Zahraničná politika
Správy z Francúzska

Stačí zapátrat v paměti o událostech , kdy v okamžiku přepočítávání hlasů , došlo k jeho taktickému pozdržení. Já osobně si pamatuji , kdy doslova na poslední chvíli přišlo rázem 20 000 potřebných hlasů ODA , bez které by ODS nemohla vládnout .


Stačí zapátrat v paměti o událostech , kdy v okamžiku přepočítávání hlasů , došlo k jeho taktickému pozdržení. Já osobně si pamatuji , kdy doslova na poslední chvíli přišlo rázem 20 000 potřebných hlasů ODA , bez které by ODS nemohla vládnout .

@Oracle_911 pravdivost zarucit neviem ale vyzera to "legit".
62684cf6aae63

@Oracle_911 pravdivost zarucit neviem ale vyzera to "legit". ![62684cf6aae63](serve/attachment&path=62684cf6aae63)

Moderator

Po tom co bylo předvedeno za podvody v Rakousku , USA , ČR , by bylo naivní věřit ve svobodné spravedlivé volby .


To isté Slovensko 2019 a 2020...


[quote="pid:69516, uid:185"]Po tom co bylo předvedeno za podvody v Rakousku , USA , ČR , by bylo naivní věřit ve svobodné spravedlivé volby .[/quote] To isté Slovensko 2019 a 2020...

Moderátor

pravdivost zarucit neviem ale vyzera to "legit".


Ten obrázok bol spravený vtedy, keď mali približne rovnako...


[quote="pid:69637, uid:10"]pravdivost zarucit neviem ale vyzera to "legit".[/quote] Ten obrázok bol spravený vtedy, keď mali približne rovnako...

Moderátor

Niekto v FR presekol niekolko internetovych kablov: https://www.reuters.com/world/europe/internet-outages-several-french-cities-free-cites-acts-vandalism-2022-04-27/



Parížska prokuratúra uviedla, že začala vyšetrovanie príčin rozsiahleho výpadku internetu, ktorý v stredu postihol francúzsku telekomunikačnú sieť v dôsledku správ o koordinovaných vandalských činoch. Francúzska telekomunikačná federácia uviedla, že vandalské útoky ovplyvnili telekomunikačné siete vo viacerých regiónoch vrátane regiónu Ile-de-France v okolí Paríža, východného Francúzska a regiónov Auvergne-Rhone-Alpes a Bourgogne-France-Comte.
Vyšetrovanie budú spoločne viesť francúzske vnútorné spravodajské služby a národná justičná polícia, uviedla prokuratúra s odvolaním sa na možné ohrozenie základných záujmov národa. Minister pre digitálne záležitosti Cedric O. predtým na Twitteri uviedol, že v regióne Ile-de-France boli prerušené internetové káble, čo ovplyvnilo pevnú a mobilnú sieť, a že ministerstvo spolupracuje s operátormi na obnovení služieb.
Hovorca francúzskeho telekomunikačného operátora SFR patriaceho spoločnosti Altice uviedol, že skupina sa stala terčom vandalských činov, ktoré v stredu po tretej hodine ráno miestneho času (01.00 h SEČ) zasiahli širokopásmovú optickú sieť spoločnosti.
Útoky sa týkali diaľkových káblov spájajúcich Paríž s mestami Štrasburg a Lyon, uviedol hovorca.
Tieto diaľkové káble spájajú veľké rozbočovače so širokopásmovou sieťou a internetom, čo môže mať vplyv na priamych zákazníkov, ako aj na iných operátorov, ktorí si prenajímajú sieť SFR, ako napríklad spoločnosť Free, ktorá na vandalizmus tiež poukázala vo svojom tweete.
Spoločnosť SFR odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti o mieste poškodených podzemných káblov. Odmietla tiež uviesť, kedy sa obnoví plná prevádzka, alebo spresniť počet potenciálne dotknutých miest a zákazníkov.



Niekto v FR presekol niekolko internetovych kablov: https://www.reuters.com/world/europe/internet-outages-several-french-cities-free-cites-acts-vandalism-2022-04-27/ >Parížska prokuratúra uviedla, že začala vyšetrovanie príčin rozsiahleho výpadku internetu, ktorý v stredu postihol francúzsku telekomunikačnú sieť v dôsledku správ o koordinovaných vandalských činoch. Francúzska telekomunikačná federácia uviedla, že vandalské útoky ovplyvnili telekomunikačné siete vo viacerých regiónoch vrátane regiónu Ile-de-France v okolí Paríža, východného Francúzska a regiónov Auvergne-Rhone-Alpes a Bourgogne-France-Comte. Vyšetrovanie budú spoločne viesť francúzske vnútorné spravodajské služby a národná justičná polícia, uviedla prokuratúra s odvolaním sa na možné ohrozenie základných záujmov národa. Minister pre digitálne záležitosti Cedric O. predtým na Twitteri uviedol, že v regióne Ile-de-France boli prerušené internetové káble, čo ovplyvnilo pevnú a mobilnú sieť, a že ministerstvo spolupracuje s operátormi na obnovení služieb. Hovorca francúzskeho telekomunikačného operátora SFR patriaceho spoločnosti Altice uviedol, že skupina sa stala terčom vandalských činov, ktoré v stredu po tretej hodine ráno miestneho času (01.00 h SEČ) zasiahli širokopásmovú optickú sieť spoločnosti. Útoky sa týkali diaľkových káblov spájajúcich Paríž s mestami Štrasburg a Lyon, uviedol hovorca. Tieto diaľkové káble spájajú veľké rozbočovače so širokopásmovou sieťou a internetom, čo môže mať vplyv na priamych zákazníkov, ako aj na iných operátorov, ktorí si prenajímajú sieť SFR, ako napríklad spoločnosť Free, ktorá na vandalizmus tiež poukázala vo svojom tweete. Spoločnosť SFR odmietla poskytnúť ďalšie podrobnosti o mieste poškodených podzemných káblov. Odmietla tiež uviesť, kedy sa obnoví plná prevádzka, alebo spresniť počet potenciálne dotknutých miest a zákazníkov.

Moderator

Francouzské ministerstvo zahraničí čeká na přijetí šestého balíčku sankcí EU proti Rusku
Pravděpodobně bude revidován příští týden.
Evropská unie může přijmout šestý balíček sankcí proti Rusku už příští týden. V pátek 29. dubna 2022 to uvedla oficiální zástupkyně Ministerstva zahraničních věcí (MZV) Francie Anne-Clair Legendre.


Podle francouzského ministerstva zahraničí se protiruská opatření budou se týkat omezení dodávek ropy.
"Pracujeme na šestém balíčku sankcí, který by měl být přijat příští týden
a bude se týkat ropy," řekl Legendre.


Jak již dříve napsal web kp.ru, místopředseda Evropské komise (EK) Valdis Dombrovskis uvedl, že Evropská unie připravuje šestý balíček sankcí proti Rusku, který počítá
s „nějakou formou ropného embarga“. Podle něj je nutné zvýšit tlak na Ruskou federaci
a zároveň minimalizovat naše vlastní škody.
Místopředsedkyně EK poznamenala, že sankce zatím nejsou dohodnuty. Podle něj mohou zahrnovat jak postupné opouštění ruské ropy, tak zavádění pokut za její nákup
nad rámec normy.
https://www.kp.ru/online/news/4728320/


**Francouzské ministerstvo zahraničí čeká na přijetí šestého balíčku sankcí EU proti Rusku** Pravděpodobně bude revidován příští týden. Evropská unie může přijmout šestý balíček sankcí proti Rusku už příští týden. V pátek 29. dubna 2022 to uvedla oficiální zástupkyně Ministerstva zahraničních věcí (MZV) Francie Anne-Clair Legendre. Podle francouzského ministerstva zahraničí se protiruská opatření budou se týkat omezení dodávek ropy. "Pracujeme na šestém balíčku sankcí, který by měl být přijat příští týden a bude se týkat ropy," řekl Legendre. Jak již dříve napsal web kp.ru, místopředseda Evropské komise (EK) Valdis Dombrovskis uvedl, že Evropská unie připravuje šestý balíček sankcí proti Rusku, který počítá s „nějakou formou ropného embarga“. Podle něj je nutné zvýšit tlak na Ruskou federaci a zároveň minimalizovat naše vlastní škody. Místopředsedkyně EK poznamenala, že sankce zatím nejsou dohodnuty. Podle něj mohou zahrnovat jak postupné opouštění ruské ropy, tak zavádění pokut za její nákup nad rámec normy. https://www.kp.ru/online/news/4728320/

Polovica francúzskych jadrových elektrární je mimo prevádzky z dôvodu „údržby alebo porúch“, čo prichádza v neistom čase pre trhy s energiou a energiou v celej Európe, keďže ceny stúpajú kvôli ukrajinskému konfliktu


dodávateľ energie Electricité de France (EDF) zápasí s rozsiahlymi výpadkami po tom, čo 28 z 56 reaktorov v krajine je mimo prevádzky kvôli bežnej údržbe alebo poruchám.


Francúzske jadrové elektrárne dodávajú viac ako 66 % jeho celkového výkonu. Pobúrenie spôsobilo, že produkcia jadrovej energie dosiahla najnižšiu sezónnu úroveň za najmenej desať rokov.


Francúzsky trh s elektrinou má z hľadiska cien vyšší trend, o 30 % viac ako jeho nemecký sused, ktorý sa pri poháňaní svojich elektrární spolieha najmä na fosílne palivá. Ceny elektrickej energie vo Francúzsku sú štyrikrát vyššie ako v rovnakom čase v roku 2021, pretože klesajúca jadrová energia vytvorila väčší tlak na iné zdroje na výrobu energie, čo vyvolalo krízu v dodávkach.


Emeric de Vigan, výkonný riaditeľ francúzskej spoločnosti COR-e, ktorá sa zaoberá energetickou analýzou, pre Bloomberg povedal, že vysoké ceny energie pravdepodobne zostanú, pretože problémy s jadrovou energiou v krajine „budú trvať aj po tomto roku a pravdepodobne aj v nasledujúcom roku“.


Francúzsko je najväčším čistým exportérom energie v Európe. Nepretržité pobúrenie jadrových reaktorov zvýši ceny energie a ešte viac zaťaží krízou zasiahnutý kontinent, keďže Rusko teraz požaduje ruble výmenou za fosílne palivá.
https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-29/half-of-french-nuclear-fleet-is-shut-for-works-squeezing-supply


**Polovica francúzskych jadrových elektrární je mimo prevádzky z dôvodu „údržby alebo porúch“**, čo prichádza v neistom čase pre trhy s energiou a energiou v celej Európe, keďže ceny stúpajú kvôli ukrajinskému konfliktu dodávateľ energie Electricité de France (EDF) zápasí s rozsiahlymi výpadkami po tom, čo **28 z 56 reaktorov** v krajine je mimo prevádzky kvôli bežnej údržbe alebo poruchám. **Francúzske jadrové elektrárne dodávajú viac ako 66 % jeho celkového výkonu**. Pobúrenie spôsobilo, že produkcia jadrovej energie dosiahla najnižšiu sezónnu úroveň za najmenej desať rokov. Francúzsky trh s elektrinou má z hľadiska cien vyšší trend, o 30 % viac ako jeho nemecký sused, ktorý sa pri poháňaní svojich elektrární spolieha najmä na fosílne palivá. **Ceny elektrickej energie vo Francúzsku sú štyrikrát vyššie ako v rovnakom čase v roku 2021**, pretože klesajúca jadrová energia vytvorila väčší tlak na iné zdroje na výrobu energie, čo vyvolalo krízu v dodávkach. Emeric de Vigan, výkonný riaditeľ francúzskej spoločnosti COR-e, ktorá sa zaoberá energetickou analýzou, pre Bloomberg povedal, že vysoké ceny energie pravdepodobne zostanú, pretože **problémy s jadrovou energiou v krajine „budú trvať aj po tomto roku a pravdepodobne aj v nasledujúcom roku“.** **Francúzsko je najväčším čistým exportérom energie v Európe. Nepretržité pobúrenie jadrových reaktorov zvýši ceny energie a ešte viac zaťaží krízou zasiahnutý kontinent, keďže Rusko teraz požaduje ruble výmenou za fosílne palivá.** https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-04-29/half-of-french-nuclear-fleet-is-shut-for-works-squeezing-supply
Upravené 2. 5. 2022 o 07:29

Paríž zastavil prevádzku 149 elektrických autobusov Bluebus 5SE


https://www.mojevideo.sk/video/3743a/pariz_zastavil_prevadzku_149_elektrickych_autobusov_bluebus_5se.html


Minulý piatok sa na internete objavilo video, ako autobus francúzskeho prevádzkovateľa verejnej dopravy RATP v priebehu niekoľkých sekúnd v Paríži vzplanul. Požiar ilustruje nebezpečenstvo EV. Našťastie autobus nebol preplnený a cestujúci mohli rýchlo vystúpiť.


AFP poznamenáva, že všetkých 149 elektrických autobusov vyrobených spoločnosťou Bollore SA bolo stiahnutých z ciest.


Nie je to prvýkrát, čo jeden z týchto autobusov začal horieť. 4. apríla v centre Paríža zažil podobný výbuch ďalší autobus


Pri oboch incidentoch nedošlo k zraneniu osôb. Video je šokujúce, pretože ukazuje len niekoľko sekúnd, kým sa lítiové batérie zapália, takže cestujúci vo vnútri autobusu sotva môžu vystúpiť


Na uhasenie požiaru batérie vozidla Tesla je potrebných +20 ton vody. Spaľovací motor potrebuje na uhasenie v priemere 3 tony vody.


Paríž zastavil prevádzku 149 elektrických autobusov Bluebus 5SE https://www.mojevideo.sk/video/3743a/pariz_zastavil_prevadzku_149_elektrickych_autobusov_bluebus_5se.html Minulý piatok sa na internete objavilo video, ako autobus francúzskeho prevádzkovateľa verejnej dopravy RATP v priebehu niekoľkých sekúnd v Paríži vzplanul. Požiar ilustruje nebezpečenstvo EV. Našťastie autobus nebol preplnený a cestujúci mohli rýchlo vystúpiť. AFP poznamenáva, že všetkých 149 elektrických autobusov vyrobených spoločnosťou Bollore SA bolo stiahnutých z ciest. Nie je to prvýkrát, čo jeden z týchto autobusov začal horieť. 4. apríla v centre Paríža zažil podobný výbuch ďalší autobus Pri oboch incidentoch nedošlo k zraneniu osôb. Video je šokujúce, pretože ukazuje len niekoľko sekúnd, kým sa lítiové batérie zapália, takže cestujúci vo vnútri autobusu sotva môžu vystúpiť Na uhasenie požiaru batérie vozidla Tesla je potrebných +20 ton vody. Spaľovací motor potrebuje na uhasenie v priemere 3 tony vody.

Napriek zjavnému odporu, v priebehu niekoľkých dní po znovuzvolení Emmanuela Macrona za prezidenta, začalo Francúzsko podávať štvrtú dávku vakcíny proti Covid-19 pre každého a zároveň zaviedlo aplikáciu „na digitálne overovanie identity“, čiže digitálny preukaz totožnosti, respektíve digitálny občiansky preukaz.


https://www.badatel.net/len-par-dni-po-macronovom-zvoleni-zavadza-francuzsko-digitalny-preukaz-totoznosti/


Napriek zjavnému odporu, v priebehu niekoľkých dní po znovuzvolení Emmanuela Macrona za prezidenta, začalo Francúzsko podávať štvrtú dávku vakcíny proti Covid-19 pre každého a zároveň zaviedlo aplikáciu „na digitálne overovanie identity“, čiže digitálny preukaz totožnosti, respektíve digitálny občiansky preukaz. https://www.badatel.net/len-par-dni-po-macronovom-zvoleni-zavadza-francuzsko-digitalny-preukaz-totoznosti/

Nikto nepríde do raja na cudzom chrbte.

Emmanuela Macrona

Macarónek pokračuje kurz GR od WEF.
Pojedou až do hořkého konce.


Kdy začnou se 4. dávkou u nás ?!


[quote="pid:70800, uid:84"]Emmanuela Macrona[/quote] Macarónek pokračuje kurz GR od WEF. Pojedou až do hořkého konce. Kdy začnou se 4. dávkou u nás ?!

Francúzsko čoskoro nariadi svojim subprefektom v Afrike, aby zrušili embargo na Mali.
prečo?
Pred dvoma či tromi dňami Rusko zatlačilo Francúzsko do kúta v Bezpečnostnej rade OSN.
Požadovala, aby Francúzsko stiahlo svoje jednotky z Mali, pretože už nemá žiadny právny základ, aby tam zostalo.
Napriek gestám Francúzska bude povinná vyhovieť, to mi môžete veriť.
Vypovedanie týchto dohôd má prinútiť Francúzsko veľmi rýchlo odísť, alebo s podporou Ruska bude Francúzsko nútené vyčistiť všetky tieto vojnové materiály a dokonca aj všetky svoje potraviny v súlade s medzinárodnými dohodami.
Akýkoľvek vojak z Barkane a Takuba, ktorý by dokonca odišiel na dovolenku, sa už nebude môcť vrátiť do Mali.
Rusko dalo Francúzsku jasne najavo, že v Mali podniklo kroky na zostrelenie akéhokoľvek francúzskeho lietadla, ktoré nerešpektuje suverenitu Mali, pretože práve Rusko je právnym partnerom Mali podľa dohôd podpísaných medzi nami; a Francúzsko je teraz nezákonné.
Stručne povedané, francúzske helikoptéry už nebudú môcť lietať nad územím Mali, aby doručili zbrane a jedlo teroristom, ani prepraviť teroristov z jedného miesta na druhé s cieľom spáchať útok. Francúzske drony už nebudú môcť prelietavať a špehovať pozície Armada Mali s cieľom informovať teroristov.
Rusko je odhodlané vyhnať Francúzsko z Afriky, počnúc Mali, a Francúzsko to vie, keďže Rusko má na to prostriedky.
Francúzsko preto požiadalo o stretnutie s malijskou vládou na budúci týždeň, aby znížilo alebo dokonca oddialilo alebo zmiernilo ten tlak na nich pred odchodom.
Pokúsiť sa presvedčiť malijské úrady, aby neuplatňovali clá na jej materiály, potraviny a všetky ostatné veci, v čase jej uvoľnenia.
Mali sa tak vďaka pomoci Ruska ocitlo v silnej pozícii proti Francúzsku.
Tieto rokovania, ktoré sa začnú medzi Francúzskom a Mali o zmiernení podmienok odchodu Francúzska, budú mať za následok zrušenie embarga uvaleného Francúzskom, aby na oplátku Mali zmiernilo podmienky odchodu z Mali.
Francúzsko nemá inú možnosť, ako povedať svojim subprefektom, ADO ( President susedne pobrezie Slonoviny )a Nana Akuffo ( President Ghany aby vyhoveli.
Nemá zmysel sa hádať, len pozorujme.
https://www.facebook.com/Ibrahim-Maiga-273706626150/


Francúzsko čoskoro nariadi svojim subprefektom v Afrike, aby zrušili embargo na Mali. prečo? Pred dvoma či tromi dňami Rusko zatlačilo Francúzsko do kúta v Bezpečnostnej rade OSN. Požadovala, aby Francúzsko stiahlo svoje jednotky z Mali, pretože už nemá žiadny právny základ, aby tam zostalo. Napriek gestám Francúzska bude povinná vyhovieť, to mi môžete veriť. Vypovedanie týchto dohôd má prinútiť Francúzsko veľmi rýchlo odísť, alebo s podporou Ruska bude Francúzsko nútené vyčistiť všetky tieto vojnové materiály a dokonca aj všetky svoje potraviny v súlade s medzinárodnými dohodami. Akýkoľvek vojak z Barkane a Takuba, ktorý by dokonca odišiel na dovolenku, sa už nebude môcť vrátiť do Mali. Rusko dalo Francúzsku jasne najavo, že v Mali podniklo kroky na zostrelenie akéhokoľvek francúzskeho lietadla, ktoré nerešpektuje suverenitu Mali, pretože práve Rusko je právnym partnerom Mali podľa dohôd podpísaných medzi nami; a Francúzsko je teraz nezákonné. Stručne povedané, francúzske helikoptéry už nebudú môcť lietať nad územím Mali, aby doručili zbrane a jedlo teroristom, ani prepraviť teroristov z jedného miesta na druhé s cieľom spáchať útok. Francúzske drony už nebudú môcť prelietavať a špehovať pozície Armada Mali s cieľom informovať teroristov. Rusko je odhodlané vyhnať Francúzsko z Afriky, počnúc Mali, a Francúzsko to vie, keďže Rusko má na to prostriedky. Francúzsko preto požiadalo o stretnutie s malijskou vládou na budúci týždeň, aby znížilo alebo dokonca oddialilo alebo zmiernilo ten tlak na nich pred odchodom. Pokúsiť sa presvedčiť malijské úrady, aby neuplatňovali clá na jej materiály, potraviny a všetky ostatné veci, v čase jej uvoľnenia. Mali sa tak vďaka pomoci Ruska ocitlo v silnej pozícii proti Francúzsku. Tieto rokovania, ktoré sa začnú medzi Francúzskom a Mali o zmiernení podmienok odchodu Francúzska, budú mať za následok zrušenie embarga uvaleného Francúzskom, aby na oplátku Mali zmiernilo podmienky odchodu z Mali. Francúzsko nemá inú možnosť, ako povedať svojim subprefektom, ADO ( President susedne pobrezie Slonoviny )a Nana Akuffo ( President Ghany aby vyhoveli. Nemá zmysel sa hádať, len pozorujme. https://www.facebook.com/Ibrahim-Maiga-273706626150/
Upravené 7. 5. 2022 o 12:40

Pred dvoma či tromi dňami Rusko zatlačilo Francúzsko do kúta v Bezpečnostnej rade OSN.
Požadovala, aby Francúzsko stiahlo svoje jednotky z Mali, pretože už nemá žiadny právny základ, aby tam zostalo.

Teď si zkusmo představte , jak budou reagovat ostatní africké státy když vidí , že jim globální mocnost nabízí vojenskou a politickou ochranu , ekonomický rozvoj a vstup do 21 století , bez otrockých okovů a bodáků na konci pušek .
A jak budou reagovat obyvatelé těch zemí a to nemyslím jen Afriku , kde místní svoloč jelit bude odporovat , této mezinárodní spolupráci-koncepci .


[quote="pid:70814, uid:78"]Pred dvoma či tromi dňami Rusko zatlačilo Francúzsko do kúta v Bezpečnostnej rade OSN. Požadovala, aby Francúzsko stiahlo svoje jednotky z Mali, pretože už nemá žiadny právny základ, aby tam zostalo.[/quote] Teď si zkusmo představte , jak budou reagovat ostatní africké státy když vidí , že jim globální mocnost nabízí vojenskou a politickou ochranu , ekonomický rozvoj a vstup do 21 století , bez otrockých okovů a bodáků na konci pušek . A jak budou reagovat obyvatelé těch zemí a to nemyslím jen Afriku , kde místní svoloč jelit bude odporovat , této mezinárodní spolupráci-koncepci .
123
19.97k
161
40
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept