Politika v SR
Pobočka,podľa všetkého falošnej humanitárnej organizácie s názvom CIPDH na SK.

Zahraničná investigatíva odhalila, že pod krytím ochrancov ľudských práv pôsobí na severovýchode Slovenska pravdepodobne falošná organizácia s prepojením na Rusko a zločinecké aktivity po celom svete. Riaditeľ slovenskej pobočky Milan Herstek tvrdí, že organizácia je zaregistrovaná na ministerstve vnútra. Ministerstvo žiadnu takúto organizáciu neeviduje.


O čo ide? Podľa servera investigace.cz sídli v Bardejove na adrese Radničné námestie 11 od leta 2020 pobočka ruskej a podľa všetkého falošnej humanitárnej organizácie s názvom CIPDH (Comité International pour la Protection des Droits de L’Homme). V preklade: Medzinárodný výbor pre ochranu ľudských práv.


Svojím logom táto organizácia, prvýkrát zaregistrovaná v Paríži v auguste 2009, nápadne pripomína logo Organizácie spojených národov OSN – modrobielu zemeguľu obklopenú olivovým vencom.


Členovia organizácie radi používajú takzvané fantasy pseudo-diplomatické cestovné pasy a falošné poznávacie značky na autách. Mnohí z nich (samozrejme, nemáme teraz na mysli priamo slovenských CIPDH pobočníkov) majú za sebou na humanitárnych pracovníkov pestrú škálu zločineckých aktivít.


Viac v článku...


Viete niekto o tej organizácii? Mňa to trochu zaskočilo, že tu niečo také máme na SK.


https://www.kosiceonline.sk/falosna-proruska-humanitarna-organizacia-v-bardejove-falosne-pasy-falosne-poznavacie-znacky-a-pochybne-aktivity


Zahraničná investigatíva odhalila, že pod krytím ochrancov ľudských práv pôsobí na severovýchode Slovenska pravdepodobne falošná organizácia s prepojením na Rusko a zločinecké aktivity po celom svete. Riaditeľ slovenskej pobočky Milan Herstek tvrdí, že organizácia je zaregistrovaná na ministerstve vnútra. Ministerstvo žiadnu takúto organizáciu neeviduje. O čo ide? Podľa servera investigace.cz sídli v Bardejove na adrese Radničné námestie 11 od leta 2020 pobočka ruskej a podľa všetkého falošnej humanitárnej organizácie s názvom CIPDH (Comité International pour la Protection des Droits de L’Homme). V preklade: Medzinárodný výbor pre ochranu ľudských práv. Svojím logom táto organizácia, prvýkrát zaregistrovaná v Paríži v auguste 2009, nápadne pripomína logo Organizácie spojených národov OSN – modrobielu zemeguľu obklopenú olivovým vencom. Členovia organizácie radi používajú takzvané fantasy pseudo-diplomatické cestovné pasy a falošné poznávacie značky na autách. Mnohí z nich (samozrejme, nemáme teraz na mysli priamo slovenských CIPDH pobočníkov) majú za sebou na humanitárnych pracovníkov pestrú škálu zločineckých aktivít. Viac v článku... Viete niekto o tej organizácii? Mňa to trochu zaskočilo, že tu niečo také máme na SK. https://www.kosiceonline.sk/falosna-proruska-humanitarna-organizacia-v-bardejove-falosne-pasy-falosne-poznavacie-znacky-a-pochybne-aktivity
Upravené 18. 5. 2021 o 23:16

@kata , preskúmal som to na nete.

Operuje sa tu so správou istej komisie expertov, adresovanej prezidentovi BR OSN v roku 2017. Už táto správa je plná slov "údajne... údajne..." a nejde o Rusko.
https://undocs.org/Home/Mobile?FinalSymbol=S%2F2017%2F466&Language=E&DeviceType=Desktop


Aj zo správy vychádza obšírny článok skupiny bellingcat. "Vyšetruje" a manipuluje fakty. Nenápadne ukazuje skôr na rusky znejúce mená, ktoré sa v článku okrem iných objavia a nejako súvisia s CIPDH. Potom pomocou "expertov" prípad plynule spojí s Ruskom. Všetci vieme, čo zač je bellingcat.
https://www.bellingcat.com/news/2021/04/13/the-curious-case-of-cipdh-fantasy-passports-misappropriated-identities-and-human-rights-defenders/


Článok preberá, prerába a dopĺňa o svoje bludy investigace. Urobia z toho autorský článok, aby si svoje peniaze zaslúžili. A aby to bola šupa predajná v našom priestore, nedbajú ani na zjavný klam, len aby v tom bol Putin: "V roce 2018 byl Jusupov vyznamenán prezidentem Vladimirem Putinem..." Pritom sami dajú do článku link, kde Putin vyznamenal civilného pilota Damira Jusupova,
https://www.arabnews.com/node/1540956/world
nie Iskandera.
https://www.gettyimages.dk/detail/news-photo/tatarstan-minister-iskander-ioussoupov-receives-a-gold-news-photo/1138758829
Aby sme vedeli, čo je investigace zač:
https://www.investigace.cz/investigace-cz-sbira-oceneni/


No a článok na kosiceonline je už len ešte viac bombasticky dokaličený elaborát blogera zo strednej školy...


Čo je isté, že francúzska CIPDH je pofidérna adresa.
http://cipdh.fr/


Dosť odlišná od údajnej americkej filiálky.
http://ihrdc-cipdh.agency/


A skutočne má CIPDH logo na budove v Accre v Ghane, pričom zadný dvor zdieľa s nejakou bankou...


A naozaj má CIPDH na webe aj slovenskú pobočku.
http://cipdh.fr/la-filiale-du-cipdh-en-slovaquie/


Podľa všetkého, čo som prečítal toto určite nemá nič spoločné s ruskými štruktúrami. Ak sa aj objavujú ruské mená, ide skôr o odpadlíkov. A vzhľadom na kopec chýb, napríklad toho falošného generála:
https://cabar.asia/en/investigation-fake-un-representatives-stay-active-in-kazakstan
mi to ani nepríde ako západná trojpísmenková štruktúra. Skôr je to jednoducho medzinárodná podvodnícka firma.


A čo má s tým spoločné ten bardejovčan? Nie som zvedavý.


@kata , preskúmal som to na nete. Operuje sa tu so správou istej komisie expertov, adresovanej prezidentovi BR OSN v roku 2017. Už táto správa je plná slov "údajne... údajne..." a nejde o Rusko. https://undocs.org/Home/Mobile?FinalSymbol=S%2F2017%2F466&Language=E&DeviceType=Desktop Aj zo správy vychádza obšírny článok skupiny bellingcat. "Vyšetruje" a manipuluje fakty. Nenápadne ukazuje skôr na rusky znejúce mená, ktoré sa v článku okrem iných objavia a nejako súvisia s CIPDH. Potom pomocou "expertov" prípad plynule spojí s Ruskom. Všetci vieme, čo zač je bellingcat. https://www.bellingcat.com/news/2021/04/13/the-curious-case-of-cipdh-fantasy-passports-misappropriated-identities-and-human-rights-defenders/ Článok preberá, prerába a dopĺňa o svoje bludy investigace. Urobia z toho autorský článok, aby si svoje peniaze zaslúžili. A aby to bola šupa predajná v našom priestore, nedbajú ani na zjavný klam, len aby v tom bol Putin: "V roce 2018 byl Jusupov vyznamenán prezidentem Vladimirem Putinem..." Pritom sami dajú do článku link, kde Putin vyznamenal civilného pilota Damira Jusupova, https://www.arabnews.com/node/1540956/world nie Iskandera. https://www.gettyimages.dk/detail/news-photo/tatarstan-minister-iskander-ioussoupov-receives-a-gold-news-photo/1138758829 Aby sme vedeli, čo je investigace zač: https://www.investigace.cz/investigace-cz-sbira-oceneni/ No a článok na kosiceonline je už len ešte viac bombasticky dokaličený elaborát blogera zo strednej školy... Čo je isté, že francúzska CIPDH je pofidérna adresa. http://cipdh.fr/ Dosť odlišná od údajnej americkej filiálky. http://ihrdc-cipdh.agency/ A skutočne má CIPDH logo na budove v Accre v Ghane, pričom zadný dvor zdieľa s nejakou bankou... A naozaj má CIPDH na webe aj slovenskú pobočku. http://cipdh.fr/la-filiale-du-cipdh-en-slovaquie/ Podľa všetkého, čo som prečítal toto určite nemá nič spoločné s ruskými štruktúrami. Ak sa aj objavujú ruské mená, ide skôr o odpadlíkov. A vzhľadom na kopec chýb, napríklad toho falošného generála: https://cabar.asia/en/investigation-fake-un-representatives-stay-active-in-kazakstan mi to ani nepríde ako západná trojpísmenková štruktúra. Skôr je to jednoducho medzinárodná podvodnícka firma. A čo má s tým spoločné ten bardejovčan? Nie som zvedavý.

preskúmal som to na nete.


Tak to bude nejaká neziskovka, kt. sa tvári, že je ruská, aby zas pošpinila Rusov. Operuje v Afrike a pobočky má v Kazachstane a Turecku okrem Slovenska.
Titulok som upravila.


[quote="pid:16300, uid:378"]preskúmal som to na nete.[/quote] Tak to bude nejaká neziskovka, kt. sa tvári, že je ruská, aby zas pošpinila Rusov. Operuje v Afrike a pobočky má v Kazachstane a Turecku okrem Slovenska. Titulok som upravila.
392
2
2
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept