Naši analytici
Václav Cílek – analýza / přicházející změny

Co se děje se světem a s námi. (3.11.2021)


https://www.youtube.com/watch?v=4vj90EBh_ZM


Stojí za shlédnutí.
Témata přednášky (dám první tři body, pokud bude zájem doplním zbytek):


  1. aktuální stav společnosti, charakteristika přítomných skupin obyvatel (30% hledá sebenaplnění/seberealizaci) – pokud se společnost rozpadá navazujíce na to ztráta smyslu života u určité části populace (rezignace, sebevraždy…). Opakem je aktivní přístup, hledání východisek, stanovení si cílů rozvoje společnosti = navracení smyslu existence, chuti tvořit
  2. rozložení rizik v době krize: 85% prostředků investovat do zajištění jistoty, 15% do inovací, nevyzkoušených nových řešení. Posilovat robustnost, stabilitu, rezilienci společnosti/komunity. Vnitřní rezilience – zvědavost (hledání informací, vyhodnocování, příprava), soucit (ale pozor na nevyžádané rady a pomoc; pomoc vyvolává u toho komu je pomáháno pocit ponížení – nemá rád toho, kdo mu pomáhá, radí; lepší je zapojení do spolupráce, výměna pomoci a rad); schopnost pozitivního vidění (vnímání hezkých věcí i v krizi), vděčnost. Vnější rezilience = zálohování zdrojů (filtr na vodu, baterka – zdroj světla, vařič… Např. příprav na možný blackout, nedostatek potravin atd.
  3. Energetika: Predikce vysokých cen plynu až do jara. Vysoké ceny ropy zůstanou pravděpodobně delší dobu (ceny pohonných hmot). Rusko zájem být spolehlivým dodavatelem. Plynu a ropy je fyzicky dost. Důvody růstu ceny jsou na straně politiky EU.Energetika – příští rok bude plánováno další odstavování atomových elektráren v Německu + uhelných = očekává nejhorší dopady v cenách. Německo bude vysávat elektřinu z okolních států, které jí vyrábí dostatek. Vyplatí se fotovoltaika pro rodinné domy. Budování energetických sítí od spodu – komunitní sítě (zatím tomu brání ekonomická diskriminace).

Co se děje se světem a s námi. (3.11.2021) https://www.youtube.com/watch?v=4vj90EBh_ZM Stojí za shlédnutí. Témata přednášky (dám první tři body, pokud bude zájem doplním zbytek): 1. aktuální stav společnosti, charakteristika přítomných skupin obyvatel (30% hledá sebenaplnění/seberealizaci) – pokud se společnost rozpadá navazujíce na to ztráta smyslu života u určité části populace (rezignace, sebevraždy…). Opakem je aktivní přístup, hledání východisek, stanovení si cílů rozvoje společnosti = navracení smyslu existence, chuti tvořit 2. rozložení rizik v době krize: 85% prostředků investovat do zajištění jistoty, 15% do inovací, nevyzkoušených nových řešení. Posilovat robustnost, stabilitu, rezilienci společnosti/komunity. Vnitřní rezilience – zvědavost (hledání informací, vyhodnocování, příprava), soucit (ale pozor na nevyžádané rady a pomoc; pomoc vyvolává u toho komu je pomáháno pocit ponížení – nemá rád toho, kdo mu pomáhá, radí; lepší je zapojení do spolupráce, výměna pomoci a rad); schopnost pozitivního vidění (vnímání hezkých věcí i v krizi), vděčnost. Vnější rezilience = zálohování zdrojů (filtr na vodu, baterka – zdroj světla, vařič… Např. příprav na možný blackout, nedostatek potravin atd. 3. Energetika: Predikce vysokých cen plynu až do jara. Vysoké ceny ropy zůstanou pravděpodobně delší dobu (ceny pohonných hmot). Rusko zájem být spolehlivým dodavatelem. Plynu a ropy je fyzicky dost. Důvody růstu ceny jsou na straně politiky EU. Energetika – příští rok bude plánováno další odstavování atomových elektráren v Německu + uhelných = očekává nejhorší dopady v cenách. Německo bude vysávat elektřinu z okolních států, které jí vyrábí dostatek. Vyplatí se fotovoltaika pro rodinné domy. Budování energetických sítí od spodu – komunitní sítě (zatím tomu brání ekonomická diskriminace).

Cílek , tento prodavač deště se dostatečně znemožnil , když po boku zeleného šílenství predikoval svaté pětisetleté sucho . Po té co vzápětí byl nejdeštivější rok za poslední deset let , tak na rok zalezl do díry . Ted už se otřepal , tak zase věští .


Cílek , tento prodavač deště se dostatečně znemožnil , když po boku zeleného šílenství predikoval svaté pětisetleté sucho . Po té co vzápětí byl nejdeštivější rok za poslední deset let , tak na rok zalezl do díry . Ted už se otřepal , tak zase věští .

Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu. Podobně jako prof.Bárta a někteří další mluvící hlavy.Ale jen v rámci malé české komunity. Určitě ho přilepí k nějakému prezidentskému kandidátovi.


Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu. Podobně jako prof.Bárta a někteří další mluvící hlavy.Ale jen v rámci malé české komunity. Určitě ho přilepí k nějakému prezidentskému kandidátovi.

Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu.

Sice nerad, ale odcituji z článku projektu Adam B. Bartoš.
Počítám, že v tomhle nekecá.
Těch "týmů", ve kterých se Cílek objevuje, je vícero.


"Janeček je také pravidelným účastníkem neveřejných a neformálních schůzek ve zbraslavské rodinné vile Dlouhého a jeho druhé ženy Elišky Břízové, které se konají zhruba jednou za čtvrt roku. Těch se účastní vedle Janečka například Alexandr Vondra, Jefim Fištejn, Milan Knížák, Karel Steigerwald, Tomáš Halík, Jan Mládek, Jan Hřebejk, Cyril Höschl, Stanislav Bernard, Dalibor Balšínek, Václav a Eva Hudečkovi, Radek Pokorný, Tomáš Šabatka, Pavel Pafko, Eva Salzmannová, Václav Cílek, Leo Pavlát, Zdeněk Tůma či Martin Stropnický. Na jedné z posledních schůzek Janeček dokonce „vypomáhal“ jako šofér, když přivážel a odvážel svým vozem aktivistu Tomáše Halíka, který byl toho dne jedním ze tří přednášejících na této uzavřené seanci."
17.7.2012
https://abbartos.wordpress.com/2012/07/17/janecek-dlouhy-a-dabel-ukryty-v-detailech/


Cílek mimo jiné získal ocenění "Cena VIZE 97" od nadace Venci Veškrny a Dáši Flaškové.
https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_C%C3%ADlek


Více "kompromatu" na Cílka už se mi hledat nechce, ale dalo by se...
:-)


Jeho články vychází v Respektu, stejně jako na Parlamentních listech.


[quote="pid:46035, uid:57"]Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu.[/quote] Sice nerad, ale odcituji z článku projektu Adam B. Bartoš. Počítám, že v tomhle nekecá. Těch "týmů", ve kterých se Cílek objevuje, je vícero. "Janeček je také pravidelným účastníkem neveřejných a neformálních schůzek ve zbraslavské rodinné vile Dlouhého a jeho druhé ženy Elišky Břízové, které se konají zhruba jednou za čtvrt roku. Těch se účastní vedle Janečka například Alexandr Vondra, Jefim Fištejn, Milan Knížák, Karel Steigerwald, Tomáš Halík, Jan Mládek, Jan Hřebejk, Cyril Höschl, Stanislav Bernard, Dalibor Balšínek, Václav a Eva Hudečkovi, Radek Pokorný, Tomáš Šabatka, Pavel Pafko, Eva Salzmannová, Václav Cílek, Leo Pavlát, Zdeněk Tůma či Martin Stropnický. Na jedné z posledních schůzek Janeček dokonce „vypomáhal“ jako šofér, když přivážel a odvážel svým vozem aktivistu Tomáše Halíka, který byl toho dne jedním ze tří přednášejících na této uzavřené seanci." 17.7.2012 https://abbartos.wordpress.com/2012/07/17/janecek-dlouhy-a-dabel-ukryty-v-detailech/ Cílek mimo jiné získal ocenění "Cena VIZE 97" od nadace Venci Veškrny a Dáši Flaškové. https://cs.wikipedia.org/wiki/V%C3%A1clav_C%C3%ADlek Více "kompromatu" na Cílka už se mi hledat nechce, ale dalo by se... :-) Jeho články vychází v Respektu, stejně jako na Parlamentních listech.
Upravené 1. 12. 2021 o 12:07

Cílek , tento prodavač deště se dostatečně znemožnil , když po boku zeleného šílenství predikoval svaté pětisetleté sucho . Po té co vzápětí byl nejdeštivější rok za poslední deset let , tak na rok zalezl do díry . Ted už se otřepal , tak zase věští .


Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu. Podobně jako prof.Bárta a někteří další mluvící hlavy.Ale jen v rámci malé české komunity. Určitě ho přilepí k nějakému prezidentskému kandidátovi.


Ano, je to mluvčí, už jsem to také uváděl v jiných diskusích, myslím např. o Eriku Bestovi. Řekl bych ale, že je tu určitý zájem, ze strany jeho pasáků, aby na našem území nedošlo ke katastrově - zájem na zmírnění průběhu krize. A zde se to částečně kryje se našimi národními zájmy. Oni nejspíše potřebují zachovat obslužný personál z řad poměrně inteligentního a tvořivého národa. V jeho sdělení jsou poměrně dobré návody, ale i jednostranný, jakoby neodvratný směr. Filtrovat informace a nenechat se řídit jeho predikcemi je nutné, ale poslechnout si ho a posoudit není na škodu.


[quote="pid:46028, uid:185"]Cílek , tento prodavač deště se dostatečně znemožnil , když po boku zeleného šílenství predikoval svaté pětisetleté sucho . Po té co vzápětí byl nejdeštivější rok za poslední deset let , tak na rok zalezl do díry . Ted už se otřepal , tak zase věští .[/quote] [quote="pid:46035, uid:57"]Cílek už delší dobu funguje jako jeden z mluvčích globálního sociálního inženýringu. Podobně jako prof.Bárta a někteří další mluvící hlavy.Ale jen v rámci malé české komunity. Určitě ho přilepí k nějakému prezidentskému kandidátovi.[/quote] Ano, je to mluvčí, už jsem to také uváděl v jiných diskusích, myslím např. o Eriku Bestovi. Řekl bych ale, že je tu určitý zájem, ze strany jeho pasáků, aby na našem území nedošlo ke katastrově - zájem na zmírnění průběhu krize. A zde se to částečně kryje se našimi národními zájmy. Oni nejspíše potřebují zachovat obslužný personál z řad poměrně inteligentního a tvořivého národa. V jeho sdělení jsou poměrně dobré návody, ale i jednostranný, jakoby neodvratný směr. Filtrovat informace a nenechat se řídit jeho predikcemi je nutné, ale poslechnout si ho a posoudit není na škodu.

"Janeček je také pravidelným účastníkem neveřejných a neformálních schůzek ve zbraslavské rodinné vile Dlouhého a jeho druhé ženy Elišky Břízové, které se konají zhruba jednou za čtvrt roku. Těch se účastní vedle Janečka například Alexandr Vondra, Jefim Fištejn, Milan Knížák, Karel Steigerwald, Tomáš Halík, Jan Mládek, Jan Hřebejk, Cyril Höschl, Stanislav Bernard, Dalibor Balšínek, Václav a Eva Hudečkovi, Radek Pokorný, Tomáš Šabatka, Pavel Pafko, Eva Salzmannová, Václav Cílek, Leo Pavlát, Zdeněk Tůma či Martin Stropnický.


Díky Počtáři. Zajímavý dýchánek. Je vidět, že podchycení "figur" a koordinace jejich řízení probíhá i na domácí scéně.

Více "kompromatu" na Cílka už se mi hledat nechce, ale dalo by se...
:-)


Jeho články vychází v Respektu, stejně jako na Parlamentních listech.


Cílek je prezentován jako lidumil. Má přístup do ČT a jeho "měkká" síla není lidem tak protivná a nápadná.


[quote="pid:46036, uid:240"]"Janeček je také pravidelným účastníkem neveřejných a neformálních schůzek ve zbraslavské rodinné vile Dlouhého a jeho druhé ženy Elišky Břízové, které se konají zhruba jednou za čtvrt roku. Těch se účastní vedle Janečka například Alexandr Vondra, Jefim Fištejn, Milan Knížák, Karel Steigerwald, Tomáš Halík, Jan Mládek, Jan Hřebejk, Cyril Höschl, Stanislav Bernard, Dalibor Balšínek, Václav a Eva Hudečkovi, Radek Pokorný, Tomáš Šabatka, Pavel Pafko, Eva Salzmannová, Václav Cílek, Leo Pavlát, Zdeněk Tůma či Martin Stropnický.[/quote] Díky Počtáři. Zajímavý dýchánek. Je vidět, že podchycení "figur" a koordinace jejich řízení probíhá i na domácí scéně. [quote="pid:46036, uid:240"]Více "kompromatu" na Cílka už se mi hledat nechce, ale dalo by se... :-) Jeho články vychází v Respektu, stejně jako na Parlamentních listech.[/quote] Cílek je prezentován jako lidumil. Má přístup do ČT a jeho "měkká" síla není lidem tak protivná a nápadná.

Takže Cílek je používaný jako mluvící plyšáček , protože ten zbytek gangu vzbuzuje pocit , že na tom pekle přeci něco bude .


Takže Cílek je používaný jako mluvící plyšáček , protože ten zbytek gangu vzbuzuje pocit , že na tom pekle přeci něco bude .

Před časem mi zavolal známej, jestli jsem prej furt nasranej. Já, že jo a navíc hladovej. Pozval mě k "pátečníkům" na Cílkovu přednášku a jejich oblíbenej raut. Maj takovou klubovnu na Václaváku, plnou divnejch rekvizit. Přednášku jsem prospal. Probuzen slůvkem noosféra jsem položil otázku, co si pod tím představuje. Po deseti minutách grilování byl tak akorát...na vidličku a já se přesunul v klidu vyluxovat raut. Vopičák byl spokojenej, Cílek to projel a to jen díky zbytkům zdravé sebereflexe...někde uvnitř něj........konec pohádky. "smile


Před časem mi zavolal známej, jestli jsem prej furt nasranej. Já, že jo a navíc hladovej. Pozval mě k "pátečníkům" na Cílkovu přednášku a jejich oblíbenej raut. Maj takovou klubovnu na Václaváku, plnou divnejch rekvizit. Přednášku jsem prospal. Probuzen slůvkem noosféra jsem položil otázku, co si pod tím představuje. Po deseti minutách grilování byl tak akorát...na vidličku a já se přesunul v klidu vyluxovat raut. Vopičák byl spokojenej, Cílek to projel a to jen díky zbytkům zdravé sebereflexe...někde uvnitř něj........konec pohádky. ")

Vedi.Vini......

Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?


Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?

Tak mě napadla taková zdrobělina Omen-nomen. Cílek, to je přeci "malý cíl" . Nebo - dílčí cíl ? To druhé mi sedí, ta "osada Svobody" by podle personálbího složení dávala tušit, že zase jde jen o přežití "nosatých jelit"


Tak mě napadla taková zdrobělina Omen-nomen. Cílek, to je přeci "malý cíl" . Nebo - dílčí cíl ? To druhé mi sedí, ta "osada Svobody" by podle personálbího složení dávala tušit, že zase jde jen o přežití "nosatých jelit"

predikoval svaté pětisetleté sucho


Tohle bych mu nevyčítal. Na déšť tu zapracovaly mocnější síly ... spletlo se více lidí.


[quote="pid:46028, uid:185"]predikoval svaté pětisetleté sucho[/quote] Tohle bych mu nevyčítal. Na déšť tu zapracovaly mocnější síly ... spletlo se více lidí.

Já Cílka nemá rád. Je to havlista, antikomunista, rusofob, svěrákovec, vítač tmavokožků a taky se promenádoval na Letné s chvilkařema. Takže za mě Cílka nebrat.


Já Cílka nemá rád. Je to havlista, antikomunista, rusofob, svěrákovec, vítač tmavokožků a taky se promenádoval na Letné s chvilkařema. Takže za mě Cílka nebrat.

Jarek

Cílek v té své besedě pracuje s programem , bude hůř a ještě hůř . Ale lidé se toho nemají obávat , protože tato doba je přivede zpět ke skromným přáním , které je učiní štastnější , než jsou dnes .
Já k tomu jen dodám , štastnější budou ti , kteří se toho dožijí . Možná .


Cílek v té své besedě pracuje s programem , bude hůř a ještě hůř . Ale lidé se toho nemají obávat , protože tato doba je přivede zpět ke skromným přáním , které je učiní štastnější , než jsou dnes . Já k tomu jen dodám , štastnější budou ti , kteří se toho dožijí . Možná .

Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?


Ano: Fakta, která Cílek prezentuje jsou zajímavá a mají důležitost i platnost i pro nás ... má to dobře ozdrojované západními zdroji, takže když použijete citaci Cílka nebudete automaticky označeni za šiřitele ruských dezinformací.


Cílek je začleněn do davo-"elitarismu". Dokáže koexistovat s dnešními elitami, ale dává výhled na možné budoucí elity.
Dobře to bylo ohodnoceno tímto komentářem:


Cílek v té své besedě pracuje s programem , bude hůř a ještě hůř . Ale lidé se toho nemají obávat , protože tato doba je přivede zpět ke skromným přáním , které je učiní štastnější , než jsou dnes .
Já k tomu jen dodám , štastnější budou ti , kteří se toho dožijí . Možná


Ještě jinde bylo řečeno, že snahou GP je, aby hloubka současné krize kapitalismu nebyla davem vidět. To jak mluví o investicích (místo o strategii přežití) ukazuje, že je toho součástí.


Pro nás důležitých náležitostí na úrovní jednotlivce - tj. soběstačnosti na úrovni biologie (vlastní zahrádka) a společnosti (vesnická komunita) se dotknul jen letmo, aby nemohl být obviněn z předpojatosti, ale aby zůstaly nadále skryté.


[quote="pid:46070, uid:291"]Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?[/quote] Ano: Fakta, která Cílek prezentuje jsou zajímavá a mají důležitost i platnost i pro nás ... má to dobře ozdrojované západními zdroji, takže když použijete citaci Cílka nebudete automaticky označeni za šiřitele ruských dezinformací. Cílek je začleněn do davo-"elitarismu". Dokáže koexistovat s dnešními elitami, ale dává výhled na možné budoucí elity. Dobře to bylo ohodnoceno tímto komentářem: [quote="pid:46126, uid:185"]Cílek v té své besedě pracuje s programem , bude hůř a ještě hůř . Ale lidé se toho nemají obávat , protože tato doba je přivede zpět ke skromným přáním , které je učiní štastnější , než jsou dnes . Já k tomu jen dodám , štastnější budou ti , kteří se toho dožijí . Možná[/quote] Ještě jinde bylo řečeno, že snahou GP je, aby hloubka současné krize kapitalismu nebyla davem vidět. To jak mluví o investicích (místo o strategii přežití) ukazuje, že je toho součástí. Pro nás důležitých náležitostí na úrovní jednotlivce - tj. soběstačnosti na úrovni biologie (vlastní zahrádka) a společnosti (vesnická komunita) se dotknul jen letmo, aby nemohl být obviněn z předpojatosti, ale aby zůstaly nadále skryté.
Upravené 1. 12. 2021 o 19:37

Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?
Od jistý doby některý organismy nežeru-ztrátový metabolismus.ale proč mu nenapsat a nezeptat se on-line, třeba na trubce. Jste rovnou u zdroje. Pořád lepší než dumat nad fraktálovým odrazem kávový sedliny ....za kterou partu kope. Cílkovou obživou jsou plky a loví je v liberálních vodách. Podle toho vypadá i ta jeho hantýrka. Začít debatu havloidama, rusákama, partou jůťůberů VPSSSR...a juj KSB a tak do rozpravy natáhnout i všechny míň či víc povedený imitace čehosi co na tom teď taky surfujou, to je kotrmelec hned v základech umění slova.


[quote="pid:46070, uid:291"]Viděl někdo z přispěvovatelů to video celé? V čem má Cílek pravdu a v čem ne?[/quote] Od jistý doby některý organismy nežeru-ztrátový metabolismus.ale proč mu nenapsat a nezeptat se on-line, třeba na trubce. Jste rovnou u zdroje. Pořád lepší než dumat nad fraktálovým odrazem kávový sedliny ....za kterou partu kope. Cílkovou obživou jsou plky a loví je v liberálních vodách. Podle toho vypadá i ta jeho hantýrka. Začít debatu havloidama, rusákama, partou jůťůberů VPSSSR...a juj KSB a tak do rozpravy natáhnout i všechny míň či víc povedený imitace čehosi co na tom teď taky surfujou, to je kotrmelec hned v základech umění slova.

Vedi.Vini......

Upravené 1. 12. 2021 o 19:35

Od jistý doby některý organismy nežeru-ztrátový metabolismus.

No, více méně jsme se shodli, že jwe to mluvčí, proto je podstatnější zaměřit se na to co říká, než na to, jak nám je nebo není po chuti.


Jeho predikce jsou obrazem toho, jak to dopadne (kam nás směřují) pokud lidi aktivně nepřistoupí k jejich korekci a to se zatím masivněji neděje.


Jinak v druhé části mluvil o:


  1. Ekonomika: Inflace - objektivní příčiny: Cena práce v Asii roste – rostou ceny výrobků, roste cena dopravy (kontejnery), v ČR je nedostatek kvalitních lidí – roste ceny práce. Cena poroste také v důsledku „kolísavých nedostatků“. Např. zvýšená rizika lokálních neúrod budou tlačit na růst ceny potravin. Případná lokální neúroda rýže bude substituována pšenicí = neúroda v Asii vyvolá zdražení na celém světě. Výpadek výroby amoniaku a dusičnanů (výroba se zastavila kvůli vysoké ceně plynu) vyvolá pokles zemědělské produkce = růst ceny potravin. Uvádí, že cca 50% produkce je závislých na dodávce průmyslových hnojiv rostlinám. Zemědělská produkce je přímo závislá na ceně vstupní energie (především ropy).
  2. Nedostatek – dva druhy: 1. nemohu si to koupit (dovolit). 2. Zboží není fyzicky k dispozici – ke koupi. Plynu a ropy je dostatek, ale jsou drahé = promítne se to do fyzického nedostatku potravin.
  3. Klimatické změny: Růst teploty, ale hlavně častější vlny veder. Velké výkyvy - silnější bouře, lokální povodně, nebo naopak sucha, větrné smrště. Zdůrazňuje význam stromů – aktivní ochlazování okolí odparem.
  4. Státní dluh: Dramaticky roste. Očekává dluhovou brzdu – snížení investičních možností již 2025-26. Kolem roku 2030pokles výkonnosti ekonomiky kvůli demografickým změnám = silná skupina odchází do důchodu (Husákovi děti).

[quote="pid:46136, uid:190"]Od jistý doby některý organismy nežeru-ztrátový metabolismus.[/quote] No, více méně jsme se shodli, že jwe to mluvčí, proto je podstatnější zaměřit se na to co říká, než na to, jak nám je nebo není po chuti. Jeho predikce jsou obrazem toho, jak to dopadne (kam nás směřují) pokud lidi aktivně nepřistoupí k jejich korekci a to se zatím masivněji neděje. Jinak v druhé části mluvil o: 4. Ekonomika: Inflace - objektivní příčiny: Cena práce v Asii roste – rostou ceny výrobků, roste cena dopravy (kontejnery), v ČR je nedostatek kvalitních lidí – roste ceny práce. Cena poroste také v důsledku „kolísavých nedostatků“. Např. zvýšená rizika lokálních neúrod budou tlačit na růst ceny potravin. Případná lokální neúroda rýže bude substituována pšenicí = neúroda v Asii vyvolá zdražení na celém světě. Výpadek výroby amoniaku a dusičnanů (výroba se zastavila kvůli vysoké ceně plynu) vyvolá pokles zemědělské produkce = růst ceny potravin. Uvádí, že cca 50% produkce je závislých na dodávce průmyslových hnojiv rostlinám. Zemědělská produkce je přímo závislá na ceně vstupní energie (především ropy). 5. Nedostatek – dva druhy: 1. nemohu si to koupit (dovolit). 2. Zboží není fyzicky k dispozici – ke koupi. Plynu a ropy je dostatek, ale jsou drahé = promítne se to do fyzického nedostatku potravin. 6. Klimatické změny: Růst teploty, ale hlavně častější vlny veder. Velké výkyvy - silnější bouře, lokální povodně, nebo naopak sucha, větrné smrště. Zdůrazňuje význam stromů – aktivní ochlazování okolí odparem. 7. Státní dluh: Dramaticky roste. Očekává dluhovou brzdu – snížení investičních možností již 2025-26. Kolem roku 2030pokles výkonnosti ekonomiky kvůli demografickým změnám = silná skupina odchází do důchodu (Husákovi děti).
1.22k
15
8
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept