Naši analytici
Erik Best - analýzy

Zakládám téma s analýzami Erika Besta, kádru GP. Navrhuji pro lepší orientaci dávat i další analytiky do speciálního vlákna (naoř. Panarin).


Zakládám téma s analýzami Erika Besta, kádru GP. Navrhuji pro lepší orientaci dávat i další analytiky do speciálního vlákna (naoř. Panarin).

Erik Best?
Spíš než co jiného bych ho odhadoval na analytika "Operace Gladio". Disponuje mnoha informacemi z neveřejných sfér. Je to taková česká obdoba Nicholsona na Slovensku.


Erik Best? Spíš než co jiného bych ho odhadoval na analytika "Operace Gladio". Disponuje mnoha informacemi z neveřejných sfér. Je to taková česká obdoba Nicholsona na Slovensku.

Pocity anebo nějaká fakta? Mě ta práce Besta připadá (sleduji ho dost dlouho) zcela odlišná od otevřeného organizátorství Nicholsona. Ten se choval jako vyložený operativec
CIA anebi MI6. Snad se shodneme v tom, že to není novinář amatér, ale perfektně vybavený kádr.
Mimochodem - to co říká, jsem psal v poslední článku na kob-fóru.
https://kob-forum.eu/2021/03/10/ekonomicky-a-socialni-rozklad-statu-je-rizen-strukturne-i-bezstrukturne-ceska-zkusenost-poslednich-tydnu/


Pocity anebo nějaká fakta? Mě ta práce Besta připadá (sleduji ho dost dlouho) zcela odlišná od otevřeného organizátorství Nicholsona. Ten se choval jako vyložený operativec CIA anebi MI6. Snad se shodneme v tom, že to není novinář amatér, ale perfektně vybavený kádr. Mimochodem - to co říká, jsem psal v poslední článku na kob-fóru. https://kob-forum.eu/2021/03/10/ekonomicky-a-socialni-rozklad-statu-je-rizen-strukturne-i-bezstrukturne-ceska-zkusenost-poslednich-tydnu/

@Boletus
Důkaz? Tak ten bohužel asi nenajdeme.
Nicméně, jeho pracovní nasazení, to čím se zabývá, myslím i dvojí občanství, perfektníé znalost obou jazyků, dobrá až velmi dobrá znalost ruštiny a jeho pobyt v Rusku, studia se zaměřením na Rusko a ruštinu na Georgetownu, služba v Americké armádě (o které není nikde ani zmínka) a další z něho dělají dokonalého adepta. Klidně by mohl pracovat i pro špionáž.
V pohledu k tomu, nestandartní informace neveřejné, musí odněkud pocházet. Dozajista to budou styky s američany a s lidma z ambasády. Pak by už jen stačilo zjistit, kdo z jeho přátel s kterými se stýká, chodí pravidelně v sobotu a v neděli do úřadu, a jsi doma. V těchto dnech chodí do úřadu pravidelně jen pracovníci CIA.
S ohledem na skutečnost, že tato operace probíhá již léta i v Čechách a informované prameny uvádějí okolo 6000 osob, v různých postech, někteří v soukromí, jiní i nezaměstnaní. Česká republika je pro ně velmi důležitá z mnoha důvodů. A strategická taktéž.
Jen se budu vždycky divit tomu s kým jsme schopni se přátelit a komu jsme schopni uvěřit i když na vlastní oči vidíme opak toho co je nám tvrzeno a žijeme opak toho co nám servírují.
Nemohu přijmout termín "využívají" musím použít "zneužívají" nás. No uvidíme jak se to bude dál vyvýjet.
Ještě k Nicholsonovi. Skutečně to byl agent CIA a veřejně to bylo i potvrzeno prohlášením Kanadské vlády v nějakém průšvihu, který tam udělal. Tak byl přesunut na Slovensko a tam udělal další kiks a tak byl zmizen. No, operativec? Nevím, nevím, ten by asi spíše zůstával v utajení, což Nicholson zrovna nedělal.
A k rozkladu státu i to je součást operace Gladio, takže ho to nevylučuje. Stejně tak rozdělení národa. I to se jim daří.
Ve skutečnosti nechci někoho obviňovat bez důkazů, ale důvodné podezření tady zcela jistě existuje. Markantů existuje myslím dost.
A novinář amatér? Tak to ne, jak píšeš Ty perfektně vybavený kádr! A to je to!

@Boletus Důkaz? Tak ten bohužel asi nenajdeme. Nicméně, jeho pracovní nasazení, to čím se zabývá, myslím i dvojí občanství, perfektníé znalost obou jazyků, dobrá až velmi dobrá znalost ruštiny a jeho pobyt v Rusku, studia se zaměřením na Rusko a ruštinu na Georgetownu, služba v Americké armádě (o které není nikde ani zmínka) a další z něho dělají dokonalého adepta. Klidně by mohl pracovat i pro špionáž. V pohledu k tomu, nestandartní informace neveřejné, musí odněkud pocházet. Dozajista to budou styky s američany a s lidma z ambasády. Pak by už jen stačilo zjistit, kdo z jeho přátel s kterými se stýká, chodí pravidelně v sobotu a v neděli do úřadu, a jsi doma. V těchto dnech chodí do úřadu pravidelně jen pracovníci CIA. S ohledem na skutečnost, že tato operace probíhá již léta i v Čechách a informované prameny uvádějí okolo 6000 osob, v různých postech, někteří v soukromí, jiní i nezaměstnaní. Česká republika je pro ně velmi důležitá z mnoha důvodů. A strategická taktéž. Jen se budu vždycky divit tomu s kým jsme schopni se přátelit a komu jsme schopni uvěřit i když na vlastní oči vidíme opak toho co je nám tvrzeno a žijeme opak toho co nám servírují. Nemohu přijmout termín "využívají" musím použít "zneužívají" nás. No uvidíme jak se to bude dál vyvýjet. Ještě k Nicholsonovi. Skutečně to byl agent CIA a veřejně to bylo i potvrzeno prohlášením Kanadské vlády v nějakém průšvihu, který tam udělal. Tak byl přesunut na Slovensko a tam udělal další kiks a tak byl zmizen. No, operativec? Nevím, nevím, ten by asi spíše zůstával v utajení, což Nicholson zrovna nedělal. A k rozkladu státu i to je součást operace Gladio, takže ho to nevylučuje. Stejně tak rozdělení národa. I to se jim daří. Ve skutečnosti nechci někoho obviňovat bez důkazů, ale důvodné podezření tady zcela jistě existuje. Markantů existuje myslím dost. A novinář amatér? Tak to ne, jak píšeš Ty perfektně vybavený kádr! A to je to!

@Oracle_911
Velice mě překvapil Tvůj nesouhlas, znamená to s celým textem nebo jen s nějakým detailem?

@Oracle_911 Velice mě překvapil Tvůj nesouhlas, znamená to s celým textem nebo jen s nějakým detailem?

Velice mě překvapil Tvůj nesouhlas, znamená to s celým textem nebo jen s nějakým detailem?


Ešte raz som to prečítal a to -som zmenil na +...


[quote="pid:8494, uid:311"]Velice mě překvapil Tvůj nesouhlas, znamená to s celým textem nebo jen s nějakým detailem?[/quote] Ešte raz som to prečítal a to -som zmenil na +...

Moderátor

@Boletus

Dovolím si navázat:


Pocity anebo nějaká fakta?


https://cz.sputniknews.com/nazory/2021033113413128-erik-best-zacal-bych-se-bat-kdybych-byl-zavisly-na-penezich-usa-biden-nechce-aby-obyvatelstvo-tohle/


Současný americký prezident se velmi nelichotivě vyjádřil o Vladimíru Putinovi (17. 3. 2021 na kanálu ABC). Dříve se podobnými slovy o ruském prezidentovi vyjadřoval John McCain, viz Deutsche Welle, 12. ledna 2017. Z 80. let si pamatujeme telemosty mezi USA a SSSR. Putin v tomto smyslu nabídl dialog, vyslyšen nebyl. Jak byste to komentoval?
V analytických diskuzních fórech na ruské televizi o tom hovoří neustále.


Malé podpůrné prohlášení směrem k mé hypotéze.


Jinak to samozřejmě nic nepodporuje, ale ani nevylučuje.


@Boletus Dovolím si navázat: [quote="pid:8399, uid:57"]Pocity anebo nějaká fakta?[/quote] https://cz.sputniknews.com/nazory/2021033113413128-erik-best-zacal-bych-se-bat-kdybych-byl-zavisly-na-penezich-usa-biden-nechce-aby-obyvatelstvo-tohle/ Současný americký prezident se velmi nelichotivě vyjádřil o Vladimíru Putinovi (17. 3. 2021 na kanálu ABC). Dříve se podobnými slovy o ruském prezidentovi vyjadřoval John McCain, viz Deutsche Welle, 12. ledna 2017. Z 80. let si pamatujeme telemosty mezi USA a SSSR. Putin v tomto smyslu nabídl dialog, vyslyšen nebyl. Jak byste to komentoval? **V analytických diskuzních fórech na ruské televizi o tom hovoří neustále.** Malé podpůrné prohlášení směrem k mé hypotéze. Jinak to samozřejmě nic nepodporuje, ale ani nevylučuje.

Ke sjezdu ČSSD:


6070000093709


Ke sjezdu ČSSD: ![6070000093709](serve/attachment&path=6070000093709)

Šokující oznámení přišlo v sobotu, když napětí mezi Spojenými státy a Ruskem dosahovalo nejvyšší úrovně za poslední desítky let a Joe Biden sliboval, že „zacházení s Ruskem bude při spolupráci a koordinaci s dalšími podobně smýšlejícími partnery efektivnější“. Tato koordinace nyní vedla k náhlé korekci směru české zahraniční politiky. Mějte však na paměti, že průměrná korekce na Wall Street trvá pouhé tři až čtyři měsíce.


http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-04-19


Šokující oznámení přišlo v sobotu, když napětí mezi Spojenými státy a Ruskem dosahovalo nejvyšší úrovně za poslední desítky let a Joe Biden sliboval, že „zacházení s Ruskem bude při spolupráci a koordinaci s dalšími podobně smýšlejícími partnery efektivnější“. Tato koordinace nyní vedla k náhlé korekci směru české zahraniční politiky. Mějte však na paměti, že průměrná korekce na Wall Street trvá pouhé tři až čtyři měsíce. http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-04-19

Byl Hamáček tajně nahráván?


Když si článek pečlivě prostudujete, dojdete k závěru, že ti dva reportéři Seznamu od nikoho ze schůzky žádný usvědčující důkaz nedostali. Spíš to vypadá, že setkání tajně nahrála jedna z bezpečnostních agentur a záznam pak nelegálně předala Seznamu. Klíčovou otázkou je, zda byla nahrávka, pokud existuje, během procesu pozměněna.


http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-05


Byl Hamáček tajně nahráván? Když si článek pečlivě prostudujete, dojdete k závěru, že ti dva reportéři Seznamu od nikoho ze schůzky žádný usvědčující důkaz nedostali. Spíš to vypadá, že setkání tajně nahrála jedna z bezpečnostních agentur a záznam pak nelegálně předala Seznamu. Klíčovou otázkou je, zda byla nahrávka, pokud existuje, během procesu pozměněna. http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-05

Premiér Michal Koudelka
Opoziční strany, které se budou v příštích týdnech snažit vyslovit nedůvěru vládě Andreje Babiše, vědí, že i když dosáhnou svého cíle, Andrej Babiš pravděpodobně zůstane českým premiérem až do říjnových parlamentních voleb i nějaký čas po nich. Nebudou mít žádnou páku, kterou by prezidenta Miloše Zemana přiměly jmenovat prozatímní úřednickou vládu. Ti, kteří chtějí Babiše sesadit, musí mít nicméně v záloze alternativu, jinak budou působit dojmem, že nejsou připraveni vládnout. Jednou z možných taktik je navrhnout vládu, jež klade důraz na záležitosti, které demokratické opozici a opozičním médiím vadí nejvíce: na Zemanovu přízeň k Rusku a Babišovo poklonkování Zemanovým požadavkům na ministry. Z tohoto pohledu je ideálním kandidátem na premiéra ředitel BIS Michal Koudelka. Mezi jeho ministry by mohli patřit Zemanovi a Babišovi „favorité“ jako Tomáš Petříček, Jan Blatný, Martin Netolický, Irena Storová a Petr Kolář. Demokratická opozice by mohla argumentovat tím, že pokud má vládnout agent, měl by to být alespoň takový, který stojí na správné straně dějin.
http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-11


Premiér Michal Koudelka Opoziční strany, které se budou v příštích týdnech snažit vyslovit nedůvěru vládě Andreje Babiše, vědí, že i když dosáhnou svého cíle, Andrej Babiš pravděpodobně zůstane českým premiérem až do říjnových parlamentních voleb i nějaký čas po nich. Nebudou mít žádnou páku, kterou by prezidenta Miloše Zemana přiměly jmenovat prozatímní úřednickou vládu. Ti, kteří chtějí Babiše sesadit, musí mít nicméně v záloze alternativu, jinak budou působit dojmem, že nejsou připraveni vládnout. Jednou z možných taktik je navrhnout vládu, jež klade důraz na záležitosti, které demokratické opozici a opozičním médiím vadí nejvíce: na Zemanovu přízeň k Rusku a Babišovo poklonkování Zemanovým požadavkům na ministry. Z tohoto pohledu je ideálním kandidátem na premiéra ředitel BIS Michal Koudelka. Mezi jeho ministry by mohli patřit Zemanovi a Babišovi „favorité“ jako Tomáš Petříček, Jan Blatný, Martin Netolický, Irena Storová a Petr Kolář. Demokratická opozice by mohla argumentovat tím, že pokud má vládnout agent, měl by to být alespoň takový, který stojí na správné straně dějin. http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-11
Upravené 12. 5. 2021 o 15:21

jednak sa mi nezda, ze by sa predsedovia stran ochotne vzdali premierskeho kresla kvoli Koudelkovi (hlavne, ked vidia ako sam zradza vladu, kde je napisane, ze nezradi aj ich), jednak preco by mal Zeman menovat uradnicku vladu s Koudelkom na cele, ked nemusi? nejak som to nepochopila


jednak sa mi nezda, ze by sa predsedovia stran ochotne vzdali premierskeho kresla kvoli Koudelkovi (hlavne, ked vidia ako sam zradza vladu, kde je napisane, ze nezradi aj ich), jednak preco by mal Zeman menovat uradnicku vladu s Koudelkom na cele, ked nemusi? nejak som to nepochopila

Erik Best ve videu.


V čase 5:18 zmiňuje jak o Vrběticích teď v neděli (9.května) píšou NYT


https://youtu.be/F8uImKzJsk8?t=318


Vřele doporučuji celé video. V češtině nic lepšího o současné situaci asi neuslyšíte.


Erik Best ve videu. V čase 5:18 zmiňuje jak o Vrběticích teď v neděli (9.května) píšou NYT https://youtu.be/F8uImKzJsk8?t=318 Vřele doporučuji celé video. V češtině nic lepšího o současné situaci asi neuslyšíte.
Upravené 12. 5. 2021 o 17:27

Druhá budova


Zvláštností druhé vrbětické budovy je, že když vybuchl muniční sklad v prosinci 2014, byl už v té chvíli podle bývalého šéfa areálu Václava Irovského „ze všech stran obsazený, hlídaný“. Prezident Miloš Zeman uvedl, že „když se zkoumal druhý areál těsně před jeho výbuchem, nebyl v něm nalezen žádný výbušný systém“. Pokud druhou budovu zničila tatáž dvojice ruských agentů, buď velmi dobře ukryla výbušniny, na poslední chvíli je dostala dovnitř, anebo nějak způsobila, že budova sama explodovala. Která z těchto možností je součástí té jediné oficiální verze?


http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-18


Druhá budova Zvláštností druhé vrbětické budovy je, že když vybuchl muniční sklad v prosinci 2014, byl už v té chvíli podle bývalého šéfa areálu Václava Irovského „ze všech stran obsazený, hlídaný“. Prezident Miloš Zeman uvedl, že „když se zkoumal druhý areál těsně před jeho výbuchem, nebyl v něm nalezen žádný výbušný systém“. Pokud druhou budovu zničila tatáž dvojice ruských agentů, buď velmi dobře ukryla výbušniny, na poslední chvíli je dostala dovnitř, anebo nějak způsobila, že budova sama explodovala. Která z těchto možností je součástí té jediné oficiální verze? http://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-05-18

tak ked mohli dve lietadla znicit 3 budovy v NY v roku 2001, preco by nemohli znicit ruski agenti dve budovy aj po pyrotechnickej prehliadke a davnom odchode:-)


tak ked mohli dve lietadla znicit 3 budovy v NY v roku 2001, preco by nemohli znicit ruski agenti dve budovy aj po pyrotechnickej prehliadke a davnom odchode:-)

Erik Best jako obvykle stručný a věcný. Zajímavé je,že jak Rusko, tak i Čína deklarují PROpopulační sociální politiku.


Erik Best jako obvykle stručný a věcný. Zajímavé je,že jak Rusko, tak i Čína deklarují PROpopulační sociální politiku.

Příběh dvou impérií


Ruský politolog Fjodor Lukjanov v březnu napsal, že vládnoucí třída Sovětského svazu byla plně připravena na rozpad země. Ti nahoře, a to nejen v politbyru, podle něj podnikali kroky, které intuitivně vedly jedním směrem, i když to nemuselo být úmyslné. Nijak nezmínil satelity, jež se odtrhly dříve, ale část vládnoucí třídy v Československu a dalších zemích také viděla jistá znamení a jednala podle toho. O tři desetiletí později, když se Vladimir Putin připravoval na setkání s Joem Bidenem, ruský prezident prohlásil, že problém impérií spočívá v tom, že si myslí, že jsou tak mocná, že si mohou dovolit dělat malé chyby a přehmaty. „Problémy se však hromadí,“ řekl, „a pak přijde okamžik, kdy už se nedají zvládnout.“ Spojené státy nyní podle něj „sebevědomě a pevným krokem kráčejí přímo cestou Sovětského svazu“. I tentokrát je v satelitech pár takových, kteří vidí jistá znamení


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-06-16&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3Demail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_16.6.2021


Příběh dvou impérií Ruský politolog Fjodor Lukjanov v březnu napsal, že vládnoucí třída Sovětského svazu byla plně připravena na rozpad země. Ti nahoře, a to nejen v politbyru, podle něj podnikali kroky, které intuitivně vedly jedním směrem, i když to nemuselo být úmyslné. Nijak nezmínil satelity, jež se odtrhly dříve, ale část vládnoucí třídy v Československu a dalších zemích také viděla jistá znamení a jednala podle toho. O tři desetiletí později, když se Vladimir Putin připravoval na setkání s Joem Bidenem, ruský prezident prohlásil, že problém impérií spočívá v tom, že si myslí, že jsou tak mocná, že si mohou dovolit dělat malé chyby a přehmaty. „Problémy se však hromadí,“ řekl, „a pak přijde okamžik, kdy už se nedají zvládnout.“ Spojené státy nyní podle něj „sebevědomě a pevným krokem kráčejí přímo cestou Sovětského svazu“. I tentokrát je v satelitech pár takových, kteří vidí jistá znamení https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-06-16&utm_source=utm_source%3Dnewsletter&utm_medium=utm_medium%3Demail&utm_campaign=utm_campaign%3Dfinal_word_16.6.2021

Příběh dvou impérií

Zdá se, že Erik je opravdu "best".
;-)


[quote="pid:20396, uid:307"]Příběh dvou impérií[/quote] Zdá se, že Erik je opravdu "best". ;-)

Co kdyby byly falešné zprávy pravdivé?


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-06-30


Co kdyby byly konspirační teorie o původu a účelu koronaviru pravdivé a malá skupina lidí v rámci mezinárodní elity využívala zdravotní krizi k přenastavení globální ekonomiky a světového řádu? Co kdyby byly nové mRNA vakcíny skutečně určeny k narušení reprodukčních schopností mladých lidí s cílem dosáhnout poklesu světové populace na udržitelnou úroveň a uvést lidskou činnost více do souladu s přirozeným řádem planety? Anebo, co kdyby byl nový virus či kmen použit k tomu, aby napadal především naočkované?


Co kdyby byly falešné zprávy pravdivé? https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-06-30 Co kdyby byly konspirační teorie o původu a účelu koronaviru pravdivé a malá skupina lidí v rámci mezinárodní elity využívala zdravotní krizi k přenastavení globální ekonomiky a světového řádu? Co kdyby byly nové mRNA vakcíny skutečně určeny k narušení reprodukčních schopností mladých lidí s cílem dosáhnout poklesu světové populace na udržitelnou úroveň a uvést lidskou činnost více do souladu s přirozeným řádem planety? Anebo, co kdyby byl nový virus či kmen použit k tomu, aby napadal především naočkované?

Zajímavé, E. Best evidentně umí myslet "out of the box" a nebojí se položit si žádnou otázku...


Otevření Owertonova okna nebo jen výstřel do tmy ?


Zajímavé, E. Best evidentně umí myslet "out of the box" a nebojí se položit si žádnou otázku... Otevření Owertonova okna nebo jen výstřel do tmy ?

Zdá se, že Erik je opravdu "best".


Příteli, pokud by si vyjádřil domněnku, že shora jmenovaný je součástí akce Gladio, dozajista bych s Tebou souhlasil.


[quote="pid:20399, uid:240"]Zdá se, že Erik je opravdu "best".[/quote] Příteli, pokud by si vyjádřil domněnku, že shora jmenovaný je součástí akce Gladio, dozajista bych s Tebou souhlasil.

Gladio


To už je od konce studené války pasé. Nikdo to už dlouho nefinancoval a nepodporoval.
Ti co zůstali jsou dnes dědci a jelikož měli (z ideologického hlediska) bojovat proti komunismu, tak by se klidně mohli postavit proti USA.
tak 50:50 jako hod mincí. smile


Za co že jsem tady dostal ty mínusy ? Vždyť jsem jen popsal jak to je.
Nebo se mýlím ?


[quote="pid:22456, uid:311"]Gladio[/quote] To už je od konce studené války pasé. Nikdo to už dlouho nefinancoval a nepodporoval. Ti co zůstali jsou dnes dědci a jelikož měli (z ideologického hlediska) bojovat proti komunismu, tak by se klidně mohli postavit proti USA. tak 50:50 jako hod mincí. :D Za co že jsem tady dostal ty mínusy ? Vždyť jsem jen popsal jak to je. Nebo se mýlím ?

Nebo se mýlím ?


Mám důvodnou obavu, příteli, že se mýlíš. Operace trvá stále, jen je používána k jiným účelům (ovlivňování veřejného mínění, rozeštvávání lidí a především vládní garnitury a další). Jen v Čechách se jich vyskutuje okolo 600 v činné službě, o kterých se ví. O kolika se asi neví si netroufám hádat!


V Řecku je to násobně více, v Itálii o tom dokonce nedávno psali znova, protože se nějací odkopali, na Kypru se počítají na desítky - tam je důvod jasný strategická poloha a Britské vojenské základny a tak by se dalo pokračovat.


To, že jim přivřeli finanční kohoutky neznamená, že to skončilo. Mají vybudované obchodní firmy a normálně fungují dále, jen už ne úplně z rozpočtu státu, ale z krycích zdrojů. V těchto oblastech peníze nehrají žádnou velkou roli. Byly, jsou a budou.


[quote="pid:22638, uid:518"]Nebo se mýlím ?[/quote] Mám důvodnou obavu, příteli, že se mýlíš. Operace trvá stále, jen je používána k jiným účelům (ovlivňování veřejného mínění, rozeštvávání lidí a především vládní garnitury a další). Jen v Čechách se jich vyskutuje okolo 600 v činné službě, o kterých se ví. O kolika se asi neví si netroufám hádat! V Řecku je to násobně více, v Itálii o tom dokonce nedávno psali znova, protože se nějací odkopali, na Kypru se počítají na desítky - tam je důvod jasný strategická poloha a Britské vojenské základny a tak by se dalo pokračovat. To, že jim přivřeli finanční kohoutky neznamená, že to skončilo. Mají vybudované obchodní firmy a normálně fungují dále, jen už ne úplně z rozpočtu státu, ale z krycích zdrojů. V těchto oblastech peníze nehrají žádnou velkou roli. Byly, jsou a budou.

Přicházející deflace


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-02


Letos je tomu 50 let, co existuje americký dolar v podobě, jakou známe. Dne 15. srpna 1971 zrušil Richard Nixon vazbu dolaru na zlato. Prohlásil, že dolar nezdevalvoval, pouze „pokud si chcete koupit zahraniční auto nebo jet na cestu do zahraničí, tržní podmínky mohou způsobit, že si za váš dolar koupíte o něco méně.“ Podobné věci slýcháme i dnes, kdy globální nabídka peněz prudce roste. Americký Fed za posledních dvacet měsíců svou bilanci zdvojnásobil.


Ve své Zprávě o globálním bohatství Credit Suisse minulý týden napsala, že největší vliv na prudký nárůst majetku domácností a na prohlubování rozdílu v bohatství v loňském roce měly pravděpodobně nízké úrokové sazby centrálních bank. „V dlouhodobějším horizontu tu jsou inflační důsledky a také otázky spojené s budoucím růstem úrokových sazeb. Ty jsou však relativně nedůležité ve srovnání s bezprostřednějšími ekonomickými problémy,“ uvedla banka.


Myers by s tím nesouhlasil. V roce 1976 řekl, že nejzásadnější otázkou je, zda nás čeká další vlna inflace, anebo už se blíží deflace. A deflací měl na mysli úbytek peněžních zásob a postupný posun dolů po Exterově pyramidě tak, jak roste riziko.


V určitém okamžiku nastane strkanice o hotovost, protože čím větší bude inflace, tím větší bude potom i deflace. Bude to hra o poslední volnou židli a mnozí zůstanou bez místa k sezení.


Přicházející deflace https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-02 Letos je tomu 50 let, co existuje americký dolar v podobě, jakou známe. Dne 15. srpna 1971 zrušil Richard Nixon vazbu dolaru na zlato. Prohlásil, že dolar nezdevalvoval, pouze „pokud si chcete koupit zahraniční auto nebo jet na cestu do zahraničí, tržní podmínky mohou způsobit, že si za váš dolar koupíte o něco méně.“ Podobné věci slýcháme i dnes, kdy globální nabídka peněz prudce roste. Americký Fed za posledních dvacet měsíců svou bilanci zdvojnásobil. Ve své Zprávě o globálním bohatství Credit Suisse minulý týden napsala, že největší vliv na prudký nárůst majetku domácností a na prohlubování rozdílu v bohatství v loňském roce měly pravděpodobně nízké úrokové sazby centrálních bank. „V dlouhodobějším horizontu tu jsou inflační důsledky a také otázky spojené s budoucím růstem úrokových sazeb. Ty jsou však relativně nedůležité ve srovnání s bezprostřednějšími ekonomickými problémy,“ uvedla banka. Myers by s tím nesouhlasil. V roce 1976 řekl, že nejzásadnější otázkou je, zda nás čeká další vlna inflace, anebo už se blíží deflace. A deflací měl na mysli úbytek peněžních zásob a postupný posun dolů po Exterově pyramidě tak, jak roste riziko. V určitém okamžiku nastane strkanice o hotovost, protože čím větší bude inflace, tím větší bude potom i deflace. Bude to hra o poslední volnou židli a mnozí zůstanou bez místa k sezení.

Mám důvodnou obavu, příteli, že se mýlíš.


Já myslel o Bestovi.


[quote="pid:22640, uid:311"]Mám důvodnou obavu, příteli, že se mýlíš.[/quote] Já myslel o Bestovi.

@Quilgen

Já myslel o Bestovi.

Zjevně jsme se navzájem nepochopili.

Pro objasnění, operace Gladio nebyla nikdy zastavena. Obvykle pro ni používají právě osoby, které mají dvě občanství a nebo jsou v manželském svazku s domorodcem i když nejenom ty. Což jmenovaný splňuje. Taktéž jeho profesionalita je zarážející. Mimo jiné jsem dvakrát nebo třikrát narazil na něco, co nelze mít z veřejných zdrojů, z čehož plyne, že mu to buď pustil někdo z ambasády úmyslně a nebo omylem, nebo to z nějaké informace vydedukoval a poslední možnost je, že to má z reportu. (Porovnání Nicholson na Slovensku). Nevím proč, ale svítí mi u něho červená kontrolka!


@Quilgen [quote="pid:22795, uid:518"]Já myslel o Bestovi.[/quote] Zjevně jsme se navzájem nepochopili. Pro objasnění, operace Gladio nebyla nikdy zastavena. Obvykle pro ni používají právě osoby, které mají dvě občanství a nebo jsou v manželském svazku s domorodcem i když nejenom ty. Což jmenovaný splňuje. Taktéž jeho profesionalita je zarážející. Mimo jiné jsem dvakrát nebo třikrát narazil na něco, co nelze mít z veřejných zdrojů, z čehož plyne, že mu to buď pustil někdo z ambasády úmyslně a nebo omylem, nebo to z nějaké informace vydedukoval a poslední možnost je, že to má z reportu. (Porovnání Nicholson na Slovensku). Nevím proč, ale svítí mi u něho červená kontrolka!

Naočkovaný a vyřazený
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-20


Ačkoliv je olympijský beachvolejbalista Ondřej Perušič plně naočkovaný, v Tokiu musí kvůli pozitivnímu testu na koronavirus zůstat v izolaci. Pokud věříte dezinformaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, pravděpodobnost, že se tak stane, je buď 0,06 %, nebo 0,10 %, podle toho, kdy dostal Perušič druhou dávku. Vojtěchova čísla jsou dezinformací, protože se testuje jen velmi málo plně naočkovaných Čechů. Ve většině případů jsou z testování cíleně vyňati a do statistik se obvykle nedostanou, pakliže se u nich neprojeví příznaky. V době povinného testování ve školách byla míra pozitivity u dětí 0,038 % a u zaměstnanců 0,033 %. Poslední 7denní míra nově potvrzených případů zaznamenaná ministerstvem zdravotnictví je 0,015 %. Všechna tato čísla jsou hluboko pod Vojtěchovým zavádějícím údajem o procentu pozitivních testů u očkovaných osob. Statisticky vzato by tak měl Perušič mnohem větší šanci si v Tokiu zahrát, kdyby očkován nebyl.


Naočkovaný a vyřazený https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-20 Ačkoliv je olympijský beachvolejbalista Ondřej Perušič plně naočkovaný, v Tokiu musí kvůli pozitivnímu testu na koronavirus zůstat v izolaci. Pokud věříte dezinformaci ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha, pravděpodobnost, že se tak stane, je buď 0,06 %, nebo 0,10 %, podle toho, kdy dostal Perušič druhou dávku. Vojtěchova čísla jsou dezinformací, protože se testuje jen velmi málo plně naočkovaných Čechů. Ve většině případů jsou z testování cíleně vyňati a do statistik se obvykle nedostanou, pakliže se u nich neprojeví příznaky. V době povinného testování ve školách byla míra pozitivity u dětí 0,038 % a u zaměstnanců 0,033 %. Poslední 7denní míra nově potvrzených případů zaznamenaná ministerstvem zdravotnictví je 0,015 %. Všechna tato čísla jsou hluboko pod Vojtěchovým zavádějícím údajem o procentu pozitivních testů u očkovaných osob. Statisticky vzato by tak měl Perušič mnohem větší šanci si v Tokiu zahrát, kdyby očkován nebyl.

Covidový apartheid? - 26. 07. 2021 - EB


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-26
Progresivní česká média dávala o víkendu palec nahoru protestům proti Orbánovi v Budapešti a palec dolů protestům proti očkování v Bratislavě.
V obou případech žádali protestující svobodu, ale svobodu definuje každý jinak.
Evropská komise je na straně budapešťských protestujících,
kteří chtějí stejná práva pro sexuální menšiny,
ale rozhodně není na straně těch v Bratislavě, kteří varují před „očkovacím apartheidem“.
Bratislavský dav má však pravdu v něčem, co se občas ztrácí v titulcích.
Jak podle slovenského, tak i podle českého práva je uplatňování apartheidu nebo rasové, etnické, národnostní, náboženské nebo třídní segregace nebo jiné podobné diskriminace skupiny lidí závažným trestným činem.
Kdyby soud posuzoval tuto situaci čistě z právního hlediska, mohly by být zákony,
které znevýhodňují neočkované lidi kvůli možné nákaze ostatních,
ale zároveň neberou v úvahu potenciální infekčnost plně očkovaných,
považovány za diskriminační.
Ti, kdo takovou segregaci prosazují, by možná měli mít na paměti,
že podle českého práva je i sama příprava uplatňování apartheidu trestným činem.


Covidový apartheid? - 26. 07. 2021 - EB ------------------- https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-26 Progresivní česká média dávala o víkendu palec nahoru protestům proti Orbánovi v Budapešti a palec dolů protestům proti očkování v Bratislavě. V obou případech žádali protestující svobodu, ale svobodu definuje každý jinak. Evropská komise je na straně budapešťských protestujících, kteří chtějí stejná práva pro sexuální menšiny, ale rozhodně není na straně těch v Bratislavě, kteří varují před „očkovacím apartheidem“. Bratislavský dav má však pravdu v něčem, co se občas ztrácí v titulcích. Jak podle slovenského, tak i podle českého práva je uplatňování apartheidu nebo rasové, etnické, národnostní, náboženské nebo třídní segregace nebo jiné podobné diskriminace skupiny lidí závažným trestným činem. Kdyby soud posuzoval tuto situaci čistě z právního hlediska, mohly by být zákony, které znevýhodňují neočkované lidi kvůli možné nákaze ostatních, ale zároveň neberou v úvahu potenciální infekčnost plně očkovaných, považovány za diskriminační. Ti, kdo takovou segregaci prosazují, by možná měli mít na paměti, že podle českého práva je i sama příprava uplatňování apartheidu trestným činem.
Upravené 27. 7. 2021 o 07:28

Kdyby soud posuzoval tuto situaci čistě z právního hlediska, mohly by být zákony,
které znevýhodňují neočkované lidi kvůli možné nákaze ostatních,
ale zároveň neberou v úvahu potenciální infekčnost plně očkovaných,
považovány za diskriminační.
Ti, kdo takovou segregaci prosazují, by možná měli mít na paměti,
že podle českého práva je i sama příprava uplatňování apartheidu trestným činem.

Erikovo varování by si měli přečíst na ministerstvu, hlavně Vojtech.
A taky např. tento článek od odborníka (imunolog Thon), který je v poslední době nějak podezřele často medializován:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-je-na-dolni-hranici-kolektivni-imunity-rika-imunolog-podzimu-se-neboji-170628#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=JqECtISHJja-202107270444&dop_id=170628&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz
"Přestože vyzývá k očkování, tvrdí, že dlouhodobá ochrana proti viru vznikne i proděláním nemoci. Lidé, kteří mají vytvořené protilátky proti SARS-CoV-2, mají podle něj fungovat ve společnosti bez větších restrikcí. Stejně jako očkovaní."
I Andrej začíná uvažovat: "Premiér Andrej Babiš uvažoval, že by lidem při prokazování mohl stačit pozitivní test na dlouhodobé protilátky proti covidu, takzvané IgG. Ministerstvo zdravotnictví se tomu však brání."
Thon: "Je to způsob testování, který už měl být zavedený dávno. Podobně jako to platí v Rakousku"
"Sérové protilátky umíme měřit velice snadno a není to drahá metoda. Je dokonce daleko levnější než PCR testy (stojí okolo 400 korun - pozn. red.). Dává vám daleko více informací. Díváte se do minulosti i do budoucnosti a zjistíte, jestli se člověk setkal s infekcí nebo s očkováním."
Jednoduše: Testování PCR a antigeny je nástroj jak udržet COVID kauzu při životě a libovolně jí podle zadání/potřeby nastavovat (manipulovat s daty). Zároveň se velmi efektivně likviduje zdravotnictví = tunelují rozpočty pojišťoven.


[quote="pid:26688, uid:78"]Kdyby soud posuzoval tuto situaci čistě z právního hlediska, mohly by být zákony, které znevýhodňují neočkované lidi kvůli možné nákaze ostatních, ale zároveň neberou v úvahu potenciální infekčnost plně očkovaných, považovány za diskriminační. Ti, kdo takovou segregaci prosazují, by možná měli mít na paměti, že podle českého práva je i sama příprava uplatňování apartheidu trestným činem.[/quote] Erikovo varování by si měli přečíst na ministerstvu, hlavně Vojtech. A taky např. tento článek od odborníka (imunolog Thon), který je v poslední době nějak podezřele často medializován: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesko-je-na-dolni-hranici-kolektivni-imunity-rika-imunolog-podzimu-se-neboji-170628#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=JqECtISHJja-202107270444&dop_id=170628&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz "Přestože vyzývá k očkování, tvrdí, že dlouhodobá ochrana proti viru vznikne i proděláním nemoci. Lidé, kteří mají vytvořené protilátky proti SARS-CoV-2, mají podle něj fungovat ve společnosti bez větších restrikcí. Stejně jako očkovaní." I Andrej začíná uvažovat: "Premiér Andrej Babiš uvažoval, že by lidem při prokazování mohl stačit pozitivní test na dlouhodobé protilátky proti covidu, takzvané IgG. Ministerstvo zdravotnictví se tomu však brání." Thon: "Je to způsob testování, který už měl být zavedený dávno. Podobně jako to platí v Rakousku" "Sérové protilátky umíme měřit velice snadno a není to drahá metoda. Je dokonce daleko levnější než PCR testy (stojí okolo 400 korun - pozn. red.). Dává vám daleko více informací. Díváte se do minulosti i do budoucnosti a zjistíte, jestli se člověk setkal s infekcí nebo s očkováním." Jednoduše: Testování PCR a antigeny je nástroj jak udržet COVID kauzu při životě a libovolně jí podle zadání/potřeby nastavovat (manipulovat s daty). Zároveň se velmi efektivně likviduje zdravotnictví = tunelují rozpočty pojišťoven.

Dá se to Bohumile chápat tak , že jim byla vyměřena MÍRA . MÍRA , která má stupnici od úplně nejlepšího , po naprostou katastrofu . Jenže v zamlčení je to , že se tato MÍRA pomocí rozlišení dá libovolně upravit . Například na stupnici od špatného po naprostou katastrofu .


Dá se to Bohumile chápat tak , že jim byla vyměřena MÍRA . MÍRA , která má stupnici od úplně nejlepšího , po naprostou katastrofu . Jenže v zamlčení je to , že se tato MÍRA pomocí rozlišení dá libovolně upravit . Například na stupnici od špatného po naprostou katastrofu .

I Andrej začíná uvažovat: "Premiér Andrej Babiš uvažoval, že by lidem při prokazování mohl stačit pozitivní test na dlouhodobé protilátky proti covidu, takzvané IgG. Ministerstvo zdravotnictví se tomu však brání."


Hm, zaujímavé. Takže Babiš sa snaží z toho vyvliecť...


[quote="pid:26703, uid:177"]I Andrej začíná uvažovat: "Premiér Andrej Babiš uvažoval, že by lidem při prokazování mohl stačit pozitivní test na dlouhodobé protilátky proti covidu, takzvané IgG. Ministerstvo zdravotnictví se tomu však brání."[/quote] Hm, zaujímavé. Takže Babiš sa snaží z toho vyvliecť...

Moderátor

A taky např. tento článek od odborníka (imunolog Thon), který je v poslední době nějak podezřele často medializován:

Dnes článek s Thonem na žumpě SeznamZpravy.
Včera na novinkách zde
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/misto-ockovani-mohou-stacit-protilatky-po-nemoci-tvrdi-imunolog-40367050
i na rozhlasu, dokonce 2x
https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-19-koronavirus-deti-imunita-ockovani-vakcinace-rizikova-skupina_2107261703_pat
https://plus.rozhlas.cz/nechtejme-aby-deti-zachranovaly-pocty-ockovanych-vakcina-je-pro-ne-rizikova-8541932


Začínají ho docela ozvučovat. A on ten Thon není nějaký - v jazyku prestitutů - "expert" z neziskovky.


prof. MUDr. Vojtěch Thon, Ph.D., MU Brno
https://www.muni.cz/en/people/2483-vojtech-thon


Z jeho rozhovoru na novinkách jsem udělal vývuc zde:

Tento chlapík v rozhovoru vyvrací značné množství kovid-fašistických narativů:


[quote="pid:26703, uid:177"]A taky např. tento článek od odborníka (imunolog Thon), který je v poslední době nějak podezřele často medializován:[/quote] Dnes článek s Thonem na žumpě SeznamZpravy. Včera na novinkách zde https://www.novinky.cz/domaci/clanek/misto-ockovani-mohou-stacit-protilatky-po-nemoci-tvrdi-imunolog-40367050 i na rozhlasu, dokonce 2x https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-19-koronavirus-deti-imunita-ockovani-vakcinace-rizikova-skupina_2107261703_pat https://plus.rozhlas.cz/nechtejme-aby-deti-zachranovaly-pocty-ockovanych-vakcina-je-pro-ne-rizikova-8541932 Začínají ho docela ozvučovat. A on ten Thon není nějaký - v jazyku prestitutů - "expert" z neziskovky. prof. MUDr. Vojtěch Thon, Ph.D., MU Brno https://www.muni.cz/en/people/2483-vojtech-thon Z jeho rozhovoru na novinkách jsem udělal vývuc zde: [quote="pid:26506, uid:240"]Tento chlapík v rozhovoru vyvrací značné množství kovid-fašistických narativů:[/quote]

Je na čase, aby ten malý chlapeček zvolal : "nejde už vůbec o zdraví, ale jde o podřízení systému". Pořád jde o ty Císařovy nové šaty. Ještě stále se mnoho i chápajících babrá v nabídnuté zdravotní stránce operace a tu sociální , tedy vytvoření postcovidové společnosti a tomu odpovídajícího společenského systému (kovid-fašizmu) nějak nevidí.


Je na čase, aby ten malý chlapeček zvolal : "nejde už vůbec o zdraví, ale jde o podřízení systému". Pořád jde o ty Císařovy nové šaty. Ještě stále se mnoho i chápajících babrá v nabídnuté zdravotní stránce operace a tu sociální , tedy vytvoření postcovidové společnosti a tomu odpovídajícího společenského systému (kovid-fašizmu) nějak nevidí.

prodělání nemoci (přesněji řečeno konfrontace s ní, málokdo totiž ve skutečnosti onemocní tímto, dnes již bezvýznamným, virem) je přece tím nejlepším "očkováním"


Naprostý souhlas, a v podstatě všichni, co tomu rozumí to dobře vědí.
Takže, když je to konečně možné vyslovit v masmédiích jsme o kousek dál...


Hm, zaujímavé. Takže Babiš sa snaží z toho vyvliecť...

Tento chlapík v rozhovoru vyvrací značné množství kovid-fašistických narativů:


Zároveň pan prof. Vojtěch T. částečnou "obhajobou" vakcinace ponechává únikovou cestu Vojtěchovi na ministerstvu a dalším zodpovědným, A taky Babišovi, ale ten se z toho vykroutím, jak píše Ori.
Tak uvidíme, jestli pochopí.


[quote="pid:26714, uid:292"]prodělání nemoci (přesněji řečeno konfrontace s ní, málokdo totiž ve skutečnosti onemocní tímto, dnes již bezvýznamným, virem) je přece tím nejlepším "očkováním"[/quote] Naprostý souhlas, a v podstatě všichni, co tomu rozumí to dobře vědí. Takže, když je to konečně možné vyslovit v masmédiích jsme o kousek dál... [quote="pid:26722, uid:7"]Hm, zaujímavé. Takže Babiš sa snaží z toho vyvliecť...[/quote] [quote="pid:26506, uid:240"]Tento chlapík v rozhovoru vyvrací značné množství kovid-fašistických narativů:[/quote] Zároveň pan prof. Vojtěch T. částečnou "obhajobou" vakcinace ponechává únikovou cestu Vojtěchovi na ministerstvu a dalším zodpovědným, A taky Babišovi, ale ten se z toho vykroutím, jak píše Ori. Tak uvidíme, jestli pochopí.

Luxusní donášky pro chudé


         27. 07. 2021 - EB

Objednat si potraviny až domů nebylo nikdy tak jednoduché, pokud bydlíte v některém z měst, kam se dovážejí. Tento byznys se rozjel během covidových lockdownů, protože lidé se báli vycházet. Podobnou službu (převoz čehosi z jednoho místa na druhé)
nabízejí i taxislužby, ale těm se v době vrcholící krize dařilo mnohem hůře.
Lidé, které vláda donutila zůstat doma, vlastní přepravu nepotřebovali
a také si hlídali výdaje.
Taxikáři se představy dalšího lockdownu děsí, zatímco někteří investoři
a manažeři v oblasti rozvážky potravin tajně doufají, že delta bude novým zlatým dolem.
Měli by si ale dávat pozor na to, co si přejí. Odhlédneme-li od zdravotních aspektů, dlouhodobý úspěch odvětví bude záviset na tom, zda si zákazníci budou i nadále více vážit svého času než částek, které zaplatí někomu jinému.
Jakmile „bohatí“ Češi pochopí, že je covid ožebračil,
bude placení za donášku potravin
až ke dveřím jednou z prvních položek, které škrtnou.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-27


Luxusní donášky pro chudé 27. 07. 2021 - EB Objednat si potraviny až domů nebylo nikdy tak jednoduché, pokud bydlíte v některém z měst, kam se dovážejí. Tento byznys se rozjel během covidových lockdownů, protože lidé se báli vycházet. Podobnou službu (převoz čehosi z jednoho místa na druhé) nabízejí i taxislužby, ale těm se v době vrcholící krize dařilo mnohem hůře. Lidé, které vláda donutila zůstat doma, vlastní přepravu nepotřebovali a také si hlídali výdaje. Taxikáři se představy dalšího lockdownu děsí, zatímco někteří investoři a manažeři v oblasti rozvážky potravin tajně doufají, že delta bude novým zlatým dolem. Měli by si ale dávat pozor na to, co si přejí. Odhlédneme-li od zdravotních aspektů, dlouhodobý úspěch odvětví bude záviset na tom, zda si zákazníci budou i nadále více vážit svého času než částek, které zaplatí někomu jinému. Jakmile „bohatí“ Češi pochopí, že je covid ožebračil, bude placení za donášku potravin až ke dveřím jednou z prvních položek, které škrtnou. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-27
Upravené 28. 7. 2021 o 14:07

Jak se Brusel připravoval na covid


                 28. 07. 2021 - EB

Z hlediska radikální transformace společnosti se covid podle bývalého
prezidenta Václava Klause strefil naprosto úžasně.
Covid byl dobře načasován i z hlediska snahy Evropské komise
urychlit strategii očkování.
Komise své cíle jasně vyjádřila ve Sdělení z 26. dubna 2018:
„K nejnaléhavějším problémům patří překonání váhavosti vůči očkování...,
zastavení šíření přenosných nemocí, jimž lze předcházet očkováním,
udržení vysoké proočkovanosti a zaručení rovného přístupu všech věkových skupin a veškerého obyvatelstva k očkování.“
Komise již tehdy plánovala
„společný očkovací průkaz pro občany EU,
který lze vyhledat prostřednictvím eletronických informačních systémů
a jenž je uznáván pro přeshraniční použití“, nyní známý jako covid pas.
Nikde v její strategii ani v později zveřejněném harmonogramu nenajdete zmínku
o uznávání prodělání nemoci nebo negativních testů.
Pokud budete chtít překročit hranice EU, budete muset být očkováni.
Tečka.
Cokoli jiného je pouze dočasné.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-28


Jak se Brusel připravoval na covid ---------------------------------- 28. 07. 2021 - EB Z hlediska radikální transformace společnosti se covid podle bývalého prezidenta Václava Klause strefil naprosto úžasně. Covid byl dobře načasován i z hlediska snahy Evropské komise urychlit strategii očkování. Komise své cíle jasně vyjádřila ve Sdělení z 26. dubna 2018: „K nejnaléhavějším problémům patří překonání váhavosti vůči očkování..., zastavení šíření přenosných nemocí, jimž lze předcházet očkováním, udržení vysoké proočkovanosti a zaručení rovného přístupu všech věkových skupin a veškerého obyvatelstva k očkování.“ Komise již tehdy plánovala „společný očkovací průkaz pro občany EU, který lze vyhledat prostřednictvím eletronických informačních systémů a jenž je uznáván pro přeshraniční použití“, nyní známý jako covid pas. Nikde v její strategii ani v později zveřejněném harmonogramu nenajdete zmínku o uznávání prodělání nemoci nebo negativních testů. Pokud budete chtít překročit hranice EU, budete muset být očkováni. Tečka. Cokoli jiného je pouze dočasné. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-28

Z války a do války s Joem Bidenem


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-29


„Z pánve do ohně“ (out of the frying pan and into the fire) je starý anglický výraz pro přechod ze špatné situace do mnohem horší. Češi raději mluví o přechodu „z bláta do louže“. Právě se vyvlékli ze své nejdelší války od roku 1648, jen aby v úterý slyšeli amerického prezidenta Joea Bidena hlásat, že „pokud skončíme ve válce, skutečné válečné přestřelce s nějakou velmocí, bude to [spíše] v důsledku kybernetického útoku velkých rozměrů“. O několik minut později řekl, že Čína a Rusko jsou „našimi konkurenty - a možná i budoucími smrtelnými konkurenty“. Jeho slova byla jako obvykle zmatená, ale jasně naznačují, že USA nastupují nový kurz. Pokud bude proti nim veden „kybernetický útok velkých rozměrů“, mohly by vystřelit jako první. Češi ještě ani neměli čas plně vyhodnotit válku, kterou právě ukončili. Byl Afgánistán úspěchem? Neúspěchem? Co by se mělo příště udělat jinak? A až je USA znovu vyzvou, aby se připojili k další akci, měla by být odpověď stejná?


Z války a do války s Joem Bidenem https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-29 „Z pánve do ohně“ (out of the frying pan and into the fire) je starý anglický výraz pro přechod ze špatné situace do mnohem horší. Češi raději mluví o přechodu „z bláta do louže“. Právě se vyvlékli ze své nejdelší války od roku 1648, jen aby v úterý slyšeli amerického prezidenta Joea Bidena hlásat, že „pokud skončíme ve válce, skutečné válečné přestřelce s nějakou velmocí, bude to [spíše] v důsledku kybernetického útoku velkých rozměrů“. O několik minut později řekl, že Čína a Rusko jsou „našimi konkurenty - a možná i budoucími smrtelnými konkurenty“. Jeho slova byla jako obvykle zmatená, ale jasně naznačují, že USA nastupují nový kurz. Pokud bude proti nim veden „kybernetický útok velkých rozměrů“, mohly by vystřelit jako první. Češi ještě ani neměli čas plně vyhodnotit válku, kterou právě ukončili. Byl Afgánistán úspěchem? Neúspěchem? Co by se mělo příště udělat jinak? A až je USA znovu vyzvou, aby se připojili k další akci, měla by být odpověď stejná?

Friday Edition: Demokracie s úšklebkem


    30. 07. 2021 - EB

Na dnešek jsme vám vybrali úryvek z nedávno vydané knihy Mashy Gessenové
s názvem Surviving Autocracy (Přežít autokracii):


Jakmile zvítězí cynismus, napsal disident Václav Havel v dopise Gustávu Husákovi v roce 1975, pak člověk, který „se ještě pokouší vzdorovat tím, že například odmítá přijmout princip přetvářky jako východisko k existenci, protože pochybuje o hodnotě seberealizace, která je zaplacena sebeodcizením, jeví se stále víc zlhostejnělému okolí jako podivín, blázen, donkichot – a posléze je nutně přijímán i s určitou dávkou nevole, jako každý, kdo se chová jinak než ostatní, a u něhož navíc hrozí nebezpečí, že svým chováním nastaví svému okolí kritické zrcadlo.“ Většina pak vestoje tleská jeho ponížení.


Válka proti principům rozpoutaná v sovětském světě byla úspěšnější, než si Havel v roce 1975 dokázal představit – přetrvala dlouho po rozpadu samotného Sovětského svazu. Jeho vlastní výzvy k morální politice byly zesměšňovány značnou částí jeho krajanů, když byl prezidentem, a ještě větší částí, když z funkce odešel - to vše dlouho po rozpadu východního bloku a zjevné porážce sovětského posttotalitního systému.


V dnešní ruštině je celý slovník principů a ideálů po desetiletích zneužívání odsunut do pozadí. Dokonce i v soukromé konverzaci se Rusové často omlouvají za používání slov nebo pojmů, které podle nich zavánějí „patosem“, slovem, které nyní připomíná ani ne tak utrpení, jako spíše serióznost a vznešenost. Ve veřejné sféře jazyk „patosu“ vůbec neexistuje: slovo jako „demokracie“ lze vyslovit pouze s úšklebkem.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-30
Kniha brzy vyjde v češtině pod názvem Přežít autokracii. (Dnešní překlad je ale náš.)
https://www.knizniklub.cz/knihy/531886-prezit-autokracii.html


Friday Edition: Demokracie s úšklebkem -------------------------------------- 30. 07. 2021 - EB Na dnešek jsme vám vybrali úryvek z nedávno vydané knihy Mashy Gessenové s názvem Surviving Autocracy (Přežít autokracii): Jakmile zvítězí cynismus, napsal disident Václav Havel v dopise Gustávu Husákovi v roce 1975, pak člověk, který „se ještě pokouší vzdorovat tím, že například odmítá přijmout princip přetvářky jako východisko k existenci, protože pochybuje o hodnotě seberealizace, která je zaplacena sebeodcizením, jeví se stále víc zlhostejnělému okolí jako podivín, blázen, donkichot – a posléze je nutně přijímán i s určitou dávkou nevole, jako každý, kdo se chová jinak než ostatní, a u něhož navíc hrozí nebezpečí, že svým chováním nastaví svému okolí kritické zrcadlo.“ Většina pak vestoje tleská jeho ponížení. Válka proti principům rozpoutaná v sovětském světě byla úspěšnější, než si Havel v roce 1975 dokázal představit – přetrvala dlouho po rozpadu samotného Sovětského svazu. Jeho vlastní výzvy k morální politice byly zesměšňovány značnou částí jeho krajanů, když byl prezidentem, a ještě větší částí, když z funkce odešel - to vše dlouho po rozpadu východního bloku a zjevné porážce sovětského posttotalitního systému. V dnešní ruštině je celý slovník principů a ideálů po desetiletích zneužívání odsunut do pozadí. Dokonce i v soukromé konverzaci se Rusové často omlouvají za používání slov nebo pojmů, které podle nich zavánějí „patosem“, slovem, které nyní připomíná ani ne tak utrpení, jako spíše serióznost a vznešenost. Ve veřejné sféře jazyk „patosu“ vůbec neexistuje: slovo jako „demokracie“ lze vyslovit pouze s úšklebkem. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-07-30 Kniha brzy vyjde v češtině pod názvem Přežít autokracii. (Dnešní překlad je ale náš.) https://www.knizniklub.cz/knihy/531886-prezit-autokracii.html

Kdo se dostal k Babišovi?


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-10


Žádný politik nechce, aby ho CIA označila za osobu vyžadující mimořádnou pozornost, pokud tedy součástí jeho programu či image není postavit se tomu, co Donald Trump a jiní označují jako Deep State. Od chvíle, kdy dal ředitel BIS Michal Koudelka jasně najevo, že jeho hlavní šéfové sídlí v Langley, našlapují čeští politici velmi opatrně v minovém poli, které kolem sebe nastražil. Předseda ČSSD Jan Hamáček si sice může myslet, že Koudelka vypustil do médií informace o jeho plánované cestě do Moskvy, jak naznačil expředseda Strany zelených Matěj Stropnický, ale otevřeně na to Hamáček reagovat nebude. Zdálo se, že premiér Andrej Babiš je na cestě k odstavení Koudelky na vedlejší kolej kvůli jeho vztahům s některými médii. V neděli na ČT prohlásil, že „je nesmysl tvrdit to, že naše služba (kontrarozvědka) funguje na základě jednoho člověka“ a že „naše orientace je jasná - jsme v NATO, v EU“. Tím Babiš zřejmě šlápl na jednu z min. Odpověď na otázku, zda Koudelka může sloužit dvěma státům, které mají odlišné národní zájmy, se tak o několik měsíců odkládá.


Kdo se dostal k Babišovi? https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-10 Žádný politik nechce, aby ho CIA označila za osobu vyžadující mimořádnou pozornost, pokud tedy součástí jeho programu či image není postavit se tomu, co Donald Trump a jiní označují jako Deep State. Od chvíle, kdy dal ředitel BIS Michal Koudelka jasně najevo, že jeho hlavní šéfové sídlí v Langley, našlapují čeští politici velmi opatrně v minovém poli, které kolem sebe nastražil. Předseda ČSSD Jan Hamáček si sice může myslet, že Koudelka vypustil do médií informace o jeho plánované cestě do Moskvy, jak naznačil expředseda Strany zelených Matěj Stropnický, ale otevřeně na to Hamáček reagovat nebude. Zdálo se, že premiér Andrej Babiš je na cestě k odstavení Koudelky na vedlejší kolej kvůli jeho vztahům s některými médii. V neděli na ČT prohlásil, že „je nesmysl tvrdit to, že naše služba (kontrarozvědka) funguje na základě jednoho člověka“ a že „naše orientace je jasná - jsme v NATO, v EU“. Tím Babiš zřejmě šlápl na jednu z min. Odpověď na otázku, zda Koudelka může sloužit dvěma státům, které mají odlišné národní zájmy, se tak o několik měsíců odkládá.
Upravené 10. 8. 2021 o 10:59

Odpověď na otázku, zda Koudelka může sloužit dvěma státům, které mají odlišné národní zájmy
Odpověď mi připadá jasná - vlastizrada.


[quote="pid:29042, uid:307"]Odpověď na otázku, zda Koudelka může sloužit dvěma státům, které mají odlišné národní zájmy[/quote]Odpověď mi připadá jasná - vlastizrada.

tak Koudelka sice nebude menovany, ale zatial ostava ako povereny do noveho vymenovania sefa buducou vladou....takze zatial to iste


tak Koudelka sice nebude menovany, ale zatial ostava ako povereny do noveho vymenovania sefa buducou vladou....takze zatial to iste
Upravené 10. 8. 2021 o 12:09

Babiš je jako ten člověk , který nikdy nechodí volit , ale vždy vyhraje ta "jeho" strana .
Já Vás podpořím , hlásá Babiš všem běžcům v závodě . Nic to nestojí a potom se s vítězem může vyfotit .
Pokud bych měl Babiše k někomu přirovnat , tak je to ředitel-chameleon z nadčasového filmu , Až přijde kocour .


Babiš je jako ten člověk , který nikdy nechodí volit , ale vždy vyhraje ta "jeho" strana . Já Vás podpořím , hlásá Babiš všem běžcům v závodě . Nic to nestojí a potom se s vítězem může vyfotit . Pokud bych měl Babiše k někomu přirovnat , tak je to ředitel-chameleon z nadčasového filmu , Až přijde kocour .
Upravené 10. 8. 2021 o 13:09

Vlákno je věnováno práci Erika Besta.Vidí do svěřeného kurníku velmi dobře. Zabývat se personáliemi je ztráta času.Jewrej Ondra plní svoji svěřenou úlohu velmi dobře. Proč od něj očekávat víc, než na co jeho jewrejský obchodní intelekt stačí? A proč očekávat od exekutivy,kterou koučuje, víc, než v potu tváře předvádí ?
Žijeme poslední měsíce vejletu za hranice všedních dnů . Říkalo se mu Sametová revoluce. Užijme si je s poznáním, proč jsme tuhle cestovku zvolili a v čem se ten vejlet nepoved... Abychom tohle historické masové selhání dovedli před svými nejbližšími omluvit...


Vlákno je věnováno práci Erika Besta.Vidí do svěřeného kurníku velmi dobře. Zabývat se personáliemi je ztráta času.Jewrej Ondra plní svoji svěřenou úlohu velmi dobře. Proč od něj očekávat víc, než na co jeho jewrejský obchodní intelekt stačí? A proč očekávat od exekutivy,kterou koučuje, víc, než v potu tváře předvádí ? Žijeme poslední měsíce vejletu za hranice všedních dnů . Říkalo se mu Sametová revoluce. Užijme si je s poznáním, proč jsme tuhle cestovku zvolili a v čem se ten vejlet nepoved... Abychom tohle historické masové selhání dovedli před svými nejbližšími omluvit...

Testování plně očkovaných


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-09
Pokud WHO dosáhne svého, a ona většinou svého dosáhne,
budou třetí dávky pozastaveny právě v době, kdy se delta v České republice rozjede.
Virus se začne na autogramiádách šířit i mezi plně očkovanými lidmi jako je Babiš
a jeho kabinet zareaguje tak,
že pro určité aktivity bude testování potřeba i pro očkované.


### Testování plně očkovaných https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-09 Pokud WHO dosáhne svého, a ona většinou svého dosáhne, budou třetí dávky pozastaveny právě v době, kdy se delta v České republice rozjede. Virus se začne na autogramiádách šířit i mezi plně očkovanými lidmi jako je Babiš a jeho kabinet zareaguje tak, že pro určité aktivity bude testování potřeba i pro očkované.
Upravené 11. 8. 2021 o 08:20

pro určité aktivity bude testování potřeba i pro očkované.

Z toho vykukuje řada otázek: WHO připouští, že očkování je neúčinné?
A kdo ještě věří tomu, že vládní opatření, testování a karanténa pomůžou zabránit další plánované vlně "pandemie"? Erik si je tou další vlnou skoro jistý - jasná zpráva.
Vypadá to, že stádo, které tomu ještě stále věří, má být co nejdříve vyléčeno. Pokud k tomu nedojde (bude dál věřit a akceptovat), dojde k postupnému rozkladu zdravotního systému - vytunelování pojišťoven a potom nastane teprve ta správná (ne)řízená depopulace chudých (snížení věku dožití) bez ohledu kdo byl nebo nebyl očkovaný.
Kam /ke komu/ odtékají parádní příjmy z testování? Zatím jsem nezaznamenal, že by se tím nějaké "seriózní" médium zabývalo.


[quote="pid:29196, uid:78"]pro určité aktivity bude testování potřeba i pro očkované.[/quote] Z toho vykukuje řada otázek: WHO připouští, že očkování je neúčinné? A kdo ještě věří tomu, že vládní opatření, testování a karanténa pomůžou zabránit další plánované vlně "pandemie"? Erik si je tou další vlnou skoro jistý - jasná zpráva. Vypadá to, že stádo, které tomu ještě stále věří, má být co nejdříve vyléčeno. Pokud k tomu nedojde (bude dál věřit a akceptovat), dojde k postupnému rozkladu zdravotního systému - vytunelování pojišťoven a potom nastane teprve ta správná (ne)řízená depopulace chudých (snížení věku dožití) bez ohledu kdo byl nebo nebyl očkovaný. Kam /ke komu/ odtékají parádní příjmy z testování? Zatím jsem nezaznamenal, že by se tím nějaké "seriózní" médium zabývalo.

No já bych se prudkého zhoršení zdravotního stavu populace zas tak neobával. Redukce popravčí čety v bílých pláštích by byla jen žádoucí a apel na zdravou životosprávu jako podmínku vysokého a zdravého věku by byl jen potřebný.
Ostatně - strmý pád kreditu "moderního zdravotnictví" je po COVID operaci prakticky zaručen.
Vyhnout se setkání s bílým pláštěm bez Hippokratovy přísahy je jen žádoucí.


No já bych se prudkého zhoršení zdravotního stavu populace zas tak neobával. Redukce popravčí čety v bílých pláštích by byla jen žádoucí a apel na zdravou životosprávu jako podmínku vysokého a zdravého věku by byl jen potřebný. Ostatně - strmý pád kreditu "moderního zdravotnictví" je po COVID operaci prakticky zaručen. Vyhnout se setkání s bílým pláštěm bez Hippokratovy přísahy je jen žádoucí.

Kolonialismus, který rozděluje svět


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-20


Polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro tento měsíc v souvislosti se sporem své země a Bruselu o reformu soudnictví prohlásil, že je „rozhodným odpůrcem podlehnutí nezákonnému vydírání ze strany EU, které provádí Soudní dvůr Evropské unie.“ Tento soud podle něj funguje na základě předpokladu, že „co je dovoleno Němcům, Nizozemcům a Španělům, není dovoleno Polákům. Je to koloniální mentalita, která nemá nic společného s právem.“


Koloniální mentalita? O kolonialismu nedávno hovořil v ruském zahraničněpolitickém pořadu Mezinárodní rozhledy také bývalý americký diplomat Chas Freeman. Podle něj je to jedna z nových dělících linií ve světě. Zde je náš překlad z ruštiny (nikoli však z anglického originálu, který není zcela dešifrovatelný):


Ne, toto není studená válka, není to bipolární svět. Je to mnohem složitější. USA se snaží současný geopolitický zmatek prezentovat jako ideologický boj. To se jim ale nepodaří, protože svět není rozdělen na demokraty a autokraty. Hranice jsou stanoveny jinak.


V první řadě se svět dělí na ty národy, které kolonizovaly druhé, a na ty, které byly kolonizovány. Země, které byly kolonizovány, a těch je většina, jsou sjednoceny touhou po překonání koloniální minulosti. Lidé tam chtějí získat zpět svoji důstojnost a ponižování chtějí zanechat minulosti.


Druhá divize existuje mezi zeměmi, které zbohatly již dříve, a těmi, které chtějí zbohatnout nyní. Některým se to podaří, jiným ne.


Přetrvává také dělení na bloky. Rusko své spojence ztratilo. USA se snaží zachovat si svou vlastní alianci. Naše snaha vidět svět skrze ideologické prizma však nefunguje a odcizuje nás našim spojencům. Žádná malá nebo středně velká země nechce být rukojmím jedné z velmocí. Všichni potřebují sebeurčení. Je to nová okolnost, se kterou se musíme naučit žít.


Otázkou do diskuze je, zda jsou středoevropské země vnímány jako něčí kolonie, jak naznačil polský ministr spravedlnosti.


Kolonialismus, který rozděluje svět https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-20 Polský ministr spravedlnosti Zbigniew Ziobro tento měsíc v souvislosti se sporem své země a Bruselu o reformu soudnictví prohlásil, že je „rozhodným odpůrcem podlehnutí nezákonnému vydírání ze strany EU, které provádí Soudní dvůr Evropské unie.“ Tento soud podle něj funguje na základě předpokladu, že „co je dovoleno Němcům, Nizozemcům a Španělům, není dovoleno Polákům. Je to koloniální mentalita, která nemá nic společného s právem.“ Koloniální mentalita? O kolonialismu nedávno hovořil v ruském zahraničněpolitickém pořadu Mezinárodní rozhledy také bývalý americký diplomat Chas Freeman. Podle něj je to jedna z nových dělících linií ve světě. Zde je náš překlad z ruštiny (nikoli však z anglického originálu, který není zcela dešifrovatelný): Ne, toto není studená válka, není to bipolární svět. Je to mnohem složitější. USA se snaží současný geopolitický zmatek prezentovat jako ideologický boj. To se jim ale nepodaří, protože svět není rozdělen na demokraty a autokraty. Hranice jsou stanoveny jinak. V první řadě se svět dělí na ty národy, které kolonizovaly druhé, a na ty, které byly kolonizovány. Země, které byly kolonizovány, a těch je většina, jsou sjednoceny touhou po překonání koloniální minulosti. Lidé tam chtějí získat zpět svoji důstojnost a ponižování chtějí zanechat minulosti. Druhá divize existuje mezi zeměmi, které zbohatly již dříve, a těmi, které chtějí zbohatnout nyní. Některým se to podaří, jiným ne. Přetrvává také dělení na bloky. Rusko své spojence ztratilo. USA se snaží zachovat si svou vlastní alianci. Naše snaha vidět svět skrze ideologické prizma však nefunguje a odcizuje nás našim spojencům. Žádná malá nebo středně velká země nechce být rukojmím jedné z velmocí. Všichni potřebují sebeurčení. Je to nová okolnost, se kterou se musíme naučit žít. Otázkou do diskuze je, zda jsou středoevropské země vnímány jako něčí kolonie, jak naznačil polský ministr spravedlnosti.

Nová válka v Afghánistánu


    1. 2021 - EB

Ke konci románu 451 stupňů Fahrenheita od Raye Bradburyho je hlavní hrdina na útěku před policií, podaří se mu ale uniknout ze zorného pole vrtulníků. Bez jediného zaváhání se reflektory a kamery zaměří na jiný cíl, na naprosto nevinného chudáka, který si pouze vyšel na ranní procházku. Nic netušící televizní diváci jsou spokojeni, když je cíl zneškodněn. „Představení musí mít bleskový konec,“ píše Bradbury. Vytáhla vláda Joea Bidena na svět stejný trik, když podnikla odvetu za sebevražedné bombové útoky na letišti v Kábulu minulý týden? Byl to všechno pouhý mediální trik?
To nelze nijak zjistit. Jak nedávno řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek, kolem Afghánistánu se neskutečným způsobem lhalo...
Ministerstvo obrany Spojených států se chlubilo svým nejnovějším úspěchem
a zopakovalo, že bude i nadále schopné provádět operace „za horizontem“,
aniž by bylo v Afghánistánu. Jinými slovy, válka v Afghánistánu skončila, avšak vzápětí začala další.
Stále není jasné, zda se od
České republiky a zbytku NATO očekává, že budou součástí i této nové války.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-30


#### Nová válka v Afghánistánu 30. 08. 2021 - EB Ke konci románu 451 stupňů Fahrenheita od Raye Bradburyho je hlavní hrdina na útěku před policií, podaří se mu ale uniknout ze zorného pole vrtulníků. Bez jediného zaváhání se reflektory a kamery zaměří na jiný cíl, na naprosto nevinného chudáka, který si pouze vyšel na ranní procházku. Nic netušící televizní diváci jsou spokojeni, když je cíl zneškodněn. „Představení musí mít bleskový konec,“ píše Bradbury. Vytáhla vláda Joea Bidena na svět stejný trik, když podnikla odvetu za sebevražedné bombové útoky na letišti v Kábulu minulý týden? Byl to všechno pouhý mediální trik? To nelze nijak zjistit. Jak nedávno řekl ministr kultury Lubomír Zaorálek, kolem Afghánistánu se neskutečným způsobem lhalo... Ministerstvo obrany Spojených států se chlubilo svým nejnovějším úspěchem a zopakovalo, že bude i nadále schopné provádět operace „za horizontem“, aniž by bylo v Afghánistánu. Jinými slovy, válka v Afghánistánu skončila, avšak vzápětí začala další. Stále není jasné, zda se od České republiky a zbytku NATO očekává, že budou součástí i této nové války. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-30

Friday Edition: Média pod vlivem CIA


V nedělním rozhovoru pro Blesk hovořil prezident Miloš Zeman o únicích informací: „BIS je něco jako děravý cedník, ze kterého utíkají informace většinou prostřednictvím toho bakalovského časopisu, jak on se jmenuje, Respekt, že?“


Pokud je toto konstatování prezidenta vůbec pravda,
pak BIS není jedinou zpravodajskou službou, která využívá média k dosažení svých cílů. Zde je překlad pasáže o CIA z květnového článku
konzervativního amerického spisovatele Petera Van Burena:
Leon Panetta, někdejší ředitel CIA, nepokrytě vysvětlil, že agentura před volbami ovlivňovala zahraniční média, aby „v dané zemi změnila postoje“.
Metodou bylo „v určitém státě nebo v určitém regionu získat média,
jež by mohla být velmi dobře využita k tomu, aby byla schopna předat jisté poselství
anebo pracovat na ovlivnění těch, kteří by mohli vlastnit prvky médií a byli tak schopni kooperovat, pracovat s vámi při předávání takového poselství“.
CIA provozuje obdobné operace k ovlivnění voleb v zahraničí
nepřetržitě od konce druhé světové války.

Cílem je ovládání informací coby nástroje vlivu. Někdy je kontrola velmi přímá, vlastním provozováním média. Problémem je snadná odhalitelnost, což ničí důvěryhodnost.


Účinnější strategií je stát se zdrojem pro legitimní média tak, že vaše (dez)informace získají jejich důvěryhodnost. Nejefektivnější je, když jedna nastrčená osoba ze CIA je prvotním zdrojem, zatímco druhá nastrčená osoba ze CIA působí zdánlivě nezávisle jako potvrzující zdroj. Můžete tak protlačit informace do mainstreamových médií, která je pak mohou „nezávisle“ potvrdit, někdy nevědomky, prostřednictvím vašich sekundárních agentů. V podstatě můžete psát titulky zítřejších novin.


K dalším technikám patří exkluzivní pravdivé informace proložené dezinformacemi za účelem získání důvěryhodnosti, využívání oficiálních zdrojů, jako jsou mluvčí velvyslanectví, kteří „nechtěně“ potvrzují dílčí detaily, a tajné financování výzkumu a vedlejších zakázek za účelem podpory akademiků a odborníků, kteří mohou diskreditovat protiargumenty.
Zbytek článku už tak zajímavý není, protože zabředává do obhajoby Donalda Trumpa,
ale sami si ho můžete přečíst celý.
https://www.theamericanconservative.com/articles/spies-journalists-and-info-ops-against-america/https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-27


### Friday Edition: Média pod vlivem CIA V nedělním rozhovoru pro Blesk hovořil prezident Miloš Zeman o únicích informací: „BIS je něco jako děravý cedník, ze kterého utíkají informace většinou prostřednictvím toho bakalovského časopisu, jak on se jmenuje, Respekt, že?“ Pokud je toto konstatování prezidenta vůbec pravda, pak BIS není jedinou zpravodajskou službou, která využívá média k dosažení svých cílů. Zde je překlad pasáže o CIA z květnového článku konzervativního amerického spisovatele Petera Van Burena: **Leon Panetta, někdejší ředitel CIA, nepokrytě vysvětlil, že agentura před volbami ovlivňovala zahraniční média, aby „v dané zemi změnila postoje“. Metodou bylo „v určitém státě nebo v určitém regionu získat média, jež by mohla být velmi dobře využita k tomu, aby byla schopna předat jisté poselství anebo pracovat na ovlivnění těch, kteří by mohli vlastnit prvky médií a byli tak schopni kooperovat, pracovat s vámi při předávání takového poselství“. CIA provozuje obdobné operace k ovlivnění voleb v zahraničí nepřetržitě od konce druhé světové války.** Cílem je ovládání informací coby nástroje vlivu. Někdy je kontrola velmi přímá, vlastním provozováním média. Problémem je snadná odhalitelnost, což ničí důvěryhodnost. Účinnější strategií je stát se zdrojem pro legitimní média tak, že vaše (dez)informace získají jejich důvěryhodnost. Nejefektivnější je, když jedna nastrčená osoba ze CIA je prvotním zdrojem, zatímco druhá nastrčená osoba ze CIA působí zdánlivě nezávisle jako potvrzující zdroj. Můžete tak protlačit informace do mainstreamových médií, která je pak mohou „nezávisle“ potvrdit, někdy nevědomky, prostřednictvím vašich sekundárních agentů. V podstatě můžete psát titulky zítřejších novin. K dalším technikám patří exkluzivní pravdivé informace proložené dezinformacemi za účelem získání důvěryhodnosti, využívání oficiálních zdrojů, jako jsou mluvčí velvyslanectví, kteří „nechtěně“ potvrzují dílčí detaily, a tajné financování výzkumu a vedlejších zakázek za účelem podpory akademiků a odborníků, kteří mohou diskreditovat protiargumenty. Zbytek článku už tak zajímavý není, protože zabředává do obhajoby Donalda Trumpa, ale sami si ho můžete přečíst celý. https://www.theamericanconservative.com/articles/spies-journalists-and-info-ops-against-america/https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-08-27
Upravené 30. 8. 2021 o 20:51

Podrobnejší popis, ako ovládanie médií cez CIA a rôzne iné spolky funguje od 2. sv. vojny, je v knihe Uda Ulfkotte "Gekaufte Journalisten". Sám bol novinárom, ktorý takúto žurnalistiku robil vo Frankfurter Allgemeine Zeitung, ale v podstate ide princíp fungovania vo všetkých tlačených médiách. U nás je takýmto okatým nástrojom Hríbov .týžden, čo dokazuje aj tajná správa SIS zo sledovania baru Apache, kam chodil inštruovať židovských chlapcov neznámy pán z Mníchova, kde je mediálne centrum CIA - RFE.


Podrobnejší popis, ako ovládanie médií cez CIA a rôzne iné spolky funguje od 2. sv. vojny, je v knihe Uda Ulfkotte "Gekaufte Journalisten". Sám bol novinárom, ktorý takúto žurnalistiku robil vo Frankfurter Allgemeine Zeitung, ale v podstate ide princíp fungovania vo všetkých tlačených médiách. U nás je takýmto okatým nástrojom Hríbov .týžden, čo dokazuje aj tajná správa SIS zo sledovania baru Apache, kam chodil inštruovať židovských chlapcov neznámy pán z Mníchova, kde je mediálne centrum CIA - RFE.
Upravené 30. 8. 2021 o 23:31

https://www.youtube.com/watch?v=s9kinFz1lrE


Proč může fiasko v Afghánistánu zlomit Bidenovi vaz a co čekat od Tálibánu 2.0


Muj vyber z toho, co rekl Eric Best:


  • Odchod USA z Afganistanu byl domluven ze strany USA
  • Propaganda kolapsu Afganistanu na zapade po odchodu USA (zapadni media + USA - tajne sluzby)
  • Odchod USA z Afganistanu byl planovany, ale Biden ani nevedel, co se deje (prirovnani k Jakesovi) => cele je to utok na Bidena za ucelem ho odstranit
  • Zapad udelal vse proto, aby ho Afganci nenavideli (krome tech par tisicu, ktere od zapadu dostali prachy)
  • Zanechani vojenske techniky USA je rovnez naplanovane s cilem potupit Bidena
  • Predpoklad miru v Afganistanu pod Talibanem
  • Možná uprchlická krize do Evropy se bude odvijet od toho, zda bude v Afganistanu poradek (Taliban zatim pry zavrel hrance)

https://www.youtube.com/watch?v=s9kinFz1lrE Proč může fiasko v Afghánistánu zlomit Bidenovi vaz a co čekat od Tálibánu 2.0 Muj vyber z toho, co rekl Eric Best: - Odchod USA z Afganistanu byl domluven ze strany USA - Propaganda kolapsu Afganistanu na zapade po odchodu USA (zapadni media + USA - tajne sluzby) - Odchod USA z Afganistanu byl planovany, ale Biden ani nevedel, co se deje (prirovnani k Jakesovi) => cele je to utok na Bidena za ucelem ho odstranit - Zapad udelal vse proto, aby ho Afganci nenavideli (krome tech par tisicu, ktere od zapadu dostali prachy) - Zanechani vojenske techniky USA je rovnez naplanovane s cilem potupit Bidena - Predpoklad miru v Afganistanu pod Talibanem - Možná uprchlická krize do Evropy se bude odvijet od toho, zda bude v Afganistanu poradek (Taliban zatim pry zavrel hrance)

https://www.youtube.com/watch?v=6rzw6Hq47WA


Co naservírují politici na podzim občanům a podnikatelům aneb Koronavirové strašení zdaleka nekončí


Můj vyber z toho, co řekl Eric Best:


  • Sleduji zprávy z USA, jsou tam o 1-3 týdny dopředu a slyšíme, že nemocnice se plní, možná budeme muset znovu očkovat očkované, testovat i očkované
  • V ČR problém, že budou volby => vláda chce oddálit covidmánii, ale média jí tlačí
  • Celou dobu vláda ČR říká, že nic nebude (myšleno nějaký lockdown), ale vidíme, že v jiných státech už probíhají změny a uzavírání
  • Očkovaný člověk může přenášet, i když tvrdí, že ne
  • Třetí vakcína - WHO tvrdí, že nemorální, aby ty národy, kde již mají lidé 2 vakcíny si dávali třetí vakcínu, když jsou části světa, kde lidé nemají ještě ani jednu a jak říkal Bill Gates, tak cílem je očkovat celý svět (vlády toto mohou využít pro odůvodnění lockdownu, že není dostatek vakcín)
  • Většina lidí chce tvrdá opatření (strach)
  • Vlády budou muset přijít pravděpodobně s něčím novým (Delta nezabírá, mluvil o Delta + :-) )
  • Tvrdá opatření v ČR máme, ale nedodržují se a vládě je to jedno, ale až přijde finanční krize, tak se vláda bude muset rozhodnout, zda tato opatření využít, ale z jiného důvodu, tj. finanční krize (proto nás připravují o práva)

https://www.youtube.com/watch?v=6rzw6Hq47WA Co naservírují politici na podzim občanům a podnikatelům aneb Koronavirové strašení zdaleka nekončí Můj vyber z toho, co řekl Eric Best: - Sleduji zprávy z USA, jsou tam o 1-3 týdny dopředu a slyšíme, že nemocnice se plní, možná budeme muset znovu očkovat očkované, testovat i očkované - V ČR problém, že budou volby => vláda chce oddálit covidmánii, ale média jí tlačí - Celou dobu vláda ČR říká, že nic nebude (myšleno nějaký lockdown), ale vidíme, že v jiných státech už probíhají změny a uzavírání - Očkovaný člověk může přenášet, i když tvrdí, že ne - Třetí vakcína - WHO tvrdí, že nemorální, aby ty národy, kde již mají lidé 2 vakcíny si dávali třetí vakcínu, když jsou části světa, kde lidé nemají ještě ani jednu a jak říkal Bill Gates, tak cílem je očkovat celý svět (vlády toto mohou využít pro odůvodnění lockdownu, že není dostatek vakcín) - Většina lidí chce tvrdá opatření (strach) - Vlády budou muset přijít pravděpodobně s něčím novým (Delta nezabírá, mluvil o Delta + :-) ) - Tvrdá opatření v ČR máme, ale nedodržují se a vládě je to jedno, ale až přijde finanční krize, tak se vláda bude muset rozhodnout, zda tato opatření využít, ale z jiného důvodu, tj. finanční krize (proto nás připravují o práva)

Twitter Erika Besta
https://twitter.com/ErikBest?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor


Eric Best: Zelený „Marťan“ v marťanské čtvrti zvané Kavčí hory
https://www.novarepublika.cz/2021/09/eric-best-zeleny-martan-v-martanske-ctvrti-zvane-kavci-hory


Twitter Erika Besta https://twitter.com/ErikBest?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor Eric Best: Zelený „Marťan“ v marťanské čtvrti zvané Kavčí hory https://www.novarepublika.cz/2021/09/eric-best-zeleny-martan-v-martanske-ctvrti-zvane-kavci-hory

Pomalý konec Operace delta.


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-09-06


Operace Delta, jak jsme ji v červnu nazvali, se zjevně chýlí ke konci a bude nahrazena novou fází covidu. Ústřední velení bude deltu považovat za ohromný úspěch. Dobře organizované dezinformace o tom, že virová nálož této varianty je až 1260krát vyšší než původního koronavirového kmenu a že delta je dvakrát nakažlivější než předchozí varianty, měly kýžený efekt, vyděsily lidi natolik, že se nechali očkovat. Deltou se téměř nikdo v České republice nenakazil, což operační jednotky na místě zásahu připisují rostoucímu počtu očkovaných lidí a vysoké promořenosti. Přesto i mezi neočkovanými lidmi je virová nálož a infekčnost pozoruhodně nízká. Téměř polovina obyvatelstva není naočkována, ale od 1. června zemřelo v České republice na covid pouhých 109 lidí. To vládě Andreje Babiše nemohlo vyhovovat víc. Nízká úmrtnost a rychlejší rozjezd očkování. Další na řadě je varianta mí nebo delta+, právě včas pro Babiše+.


Pomalý konec Operace delta. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-09-06 Operace Delta, jak jsme ji v červnu nazvali, se zjevně chýlí ke konci a bude nahrazena novou fází covidu. Ústřední velení bude deltu považovat za ohromný úspěch. Dobře organizované dezinformace o tom, že virová nálož této varianty je až 1260krát vyšší než původního koronavirového kmenu a že delta je dvakrát nakažlivější než předchozí varianty, měly kýžený efekt, vyděsily lidi natolik, že se nechali očkovat. Deltou se téměř nikdo v České republice nenakazil, což operační jednotky na místě zásahu připisují rostoucímu počtu očkovaných lidí a vysoké promořenosti. Přesto i mezi neočkovanými lidmi je virová nálož a infekčnost pozoruhodně nízká. Téměř polovina obyvatelstva není naočkována, ale od 1. června zemřelo v České republice na covid pouhých 109 lidí. To vládě Andreje Babiše nemohlo vyhovovat víc. Nízká úmrtnost a rychlejší rozjezd očkování. Další na řadě je varianta mí nebo delta+, právě včas pro Babiše+.

BIS, BND, CIA a 9/11


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-09-17


Vybrali jsme zajímavou pasáž z pamětí bývalého ředitele Bezpečnostní informační služby Jiřího Růžka z roku 2014 s názvem V labyrintu zpravodajských služeb. Píše tam, že se v listopadu 2001 zúčastnil recepce v Bavorsku, kde ho oslovil muž obeznámený s „českou stopou“ jednoho z teroristů událostí 11. září Mohammeda Atty a Iráku:


_„Dobrý den, pane Růžku!“ oslovil mě menší obrýlený muž. „Já jsem Adam, náměstek ředitele z Pullachu (tehdejšího sídla Spolkové zpravodajské služby BND),“ představil se. „Váš velvyslanec říkal, že prý jste rozumný člověk,“ dodal. „Inu, když to říkal pan velvyslanec, tak na tom jistě něco bude,“ usmál jsem se a čekal, s čím přijde. „Slyšel jsem o zprávách, které poskytujete Američanům. Chtěl bych vám říci, že si hrajete s ohněm. Američané hledají záminku pro vstup do Iráku, a když jim ji dáte, tak to bude vaše zodpovědnost. Říkám vám otevřeně, Amerika chce válku! A my se v tom svezeme s ní! Už je vám to jasné?“ skončil celkem výstižnou otázkou. „Jste si tím, pane náměstku, jistý?“ kontroval jsem též dotazem. „Naprosto,“ řekl pan Adam. „Víte, my máme také své zdroje,“ řekl s úsměvem a odporoučel se.


Po návratu do Prahy jsem pokračoval v nastolené proceduře informačního toku k CIA. Čím dál víc bylo zřejmé, že jsme nesplnili očekávání a nedodali ten „pravý“ informační výstup._


BIS, BND, CIA a 9/11 https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-09-17 Vybrali jsme zajímavou pasáž z pamětí bývalého ředitele Bezpečnostní informační služby Jiřího Růžka z roku 2014 s názvem V labyrintu zpravodajských služeb. Píše tam, že se v listopadu 2001 zúčastnil recepce v Bavorsku, kde ho oslovil muž obeznámený s „českou stopou“ jednoho z teroristů událostí 11. září Mohammeda Atty a Iráku: _„Dobrý den, pane Růžku!“ oslovil mě menší obrýlený muž. „Já jsem Adam, náměstek ředitele z Pullachu (tehdejšího sídla Spolkové zpravodajské služby BND),“ představil se. „Váš velvyslanec říkal, že prý jste rozumný člověk,“ dodal. „Inu, když to říkal pan velvyslanec, tak na tom jistě něco bude,“ usmál jsem se a čekal, s čím přijde. „Slyšel jsem o zprávách, které poskytujete Američanům. Chtěl bych vám říci, že si hrajete s ohněm. Američané hledají záminku pro vstup do Iráku, a když jim ji dáte, tak to bude vaše zodpovědnost. Říkám vám otevřeně, Amerika chce válku! A my se v tom svezeme s ní! Už je vám to jasné?“ skončil celkem výstižnou otázkou. „Jste si tím, pane náměstku, jistý?“ kontroval jsem též dotazem. „Naprosto,“ řekl pan Adam. „Víte, my máme také své zdroje,“ řekl s úsměvem a odporoučel se. Po návratu do Prahy jsem pokračoval v nastolené proceduře informačního toku k CIA. Čím dál víc bylo zřejmé, že jsme nesplnili očekávání a nedodali ten „pravý“ informační výstup._
Upravené 17. 9. 2021 o 13:36

Demokraté“ v akci


ze dne 12. 10. 2021 - EB


Stejně jako existuje několik způsobů, jak odpovědět na otázku,
kdo vyhrál české parlamentní volby,
jak jsme psali včera, existuje i několik způsobů,
jak se dívat na otázku aktivace čl. 66 Ústavy České republiky na zbavení prezidenta
jeho pravomocí. Přísně vzato je k tomu nutné, aby prezident nebyl schopen
vykonávat svou funkci.
Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka nicméně otevřeně pohrozil zbavením Miloše Zemana funkce, pokud učiní politické rozhodnutí – ač plně při smyslech – jmenovat Andreje Babiše premiérem. Tento postoj vysvětluje, proč někteří politici a média neústupně trvají na tom, že volby vyhrálo Spolu, přestože ANO získalo o jeden mandát víc. Hledají legitimitu pro to, co by mohlo být předčasným uchopením moci, a tím odhalují svou pravou tvář
„demokratů“.

Možná dokonce zcela zbytečně. Než se vrhnou na pošlapávání Ústavy, měli by se vážně zamyslet nad možností, že by Babiš pověření jednat o nové vládě odmítl.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-12


Demokraté“ v akci ----------------- ze dne 12. 10. 2021 - EB Stejně jako existuje několik způsobů, jak odpovědět na otázku, kdo vyhrál české parlamentní volby, jak jsme psali včera, existuje i několik způsobů, jak se dívat na otázku aktivace čl. 66 Ústavy České republiky na zbavení prezidenta jeho pravomocí. Přísně vzato je k tomu nutné, aby prezident nebyl schopen vykonávat svou funkci. **Předseda KDU-ČSL Marian Jurečka nicméně otevřeně pohrozil zbavením Miloše Zemana funkce, pokud učiní politické rozhodnutí – ač plně při smyslech – jmenovat Andreje Babiše premiérem. Tento postoj vysvětluje, proč někteří politici a média neústupně trvají na tom, že volby vyhrálo Spolu, přestože ANO získalo o jeden mandát víc. Hledají legitimitu pro to, co by mohlo být předčasným uchopením moci, a tím odhalují svou pravou tvář „demokratů“.** Možná dokonce zcela zbytečně. Než se vrhnou na pošlapávání Ústavy, měli by se vážně zamyslet nad možností, že by Babiš pověření jednat o nové vládě odmítl. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-12

VW ve válce s Babišem


https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-13


Den před českými parlamentními volbami pohrozila Škoda Auto ze skupiny Volkswagen zastavením výroby aut v České republice. Byl to válečný akt. Škoda mohla stejně dobře počkat až den po volbách. Místo toho se rozhodla pro nepřátelství. Pak přišla v pondělí s kloboukem v ruce žádat premiéra Andreje Babiše a ministra průmyslu Karla Havlíčka o peníze v podobě reaktivace programu Antivirus. Ani ne tak pro sebe, řekl Havlíček, ale pro své dodavatele. Co však neřekl, ale co určitě ví, je, že VW své dodavatele ždímá rušením nebo razantním omezováním pevně domluvených kontraktů s dovětkem: „Chcete s námi spolupracovat i v budoucnu, že?“ Nyní chce Škoda napravit vedlejší škody svých vlastních skutků tím, že tlačí českou vládu k vyplácení příspěvku na zaměstnanost v rámci covidového programu určeného pro úplně jiné situace. Babiš je v úzkých, protože ví, že nemůže VW jen tak poslat do háje. VW to samozřejmě ví také. Co by udělal Petr Fiala?


VW ve válce s Babišem https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-13 Den před českými parlamentními volbami pohrozila Škoda Auto ze skupiny Volkswagen zastavením výroby aut v České republice. Byl to válečný akt. Škoda mohla stejně dobře počkat až den po volbách. Místo toho se rozhodla pro nepřátelství. Pak přišla v pondělí s kloboukem v ruce žádat premiéra Andreje Babiše a ministra průmyslu Karla Havlíčka o peníze v podobě reaktivace programu Antivirus. Ani ne tak pro sebe, řekl Havlíček, ale pro své dodavatele. Co však neřekl, ale co určitě ví, je, že VW své dodavatele ždímá rušením nebo razantním omezováním pevně domluvených kontraktů s dovětkem: „Chcete s námi spolupracovat i v budoucnu, že?“ Nyní chce Škoda napravit vedlejší škody svých vlastních skutků tím, že tlačí českou vládu k vyplácení příspěvku na zaměstnanost v rámci covidového programu určeného pro úplně jiné situace. Babiš je v úzkých, protože ví, že nemůže VW jen tak poslat do háje. VW to samozřejmě ví také. Co by udělal Petr Fiala?

Ano VW se chová ke svým dodavatelům, vyloženě jako prase, vím to, jelikož mám člověka v rodině, co pracuje ve vedení jednoho ze sub dodavatelů. Ze dne na den, snížili odvolávky o 60%. Kompenzace? Kdo ví jestli... Obrana vůči tomu? Žádná neexistuje. Přesně jak píše autor, chceš pro nás dělat i v budoucnu, až se to spraví... ? Tak drž hubu a krok.


Co zapomínají ty hovada říct, že se to již nespraví a celý segment automotiv čekají brutální změny, pod tíhou GP.
Copak to ti manažeři Škody nevědí? Nebo mají tak brutální "držhubné"?


Je k zblití a ostuda předešlých vlád, že dopustili aby se ekonomika ČR postavila na automobilismu, který když je krize, jde do kytek jako první! Jaké mají řešení toho všeho? Co ty tisíce lidí, kteří jsou teď na 60% procentech u subek? Zajímá to někoho? Řeší se to presstituti? Mají to na háku, oni "zatím" mají co žrát. No i na ty mrdky dojde.


Jsem opravdu naštvaný, protože se chovají jako mafie, vyhrožují a tlačí ke zdi.
Já vím delší dobu, že automotive je na odpis, také jsem z něj v roce 2016 vystoupil a odešel do jiného odvětví, ale co ti lidé co v něm zůstali, a podniky kam by eventuelně šli, tvoři něco prospěšného, prostě neexistují, jsou rozkradené, zlikvidované.


Ano VW se chová ke svým dodavatelům, vyloženě jako prase, vím to, jelikož mám člověka v rodině, co pracuje ve vedení jednoho ze sub dodavatelů. Ze dne na den, snížili odvolávky o 60%. Kompenzace? Kdo ví jestli... Obrana vůči tomu? Žádná neexistuje. Přesně jak píše autor, chceš pro nás dělat i v budoucnu, až se to spraví... ? Tak drž hubu a krok. Co zapomínají ty hovada říct, že se to již nespraví a celý segment automotiv čekají brutální změny, pod tíhou GP. Copak to ti manažeři Škody nevědí? Nebo mají tak brutální "držhubné"? Je k zblití a ostuda předešlých vlád, že dopustili aby se ekonomika ČR postavila na automobilismu, který když je krize, jde do kytek jako první! Jaké mají řešení toho všeho? Co ty tisíce lidí, kteří jsou teď na 60% procentech u subek? Zajímá to někoho? Řeší se to presstituti? Mají to na háku, oni "zatím" mají co žrát. No i na ty mrdky dojde. Jsem opravdu naštvaný, protože se chovají jako mafie, vyhrožují a tlačí ke zdi. Já vím delší dobu, že automotive je na odpis, také jsem z něj v roce 2016 vystoupil a odešel do jiného odvětví, ale co ti lidé co v něm zůstali, a podniky kam by eventuelně šli, tvoři něco prospěšného, prostě neexistují, jsou rozkradené, zlikvidované.

Babiš by to měl urychleně pustit Fialovým masochistům.


Babiš by to měl urychleně pustit Fialovým masochistům.

Tikal: ak sa mozem spytat, do akeho odvetvia si odisiel....pretoze zo vyzera na retazovy domino-kolaps a pokial nie si IT napojeny na zahranicnych nadnarodnych odberatelov, tak sa to dotkne v podstate priamo ci nepriamo kazdeho. Kolegynina dcera si hlada miesto, 3xVS, anglictina slovom aj pismom (1x VS v Anglicku, druha v Australii), sikovna, mysliaca bezproblemova. Rodicia znamosti maju, oslovili vsetkych.....a robota proste nie je. Banky budu skor prepustat, mobilni operatori takisto....mozno snad v januari apod. Baba ma depresie uz teraz a to je pritom rodina bohata, takze tam ide len o psychiku. Co bude ale s vacsinou ostatnych? U nas tento rok prepustili babu 59.rocnu, tento mesiac spachala samovrazdu


Tikal: ak sa mozem spytat, do akeho odvetvia si odisiel....pretoze zo vyzera na retazovy domino-kolaps a pokial nie si IT napojeny na zahranicnych nadnarodnych odberatelov, tak sa to dotkne v podstate priamo ci nepriamo kazdeho. Kolegynina dcera si hlada miesto, 3xVS, anglictina slovom aj pismom (1x VS v Anglicku, druha v Australii), sikovna, mysliaca bezproblemova. Rodicia znamosti maju, oslovili vsetkych.....a robota proste nie je. Banky budu skor prepustat, mobilni operatori takisto....mozno snad v januari apod. Baba ma depresie uz teraz a to je pritom rodina bohata, takze tam ide len o psychiku. Co bude ale s vacsinou ostatnych? U nas tento rok prepustili babu 59.rocnu, tento mesiac spachala samovrazdu

Den před českými parlamentními volbami pohrozila Škoda Auto ze skupiny Volkswagen zastavením výroby aut v České republice. Byl to válečný akt. Škoda mohla stejně dobře počkat až den po volbách.

Nejsou sami, "spjačije" byli aktivováni i v řadě dalších firem. Např. ČEZ 8.10. zvýšil násobně cenu silové elektřiny pro smlouvy s fixem.
SPOLU, které intenzivně touží po německé náruči, má své zástupce rozlezlé prakticky všude, včetně komunální politiky.
Zajímalo by mě, když nejsou díly pro Škodovku, jestli nejsou ani pro VW? Zatím jsem nic takového neslyšel a nejbližší subdodavatel nejen pro Škodu, ale i jiné německé automobilky vyrábí dál.
Je možné, že plánované oddělení střední Evropy je silně proti chuti i německému průmyslu?


[quote="pid:37490, uid:307"]Den před českými parlamentními volbami pohrozila Škoda Auto ze skupiny Volkswagen zastavením výroby aut v České republice. Byl to válečný akt. Škoda mohla stejně dobře počkat až den po volbách.[/quote] Nejsou sami, "spjačije" byli aktivováni i v řadě dalších firem. Např. ČEZ 8.10. zvýšil násobně cenu silové elektřiny pro smlouvy s fixem. SPOLU, které intenzivně touží po německé náruči, má své zástupce rozlezlé prakticky všude, včetně komunální politiky. Zajímalo by mě, když nejsou díly pro Škodovku, jestli nejsou ani pro VW? Zatím jsem nic takového neslyšel a nejbližší subdodavatel nejen pro Škodu, ale i jiné německé automobilky vyrábí dál. Je možné, že plánované oddělení střední Evropy je silně proti chuti i německému průmyslu?

tazko povedat, ale VW uz ohlasil prepustenie 30 tis. ludi v Europe


tazko povedat, ale VW uz ohlasil prepustenie 30 tis. ludi v Europe
Upravené 15. 10. 2021 o 13:56

Tikal: ak sa mozem spytat, do akeho odvetvia si odisiel...
Pravděpodobně, reaguješ na můj příspěvek?


Odešel jsem do Chemicko - Zpracujícího průmyslu, kde se také potýkáme s určitými problémy, ale dřív se položí ten automotiv, než to položí nás. Bude to skokově později, ale stane se to, protože tak to má být, pokud se tedy něco zásadního nestane ve Světě a nenastane obrat o 180°od těch všech levicově extrémistických ideologií a green dealu.


[quote="pid:37702, uid:187"]Tikal: ak sa mozem spytat, do akeho odvetvia si odisiel...[/quote] Pravděpodobně, reaguješ na můj příspěvek? Odešel jsem do Chemicko - Zpracujícího průmyslu, kde se také potýkáme s určitými problémy, ale dřív se položí ten automotiv, než to položí nás. Bude to skokově později, ale stane se to, protože tak to má být, pokud se tedy něco zásadního nestane ve Světě a nenastane obrat o 180°od těch všech levicově extrémistických ideologií a green dealu.

https://www.youtube.com/watch?v=1FsLTNOtrJ0


Povolební Česko aneb Co čekat v ekonomice, politice a energetice


Můj výtah:


Změny na 3 úrovních: 1) Individuální změny v parlamentu a na ministerstvech (někomu vyhovuje, protože na tom má zájem), 2) Změny na úrovni státu - nové zákony např. 3) Neočekává změnu na úrovni nějakých trendů v politice a ti, kteří očekávají nějakou změnu v Evropě nebo ČR, tak budou zklamaní a za 4 roky mohou hlasovat úplně jinak.


Komentář k výsledku voleb: Média to pojmula tak, že vyhrává ten, kdo má nejvíce hlasů (SPOLU) z toho důvodu, aby veřejnost nepochopila, že první pokus na sestavení vlády má mít ANO (Babiš), ale to média nechtějí a naopak tlačí na to, aby první pokus Babiše byl vnímán jako nelegitimní.


Mluvil o Vondráčkovi, který přinesl prezidentu Zemanovi dokument k podpisu a média začala zpochybňovat, že to podepsal skutečně prezident Zeman, čímž zpochybňují čest Vondráčka, respektive vysokého ústavního činitele. P. Erik Best nevěří, že by zfalšovali podpis prezidenta Zemana.


Prezident může být opravdu nemocný nebo nemusí a může to být hra Hradu, hra prezidenta a my nevíme, co přijde. Média chtějí tlačit na to, aby dostalo šanci SPOLU, ale prezident Zeman nás může překvapit.Prezidenta Zemana chtějí zbavit funkce proto, aby nás nemohl překvapit. Pokud by prezident Zeman přišel s tím, že chce jmenovat někoho jiného, tak to načasování je důležité, protože může překvapit a oni ho mohou zbavit funkce před tím než na to bude mít čas. Babiš nechce být premiér, protože má pravděpodobně prezidentské ambice. Další možností na premiéra je Fiala a nebo někdo jiný.


Možné ekonomické změny v ČR pod vedením 5ti koalice: státní zakázky (Agrofert a spřízněné osoby mohou přijít o zakázky). 5ti koalice pravděpodobně nezastaví zadlužování, protože trend je utrácet a oni v tom budou asi pokračovat. Zadlužení budou svádět na Babiše. 5ti koalice ví, že zadlužení ČR je nízké, takže mohou pokračovat.


Covid situace. Bude hodně záležet na tom, zda budou pokračovat v tom, co dělal Babiš (5ti koalice tvrdí, že zruší všechny nesmysly, co dělal Baiš a budou mít jasná pravidla). Výhoda "Babišových nesmyslů" je v tom, že ten, kdo je v praxi nechce dodržovat, tak nemusí, pokud zůstává na území ČR. Pokud přijdou s rozdělováním na očkované a neočkované, tak to bude problém (tvrdí, že 37% dospělé populace není očkováno).


Zahraniční politika: Schwanzenberg někde sdělil, že nový ministr musí dát ministerstvo zahraničí do pořádku. Nebude velký rozdíl, možná budou více tlačit na Taiwan (na konci října má přijet ministr zahraničních věci Taiwanu). Možná budou chtít o něco více iritovat Číňany a Rusy.


Energetická politika: Klíčový moment. Energetická krize přišla v moment, kdy říkají, že budou šetřit. Bude to velký test.


Dotaz na novou teoretickou opozici (ANO + SPD). V klíčových zákonech bude třeba nějaká shoda s opozicí. Klíčové, zda bude mít nová 5ti koalice nějakou smlouvu. Skutečná opozice budou asi odbory. Příležitost pro Josefa Středulu.


Možný rozpad budoucí koalice: Covidová opatření mohou hrát velkou roli a energetická politika Evropské unie (bude to drahá záležitost). Koalice nějakou dobu vydrží.


https://www.youtube.com/watch?v=1FsLTNOtrJ0 **Povolební Česko aneb Co čekat v ekonomice, politice a energetice** Můj výtah: Změny na 3 úrovních: 1) Individuální změny v parlamentu a na ministerstvech (někomu vyhovuje, protože na tom má zájem), 2) Změny na úrovni státu - nové zákony např. 3) Neočekává změnu na úrovni nějakých trendů v politice a ti, kteří očekávají nějakou změnu v Evropě nebo ČR, tak budou zklamaní a za 4 roky mohou hlasovat úplně jinak. Komentář k výsledku voleb: Média to pojmula tak, že vyhrává ten, kdo má nejvíce hlasů (SPOLU) z toho důvodu, aby veřejnost nepochopila, že první pokus na sestavení vlády má mít ANO (Babiš), ale to média nechtějí a naopak tlačí na to, aby první pokus Babiše byl vnímán jako nelegitimní. Mluvil o Vondráčkovi, který přinesl prezidentu Zemanovi dokument k podpisu a média začala zpochybňovat, že to podepsal skutečně prezident Zeman, čímž zpochybňují čest Vondráčka, respektive vysokého ústavního činitele. P. Erik Best nevěří, že by zfalšovali podpis prezidenta Zemana. Prezident může být opravdu nemocný nebo nemusí a může to být hra Hradu, hra prezidenta a my nevíme, co přijde. Média chtějí tlačit na to, aby dostalo šanci SPOLU, ale prezident Zeman nás může překvapit.Prezidenta Zemana chtějí zbavit funkce proto, aby nás nemohl překvapit. Pokud by prezident Zeman přišel s tím, že chce jmenovat někoho jiného, tak to načasování je důležité, protože může překvapit a oni ho mohou zbavit funkce před tím než na to bude mít čas. Babiš nechce být premiér, protože má pravděpodobně prezidentské ambice. Další možností na premiéra je Fiala a nebo někdo jiný. Možné ekonomické změny v ČR pod vedením 5ti koalice: státní zakázky (Agrofert a spřízněné osoby mohou přijít o zakázky). 5ti koalice pravděpodobně nezastaví zadlužování, protože trend je utrácet a oni v tom budou asi pokračovat. Zadlužení budou svádět na Babiše. 5ti koalice ví, že zadlužení ČR je nízké, takže mohou pokračovat. Covid situace. Bude hodně záležet na tom, zda budou pokračovat v tom, co dělal Babiš (5ti koalice tvrdí, že zruší všechny nesmysly, co dělal Baiš a budou mít jasná pravidla). Výhoda "Babišových nesmyslů" je v tom, že ten, kdo je v praxi nechce dodržovat, tak nemusí, pokud zůstává na území ČR. Pokud přijdou s rozdělováním na očkované a neočkované, tak to bude problém (tvrdí, že 37% dospělé populace není očkováno). Zahraniční politika: Schwanzenberg někde sdělil, že nový ministr musí dát ministerstvo zahraničí do pořádku. Nebude velký rozdíl, možná budou více tlačit na Taiwan (na konci října má přijet ministr zahraničních věci Taiwanu). Možná budou chtít o něco více iritovat Číňany a Rusy. Energetická politika: Klíčový moment. Energetická krize přišla v moment, kdy říkají, že budou šetřit. Bude to velký test. Dotaz na novou teoretickou opozici (ANO + SPD). V klíčových zákonech bude třeba nějaká shoda s opozicí. Klíčové, zda bude mít nová 5ti koalice nějakou smlouvu. Skutečná opozice budou asi odbory. Příležitost pro Josefa Středulu. Možný rozpad budoucí koalice: Covidová opatření mohou hrát velkou roli a energetická politika Evropské unie (bude to drahá záležitost). Koalice nějakou dobu vydrží.

Horké křeslo předsedy Sněmovny


  • / 18. 10. 2021

Den poté, co byl americký prezident Ronald Reagan 30. března roku 1981 postřelen, žertoval se zdravotními sestrami v univerzitní nemocnici George Washingtona a v přítomnosti spolupracovníků podepsal nový zákon. Samotný zákon nebyl tak důležitý jako rozhodnutí o svolání zasedání Kongresu; zrušil pouze zvýšení podpory cen mléčných výrobků, které by jinak vstoupilo v platnost následující den. Podle deníku New York Times akt podepsání „podtrhl to, co říkali jeho spolupracovníci – že prezident Reagan má nadále výkonnou moc a řídí vládu z nemocničního lůžka“. Nebyla zveřejněna žádná fotografie a nikdo nezpochybnil integritu ředitele kanceláře prezidenta Jamese Bakera.
Český prezident Miloš Zeman ve čtvrtek provedl podobný akt v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, aby svolal zasedání nové Sněmovny a ukázal, že koná podle Ústavy.
Česká média a „demokratičtí“ politici byli pobouřeni, že toho byl účasten předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, a zpochybnili, zda byl skutečně přímým svědkem Zemanova podpisu. Pomáhej Bůh příštímu předsedovi Sněmovny,
pokud bude muset v odvetě ze strany nové opozice čelit podobnému útoku
na svoji osobu.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-18


Horké křeslo předsedy Sněmovny ------------------------------ - / 18. 10. 2021 Den poté, co byl americký prezident Ronald Reagan 30. března roku 1981 postřelen, žertoval se zdravotními sestrami v univerzitní nemocnici George Washingtona a v přítomnosti spolupracovníků podepsal nový zákon. Samotný zákon nebyl tak důležitý jako rozhodnutí o svolání zasedání Kongresu; zrušil pouze zvýšení podpory cen mléčných výrobků, které by jinak vstoupilo v platnost následující den. Podle deníku New York Times akt podepsání „podtrhl to, co říkali jeho spolupracovníci – že prezident Reagan má nadále výkonnou moc a řídí vládu z nemocničního lůžka“. Nebyla zveřejněna žádná fotografie a nikdo nezpochybnil integritu ředitele kanceláře prezidenta Jamese Bakera. Český prezident Miloš Zeman ve čtvrtek provedl podobný akt v Ústřední vojenské nemocnici v Praze, aby svolal zasedání nové Sněmovny a ukázal, že koná podle Ústavy. Česká média a „demokratičtí“ politici byli pobouřeni, že toho byl účasten předseda Poslanecké sněmovny Radek Vondráček, a zpochybnili, zda byl skutečně přímým svědkem Zemanova podpisu. Pomáhej Bůh příštímu předsedovi Sněmovny, pokud bude muset v odvetě ze strany nové opozice čelit podobnému útoku na svoji osobu. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-18
Upravené 27. 10. 2021 o 15:20

Vítejte ve Visegrádu!


            20. 10. 2021 - EB

Jedním z velkých vítězství parlamentních voleb má být odklonění České republiky od maďarské a polské cesty. A jak se tento zázrak uskutečňuje? Nejprve Ústavní soud změnil volební zákon tak, aby se malým stranám dostalo spravedlivějšího zacházení... a výsledkem bylo, že rekordních 19,9 % hlasů pro malé strany propadlo. Pak jeden z vítězů voleb, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, pohrozil prezidentovi zbavením pravomocí za „špatné“ politické rozhodnutí ohledně jmenování nového premiéra.
Poté, co se třetí nejvyšší ústavní činitel dostal do podezření, že pomohl zfalšovat prezidentův podpis, vydal armádní generál ve výslužbě dokument,
kterým vybagroval cestu k poklidnému předání moci.
Vítězné strany se nyní samy jmenují do čela země.
Nového premiéra vybere Markéta Pekarová Adamová ze sedmiprocentní TOP 09.
Ta pro Respekt uvedla, že by ČR neměla opouštět Visegrádskou skupinu
a naopak by ji měla využít k reformování Maďarska a Polska.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-20


Vítejte ve Visegrádu! --------------------- 20. 10. 2021 - EB Jedním z velkých vítězství parlamentních voleb má být odklonění České republiky od maďarské a polské cesty. A jak se tento zázrak uskutečňuje? Nejprve Ústavní soud změnil volební zákon tak, aby se malým stranám dostalo spravedlivějšího zacházení... a výsledkem bylo, že rekordních 19,9 % hlasů pro malé strany propadlo. Pak jeden z vítězů voleb, předseda KDU-ČSL Marian Jurečka, pohrozil prezidentovi zbavením pravomocí za „špatné“ politické rozhodnutí ohledně jmenování nového premiéra. Poté, co se třetí nejvyšší ústavní činitel dostal do podezření, že pomohl zfalšovat prezidentův podpis, vydal armádní generál ve výslužbě dokument, kterým vybagroval cestu k poklidnému předání moci. Vítězné strany se nyní samy jmenují do čela země. Nového premiéra vybere Markéta Pekarová Adamová ze sedmiprocentní TOP 09. Ta pro Respekt uvedla, že by ČR neměla opouštět Visegrádskou skupinu a naopak by ji měla využít k reformování Maďarska a Polska. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-20

Vystrčilova destruktivní politika vůči Číně


  • / 27. 10. 2021 - EB

Žijeme v éře destrukce, kdy západní svět systematicky strhává po generace budovaná monumentální díla své civilizace, některá dobrá, jiná špatná.
Jedním ze špatných „děl“ západního světa v zahraniční politice je přijetí politiky jedné Číny.
To je základ sledu událostí posledních čtyř desetiletích, jež umožňují Číně růst moci a vlivu, aniž by se dostalo adekvátní náhrady těm, kteří jsou pro to obětováni.
Pracovní místa jsou pryč a už se nevrátí.
Předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS a ti, kteří ho povzbuzují, politiku jedné Číny podkopávají, aniž by se ji pokusili změnit.
Vystrčilovo dnešní přijetí ministra zahraničí Tchaj-wanu Josepha Wu v Praze je destruktivní, protože hraje Pekingu přímo do karet, stejně jako provokativní chování Trumpovy a Bidenovy administrativy vůči Číně. Peking tak získává záminku, kterou potřebuje ke zvýšení své agrese.
https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-27


Vystrčilova destruktivní politika vůči Číně ------------------------------------------- - / 27. 10. 2021 - EB Žijeme v éře destrukce, kdy západní svět systematicky strhává po generace budovaná monumentální díla své civilizace, některá dobrá, jiná špatná. Jedním ze špatných „děl“ západního světa v zahraniční politice je přijetí politiky jedné Číny. To je základ sledu událostí posledních čtyř desetiletích, jež umožňují Číně růst moci a vlivu, aniž by se dostalo adekvátní náhrady těm, kteří jsou pro to obětováni. Pracovní místa jsou pryč a už se nevrátí. Předseda Senátu Miloš Vystrčil z ODS a ti, kteří ho povzbuzují, politiku jedné Číny podkopávají, aniž by se ji pokusili změnit. **Vystrčilovo dnešní přijetí ministra zahraničí Tchaj-wanu Josepha Wu v Praze je destruktivní,** protože hraje Pekingu přímo do karet, stejně jako provokativní chování Trumpovy a Bidenovy administrativy vůči Číně. Peking tak získává záminku, kterou potřebuje ke zvýšení své agrese. https://www.fsfinalword.cz/?page=archive&day=2021-10-27
Upravené 27. 10. 2021 o 15:19

Best to ukázkově prokličkoval. Je to kádřík globalistů . Ale dobré vysvědčení této podpindosí vládě zrovna nedal. Podle mně je to "zimní kabinet" a na nepříliš vzdáleném obzoru je Opoziční smlova ANO-ODS s tichou podporou ostatních. Voliči mimo SPD si to vyžerou dosucha...


Best to ukázkově prokličkoval. Je to kádřík globalistů . Ale dobré vysvědčení této podpindosí vládě zrovna nedal. Podle mně je to "zimní kabinet" a na nepříliš vzdáleném obzoru je Opoziční smlova ANO-ODS s tichou podporou ostatních. Voliči mimo SPD si to vyžerou dosucha...
12
16.83k
134
21
Živá ukážka
Zadajte minimálne 10 znak(y/ov)
UPOZORNENIE: Spomenuli ste používateľov %MENTIONS%, no oni túto správu nevidia a nedostanú oznámenie
Ukladá sa…
Uložené
S vybrat(ou/ými) položk(ou/ami) Zrušiť výber príspevkov Zobraziť vybraté príspevky
Všetky príspevky v tejto téme budú odstránen(é/ý)
Čakajúci koncept… Kliknutím sa vrátite k úpravám
Zahodiť koncept