Naši analytici
Klasika a divný pocit
Ori

Zdravia ti Oracle.
Zdravia všetkým.
Píšem sem keďže si žiadal minimalizovať diskusiu pod týmto článkom. Nie si sám čo má divný pocit. Takmer ako keby bol dosiahnutý vrchol kopca, chvíľu sa pohojdáme na vrchole a odrazu začne divoká jazda. Už je naozaj najvyšší čas diverzifikovať zdroje a urobiť si aké také zásoby tých vecí bežnej potreby. Všetko okolo vyzerá ako nádych pred cestou do hlbiny. Ešte chýba spúšťač. No čas sa kráti. Aj cena striebra sa správa zvláštne, pláva hore dole aj desať eur hore dole v priebehu týždňa.
S pozdravom Peter.


Zdravia ti Oracle. Zdravia všetkým. Píšem sem keďže si žiadal minimalizovať diskusiu pod týmto článkom. Nie si sám čo má divný pocit. Takmer ako keby bol dosiahnutý vrchol kopca, chvíľu sa pohojdáme na vrchole a odrazu začne divoká jazda. Už je naozaj najvyšší čas diverzifikovať zdroje a urobiť si aké také zásoby tých vecí bežnej potreby. Všetko okolo vyzerá ako nádych pred cestou do hlbiny. Ešte chýba spúšťač. No čas sa kráti. Aj cena striebra sa správa zvláštne, pláva hore dole aj desať eur hore dole v priebehu týždňa. S pozdravom Peter.

Tento človek v tom vidí úplne niečo iné....inflácia je niečo čomu ľudia nerozumejú a spájajú to so zvyšovaním cien......
Ja som teda uplný amatér v tejto oblasti, no prečítala som článok a zasvietila mi akási kontrolka....o čo ide tomuto človeku?...nahovoriť ľudom, že inflácia je niečo fajn..... že rast cien je fajn?....konečne?.... myslím, že na to nazerá z úplne iného uhla pohľadu, pričom opomína realitu....realitu ktorú bežný človek denne žije ...a ak stratil prácu, má len príspevok od štátu a nič viac a doma 2-3 hladné deti....takýmto ekonomickým výplodom sa zaoberať nebude....pričom to, že tuto situaciu na nás skúšajú roky....a len uťahujú skrutky.... v dnešnej novej dobe kedy sa mení-zmenila aj ekonomika státov....je teda logický pád systému....už nič ine po tejto pandémii nemôže prísť.... pán ekonóm Odór je zjavne dobre pripravený... príde mi to ako sprostá manipulácia.... prikryť pád financ.systému neschopnosťou aj tejto našej amatérskej vlády....tiež si uvedomujem neudržateľnosť tohoto systému a preto to čo bude nasledovať je len posledný klinec tejto podvodnej pyramídy ktorú skúšali roky na celom svete....


Výňatok


Ľudovít Ódor: Vyšší rast cien? Konečne!


....časť nárastu cien nebude mať dlhú trvácnosť, a po druhé, dočasne vyššia inflácia je súčasťou riešenia, a nie problému. Vysvetlím.


Pandémia narušila dodávateľsko-odberateľské reťazce v niektorých kľúčových trhových segmentoch. Okrem toho potrvá ešte chvíľu, kým ponuka stihne adekvátne zareagovať na vyšší dopyt. Ceny nedostatkových tovarov (ako čipy alebo granuláty) alebo komodít budú preto zákonite vyššie. No len dočasne. Na takéto problémy nemajú centrálne banky účinnú medicínu a ani sa neočakáva, že by nedostatok trval roky. Podobne menová politika sa nemení ani vtedy, ak sú potraviny lacnejšie pre vyššiu úrodu. Preto je lepšie sústreďovať sa len na tie časti rastu cien, ktoré majú dlhodobý a skôr dopytový charakter.
Keď počujeme slovo inflácia, okamžite sa to v našom mozgu spojí s niečím zlým, nezdravým alebo nepríjemným.


https://komentare.hnonline.sk/komentare/2346076-vyssi-rast-cien-konecne


Tento človek v tom vidí úplne niečo iné....inflácia je niečo čomu ľudia nerozumejú a spájajú to so zvyšovaním cien...... Ja som teda uplný amatér v tejto oblasti, no prečítala som článok a zasvietila mi akási kontrolka....o čo ide tomuto človeku?...nahovoriť ľudom, že inflácia je niečo fajn..... že rast cien je fajn?....konečne?.... myslím, že na to nazerá z úplne iného uhla pohľadu, pričom opomína realitu....realitu ktorú bežný človek denne žije ...a ak stratil prácu, má len príspevok od štátu a nič viac a doma 2-3 hladné deti....takýmto ekonomickým výplodom sa zaoberať nebude....pričom to, že tuto situaciu na nás skúšajú roky....a len uťahujú skrutky.... v dnešnej novej dobe kedy sa mení-zmenila aj ekonomika státov....je teda logický pád systému....už nič ine po tejto pandémii nemôže prísť.... pán ekonóm Odór je zjavne dobre pripravený... príde mi to ako sprostá manipulácia.... prikryť pád financ.systému neschopnosťou aj tejto našej amatérskej vlády....tiež si uvedomujem neudržateľnosť tohoto systému a preto to čo bude nasledovať je len posledný klinec tejto podvodnej pyramídy ktorú skúšali roky na celom svete.... Výňatok Ľudovít Ódor: Vyšší rast cien? Konečne! ....časť nárastu cien nebude mať dlhú trvácnosť, a po druhé, dočasne vyššia inflácia je súčasťou riešenia, a nie problému. Vysvetlím. Pandémia narušila dodávateľsko-odberateľské reťazce v niektorých kľúčových trhových segmentoch. Okrem toho potrvá ešte chvíľu, kým ponuka stihne adekvátne zareagovať na vyšší dopyt. Ceny nedostatkových tovarov (ako čipy alebo granuláty) alebo komodít budú preto zákonite vyššie. No len dočasne. Na takéto problémy nemajú centrálne banky účinnú medicínu a ani sa neočakáva, že by nedostatok trval roky. Podobne menová politika sa nemení ani vtedy, ak sú potraviny lacnejšie pre vyššiu úrodu. Preto je lepšie sústreďovať sa len na tie časti rastu cien, ktoré majú dlhodobý a skôr dopytový charakter. Keď počujeme slovo inflácia, okamžite sa to v našom mozgu spojí s niečím zlým, nezdravým alebo nepríjemným. https://komentare.hnonline.sk/komentare/2346076-vyssi-rast-cien-konecne

Ódor by bol v zdravom štáte odsúdený na 5 rokov prospešných prác. Aby sa naučil konečne niečo robiť. Je to klinický debil.


Ódor by bol v zdravom štáte odsúdený na 5 rokov prospešných prác. Aby sa naučil konečne niečo robiť. Je to klinický debil.

je to klasicky vyskoleny ekonom a diva sa na veci cez okuliare, ze sa vlastne "bezbolestne" splatia dlhy.....problem je co znamena docasne. Divaju sa na cisla cez medzirocne percentualne narasty, takze ked CNB zvysila emisiu penazi medzi rokom 2010 a 2020 viac ako 2x, tak rocne je to 0,2% co neznie hrozne....ked sa ale pozrie na ceny bytov a nehnutelnosti, tak skamenie hrozou (viem ze Odor je Slovak a nie Cech, ale tieto cisla som dnes citala v idnes a nechce sa mi hladat cisla za SR)


je to klasicky vyskoleny ekonom a diva sa na veci cez okuliare, ze sa vlastne "bezbolestne" splatia dlhy.....problem je co znamena docasne. Divaju sa na cisla cez medzirocne percentualne narasty, takze ked CNB zvysila emisiu penazi medzi rokom 2010 a 2020 viac ako 2x, tak rocne je to 0,2% co neznie hrozne....ked sa ale pozrie na ceny bytov a nehnutelnosti, tak skamenie hrozou (viem ze Odor je Slovak a nie Cech, ale tieto cisla som dnes citala v idnes a nechce sa mi hladat cisla za SR)
691
4
5
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept