Zahraničná politika
Švajčiarsko

Švajčiarsko: Desaťročné deti by podľa Federálneho úradu verejného zdravia (BAG) mali mať možnosť samy sa rozhodnúť, či chcú byť očkované.
https://www.hlavnespravy.sk/svajciarsko-deti-vo-veku-od-10-rokov-by-sa-mohli-dat-sa-zaockovat-aj-proti-voli-svojich-rodicov/2546164


Švajčiarsko: Desaťročné deti by podľa Federálneho úradu verejného zdravia (BAG) mali mať možnosť samy sa rozhodnúť, či chcú byť očkované. https://www.hlavnespravy.sk/svajciarsko-deti-vo-veku-od-10-rokov-by-sa-mohli-dat-sa-zaockovat-aj-proti-voli-svojich-rodicov/2546164
Upravené 27. 9. 2021 o 13:19

Švajčiarski voliči v referende významnou väčšinou podporili uzákonenie manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Takmer dve tretiny zahlasovali „za“ v referende, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu, 26. septembra. Aktivisti ho označili za historický okamih pre práva homosexuálov vo Švajčiarsku.
https://zemavek.sk/svajciari-schvalili-manzelstva-osob-rovnakeho-pohlavia/


Švajčiarski voliči v referende významnou väčšinou podporili uzákonenie manželstiev osôb rovnakého pohlavia. Takmer dve tretiny zahlasovali „za“ v referende, ktoré sa uskutočnilo v nedeľu, 26. septembra. Aktivisti ho označili za historický okamih pre práva homosexuálov vo Švajčiarsku. https://zemavek.sk/svajciari-schvalili-manzelstva-osob-rovnakeho-pohlavia/

https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/geheimnisse-des-universums-cern-startet-beschleuniger-a3802503.html


Cern spúšťa urýchľovače
Epoch Times 22. apríla 2022


Začiatok bol úspešný pre nový výskum, ktorý by mohol hodiť súčasný vysvetľujúci model vesmíru cez palubu. V CERN-e v Ženeve sa protóny opäť posielajú na kolízny kurz.
Najväčší výskumný stroj na svete opäť beží: Fyzici po dobrých troch rokoch údržby prvýkrát priviedli späť do obehu dva protónové lúče v urýchľovači častíc v Ženeve.


Ako povedal riaditeľ výskumu Európskej organizácie pre jadrový výskum (Cern) Joachim Mnich, podľa plánu obiehali v 27-kilometrovom podzemnom prstenci opačným smerom.


Teraz trvá šesť až osem týždňov, kým stroj beží na plné obrátky. Potom opäť dôjde k zrážkam protónov, ktoré majú odhaliť pohľady na základné zákony vesmíru.


Dva protónové lúče cirkulovali s injekčnou energiou 450 miliárd elektrónvoltov. Pri zrážkach sa energia zvýši na 13,6 bilióna elektrónvoltov.


https://www.epochtimes.de/wissen/forschung/geheimnisse-des-universums-cern-startet-beschleuniger-a3802503.html Cern spúšťa urýchľovače Epoch Times 22. apríla 2022 Začiatok bol úspešný pre nový výskum, ktorý by mohol hodiť súčasný vysvetľujúci model vesmíru cez palubu. V CERN-e v Ženeve sa protóny opäť posielajú na kolízny kurz. Najväčší výskumný stroj na svete opäť beží: Fyzici po dobrých troch rokoch údržby prvýkrát priviedli späť do obehu dva protónové lúče v urýchľovači častíc v Ženeve. Ako povedal riaditeľ výskumu Európskej organizácie pre jadrový výskum (Cern) Joachim Mnich, podľa plánu obiehali v 27-kilometrovom podzemnom prstenci opačným smerom. Teraz trvá šesť až osem týždňov, kým stroj beží na plné obrátky. Potom opäť dôjde k zrážkam protónov, ktoré majú odhaliť pohľady na základné zákony vesmíru. Dva protónové lúče cirkulovali s injekčnou energiou 450 miliárd elektrónvoltov. Pri zrážkach sa energia zvýši na 13,6 bilióna elektrónvoltov.
630
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept