História
História Zeme II

Udělám to ještě jinak, když to máte rádi pěkně ruský
всемирная история-новый взгляд
S Jurijem Abárinem nemáme totožný vzgljad na světovou "histerii", ale co mi pomohl poskládat slepá místa soukromé mozaiky, jen podobný. Má toho fakt hodně. Můžeme konzultovat. smile


Udělám to ještě jinak, když to máte rádi pěkně ruský [всемирная история-новый взгляд ](https://www.youtube.com/channel/UCa32alhYZNqGQXnGKmN6iRg/videos) S Jurijem Abárinem nemáme totožný vzgljad na světovou "histerii", ale co mi pomohl poskládat slepá místa soukromé mozaiky, jen podobný. Má toho fakt hodně. Můžeme konzultovat. :)

Vedi.Vini......

Upravené 6. 2. 2021 o 00:43

V tom zmazanom príspevku som spomínal do základov vybombardované mestá, ktoré ale nevykazujú v povojnovom období žiadny náznak "kultúrnej vrstvy" ako tu bolo zmieňované, veď kto by staval na nestabilných sutinách, či teraz, či v minulosti. Teda kultúrnou vrstvou sa nemusíme trápiť. Čo je však zaujímavé, v tom videu z Westerplate zaznela myšlienka, že tie centrá starobylých miest neboli bombardované náhodne. A ja k tomu pridám, podobne sa tomu stalo v nedávnej dobe v Babylone, vlastne v celom Iraku, ktorý hysteoretikovia označujú za kolísku civilizácie, v Palmíre, v Afganistane... Teda modus operandi usvedčuje páchateľa, ktorý kvôli novým technológiám dostupných masám(letecké a satelitné snímky) + dostupnosť týchto miest zvedavcom, je ochotný ničiť tieto pamiatky do základov(ej ty jeden globálny parazit), v záujme zachovania riadenia na 2. priorite.


Tak a aby som sa otočkou vrátil opäť k Prahe a okoliu Karlovho mosta, to čo vnímame v súvislosti s Westerplate sa pravdepodobne udialo aj vo vnútrozemí. Proste ľudia sa potrebovali zbaviť zeminy a tak ju hádzali do Vltavy. Chcelo by to staré mapy Prahy od roku 1400 do povedzme roku 1800 najlepšie po 50 rokoch. Buď sa teda mýlim, alebo môj predpoklad širšieho koryta Vltavy je správny. Zatiaľ čo som to našiel, potvrdzuje, že ešte koncom 17 storočia bola Kampa neobývaná.601de85a66e05


V tom zmazanom príspevku som spomínal do základov vybombardované mestá, ktoré ale nevykazujú v povojnovom období žiadny náznak "kultúrnej vrstvy" ako tu bolo zmieňované, veď kto by staval na nestabilných sutinách, či teraz, či v minulosti. Teda kultúrnou vrstvou sa nemusíme trápiť. Čo je však zaujímavé, v tom videu z Westerplate zaznela myšlienka, že tie centrá starobylých miest neboli bombardované náhodne. A ja k tomu pridám, podobne sa tomu stalo v nedávnej dobe v Babylone, vlastne v celom Iraku, ktorý hysteoretikovia označujú za kolísku civilizácie, v Palmíre, v Afganistane... Teda modus operandi usvedčuje páchateľa, ktorý kvôli novým technológiám dostupných masám(letecké a satelitné snímky) + dostupnosť týchto miest zvedavcom, je ochotný ničiť tieto pamiatky do základov(ej ty jeden globálny parazit), v záujme zachovania riadenia na 2. priorite. Tak a aby som sa otočkou vrátil opäť k Prahe a okoliu Karlovho mosta, to čo vnímame v súvislosti s Westerplate sa pravdepodobne udialo aj vo vnútrozemí. Proste ľudia sa potrebovali zbaviť zeminy a tak ju hádzali do Vltavy. Chcelo by to staré mapy Prahy od roku 1400 do povedzme roku 1800 najlepšie po 50 rokoch. Buď sa teda mýlim, alebo môj predpoklad širšieho koryta Vltavy je správny. Zatiaľ čo som to našiel, potvrdzuje, že ešte koncom 17 storočia bola Kampa neobývaná.![601de85a66e05](serve/attachment&path=601de85a66e05)

Tu ešte detail z roku 1650 a to už je 250 rokov od výstavby Karlovho mosta: 601e9d277e5d9
Logicky to aj odpovedá, že stavali most v najširšom koryte rieky, tým dosiahli nižšiu hladinu s malým prúdom.


Tu ešte detail z roku 1650 a to už je 250 rokov od výstavby Karlovho mosta: ![601e9d277e5d9](serve/attachment&path=601e9d277e5d9) Logicky to aj odpovedá, že stavali most v najširšom koryte rieky, tým dosiahli nižšiu hladinu s malým prúdom.
Upravené 6. 2. 2021 o 14:54

Tak a aby som sa otočkou vrátil opäť k Prahe
Proč tě pořád zajímá levý břeh...vžyť tam je jen prst Víta zaražen v řiť Václava - sluneční mysterium...smile Jsem zvědav.
ľudia sa potrebovali zbaviť zeminy
Když bouráš nefunkční fortifikaci?? Naše ulice U Lužického semináře není Kampa.., ale někde tudy procházelo opevnění..žejo
ešte koncom 17 storočia bola Kampa neobývaná
Já to nevím, ale povídej jak tedy vznikla Kampa.
môj predpoklad širšieho koryta Vltavy je správny
asi jo, on tu byl ještě Juditin most, Kampa asi ne a Staroměstská věž se kdysi taky vznášela nad vodou jak holubička. Potom to zahrnuli a vzniklo Křížovnické náměstí


Trochu nezáživné, ale možná někdy inspirativní čtení, co jsem rychle k tomu našel na virtuálu, protiklad Igorovi?..smile
Jak se měnila a rostla středověká Praha
Barokní opevnění pražského levobřeží
Vývoj opevnění pražské raně středověké aglomerace


[quote="pid:2693, uid:77"]Tak a aby som sa otočkou vrátil opäť k Prahe[/quote]Proč tě pořád zajímá levý břeh...vžyť tam je jen prst Víta zaražen v řiť Václava - sluneční mysterium...:) Jsem zvědav. [quote="pid:2693, uid:77"]ľudia sa potrebovali zbaviť zeminy[/quote]Když bouráš nefunkční fortifikaci?? Naše ulice U Lužického semináře není Kampa.., ale někde tudy procházelo opevnění..žejo [quote="pid:2693, uid:77"]ešte koncom 17 storočia bola Kampa neobývaná[/quote]Já to nevím, ale povídej jak tedy vznikla Kampa. [quote="pid:2693, uid:77"]môj predpoklad širšieho koryta Vltavy je správny[/quote]asi jo, on tu byl ještě Juditin most, Kampa asi ne a Staroměstská věž se kdysi taky vznášela nad vodou jak holubička. Potom to zahrnuli a vzniklo [Křížovnické náměstí](https://cs.wikipedia.org/wiki/Křižovnické_náměst%C3%AD) Trochu nezáživné, ale možná někdy inspirativní čtení, co jsem rychle k tomu našel na virtuálu, protiklad Igorovi?..:) [Jak se měnila a rostla středověká Praha](http://www.monet.cz/atlas/kap32.htm) [Barokní opevnění pražského levobřeží](https://digilib.phil.muni.cz/bitstream/handle/11222.digilib/134188/2_ArchaeologiaHistorica_40-2015-2_3.pdf?sequence=1) [Vývoj opevnění pražské raně středověké aglomerace](http://www.praha-archeologicka.cz/p/367?tgo=82)

Vedi.Vini......

Trochu nezáživné, ale možná někdy inspirativní čtení


úplne najdôležitejšia je jedna veta a to táto:
Teprve v této fázi vývoje se stalo nutností pravidelné metení a čistění ulic a veřejných prostranství, jehož zavedení je písemně doloženo až k roku 1340. Takže už žiadne "kultúrne vrstvy". Sranda je, že aj keď momentálne nejdem po tejto téme, stále na ňu narazím, chča-nechča. Momentálne v Žatci, bývalý objekt veliteľstva 3. divízie PVOŠ a budova naprieč križovatkou.


Mimochodom, dostala sa mi do uší zaujímavá a na 1 000% overená informácia o 7 podlažiach suterénu na námestí v Prešove. Doteraz som o tom ani netušil. Čo je ešte zaujímavé, dolu do jednotlivých podlaží vedú schody. Až táto šaškáreň s odsúdením k nečinnosti skončí, určite si to pôjdem osobne obzrieť.


[quote="pid:2763, uid:190"]Trochu nezáživné, ale možná někdy inspirativní čtení[/quote] úplne najdôležitejšia je jedna veta a to táto: Teprve v této fázi vývoje se stalo nutností pravidelné metení a čistění ulic a veřejných prostranství, jehož zavedení je písemně doloženo až k roku 1340. Takže už žiadne "kultúrne vrstvy". Sranda je, že aj keď momentálne nejdem po tejto téme, stále na ňu narazím, chča-nechča. Momentálne v Žatci, bývalý objekt veliteľstva 3. divízie PVOŠ a budova naprieč križovatkou. Mimochodom, dostala sa mi do uší zaujímavá a na 1 000% overená informácia o 7 podlažiach suterénu na námestí v Prešove. Doteraz som o tom ani netušil. Čo je ešte zaujímavé, dolu do jednotlivých podlaží vedú schody. Až táto šaškáreň s odsúdením k nečinnosti skončí, určite si to pôjdem osobne obzrieť.

Alšovo nábř. v roku 1925:


601f05e373c8d


A tá istá budova dnes:
601f0535b92f2


A nevyzerá, že by to bolo provizórium, schody naľavo, dláždená cesta... A 2 metre "kultúrnej vrstvy" navyše.


Zároveň som chcel naznačiť, že smerom k nábrežiu pred touto konkrétnou budovou došlo k odpratania bahna, ale keď sa pozrieme za jej roh, vidíme, že na konci budovy zostala pôvodná výška bahna zhruba do 2/3 okna. A to iste na nábreží pri vedľajšej budove, pravá strana komplet očistená až po plot na brehu, zatiaľ čo ľavá strana má opäť okná zanorené a za jej rohom ide terén opätovne do kopca.


A pohľad do dvora tejto budovy je tiež veľavravný, zrazu má 5 podlaží.601fd2ce3b15c
601fd2ce5cb53
Pravda pravda, ako by sa tam bahno dostalo?


Alšovo nábř. v roku 1925: ![601f05e373c8d](serve/attachment&path=601f05e373c8d) A tá istá budova dnes: ![601f0535b92f2](serve/attachment&path=601f0535b92f2) A nevyzerá, že by to bolo provizórium, schody naľavo, dláždená cesta... A 2 metre "kultúrnej vrstvy" navyše. Zároveň som chcel naznačiť, že smerom k nábrežiu pred touto konkrétnou budovou došlo k odpratania bahna, ale keď sa pozrieme za jej roh, vidíme, že na konci budovy zostala pôvodná výška bahna zhruba do 2/3 okna. A to iste na nábreží pri vedľajšej budove, pravá strana komplet očistená až po plot na brehu, zatiaľ čo ľavá strana má opäť okná zanorené a za jej rohom ide terén opätovne do kopca. A pohľad do dvora tejto budovy je tiež veľavravný, zrazu má 5 podlaží.![601fd2ce3b15c](serve/attachment&path=601fd2ce3b15c) ![601fd2ce5cb53](serve/attachment&path=601fd2ce5cb53) Pravda pravda, ako by sa tam bahno dostalo?
Upravené 7. 2. 2021 o 12:47

Pravda pravda,
Omluva, nějak to uniklo.smile Tak v rychlosti "smile
Doufám, že se nesnažíme jeden druhýmu nacpat něco do hlavy. Tak abychom zbytečně neplýtvali energií. Já budu pracovat v implozivní a ty v tý explozivní půlvlně a když to ještě harmonizujeme, může to být fofr.


Nábřeží... a je fuk kde, to jsou asi jiné rozprávky 1845 .....ale zaskočil jsi mě tím Alšovým nábřežím. Na velké náhody nevěřím...uvidíme"smile
6022fd18840ce
To co je na pozadí tvého zájmu je hotel Four Seasons. Takovej řekněme dostatečně saturovanej řetězec pro ty, co chtějí vypadat jakóó třeba......Brad Pitt??? smile


a tak to vypadalo, když tam řádilo za...50 míčů pár krtků. Došlo k odpratania bahna.
6022ff9a262ac
Kochej se..... tvůj barák je vlevo, Možná příjde anaglyf a naopak od Puškina přivede ty dva (kresba+fotka) Ta prkenná ohrada? a bouda.
Technická...empiricky, od základové spáry dolů můžete jít pod úhlem 30 stupňů, "neujede" vám to, v optimálních podmínkách.
Tato oblast není hic sunt leones a mě se nedoneslo nic o tom, že by tam vykopali nějakého golema, ale vrhli se tam jak supi.
Privátní fotodokumentace bude objemná. Jenže je tu etika žoldáků (těch co pracují na smlouvu) Je potřeba svolení a tady to asi nestojí za to, aby se porušila tak fundamentální pravidla....zatímsmile
Mohu se ale mýlit. Minimálně je to sexy vektor.


[quote="pid:2781, uid:77"]Pravda pravda,[/quote]Omluva, nějak to uniklo.:) Tak v rychlosti ") Doufám, že se nesnažíme jeden druhýmu nacpat něco do hlavy. Tak abychom zbytečně neplýtvali energií. Já budu pracovat v implozivní a ty v tý explozivní půlvlně a když to ještě harmonizujeme, může to být fofr. Nábřeží... a je fuk kde, to jsou asi jiné rozprávky [1845](https://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_povodn%C3%AD_v_%C4%8Cesku) .....ale zaskočil jsi mě tím Alšovým nábřežím. Na velké náhody nevěřím...uvidíme") ![6022fd18840ce](serve/attachment&path=6022fd18840ce) To co je na pozadí tvého zájmu je hotel Four Seasons. Takovej řekněme dostatečně saturovanej řetězec pro ty, co chtějí vypadat jakóó třeba......Brad Pitt??? :) a tak to vypadalo, když tam řádilo za...50 míčů pár krtků. Došlo k odpratania bahna. ![6022ff9a262ac](serve/attachment&path=6022ff9a262ac) Kochej se..... tvůj barák je vlevo, Možná příjde anaglyf a naopak od Puškina přivede ty dva (kresba+fotka) Ta prkenná ohrada? a bouda. Technická...empiricky, od základové spáry dolů můžete jít pod úhlem 30 stupňů, "neujede" vám to, v optimálních podmínkách. Tato oblast není _hic sunt leones_ a mě se nedoneslo nic o tom, že by tam vykopali nějakého golema, ale vrhli se tam jak supi. Privátní fotodokumentace bude objemná. Jenže je tu etika žoldáků (těch co pracují na smlouvu) Je potřeba svolení a tady to asi nestojí za to, aby se porušila tak fundamentální pravidla....zatím8) Mohu se ale mýlit. Minimálně je to sexy vektor.

Vedi.Vini......

Upravené 9. 2. 2021 o 23:49

Pravda pravda II.
Vysoká škola umělecko-průmyslová, dnes bychom řekli DSP vulgo dokumentace pro stavební povolení v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním ....blabla .....jujsmile
60232360440b0
a motivační wiki
6023314795d42
To bylo zabahnění, ale ne Státní opery, ale to vedle je bejvalý Federální shromáždění.
Před pár lety, v mezipauze, v sále kde rodiče mé generace mohli vést, v různých nářečích konstruktivní konverzace a vysrali se na to, jsem vytuhnul, v tý polstrovaný sesli, na hvězdáře a měl jsem fakt blbej sen, že tady to poprvé zaznělo...."že vás bereme u huby" Jestli jsme vás brali u huby a nebo jste jen tak békali, je fuk. Proces proběhl a my jsme rodičům, rok 68 vrátili i s úrokama rokem 89.
Zavřeli je do sametovýho pytle, vymlátili ducha a prošustrovali co nasyslili.
Co nám provedou naše děti, za ty hadry na ksychtě, to si netroufám ani odhadnout. Mě ten normalizační docela dusil. Máme tak....... na posledního panáka před zavíračkou.
Co je to za sklo, co tak jistě dělí nás? zpíval Imrich
https://www.youtube.com/watch?v=VKhjEAUqyFs


[quote="pid:2781, uid:77"]Pravda pravda II.[/quote]Vysoká škola umělecko-průmyslová, dnes bychom řekli DSP vulgo dokumentace pro stavební povolení v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním ....blabla .....jujx( ![60232360440b0](serve/attachment&path=60232360440b0) a motivační wiki ![6023314795d42](serve/attachment&path=6023314795d42) To bylo zabahnění, ale ne Státní opery, ale to vedle je bejvalý [Federální shromáždění](https://cs.wikipedia.org/wiki/Feder%C3%A1ln%C3%AD_shrom%C3%A1%C5%BEd%C4%9Bn%C3%AD). Před pár lety, v mezipauze, v sále kde rodiče mé generace mohli vést, v různých nářečích konstruktivní konverzace a vysrali se na to, jsem vytuhnul, v tý polstrovaný sesli, na hvězdáře a měl jsem fakt blbej sen, že tady to poprvé zaznělo...."že vás bereme u huby" Jestli jsme vás brali u huby a nebo jste jen tak békali, je fuk. Proces proběhl a my jsme rodičům, rok 68 vrátili i s úrokama rokem 89. Zavřeli je do sametovýho pytle, vymlátili ducha a prošustrovali co nasyslili. Co nám provedou naše děti, za ty hadry na ksychtě, to si netroufám ani odhadnout. Mě ten normalizační docela dusil. Máme tak....... na posledního panáka před zavíračkou. Co je to za sklo, co tak jistě dělí nás? zpíval Imrich https://www.youtube.com/watch?v=VKhjEAUqyFs

Vedi.Vini......

Upravené 10. 2. 2021 o 03:30

dnes bychom řekli DSP vulgo dokumentace pro stavební povolení v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním


Uf, ja vidím úplne dve odlišné budovy, ak to stavali podľa projektu takto, tak už viem, kde vznikol šlendrián neskôr...


[quote="pid:3132, uid:190"]dnes bychom řekli DSP vulgo dokumentace pro stavební povolení v souladu se zákonem č. 183/2006 Sb. o územním[/quote] Uf, ja vidím úplne dve odlišné budovy, ak to stavali podľa projektu takto, tak už viem, kde vznikol šlendrián neskôr...

Uf, ja vidím
já taky, že někdo z nás dvou je asi pod vlivem algoritmu dutý hlavy. Měli bychom to vyřešit.


[quote="pid:3190, uid:77"]Uf, ja vidím[/quote]já taky, že někdo z nás dvou je asi pod vlivem [algoritmu dutý hlavy](https://en.wikipedia.org/wiki/Hollow-Face_illusion). Měli bychom to vyřešit.

Vedi.Vini......

vidím úplne dve odlišné budovy
Dokážeš tedy identifikovat reálnou fasádu, která vyhovuje výkresu. Víš která je to budova?? Byl jsi ve sklepeních budovy jejíž fasádu zde prezentuješ?? Mohu mít další desítky otázek. Tak ať se pohneme z místa. Gameska jestě ještě nekončí. Pokud máš zájem.


[quote="pid:3190, uid:77"]vidím úplne dve odlišné budovy[/quote]Dokážeš tedy identifikovat reálnou fasádu, která vyhovuje výkresu. Víš která je to budova?? Byl jsi ve sklepeních budovy jejíž fasádu zde prezentuješ?? Mohu mít další desítky otázek. Tak ať se pohneme z místa. Gameska jestě ještě nekončí. Pokud máš zájem.

Vedi.Vini......

Víš která je to budova


prehlásiť túto budovu 60251b9814633


za identickú s touto:
60251bc5a7f91


chce dlhoročné užívanie samovarov methyalkoholových, prípadne sny opiátové či nebodaj praženice lysohlávkové. Už aj deti prvoklasnikové vedia spočítať minimálne, že počet otvorov okenných je výrazne rozdielny, nevraviac o ich umiestnení. Takže majstri sa nám rozbehli a na projekt sa vypr.li, tak? A čo tak uniformné fasády všade na prízemí, nech je štýl aký chce, prízemie je jednotné.


K tej fotografii staveniska, naľavo je zreteľná ryska, kudy tudy bahno siahalo a koľko sa odkopalo, zatiaľ čo napravo musela byť rampa blátenná, aby sa dostali na úroveň súčasného prízemia. Nič v rozpore s tým, čo tvrdím. Kde sa len pozriem, bahno vidím, niekde odkopané, niekde zadláždené. Koľko bolo úsilia pri jednej stavbe? 50 krtkov mechanických?
Koľko by bolo len na samotnú Prahu aby sa uviedla do"pôvodného stavu"? Milióny, a kto to zaplatí? O tom to je. Ani dnes na to nie sú prostriedky, nieto pred storočiami dvomi.


[quote="pid:3297, uid:190"]Víš která je to budova[/quote] prehlásiť túto budovu ![60251b9814633](serve/attachment&path=60251b9814633) za identickú s touto: ![60251bc5a7f91](serve/attachment&path=60251bc5a7f91) chce dlhoročné užívanie samovarov methyalkoholových, prípadne sny opiátové či nebodaj praženice lysohlávkové. Už aj deti prvoklasnikové vedia spočítať minimálne, že počet otvorov okenných je výrazne rozdielny, nevraviac o ich umiestnení. Takže majstri sa nám rozbehli a na projekt sa vypr.li, tak? A čo tak uniformné fasády všade na prízemí, nech je štýl aký chce, prízemie je jednotné. K tej fotografii staveniska, naľavo je zreteľná ryska, kudy tudy bahno siahalo a koľko sa odkopalo, zatiaľ čo napravo musela byť rampa blátenná, aby sa dostali na úroveň súčasného prízemia. Nič v rozpore s tým, čo tvrdím. Kde sa len pozriem, bahno vidím, niekde odkopané, niekde zadláždené. Koľko bolo úsilia pri jednej stavbe? 50 krtkov mechanických? Koľko by bolo len na samotnú Prahu aby sa uviedla do"pôvodného stavu"? Milióny, a kto to zaplatí? O tom to je. Ani dnes na to nie sú prostriedky, nieto pred storočiami dvomi.
Upravené 11. 2. 2021 o 13:10

dlhoročné užívanie samovarov methyalkoholových
No tak to období "neroznvážnosti" je dávnou minulostí. Odbočka k chlastu. Mám praxí ověřeno, že po třech letech opravdu dochází ke zlepšení kognitivních procesů například pomocí intuice...
K budově VŠUP Praha, byla to klasická pastička, musel jsem tě na ní upozornil (v zamlčení)smile a dal ti návod, odkazem na Haló efekt vulgo dutou hlavu smile


  • Tato budova má tři frontální části.

Hlavní vstup. Máš to na wiki 6025313f333af Démonický techniky symbiotických parazitů nechci používat. Aktivoval jsem svobodnou vůli a přečetl manuál....byl bych blbej, kdyby jo...Jak jsem napsal na náhody nevěřím a tak napravím žertík, kterým jsem (doufám) dostatečně nakrmil chlupatou vopici. Já tady znám každou cihlu (obrazně). Je to velkej soubor a paralelní přístup k datům je rychlejší ne?...ptej se, možná se posuneme dál. Můj závěr..dočasný:

  • Veškeré stavební anomálie v tomto prostoru, se dají vystětlit zdokumentovanými dějinnými faktory....tečka.Máš otázky? pokusím se na ně odpovědět.

[quote="pid:3305, uid:77"]dlhoročné užívanie samovarov methyalkoholových[/quote]No tak to období "neroznvážnosti" je dávnou minulostí. Odbočka k chlastu. Mám praxí ověřeno, že po třech letech opravdu dochází ke zlepšení kognitivních procesů například pomocí intuice... K budově VŠUP Praha, byla to klasická pastička, musel jsem tě na ní upozornil (v zamlčení);) a dal ti návod, odkazem na Haló efekt vulgo dutou hlavu :) - Tato budova má tři frontální části. Hlavní vstup. Máš to na wiki ![6025313f333af](serve/attachment&path=6025313f333af) Démonický techniky symbiotických parazitů nechci používat. Aktivoval jsem svobodnou vůli a přečetl manuál....byl bych blbej, kdyby jo... Jak jsem napsal na náhody nevěřím a tak napravím žertík, kterým jsem (doufám) dostatečně nakrmil chlupatou vopici. Já tady znám každou cihlu (obrazně). Je to velkej soubor a paralelní přístup k datům je rychlejší ne?...ptej se, možná se posuneme dál. Můj závěr..dočasný: - Veškeré stavební anomálie v tomto prostoru, se dají vystětlit zdokumentovanými dějinnými faktory....tečka. Máš otázky? pokusím se na ně odpovědět.

Vedi.Vini......

Upravené 11. 2. 2021 o 15:49

K tej fotografii staveniska
A jestli chceš mít opravdu zprávy z bojiště, obrať se na ty co tu divnost vytvořili...autoři Mají veškerou dokumentaci.


[quote="pid:3305, uid:77"]K tej fotografii staveniska[/quote]A jestli chceš mít opravdu zprávy z bojiště, obrať se na ty co tu divnost vytvořili...[autoři](http://www.dumamesto.cz/four_seasons.php) Mají veškerou dokumentaci.

Vedi.Vini......

A čo tak uniformné fasády všade na prízemí, nech je štýl aký chce, prízemie je jednotné.
...v začátku doporučuji Zakládání staveb
...a taková chuťovka Rekonstrukce historického mostu v lokalitě Portz Insel
60258aa961586


a inspirace...Temple of consumerism aneb přestavba Kasáren Jiřího z Poděbrad


60271ad702515


[quote="pid:3305, uid:77"]A čo tak uniformné fasády všade na prízemí, nech je štýl aký chce, prízemie je jednotné.[/quote]...v začátku doporučuji [Zakládání staveb](https://docplayer.cz/106060324-Zaklady-historickych-budov.html) ...a taková chuťovka [Rekonstrukce historického mostu v lokalitě Portz Insel](https://stavba.tzb-info.cz/historicke-stavby/20945-rekonstrukce-historickeho-mostu-v-lokalite-portz-insel) ![60258aa961586](serve/attachment&path=60258aa961586) a inspirace...[Temple of consumerism](http://old.konstrukce.cz/clanek/kasarna-jiriho-z-podebrad-podchyceni-budovy-pri-jeji-prestavbe/) aneb přestavba Kasáren Jiřího z Poděbrad ![60271ad702515](serve/attachment&path=60271ad702515)

Vedi.Vini......

Upravené 13. 2. 2021 o 01:18

Pokročme ďalej od Ruska a povedzme si bez rúška, že toto sa tu dialo, okolo roku Pána 1757 Rím bahno nie-ľudské zapratalo


602ec541c9f71


a z tejto fotky v porovnaní s maľbou je zrejmé, že výška bahna je minimálne 2,5-3m


602ed46c828ef
602ed48b9de6d
a ešte upozornenie pre "kultúrnych" referentov, stavba je z roku 12 BC, maľba z roku 1775


A dokonalá prehliadka zmaru a nešťastia. Prázdne ulice na tak veľké mestá, spravidla bez stromov. V tejto súvislosti je zaujímavý aj fakt, že väčšina stromov Európy nemá viac ako 200 rokov.


https://www.romasegreta.it/trastevere/via-di-s-dorotea/22-rioni/index.php?option=com_content&view=article&id=397:du-perac-etienne&catid=36:roma-nell-arte&Itemid=534


Pokročme ďalej od Ruska a povedzme si bez rúška, že toto sa tu dialo, okolo roku Pána 1757 Rím bahno nie-ľudské zapratalo ![602ec541c9f71](serve/attachment&path=602ec541c9f71) a z tejto fotky v porovnaní s maľbou je zrejmé, že výška bahna je minimálne 2,5-3m ![602ed46c828ef](serve/attachment&path=602ed46c828ef) ![602ed48b9de6d](serve/attachment&path=602ed48b9de6d) a ešte upozornenie pre "kultúrnych" referentov, stavba je z roku 12 BC, maľba z roku 1775 A dokonalá prehliadka zmaru a nešťastia. Prázdne ulice na tak veľké mestá, spravidla bez stromov. V tejto súvislosti je zaujímavý aj fakt, že väčšina stromov Európy nemá viac ako 200 rokov. https://www.romasegreta.it/trastevere/via-di-s-dorotea/22-rioni/index.php?option=com_content&view=article&id=397:du-perac-etienne&catid=36:roma-nell-arte&Itemid=534
Upravené 19. 2. 2021 o 00:31

Tiez Валерий sa venoval tej problematike.


Videl som na jednom jeho videu fotku, neuveritelne staru, kde niekde na uzemi terajsich USA odkopavali hlinu od doma, pricom dom bol cely zasypany hlinou - tjs asi 15 metrov hliny na rovnom priestranstve ... ale neviem najst to video ...


Ako Валерий ma nazory ako ma ... nieco prehana, ale stare fotky co vytahuje su velmi zaujimave Napr


https://www.youtube.com/watch?v=X-tHP6d4AkI


cas 15:40


Tiez Валерий sa venoval tej problematike. Videl som na jednom jeho videu fotku, neuveritelne staru, kde niekde na uzemi terajsich USA odkopavali hlinu od doma, pricom dom bol cely zasypany hlinou - tjs asi 15 metrov hliny na rovnom priestranstve ... ale neviem najst to video ... Ako Валерий ma nazory ako ma ... nieco prehana, ale stare fotky co vytahuje su velmi zaujimave Napr https://www.youtube.com/watch?v=X-tHP6d4AkI cas 15:40

Na mape Ríma z roku 1688 objekty ešte zachovalé a nezatopené bahnom:


a do pozornosti dávam hviezdicovité opevnenie( o nich zase v niektorom pokračovaní Histórie Zeme) Vatikánu v ľavej spodnej časti mapy, ktoré bolo uplatňované minimálne od Ríma po Sibír, vrátane severu Európy (napr. Nórsko, ostrov Vardø)


Na mape Ríma z roku 1688 objekty ešte zachovalé a nezatopené bahnom: https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4b/View_of_Rome_Roma_1688_stitched.jpg a do pozornosti dávam hviezdicovité opevnenie( o nich zase v niektorom pokračovaní Histórie Zeme) Vatikánu v ľavej spodnej časti mapy, ktoré bolo uplatňované minimálne od Ríma po Sibír, vrátane severu Európy (napr. Nórsko, ostrov Vardø)
Upravené 19. 2. 2021 o 18:06

Технология пососать свою конфетку или псевдология? Спасибо нет. История художественной культуры - основа образования.smile


Технология пососать свою конфетку или псевдология? Спасибо нет. История художественной культуры - основа образования.8)

Vedi.Vini......

фокус товарищи...... Данте smile
602f9c4a99bca


602f9ce319a90


фокус товарищи...... Данте 8) ![602f9c4a99bca](serve/attachment&path=602f9c4a99bca) ![602f9ce319a90](serve/attachment&path=602f9ce319a90)

Vedi.Vini......

Upravené 19. 2. 2021 o 12:11

Ne vždy chápeme cesty náhod.
Já dnes byl nějak podivně nasměrován na tuto stránku. Překlad celé stránky nefungoval, musel jsem to překládat po odstavcích. Rozhodně však zajímavé.
https://www.tart-aria.info/poslednie-iz-mogikan/
Dovedl mě sem tento seriál https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2021/01/rozkaz-prezit-3.html?m=1


Ne vždy chápeme cesty náhod. Já dnes byl nějak podivně nasměrován na tuto stránku. Překlad celé stránky nefungoval, musel jsem to překládat po odstavcích. Rozhodně však zajímavé. https://www.tart-aria.info/poslednie-iz-mogikan/ Dovedl mě sem tento seriál https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2021/01/rozkaz-prezit-3.html?m=1

Ne vždy chápeme cesty náhod.

Jo to souhlasí, Posledního mohykána necháme tedy zatím spát, ale ty kamna.....doplním diskuzi pod článkem (oba články jsem v rychlosti přečetl).
Oheň je plazma a ta je zase jeden z agregátních stavů hmoty.... částicové systémy. Aby kamna hřála potřebujeme "palivo" a "vzduch" Způsob jak přivádím vzduch do spalovací komory ...primární, sekundární, terciální...Na výstupu máme systémy podtlakové, přetlakové a atmosférické. Při nedokonalém spalování organiky dochází k tvorbě pyrolýzních plynů vulgo kouře vulgo částicových systémů (chemici prominou). Tak nám komínem vyletí cca 50% potenciální energie přímo do boží řitě. Pokud v celém systému navrhneme sekundární spalovací komoru s vysokou konstantní teplotou a přivedeme dostatečně ohřátý terciální vzduch, zapálíme ony pyrolýzní plyny. Na výstupu tak máme "páru" se zbytky reziduí. Když do soustavy přidáme tepelný výměník můžeme výstupní teplotu snížit z cca 400° na cca 80°+ energie a to je celkem dost..ne? Pouhá fyzika.
Třeba další způsob jak ohřívat topné médium... třeba vodu je pomocí hydrodynamické kavitace. Stačí asynchronní motor o výkonu cca 1kW a speciální rotační zařízení nám na výstupu je schopné dát tepelný výkon do cca 10 kW. Jen potřebujeme "ten" design, aby systém pracoval v jisté rezonanční frekvenci. Pouhá fyzika.
Myšlenky o čemkoliv mám rád a občas je čtu. Mají inspirační potenciál, ale přímo tato prezentovaná část je asi fakt bullshit. Stavět "kamna" mě totiž hodně baví...nic ve zlým, ale můžu se i mýlit.


[quote="pid:4328, uid:49"]Ne vždy chápeme cesty náhod.[/quote] Jo to souhlasí, Posledního mohykána necháme tedy zatím spát, ale ty kamna.....doplním diskuzi pod článkem (oba články jsem v rychlosti přečetl). Oheň je plazma a ta je zase jeden z agregátních stavů hmoty.... částicové systémy. Aby kamna hřála potřebujeme "palivo" a "vzduch" Způsob jak přivádím vzduch do spalovací komory ...primární, sekundární, terciální...Na výstupu máme systémy podtlakové, přetlakové a atmosférické. Při nedokonalém spalování organiky dochází k tvorbě pyrolýzních plynů vulgo kouře vulgo částicových systémů (chemici prominou). Tak nám komínem vyletí cca 50% potenciální energie přímo do boží řitě. Pokud v celém systému navrhneme sekundární spalovací komoru s vysokou konstantní teplotou a přivedeme dostatečně ohřátý terciální vzduch, zapálíme ony pyrolýzní plyny. Na výstupu tak máme "páru" se zbytky reziduí. Když do soustavy přidáme tepelný výměník můžeme výstupní teplotu snížit z cca 400° na cca 80°+ energie a to je celkem dost..ne? Pouhá fyzika. Třeba další způsob jak ohřívat topné médium... třeba vodu je pomocí hydrodynamické kavitace. Stačí asynchronní motor o výkonu cca 1kW a speciální rotační zařízení nám na výstupu je schopné dát tepelný výkon do cca 10 kW. Jen potřebujeme "ten" design, aby systém pracoval v jisté rezonanční frekvenci. Pouhá fyzika. Myšlenky o čemkoliv mám rád a občas je čtu. Mají inspirační potenciál, ale přímo tato prezentovaná část je asi fakt bullshit. Stavět "kamna" mě totiž hodně baví...nic ve zlým, ale můžu se i mýlit.

Vedi.Vini......

Upravené 20. 2. 2021 o 14:02

nechcem rusit vasu debatu, len davam do pozornosti: https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/20113-brnensti-architekti-nevzdavaji-patrani-po-historickem-viaduktu.html


V Brne sa hlada viadukt, ktory bol postaveny v roku 1838 a koncom 19 storocia bol zasypany. Je to asi svetovy unikat, zasypany viadukt.


"Z původního viaduktu se zachovalo pouze několik nevelkých úseků, protože při rozšiřování kolejiště v 90. letech 19. století byl z větší části zasypán a je skryt v mohutném náspu. Patnáct cihelných oblouků je zachováno pod kolejemi a přístupno z budovy skladiště Malá Amerika, další jsou viditelné v ulici Nové Sady."


nechcem rusit vasu debatu, len davam do pozornosti: https://brnenska.drbna.cz/zpravy/spolecnost/20113-brnensti-architekti-nevzdavaji-patrani-po-historickem-viaduktu.html V Brne sa hlada viadukt, ktory bol postaveny v roku 1838 a koncom 19 storocia bol zasypany. Je to asi svetovy unikat, zasypany viadukt. "Z původního viaduktu se zachovalo pouze několik nevelkých úseků, protože při rozšiřování kolejiště v 90. letech 19. století byl z větší části zasypán a je skryt v mohutném náspu. Patnáct cihelných oblouků je zachováno pod kolejemi a přístupno z budovy skladiště Malá Amerika, další jsou viditelné v ulici Nové Sady."

Moderator

chemici

Pche, chemie neexistuje, existuje pouze fyzika.
Chemie je jenom jiný název pro fenomenologickou fyziku.
A chemici? Neuměl fyziku, tak se stal chemikem.
A to nemluvím o Kalouskovi.
:-p
(@Boletus promine, výjimky potvrzují pravidlo)

[quote="pid:4366, uid:190"]chemici[/quote] Pche, chemie neexistuje, existuje pouze fyzika. Chemie je jenom jiný název pro fenomenologickou fyziku. A chemici? Neuměl fyziku, tak se stal chemikem. A to nemluvím o Kalouskovi. :-p (@Boletus promine, výjimky potvrzují pravidlo)
Upravené 20. 2. 2021 o 14:36

A chemici? Neuměl fyziku, tak se stal chemikem.
A to nemluvím o Kalouskovi.


Na toto rýpnutie odpoviem podobnou mincou:


A ty chytrá hlava, teba nenapadla, že chemikom fyzika je ukradnutá?!


[quote="pid:4368, uid:240"]A chemici? Neuměl fyziku, tak se stal chemikem. A to nemluvím o Kalouskovi.[/quote] Na toto rýpnutie odpoviem podobnou mincou: A ty chytrá hlava, teba nenapadla, že chemikom fyzika je ukradnutá?!

Moderátor

A ty chytrá hlava, teba nenapadla, že chemikom fyzika je ukradnutá?!

:-))


No dyť. A ty následky toho !;-)


[quote="pid:4532, uid:7"]A ty chytrá hlava, teba nenapadla, že chemikom fyzika je ukradnutá?![/quote] :-)) No dyť. A ty následky toho !;-)

Tak ďalší čriepok a množstvo faktov do skladačky. Ako som predpokladal, gigantická vlna by mohla byť tým vysvetlením(zatiaľ jediným logickým v tak obrovskom rozsahu). Slané jazerá, hrubé vrstvy černozeme vo vnútrozemí, keď aj podľa prof. Staněka cm sa tvoria celé dekády, zatiaľ čo zo severu komplet stiahnutá vrstva úrodnej pôdy... "Bludné balvany"... Aralské more.


https://www.youtube.com/watch?v=X3-myt0D15Y


Tak ďalší čriepok a množstvo faktov do skladačky. Ako som predpokladal, gigantická vlna by mohla byť tým vysvetlením(zatiaľ jediným logickým v tak obrovskom rozsahu). Slané jazerá, hrubé vrstvy černozeme vo vnútrozemí, keď aj podľa prof. Staněka cm sa tvoria celé dekády, zatiaľ čo zo severu komplet stiahnutá vrstva úrodnej pôdy... "Bludné balvany"... Aralské more. https://www.youtube.com/watch?v=X3-myt0D15Y
Upravené 27. 2. 2021 o 15:17

Este aj take daco som nasiel.
https://www.youtube.com/watch?v=B7LUYz8gpmg


Kanal https://www.youtube.com/channel/UCepPgPC1WzzWcjcrzU_vqcg
Niektore veci tam su zaujimave. Samozrejme ze vsetky doplnene uvahy autora nemusia byt spravne ale je to zaujimave.


Este aj take daco som nasiel. https://www.youtube.com/watch?v=B7LUYz8gpmg Kanal https://www.youtube.com/channel/UCepPgPC1WzzWcjcrzU_vqcg Niektore veci tam su zaujimave. Samozrejme ze vsetky doplnene uvahy autora nemusia byt spravne ale je to zaujimave.
12
7.19k
104
13
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept