Naši analytici
Nahlédněme do dějin Stalinovýma očima

Článek Ireny na kob-forum.


"Dnes se nám pandemií pokoušejí zbytky těch sociálních jistot, které nám po pádu SSSR ještě zbyly, sebrat. Chtějí nás uměle vyvolanou energetickou krizí i pandemií opět dostat na kolena. Tak si přečtěte, jak těžce se z nich potom lidé opět staví na nohy! Neuvidíte v následujících dvou úryvcích nějaké paralely s dneškem?"


https://kob-forum.eu/2021/11/15/nahledneme-do-dejin-stalinovyma-ocima/


Článek Ireny na kob-forum. "Dnes se nám pandemií pokoušejí zbytky těch sociálních jistot, které nám po pádu SSSR ještě zbyly, sebrat. Chtějí nás uměle vyvolanou energetickou krizí i pandemií opět dostat na kolena. Tak si přečtěte, jak těžce se z nich potom lidé opět staví na nohy! Neuvidíte v následujících dvou úryvcích nějaké paralely s dneškem?" https://kob-forum.eu/2021/11/15/nahledneme-do-dejin-stalinovyma-ocima/

Ireno, moc děkuji. Je to výborné.


Ireno, moc děkuji. Je to výborné.
Upravené 15. 11. 2021 o 16:45

Napíšu ještě jeden postřeh:
Právě kvůli takovým situacím, jako je v článku popsaná ta ze začátku 20. století, právě kvůli tomu se vyplatí znát dějiny. Ne informace bez ladu a skladu, jen bezmyšlenkovité sypání nějakých letopočtů - ale povědomost, co za situace v minulosti vyvstaly a jak se řešily. Jen tak je možné získat poučení z časů delších, než je průměrný život. A ne se stále divit a opakovaně šlapat na stejné hrábě. Připomenu, že to, co GP opravdu chybí, to je kreativita ve vymýšlení nových situací. Oni stále dokola opakují ty samé - jen změní kulisy a účastníky děje.


Napíšu ještě jeden postřeh: Právě kvůli takovým situacím, jako je v článku popsaná ta ze začátku 20. století, právě kvůli tomu se vyplatí znát dějiny. Ne informace bez ladu a skladu, jen bezmyšlenkovité sypání nějakých letopočtů - ale povědomost, co za situace v minulosti vyvstaly a jak se řešily. Jen tak je možné získat poučení z časů delších, než je průměrný život. A ne se stále divit a opakovaně šlapat na stejné hrábě. Připomenu, že to, co GP opravdu chybí, to je kreativita ve vymýšlení nových situací. Oni stále dokola opakují ty samé - jen změní kulisy a účastníky děje.

Jen tak je možné získat poučení z časů delších, než je průměrný život


Přesně. Oni spoléhají na to, že si nepamatujeme ani to, co bylo před týdnem, natož před sto lety. Ta paralela s tehdejší dobou je do očí bijící a je na nás, jestli se z minulosti poučíme. Vše zde již bylo.


[quote="pid:43094, uid:203"]Jen tak je možné získat poučení z časů delších, než je průměrný život[/quote] Přesně. Oni spoléhají na to, že si nepamatujeme ani to, co bylo před týdnem, natož před sto lety. Ta paralela s tehdejší dobou je do očí bijící a je na nás, jestli se z minulosti poučíme. Vše zde již bylo.
456
4
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept