Naši analytici
Prečo som fanúšikom krypta, striebra a zlata
Ori

Zdravím.
Neviem čo presne je spravodlivé na zlate , striebre.
Veľké krajiny majú logicky viac zlata a striebra ako malé krajiny.
Máme sa vrátiť zase k zlatému štandardu ? Alebo si len kúpiť pár tehličiek a dať pod posteľ? Či čo vlastne hovorí tento článok?
Ďalej nevidím prečo je Bitcoin čokoľvek viac ako zneužiteľná blbosť.
Podľa mňa bohate postačí energetický štandard.
Drahé kovy sa aj mne páčia , ale ich využiteľnosť je otázna.
Už som to niekde písal , podľa mňa je vždy treba ujasniť akú budúcnosť predpokladáme na to aby sme vedeli povedať či sa ľuďom zíde zásoba drahých kovov.
A v prípade ich začlenenia do systému v zmysle zlatý štandard a podobne , nie ďakujem , radšej niečo spravodlivé.


P.S ja som fanúšik Batmana.


Zdravím. Neviem čo presne je spravodlivé na zlate , striebre. Veľké krajiny majú logicky viac zlata a striebra ako malé krajiny. Máme sa vrátiť zase k zlatému štandardu ? Alebo si len kúpiť pár tehličiek a dať pod posteľ? Či čo vlastne hovorí tento článok? Ďalej nevidím prečo je Bitcoin čokoľvek viac ako zneužiteľná blbosť. Podľa mňa bohate postačí energetický štandard. Drahé kovy sa aj mne páčia , ale ich využiteľnosť je otázna. Už som to niekde písal , podľa mňa je vždy treba ujasniť akú budúcnosť predpokladáme na to aby sme vedeli povedať či sa ľuďom zíde zásoba drahých kovov. A v prípade ich začlenenia do systému v zmysle zlatý štandard a podobne , nie ďakujem , radšej niečo spravodlivé. P.S ja som fanúšik Batmana.
Upravené 26. 4. 2021 o 15:23

A pán má aj predstavu čo chce alebo len kritizuje len kvôli tomu aby otváral hubu a ťahal oponenta dole na svoju mizernú úroveň?


A pán má aj predstavu čo chce alebo len kritizuje len kvôli tomu aby otváral hubu a ťahal oponenta dole na svoju mizernú úroveň?

Moderátor

Upravené 26. 4. 2021 o 19:18

čo presne je spravodlivé na zlate , striebre.
Veľké krajiny majú logicky viac zlata a striebra ako malé krajiny.

Rečnícka: prečo majú malé krajiny menej zlata... a prečo sú malé krajiny MALÉ?


[quote="pid:13410, uid:324"]čo presne je spravodlivé na zlate , striebre. Veľké krajiny majú logicky viac zlata a striebra ako malé krajiny.[/quote] Rečnícka: prečo majú malé krajiny menej zlata... a prečo sú malé krajiny MALÉ?

ťahal oponenta dole na svoju mizernú úroveň

Lev to raz pekne vysvetlil .... ak je v cloveku lubost tak stale najde cestu ako vysvetlit cloveku menej znalemu raketovu vedu. Tjs raketovy vedec si musi docasne vedome znizit uroven vyjadrovania sa (to neznamena, ze ma pouzit vulgarizmy alebo sproste slova, pripadne urazat diskutujuceho) aby dokazal podat menej znalemu cloveku obrazy pomocou slov znalych menej znalym clovekom. Ved aj rodic ked uci prvacika, tak na neho nemoze ihned vyhrknut s derivaciami.


Staci povedat jednoducho - zlato je napriklad na to aby nam fungovali PC. Vsetky kontakty su pozlatene, ak by neboli, tak by sme museli raz za pol roka povytahovat vsetky konektory, ramky atd a strcit ich spat, aby sa oxid z kontaktov dal dole. Tiez sa povrava, ze zlato sa da transformovat na cistu energiu. Zlato urychluje chemicke reakcie (aj starnutie cloveka, ktory nosi zlate prstene). Vyuzitie zlata vo vesmirnych technologiach je priam klucove. Striebro sa napriklad pouziva pri vyrobe velmi tvrdych lozisk do motorov alebo pri vyrobe zrkadiel, solarnych panelov atd atd ...


K bitcoinu ... ta energeticka narocnost na jeho "vypocet" je schopna zabit celu planetu. Teraz sa dvihla cena bitcoinu a vsade su graficke karty beznadejne vypredane. Statisice watov na zivot meny, v ktoru maju mat ludia doveru len kvoli tomu, ze ju spravuje pocitac? Azda ludia nedokazu zit slobodne na planete bez toho aby ich kontroloval pocitac a na nom vypocet akejsi meny? A ked nahodou v buducnosti pride nejaky silny elektromagneticky vyboj zo slnka co vyradi elektrotechniku tak co potom? Realne datove centra nemaju ziadnu ochranu voci takymto pripadom.


@Martin
Inak k tej kilowathodine .... videli sme ako rakusania prskali ked Slovensko dostavalo dalsi blok jadrovej elektrarne. Dajme tomu, ze ty si postavis na svojom uzemi 10 jadrovych elektrarni, pretoze mas moc. Elektrinu budes predavat okolitym statom. Tym padom vlastne za to ze ty produkujes elektrinu z nicoho tak budes doslova vykoristovat vsetky okolite staty. Na tvojom uzemi bude 10 elektrarni a miliony palacov pre tvojich "vyvolenych" ludi a okolite narody budu drat na to aby ti mohli za tvoje kilowaty "vratit" muku, zemiaky, auta a ine vyrobky. Napr kilo muky bude vsade stat 15 kw\h ale co z toho, ked stat co ma 10 jadrovych elektrani bude moct skupit vsetku muku z okolia bez toho aby prstom pohol, lebo kw\h ma kolko len chce. A ako sa bude moct rozvyjat stat co tu muku predava, ked dostane len tolko elektriny kolko stoji chlieb. Nic na vedu, nic na vyvoj, nic na stavbu vlastnych jadrovych elekrarni. Podla mna nastane rovnaka situacia ako u penazi. Tak to vyzera ze v v samotnych peniazoch, v ich podstate je skryty ten algoritmus, ktory vsetko kazi. Azda potrebuje Stvoritel peniaze na to aby tvoril?

[quote="pid:13433, uid:7"]ťahal oponenta dole na svoju mizernú úroveň[/quote] Lev to raz pekne vysvetlil .... ak je v cloveku lubost tak stale najde cestu ako vysvetlit cloveku menej znalemu raketovu vedu. Tjs raketovy vedec si musi docasne vedome znizit uroven vyjadrovania sa (to neznamena, ze ma pouzit vulgarizmy alebo sproste slova, pripadne urazat diskutujuceho) aby dokazal podat menej znalemu cloveku obrazy pomocou slov znalych menej znalym clovekom. Ved aj rodic ked uci prvacika, tak na neho nemoze ihned vyhrknut s derivaciami. Staci povedat jednoducho - zlato je napriklad na to aby nam fungovali PC. Vsetky kontakty su pozlatene, ak by neboli, tak by sme museli raz za pol roka povytahovat vsetky konektory, ramky atd a strcit ich spat, aby sa oxid z kontaktov dal dole. Tiez sa povrava, ze zlato sa da transformovat na cistu energiu. Zlato urychluje chemicke reakcie (aj starnutie cloveka, ktory nosi zlate prstene). Vyuzitie zlata vo vesmirnych technologiach je priam klucove. Striebro sa napriklad pouziva pri vyrobe velmi tvrdych lozisk do motorov alebo pri vyrobe zrkadiel, solarnych panelov atd atd ... K bitcoinu ... ta energeticka narocnost na jeho "vypocet" je schopna zabit celu planetu. Teraz sa dvihla cena bitcoinu a vsade su graficke karty beznadejne vypredane. Statisice watov na zivot meny, v ktoru maju mat ludia doveru len kvoli tomu, ze ju spravuje pocitac? Azda ludia nedokazu zit slobodne na planete bez toho aby ich kontroloval pocitac a na nom vypocet akejsi meny? A ked nahodou v buducnosti pride nejaky silny elektromagneticky vyboj zo slnka co vyradi elektrotechniku tak co potom? Realne datove centra nemaju ziadnu ochranu voci takymto pripadom. @Martin Inak k tej kilowathodine .... videli sme ako rakusania prskali ked Slovensko dostavalo dalsi blok jadrovej elektrarne. Dajme tomu, ze ty si postavis na svojom uzemi 10 jadrovych elektrarni, pretoze mas moc. Elektrinu budes predavat okolitym statom. Tym padom vlastne za to ze ty produkujes elektrinu z nicoho tak budes doslova vykoristovat vsetky okolite staty. Na tvojom uzemi bude 10 elektrarni a miliony palacov pre tvojich "vyvolenych" ludi a okolite narody budu drat na to aby ti mohli za tvoje kilowaty "vratit" muku, zemiaky, auta a ine vyrobky. Napr kilo muky bude vsade stat 15 kw\h ale co z toho, ked stat co ma 10 jadrovych elektrani bude moct skupit vsetku muku z okolia bez toho aby prstom pohol, lebo kw\h ma kolko len chce. A ako sa bude moct rozvyjat stat co tu muku predava, ked dostane len tolko elektriny kolko stoji chlieb. Nic na vedu, nic na vyvoj, nic na stavbu vlastnych jadrovych elekrarni. Podla mna nastane rovnaka situacia ako u penazi. Tak to vyzera ze v v samotnych peniazoch, v ich podstate je skryty ten algoritmus, ktory vsetko kazi. Azda potrebuje Stvoritel peniaze na to aby tvoril?

@Ferry
Poviem to takto, pokiaľ niekto pri svojej kritike povie aj alternatívu budiš, to beriem, ale videl som len hystériu resp. snahu o to, aby za každú cenu zdiskreditoval a nesúhlasil. To je prvá vec.
Druhá vec je, že on nechcel vysvetlenie, chcel len uľaviť emóciám.
Tretia vec je, že pri BTC miešaš pojmy a dojmy lebo:

bitcoinu ... ta energeticka narocnost na jeho "vypocet" je schopna zabit celu planetu.

Povedz to Nigérijcom, ktorý chcú použiť odpadný plyn z ťažby ropy na dolovanie BTC.

Teraz sa dvihla cena bitcoinu a vsade su graficke karty beznadejne vypredane.

Čiastočne pravda, ale dôvod prečo je všetko tak drahé a prečo všetci hrnú do BTC je jednoduchá vec: FED, ECB, BoJ, BoB a ostatné významné centrálne banky tlačia obeživo ako pominutý.


Statisice watov na zivot meny, v ktoru maju mat ludia doveru len kvoli tomu, ze ju spravuje pocitac?

Hm, to isté sa dá povedať o elektronicky vedenom bankovom účte či o bankovkách.


Azda ludia nedokazu zit slobodne na planete bez toho aby ich kontroloval pocitac a na nom vypocet akejsi meny?

Mám dojem, že niečo podobné by si povedal, keby sme používali zlaté mince či mušle.


A ked nahodou v buducnosti pride nejaky silny elektromagneticky vyboj zo slnka co vyradi elektrotechniku tak co potom? Realne datove centra nemaju ziadnu ochranu voci takymto pripadom.


Keď to sa stane, tak je to koniec celej ľudskej civilizácie tak, ako ju poznáme a všetci riešime veci ručne a stručne ako divosi.


@Ferry Poviem to takto, pokiaľ niekto pri svojej kritike povie aj alternatívu budiš, to beriem, ale videl som len hystériu resp. snahu o to, aby za každú cenu zdiskreditoval a nesúhlasil. To je prvá vec. Druhá vec je, že on nechcel vysvetlenie, chcel len uľaviť emóciám. Tretia vec je, že pri BTC miešaš pojmy a dojmy lebo: [quote="pid:13472, uid:106"]bitcoinu ... ta energeticka narocnost na jeho "vypocet" je schopna zabit celu planetu.[/quote] Povedz to Nigérijcom, ktorý chcú použiť odpadný plyn z ťažby ropy na dolovanie BTC. [quote="pid:13472, uid:106"]Teraz sa dvihla cena bitcoinu a vsade su graficke karty beznadejne vypredane.[/quote] Čiastočne pravda, ale dôvod prečo je všetko tak drahé a prečo všetci hrnú do BTC je jednoduchá vec: FED, ECB, BoJ, BoB a ostatné významné centrálne banky tlačia obeživo ako pominutý. [quote="pid:13472, uid:106"]Statisice watov na zivot meny, v ktoru maju mat ludia doveru len kvoli tomu, ze ju spravuje pocitac?[/quote] Hm, to isté sa dá povedať o elektronicky vedenom bankovom účte či o bankovkách. [quote="pid:13472, uid:106"]Azda ludia nedokazu zit slobodne na planete bez toho aby ich kontroloval pocitac a na nom vypocet akejsi meny?[/quote] Mám dojem, že niečo podobné by si povedal, keby sme používali zlaté mince či mušle. [quote="pid:13472, uid:106"]A ked nahodou v buducnosti pride nejaky silny elektromagneticky vyboj zo slnka co vyradi elektrotechniku tak co potom? Realne datove centra nemaju ziadnu ochranu voci takymto pripadom.[/quote] Keď to sa stane, tak je to koniec celej ľudskej civilizácie tak, ako ju poznáme a všetci riešime veci ručne a stručne ako divosi.

Moderátor

Teraz som trosku lozil po webe koli novej forme dolovania cez kapacitu Hardiskov CHIA coin ( vyuzivam 600 GB RAM disk z 1,5 TB RAM + cca 150+ TB diskova kapacita )


Tazba len Bitcoinu spotrebovava cca 129 TW / h co je v prepocte cez dalsie vzorce cca spostreba celeho Holandska.
https://www.visualcapitalist.com/visualizing-the-power-consumption-of-bitcoin-mining/


Co si aj ja osobne myslim ze je uz jednoducho prilis vela a tu je porovnanie vs klasicke bankove nastroje a atd.
Toto bude skor ci neskor velky problem pre digitalne meny a otazka kedy sa toho chytia nejaky "EKO - zeleny" a zakazu ze je to neekologicke smile


https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwicsv7b8ZzwAhULcBgKHaDjA8oYABAAGgJsZQ&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAESQeD2itH5HnYFNzk1F8_NiUCMUixSm_nywGh6ve6k7nGXOiASm63xWaJHmZl2i06-e2H37BNjnQYPx_Xk037OWo_h&sig=AOD64_03mX1i3QQulKu6LM6rS1PG5fC9Yw&q&adurl&ved=2ahUKEwjBmPbb8ZzwAhWklIsKHRzIDUMQ0Qx6BAgDEAE


Teraz som trosku lozil po webe koli novej forme dolovania cez kapacitu Hardiskov CHIA coin ( vyuzivam 600 GB RAM disk z 1,5 TB RAM + cca 150+ TB diskova kapacita ) Tazba len Bitcoinu spotrebovava cca 129 TW / h co je v prepocte cez dalsie vzorce cca spostreba celeho Holandska. https://www.visualcapitalist.com/visualizing-the-power-consumption-of-bitcoin-mining/ Co si aj ja osobne myslim ze je uz jednoducho prilis vela a tu je porovnanie vs klasicke bankove nastroje a atd. Toto bude skor ci neskor velky problem pre digitalne meny a otazka kedy sa toho chytia nejaky "EKO - zeleny" a zakazu ze je to neekologicke :D https://www.googleadservices.com/pagead/aclk?sa=L&ai=DChcSEwicsv7b8ZzwAhULcBgKHaDjA8oYABAAGgJsZQ&ae=2&ohost=www.google.com&cid=CAESQeD2itH5HnYFNzk1F8_NiUCMUixSm_nywGh6ve6k7nGXOiASm63xWaJHmZl2i06-e2H37BNjnQYPx_Xk037OWo_h&sig=AOD64_03mX1i3QQulKu6LM6rS1PG5fC9Yw&q&adurl&ved=2ahUKEwjBmPbb8ZzwAhWklIsKHRzIDUMQ0Qx6BAgDEAE
Upravené 26. 4. 2021 o 23:57

Co si aj ja osobne myslim ze je uz jednoducho prilis vela a tu je porovnanie vs klasicke bankove nastroje a atd.


Ono sa to preriedi.


Toto bude skor ci neskor velky problem pre digitalne meny a otazka kedy sa toho chytia nejaky "EKO - zeleny" a zakazu ze je to neekologicke smile


Súhlasím, ale treba po tom na toho zeleného treba ísť chytro a systematicky...


[quote="pid:13495, uid:114"]Co si aj ja osobne myslim ze je uz jednoducho prilis vela a tu je porovnanie vs klasicke bankove nastroje a atd.[/quote] Ono sa to preriedi. [quote="pid:13495, uid:114"]Toto bude skor ci neskor velky problem pre digitalne meny a otazka kedy sa toho chytia nejaky "EKO - zeleny" a zakazu ze je to neekologicke :D[/quote] Súhlasím, ale treba po tom na toho zeleného treba ísť chytro a systematicky...

Moderátor

ze ty si postavis na svojom uzemi 10 jadrovych elektrarni, pretoze mas moc. Elektrinu budes predavat okolitym statom
A co když neprodáš. Co s tou energií? Navíc nákup paliva. Infrastruktura kolem JAE není jednoduchá. Jak tu energii z jednoho centra přeneseš? Tento Tvůj model by mohl fungovat pouze v nějaké formě otrokářské společnosti, kde by se předem rozdaly karty (já pán - ty otrok). Dokážu si představit blok (v sociálně-politické smyslu), kde budou místa vhodná k budování či využití energetických zařízení, a také místa, kde zase bude vhodné pěstovat pšenici. Ale aby to celé fungovalo jako blok, nemohla by platit pravidla pán-otrok.


[quote="pid:13472, uid:106"]ze ty si postavis na svojom uzemi 10 jadrovych elektrarni, pretoze mas moc. Elektrinu budes predavat okolitym statom[/quote]A co když neprodáš. Co s tou energií? Navíc nákup paliva. Infrastruktura kolem JAE není jednoduchá. Jak tu energii z jednoho centra přeneseš? Tento Tvůj model by mohl fungovat pouze v nějaké formě otrokářské společnosti, kde by se předem rozdaly karty (já pán - ty otrok). Dokážu si představit blok (v sociálně-politické smyslu), kde budou místa vhodná k budování či využití energetických zařízení, a také místa, kde zase bude vhodné pěstovat pšenici. Ale aby to celé fungovalo jako blok, nemohla by platit pravidla pán-otrok.

hael presne tak.
A ja len dodám, že profitovať budú nielen výrobcovia energie ale aj tí ktorý budú schopný aj energiu ušetriť.
Napríklad domácnosti zo solárnymi panelmi, alebo výrobcovia ktorý dokážu vyrobiť danú vec s menšími energetickými nákladmi. Pochopiteľne predávať sa budú len tie naj úspornejšie zariadenia.
Postupne by sa mala takto začať vyrovnávať rovnováha s biosférou planéty.


hael presne tak. A ja len dodám, že profitovať budú nielen výrobcovia energie ale aj tí ktorý budú schopný aj energiu ušetriť. Napríklad domácnosti zo solárnymi panelmi, alebo výrobcovia ktorý dokážu vyrobiť danú vec s menšími energetickými nákladmi. Pochopiteľne predávať sa budú len tie naj úspornejšie zariadenia. Postupne by sa mala takto začať vyrovnávať rovnováha s biosférou planéty.

K těm zlatým horám: Jedna z nich se nachází v Čokoládových horách (Chocolate Mountains) v Kalifornii v USA. Bix Weir uvádí, že je tam minimálně 6220 tun zlata. Pravděpodobně víc. https://www.silverdoctors.com/gold/gold-news/is-there-really-a-massive-and-hidden-gold-deposit-in-the-chocolate-mountains-in-california/
Někde na youtube jsem před pár lety viděl, že zlata se celkově za celou historii nevytěžilo okolo 200 000 tun zlata, ale mnohem víc, po celém světě kolem 1 750 000 tun. Statisíce tun zlata leží potopených na dně moří. Nenašel se např. poklad čínského císaře - statisíce tun zlata. Japonský admirál Jamamoto nashromáždil (nakradl) za 2. světové války okolo 300 000 tun zlata. Ten se taky nenašel. Jsou zvěsti, že papež má okolo 60 000 tun zlata nashromážděného za celou historii.


K těm zlatým horám: Jedna z nich se nachází v Čokoládových horách (Chocolate Mountains) v Kalifornii v USA. Bix Weir uvádí, že je tam minimálně 6220 tun zlata. Pravděpodobně víc. https://www.silverdoctors.com/gold/gold-news/is-there-really-a-massive-and-hidden-gold-deposit-in-the-chocolate-mountains-in-california/ Někde na youtube jsem před pár lety viděl, že zlata se celkově za celou historii nevytěžilo okolo 200 000 tun zlata, ale mnohem víc, po celém světě kolem 1 750 000 tun. Statisíce tun zlata leží potopených na dně moří. Nenašel se např. poklad čínského císaře - statisíce tun zlata. Japonský admirál Jamamoto nashromáždil (nakradl) za 2. světové války okolo 300 000 tun zlata. Ten se taky nenašel. Jsou zvěsti, že papež má okolo 60 000 tun zlata nashromážděného za celou historii.

60 tis.ton? tomu neverim...este tak India. Vatikan nema len velke prijmy ale aj velke vydavky a samotna prevadzka Vatikanu nie je lacna. Ale podla mna, keby mal 60 tis.ton (to je viac ako prvych 10 statov, ktore vlastnia najviac zlata), tak uz by mu ho Amici vzali a dovod by sa nasiel....keby nic ine, tak ako pokuta za pranie spinavych penazi


60 tis.ton? tomu neverim...este tak India. Vatikan nema len velke prijmy ale aj velke vydavky a samotna prevadzka Vatikanu nie je lacna. Ale podla mna, keby mal 60 tis.ton (to je viac ako prvych 10 statov, ktore vlastnia najviac zlata), tak uz by mu ho Amici vzali a dovod by sa nasiel....keby nic ine, tak ako pokuta za pranie spinavych penazi

Ale v pohode dobré meno v KSB komunite už máte , nemusíte za každú cenu písať článok o ničom len aby sa nepovedalo.


Článek, který možná zachrání mnohé od chudoby, je článek o ničom?


Ještě bych chtěl dodat (psal jsem už v diskusi k článku, ale komentář se buď neodeslal nebo ještě není schválen), že v článku zmiňovaný Litecoin, je co do počtu jen 4x méně vzácný, než Bitcoin, ale zatím má 200x menší hodnotu.
Poplatky za transakce má Litecoin směšně levné. Což se, alespoň zatím, nedá říct o ničem, co běží na blockhainu Ethereum - krypta na Ethereu jsou při transakcích dražší, než Bitcoin.


Člověk nemusí být "raketový inženýr", aby si spočítal, že Litecoin je skutečné stříbro krypta.
Myslím si, že díky levným transakcím, které nabízí, dříve, či později, jeho cena půjde hodně vysoko.


[quote="pid:13620, uid:324"]Ale v pohode dobré meno v KSB komunite už máte , nemusíte za každú cenu písať článok o ničom len aby sa nepovedalo.[/quote] Článek, který možná zachrání mnohé od chudoby, je článek o ničom? Ještě bych chtěl dodat (psal jsem už v diskusi k článku, ale komentář se buď neodeslal nebo ještě není schválen), že v článku zmiňovaný Litecoin, je co do počtu jen 4x méně vzácný, než Bitcoin, ale zatím má 200x menší hodnotu. Poplatky za transakce má Litecoin směšně levné. Což se, alespoň zatím, nedá říct o ničem, co běží na blockhainu Ethereum - krypta na Ethereu jsou při transakcích dražší, než Bitcoin. Člověk nemusí být "raketový inženýr", aby si spočítal, že Litecoin je skutečné stříbro krypta. Myslím si, že díky levným transakcím, které nabízí, dříve, či později, jeho cena půjde **hodně** vysoko.

@oracle_911
Je také ťažké pochopiť , že sú na svete rôzni ľudia s rôznymi okolnosťami , rôznymi úrovňami poznania a aplikovania KSB v praxi?
Napísal som kravinu ? Vy ste zrejme spadli z neba ako druhý generál Petrov , gratulujem.
Vy ste sa zachovali neprijateľne (z môjho pohľadu) v inej diskusii , už neviem kde , voči inému užívateľovi. Bolo to na vlas rovnaké správanie aké človek čaká na Aktuality.sk od 17 ročného človeka. Načo a prečo sa chováte povýšenecky ? Ako to vyrieši problémy ? Kto ste ? Ste priaznivec alebo znalec KSB ? Fajn a teraz čo ? Človeče čo si vlastne myslíte o sebe , že urážate druhých na základe toho že nespĺňajú vašu predstavu o diskutujúcom na úrovni , etalón je samozrejme tá vaša úroveň.
Už chápem čo má proti vám a niektorým ďalším ľuďom istý ....kolega.
Dobre takže čo nechápete na tom že mi príde nespravodlivé prisudzovať zlatu a striebru príliš významnú úlohu v spoločnosti pretože ho proste buď máte alebo si môžete trhnúť. My ho nemáme lebo SR prejdete pešo zachvílu , na rozdiel od krajín veľkých ako kontinenty , logicky je vyššia šanca že tam nejaké bude a presne tak to aj je.
Vlastne to zhniem tak ako som už písal , zlato a striebro mám rád ale ich úloha by sa nemusela preceňovať. Bitcoin rád nemám pretože to je zbytočná vec ktorá ani nie je pekná na rozdiel od kovov , je to len duch niekde v online priestore a výmysel tejto pokrivenej doby.
Toto sú moje pocity , tak ako váš článok nie je analýza ani realita ale zase váš pocit , ostatne sa tak aj volá , byť fanúšik na to podľa mňa netreba nejaký hlboký argument.
Stačí , alebo sa mám vrátit za 70 rokov kým budem spĺňať predstavy vašej výsosti?

@Ferry Nehovorím o zlate pre priemyselné využitie ale na investičné účely , ak to nevidieť tak uznávam mal som to objasniť.
A nebojte sa Tesla síce niesom , ale o tom kde všade je zlato mám zhruba predstavu.

  1. čo bráni okolitým štátom postaviť si 10 elektrárni tiež ?
  2. kto hovorí o palácoch a vyvolených?
  3. mám také tušenie , že aj pán ktorý to popisoval to aplikoval na dobu kde už princípy ktoré vy spomínate fungovať nebudú.Nebol už náhodou zlatý štandard realitou ? nemyslím že dopadol úspešne , narozdiel od energo štandardu ktorý nie je odskúšaný.

@oracle_911 Je také ťažké pochopiť , že sú na svete rôzni ľudia s rôznymi okolnosťami , rôznymi úrovňami poznania a aplikovania KSB v praxi? Napísal som kravinu ? Vy ste zrejme spadli z neba ako druhý generál Petrov , gratulujem. Vy ste sa zachovali neprijateľne (z môjho pohľadu) v inej diskusii , už neviem kde , voči inému užívateľovi. Bolo to na vlas rovnaké správanie aké človek čaká na Aktuality.sk od 17 ročného človeka. Načo a prečo sa chováte povýšenecky ? Ako to vyrieši problémy ? Kto ste ? Ste priaznivec alebo znalec KSB ? Fajn a teraz čo ? Človeče čo si vlastne myslíte o sebe , že urážate druhých na základe toho že nespĺňajú vašu predstavu o diskutujúcom na úrovni , etalón je samozrejme tá vaša úroveň. Už chápem čo má proti vám a niektorým ďalším ľuďom istý ....kolega. Dobre takže čo nechápete na tom že mi príde nespravodlivé prisudzovať zlatu a striebru príliš významnú úlohu v spoločnosti pretože ho proste buď máte alebo si môžete trhnúť. My ho nemáme lebo SR prejdete pešo zachvílu , na rozdiel od krajín veľkých ako kontinenty , logicky je vyššia šanca že tam nejaké bude a presne tak to aj je. Vlastne to zhniem tak ako som už písal , zlato a striebro mám rád ale ich úloha by sa nemusela preceňovať. Bitcoin rád nemám pretože to je zbytočná vec ktorá ani nie je pekná na rozdiel od kovov , je to len duch niekde v online priestore a výmysel tejto pokrivenej doby. Toto sú moje pocity , tak ako váš článok nie je analýza ani realita ale zase váš pocit , ostatne sa tak aj volá , byť fanúšik na to podľa mňa netreba nejaký hlboký argument. Stačí , alebo sa mám vrátit za 70 rokov kým budem spĺňať predstavy vašej výsosti? @Ferry Nehovorím o zlate pre priemyselné využitie ale na investičné účely , ak to nevidieť tak uznávam mal som to objasniť. A nebojte sa Tesla síce niesom , ale o tom kde všade je zlato mám zhruba predstavu. 1. čo bráni okolitým štátom postaviť si 10 elektrárni tiež ? 2. kto hovorí o palácoch a vyvolených? 3. mám také tušenie , že aj pán ktorý to popisoval to aplikoval na dobu kde už princípy ktoré vy spomínate fungovať nebudú. Nebol už náhodou zlatý štandard realitou ? nemyslím že dopadol úspešne , narozdiel od energo štandardu ktorý nie je odskúšaný.
Upravené 27. 4. 2021 o 22:39

psal jsem už v diskusi k článku, ale komentář se buď neodeslal nebo ještě není schválen


Bolo to systémom zaradené medzi spam, už uverejnené...


[quote="pid:13622, uid:181"]psal jsem už v diskusi k článku, ale komentář se buď neodeslal nebo ještě není schválen[/quote] Bolo to systémom zaradené medzi spam, už uverejnené...

Moderátor

Upravené 28. 4. 2021 o 00:49

Je také ťažké pochopiť , že sú na svete rôzni ľudia s rôznymi okolnosťami , rôznymi úrovňami poznania a aplikovania KSB v praxi?


Pes šteká a karavána ide ďalej t.j. ty nediskutuješ, ale "kritizuješ" len aby si rýpal.


[quote="pid:13626, uid:324"]Je také ťažké pochopiť , že sú na svete rôzni ľudia s rôznymi okolnosťami , rôznymi úrovňami poznania a aplikovania KSB v praxi?[/quote] Pes šteká a karavána ide ďalej t.j. ty nediskutuješ, ale "kritizuješ" len aby si rýpal.

Moderátor

1.11k
15
9
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept