KSB a DVTR
Propagace KOB nebo Medvědí služba?

Tohle video se tváří jako komedie, avšak zmiňuje několik tezí DVTR a Koncepce Společné Bezpečnosti.
Paroduje vyjadřování moderátorů a kombinuje absurdní vtipy s hlubšími myšlenkami.
Myslíte si, že je to něco, co má smysl nebo to DVTR a KOB prokazuje medvědí službu?
https://www.youtube.com/watch?v=1y6YJsbRB40


Tohle video se tváří jako komedie, avšak zmiňuje několik tezí DVTR a Koncepce Společné Bezpečnosti. Paroduje vyjadřování moderátorů a kombinuje absurdní vtipy s hlubšími myšlenkami. Myslíte si, že je to něco, co má smysl nebo to DVTR a KOB prokazuje medvědí službu? https://www.youtube.com/watch?v=1y6YJsbRB40
Upravené 13. 9. 2021 o 17:43

Běžný konzument Čt to nejspíš bude považovat za nepovedenou scénku a až se setká s DVTR bude ji zlehčovat nebo se vysmívat použitým termínům. Dobrá práce kluků a holek z Čt, to se musí nechat.


Běžný konzument Čt to nejspíš bude považovat za nepovedenou scénku a až se setká s DVTR bude ji zlehčovat nebo se vysmívat použitým termínům. Dobrá práce kluků a holek z Čt, to se musí nechat.
Upravené 13. 9. 2021 o 18:06

Velmi pekne video. O co tam asi ide. Ide o to, ze take veci ako DVTR nemaju sancu prebit medzi tonami videi z tiktoku, atd ... proste mlade alebo stare decko stale hlada nieco vtipne, kde moze prejavit emociu, kde sa bude smiat atd ... A najlepsie sa pašuje do podvedomia informacia prave s takymito "nevinnymi videami typu chi chi cha cha". Ked si pozrie nejaka tlupa deti toto video, tak im v hlave ostane take daco ze "pozname ze pozname nieco co este nepozname" a pod, pritom to vsetko sa usadi v podvedomi a tam moze zacat robit sarapatu - vynarat nepohodlne otazky. Tak 80 % veci z toho videa davaju realne zmysel ale len tym, ktory vedia, ze je este nieco co nevedia smile A DVTR tam nezakomponovali len tak nahodou, to bola cielavedoma cinnost zamerana prave na podvedomie. Niekto vie co robi... na skodu DTVR a KSB to isto nie je pretoze je minimum deti, co realne vedia, ze existuje nieco o com nevedia (KSB napriklad). Ti co nevedia si ani nevsimnu druhotny obsah toho videa, ktory prevysuje niekolko nasobne prvotny vyznam chi chi cha cha.


Velmi pekne video. O co tam asi ide. Ide o to, ze take veci ako DVTR nemaju sancu prebit medzi tonami videi z tiktoku, atd ... proste mlade alebo stare decko stale hlada nieco vtipne, kde moze prejavit emociu, kde sa bude smiat atd ... A najlepsie sa pašuje do podvedomia informacia prave s takymito "nevinnymi videami typu chi chi cha cha". Ked si pozrie nejaka tlupa deti toto video, tak im v hlave ostane take daco ze "pozname ze pozname nieco co este nepozname" a pod, pritom to vsetko sa usadi v podvedomi a tam moze zacat robit sarapatu - vynarat nepohodlne otazky. Tak 80 % veci z toho videa davaju realne zmysel ale len tym, ktory vedia, ze je este nieco co nevedia :D A DVTR tam nezakomponovali len tak nahodou, to bola cielavedoma cinnost zamerana prave na podvedomie. Niekto vie co robi... na skodu DTVR a KSB to isto nie je pretoze je minimum deti, co realne vedia, ze existuje nieco o com nevedia (KSB napriklad). Ti co nevedia si ani nevsimnu druhotny obsah toho videa, ktory prevysuje niekolko nasobne prvotny vyznam chi chi cha cha.

A najlepsie sa pašuje do podvedomia informacia prave s takymito "nevinnymi videami typu chi chi cha cha". Ked si pozrie nejaka tlupa deti toto video, tak im v hlave ostane take daco ze "pozname ze pozname nieco co este nepozname" a pod, pritom to vsetko sa usadi v podvedomi a tam moze zacat robit sarapatu - vynarat nepohodlne otazky.

a to je ta opičí pracka, která určitě nebyla záměrem tvůrců.


Záměr tvůrců: Chtěli zesměšnit koncepci spojením s piráty - podívejte jak blábolí on a oni a konspiracemi - realita je jen virtuální simulace...


[quote="pid:32950, uid:106"]A najlepsie sa pašuje do podvedomia informacia prave s takymito "nevinnymi videami typu chi chi cha cha". Ked si pozrie nejaka tlupa deti toto video, tak im v hlave ostane take daco ze "pozname ze pozname nieco co este nepozname" a pod, pritom to vsetko sa usadi v podvedomi a tam moze zacat robit sarapatu - vynarat nepohodlne otazky.[/quote] a to je ta opičí pracka, která určitě nebyla záměrem tvůrců. Záměr tvůrců: Chtěli zesměšnit koncepci spojením s piráty - podívejte jak blábolí on a oni a konspiracemi - realita je jen virtuální simulace...

Žádná propagace KOB tam není a pokud je tak podprahová, ale to je jedno.
Celé je to o kvalitě a kvantitě, kvalitní informace stačí jedna a někoho osloví. Takovýchto videí zábavnou formou by musely být stovky, aby to mělo nějaký. Tohle spolehlivě za chvíli zanikne v informačním šumu, bohužel.
Jinak s ČT to nemá nic společného.


Žádná propagace KOB tam není a pokud je tak podprahová, ale to je jedno. Celé je to o kvalitě a kvantitě, kvalitní informace stačí jedna a někoho osloví. Takovýchto videí zábavnou formou by musely být stovky, aby to mělo nějaký. Tohle spolehlivě za chvíli zanikne v informačním šumu, bohužel. Jinak s ČT to nemá nic společného.

inak s ČT to nemá nic společného.

Nemá???


[quote="pid:32952, uid:402"]inak s ČT to nemá nic společného.[/quote] Nemá???

Nemá???


To není chytrolín Stach a Hyde Park, dělá si tam z něj legraci.


[quote="pid:32954, uid:641"]Nemá???[/quote] To není chytrolín Stach a Hyde Park, dělá si tam z něj legraci.

To není chytrolín Stach a Hyde Park, dělá si tam z něj legraci.

díky za vrácení na zem smile
já telku nesleduju, tak jsem se nechal unést v tom kam už to posunuli
Na Fb a You trubce je toho od něj víc, má talent:
Popis
Bavím se nad typickými i neobvyklými stereotypy. Domnělými autoritami, stylizací a pózou. A Jak moc skuteční jste Vy?


Nepopular CZ


Dvě stránky jedné mince
https://www.youtube.com/channel/UC1xdD6p1lSO5TIGVTTxwC0g/videos


[quote="pid:32955, uid:372"]To není chytrolín Stach a Hyde Park, dělá si tam z něj legraci.[/quote] díky za vrácení na zem :) já telku nesleduju, tak jsem se nechal unést v tom kam už to posunuli Na Fb a You trubce je toho od něj víc, má talent: Popis Bavím se nad typickými i neobvyklými stereotypy. Domnělými autoritami, stylizací a pózou. A Jak moc skuteční jste Vy? Nepopular CZ Dvě stránky jedné mince https://www.youtube.com/channel/UC1xdD6p1lSO5TIGVTTxwC0g/videos

já telku nesleduju


O nic nepřicházíte smile


[quote="pid:32960, uid:641"]já telku nesleduju[/quote] O nic nepřicházíte :)

Propagácia nie, ale práca s určitým typom publika ("detiská osprostené" - majster N) na podvedomej úrovni. Humor odstraňuje zábrany, vypína vnútorný antivirus. Okrem toho, že tam mladík používa frázy načerpané od Pjakina, tak miestami hovorí aj celkom múdre veci. Tie keď sa dostanú do psychiky diváka, tak v určitých situáciách-spúšťačoch sa môžu začať vynárať a môže to pomôcť človeku sa prebudiť, ak nájde v sebe vôľu niečo so sebou a svojimi názormi urobiť. Hovorí v podstate slangom určitej mládeže, a pod videom sú vcelku ovácie. Určité frázy môžu takého diváka priviesť k oveľa zaujímavejším textom a videám na internete, kde už sa veci budú preberať vážne. Ak nie je len smejúci sa ignorant, tak si to pozrie.


Myslím, že ten pokus nie je zlý (takéto využitie humoru môže mať zmysel, ak sú v ňom prepašované aj múdrosti). Aj keby nakopol len pár ľudí. Určite lepšie, než zostať pasívny a čakať na superdokonalý nápad.


To je ako v tom príbehu: Ide muž po pláži, a uvidí chlapca, ako zberá z pláže vyplavené hviezdice, a hádže ich naspäť do mora, aby na slnku nezahynuli. Muž chlapcovi hovorí: - Načo to robíš? sú ich tu na pláži tisíce, všetky aj tak nezachrániš. - A chlapec zodvihne ďalšiu hviezdicu a odpovedá: Ale táto bude žiť!


Aj drobnosti sa rátajú.


Propagácia nie, ale práca s určitým typom publika ("detiská osprostené" - majster N) na podvedomej úrovni. Humor odstraňuje zábrany, vypína vnútorný antivirus. Okrem toho, že tam mladík používa frázy načerpané od Pjakina, tak miestami hovorí aj celkom múdre veci. Tie keď sa dostanú do psychiky diváka, tak v určitých situáciách-spúšťačoch sa môžu začať vynárať a môže to pomôcť človeku sa prebudiť, ak nájde v sebe vôľu niečo so sebou a svojimi názormi urobiť. Hovorí v podstate slangom určitej mládeže, a pod videom sú vcelku ovácie. Určité frázy môžu takého diváka priviesť k oveľa zaujímavejším textom a videám na internete, kde už sa veci budú preberať vážne. Ak nie je len smejúci sa ignorant, tak si to pozrie. Myslím, že ten pokus nie je zlý (takéto využitie humoru môže mať zmysel, ak sú v ňom prepašované aj múdrosti). Aj keby nakopol len pár ľudí. Určite lepšie, než zostať pasívny a čakať na superdokonalý nápad. To je ako v tom príbehu: Ide muž po pláži, a uvidí chlapca, ako zberá z pláže vyplavené hviezdice, a hádže ich naspäť do mora, aby na slnku nezahynuli. Muž chlapcovi hovorí: - Načo to robíš? sú ich tu na pláži tisíce, všetky aj tak nezachrániš. - A chlapec zodvihne ďalšiu hviezdicu a odpovedá: Ale táto bude žiť! Aj drobnosti sa rátajú.
Upravené 13. 9. 2021 o 22:58

Myslím, že ten pokus nie je zlý (takéto využitie humoru môže mať zmysel, ak sú v ňom prepašované aj múdrosti). Aj keby nakopol len pár ľudí. Určite lepšie, než zostať pasívny a čakať na superdokonalý nápad.


Souhlasím.


[quote="pid:33009, uid:6"]Myslím, že ten pokus nie je zlý (takéto využitie humoru môže mať zmysel, ak sú v ňom prepašované aj múdrosti). Aj keby nakopol len pár ľudí. Určite lepšie, než zostať pasívny a čakať na superdokonalý nápad.[/quote] Souhlasím.

Myšlenky z KOB a DVTR , které ve videu zazněly, jsou nediskreditovatelné. Tedy alespoň ne mezi myslícími lidmi. Taky si myslím, že odlehčená forma informace vede mnohdy k daleko širšímu publiku . A použití Rumsfelda jako naprosto profláklého lháře a manipulátora (zdaleka ne jen mezi informovanými) je velmi dobré. Určitě plus.


Myšlenky z KOB a DVTR , které ve videu zazněly, jsou nediskreditovatelné. Tedy alespoň ne mezi myslícími lidmi. Taky si myslím, že odlehčená forma informace vede mnohdy k daleko širšímu publiku . A použití Rumsfelda jako naprosto profláklého lháře a manipulátora (zdaleka ne jen mezi informovanými) je velmi dobré. Určitě plus.

kluků a holek z Čt, to se musí nechat

To nebude zaměstnanec ČT, počítám, že je to "soukromník".
Na ČT nenechává nit suchou.


[quote="pid:32948, uid:641"]kluků a holek z Čt, to se musí nechat[/quote] To nebude zaměstnanec ČT, počítám, že je to "soukromník". Na ČT nenechává nit suchou.

Myslíte si, že je to něco, co má smysl nebo to DVTR a KOB prokazuje medvědí službu?

Jednoznačný názor na to zatím nemám.
Pravda je, že jsem se celkem pobavil.
Ale taky jsem si to musel pustit několikrát, než jsem docenil (snad všechny) narážky a gagy, které byly zkoncentrovány do 4 minut a 26 sekund.
Hrne to na diváka pod tlakem rovnou třemi kanály: obrazem, zvukem i písmem (viz ten "zpravodajský" proužek), nedá se to najednou všechno stíhat.
Při prvním průchodu jsem nejméně polovinu videa řešil, ne co říká, ale jestli to fakt běželo nebo neběželo v HydeParku ČT.
Vtipnost formy mi hodně překrývá informační rovinu, musel jsem to z toho hodně lovit.


Kdybych nevěděl o co jde, nevím, jestli bych si všiml, že o něco jde.


Na kanále "Nepopular CZ" je celkem 29 videí za 6 let.
Všechno jsem si to nepouštěl, ale jako "ksb" by šlo označit tak poslední cca 4 videa, ovšem z tohoto pohledu je zdaleka nejsilnější jenom to poslední...
Ve zbývajících videích si všímá řeči, paroduje redaktory ČT, některé jsou vyloženě jenom blbůstky...


[quote="pid:32941, uid:709"]Myslíte si, že je to něco, co má smysl nebo to DVTR a KOB prokazuje medvědí službu?[/quote] Jednoznačný názor na to zatím nemám. Pravda je, že jsem se celkem pobavil. Ale taky jsem si to musel pustit několikrát, než jsem docenil (snad všechny) narážky a gagy, které byly zkoncentrovány do 4 minut a 26 sekund. Hrne to na diváka pod tlakem rovnou třemi kanály: obrazem, zvukem i písmem (viz ten "zpravodajský" proužek), nedá se to najednou všechno stíhat. Při prvním průchodu jsem nejméně polovinu videa řešil, ne co říká, ale jestli to fakt běželo nebo neběželo v HydeParku ČT. Vtipnost formy mi hodně překrývá informační rovinu, musel jsem to z toho hodně lovit. Kdybych nevěděl o co jde, nevím, jestli bych si všiml, že o něco jde. Na kanále "Nepopular CZ" je celkem 29 videí za 6 let. Všechno jsem si to nepouštěl, ale jako "ksb" by šlo označit tak poslední cca 4 videa, ovšem z tohoto pohledu je zdaleka nejsilnější jenom to poslední... Ve zbývajících videích si všímá řeči, paroduje redaktory ČT, některé jsou vyloženě jenom blbůstky...

A samozřejmě "vzít s sebou" do bahna i pravdivou část, určenou tímto k diskreditaci. Myslím si, že toto video spadá do tohoto projektu.


Já tam nevnímal nic diskreditačního. Je super, že někdo mladý na youtube vůbec základní pojmy dostane do prostoru - formou, jaká zaujme jeho vrstevníky.
Víte vůbec, na co mladí na youtube čumí? To je nepředstavitelná hrůza a děs. Takže já videa hodnotím kladně. Třeba se někdo z mladých začne zajímat, o čem to vlastně mluví a co jednotlivé pojmy znamenají.


[quote="pid:33032, uid:292"]A samozřejmě "vzít s sebou" do bahna i pravdivou část, určenou tímto k diskreditaci. Myslím si, že toto video spadá do tohoto projektu.[/quote] Já tam nevnímal nic diskreditačního. Je super, že někdo mladý na youtube vůbec základní pojmy dostane do prostoru - formou, jaká zaujme jeho vrstevníky. Víte vůbec, na co mladí na youtube čumí? To je nepředstavitelná hrůza a děs. Takže já videa hodnotím kladně. Třeba se někdo z mladých začne zajímat, o čem to vlastně mluví a co jednotlivé pojmy znamenají.
1.27k
15
10
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept