takove ted potrebujeme jako sul.


Sesta rada: Buh pomaha tomu, kdo ma ciste umysly a pomoc zada.


Adame, rekl bych, ze takovych lidi je spousta, pouze mediim se podarilo vytvorit dojem, ze jste, resp. jsme, sami. Nejsi a nejsme. Takze ma prvni rada je spojit se osobne s co nejvice lidmi, kteri to maji stejne. V komunite stejne uvazujicich se ti bude mnohem lepe dychat a vzajemna spoluprace je ted nejdulezitejsi ze vseho. Druha rada: Priprav se na cokoli. To jak psychicky (coz uz vicemene jsi, jenom se prirozene bojis), tak fyzicky. Premyslej nad tim, co bys delal, kdybys byl vyhnan ze sveho domova nebo kdyby ti nekdo sel po krku. Zijeme ve fasismu a i takove scenare mohou nastat. Pokud budes mit plan a nutne potreby, radikalne se tim zvysi tvoje sance na preziti. Zkus uvazovat, jako bys mel prijit o vsechno a zustala ti jenom tvoje hola existence, a i ta je v ohrozeni. Ve stinu takovych moznych udalosti se debilni kolegove v praci zdaji byt celkem zanedbatelny problem. Treti rada: Reseni existuje! Nastav si v hlave tuhle vetu jako dogma, ktereho se musis drzet. Ja jsem vetsinu sveho zivota az do rane dospelosti byl uzlicek nervu, ktery se nakonec cely sesypal a skoncil na medikaci. Tvrda sebekazen a nepripousteni jine moznosti nez te, ze cesta ven je nevyhnutelna, patrilo mezi stezejni pilire meho zacatku "normalniho" zivota. Byla to spousta trapeni, preslapu a omylu, ale nakonec se podarilo. Kdyz se takto nastavis, budes nejaky cas bojovat sam se sebou. Pokud vsak udolas sveho vlastniho vnitrniho demona, reseni zacnou jakoby prichazet sama. Najednou je vidina zmeny zamestnani naprosto samozrejma, najednou je jakakoli radikalni zivotni zmena - i vnitrni - jednoducha a ty jeste budes kroutit hlavou, proc jsi tak neudelal davno. Nakonec ti jeste dojde, jak pomijivy a promrhany byl tvuj dosavadni zivot, ktery jsi zil ne podle sebe, ale podle ostatnich (coz bych rekl, ze je ostatne jadrem tveho soucasneho trapeni - divas se moc kolem sebe, malo dovnitr sebe a nechas se rozhodit nastavenim ostatnich). Ctvrta rada: Prochazime zcela stezejnim obdobim lidske historie. Vizualizuj si pozitivni obraz sveta POTOM a svoji roli v nem. Za to vsechno to soucasne trapeni stoji, ne? Pata rada: Jakmile ziskas vnitrni oporu a jistotu, zacni pomahat ostatnim! Ostatni doposud ztraceni lide zacnou nasavat tvoji jistotu a budou ti naslouchat! Takove ted potrebujeme jako sul. Sesta rada: Buh pomaha tomu, kdo ma ciste umysly a pomoc zada.
Upravené 16. 11. 2021 o 08:14

@Adam Vzpomněl jsem si na videorozbory pouličních (nebo i v metru apod.) napadení, které jsou na Seznamu.
Říká, logicky, že někdy stačí nepřestat se hýbat, abys jednu (nebo víc) neschytal. Nemusíš vždy složit útočníka tvrdou ránou k zemi.
Někdy, pokud se vydržíš hýbat dost dlouho, útočníkovi dojde dech a přejde ho chuť tě mlátit nebo přijede policie. :-)

Myslím, že tento postup se dá uplatnit i ve Tvém případě. Jak přesně, to neporadím, to musíš vědět sám.


Ahojte, měl jsem v životě taky jedno težší období.

Ano, období velkého nedostatku ještě roky před Covidem mě naučilo, že se opravdu dá vydržet nejezdit na dovolenky a upřít si zbytečnosti. Takže teď mi to ani nepřijde nějak těžké.


Nový majitel narazil ve vykopané štole na zlato tři stopy od místa, kde předchozí vlastník kopat přestal. Od té doby jsem to používal a velmi úspěšně. Život je utrpení, ale jsem tři stopy od zlata. Snad jsem alespoň trochu pomohlsmile Hlavu vzhůru. A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...

Aneb, jak Trump již dávno říká, ti, co to zvládli jsou ti, co se nevzdali a vydrželi déle. (V podnikání, v životě.)


@Adam Vzpomněl jsem si na videorozbory pouličních (nebo i v metru apod.) napadení, které jsou na Seznamu. Říká, logicky, že někdy stačí nepřestat se hýbat, abys jednu (nebo víc) neschytal. Nemusíš vždy složit útočníka tvrdou ránou k zemi. Někdy, pokud se vydržíš hýbat dost dlouho, útočníkovi dojde dech a přejde ho chuť tě mlátit nebo přijede policie. :-) Myslím, že tento postup se dá uplatnit i ve Tvém případě. Jak přesně, to neporadím, to musíš vědět sám. [quote="pid:43151, uid:409"]Ahojte, měl jsem v životě taky jedno težší období.[/quote] Ano, období velkého nedostatku ještě roky před Covidem mě naučilo, že se opravdu dá vydržet nejezdit na dovolenky a upřít si zbytečnosti. Takže teď mi to ani nepřijde nějak těžké. [quote="pid:43151, uid:409"]Nový majitel narazil ve vykopané štole na zlato tři stopy od místa, kde předchozí vlastník kopat přestal. Od té doby jsem to používal a velmi úspěšně. Život je utrpení, ale jsem tři stopy od zlata. Snad jsem alespoň trochu pomohlsmile Hlavu vzhůru. A když je nejhůř, vzpomeň si na Stalingrad...[/quote] Aneb, jak Trump již dávno říká, ti, co to zvládli jsou ti, co se nevzdali a vydrželi déle. (V podnikání, v životě.)
Upravené 16. 11. 2021 o 07:51

Adame, rekl bych, ze takovych lidi je spousta, pouze mediim se podarilo vytvorit dojem, ze jste, resp. jsme, sami.

V Česku je nás 4,5 milionu.


[quote="pid:43166, uid:678"]Adame, rekl bych, ze takovych lidi je spousta, pouze mediim se podarilo vytvorit dojem, ze jste, resp. jsme, sami.[/quote] V Česku je nás 4,5 milionu.

Tvrda sebekazen a nepripousteni jine moznosti nez te, ze cesta ven je nevyhnutelna, patrilo mezi stezejni pilire meho zacatku "normalniho" zivota.


Jenom k tomuto dávám možnost zkusit se zajímat o "zrychlené učení" na úrovni podvědomí za využití metody psych-k.


edit: ještě jsem zkoušel poslechovou metodu Alfreda Tomatise, která mi pomohla zejména v tom uklidnit se a nebýt tolik vystresovaný (ale to už poměrně něco stojí)


PS: k obojímu nic nepíšu, je to poměrně obsáhlé, ať si každý najde, já se k tomu dostal při čtení knih o neuroplasticitě.


[quote="pid:43166, uid:678"]Tvrda sebekazen a nepripousteni jine moznosti nez te, ze cesta ven je nevyhnutelna, patrilo mezi stezejni pilire meho zacatku "normalniho" zivota.[/quote] Jenom k tomuto dávám možnost zkusit se zajímat o "zrychlené učení" na úrovni podvědomí za využití metody psych-k. edit: ještě jsem zkoušel poslechovou metodu Alfreda Tomatise, která mi pomohla zejména v tom uklidnit se a nebýt tolik vystresovaný (ale to už poměrně něco stojí) PS: k obojímu nic nepíšu, je to poměrně obsáhlé, ať si každý najde, já se k tomu dostal při čtení knih o neuroplasticitě.
Upravené 16. 11. 2021 o 08:06

To si trochu protiřečí s tím, že jsme na jedné lodi a buď proplujeme mezi Scyllou a Charybdou všichni i s GP, nebo nikdo.


Ja to myslel tak, ze se nechava rozhodit ostatnimi - viz posmesky kolegu v praci. Uz jsem to upravil, aby nedochazelo k dalsimu nepochopeni.


Jenom k tomuto dávám možnost zkusit se zajímat o "zrychlené učení" na úrovni podvědomí za využití metody psych-k.


To neznam, urcite se na to kouknu


[quote="pid:43177, uid:216"]To si trochu protiřečí s tím, že jsme na jedné lodi a buď proplujeme mezi Scyllou a Charybdou všichni i s GP, nebo nikdo.[/quote] Ja to myslel tak, ze se nechava rozhodit ostatnimi - viz posmesky kolegu v praci. Uz jsem to upravil, aby nedochazelo k dalsimu nepochopeni. [quote="pid:43179, uid:473"]Jenom k tomuto dávám možnost zkusit se zajímat o "zrychlené učení" na úrovni podvědomí za využití metody psych-k.[/quote] To neznam, urcite se na to kouknu
Upravené 16. 11. 2021 o 08:14

Adam, pravda je, že ideálny čas na útek z Bratislavy bol pár rokov dozadu. Ja som to zrealizoval ešte v roku 2007, moje najlepšie rozhodnutie v živote. Vtedy to so tým slniečkárstvom a liberálnym idiotizmom zdaleka nebolo také zlé ako teraz, predsa len moja generácia nie je taká ohlúpnutá, my sme prežili detsvo v socializme. Necítil som sa tam však dobre a vnútorný hlas mi hovoril, aby som vypadol preč, v podstate stačilo kúsok - najprv vlakom do práce a potom aj inú prácu.


Ďalší veľký zlom u mňa prišiel v roku 2014, kedy začala vojna na Donbase, nejako som si uvedomil, že podobná vojna môže byť aj u nás. Postupne sa zmenilo moje myslenie, plánovanie, práca, chápanie bežných vecí okolo, vtedy som si uvedomil vo svojom okolí ignoráciu toho, čo naznačovala realita a postupne som pochopil, že sme už dlho vo vojne, akurát sa nestrieľa na uliciach. Z mojich známych to nechápal nikto, tak som prestal o tejto téme s okolím komunikovať. Prišiel rok 2015 - a na vlastné oči som videl, ako sa v západnom Nemecku zmenila tá bezstarostná idylka - mestá plné migrantov, čo postávali na rohu ulíc a nepríčetne pozerali na domácich, výjavy z Čapkovej Války s mloky. V tom čase som narazil na levanet a práce VP ZSSR a postupne sa mi to v hlave utriedilo a rozjasnilo. Podľa mňa, tade vedie cesta, skús a uvidíš. Pozeraj do blízkej budúcnosti a modeluj si svoj život tak, ako ho chceš sám, strach a panika postupne odídu preč. Treba mať trpezlivosť, nebude to hneď, ani o týždeň - hneď treba len začať.


Adam, pravda je, že ideálny čas na útek z Bratislavy bol pár rokov dozadu. Ja som to zrealizoval ešte v roku 2007, moje najlepšie rozhodnutie v živote. Vtedy to so tým slniečkárstvom a liberálnym idiotizmom zdaleka nebolo také zlé ako teraz, predsa len moja generácia nie je taká ohlúpnutá, my sme prežili detsvo v socializme. Necítil som sa tam však dobre a vnútorný hlas mi hovoril, aby som vypadol preč, v podstate stačilo kúsok - najprv vlakom do práce a potom aj inú prácu. Ďalší veľký zlom u mňa prišiel v roku 2014, kedy začala vojna na Donbase, nejako som si uvedomil, že podobná vojna môže byť aj u nás. Postupne sa zmenilo moje myslenie, plánovanie, práca, chápanie bežných vecí okolo, vtedy som si uvedomil vo svojom okolí ignoráciu toho, čo naznačovala realita a postupne som pochopil, že sme už dlho vo vojne, akurát sa nestrieľa na uliciach. Z mojich známych to nechápal nikto, tak som prestal o tejto téme s okolím komunikovať. Prišiel rok 2015 - a na vlastné oči som videl, ako sa v západnom Nemecku zmenila tá bezstarostná idylka - mestá plné migrantov, čo postávali na rohu ulíc a nepríčetne pozerali na domácich, výjavy z Čapkovej Války s mloky. V tom čase som narazil na levanet a práce VP ZSSR a postupne sa mi to v hlave utriedilo a rozjasnilo. Podľa mňa, tade vedie cesta, skús a uvidíš. Pozeraj do blízkej budúcnosti a modeluj si svoj život tak, ako ho chceš sám, strach a panika postupne odídu preč. Treba mať trpezlivosť, nebude to hneď, ani o týždeň - hneď treba len začať.
Upravené 16. 11. 2021 o 11:04

Dakujem vsetkym za povzbudive slova, urcite nechcem zostat na medikamentoch. Ja pracujem v nakupnom centre, som tam skoro 5 rokov a som tam prave celkom spokojny, ale taky nahly obrat u vacsiny kolegov som necakal, ako by im pichli “demona”.


Dakujem vsetkym za povzbudive slova, urcite nechcem zostat na medikamentoch. Ja pracujem v nakupnom centre, som tam skoro 5 rokov a som tam prave celkom spokojny, ale taky nahly obrat u vacsiny kolegov som necakal, ako by im pichli “demona”.

Moje postrehy z prace v Bratislave:

Užitečné rady tady už padly.
Pro úplnost přidám ještě jednu banální.
Odpojit se od mejnstrýmových informačních (i "zábavných" ) zdrojů, zejména vizuálních, zejména od televizí, se zvláštním důrazem na veřejnoprávní :-)


Pokud bys měl "strach", že "o něco přijdeš", začni místo toho raději číst pravidelněji třeba tohle fórum.
Nejen, že o nic nepřijdeš (protože všechny podstatné události se zde objevují), ale budeš mít k dispozici komentáře a pohledy na události od lidí, dle první rady JabiPuna

Takze ma prvni rada je spojit se osobne s co nejvice lidmi, kteri to maji stejne.


(Ano, i zde se najdou "plašani" a "strašilkáři", ale je jich málo a plašení zde většinou není ponecháno bez odezvy "neplašanů".)


Nabízí se TV vyměnit například za procházku v přírodě nebo aspoň v parku.
Už po 3 dnech je cítit značný rozdíl.
(Na internetu lze nalézt různé skupiny lidí, kteří pod různými (neškodnými :-) záminkami, spolu chodí do přírody, navštěvují různá zajímavá místa a jsou to otevřené skupiny.)


[quote="pid:43142, uid:200"]Moje postrehy z prace v Bratislave:[/quote] Užitečné rady tady už padly. Pro úplnost přidám ještě jednu banální. Odpojit se od mejnstrýmových informačních (i "zábavných" ) zdrojů, zejména vizuálních, zejména od televizí, se zvláštním důrazem na veřejnoprávní :-) Pokud bys měl "strach", že "o něco přijdeš", začni místo toho raději číst pravidelněji třeba tohle fórum. Nejen, že o nic nepřijdeš (protože všechny podstatné události se zde objevují), ale budeš mít k dispozici komentáře a pohledy na události od lidí, dle první rady JabiPuna [quote="pid:43166, uid:678"]Takze ma prvni rada je spojit se osobne s co nejvice lidmi, kteri to maji stejne.[/quote] (Ano, i zde se najdou "plašani" a "strašilkáři", ale je jich málo a plašení zde většinou není ponecháno bez odezvy "neplašanů".) Nabízí se TV vyměnit například za procházku v přírodě nebo aspoň v parku. Už po 3 dnech je cítit značný rozdíl. (Na internetu lze nalézt různé skupiny lidí, kteří pod různými (neškodnými :-) záminkami, spolu chodí do přírody, navštěvují různá zajímavá místa a jsou to otevřené skupiny.)

Poctar, to vsetko co si povedal robim, teraz idem so synom do lesa, sledujem dlhodobo toto forum, mam rozne konicky, avsak to zlo, co visi vo vzduchu je az hmatatelne a ja som prilis citlivy clovek a toto zlo na cloveka dolahne ci chce alebo nie a ho doslova prigniavi, co sa stalo prave mne, ani som nebol schopny vstat z postele a nesiel som do prace. Toto forum je moja rodina, inu zial nemam.


Poctar, to vsetko co si povedal robim, teraz idem so synom do lesa, sledujem dlhodobo toto forum, mam rozne konicky, avsak to zlo, co visi vo vzduchu je az hmatatelne a ja som prilis citlivy clovek a toto zlo na cloveka dolahne ci chce alebo nie a ho doslova prigniavi, co sa stalo prave mne, ani som nebol schopny vstat z postele a nesiel som do prace. Toto forum je moja rodina, inu zial nemam.

Teraz sa musime co najviac zomknut a pomahat si, teraz uz vobec nie je priestor na nezhody.


Teraz sa musime co najviac zomknut a pomahat si, teraz uz vobec nie je priestor na nezhody.

Veľmi pekné vlákno.
Dneska som sa dozvedel, že už len ja som ako vždy čierna (neočkovaná) ovca rodiny. Ostatní sa šli očkovať lebo "som chcel ísť do merkury market v čiernom okrese, som chcela ísť do práce bez strachu, ten strach bol na nevydžanie a podobné výhovorky". Ale práve takéto okamihy sú kľúčové v živote. Človek sa má naučiť strachu čeliť, nedať sa. Veď ten strach pramení z akéhosi imaginárneho trestania. Problém je v nás. Nie sme dostatočne duchovne vyspelí, nevieme ovládať svoj strach. Áno prišla konečne doba apokalipsy, kedy sa oddelí zrno od pliev.
Čo s tým strachom? Odpoveď je - modlitba (alebo inak povedané - vedomé vnášanie do podvedomia informácií, ktoré zažeňú strach). Ako na to?
Idem na obed, viem, že podľa mikasovej maľovánky nesmiem sedieť vo vnútry, podvedomie sa búri, huláka "nesmieš!" ale vedomie sa pýta "a prečo nie?" ale podvedomie neodpovedá žiadnym argumentom len ďalej kričí "nesmieš". Tak vedome argumentujem podvedomiu "ale veď kontroly chodia len okolo obeda a teraz je ešte len 11:20". Zrazu sa podvedomie zasekne, už nehuláka. A ty pridávaš modlitby "ale veď sa spravím hlúpym, že som o novej mikašovej maľovánke nevedel" - podvedomie zase nevie ako reagovať ale čo je hlávné prestalo hulákať a ty máš kľud. Samozremje, že príde kolega so správou "zajtra budú neočkovaných vešať", tej správy sa zase chytí podvedomie, zase huláka, ale ty vies ako na to, zase to vyargumentuješ - "až ma budú chieť obesiť tak im utečiem, alebo zavolám na nich políciu, alebo zoberiem patik a budem ich tĺcť....". Presne to sa volá modlitba - vedomé naprávanie svojho podvedomia informáciou, ktorá je akosi podvedomím nepovšimnutá ale pritom veľmi dôležitá. Proste len sa zamerať na iné reálne fakty prostredia. Podvedomie má vo zvyku osvetľovať len tie najhoršie scenáre. Ale to má na kilometre od reálneho sveta. V podvedomí sú programy, zdedené, kultúrne, genetické. Človek vyvinutý dokáže tým programom rozkázať. Teraz je výborná príležitosť stať sa človekom, prostredie tlačí, už len sa nepodať, naučiť sa ovládať nekontrolovatelné programy v podvedomí - programováť sám seba.


Veľmi pekné vlákno. Dneska som sa dozvedel, že už len ja som ako vždy čierna (neočkovaná) ovca rodiny. Ostatní sa šli očkovať lebo "som chcel ísť do merkury market v čiernom okrese, som chcela ísť do práce bez strachu, ten strach bol na nevydžanie a podobné výhovorky". Ale práve takéto okamihy sú kľúčové v živote. Človek sa má naučiť strachu čeliť, nedať sa. Veď ten strach pramení z akéhosi imaginárneho trestania. Problém je v nás. Nie sme dostatočne duchovne vyspelí, nevieme ovládať svoj strach. Áno prišla konečne doba apokalipsy, kedy sa oddelí zrno od pliev. Čo s tým strachom? Odpoveď je - modlitba (alebo inak povedané - vedomé vnášanie do podvedomia informácií, ktoré zažeňú strach). Ako na to? Idem na obed, viem, že podľa mikasovej maľovánky nesmiem sedieť vo vnútry, podvedomie sa búri, huláka "nesmieš!" ale vedomie sa pýta "a prečo nie?" ale podvedomie neodpovedá žiadnym argumentom len ďalej kričí "nesmieš". Tak vedome argumentujem podvedomiu "ale veď kontroly chodia len okolo obeda a teraz je ešte len 11:20". Zrazu sa podvedomie zasekne, už nehuláka. A ty pridávaš modlitby "ale veď sa spravím hlúpym, že som o novej mikašovej maľovánke nevedel" - podvedomie zase nevie ako reagovať ale čo je hlávné prestalo hulákať a ty máš kľud. Samozremje, že príde kolega so správou "zajtra budú neočkovaných vešať", tej správy sa zase chytí podvedomie, zase huláka, ale ty vies ako na to, zase to vyargumentuješ - "až ma budú chieť obesiť tak im utečiem, alebo zavolám na nich políciu, alebo zoberiem patik a budem ich tĺcť....". Presne to sa volá modlitba - vedomé naprávanie svojho podvedomia informáciou, ktorá je akosi podvedomím nepovšimnutá ale pritom veľmi dôležitá. Proste len sa zamerať na iné reálne fakty prostredia. Podvedomie má vo zvyku osvetľovať len tie najhoršie scenáre. Ale to má na kilometre od reálneho sveta. V podvedomí sú programy, zdedené, kultúrne, genetické. Človek vyvinutý dokáže tým programom rozkázať. Teraz je výborná príležitosť stať sa človekom, prostredie tlačí, už len sa nepodať, naučiť sa ovládať nekontrolovatelné programy v podvedomí - programováť sám seba.
Upravené 16. 11. 2021 o 13:49

Teraz je výborná príležitosť stať sa človekom, prostredie tlačí, už len sa nepodať, naučiť sa ovládať nekontrolovatelné programy v podvedomí - programováť sám seba.


Pekne zhrnuté.


[quote="pid:43233, uid:106"]Teraz je výborná príležitosť stať sa človekom, prostredie tlačí, už len sa nepodať, naučiť sa ovládať nekontrolovatelné programy v podvedomí - programováť sám seba.[/quote] Pekne zhrnuté.

Moderátor

Nedávno minister obrany Naď zadrel, že očkovaných vojakov je "až" 45% a musí si posvietiť na vojakov, ktorí pri nemocniciach odmietajú brániť lekárov pred útokmi antivaxerov.


Neviem ako vy ale mne z toho vychádza, že armáda je na našej strane a títo fašisti proste prehrávajú napriek maximálnej snahe.


Inak aj ja bývam a pracujem v Bratislave, som čistokrvný rodák, aj moji rodičia boli, a nepoznám iných takýchto rodákov čo by boli vaxeri ale možno je to len moja bublina neviem. Mám v práci podobných fašistov (prisťahovalci, vychádza mi, že asi zblbnutí z vysokých škôl), každý deň sú takéto kecy, občas to ublíži ale väčšinou mi je ľúto ako si slepo ničia karmu, lebo kto druhému jamu kope...
Tiež mám hypotéku, v najhoršom rodina vie pomôcť finančne ale mám rezervu minimálne na rok bez akéhokoľvek príjmu, k tomu drahé kovy bezpečne uložené...


V práci drísty o dezolátoch skončili keď sa v mainstreame prevalilo, že zaočkovaný kovid dostane a aj ho prenáša...vtedy zmizol argument, že som nezodpovedný a ohrozujem ich (len to kolegov trápilo). Už zostalo len že môj problém že umriem a mám trpieť lebo vraj zaťažujem zdravotný systém (fajčenie, drogy či alkohol sú vraj niečo úplne iné). Vraj budú teraz samotesty na vstup na pracovisko...to bude zase fraška v reálnom živote tak ako pri školákoch, ktorých rodičia to potom predávali po bazošoch a zase premotivovaní vaxeri to kupovali a testovali svoje deti 5x denne - v reálnej praxi je dodržiavanie právnych noriem na Slovensku na nezaplatenie. Z práce ťa nevyhodia lebo nemá kto robiť a už tobôž nie keď nechcú neočkovaných (-50% kandidátov). A že nemôžeš ísť do kina, divadla, reštaurácie? Aj tak by si nemal, je to dosť drahý špás takéto "kávičkovanie"...


Nedávno minister obrany Naď zadrel, že očkovaných vojakov je "až" 45% a musí si posvietiť na vojakov, ktorí pri nemocniciach odmietajú brániť lekárov pred útokmi antivaxerov. Neviem ako vy ale mne z toho vychádza, že armáda je na našej strane a títo fašisti proste prehrávajú napriek maximálnej snahe. Inak aj ja bývam a pracujem v Bratislave, som čistokrvný rodák, aj moji rodičia boli, a nepoznám iných takýchto rodákov čo by boli vaxeri ale možno je to len moja bublina neviem. Mám v práci podobných fašistov (prisťahovalci, vychádza mi, že asi zblbnutí z vysokých škôl), každý deň sú takéto kecy, občas to ublíži ale väčšinou mi je ľúto ako si slepo ničia karmu, lebo kto druhému jamu kope... Tiež mám hypotéku, v najhoršom rodina vie pomôcť finančne ale mám rezervu minimálne na rok bez akéhokoľvek príjmu, k tomu drahé kovy bezpečne uložené... V práci drísty o dezolátoch skončili keď sa v mainstreame prevalilo, že zaočkovaný kovid dostane a aj ho prenáša...vtedy zmizol argument, že som nezodpovedný a ohrozujem ich (len to kolegov trápilo). Už zostalo len že môj problém že umriem a mám trpieť lebo vraj zaťažujem zdravotný systém (fajčenie, drogy či alkohol sú vraj niečo úplne iné). Vraj budú teraz samotesty na vstup na pracovisko...to bude zase fraška v reálnom živote tak ako pri školákoch, ktorých rodičia to potom predávali po bazošoch a zase premotivovaní vaxeri to kupovali a testovali svoje deti 5x denne - v reálnej praxi je dodržiavanie právnych noriem na Slovensku na nezaplatenie. Z práce ťa nevyhodia lebo nemá kto robiť a už tobôž nie keď nechcú neočkovaných (-50% kandidátov). A že nemôžeš ísť do kina, divadla, reštaurácie? Aj tak by si nemal, je to dosť drahý špás takéto "kávičkovanie"...

Nedávno minister obrany Naď zadrel, že očkovaných vojakov je "až" 45%

Slovíčko až je velmi vypovídající. To znamená, že jich je podstatně méně než 45 %.


[quote="pid:43319, uid:592"]Nedávno minister obrany Naď zadrel, že očkovaných vojakov je "až" 45%[/quote] Slovíčko až je velmi vypovídající. To znamená, že jich je podstatně méně než 45 %.

Jarek

Slovíčko až je velmi vypovídající. To znamená, že jich je podstatně méně než 45 %.


Aj keby ich toľko bolo tak nič iné ako takýto sebaklam im už neostáva, musia z toho byť zúfalí. Ja to čítam tak, že 55% vojakov, väčšina, nie je ockovaná a navyše tolerujú útoky na očkovacie tímy a lekárov po Slovensku.


Ešte by som dodal pre autora vlákna, že momentálny pocit straty slobody je klamlivý, v skutočnosti my neočkovaní sme slobodní, z nich už sú feťáci odkázaní doživotne na ďalšiu a ďalšiu dávku. V našej krajine je zatiaľ stále veľká dávka slobodného rozhodovania a základné veci na prežitie veľmi obmedzované nie sú, opichali sa tí, ktorí nerozmýšľajú, boja sa kvôli MSM alebo sú ochotní obetovať zdravie za nejaký konzum (kino, latéčko na terase v nákupnom centre, dovolenky...).


[quote="pid:43320, uid:471"]Slovíčko až je velmi vypovídající. To znamená, že jich je podstatně méně než 45 %.[/quote] Aj keby ich toľko bolo tak nič iné ako takýto sebaklam im už neostáva, musia z toho byť zúfalí. Ja to čítam tak, že 55% vojakov, väčšina, nie je ockovaná a navyše tolerujú útoky na očkovacie tímy a lekárov po Slovensku. Ešte by som dodal pre autora vlákna, že momentálny pocit straty slobody je klamlivý, v skutočnosti my neočkovaní sme slobodní, z nich už sú feťáci odkázaní doživotne na ďalšiu a ďalšiu dávku. V našej krajine je zatiaľ stále veľká dávka slobodného rozhodovania a základné veci na prežitie veľmi obmedzované nie sú, opichali sa tí, ktorí nerozmýšľajú, boja sa kvôli MSM alebo sú ochotní obetovať zdravie za nejaký konzum (kino, latéčko na terase v nákupnom centre, dovolenky...).

@Adam - semínko fašizmu je přítomné v každé komunitě, stejně jako semínko Lidské společnosti. Které vzejde dříve a bude dominantní a dlouhodobé - to je dáno rozumovou vyspělostí té které komunity. Iluze kolektivního vědomí je jen iluze, pokud se komunita nevyvíjí jako celek přes mravní vývoj každého jejího člena.
Neohlížej se a soustřeď se na sebe a své nejbližší. Zapaluje je ten kdo hoří a hořet začínají jen ti, co se dostanou na teplotu zápalu. Ono nehoří proto, aby shořeli, oni hoří, aby zapalovali i další.Věčný oheň jako materiální symbol věčné latentní Lidské energie. A i jejich popel je živnou půdou pro zrození Fénixe. Vím o čem mluvím , jsem už na to dost "starej" (1950).
Zítra se budu snažit o tom hovořit na Svobodném vysílači CZ . Večer 21.00.

@Adam - semínko fašizmu je přítomné v každé komunitě, stejně jako semínko Lidské společnosti. Které vzejde dříve a bude dominantní a dlouhodobé - to je dáno rozumovou vyspělostí té které komunity. Iluze kolektivního vědomí je jen iluze, pokud se komunita nevyvíjí jako celek přes mravní vývoj každého jejího člena. Neohlížej se a soustřeď se na sebe a své nejbližší. Zapaluje je ten kdo hoří a hořet začínají jen ti, co se dostanou na teplotu zápalu. Ono nehoří proto, aby shořeli, oni hoří, aby zapalovali i další.Věčný oheň jako materiální symbol věčné latentní Lidské energie. A i jejich popel je živnou půdou pro zrození Fénixe. Vím o čem mluvím , jsem už na to dost "starej" (1950). Zítra se budu snažit o tom hovořit na Svobodném vysílači CZ . Večer 21.00.

Zítra se budu snažit o tom hovořit na Svobodném vysílači CZ . Večer 21.00.

Safra, málem bych zapomněl.
(Pravda, jistí to archív SVCS, ale ten má trošku zmatečné vyhledávání...)


[quote="pid:43357, uid:57"]Zítra se budu snažit o tom hovořit na Svobodném vysílači CZ . Večer 21.00.[/quote] Safra, málem bych zapomněl. (Pravda, jistí to archív SVCS, ale ten má trošku zmatečné vyhledávání...)

Trochu na pozvednutí nálady. Je třeba sledovat lidi, co proti tomu bojují a pomoci jim alespoň šířením těchto informací. Nezapomínejme, že řízení je proces informační.


Tady je příklad takových lidí. Každý k tomu přistupuje, jak umí, ale z pramínků se nakonec vytvoří řeka. Ten rozhovor v rádiu na konci je ještě lepší.


MUDr. Monika WAKSMUNDSKÁ


Ten obrovský tlak na vakcináciu nezodpovedá miere rizika ochorenia covidom 19. Riziko u detí je úplne minimálne, u ľudí pod 60 rokov je tiež nízke, trošku zvýšene sa to navyšuje v starších kategóriách, kde však už môžu byť pridružené iné choroby. Ale kde je ten smrtiaci vírus? Je to absolútne neadekvátny prístup. A hlavne, u vás na Slovensku je ten princíp a postup rovnaký ako u nás, prečo? Keď chcete chodiť do práce, tak si to do seba dáš! Prečo je to tak??? Prečo nám na toto nikto neodpovie? Prečo sa vakcína musí dostať do tela každého človeka? Ako je možné, že u vás na Slovensku sa schválila vakcína pre deti od 5 rokov? Ako je možné, že sa vakcinujú tehotné ženy? Ako je možné, že Česká gynekologická spoločnosť odporúča vakcináciu tehotným ženám? Príbalové letáky vakcín vôbec neudávajú, že by v tomto smere bola urobená nejaká štúdia.


Čo sa ešte ukázalo v krvi očkovaných aj neočkovaných je to, že v krvi sa objavuje množstvo častíc zrejme ťažkých kovov, chemických zliatin, zhlukov alebo bližšie neidentifikovateľných vlákien, a to všetko akoby znamenalo to, že je tu už niečo, čo nie je normálne. Očkovaní ľudia, hoci nie všetci, naozaj majú zdravotné problémy. Napríklad sme tam mali ženu, ktorá má po očkovaní nekontrolovateľnú triašku. Bola v poriadku a dnes sa trasie každý deň, to sú to neurologické dopady, čo však nie je účelom. Myokarditídy u mladých ľudí, preboha, to skoro ani nevyhýbalo a teraz sa to objavuje. A odborníci tvrdia, že sa to jednoducho vylieči, že je to v pohode. Ale nie je! Myokarditída je závažne ochorenie ktorá po sebe zanechá stopy poškodenie srdcového svalu. A nemuseli to mať!


Keď mi pred časom niekto povedal, že toto všetko povedie k vakcinácii, tak som len povedala, že ani náhodou! A už je to tu! Veď už naša česká vakcinologická spoločnosť pripravuje kroky k povinnej vakcinácii.


https://veci-verejne.sk/mudr-monika-waksmundska-preco-sa-za-kazdu-cenu-musi-ta-vakcina-dostat-do-tela-kazdeho-cloveka/


Tady je rozhovor v rádiu: https://radiobohemia.cz/
Rozbor krve-MUDr. Monika Waksmundská, Radek Pech-Host vysílání ČK-Rádio BOHEMIA-0...


Trochu na pozvednutí nálady. Je třeba sledovat lidi, co proti tomu bojují a pomoci jim alespoň šířením těchto informací. Nezapomínejme, že řízení je proces informační. Tady je příklad takových lidí. Každý k tomu přistupuje, jak umí, ale z pramínků se nakonec vytvoří řeka. Ten rozhovor v rádiu na konci je ještě lepší. MUDr. Monika WAKSMUNDSKÁ Ten obrovský tlak na vakcináciu nezodpovedá miere rizika ochorenia covidom 19. Riziko u detí je úplne minimálne, u ľudí pod 60 rokov je tiež nízke, trošku zvýšene sa to navyšuje v starších kategóriách, kde však už môžu byť pridružené iné choroby. Ale kde je ten smrtiaci vírus? Je to absolútne neadekvátny prístup. A hlavne, u vás na Slovensku je ten princíp a postup rovnaký ako u nás, prečo? Keď chcete chodiť do práce, tak si to do seba dáš! Prečo je to tak??? Prečo nám na toto nikto neodpovie? Prečo sa vakcína musí dostať do tela každého človeka? Ako je možné, že u vás na Slovensku sa schválila vakcína pre deti od 5 rokov? Ako je možné, že sa vakcinujú tehotné ženy? Ako je možné, že Česká gynekologická spoločnosť odporúča vakcináciu tehotným ženám? Príbalové letáky vakcín vôbec neudávajú, že by v tomto smere bola urobená nejaká štúdia. Čo sa ešte ukázalo v krvi očkovaných aj neočkovaných je to, že v krvi sa objavuje množstvo častíc zrejme ťažkých kovov, chemických zliatin, zhlukov alebo bližšie neidentifikovateľných vlákien, a to všetko akoby znamenalo to, že je tu už niečo, čo nie je normálne. Očkovaní ľudia, hoci nie všetci, naozaj majú zdravotné problémy. Napríklad sme tam mali ženu, ktorá má po očkovaní nekontrolovateľnú triašku. Bola v poriadku a dnes sa trasie každý deň, to sú to neurologické dopady, čo však nie je účelom. Myokarditídy u mladých ľudí, preboha, to skoro ani nevyhýbalo a teraz sa to objavuje. A odborníci tvrdia, že sa to jednoducho vylieči, že je to v pohode. Ale nie je! Myokarditída je závažne ochorenie ktorá po sebe zanechá stopy poškodenie srdcového svalu. A nemuseli to mať! Keď mi pred časom niekto povedal, že toto všetko povedie k vakcinácii, tak som len povedala, že ani náhodou! A už je to tu! Veď už naša česká vakcinologická spoločnosť pripravuje kroky k povinnej vakcinácii. https://veci-verejne.sk/mudr-monika-waksmundska-preco-sa-za-kazdu-cenu-musi-ta-vakcina-dostat-do-tela-kazdeho-cloveka/ Tady je rozhovor v rádiu: https://radiobohemia.cz/ Rozbor krve-MUDr. Monika Waksmundská, Radek Pech-Host vysílání ČK-Rádio BOHEMIA-0...

Prečo sa vakcína musí dostať do tela každého človeka?

Ale na to přece odpověď zní každý den, a to aby nedošlo k zahlcení zdravotnického systému a zahlcení nemocnic, které pak nemohou poskytovat ostatní péči, tvrdí oni.


[quote="pid:43373, uid:125"]Prečo sa vakcína musí dostať do tela každého človeka?[/quote] Ale na to přece odpověď zní každý den, a to aby nedošlo k zahlcení zdravotnického systému a zahlcení nemocnic, které pak nemohou poskytovat ostatní péči, tvrdí oni.

Jarek

Safra, málem bych zapomněl.
(Pravda, jistí to archív SVCS, ale ten má trošku zmatečné vyhledávání...)

Prvý, kto to dohľadá dá priamy odkaz do tohto vlákna.


[quote="pid:43365, uid:240"]Safra, málem bych zapomněl. (Pravda, jistí to archív SVCS, ale ten má trošku zmatečné vyhledávání...)[/quote] Prvý, kto to dohľadá dá priamy odkaz do tohto vlákna.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Adame, moc dobře chápu, že je to těžké. A sama u nás vidím, co lidí naprosto zblblo - a co hůř - jsou to inteligentní a "světaznalí" lidé. Když nic jiného, tak si můžeš říct, že "vidíš na vlastní oči", jak mohlo v Německu třicátých let zblbnout tolik lidí najednou... A židovské hvězdy se šily v židovských závodech, kde byli jak židovští vlastníci, tak zaměstnanci.
Problém, jaký řešíš ty = víš, že s tebou jednají protiprávně, ale nemáš peníze ani čas se někde soudit, ani nevíš jak - tak ten má mnoho lidí i u nás. Naštěstí se již rýsuje právní pomoc pro takové případy a v mnoha případech zadarmo (tedy ne tak úplně, právník dostane něco z veřejné sbírky). Je to jakési "sdružení naštvaných advokátů". Už jsem tu dnes u jiného tématu (odpis covid) dávala odkaz na Janu Zwyrtek Hamplovou, což je právnička takto se angažující. Její rady jsou odborné a základem je chtít všechno písemně.
Doba se láme, rozhodující bitva vrcholí (a má být rozhodnuta o Vánocích) a vše se bude od té doby v lepší obracet. Pomalu - ale jistě. Jestli dát na Světlanu Dragan, tak ta tvrdí, že zhruba od dubna budeme mít naprosto jiné starosti, než nějaký covid....


Adame, moc dobře chápu, že je to těžké. A sama u nás vidím, co lidí naprosto zblblo - a co hůř - jsou to inteligentní a "světaznalí" lidé. Když nic jiného, tak si můžeš říct, že "vidíš na vlastní oči", jak mohlo v Německu třicátých let zblbnout tolik lidí najednou... A židovské hvězdy se šily v židovských závodech, kde byli jak židovští vlastníci, tak zaměstnanci. Problém, jaký řešíš ty = víš, že s tebou jednají protiprávně, ale nemáš peníze ani čas se někde soudit, ani nevíš jak - tak ten má mnoho lidí i u nás. Naštěstí se již rýsuje právní pomoc pro takové případy a v mnoha případech zadarmo (tedy ne tak úplně, právník dostane něco z veřejné sbírky). Je to jakési "sdružení naštvaných advokátů". Už jsem tu dnes u jiného tématu (odpis covid) dávala odkaz na Janu Zwyrtek Hamplovou, což je právnička takto se angažující. Její rady jsou odborné a základem je **chtít všechno písemně.** Doba se láme, rozhodující bitva vrcholí (a má být rozhodnuta o Vánocích) a vše se bude od té doby v lepší obracet. Pomalu - ale jistě. Jestli dát na Světlanu Dragan, tak ta tvrdí, že zhruba od dubna budeme mít naprosto jiné starosti, než nějaký covid....

Aktuality.sk ozvučili, že tí ľudia z PN Lidla sa označili za živé ľudské bytosti. Zaujímavé, že to tam celé odcitovali.


https://www.aktuality.sk/clanok/k3vc96k/antivaxer-z-lidlu-pred-vysetrovatelom-som-bytost-na-ktoru-sa-nevztahuju-zakony


Aktuality.sk ozvučili, že tí ľudia z PN Lidla sa označili za živé ľudské bytosti. Zaujímavé, že to tam celé odcitovali. https://www.aktuality.sk/clanok/k3vc96k/antivaxer-z-lidlu-pred-vysetrovatelom-som-bytost-na-ktoru-sa-nevztahuju-zakony

Moderátor

Ešte by som dodal pre autora vlákna, že momentálny pocit straty slobody je klamlivý, v skutočnosti my neočkovaní sme slobodní, z nich už sú feťáci odkázaní doživotne na ďalšiu a ďalšiu dávku


Až k nim dorazí pozorovanie a poznanie Mudr. Jancovej o ich neočkovaných deťoch, začne riadna mela. Vakcinacisti by mali mať už pomaly zbalené, zvoní im umieráčik.


[quote="pid:43353, uid:592"]Ešte by som dodal pre autora vlákna, že momentálny pocit straty slobody je klamlivý, v skutočnosti my neočkovaní sme slobodní, z nich už sú feťáci odkázaní doživotne na ďalšiu a ďalšiu dávku[/quote] Až k nim dorazí pozorovanie a poznanie Mudr. Jancovej o ich neočkovaných deťoch, začne riadna mela. Vakcinacisti by mali mať už pomaly zbalené, zvoní im umieráčik.
Upravené 17. 11. 2021 o 20:52

tí ľudia z PN Lidla sa označili za živé ľudské bytosti

toto vyhlásenie by som nepodceňoval, už som na to upozornil vtedy, keď sa udial ten incident, a preštudoval by som si podrobnejšie stránku "samvojakvpoli"... Pre mňa bolo jasné, že dotyční policajti z LIDL si riadne zavarili, a že z ich zatknutia a uväznenia nakoniec nič nebude, čo sa aj stalo, a teraz to podanie trestného oznámenia aj na sudcu a prokurátora...
"Živá ľudská bytosť" nie je na Slovensku úplne nová záležitosť, začalo to už pred pár rokmi, a motá sa okolo toho dosť právnikov. Za tými z LIDL, ak som si dobre všimol, je pravdepodobne aj P.Weis (pravdepodobne cez neho išlo to prehlásenie v Haagu, a pravdepodobne aj on tam deklaroval, že je živá ľudská bytosť). V diskusii si tam aj nájdite, aké sú podmienky ich pomoci pri získaní statusu živej ľudskej bytosti: musíte byť skupina a zdokumentovať porušovanie zákonov a neprávosť zo strany štátnej moci, či súkromných firiem teraz najmä v súvislosti s neplatnými Mikasovými vyhláškami, dať to na uložto a zaslať im na to link.
Ďalej už v roku 2013 vznikla stránka www.obcianskytribunal.sk - tiež operujú s tým čo aj samvojakvpoli, a je tam aj materiál "Právo, povinnosť, zodpovednosť" od Prof. JUDr. Alexandry Krškovej, CSc. Existujú už aj ako facebook skupina a majú cca 1 100 členov.
Už len v súlade s PFR by som to vyhodnotil ako faktor, zasluhujúci patričnú pozornosť.


[quote="pid:43474, uid:127"]tí ľudia z PN Lidla sa označili za živé ľudské bytosti[/quote] toto vyhlásenie by som nepodceňoval, už som na to upozornil vtedy, keď sa udial ten incident, a preštudoval by som si podrobnejšie stránku "samvojakvpoli"... Pre mňa bolo jasné, že dotyční policajti z LIDL si riadne zavarili, a že z ich zatknutia a uväznenia nakoniec nič nebude, čo sa aj stalo, a teraz to podanie trestného oznámenia aj na sudcu a prokurátora... "Živá ľudská bytosť" nie je na Slovensku úplne nová záležitosť, začalo to už pred pár rokmi, a motá sa okolo toho dosť právnikov. Za tými z LIDL, ak som si dobre všimol, je pravdepodobne aj P.Weis (pravdepodobne cez neho išlo to prehlásenie v Haagu, a pravdepodobne aj on tam deklaroval, že je živá ľudská bytosť). V diskusii si tam aj nájdite, aké sú podmienky ich pomoci pri získaní statusu živej ľudskej bytosti: musíte byť skupina a zdokumentovať porušovanie zákonov a neprávosť zo strany štátnej moci, či súkromných firiem teraz najmä v súvislosti s neplatnými Mikasovými vyhláškami, dať to na uložto a zaslať im na to link. Ďalej už v roku 2013 vznikla stránka www.obcianskytribunal.sk - tiež operujú s tým čo aj samvojakvpoli, a je tam aj materiál "Právo, povinnosť, zodpovednosť" od Prof. JUDr. Alexandry Krškovej, CSc. Existujú už aj ako facebook skupina a majú cca 1 100 členov. Už len v súlade s PFR by som to vyhodnotil ako faktor, zasluhujúci patričnú pozornosť.

A kde tam je ten enormný tlak ?


A kde tam je ten enormný tlak ?
Upravené 18. 11. 2021 o 15:59

A kde tam je ten enormný tlak ?

Reagujem na pôvodný príspevok, ktorý si už upravil.
Gratulujem k zdravému sebavedomiu.
To čo píšeš má však zmysel iba pokiaľ si zodpovedný sám za seba.
Ak Ti záleží na rodine a blízkych. Musíš riešiť ich finančné zabezpečenie a morálnu podporu pre situáciu, ktorá tu je už dva roky, tak by si tento posmešný tón nepoužil.


[quote="pid:43626, uid:324"]A kde tam je ten enormný tlak ?[/quote] Reagujem na pôvodný príspevok, ktorý si už upravil. Gratulujem k zdravému sebavedomiu. To čo píšeš má však zmysel iba pokiaľ si zodpovedný sám za seba. Ak Ti záleží na rodine a blízkych. Musíš riešiť ich finančné zabezpečenie a morálnu podporu pre situáciu, ktorá tu je už dva roky, tak by si tento posmešný tón nepoužil.

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

@Kryštof30
Ten pôvodný nie je moc dobrý.
Každopádne sebavedomie mám zlé , asi som skôr sociopat.
Lebo nejak moc mi neleží na srdci osud spoločnosti.
Beriem to tak , že čím väčší fašizmus vytvoria , tým horšie tí parchanti dopadnú to za prvé.
A za druhé , čím väčšie problémy a chaos , tým skôr a dôkladnejšie sa zobudia ľudia , možno.

@Kryštof30 Ten pôvodný nie je moc dobrý. Každopádne sebavedomie mám zlé , asi som skôr sociopat. Lebo nejak moc mi neleží na srdci osud spoločnosti. Beriem to tak , že čím väčší fašizmus vytvoria , tým horšie tí parchanti dopadnú to za prvé. A za druhé , čím väčšie problémy a chaos , tým skôr a dôkladnejšie sa zobudia ľudia , možno.
Upravené 18. 11. 2021 o 17:49

Lebo nejak moc mi neleží na srdci osud spoločnosti.
Niekedy som na to pozeral podobne. Časom človek pochopí, že ľudom je dosť jedno ako sa správajú, či eticky alebo nie. Potom prichádza splátka za ich priestupky voči blížnemu, čo ľudia aj nazývajú nezdar, choroba atď. Ale ak ty zabrániš splátke dlhu iného človeka, tak si ho pripravil o možnosť uvedomiť si čo robí v živote zle. Takže áno tvoj dobrý úmysel je v očiach Stvoriteľa zlo, lebo svojou aktivitou si zamedzil tomu aby sa správa od Stvoriteľa dostala k hriešnikovi. Stvoriteľ chcel povedať podnikateľovi hriešnikovi "prestaň kradnúť jak straka výplatu zamestancov" tým, že by ho okradli. Ale ty, hrajúci sa na boha, ochrániš jeho majetok pred zamestnacom, ktorý si len prišiel po svoju výplatu, dokonca zavoláš na neho policiu. Tým si oddialil správu čo chcel predat Stvoriteľ "podnikateľovi". Vykonal si zlo. Lebo keby si to nespravil, tak podnikateľ by si zažil aké to je byť okradnutý a mal by aspoň príležitosť vykonať nápravu na sebe. Dnešný doktori toto vykonávajú vkuse. Namiesto toho aby vysvetlili človeku kde v živote robí chybu, oni mu len predpíšu liek na tlmenie splátky za vykonaný pristupok. Ale ak človek nebude platiť za svoje priestupky voči konom Stvorenia, tak tie sa budú nakopovať a nakopovať, až nakoniec príde splátka, ktorú človek nebude schopný splatiť a príde o život. Takže ak chceš pomôcť tak najprv treba spraviť na sebe tvrdú robotu, aby si dokázal odolať pokušeniu zahrať sa na boha a odsúdiť kade koho. Ako ďalší krok je ťahať iných ľudí. Pomáhať im. Dávať im myšlienky, ktoré im budú vŕtať hlavou dni a noci, ktoré ich budú trápiť až kým nepochopia čo v ich živote nie je v súlade s konmi Stvoriteľa, so svedomím. Nezabúdaj, zmenu musia vykonať oni, nie ty! Ty si len ich učiteľ. Tak ako aj dieťa sa musí naučiť chodiť samé, nehľadiac na to ako rezko môžeš ty chodiť namiesto neho a nosiť ho. Tak aj ľudia v spoločnosti sa musia zmeniť, vykonať prácu na sebe, ktorú ty za nich spraviť nemôžeš. Ale zato môžeš dokola ich trápiť pre nich nepohodlnými otázkami, myšlienkami, faktami, "blbými pripomienkami". Dokola, dokola až kým sa nezmenia. Pomedzi to samozrejme im príde pár splátok za ich prehrešky .... ktoré len ozvučia tvoje vety v ich ušiach.
Ak však nevieš ľuďom pomôcť, tak sa vzdelávaj, uč sa, aby si mohol ísť príkladom, aby si vedel pomôcť ľudom vidieť cestu. Napríklad teraz je taká doba, človek akosi nemôže ísť vonku vajčakovať, tak čítaj. Nauč sa po Rusky. Prelož pár kníh do slovenčiny. Alebo len čítaj knihy podávaj ďalej informáciu. Keby že nemáš čo čítať tak https://www.koob.ru/klykov/svoboda_zhizni_vechnoy .
Výhovorky "nechce sa mi, neviem po rusky, nemám čas, nevládzem ... " si nechaj pre kamarátov smile Sprav dačo pre seba, pre ľudí okolo, staň sa tým čo vie každému pomôcť. Potom sa vytratí ľútosť nad osudom spoločnosti .... pretože ty vieš čo by si za hodinu v nej zmenil tak aby evolúcia nabrala iný smer. A potom pri pive s kamarátmi, po treťom pive, príde na rad politika a ty všetko čo si sa dočítal, všetko čo si si predstavil zmeniť, rozpovieš v spoločnosti, a to sa bude šíriť a šíriť až ovplyvníš Fica ako @Oracle_911 smile Podstatné je zmeniť pohľad na svet, nikto nie je žobrák, bitý, chorý ... len tak pre nič za nič. Každý mal veeeľa možností zmeniť sa, len ľudia nevedia, že to nebol nezdar ale splátka Stvoriteľovi, preto si mysleli, že zmeniť sa nemusia.
Napíklad pri pohľade na bezďáka ti nemá prísť na um myšlienka "čo tento úbožiak spravil, že musel takto skončiť" ale myšlienka "čo tento úbožiak NESPRAVIL, že takto skončil" - nezmenil sa, neprestal piť, neprestal drogovať, neprestal byť lenivý, neoľutoval svoje rozhodnutia, odmietol sa zmeniť. Lebo keby len kúsok chcel, tak si prácu najde na verejno prospešných prácach a ako tak by nieckde furikoval a žil. Ale on to spraviť nechcel. Podobne ako prežratý 150 kilový človek sa nechce vzdať pôžitku z konzumácie jedla - a tak trpí. Ale ty ho neľutuješ, pretože poznáš dôvod jeho prežerania sa. Ty akurát s chladným hlasom, bez emócii povieš "nechce sa zemniť a ja sa za neho zmeniť nemôžem, keď ja prestanem jesť on neschudne".
Azda dáva zmysel čo som napísal ... keby nie, pýtaj sa.

[quote="pid:43664, uid:324"]Lebo nejak moc mi neleží na srdci osud spoločnosti.[/quote]Niekedy som na to pozeral podobne. Časom človek pochopí, že ľudom je dosť jedno ako sa správajú, či eticky alebo nie. Potom prichádza splátka za ich priestupky voči blížnemu, čo ľudia aj nazývajú nezdar, choroba atď. Ale ak ty zabrániš splátke dlhu iného človeka, tak si ho pripravil o možnosť uvedomiť si čo robí v živote zle. Takže áno tvoj dobrý úmysel je v očiach Stvoriteľa zlo, lebo svojou aktivitou si zamedzil tomu aby sa správa od Stvoriteľa dostala k hriešnikovi. Stvoriteľ chcel povedať podnikateľovi hriešnikovi "prestaň kradnúť jak straka výplatu zamestancov" tým, že by ho okradli. Ale ty, hrajúci sa na boha, ochrániš jeho majetok pred zamestnacom, ktorý si len prišiel po svoju výplatu, dokonca zavoláš na neho policiu. Tým si oddialil správu čo chcel predat Stvoriteľ "podnikateľovi". Vykonal si zlo. Lebo keby si to nespravil, tak podnikateľ by si zažil aké to je byť okradnutý a mal by aspoň príležitosť vykonať nápravu na sebe. Dnešný doktori toto vykonávajú vkuse. Namiesto toho aby vysvetlili človeku kde v živote robí chybu, oni mu len predpíšu liek na tlmenie splátky za vykonaný pristupok. Ale ak človek nebude platiť za svoje priestupky voči konom Stvorenia, tak tie sa budú nakopovať a nakopovať, až nakoniec príde splátka, ktorú človek nebude schopný splatiť a príde o život. Takže ak chceš pomôcť tak najprv treba spraviť na sebe tvrdú robotu, aby si dokázal odolať pokušeniu zahrať sa na boha a odsúdiť kade koho. Ako ďalší krok je ťahať iných ľudí. Pomáhať im. Dávať im myšlienky, ktoré im budú vŕtať hlavou dni a noci, ktoré ich budú trápiť až kým nepochopia čo v ich živote nie je v súlade s konmi Stvoriteľa, so svedomím. Nezabúdaj, zmenu musia vykonať oni, nie ty! Ty si len ich učiteľ. Tak ako aj dieťa sa musí naučiť chodiť samé, nehľadiac na to ako rezko môžeš ty chodiť namiesto neho a nosiť ho. Tak aj ľudia v spoločnosti sa musia zmeniť, vykonať prácu na sebe, ktorú ty za nich spraviť nemôžeš. Ale zato môžeš dokola ich trápiť pre nich nepohodlnými otázkami, myšlienkami, faktami, "blbými pripomienkami". Dokola, dokola až kým sa nezmenia. Pomedzi to samozrejme im príde pár splátok za ich prehrešky .... ktoré len ozvučia tvoje vety v ich ušiach. Ak však nevieš ľuďom pomôcť, tak sa vzdelávaj, uč sa, aby si mohol ísť príkladom, aby si vedel pomôcť ľudom vidieť cestu. Napríklad teraz je taká doba, človek akosi nemôže ísť vonku vajčakovať, tak čítaj. Nauč sa po Rusky. Prelož pár kníh do slovenčiny. Alebo len čítaj knihy podávaj ďalej informáciu. Keby že nemáš čo čítať tak https://www.koob.ru/klykov/svoboda_zhizni_vechnoy . Výhovorky "nechce sa mi, neviem po rusky, nemám čas, nevládzem ... " si nechaj pre kamarátov :) Sprav dačo pre seba, pre ľudí okolo, staň sa tým čo vie každému pomôcť. Potom sa vytratí ľútosť nad osudom spoločnosti .... pretože ty vieš čo by si za hodinu v nej zmenil tak aby evolúcia nabrala iný smer. A potom pri pive s kamarátmi, po treťom pive, príde na rad politika a ty všetko čo si sa dočítal, všetko čo si si predstavil zmeniť, rozpovieš v spoločnosti, a to sa bude šíriť a šíriť až ovplyvníš Fica ako @Oracle_911 :D Podstatné je zmeniť pohľad na svet, nikto nie je žobrák, bitý, chorý ... len tak pre nič za nič. Každý mal veeeľa možností zmeniť sa, len ľudia nevedia, že to nebol nezdar ale splátka Stvoriteľovi, preto si mysleli, že zmeniť sa nemusia. Napíklad pri pohľade na bezďáka ti nemá prísť na um myšlienka "čo tento úbožiak spravil, že musel takto skončiť" ale myšlienka "čo tento úbožiak NESPRAVIL, že takto skončil" - nezmenil sa, neprestal piť, neprestal drogovať, neprestal byť lenivý, neoľutoval svoje rozhodnutia, odmietol sa zmeniť. Lebo keby len kúsok chcel, tak si prácu najde na verejno prospešných prácach a ako tak by nieckde furikoval a žil. Ale on to spraviť nechcel. Podobne ako prežratý 150 kilový človek sa nechce vzdať pôžitku z konzumácie jedla - a tak trpí. Ale ty ho neľutuješ, pretože poznáš dôvod jeho prežerania sa. Ty akurát s chladným hlasom, bez emócii povieš "nechce sa zemniť a ja sa za neho zmeniť nemôžem, keď ja prestanem jesť on neschudne". Azda dáva zmysel čo som napísal ... keby nie, pýtaj sa.
Upravené 18. 11. 2021 o 18:38

@Ferry Áno dáva to zmysel.
Je to poučné čítanie.
Napríklad pri pohľade na bezdomovca sa nepýtam čo spravil , že skončil takto, len to že nechcem aby bol na tom tak.

Čítať mám čo, zrovna som si kúpil dvojjazyčnú knihu Ruslan a Ľudmila smile
Po rusky moc neviem , ale potrénujem azbuku.


@Ferry Áno dáva to zmysel. Je to poučné čítanie. Napríklad pri pohľade na bezdomovca sa nepýtam čo spravil , že skončil takto, len to že nechcem aby bol na tom tak. Čítať mám čo, zrovna som si kúpil dvojjazyčnú knihu Ruslan a Ľudmila 8) Po rusky moc neviem , ale potrénujem azbuku.
Upravené 18. 11. 2021 o 19:02

Podelim sa o moj dnesny zazitok z prace. V praci som znamy tym ze rusko nenosim a ani testovat sa nechodim. Posledne ma okomentovali so slovami ze hovorit mi aby som sa isiel testovat je ako hrach o stenu hadzat.


Uz asi tyzden je mi jasne ze bude vyhlaseny lockdown pre nezaockovanych a tak som bol na tuto variantu aj s tym rezimom otp pripraveny oznamit ze si beriem dovolenku alebo kludne aj neplatene volno (roboty mam doma tolko ze neviem co skor do ruk chytit).


Dnes prisiel za mnou sef a hovori ci sa mienim dat zaockovat alebo chodit na testy ked jw to od buduceho tyzdna povinne. Ja som sa nanho len pozrel a so sirokym usmevom ocakavajuc tuto otazku mu hovorim ze si beriem dovolenku. V tom ma ale sef prekvapil odpovedou.


Ze ziadne take a mam pekne chodit do roboty a ze ak sa ma niekto opyta ci som testovany tak mam povedat ze som sa otestoval samotestom doma a ak sa ma to opyta aj on pred ostatnymi tak mam takto odpovedat. Ja chapem ze sa asi boji moralky zamestnancov (popripade nejakej kontroly) ale nevie naco je toto divadlo dobre ked aj tak vsetci vedia ze so mnou ani parom volom nepohne. Ale pre jeho ustretovost budem aj ja ustretovy a toto divadlo si s nim zahram. Len ma mrzi ze doma mi robota bude stat.


Podelim sa o moj dnesny zazitok z prace. V praci som znamy tym ze rusko nenosim a ani testovat sa nechodim. Posledne ma okomentovali so slovami ze hovorit mi aby som sa isiel testovat je ako hrach o stenu hadzat. Uz asi tyzden je mi jasne ze bude vyhlaseny lockdown pre nezaockovanych a tak som bol na tuto variantu aj s tym rezimom otp pripraveny oznamit ze si beriem dovolenku alebo kludne aj neplatene volno (roboty mam doma tolko ze neviem co skor do ruk chytit). Dnes prisiel za mnou sef a hovori ci sa mienim dat zaockovat alebo chodit na testy ked jw to od buduceho tyzdna povinne. Ja som sa nanho len pozrel a so sirokym usmevom ocakavajuc tuto otazku mu hovorim ze si beriem dovolenku. V tom ma ale sef prekvapil odpovedou. Ze ziadne take a mam pekne chodit do roboty a ze ak sa ma niekto opyta ci som testovany tak mam povedat ze som sa otestoval samotestom doma a ak sa ma to opyta aj on pred ostatnymi tak mam takto odpovedat. Ja chapem ze sa asi boji moralky zamestnancov (popripade nejakej kontroly) ale nevie naco je toto divadlo dobre ked aj tak vsetci vedia ze so mnou ani parom volom nepohne. Ale pre jeho ustretovost budem aj ja ustretovy a toto divadlo si s nim zahram. Len ma mrzi ze doma mi robota bude stat.

Ze ziadne take a mam pekne chodit do roboty a ze ak sa ma niekto opyta ci som testovany tak mam povedat ze som sa otestoval samotestom doma a ak sa ma to opyta aj on pred ostatnymi tak mam takto odpovedat.
Správný postup, blahopřeji k šéfovi.


[quote="pid:43695, uid:69"]Ze ziadne take a mam pekne chodit do roboty a ze ak sa ma niekto opyta ci som testovany tak mam povedat ze som sa otestoval samotestom doma a ak sa ma to opyta aj on pred ostatnymi tak mam takto odpovedat.[/quote]Správný postup, blahopřeji k šéfovi.

Tí ,aj z nás,ktorí boli za minulej "totality" underground,neprispôsobiví,antirežimový či disidenti(aj keď si to teraz niekedy sami trocha vyčítajú)-niet nad skúsenosti


Tí ,aj z nás,ktorí boli za minulej "totality" underground,neprispôsobiví,antirežimový či disidenti(aj keď si to teraz niekedy sami trocha vyčítajú)-niet nad skúsenosti
3.96k
37
25
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept