Zahraničná politika
Zprávy z Ruska 2

🇨🇳 Vladimir Putin o ekonomickej situácii v Rusku
Ruská ekonomika sa stabilizovala, inflácia sa spomaľuje, ceny sa vracajú na svoju úroveň. Orgány Ruskej federácie prijmú opatrenia na podporu občanov.
Nariaďujem kabinetu a centrálnej banke, aby pozorne sledovali účinnosť opatrení na podporu ekonomiky s cieľom prijať v prípade potreby dodatočné rozhodnutia.
Zvýšenie kľúčovej sadzby centrálnej banky bolo opodstatnené, toto rozhodnutie fungovalo. Navrhujem znížiť sadzbu na zvýhodnených hypotékach z 12% na 9% ročne.
https://www.gazeta.ru/business/2022/04/25/14780006.shtml


Putin kritizuje „sankčnú agresiu“ Západu pod vedením USA a vyzýva na obranu práv podnikateľov


Vladimir Putin tiež vyzval prokurátorov, aby bránili práva ruských podnikateľov.
MOSKVA 25. apríla /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil prebiehajúcu západnú križiacku výpravu pod vedením USA s cieľom „zrušiť“ Rusko ako „sankčnú agresiu“. Ako už bolo povedané, zdôraznil skutočnosť, že ruský biznis za súčasných podmienok koná veľmi čestne…
…Putin tiež vyzval prokurátorov, aby bránili práva ruských podnikateľov.


„Vyzývam vás, aby ste rešpektovali všetky práva podnikateľov a vytvorili im priaznivé podmienky na prácu,“ povedal.


„Ak však niekto zneužije svoje monopolné postavenie, vstúpi do zákulisných kartelových dohôd, tak protimonopolné orgány, ako aj prokuratúra musia na to rýchlo a efektívne reagovať,“ poznamenal Putin.
https://tass.com/economy/1442709


Putin kritizuje „sankčnú agresiu“ Západu pod vedením USA a vyzýva na obranu práv podnikateľov Vladimir Putin tiež vyzval prokurátorov, aby bránili práva ruských podnikateľov. MOSKVA 25. apríla /TASS/. Ruský prezident Vladimir Putin odsúdil prebiehajúcu západnú križiacku výpravu pod vedením USA s cieľom „zrušiť“ Rusko ako „sankčnú agresiu“. Ako už bolo povedané, zdôraznil skutočnosť, že ruský biznis za súčasných podmienok koná veľmi čestne… …Putin tiež vyzval prokurátorov, aby bránili práva ruských podnikateľov. „Vyzývam vás, aby ste rešpektovali všetky práva podnikateľov a vytvorili im priaznivé podmienky na prácu,“ povedal. „Ak však niekto zneužije svoje monopolné postavenie, vstúpi do zákulisných kartelových dohôd, tak protimonopolné orgány, ako aj prokuratúra musia na to rýchlo a efektívne reagovať,“ poznamenal Putin. https://tass.com/economy/1442709

Já nevím, budu se opakovat, ale bylo jasné co bude po agresi na Ukrajině následovat. Putin žádá marně, ten se bude muset s mířit s tím, že Západní pindosi a jelity udělají vše pro likvidaci jakýchkoliv vazeb států s Ruskem. Celá ta válka na Ukrajině... Takže sankční agrese, je zcela logickým krokem. Prostě chtějí papiňák natlakovat, aby RF bouchla...


Já nevím, budu se opakovat, ale bylo jasné co bude po agresi na Ukrajině následovat. Putin žádá marně, ten se bude muset s mířit s tím, že Západní pindosi a jelity udělají vše pro likvidaci jakýchkoliv vazeb států s Ruskem. Celá ta válka na Ukrajině... Takže sankční agrese, je zcela logickým krokem. Prostě chtějí papiňák natlakovat, aby RF bouchla...

Lavrov dal vcera rozhovor na 1. TV kanalu:
Jsou 3 zakladni body:
-hrozba jaderne valky je realna
-dodavane zbrane na U. jsou nasim zakonnym vojenskym cilem
-poruseni smlouvy ze strany SSA, uzavrene mezi am. a ruskou stranou o dodavkach ruskych vrtulniku MI-17. Nyni chteji tyto nami dodane vrtulniky premistit na U.
https://www.youtu.be/6apqKAxLSEc


**Lavrov dal vcera rozhovor na 1. TV kanalu**: Jsou 3 zakladni body: -hrozba jaderne valky je realna -dodavane zbrane na U. jsou nasim zakonnym vojenskym cilem -poruseni smlouvy ze strany SSA, uzavrene mezi am. a ruskou stranou o dodavkach ruskych vrtulniku MI-17. Nyni chteji tyto nami dodane vrtulniky premistit na U. https://www.youtu.be/6apqKAxLSEc
Upravené 26. 4. 2022 o 23:44

V Jekaterinburgu študenti a učitelia Uralskej univerzity architektúry a umenia protestujú proti vlasteneckému transparentu na budove univerzity. Na budove univerzity bol 13. apríla vztýčený transparent s písmenom Z, ktoré je symbolom podpory ruskej vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Potom dve študentky, Daria Nikitina a Olga Yakimova, vytvorili otvorenú petíciu, ktorú v čase uverejnenia tohto príspevku podpísalo 608 ľudí.


Podľa zdroja E1.RU sú protestujúci a signatári pozvaní na rozhovory s vojenskými dôstojníkmi, ekonómami a politológmi o potrebe vojenskej špeciálnej operácie.
https://www.e1.ru/text/education/2022/04/26/71286707/


V Jekaterinburgu študenti a učitelia Uralskej univerzity architektúry a umenia protestujú proti vlasteneckému transparentu na budove univerzity. Na budove univerzity bol 13. apríla vztýčený transparent s písmenom Z, ktoré je symbolom podpory ruskej vojenskej špeciálnej operácie na Ukrajine. Potom dve študentky, Daria Nikitina a Olga Yakimova, vytvorili otvorenú petíciu, ktorú v čase uverejnenia tohto príspevku podpísalo 608 ľudí. Podľa zdroja E1.RU sú protestujúci a signatári pozvaní na rozhovory s vojenskými dôstojníkmi, ekonómami a politológmi o potrebe vojenskej špeciálnej operácie. https://www.e1.ru/text/education/2022/04/26/71286707/

V Jekaterinburgu študenti a učitelia Uralskej univerzity architektúry a umenia protestujú proti vlasteneckému transparentu na budove univerzity.


No jo, bašta liberálů Jekatěrinburg... Ani mě to nepřekvapuje.


[quote="pid:69648, uid:948"]V Jekaterinburgu študenti a učitelia Uralskej univerzity architektúry a umenia protestujú proti vlasteneckému transparentu na budove univerzity.[/quote] No jo, bašta liberálů Jekatěrinburg... Ani mě to nepřekvapuje.

sú protestujúci a signatári pozvaní na rozhovory s vojenskými dôstojníkmi, ekonómami a politológmi
A hlavne s armádnymi psychológmi a psychiatrami....Trošku s nimi hodia reč ako so Savčenkovou.


[quote="pid:69648, uid:948"]sú protestujúci a signatári pozvaní na rozhovory s vojenskými dôstojníkmi, ekonómami a politológmi[/quote] A hlavne s armádnymi psychológmi a psychiatrami....Trošku s nimi hodia reč ako so Savčenkovou.

V informačnej oblasti sa objavili správy, že na Ukrajinu sa dostáva ruská ropa a ropné produkty. Prepravujú sa tankermi z Novorossijska do moldavského prístavu Giurgiurlesti na Dunaji, ktorý hraničí s Ukrajinou. Konkrétne, petrochemický tanker Heather IMO 9514456, ktorý viezol náklad nafty a ropných produktov, bol zdokumentovaný tak, že 17. apríla ukončil nakládku v Novorossijsku a 21. apríla dorazil do moldavského prístavu.


Zdroje blízke Kremľu hovoria, že Putinove stretnutia so šéfom Transnefti Tokarevom a hodinu a pol trvajúci rozhovor s prezidentom Lukoilu Alekperovom, po ktorom tento oznámil náhlu rezignáciu, môžu súvisieť s týmito okolnosťami.


Preprava ropy v marci a prvej polovici apríla cez terminály CPC v Novorossijsku sa medziročne zvýšila o 13,5 % na približne 6 mil. ton. Najväčším akcionárom CPC, ktorý kontroluje jej riadenie, je spoločnosť Transnefť (24 %) a kazašská spoločnosť Kazmunaigas (19 %). Podiel v nej majú aj korporácie zo znepriatelených krajín - Chevron a Mobil.
Eu
Vzhľadom na deklarovanú osobitnú pozíciu Kazachstanu, člena EEÚ a ODSB, vo vzťahu k špeciálnej operácii na Ukrajine, vrátane rastúcich protiruských vyhlásení a krokov jeho predstaviteľov, je veľmi pravdepodobné, že časť jeho vývozu v objeme 5 miliónov ton mesačne cez Novorossijsk smeruje cez Nursultan (predtým Celinogradu) na odstránenie akútneho deficitu paliva v SSO. Kazašské orgány tak po prevrate demonštrujú svoju lojalitu voči USA, Kanade, Austrálii a EÚ, ktorých korporácie kontrolujú surovinový priemysel v republike.


Ropný prístav Novorossijsk a námorný terminál Caspian Pipeline Consortium sú najdôležitejším prekladiskom pre spoločnosť Lukoil, ktorá túto trasu využíva na vývoz ropy (približne 5 miliónov ton ročne) a ropných produktov pre svoju sieť čerpacích staníc vo východnej Európe vrátane Rumunska a Moldavska. To umožňuje, aby niektoré dodávky boli ticho nasmerované na Ukrajinu. Takýto systém podľa vnútroukrajinských zdrojov vypracoval Kolomojskij, ktorý dostáva 17 dolárov z každej tony uhľovodíkov prekračujúcich moldavsko-ukrajinskú hranicu. Kolomojskij s odvolaním sa na svoje kontakty v ruskom a americkom establišmente presvedčil aktérov tejto kombinácie, že ich môže ochrániť pred západnými sankciami odvolajúc sa na ich podporu Ukrajiny v špeciálnej operacii. V prospech tejto verzie hovoria aj možné lobistické aktivity rusko-ukrajinskej oligarchie (Abramovič, Kolomojskij), ktoré Nezigar už predtým opísal a ktoré zabránili zničeniu železničných mostov na západnej Ukrajine, vrátane oblastí hraničiacich s Moldavskom.


Táto situácia aktualizuje potrebu znárodniť Caspian Pipeline Consortium v súlade s najnovšími rozhodnutiami ruských orgánov a zvážiť zablokovanie vývozu ropy z Kazachstanu. Postavenie spoločnosti Lukoil, ktorá získala štátne preferencie a výhody vrátane rozvoja kaspických polí, sa bude analyzovať pred výročným zhromaždením akcionárov naplánovaným na koniec mája.


https://t.me/SIL0VIKI/47582


V informačnej oblasti sa objavili správy, že na Ukrajinu sa dostáva ruská ropa a ropné produkty. Prepravujú sa tankermi z Novorossijska do moldavského prístavu Giurgiurlesti na Dunaji, ktorý hraničí s Ukrajinou. Konkrétne, petrochemický tanker Heather IMO 9514456, ktorý viezol náklad nafty a ropných produktov, bol zdokumentovaný tak, že 17. apríla ukončil nakládku v Novorossijsku a 21. apríla dorazil do moldavského prístavu. Zdroje blízke Kremľu hovoria, že Putinove stretnutia so šéfom Transnefti Tokarevom a hodinu a pol trvajúci rozhovor s prezidentom Lukoilu Alekperovom, po ktorom tento oznámil náhlu rezignáciu, môžu súvisieť s týmito okolnosťami. Preprava ropy v marci a prvej polovici apríla cez terminály CPC v Novorossijsku sa medziročne zvýšila o 13,5 % na približne 6 mil. ton. Najväčším akcionárom CPC, ktorý kontroluje jej riadenie, je spoločnosť Transnefť (24 %) a kazašská spoločnosť Kazmunaigas (19 %). Podiel v nej majú aj korporácie zo znepriatelených krajín - Chevron a Mobil. Eu Vzhľadom na deklarovanú osobitnú pozíciu Kazachstanu, člena EEÚ a ODSB, vo vzťahu k špeciálnej operácii na Ukrajine, vrátane rastúcich protiruských vyhlásení a krokov jeho predstaviteľov, je veľmi pravdepodobné, že časť jeho vývozu v objeme 5 miliónov ton mesačne cez Novorossijsk smeruje cez Nursultan (predtým Celinogradu) na odstránenie akútneho deficitu paliva v SSO. Kazašské orgány tak po prevrate demonštrujú svoju lojalitu voči USA, Kanade, Austrálii a EÚ, ktorých korporácie kontrolujú surovinový priemysel v republike. Ropný prístav Novorossijsk a námorný terminál Caspian Pipeline Consortium sú najdôležitejším prekladiskom pre spoločnosť Lukoil, ktorá túto trasu využíva na vývoz ropy (približne 5 miliónov ton ročne) a ropných produktov pre svoju sieť čerpacích staníc vo východnej Európe vrátane Rumunska a Moldavska. To umožňuje, aby niektoré dodávky boli ticho nasmerované na Ukrajinu. Takýto systém podľa vnútroukrajinských zdrojov vypracoval Kolomojskij, ktorý dostáva 17 dolárov z každej tony uhľovodíkov prekračujúcich moldavsko-ukrajinskú hranicu. Kolomojskij s odvolaním sa na svoje kontakty v ruskom a americkom establišmente presvedčil aktérov tejto kombinácie, že ich môže ochrániť pred západnými sankciami odvolajúc sa na ich podporu Ukrajiny v špeciálnej operacii. V prospech tejto verzie hovoria aj možné lobistické aktivity rusko-ukrajinskej oligarchie (Abramovič, Kolomojskij), ktoré Nezigar už predtým opísal a ktoré zabránili zničeniu železničných mostov na západnej Ukrajine, vrátane oblastí hraničiacich s Moldavskom. Táto situácia aktualizuje potrebu znárodniť Caspian Pipeline Consortium v súlade s najnovšími rozhodnutiami ruských orgánov a zvážiť zablokovanie vývozu ropy z Kazachstanu. Postavenie spoločnosti Lukoil, ktorá získala štátne preferencie a výhody vrátane rozvoja kaspických polí, sa bude analyzovať pred výročným zhromaždením akcionárov naplánovaným na koniec mája. https://t.me/SIL0VIKI/47582

"Všetci ste zajedno s Putinom!" Daily Wire vysvetľuje vypnutie CNN+ a pád akcií Netflixu
Netflix stratil 50 miliárd dolárov po tom, čo v prvom štvrťroku 2022 vykázal
stratu 200 000 predplatiteľov. Medzitým bola CNN už po mesiaci nútená vypnúť svoju nepopulárnu streamovaciu službu CNN+. Podľa moderátora Daily Wire Matta Walsha mediálne spoločnosti odmietajú priznať, že Američania majú jednoducho plné zuby vymývania mozgov
a obviňujú Vladimíra Putina zo svojich neúspechov.
https://www.youtube.com/watch?v=uOMsLDnWQIg&t=2s


Netflix údajne stratil v prvom štvrťroku 2022 200 000 predplatiteľov. A táto správa spôsobila pád akcií Netflixu, takže teraz spoločnosť stratila 50 miliárd dolárov! Analytici sú opäť šokovaní. Ako môže Netflix stratiť toľko predplatiteľov, je nevysvetliteľné!


Samotný Netflix obviňuje boje na Ukrajine. Na vine je vraj Putin. A to nie je vtip, spoločnosť to naozaj tvrdí.
Ďalší hanebný čin Putina! Po prvé, privedením vojsk na Ukrajinu spôsobil prudký nárast cien benzínu, ktorý sa začal ešte pred vstupom vojsk na Ukrajinu. Potom vstup vojsk na Ukrajinu viedol ku kríze v dodávateľskom reťazci, ktorá bola pred vstupom vojsk na Ukrajinu. Potom vstup vojsk na Ukrajinu vyvolal infláciu, ktorá tu bola už pred vstupom vojsk na Ukrajinu. A teraz (Putin. - InoTV) kradne predplatiteľov z Netflixu!


Mimochodom, som ochotný sa staviť, že je to on, kto bráni ľuďom sledovať
(americký komik. - InoTV) Johna Stewarta!
Vieme, že strata predplatiteľov nemôže mať nič spoločné s produktmi, ktoré ponúka Netflix. Pretože tieto produkty bez výnimky pôsobia živým dojmom. Napríklad tento týždeň Netflix oznámil nový film s názvom He's Expecting o tehotnom mužovi.
Mimochodom, trailer k tomuto filmu tvrdí, že ide o, citujem, „cisgender“ tehotného muža.
Je zrejmé, že toto sú veci, ktoré ľudia chcú vidieť. A videli by, keby nebolo Putina!
Tak sa dostávame k tragickému koncu, poslednému poníženiu tohto týždňa. Do tej miery, že ma to skoro zlomilo. Na konci týždňa bolo oznámené, že nová streamovacia služba CNN s názvom CNN+, ktorá bola spustená len pred mesiacom, bude ukončená.


Trvalo to mesiac. mesiac. Firma do nej investovala 300 miliónov dolárov a vydržala mesiac. Môj Bože! Bože môj, prečo si odišiel zo CNN+? Prečo ho svet opustil?
Služba údajne prilákala len 10 000 divákov denne. Len 10 tisíc. Ak by najali Johna Stewarta, mohli by svoje publikum doslova zoštvornásobiť! Viete, Tim Pool vysiela naživo
zo svojho kurníka, ktorý ľahko priláka viac ako 10 000 divákov denne. A je to kurník!


300 miliónov pre 10-tisíc divákov znamená, že každý divák ich stál 30-tisíc dolárov.
Takže podľa mojich výpočtov, ak by sa chceli vyrovnať Daily Wire, pokiaľ ide o predplatiteľov, potom by ich to pri 30 000 USD na predplatiteľa stálo iba 18 miliárd USD.
Inými slovami, toto je zlá situácia. A CNN+ už nie je.


Tentoraz sú však mediálni analytici zmätení. Najmä mediálni analytici na CNN. Prečo ľudia nechcú pozerať CNN+? Samozrejme, nikto nechce sledovať pravidelnú CNN, ale poďme si to spočítať. Ak nikto niečo nechce pozerať a potom ponúkate viac toho, čo nikto nechce pozerať, nemali by ste mať milión divákov? Čo je nula vynásobená miliónom?
Nie je to milión? Musíte si to overiť pomocou kalkulačky.
Nech sú čísla akékoľvek, je to jednoducho šokujúce. Veď na CNN+ bol program s Chrisom Wallaceom! Ide o človeka, ktorý hostil na Foxe nezaujímavý program, potom sa presunul
na nezaujímavý kanál, na nezaujímavú streamovaciu platformu a z nejakého dôvodu
to opäť nevyvolalo rozruch.


Skutočnou osudovou chybou CNN je, že kanál okamžite neuzavrel dohodu o privedení CNN+ na každý letiskový terminál a každý zubný salón po celej krajine.
Pretože to je ich cieľová skupina. Priznajme si to, ich jediné publikum.
Pozri, môžeme tu sedieť a smútiť nad veľkolepým neúspechom Jona Stewarta, Netflixu a CNN, môžeme sa objímať a plakať, a to je správne. Tento týždeň ma však médiá naučili to najdôležitejšie: nič z toho nenaznačuje chyby v ich ideológii.


Nič z toho neznamená, že ľuďom je zle z kázania progresívnej ľavice. Možno si myslíte,
že toto je lekcia. Ale nie je. Záver nie je takýto. Doslova čokoľvek, len nie toto.
Obviňujte čokoľvek, len nie toto. Ale obviňujte najmä Putina.
A úprimne povedané, obviňujte sa samých seba .
Za to, že ste nepodporili tieto úžasné aktivity. Všetci ste jednoznačne zajedno s Putinom.
A váš podlý sprisahanie spôsobil Jonovi Stewartovi a Netflixu veľké utrpenie.
A teraz ste vzali život CNN+. Máte krv na rukách, vy monštrá!
https://www.putin-today.ru/archives/150299


"Všetci ste zajedno s Putinom!" Daily Wire vysvetľuje vypnutie CNN+ a pád akcií Netflixu Netflix stratil 50 miliárd dolárov po tom, čo v prvom štvrťroku 2022 vykázal stratu 200 000 predplatiteľov. Medzitým bola CNN už po mesiaci nútená vypnúť svoju nepopulárnu streamovaciu službu CNN+. Podľa moderátora Daily Wire Matta Walsha mediálne spoločnosti odmietajú priznať, že Američania majú jednoducho plné zuby vymývania mozgov a obviňujú Vladimíra Putina zo svojich neúspechov. https://www.youtube.com/watch?v=uOMsLDnWQIg&t=2s Netflix údajne stratil v prvom štvrťroku 2022 200 000 predplatiteľov. A táto správa spôsobila pád akcií Netflixu, takže teraz spoločnosť stratila 50 miliárd dolárov! Analytici sú opäť šokovaní. Ako môže Netflix stratiť toľko predplatiteľov, je nevysvetliteľné! Samotný Netflix obviňuje boje na Ukrajine. **Na vine je vraj Putin.** A to nie je vtip, spoločnosť to naozaj tvrdí. Ďalší hanebný čin Putina! Po prvé, privedením vojsk na Ukrajinu spôsobil prudký nárast cien benzínu, ktorý sa začal ešte pred vstupom vojsk na Ukrajinu. Potom vstup vojsk na Ukrajinu viedol ku kríze v dodávateľskom reťazci, ktorá bola pred vstupom vojsk na Ukrajinu. Potom vstup vojsk na Ukrajinu vyvolal infláciu, ktorá tu bola už pred vstupom vojsk na Ukrajinu. A teraz (Putin. - InoTV)** kradne predplatiteľov z Netflixu!** Mimochodom, som ochotný sa staviť, že je to on, kto bráni ľuďom sledovať (americký komik. - InoTV) Johna Stewarta! Vieme, že strata predplatiteľov nemôže mať nič spoločné s produktmi, ktoré ponúka Netflix. Pretože tieto produkty bez výnimky pôsobia živým dojmom. Napríklad tento týždeň Netflix oznámil **nový film s názvom He's Expecting o tehotnom mužovi.** Mimochodom, trailer k tomuto filmu tvrdí, že ide o, citujem, „cisgender“ tehotného muža. Je zrejmé, že toto sú veci, ktoré ľudia chcú vidieť. A videli by, keby nebolo Putina! Tak sa dostávame k tragickému koncu, poslednému poníženiu tohto týždňa. Do tej miery, že ma to skoro zlomilo. Na konci týždňa bolo oznámené, že nová streamovacia služba CNN s názvom CNN+, ktorá bola spustená len pred mesiacom, bude ukončená. Trvalo to mesiac. mesiac. Firma do nej investovala 300 miliónov dolárov a vydržala mesiac. Môj Bože! Bože môj, prečo si odišiel zo CNN+? Prečo ho svet opustil? Služba údajne prilákala len 10 000 divákov denne. Len 10 tisíc. Ak by najali Johna Stewarta, mohli by svoje publikum doslova zoštvornásobiť! Viete, Tim Pool vysiela naživo zo svojho kurníka, ktorý ľahko priláka viac ako 10 000 divákov denne. A je to kurník! 300 miliónov pre 10-tisíc divákov znamená, že každý divák ich stál 30-tisíc dolárov. Takže podľa mojich výpočtov, ak by sa chceli vyrovnať Daily Wire, pokiaľ ide o predplatiteľov, potom by ich to pri 30 000 USD na predplatiteľa stálo iba 18 miliárd USD. Inými slovami, toto je zlá situácia. A CNN+ už nie je. Tentoraz sú však mediálni analytici zmätení. Najmä mediálni analytici na CNN. Prečo ľudia nechcú pozerať CNN+? Samozrejme, nikto nechce sledovať pravidelnú CNN, ale poďme si to spočítať. Ak nikto niečo nechce pozerať a potom ponúkate viac toho, čo nikto nechce pozerať, nemali by ste mať milión divákov? Čo je nula vynásobená miliónom? Nie je to milión? Musíte si to overiť pomocou kalkulačky. Nech sú čísla akékoľvek, je to jednoducho šokujúce. Veď na CNN+ bol program s Chrisom Wallaceom! Ide o človeka, ktorý hostil na Foxe nezaujímavý program, potom sa presunul na nezaujímavý kanál, na nezaujímavú streamovaciu platformu a z nejakého dôvodu to opäť nevyvolalo rozruch. Skutočnou osudovou chybou CNN je, že kanál okamžite neuzavrel dohodu o privedení CNN+ na každý letiskový terminál a každý zubný salón po celej krajine. Pretože to je ich cieľová skupina. Priznajme si to, ich jediné publikum. Pozri, môžeme tu sedieť a smútiť nad veľkolepým neúspechom Jona Stewarta, Netflixu a CNN, môžeme sa objímať a plakať, a to je správne. Tento týždeň ma však médiá naučili to najdôležitejšie: nič z toho nenaznačuje chyby v ich ideológii. Nič z toho neznamená, že ľuďom je zle z kázania progresívnej ľavice. Možno si myslíte, že toto je lekcia. Ale nie je. Záver nie je takýto. Doslova čokoľvek, len nie toto. Obviňujte čokoľvek, len nie toto. Ale obviňujte najmä Putina. A úprimne povedané, obviňujte sa samých seba . Za to, že ste nepodporili tieto úžasné aktivity. Všetci ste jednoznačne zajedno s Putinom. A váš podlý sprisahanie spôsobil Jonovi Stewartovi a Netflixu veľké utrpenie. A teraz ste vzali život CNN+. Máte krv na rukách, vy monštrá! https://www.putin-today.ru/archives/150299

Jekatěrinburg


Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?


[quote="pid:69652, uid:158"]Jekatěrinburg[/quote] Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?

Tam taky ?
Tam je konzulát USA. A je daleko od Moskvy, tak myši mají pré.


[quote="pid:69727, uid:518"]Tam taky ?[/quote]Tam je konzulát USA. A je daleko od Moskvy, tak myši mají pré.
Upravené 27. 4. 2022 o 15:13

Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?

Petrohrad nie je extra liberálny na také veľké mesto. Moskva síce je, ale najhorší je Jekaterinburg, kde už dlho bola pripravovaná pôda. Jeľcin - centrum, britský a americký konzulát, liberálne vedenie... to všetko pomáha preplachu mozgov.


[quote="pid:69727, uid:518"]Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?[/quote] Petrohrad nie je extra liberálny na také veľké mesto. Moskva síce je, ale najhorší je Jekaterinburg, kde už dlho bola pripravovaná pôda. Jeľcin - centrum, britský a americký konzulát, liberálne vedenie... to všetko pomáha preplachu mozgov.

Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?

Petrohrad nie je extra liberálny na také veľké mesto. Moskva síce je, ale najhorší je Jekaterinburg, kde už dlho bola pripravovaná pôda. Jeľcin - centrum, britský a americký konzulát, liberálne vedenie... to všetko pomáha preplachu mozgov.


[quote="pid:69727, uid:518"]Tam taky ? Já myslel že hlavně Petrohrad a pak ještě Moskva, ale je to i jinde ?[/quote] Petrohrad nie je extra liberálny na také veľké mesto. Moskva síce je, ale najhorší je Jekaterinburg, kde už dlho bola pripravovaná pôda. Jeľcin - centrum, britský a americký konzulát, liberálne vedenie... to všetko pomáha preplachu mozgov.

Vzhľadom na deklarovanú osobitnú pozíciu Kazachstanu, člena EEÚ a ODSB, vo vzťahu k špeciálnej operácii na Ukrajine, vrátane rastúcich protiruských vyhlásení a krokov jeho predstaviteľov, je veľmi pravdepodobné, že časť jeho vývozu v objeme 5 miliónov ton mesačne cez Novorossijsk smeruje cez Nursultan (predtým Celinogradu) na odstránenie akútneho deficitu paliva v SSO. Kazašské orgány tak po prevrate demonštrujú svoju lojalitu voči USA, Kanade, Austrálii a EÚ, ktorých korporácie kontrolujú surovinový priemysel v republike.

Tak to jsem tedy nečekal. Myslel jsem, že to tam bylo vyčištěno.... evidentně ne.


[quote="pid:69656, uid:948"]Vzhľadom na deklarovanú osobitnú pozíciu Kazachstanu, člena EEÚ a ODSB, vo vzťahu k špeciálnej operácii na Ukrajine, vrátane rastúcich protiruských vyhlásení a krokov jeho predstaviteľov, je veľmi pravdepodobné, že časť jeho vývozu v objeme 5 miliónov ton mesačne cez Novorossijsk smeruje cez Nursultan (predtým Celinogradu) na odstránenie akútneho deficitu paliva v SSO. Kazašské orgány tak po prevrate demonštrujú svoju lojalitu voči USA, Kanade, Austrálii a EÚ, ktorých korporácie kontrolujú surovinový priemysel v republike.[/quote] Tak to jsem tedy nečekal. Myslel jsem, že to tam bylo vyčištěno.... evidentně ne.

FSB prvýkrát zverejnila archívne dokumenty o samovražde Hitlera


Preklad osobného svedectva Hansa Baura je prevzatý z jeho vyšetrovacieho spisu uloženého na Riaditeľstve FSB Ruska pre Novgorodský región.


FSB Ruska odtajnila materiály vyšetrovacieho spisu Hitlerovho osobného pilota, veliteľa eskadry Führer Hansa Baura, v ktorom vypovedal o posledných dňoch vrcholu nacistickej ríše v bunkri ríšskeho kancelára v r. Berlín.
Ako uvádza Stredisko pre styk s verejnosťou (TsOS) FSB v texte k zverejneným dokumentom, v rámci jednotiek 1. bieloruského frontu postupujúcich na Berlín na jar 1945 dôstojníci vojenskej kontrarozviedky Smersh, ktorí boli poverení s nájdením a zatknutím Hitlera a ďalších vodcov nacistického Nemecka vtrhli do Ríšskeho snemu a ríšskeho kancelára s "fuhrerbunkrom" vybaveným na jeho nádvorí - starostlivo vybetónovanou, opevnenou podzemnou stavbou, v ktorej sa v posledných mesiacoch skrývali minister propagandy Joseph Goebbels a Adolf Hitler. vojny.


DSP poznamenal, že po dobytí Fuhrerbunkera 2. mája 1945 a zadržaní esesákov, ktorí boli v bunkri a pokúsili sa utiecť z Berlína telami Smersh, sa začalo usilovné zhromažďovanie údajov o miestach možných umiestnenie všetkých najvyšších predstaviteľov Tretej ríše. „Medzi svedkami posledných dní nacistického Führera boli“ vedúci Hitlerovej osobnej stráže Hans Rattenhuber, vedúci obrany sektoru „Citadela“ (bunker a ríšske kancelária) Wilhelm Mohnke, vrchný komorník Heinz Linge, tzv. osobný pilot, veliteľ „Fuhrerovej letky“ Hans Baur a osobný pobočník Otto Günsche, hlásili sa v ČSÚ. Ich opakované výsluchy o okolnostiach Hitlerovej smrti sa zachovali v materiáloch Štátneho archívu, Ústredného archívu FSB, ako aj v samostatných vyšetrovacích spisoch, cez ktoré prešli ako vojnoví zločinci. Prvýkrát zverejnený na webovej stránke FSB je preklad Baurovej osobnej výpovede prevzatý z jeho vyšetrovacieho spisu, ktorý je uložený na Riaditeľstve FSB Ruska pre Novgorodskú oblasť.


Baurovo svedectvo


Podľa Baurovej výpovede ho v dňoch 8. – 10. januára 1945 z Mníchova predvolali za Hitlerom, ktorý sa začiatkom januára vrátil z východného Pruska do Berlína. „Zatiaľ čo v Berlíne sa Hitler <...> stával stále viac a viac stiahnutý, vyhýbal sa všetkým a celý čas trávil vo svojom úkryte,“ povedal Baur. Chceli odo mňa získať certifikát o trvaní letu na konkrétne miesto.“ Hitler podľa neho „po celý čas udržiaval zdanie optimizmu a dôvery vo víťazstvo Nemecka“. Jeho okolie verilo, že „Hitler má zrejme stále prostriedky na dovedenie vojny do šťastného konca“, čo naznačuje prítomnosť nejakej novej tajnej zbrane, ako je atómová bomba alebo „lúče smrti“ bezprecedentnej sily.


V čase, keď Rusi vstúpili do rieky Odry, „začali v najvyššom veliteľstve vznikať pochybnosti o vhodnosti ďalšieho pobytu v Berlíne“ a v polovici marca pobočníci pripravovali premiestnenie veliteľstva do Baltského mora, „začiatkom apríla [1945] bolo všetko pripravené na presun smerom na sever alebo na juh k Berghofu“. Baur si ponechal niekoľko lietadiel pre prípad, že by sa Hitler rozhodol opustiť Berlín. Začiatkom apríla boli lietadlá Fuhrerovho oddelenia umiestnené na šiestich letiskách v Berlíne a po prekročení Odry Červenou armádou bola diaľnica pri Brandenburskej bráne premenená na miesto pristátia. "Každú noc letelo z Berlína do Berchtesgadenu 4-5 lietadiel naložených biznisom, batožinou a ľuďmi. Najťažšie bolo udržať kontakt s lietadlami a dostať ich späť," uviedol vo svojom svedectve Baur.


Baur povedal, že Hitlera videl naposledy v deň Führerovej samovraždy 30. apríla - pozval ho do svojej izby a na stene predstavil Rembrandtovu podobizeň cisára Fridricha. Baur sa sám pokúsil dostať z Berlína, no 2. mája bol ranený a zajatý Rusmi.
https://tass.ru/proisshestviya/14512985


FSB prv&yacute;kr&aacute;t zverejnila arch&iacute;vne dokumenty o samovražde Hitlera Preklad osobn&eacute;ho svedectva Hansa Baura je prevzat&yacute; z jeho vy&scaron;etrovacieho spisu uložen&eacute;ho na Riaditeľstve FSB Ruska pre Novgorodsk&yacute; regi&oacute;n. FSB Ruska odtajnila materi&aacute;ly vy&scaron;etrovacieho spisu Hitlerovho osobn&eacute;ho pilota, veliteľa eskadry F&uuml;hrer Hansa Baura, v ktorom vypovedal o posledn&yacute;ch dňoch vrcholu nacistickej r&iacute;&scaron;e v bunkri r&iacute;&scaron;skeho kancel&aacute;ra v r. Berl&iacute;n. Ako uv&aacute;dza Stredisko pre styk s verejnosťou (TsOS) FSB v texte k zverejnen&yacute;m dokumentom, v r&aacute;mci jednotiek 1. bielorusk&eacute;ho frontu postupuj&uacute;cich na Berl&iacute;n na jar 1945 d&ocirc;stojn&iacute;ci vojenskej kontrarozviedky Smersh, ktor&iacute; boli poveren&iacute; s n&aacute;jden&iacute;m a zatknut&iacute;m Hitlera a ďal&scaron;&iacute;ch vodcov nacistick&eacute;ho Nemecka vtrhli do R&iacute;&scaron;skeho snemu a r&iacute;&scaron;skeho kancel&aacute;ra s &quot;fuhrerbunkrom&quot; vybaven&yacute;m na jeho n&aacute;dvor&iacute; - starostlivo vybet&oacute;novanou, opevnenou podzemnou stavbou, v ktorej sa v posledn&yacute;ch mesiacoch skr&yacute;vali minister propagandy Joseph Goebbels a Adolf Hitler. vojny. DSP poznamenal, že po dobyt&iacute; Fuhrerbunkera 2. m&aacute;ja 1945 a zadržan&iacute; eses&aacute;kov, ktor&iacute; boli v bunkri a pok&uacute;sili sa utiecť z Berl&iacute;na telami Smersh, sa začalo usilovn&eacute; zhromažďovanie &uacute;dajov o miestach možn&yacute;ch umiestnenie v&scaron;etk&yacute;ch najvy&scaron;&scaron;&iacute;ch predstaviteľov Tretej r&iacute;&scaron;e. &bdquo;Medzi svedkami posledn&yacute;ch dn&iacute; nacistick&eacute;ho F&uuml;hrera boli&ldquo; ved&uacute;ci Hitlerovej osobnej str&aacute;že Hans Rattenhuber, ved&uacute;ci obrany sektoru &bdquo;Citadela&ldquo; (bunker a r&iacute;&scaron;ske kancel&aacute;ria) Wilhelm Mohnke, vrchn&yacute; komorn&iacute;k Heinz Linge, tzv. osobn&yacute; pilot, veliteľ &bdquo;Fuhrerovej letky&ldquo; Hans Baur a osobn&yacute; pobočn&iacute;k Otto G&uuml;nsche, hl&aacute;sili sa v ČS&Uacute;. Ich opakovan&eacute; v&yacute;sluchy o okolnostiach Hitlerovej smrti sa zachovali v materi&aacute;loch &Scaron;t&aacute;tneho arch&iacute;vu, &Uacute;stredn&eacute;ho arch&iacute;vu FSB, ako aj v samostatn&yacute;ch vy&scaron;etrovac&iacute;ch spisoch, cez ktor&eacute; pre&scaron;li ako vojnov&iacute; zločinci. Prv&yacute;kr&aacute;t zverejnen&yacute; na webovej str&aacute;nke FSB je preklad Baurovej osobnej v&yacute;povede prevzat&yacute; z jeho vy&scaron;etrovacieho spisu, ktor&yacute; je uložen&yacute; na Riaditeľstve FSB Ruska pre Novgorodsk&uacute; oblasť. Baurovo svedectvo Podľa Baurovej v&yacute;povede ho v dňoch 8. &ndash; 10. janu&aacute;ra 1945 z Mn&iacute;chova predvolali za Hitlerom, ktor&yacute; sa začiatkom janu&aacute;ra vr&aacute;til z v&yacute;chodn&eacute;ho Pruska do Berl&iacute;na. &bdquo;Zatiaľ čo v Berl&iacute;ne sa Hitler &lt;...&gt; st&aacute;val st&aacute;le viac a viac stiahnut&yacute;, vyh&yacute;bal sa v&scaron;etk&yacute;m a cel&yacute; čas tr&aacute;vil vo svojom &uacute;kryte,&ldquo; povedal Baur. Chceli odo mňa z&iacute;skať certifik&aacute;t o trvan&iacute; letu na konkr&eacute;tne miesto.&ldquo; Hitler podľa neho &bdquo;po cel&yacute; čas udržiaval zdanie optimizmu a d&ocirc;very vo v&iacute;ťazstvo Nemecka&ldquo;. Jeho okolie verilo, že &bdquo;Hitler m&aacute; zrejme st&aacute;le prostriedky na dovedenie vojny do &scaron;ťastn&eacute;ho konca&ldquo;, čo naznačuje pr&iacute;tomnosť nejakej novej tajnej zbrane, ako je at&oacute;mov&aacute; bomba alebo &bdquo;l&uacute;če smrti&ldquo; bezprecedentnej sily. V čase, keď Rusi vst&uacute;pili do rieky Odry, &bdquo;začali v najvy&scaron;&scaron;om veliteľstve vznikať pochybnosti o vhodnosti ďal&scaron;ieho pobytu v Berl&iacute;ne&ldquo; a v polovici marca pobočn&iacute;ci pripravovali premiestnenie veliteľstva do Baltsk&eacute;ho mora, &bdquo;začiatkom apr&iacute;la [1945] bolo v&scaron;etko pripraven&eacute; na presun smerom na sever alebo na juh k Berghofu&ldquo;. Baur si ponechal niekoľko lietadiel pre pr&iacute;pad, že by sa Hitler rozhodol opustiť Berl&iacute;n. Začiatkom apr&iacute;la boli lietadl&aacute; Fuhrerovho oddelenia umiestnen&eacute; na &scaron;iestich letisk&aacute;ch v Berl&iacute;ne a po prekročen&iacute; Odry Červenou arm&aacute;dou bola diaľnica pri Brandenburskej br&aacute;ne premenen&aacute; na miesto prist&aacute;tia. &quot;Každ&uacute; noc letelo z Berl&iacute;na do Berchtesgadenu 4-5 lietadiel naložen&yacute;ch biznisom, batožinou a ľuďmi. Najťaž&scaron;ie bolo udržať kontakt s lietadlami a dostať ich sp&auml;ť,&quot; uviedol vo svojom svedectve Baur. Baur povedal, že Hitlera videl naposledy v deň F&uuml;hrerovej samovraždy 30. apr&iacute;la - pozval ho do svojej izby a na stene predstavil Rembrandtovu podobizeň cis&aacute;ra Fridricha. Baur sa s&aacute;m pok&uacute;sil dostať z Berl&iacute;na, no 2. m&aacute;ja bol ranen&yacute; a zajat&yacute; Rusmi. https://tass.ru/proisshestviya/14512985

Rogozin uviedol, že rozhodnutie o načasovaní ukončenia
ruskej účasti v programe ISS už padlo.

„Rozhodnutie už padlo, nie sme povinní sa k tomu verejne vyjadrovať," povedal.
„Môžem povedať len jedno: v súlade s našimi záväzkami upozorníme
našich partnerov rok vopred na koniec prác. na ISS." . . .
Rogozin už skôr na stretnutí s poslancami Štátnej dumy z Liberálno-demokratickej strany povedal, že práca na ISS v súčasnej geopolitickej situácii nie je efektívna. Dodal, že na predĺženie prevádzky stanice do roku 2030 by boli potrebné kolosálne prostriedky,
inak sa „stanica rozpadne“.
https://tass.ru/kosmos/14525381


**Rogozin uviedol, že rozhodnutie o načasovan&iacute; ukončenia ruskej &uacute;časti v programe ISS už padlo.** &bdquo;Rozhodnutie už padlo, nie sme povinn&iacute; sa k tomu verejne vyjadrovať,&quot; povedal. &bdquo;M&ocirc;žem povedať len jedno: v s&uacute;lade s na&scaron;imi z&aacute;v&auml;zkami upozorn&iacute;me na&scaron;ich partnerov rok vopred na koniec pr&aacute;c. na ISS.&quot; . . . Rogozin už sk&ocirc;r na stretnut&iacute; s poslancami &Scaron;t&aacute;tnej dumy z Liber&aacute;lno-demokratickej strany povedal, že pr&aacute;ca na ISS v s&uacute;časnej geopolitickej situ&aacute;cii nie je efekt&iacute;vna. Dodal, že na predĺženie prev&aacute;dzky stanice do roku 2030 by boli potrebn&eacute; kolos&aacute;lne prostriedky, inak sa &bdquo;stanica rozpadne&ldquo;. https://tass.ru/kosmos/14525381

Pred týždňom sme spomínali tie zvláštne úmrtia súvisiace s Gazpromom, na TV Markíza si to všimli tiež:
Záhadné úmrtia ruských oligarchov počas invázie na Ukrajinu: Väčšina z nich je napojená na Gazprom
https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/167166-zahadne-umrtia-ruskych-oligarchov-pocas-invazie-na-ukrajinu-vacsina-z-nich-je-napojena-na-gazprom


Pred t&yacute;ždňom sme spom&iacute;nali tie zvl&aacute;&scaron;tne &uacute;mrtia s&uacute;visiace s Gazpromom, na TV Mark&iacute;za si to v&scaron;imli tiež: **Z&aacute;hadn&eacute; &uacute;mrtia rusk&yacute;ch oligarchov počas inv&aacute;zie na Ukrajinu: V&auml;č&scaron;ina z nich je napojen&aacute; na Gazprom** https://tvnoviny.sk/zahranicne/clanok/167166-zahadne-umrtia-ruskych-oligarchov-pocas-invazie-na-ukrajinu-vacsina-z-nich-je-napojena-na-gazprom
Upravené 2. 5. 2022 o 06:00

Rogozin začal dávať výsledky! Nový život pre legendu raketovej vedy
V posledných rokoch Rusko uskutočnilo 82 štartov rakiet bez nehôd za sebou.
Podľa Dmitrija Rogozina doslova pred 5 rokmi pravidelne dochádzalo k nehodám
a priemysel bol v stave krachu. Nedávno sa bývalý podpredseda vlády Ruska podelil
o to, ako pred 4 rokmi oživili vesmírne výskumné a výrobné centrum
pomenované po M. V. Chruničevovi.
Omskí , sibirskí inžinieri majú výborné výsledky.
Dnes sa pracuje na rakete Angare . . .
2024 sa začne robit nový kosmický park ...
https://www.youtube.com/watch?v=NuxYpPDWqlo


  • 1 minuta sú reklamy , kludne si posunte video .

Rogozin začal d&aacute;vať v&yacute;sledky! **Nov&yacute; život pre legendu raketovej vedy** V posledn&yacute;ch rokoch Rusko** uskutočnilo 82 &scaron;tartov rakiet bez neh&ocirc;d za sebou.** Podľa Dmitrija Rogozina doslova pred 5 rokmi pravidelne doch&aacute;dzalo k nehod&aacute;m a priemysel bol v stave krachu. Ned&aacute;vno sa b&yacute;val&yacute; podpredseda vl&aacute;dy Ruska podelil o to, ako pred 4 rokmi oživili vesm&iacute;rne v&yacute;skumn&eacute; a v&yacute;robn&eacute; centrum pomenovan&eacute; po M. V. Chruničevovi. Omsk&iacute; , sibirsk&iacute; inžinieri maj&uacute; v&yacute;born&eacute; v&yacute;sledky. Dnes sa pracuje na rakete Angare . . . 2024 sa začne robit nov&yacute; kosmick&yacute; park ... https://www.youtube.com/watch?v=NuxYpPDWqlo - 1 minuta s&uacute; reklamy , kludne si posunte video .
Upravené 3. 5. 2022 o 13:25

Putin podpísal dekrét o novej ruskej reakcii na sankcie
Dokument najmä zakazuje uskutočňovať transakcie a plniť záväzky voči zahraničným
fyzickým a právnickým osobám, na ktoré sa vzťahujú odvetné reštriktívne opatrenia.
Podľa vyhlášky sa tieto opatrenia prijímajú na ochranu národných záujmov krajiny v dôsledku nepriateľských a medzinárodnoprávnych krokov Spojených štátov amerických a cudzích krajín a medzinárodných organizácií, ktoré sa k nim pripojili, „s cieľom nezákonne obmedziť alebo zbaviť Ruskú federáciu, občanom Ruskej federácie a ruským právnickým osobám vlastnícke právo“ .zahraničným fyzickým a právnickým osobám, na ktoré sa vzťahujú odvetné reštriktívne opatrenia . . .
Nové opatrenia
Podľa dokumentu sa štátnym orgánom na všetkých úrovniach, ako aj organizáciám a jednotlivcom v jurisdikcii Ruskej federácie zakazuje vykonávať transakcie vrátane uzatvárania zmlúv o zahraničnom obchode s právnickými osobami, jednotlivcami a podnikmi. pod ich kontrolou, v súvislosti s ktorými osobitné ekonomické opatrenia.
Rovnako je zakázané plniť záväzky voči osobám, ktoré sú sankcionované v rámci uskutočnených obchodov vrátane obchodov na základe uzatvorených zmlúv
o zahraničnom obchode, ak tieto záväzky nie sú splnené v plnom rozsahu
alebo nie sú splnené.

https://tass.ru/politika/14538443


**Putin podp&iacute;sal dekr&eacute;t o novej ruskej reakcii na sankcie** Dokument najm&auml; zakazuje uskutočňovať transakcie a plniť z&aacute;v&auml;zky voči zahraničn&yacute;m fyzick&yacute;m a pr&aacute;vnick&yacute;m osob&aacute;m, na ktor&eacute; sa vzťahuj&uacute; odvetn&eacute; re&scaron;trikt&iacute;vne opatrenia. Podľa vyhl&aacute;&scaron;ky sa tieto opatrenia prij&iacute;maj&uacute; na ochranu n&aacute;rodn&yacute;ch z&aacute;ujmov krajiny v d&ocirc;sledku nepriateľsk&yacute;ch a medzin&aacute;rodnopr&aacute;vnych krokov Spojen&yacute;ch &scaron;t&aacute;tov americk&yacute;ch a cudz&iacute;ch kraj&iacute;n a medzin&aacute;rodn&yacute;ch organiz&aacute;ci&iacute;, ktor&eacute; sa k nim pripojili, &bdquo;s cieľom nez&aacute;konne obmedziť alebo zbaviť Rusk&uacute; feder&aacute;ciu, občanom Ruskej feder&aacute;cie a rusk&yacute;m pr&aacute;vnick&yacute;m osob&aacute;m vlastn&iacute;cke pr&aacute;vo&ldquo; .zahraničn&yacute;m fyzick&yacute;m a pr&aacute;vnick&yacute;m osob&aacute;m, na ktor&eacute; sa vzťahuj&uacute; odvetn&eacute; re&scaron;trikt&iacute;vne opatrenia . . . **Nov&eacute; opatrenia** Podľa dokumentu sa &scaron;t&aacute;tnym org&aacute;nom na v&scaron;etk&yacute;ch &uacute;rovniach, ako aj organiz&aacute;ci&aacute;m a jednotlivcom v jurisdikcii Ruskej feder&aacute;cie **zakazuje vykon&aacute;vať transakcie vr&aacute;tane** uzatv&aacute;rania zml&uacute;v o zahraničnom obchode s pr&aacute;vnick&yacute;mi osobami, jednotlivcami a podnikmi. pod ich kontrolou, v s&uacute;vislosti s ktor&yacute;mi osobitn&eacute; ekonomick&eacute; opatrenia. **Rovnako je zak&aacute;zan&eacute; plniť z&aacute;v&auml;zky** voči osob&aacute;m, ktor&eacute; s&uacute; sankcionovan&eacute; v r&aacute;mci uskutočnen&yacute;ch obchodov vr&aacute;tane obchodov na z&aacute;klade uzatvoren&yacute;ch zml&uacute;v **o zahraničnom obchode, ak tieto z&aacute;v&auml;zky nie s&uacute; splnen&eacute; v plnom rozsahu alebo nie s&uacute; splnen&eacute;.** https://tass.ru/politika/14538443

I v Rusku mají problémy s dětmi. Ne každé je vlastenec , najdou se i mladí "naciki".
Ne všemu rozumím, budu ráda, když někdo objasní z hovoru mámy se synem trochu víc. Pochopila jsem, že máma našla synkovi nějaké obrázky svastiky a chtěla, aby to vyhodil. Vysvětluje mu, že to je symbol nacistů a že za Stalina všichni proti nim bojovali, šli chránit svou vlast, své rodiny. No a synek vyhodit svastiku nechce, on by se vzdal, kdyby nacionalisti zaútočili na jeho zemi. Vzdal by se a přešel na jejich stranu, protože oni jediní si váží země a svých lidí. Nebojoval by ani za vlast, ani za svou rodinu - bojoval by za chyby svých politiků...
Tak tohle je výsledek "západního demokratického školství" se všemi jeho úchylkami. Chlapec v tom má guláš nad guláš a plete si nacionalismus s vlastenectvím - nechápe rozdíl.
https://www.youtube.com/watch?v=kyeUNXn7nBg


I v Rusku maj&iacute; probl&eacute;my s dětmi. Ne každ&eacute; je vlastenec , najdou se i mlad&iacute; &quot;naciki&quot;. Ne v&scaron;emu rozum&iacute;m, budu r&aacute;da, když někdo objasn&iacute; z hovoru m&aacute;my se synem trochu v&iacute;c. Pochopila jsem, že m&aacute;ma na&scaron;la synkovi nějak&eacute; obr&aacute;zky svastiky a chtěla, aby to vyhodil. Vysvětluje mu, že to je symbol nacistů a že za Stalina v&scaron;ichni proti nim bojovali, &scaron;li chr&aacute;nit svou vlast, sv&eacute; rodiny. No a synek vyhodit svastiku nechce, on by se vzdal, kdyby nacionalisti za&uacute;točili na jeho zemi. Vzdal by se a pře&scaron;el na jejich stranu, protože oni jedin&iacute; si v&aacute;ž&iacute; země a sv&yacute;ch lid&iacute;. Nebojoval by ani za vlast, ani za svou rodinu - bojoval by za chyby sv&yacute;ch politiků... Tak tohle je v&yacute;sledek &quot;z&aacute;padn&iacute;ho demokratick&eacute;ho &scaron;kolstv&iacute;&quot; se v&scaron;emi jeho &uacute;chylkami. Chlapec v tom m&aacute; gul&aacute;&scaron; nad gul&aacute;&scaron; a plete si nacionalismus s vlastenectv&iacute;m - nech&aacute;pe rozd&iacute;l. https://www.youtube.com/watch?v=kyeUNXn7nBg

Rusko a Čína realizují masivní plán na izolaci Spojených států od Latinské Ameriky
Jak Čína a Rusko zvyšují ekonomickou a vojenskou spolupráci se zeměmi Latinské Ameriky. Jak Rusko a Čína vytlačují USA z latinskoamerického trhu.
Rusko a Čína hodlají zorganizovat obchodní blokádu Spojených států.
https://www.youtube.com/watch?v=ohM19UPC4q8


**Rusko a Č&iacute;na realizuj&iacute; masivn&iacute; pl&aacute;n na izolaci Spojen&yacute;ch st&aacute;tů od Latinsk&eacute; Ameriky** Jak Č&iacute;na a Rusko zvy&scaron;uj&iacute; ekonomickou a vojenskou spolupr&aacute;ci se zeměmi Latinsk&eacute; Ameriky. Jak Rusko a Č&iacute;na **vytlačuj&iacute; USA z latinskoamerick&eacute;ho trhu.** Rusko a Č&iacute;na hodlaj&iacute; zorganizovat obchodn&iacute; blok&aacute;du Spojen&yacute;ch st&aacute;tů. https://www.youtube.com/watch?v=ohM19UPC4q8

V Rusku začalo nasazování nové generace sítě GLONASS
Ve čtvrtek 28. dubna byla na oběžné dráze uvedena do provozu
první družice nové generace GLONASS-K. Řekneme vám, proč to bylo potřeba
a jak se bude náš vlastní suverénní polohovací systém vyvíjet v budoucnu.
https://www.youtube.com/watch?v=cuHbpZHnsVY


**V Rusku začalo nasazov&aacute;n&iacute; nov&eacute; generace s&iacute;tě GLONASS** Ve čtvrtek 28. dubna byla na oběžn&eacute; dr&aacute;ze uvedena do provozu **prvn&iacute; družice nov&eacute; generace GLONASS-K.** Řekneme v&aacute;m, proč to bylo potřeba a jak se bude n&aacute;&scaron; vlastn&iacute; suver&eacute;nn&iacute; polohovac&iacute; syst&eacute;m vyv&iacute;jet v budoucnu. https://www.youtube.com/watch?v=cuHbpZHnsVY

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-reziser-karen-sachnazarov-odpurci-invaze-sterilizace-trest.A220504_084510_zahranicni_pmk?utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz


Další podpindos v akci...


https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/rusko-reziser-karen-sachnazarov-odpurci-invaze-sterilizace-trest.A220504_084510_zahranicni_pmk?utm_campaign=&amp;utm_medium=z-boxiku&amp;utm_source=www.seznam.cz Dal&scaron;&iacute; podpindos v akci...

Další podpindos v akci...
Je to vytržené z kontextu, a převráceno z noh na hlavu. Týkalo se to Ukrajinských nacistů, jak je převychovat.


[quote=&quot;pid:70416, uid:518&quot;]Dal&scaron;&iacute; podpindos v akci...[/quote]Je to vytržen&eacute; z kontextu, a převr&aacute;ceno z noh na hlavu. T&yacute;kalo se to Ukrajinsk&yacute;ch nacistů, jak je převychovat.
Upravené 4. 5. 2022 o 11:55

Курс доллара упал ниже 69 рублей впервые с июня 2020 года
Kurz dolára spadol pod 69 rublov poprvé od júna 2020 roku
Na začiatku obchodovania americká mena klesla na 68,63 rubľov. Euro kleslo na 72 rubľov.


Moskovský burzový index vzrástol o 0,79% na 2,464 bodu,
index RTS - o 3,82% na 1,122 bodu.
Aktuálne daňové obdobie v Rusku, ktoré výrazne podporilo rubeľ voči doláru a euru,
sa síce končí, ale rubeľ stále posilňuje.
Dôvodom sú pretrvávajúce obmedzenia pohybu devízového kapitálu
https://rg.ru/2022/05/04/kurs-dollara-upal-nizhe-69-rublej-vpervye-s-iiunia-2020-goda.html


Курс доллара упал ниже 69 рублей впервые с июня 2020 года **Kurz dol&aacute;ra spadol pod 69 rublov poprv&eacute; od j&uacute;na 2020 roku** Na začiatku obchodovania americk&aacute; mena klesla na 68,63 rubľov. Euro kleslo na 72 rubľov. Moskovsk&yacute; burzov&yacute; index vzr&aacute;stol o 0,79% na 2,464 bodu, index RTS - o 3,82% na 1,122 bodu. Aktu&aacute;lne daňov&eacute; obdobie v Rusku, ktor&eacute; v&yacute;razne podporilo rubeľ voči dol&aacute;ru a euru, sa s&iacute;ce konč&iacute;, **ale rubeľ st&aacute;le posilňuje.** D&ocirc;vodom s&uacute; pretrv&aacute;vaj&uacute;ce obmedzenia pohybu dev&iacute;zov&eacute;ho kapit&aacute;lu https://rg.ru/2022/05/04/kurs-dollara-upal-nizhe-69-rublej-vpervye-s-iiunia-2020-goda.html
Upravené 4. 5. 2022 o 12:57

Je to vytržené z kontextu, a převráceno z noh na hlavu. Týkalo se to Ukrajinských nacistů, jak je převychovat.


Takže nemluvil o Rusech v rusku ?
Je to iDěs, takže by mě to nepřekvapilo...


[quote=&quot;pid:70417, uid:312&quot;]Je to vytržen&eacute; z kontextu, a převr&aacute;ceno z noh na hlavu. T&yacute;kalo se to Ukrajinsk&yacute;ch nacistů, jak je převychovat.[/quote] Takže nemluvil o Rusech v rusku ? Je to iDěs, takže by mě to nepřekvapilo...

Takže nemluvil o Rusech v rusku ?
Přesně tak.


[quote=&quot;pid:70428, uid:518&quot;]Takže nemluvil o Rusech v rusku ?[/quote]Přesně tak.

najdou se i mladí "naciki".


Poznámečka: tahle se zneužívá období vzdoru, dítě v režimu automatu se staví proti rodičům, je to od dítěte zcela iracionální logicky se to dítěti nevysvětlí.


Ovšem chyba v kultuře to je, protože ve svém období vzdoru bych nacisty nehájil.


[quote=&quot;pid:70343, uid:203&quot;]najdou se i mlad&iacute; &quot;naciki&quot;.[/quote] Pozn&aacute;mečka: tahle se zneuž&iacute;v&aacute; obdob&iacute; vzdoru, d&iacute;tě v režimu automatu se stav&iacute; proti rodičům, je to od d&iacute;těte zcela iracion&aacute;ln&iacute; logicky se to d&iacute;těti nevysvětl&iacute;. Ov&scaron;em chyba v kultuře to je, protože ve sv&eacute;m obdob&iacute; vzdoru bych nacisty neh&aacute;jil.

Rudá vlajka v Izraeli
Zpráva MID RF:
Dne 6. května přivítali diplomaté ruské ambasády v Izraeli a zástupci Ruského domu v Tel Avivu účastníky největšího automobilového závodu na Blízkém východě, který má oslavit 77. výročí vítězství ve Velké vlastenecké válce 1941-1945.
V konvoji jelo zhruba 600 Izraelců a rusky mluvících krajanů.
Video: https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/304306525225748


Rud&aacute; vlajka v Izraeli Zpr&aacute;va MID RF: Dne 6. května přiv&iacute;tali diplomat&eacute; rusk&eacute; ambas&aacute;dy v Izraeli a z&aacute;stupci Rusk&eacute;ho domu v Tel Avivu &uacute;častn&iacute;ky největ&scaron;&iacute;ho automobilov&eacute;ho z&aacute;vodu na Bl&iacute;zk&eacute;m v&yacute;chodě, kter&yacute; m&aacute; oslavit 77. v&yacute;roč&iacute; v&iacute;tězstv&iacute; ve Velk&eacute; vlasteneck&eacute; v&aacute;lce 1941-1945. V konvoji jelo zhruba 600 Izraelců a rusky mluv&iacute;c&iacute;ch krajanů. Video: https://www.facebook.com/MIDRussia/posts/304306525225748
Upravené 6. 5. 2022 o 15:51

Na Červenom námestí sa konala generálka vojenskej prehliadky k 77. výročiu
víťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne.
Vojenskej prehliadky sa zúčastnilo 11 000 vojakov. Tohto roku sa z 33 slávnostných výpočtov sformoval stĺp nôh. Zahŕňali dôstojníkov, seržantov a vojakov formácií a vojenských jednotiek, študentov a kadetov vojenských vzdelávacích inštitúcií, študentov Suvorova.
vojaci Nahimovské školy, kadetné zbory a členovia celoruského hnutia „JUNARMIA“,
ako aj zástupcovia ďalších orgánov činných v trestnom konaní FSB, Národnej gardy
a Všeruskej kozáckej spoločnosti.


Do mechanizovanej kolóny sa zapojilo 131 jednotiek modernej vojenskej techniky, ale aj historickej techniky - reprezentovanej legendárnym tankom Pobeda - T-34-85,
ktorý otvoril prejazd mechanizovanej kolóny.


--◽️ 77 lietadiel a vrtuľníkov sa zúčastnilo preletu prehliadkovej formácie letectva
nad Červeným námestím.
https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12420289@egNews


**Na Červenom n&aacute;mest&iacute; sa konala gener&aacute;lka vojenskej prehliadky k 77. v&yacute;ročiu** v&iacute;ťazstva vo Veľkej vlasteneckej vojne. Vojenskej prehliadky sa z&uacute;častnilo **11** 000 vojakov. Tohto roku sa z **33** sl&aacute;vnostn&yacute;ch v&yacute;počtov sformoval stĺp n&ocirc;h. Zahŕňali d&ocirc;stojn&iacute;kov, seržantov a vojakov form&aacute;ci&iacute; a vojensk&yacute;ch jednotiek, &scaron;tudentov a kadetov vojensk&yacute;ch vzdel&aacute;vac&iacute;ch in&scaron;tit&uacute;ci&iacute;, &scaron;tudentov **Suvorova.** vojaci Nahimovsk&eacute; &scaron;koly, kadetn&eacute; zbory a členovia celorusk&eacute;ho hnutia &bdquo;JUNARMIA&ldquo;, ako aj z&aacute;stupcovia ďal&scaron;&iacute;ch org&aacute;nov činn&yacute;ch v trestnom konan&iacute; FSB, N&aacute;rodnej gardy a V&scaron;eruskej koz&aacute;ckej spoločnosti. Do mechanizovanej kol&oacute;ny sa zapojilo 131 jednotiek modernej vojenskej techniky, ale aj historickej techniky - reprezentovanej legend&aacute;rnym tankom Pobeda - T-34-85, ktor&yacute; otvoril prejazd mechanizovanej kol&oacute;ny. --◽️** 77** lietadiel a vrtuľn&iacute;kov sa z&uacute;častnilo preletu prehliadkovej form&aacute;cie letectva nad Červen&yacute;m n&aacute;mest&iacute;m. https://function.mil.ru/news_page/country/more.htm?id=12420289@egNews

Tak tohle je již bizár.

Padaj jak mouchy.... asi nechtěli pochopit, že Západ už není na pořadu dne a jeho podpora končí...


[quote=&quot;pid:71055, uid:312&quot;]Tak tohle je již biz&aacute;r.[/quote] Padaj jak mouchy.... asi nechtěli pochopit, že Z&aacute;pad už nen&iacute; na pořadu dne a jeho podpora konč&iacute;...

Padaj jak mouchy.... asi nechtěli pochopit, že Západ už není na pořadu dne a jeho podpora končí...
Mně zaujal ten popis jeho smrti. To je snad barevnější než Hollywood.


[quote=&quot;pid:71060, uid:518&quot;]Padaj jak mouchy.... asi nechtěli pochopit, že Z&aacute;pad už nen&iacute; na pořadu dne a jeho podpora konč&iacute;...[/quote]Mně zaujal ten popis jeho smrti. To je snad barevněj&scaron;&iacute; než Hollywood.

To je snad barevnější než Hollywood.

Možná proto, aby si to dokázali živě představit i ti (potencionálně) další...


[quote=&quot;pid:71063, uid:312&quot;]To je snad barevněj&scaron;&iacute; než Hollywood.[/quote] Možn&aacute; proto, aby si to dok&aacute;zali živě představit i ti (potencion&aacute;lně) dal&scaron;&iacute;...

Depresívna situácia. A čo Francúzsko a Fínsko?


úpadok Europy
A tu je to, na čo by som chcel osobitne poznamenať: ak zvážime všetky tieto prípady jeden
po druhom, môže sa zdať, že Európska únia dokáže prekonať určité problémy
bez väčších problémov.
Ak sa však zo dňa na deň rébusy poskladajú do jedného obrazu úpadku Európy
a kolektívneho Západu, potom situácia vyzerá veľmi deprimujúco – a čo je najdôležitejšie,
na politickom horizonte nie je nikto, kto by mohol aspoň vysloviť tieto veci.
https://www.youtube.com/watch?v=O4Fg1nKOAQs


  • 1 minuta sú reklamy -možete si to posunút

Depres&iacute;vna situ&aacute;cia. A čo Franc&uacute;zsko a F&iacute;nsko? ---------------------------------------------- ** &uacute;padok Europy** A tu je to, na čo by som chcel osobitne poznamenať: ak zv&aacute;žime v&scaron;etky tieto pr&iacute;pady jeden po druhom, m&ocirc;že sa zdať, že Eur&oacute;pska &uacute;nia dok&aacute;že prekonať určit&eacute; probl&eacute;my bez v&auml;č&scaron;&iacute;ch probl&eacute;mov. Ak sa v&scaron;ak zo dňa na deň r&eacute;busy poskladaj&uacute; do jedn&eacute;ho obrazu &uacute;padku Eur&oacute;py a kolekt&iacute;vneho Z&aacute;padu, potom situ&aacute;cia vyzer&aacute; veľmi deprimuj&uacute;co &ndash; a čo je najd&ocirc;ležitej&scaron;ie, na politickom horizonte nie je nikto, kto by mohol aspoň vysloviť tieto veci. https://www.youtube.com/watch?v=O4Fg1nKOAQs - 1 minuta s&uacute; reklamy -možete si to posun&uacute;t

Putin jmenuje pět nových šéfů regionů
Dne 10. května oznámili guvernéři Republiky Mari El, Kirovské, Rjazaňské, Saratovské a Tomské oblastí své rozhodnutí opustit úřad s předstihem. Putin jejich rezignaci přijal a jmenoval prozatímní šéfy regionů.


Ruský prezident Vladimir Putin podepsal dekrety o jmenování prozatímních šéfů Republiky Mari El, Kirov, Rjazaň, Saratov a Tomsk.


úřadující hlava republiky Mari El jmenován předsedou vlády Kalmykie Jurij Zajcev;
úřadující guvernér Kirovské oblasti - referent oddělení Kremlu pro zajištění činnosti Státní rady Alexander Sokolov;
Úřadující Rjazaň - vedoucí Rosstatu Pavel Malkov;
úřadující Saratovská oblast - předseda regionální vlády, viceguvernér Roman Busargin;
Úřadující Tomská oblast - zástupce vedoucího kremelského odboru pro vnitřní politiku Vladimir Mazur.
V každém z dokumentů prezident přijal demisi předchozího šéfa kraje se zněním „z vlastní vůle“.
https://www.rbc.ru/politics/10/05/2022/627a9b939a7947483ee1ea00?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop


Předpokládám, že řešení hláv regionů odejít „z vlastní vůle“ přišlo poté, co jím Putin předložil velmi pádné a nevyvratitelné argumenty.smile


Všimněte si, že všichni nově jmenovaní šéfové jsou ruské národnosti.


Putin jmenuje pět nov&yacute;ch &scaron;&eacute;fů regionů Dne 10. května ozn&aacute;mili guvern&eacute;ři Republiky Mari El, Kirovsk&eacute;, Rjazaňsk&eacute;, Saratovsk&eacute; a Tomsk&eacute; oblast&iacute; sv&eacute; rozhodnut&iacute; opustit &uacute;řad s předstihem. Putin jejich rezignaci přijal a jmenoval prozat&iacute;mn&iacute; &scaron;&eacute;fy regionů. Rusk&yacute; prezident Vladimir Putin podepsal dekrety o jmenov&aacute;n&iacute; prozat&iacute;mn&iacute;ch &scaron;&eacute;fů Republiky Mari El, Kirov, Rjazaň, Saratov a Tomsk. &uacute;řaduj&iacute;c&iacute; hlava republiky Mari El jmenov&aacute;n předsedou vl&aacute;dy Kalmykie Jurij Zajcev; &uacute;řaduj&iacute;c&iacute; guvern&eacute;r Kirovsk&eacute; oblasti - referent oddělen&iacute; Kremlu pro zaji&scaron;těn&iacute; činnosti St&aacute;tn&iacute; rady Alexander Sokolov; &Uacute;řaduj&iacute;c&iacute; Rjazaň - vedouc&iacute; Rosstatu Pavel Malkov; &uacute;řaduj&iacute;c&iacute; Saratovsk&aacute; oblast - předseda region&aacute;ln&iacute; vl&aacute;dy, viceguvern&eacute;r Roman Busargin; &Uacute;řaduj&iacute;c&iacute; Tomsk&aacute; oblast - z&aacute;stupce vedouc&iacute;ho kremelsk&eacute;ho odboru pro vnitřn&iacute; politiku Vladimir Mazur. V každ&eacute;m z dokumentů prezident přijal demisi předchoz&iacute;ho &scaron;&eacute;fa kraje se zněn&iacute;m &bdquo;z vlastn&iacute; vůle&ldquo;. https://www.rbc.ru/politics/10/05/2022/627a9b939a7947483ee1ea00?utm_source=yxnews&amp;utm_medium=desktop Předpokl&aacute;d&aacute;m, že ře&scaron;en&iacute; hl&aacute;v regionů odej&iacute;t &bdquo;z vlastn&iacute; vůle&ldquo; při&scaron;lo pot&eacute;, co j&iacute;m Putin předložil velmi p&aacute;dn&eacute; a nevyvratiteln&eacute; argumenty.]:) V&scaron;imněte si, že v&scaron;ichni nově jmenovan&iacute; &scaron;&eacute;fov&eacute; jsou rusk&eacute; n&aacute;rodnosti.

Dne 10.5.2022 (6;6) ve veku 88ti let zemrel prvni president Ukrajiny Leonid Kravcuk zde.


Dne 10.5.2022 (6;6) ve veku 88ti let zemrel prvni president Ukrajiny Leonid Kravcuk [zde](https://news.ru/world/umer-pervyj-prezident-ukrainy-leonid-kravchuk/).

Dne 10.5.2022 (6;6) ve veku 88ti let zemrel prvni president Ukrajiny Leonid Kravcuk


Bývalý komunista, který zradil svou vlast a národ, a ve velké míře se zasloužil o současný stav na Ukrajině. Doufám, že aspoň před smrtí se v něm probudily výčitky svědomí, když uviděl plody své zrady.
Navždy se zapsal do historie vedle takových ukrajinských činitelů, jako Mazepa nebo Bandera. Dnes je ještě oslavují, za pár let jím budou chodit plívat na hrob.


[quote=&quot;pid:71348, uid:68&quot;]Dne 10.5.2022 (6;6) ve veku 88ti let zemrel prvni president Ukrajiny Leonid Kravcuk[/quote] B&yacute;val&yacute; komunista, kter&yacute; zradil svou vlast a n&aacute;rod, a ve velk&eacute; m&iacute;ře se zasloužil o současn&yacute; stav na Ukrajině. Douf&aacute;m, že aspoň před smrt&iacute; se v něm probudily v&yacute;čitky svědom&iacute;, když uviděl plody sv&eacute; zrady. Navždy se zapsal do historie vedle takov&yacute;ch ukrajinsk&yacute;ch činitelů, jako Mazepa nebo Bandera. Dnes je je&scaron;tě oslavuj&iacute;, za p&aacute;r let j&iacute;m budou chodit pl&iacute;vat na hrob.
1 ... 4567
87.44k
487
74
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept