Zahraničná politika
Plyn za ruble od 1. dubna 2022

Tak už to Putin podepsal!


Stávající smlouvy na dodávku plynu budou ukončeny, pokud kupující z nikoliv přátelských států nesplní nové platební podmínky. Nová pravidla prodeje plynu začnou platit 1. dubna (za plyn dodaný od 1. dubna)! Musí si zřídit rublové účty v ruské bance a platit v rublech.


Cituji: "Aby získali ruský přírodní plyn, musí si otevřít rublové účty v ruských bankách. Právě z těchto účtů budou prováděny úhrady za plyn dodaný počínaje 1. dubnem. Pokud takové platby nebudou probíhat, budeme mít za to, že ze strany kupujícího nebyly dodrženy smluvní závazky se všemi následky z toho vyplývajícími.
Nám nikdo nic bezplatně neprodává a my to se také nehodláme zabývat dobročiností!"


A ještě dodám, že 31. března 1814 ruská vojska vstoupila do Paříže! Fakticky dobyla Evropu


Tak už to Putin podepsal! Stávající smlouvy na dodávku plynu budou ukončeny, pokud kupující z nikoliv přátelských států nesplní nové platební podmínky. Nová pravidla prodeje plynu začnou platit 1. dubna (za plyn dodaný od 1. dubna)! Musí si zřídit rublové účty v ruské bance a platit v rublech. Cituji: "Aby získali ruský přírodní plyn, musí si otevřít rublové účty v ruských bankách. Právě z těchto účtů budou prováděny úhrady za plyn dodaný počínaje 1. dubnem. Pokud takové platby nebudou probíhat, budeme mít za to, že ze strany kupujícího nebyly dodrženy smluvní závazky se všemi následky z toho vyplývajícími. Nám nikdo nic bezplatně neprodává a my to se také nehodláme zabývat dobročiností!" A ještě dodám, že 31. března 1814 ruská vojska vstoupila do Paříže! Fakticky dobyla Evropu
Upravené 18. 4. 2022 o 22:33

Hm, tak to tahle vláda bude viset velice brzo.


Hm, tak to tahle vláda bude viset velice brzo.

Nejen tahle . Je potřeba se ohlédnout 32 let zpátky .


Nejen tahle . Je potřeba se ohlédnout 32 let zpátky .

že 31. března 1814 ruská vojska vstoupila do Paříže
Mimo téma: Je škoda, že se tohoto okamžiku nedožil generál Kutuzov. Podle mého názoru velký patriot.


[quote="pid:65869, uid:125"]že 31. března 1814 ruská vojska vstoupila do Paříže[/quote]Mimo téma: Je škoda, že se tohoto okamžiku nedožil generál Kutuzov. Podle mého názoru velký patriot.
Upravené 31. 3. 2022 o 17:37

Možná se ještě chvilku během zítřejšího dopoledne budou utěšovat že je to jen apríl....


Možná se ještě chvilku během zítřejšího dopoledne budou utěšovat že je to jen apríl....

Aha, čo vypustil náš slaboduchý Eduschko:


https://tass.ru/ekonomika/14237509


Google translate:


PRAHA, 31. marca. /TASS/. Slovenský premiér Eduard Heger nevylúčil, že republika bude nakupovať ruský plyn za ruble. Politikove slová vo štvrtok citovala Slovenská televízia .


„Slovenský plynárenský priemysel mal [súčasne] čo najskôr nakúpiť ruble za eurá a potom za ne nakúpiť plyn od Gazpromu," povedal Heger. V tomto prípade sa republika podľa neho stane finančne závislou od Ruska.


Premiér medzitým informoval, že Bezpečnostná rada štátu SR vyzvala na prípravu na prípadné rýchle odpojenie krajiny od dodávok ruského plynu na pozadí udalostí na Ukrajine.


Tak ako teda to Edko je?


Aha, čo vypustil náš slaboduchý Eduschko: https://tass.ru/ekonomika/14237509 Google translate: PRAHA, 31. marca. /TASS/. Slovenský premiér Eduard Heger nevylúčil, že republika bude nakupovať ruský plyn za ruble. Politikove slová vo štvrtok citovala Slovenská televízia . „Slovenský plynárenský priemysel mal [súčasne] čo najskôr nakúpiť ruble za eurá a potom za ne nakúpiť plyn od Gazpromu," povedal Heger. V tomto prípade sa republika podľa neho stane finančne závislou od Ruska. Premiér medzitým informoval, že Bezpečnostná rada štátu SR vyzvala na prípravu na prípadné rýchle odpojenie krajiny od dodávok ruského plynu na pozadí udalostí na Ukrajine. Tak ako teda to Edko je?

Jednak významná část plynu nebude. Ale ty zbytky nikdo nezaplatí, dnes jsem četl, že by jeho cena mohla stoupnout na pěti až desetinásobek!


Sranda, jak ještě včera Peskov kňučel, že to rozhodně neznamená, že by za rubly prodávali už od 1. 4 smile


Mimochodem, ví někdo, co bude zítra? Vypnou to, nebo ještě poteče zaplacený plyn ještě za eura?


P.S.


Zřejmě další podpindos se ozval:


"Dekret o platbách za plyn v rublech neznamená, že hned zítra někdo z klientů Gazpromu zůstane bez plynu, řekl zdroj."


https://t.me/neCT24/1326


Jednak významná část plynu nebude. Ale ty zbytky nikdo nezaplatí, dnes jsem četl, že by jeho cena mohla stoupnout na pěti až desetinásobek! Sranda, jak ještě včera Peskov kňučel, že to rozhodně neznamená, že by za rubly prodávali už od 1. 4 :D Mimochodem, ví někdo, co bude zítra? Vypnou to, nebo ještě poteče zaplacený plyn ještě za eura? P.S. Zřejmě další podpindos se ozval: "Dekret o platbách za plyn v rublech neznamená, že hned zítra někdo z klientů Gazpromu zůstane bez plynu, řekl zdroj." https://t.me/neCT24/1326
Upravené 31. 3. 2022 o 17:55

Tak pánové na západě a EU, mislite že Putin blefira, Putin nikdy neblefira i otvořeno vám říká. Západně elite kradli, podvadeli , misle že pindusi u Rusku zlikvidují Putina, to se nestalo, Ukrajina za týden kapituluje a mozete blbcy na západě štěkat na měsíc..


Tak pánové na západě a EU, mislite že Putin blefira, Putin nikdy neblefira i otvořeno vám říká. Západně elite kradli, podvadeli , misle že pindusi u Rusku zlikvidují Putina, to se nestalo, Ukrajina za týden kapituluje a mozete blbcy na západě štěkat na měsíc..

Reakce německého Šolce = "my máme smlouvu a tam jsou eura, jinak platit nebudeme, Putinovi jsem to říkal".
Jejich ministr Hábek:
"My jsme velmi dobře připravení na vše, co Putin udělá. Dodávky plynu do Německa jsou stabilní, v požadované výši, zásobníky máme téměř plné. Je pro nás velmi důležité nedávat Putinovi žádný signál, že se od něj necháme vydírat."


Blázni v Bruseli si stále melou svou, že "plyn z USA nám nahradí plyn ruský".
No a Francie sice prohlásila, že nebude platit rublem, ale pro jistotu se sejde s Německem, aby vypracovala krizový plán pro případ, kdyby to Putin skutečně myslel vážně a plyn přestal téci.


V Evropě nikdo nemůže říct, že je Putin nevaroval. Pronesl, že Amerika se jako vždy pokusí řešit svoje problémy na cizí úkor.
Znovu budou tisknout dolary a stahovat celý svět do obrovských dluhů a inflace. NO a za všechnu budou vinit Rusko...


Reakce německého Šolce = "my máme smlouvu a tam jsou eura, jinak platit nebudeme, Putinovi jsem to říkal". Jejich ministr Hábek: "My jsme velmi dobře připravení na vše, co Putin udělá. Dodávky plynu do Německa jsou stabilní, v požadované výši, zásobníky máme téměř plné. Je pro nás velmi důležité nedávat Putinovi žádný signál, že se od něj necháme vydírat." Blázni v Bruseli si stále melou svou, že "plyn z USA nám nahradí plyn ruský". No a Francie sice prohlásila, že nebude platit rublem, ale pro jistotu se sejde s Německem, aby vypracovala krizový plán pro případ, kdyby to Putin skutečně myslel vážně a plyn přestal téci. V Evropě nikdo nemůže říct, že je Putin nevaroval. Pronesl, že Amerika se jako vždy pokusí řešit svoje problémy na cizí úkor. Znovu budou tisknout dolary a stahovat celý svět do obrovských dluhů a inflace. NO a za všechnu budou vinit Rusko...
Upravené 31. 3. 2022 o 19:28

"My jsme velmi dobře připravení na vše, co Putin udělá.


Tohle říkal i slušný člověk, profesor Petr Fiala.


No a dnes:


https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/zastaveni-dodavek-plynu-ruska-by-prakticky-nemelo-reseni-40392391


"Pokud by Rusko okamžitě zastavilo dodávky plynu, situace by prakticky neměla řešení, řekl ve čtvrtek poslancům bezpečnostního výboru náměstek ministra průmyslu a obchodu René Neděla. Problém by podle něho měla velká část celé Evropy, do níž jde z Ruska 44 procent spotřeby plynu."


[quote="pid:65904, uid:203"]"My jsme velmi dobře připravení na vše, co Putin udělá.[/quote] Tohle říkal i slušný člověk, profesor Petr Fiala. No a dnes: https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/zastaveni-dodavek-plynu-ruska-by-prakticky-nemelo-reseni-40392391 "Pokud by Rusko okamžitě zastavilo dodávky plynu, situace by prakticky neměla řešení, řekl ve čtvrtek poslancům bezpečnostního výboru náměstek ministra průmyslu a obchodu René Neděla. Problém by podle něho měla velká část celé Evropy, do níž jde z Ruska 44 procent spotřeby plynu."

Blázni v Bruseli si stále melou svou, že "plyn z USA nám nahradí plyn ruský".


Mentálové lžou, nic víc, tohle musej vědět, nebo minimálně jejich poradci.


Když chceš koupit plyn, zaplatí v rublech. Co je na tom špatného?
Rubl je navíc podložený nyní zlatem. 1 gram zlata = 5000 rublů. Tak mně se tahle měna líbí.
Je za ní něco hmatatelného. A pokud Putin bude za přebytky kupovat zlato a to cpát pod rubly, tak si myslím, že každý bude mít rád tvrdou měnu podloženou nějakým aktivem, v tomhle případě zlatem.


Rubl je tudíž tvrdá měna a má/bude mít z logiky věci smysl. K čemu mi budou EURa, nebo Dollary, když jsou krytý jenom dluhem a válkama? Rubl je krytej zlatem.


[quote="pid:65904, uid:203"]Blázni v Bruseli si stále melou svou, že "plyn z USA nám nahradí plyn ruský".[/quote] Mentálové lžou, nic víc, tohle musej vědět, nebo minimálně jejich poradci. Když chceš koupit plyn, zaplatí v rublech. Co je na tom špatného? Rubl je navíc podložený nyní zlatem. 1 gram zlata = 5000 rublů. Tak mně se tahle měna líbí. Je za ní něco hmatatelného. A pokud Putin bude za přebytky kupovat zlato a to cpát pod rubly, tak si myslím, že každý bude mít rád tvrdou měnu podloženou nějakým aktivem, v tomhle případě zlatem. Rubl je tudíž tvrdá měna a má/bude mít z logiky věci smysl. K čemu mi budou EURa, nebo Dollary, když jsou krytý jenom dluhem a válkama? Rubl je krytej zlatem.

na aftershocku sa pise, ze Slovensko suhlasi s platbou za ruble, takze k nam by mal zrejme plyn pokracovat......nie som si ista, ale ako to bude mat Ukrajina......to aby ukrajinski vojaci chodili na obsadene uzemia potajme, kde uz obieha rubel a vymienali ich za dolare:-))
CR, Nemecko a FR to maju otazne....stale nahlas hovoria, ze oni platit nebudu, ale BASF hovori, ze odpojenie od plynu znamena zastavenie vyroby (ako u nas Podbrezova a Sotak) a 40 tis. ludi bez prace....a to je len jedna fabrika. Na idnes v diskusiach su vsetci hrdinovia, Rusi vydieraju, ved nech ich odpoja, ved je koniec vykurovacej sezony.....blazni nechapu, ze tu nejde ani tak o domacnosti, ako o podniky.....a ze ich v diskusiach je, az sa cudujem. Nikto nepovie, ze ved Rusom zakazali tie eura a dolare defacto pouzivat....zli Rusi:-(


na aftershocku sa pise, ze Slovensko suhlasi s platbou za ruble, takze k nam by mal zrejme plyn pokracovat......nie som si ista, ale ako to bude mat Ukrajina......to aby ukrajinski vojaci chodili na obsadene uzemia potajme, kde uz obieha rubel a vymienali ich za dolare:-)) CR, Nemecko a FR to maju otazne....stale nahlas hovoria, ze oni platit nebudu, ale BASF hovori, ze odpojenie od plynu znamena zastavenie vyroby (ako u nas Podbrezova a Sotak) a 40 tis. ludi bez prace....a to je len jedna fabrika. Na idnes v diskusiach su vsetci hrdinovia, Rusi vydieraju, ved nech ich odpoja, ved je koniec vykurovacej sezony.....blazni nechapu, ze tu nejde ani tak o domacnosti, ako o podniky.....a ze ich v diskusiach je, az sa cudujem. Nikto nepovie, ze ved Rusom zakazali tie eura a dolare defacto pouzivat....zli Rusi:-(

Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko bude platiť Rusku za plyn v eurách

Platba za plyn z Ruska sa uskutočňuje v eurách a dolároch a tak to aj zostane, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na brífingu v Berlíne na otázku o dekréte ruského prezidenta Vladimira Putina o platbe za dodávky v rubľoch.


Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov dnes povedal, že ak Európa odmietne platiť za plyn v ruskej mene, tak Rusko určite nebude dodávať palivo zadarmo.


**Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko bude platiť Rusku za plyn v eurách ** Platba za plyn z Ruska sa uskutočňuje v eurách a dolároch a tak to aj zostane, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na brífingu v Berlíne na otázku o dekréte ruského prezidenta Vladimira Putina o platbe za dodávky v rubľoch. Prezidentský tlačový tajomník Dmitrij Peskov dnes povedal, že ak Európa odmietne platiť za plyn v ruskej mene, tak Rusko určite nebude dodávať palivo zadarmo.

Není to sice o plynu, ale zmíním se o ruských hnojivech.
USA si uvědomily, že Rusko je světový vývozce minerálních hnojiv a bez něj jaksi zmizelo zboží ze světových trhů.
Takže zrušily sankce na hnojiva a zařadily je do sekce "životně důležitých" jako jsou třeba i mnohá léčiva.
Jenže v reportáži se říká, že Rusko bude uvažovat o platbě v rublech i za tuto komoditu...
https://www.youtube.com/watch?v=e2iKQyqhZTc


Není to sice o plynu, ale zmíním se o ruských hnojivech. USA si uvědomily, že** Rusko je světový vývozce minerálních hnojiv** a bez něj jaksi zmizelo zboží ze světových trhů. Takže **zrušily sankce na hnojiva** a zařadily je do sekce "životně důležitých" jako jsou třeba i mnohá léčiva. Jenže v reportáži se říká, že Rusko bude uvažovat o platbě v rublech i za tuto komoditu... https://www.youtube.com/watch?v=e2iKQyqhZTc

Mentálové lžou, nic víc, tohle musej vědět, nebo minimálně jejich poradci.

To víš, že to vědí. Jen spoléhají, že oni sami si odletí kamsi na rajské ostrovy. Jak to udělal Trudó - zmizel před lidmi. A co želéhad? Taky zmizel. Evropu nechají napospas a blaha civilizace si budou užívat kdesi v Jižní Americe.


[quote="pid:65907, uid:633"]Mentálové lžou, nic víc, tohle musej vědět, nebo minimálně jejich poradci.[/quote] To víš, že to vědí. Jen spoléhají, že oni sami si odletí kamsi na rajské ostrovy. Jak to udělal Trudó - zmizel před lidmi. A co želéhad? Taky zmizel. Evropu nechají napospas a blaha civilizace si budou užívat kdesi v Jižní Americe.

Sledujem Dr Weisa na TG, včera dal toto:
Scholz sa dnes zlomil a nevidi problem nakupovat za ruble. Game over.


https://t.me/akwsk/1335


Reči sa hovoria, vec to pozname… zas keď už je taká situácia, treba z toho vytĺcť čo sa dá, trocha vydesíte obyvateľstvo a potom byt záchranca. Lebo na Západe vždy držia slovo


no a medzitým inde:
🇺🇸 "Spojené štáty pokračujú v dovoze ropy z Ruska, objem dodávok vzrástol oproti predchádzajúcemu týždňu o 43 %, až na 100 tisíc barelov denne.
Vyplýva to z údajov Energetického informačného úradu (EIA) amerického ministerstva energetiky. Spojené štáty pozastavili dovoz ropy z Ruska od 19. februára do 25. februára.
Začiatkom marca dosiahla týždenná zásoba ruskej ropy maximálnu hodnotu v roku 2022 a to 148 tisíc barelov denne a to aj napriek tomu že zo strany USA bolo avizované ukončenie dodávok z Ruska.


zdroj: https://t.me/zemavek/1656
Tak ako to vlastne je, že od Ruska nechceme nič?!


Sledujem Dr Weisa na TG, včera dal toto: Scholz sa dnes zlomil a nevidi problem nakupovat za ruble. Game over. https://t.me/akwsk/1335 Reči sa hovoria, vec to pozname… zas keď už je taká situácia, treba z toho vytĺcť čo sa dá, trocha vydesíte obyvateľstvo a potom byt záchranca. Lebo na Západe vždy držia slovo no a medzitým inde:

Škoda, že těch rublů mám jenom 100. :-)


Ale kdyby naše vláda chtěla, tak jim udělám cenu.


Škoda, že těch rublů mám jenom 100. :-) Ale kdyby naše vláda chtěla, tak jim udělám cenu.

Český ministr financí Zbyněk Stanjura vyzval k odmítnutí Evropskou unií nového režimu plateb za ruský plyn


„Požadavek na placení za ruský plyn v rublech porušuje uzavřené smlouvy. Evropa na tento vyděračský požadavek Putina nesmí přistoupit. V tuto chvíli musíme urychlit plány na odstřihnutí se od ruských surovin,“ uvedl ministr na Twitteru.


https://t.me/neCT24/1343


Český ministr financí Zbyněk Stanjura vyzval k odmítnutí Evropskou unií nového režimu plateb za ruský plyn „Požadavek na placení za ruský plyn v rublech porušuje uzavřené smlouvy. Evropa na tento vyděračský požadavek Putina nesmí přistoupit. V tuto chvíli musíme urychlit plány na odstřihnutí se od ruských surovin,“ uvedl ministr na Twitteru. https://t.me/neCT24/1343

blazni nechapu, ze tu nejde ani tak o domacnosti, ako o podniky
JankaS, pokúsim sa o vtip. Učiteľ sa pýta žiakov. Deti odkiaľ berieme múku, mlieko, maslo, vajcia, rohlíky, mäso? 29 z 30 žiakov odpovedá: "Z hypermarketu". Smutné je, že takto to vnímajú aj staršie generácie. Veď si kúpim. Vôbec za tým nevidia prácu ľudských rúk. Boží dar. Prácu, dar našej Matky Prírody, dar od Boha. Keď im povieš čím budú kúriť, tak ti odpovedia. Môžem j...ť plyn. Ja mám aj elektrické kúrenie. Alebo mám krb, či pec budem kúriť drevom. Absolútne im unikajú súvislosti. Kalpky na očiach. Vidia len seba a svoje. Ich tak trápi, že keď prídu jarné mrazy a pomrzne ovocie, ani nie že ich to trápi, ale aspoň majú o čom dva dni kecať. Prepáčte za túto emotívnu vsuvku do tejto odbornej témy.


[quote="pid:65908, uid:187"]blazni nechapu, ze tu nejde ani tak o domacnosti, ako o podniky[/quote] JankaS, pokúsim sa o vtip. Učiteľ sa pýta žiakov. Deti odkiaľ berieme múku, mlieko, maslo, vajcia, rohlíky, mäso? 29 z 30 žiakov odpovedá: "Z hypermarketu". Smutné je, že takto to vnímajú aj staršie generácie. Veď si kúpim. Vôbec za tým nevidia prácu ľudských rúk. Boží dar. Prácu, dar našej Matky Prírody, dar od Boha. Keď im povieš čím budú kúriť, tak ti odpovedia. Môžem j...ť plyn. Ja mám aj elektrické kúrenie. Alebo mám krb, či pec budem kúriť drevom. Absolútne im unikajú súvislosti. Kalpky na očiach. Vidia len seba a svoje. Ich tak trápi, že keď prídu jarné mrazy a pomrzne ovocie, ani nie že ich to trápi, ale aspoň majú o čom dva dni kecať. Prepáčte za túto emotívnu vsuvku do tejto odbornej témy.

Môžem j...ť plyn. Ja mám aj elektrické kúrenie. Alebo mám krb, či pec budem kúriť drevom. Absolútne im unikajú súvislosti. Kalpky na očiach. Vidia len


suhlasim úplne. Ja som sa snazila pár známych naznačiť, nech si urobíš zásoby… no už s týmto končím. Všetci sa k tomu stavajú ako by bolo vzdialene na niekoľko svetelných rokov… dokonca aj Markiza (dnes som omylom pocuvala cca 10 min správy), bolo o tom že nedostatok muky či nakúpiť alebo počkať, lebo cena. Potom nejakej lekárke zdvihli nájom kvoli energiami o 400%, nemá preklep, islo to z 350 eur na nejakých 1600, lekárka že teda ona asi konci, už je na dôchodku a toto teda nemá naozaj ako vykryť. A nič, ľuďom nič nedochádza. Žiadne súvislosti…. Proste čo ich tu v kuse strašili, smrťou a covidom, toto ako keby ľuďom do hlavy nedorazilo.


Postupná ľuďom začnú dochádzať vyúčtovania za energie, blíži sa máj, to bude “srandy” kopec.


[quote="pid:65919, uid:83"]Môžem j...ť plyn. Ja mám aj elektrické kúrenie. Alebo mám krb, či pec budem kúriť drevom. Absolútne im unikajú súvislosti. Kalpky na očiach. Vidia len[/quote] suhlasim úplne. Ja som sa snazila pár známych naznačiť, nech si urobíš zásoby… no už s týmto končím. Všetci sa k tomu stavajú ako by bolo vzdialene na niekoľko svetelných rokov… dokonca aj Markiza (dnes som omylom pocuvala cca 10 min správy), bolo o tom že nedostatok muky či nakúpiť alebo počkať, lebo cena. Potom nejakej lekárke zdvihli nájom kvoli energiami o 400%, nemá preklep, islo to z 350 eur na nejakých 1600, lekárka že teda ona asi konci, už je na dôchodku a toto teda nemá naozaj ako vykryť. A nič, ľuďom nič nedochádza. Žiadne súvislosti…. Proste čo ich tu v kuse strašili, smrťou a covidom, toto ako keby ľuďom do hlavy nedorazilo. Postupná ľuďom začnú dochádzať vyúčtovania za energie, blíži sa máj, to bude “srandy” kopec.

Ja som sa snažila pár známych naznačiť, nech si urobíš zásoby


Minimálne na juhu Slovenska to ľudia vedia. Známeho rodičia tam majú mäsiarstvo a že také predaje nemali ani cez Vianoce. A klobásy na mesiac predali za týždeň.


[quote="pid:65921, uid:273"]Ja som sa snažila pár známych naznačiť, nech si urobíš zásoby[/quote] Minimálne na juhu Slovenska to ľudia vedia. Známeho rodičia tam majú mäsiarstvo a že také predaje nemali ani cez Vianoce. A klobásy na mesiac predali za týždeň.

Moderátor

toto je tak dolezita tema ze by som sa prihovoril adminovi nech to necha hore na stranke spolu s rusko verzus amerika


toto je tak dolezita tema ze by som sa prihovoril adminovi nech to necha hore na stranke spolu s rusko verzus amerika

HNR poslal Evropanům výstrahu. Buď plyn za ruble, nebo cholod a golod.


Jak jsem se díval na video o nástupu zimy v Německu, vzpomněl jsem si na tuhle písničku...


Полгода плохая погода (Půl roku špatného počasí)
https://www.youtube.com/watch?v=V86-645PjDI


"Nikam, nikam se nemůžeme schovat,
a život odložit nedá se."


[quote="pid:65925, uid:312"]HNR poslal Evropanům výstrahu. Buď plyn za ruble, nebo cholod a golod.[/quote] Jak jsem se díval na video o nástupu zimy v Německu, vzpomněl jsem si na tuhle písničku... Полгода плохая погода (Půl roku špatného počasí) https://www.youtube.com/watch?v=V86-645PjDI "Nikam, nikam se nemůžeme schovat, a život odložit nedá se."
Upravené 31. 3. 2022 o 22:46

624624f44aeae


⚡️Nová schéma platieb za plyn v rubľoch. Ako to funguje:


🔻 Prezidentský dekrét o novej objednávke sa týka zmlúv Gazpromu na dodávky do nepriateľských krajín alebo spoločností z takýchto krajín;


🔻 títo cudzinci si musia otvoriť dva účty v Gazprombank – devízový a rubľový : Európski kupujúci pripíšu cudziu menu na jeden a z druhého prevedú ruble na Gazprom;


🔻 po prijatí meny ju banka prevedie na moskovskej burze a pripíše ruble na účet cudzinca a odtiaľ pôjde platba do Gazpromu;


🔻 Schéma odstráni možné blokovanie nových príjmov za plyn v eurách alebo dolároch, ktoré sa dalo očakávať podľa predchádzajúceho zúčtovacieho systému - "niektorí politici na Západe o tom hovoria a hovoria o tom verejne."


![624624f44aeae](serve/attachment&path=624624f44aeae) ⚡️Nová schéma platieb za plyn v rubľoch. Ako to funguje:

Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko bude platiť Rusku za plyn v eurách


Platba za plyn z Ruska sa uskutočňuje v eurách a dolároch a tak to aj zostane, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na brífingu v Berlíne na otázku o dekréte ruského prezidenta Vladimira Putina o platbe za dodávky v rubľoch.


Komentář od Solovjova:


Scholz o úhradách v rublech:


"Podívali jsme se na smlouvy a úhrady jsou tam uvedeny v eurech a dolarech. Řekl jsem Putinovi, že to tak také zůstane."


Možná by se Scholz mohl také podívat na mezinárodní smlouvy o ochraně investic, o cizím majetku a tak dále? Z pohledu rezerv ukradených Rusku.


A aby nemusel hned vstávat od stolu, ať se rovnou také podívá na dohody Janukoviče s opozicí z roku 2014 podepsané Německem!


A také na Minské dohody, také podepsané Německem!


A já dodávám informaci o Schozovi, i když ji možná už znáte:


Německý kancléř Scholz je v podezření, že se Rusku mstí za svého dědečka – generála SS


Na sociálních sítích našli vysvětlení pro ostrý a nekompromisní postoj německého kancléře Olafa Scholze vůči Rusku. Může to být spojeno s tím, že jeho dědeček, který zemřel na východní frontě, byl vysokým důstojníkem v jednotkách SS.
Na fotografii vlevo je dědeček Olafa Scholze, Fritz Scholz, Standartenführer SS. Koncem června roku 1941 se účastnil bojů v rámci skupiny armád „Jih“ o Tarnopol v Haliči. Velel pluku "Nordland" v bitvách podél Dněpru a Dněpropetrovska. V říjnu roku 1941 byl von Scholz povýšen na Oberführera SS a rok zakončil v těžkých bojích o Rostov na Donu. V prosinci dostala divize rozkaz opustit Rostov a ustoupit k linii řeky Mius.
O rok později, v prosinci 1942, byl von Scholz povýšen do hodnosti Brigadeführer, od května 1943 velel formující se 11. dobrovolnické motorizované divizi SS Nordland (z norských a dánských dobrovolníků). Od prosince 1943 bojovala 11. divize SS u Leningradu, od března 1944 - v oblasti Narvy. V březnu byl von Scholz vyznamenán řádem Dubových ratolestí (č. 423) k Rytířskému kříži, v dubnu 1944 byl povýšen do hodnosti Gruppenführer a generálporučík vojsk SS. 27. července 1944 byl von Scholz v bojích u Narvy zraněn střepinou granátu do hlavy a druhý den zemřel. Byl posmrtně vyznamenán Meči (č. 85) k Rytířskému kříži s dubovými ratolestmi.
Tato skutečnost by zůstala nepovšimnuta - pravděpodobně neexistuje jediný Němec, jehož dědové by nebojovali proti SSSR - nebýt prohlášení německého kancléře, které v Rusku považují za vyzývavé.
„Tvrdit, že na Donbasu probíhá genocida, je hloupé a směšné,“ prohlásil německý kancléř Olaf Scholz během projevu naMnichovské bezpečnostní konferenci. Tak okomentoval slova prezidenta Vladimira Putina, který řekl po jednání s kancléřem 15. února. „Podle nás je to, co se dnes děje na Donbasu, genocidou.“
Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Scholzova slova o genocidě jsou nepřijatelná. „Je nevhodné, aby se právě vedoucí představitelé Německa vysmívali otázkám genocidy. To je nepřijatelné vzhledem k historické zkušenosti Německa s jeho podílem na masakrech lidí a šíření misantropické, k lidem nenávistné ideologie,“ uvedlo ministerstvo.
Současný kancléř je představitelem sociálně demokratické strany Německa. Paradoxně to byli právě sociální demokraté, kteří byli ve třicátých letech vystaveni hitlerovským represím, na kterých se možná podílel i děda Olafa Scholze.


https://sibkray.ru/news/2127/952757/


Šiřte!


A ještě jsem chtěla dodat, že pokud chcete krátké průběžné zprávy z Ukrajiny, tak si pořiďte Telegram, například na tomto kanálu je máte ve slovenštině:


https://t.me/newsfrontsk
Slovensko NEWS-FRONT.INFO


[quote="pid:65909, uid:12"]Nemecký kancelár Scholz povedal, že Nemecko bude platiť Rusku za plyn v eurách Platba za plyn z Ruska sa uskutočňuje v eurách a dolároch a tak to aj zostane, povedal nemecký kancelár Olaf Scholz na brífingu v Berlíne na otázku o dekréte ruského prezidenta Vladimira Putina o platbe za dodávky v rubľoch.[/quote] Komentář od Solovjova: Scholz o úhradách v rublech: "Podívali jsme se na smlouvy a úhrady jsou tam uvedeny v eurech a dolarech. Řekl jsem Putinovi, že to tak také zůstane." Možná by se Scholz mohl také podívat na mezinárodní smlouvy o ochraně investic, o cizím majetku a tak dále? Z pohledu rezerv ukradených Rusku. A aby nemusel hned vstávat od stolu, ať se rovnou také podívá na dohody Janukoviče s opozicí z roku 2014 podepsané Německem! A také na Minské dohody, také podepsané Německem! A já dodávám informaci o Schozovi, i když ji možná už znáte: Německý kancléř Scholz je v podezření, že se Rusku mstí za svého dědečka – generála SS Na sociálních sítích našli vysvětlení pro ostrý a nekompromisní postoj německého kancléře Olafa Scholze vůči Rusku. Může to být spojeno s tím, že jeho dědeček, který zemřel na východní frontě, byl vysokým důstojníkem v jednotkách SS. Na fotografii vlevo je dědeček Olafa Scholze, Fritz Scholz, Standartenführer SS. Koncem června roku 1941 se účastnil bojů v rámci skupiny armád „Jih“ o Tarnopol v Haliči. Velel pluku "Nordland" v bitvách podél Dněpru a Dněpropetrovska. V říjnu roku 1941 byl von Scholz povýšen na Oberführera SS a rok zakončil v těžkých bojích o Rostov na Donu. V prosinci dostala divize rozkaz opustit Rostov a ustoupit k linii řeky Mius. O rok později, v prosinci 1942, byl von Scholz povýšen do hodnosti Brigadeführer, od května 1943 velel formující se 11. dobrovolnické motorizované divizi SS Nordland (z norských a dánských dobrovolníků). Od prosince 1943 bojovala 11. divize SS u Leningradu, od března 1944 - v oblasti Narvy. V březnu byl von Scholz vyznamenán řádem Dubových ratolestí (č. 423) k Rytířskému kříži, v dubnu 1944 byl povýšen do hodnosti Gruppenführer a generálporučík vojsk SS. 27. července 1944 byl von Scholz v bojích u Narvy zraněn střepinou granátu do hlavy a druhý den zemřel. Byl posmrtně vyznamenán Meči (č. 85) k Rytířskému kříži s dubovými ratolestmi. Tato skutečnost by zůstala nepovšimnuta - pravděpodobně neexistuje jediný Němec, jehož dědové by nebojovali proti SSSR - nebýt prohlášení německého kancléře, které v Rusku považují za vyzývavé. „Tvrdit, že na Donbasu probíhá genocida, je hloupé a směšné,“ prohlásil německý kancléř Olaf Scholz během projevu naMnichovské bezpečnostní konferenci. Tak okomentoval slova prezidenta Vladimira Putina, který řekl po jednání s kancléřem 15. února. „Podle nás je to, co se dnes děje na Donbasu, genocidou.“ Ruské ministerstvo zahraničí uvedlo, že Scholzova slova o genocidě jsou nepřijatelná. „Je nevhodné, aby se právě vedoucí představitelé Německa vysmívali otázkám genocidy. To je nepřijatelné vzhledem k historické zkušenosti Německa s jeho podílem na masakrech lidí a šíření misantropické, k lidem nenávistné ideologie,“ uvedlo ministerstvo. Současný kancléř je představitelem sociálně demokratické strany Německa. Paradoxně to byli právě sociální demokraté, kteří byli ve třicátých letech vystaveni hitlerovským represím, na kterých se možná podílel i děda Olafa Scholze. https://sibkray.ru/news/2127/952757/ Šiřte! A ještě jsem chtěla dodat, že pokud chcete krátké průběžné zprávy z Ukrajiny, tak si pořiďte Telegram, například na tomto kanálu je máte ve slovenštině: https://t.me/newsfrontsk Slovensko NEWS-FRONT.INFO
Upravené 1. 4. 2022 o 08:42

Žádné rubly nebudou, oznámil Síkela
Podle šéfa resortu průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) budou evropské země pokračovat v nákupu za ruský plyn v původní měně, nikoli v rublu, jak požaduje ruský prezident Vladimir Putin. Oznámil to v pátek na tiskovém brífinku po jednání krizového štábu.
https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/brifink-ministra-sikely-po-jednani-krizoveho-stabu-kvuli-dodavkam-ruskeho-plynu-40392432
No uvidíme.


**Žádné rubly nebudou, oznámil Síkela** Podle šéfa resortu průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) budou evropské země pokračovat v nákupu za ruský plyn v původní měně, nikoli v rublu, jak požaduje ruský prezident Vladimir Putin. Oznámil to v pátek na tiskovém brífinku po jednání krizového štábu. https://www.novinky.cz/ekonomika/clanek/brifink-ministra-sikely-po-jednani-krizoveho-stabu-kvuli-dodavkam-ruskeho-plynu-40392432 No uvidíme.

No uvidíme.
blbec jenom kecá..a co přijde zima, čím se bude topit..hodně firem a ostatní mají plinove kotle na topení..ty blbci lidum dají peníze za kotle na dřevo nebo uhlí..jsou to blbci a Fialová vláda do zimě skončí..uvidíte..


[quote="pid:65975, uid:101"]No uvidíme.[/quote]blbec jenom kecá..a co přijde zima, čím se bude topit..hodně firem a ostatní mají plinove kotle na topení..ty blbci lidum dají peníze za kotle na dřevo nebo uhlí..jsou to blbci a Fialová vláda do zimě skončí..uvidíte..

Podle šéfa resortu průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) budou evropské země pokračovat v nákupu za ruský plyn v původní měně
samozrejme, ze mozeme naklupovat za USD a EUR, ale nie v Rusku. Mentalne kadre na urovni OLANO.


[quote="pid:65975, uid:101"]Podle šéfa resortu průmyslu a obchodu Jozefa Síkely (za STAN) budou evropské země pokračovat v nákupu za ruský plyn v původní měně[/quote]samozrejme, ze mozeme naklupovat za USD a EUR, ale nie v Rusku. Mentalne kadre na urovni OLANO.

Moderator

Skutečný nevyřčený cíl Putinova kroku je úder do týlu nepřítele. Iniciuje rozval "kolektivnosti" Západu jak v rámci transatlantických vztahů, tak i v rámci vztahů v EÚ i samotných USA. Rozbíhá se tvrdý střet průmyslových a financistických elit. Jedni potřebují udržet průmysl a bez normálních obchodních vztahů se jim to nepodaří. Druzí bojují o udržení starého finančního globálního modelu, postaveného na monopolu FEDu a Dolaru a řízenéh z londýnské City. Nebojuje se o nové zdroje, ale o staropu a zmenšující se ekonomickou platformu Starého Světa.Putin bude postupovat určitě velmi promyšleně a možná odlišně podle zamí. Cíl nejsou primárně peníze, ale rozklad týlu nepřítele. Podle toho hodnotím i časový harmonogram operace RUBL.Vůbec nemusí jít o Blitzkrieg, ale jiný typ operace.


Skutečný nevyřčený cíl Putinova kroku je úder do týlu nepřítele. Iniciuje rozval "kolektivnosti" Západu jak v rámci transatlantických vztahů, tak i v rámci vztahů v EÚ i samotných USA. Rozbíhá se tvrdý střet průmyslových a financistických elit. Jedni potřebují udržet průmysl a bez normálních obchodních vztahů se jim to nepodaří. Druzí bojují o udržení starého finančního globálního modelu, postaveného na monopolu FEDu a Dolaru a řízenéh z londýnské City. Nebojuje se o nové zdroje, ale o staropu a zmenšující se ekonomickou platformu Starého Světa.Putin bude postupovat určitě velmi promyšleně a možná odlišně podle zamí. Cíl nejsou primárně peníze, ale rozklad týlu nepřítele. Podle toho hodnotím i časový harmonogram operace RUBL.Vůbec nemusí jít o Blitzkrieg, ale jiný typ operace.

Tohle říkal i slušný člověk, profesor Petr Fiala.

Myslíš toho slušňáka, co Okamurovi mlátil pěstičkama do stolu s tím, že se mu "krutě pomstí"? Tak to jo... slušný a pravdomluvný... tomu se musí věřit... smile


Německý kancléř Scholz je v podezření, že se Rusku mstí za svého dědečka – generála SS

Podle jeho přístupu je to nejen možné. Navíc doba si dneska žádá u vesla určité "persóny" s určitými charakterovými předpoklady (v mých očích vadami). On tomuto trendu do puntíku odpovídá.
samozrejme, ze mozeme naklupovat za USD a EUR, ale nie v Rusku

A já se velmi obávám, že právě o tohle jde. Že nějaká země nakoupí třeba za 100 a nám přeprodá za 1000.


[quote="pid:65905, uid:372"]Tohle říkal i slušný člověk, profesor Petr Fiala.[/quote] Myslíš toho slušňáka, co Okamurovi mlátil pěstičkama do stolu s tím, že se mu "krutě pomstí"? Tak to jo... slušný a pravdomluvný... tomu se musí věřit... :) [quote="pid:65948, uid:125"]Německý kancléř Scholz je v podezření, že se Rusku mstí za svého dědečka – generála SS[/quote] Podle jeho přístupu je to nejen možné. Navíc doba si dneska žádá u vesla určité "persóny" s určitými charakterovými předpoklady (v mých očích vadami). On tomuto trendu do puntíku odpovídá. [quote="pid:65988, uid:10"]samozrejme, ze mozeme naklupovat za USD a EUR, ale nie v Rusku[/quote] A já se velmi obávám, že právě o tohle jde. Že nějaká země nakoupí třeba za 100 a nám přeprodá za 1000.

Myslíš toho slušňáka, co Okamurovi mlátil pěstičkama do stolu s tím, že se mu "krutě pomstí"?


Já si tu ironii nedokážu odpustit, vždy toho panáka musím uvést těmito slovy smile


[quote="pid:65993, uid:203"]Myslíš toho slušňáka, co Okamurovi mlátil pěstičkama do stolu s tím, že se mu "krutě pomstí"?[/quote] Já si tu ironii nedokážu odpustit, vždy toho panáka musím uvést těmito slovy :)

Druzí bojují o udržení starého finančního globálního modelu, postaveného na monopolu FEDu a Dolaru a řízenéh z londýnské City.


Už jsem tu kdysi psala, jak to funguje a jak mi to na reálném příkladu vysvětlila kamarádka. Pracuje ve firmě, která obchodovala s Čínou. Dneska už ne - a firma jde do kelu, protože nemá levný zdroj materiálu. Podotýkám, že ta firma má německého vlastníka a do kelu jde i německá "matka".
Amíci si totiž přikázali, že platby v dolarech musí jít všechny přes banku v USA a ta schválí, zda se transakce provede či ne. To začalo už někde po r. 2014 - v souvislosti s prvními velkými sankcemi na Rusko. Tak jakoby v USA hlídali, zda někdo s Ruskem neobchoduje.
Takže naše firma zaplatila čínské firmě za dodaný materiál. Podotýkám, že okamžitě, ještě před splatností, protože se o "obštrukcích" vědělo. avízo takové platby putovalo z naší banky do USA a čekalo se, zda to schválí nebo ne. Samozřejmě - s náležitě vyplněným dlouhým formulářem, oč jde a proč a za co se platí. No a v USA si dávali na čas. Třeba taky 6 týdnů, pak i více. Z Číny k nám volali, že platbu neobdrželi. My jim poslali příkaz a žádali po naší bance vysvětlení, protože ta transakce na účtě jakoby proběhla. Realita tedy taková, že vám z účtu peníze zmizely - a příjemce je nedostal. Zůstaly "uvízlé" kdesi v USA. Takže firma nakonec přišla o čínského dodavatele, protože "neplatila včas".
No a já si myslím, že právě o tohle šlo = abychom s Čínou nemohli obchodovat a když, tak s velkými potížemi.
Proto si myslím, že platby v národních měnách (nejen v rublech) budou návratem ke stabilizaci světových trhů.


[quote="pid:65992, uid:57"]Druzí bojují o udržení starého finančního globálního modelu, postaveného na monopolu FEDu a Dolaru a řízenéh z londýnské City.[/quote] Už jsem tu kdysi psala, jak to funguje a jak mi to na reálném příkladu vysvětlila kamarádka. Pracuje ve firmě, která obchodovala s Čínou. Dneska už ne - a firma jde do kelu, protože nemá levný zdroj materiálu. Podotýkám, že ta firma má německého vlastníka a do kelu jde i německá "matka". Amíci si totiž přikázali, že platby v dolarech musí jít všechny přes banku v USA a ta schválí, zda se transakce provede či ne. To začalo už někde po r. 2014 - v souvislosti s prvními velkými sankcemi na Rusko. Tak jakoby v USA hlídali, zda někdo s Ruskem neobchoduje. Takže naše firma zaplatila čínské firmě za dodaný materiál. Podotýkám, že okamžitě, ještě před splatností, protože se o "obštrukcích" vědělo. avízo takové platby putovalo z naší banky do USA a čekalo se, zda to schválí nebo ne. Samozřejmě - s náležitě vyplněným dlouhým formulářem, oč jde a proč a za co se platí. No a v USA si dávali na čas. Třeba taky 6 týdnů, pak i více. Z Číny k nám volali, že platbu neobdrželi. My jim poslali příkaz a žádali po naší bance vysvětlení, protože ta transakce na účtě jakoby proběhla. Realita tedy taková, že vám z účtu peníze zmizely - a příjemce je nedostal. Zůstaly "uvízlé" kdesi v USA. Takže firma nakonec přišla o čínského dodavatele, protože "neplatila včas". No a já si myslím, že právě o tohle šlo = abychom s Čínou nemohli obchodovat a když, tak s velkými potížemi. **Proto si myslím, že platby v národních měnách (nejen v rublech) budou návratem ke stabilizaci světových trhů.**
Upravené 1. 4. 2022 o 12:51

Já si tu ironii nedokážu odpustit, vždy toho panáka musím uvést těmito slovy


Souhlasím s Tebou, ale nejen, že je pan profesor Fiala slušný a poctivý člověk, který ve volném čase pomáhá ženám v Barmě za vlastní náklady, je to i hrdina a bojovník. Vláda je slušná, Farský, Polčák, Rakušan, Pekarová, Lipavský atd. Jsou to slušné kádry, kteří se dobře starají o naší zemi a její obyvatele.


[quote="pid:65994, uid:372"]Já si tu ironii nedokážu odpustit, vždy toho panáka musím uvést těmito slovy[/quote] Souhlasím s Tebou, ale nejen, že je pan profesor Fiala slušný a poctivý člověk, který ve volném čase pomáhá ženám v Barmě za vlastní náklady, je to i hrdina a bojovník. Vláda je slušná, Farský, Polčák, Rakušan, Pekarová, Lipavský atd. Jsou to slušné kádry, kteří se dobře starají o naší zemi a její obyvatele.

je to i hrdina a bojovník.


Však se nebál jet do okupovaného Kyjeva! My toho Rusa nerozbornou jednotou, semknutím a tlustými svetry porazíme!


[quote="pid:65997, uid:633"]je to i hrdina a bojovník.[/quote] Však se nebál jet do okupovaného Kyjeva! My toho Rusa nerozbornou jednotou, semknutím a tlustými svetry porazíme!

ano, to stale plati....akakolvek platba v cudzej mene ide vzdy cez korespondencnu banku predavajuceho na uzemi krajiny, ktorej mena patri....obchodujes s Cinou v USD.....platba ide cez banku v USA.....obchodujes v eurach? platba ide cez banku v menovej unii. Kedze Cinania viazali umelo juan voci dolaru, obchodovalo sa v dolaroch......ale potom vzdy kontrola patri danemu statu.
A to je prave pre mna aj zaujimave, kto bude ta protistrana, ktora bude kupovat tie eura, co tam bude predavat Gazpombanka? pretoze dotycny riskuje, ze mu tie eura vezmu.....bud bude vynaty zo sankcii a bude transferovat tieto eura cez zahranicnych partnerov alebo moze s tym platit to, co este nezakazali zo Zapadu kupovat....ale toho bude uz dost malo.
Inak som pocula, ze majitelia firiem v EU utekaju do Turecka a tam vybavuju kupu rublov (turecke banky nie su odstrihnute od Ruska), aj ked sa to predrazuje. Inak spotova dodavka plynu do EU je mozna len vtedy ak by sa ho nejaky kupec, ktory uz tu zmluvu ma, zriekol. Do polovice augusta je vsetok spotovy plyn na burzach vypredany (teda s dodavkou do konca augusta)


ano, to stale plati....akakolvek platba v cudzej mene ide vzdy cez korespondencnu banku predavajuceho na uzemi krajiny, ktorej mena patri....obchodujes s Cinou v USD.....platba ide cez banku v USA.....obchodujes v eurach? platba ide cez banku v menovej unii. Kedze Cinania viazali umelo juan voci dolaru, obchodovalo sa v dolaroch......ale potom vzdy kontrola patri danemu statu. A to je prave pre mna aj zaujimave, kto bude ta protistrana, ktora bude kupovat tie eura, co tam bude predavat Gazpombanka? pretoze dotycny riskuje, ze mu tie eura vezmu.....bud bude vynaty zo sankcii a bude transferovat tieto eura cez zahranicnych partnerov alebo moze s tym platit to, co este nezakazali zo Zapadu kupovat....ale toho bude uz dost malo. Inak som pocula, ze majitelia firiem v EU utekaju do Turecka a tam vybavuju kupu rublov (turecke banky nie su odstrihnute od Ruska), aj ked sa to predrazuje. Inak spotova dodavka plynu do EU je mozna len vtedy ak by sa ho nejaky kupec, ktory uz tu zmluvu ma, zriekol. Do polovice augusta je vsetok spotovy plyn na burzach vypredany (teda s dodavkou do konca augusta)

A teď sem z toho volaká zmatená....
Pjeskov odpovídal na dotazy a uvedl, že Putinův příkaz platit rublem za ropu a plyn neznamená, že už dneska se zastaví dodávky těm, kdo nepožádají v Rusku o rublový účet.
Prý to z Putinova příkazu nevyplývá. Pak dál mele o tom, že platby za dnešní den se uskuteční až za měsíc, takže dodávky se zastaví až pak - až země nezaplatí.
To jsem z toho docela v šoku, protože si umím představit, že víc jak měsíc bude celá Evropa (až na výjimky) čerpat zadarmo.
Dál dokonce tvrdí, že příkaz není "z betonu" a dá se vyjednávat s každým zvlášť. A dokonce i nepřátelské zemi mohou být tyto nové podmínky platby v rublech odpuštěné!
Chápu, že první den se možná všechno nestihne. Ale do týdne určitě. A kdo mi nepředloží potvrzení o zřízení účtu - nebo aspoň o podání žádosti o zřízení účtu - tomu už nic nepřiteče.
Takhle to totiž bude jen o výsměchu. Rusku - bohužel...
Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?


A teď sem z toho volaká zmatená.... Pjeskov odpovídal na dotazy a uvedl, že **Putinův příkaz platit rublem za ropu a plyn neznamená, že už dneska se zastaví dodávky těm, kdo nepožádají v Rusku o rublový účet.** Prý to z Putinova příkazu nevyplývá. Pak dál mele o tom, že platby za dnešní den se uskuteční až za měsíc, takže dodávky se zastaví až pak - až země nezaplatí. To jsem z toho docela v šoku, protože si umím představit, že **víc jak měsíc bude celá Evropa (až na výjimky) čerpat zadarmo.** Dál dokonce tvrdí, že příkaz není "z betonu" a dá se vyjednávat s každým zvlášť. **A dokonce i nepřátelské zemi mohou být tyto nové podmínky platby v rublech odpuštěné!** Chápu, že první den se možná všechno nestihne. Ale do týdne určitě. A kdo mi nepředloží potvrzení o zřízení účtu - nebo aspoň o podání žádosti o zřízení účtu - tomu už nic nepřiteče. Takhle to totiž bude jen o výsměchu. Rusku - bohužel... Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?

Pjeskov odpovídal na dotazy


Máš odkaz? Jsou dvě vysvětlení...


1) desinterpretace: ve skutečnosti teče ještě dříve zaplacený plyn a nových kontraktů se bude týkat za měsíc.
EU řekla, že rubly ne, ale ve skutečnosti se může jednat s jednotlivými zeměmi (Maďarsko), že ruble ano


2) Peskov a spol hrají vabank. Prý se na to netvářili už 23.3. A Peskov tehdy řekl, že to neznamená, že plyn nebude, nebo že budou muset hned platit rubly.
A teď to opakuje.


V takovém případě by neměl Putin čekat a zbavit se ho hned. Proč si zejména v dnešní situaci držet "mluvčího", který vzápětí popře vše, co Putin řekl?


[quote="pid:66011, uid:203"]Pjeskov odpovídal na dotazy[/quote] Máš odkaz? Jsou dvě vysvětlení... 1) desinterpretace: ve skutečnosti teče ještě dříve zaplacený plyn a nových kontraktů se bude týkat za měsíc. EU řekla, že rubly ne, ale ve skutečnosti se může jednat s jednotlivými zeměmi (Maďarsko), že ruble ano 2) Peskov a spol hrají vabank. Prý se na to netvářili už 23.3. A Peskov tehdy řekl, že to neznamená, že plyn nebude, nebo že budou muset hned platit rubly. A teď to opakuje. V takovém případě by neměl Putin čekat a zbavit se ho hned. Proč si zejména v dnešní situaci držet "mluvčího", který vzápětí popře vše, co Putin řekl?

Umí mi to někdo vysvětlit?
Sama víš, jak to je. Peskov je sabotér.


[quote="pid:66011, uid:203"]Umí mi to někdo vysvětlit?[/quote]Sama víš, jak to je. Peskov je sabotér.

Peskov je sabotér.


Pokud to není desinfo (a upřímně, asi není...), tak je opravdu na čase se ho zbavit. A dalších. Oni to sabutujou už od 23.3, neudělali nic.


Kdy otevřít domácí frontu, když ne teď? Lidi jsou za Putinem, jsou nasraní na pátou kolonu, pátá kolona ztrácí půdu pod nohama... ale sabotuje, co se dá.


Na co čekat?


[quote="pid:66023, uid:312"]Peskov je sabotér.[/quote] Pokud to není desinfo (a upřímně, asi není...), tak je opravdu na čase se ho zbavit. A dalších. Oni to sabutujou už od 23.3, neudělali nic. Kdy otevřít domácí frontu, když ne teď? Lidi jsou za Putinem, jsou nasraní na pátou kolonu, pátá kolona ztrácí půdu pod nohama... ale sabotuje, co se dá. Na co čekat?

Dobře o Peskovovi zde:


https://kob-forum.eu/2022/04/01/agent-opozice-v-hlavnim-stanu/


"23. březen 2022, čtvrtek: Putin oznamuje, že nadále budou ruští dodavatelé zemního plynu a ropy prodávat „nikoliv přátelským státům“ (těm, které zavedly sankce) pouze za rubly. V souladu s pravidly rozdělení pravomocí pověřuje rozpracováním konkrétních opatření Centrální banku RF, premiéra Mišustina a ředitele Gazpromu, Müllera. Na splnění příkazu dává týden. Třicátého března by tedy všechno mělo být připraveno.


28.březen 2022, pondělí: Je zřejmé, že ani Centrální banka RF ani ministerstva žádná opatření nechystají, Gazprom zaujal pozici mrtvého brouka. V pátek se novými pravidly nikdo nezačal zabývat.


Prezident Putin sabotáž zaregistroval, a aby nebyly pochybnosti, že svůj příkaz myslí vážně, znovu dává termín, tentokrát již ovšem konkrétní datum: 31. březen 2022 (jako v mateřské školce). Pověřené instituce tedy mají dva dny na splnění poměrně jednoduchého zadání (vysvětlení níže). Zprávu o tom, že Putin trvá na splnění úkolu, jsem v našich médiích (zatím) nenašel.


30.březen 2022, středa: Velmi zajímavý den. Ve 13:10 publikuje RIA Novosti prohlášení Peskova o tom, že proces přechodu na platby v rublech „se protáhne“. V kontextu prezidentova pondělního „připomenutí“ je to veliká troufalost.


31.březen 2022, čtvrtek, přináší rozuzlení. Jsou oznámena nová pravidla pro prodej plynu a ropy. Neoznamuje je však ani šéfová CB RF Nabiullina, ani premiér Mišustin, ani ředitel Gazpromu Müller. Prezident Ruské federace je nucen sám osobně vyhlásit nový postup jako další nařízení prezidenta. Veškerý věcný obsah nařízení se vešel do jediné věty: „kontraktoři jsou povinni otevřít si účty v rublech u ruských bank a platby provádět z těchto účtů.“


Dobře o Peskovovi zde: https://kob-forum.eu/2022/04/01/agent-opozice-v-hlavnim-stanu/ "23. březen 2022, čtvrtek: Putin oznamuje, že nadále budou ruští dodavatelé zemního plynu a ropy prodávat „nikoliv přátelským státům“ (těm, které zavedly sankce) pouze za rubly. V souladu s pravidly rozdělení pravomocí pověřuje rozpracováním konkrétních opatření Centrální banku RF, premiéra Mišustina a ředitele Gazpromu, Müllera. Na splnění příkazu dává týden. Třicátého března by tedy všechno mělo být připraveno. 28.březen 2022, pondělí: Je zřejmé, že ani Centrální banka RF ani ministerstva žádná opatření nechystají, Gazprom zaujal pozici mrtvého brouka. V pátek se novými pravidly nikdo nezačal zabývat. Prezident Putin sabotáž zaregistroval, a aby nebyly pochybnosti, že svůj příkaz myslí vážně, znovu dává termín, tentokrát již ovšem konkrétní datum: 31. březen 2022 (jako v mateřské školce). Pověřené instituce tedy mají dva dny na splnění poměrně jednoduchého zadání (vysvětlení níže). Zprávu o tom, že Putin trvá na splnění úkolu, jsem v našich médiích (zatím) nenašel. 30.březen 2022, středa: Velmi zajímavý den. Ve 13:10 publikuje RIA Novosti prohlášení Peskova o tom, že proces přechodu na platby v rublech „se protáhne“. V kontextu prezidentova pondělního „připomenutí“ je to veliká troufalost. 31.březen 2022, čtvrtek, přináší rozuzlení. Jsou oznámena nová pravidla pro prodej plynu a ropy. Neoznamuje je však ani šéfová CB RF Nabiullina, ani premiér Mišustin, ani ředitel Gazpromu Müller. Prezident Ruské federace je nucen sám osobně vyhlásit nový postup jako další nařízení prezidenta. Veškerý věcný obsah nařízení se vešel do jediné věty: „kontraktoři jsou povinni otevřít si účty v rublech u ruských bank a platby provádět z těchto účtů.“
Upravené 1. 4. 2022 o 14:52

Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?


Tady je ten odkaz na Peskova
https://ria.ru/20220401/gaz-1781267364.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Probíhá velmi tvrdý boj uvnitř Ruska, tedy podle mne.
Je to vidět i z toho průniku dvou ukrvrtulníků na ruské území a zničení naftové zásobárny v Belgorodu.


Nedávno Putin odvolal čtyři odborníky z vědecké rady Rady bezpečnosti


MOSKVA 29. března – RIA Novosti. Ruský prezident Vladimir Putin odvolal čtyři odborníky z vědecké rady Rady bezpečnosti Ruské federace, mezi kterými jsou i pracovníci Ruské akademie věd. Vyplývá to z výnosu prezidenta zveřejněného na právním webu.
Výnos je ze dne 28.3.2022.
"Provést změny ve složení vědecké rady v rámci Rady bezpečnosti a odvolat z ní A. A. Gromyka, A. I. Nikitina, A. N. Panova, S. M. Rogova. Tento výnos vstupuje v platnost dnem jeho podpisu," - uvádí se v textu dokumentu.
Podle výnosu z 11. května 2021 se jedná o ředitele Institutu Evropy Alexeje Gromyka, ředitele Euroatlantického bezpečnostního centra MGIMO Alexandra Nikitina, hlavního vědeckého pracovníka Institutu pro USA a Kanadu z Ruské akademie věd Alexandra Panova a vědeckého ředitele Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd Sergeje Rogova. Ve výnosu z roku 2021 jsou uvedeni jako členové vědecké rady.
Podle zpráv médií všichni začátkem března podepsali prohlášení o nutnosti snížení rizik konfrontace mezi Ruskem a NATO v Evropě, které bylo zveřejněno na stránkách Institutu Evropy Ruské akademie věd a Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd. Prohlášení se zachovalo na stránkách Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd a na stránkách Institutu Evropy byly zveřejněny zprávy o Gromykovově účasti v internetové diskusi „Diplomatické způsoby řešení bezpečnostní krize Ukrajina/Evropa: vyhlídky pro Rusko, Evropu a USA."


https://vk.com/away.php?to=https%3A%2F%2Fria.ru%2F20220329%2Feksperty-1780767840.html%3Futm_source%3Dyxnews%26utm_medium%3Ddesktop&post=351663392_2594&cc_key=


To je konečně krok dobrým směrem, ale pořád je to jen malinký krůček.


Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli. Jednou Zacharovova vykládá, jak nemají v úmyslu odvolat fašounskou ukrajinskou vládu a podruhé vykládá, jak Ukrajina přišla o svou suverenitu...


Lidé musí Putina a vojáky pořád a tvrdě podporovat a vytvářet pořádný tlak na elitu. Jako v případě toho zmetka Medinského... Nakonec musel znovu vysvětlovat.


Tady jsem psala komentář jinam:


Diskuse začala o tomto textu: **
Sotva Medinskij dnes na jednáních řekl o pozastavení ofenzivy u Kyjeva, už to bylo znát na celém internetu.
-Všechno je pryč! Byli jsme zrazeni! Stahujeme se! Hanba úřadům!!!
A tak dále a tak dále.


Infantilita většiny trpících je ohromující.
Jen pro pořádek, pro všechny bezuzdné turbo-patrioty a zběsilé spoilery, trochu historického pozadí a srovnání.


Podle armády se speciální operace na Ukrajině účastní přibližně 120-150 tisíc lidí a nějaký počet vojáků z LNR a DNR. Rozhodně nepřevyšují počet ruských vojáků, že?
Můžeme tedy hovořit o celkovém počtu v rozmezí 250 000 - maximálně 300 000 osob.


V současné době bylo oznámeno zastavení aktivních operací proti Kyjevu, aktivní činnost ustala.
Co se děje?
Proč naši chrabří vojáci celou tu verbež nerozkopou zuřivým hromadným útokem a všepřekonávajícím postupem tankových kolon?


Srovnejme si tato srovnání.


Moderní Kyjev... je Berlín roku 1945.
Jako tehdejší Berlín má 2 miliony civilistů.
Stejně jako tehdy Berlín má 840 (osm set čtyřicet) čtverečních kilometrů zástavby. Přečtěte si to dvakrát.
Sedí v něm asi 40-50 tisíc vojáků a důstojníků, stejně jako v té době v Berlíně. Jistě ne Wehrmacht vzor 1941, ale ne horší než Wehrmacht vzor 1945. Navíc Volkssturm, dalších 50 000 hlavní kulometů a granátometů.


Ano, ruská vojska mají vzdušnou převahu, stejně jako v roce 1945.
Ve městě však není německé obyvatelstvo, ale právě naopak, v mnoha ohledech ruské obyvatelstvo, které je třeba zachránit a uchránit před fašismem. To znamená, že musíte jít v útočných kolonách a dobývat dům za domem, podporováni SAU a tanky. Bez použití bombardování a letectva.


V roce 1945 vtrhlo do Berlína 460 tisíc sovětských vojáků podporovaných 1500 tanky a PTŘS a 2000 kusů dělostřelectva a MLRS.
Při tomto útoku bylo zabito 75 000 vojáků a důstojníků, včetně šesti set tanků. Porovnejte to s celkovým počtem ruských vojáků zapojených do operace.


I kdybychom v tuto chvíli stáhli všechny jednotky ze všech směrů do Kyjeva a předpokládali, že tam naši lidé vůbec nejsou, nabízí se otázka.
Jsme nyní jako společnost připraveni na čtrnáctidenní útok (Berlín byl bez oddechu šturmován čtrnáct dní), na 75 tisíc rakví a sto tisíc raněných?
Nemusíte odpovídat. Jen se zamyslete a vyzkoušejte to na sobě, svém synovi, otci nebo bratrovi.
Nyní si představte, že není možné shromáždit vojska ze všech front a že by síly, které v současnosti existují kolem Kyjeva, přešly do útoku. Předpokládejme, že jich je 50-70 tisíc, podporovaných stejným počtem tanků a dvěma tisíci MLRS. Nikdo z nich se nevrátí s vítězstvím.


Kdo potřebuje takové vítězství?
Nikdo. Nikdo z vás ani z vedení armády a země.
Ruská armáda nyní nebojuje podle počtu, ale podle dovedností. Manévrováním a používáním nejnovějších technologií. Použití všech dostupných prostředků k porážce nepřítele, včetně vyjednávání. Dejte ji klidný týl a ona vám přinese vítězství.


Přestaňte fňukat jako hysterická ženská a drápat se po stěnách záchodů se smartphonem v ruce v nepřekonatelném vzteku na všechny a všechno kolem. Bojovat s nepřítelem, jako je nacismus, nebude v 21. století snadné, nenechte se zmást.
Kdyby vaši předkové v roce 1941 začali plakat na ulicích, místo aby věřili ve vlastní síly a v sovětskou armádu a námořnictvo, žádný květen 1945 by se nekonal.
Buďme hodni památky vítězů, jejichž portréty se nosí na přehlídkách a v Nesmrtelném pluku. Zvítězí ten, kdo vydrží déle a kdo bude jednotnější, mobilizovanější a klidnější.
Žukov a Rokossovskij se neptali obyčejných občanů v novinách a na ulicích, jak bránit Moskvu a dobýt Berlín. Moderní generálové, věřte mi, to také nepotřebují. Tím spíše, že kromě armády a námořnictva nyní existuje i letectvo.


Můj komentář k němu:** Nemá pravdu. Je třeba vytvářet informační pole a ne sedět se složenýma rukama a čekat, až to všechno armáda udělá za nás. Ona potřebuje podporu a podpora spočívá v tom, že tato nesmyslná jednání jsou většinou lidí odsuzována. A také autor příspěvku podceňuje tu situaci, kdy lidé na Ukrajině díky podobným "jednáním" vlastně nevědí na čem jsou! Jak se mají přidat k Rusům, když nevědí, jestli zítra nezvednou kotvy a nenechají je tam zase napospas těm náckům? Navíc v dějinách je moře příkladů, kdy ruská armáda vyhrála a její vítězství bylo politicky promrháno - např. Krymská válka. Takže honit si triko, všechno vím, všechno znám, proto jsem klidný, že to druhý udělá za mě, je jedna věc a reálně podat pomocnou ruku bojující armádě v informačním poli druhá. Také se nesmí zapomínat, že s jednáním s ukrajinskou stranou mají například republiky BOHATÉ ZKUŠENOSTI. Sliby se slibují, blázni se radují!


Ještě tam uvádí tu Velkou vlasteneckou, ale to už byl národ včetně elit /ať už z přesvědčení či z donucení/ i armáda stmelen. Už proběhl rok 41-42 a nastoupil rok 43, kdy všichni táhli za jeden provaz. Já už jsem někde psala, že možná sledujeme roky 41-42 v přímém přenosu ve zrychlené podobě a doufejme, že brzy nastoupí to pevné stmelení roku 43! Ale určitě ne za předpokladu, když ten kašpar bude vykládat, jak si Putin a Zelenskij sednou k jednomu stolu a podepíší nějaký cár papíru!


A dodatek:**
Včera tu byla diskuse k tomuto příspěvku (jednání Rusko versus Ukrajina v Turecku - Medinskij), viz výše. Tady v tom pořadu Solovjova vystupuje Oleg Matvejčev (a to je to prosím zástupce předsedy výboru Státní dumy pro informační politiku, informační technologie a spoje) v podobném duchu: "Co blázníte, elity to mají všechno v rukou, to jsou jejich chytré plány a vy zbytečně panikaříte a vůbec lidé do toho nemají co mluvit." Tak se podívejte, jak ostatní "elitáři" zpanikařili a pustili se do něj. Přeložím: "Jseš blbej, to jim přece nemůžeš takhle říkat na plnou hubu, že nás fakticky jejich názory nezajímají a děláme si, co chceme. To je jedna věc a druhá, že na ta jednání byl tak obrovský veřejný ohlas, na ten výstup Medinského, že není možné to nezohlednit, ty debile!" To je to, o čem mluvím, tlak prostředí, které ani ty zatracené "elity" nemůžou opomíjet viz článek: https://kob-forum.eu/2022/02/08/co-zmuze-jeden-maly-bezvyznamny-clovicek-porazit-napoleona/


Ten pořad Solovjova zde:
https://smotrim.ru/video/2396700
cca 56 minuta a dál.


[quote="pid:66011, uid:203"]Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?[/quote] Tady je ten odkaz na Peskova https://ria.ru/20220401/gaz-1781267364.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop Probíhá velmi tvrdý boj uvnitř Ruska, tedy podle mne. Je to vidět i z toho průniku dvou ukrvrtulníků na ruské území a zničení naftové zásobárny v Belgorodu. Nedávno Putin odvolal čtyři odborníky z vědecké rady Rady bezpečnosti MOSKVA 29. března – RIA Novosti. Ruský prezident Vladimir Putin odvolal čtyři odborníky z vědecké rady Rady bezpečnosti Ruské federace, mezi kterými jsou i pracovníci Ruské akademie věd. Vyplývá to z výnosu prezidenta zveřejněného na právním webu. Výnos je ze dne 28.3.2022. "Provést změny ve složení vědecké rady v rámci Rady bezpečnosti a odvolat z ní A. A. Gromyka, A. I. Nikitina, A. N. Panova, S. M. Rogova. Tento výnos vstupuje v platnost dnem jeho podpisu," - uvádí se v textu dokumentu. Podle výnosu z 11. května 2021 se jedná o ředitele Institutu Evropy Alexeje Gromyka, ředitele Euroatlantického bezpečnostního centra MGIMO Alexandra Nikitina, hlavního vědeckého pracovníka Institutu pro USA a Kanadu z Ruské akademie věd Alexandra Panova a vědeckého ředitele Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd Sergeje Rogova. Ve výnosu z roku 2021 jsou uvedeni jako členové vědecké rady. Podle zpráv médií všichni začátkem března podepsali prohlášení o nutnosti snížení rizik konfrontace mezi Ruskem a NATO v Evropě, které bylo zveřejněno na stránkách Institutu Evropy Ruské akademie věd a Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd. Prohlášení se zachovalo na stránkách Institutu USA a Kanady Ruské akademie věd a na stránkách Institutu Evropy byly zveřejněny zprávy o Gromykovově účasti v internetové diskusi „Diplomatické způsoby řešení bezpečnostní krize Ukrajina/Evropa: vyhlídky pro Rusko, Evropu a USA." https://vk.com/away.php?to=https%3A%2F%2Fria.ru%2F20220329%2Feksperty-1780767840.html%3Futm_source%3Dyxnews%26utm_medium%3Ddesktop&post=351663392_2594&cc_key= To je konečně krok dobrým směrem, ale pořád je to jen malinký krůček. Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli. Jednou Zacharovova vykládá, jak nemají v úmyslu odvolat fašounskou ukrajinskou vládu a podruhé vykládá, jak Ukrajina přišla o svou suverenitu... Lidé musí Putina a vojáky pořád a tvrdě podporovat a vytvářet pořádný tlak na elitu. Jako v případě toho zmetka Medinského... Nakonec musel znovu vysvětlovat. Tady jsem psala komentář jinam: _Diskuse začala o tomto textu:_ **** Sotva Medinskij dnes na jednáních řekl o pozastavení ofenzivy u Kyjeva, už to bylo znát na celém internetu. -Všechno je pryč! Byli jsme zrazeni! Stahujeme se! Hanba úřadům!!! A tak dále a tak dále. Infantilita většiny trpících je ohromující. Jen pro pořádek, pro všechny bezuzdné turbo-patrioty a zběsilé spoilery, trochu historického pozadí a srovnání. Podle armády se speciální operace na Ukrajině účastní přibližně 120-150 tisíc lidí a nějaký počet vojáků z LNR a DNR. Rozhodně nepřevyšují počet ruských vojáků, že? Můžeme tedy hovořit o celkovém počtu v rozmezí 250 000 - maximálně 300 000 osob. V současné době bylo oznámeno zastavení aktivních operací proti Kyjevu, aktivní činnost ustala. Co se děje? Proč naši chrabří vojáci celou tu verbež nerozkopou zuřivým hromadným útokem a všepřekonávajícím postupem tankových kolon? Srovnejme si tato srovnání. Moderní Kyjev... je Berlín roku 1945. Jako tehdejší Berlín má 2 miliony civilistů. Stejně jako tehdy Berlín má 840 (osm set čtyřicet) čtverečních kilometrů zástavby. Přečtěte si to dvakrát. Sedí v něm asi 40-50 tisíc vojáků a důstojníků, stejně jako v té době v Berlíně. Jistě ne Wehrmacht vzor 1941, ale ne horší než Wehrmacht vzor 1945. Navíc Volkssturm, dalších 50 000 hlavní kulometů a granátometů. Ano, ruská vojska mají vzdušnou převahu, stejně jako v roce 1945. Ve městě však není německé obyvatelstvo, ale právě naopak, v mnoha ohledech ruské obyvatelstvo, které je třeba zachránit a uchránit před fašismem. To znamená, že musíte jít v útočných kolonách a dobývat dům za domem, podporováni SAU a tanky. Bez použití bombardování a letectva. V roce 1945 vtrhlo do Berlína 460 tisíc sovětských vojáků podporovaných 1500 tanky a PTŘS a 2000 kusů dělostřelectva a MLRS. Při tomto útoku bylo zabito 75 000 vojáků a důstojníků, včetně šesti set tanků. Porovnejte to s celkovým počtem ruských vojáků zapojených do operace. I kdybychom v tuto chvíli stáhli všechny jednotky ze všech směrů do Kyjeva a předpokládali, že tam naši lidé vůbec nejsou, nabízí se otázka. Jsme nyní jako společnost připraveni na čtrnáctidenní útok (Berlín byl bez oddechu šturmován čtrnáct dní), na 75 tisíc rakví a sto tisíc raněných? Nemusíte odpovídat. Jen se zamyslete a vyzkoušejte to na sobě, svém synovi, otci nebo bratrovi. Nyní si představte, že není možné shromáždit vojska ze všech front a že by síly, které v současnosti existují kolem Kyjeva, přešly do útoku. Předpokládejme, že jich je 50-70 tisíc, podporovaných stejným počtem tanků a dvěma tisíci MLRS. Nikdo z nich se nevrátí s vítězstvím. Kdo potřebuje takové vítězství? Nikdo. Nikdo z vás ani z vedení armády a země. Ruská armáda nyní nebojuje podle počtu, ale podle dovedností. Manévrováním a používáním nejnovějších technologií. Použití všech dostupných prostředků k porážce nepřítele, včetně vyjednávání. Dejte ji klidný týl a ona vám přinese vítězství. Přestaňte fňukat jako hysterická ženská a drápat se po stěnách záchodů se smartphonem v ruce v nepřekonatelném vzteku na všechny a všechno kolem. Bojovat s nepřítelem, jako je nacismus, nebude v 21. století snadné, nenechte se zmást. Kdyby vaši předkové v roce 1941 začali plakat na ulicích, místo aby věřili ve vlastní síly a v sovětskou armádu a námořnictvo, žádný květen 1945 by se nekonal. Buďme hodni památky vítězů, jejichž portréty se nosí na přehlídkách a v Nesmrtelném pluku. Zvítězí ten, kdo vydrží déle a kdo bude jednotnější, mobilizovanější a klidnější. Žukov a Rokossovskij se neptali obyčejných občanů v novinách a na ulicích, jak bránit Moskvu a dobýt Berlín. Moderní generálové, věřte mi, to také nepotřebují. Tím spíše, že kromě armády a námořnictva nyní existuje i letectvo. _Můj komentář k němu:_**** Nemá pravdu. Je třeba vytvářet informační pole a ne sedět se složenýma rukama a čekat, až to všechno armáda udělá za nás. Ona potřebuje podporu a podpora spočívá v tom, že tato nesmyslná jednání jsou většinou lidí odsuzována. A také autor příspěvku podceňuje tu situaci, kdy lidé na Ukrajině díky podobným "jednáním" vlastně nevědí na čem jsou! Jak se mají přidat k Rusům, když nevědí, jestli zítra nezvednou kotvy a nenechají je tam zase napospas těm náckům? Navíc v dějinách je moře příkladů, kdy ruská armáda vyhrála a její vítězství bylo politicky promrháno - např. Krymská válka. Takže honit si triko, všechno vím, všechno znám, proto jsem klidný, že to druhý udělá za mě, je jedna věc a reálně podat pomocnou ruku bojující armádě v informačním poli druhá. Také se nesmí zapomínat, že s jednáním s ukrajinskou stranou mají například republiky BOHATÉ ZKUŠENOSTI. Sliby se slibují, blázni se radují! Ještě tam uvádí tu Velkou vlasteneckou, ale to už byl národ včetně elit /ať už z přesvědčení či z donucení/ i armáda stmelen. Už proběhl rok 41-42 a nastoupil rok 43, kdy všichni táhli za jeden provaz. Já už jsem někde psala, že možná sledujeme roky 41-42 v přímém přenosu ve zrychlené podobě a doufejme, že brzy nastoupí to pevné stmelení roku 43! Ale určitě ne za předpokladu, když ten kašpar bude vykládat, jak si Putin a Zelenskij sednou k jednomu stolu a podepíší nějaký cár papíru! _A dodatek:_**** Včera tu byla diskuse k tomuto příspěvku (jednání Rusko versus Ukrajina v Turecku - Medinskij), viz výše. Tady v tom pořadu Solovjova vystupuje Oleg Matvejčev (a to je to prosím zástupce předsedy výboru Státní dumy pro informační politiku, informační technologie a spoje) v podobném duchu: "Co blázníte, elity to mají všechno v rukou, to jsou jejich chytré plány a vy zbytečně panikaříte a vůbec lidé do toho nemají co mluvit." Tak se podívejte, jak ostatní "elitáři" zpanikařili a pustili se do něj. Přeložím: "Jseš blbej, to jim přece nemůžeš takhle říkat na plnou hubu, že nás fakticky jejich názory nezajímají a děláme si, co chceme. To je jedna věc a druhá, že na ta jednání byl tak obrovský veřejný ohlas, na ten výstup Medinského, že není možné to nezohlednit, ty debile!" To je to, o čem mluvím, tlak prostředí, které ani ty zatracené "elity" nemůžou opomíjet viz článek: https://kob-forum.eu/2022/02/08/co-zmuze-jeden-maly-bezvyznamny-clovicek-porazit-napoleona/ Ten pořad Solovjova zde: https://smotrim.ru/video/2396700 cca 56 minuta a dál.

moje vysvetlenie......ono pravdu mate vsetci.....SPP platilo v polovicke marca (zrejme zalohu na april) za plyn....dalsia platba bude v polovicke aprila. Cize pravda je aj to, ze kazdy od 1.aprila musi zaplatit v rubloch, inak nebude plyn aj to, ze este maju nejaky ten cas.....ked dalsia platba sa caka v polovicke aprila, maju dva tyzdne. A urcite Peskov aj dalsi mozno verili, ze to mozu odlozit, ale Peskov je len hovorca, moze robit obstrukcie, ale neveli tomu. A myslim, ze on sam to vie velmi dobre, ze nemoze prilis vyskakovat


moje vysvetlenie......ono pravdu mate vsetci.....SPP platilo v polovicke marca (zrejme zalohu na april) za plyn....dalsia platba bude v polovicke aprila. Cize pravda je aj to, ze kazdy od 1.aprila musi zaplatit v rubloch, inak nebude plyn aj to, ze este maju nejaky ten cas.....ked dalsia platba sa caka v polovicke aprila, maju dva tyzdne. A urcite Peskov aj dalsi mozno verili, ze to mozu odlozit, ale Peskov je len hovorca, moze robit obstrukcie, ale neveli tomu. A myslim, ze on sam to vie velmi dobre, ze nemoze prilis vyskakovat

V Německu je výrazný nesouhlas s embargem na dovoz ruského plynu. Píše o tom news-front . Vyhlásil to generální ředitel chemického koncernu BASF Martin Brudermüller. Tvrdí, že Berlín by v žádném případě neměl odmítat ropu, plyn a jiné zdroje z Ruska. Takové to rozhodnutí by jinak vedlo ke krizi, jakou Německo nezažilo od konce ww2.


Poznámka: vypadá to, že GŘ BASFu (dceřinka nacistické IG Farben AG) se stává mluvčím německé průmyslové elity. Tlak na spolkovou vládu bude nejspíš vzrůstat. Myslím, že tam ve vládě zůstane klidným snad jedině fašista Lauterbach se svým kovidovým světem.


V Německu je výrazný nesouhlas s embargem na dovoz ruského plynu. Píše o tom [news-front](https://sk.news-front.info/2022/04/01/v-nemecku-je-vyrazny-nesuhlas-s-embargom-na-ruske-energeticke-zdroje/) . Vyhlásil to generální ředitel chemického koncernu BASF Martin Brudermüller. Tvrdí, že Berlín by v žádném případě neměl odmítat ropu, plyn a jiné zdroje z Ruska. Takové to rozhodnutí by jinak vedlo ke krizi, jakou Německo nezažilo od konce ww2. Poznámka: vypadá to, že GŘ BASFu (dceřinka nacistické IG Farben AG) se stává mluvčím německé průmyslové elity. Tlak na spolkovou vládu bude nejspíš vzrůstat. Myslím, že tam ve vládě zůstane klidným snad jedině fašista Lauterbach se svým kovidovým světem.
Upravené 1. 4. 2022 o 15:40

Znovu - ekonomické opatření-rublizace ruskoho exportu-je jen jedna strana mince. Ta viditelná a hodně ozvučovaná. Putina určitě zajímá i ta druhá, a to je snižování koheze "kolektivního Západu" . ve hře jsou všechny 3 vazby na 4. i 6.orioritě :transatlantická, vnitroevropská (EÚ) a i vojenská (NATO).
Putin velmi málo podledních několik dnů mluví, ale pokud promluví- tak k věci a jednoznačně. K tomu Pejskovovi - je to stejná mrcha jako Solovjov, ale je na očích.


Znovu - ekonomické opatření-rublizace ruskoho exportu-je jen jedna strana mince. Ta viditelná a hodně ozvučovaná. Putina určitě zajímá i ta druhá, a to je snižování koheze "kolektivního Západu" . ve hře jsou všechny 3 vazby na 4. i 6.orioritě :transatlantická, vnitroevropská (EÚ) a i vojenská (NATO). Putin velmi málo podledních několik dnů mluví, ale pokud promluví- tak k věci a jednoznačně. K tomu Pejskovovi - je to stejná mrcha jako Solovjov, ale je na očích.

No vite pratele,....
Ono by se to dalo udelat take tak , ze ti co nechteji platit v rublech...tak by mohli platit
v Eurech ci $$$ ale cena by byla o 50-100%...vyssi.....
Jste svobodni vy ""papirovi hrdinove.""...muzete si vybrat....


No vite pratele,.... Ono by se to dalo udelat take tak , ze ti co nechteji platit v rublech...tak by mohli platit v Eurech ci $$$ ale cena by byla o 50-100%...vyssi..... Jste svobodni vy ""papirovi hrdinove.""...muzete si vybrat....

Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli.

Díky za souhrn, tohle jsem potřebovala. Vidím to na ruských zdrojích, jak jsou ty zprávy často "divné" a reakce na ně ještě "divnější".
A pak vidím občany Ruska, jak v diskusích žádají odpovědi. Gramotné - ne pitomé. Třeba takové, jak se dostaly vrtulníky nad Donbas, jak je možné, že stále létají a bombardují ukroletadla a jak je možné, že si ukři vrtulníky evakuují důležité naciky z kotlů. Já si taky myslela, že mají Rusové nebe nad UA "zavřené" - a vypadá to, že ne.
Já sice také jako oni chápu, že při nacikovském způsobu "boje" je velmi složité postupovat - právě kvůli civilistům - ale na druhou stranu fakt nechápu ta letadla. I když třeba SUšky UA startují údajně z Polska či dokonce z Turecka. O to hůř.
V podstatě to začalo už před časem, když vylezlo na povrch to o záklaďácích, které dle Putinova příkazu nesměli být vysláni na UA.
A pak do toho politická hlášení - že jeden cosi řekne a druhý to svým "upřesněním" postaví n hlavu. Některé "divné" jsem věděla, některé tušila, ale o některých jsem netušila a proto pochybovala, že by se "najednou" takhle vybarvili. Snad kvůli sankcím? Potřebovala jsem to potvrdit.
A samozřejmě - co nejvíc nyní Rusko a ti správní mocní potřebují - to je podpora zdola. Armáda to potřebuje nutně. A žádné výjimky, žádné ústupky bandě a to nejen kyjevské. Myslím si, že lidé stále vědí, jak by bojovali jejich dědci a pradědci a doufám v to, že žádné ústupky tolerovat nebudou.


[quote="pid:66028, uid:125"]Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli.[/quote] Díky za souhrn, tohle jsem potřebovala. Vidím to na ruských zdrojích, jak jsou ty zprávy často "divné" a reakce na ně ještě "divnější". A pak vidím občany Ruska, jak v diskusích žádají odpovědi. Gramotné - ne pitomé. Třeba takové, jak se dostaly vrtulníky nad Donbas, jak je možné, že stále létají a bombardují ukroletadla a jak je možné, že si ukři vrtulníky evakuují důležité naciky z kotlů. Já si taky myslela, že mají Rusové nebe nad UA "zavřené" - a vypadá to, že ne. Já sice také jako oni chápu, že při nacikovském způsobu "boje" je velmi složité postupovat - právě kvůli civilistům - ale na druhou stranu fakt nechápu ta letadla. I když třeba SUšky UA startují údajně z Polska či dokonce z Turecka. O to hůř. V podstatě to začalo už před časem, když vylezlo na povrch to o záklaďácích, které dle Putinova příkazu nesměli být vysláni na UA. A pak do toho politická hlášení - že jeden cosi řekne a druhý to svým "upřesněním" postaví n hlavu. Některé "divné" jsem věděla, některé tušila, ale o některých jsem netušila a proto pochybovala, že by se "najednou" takhle vybarvili. Snad kvůli sankcím? Potřebovala jsem to potvrdit. A samozřejmě - co nejvíc nyní Rusko a ti správní mocní potřebují - to je podpora zdola. Armáda to potřebuje nutně. A žádné výjimky, žádné ústupky bandě a to nejen kyjevské. Myslím si, že lidé stále vědí, jak by bojovali jejich dědci a pradědci a doufám v to, že žádné ústupky tolerovat nebudou.

Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli

Na druhou stranu probíhá krystalizace. Začíná být vidět kdo je kdo a kdo za koho kope což za jiných okolností a situace by u řady hajzlů zůstalo skryto. Ted se zrádci a sabotéři musí odkrýt ať se jim chce nebo ne, protože jejich pániček, kterému slouží a situace si to žádá. Všechno zlé může být někdy i pro něco dobré.


[quote="pid:66028, uid:125"]Ty rozpory v Rusku přece lezou na povrch každou chvíli[/quote] Na druhou stranu probíhá krystalizace. Začíná být vidět kdo je kdo a kdo za koho kope což za jiných okolností a situace by u řady hajzlů zůstalo skryto. Ted se zrádci a sabotéři musí odkrýt ať se jim chce nebo ne, protože jejich pániček, kterému slouží a situace si to žádá. Všechno zlé může být někdy i pro něco dobré.

Jarek

Obávam sa, že toto je klasická podpindosnícka akcia. Z rovnakého súdka, ako bombardovanie ruského územia dnes ráno, či únik 3-4 vrtuľníkov z Mariupoľa s azovskými a zahraničnými hrdlorezmi. Otázka je, akú reálnu moc má gosudar a čo všetko sú mu podpindosi schopní v mene zahraničných páničkov odsabotovať.

Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?

No a ešte taká zaujímavosť, dnešnná zmena kurzu rubľa smerom k nevýhodným hodnotám.
6247528fe285b


Obávam sa, že toto je klasická podpindosnícka akcia. Z rovnakého súdka, ako bombardovanie ruského územia dnes ráno, či únik 3-4 vrtuľníkov z Mariupoľa s azovskými a zahraničnými hrdlorezmi. Otázka je, akú reálnu moc má gosudar a čo všetko sú mu podpindosi schopní v mene zahraničných páničkov odsabotovať. [quote="pid:66011, uid:203"]Obávám se, že Putin svým nařízením vůbec neměl na mysli to, co tvrdí Pjeskov. Umí mi to někdo vysvětlit?[/quote] No a ešte taká zaujímavosť, dnešnná zmena kurzu rubľa smerom k nevýhodným hodnotám. ![6247528fe285b](serve/attachment&path=6247528fe285b)
Upravené 1. 4. 2022 o 21:29

Gazprom se zřekl společnosti, ve které v Německu provedli policejní prohlídku


S platností od 31. března Gazprom vystoupil z německého holdingu Gazprom Germania GmbH a všech jeho aktiv, včetně Gazprom Marketing & Trading Ltd. V pátek 1. dubna to oznámil na svém Telegram kanále.
„Skupina Gazprom ukončila svou účast ve společnosti Gazprom Marketing & Trading Ltd,“ stojí v prohlášení.
Příslušné rozhodnutí padlo po informacích o policejních prohlídkách ve společnosti, které byly tento týden provedeny za účasti německých úřadů. Uvedená opatření se podle upřesnění informací konala v rámci vyšetřování zneužívání monopolního postavení.
Už dříve se objevily informace, že proběhly kontroly v kancelářích Gazprom Germania a Wingas s cílem zjistit roli Gazpromu v růstu cen na plyn na podzim 2021.


  1. dubna vyšlo najevo, že německé ministerstvo hospodářství projednává možnost znárodnění dceřiných společností Gazpromu a Rosněfti v souvislosti s možným zastavením dodávek ruského paliva. Podle zpráv médií vedly události na Ukrajině k diskusi o plánech, které se „ještě před pár týdny“ zdály nemyslitelné. Jedním z účastníků takových diskuzí je německý kancléř Olaf Scholz.

https://vm.ru/news/957507-gazprom-vyshel-iz-nemeckoj-kompanii-gazprom-germania-gmbh-posle-obyskov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


**Gazprom se zřekl společnosti, ve které v Německu provedli policejní prohlídku** S platností od 31. března Gazprom vystoupil z německého holdingu Gazprom Germania GmbH a všech jeho aktiv, včetně Gazprom Marketing & Trading Ltd. V pátek 1. dubna to oznámil na svém Telegram kanále. „Skupina Gazprom ukončila svou účast ve společnosti Gazprom Marketing & Trading Ltd,“ stojí v prohlášení. Příslušné rozhodnutí padlo po informacích o policejních prohlídkách ve společnosti, které byly tento týden provedeny za účasti německých úřadů. Uvedená opatření se podle upřesnění informací konala v rámci vyšetřování zneužívání monopolního postavení. Už dříve se objevily informace, že proběhly kontroly v kancelářích Gazprom Germania a Wingas s cílem zjistit roli Gazpromu v růstu cen na plyn na podzim 2021. 1. dubna vyšlo najevo, že německé ministerstvo hospodářství projednává možnost znárodnění dceřiných společností Gazpromu a Rosněfti v souvislosti s možným zastavením dodávek ruského paliva. Podle zpráv médií vedly události na Ukrajině k diskusi o plánech, které se „ještě před pár týdny“ zdály nemyslitelné. Jedním z účastníků takových diskuzí je německý kancléř Olaf Scholz. https://vm.ru/news/957507-gazprom-vyshel-iz-nemeckoj-kompanii-gazprom-germania-gmbh-posle-obyskov?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Co máte s těmi vrtulníky? Podle mých informací napřed letěly dva vrtulníky, z toho byl jeden sestřelen a druhý to otočil.
A podruhé letěly asi tři, a z toho dva sestřelily při odletu - o tom třetím si nejsem jistá, jestli tam byl...
Z jednoho přežili tři lidé, přičemž jeden následně zemřel. Na Telegramu najdete i výslech jednoho z nich.


Jak říkám pořiďte si Telegram, ať jste informovaní!


Výše jsem uváděla jeden z dobrých informačních kanálů ve slovenštině!


Dále je možné sledovat třeba tento v ruském jazyce:


https://t.me/new_militarycolumnist


Nebo Solovjova


https://t.me/SolovievLive


Tady ten kanál moc nesleduji, protože tam hodně informují o mučeních nacistů a já na to nemám žaludek:


https://t.me/ukr_leaks


Co máte s těmi vrtulníky? Podle mých informací napřed letěly dva vrtulníky, z toho byl jeden sestřelen a druhý to otočil. A podruhé letěly asi tři, a z toho dva sestřelily při odletu - o tom třetím si nejsem jistá, jestli tam byl... Z jednoho přežili tři lidé, přičemž jeden následně zemřel. Na Telegramu najdete i výslech jednoho z nich. Jak říkám pořiďte si Telegram, ať jste informovaní! Výše jsem uváděla jeden z dobrých informačních kanálů ve slovenštině! Dále je možné sledovat třeba tento v ruském jazyce: https://t.me/new_militarycolumnist Nebo Solovjova https://t.me/SolovievLive Tady ten kanál moc nesleduji, protože tam hodně informují o mučeních nacistů a já na to nemám žaludek: https://t.me/ukr_leaks

O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.


O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.

O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.
Ruské TV, všechny, kde vysílají zprávy. Včetně výslechů dvou přeživších.


[quote="pid:66103, uid:388"]O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.[/quote]Ruské TV, všechny, kde vysílají zprávy. Včetně výslechů dvou přeživších.
Upravené 2. 4. 2022 o 10:22

že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu

Zde jedna z reportáží:
https://www.youtube.com/watch?v=46jVtFH7OGE
... a už tam se říká, že je to divné.
Dva z osádky přežili a alespoň jeden vyprávěl. Dá se to dohledat na "politikus".


[quote="pid:66103, uid:388"]že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu[/quote] Zde jedna z reportáží: https://www.youtube.com/watch?v=46jVtFH7OGE ... a už tam se říká, že je to divné. Dva z osádky přežili a alespoň jeden vyprávěl. Dá se to dohledat na "politikus".

Co máte s těmi vrtulníky? Podle mých informací napřed letěly dva vrtulníky, z toho byl jeden sestřelen a druhý to otočil.

Ale ano.
To nedorozumění jsem zavinila já. A nejde o nic jiného, než o otázky lidí v diskusích (a moje taky) - jak se tam vůbec mohly ty vrtulníky dostat, jak se mohly odvážit, když je známé, že prostor je - alespoň v Doněcké oblasti - hlídaný. Copak o to - odvážit se mohly.
Už jen samotný fakt, že doletěly na místo určení a naložili své azovce a vylétly zpět. To je to, na co hledám odpověď a sama nejspíš nejsem.


PS: A Telegram nemám. Takže mi jde přehrát ani ne polovina věcí, na které odkazujete.


[quote="pid:66099, uid:125"]Co máte s těmi vrtulníky? Podle mých informací napřed letěly dva vrtulníky, z toho byl jeden sestřelen a druhý to otočil.[/quote] Ale ano. To nedorozumění jsem zavinila já. A nejde o nic jiného, než o otázky lidí v diskusích (a moje taky) - jak se tam vůbec mohly ty vrtulníky dostat, jak se mohly odvážit, když je známé, že prostor je - alespoň v Doněcké oblasti - hlídaný. Copak o to - odvážit se mohly. **Už jen samotný fakt, že doletěly na místo určení a naložili své azovce a vylétly zpět.** To je to, na co hledám odpověď a sama nejspíš nejsem. PS: A Telegram nemám. Takže mi jde přehrát ani ne polovina věcí, na které odkazujete.
Upravené 2. 4. 2022 o 10:38

O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.


https://t.me/readovkanews/29723
http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=b0bc9722c9a67371d8e4dac15571fce3&start=11140


V Mariupolu bylo v ten den pět ukrajinských vrtulníků, které Azovu přivezly munici a na zpět evekuovaly nacistické a západní hlavouny. Při cestě zpět byly dva sestřeleny a třem se podařilo proletět.


Z jednoho sestřeleného vrtulníku přežili dva pasažéři.


[quote="pid:66103, uid:388"]O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.[/quote] https://t.me/readovkanews/29723 http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=b0bc9722c9a67371d8e4dac15571fce3&start=11140 V Mariupolu bylo v ten den pět ukrajinských vrtulníků, které Azovu přivezly munici a na zpět evekuovaly nacistické a západní hlavouny. Při cestě zpět byly dva sestřeleny a třem se podařilo proletět. Z jednoho sestřeleného vrtulníku přežili dva pasažéři.

Už jen samotný fakt, že doletěly na místo určení a naložili své azovce a vylétly zpět. To je to, na co hledám odpověď a sama nejspíš nejsem.


No vidíš, to já si kladla otázku, proč v prvním případě sestřelili ten vrtulník, když tam přilétal a nepočkali, až se naloží... V tom druhém případě už je to zřejmě napadlo také.


"Roskosmos v nejbližší době předá vedení RF návrhy na ukončení spolupráce na Mezinárodní vesmírné stanici s USA, Kanadou, Evropou a Japonskem.
/Dmitrij Rogozin)


("Роскосмос" в ближайшее время озвучит руководству РФ предложения по завершению сотрудничества по МКС с США, Канадой, Европой и Японией.
/Дмитрий Рогозин/)


[quote="pid:66108, uid:203"]Už jen samotný fakt, že doletěly na místo určení a naložili své azovce a vylétly zpět. To je to, na co hledám odpověď a sama nejspíš nejsem.[/quote] No vidíš, to já si kladla otázku, proč v prvním případě sestřelili ten vrtulník, když tam přilétal a nepočkali, až se naloží... V tom druhém případě už je to zřejmě napadlo také. "Roskosmos v nejbližší době předá vedení RF návrhy na ukončení spolupráce na Mezinárodní vesmírné stanici s USA, Kanadou, Evropou a Japonskem. /Dmitrij Rogozin) ("Роскосмос" в ближайшее время озвучит руководству РФ предложения по завершению сотрудничества по МКС с США, Канадой, Европой и Японией. /Дмитрий Рогозин/)
Upravené 2. 4. 2022 o 10:46

O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.


Tady je jejich trasa:



Letěli nízko a rychle, aby byli mimo zorné oko radiolokátorů (celkem mě udivuje, že Rusové nemají trvale ve vzduchu svoje AWACSy, které by je zachytily).


https://t.me/readovkanews/29723
http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=b0bc9722c9a67371d8e4dac15571fce3&start=11140


V Mariupolu bylo v ten den pět ukrajinských vrtulníků, které Azovu přivezly munici a na zpět evekuovaly nacistické a západní hlavouny. Při cestě zpět byly dva sestřeleny a třem se podařilo proletět.


Z jednoho sestřeleného vrtulníku přežili dva pasažéři.


[quote="pid:66103, uid:388"]O tom, že by někdo utekl vrtulníkem z Mariupolu nevím ... zajímal by mě zdroj té informace.[/quote] Tady je jejich trasa: https://ic.pics.livejournal.com/colonelcassad/19281164/3103036/3103036_900.jpg Letěli nízko a rychle, aby byli mimo zorné oko radiolokátorů (celkem mě udivuje, že Rusové nemají trvale ve vzduchu svoje AWACSy, které by je zachytily). https://t.me/readovkanews/29723 http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=b0bc9722c9a67371d8e4dac15571fce3&start=11140 V Mariupolu bylo v ten den pět ukrajinských vrtulníků, které Azovu přivezly munici a na zpět evekuovaly nacistické a západní hlavouny. Při cestě zpět byly dva sestřeleny a třem se podařilo proletět. Z jednoho sestřeleného vrtulníku přežili dva pasažéři.

V druhém Rusy sestřeleném vrtulníky byli pravděpodobně dva vysocí důstojníci francouzské DGSE.


http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=2359f9179df39c7674a47bc57a53bbd0&start=11180


A to byl důvod, proč Makarón odvolal šéfa své rozvědky.


https://t.me/boris_rozhin/38946


V druhém Rusy sestřeleném vrtulníky byli pravděpodobně dva vysocí důstojníci francouzské DGSE. http://www.aktualnikonflikty.cz/viewtopic.php?f=14&t=5&sid=2359f9179df39c7674a47bc57a53bbd0&start=11180 A to byl důvod, proč Makarón odvolal šéfa své rozvědky. https://t.me/boris_rozhin/38946

Pěkný článek
Seznamte se s novou globální rezervní měnou založenou na zdrojích
Autor: Pepe Escobar, zveřejněno se svolením autora a široce cross-posted
Bylo to něco, na co se dalo dívat. Dmitrij Medveděv, bývalý ruský prezident, nekajícný atlantist, současný místopředseda Ruské bezpečnostní rady, se rozhodl jít zcela odpojen v výbuchu odpovídajícím obratu bojové hvězdy pana Khinzala, který přinesl hmatatelný šok a úžas po celém NATOstanu.
Medveděv řekl, že "pekelné" západní sankce nejenže nedokázaly ochromit Rusko, ale místo toho se "vracejí na Západ jako bumerang". Důvěra v rezervní měny "slábne jako ranní mlha" a odhození amerického dolaru a eura už není nereálné: "Éra regionálních měn se blíží."
Koneckonců, dodal, "bez ohledu na to, zda to chtějí nebo ne, budou muset vyjednat novou finanční objednávku (...) A rozhodující hlas pak bude mít ty země, které mají silnou a vyspělou ekonomiku, zdravé veřejné finance a spolehlivý měnový systém."
Medveděv předal svou stručnou analýzu ještě před Dnem D – jako v termínu stanoveném tento čtvrtek prezidentem Putinem, po kterém budou platby za ruský plyn "nepřátelskými národy" přijímány pouze v rublech.
G7, jak se dalo očekávat, zaujala (kolektivní) pózu: nebudeme platit. "My" znamená 4, kteří nejsou velkými ruskými dovozci plynu. "My" navíc znamená Impérium lží, které diktuje pravidla. Pokud jde o 3, které budou v zoufalé situaci, nejenže jsou hlavními dovozci, ale také poraženými z druhé světové války - Německem, Itálií a Japonskem, stále de facto okupovanými územími. Historie má ve zvyku hrát zvrácené triky.
Popírání netrvalo dlouho. Německo bylo první, kdo se zlomil – ještě předtím, než průmyslníci od Porúří po Bavorsko uspořádali masovou vzpouru. Scholz, mrňavý kancléř, volal Putinovi, který musel vysvětlit zřejmé: platby se přeměňují na rubly, protože EU zmrazila ruské devizové rezervy – což je hrubé porušení mezinárodního práva.
S taoistickou trpělivostí Putin také vyjádřil naději, že to nebude znamenat zhoršení smluvních podmínek pro evropské dovozce. Ruští a němečtí experti by si měli společně sednout a diskutovat o nových podmínkách.
Moskva pracuje na souboru dokumentů definujících novou dohodu. V podstatě to neznamená žádné rubly, žádný plyn. Smlouvy se stávají neplatnými, jakmile porušíte důvěru. USA a EU porušily legálně dohodnuté jednostrannými sankcemi a navíc zkonfiskovaly devizové rezervy – jaderné – země G20.
Jednostranné sankce učinily dolary a eura pro Rusko bezcennými. Záchvaty hysterie to nezastaví: to bude vyřešeno – ale za ruských podmínek. Perioda. Ministerstvo zahraničí již varovalo, že odmítnutí platit za plyn v rublech povede k vážné globální krizi neplacení a sériových bankrotů na globální úrovni, pekelné řetězové reakci blokovaných transakcí, zmrazení kolaterálních aktiv a uzavření úvěrových linek.
Co se bude dít dál, je částečně předvídatelné. Společnosti z EU obdrží nový soubor pravidel. Budou mít čas prozkoumat dokumenty a učinit rozhodnutí. Ti, kteří řeknou "ne", budou automaticky vyloučeni z přijímání přímých ruských dodávek plynu – včetně všech politicko-ekonomických důsledků.
Samozřejmě dojde k nějakému kompromisu. Například poměrně málo zemí EU bude souhlasit s použitím rublů a zvýšením svých nákupů plynu, aby mohly přebytek prodat svým sousedům a dosáhnout zisku. A někteří se také mohou rozhodnout koupit plyn na cestách na energetických burzách.
Rusko tedy nikomu neukládá ultimátum. Celá věc bude nějakou dobu trvat – proces válcování. S nějakou boční akcí také. Duma uvažuje o rozšíření plateb v rublech na další základní produkty – jako je ropa, kovy, dřevo, pšenice.


Bude záležet na kolektivní nenasytnosti čivav EU.


Každý ví, že jejich nepřetržitá hysterie se může promítnout do kolosálního roztrhnutí dodavatelských řetězců po celém Západě.
Sbohem oligarchové
Zatímco atlantistické vládnoucí třídy se naprosto zbláznily, ale stále se soustředí na boj do posledního Evropana, aby získaly nějaké zbývající, hmatatelné bohatství EU, Rusko to hraje chladně. Moskva byla ve skutečnosti docela shovívavá a oháněla se přízrakem žádného plynu na jaře spíše než v zimě.
Ruská centrální banka znárodnila devizové příjmy všech hlavních vývozců. Nedošlo k žádnému selhání. Rubl stále roste – a nyní je zpět na zhruba stejné úrovni před operací Z. Rusko zůstává potravinově soběstačné. Americká hysterie kolem "izolovaného" Ruska je směšná. Každý aktér, na kterém záleží napříč Eurasií – nemluvě o dalších 4 zemích BRICS a prakticky celém globálním Jihu – Nedémonizoval a/nebo nesankcionoval Rusko.
Jako bonus navíc je pravděpodobně poslední oligarcha schopný ovlivnit v Moskvě, Anatolij Čubajs, pryč. Nazvěme to dalším významným historickým trikem: hysterie západních sankcí de facto roztrhala ruskou oligarchii – Putinův oblíbený projekt od roku 2000. To znamená posílení ruského státu a konsolidaci ruské společnosti.
Stále nemáme všechna fakta, ale lze tvrdit, že po letech pečlivého hodnocení se Putin rozhodl skutečně jít na mizinu a zlomit Západu záda – pomocí této trifecty (bezprostřední blesková válka na Donbasu; Americké laboratoře biologických zbraní; Ukrajina pracující na jaderných zbraních) jako casus belli.
Zmrazení devizových rezerv muselo být předpovězeno, zejména proto, že ruská centrální banka od listopadu loňského roku navyšovala své rezervy amerických státních dluhopisů. Pak je tu vážná možnost, že Moskva bude mít přístup k "tajným" zahraničním rezervám v zahraničí – komplexní matrici postavené s pomocí čínských insiderů.
Náhlý přechod od dolarů/eur k rublům byl tvrdý, geoekonomické džúdó na olympijské úrovni. Putin zlákal kolektivní Západ, aby rozpoutal svůj dementní hysterický sankční útok – a jediným rychlým krokem ho obrátil proti oponentovi.
A tady se teď všichni pokoušíme absorbovat tolik synchronizovaného převratného vývoje po vyzbrojení dolarových aktiv: rupie-rubl s Indií, saúdský petroyuan, spoluodznakové karty Mir-UnionPay vydané ruskými bankami, rusko-íránská alternativa SWIFT, projekt EAEU-Čína nezávislého měnového/finančního systému.
Nemluvě o mistrovském převratu ruské centrální banky, který navázal 1 gram zlata na 5 000 rublů – což je již kolem 60 dolarů a stoupá.
Ve spojení s No Rubles No Gas je zde energie de facto navázaná na zlato. Čivavy EU a japonská kolonie budou muset koupit hodně rublů ve zlatě nebo koupit hodně zlata, aby měli svůj plyn. A je to lepší. Rusko může v blízké budoucnosti znovu navázat rubl na zlato. Mohl by jít na 2 000 rublů, 1 000 rublů, dokonce 500 rublů za gram zlata.
Čas být suverénní
Svatým grálem ve vyvíjejících se diskusích o multipolárním světě, od summitů BRICS v roce 2000, kterých se zúčastnili Putin, Chu Ťin-tchao a Lula, bylo vždy to, jak obejít hegemonii dolaru. Nyní je přímo před celým globálním Jihem, jako neškodné zjevení nesoucí úsměv kočky Cheshire: zlatý rubl nebo rubl podporovaný ropou, plynem, minerály, vývozem komodit.
Ruská centrální banka, na rozdíl od Fedu, nepraktikuje QE a nebude vyvážet toxickou inflaci do zbytku planety. Ruské námořnictvo nejen zabezpečuje všechny ruské námořní linie, ale ruské ponorky s jaderným pohonem jsou schopny vyskočit po celé planetě neohlášeně.
Rusko je daleko, daleko napřed a již zavádí koncept "kontinentální námořní síly". Prosinec 2015, na syrském bojišti, byl strategickým měničem hry. Černomořská ponorka 4. divize je hvězdou show.
Ruské námořní flotily mohou nyní používat rakety Kalibr v prostoru zahrnujícím východní Evropu, západní Asii a střední Asii. Kaspické moře a Černé moře, propojené kanálem Don-Volha, nabízejí manévrovací prostor srovnatelný s východním Středomořím a Perským zálivem dohromady. 6 000 km dlouhá. A nemusíte mít ani přístup k teplým vodám.
To zahrnuje asi 30 národů: tradiční ruskou sféru vlivu; historické hranice Ruské říše; a současné sféry politické/energetické rivality.
Není divu, že Beltway je berserk.
Rusko garantuje lodní dopravu napříč Asií, Arktidou a Evropou v tandemu s celoasijskou železniční sítí BRI.
A v neposlední řadě si nezahrávejte s jaderným medvědem.
V podstatě je to to, o čem je hardcore mocenská politika. Medveděv se nechlubil, když řekl, že éra jednotné rezervní měny skončila. Příchod globální rezervní měny založené na zdrojích v kostce znamená, že 13% planety už nebude dominovat zbývajícím 87%.
Je to NATOstan vs. Eurasia redux. Studená válka 2.0, 3.0, 4.0 a dokonce 5.0. Na tom nezáleží. Všechny předchozí země Hnutí nezúčastněných zemí (NAM) vidí, jakým směrem foukají geopolitické a geoekonomické větry: čas na prosazení jejich skutečné suverenity je blízko, protože "mezinárodní řád založený na pravidlech" kouše prach.
Vítejte u zrodu nového světového systému. Čínský ministr zahraničí Sergej Lavrov to po setkání s několika protějšky z celé Eurasie nemohl nastínit lépe:
Formuje se nová realita: unipolární svět se neodvolatelně stává věcí minulosti, multipolární se formuje. Je to objektivní proces. Je to nezastavitelné. V této realitě bude "vládnout" více než jedna mocnost – bude nutné vyjednávat mezi všemi klíčovými státy, které dnes mají rozhodující vliv na světovou ekonomiku a politiku. Zároveň si tyto země uvědomují svou zvláštní situaci a zajišťují dodržování základních principů Charty OSN, včetně toho základního – suverénní rovnosti států. Nikdo na této Zemi by neměl být považován za menšího hráče. Všichni jsou si rovni a suverénní."


https://thesaker.is/meet-the-new-resource-based-global-reserve-currency/


S těma čivavama to dnes pěkně ladí:
Bude záležet na kolektivní nenasytnosti čivav EU.
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/mopsici-americanu-vysmali-se-rusti-diplomate-apelu-cerninskeho-palace-40392585![62485a3abbed6](serve/attachment&path=62485a3abbed6)
62485a625c348


Pěkný článek Seznamte se s novou globální rezervní měnou založenou na zdrojích Autor: Pepe Escobar, zveřejněno se svolením autora a široce cross-posted Bylo to něco, na co se dalo dívat. Dmitrij Medveděv, bývalý ruský prezident, nekajícný atlantist, současný místopředseda Ruské bezpečnostní rady, se rozhodl jít zcela odpojen v výbuchu odpovídajícím obratu bojové hvězdy pana Khinzala, který přinesl hmatatelný šok a úžas po celém NATOstanu. Medveděv řekl, že "pekelné" západní sankce nejenže nedokázaly ochromit Rusko, ale místo toho se "vracejí na Západ jako bumerang". Důvěra v rezervní měny "slábne jako ranní mlha" a odhození amerického dolaru a eura už není nereálné: "Éra regionálních měn se blíží." Koneckonců, dodal, "bez ohledu na to, zda to chtějí nebo ne, budou muset vyjednat novou finanční objednávku (...) A rozhodující hlas pak bude mít ty země, které mají silnou a vyspělou ekonomiku, zdravé veřejné finance a spolehlivý měnový systém." Medveděv předal svou stručnou analýzu ještě před Dnem D – jako v termínu stanoveném tento čtvrtek prezidentem Putinem, po kterém budou platby za ruský plyn "nepřátelskými národy" přijímány pouze v rublech. G7, jak se dalo očekávat, zaujala (kolektivní) pózu: nebudeme platit. "My" znamená 4, kteří nejsou velkými ruskými dovozci plynu. "My" navíc znamená Impérium lží, které diktuje pravidla. Pokud jde o 3, které budou v zoufalé situaci, nejenže jsou hlavními dovozci, ale také poraženými z druhé světové války - Německem, Itálií a Japonskem, stále de facto okupovanými územími. Historie má ve zvyku hrát zvrácené triky. Popírání netrvalo dlouho. Německo bylo první, kdo se zlomil – ještě předtím, než průmyslníci od Porúří po Bavorsko uspořádali masovou vzpouru. Scholz, mrňavý kancléř, volal Putinovi, který musel vysvětlit zřejmé: platby se přeměňují na rubly, protože EU zmrazila ruské devizové rezervy – což je hrubé porušení mezinárodního práva. S taoistickou trpělivostí Putin také vyjádřil naději, že to nebude znamenat zhoršení smluvních podmínek pro evropské dovozce. Ruští a němečtí experti by si měli společně sednout a diskutovat o nových podmínkách. Moskva pracuje na souboru dokumentů definujících novou dohodu. V podstatě to neznamená žádné rubly, žádný plyn. Smlouvy se stávají neplatnými, jakmile porušíte důvěru. USA a EU porušily legálně dohodnuté jednostrannými sankcemi a navíc zkonfiskovaly devizové rezervy – jaderné – země G20. Jednostranné sankce učinily dolary a eura pro Rusko bezcennými. Záchvaty hysterie to nezastaví: to bude vyřešeno – ale za ruských podmínek. Perioda. Ministerstvo zahraničí již varovalo, že odmítnutí platit za plyn v rublech povede k vážné globální krizi neplacení a sériových bankrotů na globální úrovni, pekelné řetězové reakci blokovaných transakcí, zmrazení kolaterálních aktiv a uzavření úvěrových linek. Co se bude dít dál, je částečně předvídatelné. Společnosti z EU obdrží nový soubor pravidel. Budou mít čas prozkoumat dokumenty a učinit rozhodnutí. Ti, kteří řeknou "ne", budou automaticky vyloučeni z přijímání přímých ruských dodávek plynu – včetně všech politicko-ekonomických důsledků. Samozřejmě dojde k nějakému kompromisu. Například poměrně málo zemí EU bude souhlasit s použitím rublů a zvýšením svých nákupů plynu, aby mohly přebytek prodat svým sousedům a dosáhnout zisku. A někteří se také mohou rozhodnout koupit plyn na cestách na energetických burzách. Rusko tedy nikomu neukládá ultimátum. Celá věc bude nějakou dobu trvat – proces válcování. S nějakou boční akcí také. Duma uvažuje o rozšíření plateb v rublech na další základní produkty – jako je ropa, kovy, dřevo, pšenice. _Bude záležet na kolektivní nenasytnosti čivav EU._ Každý ví, že jejich nepřetržitá hysterie se může promítnout do kolosálního roztrhnutí dodavatelských řetězců po celém Západě. Sbohem oligarchové Zatímco atlantistické vládnoucí třídy se naprosto zbláznily, ale stále se soustředí na boj do posledního Evropana, aby získaly nějaké zbývající, hmatatelné bohatství EU, Rusko to hraje chladně. Moskva byla ve skutečnosti docela shovívavá a oháněla se přízrakem žádného plynu na jaře spíše než v zimě. Ruská centrální banka znárodnila devizové příjmy všech hlavních vývozců. Nedošlo k žádnému selhání. Rubl stále roste – a nyní je zpět na zhruba stejné úrovni před operací Z. Rusko zůstává potravinově soběstačné. Americká hysterie kolem "izolovaného" Ruska je směšná. Každý aktér, na kterém záleží napříč Eurasií – nemluvě o dalších 4 zemích BRICS a prakticky celém globálním Jihu – Nedémonizoval a/nebo nesankcionoval Rusko. Jako bonus navíc je pravděpodobně poslední oligarcha schopný ovlivnit v Moskvě, Anatolij Čubajs, pryč. Nazvěme to dalším významným historickým trikem: hysterie západních sankcí de facto roztrhala ruskou oligarchii – Putinův oblíbený projekt od roku 2000. To znamená posílení ruského státu a konsolidaci ruské společnosti. Stále nemáme všechna fakta, ale lze tvrdit, že po letech pečlivého hodnocení se Putin rozhodl skutečně jít na mizinu a zlomit Západu záda – pomocí této trifecty (bezprostřední blesková válka na Donbasu; Americké laboratoře biologických zbraní; Ukrajina pracující na jaderných zbraních) jako casus belli. Zmrazení devizových rezerv muselo být předpovězeno, zejména proto, že ruská centrální banka od listopadu loňského roku navyšovala své rezervy amerických státních dluhopisů. Pak je tu vážná možnost, že Moskva bude mít přístup k "tajným" zahraničním rezervám v zahraničí – komplexní matrici postavené s pomocí čínských insiderů. Náhlý přechod od dolarů/eur k rublům byl tvrdý, geoekonomické džúdó na olympijské úrovni. Putin zlákal kolektivní Západ, aby rozpoutal svůj dementní hysterický sankční útok – a jediným rychlým krokem ho obrátil proti oponentovi. A tady se teď všichni pokoušíme absorbovat tolik synchronizovaného převratného vývoje po vyzbrojení dolarových aktiv: rupie-rubl s Indií, saúdský petroyuan, spoluodznakové karty Mir-UnionPay vydané ruskými bankami, rusko-íránská alternativa SWIFT, projekt EAEU-Čína nezávislého měnového/finančního systému. Nemluvě o mistrovském převratu ruské centrální banky, který navázal 1 gram zlata na 5 000 rublů – což je již kolem 60 dolarů a stoupá. Ve spojení s No Rubles No Gas je zde energie de facto navázaná na zlato. Čivavy EU a japonská kolonie budou muset koupit hodně rublů ve zlatě nebo koupit hodně zlata, aby měli svůj plyn. A je to lepší. Rusko může v blízké budoucnosti znovu navázat rubl na zlato. Mohl by jít na 2 000 rublů, 1 000 rublů, dokonce 500 rublů za gram zlata. Čas být suverénní Svatým grálem ve vyvíjejících se diskusích o multipolárním světě, od summitů BRICS v roce 2000, kterých se zúčastnili Putin, Chu Ťin-tchao a Lula, bylo vždy to, jak obejít hegemonii dolaru. Nyní je přímo před celým globálním Jihem, jako neškodné zjevení nesoucí úsměv kočky Cheshire: zlatý rubl nebo rubl podporovaný ropou, plynem, minerály, vývozem komodit. Ruská centrální banka, na rozdíl od Fedu, nepraktikuje QE a nebude vyvážet toxickou inflaci do zbytku planety. Ruské námořnictvo nejen zabezpečuje všechny ruské námořní linie, ale ruské ponorky s jaderným pohonem jsou schopny vyskočit po celé planetě neohlášeně. Rusko je daleko, daleko napřed a již zavádí koncept "kontinentální námořní síly". Prosinec 2015, na syrském bojišti, byl strategickým měničem hry. Černomořská ponorka 4. divize je hvězdou show. Ruské námořní flotily mohou nyní používat rakety Kalibr v prostoru zahrnujícím východní Evropu, západní Asii a střední Asii. Kaspické moře a Černé moře, propojené kanálem Don-Volha, nabízejí manévrovací prostor srovnatelný s východním Středomořím a Perským zálivem dohromady. 6 000 km dlouhá. A nemusíte mít ani přístup k teplým vodám. To zahrnuje asi 30 národů: tradiční ruskou sféru vlivu; historické hranice Ruské říše; a současné sféry politické/energetické rivality. Není divu, že Beltway je berserk. Rusko garantuje lodní dopravu napříč Asií, Arktidou a Evropou v tandemu s celoasijskou železniční sítí BRI. A v neposlední řadě si nezahrávejte s jaderným medvědem. V podstatě je to to, o čem je hardcore mocenská politika. Medveděv se nechlubil, když řekl, že éra jednotné rezervní měny skončila. Příchod globální rezervní měny založené na zdrojích v kostce znamená, že 13% planety už nebude dominovat zbývajícím 87%. Je to NATOstan vs. Eurasia redux. Studená válka 2.0, 3.0, 4.0 a dokonce 5.0. Na tom nezáleží. Všechny předchozí země Hnutí nezúčastněných zemí (NAM) vidí, jakým směrem foukají geopolitické a geoekonomické větry: čas na prosazení jejich skutečné suverenity je blízko, protože "mezinárodní řád založený na pravidlech" kouše prach. Vítejte u zrodu nového světového systému. Čínský ministr zahraničí Sergej Lavrov to po setkání s několika protějšky z celé Eurasie nemohl nastínit lépe: Formuje se nová realita: unipolární svět se neodvolatelně stává věcí minulosti, multipolární se formuje. Je to objektivní proces. Je to nezastavitelné. V této realitě bude "vládnout" více než jedna mocnost – bude nutné vyjednávat mezi všemi klíčovými státy, které dnes mají rozhodující vliv na světovou ekonomiku a politiku. Zároveň si tyto země uvědomují svou zvláštní situaci a zajišťují dodržování základních principů Charty OSN, včetně toho základního – suverénní rovnosti států. Nikdo na této Zemi by neměl být považován za menšího hráče. Všichni jsou si rovni a suverénní." https://thesaker.is/meet-the-new-resource-based-global-reserve-currency/ S těma čivavama to dnes pěkně ladí: _Bude záležet na kolektivní nenasytnosti čivav EU._ https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/mopsici-americanu-vysmali-se-rusti-diplomate-apelu-cerninskeho-palace-40392585![62485a3abbed6](serve/attachment&path=62485a3abbed6) ![62485a625c348](serve/attachment&path=62485a625c348)

o placení za plyn v rublech


Velmi šikovné. To je tedy manévr, tohle mě naplňuje nadějí, takhle se na to musí. Nenápadně a před davem skrytě a elity začínají být místo subjektů objekty, manévrovací prostor se jim zužuje na minimum. Připomínám zpětnou vazbu elity-dav. Elity sice dav programují, ale nemohou ten program zas tak úplně měnit ze dne na den a protože dlouhodobé myšlení je elitám cizí nutně se dostanou pod řízení toho kdo dlouhodobě uvažuje (dříve GP, ale ten díky své nemravnosti ztrácí řízení - tím jak se sociální super systém zvětšuje a stává složitějším a složitějším klade větší nároky na kvalitu řízení s větší zodpovědností a mravností).


[quote="pid:66152, uid:101"]o placení za plyn v rublech[/quote] Velmi šikovné. To je tedy manévr, tohle mě naplňuje nadějí, takhle se na to musí. Nenápadně a před davem skrytě a elity začínají být místo subjektů objekty, manévrovací prostor se jim zužuje na minimum. Připomínám zpětnou vazbu elity-dav. Elity sice dav programují, ale nemohou ten program zas tak úplně měnit ze dne na den a protože dlouhodobé myšlení je elitám cizí nutně se dostanou pod řízení toho kdo dlouhodobě uvažuje (dříve GP, ale ten díky své nemravnosti ztrácí řízení - tím jak se sociální super systém zvětšuje a stává složitějším a složitějším klade větší nároky na kvalitu řízení s větší zodpovědností a mravností).
Upravené 2. 4. 2022 o 18:44

62489f184871a
Pekne zhrnutie.


![62489f184871a](serve/attachment&path=62489f184871a) Pekne zhrnutie.

Jak říkám pořiďte si Telegram, ať jste informovaní!

Troška menej arogancie a omnoho viac sebareflexie by nezaškodilo.
Práve v tej zmieňovanej výpovedi odznela informácia o 5 vrtuľníkoch, treba dobre počúvať a i keď viem, že prekladáš z ruštiny, tak som prekvapený, že práve toto ti ušlo. 4 vrtuľníky Mi-8 a jeden Mi-24.
Proruské média sa zmieňujú o dvoch zostrelených, ale ukázali iba jedno, ten druhý je teda otázny a otázkou je, s kým tie 3 ďalšie ubzikli. Každopádne je to šlendrián a za toto by mal rovnako ako za Belgorod niekto ísť pred súd, lebo je to z rovnakého súdka. V dobe satelitného prieskumu a rôznych lietajúcich VS je toto hrubé zlyhanie, nehľadiac na fakt, že sa stále argumentuje ovládnutím neba nad Ukrajinou, čo však fakty nepotvrdzujú. Tie lietadlá a vrtuľníky musia odkiaľsi štartovať a toto nie sú schopní odchytiť?


[quote="pid:66099, uid:125"]Jak říkám pořiďte si Telegram, ať jste informovaní![/quote] Troška menej arogancie a omnoho viac sebareflexie by nezaškodilo. Práve v tej zmieňovanej výpovedi odznela informácia o 5 vrtuľníkoch, treba dobre počúvať a i keď viem, že prekladáš z ruštiny, tak som prekvapený, že práve toto ti ušlo. 4 vrtuľníky Mi-8 a jeden Mi-24. Proruské média sa zmieňujú o dvoch zostrelených, ale ukázali iba jedno, ten druhý je teda otázny a otázkou je, s kým tie 3 ďalšie ubzikli. Každopádne je to šlendrián a za toto by mal rovnako ako za Belgorod niekto ísť pred súd, lebo je to z rovnakého súdka. V dobe satelitného prieskumu a rôznych lietajúcich VS je toto hrubé zlyhanie, nehľadiac na fakt, že sa stále argumentuje ovládnutím neba nad Ukrajinou, čo však fakty nepotvrdzujú. Tie lietadlá a vrtuľníky musia odkiaľsi štartovať a toto nie sú schopní odchytiť?

krok 1, krok 2... - tie boli ozvučené autorom a následne jeho prekladom na KOBfóre.
Avšak krok 1 a krok 2 vyvolávajú potrebu kroku 3, a to je: “Čo s €, dolármi a prípadne ďalšími národnými menami, ktoré skončia najprv v zázračnej konvertovej skrinke Gazprombanky a neskôr v CB Ruska?”
Čo spätne môže Rusko v daných krajinách za ich peniaze kúpiť? - to poprvé.
A po druhé, a to je to najdôležitejšie, keďže rubeľ bude podložený najprv zlatom a neskôr surovinami, čím budú podložené ostatné meny konvertované na rubeľ? Éra ničím nepodložených mien a ich znehodnocovanie emisiou nad rámec možností ich absorbcie danou ekonomikou končí. Rusko nebude hromadiť devízové rezervy, ktoré bude požierať inflácia vyvolaná ich emitentom.
Tento krok Putina znamená koniec fiat mien a inflácie spôsobenej rotačkami ich tlačiarní.
Týmto Putin prinúti svet k prechodu od parazitovania k hospodáreniu - za bezcenné, hyperinflačné papieriky pevný rubeľ meniť nebude.
Bankové klany “Rotschildovci a Rockeffelerovcov” skúpili svet okrem Ruska skrze svoje rotačky fiat mien. Rusko a okolo neho sústredený svet zdrojov teraz “skúpi” a vykúpi (spasí) svet financíí za ich vlastné peniaze...
A toto je nielen džudo, aikido, ale celá DVTR v praxi...


krok 1, krok 2... - tie boli ozvučené autorom a následne jeho prekladom na KOBfóre. Avšak krok 1 a krok 2 vyvolávajú potrebu kroku 3, a to je: “Čo s €, dolármi a prípadne ďalšími národnými menami, ktoré skončia najprv v zázračnej konvertovej skrinke Gazprombanky a neskôr v CB Ruska?” Čo spätne môže Rusko v daných krajinách za ich peniaze kúpiť? - to poprvé. A po druhé, a to je to najdôležitejšie, keďže rubeľ bude podložený najprv zlatom a neskôr surovinami, čím budú podložené ostatné meny konvertované na rubeľ? Éra ničím nepodložených mien a ich znehodnocovanie emisiou nad rámec možností ich absorbcie danou ekonomikou končí. Rusko nebude hromadiť devízové rezervy, ktoré bude požierať inflácia vyvolaná ich emitentom. Tento krok Putina znamená koniec fiat mien a inflácie spôsobenej rotačkami ich tlačiarní. Týmto Putin prinúti svet k prechodu od parazitovania k hospodáreniu - za bezcenné, hyperinflačné papieriky pevný rubeľ meniť nebude. Bankové klany “Rotschildovci a Rockeffelerovcov” skúpili svet okrem Ruska skrze svoje rotačky fiat mien. Rusko a okolo neho sústredený svet zdrojov teraz “skúpi” a vykúpi (spasí) svet financíí za ich vlastné peniaze... A toto je nielen džudo, aikido, ale celá DVTR v praxi...

Troška menej arogancie a omnoho viac sebareflexie by nezaškodilo.

Možná by nebylo na škodu i méně popudlivosti a vztahovačnosti. Jinak aby se člověk za chvíli bál udělat vtip nebo použít nadsázku a ironii.
Mě třeba ten příspěvek nakopnul a až do oběda jsem válčil s instalací Telegramu. Ale povedlo se, takže já děkuji za popohnání.


[quote="pid:66174, uid:77"]Troška menej arogancie a omnoho viac sebareflexie by nezaškodilo.[/quote] Možná by nebylo na škodu i méně popudlivosti a vztahovačnosti. Jinak aby se člověk za chvíli bál udělat vtip nebo použít nadsázku a ironii. Mě třeba ten příspěvek nakopnul a až do oběda jsem válčil s instalací Telegramu. Ale povedlo se, takže já děkuji za popohnání.

Každopádne je to šlendrián a za toto by mal rovnako ako za Belgorod niekto ísť pred súd, lebo je to z rovnakého súdka.
V tom Belgorodě to bylo jinak. Žádné vrtulníky, ale sabotáž. Vrtulníky jsou jen krycí verze.


[quote="pid:66174, uid:77"]Každopádne je to šlendrián a za toto by mal rovnako ako za Belgorod niekto ísť pred súd, lebo je to z rovnakého súdka.[/quote]V tom Belgorodě to bylo jinak. Žádné vrtulníky, ale sabotáž. Vrtulníky jsou jen krycí verze.
Upravené 3. 4. 2022 o 06:56

“Čo s €, dolármi a prípadne ďalšími národnými menami, ktoré skončia najprv v zázračnej konvertovej skrinke Gazprombanky a neskôr v CB Ruska?”
Na Rusko sankce uvalili jen Anglosasové a jejich psy. S ostatním světem Rusové mohou obchodovat a tam se tyto měny uplatní.
Rusové rubl tvrdě vyžadují jen od nepřátelských zemí. Než se přejde ke kroku 2, zbaví se dolarů a eur tímto způsobem. Postupem času bude přicházet stále méně a méně těchto toxických měn, až nakonec možná zaniknou. Ale i kdyby ne, bude se s nimi obchodovat, ale v přijatelném množství.


[quote="pid:66175, uid:112"]“Čo s €, dolármi a prípadne ďalšími národnými menami, ktoré skončia najprv v zázračnej konvertovej skrinke Gazprombanky a neskôr v CB Ruska?”[/quote]Na Rusko sankce uvalili jen Anglosasové a jejich psy. S ostatním světem Rusové mohou obchodovat a tam se tyto měny uplatní. Rusové rubl tvrdě vyžadují jen od nepřátelských zemí. Než se přejde ke kroku 2, zbaví se dolarů a eur tímto způsobem. Postupem času bude přicházet stále méně a méně těchto toxických měn, až nakonec možná zaniknou. Ale i kdyby ne, bude se s nimi obchodovat, ale v přijatelném množství.
Upravené 3. 4. 2022 o 07:09

stále méně a méně těchto toxických měn


Vsetky meny celeho sveta su toxicke. Zlatom kryte peniaze nema nikto v sucasnosti. Mozno do buducna zacne s tym rubel,alebo nejakou variantou ineho krytia, to je jedno, ci zlatom, striebrom, energovariant, alebo goralky, a ostatni sa pridaju, ale momentalne su vsetky papierove meny kryte dolarom a ten je kryty americkymi prdmi.


[quote="pid:66187, uid:312"]stále méně a méně těchto toxických měn[/quote] Vsetky meny celeho sveta su toxicke. Zlatom kryte peniaze nema nikto v sucasnosti. Mozno do buducna zacne s tym rubel,alebo nejakou variantou ineho krytia, to je jedno, ci zlatom, striebrom, energovariant, alebo goralky, a ostatni sa pridaju, ale momentalne su vsetky papierove meny kryte dolarom a ten je kryty americkymi prdmi.

Podle Scholze mu prý Putin slíbil, že Německo bude dál nakupovat plyn za dolary.
Jako vždy, řekl A a neřekl B. Vysvětlení je v článku, na který je odkaz výše.
https://kob-forum.eu/2022/04/02/putinuv-dekret-o-placeni-za-plyn-v-rublech-skryte-stranky-a-jemne-nuance/


[quote="pid:66190, uid:317"]Podle Scholze mu prý Putin slíbil, že Německo bude dál nakupovat plyn za dolary.[/quote]Jako vždy, řekl A a neřekl B. Vysvětlení je v článku, na který je odkaz výše. https://kob-forum.eu/2022/04/02/putinuv-dekret-o-placeni-za-plyn-v-rublech-skryte-stranky-a-jemne-nuance/
Upravené 3. 4. 2022 o 09:17

Vsetky meny celeho sveta su toxicke.
V tomto smyslu ano, ale pokud bychom se na to dívali takto demagogicky, svět by se zhroutil.


[quote="pid:66191, uid:642"]Vsetky meny celeho sveta su toxicke.[/quote]V tomto smyslu ano, ale pokud bychom se na to dívali takto demagogicky, svět by se zhroutil.

demagogicky, svět by se zhroutil.


Takze ja som demagog? Nedaj sa vysmiat- vsetky meny su fiat. Ci sa Ti to paci, alebo nie. Preto postrada veta "tie toxicke" zmysel. To je vsetko, co som chcel napisat. V buducnosti sa to urcite zmeni, ale dnes tato veta NEDAVA zmysel. A to nieje chytanie za slovicka. To je prekrutenie vyznamu.


[quote="pid:66194, uid:312"]demagogicky, svět by se zhroutil.[/quote] Takze ja som demagog? Nedaj sa vysmiat- vsetky meny su fiat. Ci sa Ti to paci, alebo nie. Preto postrada veta "tie toxicke" zmysel. To je vsetko, co som chcel napisat. V buducnosti sa to urcite zmeni, ale dnes tato veta NEDAVA zmysel. A to nieje chytanie za slovicka. To je prekrutenie vyznamu.

Takze takyto ma plan US strana, znizzic ceny a nasledne lacno skupit ( ako Rotchildovci v Anglicku pred cca 250 rokmi )


To je dobré, americky Business Insider pripomína skúsenosť Warrena Buffetta pri dlhovej kríze v Európe. Podľa Buffetta pád európskych akcií neznamenal pád kvality spoločností, ale iba o výhodnú príležitosť na investíciu.
https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warre..


Ak sa pýtate, prečo to pripomína práve teraz, stačí otvoriť noviny. Spojené štáty úspešne dokopali Rusko do vojny na Ukrajine a proti nemu poštvali dovtedajších ruských zákazníkov z Európy. To zrejme povedie k pádu akcií európskych firiem a otvorí sa samoobsluha pre investorov z USA. No nekúp to 😁


Takze takyto ma plan US strana, znizzic ceny a nasledne lacno skupit ( ako Rotchildovci v Anglicku pred cca 250 rokmi ) To je dobré, americky Business Insider pripomína skúsenosť Warrena Buffetta pri dlhovej kríze v Európe. Podľa Buffetta pád európskych akcií neznamenal pád kvality spoločností, ale iba o výhodnú príležitosť na investíciu. https://markets.businessinsider.com/news/stocks/warre.. Ak sa pýtate, prečo to pripomína práve teraz, stačí otvoriť noviny. Spojené štáty úspešne dokopali Rusko do vojny na Ukrajine a proti nemu poštvali dovtedajších ruských zákazníkov z Európy. To zrejme povedie k pádu akcií európskych firiem a otvorí sa samoobsluha pre investorov z USA. No nekúp to
1234 ... 5
61.33k
303
66
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept