Naši analytici
Konec války v Praze 1945

Clanek Admina KOBu:
https://kob-forum.eu/2021/05/04/konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci/

No teda. V tom článku nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu. Nezpochybňuji, že naše elity v současnosti jsou odpad, nezpochybňuji ovcovitost současného průměrného davu. Ale Kob-forum uvedlo článek který je v mnoha věcech jako by ho napsala protičeská media hlavního proudu ...


[quote="pid:14655, uid:68"]Clanek Admina KOBu: https://kob-forum.eu/2021/05/04/konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci/[/quote] No teda. V tom článku nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu. Nezpochybňuji, že naše elity v současnosti jsou odpad, nezpochybňuji ovcovitost současného průměrného davu. Ale Kob-forum uvedlo článek který je v mnoha věcech jako by ho napsala protičeská media hlavního proudu ...

Zdravia ti Finist Jasný Sokol.
Nuž pozri sa na to bez emócií a sleduj iba holé fakty. Nič z toho čo je v článku na kob nie je klamstvo.
Je to suché zhodnotenie faktov. Pre nás Slovákov je pražské povstanie iba zlý vtip. Začať povstanie proti niekomu kto už podpísal kapituláciu je fakt hrdinstvo.
Nikto netvrdí že všetci česi sú rovnaký boli aj takí ktorí bojovali proti nacistom celú vojnu. To čo sa udialo okolo sochy Koneva bolo popísané presne. U nás v rodnom meste Vasiľa Biľaka akýsi zaostalý jedinec sa pokúsil poškodiť pamätnú tabuľu. Sám starosta obce mu v tom zabránil. Aj my Slováci sa máme za čo hanbiť polícia asistovala pri poškodení pamätníka obetiam sovietskych vojakov ktorí padli pri oslobodení Košíc no náprava a oprava už bude vykonaná. Na tých ktorí to urobili bolo podané trestné oznámenie. No na Slovensku zatiaľ nedošlo k rušeniu pamätníkov z čias druhej svetovej vojny. Článok nie je o hanobení Čechov, je to pokus prebrať vás z letargie. Také prebratie potrebujeme aj my Slováci.
S pozdravom Peter.


Zdravia ti Finist Jasný Sokol. Nuž pozri sa na to bez emócií a sleduj iba holé fakty. Nič z toho čo je v článku na kob nie je klamstvo. Je to suché zhodnotenie faktov. Pre nás Slovákov je pražské povstanie iba zlý vtip. Začať povstanie proti niekomu kto už podpísal kapituláciu je fakt hrdinstvo. Nikto netvrdí že všetci česi sú rovnaký boli aj takí ktorí bojovali proti nacistom celú vojnu. To čo sa udialo okolo sochy Koneva bolo popísané presne. U nás v rodnom meste Vasiľa Biľaka akýsi zaostalý jedinec sa pokúsil poškodiť pamätnú tabuľu. Sám starosta obce mu v tom zabránil. Aj my Slováci sa máme za čo hanbiť polícia asistovala pri poškodení pamätníka obetiam sovietskych vojakov ktorí padli pri oslobodení Košíc no náprava a oprava už bude vykonaná. Na tých ktorí to urobili bolo podané trestné oznámenie. No na Slovensku zatiaľ nedošlo k rušeniu pamätníkov z čias druhej svetovej vojny. Článok nie je o hanobení Čechov, je to pokus prebrať vás z letargie. Také prebratie potrebujeme aj my Slováci. S pozdravom Peter.

nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu
Ber to tak, že je to velká koncentrace faktů (nevím, jestli zpochybnitelných) na malé ploše. Taková řečnická: "Je pražská elita totéž, co český národ?" Budeme muset pochopit a odžít spoustu událostí naší historie. Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.


[quote="pid:14658, uid:333"]nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu[/quote]Ber to tak, že je to velká koncentrace faktů (nevím, jestli zpochybnitelných) na malé ploše. Taková řečnická: "Je pražská elita totéž, co český národ?" Budeme muset pochopit a odžít spoustu událostí naší historie. Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.

Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.


Ten detox nie je ani rýchli a ani príjemný proces, ale má rýchly koniec...


[quote="pid:14679, uid:260"]Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.[/quote] Ten detox nie je ani rýchli a ani príjemný proces, ale má rýchly koniec...

Moderátor

Ber to tak, že je to velká koncentrace faktů (nevím, jestli zpochybnitelných) na malé ploše. Taková řečnická: "Je pražská elita totéž, co český národ?" Budeme muset pochopit a odžít spoustu událostí naší historie. Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.

Mám problém s tím souhlasit. Ta fakta ... pokud, tak je to výsek, který je poskládán tak, aby to “vyšlo”. Já to tak cítím.
Dávám alternativní pohled na Čechy a okupaci.
https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/heydrich-archiv-okupace-atentat-udavac-tabor.html
a ještě více na komoru zde
https://youtu.be/IHHGBJX1YlE


[quote="pid:14679, uid:260"]Ber to tak, že je to velká koncentrace faktů (nevím, jestli zpochybnitelných) na malé ploše. Taková řečnická: "Je pražská elita totéž, co český národ?" Budeme muset pochopit a odžít spoustu událostí naší historie. Bude to takový detox. Bez tohoto detoxu nás nečeká perspektivní budoucnost.[/quote] Mám problém s tím souhlasit. Ta fakta ... pokud, tak je to výsek, který je poskládán tak, aby to “vyšlo”. Já to tak cítím. Dávám alternativní pohled na Čechy a okupaci. https://prazsky.denik.cz/zpravy_region/heydrich-archiv-okupace-atentat-udavac-tabor.html a ještě více na komoru zde https://youtu.be/IHHGBJX1YlE
Upravené 5. 5. 2021 o 22:05

Dávám alternativní pohled na Čechy a okupaci
Nemyslím si, že by udavačství bylo vlastností Čechů jako národa. I když "praví" Češi - například režisér Hřebejk - říkají ve filmu "Musíme si pomáhat" něco jiného. Zase se tu nastoluje otázka jestli pražská elita je vypovídajícím vzorkem národa. Někde herci podepisovali pamflety, někde jinde zase někteří zakládali národně orientované divize SS. V SSSR měli Vlasovce a taky generalitu, pro kterou slunce nevycházelo v Moskvě. Když půjdeme hlouběji do historie, tak Rakušáci se svým koncentrákem v Talerhofu drží evropské prvenství, kterým se asi moc nechlubí. Proto to chce (pro ten národní detox) pojmenovat, pochopit a poučit se z toho.


[quote="pid:14694, uid:333"]Dávám alternativní pohled na Čechy a okupaci[/quote]Nemyslím si, že by udavačství bylo vlastností Čechů jako národa. I když "praví" Češi - například režisér Hřebejk - říkají ve filmu "Musíme si pomáhat" něco jiného. Zase se tu nastoluje otázka jestli pražská elita je vypovídajícím vzorkem národa. Někde herci podepisovali pamflety, někde jinde zase někteří zakládali národně orientované divize SS. V SSSR měli Vlasovce a taky generalitu, pro kterou slunce nevycházelo v Moskvě. Když půjdeme hlouběji do historie, tak Rakušáci se svým koncentrákem v Talerhofu drží evropské prvenství, kterým se asi moc nechlubí. Proto to chce (pro ten národní detox) pojmenovat, pochopit a poučit se z toho.

a ještě více na komoru zde

Děkuji za video, mohu jen doporučit. Je skoro zázrak vidět historika s doktorským titulem, který není protičeský...
Pěkně ozvučena letitá i čerstvá protičeská propaganda a tzv. češi.
Patočka (dodávám Peroutka), Pithart, Venca Flaška, Herz (dodávám Marhoul).
A pokud mluvíme o
Je pražská elita totéž, co český národ?

musíme si položit i druhou logickou otázku: je česky mluvící pražská elita jenom česká? Žel, hodně z nich jsou ono druhé jewrejské křídlo, které - na rozdíl od prvního - nepracuje pro ČSR/ČR. Ostatně viz jména výše. I jména v článku
Clanek Admina KOBu:
https://kob-forum.eu/2021/05/04/konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci/

Ten článek ale neměl psát Slovák Michal Dieneš.
Článek některé věci zamlčuje: kde je generál Svoboda? Atd.
Článek faktologicky sedí - do té míry, co jsem schopen posoudit na základě mého aktuálního obrazu doby - ale mám výhrady k tónu. Slyším škodolibost. Několikrát.
To od Slováka zamrzí trojnásob...
A ještě jednu poznámku mám: nomen omen.


[quote="pid:14694, uid:333"]a ještě více na komoru zde[/quote] Děkuji za video, mohu jen doporučit. Je skoro zázrak vidět historika s doktorským titulem, který není protičeský... Pěkně ozvučena letitá i čerstvá protičeská propaganda a tzv. češi. Patočka (dodávám Peroutka), Pithart, Venca Flaška, Herz (dodávám Marhoul). A pokud mluvíme o [quote="pid:14679, uid:260"]Je pražská elita totéž, co český národ?[/quote] musíme si položit i druhou logickou otázku: je česky mluvící pražská elita jenom česká? Žel, hodně z nich jsou ono druhé jewrejské křídlo, které - na rozdíl od prvního - nepracuje pro ČSR/ČR. Ostatně viz jména výše. I jména v článku [quote="pid:14655, uid:68"]Clanek Admina KOBu: https://kob-forum.eu/2021/05/04/konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci/[/quote] Ten článek ale neměl psát Slovák Michal Dieneš. Článek některé věci zamlčuje: kde je generál Svoboda? Atd. Článek faktologicky sedí - do té míry, co jsem schopen posoudit na základě mého aktuálního obrazu doby - ale **mám výhrady k tónu**. Slyším **škodolibost**. Několikrát. To od Slováka zamrzí trojnásob... A ještě jednu poznámku mám: nomen omen.
Upravené 6. 5. 2021 o 03:01

Je to suché zhodnotenie faktov.

Právě že suché to není.
mám výhrady k tónu. Slyším škodolibost. Několikrát.

To je asi hlavní problém toho článku.
Začať povstanie proti niekomu kto už podpísal kapituláciu je fakt hrdinstvo.

Podepsal? Podepsal.
Složil zbraně? Nesložil.
Bojoval? Bojoval.


[quote="pid:14661, uid:14"]Je to suché zhodnotenie faktov.[/quote] Právě že suché to není. [quote="pid:14705, uid:240"]mám výhrady k tónu. Slyším škodolibost. Několikrát.[/quote] To je asi hlavní problém toho článku. [quote="pid:14661, uid:14"]Začať povstanie proti niekomu kto už podpísal kapituláciu je fakt hrdinstvo.[/quote] Podepsal? Podepsal. Složil zbraně? Nesložil. Bojoval? Bojoval.

No teda. V tom článku nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu.


Problematický je pouze nadpis "Konec války v Praze" ( dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945" ), který maličko evokuje zevšeobecnění (na celý národ). Jenže hned v první větě se mluví o "lumpen-inteligenci" a ta je nedílnou součástí "davo-elitární" společnosti ve všech národech a je potřeba na to opravdu posvítit, aby jim obyvatelstvo nesedalo stále na stejný lep ( máme na ně výstižné české slovo "vyčůránci" ).


Jinak to mám ke vztahu k národu stejně: jsme potomci "husitů" a když bude potřeba dáme dvojí metr (podobně co Jan Hus) zase do pořádku. A také nelibě nesu módu dnešních elit plivat si na vlastní národ.


A to video v dalším příspěvku jsem již viděl a cením si ho, archivář hlavního archivu historik Šustek uvedl věci na pravou míru o tom jak dnešní ponižování Čechů je vlastně pokračováním nacistické propagandy.


[quote="pid:14658, uid:333"]No teda. V tom článku nalézám opravdu velkou nenávist k Českému národu.[/quote] Problematický je pouze nadpis "Konec války v Praze" ( dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945" ), který maličko evokuje zevšeobecnění (na celý národ). Jenže hned v první větě se mluví o "lumpen-inteligenci" a ta je nedílnou součástí "davo-elitární" společnosti ve všech národech a je potřeba na to opravdu posvítit, aby jim obyvatelstvo nesedalo stále na stejný lep ( máme na ně výstižné české slovo "vyčůránci" ). Jinak to mám ke vztahu k národu stejně: jsme potomci "husitů" a když bude potřeba dáme dvojí metr (podobně co Jan Hus) zase do pořádku. A také nelibě nesu módu dnešních elit plivat si na vlastní národ. A to video v dalším příspěvku jsem již viděl a cením si ho, archivář hlavního archivu historik Šustek uvedl věci na pravou míru o tom jak dnešní ponižování Čechů je vlastně pokračováním nacistické propagandy.
Upravené 6. 5. 2021 o 07:23

nadpis "Konec války v Praze" ( dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945" )

Článek se původně jmenuje
“konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci”.
Jak plyne z jeho http-adresy.


[quote="pid:14711, uid:426"]nadpis "Konec války v Praze" ( dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945" )[/quote] Článek se původně jmenuje “konec-valky-a-okupace-ceskoslovenska-dve-nesouvisejici-veci”. Jak plyne z jeho http-adresy.

dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945"
zapredané "elity" v Prahe . Taká pražská náplava ako Hřib . Malo by sa niečo urobit s pražskou energou , ked to takýchto pritahuje .
Aby sa aj v Prahe lepšie dýchalo


  • ale zas na druhu stranu musíme dat hold všetkým , čo bojovali povstavili a bránili našu vlasť od Dukly po Aš . Sovietskym vojakom aj našim ľudom , čo povstali so zbraňou v ruke a proti fašizmu povstali .

[quote="pid:14711, uid:426"]dal bych subjektivně nadpis "Paraziti v Praze 1945"[/quote] zapredané "elity" v Prahe . Taká pražská náplava ako Hřib . Malo by sa niečo urobit s pražskou energou , ked to takýchto pritahuje . Aby sa aj v Prahe lepšie dýchalo - ale zas na druhu stranu musíme dat hold všetkým , čo bojovali povstavili a bránili našu vlasť od Dukly po Aš . Sovietskym vojakom aj našim ľudom , čo povstali so zbraňou v ruke a proti fašizmu povstali .
Upravené 6. 5. 2021 o 07:26

Malo by sa niečo urobit s pražskou energou


Ten magnet je koncetrace řízení (pro subjekty vidina osobní moci), to se děje ve všech centrech řízení.


[quote="pid:14715, uid:78"]Malo by sa niečo urobit s pražskou energou[/quote] Ten magnet je koncetrace řízení (pro subjekty vidina osobní moci), to se děje ve všech centrech řízení.

Zdravia ti Počtář.
Rozumiem že pre Čechov je otázka pražského povstaní vec národnej hrdosti. No skôr by som ako vzor bral už spomínaného Armádneho Generála Svobodu. Ktorý bol zástancom Slovanskej vzájomnosti. Tiež jednotky ktoré na strane spojencov bojovali proti nemcom v severnej Afrike , alebo letcov vo VB. Na Slovensku je známa fráza : Tři dnu sem byl v bunkru o pivu a suchým salámu a teď sem národný správce. Túto frázu neber ako urážku aj keď sa tak môže zdať. Pražské povstanie iba zabránilo úteku poslednej veľkej armády do zajatia k Američanom. No zároveň treba dodať že ak by spojenci nezničili mosty v okolí Prahy tak by táto armáda vôbec cez Prahu nemusela utekať.
Problémom je propaganda ktorá kydá na naozaj významné osobnosti minulosti ako už spomínaný Svoboda. Kým budú vychádzať články ako tento : https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/ludvik-svoboda-prezident-prazske-jaro_1801231337_pj budete vyzerať ako tí ktorí idú podľa vetra aj keď to pre väčšinu národa nebude pravdou.
S pozdravom Peter.


Zdravia ti Počtář. Rozumiem že pre Čechov je otázka pražského povstaní vec národnej hrdosti. No skôr by som ako vzor bral už spomínaného Armádneho Generála Svobodu. Ktorý bol zástancom Slovanskej vzájomnosti. Tiež jednotky ktoré na strane spojencov bojovali proti nemcom v severnej Afrike , alebo letcov vo VB. Na Slovensku je známa fráza : Tři dnu sem byl v bunkru o pivu a suchým salámu a teď sem národný správce. Túto frázu neber ako urážku aj keď sa tak môže zdať. Pražské povstanie iba zabránilo úteku poslednej veľkej armády do zajatia k Američanom. No zároveň treba dodať že ak by spojenci nezničili mosty v okolí Prahy tak by táto armáda vôbec cez Prahu nemusela utekať. Problémom je propaganda ktorá kydá na naozaj významné osobnosti minulosti ako už spomínaný Svoboda. Kým budú vychádzať články ako tento : https://www.irozhlas.cz/veda-technologie/historie/ludvik-svoboda-prezident-prazske-jaro_1801231337_pj budete vyzerať ako tí ktorí idú podľa vetra aj keď to pre väčšinu národa nebude pravdou. S pozdravom Peter.

Rozumiem že pre Čechov je otázka pražského povstaní vec národnej hrdosti.

Buď zdráv @Peter Peto ,
pokud nepočítám tuto nepřímou zmínku
Podepsal? Podepsal.
Složil zbraně? Nesložil.
Bojoval? Bojoval.

tak se v mých příspěvcích v tomto vláknu k samotnému Pražskému povstání nevyjadřuju.
Pouze upozorňuju na strukturu tzv. “pražských” tzv. “elit” a dávám výhrady k formě článku.
Neboť nejvíce mne zasáhla ta forma: nemohu si pomoct, ale slyším škodolibost, na několika místech článku. Počítám s tím, že nejsem jediný. Tento druh energie není pro nás užitečný.
A to je můj emocionální vztah k samotnému Pražskému povstání klidný.
Zdar

[quote="pid:14717, uid:14"]Rozumiem že pre Čechov je otázka pražského povstaní vec národnej hrdosti.[/quote] Buď zdráv @Peter Peto , pokud nepočítám tuto nepřímou zmínku [quote="pid:14706, uid:240"]Podepsal? Podepsal. Složil zbraně? Nesložil. Bojoval? Bojoval.[/quote] tak se v mých příspěvcích v tomto vláknu k samotnému Pražskému povstání nevyjadřuju. Pouze upozorňuju na strukturu tzv. “pražských” tzv. “elit” a dávám výhrady k formě článku. Neboť nejvíce mne zasáhla ta forma: nemohu si pomoct, ale slyším škodolibost, na několika místech článku. Počítám s tím, že nejsem jediný. Tento druh energie není pro nás užitečný. A to je můj emocionální vztah k samotnému Pražskému povstání klidný. Zdar
786
14
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept