Naši analytici
Jsou chyby a “chyby”…

@Irena

Nechápu proč zde?
https://kob-forum.eu/2021/05/05/jsou-chyby-a-chyby/
Od Karlose bych při jeho zkušenostech čekala jiný rozhled, nebo ho schválně nemá? (Třeba ho má, ale zhodnotil, že nepřišel ještě správný čas vše v plné šíři ventilovat)


Drahá Irenko,
děkuji za poklonu a musím říci, že můj rozbor nebyl úplný a detailní, a ani nechtěl být, protože jednak nejsem po zranění ještě úplně v pořádku a necítím se jak bych měl (pokud ještě někdy budu). Nevydržím už tolik rychleji se unavím, asi syndrom vyhoření. Existuje však rozdíl úhlu pohledu Tvůj (ekonomický) a můj právní.


Nejsou všechny diskuse a články o tom, poskytnout každému na talíři všechno i s přílohou ale postrčit čtenáře k myšlení. A k dialogu. Píšeš, že nebyl technický pokrok, byl i nebyl. Existovaly věci, které šly se zpožděním, protože ani strana ani vláda a nakonec ani lidi je nepokládali za nezbytné. Na druhé straně existovaly věci a patenty, které se vyráběly do "šuplíku" a to z různých důvodů, třeba z ideologických, nebo z ekonomických někdy i z politických.


Každá vláda si určí nějaké priority, kterých se snaží dosáhnout, což se někdy povede a někdy ne. Víš, bohužel někdy jsou ve prospěch jen hrstky lidí a jindy pro většinu, ne tak je tomu dnes, dnes všechno jen pro malou hrstku.


Cituji: "Ponechme stranou, že to vše byla Potěmkinova vesnice, protože vysávali zdroje z celého světa a vedli dál své dobyvačné války, což nebylo pro nikoho tajemstvím, tedy ani pro Karlose." Ne všechno je tak jak se na první pohled jeví, ne všechno byla Potěmkinova vesnice a víš stejně jako já že vůdce může dát dobrý příkaz k docílení čehosi (nebo ani nemusí) a nějaký hodně dole podřízený se bude plně schovávat za šéfa a konat prapodivně.


Jak píše často jeden náš kolega, to co se může někde někomu jevit jako chyba je pro někoho jiného cíl!


Budiž příkladem z kolika mrtvých je viněn Stalin a kolik jich asi ve skutečnosti bylo? Na kolika se podepsali lidé, kteří se za něho schovávali. A nejen Stalin, Berja a další.


Vítězové píšou dějiny. Nevím, ale dnes je poražení přepisují a nic se neděje, protože většina pamětníků již nežije a hlas těch několika málo co žijí lze snadno překřičet a nebo umlčet.


A k vysávání zdrojů - i to je kapitolka velmi zajímavá. Ano samozřejmě, těžilo se a prodávalo třeba i pod cenou, nebo se měnilo (mašinky za vodku), ale... zdroje se používaly nějak umírněněji než je dnesní drancování diktované spotřebou a ziskem. A Vietnam, nevím nebyl jsem, ale archívy vypovídají v obecné rovině velmi jasně co se dělo, zato jsem si v plné síle užil Lýbii i Irák. Není co závidět, věřte. To je jedna z kapitol na které nevzpomínám v nejlepším.


@Irena Nechápu proč zde? https://kob-forum.eu/2021/05/05/jsou-chyby-a-chyby/ Od Karlose bych při jeho zkušenostech čekala jiný rozhled, nebo ho schválně nemá? (Třeba ho má, ale zhodnotil, že nepřišel ještě správný čas vše v plné šíři ventilovat) Drahá Irenko, děkuji za poklonu a musím říci, že můj rozbor nebyl úplný a detailní, a ani nechtěl být, protože jednak nejsem po zranění ještě úplně v pořádku a necítím se jak bych měl (pokud ještě někdy budu). Nevydržím už tolik rychleji se unavím, asi syndrom vyhoření. Existuje však rozdíl úhlu pohledu Tvůj (ekonomický) a můj právní. Nejsou všechny diskuse a články o tom, poskytnout každému na talíři všechno i s přílohou ale postrčit čtenáře k myšlení. A k dialogu. Píšeš, že nebyl technický pokrok, byl i nebyl. Existovaly věci, které šly se zpožděním, protože ani strana ani vláda a nakonec ani lidi je nepokládali za nezbytné. Na druhé straně existovaly věci a patenty, které se vyráběly do "šuplíku" a to z různých důvodů, třeba z ideologických, nebo z ekonomických někdy i z politických. Každá vláda si určí nějaké priority, kterých se snaží dosáhnout, což se někdy povede a někdy ne. Víš, bohužel někdy jsou ve prospěch jen hrstky lidí a jindy pro většinu, ne tak je tomu dnes, dnes všechno jen pro malou hrstku. Cituji: "Ponechme stranou, že to vše byla Potěmkinova vesnice, protože vysávali zdroje z celého světa a vedli dál své dobyvačné války, což nebylo pro nikoho tajemstvím, tedy ani pro Karlose." Ne všechno je tak jak se na první pohled jeví, ne všechno byla Potěmkinova vesnice a víš stejně jako já že vůdce může dát dobrý příkaz k docílení čehosi (nebo ani nemusí) a nějaký hodně dole podřízený se bude plně schovávat za šéfa a konat prapodivně. Jak píše často jeden náš kolega, to co se může někde někomu jevit jako chyba je pro někoho jiného cíl! Budiž příkladem z kolika mrtvých je viněn Stalin a kolik jich asi ve skutečnosti bylo? Na kolika se podepsali lidé, kteří se za něho schovávali. A nejen Stalin, Berja a další. Vítězové píšou dějiny. Nevím, ale dnes je poražení přepisují a nic se neděje, protože většina pamětníků již nežije a hlas těch několika málo co žijí lze snadno překřičet a nebo umlčet. A k vysávání zdrojů - i to je kapitolka velmi zajímavá. Ano samozřejmě, těžilo se a prodávalo třeba i pod cenou, nebo se měnilo (mašinky za vodku), ale... zdroje se používaly nějak umírněněji než je dnesní drancování diktované spotřebou a ziskem. A Vietnam, nevím nebyl jsem, ale archívy vypovídají v obecné rovině velmi jasně co se dělo, zato jsem si v plné síle užil Lýbii i Irák. Není co závidět, věřte. To je jedna z kapitol na které nevzpomínám v nejlepším.

Nechápu proč zde?
https://kob-forum.eu/2021/05/05/jsou-chyby-a-chyby/


Protože i pro širší veřejnost k obecnému užití, než jen příspěvek k jedné diskusi...


Nevím, jestli jsi dobře pochopil ten technický pokrok, nebo jsem se nepřesně vyjádřila. Jde o to, že dnes mávají člověku mobilem před nosem, jako kdyby pokud by tady zůstal socialismus zůstal pokrok stát na místě. Lidé často zaměňují ten technický pokrok za sociální, společenský a neuvědomují si, že v sociálních vztazích pokrok fakticky stagnuje, či se spíše vracíme zpět do feudalismu pod pozlátkem toho technického pokroku. Také mi šlo o to zdůraznit, že to, co se připisuje komunistům respektive bolševikům jako chyba jejich systému vedoucí k horší životní úrovni než na Západě, nebyla žádná chyba, ale plánovaný a realizovaný účel. Asi už si to video viděl, ale ještě jednou sem dám ten odkaz


https://www.youtube.com/watch?v=KsGn0-j33fg&t=10s


Považuji ty informace v něm za stěžejní a dobře podané. Tam je velice dobře vidět, kam se to po Stalinově smrti stočilo a že nešlo o žádnou náhodu. Lidé tedy vylévají vaničku i s dítětem jen proto, že je o tom chytře přesvědčili: "Váš systém stál za houby, proto jste ho sami vzdali..." To mne bezmezně irituje... Obzvláště z toho hlediska, že ten slavný "západní sociální stát" nebylo nic jiného než vynucené opatření v důsledku nastolení socialismu...


[quote="pid:14672, uid:311"]Nechápu proč zde? https://kob-forum.eu/2021/05/05/jsou-chyby-a-chyby/[/quote] Protože i pro širší veřejnost k obecnému užití, než jen příspěvek k jedné diskusi... Nevím, jestli jsi dobře pochopil ten technický pokrok, nebo jsem se nepřesně vyjádřila. Jde o to, že dnes mávají člověku mobilem před nosem, jako kdyby pokud by tady zůstal socialismus zůstal pokrok stát na místě. Lidé často zaměňují ten technický pokrok za sociální, společenský a neuvědomují si, že v sociálních vztazích pokrok fakticky stagnuje, či se spíše vracíme zpět do feudalismu pod pozlátkem toho technického pokroku. Také mi šlo o to zdůraznit, že to, co se připisuje komunistům respektive bolševikům jako chyba jejich systému vedoucí k horší životní úrovni než na Západě, nebyla žádná chyba, ale plánovaný a realizovaný účel. Asi už si to video viděl, ale ještě jednou sem dám ten odkaz https://www.youtube.com/watch?v=KsGn0-j33fg&t=10s Považuji ty informace v něm za stěžejní a dobře podané. Tam je velice dobře vidět, kam se to po Stalinově smrti stočilo a že nešlo o žádnou náhodu. Lidé tedy vylévají vaničku i s dítětem jen proto, že je o tom chytře přesvědčili: "Váš systém stál za houby, proto jste ho sami vzdali..." To mne bezmezně irituje... Obzvláště z toho hlediska, že ten slavný "západní sociální stát" nebylo nic jiného než vynucené opatření v důsledku nastolení socialismu...

@Irena

Na úplné pochopení jsem moc unavený, ale přečtu si to znova zítra.


Technický pokrok to je ...
nevím jaké máš informace a vědomosti o vysílačkách a frekvencích, takže jen obecně. Už v roce 1982 jsme v Lýbii používali takzvaný TRUNK na radiostanice. Na tom po mnoha letech začali fungovat první mobily, systém je prakticky stejný. K vytočení se používá DTMF ton a ozve se volaná stanice. Možná si některé věci nabo termíny nepamatuji přesně, omluva. V Praze na tom fungovala MHD s tím, že neměli síť, ale základnu na Waschingtonově ulici a jednu základnovou stanici s třemi frekvencemi. 2 byly tramvaje a 3 autobusy. Obdobně fungovala Trojická s malým rozdílem, že signál byl po telefonní lince veden do vysílačky na Pragocaru v Milevské a z antíny tam to šlo ven a anténa přijímala a po lince to šlo do Trojický. Mám pocit, že to byl nápad OK1VUM, ale to víš, léta...
Všechny ty nové mobily do šrotu, jsou to špioni ve vašich kapsách!!!!
Pokračování příště, jsem unavený


@Irena Na úplné pochopení jsem moc unavený, ale přečtu si to znova zítra. Technický pokrok to je ... nevím jaké máš informace a vědomosti o vysílačkách a frekvencích, takže jen obecně. Už v roce 1982 jsme v Lýbii používali takzvaný TRUNK na radiostanice. Na tom po mnoha letech začali fungovat první mobily, systém je prakticky stejný. K vytočení se používá DTMF ton a ozve se volaná stanice. Možná si některé věci nabo termíny nepamatuji přesně, omluva. V Praze na tom fungovala MHD s tím, že neměli síť, ale základnu na Waschingtonově ulici a jednu základnovou stanici s třemi frekvencemi. 2 byly tramvaje a 3 autobusy. Obdobně fungovala Trojická s malým rozdílem, že signál byl po telefonní lince veden do vysílačky na Pragocaru v Milevské a z antíny tam to šlo ven a anténa přijímala a po lince to šlo do Trojický. Mám pocit, že to byl nápad OK1VUM, ale to víš, léta... Všechny ty nové mobily do šrotu, jsou to špioni ve vašich kapsách!!!! Pokračování příště, jsem unavený
529
3
3
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept